K-report
 

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 19. 02. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 19. 02. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 07. února 2012 - 00:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409:
Ta stojednička by se ještě vyrvat dala, ne?
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 07. února 2012 - 10:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan_g
Jak dlouho ještě budou dělat z lidí idioty? Strašně moc doufám, že nový systém jim podobné čachry zatrhne. Normálně nejsem škodolibej, ale všem úředníkům na evidencích vozidel ze srdce přeju, aby měli s podobnými kšeftíky utrum.

Asi pořád, to je historická tradice...a nový systém bude ve vyhlášce tak gumově formulován, aby jim to dál umožňoval dělat podle pravidla, že kapři si rybník sami nevypustí...Ale třeba ne - třeba se stane ZÁZRAK a pochopí, že to je špatně (podíl na korupci krátí dobu dožití až o 10 let, ve vyjímečně závažných případech až o 20) a na všech výdejnách dobrovolně založí Brigády antikorupční práce
www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 07. února 2012 - 16:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad LN a ostatní:

Začínám si pomalu myslit, že už asi žiju mimo Českou republiku. Jsem, jen zvědavý, co se ještě v hlavách novinářů, poslanců a ministerských úředníků vytvoří.

Proč se bude měnit současný systém? Korupce, úplatky, apod. jak tady čtu. Myslím si, že je systém dobře nastaven, ale chybí mu to hlavní: kontrolní nástroj vnitřní a vnější kontroly, tzv. vnitřní či vnější audit na jednotlivých ORP. Já udělám zmetek, sníží se mi mzda, úředník vykšeftuje RZetu a má čistý plat - inu ve státní správě je to možný a znám tolik případů, že ikdyž zákoník práce na to pamatuje, nic neděje.
Ono by to chtělo vyměnit pár vrzajících koleček a ne pokaždé hned měnit celý systém. Cožpak na MD není nic jiného na práci? Nebo jde jen o to aby se někdo zviditelnil a korupce se rozvířila úplně z jiné strany. Stačí jen vnímat současné přepracované zákony, vyhlášky - lze tam obejít skoro vše. Pamatujte na to - korupci tento systém nevyčistí!!!! Tomu by uvěřil snad jen blázen!!!!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7729
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 07. února 2012 - 16:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já udělám zmetek, sníží se mi mzda, úředník vykšeftuje RZetu a má čistý plat

Přesně tímto jsem včera argumentoval manželce, která vidi v hezkých číslech a pěti „předislokovaných RZ“ zbytečnou bublinu. Svým způsobem má moje žena i pravdu - je to banalita. Komu ivančickým nášupem vznikla újma? Státu? Ne. Daňovému poplatníkovi? Také ne. Jen putovaly soukromé peníze z jedné soukromé kapsy do druhé.

Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere. Tím to nechci zlehčovat – úředník by měl jistě být neuplatný a dodržovat regule.
České registrační značky

Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 07. února 2012 - 18:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ale chybí mu to hlavní: kontrolní nástroj vnitřní a vnější kontroly...

Souhlasím. Je to krásně vidět na příkladu náhodného generování značek počítačem v Praze. Pokud by byla vůle, pak by neměl být nijak velký problém machinacím zabránit. Nejsem sice "ajťák", ale měl jsem už ve své praxi čest s různými firemními informačními systémy a všechny měly jednu roztomilou funkcionalitu - při jakémkoli zásahu bylo zaznamenáno kdo, co a kdy udělal (identifikace uživatele, popis akce a datum a čas).

Takže co se tu vlastně tak složitého na magistrátu řeší? V systému generování čísel není vidět kdo a co udělal a tím pádem se už zpětně nikdy nedá nic dohledat? A tomu máme věřit? Pokud někdo obejde proces náhodného generování čísla a vytáhne ze systému nějakou konkrétní kombinaci a tu pak natvrdo někomu přidělí, tak je nedohledatelné, kdo to udělal? To si snad dělají legraci. Totéž pokud byla některá čísla vyjmuta z krabic ještě před tím, než proběhlo zadání číselných řad (ze kterých se pak losuje) do systému. Opravdu opět nelze dohledat, kdo to udělal. Dotyčný přece musel absenci těch vyjmutých v systému nějak ošetřit, aby je pak systém někomu nepřidělil.

Opravdu má státní správa počítačové systémy, u kterých nelze dohledat historii provedených akcí? Takže sorry, ale vše nasvědčuje tomu, že to smrdí zeshora. Ona ojedinělá selhání jednotlivců, o kterých často tak pěkně mluví různí tiskoví mluvčí, se ve spoustě případů dají velmi snadno ošetřit. Jen se musí chtít.

(Příspěvek byl editován uživatelem Dan G.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9594
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 08. února 2012 - 01:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ryba vždycky smrdí od hlavy a o tom to celý je.

hodím sem jen dvě reakce z diskuze pod článkem na lidovkách:

Ještě jednodušší řešení
Stát by měl zařídit, aby všechny dostupné "kmotrovské RZ" byly přidělené výhradně popelářským a fekálním vozům. A kmotři by si pak mohli se svou "investicí" užít magické moci myšlenkových asociací.


(já říkám - proč ne )

a

Re: Luxusní auto
problém je v tom, že tito dementi s IQ pokojové teploty a mentalitou mafiána zde velí


dokud budou na vedoucích postech diletanti, jejichž jediným cílem je odklonit tok financí do vlastní kapsy, tak to tu půjde od desíti k pěti, viz odborník na slovo vzatej ministr Drábek vs. ajťáci na Úřadech práce

ale to je na jinou debatu a ta sem nepatří...

nejdřív je potřeba někoho na delší dobu převlíct do tepláků a zavést kontrolní mechanismy, pak si ostatní snad dají pozor a usoudí, že jim to za ty problémy nestojí.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. února 2012 - 11:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové (i jedna dáma v pozadí) máte každý(á) svou pravdu. Otázkou zůstává k čemu tahle bouře ve sklenici vody vůbec je (viz dnešní pokračování v LN) odhlédnuto od legitimní potřeby oživit obsah deníku, který se na skandály rozhodně nespecializuje. Placama je to až haškovsky úsměvné - všichni se strašlivě rozhořčí, ale dotyčným se nakonec nic nestane...protože zkrátka nemůže. Některým čtenářům to vyplaví trochu víc adrenalinu a jede se dál na další škandál...
Přitom na stejných místech se vyřizuje agenda přihlašování dovezených vozidel, reexportu a dalších operací s auty a papíry. TAM jsou letaletoucí zavedené praktiky, tam je co zajímavého rozkrýt, ale na to si hoši sotva troufnou, tam to může být pěkně o hubu....
www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7731
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 08. února 2012 - 13:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z LN: „Navíc, jak by se to ten dotyčný dozvěděl, že v Ivančicích se vyskytují právě takovéto atraktivní značky? To je neveřejná informace,“

např. tady:
odkaz
České registrační značky

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9599
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 08. února 2012 - 20:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260:
máš příležitost vydělat na reklamě na svým webu, tak do toho
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7733
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 07:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_bych začal kšeftovat s výskytem hezkých kombinací?

7733

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
České registrační značky

Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 10:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„Navíc, jak by se to ten dotyčný dozvěděl, že v Ivančicích se vyskytují právě takovéto atraktivní značky? To je neveřejná informace,“

Jenže ta informace by měla být veřejná. K tomu, aby byly neveřejná neexistuje žádný zákonný důvod, což už i potvrdil Městský soud v Praze.
MD se snaží vymlouvat, že by zveřejněním mohlo dojít k rozkrytí zanček pro tajné služby. Ti, co vědí aspoň něco málo o regionální anylýze vědí, že to není pravda!
Tudíž vydávání rozdělení intetrvalů pro ORP za "neveřejnou informaci" je porušováním zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím.

Jinak na základě toho, co vím dnes, považuji za za jisté, že jediným důvodem proč se někteří úředníci snaží vydávat rozdělení intervalů za neveřejnou informaci je krytí korupce.

Jinak Josefu Kolinovi sdělilo přesný rozsah intervalu značek typu 101 dodaného ve 2.čtvrtletí 2009 do Ivančic samo Ministerstvo dopravy. Tj. interval 6B9 8881 až 7B0 0385 psal Kolina podle oficiální informace, kterou si zjistil sám dotazem na MD, nikoliv podle mého sdělení ani 3260

A jinak, článek v tištěných LN byl o nšco delší než ten na netu. Mám pocit, že monoho zdejších spekulací vychází právě z té neúplné verze na netu. Takže o článku ať radši dikutují jen ti, co ho četli celý v papírových novinách a na základě fragmentu z netu.

A pro jistotu opakuji:
Informace o rozdělení intervalů na ORP není neveřejná,
ale je veřejná

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Vše o historii značek v Česku najdete v knize:
Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
k dostání na http://www.saxi.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7736
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 11:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže o článku ať radši dikutují jen ti, co ho četli celý v papírových novinách a na základě fragmentu z netu.

Proto jsem se ptal jestli ho někdo nemá nascanovaný.

...dodaného ve 2.čtvrtletí 2009 do Ivančic samo Ministerstvo dopravy. Tj. interval 6B9 8881 až 7B0 0385 psal Kolina podle oficiální informace, kterou si zjistil sám dotazem na MD, nikoliv podle mého sdělení ani 3260

Co mě to dalo práce se zrovna k tomuto intervalu dopočítat... 43 krabic

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
České registrační značky

Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 15:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 (7736): Co mě to dalo práce se zrovna k tomuto intervalu dopočítat... 43 krabic

Michale, máš na to excel nee?
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 2B0 2B2 6B3 7B4 7B6 7B8 8B0 8B1 8B2 8B3
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: BM BMB BMD BME BMM BMO BMP BMR BMS BMV BZ BZC BZK
(¯`·.¸¸. > DCCLV <.¸¸.·`¯ )
Xik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 16:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Praze je dost hnusne, skoro "kalamita", mohly by padat znacky
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9602
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 10. února 2012 - 00:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tři! centimetry sněhu... a u Muzea čtyři?
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 10. února 2012 - 13:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

....Tudíž vydávání rozdělení intetrvalů pro ORP za "neveřejnou informaci" je porušováním zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. A pro jistotu opakuji: Informace o rozdělení intervalů na ORP není neveřejná, ale je veřejná Vámos/4673/9.2.2012

Při vším respektu k jinému názoru - blbnout na kvadrát se nedá do nekonečna. Pokud se autor uvedených řádků hodlá profilovat jako praštěný šoutoušek SPZ, budiž mu to přáno. Jako předseda obč. sdružení SPZ ovšem může tímto příspěvkem zmást některé jeho členy s chatrným rozhledem a ti budou považovat za legitimní opět bombardovat dopravní odbory ORP i MD naprosto ujetými požadavky. I nejpitomější požadavek občana by měla veřejná správa zodpovědět a taková planá práce není zadarmo. V tomto případě hrozí, že to bude bezedný sud, pokud se to v zárodku nevyjasní.
Chci stálým i nestálým čtenářům těchto stránek zdůraznit, že shora uvedený text je výhradně názor onoho jednotlivce a možná hrstky podobně orientovaných v onom spolku, ale nikoliv nesrovnatelně početnější obce zájemců o problematiku poznávacích značek v ČR a zahraničí. Pokud začne být veřejná správa obtěžována požadavky na poskytování nějakých detailních údajů o výdeji RZ, tak ať ví, odkud vítr fouká...
www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4676
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 10. února 2012 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor:
Chci stálým i nestálým čtenářům těchto stránek zdůraznit, že shora uvedený text je výhradně názor onoho jednotlivce


Jsi naprosto mimo
Toto tvrzení vyplývá z našeho právního řádu - co není tajné, je veřejné. Tento názor potvrdil i Městský soud v Praze svým rozhodnutím č. 10 Ca 424/2009-41 ze dne 1.března 2011.

Chci stálým i nestálým čtenářům těchto stránek zdůraznit, že příspěvek Minora č.1667 je výhradně názor tohoto jednotlivce a nemá žádný věcný ani právní základ a pouze vyplývá z jeho subjektivních dojmů a pocitů

To co jsem napsal je prostě fakt. Pokud nám s tím Minorek nesouhlasí, tak je to jeho osobní problém.
Způsob, jakým tento svůj názor zde prezentoval, též o čemsi svedčí
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Vše o historii značek v Česku najdete v knize:
Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
k dostání na http://www.saxi.cz
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5176
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 11:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informace spíše pro Gogu, ale možná i jiné..
Mitsubishi Eclipse GSI
JII 35-52 okresní úřad Jihlava 2.1.2002, asi O94/106 d.m.i.
přeregistrace 2B2 4389 (106) v Brně 9.1.2006
a potom ztráta RZ, výměna za 5B4 4053 (106) v Brně 22.4.2009


2Z5 0409:
Nevím, jestli tě zajímají i takovéto "podobné" RZ

3Z5 9351 bílý Transit, viděl jsem jej v týdnu u Humpolce
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 11:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: ...JII 35-52 okresní úřad Jihlava 2.1.2002, asi O94/106 d.m.i...

Hádam hmi, nie?
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 14:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: "Nevím, jestli tě zajímají i takovéto "podobné" RZ"
To je jasné že zajímají, vše co má 0409, nebo 8085 mě zajímá a klidně jakákoliv série

Docela se třepu kdo teď vyfasuje aktuální kroměřížskou 4Z6 0409 Ještě musím pár dnů počkat..
Tipuji že to opět dostane auto které opět a zase nebudu potkávat..


"3Z5 9351 bílý Transit, viděl jsem jej v týdnu u Humpolce"
Toho znám




Mám tady svůj letošní rekord.. Nejvíce zasolené auto které jsem potkal
Ikdyž podobných kousků teď jezdí spousta, právě teď panují ideální podmínky.. Odpoledne místy nad nulou, silnice mokré a sůl se pěkně lepí na auta, večer a ráno pod nulou a ta nalepená sůl na autech pěkně zamrza, jak říkám ideální podmínky
Přihazuji ještě tohoto Citroena, spousta aut má přední tabulky také totálně zamaštěné


Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 14:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vzácná shoda, auta byla od sebe cca 50m.



ad: 0409 - tu mám taky !!!!!!!
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 19:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnešní čtyřčísla v Karviné:



Audinu jsem už tady dával, ale opakování je matka moudrosti


Jinak jsem včera viděl něco co mi pořád nejde do hlavy a to, že na značce 3T5 8088 (Škoda Octavia) byla poslední 8 asi o centimetr menší oproti ostatním číslům. Podle ČKP to patří na Octávii, ale co to mělo znamenat???
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 22:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 3072: Notně posolené auto mám teď taky, jenže na bílé barvě to není tak efektní.
Ale jestli chceš , tak prosím - totálně zmrzlá kašovitá směs špíny, soli a ledu na přední masce auta po návratu z 550 km dlouhé cesty z dovolené.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6372
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 05:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno registrováná oktávka ostravského DD 7T8 9834 moc dlouho nepožila.
Prý to hasili k výjezdu 140km/h a nezvládli náledí...
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2012
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 08:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co tady vybrat za "kmotrovskou" Rzetu z nabídnutých fotek (takovéto označení mi vůbec nesedí), jak se v posledních článcích píše ? Takovýchto Rzet na starých autech vidím hodně, tak proč se o nich nemluví a mluví se jen o "bourácích" za půl melouna apod.

Ono je lepší vždy, když se použije něco účelově, aby se to hodilo do krámu, např. k vymýšlení nového systému přidělování RZet!!!!!!

Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5178
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 09:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jannys:
proč se o nich nemluví a mluví se jen o "bourácích" za půl melouna apod.

Třeba proto, že na "bourácích" je to více nápadné. Třeba v mém okolí jsou také zajímavá čísla na obyčejných autech, protože jde o jejich majitele, nikoliv o typ auta. Když si půjdeš přihlásit nový Mercedes, dostaneš třeba 2SG 5294 a nikdo se s tebou nebude bavit. Ale když půjde manželka někoho, kdo zná někoho anebo bude dostatečně solventní, dostane třeba na ojetého Yarise 2SG 5555
Příklad - když jsem přihlašoval auto a slušně požádal o 3y3 3999, tak samozřejmě následovala výmluva (konkrétně že ja zamčená ve skříni a klíč má šéf, který je na dovolené a vrátí se za 14 dní, někteří tu historku znají). Kdybych ale nabídl třeba dva "Masaryky", určitě by se 3y3 3999 objevila i s šéfem. Za pár měsíců se tato RZ samozřejmě objevila, ale protože to tu pročítá kdoví kdo, tímhle bych to ukončil. Znalí si za "y" určitě písmenko dosadí a neznalí si jedno ze 14 tipnou.
Takže problém není v hodnotách aut, ta auta si značky nevyzvedávají ale jen čekají, copak hezkého jim majitel zařídí.
Ale to už se tu kdysi řešilo.. Nicméně s poslední větou Tvého příspěvku nemohu souhlasit.
Ať můj příspěvek vypadá jakkoliv, nepíšu jej ze závisti - naopak, všem ta hezká čísla přeji, někdo je totiž dostat musí. Spíš jde o to, že to nefunguje na principu slušnosti nebo rovných příležitostí. Já bych osobně nějaké hezké číslo bral - proč ne, dejme tomu jen nějaké "2.kategorie", jako 7766, ale za současného systému se k němu jakožto obyčejný člověk nedostanu jinak, než že si v bazaru vyberu auto podle zajímavé RZ. To si ale nedokážu představit, že chodím po bazarech a vybírám auto k nákupu podle atraktivnosti RZ..



(Příspěvek byl editován uživatelem freelander.)
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 13:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opel Vectra ala

Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 15:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Díky za názor! . V tom je ta demokratická platforma se ve všem slušně vyjádřit.

Ale to už se tu kdysi řešilo.. Nicméně s poslední větou Tvého příspěvku nemohu souhlasit.

Byla vepsána z mý hlavy, ale podle zjištěných skutečností. Po přečtení některých článků z novin, časopisů a na Internetu se uváděl jako jeden z důvodů zavedení nového systému přidělení RZet: zamezení vydávání kmotrovských značek

Tímto tuto diskuzi takto z mé strany končím a čekám co se bude dít!!!!
Mickever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 6-2009

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 17:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přikládám pár zajímavých fotek:

100 metrů od našeho domu ve Zlíně sem vyfotil 2 Brněnské RZ jdoucí po sobě

Dále přikládám nekvalitní foto mého hlášeného rekordu typu 131 Z 3609 Foto sem dávám jen ilustračně pro upřesnění typu tohoto Renaultu, chtěl sem ho vyfotit líp ale ujel mi

Další foto auta, které si nechalo na sklo dát reklamu Stop Acta

Před 14 dny sem si koupil Felicii a prozatím jezdím s Uherskobrodskou RZ 2Z3 5691 ... to sem já a moje new auto, ale při přepisu si dám novou RZ

Aktualně sem majitel 4 aut a jedne motorky
Takže mé auta s RZ:
2Z9 9794 - Fiat marea (jezdí s ním moje ségra)
4Z0 3383 - Škoda Forman (jezdím s ním já, ale v září končí technicka a jde do šrotu)
2Z3 5691 - Škoda Felicia (S tímhle jezdím jen já)
14R 0222 - Škoda Felicia (minulou sobotu sem jel s tímto závody v čase 4:35 krizovka) přikládám i jedno foto
2Z 2826



eRkové RZ - aktualizace: 25.10.2011
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 20:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkně pasující zlínská 103ka




Jannys: "0409 - tu mám taky !!!!!!!"
Jak si to myslel? Jako že máš fotky s touto kombinací, nebo že tuhle kombinaci vozíš přímo na svém autě?


Voy: "totálně zmrzlá kašovitá směs špíny, soli a ledu na přední masce auta po návratu z 550 km dlouhé cesty z dovolené"
Pěkný
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 20:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 (3076): Jak si to myslel? Jako že máš fotky s touto kombinací, nebo že tuhle kombinaci vozíš přímo na svém autě?

Přesně tak, mám ji na své "micině", ale až teď jsem si uvědovil, že jsem ji s ní ani eště nevyfotil A to přitom je tato kombinace pro nás v rodině i magická
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 10:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jannys: "Přesně tak, mám ji na své "micině", ale až teď jsem si uvědovil"
Tý jo Ja tuhle kombinaci tak dlouho sbírám a ty mi tajíš že jí máš na svém autě Hned jak bude možnost tak mi jí vyfoť

A v čem je pro Vaší rodinu tahle kombinace magická?
Pro mě je magická asi jinak, nepřevádím jí na datum ani na nic podobného.. Jen to byla moje úplně první značka která byla na mě napsaná, proto mám tuhle kombinaci tak rád:-)
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 13:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší 106ka v Českém Těšíně

- krásná starší Audi A8 LONG. + jedno vyznání lásky navíc (horší kvalitka)

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3487
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 14:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro mě je magická asi jinak, nepřevádím jí na datum ani na nic podobného..

No vidíš, to já mám "0409" na třetí až šesté pozici rodného čísla, těsně před lomítkem
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6375
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 17:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BG (205):

To je náhoda, já dnes kolem ní jel a hlásil si jí do diktafonu.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2012
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 20:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (6375):

To je teda náhoda. Jinak dnes jsem viděl odstavený bus v Karviné 2AH 6969, typ 103, bohužel kousek od rekordu

A ještě dotaz. Proč už není na www.rz-nej.czweb.org brána 8T0 2002 jako běžný výdej??? Už jsem tady psal, že to vydávají jako b.v. na 100%.

A taky spatřeno v Dětmarovicích bílé Porsche Cayenne 7T9 1111
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6380
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 13. února 2012 - 22:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BG (206):

dnes jsem viděl odstavený bus v Karviné 2AH 6969, typ 103

A já ho viděl v pohybu u karvinského Tesca, to není možné už.
Tuším Karosa nějakého sportovního oddílu, co?

Proč už není na www.rz-nej.czweb.org brána 8T0 2002 jako běžný výdej?

Kdyby to byl běžný výdej, tak by se začalo hezky od 8T0 1706, jenže Orlová ještě zdleka nemá dobranou 7T8, je sice hezké, že už otevřeli krabice s 8T0, ale jedná se o "běžný výdej" pro vyvolené, kteří touží po hezké kombinaci. 8T0 se oficiálně a hezky po pořádku začne vydávat až v březnu.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2012
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 14. února 2012 - 13:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (6380):

Tuším Karosa nějakého sportovního oddílu, co?

Tak to vážně netuším, ale vidím, že náhody fungují spolehlivě

Kdyby to byl běžný výdej, tak by se začalo hezky od 8T0 1706, jenže...

Ok, tak to mění celou situaci. Dík za vysvětlení.
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 14. února 2012 - 21:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna nova do sbirky, byla pekne zvalchovana chudak
Chucknorris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 14. února 2012 - 23:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, žádám vás o radu. V jakých situacích je pravděpodobný výskyt spadlých značek? Abych věděl, kdy mám zbystřit. Zatím mám doma jen dvě, které jsem našel úplnou náhodou a rád bych svoji sbírku rozšířil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Chucknorris.)
Hugo6524
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 14:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro Míru:



V pondělí v Praze
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 21:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Chuck Norris: Děkujeme za zdvořilostní otázku. Jak jistě všichni sběratelé vědí, Chuck má ve své sbírce všechny druhy značek z celého světa. Chuck má ve sbírce značky, které Hicon ještě nevyrobil

Ale teď vážněji- univerzální návod neexistuje, je to hodně o náhodě. Obecně - upadlé značky jsou ponejvíce tam, kde je velká fluktuace aut. Tedy zřejmě největší pravděpodobnost nálezu je na frekventovaných ulicích velkých měst, dálnice, apod. Minusem je špatná možnost vyzvednutí a velmi špatný stav tabulky.

Pak se dají značky občas objevit na velkých parkovištích obchodních center, nyní v zimě třeba taky v haldách nahrnutého sněhu tamtéž, nebo i v nádobách na odpadky. Dobré je taky mít známé v kovošrotu, ještě lepší u Správy silnic.
Zásadně by se neměly "sbírat" tabulky, které jsou ještě na autech .
Chucknorris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 22:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Voy: Děkuji za odpověď. Jelikož známé na příslušných místech nemám, budu muset mít oči na stopkách. A buďte bez obav, značky, které jsou na autech, bych si rozhodně nedovolil krást. Jsem taktéž majitelem vozidla (na kterém mám SPZ a ne RZ a jsem na to hrdý) a kdyby mi někdo značku ukradl, budu asi přemýšlet o lámání rukou. A abych jenom nežvanil, tak tady jsou ty moje dvě:
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 23:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm pro začátek dobré. Ještě se podívej na ty tabulky zezadu, je tam znak výrobce "Hicon" a datum výroby. Má tvar např. 05/11/10 a pak je tam takové delší čislo začínající na 258. ...
Stačí, když napíšeš, která tabulka byla kdy vyrobena. Někteří zde tuto informaci sledují ze statistických důvodů.
A pak už zbývá jen zjistit, na jakém autě jezdila a jaké ORP ji vydalo, což je pro místní analytiky hračka.
Chucknorris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 23:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ok. 5B4: 18.9.2007, Ford; 7B0: 11.5.2009, VW
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 23:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem analytik, od toho jsou zde povolanéjší, ale bude tě možná zajímat:

7B0 5978 vydal ORP Vyškov, Volkswagen
5B4 2156 vydal ORP Brno, Ford
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 15. února 2012 - 23:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu mi to trvá, datlím to všechno z mobilu...
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 16. února 2012 - 15:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chucknorris jak píše Voy,univerzální návod neni,já už mám pro jistotu oči na štopkách všude,nikdy nevíš kde se nějaká bude válet...jednu sem našel i tady u mě za rohem,a to tu skoro nic nejezdí...
hrdý (?) majtel škody favorit :D
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 09:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PADAJ!!!
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 17. února 2012 - 15:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 (3078): Tak tady je ve 9S9 0409



A proč magické? Tak čti dál:
1. 04.09. - nákup vozu
2. 04.09. - jedné z mých dcer bylo sladkých devatenáct

devítka - představuje magii, v Číně je to nejšťastnější číslo
čtyřka - znamená prosperitu a stabilitu

Jinak jsme beze sněhu, +4C, z toho mi plyne, že se to oteplení od severozápadu (teplý mořský vzduch) dostane i k vám a zítra ráno a dopoledne budete mít daleko tepleji než dnes a přijde obleva.
Emem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 07:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9612
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 11:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L67 00E, asi 161, myslím že Volvo FH přepravník aut + tandem s podobnou (nepamatuju, ujel mi), D5 u BE směr Pha, 15.02.12, byl plnej ojetých aut.

a tomu furt nerozumím - to si tady v cz někdo koupí ojetej náklaďák s vlekem, hned ho naloží ojetinama a tradá na východ? nebo sem ti (asi hlavně) ex-rusáci jezdí na našich exportních značkách opakovaně?
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 13:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Jeden borec, co taha auta ze spanelska mi to vysvetloval :-) Tam to koupi za nejaky baksis - dostane vyvozni papiry treba na 3 mesice, jezdi s tim do semleti, pak to necha zlikvidovat a nikomu to nechybi ...

Myslim, ze ten vlek s nakladakem budou jezdit do kocne platnosti exportek trase CR - Vychod a pak az skonci platnost to tam nekdo jeste upotrebi
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 16:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Písek - sídliště Portyč 17.2.2012
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 21:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

včerejší kousek z noční Karviné

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9616
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 12:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opisujeme z techničáků:
STI 45-86, O94, R 19, značka vydána 12.07.2000
2C2 5489, 101, přeregistrace v Písku 20.08.2003

prej se ve Strakonicích tenkrát v hloubi vlády jedný strany těšili na STB, ale bohužel to neklaplo :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 14:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jannys (861):

dovoluji si trošku oponovat tvému tvrzení, že číslo 9 je nejšťastnější číslo v Číně. Nějak mi to pořád nešlo do hlavy, protože kdysi jsem viděl dokument, jak jsou číňané "hotoví" z osmiček.

Tak jsem prolustroval trošku net a něco jsem našel.

Odstavec z článku:

Vydražit espézetku nejmíň s jednou osmičkou také není laciné. Vydražovací částky na hongkongské SPZ s dvěma či třemi osmičkami jdou do milionů. Každý, kdo s osmičkou na SPZ jezdí, vzbuzuje úctu – všichni vědí, že takové číslo ho stálo opravdu velké peníze.

Zdroj: http://oh.idnes.cz/stastne-cinske-osmy-maji-pomoci-dnl-/olympiada -peking.aspx?c=A070808_100730_sport_oh_no
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 17:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BG (212): nic proti tvému příspěvku, ale jedno musím dát na pravé místo

1. Moje Rzeta je spojená s kolegou 2z5 0409 čistě shodou čísel - z tohoto důvodu jsem mu jí slíbil odfotit
2. Není spojována s nějakým vydražováním značek v Číně. Psal jsem o tom, že to z pohledu rodiny, nákupu a zabezepečení Rzety, bylo pro nás doslova magické. A ta devítka v magii znamená toto:

Sedmička bývá spojována s mystikou, devítka s magií. Je možno ji vyjádřit součinem 3x3, tudíž je konečným vyjádřením naplněné tvůrčí síly, cílené energie a proudu Boží vůle. Potenciál devítky je dobře patrný na magickém čtverci rozděleném do tří řad o třech polích, přičemž součet čísel ve vodorovných i svislých řadách je shodný - ve čtverci o třech řadách po třech polích, když je každá číslice použita pouze jednou, se tento součet rovná patnácti. Příslušníci řady kultur celého světa považují devítku za nositelku duchovní a božské moci. V evropské mytologii bývala devítka spojována s devíti slavnými muži starověku a středověku, třemi skupinami vždy o třech pozoruhodných hrdinech a obráncích pravdy před pohanstvím. V buddhizmu je devítka nebeským číslem nejvyšší spirituality. V Číně se považuje za nejšťastnější číslo, neboť reprezentuje osm směrů plus palác nebeského císaře. Podle hinduistické legendy je devítka symbolem ohně vedoucího ke čtverci, který ohraničuje vesmír.

P.S: záleží pouze na tom, do jaké oblasti se člověk ponoří. A o to šlo.
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 20:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hugo6524: "Něco pro Míru:"
Dík, moc pěkna kombinace:-)


Jannys: "Tak tady je"
Tak ta je Jen stále žasnu že si mi o ní neřekl dřív když tady tak dlouho sbírám kombinace 0409.. Moc mě to překvapilo že má někdo stejné číslo jako jsem míval já:-)


Přihodím pár ilustračních obrázků

EMkaři znáte tohoto Přerováka?



Zlínskej typ 103, jak já říkám z období kdy ještě bylo zvykem vydávat na nákladní automobily a dodávky dvouřádkové typy.. A 2x kroměřížskej typ 106, oba už jsem tady dával, jen né v digitální kvalitě
U Toyoty je ten typ 106 zajímavej, zřejmě se chtěl majitel trochu odlišit


Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5187
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 20:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Z5 0409:

1M0 5555 mám pouze ve formě písemné, fotku mám jen o něco nižší 1M0 5551