K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 01. 08. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 01. 08. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 21:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava - nadsazeným...
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 21:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čistě pro pořádek, jaká je povaha nepozornosti? Nepozornost napsat o topičovi něco, co nebylo zamýšleno (takže topič nemá mindrák), nebo naopak nenapsat něco, co zamýšleno bylo (takže i Doktor má mindrák, když teda vytahuje ty ústavy pro jazyk český).

To víš, já nejsem obyčejný smrtelník, natož šotouš, na mne musíš pomalu a přesně.

Takže ve finále si pod pojmem mindrák představuji absolutní netoleranci k jiným názorům

Čili, pokud budu netolerantní k dvojímu metru (zatím jsme napůl cesty k jeho vyvrácení), tak mám mindrák. MN2, vidíš to, jak jsem to dopracoval? Ale mám takovou obavu, že ty zrovna v tomhle budeš mít taky pěknej mindrák.

Mimochodem, topič má názor, že je vhodné dokládat akademické disputace akademickými zdroji, např. účj av, což je (zatím) označováno jako mindrák. To je docela netolerantní přístup, dle mého soudu. Neznamená to pak, že autor takového názoru má rovněž mindrák?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 21:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, já tady žádný ústavy nevytahuju. Mindrák máš akorát tak sám. Jestli pak náhodou nejsi nějaký zneuctěný autor kterému neprošly fotky na ŽP? Dle útoku na Topiče to tak vypadá. Ale z anonymity nevylezeš, viď?
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 21:56:54    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: takže o Vašem názoru na mindrák jsem dozvěděl zatím to, že ho nejspíš mám já, což mě poněkud utvrzuje v tom, že poslední věta mé definice byla v zásadě správná.
Ale zkuste si diskuzi Topič vs Doktor zrekapitulovat. Topič začal podporovt své tvrzení tím, ve kterých slovnících Doktor nalezne atd... Doktor opáčil, že uvedenou lekturu nemá k dispozici a že využívá...dál už to známe, ale jestli z toho Vy máte dojem, že s odvoláváním se na literaturu a ústavy jsou na tom oba stejně, asi máme oba o odvolávání se zásadně jiné představy.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 22:05:37    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: nemám potřebu se Vám legitimovat, ale tolik Vám prozradím, že nefotím, už vůbec ne vlaky a na Želpage jsem byl jednou že zvědavosti. Takže mne stopro neznáte. Ostatně - pokud chcete říct, že je obvyklé, že negativním vztahem k Topičovi se vyznačují šotouši, kterým odmítl fotky, taky to něco vypovídá. O obou stranách takového vztahu.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 22:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, to jsou mi zase teorie.
Jaké jsou to tedy strany?

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzinus.)
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 22:53:50    Odkaz na tento příspěvek  

No to jsou mi taky teorie, ale z Vaší strany, když kdokoli, kdo napíše cokoli proti Topičovi, je u Vás automaticky jím odmítnutý fotograf...takže ty strany jsou jasné - strana Topič a strana odmítnutý fotograf. Já to chápu tak, že Topičem odmítnutí mají ve zvyku ho nějak po straně napadat? nebo proč jste mě z tohohle podezíral?
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 23:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, můžeš laskavě dovyložit napůl načatou věc? V čem spočívá nepozornost? Topič tedy nemá mindrák nebo ho naopak Doktor má? Můžeš odpovědět na jednoduchou otázku?

Zatím mám z tvého psaní dojem, že cokoliv topič udělá je apriori špatně. Ačkoliv se oba odkazují na stejný zdroj (újč av), tak ten, kdo je v takovém jednání důslednější a má hodnotnější výsledky, má mít mindrák, přitom lze takové jednání naopak pokládat za zodpovědnější, obzvláště v akademické diskusi, že. Nerač se na mne zlobit, ale z takového jednání se nemohu zbavit dojmu, že nejspíš tu skutečně ty máš mindrák z topiče, protože si na něj bereš dvojí metr, když už nic jinýho nejde, co?

Říkat o někom, že má mindrák, v daném kontextu diskuse beru jako osobní výpad. Neřeší se tu obecná názorová rovina (argument versus argument) ale osoba účastníka a jeho domnělé duševní pochody (máš mindrák). No ale moment, kde jsme to jen četli...?

Takže ve finále si pod pojmem mindrák představuji absolutní netoleranci k jiným názorům, projevovanou osobními výpady proti jejich nositelům.

A je to doma.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 23:20:01    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Vy vidíte někde můj osobní výpad proti Topičovi, mimo ilustraci mé definice mindráku, kterou jsem napsal na Vaše výslovné přání? Vaše logika je dechberoucí a obávám se, že další diskuze je z mé strany zbytečná. Ale abyste klidně spal - moje nepozornost spočívala v tom, že jsem si nevšiml, že Doktor použil taky odkaz na literaturu. Až na Vaše upozornění jsme se podíval a zjistil, že Doktor ho použil jako odpověď na Topičovu výzvu. Už jsem Vám to jednou psal a od té doby pro změnu postrádám Vaši odpověd na otázku, zda máte pocit, že jsou v tom co se oháněním se zdroji oba stejně. V podstatě to je obdoba té Vaší reakce na moji definici mindráku.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 23:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2: že by ti docházely argumenty?
Já myslím, že to co jsem uvedl v příspěvku č.66 nebude daleko od pravdy.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 23:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Váš mindrák hvězd se dotýká...

To je podle mne jasný příklad osobního výpadu.

O tom, že (volná citace) když lidem dojdou argumenty, použijou osobní výpad píšeš už 11.7. Sám ses držel docela dlouho. Ale i tobě došly argumenty a začals s osobními výpady... Je hezké vidět, že i ty jsi "jenom člověk" ;-) U nás se říká "zloděj křičí, chyťte zloděje". Nebo taky "nevidí si do huby". Znáš? Co se v podobné situaci říká u vás?

Abych tedy dostál tvému dotazu, ne, nepovažuji topičovu a Doktorovu snahu a výsledky ohledně "zdrojů" za stejnou. Topič to má lépe zmáknutý, používá externí zdroje lépe. Což opakuji, nepovažuji za mindrák, ale naopak za plus. V tom se zřejmě neshodnem, ale co nadělám(e), budu si stále myslet své.


Takže fajn, přehlédnutí toho, že i Doktor používá akademické zdroje. Takže tím se z něj rovněž stává jedinec s mindrákem? Nebo to, že ty zdroje používá blbě jej od mindráku odprosťuje, a naopak topičovi přitěžuje, že umí s materiálem pracovat? Doktor se tu ohání akademičnem, a když teda topič vezme k ruce skutečnou AV, a ještě k tomu pořádně, tj. lépe než Doktor, tak je z toho mindrák.

Jsem vážně jediný, komu takový názorový tok přijde přinejmenším "přitažené za vlasy", i když lépe by se hodilo ono úsloví, druhé v pořadí zde užité?
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 23:53:01    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: Váš příspěvek 66 Vám nejlíp vyvrátí Topič sám, zeptejte se jeho.
Chary: s překvapením docházím k tomu, že mi Topičovy hulvátské výpady jsou vlastně bližší než tahle Vaše logika na druhou a konstruování teorií z jednoho, i nevyřčeného, slova.
Já se Vás ptám, jestli jsou si oba dva rovni v tom, kdo začal použivat odkaz na učené zdroje a na základě požadavku koho, a Vaše odpověd je, že Topič je používá líp. Aneb - osobo, nešly tudy dvě děti?...pleju len...tahle diskuze fakt nemá smysl.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 00:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže to uděláme jinak.

Doktor se tu opakovaně ohání "akademickou diskusí". Nespočet výskytů, nehodlám hledat prazačátek, popravte mne za to.

Topič ho tedy (v kontextu dané epizody diskuse na téma obhroublá myšlenka) vyzve k užití akademických zdrojů (topič #1031 a #1032), a když tento v takovém počínání selže (Doktor #2178), topič doloží, že akadmické zdroje užít lze, a dokonce uspěšně, tedy ve prospěch topiče (topič #1046).

A to nazývejme mindrákem? Že chce, aby dotyčný jednal podle toho, co o sobě prohlašuje, byť možná "v žertu"? Doktor akademik, který se vyžívá v akademicky vypadajících příspěvcích, Zvědavec2 jeho věrný nohsled a připalcovač, akademik aspirant, a proti nim plebs, v hlavní rolích mindrákový topič, plebs MN2, plebs2 chary. Mimo dějovou linii ve vedlejších rolích Honzinus, bez urážky :-)
Akademici versus plebs. A plebs umí s akademikama vytřít pomocí jejich zbraní.

Ano, topič byl ten, kdo vyzval Doktora k akademickým argumentům. Vyzval Doktora, aby si na akademika jen nehrál, aby to vzal skutečně akademicky. A Doktor "to nedal", jak říkáme my plebsové u píva. Přesto si stále nemyslím, že to znamená, že má topič mindrák. Prostě s ním jen zametl, protože si Doktor na akademika jen hrál, zatímco topič byť plebs dokázal akademické zdroje skutečně a úspěšně použít. Nic víc.


Můžu zas chvíli já?

Nicméně co je stále zajímavé, je to tvoje osobní napadání topiče, že má mindrák (Zvědavec2 27.7. 15:48). Jak se to slučuje s tou tvou definicí z 29.7. 11:01?


Apropos, v rámci akademické debaty, říkat o někom, že má mindrák, místo toho, abych doložil nějaký pořádný argument, to není hulvátské? To jen tak bokem...

Jelikož opět očekávám příspěvek zcela neodpovídající na mou otázku, raději ji zopakuji a prosil bych přímou odpověď.

Prohlásit o někom v průběhu "akademické" diskuse, že má mindrák, je to osobní výpad? Já bych řekl, že ano.

Platí definice, že mindrák má ten, kdo místo argumetnů použije osobní výpad? (Zvědavec2, 29.7. 11:01, Takže ve finále si pod pojmem mindrák představuji absolutní netoleranci k jiným názorům, projevovanou osobními výpady proti jejich nositelům.)
Dle citace ano.

V daných premisách, platí že Zvědavec2 má mindrák vůči topičovi, neboť ho napadá osobním útokem?

Děkuji za jasnou odpověď.

Bonusová otázka:
Lze na takové jednání použít lidové úsloví "nevidí si do huby"?
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 09:24:23    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Odpovíte si stejně sám, nenechám se do vaší hry zatáhnout. Klidně si myslete, že mám mindrák a že jste mne dostal mými vlastními slovy. Je to Vaše právo a nerozpoutám tady mnohastránkovou diskusi s citacemi ze zdrojů, abych Vám to vyvracel.
Já se Vás zeptám jinak, i když je mi jasný, že zase budete plít len, protože ani Váš předchozí rozsáhlý příspěvek neodpovídá na moji otázku.
Celá ta megavědecká diskuse byla rozpoutána Topičovým elaborátem na téma Doktorova výrazu "obhroublá myšlenka" a "odprostit se." Ano, i já uznávám, že při bližším zkoumání je to blbost v obou případech a uznávám i to, že Doktor (ve zřejmě většinou nepochopeném vtipu, ale netvrdím to na sto procent) se pokoušel zachránit, co se dá.
Moje otázka: Má mindrák člověk, který kvůli takto marginálním přebrebtům rozpoutá megadiskusi s využitím až tak sofistikovaných zdrojů, aby dokázal druhému, že je blb?

K tomuto momentu směřovalo moje vyjádření o Topičově mindráku.
A jestli mi chcete odpovědět, že na vině je Doktor, který neuznal chybu, pak musíte zároveň uznat, že Topič ho nepřerůstá ani o milimetr...

Ostatně v duchu mé definice, kterou se snažíte napasovat na mne (takže asi podle Vás platí), další moje otázka:
Má mindrák člověk, který v akademické diskusi použije pro soupeře výrazů
- se běž vycpat, ty samozvanej psychologu
- tvoje vybájené hrubé, obhroublé a jemné myšlenky jsou fakt pěkný hovadismy
- To už chce hodně hlubokou ignoranci
- To používají jen troubové
- Takhle to dopadá, když si nedouk myslí, že je přeborník
- výmluvy na překlepy si strč do prdele a raději se pořádně douč češtinu
- Případné bláboly na téma obhroublých, jemných či hrubých myšlenek...
???

Pokud odpovíte ne, znamená, to, že moje definice mindráku je nesmysl a tím pádem nechápu, proč se ji snažíte uplatnit na mne. Že by dvojí metr?

P.S.: Kdybych si chtěl vychutnat pocit vítězství, napsal bych, že akademik vytřel s plebsem pomocí jeho zbraně...
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2011
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 09:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou jsem to tady otevřel a fakt čumím... Opravdu mi přijde, že zamindrákovanost a zhrzenost většího než malého množství jedinců tady nezná mezí. No, je mi to srdečně jedno, třeba si tu klávesnice rozšlapejte Ale napsat jsem vám to musel
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 09:30:59    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: velmi správné...sice mě do toho nejspíš taky počítáte, ale člověk se holt nechá unést a zvedne se mu adrenalin..;-)))
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 10:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, nějak nestíhám sledovat toky myšlenek.

Má mít topič mindrák za to, že používá akademické zdroje (prvotní definice), nebo naopak za to, že používá hrubší jazyk či osobní výpady (dodatečná definice)?

pod pojmem mindrák si v tomto případě představuju vyvinutí neuvěřitelné snahy a úsilí za zapojení ústavů, které běžný smrtelník, natož šotouš, nezná ani z doslechu, za účelem dokázání druhému vyvrácením neuvěřitelné maličkosti, že je blb.

Takže ve finále si pod pojmem mindrák představuji absolutní netoleranci k jiným názorům, projevovanou osobními výpady proti jejich nositelům.

Nějak mi přijde, že oba důvody jsou skoro až protivážné, na jedné straně hrubý jazyk plebsu, na druhé straně silný kalibr akademických argumentů, ale ať topič udělá cokoliv, vždy je to špatně, vždy má mindrák.

Tak ti nevim

---
Zcela vědomě neodpovídám na žádný dotaz z 30.7. 9:24, protože se tu pro jeden termín používají dvě protichůdé, nebo přinejmenším nesouvisející definice, a na můj prvotní dotaz, co si představuješ pod pojmem "mindrák" ve spojení s citací "obrátil jsem se na újč" jsi zatím předvedl docela dost, ale nic jednoznačného.

Až z toho mám pocit, že první užití a první definice byly skutečně založeny na akademickém těžkém kalibru, který způsobil problémy běžným smrtelníkům, natož šotoušům.

Zároveň byla upravena defince tak, že mindrák má mít ten, který používá osobní výpady. No fajn. Ale proč je pro toto citováno "obrátil jsem se na újč"? Copak to je nějaký osobní výpad? Proto jsem se ptal na ten mindrák, jak souvisí s tím újč av, a pak ses v tom začal hrabat a "přehlédl" jsi to či ono, máš zkušenosti s tím a tím, atp.

Mně se nejvíc líbí ta část, kdy má topič mindrák za to, že se v akademické diskusi obrací na akademické zdroje a snaží se argumentovat věcně. Kéž by takovejch zamindrákovanejch bylo víc.

Rovněž se mi líbí ta část, kde mindrák má ten, kdo použije osobní výpad, např. frázi "Váš mindrák hvězd se dotýká..."

Skoro z tý duality začínám dostávat mindrák
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 10:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, jen tak dál. Jsi fakt komediant a schazuješ sám sebe zrovna tak jako Doktor.. jen abys to věděl.. žádný kecy kolem, snad to takhle přímo chápeš..
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:05:26    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Sorry, ale tohle už se Vám nepovedlo. Zkroutil jste to tak,a bych z toho vyšel jako blb, ale já Vám to naposled zjednoduším:

Dle Vás má mindrák ten, kdo používá osobní výpady v diskusi, tedy i já, protože jsme Topiče nařkl, že má mindrák. Já Vám na Topičových citacích ukazuju, kdo má tedy mindrák (mimo mne, jak říkáte).
Pokud moje definice mindráku platí, nutně ho má podle Vás i Topič. Za ty osobní výpady. Pokud definice neplatí, nemám ho ani já a nechápu, proč mi ho předhazujete. Pokud platí pro mne a ne pro Topiče, je to ten dvojí metr, který jste předhazoval mně. Už se vykašlete na Újč, když jste diskusi přenesl někam úplně jinam.

Tím současně svoji účast v této diskusi končím. Tohle chytání za slovíčka si tady provozujte s Topičem.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak koukám, že co se týká "plechů" a "pleši", není Doktor sám kdo je hloupej. Stačí se podívat sem:
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=plech
To člověk kouká, co na tom internetu nenajde. Osobně si myslím, že jediná správná varianta je "plechách". Ovšem neznalec mateřského jazyka, který si o sobě myslí, že je pánem internetu je pak snadno mystifikován.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

Chachá, takže blbý jsou pravidla a internet...;-)))))) Neuvěřitelné. Kam až to doženete ve svém svatém boji za Topičovu genialitu?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Blbej seš akorát ty a celkem ochotně zde děláš tajtrlíka, podobně jako Doktor.

http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=228#nadpis1

viz za 3 Jednoslabičná neživotná podstatná jména na -g, -k, -ch a -h: typ břeh, dok

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, přestaň plácat hlouposti o svatém boji, to není žádný argument. Já narážím na to, že internet je často zdrojem nepřesných informací. Může si tam totiž každý psát co chce a nikdo nemá nad tím kontrolu. Osobně bych věřil tomu, co je na oficiálním webu ÚJC.
Osobně si pamatuji, že jsem při studiu na Konzervatoři chodil pro informace do knihovny. To bylo pak o něčem jiném. Teď si každý malý fakan myslí, že si vše najde na internetu a že je to vždy správně. Omyl..

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzinus.)
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:33:02    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Konečně teplé a přímé lidské slovo... Nicméně uznávám, že Váš link působí věrohodně.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 12:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale Zvědavče2, já jsem neřekl, že topič nemá mindrák, já vycházím z té první definice, která tu zazněla kvůli tomu, co bylo citováno v kontextu s mindrákem, tedy jeho užívání akademických zdrojů. To byl ten původní důvod, proč jsem se ptal na definici mindráku. Že jsi ji překroutil a přeformuloval z "používání akademických zdrojů cizích obyčejnému smrtelníkovi" na "osobní výpady", budiž.

A tam jsem taky vycházel z toho, že používání akademických zdrojů = mindrák, přičemž za to samé ho topič má a Doktor ne? Tak buď maj oba nebo ani jeden. Pak jsi to začal stáčet na osobní útoky a celou dobu jsi jakože přehlížel svůj prvotní osobní útok na topiče.

Ano, topič nepoužívá květnatou mluvu, nemá problém použít výrazivo plebejců, obzvláště, když to "sedne jak prdel na hrnec". Někteří akademikové si na akademiky jen hrají, píšou rádoby květnatě, akademicky, ale obsah je tatam. Topič, jeden z nás plebejců, píše jako my, plebejci, jak nám zobák narost, nebojíme se nazývat věci pravými jmény. Píšeme obhroublými výrazy, nemůžem se od toho odprostit. Jestli má toto být nazýváno "mindrák", pak máme ale dvě protichůdné definice mindráku.

Proč jsi tedy jako mindrák označil citováním jeho odkazování na újč, když jsi měl na mysli něco uplně jiného? Matení lidí, to je metodika akademiků?

Takže mindrák je používání osobních útoků? Má ho topič, máš ho ty.

Používání akademických zdrojů v akademických diskusích je teda taky mindrák? To je ta moje uplně první otázka.

Pokud máme mindrák z akademických zdrojů a mindrák z obhroublého výraziva, potom mi přijde nelogické používat pro obé jeden výraz. Vycházel bych z prvního užitého, citovaného a vysvětleného, tedy akademické zdroje. To je panečku mindrák

A na újč se nevykašlu, to je přece blbost, nechápu, proč bys měl půlce diskuse opustit svůj klíčový argument. Tu tvou prapůvodní citaci, z níž jsi dovodil, že užitím akademických zdrojů újč má topič mindrák. Na ten jsem se ptal, na tom to celé stojí, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 13:44:31    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Až se bude pořádat mistrovství v překrucování, rád Vám zatleskám na bedně.

Tohle byla moje prvotní definice Topičova mindráku:
pod pojmem mindrák si v tomto případě představuju vyvinutí neuvěřitelné snahy a úsilí za zapojení ústavů, které běžný smrtelník, natož šotouš, nezná ani z doslechu, za účelem dokázání druhému vyvrácením neuvěřitelné maličkosti, že je blb.
Takových přebrebtů, jako byla Doktorova obhroublá myšlenka, se dopustí kdekdo tady i v hovoru nesčetněkrát, ale zdaleka ne každý se na to dovede přisát jako klíště a týden se v tom hrabat, aby to pořádně smrdělo...


Kdo chce, uvidí ten mindrák nikoliv v zapojení Újč, ale v zapojení Újč kvůli tak neskutečné prkotině. Kdo nechce, ať ho hledá kde chce.

Až na to následovala moje obecná definice mindráku.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 14:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každá mince má dvě strany...

Pochybuji, že kdyby Doktor uznal, že jeho výrazy jsou hovadismy a nestál si tvdohlavě za svým, že by topič za každou cenu šel do akademických zdrojů, když už jsme v akademické diskusi. Podle mně je mindrák si neustále mlít svou, i když bych měl být schopen si ověřit, jak moc se mýlím, což je pro Doktora jako akademika otázka mžiku. Ačkoliv, viděli jsme, že až tak ne...

Ono to vlastně ani nebylo tak, že by topič nutil Doktora do akademických zdrojů, naopak Doktor svým neustálým mletím si svého přiměl topiče zvětšit kalibr a ukázat kvaziakademikovi, jak to dělá plebs, když je na akademické půdě

Vytrvale obhajovat hovadismus i ve světle akademických podkladů, to mi přijde jako docela dobrý mindrák, tobě ne?

A co ten midrák jako osobní útoky. Má ho topič, máš ho taky, co?

Apropos, z jaké části republiky pocházíš? Máte nějaké lokální dialektové verze úsloví "zloděj krčí, chyťte zloděje" nebo "nevidí si do huby"? To víš, přivedla mne k tomu taková obhroublá myšlenka. Já se od toho jazykozpytu nemohu odprostit.

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 15:46:47    Odkaz na tento příspěvek  

Chary: připomínáte mi jednoho kolegu z práce, který věří v konspirační teorie řízení světa. Ať na něj přijdeme s jakýmkoli argumentem, vždycky si ho dokáže převrátit tak, aby mu zapadal do jeho vidění světa.
Beru to tak, že v tomhle se prostě nikdy neshodneme, neb jeden z nás zaměňuje příčinu za následek a každý si myslíme, že to ten druhý..;-)) U Vás je Topič chudák poctivej, kterej v zájmu spravdelnosti a pravdy hledá ty nejvědečtější metody, jak tu pravdu světu zvěstovat, pro mne nositel mindráku, který si na výrocích, které jsou možná kravina, ale naprosto zanedbatelná, honí triko až do úplného vítězství...
Klidně si o mně myslete, že mám mindrák jako Brno, já se za to na rozdíl od jiných bít nebudu, je svaté právo každého tady mít svůj názor na cokoliv i kohokoliv a není nutno zemřít, abych celému světu za každou cenu vnutil ten svůj.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 16:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 11:05:26: Tím současně svoji účast v této diskusi končím.

Vážně? Čéče, nějak to nepozoruju, jedeš dál o 106. Hlavně, že vykládáš něco o rozebírání vyřčených vět. To se zase zadařilo.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 16:48:31    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: Už mlčím, ať nemáte pocit, že Vám tady ve Vašem kroužku vyvolených nositelů jediných správných názorů a pravd kalím vodu...;-)))
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 17:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On tenhle sveraznej spolek tady uz perli timto zpusobem docela dlouho, proto sem obcas umstuju nejaky provokace, protoze tohle je pomalu horsi, nez fotbalovy handrkovani "skalnich fotbalistu" nekde v hospode.

Panove, ja vam snad zaplatim nejakou lehkou zenu, abyste prisly na jiny myslenky
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 18:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na počátku byl nevinný postesk nad úrovní některých příspěvků a přispěvatelů. Kdo a kam poté směřoval proud diskuze, až se dobrala, kam se dobrala, nechť každý posoudí sám...

Píšu, jak mi zobák narost. Píšu "z placu", bez konzultací s lexikony, dopouštím se chyb, použiji nespisovné výrazy či špatné skloňování, což jsou věci, které druhým nevytýkám (na rozdíl od jiných). Toto je zkrátka můj běžný styl psaného projevu, který některé "ták ňák sere". Cokoliv jiného by byla jen póza, nikoliv naopak, jak se někteří domnívají. Stejně tak jsem to nebyl já, kdo začal mé příspěvky spojovat s termíny jako "akademický" či "intelektuální" (Doktor se tu nikde neohání "akademickou diskusí") a označovat mě za "akademika" (Doktor si na akademika nehraje). Byli to ti, kteří mi pak "akademičnost" a "intelektuálnost" předhazují a nimrají se v každé mé chybě, pitvají okrajovosti, aniž by se byli zaměřili na podstatu diskuze. Sami si tím stvořili vlastní chiméru, s kterou pak svádí boje.

Chary, co "jsem nedal" a dle této logiky, co "dal" Topič? Topič se v průběhu diskuze zasekl na slovním obratu "obhroublá myšlenka", který se stal jeho mantrou. Jakákoliv snaha posunout diskuzi, byť v nově jím nastoleném směru, selhávala na Topičově potřebě řešit "obhroublou myšlenku" (a jiné výrazy, které nikdy neslyšel a neviděl), dotazy pomíjel, následně odbyl větou Odpovídat na tvoje bláboly nemá smysl, protože stejně všechno akorát překroutíš. (obdoba Honzinova ono by chtělo řádně číst co píši a nepřisuzovat mi slova která jsem nenapsal či jsi vůbec čech?? Zřejmě máš problém porozumět psanému textu v českém jazyce. Stane se. nebo Mad_noodlovo2 račte si dohledat a vše nějak souvisí se vším jako reakce na jasně formulované otázky, které jsou položeny na základě jejich výroků). Topičovou prezentací použití akademických zdrojů jsme se pouze v kruhu vrátili na výchozí stanoviště a původní otázku: Nepřítomnost výrazu nebo slovního spojení v lexikonech značí neexistenci tohoto výrazu či slovního spojení? I kdybych byl jediný, kdo by to byl použil nebo používal, znamená to, že daný výraz nebo slovní spojení je hovadismus a nesmí být používáno? A nepřítomnost slovního obratu v lexikonech brání jedinci, který doposud tento obrat nikdy neslyšel ani neviděl, aby pochopil jeho význam? U mnou uváděných výrazů by v tom neměl snad být problém, rovněž tak u leckterého spojení, které uváděl Topič jako nesmyslné. A tím se jen stále točíme v kruhu...

Topiči, vadí-li vám či nechápete-li "humorné" jazykové koutky, nečtěte je, vy nejste ten, kdo by určoval kdo a co smí psát a pro dohledání výskytu slovního spojení "hrubé myšlenky", resp. "jemné myšlenky" použijte blbej google, co nemá mozek plus příspěvky mé předešlé, když sám si pod těmito obraty nedokážete nic představit.

Mad_noodle2, několikráte mě v souvislosti s jazykovou debatou spojujete s docentkou z Akademie věd, která má být mým jediným argumentem a jíž se zaštiťuji. Nutno však podotknout, že ona imaginární docentka je produktem vaší fantazie, v níž jste ji stvořil a poté o ní zde začal psát ve spojitosti se mnou. Já nikdy nikoho takového nezmiňoval.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 21:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: "Kdo a kam poté směřoval proud diskuze, až se dobrala, kam se dobrala, nechť každý posoudí sám..."
Žádný strachy, už se stalo.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
perník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.4.134.87
Odesláno Pondělí, 30. července 2012 - 22:12:15    Odkaz na tento příspěvek  

Agent: Sice zápasím s nechutí na tvoje rádobyvtipný bláboly vůbec regovat, ale fakt nechápu, proč chceš ženatým nebo šťastně zadaným chlapům platit kurvy. Asi tomu nebudeš věřit, ale fakt existujou chlapi, kterým stačí jedna ženská a jejichž intelektuální potenciál sahá výš než k ductus deferens.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 07:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - byl jsem mimo stroj - ano, mindráky se mi stále zvětšují a zvětšují, Chocholoušek mi přívětivě kyne ze dveří ordinace....

Zvědavec 2 - pane kolego, začínaj se v tom nějak divně a nepřehledně motat....

Hozinus - pane učiteli, přestaňte , prosím, zlobit a nebo taste Žákajdu......

Doktor - dovolím si už blíže nereagovat. Protože když někdo žvaní a neví co, navíc si to ani nepamatuje, stává se diskuze bezpředmětnou a neproduktivní. Sbohem pane Doktore..
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 09:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

Mad Noodle2: Vaši poslední větu si beru s dovolením k srdci rovněž.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 09:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem netušil, že Mn2 je lékař. Palec nahoru!
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3209
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 12:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - jsem fšeckno a nyšt.

Zvědavec2 - ano,jak račte, je to svobodná vůle každého soudruha, čím se bude řídit a co si vezme k srdci.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 12:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, pánové! Obdivuju vaši produktivitu v psaní textu, klobouk dolů. Už sice není pořádně jasné, o čem je řeč, ale text je úspěšně použitelný místo lorem ipsum. Zdravím!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 13:00:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ladislav Kubera: To tady není vůbec důležité, hlavně že si poměříme pinďoury...;-)
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 13:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2+ostatní: "Tak si sbalte ty kabely a vypadněte odtud!" (To je z jedné anekdoty. To podotýkám, aby se neznalí neurazili.)
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 15:34:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ladislav Kubera: Já nevypadnu, ale už se mírním...mimo jiné i proto, že taky už pořádně nechápu, o čem je řeč, vím jen, že mám mindrák. Ale bavím se...P.S.: Co to je Iorem ipsum, ať nemusím prudit ústavy...?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 15:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Iorem ipsum není nic. Nauč se číst, hňupe. Na to stačí dávat pozor v 1. třídě základní školy.

post edit:
Mimochodem, těch tvých cca 1.000 komentářů, mnohdy grafomanské délky, který jsi naslintal za 10 měsíců pod nickem Slim(ta) a Zvědavec2 ve vláknech RJ a LE je jako lorem ipsum zcela ideální.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3210
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 15:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2 - ale pruzení ústavů rozšiřuje obzory, někdy. A řeč je přece o vznešeném vyjadřování akademickém.

L.Kubera - znáte heslo ,, Ať jsem bit, jen když se peru !" ? Tak v to zde přerostla půtka s vyznavačem dokonalosti, který šlápl do, ehm, vedle a nechtěl si to přiznat. A pak se to nabalovalo a nabalovalo, princip sněhové koule se tomu říká.

Není proto divné, že se v tom nevyznáte. My, zúčastnění, už taky moc ne.

Není nad jadrnou mluvu, je to krátké, výstižné a vše je brzy zdárně vyřešeno.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 15:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: vážně, jaký obor máš? To mě zajímá.
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 16:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pernik - asi nevis, co je sranda. Nesmis si to tak brat, ja nikomu zadnou kurvu platit nebudu, jen rejpu, protoze to co se tady deje tak posledni dva tejdny presahuje moje moznosti chapani, jak dlouho se muze nekdo tak dlouho rejpat v necem tak nedulezitym.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 17:17:34    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Jojo, co do grafomanské délky přijímám kritiku od čistého.....ale nepřestává mne fascinovat Vaše obsese počítáním příspěvků.
Tak co, klucí, jak je to s tím mindrákem???
perník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.4.134.87
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 18:59:34    Odkaz na tento příspěvek  

Agent: Aha, já myslel, že když někdo něco opakuje podesáté, tak už to myslí vážně. Tak sorry. Hahahaháááá.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 19:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Si spadnul z jahody naznak, ne? To si fakt myslíš, že bych s tím počítal? Stačí čas od času plácnout nějaké číslo a ty neomylně chytneš na první našlápnutí a začneš mlít o obsesi. Do tebe je vidět jak do hubený kozy.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 19:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady si můžete počíst, co je Loren Ipsum
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 20:17:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ladislav Kubera: Díky za rozšířeni obzorů, jako ohodnocení té diskuze tady velmi případné...

Topič: až budete mít chvilku, brnkněte si do nějakého ústavu ohledně správného tvaru prvního slova svého posledního výblitku. Aby Vám tady někdo nepředhazoval, že fintíte akademika a přitom s Vámi plebs zametá...vy ty ústavy přece umíte používat na úrovni...
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 20:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2: Ty si zameť před svým prahem, pleteš si ještě písmenka.. a to už jsi velký klacek!
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 20:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Ale bobánku, nikam brnkat nemusím, já umím zvratná a nezvratná slovesa používat dobře. To jenom ty neumíš rozlišit mezi psanou formou hovorové řečí a spisovnou češtinou. Měl by sis lépe všímat formy textu.
Ještě jsi mě zapomněl upozornit, že mi chybí l ve slově spadl a správně by mělo být do hubené kozy.
Ty seš (jsi) (v)opravdu pako vylízaný(é).


(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Tadis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 21:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"schotousch" bohatý - aneb, poptávka po "nových" vozech ("klučina" se mi trochu zepředu rozmazal, tak aspoň takhle;foceno z kmenové soupravy EC 174, která ovšem do Prahy dojela, jako EC 170 se 45 minutami)?!

YOUTUBE FLICKR STREKA
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3211
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 07:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - pošli adresu a dozvíš se. Přece tady nebudu provádět osobnostní striptýz.

Jinak musím konstatovat, že se nám zábavné ,,akademično" nějak vytrácí.... škoda....
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 08:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ok, napiš mi na: marek tečka honza zavináč seznam tečka cz ;-)
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 09:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, dovolil bych si neznalým pro poučení a znalým pro pobavení nabídnout lekci bontonu Oldřicha Nového: Světáci, Hodina slušného chování (1), zejména slova mistra od cca 2:20.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 10:11:41    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: jojo, zvratnost a zvracení vůbec Vám jde..například ve větě To si fakt myslíš, že bych s tím počítal?, kde se jedná o počítání mých příspěvků, jste to předvedl vysloveně ilustrativně...

Bavím se víc a víc. Podotýkám, že s lingvistickým okénkem jsem nezačal já...
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 20:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavče2, já se bavím taky jaký seš trouba! Upaluj zpátky na základní školu pokud si z ní ještě nevyšel!!!
Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Středa, 01. srpna 2012 - 22:20:47    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: jen se bavte, mně sice smysl těch Vašich výkřiků uniká, ale dobrá nálada nakonec prodlužuje život... a až někdy půjdete kolem své základní školy, reklamujte tam lekce interpunkce...nebo že by psaná forma hovorové řeči a zase jsem to nepoznal?