K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 18. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 18. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 11. července 2012 - 22:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: no co to čtu?? To jsou věci, to teda.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 22:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - a jak mám vědět, co čteš ? Přes rameno Ti nekoukám.... Do zásoby, kdyby smrt došla.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:06:29    Odkaz na tento příspěvek  

Chaty: můžete si být jistý, že jsem oba Vaše příspěvky pochopil správně jako ironii, jen mi - podobně jako Doktorovi - připadlo, že to jednak není vtipné, jednak reagujete úplně mimo téma, které načal Doktor. Mně spíš přišlo, že Vy jste nepochopil jeho...
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče, je vidět, že se v tom stále plácáte. Ony dva moje příspěvky byly reakcí na Doktorovo "v prvé řadě kdo a na základě čeho určuje, zda je či není něčí názor hovadina?" - tak jsem jednu hovadinu ovšem vytříbeným jazykem napsal. K tomu jsem dodal příspěvek diskusně velmi věcný, ale jazyk vskutku netříbeným. A minimálně vámi dvěma jsem nebyl pochopen. Zajímavé. Měli jste poznat hovadinu, dost okatou, a naopak velmi věcný příspěvek byť jazykem velmi nepěstěným. Nepovedlo se to doktorovi s výmluvou, že na to je ode mne zvyklí. Tím spíš by se měl chytnout, ne?

Vy mi tu tvrdíte, že jste ironii pochopil, ale nepřišlo vám to vtipné. No. Ono to ani vtipné být nemělo, takže to vám přišlo dobře, jenomže...

... je rovněž zajímavé, že spíš než na věcný příspěvek jste reagoval na tu hovadinu. Šaty dělaj člověka? Je tedy lepší psát do diskusi hovadiny, ale jazykem pěstěným, než přispívat tématicky věcněm ačkoliv jazykově zcela neadekvátně?

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, celá ta diskuse posledních dní byla vyvolána několika názory, jedním z nichž bylo že "podhled je blbej, (jedinej) správnej je nadhled".

V tom věcném jazykově nedostatečném příspěvku #357 jsem poprvé zmínil rakurs, potom v tom vysvětlovacím # 359 znovu, dokonce dvakrát, a ještě dodatečně #360 jsem přímo vyzval Honzina, aby si to vyhledal. Rakurs bylo jedno z klíčových slov toho věcného příspěvku a přesto na něj dosud nikdo neráčil reagovat. Zřejmě se tu věcná diskuse moc nenosí, i když by, a to se znovu opakuju, se mnohým zde hodila do krámu. Nejspíš je to termín, parafrází na slova MN2, příliš akademický
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:27:34    Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2: malinko se obávám, že doktorova moudra pro normální praktický život normálních z žádného směru nevyšinutých lidí mají celkem obecnou platnost a není nutno k tomu být členem Mensy. A pokud zde naráží na trestuhodné nepochopení, je otázka, jestli je to špatná vizitka jeho...
Chary: věřte, že se v tom neplácám, pro mne jsou oba Vaše příspěvky hovadinami, první obsahem, druhá ubohostí pokusu o humor, její obsah nehodnotím, nejsem fotograf. Nicméně jako reakce na doktorova tvrzení jsou podle mne mimo oba. A protože nikdo nerozhodne, co je a není hovadina objektivně, ponechám si svůj názor a nemám problém s tím, že Vy to vidíte jinak. Jó, pokud byste mi chtěl za každou cenu nutit, že správný je jen ten Váš, byli bychom zpět u doktorova původního tvrzení, aneb, řečeno hudební terminologií "da Capo al Fine..."
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:34:36    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: ještě jeden postřeh - já sice nejsem fotograf, netuším ani v nejmenším, co je to rakurs a nemíním si tím zatěžovat hlavu, ale jeden zajímavý moment jste do toho vnesl - při stylu a gramatice toho příspěvku mě naprosto nenapadlo hledat v tom cokoli věcného. To jen v souvislosti s Vaší tezí, že obsah by měl mít přednost před formou...
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se nechcete věnovat obsahu příspěvku, který je především věnován fotografii, tak to je pak těžký, žejo... nicméně je ovšem jasný a vás omlouvá, že jste neráčil pochopit #357, když je o něčem, čemu nerozumíte. Na druhou stranu je pak ale blbý, když reagujete na mé á a nechápete souvislosti v bé.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 11. července 2012 - 23:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu postřehu, to je ten jazyk opravdu tak nesrozumitelný, že se nikdo neobtěžoval si to přečíst a z těch fundovaných (tím myslím lidi, kteří v tomto kontextu rozumí fotografii) to pochopit? Pár stylistických chyb, pár gramatických, jazyk jak mi zobák narost? To nám to s tou schopností porozumět jinýmu neš akademickýmu textu de pěkně do kopru, có?

Mimochodem, oceňuji snahu se montovat do něčeho, čemu třeba nerozumíte tak uplně perfektně, on ten druhý příspěvek byl směřován skutečně hlavně na Doktora plus na lidi, kteří tedy pro diskusi o fotografiích a kompozicích dostatečně fundováni jsou, zde konkrétně Honzinus, Shalomek, MN2 či Topič.

A rakursem si hlavu nezatěžujte, ona je to totiž "hrozná blbost" a já furt čekám, že mi Honzinus vysvětlí jaká
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 00:14:24    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: to není o schopnosti porozumět neakademickému textu, to je o neochotě ztrácet čas čtením něčeho takového. Holt pak mohou nějaká fakta zapadnout. A vypadá o, že v tom nejsem sám.
Ostatně tato místnost je o šotouších, nikoliv o focení, takže Vaše reakce včetně poznámky o montování se do něčeho, čemu nerozumím, celkem přesně odpovídá doktorovu tvrzení o osobních výpadech, pokud nejsou argumenty...tahle poznámka je úplně čítankový příklad.
Propříště bych doporučoval oddělovat diskusi o způsobu komunikace od diskuze o technické stránce focení, takhle to dělá dojem, že si pomáháte jedním, když jste v úzkých s druhým...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12996
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 00:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec a Doktor:
Pánové, že vám to stojí za to s těma individuama ztrácet čas..
Konečně něco pořádnýho melodickýho!!
ReOrder & Stine Grove - Seize The Day (Original Mix)
Dark Matters feat. Jess Morgan - The Perfect Lie (Beat Service Remix)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 01:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary, ty se ve svých příspěvcích ještě orientuješ? Za sebe přiznávám, že se začínám ztrácet a nabývám dojmu, že se hlavní myšlenka již rozplynula. Ostatně, i ty si už pleteš čísla svých příspěvků.

Nejprve svými příspěvky chceš poukázat na hledisko obsah vs. forma, poté se však stávají reakcí na moji otázku kdo a jak určuje míru zhovadilosti názoru. Já nejsem arbitrem v tomto rozhodování, tudíž nebudu a priori něčí názor označovat za hovadinu, obzvláště v tvém případě, když znám tvé reakce, jejich formu a beru je s rezervou, což není výmluva, nýbrž fakt. Byly-li tvé příspěvky reakcí na otázku "kdo a na základě čeho určuje, zda je či není něčí názor hovadina", jak tvrdíš ve svém příspěvku 362, pak odpověď nepřinesly a takto formulované ani přinést nemohly.

Jak jsem předestřel výše, příspěvek 358 jsem z jmenovaných důvodů přeskočil. Přesto, odprostím-li se od osoby jeho pisatele, jeho forma je těžce zpracovatelená a značně nesrozumitelná. Tvrdit, že jde o jazyk, jak zobák narostl, by šlo snad jedině v případě mentálně retardovaného jedince. Pasáž obsahující klíčové slovo zaručující dle tebe věcnost příspěvku se týká sporu kolem názoru na Shalomkův snímek, čehož se neúčastním. Obecně však věcnost 358 nepřevyšuje věcnost 357, jen forma je tragická, rozhodně nereprezentující hovorovou mluvu. Stejně tak nelze hovořit v případě formy mého psaného projevu jako o akademické. Jen běžná, relativně spisovná čeština, kterou nehodlám prznit jen proto, že jako můžu, když jsem v té internetové diskuzi.

Hloupý je, že jsi se snažil a schválně směřoval příspěvek hlavně na mě, a já jej přitom cíleně přeskočil, jelikož jsem jej považoval za zbytečný. Promiň.

Jako doplnění mého příspěvku mohou posloužit příspěvky Zvědavce2, s jehož postřehy se ztotožňuji.


Lubo, a víš ty, že mě to i docela baví? A když se podíváš, co píší jiní, pak že já jsem prý akademik intelektuál ;-) Jinak díky za hudební odkazy ve vedlejších vláknech, vždy si je rád poslechnu a vždy se trefí do mého vkusu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 06:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2 + Doktor - S doktorem jsme měli obšírnou debatu na maiu - ergo vím,o čem mluvím. Zvědavče druhý Vás neznám a polemizovat s Vámi nebudu. Pro začátek by stačilo, kdybyste si uvědomil, že Váš pohled není univerzální pravdou ani zákonem. A protože focení nehovíte je na snadě, že jste předem výrazně off. A fakt, že s ním sohlasíte, jeho tvrzení blíže pravdě neposune ani neverifikuje.

Shalomek - tak tohle ,prosím, není ten podhled, o kterém tu byla řeč. Alespoň z mé strany. Tomuhle jsme v mládí říkali žabí perspektiva, stejně jako majitelé foťáků se šachtou / Flexaret, Rollei, Mamyia/ produkovali pohled pupeční. Pokud se týká podhledu doporučuji studium publikací H.Navee - ho nebo Parní symfonie a podobná dílka.

Ady CZ - tak tohle je typický produkt dnešních pánů tvorstva s IQ tykve. Nejen ke své osobě, ale i vůči osádce vlaku a fotografům, kterým zničil záběr. Tohle je skutečně na těžké zmasakrování, tady domluvy, diskuze nic nezmůžou. Jen pořádná nakládačka.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 07:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k barvám - nikdy jsem nebyl perfekcionista a dřevní minilaby mě v tom utvrdily. V digitální fotografii jsem pořád učedník a neumětel. Minilaby - reklamovat jsem chodil taky ale časem to omrzí. Pak jsem to řešil tak, že jsem hledal lab, kde měli, pro můj vkus,přijatelné a rovnoměrné výsledky.

Ad diáky - ORWO UT 18 mělo barevné podání podivně hnědo zelené, zvlášť při nepřítomnosti slunce, nikoli růžové, Agfa Profesional 50S krásné ale bez slunce namodralé / typicky studené podání barev/, ORWO UT 21 cirkusové, přesaturované barvy,Fomachromy krátce po vyrobení celkem věrné barvy s nižší sytostí, ale čím blíže ke konci expirace tím víc rostl podíl teplých tónů.
První špičkový diák, který byl u nás k dostání, se jmenoval Fuji RD 100. Tedy pokud nebyl fotograf majitelem nebo zdatným nákupčím tuzexových bonů. Pak tu byla ještě Ferrania, 3M a Scotch , což je jedno a to samé, jen v různých krabičkách, a to mělo barvy vskutku zvláštní, skoro až metalického vzhledu.Kodak se sem vsápal až později, tedy s výjimkou Tuzexu.

Topič - že se retušovalo, je známá věc ale jak to, ve většině případů vypadalo ? A cpát sem kinematografickou retuš ?? To je dost nevypovídající protože se pořizovalo x kopií, duplikace a živila se na tom armáda profíků, nehledě na to, že existoval i střih. Rovněž velkoformátové negativy byly o něčem jiném než kinofilm.
Docela rád bych viděl jak se retušoval diák 24 x 36 mm a co z toho vzešlo. A tím rozhodně nemyslím zapatlání prachu v emulzi a nebo pokus o odstranění škrábance. Pokud bys nějaké ukázky měl, buď tak dobrý a písni mi odkaz. Budeš mít nehynoucí zásluhu na tom, že umřu míň hloupej než je nezbytně nutné.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 08:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, Shalomku, topiči a hlavně Honzine, pokračoval bych tam, kde to skutečně má být, tj. ve vláknu Fotografové, fotografie... a pobavme se o tom, jak to je s tou jedinou správností nadhledů a závadností podhledů ve světle jedné zajímavosti.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 09:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - som za....
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 09:26:10    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: opět .
Chary: Jen poslední poznámka:
Ony dva moje příspěvky byly reakcí na Doktorovo "v prvé řadě kdo a na základě čeho určuje, zda je či není něčí názor hovadina?" - tak jsem jednu hovadinu ovšem vytříbeným jazykem napsal. K tomu jsem dodal příspěvek diskusně velmi věcný, ale jazyk vskutku netříbeným.

Vlastně jste zde klasicky ukázal, že povolaným k tomu, rozhodnout, co je hovadina a co je věcné, jste se určil Vy.

Mad noodle 2: A protože focení nehovíte je na snadě, že jste předem výrazně off.
I v debatě o úrovni příspěvků a stylu diskuse? Jak to s focením souvisí?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 09:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jardo, vysvětli sám. Já netvrdím, že podhled nelze. Vzhledem k tomu, že to asi profi fotograf neví, tak budeš jediný kdo to ví a může tudíž vysvětlit. No??
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 09:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzine, ve fotografech!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 10:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavac - a že vše nějak souvisí se vším už jste zaslechl ? A nejen tady. Proč bych si měl myslet, že zrovna Doktorovy teze a Vaše podpora jsou tím pravým. U Doktora jsem si ,díky výše zmíněné výměně mailů,už jasno udělal. Moje jasno. Ale protože si nemyslím, že bych měl své ,,pravdy" vnucovat jiným, nechám si to jasno pro sebe.
Doktorův styl diskuze mi nekonvenuje a nesouhlasit s ním je moje nezadatelné právo, stejně jako Doktorovo právo je své duševní pochody zveřejňovat. Že občas narazí je riziko počínání.

Honzinusi ve fotografech, posílám Ti munici... =
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 11:12:29    Odkaz na tento příspěvek  

Mad Noodle2: teď jsem Vás teda vůbec nepochopil, ale oceňuju, že přiznáváte všem kolem právo mít vlastní názor (bez ironie). To na K-repu zdaleka není standardem...Tohle právo samozřejmě neupírám ani já Vám.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 11:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec - nevadí, ani já sám sebe občas nechápu - to je osud. Bohužel jsem Doktorovy maily zmazal. Jinak bych Vám je, s jeho svolením, přeposlal. Pak byste možná pochopil snáze. Takhle to je nemožné. I z toho důvodu, že bych mu mohl vložit do úst / klávesnice/ něco, co neřekl ,a nebo co jsem si blbě vyložil. Což by nebylo košer.
Proto se musím omezit na konstatování, že můj a Doktorovo pohled na svět a život obecně, nejsou slučitelné ani při nejlepší vůli.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 12:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: já sebe chápu a proto můj pohled nebude slučitelný s vašimi.
Díky moc za munici. Taky posílám něco!
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 13:18:09    Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2: Já to mám nejspíš opačně za těch pár příspěvků, co jsem tady od Doktora četl, ale opět oceňuju, že jste schopen uznat, že lidi mají různý pohled na svět a že je možno je tak brát a nesnažit se jim vnutit ten svůj. Já to vnímám tak, že Doktor ten svůj taky nikomu nenutí, jen ho celkem detailně popisuje včetně důvodů, proč nesouhlasí s tím Vaším.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 13:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - a vypukne kvůli tomu mor ? Nevypukne. Tak si každej necháme svůj pohled a je to. Ostatně je to celkem všední jev.žádný
Ad munice -rádo se stalo.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 13:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec - asi tak nějak...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 15:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach ano, má debata s Mad_noodlem2 na téma význam pojmu etiketa. Za zrod lze označit tento Mad_noodlův2 příspěvek z loňského prosince, z období, které můžeme nazvat jako Charyho pozdní doba onikací ;-) Po pár příspěvcích v diskuzním fóru vyvrcholila debata výměnou několika mailů, přibližně pěti, šesti. Nedokáži posoudit, zda počet příspěvků dosáhl hranice pro označení za obšírnou debatu. Každopádně, nenarážel-li bych na nepochopení, mohlo se to odbýt menším množstvím příspěvků. Jsi-li Zvědavče2 zvědavý na pokračování diskuze odehrávající se v mailové schránce, abys poznal, jaká je ten Doktor intelektuální svině, dej vědět, třebas do mailu (pod nickem). Já ony maily nesmazal.

Mad_noodle2, pokud byste měl zájem, mohu vám poskytnout výklad významu pojmů, jež byly předmětem sporu, včetně vyhodnocení jednotlivých vývojových schémat, která jsme si vyměnili. Autorkou je vysokoškolská pedagožka filozofické fakulty, což snad pro vás bude akceptovatelnější zdroj, než Doktor.

Mad_noodle2, opakujete, že vše nějak souvisí se vším. Můžete mi, a zřejmě i Zvědavcovi2, přiblížit, jaká je souvislost mezi fotografováním a debatou o úrovni diskuzních příspěvků?

A ještě jedna poznámka, Mad_noodle2 - každý, kdo vkládá příspěvek, nejde-li o strohé sdělení faktů, ale o názor, zveřejňuje své duševní pochody, včetně vás.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 16:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb,jak se z diskuze kolem fotek stane žumpa.
Už se na to vykašlete.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 16:48:21    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: No upřímně, až tolik mě to zase nebere, není to pro mne věc, ze které bych nespal, nejspíš se s tím srovnám za použití teze, že každý má právo na svůj názor a ze zde zachycené diskuse vidím celkem jednoznačně, že ten Váš ( potažmo můj) se s tím Mad noodle(ho)2 bude v nemálo bodech rozcházet.
Nicméně musím opakovaně ocenit, že se mi ani on nesnažil své názory vnutit jako jediné platné, natož aby mne napadal za to, že si myslím něco jiného než on. Zdaleka není všude na K-repu zvykem mít tak zásadně rozdílné pohledy na problém a řešit to takhle v klidu a slušnosti...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2012 - 18:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - no vida už se ozval. Inu Doktore na téma Etiketa jsem si také sehnal několik definic. A ty Vám za pravdu nedávají. Rozhodně ne zcela a rozhodně ne ani nad 50%.
To ostatní, včetně toho souvisení si račte dohledat stejně jako definici etikety. Tím to považuji za vyřízené. Jen na okraj . tento výrok, podle mne hluboce moudrý a pravdivý, jsem nevymyslel já. Já ho jen použil.
Devítka - vidím to podobně a proto diskuzi na téma končím.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 03:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Mimochodem, co znamená sloveso odprostit? To jsem ještě nikdy neslyšel ani nečetl.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 06:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec - děkuji, se slušným člověkem jednám slušně vždy, s neslušným pak tak, jak situace vyžaduje.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 13. července 2012 - 19:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2 3102: tak to se shodneme.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 00:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, Zvědavče2, že naše názory se s názory Mad_noodla2 v nemálo bodech rozchází a rozcházet budou. S jeho názory týkajících se fotografování, které vyjadřoval zde a poté ve fotografickém vlákně, bych ovšem souhlasil, no přesto jsem jím byl dehonestován... Pokud se někdo snaží vnutit své názory jako jediné platné, je to špatně. Stejně tak ale i napadání za odlišný názor či odlišný přístup, což se v diskuzích - i zdejších - děje, považuji za nešvar. Jak si vysvětlit narážky na akademismus, intelektuální teze apod.? Přitom se jen vyjadřuji, jak mi zobák narost a nemyslím si, že bych byl vůči jiným jakkoliv vulgární. A v důsledku jsou to jiní, kteří to tu a ve fotografech rozjeli ve velkém, včetně Mad_noodla2.

Mad_noodle2, nepředpokládám, že byste se stal nosičem "stříbrného podnosu" a podělil se se mnou (do schránky) o vámi zjištěné definice, abych je mohl srovnat s těmi, které jsem získal z akademické půdy, když jste nechtěl přijmout výklad vycházející z mých znalostí, viďte? Argumenty podporující vaše tvrzení nechť si opět dohledám sám.

Víte, Zvědavče2, a to je přesně ono - ta neschopnost diskuze. Někdo něco vnese v plén, příjde s nějakým tvrzením, ale už ho není schopen obhájit. Na dotazy či rozvedení vycházející z tvrzení je reagováno zcela neadekvátně, nesmyslně a vyhýbavě, leckdy je reakcí výpad proti tazateli. Komické se mi zdá, když ten, kdo příjde s nějakým tvrzením, odkáže oponenty, ať si argumenty na podporu jeho tvrzení dohledají sami, neboť jim nebude nic nosit na podnose.

Topiči, sloveso "odprostit" vzniklo složením slovesa "oprostit" a předložky "od". Vyjadřuje v podstatě totéž, co sloveso "oprostit", tedy zbavit, zprostit, vymanit, osvobodit, ovšem s tím rozdílem, že "od" potencuje sílu oproštění se od něčeho/někoho vyjádřenou slovesem, z nějž vzešlo. Pojí se rovněž s předložkou "od". Obdobnou genezi mělo další, podobně znějící sloveso vyjadřující zbavení se, čili oproštění se od porostu. To sloveso zní "odporostit". Do výkladu významu pojmu "odprstit" se raději pouštět nebudu. Jestliže jste ani jedno z těchto slov ještě nikdy neslyšel ani nečetl, jsem rád, že jsem vám mohl rozšířit jazykové obzory.

Es499009: Promiň, ale musel jsem.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3106
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 08:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - milý Doktore, předpokládáte velmi správně. Stejně jako vy jste mi dosud žádný verifikovaný důkaz neposkytl.

Víte, to Vaše akademično, kličkování,postoj nad věcí, nad obyčejným plebsem mi silně leze krkem ven. Stejně jako tisíc slov o překlepu. Ovšem pokud jste tak na výši, měl byste si to po sobě přečíst, aby nebyla narušena dokonalost Vašeho výplodu. Nebo se poradit se slovníkem čj. Neb co je povoleno Bohu, není povoleno volu - tak nějak, ve volném překladu, to latinské pořekadlo zní.

Je to naposledy ,co Vám odpovídám. I ve své velikosti jste pro mne lidský odpad, jedinec, na kterého je liché reagovat. Chápete to ?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 08:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Ty seš akorát trapně nafoukanej trouba, co si na něco hraje. To je neuvěřitelný co dokážeš nablít za nesmysly o etymologii slov, místo toho, abys přiznal, že jsi slovo oprostit napsal blbě, protože jsi ho do včerejška neznal ve správném tvaru. Jo, to víš, jak říkal Pavel Eisner, je to chrám a tvrz.
Když chceš někoho "školit" v mateřštině, tak ji musíš sám perfektně ovládat.


(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 14:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore,
Takže "odprostit" je složenina slova "oprostit" a 'předložky' "od"?
Nezlob se na mě, ale já se tady uplně válím smíchy.
Snad si nemyslíš, že tohle někomu nabulíkuješ. Já ti řeknu jak to vzniklo: je to zkomolenina slova "oprostit" (se), kde si lidé prostě přidali písmeno 'd' navíc. Jako slyšel jsem to párkrát, ale podle mě se jedná o chybu.
Chápu, že někdo prostě udělá v mateřštině chybu, taky se mi to stane, ale Tvoje vysvětlení mě fakt dorazilo.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 19:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: s Vaší tezí o neschopnosti diskuze sice souhlasím, nicméně co se týká toho odproštění, zdůvodnění je sice sofistikované, ale sám bych se klonil k tomu překlepu, jak napsal Mad noodle 2.
Mad noodle2: ač souhlasím s Vaším argumentem, ta forma je dost v rozporu s tím, za co jsem Vás před nedávnem oceňoval...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3110
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 14. července 2012 - 19:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec - i takové věci se stávají. Věřte, že Doktorovy postoje a teze daleko převyšují moji toleranci a on to ví. Kdyby mě nedráždil byl by klid. Ničí tolerance není bezbřehá a nejsem sám, kdo tak smýšlí. Možná ,že jsem jediný kdo muto řekl bez obalu.
Ale to jsem Vám psal, že své chování přizpůsobuji potřebám. A u Doktora jsem další možnosti vyčerpal. Už dávno.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 08:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Označovat Doktorovo bláboly za sofistikovaný výklad, to už je pořádná porce eufemismu. Označovat jeho neznalost za překlep je pak už naprosto zcestné. Stačí se podívat na rozložení písmen na klávesnici nebo si přečíst jeho zoufalý pokus o "nápravu", kdy "tvoří" nová slova v mateřštině.
Škoda, že zde předstíranou bezbřehou toleranci k názorům druhých a pindy o tom jak se má "správně" diskutovat neaplikuješ také v jiných vláknech na k-reportu, kde už téměř rok předvádíš svůj psychopatický vztah k Jančurovi (pod dvěma různými nicky).
Nezapomeň přidat něco o etiketě od Gutha-Jarkovského a Olgy Fastrové, okořeň to citátem ze Švejka (napřed si však ověř jeho přesné znění), nezapomeň zhodnotit formu příspěvku druhého a bude zase nějaká legrace i tady. V tomto vlákně tě ještě moc prokouknutýho nemaj a nevědí, že seš v mnoha ohledech podobnej exemplář jako Doktor.



(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 08:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už nejsem jediný,Doktor má vzácnou schopnost sjednotit lidi rozdílných názorů. První pozitivum Doktore !
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 10:43:07    Odkaz na tento příspěvek  

Mad Noodle 2: no pokud počítáte hulváta, křupana a zamindrákovance Topičova kalibru za parťáka v diskusi o úrovni, vychovanosti a stylu debaty, musím jen ocenit, že ho - pokud jsem Vás dobře pochopil - jinak považujete že člověka rozdílných názorů. Čekal jsem, kdy se do mne naveze. Ostatně i já své chování umím přizpůsobit okolnostem a protějšku. Než být v jedné stáji s Topičem, bude mi rozhodně milejší být jím označen za podobný exemplář jako Doktor.
Konečně - všimněte si obsahu jeho vstupu do naší debaty - Doktor je idiot, já debil. víc nic. Ale Topič ho teď má o dva centimetry delšího, takže hlavní účel to splnilo...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 11:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec 2 -Nikoli, nepochopil jste mě dobře - Topič je sice prudký ale srozumitelný a mě osobně daleko bližší než Akademik typu Doktora. Proč ? Protože většinou mluví řečí jasnou, byť třeba hrubou. Kdežto doktor se utápí v kličkách, náznacích, nepodložených tvrzeních. Nevšiml jsem si, že by Doktora někdo nazýval, zejména soustavně,idiotem a Vás debilem. Stejně tak ho nehodlám Topičovi poměřovat před a po příspěvku.

S kým budete ve stáji je Vaše volba. POkud já bych měl Doktora nějak nazvat pok inteligentním, hyper egoistickým, nadutým slizounem. Idiotem ne.
Co se týče Vás, necítím, zatím,potřebu Vás nazývat čímkoli jinýnm ,než jste se tu nazval sám. Nejsme v natolik zásadním sporu, abych musel začít dumat nad Vaším Duchovnem či postoji. Doktor toho dosáhl.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 12:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jo, tady to zase vypadá. Koukám, že Mn2 nazývá egoistou, nadutcem či samolibcem skoro každého. Taky tam patřím. Díky!
Tak se hezky bavte pánové, já vás budu z povzdálí sledovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzinus.)
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 12:22:46    Odkaz na tento příspěvek  

No já osobně mám zásadní problém s tím, kdyz někdo osobně útočí na kohokoliv, kdo si dovolí zastávat jiný názor než on. Prudkost a srozumitelnost jako forma toho útoku je sice na druhém místě, ale, jak správně napsal Doktor, je to obrázek duševních pochodů pisatele. Já si fakt netroufám soudit Doktora, neznám historii Vašich vztahů aty se evidentně utvářely dlouhou dobu. A jen tak na okraj - lze někoho nazvat idiotem, aniž byste vyslovil slovo idiot...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 12:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hozinus - ne, Ty do této sorty nepatříš, to bys na sobě musel ještě hodně zapracovat abys tak vysoko vyšplhal. Ty jsi jen trošičku nadutý hrubián - tj. to samý jako já. Proto taky po sobě jdeme, ale v rámci pravidel, bez krve a pumových útoků.

Zvědavec - je mi celkem lhostejno ,co jak nazývá Doktor. Jeho příspěvky, ač uhlazené a akademické, vypovídají zase jasně o jeho duševních pochodech a hlavně o jeho lidské hodnotě. Sliz zůstane slizem i kdyby se v šotolině válel.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 12:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: tak, tak, tak to je!
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 12:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec a aby jste si nedělal iluze o mé holubičí povaze - projděte si i jiná vlákna. Možná, že mě ihned zatratíte ale na druhé straně si uděláte obrázek, kde jsou asi hranice mé tolerance. Pokud by Vás to zajímalo.

Honzinus - a každého rozhodně ne, leda bys Ty a Doktor byli skoro všichni......
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3734
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 16:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, a nechcete jit radsi nekam za zenskejma ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 16:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent - hele a co Ti je po tom ? To není povinný sem lézt a tím méně to číst. Na ženský jsi, pokud vím, přeborník Ty. Ne všichni soutěžíme a odznak modrýho žaluda. A taky ne všechny nás stojí / stály/ baby tolik, co Tebe - alespoň podle tvých sdělení.
Nevím odkud to píšeš ,jestli ze Španělska či odkud, když tak průhledně naznačuješ, že ,,u nás" nejsi. Tak místo čučení na navhodná vlákna Káčka jdi omrknou nějakého býka nebo Španělku, vraž do sebe nějakou kvalitní brandy - máte jich tam dost- a uvidíš, jak malicherné byly Tvé starosti o naše zásoby semene.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 15. července 2012 - 19:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agente, nestrachuj se, za ženskýma chodím furt a ony chodí za mnou.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3735
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 22:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2 - nezklamals, vyskocils jako prvni... V tom horku, co je tady ted, se ani moc chlastat neda, takze ted za chvili zajdu na dve (prvni a posledni) piva (brandy mi nechutna) a pak asi chrapat. Jestli sam, to se este uvidi.

Honzinus - aspon nekdo normalni

Jinak ten predchozi rejpanec splnil ucel - zarazil prazdnou debatu o tem hnedym smrdutym.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 12:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent - nejsi mlsnej, s tou brandy ? To víš ,u Tebe si to nemůžu odpustit.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 13:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, pramení-li váš postoj vůči mně a s tím spojená volba patřičných slovních obratů, jimiž jsem vámi častován, z vaší frustrace z mého akademična, které je pro vás těžce zpracovatelné, hůře než Topičovy pro vás jasné, byť obhroublé myšlenky, není vina na mé straně. Na mysli mi vytanula v této souvislosti dřívější Zvědavcova2 zmínka o osobě Václava Kopeckého, jeho slovník, jeho myšlenky a masy, u kterých nacházel porozumění.

Komická je, Mad_noodle2, v kontextu této diskuze a jejího počátku vaše věta Kdyby mě nedráždil byl by klid. Jednak žádný z mých příspěvků nebyl směřován vám a jednak, jak jsem již zmínil výše, v duelu Mad_noodle2 vs. Honzinus jsem se klonil na vaši stranu, vaše názory považoval za rozumné. Přesto jsem vás dráždil...

Ad "odprostit". Samozřejmě, že jde v případě slova "odprostit" o použití nesprávného, byť hojně užívaného, tvaru slova "oprostit". I my z Akademie věd občas ve vyjadrřování sklouzneme k výrazivu ze slovníku plebsu. Domníval jsem, že to bude každému jasné a svůj jazykový koutek jsem pojal jako jistou formu vtipu. Míru humoru nechť posoudí každý dle svého vkusu, no nepředpokládal jsem, že by to bylo vzato vážně, už jen kvůli zakomponování slov "odporostit" a "odprstit". A ono just jo. I když, u některých jsem to, popravdě, očekával a nebyl jsem reakcí zklamán.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 14:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore. nestavte se , prosím, na mou stranu. Potíže s uchopením Vašeho duševna a najmě ega mám, ale nijak mě to nevzrušuje. Když něco nejde, je nejlepší toho nechat.
Ad Topič - Kopecký, Nekopecký, je mi blíž a těžko s tím něco dělat.
A při sklouzávání pozor na úraz, ani akademici nejsou nárazuvzdorní.

Tím bychom to ukončili, protože z toho jalového hovoru nic nekouká. Mějte se, Doktore.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 15:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Kdepak, ty nezklameš. To jsou zase bláboly.
Prej obhroublá myšlenka. Kam chodíš na tyhle novotvary? Měl by sis založit virtuální Doktorův ústav pro hovadismy jazyka českého a podobný koniny tam obhajovat.

To, že někdo nezná správný tvar slova nepovažuji za humor, ale za nedostatek ve vzdělání a pochybuji, že by to za humor považoval kdokoliv jiný. K smíchu je akorát ten, co to blbě napíše ve snaze působit jako děsně chytrej a pak to ještě obhajuje další snůškou pitomostí. Splést se může každý a přiznání nevědomosti z nikoho hlupáka neučiní. Zamlouvání, vytáčení se a ohýbání mluvnických pravidel působí akorát trapně. Inu, jak s oblibou píšeš, vytváříš sám sobě vizitku.

Kdybys nečet jen Zákl.ř.1 a podíval se třeba do bible, tak by ses slovo oprostit naučil razdva.

Slovo odprostit neužívá často ani plebs. On i ten blbej google, co nemá mozek, "ví", že slovo odprostit je nesprávné a nabízí hledání správného tvaru.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 15:36:47    Odkaz na tento příspěvek  

Topič:To, že někdo nezná správný tvar slova nepovažuji za humor, ale za nedostatek ve vzdělání

Třeba cattering?
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 15:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prej obhroublá myšlenka. Kam chodíš na tyhle novotvary? Měl by sis založit virtuální Doktorův ústav pro hovadismy jazyka českého a podobný koniny tam obhajovat.
Na slovo obhroublý Doktor nejspíš chodí do slovníku spisovné češtiny, třeba ve formě Internetové jazykové příručky
Tam ovšem chodí jen ti Doktorem zmiňovaní jedinci se sklonem k akademičnu a rovněž ti, kdo ve vzdělání dospěli dál, než k deváté třídě základní školy. Plebsu se naopak lehko stane, že ve svém chudém slovníku leckterá spisovná slova nemá, pročež na internetu onanuje nad urážkami těch, kdo ovládají češtinu podstatně lépe...
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 16:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: Já se nepozastavuji nad slovem obhroublý, ale nad slovním spojením obhroublá myšlenka. To jsem ještě nikdy, podobně jako odprostit, neslyšel ani nečetl. Obhroublé může být chování, vyjadřování či jednání, ale o myšlence jsem to ještě nikdy neslyšel. Možná to v Rusku může být jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 16:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, omlouvám se vám, že jsem se ztotožňoval s vašimi názory. Netušil jsem, jakou nevoli stejné smýšlení ve vás může vyvolat. Kopeckého jsem uváděl z jiných důvodu, než srovnávání jeho osoby s osobou Topiče.

Topiči, projevujete úzkoprsost ve svém myšlení - utvoříte si jediný výklad slov, vět, příspěvku a na základě tohoto svého výkladu rozvíjíte své reakce, aniž by vás napadlo, že skutečný význam může být odlišný od vašeho výkladu. Není to poprvé a asi ani naposledy. Takže ještě jednou - humorem nemělo být použití nesprávného tvaru slova, nepíšu a nepsal jsem to ve snaze působit jako děsně chytrej, ale protože píšu, jak mi zobák narost a snahou o humor měla být ta další snůška pitomostí. Pak tedy - ta další snůška pitomostí není zamlouvání, vytáčení se a ohýbání mluvnických pravidel, nýbrž snaha o humorné jazykovědecké okénko, což mohlo vzhledem k zmínce o slovech "odporostit" a "odprstit" ctěného čtenáře trknout. Nevím, je trefné použít v tomto ohledu slovo nadsázka? Ale uznávám, že bývám občas se svým humorem nepochopen. A své příspěvky se strejdou Gůglem nekonzultuji.

Chování, vyjadřování či jednání může být obhroublé, no na počátku, než se člověk nějak zachová, vyjádří se či jedná, stojí myšlenka, na základě které pak může být vykonán čin. A za obhroublým činem může stát obhroublá myšlenka, která se přetaví do podoby třeba slov. Bibli jsem nečetl, no právě v oblasti křesťanství a křesťanské morálky (či jiného náboženství) lze dozajista narazit na výčet obhroublých myšlenek, kterých byl se měl správný křesťan vyvarovat (samozřejmě v jiné souvislosti, než vyjadřování se a způsob diskuze).

Stejně, jako jsem nečetl Bibli, tak jsem nečetl ani Zákl-Ř-1, myslíte-li tímto Zákl.ř.1, a nepředpokládám, že bych jej kdy v budoucnu četl, jelikož je to pro mne a moji profesi zbytná literatura.

Doporučil bych (nejen) vám dvěma nahlédnout do automobilového fóra, kde se vedla diskuze na téma STK. Ač byly prezentovány protikladné postoje, vše se odehrálo v mezích slušnosti, s argumentací, bez vulgarit a osobních výpadů, s jakými se lze setkat zde či v jiných železničních vláknech.

Edit: Jen doplňuji, že tentokrát nejde v případě mého výkladu na téma "obhroublá myšlenka" o vtip. A ještě bych dodal, že ne každá obhroublá myšlenka vede k obhroublému činu - v tom se projevuje vyspělost jedince, zda dokáže potlačit realizaci svých myšlenek, nejsou-li v souladu s všeobecně akceptovatelnými normami. Slovo "obhroublé" jsem použil z důvodu nejednoznačného významu spojení "hrubé myšlenky".

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org