K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 23. 02. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 23. 02. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 13:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ok, to chápu, já jen myslel, jestli to není nejaká sofistikovaná zkratka, kterou jsme při ruštině nebrali..;-)
Ohl: Nestojí vona za hovno i třeba becherovka, která vyndaná z mrazáku a přenesená do pokoje udělá něco podobnýho? Znamená to nejspíš, že je třeba vyhodit radiátor...;-)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
I když (odhlédněme od formulací) tiskovým pindům ČD bych v principu neměl za zlé, že poukážou na to, že tam, kde chceme konkurovat soukromníkovi, musíme holt vrazit to, co bude chybět jinde.

To je blbost, ČD jako státní nebo polostátní podnik by měl to své "nejlepší" mít všude tam kde funguje a přiměřeně v síle cestovní přepravy. Kalousek, zástupce vládního aparátu stále mluví o rovných podmínkách pro všechny, nebudeme zvyšovat daně bohatým, protože by jsme je diskriminovali, nebudeme mít více sazeb DPH - nebylo by to fér atd. Ale na dráze to jaksi neplatí.
Tam se zvýhodňují pouze cestující na trase Praha - ostrava, ostatní jsou plebs a mají jen to co na ně náhodou zbyde..
Když je to soukromník, ať si dělá co chce, ale státní dopravce, na drtivé většině tratí monopolista by měl mít stejné ceny a vozový park poctivě rozdělený podle síly přepravených cestujících
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 15:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: To nestojí za to komentovat...Vám je tak do 13 let, ne? Když pominu, že to není státní ani polostátní podnik, tak von má všude všechno v síle vašich daní...pojem Síla cestovní přepravy asi nebude v učebnicích...to jako že když na Osatravě tu sílu podporuje Jančura, měl by tam dát shity a ty lepší někam jinam?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD zavedly od února akce ČD promo pro Brno, Zlín a směr Ostrava, Havířov. Tak se ptám kde jsou další města? HK, ČB, Plzeň (Cheb), Ústí n/L...

Je to už trapné jak se cenově a vozově podnaráží jedna trasa jen kvůli boji se soukromníkem.
Kosac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 15:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sila prepravenych cestujicich se bude merit tim boxovacim pytlem z pouti pristavenym u kazdeho vlaku.

Takze myslite na Ostravu nasadit 810+010, v lepsim pripade regionohy, becka tam tahat veselou kravou a napalit poradne jizdne? Pendolina by pak mohly z uvolnene trasy kamkoliv - treba do HK. Nebo jak si to predstavujete? Mavneme proutkem a budeme mit spoustu novych vozu a masin rychle zdarma a bez ucastniky napadnutych vyberovych rizeni?

Cim by mely CD podle vas konkurovat RJ?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 15:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CD podle vas konkurovat RJ?
Ničím, předat to, na co si ukáže a zbytek prodat, další den se zrušit a osazenstvo postřílet, beztak je to samý komunista.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 15:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že je třeba vyhodit radiátor
Samozřejmě, určitě je vadný, jinak by vytopil místnost tak, že by to nebylo možné.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 16:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cim by mely CD podle vas konkurovat RJ?
Pendolinem kterým už konkurují a službami, které jim zatim moc nejdou.
Pendolino jako vlajková loď ČD by mělo Jančuru totálně přebít
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 16:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlajková loď ČD by mělo Jančuru totálně přebít
Čím? Rychlost je podle žlutých na nic, cenou konkurovat nesmí - jinak řev. Poraďte.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 16:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím? Rychlost je podle žlutých na nic, cenou konkurovat nesmí - jinak řev. Poraďte.

Nejsem tu placenej abych radil managementu ČD. Myslím, že je jich tam na to dost, aby si s tím poradili sami. Pokud neumí do pendolina sehnat cestujících, pak je někde chyba a holt se musí vyhodit lidi za to odpovědný nebo vlak (popř. oboje)

Bohužel jsme na tento vlak za 5 miliard přispěli všichni (sice "nestátní podle Slima" ČD ho teď využívají), ale teď ho jaksi my všichni nechceme (nebo nejevíme o něj takový zájem, aby se uživil)..
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 17:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4

Napsat, že Jančura zastávku nepostavil, to už je modrý fanatismus. ČD měly na to X let tam zastavovat.


Někde (nevím, jestli to bylo zrovna zde) četl krásnou definici fanatika. "Fanatik se pozná dle toho, že nemá smysl pro humor" a to zcela jasně pasuje na vás. Pokud by jste ho měl, tak pochopíte nadsázku a neútočíte hned na všechny, kdo vám nepřikyvují, že jsou to modří fanatici. Jediné, co bylo záměrem bylo upozornění, že to, co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat jinému. Proto tvrzení, že RJ je lepší proto, že zastavuje na stodolní je blbost. Ano, pro vás být lepší může, ale pro ty, co nastupují třeba na tom zmiňovaném Svinově to už neplatí. Je to stejný pseudoargument, jako když někdo jiný bude tvrdit, že ČD jsou lepší, protože zastavují v České Třebové.

Babilon


U ČD zásuvky na trase, kde jezdí RJ (tedy Praha - OV) nejsou?
Když jsem jel předminule, tak na mém místě zásuvka nebyla. Když jsem jel posledně, tak byla, ale neměl jsem si kam položit notebook. Kdybych tedy potřeboval pracovat na NB, mám dvě možnosti - jednička v SC, nebo RJ. Anebo se stát šotoušem a pročítat DF, abych věděl, ve kterém vlaku a na které místo si sednout, a doufat, že nebude obsazeno.


Tak pozor, já netvrdil, že u ČD jsou zásuvky za každých okolností, jen jsem se snažil vyvrátit tvrzení, že jedině u RJ jsou. Jen pro příklad - minulý týden jsem jel narychlo na otočku do Prahy. Schválně jsem jel RJ, abych nasbíral víc poznatků, protože s ČD jich mám víc než dost. Tam jsem seděl v Ampz u Stolečku (čtyřka), takže jsem měl kám dát notebook. Bohužel už ale byly zabrány zásuvky a rozdvojku jsem neměl. Takže jsem stejně jako vy měl kám dát NTB, ale neměl jsem šťávu. Zpět jsem si vybíral z posledních míst a zbylo na mě místo uprostřed kupé po šesti. Tentokrát zásuvka volná byla, ale zase jsem neměl kam dát NTB. Takže to je stejné jako se zásuvkama u ČD. Z rezervačního systému RJ taky člověk neznalý nevyčte, kde zásuvky jsou a ne. Ostatně to běžného cestujícího ani nenapadne, když slyší, že "v tom žlutém vlaku mají zásuvky" že nemusí být zrovna u jeho místa.
Moje poznatky za poslední dobu zatím jsou, že u RJ mám větší šanci sedět u stolku, a u ČD zase že bude volná zásuvka (viz počty zásuvek v jednotlivých vozech, co jsem tu dával.) Problém u ČD akorát je, že člověk musí vědět, že se musí vyhýbat hytlákům (ty jsou poznat i zvenčí lehce) a Bmee (naštěstí jsou letos co nejvíc řazeny jen jako posilové vozy), které teprve procházejí rekonstrukcemi, spojené s dosazováním zásuvek.* Reko Bmee by také měla řešit stolky ve velkoprostorech (proč nebyly vyměněny i ty pseudostolky u Bpee při současných rekonstrukcích? ), protože ty vozy by se měly stát nosnými velkoprostory IC/EC/Ex vlaků ČD, ale to bude ještě pár měsíců trvat. Takže v současnosti vede RJ (ČD srovnají, leda by najednou snížily ceny za SC).

*malý tip, jak, že v daném voze jsou zásuvky, se kterým přišla kamarádka "jak to má venku displej, tak tam jsou i zásuvky." Oni ti nešotouši jsou celkem všímaví že?

Babilon


Ve všech jednotkách? Posledně, když jsem jel, byly zaslepené. A když to nevím já, jak to má vědět běžný cestující? Proč místo nicneříkající reklamy "Děkujeme, že..." neudělají "Máme pro Vás...", aby to každý věděl?


Pod tohle se podepisuji. Jestli ČD něco totálně nezvládají, tak je to marketing. Schválně, kolik z 10 náhodně oslovených cestujících na nástupišti bude vědět, že SC má od začátku GVD zásuvky ve všech soupravách i v 2. třídě? Kolik jich bude vědět, že na eshopu mají místenky zdarma? Kolik jich bude vědět, že v případě většího zpoždění se můžou vzdát jízdy a ČD je dopraví zdarma zpět do výchozí stanice a vrátí jim projeté jízdné apod.? Proč si ČD platí zhruba 1x měsíčně celostránkové inzeráty v novinách, kde se chlubí blbostma, místo aby se třeba průběžně informace o těchto věcech neobjevovaly jako menší reklamy v tisku, bannery na internetu apod.? Vrcholem všeho je "pítí pro všechny, co mají jízdenku nad 200 km" a v reálu si to vyzvednou jen ve 2 městech. Nebylo by lepší to rovnou dávat všem ve vlacích od Ex nahoru, kde se dá předpokládat, že to jsou právě lidi, co jedou delší vzdálenost?

Uff, omlouvám se za tak dlouhý text. Příště se budu snažit psát opět stručně.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 18:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jak to má venku displej, tak tam jsou i zásuvky."
Což mi v rezervačním systému, kdy si u místenky mohu maximálně vybrat, jestli chci k okýnku nebo k chodbičce, moc nepomůže.
Každopádně bych měl někdy u RJ vyzkoušet i jiná místa než v business oddílu. :-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 18:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser#2725 > sice jsem zezacatku premejslel, jak je mozne, ze jste mel stolecek a pritom ve ctyrmistnem kupe na vas nezbyla jedna ze ctyr zasuvek ... ale pak me trklo, ze jste zrejme sedel ve velkoprostorove casti, kde je to stejny, jako u potemkina (mimochodem, nejsou ty stolky zcela totozne? pripadaji mi tak).

Takze celkem souhlas, hrebicek na hlavicku ... a ohledne toho postrehu "nesotouse" ... je nekde aktualni prehled vozu, kde jsou instalovany zasuvky? Oficialne jsou (aspon na podzim byly) podle CD zasuvky pouze v prvni tride Pendolina a nekterych ex/ic/ec ... od te doby vim, ze se dosadily do dvojky pendolina a dosazuji se do "displejovych" eecek ... ale vsechny rady vozu si z hlavy nepamatuju, takze i kdyz mam obcas sanci se pri vyberu plackarty podivat treba na razeni ZP, stejne nevim, jestli (i pri dodrzeni razeni) tam zasuvka bude.

A nejvic me vyprudilo, kdyz zasuvka byla - jenze schovana - a ja o tom nevedel, takze jsem si na pokracovani cesty prikoupil jednicku, abych si mel kde dobit notes :-( Doslova vyhozeny prachy za nic ...

... pritom by stacilo mit na kastli mimo spousty dalsich piktogramu i jeden zasuvkuoznacujici.


Babilon#1226 > tohle jsem si rikal taky a tak jsem posledne jel ve velkoprostoru ... na tom miste, ktere bud zde, nebo na ZP oznacil za nejhorsi misto v celem vlaku, protoze u nej neni okno.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 18:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon - co jsem "zaslechl" tak v aktuálních SPPO ČD je cosi o odškodňování za nezařazený vůz, který měl mít zásuvky. Prý se nějaké takové řešení o označování vozů se zásuvkami chystá. Jak tomu bude doopravdy ale netuším.

Sim:

680 - všechny
"emzety" - všechny
"Trnavy" - stav na začátku prosince byl, že bez zásuvek byly 2 Bpee a tušímže 15 Bee. Kolik se stihlo od té doby předělat vozů a kolik těch vozů bez zásuvek momentálně stojí v dílnách netuším.
Bdmtee/Bmee - ty změnou teprve začaly procházet.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 22:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to šrot Není, jinovatka v interiéru je ta fičůra a vymoženost, díky které jsou modré vozy lepší než nemodré.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 22:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik jich bude vědět, že v případě většího zpoždění se můžou vzdát jízdy a ČD je dopraví zdarma zpět do výchozí stanice a vrátí jim projeté jízdné apod.? Tohle snad platí už docela dlouho, ne? S tím,že je to samozřejmě totální blbost - cestující se chce dostat do cíle, zato v mnoha případech je návrat zpět nesmysl. (Jedete večer z výletu z Lužických hor a protože do Děčína naberete zpoždění, tak Vás zdarma přepraví zpět v noci do Jedlové.) Takže v případě zpoždění buďto taxík nebo přinejhorším nocleh v hotelu. Což už snad na ČD taky jde.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr - by ses divil, ale já to už využil. Jedu na VŠ na zkoušku. Debil na přejezdu -> přes dvě hodiny sekera. Už pro mě nemělo smysl na tu ZK. jet a utrácet peníze za jízdenky. Návrat zpět, celá cesta zdarma a zkoušejícímu jsem jen doručil potvrzení o tom zpoždění, což v pohodě přijal.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jasně, že se to hodí, když člověk má možnost ubytování ve výchozím bodě cesty. Což ale není vždy, musí být i něco pro toho, kdo tuhle možnost nemá. Nebo pro případ, že vracet se zpět není možné: jedete z Trutnova do Domažlic, z Plzně chcete jet posledním vlakem. Ale co čert nechtěl, do Plzně přijedete v noci se zpožděním - tak Vás dovezeme zadarmo zpět do Trutnova. Budete tam zítra dopoledne, noc přečkáte někde na nádraží.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

celá cesta zdarma A tohle by snad mělo být samozřejmé, ne? Cestující platí za to, že se dostane do cíle cesty, ne za to, že si posedí určitý čas ve vlaku a nebo se pokochá krajinou. Aspoň většinou. A když tohle dráha nezvládne, tak nemá za co si cokoliv účtovat. Naopak by bylo na místě penále za duševní újmu a ztracený čas, ketrý šlo využít rozumněji.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Však to co jsem napsal není všhospasitelné. Já jsem to braj jako příklad věci, o které nemá 99% nešotoušských cestujících ani tušení.

celá cesta zdarma A tohle by snad mělo být samozřejmé, ne?

RJ by mi sice vrátil určitou část jízdného za cestu tam, ale zpět, pokud by jel načas mi nevrátí nic. Z tohoto pohledu a v mnou popsaném příkladu je imho lepší řešení ČD, i když jindy zase pro změnu těžce pokulhávají ony...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:51:02    Odkaz na tento příspěvek  

To jsem zvědav,co se z údajného Jančurova zájmu o ty starší belgické loko vyklube.Něco levného a rychlejšího než 162 by se mu ale hodilo.Jde takové stroje vůbec přizpůsobit k provozu u nás?
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 22. února 2012 - 23:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: No mě hlavně zaujala kombinace 3MW a 160 km/h. Teda pokud nechce tahat 3 vozy...
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 06:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser - Třeba nám tu zachvíli vznikne RJ Cargo. Ale tahle kombinace (3MW a 160km/h) je vcelku kničemu pro 3 - 5 vagonu. Toby jich musel tahat aspoň 20, možná i víc.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 07:04:33    Odkaz na tento příspěvek  

mě hlavně zaujala kombinace 3MW a 160 km/h
Používaná jiným dopravcem v kotlince desítku let (opravte mě, jestli se mýlím, že prvním 3MW 160 km/h jezdícím byl SC Menažér). V režimu "3MW 160 km/h" jezdí třeba šestnácti- nebo kolikavozový EN Slovakia. Že vás to zaujalo až teď?
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 07:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - A Vy se dívíte, že to někoho zaujalo? EN Slovakia jezdí s více než 16-ti vozy. RJ jezdí maximálně s 5 vozy.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 07:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co třeba řada 371?
Jsou mezi Prahou a Ostravou někde taková stoupání, že by to vadilo? Z Rudoltic do Třebovic třeba?
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 07:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U včerejšícho 1016 nehrála na WC v prvním voze hudba. Modří, rozcupujte ho za to na kusy:-). Ale vážně, chtěl jsem se zeptat, zda výpočet jízdních dob si dělá sám dopravce, nebo mu je počítá SŽDC při přidělení cesty? Musí jim dopravce sdělit, jaké vozidlo, případně kolik vozů bude vlak mít? Nebo kdybych tvrdil, že pojedu hurvínkem a naplánoval jízdní dobu Praha - Ostrava na 2,5 hodiny, tak mi klidně takovou cestu přidělí? Já mám totiž pocit, že jízdní doby RJ jsou dosti vyvatované, v každé stanici jsme stáli docela dlouho, nejvíc v Pardubicích, kde jsme stáli 8 minut. Celkem by se dalo krátit o takových 15 minut, což by výrazně přiblížilo RJ k jízdním dobám pendolína. Jak to tedy je?
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 08:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.- není v Česku loko kromě 371 pro kombinaci 3MW/160 km/h
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 08:58:44    Odkaz na tento příspěvek  

Čahoun - tak to sorry, nějak jsem si vsugeroval, že 162 s tlumičem vrtivých kmitů umí 160 km/h taky, a ono to platí jen u 151. Ale 371 je ve stejnosměrné části úplně stejná jako 162/163, mně to prostě nijak nešokuje - s pěti, šesti vozy to nebude žádné žihadlo, ale vždyť ten vlak zastavuje pětkrát za 350 km.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 09:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser: Kolik jich bude vědět, že na eshopu mají místenky zdarma? Kolik jich bude vědět, že v případě většího zpoždění se můžou vzdát jízdy a dopravce je dopraví zdarma zpět do výchozí stanice a vrátí jim projeté jízdné apod.?

Schválně si udělám průzkum ve svém okolí, tipuju tak z 80% bude asociace na RegioJet..
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 09:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - stejné nejsou,371 je odporovka,a řek bych,že má i těžší převod
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.32
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 10:24:18    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_j : Ono i to Pendolino tam má takové jízdní doby, že není problém s ním krátit patnáct minut a tak výsledek bude stejný jako dnes. Jen bude větší procento zpoždění u obou dopravců.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 10:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soukromé dotované vlaky vyjedou nejdříve koncem roku 2014

S hezkým žlutým vláčkem na obrázku
Potom nená vznikat asociace na RJ, když novinářům ta žlutá ladí k článku..

(Příspěvek byl editován uživatelem jregent.)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.203.43
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 11:12:28    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: "371 je ve stejnosměrné části úplně stejná jako 162/163"

Kdepak, to je velký omyl! Zásadní rozdíl mezi těmito řadami loko je v tom, že 371 má regulaci výkonu odporovou, a 162/3 tyristorovou, takže jsou naopak naprosto odlišné. Tyristorová regulace má velkou výhodu v tom, že dokáže daleko lépe využít výkon loko při rozjezdu vlaku, a s výraznou úsporou energie, než regulace odporová, u které se při rozjezdu poměrně velká část energie maří v tzv. rozjezdovém odporníku. V praxi to znamená, že 3MW loko 162 dokáže i těžký vlak rozjet svižněji než loko 151, která má sice 4MW výkonu, ale odporovou regulaci. Vyšší výkon loko 151 oproti 162 se projevuje až při vyšších rychlostech, kde naopak 151 "lépe táhne" než 162. Tudíž se loko 151 hodí zejména pro těžké dálkové vlaky, které málo zastavují, 162 naopak pro vlaky často zastavující. A 371 s 3MW výkonu a "těžkým" převodem pro 160km/h se kromě lehkých vlaků nehodí na nic...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 11:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Ohl může konečně do divadla. Odvoz zajišťován každý den


viz klamavá reklama

(Příspěvek byl editován uživatelem jregent.)
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TB: No, u toho pendolína mi nepřijde, že by nějak moc postávalo ve stanicích. Ale jak to tedy je, stanovuje si jízdní doby dopravce, nebo mu je stanovuje SŽDC na základě toho, jaké vozidlo v žádosti o přidělení kapacity uvede?
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2003
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: pokud si to Jančura zaplatí, tak to žluté bude.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.111
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:22:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_j : A k čemu to zbytečně hnát, když potom budu stát ve stanici a čekat na čas odjezdu? To se vyplatí až z poslední stanice před cílem, abych ten vlak dovezl do cíle v předstihu. S Pendolinem není potřeba jet naplno a jízdní doby stíhá bez problémů. A když je potřeba, tak se dá například krátit z Pardubic do Prahy víc jak deset minut. A stejně jsou vyvatované i ostatní vlaky ČD i RJ. Jízdní doby si určuje dopravce.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:28:58    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní doby si určuje dopravce
Poslyšte, tak to zcela určitě nee. Generální kokrhel ČD naposled politicky "určoval" jízdní doby pendolína v době, kdy to ještě byla Všeobjímající Matka Dráha. Jinak je to samozřejmě práce provozovatele dráhy, a ty "zimní" prostoje kvůli vatě nabudou významu v létě, až se rozkope úsek Běchovice - Úvaly.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: pokud si to Jančura zaplatí, tak to žluté bude.
Nějak nezabírám.
Co zaplatí?
Co žluté bude?
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že vás to zaujalo až teď?

Koukám, že člověk si tady dovolí jakkoliv zapochybovat o něčem u RJ a pan T.H. na něj hned vyjede, jak by mu někdo šáhnul na bábovičku. Že ČD jezdí 160 km/h s 371 co má mizerný výkon vím i bez vašeho poučování. Jen se divím, že by loko s takovým výkonem na 160 km/h měl poptávat i RJ, který se kdysi dušoval, že ČD plně nevyužívají možností infrastruktury, která se nákladně přestavovala na 160 km/h a že u RJ by se to nestalo...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opravte mě, jestli se mýlím, že prvním 3MW 160 km/h jezdícím byl SC Menažér

odkaz
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 12:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: články v médiích jsou Jančurou placené
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 13:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent#271 > copa do divadla, do toho moh jezdit uz za modrych, ale zpatky ted nemusi po svych

George_couser#2726 > dik za ten vypis vozu ... ja mel zafixovano, ze zeleneee jsou bez klimy a zasuvek, zatimco cerveneee maji oboji ... jenze tohle pomerne snadne pochopeni draha nabourala s prichodem balkanu
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 13:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: články v médiích jsou Jančurou placené

Máme důkaz?
Nebo se to povídá okolo Kroměříže?
Bez důkazu by jste mohl klesnout na úroveň báby z návsi, u které se to dá (částečně) pochopit.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 13:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: copa do divadla, do toho moh jezdit uz za modrych
Nemoh, až teď se mu tam objevil dopravce, který mu doveze oblek bez újmy
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 13:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: copak máte proto Kroměříži? Stačí si tu projít archiv .
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 14:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: Stačí si tu projít archiv
šoto-archív Káčka jako důkaz?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 14:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent
Když divadlo končí od 21:00 do 21:30, od Stodolní vzdáleno asi 10 minut chůze, pojedete až 23:10?
Tudíž, abyste nejel s modrým v 22:20, budete čekat na jediného správného dopravce někde poblíž.
V tom případě to není návrat z divadla, ale z hospody.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3852
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 14:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se divím, že by loko s takovým výkonem na 160 km/h měl poptávat i RJ, který se kdysi dušoval, že ČD plně nevyužívají možností infrastruktury, která se nákladně přestavovala na 160 km/h a že u RJ by se to nestalo...

Se čtyřmi vozy je 3 480 kW naprosto v pohodě, s deseti a na krátkých úsecích na trati Praha - Děčín je to samozřejmě na draka.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 14:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr šimral: OK. Díky. Tady ale šlo o ty SNCB class 12. Ty mají 3000 kW. Pokud by to RJ s nima opravdu myslel vážně a tipuji že by nejezdil s méně než 5 vozy. Je ten výkon na 5 vozů a trasu Praha - Mun - Brno OK?
tsi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.160.82.4
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 15:03:05    Odkaz na tento příspěvek  

George_couser:
SNCB class 12 ma 3130 kW 234 kN.
7 vozove Pendolino ma 3920 kW a ma max.230 km/h, pricemz vaha soupravy v provnani s klasikou neni radove nizsi.
Na max.dovolene zrychleni a 160 km/h s osobni soupravou bude pravdepodobne stacit i mensi trvaly vykon nez 3 MW.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.61
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 16:04:54    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. : Tak jste potvrdil, že ČD záměrně ostatní vlaky kvůli Pendolinu nezpomalovaly, jak se tady někteří snaží tvrdit a může za to SŽDC. Doufám, že Vám to budou zdejší žlutí soudruzi věřit. A kdo dává podklady a návrhy na jízdní doby? Nebude to dopravce. Vata je samozřejmě i z toho Vámi uvedeného důvodu, ale i z mnoha dalších.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 18:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

ad TB : teoretické jízdní doby vygeneruje dneska počítač "provozovatele dráhy" pro daný typ hnacího vozidla, hmotnost tažených vozidel a jednotlivá místní omezení traťové rychlosti (přirážky na pomalé jízdní doby > plánovaná výluková a stavební činnost) - nikoli dopravce. Pochybuji, že u každého dopravce je kvalifikovaný "dynamik", který by růčo dokázal takové jízdní doby spočítat a poskytnout provozovateli dráhy ...
Teoretické jízdní doby pak konstruktér upraví tak, aby mu "TO" vycházelo z hlediska provozních intervalů apod.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 20:01:15    Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007: Tyristorová regulace má velkou výhodu v tom, že dokáže daleko lépe využít výkon loko při rozjezdu vlaku, a s výraznou úsporou energie, než regulace odporová, u které se při rozjezdu poměrně velká část energie maří v tzv. rozjezdovém odporníku. V praxi to znamená, že 3MW loko 162 dokáže i těžký vlak rozjet svižněji než loko 151, která má sice 4MW výkonu, ale odporovou regulaci. Jak z té 1. věty vyplývá tvrzení 2. věty?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 21:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku naruším zdejší rozpravu.
Dnes "žlutá" Olomouc:

Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 21:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > pekny snimky ... ten vagon v barvach OBB je provozni, nebo byl prepravovan zamceny?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 21:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: byl plně provozní, č.vozu 041,klasické kupé po 6 místech.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.35.165
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 21:55:09    Odkaz na tento příspěvek  

Jančura od ČD okopíroval způsob zavádění jednotného barevného schématu
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 22:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, jedna zelená lokomotiva, jeden šedivej vagón...