K-report
 

Archiv diskuse Makety modelů do 17. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Modely a modelářství » Makety modelů » Archiv diskuse Makety modelů do 17. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 16:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peto5220: nevím kde jste vzal informaci, že členové SDV klubu dostávají jiné výrobky než jsou v prodeji v prodejnách. Lis, formy a člověk co to lisuje je jen jeden co vím. Každopádně jste mě rozesmál při sobotě

6117: ale SDV je stavebnice, auto kupujete hotový výrobek. Trochu sčítání jablek s hruškama.

Mauricio: všechny připomínky jsem napsal klukům z SDV taky. Ale aby bylo vše jak píšete OK, musela by stavebnice stát 2-3 tolik, protože lidi a firmy nedělají za dobré slovo, ale za peníze a za 250Kč nebo 300co stojí stavebnice jí nikdo dělat nebude v dnešní době. Okna by se dala udělat zakulacená z tenkého plexiskla nebo folie, na žel. modelech to tak dělám bez problému, když i něco nesedí např. na leptech nebo odlitkách.
Tyto české firmy jsem zmínil záměrně, protože jsou také české (kromě Revellu) jako SDV, ale jejich odbyt a kvantita prodejnosti je někde úplně jinde, pak si můžou dovolit jít na nízkou cenu jako mají a také je to stářím forem které pořád jedou dokola, např. re-edice Liazek, Renaultů, atd...SDV mají modely v e-shopu, v mašinkářský krámech a možná pár kitařů. Monti, Kliklak, aj. jsou v každém druhém hračkářství v republice a určitě v nich nepracují 4 lidi.
Problém špatných dílů je neznalost jejich tvůrců zrovna u autobusů Karosa a taky snaha udělat stavebnici co nejlevnější. Je prodejná stavebnice SDV autobusu Karosa v 1:87 v kvalitě třeba toho Revella za cenu 900Kč? Já myslím, že ne co jsem viděl lidi co na to koukají na výstavách a akcích jako jsou třeba Bahna nebo veletrhy.
Každopádně místo na trhu je stále otevřené, zkuste někdo jít do výroby stavebnic autobusů Karosa (dnes už Irisbus) jestli Vám to půjde, budete v lepší kvalitě něž kluci z SDV a s nižší cenou i s povolením od francouzů, já osobně budu jeden co Vás bude podporovat a několik stavebnic si i koupí když bude ta cena a kvalita.

Ještě prosím mi nikdo nepiště, že modely dostávám od SDV zadarmo a že dělám u nich. Jen mám nějaké zkušenosti s výrobou svých modelů a jiný názor
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 16:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: ještě jsem zapoměl, SDV lisují díly, veškeré věci okolo jako obtisky, potištění, krabičky, atd... dělají další obchodní subjekty, které dále cenu zvedají.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7069
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 17:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

idi a firmy nedělají za dobré slovo, ale za peníze
To je mi samozřejmě jasné.

Okna by se dala udělat zakulacená z tenkého plexiskla nebo folie
Tak folie mě popravdě nenapadla, zkusím to nějak promyslet, mohlo by to jít.

Problém špatných dílů je neznalost jejich tvůrců zrovna u autobusů Karosa a taky snaha udělat stavebnici co nejlevnější.
Ale bohužel to pak kazí celkový dojem. Člověk si pak takovou stavebnici po druhé už nekoupí.

Je prodejná stavebnice SDV autobusu Karosa v 1:87 v kvalitě třeba toho Revella za cenu 900Kč?
Samozřejmě je otázka, zda ano či ne. Kdyby to byl hotový model v co nejlepší kvalitě, pak určitě ano, za skládačku spíše ne. Já osobně bych za to ty peníze klidně dal, kdyby to stálo za to, ale je fakt, že dalších 9 lidí z 10 by to nedalo.

veškeré věci okolo jako obtisky, potištění, krabičky, atd... dělají další obchodní subjekty
Aha, to jsem nevěděl, díky za doplnění. No tím se taky leccos vysvětluje.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4110
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 17:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: Nevzal som tu informaciu nikde, proste mi to tak pripada keď pozeram na tie modely na internete a porovnavam s tym čo mam v krabici, akokeby to ani nebolo ono
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Pkol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 18:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naprosto dávám za pravdu uživateli Maditel ohledně SDV.Jsem uplný začátečník,nikdy jsem nic nelepil a začal jsem u SDV s Tatrou 813 kolos.Doplnky si dělám sám.Lepty Hauler jistě model pozvednou ale kola plus lepty a jsme finančně někde výše ale to už záleží na každém jakou cestu zvolí a jak je šikovnej.Mám už za sebou 2 desítky modelu a větší problémy jsem s SDV neměl!Upozornuji-nepovažuji se za modeláře.Pár fotek mých prvních modelu.Omluvte kvalitu fotek,umělé nasvícení dost zkresluje.

Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4740
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 19:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maditel : Nevim, ale prave po zkusenostech s SDV a pak s nekteryma jinyma (ne MHD), asi hodne lidi do dalsiho modelu nepujde. A myslim ze v mistni kotline s nedostatkem vhodnych modelu si lidi za kvalitu radi priplati. Neni to jenom u modelu , ale i solidni knizka z MHD/ zeleznice taky nestoji 300 ale klidne k 1000,- .
Prave podobny veci jako nepresnosti, rozmerovy odchylky (i u odlitku) me presvedcily ze lepty (i kdyz drazsi) budou lepsi varianta.
8bity vseho sveta spojte se .
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 19:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio:konkurenční trolejbus je ode mne. Je to z dob modelářských začátků. Dnes bych se za něco takové styděl. Modely jsem začal dělat právě proto, že od SDVčka se mě moc nelíbily. Tak jsem zkusil něco svého. Bohužel v té době jsem o odlévání, resinu a podobných věcech neměl ani páru. Vše vznikalo na koleně. Ale myslím že postupem času se moje modely dost zlepšily(teda aspoň doufám). Však některý výsledky je možné vidět i na těchto stránkách. A co se týče ceny, tak jsem je prodával za 250,-(už je nevyrábím), což je cena nižší než stavebnice a postavené modely od SDVčka který teď dělám tak za 500,- aji s krabičkou. Tož asi tak......
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7070
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 19:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, to jsem ani netušil, že je to od tebe, popravdě ani nevím, odkud to mám. Do očí bijící je to lakování a hlavně střešní nástavba a řekl bych, že přední čelo má mírně jiný tvar. No a s cenou, měl jsem dojem, že mi kdosi říkal, že to stálo kolem 750 Kč. Zjevně jsem si to teda nějak pomotal, no :-)
KT8D5rn1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.219.190
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 20:07:57    Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: Samozrejme, mate pravdu v tom co rikate, no vemte si to i ze stranky modelare. Dodavat neco co ma odchylku u 10mm vysoke veci 2mm? to je jiz sakra rozdil! Predstavte si zeby vam IKEA poslal treba skrinku kde kazda strana bude jineho tvaru, rozmeru, a barvy. Treba ja osobne jezdim nekdy n a aute jako prase, a tudiz sem byl nucen pred dvema mesici koupit novou spojku. No kdyby mi dali lozisko o centimetr mensi, nebo plotnu o elipsovitem tvarui s tim, ze kdyz se mi nelibi nekupuj a pod, tak bych byl kapanek nastvanej. Vono ale tady nejde o to ze kupte nove lisovaci stroje za miliardu, tady jde o zmenu ma master modelu treba aby velikost byla o dva milimetry vetsi. To by SDV krachlo kdyby treba skla na 21Tr byly o 2mm delsi? Nebo by krachlo SDV kdyby dva dilce (strecha na 900 a na 700) dodavalo ke spravne verzi spravnou strechu (kdyz je obe ma)? Nebo by zbankrotovali kdyby alespon dali spravny pocet a rozmistneni sedadel jako ma original? O potisteni tech limitovek v barvach nekterych DP se nechci zminovat, PIKO v 60. letech melo lepsi nastrik nez SDV v roce 2010, bez ohleu na to, jestli to dela firma jan jelinek nebo rudolf jelinek nebo nevim kto.... Proste podfuknuti barvy o pul milimetru snesu. Podfuknuti barvy na plose jednoho centimetru do vysky od linie je kapanek drzost. Ja koupim model za 250kc (10€) a delam vsechny dily nanovo a nanovo nastrik. To jako pokud budu opravovat viditelne a extremni chyby na modelu tak tak cena opravy me vyjde 2-3x vice nez samotny model, co by melo za nasledek ze i kdyby zdrazeli 2x a zlepsili sve modely, tak celokove modelar zaplati rovnakou sumu. Ja osobne sem delal lokomotivy T478.1 z odlitku...Delali se perfektne, za cenu 10€/kus a pojezd V100 proc ne. Obejvil sem lept, drahy jak prase, 30€ za kus. Po prepocteni pri dodelavkach modelu me model vysel stejne, a jak koukam tak koukam, leptana je podstatne lepsi nez normalni. Nekdo v CR taky dela lepty karos, i tramvaji (T6, KT8, 03T, 05T, 10T), a musim rici ze vypadaji snad i lepe nez MBmodely, a co se karos tyce, snad konkurenci ani nesezenu. Kombinace tech leptu a SDV dilcu dokazou dohromady udelat model, na kterej se dokazu koukat

Mildadriver: Takze od Vas mam taky 21Tr DPMB ev.c. 3004. Nedelal jste i 22Tr? Pokud jste ten co myslim, a nahodou jeste mate nekde tu 22TrS (nebo G, nezalezi na typu) tak honem sem s ni, dal bych si rici i za 30€....
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 21:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio:vono to šlo v té době docela na odbyt a chytli se toho někteří překupníčci, kteří to prodávali potom za hříšný prachy. Tak bych se ani nedivil. ale ode mne byl za 250,-. Nebylo to dokonalý, ale taky jsem to postupně vylepšoval.Ty máš myslím jeden z prvních.
KT8D5rn1:bohužel nemám už nic na prodej, je to hodně let zpět co jsem to dělal. A jak už jsem psal, teď už bych se prodat něco takého styděl. Navíc za cenu co nabízíš, bych si připadal jako zloděj......(kloubák byl 450)
KT8D5rn1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.219.190
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 21:36:38    Odkaz na tento příspěvek  

Mildadriver: Nevim proc stydel, jako 21Tr je to myslim pri meritku a dokonce funkcnich palicich opravdu povedeny model, ja ho doplnil poze nezbytnostmi jako sou zpetna zrcatka nebo pridrznice lan pro palice. Jinak co se interieru tyce, je to dle meho vkusu opravdu nadherny model i pro oci na koukani, natos ne jako odstaveny vuz na kolejisti. Kdyby byly nejake presnejsi specifikace pro rozmery, puvodu spodku vozidla (muj ma nejake pismo na papirku ze AM 0059)a nekterych dilcu pravdepodobne tovarnich, byl bych castecne potesen, pac mi nektere veci pripominaji SDV. Jinak, co se barli, palic, zberacu nebo jinych nazvu zarizeni na strese pro odber proudu vcetne tocny tyce, existovalal by moznost nejakeho prodeje jen solo kusu pro zabudovani do mych vozidel? Tenhle kousek 21Tr me porad fascinuje pac otocne hlavy , pohyblive palice, pruziny ktere to perfektne drzi a sou opravdu jemne nevim ani sehnat, ani si neco takoveho vyrobit (na tohle sme prilis nesika). Je moznost dohody?
KT8D5rn1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.219.190
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 01:11:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dobra, tedka mne lidi asi ukamenujete ale kdyz sem byl nabuzen, kolaboval mi fotak. Tak alespon pro ilustraci :-) Co se da vykouzlit za cca 90minut pri stolku z nejakeho vyrazeneho vraku na soucastky :-)

Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 01:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a s cenou, měl jsem dojem, že mi kdosi říkal, že to stálo kolem 750 Kč. Zjevně jsem si to teda nějak pomotal, no :-)

Je možné, že nepomotal. Sám si pamatuju, že u RK Model se jeden čas trolejbusy od Mildadrivera objevily v podobných cenových relacích, bylo to tuším nějak kolem 650 - 700 Kč. Jak sám psal, asi se na těch modelech snažil někdo vydělat.

Jinak ta tvoje 21Tr bude opravdu patřit k těm prvním. Sám mám jednu 22Tr, která podle výrobního čísla patří k těm prvním, a potom několik 21Tr i 22Tr z pozdější doby, ten rozdíl je poměrně výrazný, jak napsal sám Mildadriver, výroba se postupně zdokonalovala a je to na těch modelech vidět. Rozhodně jsou v jeho provedení tyto modely ve srovnání s 21Tr od SDV propracovanější, o "funkčních" sběračích nemluvě.

A vzhledem k dobré komunikaci s výrobcem nebyl problém ani s výrobou trolejbusů doslova na míru. Takže díky tomu mám např. i 22TrAC v jejím současném provozním provedení (Szeged), o něčem takovém bych si jinak mohl nechat akorát tak zdát.
M2359
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.121.60
Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 09:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

kdyz chces neco prodat u RK model, vzdy si k tve cene narazi 500kc pro sebe...
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 19. února 2012 - 22:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nie je to boh vie čo, ale snaha bola.


(Příspěvek byl editován uživatelem GUNSTER.)
Škoda 24Tr - www.gunster.wbl.sk
Krysák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.90.192
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 17:51:06    Odkaz na tento příspěvek  

Mildadriver, Aresák:
Zdravím pánové, bus ev.č. 4041 je možné vidět jak jezdí třeba tuto sobotu 25.2. ve stanici techniků Pod Juliskou 2a, v Praze Dejvidích. Je to kousek od konečné tram. č. 8 Podbaba a to od 10:00 - 16:00. Jinak další autobusy o kterých byla řeč ev. č. 4113 a kloubové ev. č. 6213, 6378 tam po dodání budou jezdit také. Pro ty kteří se tam díky vzdálenosti nedostanou, tak až budou všechny autobusy hotové, tak se udělá video a odkaz na něj zde uveřejním.
Jinak co se týká ceny. Tak jse koupil celý základní set ( nabíječka, modelářská sádra, cca 5m drátu, částečné dopravní značení a šedivá barva na silnici )s autobusem Mercedes, který posloužil podvozkem pro přestavbu na Karosu a celé toto vyšlo v přepočtu na cca 1700,-kč.
lopomolo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.74.47
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 15:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

MIldadriver: A nechtěl by jste udělat reedici té 21tr? :-)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3798
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 17:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se někde sehnat takovýto model s pardubickými "rychlými pruhy" (ev.č. 150)? Kdysi jsem to měl doma, ale kdo ví, kde je tomu konec. A možná to byl i tento model. Díky. :-)
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 20:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B731: možná koupit a pruhy dodělat
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 23:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa_B731:
Zkusil bych to přímo přes MB modely. Pakliže už v takovém provedení ten "City Bus" byl, nejspíš by nemusel být problém s jeho výrobou.
5233
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 07:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový přírůstek do sbírky.

our comMUNIty
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 08:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5233: ale to je pěkné. v jakém je to prosím měřítku a z jakého materiálu?
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
http://www.modelarimhd.tym.cz/
5233
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 09:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David pecina: Měřítko odhaduji 1:50. Materiál nevím. Koupil jsem to včera a ještě jsem to nezkoumal. Je to model, ketrý se používal na veletrzích.
our comMUNIty
M2359
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.121.60
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 09:46:48    Odkaz na tento příspěvek  

5233: kolik to stalo a kde se to da koupit?
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 14:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5233: Mohol by si prosim dať nejake fotky tej Šx čo vidno v pozadi do Papierovych modelov? Davnejšie sem niekto daval aj dvojdverovu modru ŠM, mam tu fotku stiahnutu ale neviem kto je autor, asi to budeš ty. Tam teiž vidno v pozadi T11. Ak to nie je tajne tak sa pochval s tymi modelmi, myslim, že viaceri budu zvedavi, diky
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
5233
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 15:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M2359: Našel jsem to na Aukru. Byl to jen jeden kus. Škoda. Taková souprava by byla taky dobrá.

Peto5220: Ano jsem to já. Své úpravy modelu pana Antonického jsem tam dával. Ta zelená ŠM je moje fantazie - dvojkloub. Ještě není hotová. Chybí měchy na kloubu a nárazníky. Až se k ní dostanu, tak to tam hodím. Obdobně je na tom T11. Tam mám dodělávat sběrače a výzbroj. Ale nějak není nálada.
our comMUNIty
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4131
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 16:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5233: Ok, už sa tešim na tie fotky, ta T11 može byť velmi zaujimava.
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Fero_lc_736
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 03. března 2012 - 22:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všetkým: Chcel by som požiadať o radu. Staviam model Karosy ŠD11 1:43 aj s interierom. Na predchádzajúcich modeloch 1:43 som robil sedadlá len jedonducho s jedheho kusa papiera sedák a z druheho nôžky, ale tu by som chcel aby to vyzeralo reálnejšie a hlavne krajšie. Vedel by mi niekto poradiť aký materíál poružiť (pokial možno z domácich zdrojov). Ďakujem
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 03. března 2012 - 22:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fero: Kdysi jsem také tvořil modely 1:43 s interiérem a sedačky jsem udělal z kartonu, který zbyl jako odpad po vyloupání kulatých žetonků z hry Sázky a dostihy. Povrch toho kartonu byl červený s jakousi strukturou, vypadalo to docela zajímavě. Oba autobusy už nemám, kdysi dávno jsem je v záchvatu vzteku rozšlapal . Pak jsem u modelů s interiéry přešel na měřítko 1:25, kde už poctivě tvaruju sedadla z papíru jako krabičku. U 1:43 by tloušťka sedadla měla vycházet cca 1,5 mm, to znamená, že bych to asi vyřezal z nějakého silnějšího kartonu a pěkně nabarvil.
Fero_lc_736
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 03. března 2012 - 23:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: Diki za radu aj ja som nad tým rozmýšlal, skúsim vyrobiť prototyp a uvidím a ja mám zatial jeden 1:24 a pri tejto kráske som sedadlá šil.. na kostru z viazacieho dratu.. Neviem či to bude dobre vidieť, ale snáď ano
Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2012

Odesláno Pondělí, 05. března 2012 - 18:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další do rodiny...
Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 06. března 2012 - 16:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jeden přírůstek:
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 9-2008

Odesláno Čtvrtek, 08. března 2012 - 07:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkusmo jiný kolečka na Itesu :-)

www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. března 2012 - 22:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak tu někdo psal že sdv mělo v plánu dělat nějaký kloubový autobusy, tak to raději padlo, nebo se ještě nějakej pokus chystá?
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 11. března 2012 - 15:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip:
To jsem psal já, po telefonátu s majitelem SDV ( p. Podubecký)
Na dotaz, zda bude dělat kloubové autobusy odpověděl ano ( 2004) ale asi ne do konce roku, spíše rok příští, možná až 2006, do tří let nejspíše budou.
V roce 2009 jsem se ptal jak to vypadá a odpověd byla ,, Ano, vím že budou, budou, ale neumím říct kdy, vždyt už jsem Vám snad jednou řekl, že budou, ne? ,,
Má se jednat o vozy- neprve B741, pak B 941 a C 744. C943 a B 961 nebudou, mmch. v roce 2010 měla také být hotová B952, druhý opravný termín.
V tu dobu už měl hotové měchy a další díly, s kloubovkama tedy počít lze, ale je možné, že si B941 od něho koupíme už jako model ryze historického vozidla.
www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 11. března 2012 - 21:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: jo díky za info, tak uvidíme kdy nějakej ten kloubák "vyjde na světlo"
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2007

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 19:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lopomolo: momentálně neuvažuju, mám toho dost rozdělanýho a na další věci nemám čas. Leda by jste mohl chodit za mne do práce, abych měl víc času. Pak by se snad s tím dalo něco dělat :-)
Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 12:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediný kloubák co asi v blízké době bude, je Solaris Trollino 18 od vk modelle v barvách plzeňského dopravního podniku.
Viz. http://www.vk-modelle.de/template/startseite/2012_VK-Katalog_ohne _Preise_klein.pdf
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 12:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alexis: Už je, a prodává se. Včera mě ho přivezla PPL. Ikdyž správné ozačení by mělo být Škoda 27Tr Solaris, né Solaris Trollino 18.


Van Hool AG300T - TRAM SERVIZI - Rimini, SOR TN 12A


Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 13:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je krasavec! Kde je k sehnání? Na Ebay ho nemůžu najít!?
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 13:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alexis: www.happymodel.cz ,nebo v e-shopu VK-Modelle.
Van Hool AG300T - TRAM SERVIZI - Rimini, SOR TN 12A


Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 13:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 15:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nexion: ten kloub je podle fotky asi napevno že? ale zase sběrače vypadaj docela funkční.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 16:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: S kloubem se dá hýbat.
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 20:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Kloub je ohebnej, ale nejlíp je mu v přímé poloze. V balení jsou dva typy sběračů, a to stažené a v poloze "nahoře" (i tak se dají dát do "háků"), a mají dokonce otočné botky. K trolejbusu jsou i zrcátka, ale ty se musejí lepit. Jinak letos bude ještě Boloňa, do té jdu taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem nexion.)
Van Hool AG300T - TRAM SERVIZI - Rimini, SOR TN 12A


Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 23. března 2012 - 20:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, jak napsal alexis že se s tím dá hýbat, tak jsem si to myslel, že tuhost toho měchu je taková že to má tendenci se narovnávat, to je asi důvod proč jsem viděl všude fotky trolejbusu v přímý poloze.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 22:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Model je to pěkný. Kdyby neměl výrobce barvičky, tak se neuživí. V Plzni máme zelené Buse panely, dvojité válce automatických stahováků (2ks pro každé bidlo) a u "kufrů" moc řve to černé orámování. Jinak pěkný...
Nejoblíbenější geometrický útvar? Hranaté sluníčko...
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 17:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nexion: opravdu povedený model! nebyla by fotka zezadu?
15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 18:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741127: Jedině takto.
Trolejbus má menší technickou závadu, a to jak si všimnete na předním článku uvolněný "kabelovod", který vede přes kloub. Až budu mít chuť a hlavně čas tak to opravím.

Van Hool AG300T - TRAM SERVIZI - Rimini, SOR TN 12A


kt8d5rn1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.87.79.205
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 11:50:38    Odkaz na tento příspěvek  

Nexion: Mohu dotaz, pres koho shanite tyhle modely solarisu? firma by mnela byt VKmodelle, avsak....nikde pokud nechci dobirku temer z nemecka, tak to nikto nema. Tak mne to celkem zajima. Diky.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 13:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kt8d5rn1:
Ale má. Nexion už tady dával odkaz, je o pár příspěvků výše. Tyto modely je možno pořídit přes Happy Model (dříve Model Train).
kt8d5rn1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.245.210.132
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 09:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

Wang: Jejda, asi sem prehlidl :-) Tak se omlouvam za zbytecny dotaz a diky!
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 13:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa C 935 Récreo, H0 1:87, Stibus

749.039-4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 17:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alexis,
kde jsi koupil toho Solarise?
Díky :-)
Alexis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 23:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Normálně třeba na ebay, popřípadně i na českých servrech - Viz výše. Ale musíš si ho předělat(barvy, obtisky, klima, interiér, atd atd...)
Modelar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.235
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 14:23:21    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem doma z merkuru udělal kloubový trolejbus.
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 22:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim. Nevie mi tu niekto znaly odpovedat ze ci sa da kupit nejaky nahradny balicek dielov pre nakladne vozy resp autobusy v mierke 1:72? Zvazujem totiz ze si dam v tejto mierke z leptu vyrobit kastle karosy avsak mam problem prave s tym podvozkom a napravami. nevyraba ich nejaky iny vyrobca popripade aspon nejake podobne ktore by boli pouzitelne. Za akukolvek odpoved vopred dakujem
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2010

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 12:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další Stibus s předlohou okolo sebe.

SimTr
budějovická veřejná doprava
Rajče
Einmal ist keinmal
Ikarus_280
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2011

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 13:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tiež ničo moje :-)
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 09:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkoušel jsem fotit sbírku, tak se s vámi musím podělit a zároveň na něco zeptat. Jak vy to máte doma uloženo? Strašně se mi na ně práší a štve mě to. Uvažuju o nějaké vitríně, ale dá se vůbec něco koupit, nebo bude lepší si nějakou udělat? Díky.