K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 29. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 29. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bydlim kousek od Brna, dojizdim do mesta za praci vlakem, modri me vozi Tornadem. Pribuzne mam v Praze z jedne strany, v Ostrave ze strany druhe. Jednou za rok, na podzim, pribuzenstvo navstivim - v patek jedu k jednem s kolegou z prace autem, v sobotu presun mezi nimi vlakem (drive modrym, vloni jsem zkusil zluty a zaujalo me to), v nedeli domu autobusem.

Jak mam prosim vyplnit formular, pokud denne jezdim vlakem, kterym nejezdim rad (ale nic jineho tu nejezdi) a jednou jsem se svezl vlakem, ktery se mi libil a kterym jsem jel rad, jestlize otazka zni: "Čí služby využíváte na železnici raději?"

A odpoved bych chtel slyset hlavne od Slima

Zababa >
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4864
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tam je důležitý, že RJ je v oblíbenosti s ČD na stejné úrovni a to jezdí jen zlomek vlaků co ČD."

Tak to je ale i fenomén "novýho a lepšího než to starý". V politice pak analogie úspěchu ve volbách US-dEU, SZ nebo naposled VV. Prostě nový a lepší a to vesměs reklamní masáží tak, že o tom že RJ je lepší než ČD ví i traktorista z Horního Podlesí kde to je k dráze 30 km a on byl nejdál v 15 km vzdálený hospodě.

Čas ukáže jak a kdo zapadne nebo si udrží laťku. Zatím je plně srovnatelnej a jediný co má lepší je píár.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Zababa: myslíte tento RT Express?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: Tak přeci jen RTexpress vyjel! :-)
Pěkný modýlek
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Zatím je plně srovnatelnej a jediný co má lepší je píár.

Dovolím si oponovat.
Jeho 2. třída je o třídu lepší než 2. třída konkurence k tomuto dni.

Jeho objednávkový systém je o třídu lepší než OS konkurence k tomuto dni.

Dortíky nelze srovnat

Čistě můj pocit. Flame war o tomto nepovedu

(Příspěvek byl editován uživatelem jregent.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
Klasika - zase jste si vytvořil situaci, která Vám vyhovuje a současně to není úplná kravina. Moje odpověď - v tomto specifickém případě samozřejmě vyplníte žlutý, neb jste si dal dort a vyšťoural hajzl štětkou za zvuku Osudové, což dalo Vašemu životu nový směr.

Moje otázka: kolik asi tak myslíte, že v tom průzkumu bylo cestujících, kteří to mají takhle? Tj. kolik z nich jezdí pravidelně ČD kdekoli po republice a současně od září doteď potřebovali jet aspoň jednou s Jančurou mezi Prahou a Ostravou? Šotouše nepočítám.
A druhá otázka - kdyby ta Vaše rodina byla masově rozšířený jev, jak je možné, že stále celých 39% národa uvedlo, že jezdí radši s ČD? Pro moloch hezký výsledek při té PR masáži a reálné kvalitě služeb RJ (bez ironie).
Z průzkumu ale dál vyplývá (s uvažováním Vaší rozvětvené rodiny), že minimálně 38% národa buď s Jančurou jelo nebo jezdí - a to předpokládám, že se nenašel takový, který by ho zkusil a vyhodnotil ČD jako lepší.. Z desetimilionového národa to znamená 3,8 milionu lidí (nikoliv jízd)- myslím, že jsem někde zaslechl něco o více než 100 000 přepravených cestujících. To samozřejmě platí, pokud je zkoumaný vzorek reprezentativní. Zase tady něco nevychází, nebo jo?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > me je uplne fuk, kolik jich je. Me slo o to ukazat, ze takovato situace muze nastat a ze tedy - krome bezneho zkresleni - nemusi jit o prekrouceny vysledek tak, jak to popisujete v prispevku 2303.

Vysledek totiz neznamena nic jineho, nez co rika - tedy ze zhruba stejna cast naroda vyuziva radeji sluzeb CD, jako RJ. Tecka. Nic vic, nic min.

Nerika nic o tom, kdo koho voli, ani nerika nic o tom, jak casto a kam jezdi, kolik kde utrati a jestli si radsi da dortik ve zlutym vlaku, tocenou Plzen v potemkinu a nebo bude stat na jedne noze nasucho v patecnim posilaku. Nerika to vubec nic ... to pouze modri ci zluti si k tomu muzou pridat libovolne, co se jim zlibi, pripadne narknout druhou stranu z prekrucovani reality.

Dokonce z toho ani neplyne to, ze ziju kousek od Brna, stejne jako z toho neplyne udaj o rozvetvenosti rodiny ...

Sice se primo neztotoznuji s Petrem Vlckem, ale s jeho tvrzenim v prispevku 4864 a s prihlednutim k tomu, co pise Honza Regent jakozto 183 bych klidne souhlasil. Oboji beru jako ruzne uhly pohledu na stejnou vec.

Zajimava je jeste jedna myslenka ze Slimovo prispevku 2304 ... předpokládám, že se nenašel takový, který by ho zkusil a vyhodnotil ČD jako lepší ... tohle pisete v vyhradne souvislosti s anketou (tedy v ramci vasi hypoteky s rozvetvenou rodinou), nebo vseobecne?

Jsem zvedav, kdy se ozve nekdo, ze si pletu pojmy s prujmy, kdyz nerozeznam hypoteku a hypotezu :-D
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vysledek totiz neznamena nic jineho, nez co rika - tedy ze zhruba stejna cast naroda vyuziva radeji sluzeb CD, jako RJ.
Nikoliv. Výsledek říká, že odpovědi a) a b) označilo zhruba stejný počet lidí. Nic víc, nic míň. Cokoliv dalšího už jsou jenom spekulace.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:

Sim:Vysledek totiz neznamena nic jineho, nez co rika - tedy ze zhruba stejna cast naroda vyuziva radeji sluzeb CD, jako RJ.
Vzhledem k tomu rozsahu dopravy a době provozu RJ sorry, ale souhlasím s Babilonem. Aby platilo to, co Vy říkáte, muselo by platit to, že stejně velká část národa ty služby skutečně mohla využít. A to čistě matematicky bohužel doteď možné nebylo. Takže se kloním k příspěvku č. 4864 Petra Vlčak - substrát všude četl a slyšel, že Jančura je lepší, tak to zaškrtl.
S tím souvisí i ta poslední část vašeho dotazu - ano, u mne to platí obecně a nejen pro tento moment, naprosto chápu, že substrát bez zkušeností s RJ i se zkušeností s ním považujete RJ za lepší, protože, jak už tady mnohokrát padlo, v kritériích, která cestující hodnotí, RJ většinou lepší je.Nemám problém to přiznat, tohle je Jančurova největší deviza, prostě umí chytit zákazníka za srdce (nebo za co), umí mu dát pocit, že je opečováván a zbožňován, za 9 Kč dortu a kytku na hajzlu v něm vzbudí dojem Orient expresu, zatímco reálně víceméně platí to, co napsal Petr Vlček - má výrazně lepší PR a jinak stejný vlaky, stejný koleje, stejný nádraží, stejnou rychlost atd...Ale tohle zrovna je ta část Jančurova podnikání, před kterou smekám - umět se prodat. V tom je ČD na opačném konci pelotonu, reálně to zdaleka není taková tragédie jak se všeobecně míní, mnohé se zlepšilo a zlepšuje, ale prezentaci toho a mínění cestujících víceméně nikdo neřeší.
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 19:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral: Je to on ...akorát se Vám poněkud scvrkl. Každopádně zajímavý námět na kolejiště.
Ale abych nekecal, tak jsem jednu jízdu skutečným RT Expressem zažil, byť byla souprava o něco skromnější.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 19:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jinak stejný vlaky, stejný koleje, stejný nádraží, stejnou rychlost Ale sám píšete, že v kritériích, která cestující hodnotí, RJ většinou lepší je Takže nejen se umí prodat, ale skutečně v něčem lepší je. Ona ta kritéria, která cestující hodnotí, jsou v konkurenčním prostředí stejně důležitá, jako mít na úrovni jejich "holý produkt". Kdyby nebyl aspoň v něčem opravdu lepší, tak by k němu lidi neutekli od Čebusu, ČNExpresu, ČSAD Lbc, Asiany atd. Možná by si ho vyzkoušeli, řekli by si "no nic moc" a zůstali by u dosavadního přepravce.
ale prezentaci toho a mínění cestujících víceméně nikdo neřeší. To je bohužel pravda. A je to podle mě právě proto, že na vedení ČD, ale bohužel i mezi mnohými řadovými zaměstnanci panuje názor, že ten základní produkt - dovezení odněkud někam v přijatelném čase - stačí a na nějakou přívětivost směrem k zákazníkům (pro mnohé stále substrátu) se dá vykašlat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 19:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: No v autobusech to bylo ještě daleko výraznější, když vzpomenete, že žluté Ayatsy přišly v době, kdy na trhu vládly orezlé sedmičky Karosy...To bylo opravdu zjevení. Na dráze je lepší hlavně v tom servisu, protože v kvalitě vlaku to fakt nebude - optický dojem je ta věc, která pomáhá prodat, ale pokud budeme skutečně asrovnávat s pendolinem, tak design a hlavně jízdní doba je někde jinde a detaily jako pohodlnost sedačky a prostornost a prsa stewardky jsou spíš věcí vkusu každého soudruha. Ale je fakt, že mu velmi, velmi hraje do karet ta čtyřicetiletá nasranost cestujících z ČD, to se jde zkoušet konkurenci s úplně jinými pocity...
Co se týká té prezentace, dopustím se kacířské myšlenky - možná je škoda, že tam nevydržel ten Fejk...protože to, co Fejk předvedl se ZOO, je némlich totéž co Jančura s vlakem...není tam desetinásobek zvířat ani nic výjimečně nového, ale lidi to přitáhlo naprosto unikátně...tam prostě chybí člověk, který by dovedl takhle myslet...neříkám, že by musel brát ty prachy co Fejk, ale ve finále - kdyby se mu povedlo změnit náhled lidí nas ČD tak jako na ZOO, možná by se to dráze vyplatilo...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na dráze je lepší hlavně v tom servisu, protože v kvalitě vlaku to fakt nebude Jenomže ten servis je stejně důležitý, jako to "hlavní".
detaily jako pohodlnost sedačky a prostornost a prsa stewardky jsou spíš věcí vkusu každého soudruha. Jenže když se tyhle detaily sečtou, tak už to není detail... A musí se trefit do vkusu většinového soudruha.

V pražské ZOO jsem nebyl dávno, ale rozdíl mezi Fejkem v ZOO a Fejkem u ČD byl v tom, že v ZOO to byl ředitel, kdežto v ČD jen "ombudsman pro cestující". A pokud vím, tak on v Troji neudělal pouze reklamu, ale třeba zahradu podstatně modernizoval.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4866
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdyby nebyl aspoň v něčem opravdu lepší, tak by k němu lidi neutekli od Čebusu, ČNExpresu, ČSAD Lbc, Asiany atd. Možná by si ho vyzkoušeli, řekli by si "no nic moc" a zůstali by u dosavadního přepravce."

A proč teda lidi žerou hnusný plastový parodie na jopgurty od Danone místo klasickejch jogurtů? Protože jsou lepší? Houby - protože maj lepší obal a píár v podobě oblbující reklamy...

Busy kontra vlaky je poněkud jinde jak už předesláno - nacpat "žlutobus" místo Vrakosy by dnes znamenalo v podání vlaků žlutej proti R ze zelenejch koženek s orvanejma záclonkama a netekoucí vodou na hajzlu. Nikoli místo vesměs klimatizovanejch Xee/Xpee nebo v nejhorším Bmee po přečalounění.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tady se můžete kouknout jaké služby bude provozovat soukromý dopravce v Itálii.

http://www.italotreno.it/IT/Pagine/default.aspx

Musím říci, že výběr vlakových souprav je znamenitý, ačkoli v česku těžko využitelný. :-)
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky to ale znamená třeba jednoduché nakupování lístků po internetu versus pakárna ČD-made. Nebo jednoduché, ale akceptovatelné a cenově výhodné občerstvení oproti předraženým JLV. Nebo jenom a pouze jeho žlutovozy oproti loterii "vesměs..." O kvalitě úklidu nemluvě. Nebo slušné stevardky (protože neslušná by letěla na hodinu) versus většina slušných, ale sem tam protiva průvodčí.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček hnusný plastový parodie na jopgurty od Danone místo klasickejch jogurtů?

Jedny z nejlepších vagonů (u RJ) v Česku jako parodie?
Vagony CD jako "výrazněji" poctivější?

To je opravdu ujetý příměr,
navrhněte reálnější.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 20:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale pokud budeme skutečně asrovnávat s pendolinem, tak design a hlavně jízdní doba je někde jinde a detaily jako pohodlnost sedačky a prostornost a prsa stewardky jsou spíš věcí vkusu každého soudruha.

Nějak se tu pozapoměla zmínit cena, ta je totiž v dnešní době tím hlavním ukazatelem kam se cestující vydá. A cenou pendolino narozdíl od RJ naprosto prohrává. Ten úsměv a flašku vody dostanou u RJ taky a ten faktor navíc v podobě kratší jízdní doby je málo.

A opět je úsměvné jak si slim vybral "vlajkovou lo ČD", to nejlepší co na trati Praha-Ostrava jezdí. Že si třeba nevybral R 1583/5. Ale to už by nešlo se otřít "o kytku na hajzlu", protože v těchto vlacích si člověk občas na ten hajzlik ani netroufne.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 22:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jednoduché nakupování lístků po internetu"

vyžaduje mít internet. Což zatím fakt zdaleka každej nemá.

Přičemž o jednoduchosti i z¨tohoto úkonu už tu bylo napsáno taky dost - kdo si zvykne tak asi ano, náhodnej člověk co chce jet prvně jen čumí na nějaký letecký termíny typu otevřená nebo zavřená jízdenka.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 22:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco náhodnej člověk co chce jet s ČD tak na jejich eshopu ihned ví co má dělat a může si ihned koupit jakoukoliv jízdenku, třeba sporoticket a všechno je tam krásně přehledný... proč třeba slavný "cenový asistent" nevyhodí přednostně nejvýhodnější nabídku pro cestujícího? Od toho snad je, ne?

"Brr" srovnával jejich internetový shopy vzájemně, tak co sem pletete, že ho dost lidí nemá. Kdo ho nemá tak si lístek zajistí jinak, u obou dopravců.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 08:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim
na Slovensku moznost ukazat, zda dokaze ozivit provoz na trati, kde to "statni draha" uz vzdala a odpiskala.
Opravdu jste totálně pod vlivem žlutého PR.
Ještě jednou, zvlášť pro vás. ZSSK tam stále jezdí, podle loňského (pomalého) JŘ do doby, než zrekonstruovanou trať převezme RJ a zrychlí provoz. Trať, byť je to popíráno, byla obnovena a zrychlena až po podepsání převedení provozu na RJ.
Na Slovensku je plno tratí, kde byl provoz opravdu odpískán, na zbytku lokálek to víceméně jezdí ráno, odpoledne a večer. Jsem zvědav, zda o ně bude taky takový zájem...

Jinak na Slovensku se RJ daleko líp stará o cestující než u nás. V tomto včerejším vlaku

měl každý cestující svou stewardku.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 08:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: je velice úsměvné, že srovnávám RJ s pendolinem, když se tady mnohokrát řešilo, že právě to je srovnatelná konkurence Jančury... a garantuju Vám, že jestli ten rozdíl v jízdní době je pro Vás málo, tak je nemálo lidí, pro který je rozhodující...já třeba nepotřebuju ke štěstí kytku a muziku k vyměšování, nedělejte si zase právo na absolutní soudy a ponechte kritéria vkusu každého soudruha. Uvědomte si například, že cena je úplně u prdele 99% lidí, kdo jedou služebně...ale zrovna pro ně bude nejspíš ten ušetřený čas klíčový...

Brr: Souhlas s tím hodnocením a váhou kritérií pro spokojenost, s tím Fejkem - já jsem to chápal tak, že on měl být u ČD právě tím, kdo měl řešit spokojenost cestujících a navrhovat opatření k jejímu zlepšení...tj. v podstatě přesně to, co vy vypočítáváte, že je pro cestujícího důležitý...neboli v oblasti spokojenosti cestujících měl být v podstatě tím ředitelem...než by ho Bárta při příštích volbách katapultoval do politiky...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 09:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zababa
Byť to není RT expres a je ironie, o RJ si tohle myslí hodně lidí, pod vlivem PR v médiích.
Ještě se nestalo, že by měl zpoždění.
- Na vozidlech prozatím nebyla zaznamenána jediná (byť sebemenší) závada.

Dnešní 1006 od Slovenska +15 minut a někdo už zase obul dva vozy.

Slim
rozdíl v jízdní době je pro Vás málo, tak je nemálo lidí, pro který je rozhodující
Je to jedno z kritérií. Další, kromě jiných je i doba, kdy vlak jede.
Např. tento si cestující našel večer,

byť se musí spokojit s informacemí nestewardky

a na kávu musí do jídelního, případně počkat na "vozíčkáře".
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 09:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > tím chcete říct, že ty dříve obuté vagóny už byly na soustruhu a od té doby je někdo znovu dokázal obout?

Jinak k tomu Slovensku. Věřte si čemu chcete a já budu věřit tomu, čemu budu chtít já. Pokud mě chcete o něčem přesvědčít, vysvětlete důvod svého postoje. Nebo mi najdete chybu v podkladech, na kterých stavím já.
Moje informace jsou:
- neatraktivní trať, daleko od center zástavby
- neatraktivní zázemí zastávek, které se má zlepšit údajně za přispění RJ
- standardním vozidlem je zde dnes Šukafon a ZSSK o nasazení čehokoliv modernějšího neměly zájem
- trať se nyní opravuje, pravděpodobně z iniciativy RJ
- nešlo o klasické výběrové řízení, ale o nabídku, kterou SK (? ministerstvo ?) přijalo
- nasazeny mají být Talenty, má se podstatně zkrátit jízdní doba (což má umožnit, mimo jiné, oprava trati), je nasmlouván větší počet spojů, než nyní.
- dotace bude v absolutní hodnotě vyšší než nyní, v relativní nižší.
Posláno z mobilu.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 10:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
rozdíl v jízdní době je pro Vás málo, tak je nemálo lidí, pro který je rozhodující
Je to jedno z kritérií. Další, kromě jiných je i doba, kdy vlak jede.

Souhlas, rozporoval jsem pouze Sipiho tvrzení, že
Ten úsměv a flašku vody dostanou u RJ taky a ten faktor navíc v podobě kratší jízdní doby je málo.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 11:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neboli v oblasti spokojenosti cestujících měl být v podstatě tím ředitelem Jenže ředitel je ten, kdo si může obrazně řečeno bouchnout do stolu a říct "rozhodl jsem takto a tak to teda bude". A takovou pravomoc na ČD neměl, na rozdíl od ZOO.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 11:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > o fous vedle ... ale to je detail

Jako podstatnejsi vidim to, ze navyseni spoju na 7 je nikoliv od brezna (jako jeste pred tydnem), ale uz od poloviny unora ... coz, mimo jine, znamena, ze v nove pridanych spojich jsou zpravidla jeste stale volna i ta nejlukrativnejsi mista i ve spickovych casovych polohach, zatimco v puvodnich vlacich muze klidne zbyvat par poslednich mist.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4871
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zatímco náhodnej člověk co chce jet s ČD tak na jejich eshopu ihned ví co má dělat"

Náhodnej člověk nebude kvůli cestě k tetičce do Tábora dvakrát do roka surfovat po netu ale přijde na nádraží, koupí si lístek, nastoupí do vlaku, sedne si na volný místo a jede. Takl jsk to dělal už od počátku železnice. Pokud bude pro náhodnou cestu nucen zjišťovat jak komu funguje jakej éšop tak nejspíš VHD nepojede vůbec.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček > ... a zbyva dodat neco ve smyslu " ... a pote, co na nej pokladni vybafla plnou cenu, zamzikal ockama a prohlasil, ze ten vlak nechce koupit, ale jen se s nim svezt. V lepsim pripade to aspon zkusi, v horsim se na fleku otoci a ve vlaku ho uz vickrat nikdo neuvidi ... "

Aspon presne takhle to zafungovalo me a v mem okoli v dobe, kdy bych se mohl oznacit za "nahodneho cestujiciho". Ale samosebou jsem ani tehdy nemusel byt reprezentativnim vzorkem cestujiciho, a to ani v nahodnem provedeni.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Skrblík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.34
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:49:23    Odkaz na tento příspěvek  

- neatraktivní zázemí zastávek, které se má zlepšit údajně za přispění RJ

Tím zlepšením zázemí myslíš ty prosklené budky, protože RJ nehodlá platit údržbu zděných zastávek, které tam stojí, tak je raději zavře? Ale jo, zní to pěkně, že jsme "postavili něco na naše náklady."
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: ALe nechápu, proč nezavedou raději ten první ranní vlak z Prahy, takhle to pro nás Pražáky na jednodenní cestu do Ostravy není. A spousta lidí si v Praze už koupí rovnou zpáteční jízenku.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skrblík: RJ nemůže zavírat (ani otvírat) něco, co jim nepatří.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Neříkal jste náhodou mnohokrát, že každý má svá kritéria, která jsou pro něj důležitá, což jste radostně ilustroval příklady z Vašeho života? Tak proč mi teď tvrdíte, že přidání počtu spojů a jejich časové polohy jsou podstatnější než jízdní doba? To není o RJ versus ČD, to je o popírání vlastních slov...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od té doby je někdo znovu dokázal obout?
Jestliže jezdí stejná souprava, jako před 3-4 dny, tak ano.

neatraktivní trať, daleko od center zástavby
Zde se názory různí. Jedni, většinou žlutí a slovenské úřady jí předpovídají budoucnost. ZSSk se orientovala podle využití pomalé tratě.

- neatraktivní zázemí zastávek, které se má zlepšit údajně za přispění RJ
Ano, podobně jako všude v Evropě na méně frekventovaných místech. Vedle nevyužité budovy zastávky se postavil MHD přístřešek.

- standardním vozidlem je zde dnes Šukafon a ZSSK o nasazení čehokoliv modernějšího neměly zájem
Logicky- nemá smysl jezddit 60 s moderním vozidlem, které se dá využít líp jinde. Řekl bych, že v případě požadavku zadavatelů dopravy by se nějaká ta 861 našla.

- trať se nyní opravuje, pravděpodobně z iniciativy RJ.
To se shodnem. Za státní peníze ovšem. Za ty , které nebylo možno investovat dřív, protože neperspektivní trať...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4288
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč teda lidi žerou hnusný plastový parodie na jopgurty od Danone místo klasickejch jogurtů? Protože jsou lepší? Houby - protože maj lepší obal a píár v podobě oblbující reklamy...

Protože jim hnusný vůbec nepřipadaji a nemohli by zase třeba sníst z jejich pohledu hnusný klasický jogurt plný smetany, který zase chutnají třeba mě. Že by jeden druh jogurtu měl mít principiálně lepší marketing oproti jinému je logický nesmysl.

Dost lidí v tomhle tématu má totiž elementární problém pochopit, že lidi jsou různý a mají různý potřeby.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_j > predpokladam, ze vozovy park by dokazal pokryt i jeden spoj rano navic, ale ze si spocitali, ze by o nej nebyl takovy zajem, jako o ostatni spoje.

Kazdopadne, je "zajimave", ze zatimco ve smeru z Prahy si drzi presne dvouhodinovy interval po cely den, ve smeru do Prahy je prvni spoj o trictvrte hodiny "opozden" oproti intervalu vsech ostatnich.

Takze, ciste teoreticky, by to klidne mohlo byt tak, ze by to vychazelo jedine na spoj s odjezdem v 5:33 z Prahy, bo jinak by se nestihal obrat ... a pritom by bylo optimalni (pro cestujici a tedy pro rozumnou obsazenost vlaku), aby to jelo aspon po seste. Btw, od kolika hodin rano jezdi v Praze metro?

Skrblík > podrobnosti nevim, jen sem neco zaslechl o pristresku (na coz pak plati hlaska S200) a o parkovisti u nekterych zastavek.

Slim > Neříkal jste náhodou mnohokrát, že každý má svá kritéria, která jsou pro něj důležitá, což jste radostně ilustroval příklady z Vašeho života? ...samosebou ze rikal. Ale za tim, ze je mnohem dulezitejsi informace o navyseni poctu spoju, nez o tom, ze misto Ohlovi svoji zpravu pisete Simovi, si stojim i nadale ... ale klidne se v tom rejpejte dal a chtejte dukazy

edit: RadekŠ > hlavne je to o tom, ze - aniz by si to spotrebitel uvedomoval - on je tim, kdo rozhoduje o tom, co se vyrabet a distribuovat bude a co ne. Pokud se rozhodne za neco neutracet (a bude takovych hodne), velmi pravdepodobne to dodavatel pozna na trzbach (pokud se nejedna o podobne deformovany trh, jako je nase zeleznice).

Takze, ve sve podstate se da rict, ze pokud si nekdo kupuje sitovy jagurty, dela to ve spouste pripadu proto, ze si je kupovat chce, bo mu pomer ceny ku hodnote vyrobku prijde rozumny (= rozumejsi, nez u ostatnich, kolem kterych v regalu projde bez povsimnuti). Ja treba nemam sebemensi zajem si kupovat "plnotucny mliko v obalu od jogurtu", ale pokud to nekomu chutna, proc by si to nemoh doprat?

Naopak supr marketing v jednom "jogurtoidnim" pripade tu mame - nevim ted z hlavy, jak se takova ta soudeckovita mikroflasticka jmenuje (bifidus neco?), nicmene je na to brutalni medialni masaz a zjevne to funguje, bo se diky ni prodava neco (pokud se pamatuju spravne, syrovatka), co se driv vylejvalo jako odpad, za v podstate "vetsi prachy", nez puvodni produkt (tvaroh? sejra?), ze pri jehoz vyrobe ten "odpad" vznikal. Nemam tuto informaci jako zarucenou, nicmene pokud to pravda je, je to krasny pripad, jak reklama dokaze lidi oblbnout, pokud se chyti za "spravny" konec ... temer jako v Absurdistanu (Idiocracy).

Ohl > takze to znamena, ze se shodujeme (co se informaci, na kterych pak muzem dal stavet, tyka), nebo ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
od té doby je někdo znovu dokázal obout?
Tak buď mají v pasti protismyk (a neví o tom, hehe), nebo jezdí jak hovada (protože protismyk se po pár pokusech vypne jestli si to dobře pamatuju - pokud nemají něco sofistikovanějšího).
Nicméně "jezdit jak hovado", resp. brzdit jsem u RJ ještě neviděl, spíš ty dojezdy bývají hodně plynulý...

trať se nyní opravuje, pravděpodobně z iniciativy RJ.
Někde jsem četl, že je to i kvúli RJ, ale taky hlavně kvůli nákladům, které tam jezdí čím dál víc (mluvilo se hlavně o Metransu do terminálu v Dunajské středě myslím).
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:10:50    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: první pražské metro vyjíždí zhruba ve 4:45 z konečné, v centru je pak za cca 10-20 minut (podle linky). Interval mezi spoji cca 10 min.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návrh na stížnost radě pro reklamu:

"Stěžovatel sleduje se znepokojením reklamy na žluté jogurty RJ. Je přesvědčen, že dochází k porušení zákona, protože reklama je klamavá. V reklamě se tvrdí, že substance v jogurtu RJ jsou poctivé a zároveň se tvrdí, že je tam obsaženo vše a ještě líp než u konkurence, dokonce o třídu líp!"
Skrblík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.34
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 17:37:41    Odkaz na tento příspěvek  

Skrblík: RJ nemůže zavírat (ani otvírat) něco, co jim nepatří.

Dle této logiky by nomohli cestující RJ využívat ani nádraží třeba na Svinově, protože nepatří RJ...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 18:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skrblík > nikoliv cestujici vyuzivat, ale RJ otvirat nebo zavirat treba nadrazi na Svinove.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Skrblík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.34
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 18:14:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nikoliv. Stačilo, kdyby RJ za využívání platil ŽSR tak jak má a mohly být otevřené. Že škudlí a pak vydává za "svoji zásluhu" postavení pár plexisklových budek je spíš ukázka přístupu RJ ke svým cestujícím.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4872
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 19:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: žijnete v minulosti. Dnes už je to tak že utečete když na vás řidič busu vybafne cenu za jízdu do vedlejší vesnice ve stylu 8 km za 18 Kč. Dávno není obyčejný jízdný drahý proti busům a mbnohde ani proti IDS tarifu.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 19:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krasny pripad, jak reklama dokaze lidi oblbnout
Nicméně ani tato reklama není postavena na hanobení jiných značek projímadel.

se shodujeme (co se informaci, na kterych pak muzem dal stavet
To asi ano,ale nejspíš se neshodnem na jejich interpretaci
Protože to je přesně ono jiné projímadlo. Srovnávání produktů v nestejných podmínkách.

hlavně kvůli nákladům, které tam jezdí čím dál víc
Pro ty by stačilo zavřít osobku úplně, když o ni z důvodů pomalosti, vzdálenosti od obcí a necestování lidí vlakem "neměla zájem" ZSSK, ne?

mue
Taky to spíš tipuji na problém ventilů protismyku. Jinak by obul celou soupravu.
Ale je i možnost, že když celou cestu z Prahy je pohoda, poté se vjede do hor, s prašanem, začne to klouzat a brzdí se stejně. Stačí jednou.

ukázka přístupu RJ ke svým cestujícím.
Ekonomika provozu. Nic jiného za tím nehledejte. (i když je možné se bavit o tom, kde nechat vyhřívanou čekárnu s pokladní a kde stačí busbudka)
Děje se tak všude. Např. v Německu vidět busbudku vedle velké zavřené budovy nádraží je(bylo) normální.
Je ovšem pravda, že přesně tohle, "ukázka přístupu ke svým cestujícím", je otloukáno o hlavu fujmodrým.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 20:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skrblík: RJ musí platit podobně jako ostatní dopravci na Slovensku podle Výnosu č. 3/2010 Úradu pre reguláciu železničnej dopravy. Nejprve si jej nastudujte, a pak diskutujte.
Skrblík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.34
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 20:41:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ekonomika provozu. Nic jiného za tím nehledejte.

Však ano, ale šetřit a ještě to vydávat za plus pro cestující umí takhle dokonale jen RJ.

RJ musí platit podobně jako ostatní dopravci na Slovensku podle Výnosu č. 3/2010 Úradu pre reguláciu železničnej dopravy.

Však ano... spíš by se tady nad tím měl zamyslet někdo jiný.Ekonomika provozu. Nic jiného za tím nehledejte.
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 22:01:05    Odkaz na tento příspěvek  

Skrblík: Však ano, ale šetřit a ještě to vydávat za plus pro cestující umí takhle dokonale jen RJ.
Nikoliv, tohle umí téměř jakákoliv moderní soukormá firma, která nechce prodělávat. Např. zlevníme vám váš jogurt o x, ale zároveň zmenšíme balení. Že totéž (=nějakým způsobem ušetřit) neumí ČD je jiná věc. Netvrdím jestli je to špatně nebo dobře, jen říkám že to takhle dneska funguje a praktikuje to spousta firem.
Neznám konkrétní situaci v SK, ale obecně na zastávkách, kde se jen nastupuje nebo vystupuje, kde se nekonají žádné přestupní vazby a tudíž se většinou příliš dlouho na příjezd spoje nečeká, opravdu nic jiného než budku proti dešti a větru nepotřebuji.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 22:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlček: aha a proto vychází při obyčejném základním jízdném autobus téměř vždy levněji. Aspoň teda myslím, že např. 74 busem je méně než 106 vlakem, ale třeba mi to správnou čd logikou vyvrátíte že to tak není(kilometrově je to skoro stejně). Nemluvě o delších trasách. Jediný kde se to možná srovná, jsou asi ty trasy do několika málo km.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 22:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry za odbočku mimo téma, ale tady je to stejně jedno:

Že by jeden druh jogurtu měl mít principiálně lepší marketing oproti jinému je logický nesmysl.

Tak pane, to je komediální výrok roku. Danone má všechno postavené na agresivním a zároveň zavádějícím až lživém marketingu a reklamě, kterou prakticky nonstop sype lidem do hlavy od TV až přímo po prodejní místa a to se prostě projeví i přesto, že každej řekne "na mě reklama nepůsobí". Patří jim cca 80% trhu a toho opravdu nedosáhli tím, že vyrábějí skvělé výrobky co se týká kvality produktu nebo jsou levnější než ostatní, naopak je to obyčejný průměrný výrobek. Je to jen a jen šikovný marketing, v tom oni prostě umí a hlavně na něj mají prostředky. Nebo by snad sypali každý měsíc desítky milionů Kč do reklamy a marketingu "jen tak"? To asi ne.

Třeba ten Actimel - oni neprodávají syrovátku, to není dostatečně "cool", oni prodávají elixír zdraví na imunitu, to samé u "skorojogurtu" Activia atd. Taky jim už v pár zemích tento styl reklamy zakázali, u nás to nevadí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Minibox.)
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 12:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox > diky za doplneni, Actimel je to, co moje hlava neudrzela

Ohl > Srovnávání produktů v nestejných podmínkách.
... jenze ty podminky nikdy nemuzou byt stejne, uz z principu. Proto jedine srovnani, ktere se nabizi, je prave to, ktere vychazi z realnych podminek v danou chvili.

Ciste teoreticky se mohli u ZSSK snazit presne o to same, co RJ ... klidne se zcela stejnym hardwerem ... a meli by proti zlutym vyhodu prave v tom, ze (aspon predpokladam) by nemuseli stavet pristresky nove. Nebudu tu resit proc to tak neni, protoze to v konecnem vysledku dulezite neni. Dulezite je, ze ted je to jinak a ze by - velmi pravdepodobne - bez teto nabidky (a jejiho prijeti) pokracoval provoz na trati prakticky ve stejne podobe, jako donedavna.

Jestli to povede k prosperite, nebo si na tom zluti nabijou hubu, ukaze az cas. Ale dulezite je, ze se to pohnulo.

Jinak, z provozu; minuly vikend dopadl pro modre i zlute (z pohledu me jakozto cestujiciho) prakticky nejlepe, jak mohl dopadnout; vsechny ctyri vlaky jely vcas, u modrych byly "vylepeny" mistenky tak jak mely byt, minibar jel (bohuzel ceny o rad jinde nez u zlutych, ale to v realu znamenalo, ze jsem si proste nic nekoupil), pouze by se dalo "vytknout", ze ve smeru z Prahy do Plzne prisla pruvodci poprve az za Berounem (takze hypoteticky mohl jet nekdo tretinu cesty gratis, ale to neni problem muj jakozto cestujiciho, ale dopravce, ze si to neohlida). Ve vlaku cisto a diky sezeni v Arrivacke puldvojce i pohodlno. U zlutych v "mem" kupe cosi chybelo nade dvermi (bohuzel stavkoval fotak v telefonu, takze snimek nemam - vypadalo to jako ovladac hlasitosti rozhlasu, ale ten tam byl, stejne jako vsechny ostatni obvykla "cudlitka").

Takze, ve vysledku oba dopravci za jedna, splnili to co slibili.

edit: Turbik > hmm, takze metro uz by jezdilo ... tim padem to bude spis o lenosti vetsiny takhle brzo vstavat na vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 15:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nikdy nemuzou byt stejne, uz z principu
Jak to,že ne? Na trase Praha-Ostrava je vše pro všechny stejné,lze srovnávat jízdní doby atd.
Pokud začnu srovnávat, jak jsem dobrý na opravené trati proti jinému na polorozpadlé, tak je to dost podpásové.

ze (aspon predpokladam) by nemuseli stavet pristresky nove.
Nemuseli. Dnes se to dělá tak, že se např. v rámci koridoru opraví původní budovy a po dokončení se uzamknou a ponechají vandalům.
Podobné to bude i na té dunajskostrední trati.
Otázka je, jak dlouho odolají ty plexisklové budky.

na zastávkách, kde se jen nastupuje nebo vystupuje, ...nic jiného než budku proti dešti a větru nepotřebuji.
Jo, on průvodčí stačí odbavit 20 lidí za 2-3 minuty do další zastávky, kde nastoupí podobný počet lidí, že.
Potom se různí simové diví, že ten ulejvák nepřišel půl cesty vlaku.
Je potřeba rozlišovat, kde budka jo a kde ne.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 15:43:14    Odkaz na tento příspěvek  

Podobné to bude i na té dunajskostrední trati
Nejen "na té dunajskostrední trati" platí dopravci v osobní dopravě přesně podle Výnosu ÚRŽD 3/2010 "o určení úhrad za prístup k železničnej infraštruktúre" od 0,512 do 0,520 EUR za každé zastavení. Tyto peníze dostávají ŽSR na to, aby mohly vytvářet zázemí pro cestující.
Ovšem, Jančura samozřejmě může za všechno, i za zemětřesení v Japonsku, tak může i za to, že ŽSR nepouští cestující do svých budov, ačkoli jim za to dopravce platí.
A nejen na Žitném ostrově, on může i za to, že ŽSR nepouští cestující do budov v Dunajově a Ochodnici (aktuální kauza na Kysucích), i když tam jezdí ZSSK.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 16:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH
Někdo tady psal, že za to může RJ?
Hodně velká představivost.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 16:19:27    Odkaz na tento příspěvek  

Spíš tvá velká neviditelnost některých příspěvků, pokud je třeba. Bez obalení smajlíkama.
Např. Skrblík (což je něčí reinkarnace), pátek 27. ledna 2012, 18:14:11 (a 20:41:15), že jsou budovy zavřené kvůli Jančurovu neplacení a že si na investici Regiojetu do přístřešků dělá píárko. Ještě by to chtělo vytáhnout onu vtipnou argumentaci o "pozlátku", na které láká povrchní cestující, jak si tu třepil někdo ústa v době zahajování provozu z Ostravy :-)
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.118.116
Odesláno Sobota, 28. ledna 2012 - 17:14:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jo, on průvodčí stačí odbavit 20 lidí za 2-3 minuty do další zastávky, kde nastoupí podobný počet lidí, že.
Potom se různí simové diví, že ten ulejvák nepřišel půl cesty vlaku.


Kolika cestujícím v Prahy hl.n. (Smíchova) tak obvykle musí průvodčí vystavit jízdenku z důvodu nástupu v neobsazené stanici, že to do první zastávky (Beroun za 30-40 minut) nestihne?
nareg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.157.15
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 00:41:15    Odkaz na tento příspěvek  

Šotouši, přiznejte se - kdo včera (v sobotu) fotil Jančurovo hnízdo na Smíchově? Poznávací znamení červený batoh
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 08:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček
Nevím. je to obvyklý úkaz nebo náhoda?
Já popisuji svou zkušenost obvyklého úkazu.

Samozřejmě, že existují o lempli. Naposled ve čtvrtek viděn v Os z Kraľovan do Žiliny. Celou cestu psal esemesky (nebo hrál hru) na sedadle vedle, jen ve stanicích mával odjezd.
To jsem u nás ještě neviděl.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 08:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.
Ad) skrblík-jestli sis nevšim, na ten nesmysl jsem mu odpověděl tvá velká neviditelnost některých příspěvků, pokud je třeba? Se smajlíkem
V tom případě jsi měl odpovědět jemu a ne mně.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 09:10:21    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se ve středu podíval na kanclík Regio Jetu v Pardubkách. Neviditelná fronta až před budovu a za počítačem se nudil s mobilem v ruce jakýsi mladík,kterého ani nenapadlo se aspoň nějak slušně obléci. Měl na sobě tričko s potiskem a mikinu. To dneska tam už hačala slečna v růžovém,ale lidí tam bylo stejně jako ve středu
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 09:14:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Radečka: Stihnout se to dá určitě. Ale těch podvodníků s Opencard a dalších filutů,kteří přejíždějí pásma a vůbec se to snaží vochcávat je dost.