K-report
 

Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 19. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 19. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 15:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mahel: OK vysvětlení přijímám, pochopil jsem to jako útok na něco co jsem o vozu řekl a asi špatně

No jak to tak čtu jsme přesně u toho o čem tu mluvím. Máme tu nový model, který má jistě chyby a mohl být lepší, ale je takový jaký je a místo aby byla spokojenost, že je čím nahradit staré paskvily BTTB (které kdysi byly supr a dnes jsou překonané), tak se to tu hemží názory jedinců kteří o vozu moc nevědí a přesto pomlouvají ty díly o kterých nemohou vědět jestli jsou OK či ne. Kdo z vás si opravdu vzpomene jak vůz v provozu vypadal ? Kdo ho opravdu zažil ? Určit co je tam OK a co ne může jen odborník a to většinou modelář není. Takže neodsuzujte to o čem nevíte s jistotou jestli je dobře nebo špatně. Ten model je velmi solidní na dnešní dobu a komu se nelíbí, ten ho prostě nemusí kupovat (vím naprosto přesně, že většina křiklounů ho bude mít příští týden už doma, pokud ho nemají už teď)

Sey: Detail okna je o pár příspěvků výše, nic víc tam vyfotit nelze. Prostě stejné jako u BTTB jen jemnější stříbrný rám

(Příspěvek byl editován uživatelem Ještěrka_lítací.)
Pepefith
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 15:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiznávám se ke křiklounství bez mučení :-) ale důvody ke křiku bohužel jsou.V porovnání starých rychlíkáčů BTTB není co řešit ovšem staré vozy byly vyráběny za pár šupů takže kvalita tomu holt odpovídala a člověku nezbývalo než mávnout rukou nad jídelňákem kterému bůhví z jakého důvodu překroutili formu a najednou po zbytek výroby měl komín a větračky z kuchyně na protilehlé straně vozu nad jídelním oddílem.Pokusím se být naivní a počkám zda se Tillig,nebo Kuehn v dalších letech nepochlapí v případných jiných mutacích.
Povstalec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 15:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuším, že se to tu v probíhající debatě ztratí, ale stejně to zkusím. Univerzální obtisk na parní lokomotivy od pana Jirana. Máte nějaký návod kam který obtisk patří? Něco ani nepoznám co je.

Jinak na internetu je hodně fotek, ano, ale stejně ta drobotina tam vidět není. Pokud někdo máte nějaké zkušenosti, byl bych rád za nějakou radu.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
Třikrát sláva Metalu a královně Tarji!
www.kpka.cz
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 16:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že dohady ohledně nových Béček jsou zbytečné,jsou to krásné vozy ( zatim dle fotek ) a to je bez debat.Komu se to nelíbí, tak má smůlu, protože nebude mít asi nic zatím totiž na každém modelu místní počítači nýtů vždy našli spoustu chyb.Nebo vlastně pořád je tu možnost udělat si model z ODLITKU dle vlastních představ.
A_P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.180.152
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 17:54:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že pan Ještěrka toho ví o vozech a modelech vůbec nejlíp a proto má právo tady ze všech nejvíce křičet a ještě nadávat ostatním křiklounů. Jsme tady na fóru o modelech, vážený pane, a nejen vy máte názor, či ve Vašem případě "názor". Člověk, který napíše o někom, koho v životě neviděl, " vím naprosto přesně, že ..." je u mě prachobyčejný tlučhuba a přes jeho veleokázalá prohlášení mu málo věřím, cokoli řekne. Vaše myšlenkové exhibice, kde se neustále stavíte do pozice modelářského arbitra a okřikujete tady kohokoli se Vám namane, sleduji už dlouho a považuji Vás za hulváta.
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.226.236
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 18:15:16    Odkaz na tento příspěvek  

Sey: Ten problém s popisy a tak vznikl někdy v 90-tých letech kdy Tillig dělal podklady pro jejich HO vůz (ještě že tenhle nemá tolik chyb jako ten H0, alespoň něco udělali). Obchodní zástupce v době kdy se ten vůz doslova přetahoval z H0 do TT byl ještě p. Rejl (nepletu-li se), a pravděpodobně neměl žádné výtky k tomu aby Tillig použil za předlohu svůj H0 vůz. Když na místo obchodního zástupce přišel p. Strupp, a pustil se do kritiky popisů apod. tak ho Tillig odpálkoval s tím, že vůz už byl schválený jeho předchůdcem a že do toho nemá co mluvit. Takže asi tak.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 18:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TTmili: no je-li to tak, buďme rádi, že vůbec něco máme. Vskutku příkladný zájem výrobce o produkci kvalitního zboží...
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 18:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A_P: Vážený anonyme (i když anonymů bych si vážit nemusel) pokud se naučíte pozorně číst a pročtete si to znovu, tak zjistíte, že já se právě jakéhokoliv očerňování modelu důsledně zdržuji, protože nejsem vůbec znalec a nevím co tam je špatně (a přiznám, že mě to moc netrápí). Znalec je např pan Mahel (i když jsem tu s ním měl malé nedorozumění), ten může říci co je špatně a co dobře. Ostatní tu už ukázali, že ohledně nátěru, detailů a dalších věcí v příslušné době (kterou Tillig trošku neštťastně zvolil) nejsou vůbec jistí a jen křičí do tmy. Takto si výrobce vděk jistě nepředstavuje i když výrobce v tom dělá už dlouho a ví asi moc dobře čeho jsou nýtaři schopni a že se nezavděčí. Možná i proto na to prdí, takže až se zas někdo zeptá proč to má univerzální popisy platné pro x let provozu, bude vědět proč, že. Je to o pěnězích na výrobu a o tom, že je to vlastně zbytečná snaha.

No vidíte já vás pozoruji jen chvíli (pokud tu nejste pokaždé pod jiným nickem) a myslím si o vás to samé co vždy o každém anonymovi. Na tom, že vím, že ho většina zde diskutujícíh bude mít doma se nemění nic, To je realita, lepší to nebude a každý nakonec neodolá...to je jen taková hra keců tady na foru. To už známe
Sey
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.34.116
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 18:58:13    Odkaz na tento příspěvek  

TTmili, vlastně jste obecněji a konkrétněji napsal to co já, mě je prd jestli to pochází z H0, ale všem jste potvrdil, že je to o komunikaci a ochotě ze strany výrobce, ještě jste to vše pojmenoval, takže si každý může vše přiřadit, včetně možné budoucnosti. Dík za doplnění názoru.
bartik.nsw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 19:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobry den chtěl bych se zeptat kde se necha tento zminovany vůz koupit a jaky kat. číslo má,děkuji
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 19:22:32    Odkaz na tento příspěvek  

Povstalec: Taky jsem na to narazil u M 262.0 v H0. Zkusil jsem pana Jirana požádat, zda by mohl dát na web ne skeny obtisků, ale černobílá schemata s popisem, co co je. Bylo to nějak před vánoci, uvidíme.
Zejmi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 20:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bartik.nsw:
Pokuď-li myslíte vůz Y od Tilliga, o kterém se tu diskutuje, tak jej můžete koupit například u p. Tesaře nebo zde. Veškeré info najdete v odkazech.

K ostatním diskutujícím:
Až dorazí Béčka od Kuehna to se zde budou dít věci...
www.lhotisazejmi.webnode.cz

Když víš, že to nejde, tak řekni někomu, kdo neví, že to nejde a ten to udělá.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 20:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejmi: Jo až dorazí nezůstane na nich nit suchá, ale nejdřív budou vychváleny do nebes, aby následně mohly být poflusány a potvrzeno jak to výrobce ošidil a co vše mohlo být za ten peníz jinak. Co jiného by člověk čekal v české kotlině
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 20:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že jsem tu rozvířil pěknou debatu.

Podstatou problému nemusí být jen čistá neochota výrobců řešit vše do detailů, ale taky třeba úroveň znalostí a soudnosti či názorů na modelovou věrnost u těch, kdo byli o spolupráci požádáni; samozřejmě taky nelze úplně vyloučit nějakou chybu vzniklou lidským faktorem, např. nechtěným přehlédnutím nějakého detailu.
Pak se taky stává (a nejen u modelů), že někdo z řetězce zainteresovaných lidí něco udělá raději sám (a bez odpovídajících znalostí, tedy s pochybným výsledkem), než aby se "snížil" a někoho se zeptal...
Ano, za starých časů byly modely "za pár šupů", taky se dělaly v obrovských sériích, čímž se dokonale rozložily nemalé vstupní náklady na lisovací formy, montážní přípravky atd., zároveň byly jednodušší a plnily tu funkci, pro kterou byly prvotně určeny, tedy dětské hračky. Dnes jsou modely z řady důvodů výrazně dražší (mimo jiné taky "díky" rostoucím požadavkům modelářů, takže se sestavují z více dílů, formy jsou kvůli tomu složitější, ve výrobě se používají přesnější, ale také složitější a dražší stroje atd.), o to více pak mrzí vědomí, že nesedí takové detaily, které se ve fázi přípravy výroby daly vychytat a které by přitom výrobní náklady buď neovlivnily vůbec, nebo jen zanedbatelným způsobem.
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 21:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jste u těch střech tak jak byla natřená střecha na Bpjo z výroby a posléze v provozu?
Pan Jiran má zpracované rozmístění na osobní vozy, ale na lokomotivy mu to chybí
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 22:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úplně přesný odstín střechy na Bp z výroby nepamatuji, ale určitě to byla nějaká šedá, šedé byly střechy na všech vozech až do konce 80. let, pak se na některých jednotkách teoreticky mohla objevit i hnědošedá, ale byla by to asi výjimka. Na všech fotkách, co mám (i když je to v některých případech sporné, ale to může být způsobeno zkreslením barev v různých fázích procesu zpracování), se střecha tváří jako šedá jak za éry Bpjo, tak i potom Btjo.
sherman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.229.124.180
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 23:14:29    Odkaz na tento příspěvek  

Mahel: Nevíte náhodou číslo odstínu té hnědošedé barvy?
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2012 - 23:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Údajně by to měla být RAL 7002, ale potvrzené to nemám a subjektivně se to těžko posuzuje - ploška v dnešním vzorníku může působit jinak než veliká plocha v reálu před 15 lety...
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 00:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u jednotky 930 mě střecha přijde jako šedohnědá
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 09:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je počin "muzejníků", aby na tom tak nebyla vidět špína...

Pamatujte, prosím, všichni, že brát jako jediný podklad pro svou práci vzhled dochovaného vozidla nebo jiného modelu může znamenat problém právě proto, že v některých ohledech ten "vzor" neodpovídá realitě.
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 09:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá ochutnávka toho, co je v přípravě a finišuje v TT i H0:

Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
bartik.nsw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 10:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maditel:koukam ze 470 je v plnem proudu priprav,v jakem casevem useku bude na trhu?
milan ferdián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.11.222
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 10:48:57    Odkaz na tento příspěvek  

adMaditel:
mám to chápat,že napravo je modelová velikost N ?
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 10:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik.nsw: nerad bych byl jako všichni výrobci co dají termín a pak ho o půl roku přetáhnou a dělají jako by nic. Takže plácnu - 2měsíce. Stavebnice kombinace odlitek/lept.

milan ferdián: ne ne, první fotka vlevo je H0 a TT, druhá fotka je H0 právě vyndaná z frézy.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
milan ferdián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.11.222
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 11:18:08    Odkaz na tento příspěvek  

adMaditel:Dík za vysvětlení.S těmi termíny bych to nehrotil,protože vždy zákonem schválnosti může do vývojového a výrobního procesu,něco vlézt.Přeji ať vše dotáhnete do zdárného konce a doufám,že u remcaných modelářů z důvodu kvality ubyde
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.226.236
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 17:20:42    Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: Suprový, bude se to prodávat jako celá jednotka (tj. 2 motorové vozy, 3 vlozené vozy) nebo po kouskách, nebo to budou jen motorové vozy? A bude k tomu i pojezd, nebo to bude jen jako maketa (za tuhle variantu bych se přimlouval).
Každopádně to hodnotím jako velice kladný počin, pokud se nepletu tak Kraken nebyl obsažen ani v jedné velikosti prozatím.
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 17:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TTmili: bude to k prodeji jako stevebnice kombinace odlitek/lept. 2x řídící vůz + 3x vložený vůz. Pojezd jde objednat u Zdeňka Pletichy na celou jednotku (už ho mám doma).
Jednotka 470 není v žádné velikosti v prodeji, vím pouze o 2ks (modrá a zelená) ve Vagonářském muzeu ve Studénce v "asi +-1:87", kdy byla ale zelená při vykradení muzea ukradena a snad není pořád zpět - autora modelu neznám.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 18:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mahel: takže kvůli "muzejníkům" musím znovu přestříkat střechu spodek Bp byl nařený na černo?
Maditel: na kolik ta sranda vyjde?
Dotoaz na ostatní: jak máte vyřešeno spojení kastle s pojezdem u lokomotiv?


(Příspěvek byl editován uživatelem kyslik.)
Twyggy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.158.114
Odesláno Neděle, 08. ledna 2012 - 19:39:47    Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: Tak tohle je umě trefa do černého, to zas bude vítr v peněžence :-) Kde to bude k dostání?
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslik: to je ještě předčasné říct, až to bude hotové a v prodeji, určitě to vyvěsím.

Twyggy: přes e-shop nebo na pražské burze osobně.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Malard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maditel je to sice jen předek ale vypadá bombasticky, už vím o další investici. :D. Hodně štěstí... Aspoň na kolejišti bude jezdit...
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslík:
Ano, spodek byl černý, původně byl černý i podélník (cca do začátku 70. let, kdy začal zjednodušený nátěr bez žlutých proužků.

Střecha může zůstat šedohnědá, pokud vymodelujete jednotku 930 po první opravě pro muzejní účely. Už snad brzy by měla vypadat aspoň trochu jinak.
Krysák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.90.192
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 02:29:33    Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: nedávno jsem narazil na modelbazaru na někoho, kdo nabízel zeleného Krakena a tvrdil měřítko 1:87, ale to je tak dva tři měsíce zpátky ... Jinak přeju hodně uspěchu a pokud bude cena příznivá, tak rád zakoupím ... :-))
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 08:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krysák: přesně tak, taky jsem ho tam zahlídl a podle fotky to byl právě ten ukradený z muzea a očividně v muzeu focený nebyl. Hned jsem na to číslo volal, ale nikdo mi to nebral a druhý den ten inzerát zmizel. Kontakt se staženou fotkou jsem předal p.řediteli v muzeu s přáním úspěšného vrácení expenátů do muzea ve Studénce.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Krysák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.90.192
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 00:54:10    Odkaz na tento příspěvek  

No já to neřešil neb jsem neměl ani tušení, že byl někde odcizen ... :-(
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 16:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mahel: záměr byl stvořit jednotku Bp z druhé série tak aby odpovídala stavu po výrobě/ v prvních letech provozu, ještě někde musím zjistit odstín šedé na střechu a konečně to můžu dodělat.
Vojtikj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 00:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jelikož se pouštím do stavby kolejiště TT 1,5x2,5m tak jsem si zkusil udělat most z Meziměstí,jak asi tak bude vypadat zmenšenej, a dopadl docela i dobře

asi podstoupí ňáké menší úpravy ještě. kdyby někdo chtěl tak můžu poslat vychází to na 6x A4 a dělal jsem to v AutoCadu (3D model v GmaXu)
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 06:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslík: tak ještě pozor na nápisy, na té muzejní jednotce taky nebylo úplně vše v pořádku, především podoba vlastnické značky.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 09:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skušební odlitky stavebnice Ba
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 11:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mahel: mám tyto obtisky a co je na nich špatně to už neovlivním, maximálně rozmístění nápisů. Jediné co ovlivním úplně je barevné chcéma. Proto mám patra co předělávám rozdělané cca rok a půl, za tu dobu jsou už několikrát odbarvené a znovu nalakované.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 14:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: Super Tohle je docela zásadní model, takže už mám na pár kousků připravené místo. Kdy se dá očekávat prodej stavebnice ?
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 16:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě té práce tam je moc .Snad září
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.226.236
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 16:30:51    Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: Super, od chvíle co jsem ho viděl v 3D obrázku jsem se nemohl dočkat. Jen se zeptám, jak budou řešená okna a rámečky? Přijde mi že oproti předchozím stavebnicím (Wa, Gbgs) má silné stěny, takže předpokládám že okna se asi nebudou podlepovat ale vlepovat. Otázku kdy bude model na trhu pokládat nebudu když už byla, ale zeptám se jak moc kompletní bude, jestli to bude podobně jako předchozí stavebnice se vším všudy, tedy i s interiérem?
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 18:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslík:

Uvedený produkt neznám a na připojených fotkách ta vlastnická značka není vidět, jen upozorňuji, že při té opravě v Plzni před 10 lety pro ni zvolili nesprávný a dost odlišný typ písma. Povede-li se to, měla by jednotka být po nynější opravě věrnější.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TTmili: Mám dojem, že tu už bylo dříve zmíněno, že okna budou vlepovací podobně jako u BTTB. Mělo by jít o komplet stavebnici, podobně předchozí.

Tak jsem to zpětně dohledal v diskusi...

Mdes: Cena Ba je zatím v nedohlednu .Okna budou udělané do formy ,protože jsou stejné s vozy Bai 8-dvířko a také Balm.Jinak odvozené vozu od Ba jsou Bai,Bra,Ba,Ba s ústřednou atd.Hodně podobné vozu jou také u MAV a určitě asi budou i na M240.Na vozu je ještě moc práce podlaha ,podvozky ,sedačnky atd..
Ano bude to výlisek něco jako Tillig a asi budou okna i volně prodejné pro další baslení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ještěrka_lítací.)
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 00:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: ano, chceme! :-)
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 00:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka_lítací: okna budou uvolněna zároveň s modelem nebo dřív?
Zaple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 08:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: bude stavebnice Ba výhledově i ve velikosti H0? Díky
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 14:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslik: To musí zodpovědět Mdes, já jen tlumočím co tu dříve napsal. Každopádně bude to určitě populární model, mě tenhle vůz provázel mnoho let na cestách do škol i jinam
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 18:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysivá někdo na modelbazaru prodával pulzní regulátory, nechodí sem? Měl bych o jeden zájem, jsem z Prahy, ale není problém dojet.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 22:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Kučera: zkus třeba zde o dva týdny zpět
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 08:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okna budou v prodeji až bude hotová forma a nalisovaná okna,pak není problém je prodávat.V HO připravujeme stavebnici Gbgkks .Stavebnice Ba v HO není špatný nápad ale letos to určitě nebude.
Králék
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 12:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím!
Když jste se tady tak vrátili k těm pulzákum, chtěl bych se ještě zeptat:
Nějak jsem si vzpomněl že jsem to viděl někde na netu,pak jsem našel(jak jsem hledal) že je dělá taky p. Radislav Wimmer.

Moje otázka se váže k tomu jak se zde řešilo, při jakých frekvenci motorek piští a jaká frekvence je tedy vhodná - došlo se zde k závěru: 65 Hz (Zlámalík psal 50-80 Hz). a Otázka tedy zní: Jak vysoký kmitočet mají pulzáky od p. Wimmera? A:Kdo s nimi má zkušenosti a co může k jejich používání říct?
Díky! K.
TTin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 14:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x Hurá.. a co říkáte tomuto?
http://www.modelyasport.cz/a_tt-vikend_2012.html
Pepefith
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je tu nějak mrtvo...oživím trochou fotek z Ameriky :-)



Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 00:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čím se dá bez nějakého zásadního problému nahradit původní kulatý motor tillig?
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 09:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kyslik: Nejlépe kulatým původním motorem Tillig :-)
Trainmaniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Zkusil jsem si postavit vůz Gbgkks ČSD od ES Pečky. Myslím, že stavebnice je fakt povedená, možná si to zopáknu, ale už bez chyb.
http://www.trainmania.info/vozy.html#gbgkks


------------------------------------------------
TRAINMANIA - Zajímavosti o velké i malé železnici
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10657
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 11:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hezký usa
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Válek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.33.10
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:59:37    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, dostal jsem se na stránky firmy BuBi model. Nemáte někdo zkušenosti s jejími modely? Psal jsem jim, ale nic kloudného jsem se nedozvěděl, jen, že kastle od el.loko je lept a pojezd vlastní konstrukce. Předem děkuji za info.