K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 26. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 26. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 00:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dyť říkám, debil, debil, debil... Bez hlubokých analýz. Ale použito na jeho koně - kdyby nebyl Jančura a Leoš, stalo by se totéž - úplný kulový. Nebo by si to tisíce lidí hodily?
Swariner - máte pravdu, pŕiznávám. Debily a demagogy tohoto kalibru nemůžu daleko víc než celýho Jančuru s jeho souborem lží. Ten aspoň lže ve prospěch své kapsy, v podstatě marketing.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 01:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnávat vlakové spojení Prahy a Ostravy s Prahou a Libercem může jen velkej vtipálek.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 02:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B4,Jbb: Primitivmus rádobycestujících přesednuvších do aut je v tom, že tato planeta se úspěšně bude i nadále ničit ve prospěch jednotlivců, kteří nemají ohledy k ostatním. Potom tedy různé snahy o ekologično jsou k ničemu a navrhuji tedy, aby se i zbývající části země vybetonovaly ve prospěch gumokolistů a jejich miláčků, neb my ostatní jsme jim jen a jen pro smích. A abych nezapoměl, nechme Jančurovi těch zhruba 400 km železničních tratí, ať nám může ukazovat historii.
Přehnané vážení, viďte? Jen pro odlehčení.

Jinak Jbb 148000 aut při průměrné spotřebě ať nežeru 6l/100, kolikpak je to benzínu denně? Rabování. A proč? Pro zisk páru lidí.

B4: Jezdíte málo, a ještě méně za volantem. Proberte se, problémových míst na "plnohodnotném"dálničním tahu je dost. Např. Pha - Brno velice často, ale to se mi jen zdá, jak bych to mohl vědět, vždyť koleje tamtudy nevedou.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 02:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Už s tým prekrúcaním prestaňte. Naozaj.

Na tých 140 kiloáut D1+D11 smiem vedieť zdroj? A mimochodom, čo má spoločné to, že "pražský koniec" D1+D11 nejak zvláda dennú intenzitu nejakých 120 kiloáut, keď kritické miesta sú niekde úplne inde? A nezabúdajte, že to sú intenzity za 24h, kdežto onen imaginárny výpadok vlakovej dopravy Vám bude pridávať autá hlavne do špičkových časov.

Čo sa týka tých "ľudí na nástupišti", tak myslím, že sa nikto nebojí o to, že keby ČD vyhlásili, že prestávajú jazdiť, že by sa nepripravili, skôr ide o iné vplyvy toho, že preprava vlakom akosi "nie je garantovaná" (viď môj dávnejší príklad s bus linkou ZA-PX-TN-BM).

Takže by stálo za to ešte porozmýšľať, ako moc by to podporilo predaj áut (tzn. koĺko ľudí by kvôli tomu kupovalo do domácnosti prvé/ďalšie auto) a potom čo by to spravilo s vnútromestskou dopravou či už dynamickou alebo statickou (pretože zrovna v prípade OA-OC-PA-AB si dovolím tvrdiť, že väčšina cestujúcich sa z z/na vlak dopravuje MHD, ktorú by v tomto prípade často nemali dôvod použiť)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 03:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Ale zase jako soudný člověk řekněte: poženete při každém hlášení možností vzniku námrazy náhradní autobusy přes celou republiku nebo postavíte cestu a poženete náhradní soupravy s posádkama?
Já si myslím,že je to docela absurdní ne?


Ten kdo chce být nejlepší,tak by měl...

Jako normální cestující při vzniku této události trpělivě vyčkávám zprovoznění...a rovněž dodám,že pokud vím,že hrozí vznik námrazy,neplánuji si cestu s minutovými přestupy a vteřinovou dochvilností dojezdu

Normální cestující čeho? Cestující RJ nejsou normální cestující, na nádraží jsou to specifičtí cestující použíc služeb soukromníka, který se nadřazuje,proto čekají nejlepší služby, a 3 hodiny zpoždění přes 100% vracení jízdného o vánocích to není...


A když už teda chci toto po žlutém,proč modří nechali teda nácestné cestující za místem události čekat a nevypravili náhradní soupravy?
V této diskuzi opravdu nejde o to zda je někdo žlutý,modrý nebo černý,ale tu absurditu co zde jeden uživatel napsal.


Mám dvě kila v kapse a jízdenku RJ z Olomouce do Prahy, který mešká 3 hodiny, můžu jet nějak jinak, no nemůžu...ČD mešká 4 hodiny a přece mě vezmou jiným vlakem, občas i SC třeba z Ostravy bez přirážky...atd. Soukromník který nutí jet svoje cestující konkurencí je logicky špatný soukromník...


Budulinek4: Dal bych si vámi pauzu, to co poslední donou píšete jsou bláboly a Slim to vystihuje dobře občas.... Přál bych vám, aby ČD přestaly jezdit Ostrava-Praha, protože pak by se ukázalo, že 5000 lidí najednou nenasedne do aut, nepojede po D1/11, ale budou plivat na soukromníky, který nejsou sto odvézt poptávku (narozdíl od Liberce, kde toho je schopen........

Napíšu to potřetí, že cestující nejsou tak primitivní, aby čekali na vlaky, které nejedou. Stejně jako dnes v Praze nečekají cestující na vlak do Liberce.

je asi hodně velká škoda na tohle odpovídat, protože je to blábol, ale stejně jak jsem psal výše, doufám že ČD zruší vlaky Ostrava Praha a uvidíme jestli nebudou čekat
Jinak v Praze čeká hafo lidí na vlak na Liberec, bohužel se ho jen tak nedočká, protože koridor je u ledu a výhledově tak za 15-20 let by mohl být hotový a vlakem za 1:20-30 to půjde, jenže teď je všem jasný že nikoliv aůe můžeme se zeptat Ostraváků co budou dělat až jim nepojede jistá matka....
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3667
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 08:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky je třeba zrušit i MHD, ponechat jen výdělečné linky, které se zprivatizují. Těch pár aut v zácpě navíc nikdo nepozná.
Podobně zatočit i s policií (těch pár zlodějů navíc...) a podobnými užírači našich daní.

Led na trolejích.
Kdysi dávno byl v depu k dispozici komunistický přežitek, ližina ocelová se zimním vzorkem. Ta se namontovala na sběrač a mašina vyrazila trolej očistit.
Tak si říkám, kdyby totéž v případě potřeby namontoval dnešní udržovatel DC na své MVTV atd, kde je ten sběrač k dispozici, trať by stála hodinu, nikoliv půl dne.
V případě té neprůjezdné tratě přes hranice je depo SŽDC s MVTV k dispozici na začátku té ledové výluky...
Jiná věc je, že v tomto konkrétním případě by trvající déšť při teplotě kolem 0 až -1°C a znovuzamrzání tu hodinu tak či tak prodloužil.


Ale jinak je opravdu zarážející, že si o třídu lepší nezajistil taxi (víc lidí v tento den stejně ze Slovenska necestovalo) k žlutovlakům z Havířova.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 09:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem pozornějším, kteří si všimli, jaké marginálie dnes zajišťuje osobní doprava i do Ostravy, protože většina je dávno na silnici. Mně šlo hlavně o úvahu, zda by to vůbec někdo poznal. Kromě pár zajímavých argumentů jsem se dočkal jen Slimtání a plivání kolejových šotoušů, ale chápu, že se vám tato informace nehodí do krámu.
Ještě doplním několik faktů:
Jediné úzké hrdlo dnešní D1 a D11 je v Praze, kde D1 se rozplyne z poloviny na jižní spojku (intenzita 120 tisíc) a dál na Nuselák pokračuje jen 50 tisíc vozidel. Stejně tak D11, která se připojuje k Pzažskému okruhu. V Oblasti Vysočiny jsou intenzity D1 okolo 50 tisíc, což je rezerva skoro 30 tisíc vozidel denně. D11 od odbočky na Jičín (km 42) nemá intenzity ani 20 tisíc, tam je obrovská rezerva. Intenzity si jistě každý umí dohledat. Praha je dokonce zveřejňuje každý rok.

Co se týká pražského provozu, tam se při 100 tisícových intenzitách těch potenciálních 5 tisíc vozidel ztratí. Ne každý jede na Václavák, celou západní Prahu by pobrala jižní spojka. Dost lidí by jistě nechalo auto někde na jižáku nebo čerňáku a dále pokračovalo metrem, kde je taky rezerva. Dnes přepravuje metro C na IPP cca 300 tisíc denně, kapacita je 350 tisíc.

Dále mě pobavil příspěvek o tom, jak by omezení vlaků do Ostravy podpořilo prodej aut . Minimálně třetina z dnešních cestujících již auto má. Takže nám zbývá pár tisíc nových aut. Podívejte se kolik se prodá měsíčně aut, abyste příště nenapsal takový blábol.

K blábolům o ekologii nebo k rušení MHD no comment, to je mimo téma. Šlo čistě o neexistenci dálkových vlaků Ostrava-Praha. Srovnání s Libercem proto, že do Liberce žáden vlak nejede a je tam také dálnice, stejně jako do Ostravy. Jinak po silnici je to do Ostravy oproti vlaku jen o 15 km delší, pokud počítáte čas cesty dveře-dveře, vyhrává dnes auto i tam.

Ještě prosím Vláďu, aby mi napsal ta problémová místa na D1, abych se poučil, až tam v pondělí pojedu. Nebo jste slyšel o koloách z radiožurnálu?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 09:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: V něčem máš pravdu, ale nepodchycuješ jeden dost důležitý fakt, když uvádíš intenzity IAD v okolí Prahy a Ostravy - kolik aut jede zrovna mezi Prahou a Ostravou a ne někam jinam, či jde o dopravu pouze v okolí těchto měst. To se blbě zjišťuje.......

Jinak neexistence vlakové dopravy mezi Prahou a Ostravou by měla na prodej aut určitý vliv, protože auta by lidem celkem rychle odcházela, míněno pravidelné používání versus nějaké víkendové cestování či cestování po okolí. Ale jak moc velký vliv by to byl, těžko říci. Asi ti, co mají nějakou ojetinu, by se poohlédli po něčem novém.........
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 09:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Souhlasím, že přesná čísla kdo kam cestuje nejsou. Mně šlo jen o to, zda by současná silniční síť pobrala dnešní vlakovou frekvenci a vzhledem k intenzitam naprosto v pohodě.
S opotřebením aut souhlasím, nicméně stále řešíme výměnu několik tisíc aut proti několika miliónům v provozu, to je plivnutí.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 09:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tech mist na D1 je pomerne par, z me zkusenosti bych to rozdelil asi takto. Ostrava-Olomouc mirny provoz, dalnice je predimenzovana. Olomouc-Vyskov vetsi provoz, stupidni omezeni rychlosti, stav silnice hrozny, pri omezeni je to uz poznat. Od Vyskova po Brno je zas o neco vetsi, ale porad v pohode, navic s moznosti jet po statni. Od Brna po jihlavu intenzita dopravy roste, ale nic hrozneho, i stav dalnice je s kapacitou v poho. Od Jihlavy po Humpolec ( vysocina ), v zime horsi kvuli pocasi, jinak se da. Od Humpolce po odbocku na Benesov porad dobry, jen ty kopce, se spojenim dvou kamionu vedle sebe by mohlo neco znamenat. A od Benesova po Prahu je to narazove, ve spicce je silna doprava, kdyz se neco stane, stoji se hned. Od prazskeho okruhu se to mirne rozmelni, ale vetsinou to jede smer centrum. Takze nejhorsi cast je podle me vysocina a pred Prahou. Ale jak jsem rikal, zalezi na situaci a case. A kdo po tom jede.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Ty taxíky by musely jet až do Prahy - IC 1008 totiž v Třinci čekal na někoho z lokomotivní čety vlaku IC 1006, takže odjel +74.
Tade místo toho, aby v trase 1006 jela souprava 1008 (jak je to u ČD celkem běžné - EC od Vídně nebo Drážďan) ten vlak ještě víc opozdili.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr:
Hezky popsáno, jinak abych se vyhnul R46, občas jezdím po D1 a nejedu na Vyškov, první obec z prahy je dnes Přerov. Je tam 130 a žádný provoz. Až bude hotová komplet D1 i okolo Přerova, bude to paráda. to omezení na R46 je od nehody, kdy nějaký magor přeletěl do protisměru a spadl na feliciii, kde jelo 5 lidí.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostrava-Olomouc mirny provoz, dalnice je predimenzovana
Souběžná R48...
Z toho plyne, že i dálnice je zbytečné stavět.

Až se otevře dálnice do Polska i pro kamiony, už to asi taková pohoda nebude. I když...,když je souběžná levnější silnice, či výhodnější jet po slovenské, nebude to horké ani potom.

místo toho, aby v trase 1006 jela souprava 1008...vlak ještě víc opozdili

Asi by měli problém s tím, že většina vlaků je 4vozová, jen žilinský je 6vozový.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4 - stačilo by spárovat SPZ z mýtné brány na výjezdu z Prahy s bránou na vjezdu na Ostravsko. Jak máte definovanou marginálii - kolik procent z celku to je? Když porovnám intenzitu dopravy někde u Hranic a nekvalifikovaný odhad obsazenosti vlaků v obou směrech, tak mi podíl cestujících ve vlacích rozhodně jako marginální nepřijde.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozejk:
Máte pravdu, že intenzita 20 tisíc okolo Hranic je slabší. Ale tam je potřeba počítat už jen cestující do ostravy, kterých může být ve vlacích kolik? 3000 denně? Nicméně stále máme většinu na silnici. Otázkou je, jaký vliv bude mít dokončení D1 okolo Přerova.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, argumentační úroveň některých zde diskutujících je opravdu vybroušená - oč jednodušší je o někom napsat, že je debil (argumentatio ad hominem) nebo napsat, "že to musí být přeci každému jasné" (argumentace skupinou), než zkusit skutečně argumentovat.
A když selžou všechny ostatní možnosti, stále ještě můžeme plakat nad ekologií (v kteréžto chvíli bych prosil do ekofašistické rovnice zahrnout také soupravu 854+přívěšák se dvěma cestujícími na trase Praha - Mladá Boleslav).
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb
Přesně tak, stále čekám na argumenty a ne jen Slimtání a taky mě zajímají od Vladi ta problémová místa na D1, kde to nepobere stávající vlakovou frekvenci.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2260
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb 148000 aut při průměrné spotřebě ať nežeru 6l/100, kolikpak je to benzínu denně? Rabování. A proč? Pro zisk páru lidí.

Především je to mimořádně velký zdroj peněz do státního rozpočtu. A z něho těžíme všichni.
Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb 148000 aut při průměrné spotřebě ať nežeru 6l/100, kolikpak je to benzínu denně? Rabování. A proč? Pro zisk páru lidí.
Tak hlavně, tohle je argument ve stylu "já přeci mohu jet vlakem, tak může každej z těch 148 tisíc..."
Co natom, že jeden jede z malé vesničky u Prahy do malé vesnice jinde, druhý sebou táhne pračku, třetí si veze dva lovecké psy, čtvrtý dvě rozívené děti v sedačce...
Obávám se však, že duševní obzor lidí typu "vše krom vlaku je fuj-fuj" takovouhle úvahu nepobere. Stejně tak ovšem nepobere úvahu (pokud je pravda těch 140 tisíc vs. 8 tisíc), že celá slavná dálková doprava Prg-Ova je marginální záležitostí...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intenzity jsou 100 tisíc na D1 při výjezdu z Prahy, 40 tisíc na D11.Samozřejmě všichni nejedou do Ostravy, ale dalších potencionálních 6000 aut se v tom rozplyne jako nic.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tam je potřeba počítat už jen cestující do ostravy, kterých může být ve vlacích kolik? 3000 denně?

Ještě před nástupem konkurence (a tedy zatraktivněním nabídky) se uvádělo na trase Praha - OV přes 10 tisíc normocestujících denně. (Takže pátky/neděle to může být klidně násobek.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete někdo spočítat nabídku míst u ČD? U soukromých dopravců to vychází nyní na cca 3000 denně jedním směrem. Těch 10 tisíc by sedělo oběma směry.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:
Přesně tak, stále čekám na argumenty
Argumenty jste dostal, stále jen opakujete totéž. Pletete páté přes deváté, z počtu aut na dálnici Praha-Brno-Ostrava vyvozujete počty lidí přesouvajících se z Prahy do Ostravy. Kdo s vašimi neuspořádanými myšlenkami nesouhlasí, je "kolejový šotouš", "slimtá" a "lže". Když to samé o pár řádků níže pak tvrdíte vy, je to opravdu k popukání. Pak se přidal ještě kolega se substituty... Jak chcete diskutovat a hlavně o čem? Že soukromí dopravci nejsou schopni odvézt všechny zájemce o cestu vlakem Praha-Ostrava jste nejdřív napadl jako lež a pak sám potvrdil. Zbytek o alternativních dopravních prostředcích a malém podílu VHD jsou jen všeobecné řeči, na kterých není o čem diskutovat.
Jestli si myslíte, že jste všechny ohromil tím, že VHD má na celkové dopravě malý podíl, tak jste docela na omylu. Tato statistika se vykazuje zcela běžně a nová je tato informace pro naprosté minimum diskutujících.
Když jste zkoušel sledovat vytíženost vlaků RegioJetu a ČD, tak to mělo smysl a bylo k tématu. Teď jste úplně mimo téma.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 11:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě před nástupem konkurence (a tedy zatraktivněním nabídky) se uvádělo na trase Praha - OV přes 10 tisíc normocestujících denně. (Takže pátky/neděle to může být klidně násobek.)
Ta trasa vykazuje velmi silné špičky v pá a ne a výrazně slabší sedla.

Pletete páté přes deváté, z počtu aut na dálnici Praha-Brno-Ostrava vyvozujete počty lidí přesouvajících se z Prahy do Ostravy
To jste asi špatně četl (nebo si to přimýšlíte).
Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: "...,že duševní obzor lidí typu..."

Tak jako nenutím já vám můj názor, nenuťte mi váš. Odpověděl jsem tak, jak jsem uznal za vhodné na váš příspěvek, kde je uváděn počet vozidel na dálnicích. Chápu že ten z té zapadlé vísky, kam vlak nejede a bohužel ani žáden zachránce v bus dopravě, tak jede autem. Zde se snažím pouze poukázat na to, že ne vše je takové, jak to někteří chtějí vidět. Ono totiž v tom směru od Pha nejde o 3000 lidí, ale o daleko více, protože kdyby všichni přesedli do těch aut, tak se v tý Praze ani neotočíte. A řešit vše jen provozem ID je také špatné. Proto buďme rádi za tu železniční dopravu, smiřme se s tím, že je i zde nějaká konkurence, která nutí národního dopravce k zlepšení kvality, i když někomu se to nezdá, ale opět říkám, že žádný soukromník není všezachránce, poněvadž v momentě, kdy získá monopol, bude se po čase chovat jako ten národní. Stačí se podívat do bus dopravy, kde firma Veolia "skupuje" malé dopravce a nejen je, a pak se opravdu začíná chovat tak jako monopolista. Zkušenost. Diskuze s nimi je ještě horší než s ČD, stejná dotace na vůz s 15 místy jako na vůz s 60. Že u těch vozidel je rozdíl ve spotřebě nafty, která je největší nákladovou položkou je pro ně vedlejší. A navíc různé dotace na vozy a pod., takže jak tedy. Soukromá firma pobírající nemalý peníz z naší kapsy, a výsledek. Obce v so a ne bez spojení, omezování spojů a jiné. Takže rozdíl pro objednatele taktéž 0. A tohle se vám zdá normální? Asi ano.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Csad:
Nepodsouvejte mi něco, co jsem nenapsal. Nikdy jsem nenapsal, že soukromníci by pobrali dnešní nabídku. Celou dobu jen tvrdím, že by si cestující našli cestu i bez vlaků a kolaps by nenastal.
Ta procenta jen ukazují, jak má železniční doprava margináĺlní podíl na přepravě.

edit: samozřejmě dnešní poptávku ne nabídku

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak minimálně pro mne je info o nízkém procentu dopravy prg ova skutečně nové.
Tak či onak je ovšem debata o tom,zda-li by soukromníci odvezli frekvenci či ne, zcela zbytečná. Nevybavuji si například,že by se obdobnê debatovalo třeba o lince prg-brno či prg-liberec...
Vlado, váš příspěvek míchá X věcí, skoro nemá hlavu ani patu. Opět dojmy, pojmy. Víc než 3000? O kolik? Zas váš dojem? Veolia,monopolista,hm. Zas Váš pocit... Spojení do každé vísky každou hodinu? Vždy pro dva lidi? A Vy jim to zaplatíte z vlastní kapsy? Nebo zavedeme právo na spojení z každé díry? Vždyť zdroje jsou říkával s. Špidla...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
To jste asi špatně četl (nebo si to přimýšlíte).
To je možné. Ale jak jinak si vyložit větu dnes z 9:12: jaké marginálie dnes zajišťuje osobní doprava i do Ostravy, protože většina je dávno na silnici. A pak celý příspěvek v 10:52. Jak může vědět, kolik lidí jede celou trasu? Nejsem první, kdo na tento logický omyl upozornil, viz také kolega Jbb (11:22) - první část jeho příspěvku.

Budulinek4:
Na stejnou otázku už jsem vám odpovídal včera ve 23:35, protože jste mi ji položil už ve 23:15. Točíme se v kruhu.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k uvedeným úvahám: vzal tu někdo v potaz či existuje nějaký skutečně směrodatný údaj o frekvenci (počtu cestujících) mezi Prahou a Ostravou?
Já jen,aby náhodou už tento potenciál či kontingent cestujících nebyl dávno vyčerpán :-)
A prosím berme v potaz celotýdenní frekvenci nikoli jen pátek odpoledne z Prahy,kdy jak všeobecně známo se náplní snad vše co má na sobě ceduli:Praha-mimo Praha :-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím, že další debata nemá smysl. Nezbývá než si počkat na další stávku železničářů a já se postavím v Mirošovicích k benzince a budu sledovat ten kolaps a hotový konec světa bez železnice.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: tu pasáž z Vašeho příspěvku o tom,že konečně národního dopravce "královnu babičku" nutí někdo nad zamyšlením se o zvýšení kvality služeb a v tomto případě i snížení ceny stejně jako tu kdy v kraji dominantní "soukromá firma" zneužije svého postavení na trhu plně podepisuji a souhlasím.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odcházím, neb to nemá smysl. Ano, smýchal jsem vícero věcí dohromady, ale ono nic z toho, co se tu píše delší dobu není jen a jen o RJ. Zapletlo se do toho už vše, tudíž jde vidět, že i když se to někomu nebude líbit, je to tak provázáno, že jeden bez druhýho nejsme nic. Každý z nás má určité požadavky, někdo výše, někdo níž, někdo chce přepravu z domu do domu, někomu stačí poblíž, jiný chce stravu, další bez stravy, takže tak to má být. Máme na výběr. To je to důležité.

Jbb: Nechci, ale zdá se mi prostě, když máte ves, kde jezdil vlak cca 6-7x denně, nahrazen bus v kladiva 3x, v so ne O špatně. Nemluvě o způsobu spoj v 16 tam v 16.30 zpět, to považuji za zcela zbytečné. Neb kdo s ním pojede? Nik. Díky zničení původní vozby vlakem odešlo totiž i to zbývající procento cestujících do těch pekáčků.

Desiro: "Především je to mimořádně velký zdroj peněz do státního rozpočtu. A z něho těžíme všichni."

Kde? Vy to někde vidíte? Já nikoli, tyto finance mizí v těch bezedných dírách nejen u ČD a ČDC. Hlavně v soukromých rukou. Postavíme dálnici, zaplatíme stejně my, a výsledek. D47 Ostrava zářný příklad.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad B4: nedělej te to...
Mám takový pocit,že konec světa nějak už nevyšel ani Mayům a konec světa bez železnice nějak nevyšel ani odborovým předákům! :-)
Ostatně to ukázala nedávná historie.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Děkuji, ono vlastně o to jde v případě nasazení konkurence. Je to zrcadlo, které nutí ty, kteří odpovídají za chod firmy k popisovanému. Nejen u ČD, ale i v bus dopravě, zde se bohužel toto vytrácí díky popisovanému jevu ohledně nej firmy v bus dopravě v ČR.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde? Vy to někde vidíte?

Jistěže, stačí si najít příslušné údaje:-) Byla tu o tom nedávno rozsáhlá diskuze.

Inkaso ze spotřební daně, DPH z minerálních olejů, silniční daně, mýta a dálničních nálepek činí ročně cca 140 mld, výdaje na ně jsou přitom 60 mld., tj. 80 mld. je čistý příjem do státního rozpočtu.
Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: a je třeba si také uvědomit,že s příchodem různobarevné konkurence jde u "královny babičky" najednou koupit jízdenka Praha-Ostrava do 2.tř.za 295,-Kč ve voze s klimou,modernizovaném,se zásuvkami,když ještě před spuštěním provozu konkurence za to chtěla mnohem více?
Podotknu jen,že včera jsem za tuto částku (296,-) absoloval trasu 221km na trati bez konkurence v odpovídající třídě bezkonkurenčnímu prostředí (2.tř.voz.,B249 classe,bez ničeho)
Bohužel bydlím v kraji,kde nemám možnost volby a největším pohodlím je B249 v celoNajbrtu.
Nebo mohu využít kombinace Sharka/Pantera v podobě Os a přestupem a delší jízdní dobou.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: A ta odhadovaná ekonomická ztráta za 800 mrtvých ročně je započtená kde? A náklady na léčení, trvalé následky? Nehledě na zvýšený výskyt rakoviny způsobené prachovými částicemi z naftových motorů...
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A těch 60 mld nákladů je vypočtených jak? Jen z SFDI? V tom případě, kde jsou náklady na údržbu komunikací placenou kraji a obcemi?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: "Bohužel bydlím v kraji,kde nemám možnost volby....."

Doufejme, že se to bude lepšit i jinde, byl bych rád, ale je to i o tom, kdo spolurozhoduje. A to už je také naše věc, tlačit tyto zvolené k akcím.

Desiro: "...80 mld. je čistý příjem do státního rozpočtu."

A kde je máte? To je totéž, jako když se zavedly poplatky u doktorů, v nemocnicích, a vidíte nějaké zlepšení? Já nikoli, čekání nastejno, objednávací doby na nejméně čtrt roku, ne-li déle, atd., atd. A to je ve všem. Platí se čím dál více, a kde nic, tu nic.

A pak příjde nějaký vychytralý s tím, že chudák zkrachoval kvůli tomu, že mu někdo nedopřál sluchu a milionky či miliardy jsou v trapu. A zaplatí to kdo? No přeci my všichni.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náklady na místní komunikace jsou tam taky, račte si vyhledat příslušnou diskuzi.

Že někdo vytáhne externality jsem čekal.

Externality jsou ale náklady externí i proto, že se jejich výše nedá přesně vyčíslit, proto se s nimi obvykle nepočítá. Má to svojí logiku, dá se s nimi totiž kouzlit a dokázat naproto cokoliv (třeba i to, že ti usmrcení uvolní svá pracovní místa jiným a stát za ně nebude muset platit důchod a spol., takže to bude šul nul - jo, je to krutý, ale chcete externality, máte je mít).

Zkuste domyslet, co by se stalo se státním rozpočtem, kdyby se ekofašistům povedlo srazit objem silniční dopravy o 50%.
Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen z SFDI? V tom případě, kde jsou náklady na údržbu komunikací placenou kraji a obcemi?

A jakou to má souvislost s železnicí (nebo o čem se tu bavíte)?

Železnice a silnice není už dávno ve vztahu "buď a nebo". To platilo tak možná v 19. století, kdy železná dráha válcovala dálkové formanské povozy...
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Externality jsou ale náklady externí i proto, že se jejich výše nedá přesně vyčíslit, proto se s nimi obvykle nepočítá. Má to svojí logiku, dá se s nimi totiž kouzlit a dokázat naproto cokoliv (třeba i to, že ti usmrcení uvolní svá pracovní místa jiným a stát za ně nebude muset platit důchod a spol., takže to bude šul nul - jo, je to krutý, ale chcete externality, máte je mít).

Taky si ti zranění a zabití často platí pojistky, takže mnohé je posléze placeno z nich...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3356
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 15:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek4:
Chtěl bych zde vyvrátit jednu neustále opakovanou lež, že bez vlaků Dráhy mezi Prahou a Ostravou by zůstaly tisíce lidí na nástupišti, protože vyzobávači by to neodvezli. Tohleto je prostě lež.
...Nepodsouvejte mi něco, co jsem nenapsal. Nikdy jsem nenapsal, že soukromníci by pobrali dnešní nabídku. Celou dobu jen tvrdím, že by si cestující našli cestu i bez vlaků a kolaps by nenastal.


Jestli jste tím teda chtěl říct, že bez dráhy by se svět nezbořil, pak možno souhlasit, ale nutno dodat, že tentýž svět by se neposral ani bez Vašeho žlutoboha, to z toho logicky vyplývá, když už se tady tak dožadujete argumentů, Vy trotle, který už neví, jak by na tu dráhu zaútočil.
Nebo snad chcete říct, že ti, co dnes jezdí s Jančurou, by v případě konce drah na tom perónu stát zůstali? Vlastně by mě to u Vás až tak nepřekvapilo...proč jste vůbec tuhle dementní debatu o přechodu lidí na silnici rozpoutal, jaký to mělo smysl?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 15:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulíne stále více lid zajímá, kolik je ti let. Kdy nám to prozradíš
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 15:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ulhaný zloděj: Lid zajímá zejména, kde je tvůj všeodhalující článek o Regiojetu na Slovensku, kokote.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Lid
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.207.11
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 16:24:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli on lid nemá spíš Budulínka i Bevela u . Tušíte aspoň rámcově, jak hrozní jste mimoni?
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 16:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: vy jste nějaký pomýlený.
To Vláda749 začal o konci dráhy, když jediná správná Dráha přestane jezdit. A strašil, že by nastal kolaps cestování v dané trase.
Budulínek jen poznamenal, že existují i jiné způsoby dopravy.
lustrátor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.115.91
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 17:12:28    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: A lid by zajímalo, proč takový "novinář" a "podnikatel" jako ty, bydlí na radnici jak bezdomovec?
Mariacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 17:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me by hlavne zajimalo, co vyse uvedene urazeni se navzajem ma spolecneho s tematem Regiojet? To tady nefunguje administrator?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 17:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g: Bububu.... Nikoli strašení, jen názor, na strašení jsou tu jiní .

Kolaps? Nikoli, jen jsem řekl (napsal), že jsou problémová místa. Třeba samotná Ova bývá slušně ve špičkách zapráskána, tudíž když jedete slušně 80 km k Ově, tak pak na místo určení cca 8 km jedete třeba i 50 minut. Totéž Pha. Ale pardón, já jen sním, to totiž není pravda.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 17:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mariacek: Souvislosti, možná.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 18:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Ešte raz, berte hodinové intenzity prevádzky a pridávajte do nich hodinové intenzity prepravených cestujúcich na železnici (dtto to metro C, dtto všetko). Prípadne odpíšte že som Vás zasa pobavil. Mne to robí dobre, robiť ľuďom radosť

A až niekam budete kandidovať, tak sa ohláste, možno Vám dám aj hlas Vyrobiť z jablka hrušku a potom ju porovnávať s traktorom, to Vám ide. Tak veľa zdaru. Našťastie s tým atiaľ zmôžete len toľko čo ja a môžete max. nenávistne pľuvať okolo.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 18:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g:
nene, pomýlený jste Vy, celá tahle zcela nesmyslná debata začala tímto Budulínkovým zvratkem:
Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 21:17:37
Chtěl bych zde vyvrátit jednu neustále opakovanou lež, že bez vlaků Dráhy mezi Prahou a Ostravou by zůstaly tisíce lidí na nástupišti, protože vyzobávači by to neodvezli. Tohleto je prostě lež. Cestující nejsou žádné ovce, kteří se neumí bez cizí pomoci přepravit. Prostě by sedli do auta, stejně jako to dělají na jiných relacích....atd.

Pro mne z čistého nebe vystřelené tvrzení, že by se nic nestalo, kdyby nebyly vlaky, protože lidi by jeli auty, je naprosto stejná hovadina jako třeba tvrzení, že kdyby nebyla auta, lidi by jeli vlaky, a kdyby nebyla auta nebo benzín, lidi by osedlali koně, kdyby nebyly supermarkety, lidi by si si vypěstovali prase a brambory. A kdyby nebyly peníze, lidi by si nakradli, že?
S tématem Regiojet ani s diskuzí o železnici to naprosto nesouvisí, s tématem Bohnice naopak velmi, velmi. Otázka na věk autora této ultrakraviny je pak víc a víc namístě.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 18:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf
Hodinové intenzity na silnici nemám k dispozici, na železnici se dají odvodit. Váš argument beru. ale pochopte, že autem by se zátěž rozložila do většího časového okna. Například nejen já jezdím raději v noci, kdy žádný vlak nejede. Takže vlakem musím nejpozději v 7, ale autem vyrazím klidně v 9 večer. Při pracovních cestách samozřejmě takto kombinovat nelze. Nicméně kde konkrétně myslíte, že by nastal dopravní kolaps, pokud by nevyjel vlak Praha Ostrava?
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 18:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já už delší dobu na Slimty nereaguji, ale pokud se vám to téma nelíbí, tak to nečtěte. Že pořád musí ti samí dokola urážet a plevelit diskuzi a argumentačně jsou naprosto prázdní.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 19:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Ja ich tiež nemám, preto nimi neargumentujem, len Vám oponujem v snahe "vyargumentovať" to bez nich. Z mojich skúseností je aujímavý napr. kruhák v Litomyšli pri nádraží, alebo úsek od R50 po Vyškov a obecne vjazd do Ostravy, tam to býva už aj dnes dosť tragédia ...

A k tomu dimenzovaniu. Za ideálnych podmienok 4 prúdová diaľnica tie autá naozaj pohltí ani nevieme ako. Len tie ideálne podmienky sa vplyvom toho, že každé vozidlo má svojho vodiča, a ich kvality sú rôzne, dokážu hodne rýchlo rozvážiť (teraz nemyslím 3h zápchu, ale spomalenie, vďaka ktorému na diaľnici nejdete plynule 110-130, ale lietate od 150 až k 70, spotreba paliva ide hore a životnosť niektorých častí auta zas dole. A čím viac áut, tým častejšie sa rozvážia. A to je ten problém
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 19:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Vy jazdíte z Prahy do Ostravy cez Litomyšl?
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 19:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Ta problémová místa mám jiné zkušenosti, zrovna na I/35 jsem nikdy problém neměl, kromě mimořádností. Že by se ucpával kruháč v Litomyšli o tom nevím, ale nerozporuji to. Tam je hlavně problém, že chybí přejezd Labe a celý tranzit od D11 skončí na kruháči u Opatovic a dál si hledá cestičku přes Labe skrz Hradec, Vysokou, Kunětice nebo Pardubice.
Ten úsek na D1 od R50 k Vyškovu (km 203-230) je úplně nejhorší dálniční povrch v ČR. Naštěstí letos se v některých úsecích vyměnil pravý a stoupací pruh, příští rok se bude pokračovat. Bývají tam nehody hlavně tím, že se tam v podstatě nedá jezdit pravým pruhem a všichni lítají levým, ale bude to lepší.
Příjezd do Ostravy - záleží odkud a kam přijíždíte, ale za poslední roky se tam postavilo tolik nových silnic (D1, severní spoj, prodloužená Místecká), že rezervy tam stále ještě jsou.
Já bych viděl problémová místa v Praze na vjezdu, ale právě u intenzit přes 100 tisíc vozidel by se to mohlo ztratit.
Ono u silnice je výhoda v tom, že pokud někde vznikají velké zácpy, jsou obvykle alternativy. Krásnou ukázkou bylo donedávna objíždění Barrandovského mostu v době semaforu, kde čekání na jižní spojce bylo nesnesitelné, objíždělo se všemi různými cestami (Ke Krči, nábřeží, ). Auta si prostě vždycky cestu najdou. Samozřejmě mám na mysli kolony vznikající pravidelným provozem, ne mimořádnost jako je nehoda nebo uzavírka.


S druhou částí příspěvku samozřejmě souhlasím. Uvidíme co udělá oprava D1, ale pokud budou zachovány 2+2, žádný kolaps nečekám.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 19:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023:
Z Prahy do Ostravy se tak jistě nejezdí, ale pokud bydlím v Kyjích a pojedu do nějaké vísky západně od Olomouce, zřejmě bych takto jel. Ta Litomyšl vznikla tím, že případné chybějící vlaky by vygenerovaly nové cesty autem, které by se rozdělily dle mého názoru na 1/3 po D11 a zbytek po D1.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 7-2005

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 20:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro mne z čistého nebe vystřelené tvrzení, že by se nic nestalo, kdyby nebyly vlaky, protože lidi by jeli auty, je naprosto stejná hovadina

Jenže ona to hovadina není.