K-report
 

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 11. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 11. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5175
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 22:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha: Pokud požádáš o RZ na přání např. v Plzni musí tvá RZ obsahovat minimálně jedno písmeno a to tak že, první písmeno, v případě že má značka více písmen, musí být první písmeno kraje ve kterém jsi přihlášen k trvalému pobytu.

Obávám se, že toto pravidlo nebude. Původní návrh byl takový, že člověk si vybere čtyři nebo pět znaků podle svého přání (tedy to, co je na značce za "sněhulákem", resp. v druhém řádku) a začátek značky se mu "nalosuje" z možností 1p0 až 9p9 (nebo 1pA až 9pZ), kde to "p" bude právě krajské písmeno podle místa trvalého bydliště. Nicméně pak došlo k určitému myšlenkovému vývoji a nyní je předpoklad, že si člověk bude moci určit skladbu celé značky a na krajskou příslušnost se vůbec nebude muset ohlížet. Takže si teoreticky budeš moci vybrat značku na přání "odkudkoli" nebo si vymyslet svůj kraj s vlastním "krajským písmenem" nebo cokoli jiného.

Ale kdyby platilo, že člověk musí dodržet krajské písmeno, tak stejně to nijak neřeší tu potíž s obvoláváním ORP, která má zrovna naskladněnu moji značku na přání. Jen by se to odehrálo v rámci kraje.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3333
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 08:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvláštní,...nedávno jste tady docela plamenně řešili, jestli se avizované zrušení pravidla uvádět na značkách krajské písmeno týká všech výdejů nebo
(a jaxe ukázalo, jen o tom byla shůry řeč) pouze budoucích značek na přání...

Oužasný na tom je, jak nějakou (byť třeba ne moc specificky vyslovenou) informaci lidi kolikrát dokážou zašmodrchat, ne-li velice záhy přímo proměnit v pravý opak. Problému neznalým journalistou počínaje a širokou veřejností konče.

Ad trochu jiný soudek - nenapadlo vás někoho, zvláště z nás, starých milců , že možná existuje díky relativní eventualitě existence značek na přání i malinká naděje na reinkarnaci vizuálních (byť třeba jen hodně vzdálených) podob alfanumeráků našich starých systémů ? Samozřejmě, že ve spojení s europruhem (a sněhulákamami?) by to byl nehorázný úhnoj, nicméně protože nepatřím k těm, kteří by právě kvůli onomu vzdálenému retrodojmu nedokázali zavřít hned několik svých očí...(ok), tak mě tahle představa docela baví.

V neposlední řadě nabízí se nám do budoucna možnost reinkarnace oblíbených okresních kódů systému 1960-2002 (celý alfatuberák pak v mezích neduplicity, samozřejmě).
Vámos, kdyby chtěl, mohl by si začít šetřit na RYplusněco, Feu na XXXVIII... já na JIH:1974...
Třeba pak díky určitému zdravému patriotismu znovu ožijí různé JEBy a PVC, po BrnP4 se začne prohánět OTA ...(atakvšelijakpodobně)
SPZ-RZ
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 09:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PS:
...navíc, průběžně zcela nechtěně tomu vizuálnímu přerodu systému můžou nahrávat i ti, co něm vůbec takto nepřemýšlí:
Např. zezplzeňák: KOK:0TIK ... o sobě ani náhodou netuší, že je z Kolína
(čteno: "KOK nula TIK" ... ve významu : "Nechodím spát se slepicemi", nebo též - "Rád ponocuji, milá děvčata - čas neřeším")


Tak já jenom, že reinkarnace již neražených kódů se nemusí týkat jen těch vlevo vedle nás
"...tak si ten systém změňte, když o to tak stojíte - pravidla dáme my a vy za to koukejte zaplatit".
SPZ-RZ
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 11:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin I:Ale u nás se značky vyrábějí a přidělují v podstatě stejně jako v roce 1953.

O kolik jednodušší by bylo, kdyby stát výrobu tabulek vůbec neřešil a jen přiděloval kódy. Jako v Německu. Úředník by jen přidělil kód, posléze by zkontroloval provedení značek a pakliže by bylo vše OK, dal by na ně nějaký validační prvek. A hotovo. Žádná centrální monopolní výroba v jedné jediné firmě s následnou distribucí do všech možných koutů země. V případě poškození jedné značky by si člověk u kteréhokoli obchodníka s raznicí nechal vyrobit novou a na úřadě by pak výměnou za odevzdání té staré poškozené dostal validační prvky na tu nově vyrobenou a bylo by to vyřízené.

Jenže to je u nás asi utopie. Ale je to podle mě škoda. Když už se skoro vše okolo RZ překopává, mohlo by se říznout i do tohoto.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8382
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 11:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kromě toho vynechání znamená, že některá krabice bude obsahovat o jednu, dvě nebo i více značek méně. Na krabici je však jen uveden štítek "od-do". Bude se tedy někam připisovat "kromě těchto RZ"?

Přesně tak, můžeme mít sebelepší systém v počítači, ale pokud se razí na objednávku dopředu, tak by se to značně zkomplikovalo (už jen třeba tím, že_by musel někdo hlídat ve výrobě co přeskočit a následně zasahovat do automatického procesu stroje :-)

Prostě si myslím, že standardní řada nebude moci být narušena. Čili na nějaké 4AS 2589 zapomeňte. On ten autor návrhu vlastně nepředpokládá podobné filuťárny, ale až přijdou, tak se to řešit bude (jak jinak než za pochodu)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 11:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan_g: Když už se skoro vše okolo RZ překopává, mohlo by se říznout i do tohoto.
Já bych to řekl jinak, mělo by se říznout hlavně do tohoto. Nějaká RZ na osobu nebo nedomyšlený ZNP toho moc neřeší, ale konec distribuce jak za plánovanýho hospodářství a konec výroby tabulek za státní peníze by ušetřil mnoho.
Ale o to tady samozřejmě vůbec nejde.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan G. rozvířil téma naprosto oprávněně a Martin L. mu zcela logicky a správně odpověděl včetně toho, že současný systém MMI z veškerými změnami a doplňky je prachsprostý vyšlismus nejhrubšího zrna. Považuji za jisté na 1000 % (jak rád bych se mýlil), že uvedení ZNP do života bude provázeno naprostými nejasnostmi a chaosem.
V okamžiku, kdy jeden starý dobrák bude chtít kód 1B0:0000, druhý bude chtít 9T9:9999 a třetí dobrák bude chtít 0C0:7191, tak se z toho ouřadové poserou. Asi nejsnáz by měla být vydaná značka 1B0:0000, která nikdy vydaná nebyla a vydaná být neměla, ale svým složením odpovídá běžné podobě RZ. Jenže běžné podobě RZ odpovídá i ta 9T9:9999, která by jednou vydaná měla být - a ouřadové se dostávají do pastičky, ke které jim chybí befél. No, a hlavu jim jistě zamotá i požadavek na vydání 0C0:7191, byť nejvyšší vydaná SPZ v OC byla OCO:71-90...
No, bude to zase pěkný značkový bordel. Tento stát zachrání pouze připojení CZ k Německu.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 12:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: konec distribuce jak za plánovanýho hospodářství a konec výroby tabulek za státní peníze by ušetřil mnoho

Však přesně to jsem měl na mysli. Každý ať si nechá značek u nějakého soukromníka vyrobit kolik chce, ale od úřadu dostane validační prvek nebo prvky jen na dvě, případně tři (když bych bral v potaz i značky na nosiče kol). A značka bez validace = značka neplatná (nebo falešná chcete-li). Chytne tě policie se značkami bez validace nebo s jiným alfanumerem než jaký máš v techničáku na autě? OK - tvůj problém, tvoje zodpovědnost, následky si poneseš sám. Chápu, že se někdo možná bojí toho, že by tak podsvětí získalo snadnější přístup k falešným číslům a že by se mezi raziči značek mohla najít nějaká krysa, která by za patřičný obnos komukoli vyrazila cokoli. Na druhou stranu - je dnes za současného stavu nějaký problém opatřit si "falešné" číslo? Kdekoli na jakémkoli parkovišti je zcizení čísla nebo obou čísel z nějakého auta otázkou několika málo vteřin. A je to zadarmo a ještě u toho není žádný spolupachatel (podplacený razič), který by třeba mohl mluvit. Takže podsvětí podle mě bude tak jako tak i nadále preferovat krádeže značek z cizích aut.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3870
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 13:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dan G. "Na druhou stranu - je dnes za současného stavu nějaký problém opatřit si "falešné" číslo?"
Mrkni sem: http://www.plastovespz.cz/znacky-spz-cr-libovolne-lisovane-razene -/
Obávám se, že tady někdo chodí po moc tenkém ledě.
V minulosti značky pro změnu vzoru ´86 emitovala firma Lexani, ale patrně po nějakých patáliích nabídku zúžila na platné SPZ pro starší motocykly a na jmenovky v podobě RZ.
http://shop.lexani.cz/moto/moto-spz-typ-veteran/

Osobně si myslím, že je lepší mít x soukromých výrobců pod kontrolou, jejich výrobky úředně ověřovat a validovat (jako v D), než v éře počítačů a moderních komunikačních technologií značky centrálně lisovat na jednom místě stejně jako v 50. letech za bolševika. A také se úpnlně stejně hroutit z náznaku jakékoliv změny = komplikace.

(Příspěvek byl editován uživatelem že_by.)
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 16:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No,... přesně, jak říkáte - už aby se přidělovaly, ty naše voli-telitelné značky .

Akorát ještě přesně nevím, kolik párů na tu naší flotilu nakonec koupím a co přesně si zareser-vuji za texty.
Značky mě provází a baví celý život, tak proč tomu nedat finální symboliku. Ať i pravnoučata vědí...
Třeba se dostane i na můj kladný vztah k zde.
Jestlipak by HICON uměl srdíčko a škopek?
SPZ-RZ
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 17:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_h: Taxem si zkusil jen tak decentně systém do roku 1932 a 1940, ale ten by holt měl být reversní

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 18:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feu.:
...si nemyslím, že ten systém byl/je/bude perversní...byly to jenom značky
Respektive - kdo to dneska pozná, že to je on. Když si to pak nebudeš razítkovat ...

No z mého pohledu super . Z pohledu odborníka-historika-estéta asi nechutný hybrid, pro mě na samotném sklonku života skvělá všespojující všesymbolizující záležitost.
Něco pod heslem : "Značky všech dob a systémů - spojte se"

Dávám si měsíc...maximálně dva na rozmyšlenou na to kolik a co.
V případě JIH:1974 (ta je jasná) mám zjištěno, že je volná (už neex.), tak by mě zajímalo, jestli tohle bude umět systém posoudit nebo jestli to šmahem bez jakékoli prověrky zamítne. V podstatě jde o recyklaci alfanumeráku. Přinejhorším bych přihodil osmý znak (ale velice nerad).
PS:
Nebylo by časem něco z 53/64 a 60/02 ? ...ať mám(e) inspiraci
PF, OX, RR, OI, RY... s europruhem - to by mohlo být drsnýýý
SPZ-RZ
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 14:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Centrální výroba PZ nevylučuje dodatkovou výrobu čehokoliv (náhradní za ztracené, na přání, specilní, 3. na nosič atp.) a se současnou technologií je dostatečně pružná (dodání do 24 hod po zaplacení). Jeden výrobce dnes umí v lokalitě s 10,5 mil obyvatel a s potřebou 1,5 mil. tabulek všeho druhu ročně, vyrobit cokoliv a dodat (po zaplacení) freie Haus.
Německý systém, jak se nám zdá ideální, je opravdu ideální jen do německého prostředí, podobně francouzský, britský atd.
Pokud padne rozhodnutí, že PZ budou v budoucnu i v ČR taky něco umět a být integrovanou součástí vozidla budou se možná i v uvedených zemích vyrábět v koncentrovanější produkci, to je nevyhnutelné. Číňané oprašují letitý nápad montovat PZ už na auta ve výrobě pokud jsou určena pro vnitrozemský trh - brzdí je pochopitelně policie která celostátní PZ z mnoha důvodů nechce.
Rozjezd např. srbského systému provázela do poslední chvíle hádka o tom, jak tvořit sériové řady. Odpůrci "komplikovaného" řešení tvrdili, že to výroba nezvládne i když má k dispozici nejmodernější technologii. Samozřejmě že zvládla a zvládá. Systém je mazaný a postavený na tom, že nebezpečí zneužití PZ by odpadlo teprve při rozhodnutí je zrušit...
Centrální výroba navíc ve zdech Státní mincovny bylo jediné rozumné řešení...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 10:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psaní už tady je myslím dostatek, tak bych pro změnu nahodil nějaké fotky.

bez komentáře


a tady první adepti na roku
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9755
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 18:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bratři_grimmové:
Není se co divit, když naše milované OKD vozí všude kolem města hlušinu a na cestách vzniká vrstva černého sajrajtu smíchaná s vodou. Ti haj*li by měli každému platit minimálně jednou týdně myčku
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 15:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield (9755):

Nemyslel jsem to zle, je mi jasné, čím je to zbůsobeno. Tak ty fotky ber prosím tě s rezervou.


dnešní úlovky:


jen tak co mi blesklo hlavou když jsem to viděl

a tuhle jsem našel 3 měsíce tomu
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 16:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná SPZ

Sháním vojenské SPZ, buď nabízím výměnu, nebo odkoupení.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 17:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke:co to skoušíš,kdyt to je tvoje auto
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 18:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gred O ničem nevím, všechno popřu!
Sháním vojenské SPZ, buď nabízím výměnu, nebo odkoupení.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 8-2006

Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 20:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má někdo info, jak je na tom výdej v Plzni? Vypadá to, že firma bude tento týden kupovat nové(á) auto, tak zda mám hned odchytit a hlásit
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 17:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kandidáti na úhyn.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/uredni_deska_a_oznameni /opustena_a_nalezena_vozidla/prodej_k_likvidaci_prosinec_2012.htm l
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 19:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem měl brutální asi 2 vteřinovou halucinaci Sednu do auta, kuknu před sebe a předemnou krásná postupka 1Z2 3456.. Fakt jsem tomu v první chvíli věřil a přitom mám dodnes v paměti že tuhle rz vozilo úplně jiné auto..
Na druhé, nebo třetí přečtení jsem si už všiml kde je něco špatně, ale v první chvíli jsem to fakt nedokázal jinak přečíst než jako postupku




Bratři Grimmové 385: Koukám že je ten příspěvek celej pro mě:-) Jak 0409, tak moje oblíbené špinavé zadky..
Mě teď po KM jezdí novej černej Citroen 1AY, auto má komplet potažené vrstvičkou špíny ze dnů kdy pořád poprchalo a teď i prachu jak je slunečno a všude se práší, zadní značka totálně nečitelná.. Bohužel štěstí na něj zatím nemám..
Jinak nic rekordního k tomuto tématu zatím nemám Ony ty pravé plískanice a sůl na silnicích ještě příjde..
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10204
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 02:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gapa 726:
nakoukni občas do RZ-ORP a kdybch tam delší dobu nebyl, tak si zapiš do bookmarku odkaz z mýho podpisu

vítáme každý hlášení, čím víc fotek, tím líp :-)
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4321
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 21:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem objevil jeden článek o výdeji v Lounech.
Že_by nejslušnější město v republice?
:-) Analýza Registračních značek Ústeckého kraje :-)
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 22:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louňák (4321)
Třeba se blýská na lepší časy.... teda alespoň někde. I když včera, když byl kámoš pro RZ ve Frýdlantě n. Ostravicí, tak mu paní nabídla cca 10 RZ a zeptala se ho, jestli si chce vybrat i z nové série.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3879
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 13:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydávání čísel podle pořadí z krabice má tu výhodu spočítat si kolik lidí mám před sebe pustit.
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 19:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

115-96-44 Nedávno jsem potkal na D/1 tuto Fabii. Je možné, že armáda taky přidělovala značky ze "šuplíku" , jako třeba PČR ? Doposud jsem viděl pouze Fabie s VO94. Ale je fakt, že VPZ moc nesleduji.


A ještě pozdrav do Kroměříže.
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 23:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 (3552):

Abych řekl pravdu, tak tuhle RZ jsem nemohl odchytit hodně dlouho,
a přitom jsem po Karviné viděl jezdit kombinace 0405, 0407 i 0410, ale 0409 ani Boha,
tak mě to potkalo jen tak z ničeho nic u Kauflandu a jsem za to rád. I za ty špinavé "zadky"

Jak bude zase nějaký objekt na blejsknutí, tak to sem hodím
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 01:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapisovatelé nízkých "Z" asi znají tuto dnes již nežijící 1Z0 0016 (viz) http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/uredni_deska_a_oznameni /opustena_a_nalezena_vozidla/oznameni_o_prevzeti_vozidel_hl_m_pra hou_17.html
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4942
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 00:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal: Môjmu oku by viac lahodilo veteranske znacky s normalnym cislom v dobovom dizajne :-)

Napr. to oranzove Porsche keby malo V-09-11 v Z59, alebo v O53
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3557
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 10:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cobretti5: Díky za tu 0409 A taky za tu Kroměříž.. Kdes to auto potkal, v našem okrese, nebo někde jinde?


Mr. Peugeot: Mám na tebe prosbu, kdysi si mi sem dával starého červeného VW KMD 98-89 nebo tak nějak.. Máš ještě tu fotku?
Já včera v KM myslím potkal to samé auto.. Tu tvojí fotku jsem si tehdá neuložil:-(


Bratři Grimmové: Hej na číslo 0409 také nikdy nemám štěstí, přesně jak píšeš i ty A pak když to číslo někde vidím tak si ho stejně nevyfotím.. Teď mi v KM dlouho stál bílej Mercedes náklaďák s 4T4 0409, byl tady s cirkusem.. Stál tak pěkně na vyfocení přímo u cesty a já si ho stejně nevyfotil
Jak budeš zase něco mít, klidně sem přihoď..
A rovnou mám na tebe otázku.. Ty fotíš docela dost, nenapadlo tě někdy si koupit foťák?
Já dřív také fotil na mobil, pak jak jsem si koupil foťák a tak mě ty krásné barevné a ostré fotky nadchli že už bych na mobil nikdy nic nevyfotil.. To focení s foťákem je úplná radost:-)

Přihazuji ještě ilustračně toho Citroena 1AY s nečitelnou rz..


Tím že sem ho osvítil tak značka už docela přečíst jde.. Ale bez osvícení, nebo přes den s pár metrů to člověk těžko rozluští co asi má za číslo..
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 10:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409
Je to KMD 99-88, VW Passat B4 Variant:
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 15:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 (3557):

Rovnou ti na tvou otázku odpovím
Nechodím speciálně ven fotit úlovky, takže se mi neoplatí tahat sebou pořád foťák.
Takže když něco náhodou potkám, tak to blejsknu mobilem.
Kvalita trochu pokulhává, ale tahat foťák, tak pokulhávám já
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 15:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě přihodím pěkné provedení hezké kombinace v bílém rámečku. Tady měl někdo cit pro detail

Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 19:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden kousek do sbírky z vrakáče

Sháním vojenské SPZ, buď nabízím výměnu, nebo odkoupení.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 10:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu zde naruším diskuzi dotazem ( snad prominete ):
Drazí espézetkáři, potřebuji na své 40 staré zadní SPZ ( platná na voze ) obnovit nátěr. Při tom musím sundat platné samolepky STK/ME. Jak jej pak získám zpět? Vím že se žádá na jaké koliv STK, ale jsou tam nějaké podmínky, sankce a pod? Stačí tam vzít značku, či dojet s celým vozem a pod....?
Vyzná se zde někdo v této problematice?
Díky za reakce.
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 13:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luxusné číslo na Multicare :-) 7S0 5555
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 13:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel 358
Nebude nejlepší se obrátit na kolegy v DPMP, kteří protahují busy přes STK? Vesměs mají na STK dobré vztahy a celou záležitost jistě v klidu a dobře vyřeší. Tady nejde o žádný podvod, ale jen o dobré vztahy.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel358
Nejedná se o nic nestandardního. Je úplně jedno jestli jde o renovaci tabulky sešlou věkem, po havárii, příp. jen odřené a nečitelné nálepky.
Na STK kde nálepky vydali nemají důvod to odmítnout. Je tam samozřejmě nějaký poplatek.

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2012

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

číslo 6B6 6666 někdo ukradl i s autem, ačkoliv o tu RZ asi zloději nešlo..
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8398
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 15:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kap.: informace o krádeži tohoto auta už tu myslím byla před delší dobou. Asi se nepodařilo najít
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 15:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán: A ja, ze sa niekto ulakomil na 8B8 8888.. Ale ved tu vlastne nikto nechcel ako som pocul v spravach.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 17:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotka se jako vždicky nepovedla,ale budiž...první "postupka" co sem kdy viděl


favorit 136 LS
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 3557: Ten SEAT je stálice z Kavčích Hor. V KM jsem bohužel nebyl. To bych se předem ohlásil.

Jen tak ilustračně k té zmíněné 8B8 8888. V našem kraji nevypadá tak hezky.
8A8 8888
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8400
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 21:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A toho Yetiho 8B8 8888 zatím na fotce nemáme a na webu jsem našel jen toto:

odkaz

a toto:

odkaz

akorát tady někdo neuměl udělat velký náhled

8400

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 21:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

číslo 6B6 6666 někdo ukradl
Nedávno mi přistálo na FB od kamarádky, že jedné její známé ukradli černou Octavii RS 6B4 4440.
Policie jí ovšem narovinu řekla, že auto už bude někde rozebrané..
Tabulka relativních rekordů Jihomoravského kraje
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4357
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 04:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O krádeží 6B6 6666 jsem četl asi před rokem na nějakém fóru, ovšem tam "majitel" tvrdil, že to byl Seat Ibiza, což dokládal jakousi pseudofotkou. Vypadalo to tehdy velmi věrohodně, aspoň pro mě :-) Do doby, než jsem se tam ozval, jej řada lidí litovala, pak už na něj neměli slov :-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Emem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 07. prosince 2012 - 20:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 6-2012

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 10:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na podívání pražský Dodge Neon s typem 103
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 13:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna hezká kombinace


a tahle jen tak - moje první 8T4 (kousek od rekordu)
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 6-2012

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 15:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pondělí jsem u HK viděl zelený MAN valník s typem 151 H01 8207 (H018207 NÁKLADNÍ AUTOMOBILY MAN), to by mne zajímalo, proč je přihlášený jako pracovní stroj. I když v Hořicích, kde vydávají RZ zřejmě stylem sesypání všeho na jednu hromadu, se tomu asi divit moc nelze..
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3565
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 15:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot: Je to KMD 99-88, VW Passat B4 Variant:
Hej, fakt je to on Včera jsem ho zase potkal..

Bratři Grimmové: Nechodím speciálně ven fotit úlovky, takže se mi neoplatí tahat sebou pořád foťák.
Takže když něco náhodou potkám, tak to blejsknu mobilem.
Kvalita trochu pokulhává, ale tahat foťák, tak pokulhávám já

Já taky nedělám speciální fotografické výlety.. Nejvíc věcí nafotím v pracovní době:-)
Taky mi tahle myšlenka než jsem si koupil foťák přišla šílená, přece sebou nebudu ještě tahat foťák
A jak jsem si ho koupil tak jsem si postupně zvykl a to i v práci, mít u sebe peněženku, mobil, klíče od auta, foťák je dnes pro mě celkem normální.. Jen v létě mě to štve, člověk nemá tolik kapes jako v zimě.. Ale zase jít někam bez foťáku, to nechci riskovat
Nechci do tebe nijak rýt, svou otázku jsem myslel mírumilovně, jen mě napadlo když tolik fotíš jestli o něčem takovém neuvažuješ..

Cobretti5: Ten SEAT je stálice z Kavčích Hor.
Takže pražák
Ta tvoje 8A8 je docela šílená, sice mám čtyřčísla rád, ale šestičísla už jsou docela moc.. Nevím jestli bych takovou rz na autě chtěl, docela bije do očí


Přidám ilustračně brňenskou nic moc ZMP a hodonínskou rýmovačku:

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 08. prosince 2012 - 23:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že už to tady bylo. Ale jen tak pro pořádek.5A5 5555 A jak říká kolega 2z5 0409, kombinace šesti stejných vypadá šíleně a já bych jí asi taky nechtěl.

A je asi jenom náhoda, že 6A6 6666 se vozí taky na Mercedesu, taky černém, ale typ ML. A kombinace 4A4 4444, 2A2 2222 a 1A1 1111 jsou dle ČKP taky vozy zn. Mercedes. No jak říkám. Asi to bude všechno jenom náhoda.
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Listopadové nálezy

Minulý měsíc jsem měl trochu štěstí, a podařilo se mi zachránit hned několik značek, všechny se válely v Praze: Smíchov - 7S6, Strašnice - 5B5, Nové Butovice - 4A9, Barrandov - 2S5. Za AKT samozřejmě moc děkuji uživateli Gapa




Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 18:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5 0409 (3565):

Na tvou hodonínskou "rýmovačku" odpovím jednou orlovskou

Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 21:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender-Gratuluji,a mohl by jsi sem prosím hodit fotku té nádhery v rohu poslední fotky začínající na O?
www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Sháním podběhy a čelní sklo na Tatru 603,model 1970 v dobrém stavu.Nezbytně důležité k renovaci auta.

Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 20:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M6564xp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 20:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkud je ta trvale manipulační ?
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 21:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender-Díky,fakt luxusní kousek .

Martin_h-Nějaká data ražby do tabulky:
6U2 2059-12/02/10
2B8 0737-14/08/03
1AD 9707-16/03/09
1AL 2981-14/09/09
1P7 9217-14/01/03
4C9 2706-07/01/09
4C8 7680-07/01/09
4C6 5214-05/11/08
3C1 5311-25/01/06
2C7 6779-15/11/04
4C7 5351-05/11/08
3C1 4207-21/10/05-typ 102
2C4 1317-14/08/03
2C3 4436-14/05/03
2C2 6231-14/05/03
2C1 1429-14/01/03
7A8 8130-16/07/07
7A9 3323-12/07/07,není divné že je 7A8 vyražena dříve než 7A9 ???
2C7 9291-15/11/04
4C2 0931-26/10/07
4C0 1636-15/08/07
2C8 2049-15/11/04
1C1 2070-20/11/01
5U0 2546-12/01/08
2AR 3470-07/10/11
6A3 4003-25/05/06
3B5 8997-15/11/04

Všechny data pocházejí ze značek které nedávno zakotvily v mé sbírce,některé jsem zde již prezentoval,některé nikoliv.
www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Sháním podběhy a čelní sklo na Tatru 603,model 1970 v dobrém stavu.Nezbytně důležité k renovaci auta.

Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7833
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 21:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: M564xp (30)
odkud je ta trvale manipulační ?

O je kód bývalého Severomoravského kraje, používaný v období 1960-1984 v červeném, od 1984 do 2001 v zeleném provedení.
Používá se i v současnosti v okresech Moravskoslezského a občas i Olomouckého kraje.