K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 29. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 29. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5221
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 21. dubna 2012 - 23:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě domů dorazilo nějaký divný číslo časopisu Chrom & Plameny

Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 15:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když vidím tady ty vyskládaný focusy, tak musim říct, že to je co do pohodlí jízdy i řízení pro mě nejhorší auto, kterým jsem kdy jel... Horší už je snad jenom spolužačky starý Yaris, i když ten už na to má právo... Zlatá Octavie, za sedm let s ní nemáme jediný problém, zatímco Focus otce mé přítelkyně (r. v. tuším 2007), garážovaný a celkem opečovávaný, rezne, používáním se uvolnila a propadla manžeta okolo řadící páky do tunelu převodovky, celé auto při jízdě taknějak podivně drnčí a ke všemu se nedávno rozbilo otevírání dveří spolujezde zevnitř. Navíc design nejnovějších Fordů mi přijde poněkud nechutný :-) I když to je spíš na vkusu jedince...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7927
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 19:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: a pak začlo pršet...
Verusha:
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 20:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/auto/265503-nova-skodovka-ponese-jmeno-rapi d-potvrdila-automobilka.html

Kdo to říkal, že Rapid se určitě jmenovat nebude?
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 23:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tatranská Štrba 9.7.2010


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 23:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásná fotka, ta by zfleku mohla putovat do propagačních materiálů.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 23:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně, tahák na hory.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 11:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Nenem, pršelo už během leštění.

Mik0cz: Zkušenost mám přesně opačnou. Vždy se z firemní Octavie II (TDI PD) těším do Focusu (TDCi). Co se týče pohodlí mě přijdou obě auta zhruba srovnatelná (nemám teda základní sedačky, které jsou docela tragické a i odhlučnění je u TDCi lepší než u benzinu) a podvozek a řízení je naprosto nesrovnatelné. Tam se OCtavie prostě nechytá.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 11:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: jj, presne. Ja mozem za seba povedat, ze s C-Maxom si mozem dovolit o dost viac, ako s Octaviou (o prvej generacii ani nehovorim).

Inak pekne defilé Focusov. Kazdy ma iny predny narazdnik.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 14:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, každýmu holt vyhovuje něco jinýho, u Focusu mně při řízení přijde, že je hrozně citlivé, naopak řadící páka dost nepřesná... Ale když už tu Šmolko nakousnul Octavii první generace, tak pokud vezmu v úvahu Focus první generace, tak ten mi přijde někde na úrovni felicie, kór to místo na zadních sedačkách je docela tristní...:-)
A co mě, jako řidiče neuvěřitelně se*e je starý Focus na kruháči - pokud totiž jede v závěsu za jiným autem, díky jeho debilně posazeným blinkrům těsně u masky není vidět, jestli bude vyjíždět ven, nebo pokračovat po objezdu...

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 16:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: No teda vyzdvihovat Oktávku 1. generace nad Focuse, tak o prostoru na zadních sedačkách asi pomlčim. Pokud vynechám nějaký vyloženě nákupní tašky, případně sporťáky a kabriolety, tak drtivá většina aut je na tom s místem na zadních sedačkách líp než O1. A srovnávat Focuse s Felicií? To snad ani nemůžeš myslet vážně. Felicii bych srovnával možná tak s Escortem z 80. let.
A opravdu nejsem žádnej zaslepenej odpůrce Škodovek a nejsem milovník Fordů. Osobně bych teda asi radši Octavii než Focuse, ale výhody Octavie bych hledal úplně někde jinde.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 16:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, když se podívám na kvalitu a úroveň zpracování interiéru a jeho design, tak mě opravdu lepší srovnání než s felicií nenapadá - vibrace, laciné skřípavé plasty, hadrové nepohodlné sedačky... A upřímně řečeno, tak zkroucený nohy jako ve starým fokusu sem teda v jedničkový Oktávii nikdy neměl...
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2011
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 17:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si napsat svoje osobní srovnání. Vlastním Forda Focuse 1.generace 2.0 Zetec, Fiata Mareu Weekend 1.9TD100 a mám možnost se čas od času svést v práci s Octavií 1.generace 1.9 TDI. Nemá smysl srovnávat motorizace a spotřebu, každý motor pracuje na jiném principu, ale motor ve Focusu se mi moc nezamlouvá, to že má spotřebu kolem 10ti litrů je asi normální, ale pokud výkon motoru ve Focusovi srovnám s těma nafťákama, tak ten Focus zas o moc lépe nejede.
Řízení: Focus nejhorší, posilovač při prudším manévru tuhne, snad 4 otáčky mezi krajními polohami, takže citlivost jak u traktoru. Octavia i Marea srovnatelné a lepší než Focus.
Řazení: Focus katastrofa, nepřesné a jde to dost ztuha, při studené převodovce problém zařadit dvojku, Octavia přesné a jde zlehka a Fiat malinko horší než Octavia.
Jízdní vlastnosti: Focus nejlepší, do zatáček jde zlehka, navíc naladění vypružení se mi zdá jako optimum, kdy se auto moc nenaklání, a překvapivě dobře tlumí nerovnosti. Octavia a Fiat jsou oba stejně „špatný“, v zatáčkách dost nedotáčivé, celkově těžkopádné a Octavia na hrbolech uskákaná, Fiat se o trošku víc naklání a ve větších dírách jde snad až na dorazy. Na „panelové“ D1 nejlíp zvládá „schody“ Focus, což mě osobně dost překvapilo.
Vnitřní hluk: Focus nejhorší, šílený valivý hluk od kol + aerodynamický hluk + motor, Octavia mnohem lepší, ale dost je slyšet motor a překvapivě největší klid je ve Fiatu (ani na hrbolech v něm toho moc nevrže).
Prostor: to je snad jasné, Největší je Fiat (kombi) (vepředu, vzadu i kufr), pak Focus (hatchback) (vepředu a vzadu místa dost, kufr pochopitelně malý) a nejmenší je české čtyřdveřové kupe s velkým kufrem Škoda Octavia (liftback).
Dílenské zpracování interiéru je u Forda horší než u Fiata, který ovšem horší než Škoda.
Zub času: Focus 1999, najeto cca 240tkm, já ujel cca 40tkm, velký problém je koroze, měnil jsem už prahy a blatníky a opravoval jsem spodky všech dveří. Slepnou přední světla, také již měněny. Jinak postupně vyměněny všechny tlumiče, všechny pružiny (prvně praskla přední pak za rok zadní), kotouče všechny, samozřejmě několikrát destičky, jeden zadní třmen (zničený mechanismus ruční brzdy), lanovody ruční brzdy, zadní a přední ramena, homokinetické klouby a nějaký ten silentblok a čepík. Měněn výfuk, který už nebyl jak zavařit. Na motoru rozvody, kladky, svíčky, gufera ventilů a jakýsi volnoběžný ventil. Občas nezhasne kontrolka airbagu a uchází klima. Po opravě plechařiny vypadá docela dobře…
Marea 1997, najeto cca 310tkm, já ujel cca 80tkm, mírná koroze lemů blatníku, prahů a podlahy, ale zatím bez potřeby něco opravovat. Jinak měněny zadní tlumiče a pružiny, předek původní, pakny + prasátka + lanovody ruční brzdy, přední ramena, čepy, silentbloky, několikrát destičky, brzdová hadice. Měněna lamela a přítlačák spojky+lanko. Brzdové kotouče a homokinetické klouby jsou původní. Na motoru rozvody, naftové hadičky, naftový filtr, chcípák palivového čerpadla a ještě jeden tajuplný ventil na čerpadle. Airbagy a elektronika zatím OK, nejde klima. Znatelný úkap oleje. Vzhled nic moc, vybledlé, olezlé sem tam puchýř, ale jezdí.
Octavia je služební, takže nevím co se sní dělo, rok 2001, najeto cca 200tkm, na první pohled vypadá slušně, bez viditelné koroze.
Takže závěrem musím říci, že Ford mě zklamal a Fiat překvapil, protože jsem do něj nevkládal žádné naděje, byl to krám za 60000 Kč, mám ho už 7 let a relativně bez potíží. Ford je na tom se spolehlivostí daleko hůře, ale svezení je lepší.
Omlouvám se za délku příspěvku.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6696
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 17:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz, co je špatně v posilovači řízení, když volantu při točení brání jakoby jeho ztuhnutí. Točit s ním jde, ale ne zlehka, čas od čau mi v ruce ztuhne (jakoby bez posilovače), ale vzápětí to zase funguje...na co se tady zaměřit? Je v háji celej poslovač? Krátka jedničková fabka.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 18:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Často bývá zkorodovaný konektor k čerpadlu, někdy se odporoučí snímač natočení volantu, no odcházející čerpadlo bohužel taky není vyjímkou. Aby toho nebylo málo, tak pokud odejde čerpadlo výrobce KOYO, tak to už se nedá koupit jako nový náhradní díl. Řešení je určeno pouze pro vítěze ve sportce a za 20 tis. nabízí naše lidová Škoda Auto přestavbu na TRW.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 21:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Jihlava duben 2012
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 21:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Union_pacific: Tak pridam este aj ja, jedneho z minulej zimy.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 22:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oranžáda:
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6698
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 22:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe - díky, i když teda ne moc potěšující informace
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 22:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už tenkrááááát "frčela"

zdroj: web
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5223
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 22:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Často bývá zkorodovaný konektor k čerpadlu, někdy se odporoučí snímač natočení volantu, no odcházející čerpadlo bohužel taky není vyjímkou

Já nevim, na mým autě servo funguje už 24 let.... Nevedou do toho žádný dráty, jednou za stomiliónů let je vhodné vyměnit servoolej, ale myslím že by to valilo i s vodou...

A k té oranžovéééééééééééé:

foto by hardtop67

(Příspěvek byl editován uživatelem Verusha.)
camaro 1988
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 22:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnávat Focuce s Octavií asi nelze, každé auto je trochu jinak zaměřené. Přeci jen dnešní a minulá řada Focusů je sportovnějšího charakteru. Kamarád má třídvéřko II. generace a pravda je, že drží na silnici neskutečně a co si s tím troufne, to ně občas zůstáva rozum stát. Místa je v něm překvapivě hodně. Ono postavte vedle sebe Octavii a Focuse, ten Ford je skoro větší a možná ani né skoro. Mně osobně vadí vysoké sedačky a přeposilované řízení. Srovnávat prvního Focuse s Feldou už je dnes možná přípustné, ale tak leda z pohledu dílenského zpracování, navíc jsem řadu Focusů viděl zrezlých daleko víc, vůbec ted nějak potkávám ,,západní bouráky" prolezlé korozí a častěji paradoxně potkávám častěji zachovalé Felicie a Favority, zrovna dneska jsem na benzince viděl dědulu s hnědym Fáčkem a to bylo jak kdyby vyjel z mototechny.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5204
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 23:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: pokud máš kliku, seženeš nové kompletní řízení TRW za osmičku i s montáží do auta. Můj případ. Bohužel návod jak ho sehnat za osmičku a ne za dvacku nemůžu sdělit dál a to asi ani soukromě.
Jinak smrt posilovače v jedničkové fábce mojí ženy začala přesně takhle, následovalo období tápání, mazání chyb z řídící jednotky, výměna čidla, opět mazání a nakonec vyhodnocení že v <|> je celé čerpadlo. Jedinou útěchou bylo to, že vyndané řízení s mrtvým posilovačem se mi podařilo docela slušně rozprodat za cca tři litry - jeden koupil holé řízení, druhej jen nádobku posilovače, třetí čidlo natočení.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5205
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 23:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: serva na prvních fóbiích jsou svou tragickou výdrží pověstné ... to nemůžeš srovnávat ani z legrace :-).

Navíc když máš pořádný volant, servo nepotřebuješ ... dneska jsem projel piáno do Litovle a zpět a taky to jde bez serva. Vůbec to byla pohoda - nějak se mi podezřele vzpamatoval motor a jak na Hřebeč, tak na Studenou Loučku jsem naprosto v poho vyjel plynule nejvyšší povolenou rychlostí a navíc mi vychází pro takovéhle delší jízdy nějak podezřele slušná spotřeba...
Ilustračně z výletu (i když to už není velký kopec, jen kopeček na I/17 když odbočíte v Zámrsku z I/35 na Chrudim):

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 23:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak tady čtu o Fokusech, hlavně od Smrqa, tak se mi zdá, že mám snad nějaký úplně jiný auto... ale ono holt asi fakt záleží hlavně na konkrétním kusu.

Mám už přes čtyři roky Focus 1,6 Combi Ghia 2002 (benzín, I. gen po FL, najeto 150t) a nechci to zakřiknout, ale spolehlivost mi přijde vynikající. Řízení, řazení, spotřeba - nemůžu si stěžovat. Technickou prochází bez probémů bez přípravy. Ani na vnitřní hluk si nemůžu stěžovat, stejně jsko naštěstí nic v interiéru nevrže ani se neodchlipuje. Ale je to Ghia s jiným čalouněním a spoustou vnitřních "činčurín", tak si s tím možná víc vyhráli...?

Jestli mám najít negativa, tak se objevily první stopy koroze kolem lišty na 5. dveřích... no a pak si nejsem úplně jistej těm tak chválenýma jízdníma vlastnostma - pro moje ježdění úplně stačí, v nižších rychlostech se sune tiše a plavně a dobře drží stopu. Ale nezdá se mi, že by se zas tak úžasně choval v zatáčkách. Přejíždění hrbolů dost otrava a panelová dálnice katastrofa, přitom tlumiče jsou prej v pořádku.
Je fakt, že srovnání mám hlavně s pracovníma oktávkama a šéfovým superbem, což jsou všechno nový auta do 50 tis. km, ale stejně.
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 07:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: U většiny Focusů mk1 jsou rezaté spodky dveří a to i u jinak pěkných aut s malým náběhem. Jen pro zajímavost bych si prohlédnul spodky dveří, reznou z vnitřní strany na první pohled to není dlouho vidět a ničemu to nevadí.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 10:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jef: Ono asi bude opravdu různé srovnání Focus s jinými výbavami (II. generace):
- Trend: základ s nic moc odhlučněním a sedačkami
- Ghia: luxusnější varianta, určitě bude líp odhlučněná, pohodlnější sedačky, trofnu si říc že i podvozek bude naladěj pohodlněji.
- Titanium: Nejvyšší stupěň kombinující lepší výbavu a sportvní výbavu, určitě bude tvrdší než ghia, sportvnější polokožené sedačky a podobně.

Pak jsou různé akčí výbavy a modely, jako je třeba moje "eSko", ktzeré má nižší a tvrdší podvozek a opravdu jede kam mu řekneš a jízda je po slušnějí silnic radost, na D1 spolu s 18" spíš otrava, lepší sportovnější sedačky, výbava taky není úplně chudá (xenony, aut, klima, vyhřívané sedačky, aut. stěrače, stmívání zrcátka), odhlučnění je u TDCi taky příkladné a vnitřní hluk je třeba s OII v TDi PD i CR nesrovantelný.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 11:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro "dokreslení". Nejen po silnici jezdí stroje v orange kabátku .....

Omlouvám se za OT.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 11:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: ad vybavy vo Fordoch
Ja niekedy nerozumiem presne tejto politike vybav. C-Max kt. mam je 2.0 TDCi Ghia, ma aut. klimu, aut. stierace, zatmavovacie zrkadla, ale taku "drobnost" ako ESP nema.
To ze, nema vyhrievanie sedaciek a vyhrievanie celneho skla pripisujem skutocnosti, ze prve roky jazdilo v okoli Rima a neviem, ako casto tam taliani pocituju mraz.
Ide to, ze som videl nejedneho Maxa v inzeratoch kt. bol Trend (teda smerovky nemal v spatnych zrkadlach), ale mal aj ESP, aj povedzme vyhrievanie celneho skla.
Asi som zo Skody zvyknuty, ze niektore prvky vybavy su dostupne len vo vyssiej vybave, pripadne vyjde lacnejsie kupit si Elegance, nez plnit nizsiu vybavu jednotlivymi blbostickami. Neviem.

(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 17:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona se výbava velmi liší stát od státu.
V Dánsku jsem viděl v autosalonu stát fabii se základním motorem HTP, z komfortní výbavy měla jenom centrál a rádio, ale dánský standard u škodovek je v podstatě maximální bezpečnostní výbava, takže měla šest airbagů a ESP.
To, za co u nás připlácíte i v nejvyšším stupni Elegance..
U fabie třeba stupeň Ambition pro Německo a Itálii nemá na rozdíl od české verze přední mlhovky.
A italské verze také obecně nejsou moc orientované na bezpečnost.
Třeba u fiatů počet airbagů v základu odpovídal verzím pro náš trh.
Zrovně ale tak třeba C-Max měl podle mě pro český trh ESP už v základu.
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 21:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco k těm Focusům... Když to napíšu trochu s nadázkou, tak mi připadá, že to je v podstatě, co kus, to originál. Jak Focusy, tak Oktávky jsou v ČR hodně rozšířený, takže mi jich rukama projde dost. Když sednu prakticky do jakýkoliv Oktávky, nic mě nepřekvapí. Auto se chová prostě tak nějak standardně, odchylky jsou daný spíš mírou opetřebení. Ale sednu do Focusu a jeden je strašně tvrdej, druhej naopak pohodlnej, u některýho řazení stojí za hovno, u jinýho se řadí krásně. To samý se dá říct i o kvalitě zpracování interiéru. Prostě v některym Focusu je uvnitř ticho, v jinym všechno drnčí, klepe, bouchá. Když si třeba sundáte vnitřní sloupky u čelního skla, tak soc-verze tam nemá nic, zatimco Ghia tam má různý molitanový výplně, takže asi tak no.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5089
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 21:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

E.G: Myslím si, že je to taky dáno tím, že se u nás schází mix výbav z celé Evropy. Od výbavy, motorizace a změ určení se pak odvíjí podvozek, tlumení atd...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 24. dubna 2012 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Jo, s tim souhlasim. Nemyslel jsem to tak, že jeden Focus na výrobní lince se povede a další za nim se nepovede.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7933
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 06:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U fabie třeba stupeň Ambition pro Německo a Itálii nemá na rozdíl od české verze přední mlhovky.

Asi tam nejsou tak často mlhy
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7283
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 11:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo zkušenosti s vymáháním škody na autě způsobenou nekvalitním palivem? Rád bych těch 7tis dostal zpět (2tis za plnou nádrž, která se pochopitelně musela vypustit a obsah vyhodit, 5tis za servis a práci), a popravdě mám sto chutí naúčtovat i odtah auta a půjčení náhradního. A celé to předat ČOIce.

Asi by mě to ani nena*ralo tak, kdybych tankoval někde, kde bych očekával, že to palivo nebude nic moc - ale u velmi značkové pumpy v krajském městě s cenou N95 blížící se hranici 39 Kč, no to mi promiňte, ale dost mě to vytočilo.

Mám to nějak řešit (nebo spíše šanci dostat ty peníze zpět), nebo je to zbytečný a kašlat na to?
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 12:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně do toho jdi. Čím dřív, tím líp (dokud mají tu sračku ještě v tanku), prožeň to místním tiskem, aby se ozvali další, kteří si pokurvili auto a motor, ČOIka je samozřejmostí. Sedět na zadku a naříkat, jak jsem vzal špatný palivo, umí každej blb.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7397
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 12:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím, rozhodně bych se ozval.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7284
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 13:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš mi jde o to, jestli to má smysl, abych s tím netrávil čas a nic z toho. Nejde mi ani o nějaký haló, i když by to špatné asi nebylo, spíš bych rád ty peníze zpět.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7398
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 13:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem právník, ale pokud můžeš prokázat, že ti díky špatnému palivu z té pumpy vznikla škoda x tisíc, tak by to neměl být problém.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 13:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud můžeš prokázat, že ti díky špatnému palivu z té pumpy vznikla škoda x tisíc, tak by to neměl být problém.

To asi neměl, ale je právě otázka, jak prokázat, že to bylo palivo od té konkrétní pumpy - ideálně kdyby tam provedla nějaký kontrolní odběr ta ČOI, nicméně ta taky nemusí najít nic.
Nebo by se hodilo, kdyby se ozvali i nějací další, co v podobné době tankovali na stejném místě a pak měli nějaký doložitelný problém.

Jinak si ta pumpa lehce umyje ruce, že jako "co my víme, co jste měl předtím v nádrži a kde jste to nabral - u nás si ještě nikdo nestěžoval a naše zásoby si můžete přijít zkontrolovat!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7936
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 13:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef to vystihnul přesně. Tohle se těžko prokazuje. Jedině snad poslat na ně kontrolu, jenže to by muselo být hned (pokud se jedná o náhodný problém jednoho tanku)

Já jsem teď bral výjimečně u Slovnaftu (nebylo zbytu) a mám pocit, že je to poznat v horším chodu motoru. Ale jsou to asi takové placebo efekty. Kdybych nevěděl odkud mám benzín asi bych to neřešil. Podle mě je nejlepší ty všiváky od pump střídat.
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 14:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to byla žlutá pumpa s lasturou ve znaku, dávám ti solidní šance na úspěch, švagrovi takto před dvěma roky zaplatili komplet opravu.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 16:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: ujovi sa raz stalo, že do Audi A6 s 2,8 V6 natankoval miesto benzínu naftu. Na pumpe mu reklamáciu uznali a všetky náklady za opravu nahradili. (Shell Levočská PO)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3829
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 16:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se mu to povedlo? Není náhodou naftová hubice větší?
Bus-mafiaDance radiorádio Zlatá PrahaKiss Delta
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 16:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V benzínovom čerpadle bola miesto benzínu nafta. Ten, čo to plnil, sa trochu sekol.
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maur: je to sice nafta a mrazy, ale některé kroky tam popsané jsou: http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=30&t=5264
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5091
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 21:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Zkus se poptat tady.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6711
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 22:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dýmající maďarský kamion na D1:



Bych řekl, že se odstaví, ale jel směle dál. Co vlastně může způsobit takový kouř, šel-li z výfuku?

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 09:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobra sprava pre citatelov casopisu Auto-Moto Special a prilohy AutoOjetiny :-)
Vyslo nove cislo 8/12! Je to prve tohtorocne cislo. Uz som si hovoril ze asi prestali vychadzat, lebo predosle cislo bolo 7/11 a odvtedy sa akoby po nich zlahla Zem.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 10:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: veľmi potešujúca správa najmä pre predplatiteľov

(Příspěvek byl editován uživatelem Eross.)
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 13:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novotinka zo včera


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 18:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: U nás ich už behá dosť, spočiatku boli na FR značkách, neskôr na našich trvalo manipulačných, poslednú dobu už sú ale už na normálnych (poväčšine trnavských) značkách.

Na francúzskych značkách sa dali dosť často zhliadnuť ešte dlho pred oficiálnou premiérou.
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5147
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 19:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem navštívil mycí box ve Slatině a Škodovka konečně vypadá k světu :-)



Opláchnutí wapkou, šamponování kartáčem, opět opláchnutí wapkou a na závěr vosk... to vše za 60Kč, prostě paráda :-)
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 20:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Tak vy ste PSA mesto, to preto. U nás na Ukrajine je zriedkavé niečo nové vidieť ešte pred premiérou, prípadne pár dni po nej.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 10:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


duben 2012
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 20:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka na znalcov aj keď neviem či to patrí sem:SEAT IBIZA 1997, 3-dverová karoséria, 1,4 benzín a klimatizáciou.Kde má tento zázrak peľový filter?Teda ak ho vôbec má.Ak pustím motorček na maximum tak ledva mi ofúkne do polovice čelného okna.Ďakujem.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4383
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 21:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: My (Bratislava) sme PSA mesto?

Kolega Tootti nám asi nejako zaspal dobu, pamätám sa, ako nám sem niekedy posielal fotky C3 Picassa ešte pred predstavením :-)
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

TMKL61060PM000019 - Karosa LC 757.1060 HD 12, BA-337JY, Slovak Lines Bratislava
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 21:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Pokud se nepletu, tak musíš sundat torpédo.
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 21:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino je paštikár

čo som zaspal? Už sem raz dával 208čky , C3 picasso bola aj vo verzií opačne riadenia(na fotke 2 voz), takéto bajačiny testuju okolo Trnavy . . . 207 nemam odfotene, ale tie som videl skor ako uviedli na trh lebo celu fabriku poskladali skor ako predstavili model ktorý sa robí len v Trnave ....
http://www.thebus.org/
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 21:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode:Upresníš mi prosím to "torpédo" ? Ďakujem