K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8388
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 22:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se R sjedou na hlaváku v rozmezí x:55 - x:05 cca, tak mají lidé dost minut na přestup a zároveň se nebude zbytečně stanicovat. Problém je, že zpožděné vlaky při těchto přestávkách nebudou mít šanci zpoždění víceméně dohnat. Za další, když Os dorazí a vyrazí v x:25 - x:35, tak sice se pojede krásně v prokladu, ale - ti, co budou chtít přestoupit na R budou zbytečně na hlaváku tvrdnout a příště si další cestu rozmyslí; ti, kdož pracují dál od nádraží vlak v půl nemusejí stihnout a ocení spíše vlak v celou. Každé má něco na sebe. Mimochodem, lidí přestupujících z R je docela dost, zejména 5 a 7 a cílem přeci není vyhnat intráky/vysokoškoláky a další lidi z dopravy tím, že budou muset třeba 30 minut tvrdnout na hlaváku, protože oni přijedou v x:15, ale vlak jim pojede až v x:45. Zvláště, když by přijeli v 14:45 a navazující R by jel až 16:15... Ostatně, když čekám na 160 na zpožděný rychlík od Budějic, tak těch lidí kupodivu přeskakuje poměrně dost.

Před POVEDeným zemětřesením nebyly na 160 žádné takty a ono se to nezhroutilo, ale fungovalo.
Nemohu soudit. Na 160 jsem jel někdy v roce 2008 rychlíkem do Mostu a měl třicet minut sekyru, kromě toho v něm byla zima a záchod špína. Pak jsem dlooouho vlakem nejel, pak těsně před optimalizací z Kryr do Petrohradu a v Os byli dva lidi, což je počet, který bez problémů odveze dodávka a ne vlak. A pak až po optimalizaci s R a celkem mi pohodlná a celkem rychlá doprava do Plzně vyhovuje.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 23:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen doplnim svuj zazitek bez velkych dopravnich teorii.
Dve hodiny cekani v CBjsem vyplnil tim, ze jsem tak dlouho prudil zeleznicare, az z nich vypdlo, jak k tomu ujeti doslo. Pokusim se citovat. Kazdy vlak ma na odjezdu (pry) urceno, kolik minut ceka na zpozdene pripoje,coz je neverejny udaj. V mem pripade pak doslo k tomu, ze doba na prestup byla dejme tomu 5 minut. Doba cekani byla rekneme taky 5 minut a zpozdeni rychliku bylo 12 minut. Osobak ted odjizdel se zpozdenim 5 minut, a to 2 minuty pred prijezdem rychliku. Tohle uz zavani defenestraci...
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 23:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě ani tak nevadí změny jízdních řádů, takty, přestupy, čekání 30 minut na přestupu (dají se stihnout 2 pivíčka) ,pokud je to v souladu s jízdním řádem, tomu se přizpůsobím a hlavně s tím počítám. Ale vadí mi, když si ZAPLATÍM jízdenku z města A do města C, s tím, že budu přestupovat ve stanici B a cesta bude trvat cca 1 hodinu. A pak v místě přestupu B kvůli zpoždění nečeká spoj do C a já musím buď čekat další 1,5 hodiny, nebo jít na autobus a znovu platit cestu z bodu B do bodu C, přestože už jsem ji jednou platil českým drahám. Když jedu autobusem a přestupuju, počítám s tím, že spoj může mít zpoždění a že přípoj nemusím stihnout. Ale platím každou část cesty zvlášť, takže v případě volby jiného dopravního prostředku nepřicházím o peníze. Proto tvrdím, že když si u ČD zaplatím cestu, včetně přestupu, měly by se dráhy postarat o to, abych se bez zbytečných prodlení dostal z výchozího do cílového bodu. Jinak je to nemravné.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15385
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 02:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No netaktovej jízdní řád vzor náhodný výstřely maj třeba na podstatné části Polska. Zajeďte se kouknout kolik tím jezdí lidí.

V Polsku taky mají takový zvláštní sport - mění vlakové jízdní řády zhruba tak často, jak často si nejvyšší pan železničář bere čistou košili. Jak dlouho může cestující bavit zjišťovat si každých pár dní, jestli se s jejich vlakem neplánuje nějaká změna?

Pokusim se citovat. Kazdy vlak ma na odjezdu (pry) urceno, kolik minut ceka na zpozdene pripoje,coz je neverejny udaj.

Píšu po paměti, nechytejte mě za slovo a nebijte mi, když to řeknu špatně, ten předpis jsem měl v ruce někdy před 15 lety. Je předpis D4 a ten předpis stanovuje, že osobáky čekají na jiné osobáky 10 minut, rychlíky 5 minut, vlaky vyšších kategorií vůbec. Zároveň existuje knížka, jmenuje se Čekací doby při zpoždění vlaků osobní dopravy a vydává se každý rok. Vypadá takhle. Tam jsou pak výslovně uvedené výjimky, tedy: Kdy se na přípojný vlak nečeká vůbec a kdy se naopak čeká výrazně déle, než je stanoveno předpisem (typicky u posledních večerních vlaků). A taky mám pocit, že pokud už třeba zpožděný vlak vjíždí do stanice a vlaky by si ujely přímo před nosem, je možné čekací dobu prodloužit. Počítá se i s tím, že přestup z jednoho vlaku na druhý nějakou dobu trvá (údaj v minutách za názvem stanice).

Jedna příhoda. Jel jsem vlakem z Plzně do Pardubic a měl jsem s sebou kolo. Z Plzně jel vlak 19:10, v Praze měl být 20:50, navazoval rychlík někam do Polska s odjezdem 21:11. Přijedeme do Prahy se zpožděním v 21:10, protože se stavěl koridor, ze služebního vozu vezmu kolo a prchám na sousední nástupiště, kde se vlak přesně v 21:11 rozjel, aniž by počkal. Další vlaky sice ještě jely, ale byla v nich povinná rezervace místa pro jízdní kolo (to byla tehdy taková zlodějna spočívající v tom, že jsem si musel koupit místenku na kolo, aby mi jej uložili do úplně prázdného služebního vozu a pokud jsem jí neměl koupenou v předstihu, stálo to hodně moc desítek korun, mnohdy víc, než samotná jízdenka). A to se mi platit nechtělo. A tak jsem si odchytil perónního výpravčího s dotazem, proč rychlík 234 nevyčkal v rozporu s předpisem D4 na přestup cestujících z rychlíku 987 a co mám teď jako dělat s tím kolem. Tímhle dotazem jsem se stal podezřelým, protože normální cestující se neodkazuje na předpis D4 a pokud mluví o rychlíku od Plzně, jeho číslo obvykle neuvádí, protože ho považuje za informaci zcela nepodstatnou. Nakonec jsem byl poslán za dozorčím přepravy. Ten se mě napřed snažil přesvědčit o tom, že ten vlak má určitě poznámku, že nečeká na žádné přípoje, ale když jsem mu podal jízdní řád, ať tam tu poznámku najde, kupodivu jí nenašel. Pak zkoušel volat někam k výpravčím řídícím provoz stanice. Co mu řekli, nevím dodnes, ale asi někdo připustil, že se někde stala chyba. No a tak mě dozorčí odvedl k dalšímu rychlíku a vlakvedoucímu sdělil, že mě má i s kolem vzít do Pardubic a za to kolo po mě nemá chtít doklad o rezervaci ani pokutu za to, že jí nemám (asi pochopil, že se mě jinak nezbaví). Cestou k vlaku se nás nějaký cestující na něco ptal a když dozorčí neznal odpověď, odpověděl jsem cestujícímu já. Opět zpaměti. To už byl dozorčí ze mě poměrně nervózní a začal se vyptávat, jestli náhodou nejsem od dráhy. Odpověděl jsem, že to sice ne, ale mám za sebou dopravku a půlka mých spolužáků dělá všude možně u dráhy, a to včetně generálního ředitelství ČD v Praze. Čímž jsem ho určitě uklidnil :-)

nebo jít na autobus a znovu platit cestu z bodu B do bodu C, přestože už jsem ji jednou platil českým drahám.

Pozor! Neznalost neomlouvá! V případě ujetí přípoje je možné vzdát se další cesty, vrátit se do výchozí stanice a nechat si vrátit peníze, případně se vzdát další cesty, pokračovat třeba tím autobusem a nechat si vrátit peníze za neprojetý úsek.

Když jedu autobusem a přestupuju, počítám s tím, že spoj může mít zpoždění a že přípoj nemusím stihnout. Ale platím každou část cesty zvlášť, takže v případě volby jiného dopravního prostředku nepřicházím o peníze.

A co v případě povinně místenkového autobusu typu Student Agency, kde se bez místenky zakoupené v dlouhodobém předstihu člověk do autobusu nemá šanci dostat a nikoho nezajímá, že další spoj jede za dlouho a nebo vůbec?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8539
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 06:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příkl. Os přijede X:30, R 190 by přijel X:50, odjel(X+1):10, R 170 oba (X+1):02 pobyt na 5 minut, tak by zpoždění pár minut nebyl problém.
Stav s příjezdy rychlíků do Plzně hl. n. již v X:50 by znamenal nutnost uspíšení příjezdů R-160 (= nemožnost jejich vzájemného křižování v Žihli, anebo odebrání "vaty" za cenu ještě větší náchylnosti ke vzniku zpoždění?), R-183 (= křižování v X:00 v Klatovech by se snad ještě tak nějak stihlo, ale pak už by se nestíhalo, po provedeném přeprahu, dojet na dalších X:00 na Špičák; při přesunu křižování R-183 do Hojsovy Stráže už by zase vycházelo křižování těchto R s osobáky Plattling - Špičák na jednokolejku do blízkosti zast. ŽR město) i R-190 (= ještě těsnější zapojení do uzlu ČB? to nelze, už teď to tam je natěsno ažaž; o kýžených 7 minut tu jízdní dobu mezi ČB a Plzní prostě nezkrátíte, ty příjezdy do uzlu S:00 a odjezdy z něj budou - do té doby, dokud bude vůle držet Plzeň hl. n. jako "jednouzel" v X:00 - vždycky natěsno).

Uzel v X:00, kdy se do Plzně hl. n. sjedou téměř ve stejnou chvíli všechny důležité vlakové spoje (a téměř ve stejnou chvíli odtud i odjedou) nepovažuji za nejvhodnější právě také proto, že vyvolává nárazovou poptávku po cestování MHD nebo po odbavení u pokladen.

Další výhodou zkrácení pobytů R-170/R-183 v Plzni hl. n. by byla možnost cestovat až do/už z Plzně zastávky nebo Plzně-Jižního předměstí (kde by také bylo vhodné zavést zastavování rychlíků); stejně tak bych považoval za vhodné zavést zastavování R-160 v zast. Plzeň-Bolevec.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
pan XYX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.14.224
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 13:20:48    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:

A co se týče návyků mého bratra v případě přistavování vozu musím podotknout, že kvalita mé služby je vždy na zcela jiné úrovni.

Můžete nám napsat, o jakém typu vozidla je řeč?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 20:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zas diskuze...hlavně ale volte :-)

- Vlaky na Prahu jsou v poslední době levné a spolehlivé, když jedu rychlíkem vím, že se dostanu (vyjma Brna) s relativně slušným přestupem po celé republice v pravidelných intervalech. Maximálně mi to vyhovuje.
- Úroveň nádražních prosotr v Plzni i Praze je naprosto tragická a z cesty je to ten nejhorší zážitek.
- Vlak do Budějovic je moje noční můra a ocením jakoukoli společnost, která tam začne jezdit s autobusem! Za poslední rok jsem jel asi 5x do ČB vlakem a NIKDY nepřijel načas (zpravidla +15 - +45).

- SA na Prahu jsem taky jednu dobu využíval poměrně často (každý týden) a nikdy jsem tam neměl problém. Jen se špatnými konektory na sluchátka :-) Při cestě do Prahy je rychlejší než vlak. Pro cestu metrem jsem navíc v SA nafasoval noviny.
Když jedu dál, jsem ochotný i metrem přestupovat nepříklad ze Zličína na Florenc...pokud mi to přinese nějaký zisk (ať už finanční nebo časovou úsporu nebo prostě jistotu toho, že si sednu, na rozdíl od R na Moravu, od nehož navíc nenavazuje lokálka do Zlína)
- I u SA lze řešit přerezerervaci, když má jiný spoj zpoždění. Jednu dobu jsem měl silnou averzi k jakémukoli cestování s ČD a do Zlína jsem jezdil autobusy SA. Když byl problém, rezervaci stew šoupla na později.
- V sobotu jedu do Zlína s RegioJetem, ČD sice šplhá stále výš, ovšem prakticky jen díky úrovni služeb v Pendolinu (skvělá nabídka jídeláku :-)), takže se cestování s nimi snažím stále držet na minimu. Navíc raději podporuji české podnikatele, než pochybné státní molochy

- Auto do Prahy, kam existuje levné a rychlé spojení autobusem, kterým navíc jedou všichni mí kamarádi a je levnější, je póza, nic víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5292
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 20:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pan XYX: Můžete nám napsat, o jakém typu vozidla je řeč?

Je řeč o osobním automobilu.

Trollino_15: SA na Prahu jsem taky jednu dobu využíval poměrně často (každý týden) a nikdy jsem tam neměl problém.

Já jsem se trefil zrovna do období, kdy končila fyzická životnost autobusů Ayats Atlantis, což se projevovalo jejich rozpadáním. Že nefungovalo promítání filmů mi nevadilo, to jsem stejně nesledoval (byly tam obvykle stále stejné dva díly Přátel), ale že jsem se často nedočkal ani slibovaného horkého nápoje, to už trochu jo. Nejhorší bylo, že jsme třeba taky nedojeli vůbec a náš autobus zůstal stát tu už na MÚK Ejpovice, tu až v dálničním uzlu Třebonice.
Další věcí byla úroveň pilotování. Nejvíc mě rozčilovalo, když řidič dokázal celou cestu z Prahy do Plzně proesemeskovat nebo protelefonovat bez handsfree. O tom, co je nějaký bezpečný odstup také neměli ani ponětí...
Nicméně i takto podaná služba byla mezi nabídkami veřejné dopravy to nejlepší, co se dalo použít.

Auto do Prahy, kam existuje levné a rychlé spojení autobusem, kterým navíc jedou všichni mí kamarádi

Praha není náves s pěti baráky Pokud potřebuju jinam než do okolí AN Zličín nebo do rozsahu pěší dostupnosti ze stanic trasy metra B, tak se o nějakém rychlém spojení nedá hovořit. Kromě toho když venku vládne -5°C, tak se mi nechce někde čekat na přestupy a opravdu raději vezmu auto a pokud jedu na jednorázový výlet, tak tu cenu tolik neřeším, jako kdybych denně dojížděl. Když se někomu chce busdobrodružství absolvovat, tak mu to jeho pózu neberu.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 21:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně považuji Prahu za ideální místo, kam se dá jet autem. Od cedule k ceduli se dá celá trasa jet za půl hodiny(při dodržování předpisů), zaparkuji na Zličíně či Nových Butovicích a do centra se dá krásně dostat metrem.
Krásné spojení individuální a veřejné dopravy.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 21:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM - Martine, ale úplně stejně ničemu neprospívá ani to, že v Plzni např. chebské rychlíky hnijí dvacet minut (a je-li zpoždění od ČB, i déle). To už si myslím, že je lepší si 30 minut počkat z / na přestup z / na Os (jsou-li).

Opravou trati se docílí pár minut, mnohem více by se docílilo pouhým zkrácením pobytu na max. deset minut, nebo vyvatováním Budějic (kde jsou problémy nejčastěji).

Vlastimil L. - a po zářijových změnách i na cesty po Praze. Proti dojíždění P4-P6 nebo tomu, jak nám teď Ropidi roz*e*ali Braník, tomu byly ranní nepřestupy ze 4 na 12 u Práce selanka. :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 11:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- Úroveň nádražních prosotr v Plzni i Praze je naprosto tragická a z cesty je to ten nejhorší zážitek.

Plzeň je krásný nádraží.

Já dojížděl pár let z Varů horního... Používat slovo "tragická" ve spojení s Plzní mi přijde jako plýtvání slovní zásobou...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8389
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 12:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úroveň nádražních prosotr v Plzni i Praze je naprosto tragická a z cesty je to ten nejhorší zážitek.
V Plzni na jižním, v Praze na Smíchově nebo u nádraží Holešovice, ale jistě ne na hlaváku. Pamatuji doby, kdy jsme šli na hlavní nádraží v Praze doprovodit kamarádku na půlnoční vlak a během třiceti minut čekání tam několikrát zasahovala policie. Nehledě na maximálně neútulné a špinavé prostředí. Dneska je hl. n. v Praze zcela reprezentativní. Na hlaváku v Plzni mi chybí lavičky, ale chápu, že by byli brzy obsazeni bezdomovci.

Pokud potřebuju jinam než do okolí AN Zličín nebo do rozsahu pěší dostupnosti ze stanic trasy metra B, tak se o nějakém rychlém spojení nedá hovořit.
Tak na Florenc jezdí ještě ČSAD dopravci a po Praze se dá MHD dostat celkem rychle a kvalitně bez problémů, aniž bych při tom musel tvrdnout autem v zácpě.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
pan XYX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.192
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 16:32:07    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:

Je řeč o osobním automobilu.

To jsme pochopili všichni. že nejezdíš tankem, ale nás zajímá konkrétně značka. ( např. dacia logan )
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha není náves s pěti baráky, ovšem to kvalitě tamní MHD spíše přidává.

Bereme-li ekonomiku jako hlavní faktor a uvážíme-li, že když necháme auto na Zličíně, stojí nás cesta i s přestupy pouze cca 45 min. navíc, je ježdění do Prahy autem jednou osobou prostě neobhajitelné. Cestu na jakékoli místo po Praze vyjma dálničních přivaděčů ani nepočítám.

K SA: V mých dobách už měli handsfree a když mě nějaký řidič opravdu vytočil (nicméně já jsem celkem benevolentní), poslal jsem na něj stížnost. Teď už jsem dlouho problém neměl, ale mé cesty do Prahy už nejsou tak časté.

MMM: Hlavák se po rekonstrukci vůbec nezměnil. Stále je před ním Sherwood, stále jsou uvnitř bezdomovci, stále tam zasahuje policie, a že se tam místo stánků nasázely skleněné obchody? No a co? Stále si tam není kde sednout.

O Plzni ani nemluvím, ale dávám jí ultimátum do dokončení rekonstrukce.

H_K: Horní nádraží znám taky docela dobře. Jo je to tak, děs, bída a utrpení...ale to nebylo předmětem mého příspěvku. Že to ve Varech vypadá jako v Rusku neznamená, že to u nás nemůže vypadat jako v Německu.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8390
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino 15: Prostranství před hlavákem v Praze je pravda, poněkud nepříjemné, zvláště v noci, nicméně uvnitř jsem bezdomovce nepotkal a připadá mi to tam celkem útulné. Rozhodně několikanásobně lepší než před rekonstrukcí. U plzeňskýho hlaváku mě štvou spíše lidé kouřící těsně před vstupními halou a poměrně běžně na nástupištích, v noci pak "nebezpečně" působící podchod, kterým jsou od nočních vlaků jen ti odvážní. Ale jinak mi to nepřijde špatné.

Vlak do Budějovic je moje noční můra a ocením jakoukoli společnost, která tam začne jezdit s autobusem! Za poslední rok jsem jel asi 5x do ČB vlakem a NIKDY nepřijel načas (zpravidla +15 - +45).
Ano, trať 190 měla být zdvojkolejněná už dávno. Tady jsem si ověřil, že zpoždění může mít Os i kolem páté hodiny ráno... Jinak do Č. Budějovic autobus jezdí, jeden pár nedělních spojů ČSAD Jindřichův Hradec.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5294
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Praha není náves s pěti baráky, ovšem to kvalitě tamní MHD spíše přidává.

Na kvalitu pražské MHD jsem si nikdy nestěžoval, naopak. Ale už ze samotné velikosti toho města je jasné, že přejet ho napříč zabere značný čas jakýmkoli způsobem.

ježdění do Prahy autem jednou osobou prostě neobhajitelné.

To platí po většinu všedního dne. V podvečer, večer nebo o víkendu, kdy nestojíš v kolonách tam nejsi žádnou zátěží pro životní prostředí.

pan XYX: ale nás zajímá konkrétně značka.

Značka je Škoda. Typ 6Y, do loňského listopadu typ 791. Obchodní názvy si jistě dohledáte.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8544
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 21:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, trať 190 měla být zdvojkolejněná už dávno. Tady jsem si ověřil, že zpoždění může mít Os i kolem páté hodiny ráno...

- Zpoždění vznikají a přenášejí se (byť tam jistý druh přenášení zpoždění odpadá) i na dvoukolejkách.

- Jde-li o tzv. liché rychlíky, pomohla by jim úplná dvoukolejnost tratě v eliminaci přenášení zpoždění od protijedoucích vlaků (zejména právě sudých R), ale to se dá zčásti vyřešit stanovením vzájemného křižování R-190 do dílčích dvoukolejných úseků (dle mojí představy Plzeň hl. n. - Plzeň-Koterov, Nepomuk - Pačejov a za dívčické zhlaví žst. Číčenice; O. K., další křižování by vycházelo do žst. Strakonice).

- Jde-li o tzv. sudé rychlíky, pak by ani úplná dvoukolejnost tratě č. 190 nic neřešila, pokud si tyto vezou zpoždění již z úseku mezi Brnem a ČB.

- Teoreticky by se dalo argumentovat, že případné výluky se u dvoukolejek dají zvládnout bez NAD, ale zde je pádná otázka, nakolik je takové řešení efektivní a smysluplné (koneckonců, ani III. tranzitní mezinárodní koridor nebyl v úseku Pňovany - Lipová u Chebu zdvoukolejněn).
Každopádně, i taková přestavba tratě na dvoukolejku by si vyžádala nepříjemné výluky, NAD a zpožďování vlaků.

I mnoho zahraničních tratí podobného významu je a zůstane jednokolejných; výluky se tam často řeší výlukovými JŘ + že se na pár týdnů zavře "celá trať" a provede se "vše potřebné" (v paměti mi zůstává výluka na t-190 z roku 2007, která trvala snad 2 nebo 3 týdny a která byla snad jenom kvůli jednomu mostku ve Strakonicích? nebo jinde?; zpoždění rychlíků okolo 20 minut byla běžná sazba a způsobovalo to komplikace až do Brna).

To zpoždění Os v 5 hodin ráno vzniklo "díky" čemu?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8391
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 22:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To zpoždění Os v 5 hodin ráno vzniklo "díky" čemu?
Křížování vlaků na jednokolejné trati, šlo tuším o Os 8941. Dvojkolejnost by podle mého prospěla, pokud už jsem na této trati nějaké zpoždění vlaků zažil, bylo to právě kvůli křižování. Naopak, na t-160 většinou "máme" zpoždění kvůli čekání na přípojný rychlík od Českých Budějovic (na druhou stranu, vždy z toho rychlíku přeběhne alespoň 5 lidí). Samozřejmě beru v patrnost fakt, že na trati probíhalo celkem dost dílčích výluk v jednotlivých úsecích, které zpoždění často generují.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5204
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 13:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Plzeňští strojvůdci
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 17:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdy nestojíš v kolonách tam nejsi žádnou zátěží pro životní prostředí.

Životní prostředí mě netankuje, já celou dobu mluvil o ekonomice cesty.
Za předpokladu, že jedeš podle předpisů je časová úspora tak malá, že se prostě finančně nevyplatí (samozřejmě teď neuvažuju extrémy, že třeba přítelkyně má problém a skončí v Motole apod.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5295
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 21:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Životní prostředí mě netankuje, já celou dobu mluvil o ekonomice cesty.
Za předpokladu, že jedeš podle předpisů je časová úspora tak malá, že se prostě finančně nevyplatí (samozřejmě teď neuvažuju extrémy, že třeba přítelkyně má problém a skončí v Motole apod.)


Své auto si provozuji sám, takže je na místě jen obhajitelnost sám před sebou. A tam záleží na tom, jaký "ekonomický význam" přisoudíme faktorům, které penězi vyjadřovat nelze. Jestliže ve tři čtvrtě na deset večer vylezu v centru Prahy z divadla a potřebuju se dostat co nejefektivněji do Plzně, tak je pro mě jedinou obhajitelnou volbou jet autem.
Časová úspora srovnání MHD a automobilu je zanedbatelná pouze v případě, že všechno jede a vše na sebe navazuje.

A co se týče té obhajitelnosti: Ty ses loni vracel z výletu z Balkánu sám o den dříve vlakem, přestože jsi měl místo v autě. Je nebo není to obhajitelné? Předpokládám, že ano, protože jsi měl dobrý důvod k tomu to udělat.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
dvoutakt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.0.174
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 08:57:20    Odkaz na tento příspěvek  

Neví tady náhodou někdo, zda se plánuje nějaká autobusová linka do Božkova, konkrétně na novou zastávku v obou směrech ul. K Hrádku? Nedávno se zde prováděly testy jestli nově rekonstruovanou jednosměrkou projede Solaris a navíc nová výstavba bude vyžadovat obslužnost, neboť na trolejbus je to docela daleko a navíc do kopce.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10357
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 11:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2takt: zajímavej nápad :-)

myslím, že kdyby se našly km na linku Milada (konečná 1) - Světovar (konečná 2) - Božkov (konečná 12) - ÚH/Tesco (konečná 11), svý cestující by si to našlo. pro začátek by se dal třeba hodinovej interval v době od 8 do 20 a po 3 měsících by se vidělo. co na to MJ?

blbý je, že na Slovanech by asi nešlo jezdit ul. U Světovaru/Petřínskou, parkuje tam moc aut po obou stranách 1směrky a muselo by se nejspíš až do Částkovky. taky levý odbočení Slovanská alej - Koterovská nic moc, proč tam už dávno nejsou semafory? to zase stojí na nějakým zeleným policajtským mozku?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15391
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 12:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zda se plánuje nějaká autobusová linka do Božkova

Neplánuje. Takovéhle "zastávky k ničemu" se po městě občas zřizují, například v Mohylové pod domovem důchodců, v Železniční u křižovatky s Úslavskou, dost nepoužívaných zálivů je i na Borských polích. Všcehny tyhle zastávky vznikly při stavbě nebo rekonstrukci dané ulice a důvod je jednoduchý:

Když už se ta silnice stejně staví nebo rekonstruuje, je dobré, když se tam vyprojektuje i zastávka. Není to nijak zásadní rozdíl v ceně stavby a zastávka se třeba využije a třeba taky ne. Ta ulice bude takhle vypadat několik desítek let a nikdo nemůže tušit, co přinesou roky budoucí. Pokud by vznikla potřeba použít jí, je to možné v podstatě hned.

Když by někdo za pár let vymyslel, že je třeba tam tu zastávku zřídit dodatečně, znamená to nový projekt, který musí projednat a schválit kdekdo kolem, je nutné sehnat na to peníze (mnohem víc, než když by se to bylo bývalo postavilo už v rámci stavby) a celkově je to záležitost rozhodně na dýl, než na pár měsíců. A pak přijde babička Kropáčková nebo jiný dopravní expert a začne šířit moudra typu "Před dvěma lety tu silnci postavili, teď jí zase rozkopali a přestavujou jí, to to nemohli udělat rovnou?"

co na to MJ?

Tak znova. Pokud by se měla někdy někde zřídit nějaká nová linka, je třeba vzít na to peníze. Nejlépe tak, že se někde jinde omezí provoz a takto vzniklá úspora se použije ke zřízení a zavedení nové linky.

A krom toho tohle a když si uvědomíte, že doprava sežere nezanedbatelnou část městského rozpočtu, tak asi není těžké domyslet si, kde se to případně odrazí. (Náměty na úsporná opatření všeho druhu přijímám samozřejmě průběžně kdykoliv a děkuji těm z vás, kteří mi své smysluplné podněty posílají. Víc hlav víc ví a víc vymyslí.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
pan ZZZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.13.128
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:00:50    Odkaz na tento příspěvek  

a co doprava? tu zrušíme
odkaz

a co doprava? tak tu asi zdražíme
odkaz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10364
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 21:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pan ZZZ:
hlavně abys věděl koho máš přístě volit

u mě mají pánové Baxa, Rund a Zrzavecký utrum. kdyby existovaly antipreferenční hlasy, tak jim je dám. gró současný plzeňský radnice na mě působí dojmem podplacených korytářů.

plzeňskou MHD do 30 let spasí Škodovka, až město nebude mít prachy, škodovácký tuneláři ten zbytek PMDP rádi převezmou. a zastupitelstvo si řekne: sakra, to jsme tomu městskýmu rozpočtu ale ulevili! a hned si nadělí třináctý a čtrnáctý platy

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5298
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 22:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: kdyby existovaly antipreferenční hlasy

Naštěstí neexistují. Nechovám žádné zvláštní sympatie k tebou vyjmenovaným představitelům města a proto jim "antipreferenční" hlas vystavím volbou někoho, o kom jsem přesvědčen, že umí město spravovat lépe. Politika je o pozitivním konstruktivním výběru. Jakékoli negativní hlasování, kdy si vybereš koho ne, ale neřekneš tím koho ano, je k ničemu.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 23:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jde o to, aby průměrný volič začal nejprve přemýšlet hlavou a teprve poté začal dělat rozhodnutí.
Nedávno jsem byl svědkem, kterak představitelé fotbalové Viktorie děkovali kraji, jak úžasně podporuje mládežnický fotbal.
Nějak už nezazněla druhá část problému, proč Viktorka vehementně požaduje veřejné prostředky, když samá má desítky milionů z evropských soutěží.
Otázkou je, proč tyto prostředky nepoužije na výchovu budoucí generace fotbalistů a proč požaduje peníze po kraji a tím pádem zatěžuje veřejné rozpočty?
Možná by si průměrný volič mohl položit tuto otázku, dříve, než vhodí v příštích volbách svůj hlas do urny.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5219
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 23:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdily dneska nějaké krabice 14TrM, nebo bylo vše NP? Na lince 16 spatřeny samé nízké podlahy....

Plzeňští strojvůdci
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10365
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 23:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
když jsi přesvědčen, kdo to umí líp, máš z poloviny vyhráno :-)
finta je v tom, že většina voličů ty lidi na kandidátkách vůbec nezná a často se je ani poznat nesnaží. a jestli bys uměl jmenovat celý 45členný zastupitelstvo města (nebo kolik jich je) a ke každýmu říct proč zrovna jeho a ne jinýho, tak před tebou smeknu. to bys byl asi jeden ostrov znalostí mezi třísethlavým stádem neználků. odpovědná volba není vůbec jednoduchá ani v době internetu.

vlastík:
nojo, průměrnej volič... viz výše.

pepa_103: trolejbusy nevím, nízkých podlah je asi drtivá většina.

ale jezdí mi tu téměř pod okny odkloněná 30ka. občas je zajímavý sledovat, jak dobře (spíš těžko) se kloubovýmu Solarisu ze Staniční odbočuje doleva do Těšínský (protože provoz) anebo v opačným směru jak bus musí najet půlkou vozu do volnýho odbočovacího pruhu do Sousedský a z křižovatky se Staniční ještě vyhnat další auta, který si najely tak, aby do křižovatky viděly. ta výluka je problematická, ale o moc líp to asi vymyslet nešlo, spoléhá se mlčky na to, že se řidiči nějak domluví. otázka je jestli se firmy na reko Mohylovky neflákají a jestli by to nešlo zrealizovat v kratším čase - to nevím. uvítal bych k tomu nějaký info.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8402
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 07:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa: Tuším, že na 16 jsem jednu 14 Tr M spatřil, ale taky je možné, že to byla jiná linka.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 09:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa103: já potkal tuším 458

ta výluka je problematická, ale o moc líp to asi vymyslet nešlo
Což o to, řidiči si nějak poradí, i když výjezd ze Staniční je kvůli horizontu problematický. Horší je, že bylo roztrženo několik přestupních vazeb, zejména 16-30.
A hlavně nechápu, proč je ta výluka obousměrná. Mohylová je stále jednosměrně průjezdná ve směru k Husovu parku a vypadá to, že to tak zůstane. Nerozumím tomu, proč tam nemůžou autobusy.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 15:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych se vrátil k chybějícím proužkům na 21TrACI. A proč si je tam vlastně nenalepíte sami? Alespoň byste všem ukázali, že nejste jen banda tlachalů a jací jsou oni břídilové. Pochopitelně po souhlasu kompetentní osoby z dp. To není nic proti ničemu, tak by to snad prošlo. Tiskový mluvčí je jasný. Tak si jen zvolte nástěnkáře. Ta bíloproužková lepenka by snad nestála takový balík (od 20Kč...) a v krajní možnosti by se dala použít bílá elektrikářská páska (která asi dlouho nevydrží-záleží na podkladu...)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 18:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč si je tam vlastně nenalepíte sami?

Raději ne. Ještě by někdo zjistil, že jsi pak na dílně vlastně nepotřebnej....

Bezdružická lokálka
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4240
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 18:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je úplně jednoduchý, Vlastíku: Protože ani Viktorka není charita a není důvod něco dělat zdarma, respektive bez peněz, které může dostat.
Viktoria do toho dává své zkušenosti, prestiž, organizaci, kvalitu a zázemí. A řekl bych, že určitě i nějaké finance, protože krajské prostředky podle mě stačit nebudou

Mládežnický fotbal totiž není o tom, že tam někdo nastoupí a po nějaké době je z něj prvoligový fotbalista a nelze to tedy považovat ani za investici do klubu - naprostá většina z těch kluků se nikdy nikam nedostane.

Desítky milionů by měla Viktorka investovat do takových hráčů (a spol.), aby se v evropských soutěžích udržela...jinak tady bude skákat banda šotoušů, že byl ten stadion zbytečný :-)

PS: Od tebe bych čekal pravicovější názor, nwž "proč Viktorka zatěžuje veřejné rozpočty" :-)
PS2: Dík za tip na Porsche, osvědčilo se

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5226
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 18:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta + MMM: díky, podíl NP vozů se ve výpravě o víkendech znatelně zvýšil, už bude vzácnost to potkat v sobotu, neděli, nebo o svátku...

Plzeňští strojvůdci
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 19:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P103: ano zvýšil, ale už někdy v říjnu/listopadu, když se naučili noví jezevčíci utíkat. Takže dobré jitro. Tím se mohlo vyškrtat těch 6 (a méně) 14Tr na 16. Další negarant byl 1ks na 12, na tom druhém jezdil "louflour". A to je v 6/+ vše... Nebo skončily "14" na 16 už s těma prvními "26"? Nwm to přesně, aspoň máte o čem přemýšlet...
MK sz
Timhle tempem budem za chvíli na dlažbě všici...

(Příspěvek byl editován uživatelem Vladimír_B.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5299
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: Alespoň byste všem ukázali, že nejste jen banda tlachalů

Že nejsme banda tlachalů ukazujeme jinými činnostmi než je nahrazování pracovní náplně těch, kterým se z nějakého důvodu nechce dělat. Začne to "brigádnickým" nalepováním chybějících proužků, pak můžeme třeba rozvěšovat po městě jízdní řády anebo po nocích čistit čalounění na sedačkách... Kdyby dílna pracovala tak, jak má, tak tady nemáme důvod k "tlachání".

Trollino_15: nelze to tedy považovat ani za investici do klubu - naprostá většina z těch kluků se nikdy nikam nedostane.

Zajímavé je, že v celém zbytku Evropy to kluby za svoji investici považují a je jim jasné, že nejlepší hráč je ten, kterého si vychovají odmalička. A i když to bude jen jeden z dvaceti, tak jim jednou vydělá tolik, že se zaplatí i těch devatenáct zbývajících, ze kterých nic nevyrostlo.
Ale máš pravdu, že Viktorka by byla hloupá, kdyby nebrala peníze, které jsou ji nabízeny. Město i kraj jsou z nějakého důvodu "motivovány" k tomu, aby do fotbalového klubu lily veřejné prostředky, tak proč toho nevyužít.

Pavel2: jestli bys uměl jmenovat celý 45členný zastupitelstvo města (nebo kolik jich je) a ke každýmu říct proč zrovna jeho a ne jinýho, tak před tebou smeknu.

Člověk přeci nikdy nedocílí toho, aby všech 45 zastupitelů byli lidé, které tam chtěl on. Ale několik z těch, o kterých se dá s jistotou říci, že by město vedli lépe, určitě znáš...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že nejsme banda tlachalů ukazujeme jinými činnostmi
v uličním výboru prosazujíce zastávky na znamení...

P103: tak loňský podzim +/-, negaranty byly i na jiných linkách než 12 a 16, aby mě někdo nechytal za písmenka...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5300
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: v uličním výboru prosazujíce zastávky na znamení...

Mám dojem, že instituce uliční výbor tu naštěstí už pár desítek let nefunguje.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prosazujíce zastávky na znamení...
a tím tedy dochází k:
nahrazování pracovní náplně těch, kterým se z nějakého důvodu nechce dělat
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5301
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: a tím tedy dochází k:
nahrazování pracovní náplně těch, kterým se z nějakého důvodu nechce dělat


Nikoliv. Jestliže se určitý orgán usnese, že by na základě zjištěných skutečností měla být určitá zastávka přesunuta do režimu na znamení, tak tuto změnu musí provést ten, který to má v kompetenci. My mu jen povíme, jaký je náš názor.
S proužky na trolejbusy je to úplně stejné. Vyslovujeme tu svůj názor a místa, která jsou za to odpovědná, by to měla řešit.
Rozlišujme nahrazování práce někoho a vyslovení podnětu k práci někoho.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10367
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 22:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
Člověk přeci nikdy nedocílí toho, aby všech 45 zastupitelů byli lidé, které tam chtěl on.

heh, to si neumím představit ani v tom nejdivočejším snu. ale asi se by to už docela blížilo ráji na zemi

Ale několik z těch, o kterých se dá s jistotou říci, že by město vedli lépe, určitě znáš...

nojo, ale z těch 45 to bude stěží 1/4 nebo max. 1/3...... a to je na rozhodující vliv ve městě pořád málo.

k bílým proužkům na 21 Tr:
vsadím se, že i kdyby se to prohnalo horem přes Hydro a to by nebylo proti, ale zároveň by to nechalo v úrovni amatérskýho šotoušskýho provedení, v provozu by se našlo několik individuí, který by výslednou snahu nakonec sabotovali cíleným strháváním nalepovacích proužků, jejich neobnovováním při opravách dílů karosérie atp., a to jen kvůli ješitnosti, že si tam banda postižených "ichtylů" prosazuje svou, zatímco my lopaty tady v dílnách a za volantem zápasíme s daleko vážnějšíma problémama, který nám naše šéfstvo i přes pravidelný upozorňování léta neřeší. zkrátka takový to typicky český nic mě nepotěší víc, než když ta koza sousedovi chcípne taky

tudíž ten befel dodělat proužky by musel přijít standardní cestou befelu shora, aby to dílna sama doplnila. napůl partyzánská akce kohokoli zvenku by nakonec vyšuměla do ztracena. strašně rád bych se ale v tomhle mýlil.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 00:28:46    Odkaz na tento příspěvek  

Připomínám první letošní dopravní schůzku Tram-Bus-Clubu ve čtvrtek 31. ledna od 17 hodin v Autoškole v Cukrovarské ulici. Kromě dopravních novinek bude opět zajímavé promítání.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 11:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel2:
k bílým proužkům na 21 Tr:
vsadím se, že i kdyby se to prohnalo horem přes Hydro a to by nebylo proti, ale zároveň by to nechalo v úrovni amatérskýho šotoušskýho provedení, v provozu by se našlo několik individuí, který by výslednou snahu nakonec sabotovali cíleným strháváním nalepovacích proužků, jejich neobnovováním při opravách dílů karosérie atp., a to jen kvůli ješitnosti, že si tam banda postižených "ichtylů" prosazuje svou, zatímco my lopaty tady v dílnách a za volantem zápasíme s daleko vážnějšíma problémama, který nám naše šéfstvo i přes pravidelný upozorňování léta neřeší. zkrátka takový to typicky český nic mě nepotěší víc, než když ta koza sousedovi chcípne taky

tudíž ten befel dodělat proužky by musel přijít standardní cestou befelu shora, aby to dílna sama doplnila. napůl partyzánská akce kohokoli zvenku by nakonec vyšuměla do ztracena. strašně rád bych se ale v tomhle mýlil.


tvoje starosti mít

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
objektivní názor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.26.178
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 13:47:47    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:

Jestliže se určitý orgán usnese, že by na základě zjištěných skutečností měla být určitá zastávka přesunuta do režimu na znamení, tak tuto změnu musí provést ten, který to má v kompetenci. My mu jen povíme, jaký je náš názor.
S proužky na trolejbusy je to úplně stejné. Vyslovujeme tu svůj názor a místa, která jsou za to odpovědná, by to měla řešit.
Rozlišujme nahrazování práce někoho a vyslovení podnětu k práci někoho.


MY,hrdá SPVD (espévedé),rádi organizujeme vláčky,tramvajky,čáďáčky a strkáme rypec všude tam,kam nemáme,škodíme,kam se podíváme.Ale děláme to rádi.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10370
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 14:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

objektivní názore, já mám dojem, že martin_l členem SPVD není

libor_hh:
přesně takovou reakci jsem čekal :-)
ale věř tomu, že až tak mě to nežere.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5303
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 20:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

objektivní názor: MY,hrdá SPVD (espévedé),rádi organizujeme vláčky,tramvajky,čáďáčky a strkáme rypec všude tam,kam nemáme,škodíme,kam se podíváme

Anonyme, až budete mít v sobě alespoň tolik slušnosti, která vám umožní se podepsat a vysvětlit, čím jsem kdy škodil, tak vám napíšu, jménem které instituce jsem psal svůj příspěvek č. 5301. Jak správně podotkl Pavel2, členem SPVD nejsem, nicméně považuji toto sdružení za veskrze užitečné a mnoho jeho činností zvnějšku podporuji.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 21:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Grafická podobnost příspěvku Libora hh a Objektivního názoru mi připomíná tu pohřební scénu z filmu Trhák, jak si tam ty dvě babky šuškají "Ten pan Lukeš je to svému bratrovi náramně podobnej. No jo, taky napadá na levou nohu."
Mimochodem si myslím, že Spvd je tady od toho, aby strkala rypáček do tramvají a autobusů, protože tak nějak to má v popisu práce.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4846
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 22:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, jak tu byla debata o skvělých autech a ještě lepší veřejné dopravě při cestách do Prahy :-) - malá úloha. Letí mi to jistou středu v 6.45 z Prahy - jak se tam mam z Plzně dostat veřejnou dopravou? (Třeba jenom neumim hledat.... :/ )

Ano, i na něco takového je dnes z Plzně nutné auto...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8409
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 08:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak jede ve 4:08, z hlaváku přes Prahu to ovšem vyjde tak, že na letišti budeš v cca 6:30, což je poněkud rizikové...

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10374
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 09:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já teda letadlem nelítám :-), ale slyšel jsem, že některý společnosti vyžadujou, aby byl cestující na letišti už 1,5 hodiny před odletem

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15400
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 09:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, co tady máte za problém. Tohle je zrovna konkrétně a jmenovitě ten případ, kdy proti použití auta nemůže nic namítnout ani ten největší ekoterorista.
P.S.: Když jedu směrem na dovolenou vlakem EC Avala, který odjíždí z Prahy někdy v půl šesté ráno směrem na Balkán, jezdím autem do Berouna a odtud osobákem někdy ve čtvrt na pět ráno.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4847
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 11:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, ale na sedmou na letiště (to se taky nestíhá), to už mi přijde extrém, že to nejde dát VD... Ale nejde, no... :-) (Do Mnichova na letiště jo, do Prahy ne....)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15401
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 15:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Kolik lidí jezdí pravidelně do Prahy na sedmou na letiště? A kolik lidí potřebuje pravidelně stihnout tu Avalu? Já loni třikrát.
2) Jak by sis to konkrétně představoval, aby ses na to letiště dostal?
3) Myslím, že můj a tvůj problém je úplně stejný. První vlak přijede do Prahy na hl.n. v 5:45, což je pozdě pro tvoje letiště i pro mojí Avalu. Takže pokud z předchozí věty vyplývá, že ty máš větší problém, není to tak.
4) A do toho Mnichova se jede na letiště jak? Pokud přes noc - co ti brání v tom, abys jel do Prahy stejně? Z Plzně jede vlak v devět večer, tím když pojedeš, letiště v pohodě stihneš.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 21:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na lince 30 SOR NB12 551 a jeden SOR NB12 ??? na lince 41.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 01:16:25    Odkaz na tento příspěvek  

Na lince č. 41 byl SOR NB12 č. 549.
t - 226
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.5.114
Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 01:15:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ať žije Opava !!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8415
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 08:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulý týden se tu debatovalo krátce o nasazení 14 Tr o víkendu, tak včera jsem viděl jeden kousek na 11 a minimálně jeden na lince 16.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
2054
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.147.44
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 20:54:42    Odkaz na tento příspěvek  

t-226: Jó, Opava! Předem sice furt nastupujou, ale 14Tr jsou tam už taky skoro minulost! "Emka" mají ve stavu sice pořád snad všechny, ale v létě tam vypadala výprava tak, že přes den jezdily samá Trolína / 26Tr a odpoledne vyjely na šejdry kromě dalších Trolín pouhé 3 ks 14TrM