K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 15. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 15. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Asi proto mě holky nechtějí.
Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 14:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono další věc je si tu holku taky udržet. Totiž to chvilkové vypětí na začátku kdy se šotouš odhodlá holce napsat něco romantické, a začnou spolu chodit, tak jak dlouho vydrží šotouš zvyklý básnit o vlacích celé hodiny být s ní o vlacích zticha? Jelikož pokud chce mít šotouš nějakou pořádnou holku, tak nemůže počítat s tím že ta holka bude sdílet stejný názor na vlaky jako on. Existují vyjímky, ty jsou ale většinou zadané. A v konkurenci dnešních kluků šotouš ve většině případů neobstojí, protože šotouš není většinou typ společenský, čímž myslím že není typ co by se často účastnil různých zábav, apod. Takže pokud existuje šotouš co má holku co ho bere takového jaký je a jsou spolu dlouho, tak
NORTHSHOOT

Karlis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 14:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď si vemte, třeba takovej otužilec, co miluje velkej mráz, chodí pořád v trenkách, každou neděli chodí plavat do řeky, doma má zimu, a navíc je ještě šotouš, to je smrtící kombinace. Tam né že nenachází holku podobného ražení, u nás v klubu je pár holek, ale to nejsou holky, no nebudu to rozvádět, a ani by to nemusela být otužilkyně mistrovské třídy, jen taková "pomocnice" na zavázání tkaniček u bot, podání teplého čaje, uvaření teplého vývaru atd., ale setkává se často s lidmi co si klepou na čelo běžně při mínusových teplotách. Tak si říkám, ještě, že ty mašinky jezděj, a zlatej šotouš. Plno holek říká, jé, to by byla paráda, ty se vykoupeš v ledové vodě, já na tebe budu mávat, na namrzlým nábřeží, a pak spolu skočíme do teplé postele. Jenže takto tak max. 14 dní, ale když se přiznám, že takto chodím pravidelně každou neděli, někdy i ve středu, že mě to krásně nabíjí, tak to skončí zase u toho, no, ty seš blázen, sice tě obdivuju, ale asi nic pro mě.

Takže otužilci jsou na tom podobně, a z toho plyne ponaučení, že se nesmí nic přehánět.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 18:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svatá pravda pánové. Váš Karlisi s tím otužováním fakt obdivuju, já jsem zimomřivý člověk.
Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64700
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 20:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlis:
Ono nemusí bejt člověk otužilec, aby docela narazil, když si v lednu na spaní otevře okno.
A to bylo venku trapných 5 pod nulou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


tududud
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.119.223
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:17:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tak o toho borca na videu bych si neopřel ani kolo po pravdě..může si za to sám..
Tak dneska hlavně záleží mladým holkám na tom jak se člověk oblíká,jakou má postavu..a jakou má povahu..Když je borec pěknej,vypracovanej a chodí pěkně oblíklej..A holka cítí,že o něj májí zájem i jiné holky tak se o takovýho borca doslova pere..Strašně záleží na povaze..Osobně neznám krásnou holku co by přitahovali borci co fotí vláčky..koho si pěkná holka vybere? Společenského kluka,který je vtipný,pěkný,zábavný,ten který ji udělá štastnou a dokáže ju ve všech směrech uspokojit..a nebo pošuka co lítá s foťákem celé dny po nádražích apod..Já mám jasno ..Časy se bohužel mění..Celkem se těm holkám nedivím..Občas by se měli borci vcítit do holky..Jak se toto naučí tak získají každou na kterou si ukážou prstem ..Všechno se dá..jen to jen v hlavě
tududud
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.119.223
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:26:30    Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem do toho nějakou dobu byl zažraný..A žádná holka nic..Až pak jednoho dne semnou promluvila nejlepší kamarádka..a pak jsem se změnil..hadry..povaha..myšlení..postava..Uplně je ze mně pár let nový člověk..Mám vláčky rád,ale na světě jsou důležitější věci..Dal jsem si větší cíle..a nelituju toho..Mládí má člověk jen jedno..a je škoda když ho promarní s foťákem v ruce..Diskotéky,fotbal,venek ..holky..to všechno k tomu patří :-) Možná je to jen můj názor,ale opravdu lituju někoho jako je ten borec na tom videu..smutné..
t4783264
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2012
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tutdudude, aniž bych se tím odvolával na to video výše, tak ono hlavně záleží, o jaké cílové skupině holek píšeš. Pokud je jejich ideálem nějaký mamlas typu Sámer Issa, tak o takové baby bych si pro změnu neopřel to kolo já. Víš, ne každej se narodí s hlavou jen na patlání metráku gelu, s tělem na oblíkání nějakých směšných metrosexuálních oblečků pro latentní teplouše, ne každý poslouchá nějaké bezduché tuc-tuc rány do hlavy jen proto, že to je "in", ne každej se dokáže bavit akorát o tom, co "zažil" na fejsbůku... Což bude v kostce asi ten výše zmíněný hledaný etalon kvalitního jinocha dle měřítek současných pubertálních bab.

Ona otázka by taky mohla znít, zda má mít každej borec o takovéhle baby nutně zájem. A budeš se možná divit, najdou se i ženský (a koukal bys, jaký), který dokážou svým protějškům to železniční pacientství tolerovat a hlavnš nemají důvod se kvůli tomu za svýho chlapa stydět (samozřejmě nesmí to lézt do extrému jako výše). Takováhle baba pak za něco stojí.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 23:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je další věc. Řekněme že šotouš tu holku získá. Ale co teď? Budou spolu chodit, ale ta holka se za něj bude stydět. Proč? Protože (jak psal tududud) šotouš většinou není "společenský kluk, který je pěkný, vtipný, zábavný,...možná je pro ni schopný udělat vše co ji na očích vidí, ale pokud bude mít na své facebookové zdi (která dnes prakticky vystihuje člověka, podle toho co má dotyčný na zdi se pozná co je zač) blbý (byť vtipný) status, video z humanizujících se Béček, foto vozů JŽ v H0, fotku kamaráda z intru, fotku kamaráda od vlaků, odkaz o EVy slovenské 742, video oblíbené písničky, status o tom že by si mohl promazat přátele, status o tom že na GVD 2012/2013 se chystá zavedení vlaku Budapešť - Benátky, a další takové, tak se za něj asi holka stydět bude. A to co jsem podtrhl se týká "vláčků" (Pro zvědavé - je to výtah z mé zdi za 24 hodin. Proč zde zmiňuju sebe? Protože holka se kterou skoro chodím to nedává moc najevo. Vím že to je špatně, ale stále se s tím něco dělat dá a pokud to holka bude tolerovat (byť v menší míře), tak i to je výhra )

(Kdyby to někoho zajímalo na té fotce "kamaráda od vlaků" je Canopus

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
NORTHSHOOT

Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 23:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem potkal dívku, která o vlacích věděla jen to, že to jezdí po kolejích, a do chvíle, než jsme se poznali, jela ve vlaku jednou jedinkrát. Od té doby se mnoho změnilo, tři děti, některé z nich postiženy po otci a maminku to částečně zasáhlo také, i modelářsky.
Hafan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2010

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 23:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Facebooku, tak stačí rozdělit přátele do skupin a je po problému. U každého příspěvku si pak nastavíte, která skupina má daný příspěvek vidět a která se k němu naopak nedostane.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 06:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A budeš se možná divit, najdou se i ženský (a koukal bys, jaký), který dokážou svým protějškům to železniční pacientství tolerovat a hlavnš nemají důvod se kvůli tomu za svýho chlapa stydět (samozřejmě nesmí to lézt do extrému jako výše). Takováhle baba pak za něco stojí.
Tak,tak.Jednu takovou mám doma,máme dvě děti (17 a 10)a nemůžu si stěžovat.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.174.98
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 15:03:43    Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska hlavně záleží mladým holkám na tom jak se člověk oblíká,jakou má postavu.

Jo, v pubertě. Pokud je ti 15-17 tak možná. Tyto dívky v dnešní době berou své kluky jako modní doplněk, protože: jak se člověk oblíká,jakou má postavu

Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 15:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š.: Ikdyž existují holky co jsou inteligentní a nejde jim o vzhled nýbrž o povahu. Ale pokud nejsou (většinou šťastně) zadané, tak...prakticky nejsou. Ikdyž já teď jednu takovou mám, snažím se ji udržet, a zatím se daří
NORTHSHOOT

Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4382
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 21:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpověď jedné takové "holky"
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/3817-Jaky-je-zivot-s-blazne m-ktery-si-foti-vlaky
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 17:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je že šoto ultras nemají ani o žádné partnerky zájem nebo jen velice potlačený díky svému koníčku.Takže jim je to jedno a o žádné partnerské soužití nestojí.Nemají ani valné zkušenosti.Vzhledově to také nebyvá po různých proporčních stránkách slavné.A žádného alfa samce který je i šotouš jsem neviděl. Téma sex a holky snima prostě rozebírat nejde nebo jen krátce a ihned se rozhovor stáčí k dopravní problematice.

Co se týče Facebooku, tak stačí rozdělit přátele do skupin a je po problému.

fuckbook je nejlepší nemít vůbec právě ze zmíněných důvodů.On takový hodně přístupný profil o každém uživateli řekne fakt dost.Dnes už neni ani vyjímkou že personalistka projede váš facebook když půjdete někam škemrat o místo.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3471
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 17:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fuckbook je nejlepší nemít vůbec právě ze zmíněných důvodů.On takový hodně přístupný profil o každém uživateli řekne fakt dost.Dnes už neni ani vyjímkou že personalistka projede váš facebook když půjdete někam škemrat o místo.

Jako se vším je třeba umět zacházet. Kdo si na svůj osobní profil nechá obsah šmírovat kdekým, za situace kdy tam píše věci vysloveně intimní, pracovně interní či infantilní, ten se samozřejmě občas nemůže divit, že se to obrátí proti němu.

Problém je že šoto ultras nemají ani o žádné partnerky zájem nebo jen velice potlačený díky svému koníčku.Takže jim je to jedno a o žádné partnerské soužití nestojí.

Paradoxně, vůči slečnám je to možná férovější přístup než álá nadsamec, co sice slečnu sbalí, udělá děcko a pak se už jen zavrtá ve své kariéře, milenkách (přijde domů utahanej v 21 h a manželka akorát jen prudí a vyčítá...) atd. Dopravní fanatik většinou slečně nikdy nic neslibuje, ta od počátku musí počítat že bude druhá....

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Bezdružická lokálka
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 21:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já třeba jsem si zvykl že můj "vztah" s holkou končí brzo protože na ni prostě nemám čas Ikdyž tu co mám teď bych si rád udržel jde o to, že když je šotouš s holkou, tak by se s ní neměl moc bavit o vlacích, jelikož to holku spíš odpuzuje. Včera jsem byl s ní venku (v Brně) a neudržel jsem se a dost času jsem trávil kecáním např. o tom jak divné jsou brněnské rekontrukce KT8D5.RN2P, nebo nějak samovolně jsem s ní došel na hlavní nádraží kde jsem neustále popisoval co je to, tamto,.... Ale já to mám v pohodě, říkala že mám úžasné nářečí a že je ráda že mluvím že je prý "krásné mě poslouchat" V tomhle mám výhodu že je jedno co říkám, ale většinou to funguje jinak. A vrcholným výbuchem mého šotoušství bylo když jsme seděli na zdi pod Petrovem, dívali jsme se na sebe, taková ta "romantická chvilka", já v dáli spatřil Avalu, nějak jsem se přestal ovládat a do toho ticha jsem zařval "Hele, Avala!" Ona se naštěstí jenom smála, takže je to OK Pokud to občas vytáhnu tak je to v pohodě, ale samozřejmě když celý den budu básnit o tom jak jsem jel Excelsiorem přes Horní Lideč, tak nevím jak by reagovala A právě že znám plno šotoušů co jsou toho schopní (jako já taky, ale dokážu se ovládat a uvědomuju si že o tomhle se bavit s holkou které je to volné...)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
NORTHSHOOT

R_H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.45.50
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 22:44:32    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší je držet se hesla "všeho s mírou"

Několikrát se mi stalo, že když jsem na otázku "o co se zajímáš" odpověděl "zajímám se o železnici atd.", bylo na mě nechápavě nahlíženo jako na cvoka. Ale potkal jsem i takové baby, které to respektujou. Např. (dnes už - bohužel -) bejvalka mi sama nabízela, že mě doprovodí k vratům, kudy se po vlečce vozí uhlí . To mě skutečně dostalo, protože jsem to absolutně nečekal. A plně moje zájmy respektuje i dneska
Tombart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 12:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci, chlapci, to je zase téma. Naprostý souhlas "všeho s mírou"
Fotím pomalu 20 let, v pubertě mi bylo trapně na narvaným nádraží před spolužačkama vytáhnout foták, protože brejlovci a zamračené tu přeci budou porád. (dneska bych si za to nafackoval). Fotím stále, do toho modely, mám krásnou ženu, dvě děti, dnes šotoakce už jen na slovensko, protože tady nic nejezdí a je to samá neslušná a drzá kindermafie. Předevčírem jsem byl na slovači a jel bych klidně hned, ale chce to opatrně. Takže, bud budete mít rodinu a fotit rozumně nebo jen a jen vlaky. Kompromis a ohleduplnost. Já na půdě mašinky, ona zimní zahradu s kytkama. Ale když někdo místo líbánek pojede raději do Klatov fotit tři čtyřky, tak at nepočítá s tím, že nebude sám.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 12:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu čtu vaše příspěvky o ženských, tak já mám celkem štěstí. Moje dívka můj zájem obdivuje a moc se ji to líbí, dělá mě to prý naprosto jedinečným (nemůžu ani říct, že by mě někdy nějaká považovala za cvoka, spíš je to přitahovalo ). A to jim o vlacích ani moc nevykládám, protože stejně by tomu nerozuměly. Má dívka má zájem se mnou jet i na pár výletů, trochu poznat mé zájmy (nalákal jsem ji např. na Osoblažku - prý to bude romantické). Zkuste baby nalákat na úzkou, možná uspějete jako já

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
ICQ: 191-006-620

http://www.malycestovatel.bloger.cz/
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 22:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dělá mě to prý naprosto jedinečným

to jo teda.Možná si pro ní jedinečný Ty jinak je tu K-report,želpage atd kde je takových lidí kvanta.

Zkuste baby nalákat na úzkou

A co dělat když mě úzká nezajímá ale právě třeba 754 kterou jezdí každej den do školy nebo práce.Strašně to duní,řve,děláto bordel a smrdí.To že muže kus takovýho železa někoho zajímat natož aby si to fotil nedej bože zmenšoval a dělal jako model je nenormální!

v pubertě mi bylo trapně na narvaným nádraží před spolužačkama vytáhnout foták

stejně by se i tak prd stalo.Maximálně by jsme měli nějaké další cenné snímky.Postupem času je člověku jedno co si kdo myslí.
AV 15-30
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 10:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tombart: to je konečně pořádný názor, který to pěkně shrnul

Neměl jsem v úmyslu zasahovat do pobavující debaty, ale tohle mě pobavilo:

A co dělat když mě úzká nezajímá ale právě třeba 754 kterou jezdí každej den do školy nebo práce.Strašně to duní,řve,děláto bordel a smrdí.


... a co když jsem nadčenec do parních lokomotiv...? To už je potom na opováženou Ještě, že mám to štěstí, že mám přítelkyni, která semnou chodí fotit ráda, bere můj koníček a podporuje mě v něm, neboť mi to zabírá opravdu mnoho času a to nejsem člověk jako na videu výše a nemám žádnou obludu, ale hezkou a rozumnou slečnu, která se s námi ráda sveze na nějaké parní akci, přijde se ráda podívat na opravy parní lokomotivy 433.002, atd... a to není jedinná, i další hezkou slečnu, která tohle chápe a bere tam máme, takže závěrem... Hezké a rozumné ženy, které by podporovaly železniční koníčky jsou, jen je třeba hledat a mít kus toho štěstí

(Příspěvek byl editován uživatelem Dobi.)
433.002 + 314.303 - Valašská historická parní trakce
Dobi + Matěj (433.002) - nerozlučná dvojka!
433.002 - nejkrásnější lokomotiva
Moje fotogalerie
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3089
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 12:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a co když jsem nadčenec do parních lokomotiv...? To už je potom na opováženou

tak za parní mašinkou se ohlédne kde kdo ale za brejlovcem už tolik lidí ne..
AV 15-30
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 12:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: tak za parní mašinkou se ohlédne kde kdo ale za brejlovcem už tolik lidí ne..

No jéje, také pravda...

(Příspěvek byl editován uživatelem Dobi.)
433.002 + 314.303 - Valašská historická parní trakce
Dobi + Matěj (433.002) - nerozlučná dvojka!
433.002 - nejkrásnější lokomotiva
Moje fotogalerie
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 19:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste baby nalákat na úzkou, možná uspějete jako já
No a nebo budete mít nadosmrti na talíři to že jste nechali v Jindřichově Hradci na nádraží 4 hodiny odemčený auto kde byla veškerá bagáž z právě končící dovolené....
Hezké a rozumné ženy, které by podporovaly železniční koníčky jsou
Stačí když budou tolerovat. Není pro mě lepší relax než jít v pátek večer na pivko, v 1 ráno osedlat Metropol a pak celej den brázdit sám republiku....

(Příspěvek byl editován uživatelem Mařin.)
Fortschritt E516
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 20:53:43    Odkaz na tento příspěvek  

Mařin- tak něco podobného se mi stalo ve Dvoře Králové nad Labem, taky jsem nechal odemčený kufr. A představ si, že ač tam chtěla hlavně ta moja (samozřejmě na safari), tak to mám stejně dodnes na talíři stejně jako ty. Takže ta úzká s tím až tak moc nesouvisí.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 08:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal: no mě se to stává často. Jezdím hlavně se služebním autem které má centrál na DO, což moje předpotopní Mazda 323 nemá. Skrz to i čelím posměškům v práci když jsem asi minutu stál před vysokozdvižným vozíkem mačkal DO a z rohem se mi vesele odemykalo a zamykalo auto...
Fortschritt E516
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6050
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 13:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budou tomu tak 3 roky když jsem jel na vícedenní šot na Jižní Moravu. V Moravských Budějovicích jsem pul dne šotil mechaniky a když jsem došel na nádraží k autu kde jsem měl zbytek věcí našel jsem i klíčky ve dveřích
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 17:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už dodně dlouho se chystám napsat něco smysluplného, na oslavu svého tisícího příspěvku zde na Káčku Rozhodnul jsem se těchto pár řádků věnovat svému koníčku (úchylce chcete-li), který nás tady většinu spojuje. Doufám, že vám tu moc nenaruším diskusi Následující řádky berte radši trošku s rezervou....

Tak šel čas a zájem o železnici se poprvé střetnul s myšlenkou něco si vyfotit a neprohlížet pořád jen cizí, byť pěkné a povedené fotografie. Začátkem byl vypůjčený bráchův foťák, krabička značky Kodak, jež umožňovala funkce - zapnuto/vypnuto a vybaven kinofilmem nejnižší kvality, zakoupený kvůli výhodné ceně, přeci jen ve dvanácti letech člověk moc peněz nemá... A začaly vznikat obrázky nad kterými se vždycky rád zasměju, při dlouhých večerech. Občas jsou tam zachycený vozidla za které by dnes většina z nás skákala radostí metr do vzduchu ale kvalita dokumentace je hrozná... Tak to šlo asi 3 roky, spousta zkažených až skoro promrhaných snímků, občas záchvěv čehosi koukatelného (z dnešního pohledu na věc).
Zlom nastal v listopadu 2004, kdy jsem si za velmi dlouho a pracně šetřené finance koupil svojí první mejdlovou digi-krabičku opět značky Kodak - naprostá revoluce v mých rukou
Tohle jsou naprosto první železniční fotky pořízené digi-krabičkou, pro pobavení bez úprav, jen zmenešná velikost, poslední fotka Krávy Milky pod Petrovem je z první oficiální šoto-akce, kterou jsem s kamarády ze školy uspořádal v únoru 2005 - dodnes se na tohle téma moc rádi zasmějem



V roce 2005 jsem již zaznamenával jistý vývoj, učil jsem se za pochodu a získával informace a rady od zkušenějších fotografů prostřednictvím internetu, osobně jsem nikoho takového tou dobou neznal. Ale hlavně jsem se učil metodou pokus - omyl. Chodil jsem do školy takže volného času bylo víc než dost (což jsem si tou dobou samozřejmě nemyslel). Foťáček moc možností v nastavení neumožňoval a tak režim sport, byl pro mě jedinou alternativou jak nastavit kratší čas pro focení pohybu, ale šlo to né, že né
Navzdory minimálním zkušenostem a neschopnosi editovat fotky, jsem moc rád za to co se mi podařilo aspoň trochu slušně zdokumentovat. Tady je pár dokumentací z roků 2005 a 2006:




Víc a víc jsem si "troufal" na trať ale pořád jsem se zdržoval převážně po stanicích. Krabička však začínalal víc a víc zlobit, problémy se týkaly oblasti baterií, poškozený úchyt a kontakt na tužkovky, které krabička papala O hodně fotek jsem díky tomuto problému přišel. A tak na začátku roku 2007 přišel na řadu nový přístroj, který jsme pořídili s bráchou napůl za společně uspořené peníze. Byl jím Panasonic FZ7 - megazoom na který dodnes nedám dopustit. Najednou jsem měl v ruce pro mě přepychově fungující a univerzální stroj. Začal jsem si hrát s prioritou clony, času, nabízel i plný manuál nastavení což bylo pro mě do té doby tabu. A nejen díky tomu mě začalo focení bavit čím dál víc. Přidám první fotky "od koryta" a další pořízené novým nádobíčkem



Pomalu ale jistě jsem se orientoval směrem k focení u trati ale času začalo ubývat, přecijen školní léta pomalu ale jistě končila a přišla práce. Kde pracuju zde nebudu moc rozmazávat, ale týká se to samozřejmě železnice Život se dosti změnil a času nazbyt bylo opravdu málo, čili ani k šotu jsem se moc nedostával. Přesto jsem si občas udělal chvilku a odreagoval se s foťákem v ruce... Člověk si začne vydělávat a po čase, kdy už jsem měl jistou rezervu jsem se rozhodl si udělat radost a tak jsem na přelomu roků 2008 a 2009 pořídil svoji první amatérskou digi-zrcadlovku - Canon 450D se Sigmou 17-70, f2.8-4.5, která to se mnou zatím vydržela dosud ale lehký to nemá K pořízení nové hračky jsem se rozhoupal asi po půl roce čtení recenzí, diskusí a názorů zkušenějších. Nemůžu si na něj stěžovat ani v nejmenším, slouží perfektně. (Drobné technické závady se objevili, opět se týkaly napájení, já s tím snad budu mít problémy furt - už jsem to tu řešil, závada se občas objeví ale teď dala dlouho pokoj, tak snad, musím to zaklepat na stůl...) K samotné koupi se pojí jeden, pro mě úsměvný zážitek - v prodejně při konzultaci vybraného zboží s ochotnou prodavačkou (profesionálkou v oboru) jsem byl svědkem kdy do prodejny přišel tatínek s malým klukem (cca 10 let) a požadovali po prodavači dobrej foťák pro kluka. Očividně tatínkovi na koruně nezáleželo a tak si ten šmoula odnesl výbavičku asi za 40 litrů Kluk očividně netušil která bije, co si s tím pak počal netuším... Tady trošku odbočím - dost často tady pozoruju u fotek exify, kde je psáno o přístroji, kterým byla fotka pořízena. Nevím proč, prostě to sleduju. Pro mě za mě ať si každej fotí čím chce, já jsem se svojí výbavou naprosto spokojen. Ale všímám si, že ječím dál víc majitelů zrcadlovek ale ta kvalita fotek?? Příšerná!! Netýká se samozřejmě všech ale některé případy jsou zarážející, náctiletí, kteří třikrát do roka přijdou s novým foťákem, podle toho co je zrovna nejnovější kus od výrobce... Už jsem tu zaregistroval i nejnovější Nikon D800 k čemu je prosím potřeba na podprůměrnou fotku tělo za 70 litrů?? A radši nechci vědět jaký sklo na tom má nasazený.... Jen pro uvedení na pravou míru, já mu to nezávidím, to ani v nejmenším protože vím, že já bych možnosti něčeho takového ani nevyužil, tak na co by mi takový přístroj byl.... Už u svého postaršího Canóna 450D si spíš myslím, že já nestačím jemu než aby to bylo naopak
Dost už keců, přihodím ještě pár foteček a už vás nebudu trápit svými výplody




Co dodat na závěr, focení mě baví ale je to jen koníček... Nevyžaduju stoprocentní násvit, ani učebnicovou kompozici, rád si zmáčknu spoušť jen tak pro radost i proti slunci nebo z nesmyslného úhlu. Nepovažuju se za zkušeného fotografa ale ani za potrhlého šotouše, prostě něco mezi... Foto-výlety převážně s kamarádem Hyvrysákem (zdravím tě ), se pro mě staly realxací a rád si při nich odpočnu od reality každodenního života Šotu zdar!
Sdružení přátel železnice v Chotěboři ==> http://spzch.wz.cz
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 18:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra_Málek: Krásný příspěvek Já stále chci nějakou zrcadlovku (vím že teď už zním jako jeden z těch co mají zrcadlovky a fotit neumí), ale většinu peněz co si našetřím tak projezdím, protože nemám režíku Mám Kodak LS753, a fotit se stále učím, ačkoliv ho mám už cca. 6 let
NORTHSHOOT

Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 18:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

převážně s kamarádem Hyvrysákem (zdravím tě )
Nápodobně . Gratuluji k jubilejnímu příspěvku, snad tě tu nebude nikdo obviňovat z honění příspěvků, jak už se tu několikrát stalo
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6056
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 19:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra_málek

Jo podobné povídání k jednomu mému jubileu tady na Krp mam už v hlavě taky,ale ještě to bude chtít půl roku počkat:-)
Tadis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 9-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 19:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Tak omez jezdění, tvoje "tripy" (denní, noční, republikový, federativní, evropský, atd. - však víš) přeci půjdou zredukovat?!
YOUTUBE
Být debilem je těžké, konkurence je obrovská!!
FLICKR
Tadis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 9-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 20:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra_M:Přečetl jsem si Váš článek a asi náražíte na mou 350.005 - tak jste kůň, protože stačí vlastnosti a přepisovat a přepisovat (Nikon D800 s ISEM 800 a závěrkou 1/800 - aha, njn...) Byl jsem rád, že jsem našetřil na základní sklo, takže ta D800 fakt nehrozí...


(Příspěvek byl editován uživatelem Tadis.)
YOUTUBE
Být debilem je těžké, konkurence je obrovská!!
FLICKR
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 20:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tadis:
Ááá čekal jsem, že se ozveš. Nemělo to bejt nic ve zlým, jen jsem se tomu divil. Tak jsem zase o něco chytřejší, vysvětlení bylo podáno. Avšak smysl tohoto počínání mi jaksi uniká... ale to je jedno
Sdružení přátel železnice v Chotěboři ==> http://spzch.wz.cz
Tadis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 9-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 20:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abych dovysvětlil.
Já jsem se bavil s kamarádem "krajinkářem" a říkal jsem mu, že mu z jakékoliv fotky udělám fotku, jako z D800, tak jsem mu poslal upravenou 350.005 a ať si ji otevře v PS, no a pak to tak nechal... A pak jsem si řekl, že, když si někdo všimne tady na káčku (po nahrání fotky), tak jeho +
YOUTUBE
Být debilem je těžké, konkurence je obrovská!!
FLICKR
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 20:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odro pěkný příspěvek a mnoho zdaru a dobré světlo :-)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12583
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 21:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

snad tě tu nebude nikdo obviňovat z honění příspěvků
Naposledy jsi to psal ty o mě...
Prostě pohodová music:-)Do toho se musí umět člověk zaposlouchat.. Origin - Sunstroke (Original Mix)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 22:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš: nj, dostal jsi mě . O noční jsem tě čekal že přistaneš u nás, ale to jen lokomotivní byl nějakej salámista a na nexáku tě měl původně až do KH
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12587
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. března 2012 - 23:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák:
Tak to ještěže mě tam nehnal nebo bych ho asi zabil..i tak jsem toho měl plný kecky..naštěstí skoro dvouhodinové čekání při druhé cestě do Břeclavi v Podívíně mě trošku pomohlo..pošlu ti emil s jedním dotazem:-)
Prostě pohodová music:-)Do toho se musí umět člověk zaposlouchat.. Origin - Sunstroke (Original Mix)
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 02:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tadis: Vidim Trainz?
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 08:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidíš MSTS
Fortschritt E516
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 12:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoy, nefotil náhodou někdo z vás 471 004 na cestě z Přerova do Prahy dne 24.3.2012?? Bylo vás okolo tratě dost, ale fotka ani jedna....předem díky.
ICQ:349 415 692
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 12:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corllin: Jj, ale spíš taková nouzovka

http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 12:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad John: Díky, mohl by jsi mi jí poslat prosím v plném rozlišení na email?? Já věděl, že někde nějaká fotka bude. Viděl jsem vás cestou dost. Díky moc....
ICQ:349 415 692
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 21:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře on!
Srážce vlaků se snažil zabránit i jeden cestující, fanoušek železnice
Kniha jízd - sledování nasazení hnacích vozidel na síti SŽDC
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4344
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 15:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco o leteckých šotouších:...Od středy 28. 3. 2012 je v provozu i druhá spotterská vyhlídka, která je umístěna na dalším, nejen fotografy oblíbeném místě, tedy na křížení drah 06/24 – 13/31 vedle TWY Foxtrot. Kromě toho jsou zde již i oficiální otvory v plotě pro fotoaparáty...



http://www.planes.cz/cs/clanky/517/
http://www.planes.cz/cs/clanky/518/
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8953
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 07:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: ... a SŽDC nepostaví šotoušům na Bezpráví nic, aby nemuseli šmatlat po pešuňku. Jaká nespravedlnost...
Hostivice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 09:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC postaví časem místo Bezpráví tunely a bude vystaráno :-)
lokomotivy.net
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12227
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 15:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šotouš sedící
lukas1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 16:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: když máš stativ, tak proč ne? :-D
Video o DB vozech jezdících na EC 172/173 a 174/175: http://www.youtube.com/watch?v=4VLLH8A2GcU
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4104
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 23:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se snažil zabránit i jeden cestující, fanoušek železnice-včera ráno v Lužné, jsem také v Regíně pohotově upozornil štíplístka, že vedle na temeni kolejnice, proti rychlíku do Rak. leží šutr. Ještě že nás mají.
http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/

http://www.loko-film-tv.cz
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 23:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komupak překážel "pískáček" na "topfleku" v Omicích?...
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 11:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: 12. března tohoto roku tam ještě byl...

PS: aby nedošlo k nějakým dohadům a neporozumění, tato fotka vznikla na zadní plošině vozu ex 054 z důvodu dokumentace současného stavu tratě před rekonstrukcí (elektrizací).

(Příspěvek byl editován uživatelem 850.015.)
http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Mipix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 21:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natáčení vlaků po americku:

http://www.youtube.com/watch?v=RhYXNwvcl6A
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 21:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mipix: Výraz orgasmického štěstí.
http://www.youtube.com/user/bardotka749051?feature=mhee - Videokanál o železnici
Zdraví vás 850.015!!!
Patnáctko, odpočívej v pokoji!, Jízdenky na termopapír = TERMOMOR... nesnáším je :-/
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 23:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mipix: To nemá chybu!!

Ale i v našich končinách se najde materiál hodný vyšetření autora na psychiatrii, tak trošku z jinýho soudku...

http://www.youtube.com/watch?v=N2xWSaE9ulQ

Akorát že tady autorovi asi scházela odvaha své počínání okomentovat slovy, v tom je zas ten amík lepší Mohlo to bejt lepší - Vidíte ten schod! On se hejbá! Už leze ven!!! Jooo a už je venku, ááách!! Ale né, on se nevysunul, proč?!? Prooooč?!?! Proč se teď nevysunul, nééé!!! Lidi vy chcete vystupovat a nastupovat?? Ale já se tu budu motat a natáčet vám nohy jak šlapete na schůdek, víte...

Zbytek obsahu videa radši komentovat nebudu, byl bych sprostej
Sdružení přátel železnice v Chotěboři ==> http://spzch.wz.cz
Mipix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2011

Odesláno Neděle, 15. dubna 2012 - 08:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle video tu tuším ještě neproběhlo, ikdyž ho většina asi znáte:

Die Fuzzis
http://www.youtube.com/watch?v=ZV7hwTmSJ94
Kladno - Rozdělovské rozhledy
http://www.youtube.com/user/RozdelovskeRozhledy
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 15. dubna 2012 - 09:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mipix:
Tenhle okamžik je dobrej: