K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 19. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 19. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ffíírraa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.56.33
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 15:30:30    Odkaz na tento příspěvek  

Tomes:Pánové, jděte s těmi kecy už do ..... 2 fírové by měli jezdit u jiného dopravce z Kořenova dolů, to by pak možná jeli předepsanou rychlostí 30 km/hod. a neohrožovali by cestující rychlostí 90 km/hod. Jen zázrakem vlak nevykolejil, takže asi tak.

Tak hele, pane, vy jste viděl zprávu z uzavřeného vyšetřování této mimořádné události? I kdyby ano, všiml jste si, jak reagovali fírové ČD a Carga na průsery kolegů u RJ zpočátku jeho působení na kolejích?
Tak buďte tak laskav a zdržte se raději komentářů, protože jsou jednak předčasné, jednak jsou netaktní, pokud jste kolega. Pokud nejste a jste jen žlutě zbarvený šotouš, tak držte hubu úplně, protože o tom víte hovno. Takže asi tak.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 15:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Že to je šmejd, k tomu se hrdě hlásím - Ve srovnani s kym je smejd?

krásně jste zase přepinkl míč na stranu ČD - Ja ho neprepinkl, on tam celou dobu je a zluti si k tomu pouze poridili jeste jeden na sve strane.

proč do toho motáte pendolino, nechápu - protoze pendolino kritizovat nechcete, zatimco zlute jo ... a oba vlaky funguji na totoznem principu

Vaše naprosto zkreslená interpretace a ohnutá realita. - V cem je zkreslena ci ohnuta? Dokazte to, nebo vemte zpet. Jinak sam sebe radite do skupiny sotousu, kteri tvrdi, ze blesky na brejlovci pridaji 100kW vykonu a 20km/h na maximalce.Tedy, ze dva jinak stejni brejlovci, lisici se lakem, budou jezdit kazdy jinak - jeden dobre a jeden spatne. A pozna se to jen podle toho laku... nebo kdyz tu mame dva dopravce fungujici v jednom produktu podle stejnych pravidel, tak i kdyz funguji stejne, jeden je spatny proto, ze ma spatnou barvu, protoze kdyz to same udela ten druhy, je to spravne
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: ČD už mají také neoficiální stránku na FB

dokonce je jich víc, ale oficiální, jak se k nim hlási RJ, žádná
odkaz1
odkaz2
odkaz3 - nedávno ještě žijící
odkaz4
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ve srovnání s nikým, prostě v absolutní hodnotě. je to můj názor, mám na něj právo a můžuá ho tady ventilovat minimálně stejně jako podle Jančury v Maximu je kokot Hašek.

Pendolino jste do toho zamotal v souvislosti s povinnou rezervací, ale já jsem Vám tvrdil, že to není jediný a hlavní možný problém RJ pro některé cestující. Zase jste to demagogicky otočil, nikdy jsme neřekl, že pendolino je nekritizovatelné, ale hlavně - Vaše výpady se netýkají zdaleka jen pendolina, ale systému ČD jako takového, proto nechápu, proč se Vám najednou hodí do jedné odpovědi zrovna ono.

A protoze Pendolino je pro modre v poradku, zatimco zlutovlak nikoliv (prestoze jezdi podle stejnych pravidel), vychazi mi z toho jedine - meritkem neni nejake objektivni srovnani produktu, ale to, v ci kapse prijmy konci.
Takze se obloukem vracime k tomu, ze Jancura je previt nikoliv proto, ze by spatne provozoval vlaky, ale protoze ukrojil cast z prijmu, ktere mely koncit u tech spravnych lidi.


Myslíte tohle? Dokažte Vy, že to takhle je. Je to čistě jen Vaše dedukce, přání otcem myšlenky. Prostě jste tak rozhodl bez toho, abyste to čímkoli dokázal podložit. A hlavně mi někde najděte jakékoli moje vyjádření, že pendolino je ve všech směrech OK, jezdí v pořádku a je nekritizovatelné. Jinak vemte zpět, protože mimo jiné tohle je ta Vaše ohnutá interpretace. Vy si docela s oblibou fabulujete různá moje (nebo někoho jiného) vyjádření, které se Vám zrovna hodí napadnout, protože lepší argument nemáte.

Protože to, že
kdyz tu mame dva dopravce fungujici v jednom produktu podle stejnych pravidel, tak i kdyz funguji stejne, jeden je spatny proto, ze ma spatnou barvu, protoze kdyz to same udela ten druhy, je to spravne
to tady taky nikdo modrý nikdy neřekl. To jen Vy tady a teď.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DB a SNCF předložily společnou vizi
"možnost rovného přístupu do sítě, který lze zajistit dostatečnou kontrolou neutrálního chování provozovatelů infrastruktury. Evropský železniční regulační úřad je podle názoru obou velkých koncernů schopen dodržování rovných podmínek zajistit."
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
No a pro Vás je jediná pravda všechno, co vyslintá Jančura, tak jsme si kvit.

Ale kdeže, už kolikrát jsem tady psal že Jančura je tlučhuba, to musí každý soudný člověk při čtení jeho příspěvků a komentářů potvrdit, na druhou stranu se mi ale líbí jak využil situace kdy se o něm mluvilo. Oslovil přes media spoustu lidí a tím je přilákal do svých vlaků a víc lidí je víc zisku, jednoduše si tím udělal reklamu.
Ale že bych se kvůli tomu musel tady rozčilovat, že Jančura tehdy řekl že to bude tak a dnes je to jinak, tak to ne. Je to jeho věc a jeho peníze, ať si žvatlá co chce. Horší je když mi ČD zvýhodní jednu trasu, kterou já nikdy nevyužiju a já platím plnou sazbu z horní do dolní, protože jinak nemůžu protože mi tam nic jiného nejezdí.

O kvalitách Ondrůje jsem si udělal svůj obrázek ještě když byl u ČD a nezměnilo se to ani u RJ, takže jedním slovem hrůza.

Ale co je na tom článku zajímavého je to, že:
S cenou 50 Kč jsme navíc nepřišli jako první,“ pokračuje Ondrůj. U Asiany ÚOHS cenu toleroval, protože prý na trh vstupovala. Ve skutečnosti na něm působila už od roku 2005, ačkoli tehdy nabízela pouze jeden spoj denně a následně jeden spoj týdně.

SA jezdilo akčně za 50,- u kreditovek, ale asiana jezdila taky za 50,- jenže podle ÚOHS nově vstoupila na linku (i když tam už byla omezeně) a proto cena u ní byla v pořádku, kdežto SA napařili 6 mega pokutu. Docela zvláštní.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: kdo asi tak kromě Litvina a ČSAD LB Jančurovi konkuroval?

Na Liberci třeba ještě Hotliner a KV třeba ještě Autobusy KV? Na Brnu Čebus, ČNE, Tourbus, různá menší ČSAD, slováci, Eurolines..... ale vždyť to přece dobře víte, takže další linky netřeba vypisovat. Navíc většina konkurentů se v podstatě zlikvidovala sama, třeba ČSAD Liberec ;-)
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi. No jsem rád, že aspoň v názoru na Ondrůje a Jančurovu tlučhubovitost se shodneme, to ocenuju, žlutí většinou Jančuru zbožňují bezvýhradně. Já teda na rozdíl od Vás tu tlučhubovitost a hlavně podpásovost a neférovost nesnáším natolik, že mne to i jako potenciálního cestujícího odrazuje, ale je fakt, že lůza mu to žere a žrát bude.

Horší je když mi ČD zvýhodní jednu trasu, kterou já nikdy nevyužiju a já platím plnou sazbu z horní do dolní, protože jinak nemůžu protože mi tam nic jiného nejezdí.
Použijte Jančurovu demagogii a můžete mu to vpálit, je to jeho vina, protože nikam jinam nejezdí a nedělá dráze konkurenci. Protože tak, jak se chová ČD jinde, chová se každý monopolista a je to logické, i když pro zákazníka špatné.

SA jezdilo akčně za 50,- u kreditovek, ale asiana jezdila taky za 50,- jenže podle ÚOHS nově vstoupila na linku (i když tam už byla omezeně) a proto cena u ní byla v pořádku, kdežto SA napařili 6 mega pokutu.
Náš společný oblíbenec ovšem z vrozené diskrétnosti zamlčel, že SA jezdila na kreditovku za páďo jen před spoji Asiany, jinak ne....tak proto. Plus se z vrozené skromnosti dál nešířil o tom mailu, který ÚOHS zachytil a kde se psalo o likvidaci Litvina...Tak i proto.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: no a kde jsou dneska skoro všichni ti konkurenti na Brně a LIberci? Slušným slovem, prosím..;-) Akorát že ČSAD LB a Litvin se cukali...Jak se, prosím, zlikvidovalo ČSAD LB samo?
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

víc lidí je víc zisku

Tady ještě někdo věří, že ty poloprázdné, občas i čtyřvozové vlaky mohou něco vydělávat? Svatá prostato!
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: žlutí většinou Jančuru zbožňují bezvýhradně.
Neřekl bych, na FB si to PR RJ musí odmakat
Mladí cestující nejsou vovce, stačí občas sledovat diskusi..
(v tomto okamžiku 19.136 "To se mi líbí" flagů)

lůza mu to žere a žrát bude
Slime, proč si tak nabíháte na vidle?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Dokažte Vy, že to takhle je. Vzdyt to pisu celou dobu; dokud dotovanym vlakum vyziralo premiove cestujici komercni Pendolino, bylo dlouha leta vsechno v poradku, protoze penize tekly spravnym smerem.

Jakmile se objevil nekdo, kdo si z kolace - za stejnych podminek (provoz komercnich vlaku na stejne lince, jako provoz dotovanych ve ZDO zarhnutych), jake melo doposud Pendolino zpusobem stejnym, jakym to doposud delalo Pendolino (povinne mistenky, omezena kapacita, omezeny pocet spoju, nadstandardni sluzby) - taky ukousl, je to najednou spatne, protoze penize konci jinde, nez maji.

Jake ze to mate argumenty vy? Ze je to smejd v absolutni hodnote?

kde jsou dneska skoro všichni ti konkurenti na Brně a LIberci? Slušným slovem, prosím..;-) Nevim jak ostatni, ale CSAD Liberec je, slusne receno, v prdeli; protoze si chtelo uzivat vyhody socialistickeho monopolu i v dobe, kdy to jiz situace neumoznovala. Podobnost s CD je ciste nahodna.

jregent#167 > Slime, proč si tak nabíháte na vidle? ... ho to bavi, kazdy mame nejakou uchylku
btw, jedete tenhle vikend?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Prahy do Liberce dnes jezdí i DPML, ti zas nejezdili dřív. A otázka byla položena v minulém čase.
A ČSAD Lbc se fakt zrušilo samo, tam stačilo ťuknout - třeba zavést slušné jízdní řády, nastavit přijatelnou cenu, která se mimochodem po odečtení inflace zas až tak nezměnila dodnes, do autobusů místo morousů až hulvátů nabrat slušné lidi - a šlo to do kytek raz dva.
A kde by měli být dnes bývalí konkurenti? Prostě neustáli konkurenci, tak jako Delvita nebo Carrefour.
Navíc v dopravě do Brna, Budějovic a Plzně konkuruje dráha, na to bych taky nezapomínal - vlaky a autobusy jsou tam substituty. (Do Liberce a Varů kvůli stavu dráhy bohužel ne.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr#1603 > Navíc v dopravě do Brna, Budějovic a Plzně konkuruje dráha, na to bych taky nezapomínal - vlaky a autobusy jsou tam substituty. (Do Liberce a Varů kvůli stavu dráhy bohužel ne.)

Zrovna u ty Plzne bych to tak jednoznacne nevidel - netusim, zdali by uz bylo realne zajizdet zase s kazdym spojem do centra na Florenc misto na Zlicin ... ale dovedu si predstavit, ze by to s pocty cestujicich slusne zamavalo, pokud by streka zlutobusu byla Plzen CAN - Plzen SS - (Praha Zlicin - ) Praha hl. n zastavka pred Fantovou budovou - Praha Florenc. Jizda na jednu (virtualni) jizdenku z Plzne do Ziliny nezni spatne :-)

Kazdopadne predpokladam, ze po otevreni okruhu na jihu by v centru mohlo byt preci jen volneji (spis je otazkou, zda zvysovani poctu vozidel toto neprehoupne na druhou stranu).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podobnost s CD je ciste nahodna. A další podobnost je, že okamžitě po vstupu Jančury s jeho stevardkami se v ČSAD Lbc stevardky objevily taky.
Ono se musí uznat, že se ČSAD Lbc ve velmi krátké době na této trase vylepšilo na úroveň Jančury, včetně třeba radikálního vylepšení jízdních řádů. Jenže bylo pozdě - kdyby si páprdové ve vedení ČSAD Lbc Jančury všimli, už když jezdil jen z Prahy do Brna a náležitě se na to připravili, nemuseli to tak rychle zabalit.
Takový konec bych ČD na trase Praha - Ostrava nepřál.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OT: po otevreni okruhu na jihu by v centru mohlo byt preci jen volneji Vliv okruhu na centrum je minimální.
Co by ale možná šlo, kdyby RJ jezdily už ze Smíchova s cestujícími, a ne Sv, mohl by být přípoj na žlutobus tam. Sev. nást. sice není žádné terno, ale snad by se to dalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:Vzdyt to pisu celou dobu; dokud dotovanym vlakum vyziralo premiove cestujici komercni Pendolino, bylo dlouha leta vsechno v poradku, protoze penize tekly spravnym smerem.

Jakmile se objevil nekdo, kdo si z kolace - za stejnych podminek (provoz komercnich vlaku na stejne lince, jako provoz dotovanych ve ZDO zarhnutych), jake melo doposud Pendolino zpusobem stejnym, jakym to doposud delalo Pendolino (povinne mistenky, omezena kapacita, omezeny pocet spoju, nadstandardni sluzby) - taky ukousl, je to najednou spatne, protoze penize konci jinde, nez maji.

Furt nevidím sebemenší důkaz pro toto tvrzení. Navíc je to, s prominutím, blábol, protože srovnávat situaci, kdy jedny cestující vyžere jednomu vlaku druhý, přičemž oba patří téže firmě, s vyžráním cestujících konkurenčním dopravcem, je kravina. Proč by to první mělo být v nepořádku, to bůh suď. A dotace do toho nepleťte, ty s tím vůbec nesouvisí.

S tím šmejdem - na svůj názor nepotřebuju důkazy, prostě ho mám stejně jako Váš názor je, že pro Vás je RJ lepší než ČD.

JRegent: OK, beru, na FB nechodím, takže nevím, možná bych se divil...;-) Pravda je, že tady to není reprezentativní vzorek z modré ani žluté strany...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Nevím, jestli by pohled do zázemí RJ na Smíchově cestující spíše neodradil.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.128.14
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:38:49    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Evropský železniční regulační úřad je podle názoru obou velkých koncernů schopen dodržování rovných podmínek zajistit
Tak jasněže je "evropský železniční regulační úřad" schopen zajistit dodržování podmínek velkých koncernů, zvlášť když se jeho šéfem stane... třeba Johannes Ludewig, tč. "nezaměstnaný" exdirektor Deutsche Bahn a později CERu :-)
Jen upozorňuji, že v tomto rozměru Čudné dráhy NEJSOU velkým koncernem, tak aby se ve víře "voni s těma privátama zatočej´" potom nedivily.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr#1605 > netusim, jestli by bylo mozne na sev. n. jezdit s lidma ... mozna by to problem nebyl, mozna jo ... a mozna by to byl jen problem administrativni = nejsou tam predepsana nastupiste (ktera sice na spouste mistech nejsou taky, ale to nam nevadi, protoze jsme si sice vsichni rovni, jen jsou nekteri rovnejsi)

Slim > jedny cestující vyžere jednomu vlaku druhý, přičemž oba patří téže firmě - O to je to horsi - zaplatite si spoj, ktery ma odvezt vase lidi odnekud nekam ... a ten, komu zaplatite, pristavi svuj komercni spoj tak, aby ty "vase" lidi vyzral (a aby u nej zaplatili vic), takze ve vysledku prodelate vy (zbytecne zaplacenym spojem, ktery nesplni ucel) i lidi (jedou draz) ... v podstate jedna z forem tunelu ... ale protoze jde o tu spravnou spolecnost, je to v poradku.

Beda ale tomu, kdo by stejnym zpusobem chtel ty lidi pretahnout k sobe - to pak udelame tytyty, protoze to se nesmi, to by bylo obohaceni se na chudacich cestujicich !

Ale klidne mejte dal zavreny oci, abyste nevidel sebemenší důkaz pro toto tvrzení. ... jen pak doporucuju zavirat oci, az nahodou nekdy pojedete jakymkoliv jinym vlakem nez provozovanym pod hlavickou CD, aby to pro vas nebyl moc velky sok

edit: jinak hlasku Je to smejd v absolutni hodnote bez dukazu, protoze nejsou potreba byste si mel patentovat jeste by vam ji nekdo moh vyfouknout

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 17:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívejme se, jak ten zlý Žaluda rozhazuje chechtáky a nakupuje voloviny... Aby měli žlutí taky na co nadávat

Hana Vagnerová a Martin
Aukce MF DNES: 104 000,- Kč
Snímek získal Petr Žaluda, generální ředitel ČD


odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem mol.)
ktx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.51.2
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:00:51    Odkaz na tento příspěvek  

SA jezdilo akčně za 50,- u kreditovek, ale asiana jezdila taky za 50,- jenže podle ÚOHS nově vstoupila na linku (i když tam už byla omezeně) a proto cena u ní byla v pořádku, kdežto SA napařili 6 mega pokutu. Docela zvláštní.

Jenže tady není problém v tom, kdo v jakém pořadí vstupuje na linku, ale kdo je tzv. dominant.

Ostatně rozhodnutí ÚOHS z toho autobusového sporu se Jančurovi může krutě nevyplatit. V září sice cosi vykřikoval cosi o tom, že ČD napaří takovou pokutu, že se pose*ou, ale sám zapomíná na to, že pokud se ČD vůbec prokáže podnákladová cena (což bude složité - je IN100 podnákladová cena? Vždyť když bude někdo celý rok jezdit jen sem a tam 3 x denně, tak má jednu jízdu za pakatel, jezdilo se na skupinovky, traťovky,...) se bude stejně jako u Brna vymezovat i tzv. konkurenční trh. On totiž večerní vlak z Prahy asi nebude konkurence pro polední z Ostravy že. Takže pro Čd to v nejhorším znamená pokutu 10 % z obratu na maximálně těch spojích, co jely v čase těch 3 párů.
ktx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.51.2
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:05:38    Odkaz na tento příspěvek  

Mol - a jde to i bez červeného nosu. Proč si neutrh od huby i Jančura třeba ze svých 30 000 na pívo?
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 18:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mozna by to byl jen problem administrativni = nejsou tam predepsana nastupiste (ktera sice na spouste mistech nejsou taky, ale to nam nevadi, protoze jsme si sice vsichni rovni, jen jsou nekteri rovnejsi)

Co si dát do avataru červenej nos?
čéďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.56.33
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 19:44:50    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
280mega čistý zisk za 3/4 roku 2011. Proč bychom na Dráze řešili nějaký klauny? Kolik že zatím vydělal klaun ze svých tří, čtyř polozaplněných vozejčků? Já vím, to jednoho nasere. ;-)
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čéďák:
a) mé ekonomické znalosti sice nejsou jendy z nejsilnějších, ale pokud se nepletu, tak účetní období má většinou 12 měsíců
b) RJ má "tradici" cca 4 měsíce, nikoliv 170 let
c) pokud z toho míníte dělat ovocný salát, tak dále míchejte hrušky s jabkama
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:47:44    Odkaz na tento příspěvek  

čéďák: Já se tu jen snažil sdělit panu "jregent", že až se SNCF s DB rozhodnou udělat "rovné podmínky" podle nich v evropském formátu, tak Čudné dráhy slupnou jako malinu (asi jako dnes Mer-Kozy rozhoduje o ostatních v politické rovině). Jinak do těch vašich deseti tisíc příspěvků o "neřešení klauna" nehodlám nijak zasahovat, i když se mě tam snažíte natlačit, klidně se tu mrdejte dál beze mě.
čéďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.56.33
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:04:32    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
No tak nás slupnou, no a co? Ostatně, nemyslím, že bychom se pod křídly DB mohli mít nějak hůř. ;-) A lépe tak vykostíme přicmrndálky. Už se na slupnutí těším.

Vikijous:
No jo, vlastně, takže ČD budeme posuzovat ne podle ročních výsledků, ale komplet za 170 let? Berem to i včetně období ATB nebo i říšskoněmeckých drah v Sudetech? ;-)Vy tu někoho poučujte o salátování, brouku Pytlíku.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cedak: Nebo budete vykosteni co by pricmrndalci...
čéďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.56.33
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:08:22    Odkaz na tento příspěvek  

Raquac:
Jistě. A naše vlaky odvezou u nás němečtí fíři a vlakvůdci, neschopní pojmout byť jen základy češtiny, a to vše za mzdu německého fíry a vlakvůdce. Hahaha.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co by asi delali cesti firove a dalsi personal po vykosteni - sedeli doma, nebo jezdily pro, dejme tomu DB CZ?
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:39:32    Odkaz na tento příspěvek  

čéďák: 280 mega zisku (čili cca 370 za rok) na 15000 tisíc zaměstnanců a 162 milióny přepravených cestujících? Za to si moc novejch vagónků a mašinek nenakoupíte :-)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turbik: Tomu se nesmíte divit. Jak vám zřejmě bude tady někým vysvětleno, ČD nejsou od toho, aby generovaly zisk, ale zajistily ZDO a síťovost a další věci... :-) To jen zlý Jančura podlehl mamonu :-)
ktx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.51.2
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:57:50    Odkaz na tento příspěvek  

"čéďák: 280 mega zisku (čili cca 370 za rok) na 15000 tisíc zaměstnanců a 162 milióny přepravených cestujících? Za to si moc novejch vagónků a mašinek nenakoupíte :-)"

Jestli nebude trik v tom, že odpisy za nová vozidla jsou již odečteny. :-D
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 23:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

mue: no alespoň je to zisk a ne ztráta. Ale stejně by mě zajímalo, kde se vzalo těch 280 mega v plusu, či co tím bylo myšleno? V Pololetní zprávě skupiny ČD na straně 14 či 33 je u osobní dopravy uveden zisk -21 mil! Tady je asi někde něco špatně.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 00:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by ve třetím čtvrtletí prodali nějakou nemovitost za 300M?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 02:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raquac: Buď DB CZ nebo si vzpomenou, že už nějakého českého dopravce vlastní. :-)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 09:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H: až se SNCF s DB rozhodnou udělat "rovné podmínky" podle nich v evropském formátu, tak Čudné dráhy slupnou jako malinu (asi jako dnes Mer-Kozy rozhoduje o ostatních v politické rovině)

Přesně tímto směrem jsem chtěl vybudit diskusi.
I jako laický substrát vidím že se tu v Evropě rýsují dva nadmolochy. SNCF je s WestBahnem už v Rakousku..

Nedávno tu někdo vyhrožoval RJ, že bude muset přijmout kapitálového partnera.
To je pravděpodobné, pokud to nepodrží s jiných zdrojů. Možností má asi víc.

Ale není zranitelnější ČD?
Nejsou už předlužené?
"Zadluženost drah přitom rychle roste: ještě v roce 2008 měly úvěry ve výši 11,5 miliardy korun, letos v pololetí už 28 miliard. Ukazatel celkové zadluženosti (podíl cizích zdrojů k vlastním aktivům) stoupl z 36 na 50 procent. Dráhy tvrdí, že je to stále málo v porovnání s jinými zahraničními dopravci." odkaz

Až Merkozy šlápne na dluhovou brzdu, kdo dosype spíše?
Česká vláda nebo správný zahraniční partner s vyšším posvěcením?


(Příspěvek byl editován uživatelem jregent.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: O to je to horsi - zaplatite si spoj, ktery ma odvezt vase lidi odnekud nekam ... a ten, komu zaplatite, pristavi svuj komercni spoj tak, aby ty "vase" lidi vyzral (a aby u nej zaplatili vic), takze ve vysledku prodelate vy (zbytecne zaplacenym spojem, ktery nesplni ucel) i lidi (jedou draz) ... v podstate jedna z forem tunelu ... ale protoze jde o tu spravnou spolecnost, je to v poradku.
Rozumím Vám tak, že pokud dráhy nasadily lepší vlak, "o třídu výš," je to vlastně trestný čin, protože si tím samy vyžraly cestující a tržby z těch horších. Takže pokrok na dráze je dovolen jen soukromým žlutohubům, když se zmodernizuje sama dráha, je to tunel. Neboli ešus místo žabotlamu - to je na kriminál za vyhozený prachy. S tím nemá cenu polemizovat.

Moje tvrzení:
Ve srovnání s nikým, prostě v absolutní hodnotě. je to můj názor, mám na něj právo a můžu ho tady ventilovat minimálně stejně jako podle Jančury v Maximu je kokot Hašek.

Vaše citace mého tvrzení:
Je to smejd v absolutni hodnote bez dukazu, protoze nejsou potreba

Když už citujete, tak prosím citujte a do prdele neupravujte si laskavě ty citáty. To už je trošku podpásovka, ne? A jinak - ta absolutní hodnota je reakce na Váš dotaz, ve srovnání s kým je Jančura šmejd. Rozdíl mezi pojmy absolutně a relativně jste jistě ve škole probíral když znáte rozdíl mezi vránou...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čéďák a ostatní: Upřímně řečeno, i když stojím na modré straně barikády, ohánět se tím ziskem u firmy, která žije z dotací, mi nepřijde ani moc politicky vhodné, ani logické. Oni sice mají v kalkulaci ztráty zahrnutý oprávněný zisk 2-5% dle smlouvy, takže ze zákona všechno v pořáku, ale z druhé strany platy, odměny, náklady i investice mají kryté dotací nebo úvěrem, takže k čemu vlastně ten zisk? Notabene když mi někdo dá 12 miliard, znělo by spíš logicky nacpat mu ten zisk zpátky do huby...protože zatímco normální podnikatel si ten zisk buď užívá soukromě nebo ho investuje do firmy, ČD tohle obojí mají už pokryto tou dotací plus tržbou...
Politicky daleko vhodnější by bylo říct, že letošní požadavek na dotace díky lepšímu hospodaření bude za tři kvartály od 280 mega nižší...a ideální by bylo, kdyby to i platilo...
žlutá cenzůra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.51.2
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se nám to děje na regiojetím fejsbůku? Že by cenzůra a schovávání nepříjemných dotazů? Tohle vlákno přímo na stránce OSŽV nenajdete, bylo totiž skryto.

odkaz
taky čéďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:48:43    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že ČD i kdyby srala zlaté nugety a sypala je do Národní banky, bude pořád ta špatná. Nejdříve jste nás pořád oštívali, jak jsme proděleční, jak na nás furt doplácíte, jak dostáváme dosypy. Když se karta v lepší obrátila, nejsou dosypy, jen sjednaná odměna za sjednanou obslužnost, IC nach Ostrau se neprolácí, jsme zase špatní, protože je prý něco divného v těxh milionech. Naštěstí se k té informaci ČD oficiálně nevyjádřily a čekají na další nezávislý audit, jaký byl ostatně i loni.

Myslím, že tu někdo neví, co chce. Nebo spíš ví. Dvojstavová logika se tu důkladně zakořenila.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > pokud draha nasadi na jeden komercni spoj top produkt a zaroven sousedni dotovany spoj degraduje (aniz by si za nej rekla mensi penize nez doposud, jak u cestujicich, tak u objednavatele), tak to tunel nebo vydirani je.

Neco jineho by bylo, kdyby dotace klesla ci skoncila uplne a nasledkem toho by misto emzety jezdil sukafon, tak by to i pochopitelne bylo - dokonce i v pripade, ze by se vedle toho sukafonu zacalo prohanet ICE na komercni bazi (coz nema smysl resit v pripade uplneho odebrani dotaci, ale jen pri snizeni).

Zrocna tak by to bylo v poradku v pripade, ze by uroven klasickych chacharcity zustala stejna za stejny penize a vedle toho se objevil komercni produkt.

Ale jakmile se objevi komercni produkt, ktery nema uspech ... a pro podporu uspesnosti se umyslne degraduji vsechny ostatni "socialni" produkty (aby bylo vic lidi nuceno pouzit ten komercni), to proste ciste a v poradku neni. Bez ohledu na barvu provozovatele.

Takze, uz ponekolikate vam doporucuju sundat si monochromaticke bryle, protoze vyse uvedene plati vseobecne.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:13:50    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá cenzůra- díky za super odkaz, co na to říkají ti, kdož tvrdili, že bude RJ lepší? Podle té diskuze se OSŽV mají stejné chování jak ty zlé ČD
Rychle se RJ učí, rychle
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: fakt nemá cenu na to reagovat. Zasekla se Vám deska a evidetně s tímhle stanoviskem umřete. Ale můžete mi jako neznalému vypočíst, čím a jak ČD degradovaly ten dosavadní produkt? Jezdí te´d ty vlaky bez oken, sedaček nebo tak nějak?

Takyčéďák: Myslím, že mne nemůžete podezírat z nepřátelství k ČD ani náhodou. Jestli hospodaří líp, jen tleskám. jen jsem chtěl říct, že za situace, kdy je ta firma celá živa z větší části z dotací, je mediální sebevražou prezetnovat halasně nějaký zisk, protože to zadává milion možností k napadnutí (nepochybuju, že je Jančura využije), že generovat zisk z dotací je fujfuj...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutá cenzůra: nemůžete to sem nějak zkopírovat, nemůžu se tam z práce dostat...
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to máte tak jak je to na Ksichtknížce:

Martin Václavekpřidal(a) příspěvek naOstře sledované žluté vlaky
Chtěl bych se zeptat, zda už zde byla po pravdě prozrazena skutečná příčina toho zpoždění při napěťové výluce v Třinci?
To se mi líbí · · Před 20 hodinami ·

4 lidem se to líbí.
Ostře sledované žluté vlaky Co není jasného na problému s návozem lokomotivy nezávislé trakce?
Před 18 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel A to byl opravdu takový problém ji tam mít včas, když se o výluce vědělo dávno předem?
Před 17 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky Znáte to: člověk míní...
Před 17 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel Člověk míní, cestující čeká a šéf by mínícího měl vyměnit... zajímavé, že ČD byly schopné přes výluku jezdit s +- 10 minutama, takže ani žádné odškodnění jako RJ nepotřebovaly. :-)

Výluka byla prostě oznámená dlouho dopředu, tak na nějaké mínění nemělo ani docházet...
Před 17 hodinami · Už se mi to nelíbí · 2
Ostře sledované žluté vlaky
Ondřeji, Vy jste šťastný člověk. Nikdy v životě Vás nepotkaly technické potíže, nikdy jste neměl problém s tím, že se naplánovaná akce někde zadrhla a samotné vědomí u Vás vždycky stačilo na to, aby všechno proběhlo jako po másle. Můžeme jedině závidět.
Naši zákazníci byli bohužel nuceni v této situaci několik desítek minut čekat, za což vedle naší omluvy dostali zpět 50 % jízdného, automaticky a bez debat o tom, co přesně za problémem stálo. Tím je pro nás věc uzavřená.
Před 17 hodinami · To se mi líbí · 3
Ondřej Havel
RegioJet - to víte že mě vživotě potkalo plno problémů. Ale nikdy jsem nechodil kolem horké kaše a nesnažil se neustále vymlouvat na všechno možné, jen abych nemusel říct narovinu proč se to stalo. Ono by šlo místo těch jízlivostí trochu víc pokory a třeba příště říct rovnou "pokazilo se to a to," "Franta měl narozky, tak přišel později do práce," nebo "zapoměli jsme koupit naftu do mašiny." Hlavu vám nikdo neutrhne a vypadá to líp než jen všeobecné výmluvy... vyhli by jste se tak třeba šíření "zaručených informací" jako že jste na výluku zapoměli, spoléhali se na to, že vás stejně někdo odtlačí apod., co se šíří po internetu.... což vám zřejmě také moc neprospívá i když se ty informace třeba nezakládají na pravdě....
Před 17 hodinami · To se mi líbí · 5
Tomáš Vaňásek Stane se, vše zlé je k něčemu dobré, ponaučení pro příště. U jiné firmy by se to určitě nikdy nestalo :-)
Před 17 hodinami · To se mi líbí
Pepa Stracke Nevim, ale mě osobně přijde vyjádření "čekalo se na lokomotivu nezávislé trakce" jako napsrosto přesná odpověď...
Pokud to byla chyba jiné firmy, tak za to není RJ téměř odpovědný a jistě mají i domluvené nějaké sankce...
Před 17 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel Pepo: Problém není vůbec v tom, že se něco stalo. Jako spíš ve způsobu jakým to je oznámeno. Místo přesné odpovědi jen nějaké neurčité výmluvy, které se jednak dají vyložit několika způsoby a jednak to nepůsobí moc věrohodně. Tak asi tolik.
Před 17 hodinami · To se mi líbí · 1
Tomáš Vaňásek Vůči cestujícím je RJ odpovědný, cestujícího nezajíma, že si najal lokotraktor někde jinde, proto taky kompenzace. Pak ať si to RJ vyřídí s tím, kdo za to odpovídá, ale cestujícího to opravdu nezajímá
Před 17 hodinami · To se mi líbí
Pepa Stracke pod pojmem neurčitá výmluva si představm něco jako "vyskytli se nějaké technické potíže". Pojem "neměli jsme lokomotivu" mě příjde jako jednoznačný...
Před 17 hodinami · To se mi líbí · 1
Jiří Kocur Pepa Stracke: Tak u toho prvního důvodu si lze říct "zpropadená technika" u toho druhého nemusí být zcela jasné z čí viny ta lokomotiva chyběla. Jestli nesplnil povinnost "dodavatel" nebo to mohl zavinit RJ. V tom má imho Ondřej pravdu. Kdyby se rovnou napsal přesný důvod, tak nemusely vznikat žádné šotospekulace, které nakonec můžou RJ i poůskodit, pokud se stanou "všeobecnou pravdou."
Před 16 hodinami · To se mi líbí · 1
Tomáš Vaňásek Už bych to dál neřešil, stala se chyba, která je jistě ponaučením pro příště. Tečka
Před 16 hodinami · To se mi líbí
Martin Pech Mám dojem, že tazatel by chtěl znát důvod, proč se čekalo na loko- proto považuje odpověď za příliš neurčitou.
Mě osobně by také zajímalo, kde je pravda- jestli někdo zapoměl a mašina se hledala na poslední chvíli, nebo jestli měla předem domluvená nějakou poruchu..
Před 16 hodinami · To se mi líbí
Jiří Kašpar Mně se líbí jak najednou OSŽV zareagují, když někdo zamíří přesně a nedá se odpovědět bez uhnutí.
Před 16 hodinami · To se mi líbí
Mates Koláček OSŽV musí reagovat tak, že když se náhodou příjde podívat šéf, aby nebylo zle.
Před 16 hodinami · To se mi líbí · 1
Tomáš Vaňásek Matesi, jak to víte ?
Před 16 hodinami · To se mi líbí
Jiří Kašpar Big Brother/Big Radim :-D
Před 16 hodinami · To se mi líbí
Josef Petrák Big Mates :P
Před 16 hodinami · To se mi líbí · 3
Pedro de Luxe Řekl bych, že po tom nikomu nic není. OSŽV tady prozrazují vždycky víc než "musí" a přesto si někteří myslí, že mají právo vědět všechno.
Navíc takhle o tom vysvětlení "až-za-hrob-fanoušci-ČD" můžou diskutovat až za hrob. Takže super :-)
Před 15 hodinami · To se mi líbí · 1
Ostře sledované žluté vlaky
Je to zajímavé. Dlouhé roky lidé poslouchají nádraží hlášení "vlak je opožděn z provozních důvodů", a nikoho přitom nikdy nenapadlo vlítnout do dopravní kanceláře dožadovat se vysvětlení. Přitom oznámit "provozní důvody" je to samé, jako neoznámit nic. Pak ale jeden dopravce začne komunikovat přímo na Facebooku, a hodně lidí najednou - kdoví proč - získá dojem, že se mohou domáhat veškerých informací. Přitom prakticky každá firma své vnitřní záležitosti a vztahy s obchodními partnery navenek nijak nekomentuje a bere se to zcela normálně.
Ondřeji, co se traduje mezi šotouši, nás vážně zajímat nemusí. K-Report je plný odborníků všeho druhu, kteří si bez nás v pohodě vystačí a naše zapojení beztak neocení. Podstatní jsou pro nás zákazníci a existující přepravní smlouva.
Klidně se třeba zkuste na profilu Lufthansy dožadovat vysvětlení, proč přesně byl Váš let zrušen, protože Vám nestačí "technical difficulties", a pak nám dejte vědět, jak jste pochopil. V lepším případě neskončíte na blacklistu. My jsme naopak odhodláni reagovat na každý dotaz, jak to jen jde, ale pořád platí, že některé věci prostě komentovat nemůžeme, nebudeme a nechceme. A hlavně nemusíme, když na to přijde. A z toho nakonec plyne a vnímaná "jízlivost" a úplně první reakce: co není jasné na problému s návozem lokomotivy?
Před 15 hodinami · To se mi líbí · 4
Martin Václavek Však jste se také dostatečně jasně vymezili vůči něčemu, co dlouhá léta lidé poslouchali na nádražích. Na problému s návozem lokomotivy by nebylo zase tak nic moc divného, stát se to může. Pod problémem si dovedu představit např. poruchu, ale ne to, že se loko shání až potom, co to stojí v Třinci.
Před 15 hodinami · To se mi líbí · 1
Ondřej Havel
RegioJet:

V prvé řadě jen chci připomenout váš slogan: "O třídu lepší," takže nějaké výmluvy "dělají to tak i ostatní" jsou v tomto případě víte k čemu. Nebo to mám brát jako "O třídu lepší výmluvy?" Ono to je snadné v případě úspěchu plivat na ostatní "my jsme lepší" a v případě neúspěchu jen zbaběle opakovat "oni to dělají taky."

V druhé řadě - nepsal jsem o K-Reportu. Tohle o vás koluje i "mezi lidmi co chodí na pivo." Ale pokud vás to nezajímá, tak je to vlastně jen váš problém...

A v třetí (poslední) řadě: Strašně se chlubíte tím, jak jezdíte do bez dotací (i když za pár týdnů to už nabude 100% pravda.) Tedy vás živí vaši zákazníci, tedy ne stát jako objednatel. Opravdu vám příjde jako "prozákaznické" na možná nepříjemnou otázku začít odpověď v jízlivém stylu " Ondřeji, Vy jste šťastný člověk. Nikdy v životě Vás nepotkaly technické potíže, nikdy jste neměl problém s tím, že se naplánovaná akce někde zadrhla a samotné vědomí u Vás vždycky stačilo na to, aby všechno proběhlo jako po másle. Můžeme jedině závidět." Znáte to lidové pořekadlo "o dobrá zážitek se člověk podělí s dvěma lidma, o nepříjemný s deseti?" Já jen, že bych vám doporučil se jím řídit. V každém případě si tímto "RJ Social Media Team" u mě hodně klesl, když není schopen normálně odpovědět na normální otázku. Velmi rychle se to může obrátit i vůči vám...

Ponaučení: "O třídu lepší, jen když se nám daří" jinak vykřikujeme "oni to dělají taky"? Nevím, ale takhle amatérsky to na mě (nejen v tomhle vláknu) začíná silně působit. A to jsem vám tolik fandil...
Před 14 hodinami · To se mi líbí
Martin Pech
Tohle ale přeci není žádné dožadování se vysvětlení. To je jen slušně položený dotaz a pokud Vy jevíte vůli odpovídat na leccos a být otevřeni dotazům veřejnosti, tak na něj normálně odpovězte nebo rovnou řekněte, že to neřeknete. Zatím jsem neslyšel ani jedno, pokaždé jen polívčička okolo a pak se divíte, že se všichni ptají několikrát opakovaně.

Krom toho řekl bych, že tohle je zcela jiná situace dotazování se, než vlítnout na nádraží do dopravní kanceláře a "dožadovat" se tam vysvětlení, proč to nejede. Sami se tu snažíte navodit prozákaznickou atmosféru a tak musíte počítat i s nepříjemnými dotazy a buďto na ně umět odpovědět, nebo prostě říci "neřekneme", ale neokecávat je.
Před 13 hodinami · To se mi líbí · 1
Aleš Petrovský No, já měl zmíněnou 1006 cestovat tradičně Pardubice-Praha. Přijdu na nádraží, vidím na pragotronu +70, jdu do pobočky RJ, vysvětlím, dostanu omluvu a peníze zpět na kreditovku. Jdu koupit jízdenku ČD. Odjíždím :-) Stejná situace by byla i u ČD. :-))
Před 13 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky ‎Aleš Petrovský: ČD už nestrhávají 30 Kč z návratku?
Před 13 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel RegioJet: Narozdíl od vás ne. Pokud má vlak před nástupem zpoždění víc než 15 (?) min, lze stornovat i po čase odjezdu... ale co to píšu, ono se to vlastně dá dohledat na webu ČD za 2 minutky... akorát "někdo" zase "nemá" informace. ;-)
Před 13 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel Tak kecám, ona stačí minuta zpoždění před nástupem. O tom se může člověku u RegioJetu jen zdát....

http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdenka/pravo-z-prepravn i-smlouvy/-4317/
Před 13 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky ‎Ondřej Havel: Abyste se dnes neumrkal. Předpokládáme, že tu je diskuse a tak jsme se na to zeptali Aleše. Jako zaměstnanec ČD by nás mohl opravit. :-)
Před 13 hodinami · To se mi líbí
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondřej Havel
‎"Abyste se dnes neumrkal. "

Copak, jízlivosti doposud nepřestaly? Něco jste k tomu dostali napsáno vedle. No v každém případě uvidíme, jak to "Radimovo číslo," kterým se tak chlubí v médiích funguje...

Ale sranda - opět místo uznání chyba raději začnem rýpat do našeho zákazníka. (Zákazníci vás vlastně vůbec neživí že...) No vidím to tak, že ty zarezervované lístky raději stornuji. Vám stejně nejde o jednotlivce. (i když pravda, Radim jistě rád uslyší, že přišel o cca 35 lidí, z nejmenované firmy, kteří s ním měli pravidelně cestovat. Jak krásné je mít tuto věc ve firmě na starosti. :-) ) Viz vedlejší vlákno u Leo Expresu...
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Petr Mareš Jé oni mi neřekli že vlak nejel s toho a toho důvodu. Hm. A kolikrát se u ČD nedozvím zhola nic! Prostě vlak má zpoždění tolik a tolik minut a ty milej cestující si to zjišťuj kde chceš a jak chceš! Zajímavé,že v tomhle přístupu nikdo nerejpe jako v bolavým zadku!
Před 12 hodinami · To se mi líbí · 1
Ondřej Havel Petr Mareš: Nějak jsi nepochopil pointu. RegioJet se chlubí "O třídu lepším přístupem" a tím, že má "profesionální Social Media Team." V reálu se ale nedozvíš nic navíc, teda pokud se nepočítají výmluvy a urážky těch, kteří se ptají. Takže asi tolik k tomu "O třídu lepší." (Výmluvy, urážky, ignorace...?)
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky
Ondřeji, ale chápete, že předmětem působení RegioJetu je železniční doprava, a ne informační servis pro širokou veřejnost, která si ráda slogan vykládá tak, že má automaticky nárok na veškeré interní informace? Stejně tak zde od začátku nepadla jediná výmluva, pouze konstatování, že nastal problém s návozem mašiny, přičemž o detaily se prostě nebudeme dělit, protože je to naše interní záležitost. Pokud je pro Vás tohle důvod s námi nejezdit, pak s tím bohužel nic nenaděláme a popřejeme Vám šťastou cestu s ČD.
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel ‎"A ne informační servis pro širokou veřejnost"

Potom nevím, proč se chlubíte (i na webu Leo Expresu) tím, jak vám funguje Social Media Team a k čemu je vlastně dobrý. Vlastní činnost pak popírá sama sama sebe...
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky
Naše činnost ale je primárně zaměřena na předmět podnikání RegioJetu v podobě zajištění dalšího rychlého komunikačního kanálu pro zákazníky, což nevylučuje existenci určitých omezení. Nutno dodat, že v rámci českých dopravců podobnou službu v takovém rozsahu nenabízí nikdo jiný. Nad rámec čistě zákaznických dotazů nás prostě baví diskutovat o všem kolem RegioJetu, ač jsou to občas fakt šotoušoviny a přestože si sem řada lidí prostě jen chodí rýpnout. To vše ovšem s vědomím, že některé informace zkrátka veřejné nejsou, přičemž v takovém případě je snaha odpovědět nejlépe, jak okolnosti dovolují. Někdo náznak pochopí, někdo se v tom hrabe dál. Pořád je zde možnost dozvědět se víc, než přes kterýkoli jiný kontaktní kanál RJ, což ovšem neznamená, že se zde lze dožadovat zcela libovolné odpovědi a vylévat si zde frustraci, pokud reakce neodpovídá očekáváním. Tak to holt chodí v každém dialogu.
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel
‎"Nutno dodat, že v rámci českých dopravců podobnou službu v takovém rozsahu nenabízí nikdo jiný."

Přesně jek jsem napsal. Něco se podaří "jsme o třídu lepší." Když ne, tak jen konstatujeme "Oni to dělají taky." Zajímavé, že jindy (zejména pokud má průšvih někdo jiný) dokážete informovat pomalu o rodných číslech dotyčných osob. Když se vás někdo na něco (nepříjemného?) jenom zeptá, tak najednou se objeví invektiva, jízlivost a odpověď, že to není vaše povinnost....
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Aleš Petrovský
OSVZ: V případě, že cestující zjistí zpoždění ve výchozí stanici jeho přepravní smlouvy, SPPO ČD mluví takto :-)

255. Pokud nejsou důvody k uplatnění práva z přepravní smlouvy na straně cestujícího28, návratek bude vždy vyplacen beze srážky...

...Cestující s jednoduchou, zpáteční nebo jednodenní síťovou jízden-kou má právo na zrušení přepravní smlouvy a na vrácení zaplacené ceny, cestující s KMB má právo na zrušení zápisu v KMB (s navrácením kilometrů a kontrolních kuponů) v případě, že vlak, kterým zamýšlel cestovat:
a) má z jeho nástupní stanice zpoždění na odjezdu...
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Aleš Petrovský
Pokud by pak byl problém třeba s přípojem v přestupní stanici a do 120 minut nejede jiný vlak v témže směru, řeší se to známými způsoby jako mimořádné zastavení jiného vlaku, bus, minibus, taxi, ubytování... :-) To je myslím si pro cestující velké + od dopravce. Nehledě na to, že informovanost cestujících se hodně zvedla. A pokud vlakový doprovod neprovádí pravidelné informování cestujících, tak vždy požaduji tvrdé potrestání. Nebýt informován je pro cestujícího to nejhorší...
Před 12 hodinami · To se mi líbí
Ostře sledované žluté vlaky
To trochu přeháníte, ne? O potížích jinde - zejména u ČD - zcela zásadně neinformujeme, protože tím jednak nic nezískáme, a jednak to prostě nepovažujeme za správné. Problémy prostě z času na čas postihnou každého. O to víc si vážíme lidí z ČD FB - viz Aleš Petrovský - kteří věnují obrovské úsilí něčemu, co bohužel zatím ze strany jejich chlebodárce není doceněno. Těm ve skutečnosti upřimně fandíme, protože se usilují o dobrou věc (a konec konců, my také s ČD jezdíme docela hodně, takže je to i v našem zájmu :-)).

Reálný problém je, že se tady pořád hledá nějaké spiknutí a hned jak na něco odmítáme podat kompletní vysvětlení, je to "utíkání před nepříjemnou pravdou". Ano, odkazujeme se na zvyklosti a postup jiných firem, kde je to relevantní, protože tak prostě systém funguje. Nikdo Vám nevykváká důvěrné informace jen tak v rámci svého PR, a ani my k tomu nemáme důvod. A pokud vnímáte jízlivost, je to snad jen proto, že ani poněkolikáté neberete odpověď jako odpověď. Pokud vadí částečné odpovědi, které nejsou zcela podle přání tazatele, pak se na to stejně dobře můžeme vykašlat úplně a přejím do režimu standardní zákaznické infolinky, kde rozhodně nikdo o podobných věcech diskutovat nehodlá. To bychom ale neradi.
Před 11 hodinami · To se mi líbí · 1
Aleš Petrovský
OSVZ: Opět se červenám ;-) Dnes bych tedy prosil na 1010 z Pce speciálně vyzdobené sedadlo :-)) (pro některé přispěvatele - vtip, ironie)

Ne já samozřejmě mám podporu od ČD, spolupracuji s nimi a jsem rád, že mě tam berou vážně. Akorát já jsem takový akčnější a... taky neprozradím vše :-) Nicméně zastávám názor, že my si tady na FB můžeme jednotlivé přestřelky odpustit a chovat se k sobě zdravě rivalsky s občasnými "dloubanci do zad" :-) Přece jen jde nám také o kvalitní železnici, získávání nových lidí na koleje a ne jen o jejich přetahování. Ale nebojte, zase studuji Management a marketing, takže nejsem naivní a pravidelně u vás na vlacích sonduji, slídím a srovnávám :-)) :-P
Před 11 hodinami · To se mi líbí
Ondřej Havel
Vám nepříjde jako jízlivost odpověď: "Aby jste se neumrkal," když odpovím na otázku o 30 Kč návratku u ČD a ještě se dozvím že odpovídat měl správně AP? Stejně tak vám příjde jako "nekomentování konkurence" výrok o "až třech RegPanterů" když ve skutečnosti budou 3 určitě a co bude dál sami nevíte... ale jo, vidím, že svoji pravdu musíte mít za každou cenu... Co je "důvěrného" na nezajištění mašiny při napěťové výluce? Tím se totiž dostáváme zpátky na začátek, jaký byl skutečný důvod, když ho nidko nechtěl doopravdy popsat a místo toho se tady píšou fráze jako "Nikdo Vám nevykváká důvěrné informace jen tak v rámci svého PR, a ani my k tomu nemáme důvod." což s původním dotazem nějak nesouvisí. Nebo snad ano? ... A jen upozorňuji - nemám vůbec v plánu nijak prudit, ale štve mě, když se ze mě snaží dělat někdo blbce jen proto, že se zeptám na něco možná nepříjemného. Už se se mnou takhle snažilo vy***at víc "zákaznických linek a pracovníků firem" a jediné čeho dosáhli bylo to, že jsem odešel jinam...naposledy to zjistili v bance, kde jsem protočil nemalé peníze za stavbu baráku, auto apod. a přesto nebyli schopni pochopit, že za vedení účtu, ani jiné absurdní poplatky platit nehodlám...
Před 11 hodinami · To se mi líbí · 1
Martin Václavek OH: Je to marný. A smutný zároveň.
Před 5 hodinami · To se mi líbí · 2
Petr Mareš
OH já jsem to zcela pochopil! S RJ jsem neměl tu čest cestovat tak nemohu posuzovat co a jak komunikují ve vlacích/nádražích. Ale vidím co komunikují tady. Vysvětlení s návozem lokomotivy mě bohatě stačí. U ČD bych na to čekal marně. Stalo se mi nesčetněkrát,že buď měli ČD zpoždění a bylo ohlášeno vlak má zpoždění tolik a tolik minut tečka. A tak se to opakovalo v jedno dni zhruba 3x. Když jsem jel vlakem ČD tak mě dovezli na nějaké nádraží uprostřed trasy a řekli mi že si mám vystoupit,že má lokomotiva poruchu(to jsem se toho dozvěděl! Za tím si můžu představit cokoliv). Rozhodně nemám potřebu se v tom rejpat jak v bolavém zadku jako vy! Prostě to přičtu ke "kvalitám" ČD a je to! Vy asi zřejmě nechápete co vám tu OSŽV naznačují celou dobu!
Před 3 hodinami · To se mi líbí
Makrlík Jaroslav
‎.......O potížích jinde - zejména u ČD - zcela zásadně neinformujeme..... Ne, vy jistě ne. :-D Stačí, kolikrát si ČD vzal do svých nevymáchaných ústa váš Žlutý nadklaun. Za posledních několik let už toho bylo skutečně tolik, že si na to všechno ani nelze vzpomenout. Těch keců, jak budete o třídu lepší. A stačí jedna trapná minivýluka a jste se svými pár páry vlaků v řiti, ani blbou vysouvačku nejste schopni zajistit na celou dobu trvání té výluky. Takhle se jako o třídu lepší dopravce nejevíte, spíše jako amatéři. On to ale Alouš zase nějak okecá, že? Od ČD má trénink umět mlžit. :-)))
Před 52 minutami · To se mi líbí
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > Jezdí te´d ty vlaky bez oken, sedaček nebo tak nějak?

Ted nastesti (mimo jine, diky Jancurovi) uz asi ne. Jeste pred dvema lety v podstate ano.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
=
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.214.155
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 13:59:12    Odkaz na tento příspěvek  

Slim:fakt nemá cenu na to reagovat. Zasekla se Vám deska a evidetně s tímhle stanoviskem umřete. Ale můžete mi jako neznalému vypočíst, čím a jak ČD degradovaly ten dosavadní produkt?

Tak to zkusime jinak. Dokazte mi, ze nasazeni nadvlaku, nasledne zahrnuti EC/IC do objednavky MD a snizeni kvality EC/IC zejmena v trase nadvlaku, jsou jenom tri udalosti, ktere se nahodou takhle sesly, ale vubec spolu nesouvisi. Zaznelo to tu uz mnohokrat, jenom Vy to jaksi stale odmitate/nechcete slyset, tak prosim nejake argumenty.

Jezdí te´d ty vlaky bez oken, sedaček nebo tak nějak?
Dnesni stav je jaksi mimo misu. Ale odpoved je: ano ty vlaky jezdily s okny a sedackami, ale tak nejak to najednou byl hnuj.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:01:28    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: v podstatě ano- to znamená, že někdy přijel vlak osobní přepravy a měl řazen vůz, který neměl okna/sedačky/cokoliv jiného, co má mít?

Jinak je to čistá demagogie, stejně tak by někdo mohl napsat, že RJ jezdí v podsatě pozdě, protože měl onehdá 70 minut zpoždění.

Zrovna od tebe bych čekal trochu víc reálný přístup, ne takový sračkový příspěvek.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
tak něco konkrétnějšího, prosím, o té degradaci. Jinak, řečeno Vašimi slovy, berte zpět.

Pavlík: Díky moc, musím říct že až cejchovaný nepřítel RJ, tímhle jsem ohromen. Musím přiznat, že jestli jsem něco viděl jako jeho plus, tak to byla komunikace s veřejností a PR. To, co předvádí jeho Social team na FVB, je tak neskutečně arogantní, že něco podobného bych nečekal ani od daleko horší firmy. Jsme fakt v šoku.
Ovšem třeba formulace
Stejně tak zde od začátku nepadla jediná výmluva, pouze konstatování, že nastal problém s návozem mašiny, přičemž o detaily se prostě nebudeme dělit, protože je to naše interní záležitost.
mi celkem postačí jako důkaz toho, že tu mašinu prostě nikdo úmyslně neobjednal, protože kdyby byl důvod jakýkoli jiný, dalo by se to úplně klidně komunikovat do detailu a to mlžení vygradované v napadání diskutujících by nebylo zapotřebí.

Na druhé straně mě příjemně překvapil reakci veřejnosti, evidentně měl pravdu ten, kdo tady nedávno řekl, že veřejnosti jeho PR blitky zdaleka nežere tak, jak to vypadá na k-reportu...asi budu muset tu lůzu vzít z velké části zpět...;-)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal > znamena to, ze i na vlaky nejvyssi urovne (prave s vyjimkou Pendolina) byly nasazovany vozy:
- kde dovnitr zavrenym oknem nejen foukalo, ale i prselo a snezilo
- vybavene kozenkovou lavici misto samostatnych sedacek
- to uz vubec nemluvime o takovych detailech, jako ze mezinarodni umluva pozaduje u EC vlaku klimatizaci, vozy ruzneho usporadani (velkoprostor i kupe) nebo hospodu

edit: Slim > Dejte mi dukaz, ze slunce sviti. Fotku neberu jako dukaz, kdyz to napisete, zavru oci a taky zadny dukaz neuvidim. Takze to podlozene nemate nicim a lzete, ze slunce sviti ... takova nehoraznost!

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Zase to kroutíte. Chci vysvětlení rozdílu mezi těmi vlaky před nástupem pendolina a po nástupu pendolina. O tom jste mluvil, připomínám, o úmyslné degradaci ostatních vlaků po nástupu pendolina.
Tohle jsou Vše slova, dokažte je nebo berte zpět:

pokud draha nasadi na jeden komercni spoj top produkt a zaroven sousedni dotovany spoj degraduje (aniz by si za nej rekla mensi penize nez doposud, jak u cestujicich, tak u objednavatele), tak to tunel nebo vydirani je.

Ale jakmile se objevi komercni produkt, ktery nema uspech ... a pro podporu uspesnosti se umyslne degraduji vsechny ostatni "socialni" produkty (aby bylo vic lidi nuceno pouzit ten komercni), to proste ciste a v poradku neni.


Jinak ohledně té lokomotivy jsme psal, že mně to postačí jako důkaz. vyjádřil jsem svůj názor, na který mám právo. Vám to dokazovat nepotřebuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Turbik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.10.37
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:45:17    Odkaz na tento příspěvek  

žlutá cenzůra, 22michal, slim:no já vám nevím, ale ta diskuze na FB je dost o ničem. Nezvládnutá jak z pozice moderátora (Regiojet) tak především ze strany diskutujících. Navíc informačně naprosto o ničem. Odpověď na otázku zazněla hned v prvních několika příspěvcích a zbytek je balast. To že se firma nešíří a nechce šířit o interních záležitostech mě přijde naprosto normální, dělá to většina firem a nemá smysl to pitvat. Důležité je to, jak se ta událost projevilo pro cestující a jak se k nim firma zachovala (v souladu s přepr. podmínkami/nestandardně/nadstandardně). O tom, jestli skrytí vlákna je a nebo není cenzura nebo je to právo moderátora a vlastníka, je asi možné diskutovat. A hlavně mi přijde, že si lidé neuvědomují, že mohou být rádi, že s nimi Regiojet vůbec tímto způsobem komunikuje a co všechno tam prozradí.
Já si zase odnesl z diskuze, že na některé lidi působí slovo Regiojet a žlutá barva na vágónech a na mašině jako červený hadr na býka. A hlavně pokud si FB RJ pročtete důkladně, zjistíte že se jména skalních odpůrců i zastánců neustále opakují. Podobně jako tady.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turbik: Jenže, jak tam několik diskutujících opakovalo, RJ se nikdy netvářil jako jakákoliv jiná firma. Vždycky se prezentoval jako "o třídu lepší." odpověď na otázku tam nezazněla vůbec, protože otázka zněla, proč tam nebyla ta lokomotiva. odpověď, že se to nepovedlo, nebo že to bylo z interních důvodů, není odpověď. Firma se sice k cestujícím zachovala, jak slibovala, ale na to se nkdo neptal ani to nezpochybnil. Podstata byla ta, že se na ně nejdřív firma zjevně vysrala s náhradní lokomotivou, protože kompenzace ji vyšla levněji. A tento pocit si dle diskuse evidentně neodnáším osamocen.
Ta bnezvládnutost diskuse spočívá v tom, že se někteří diskutující stále vracejí k původní otzázce a chtějí slyšet konkrétní odpově´d a RJ stále a stále mlží a odvádí pozornost, až to otočí v osobní výpady proti nim.Nevím, co na tom je nezvládnutého ze strany diskutujících.

Nádherný citát na tuhle situaci je ve filmu Bílá paní:
" dyť to není pravda!"..."ale dyť von to taky ví...ale copak von to může říct?"

Že s nimi RJ komunikuje tímto způsobem, to mi opravdu jako chvályhodné nepřijde, protože to je půl napůl arogance a vymývání mozků. Že ovšem někdo je schopen na jakékoli prasárně RJ najít něco pozitivního, to mě nepřekvapuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 14:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nazdar, doufám, že ta "pochvala" žlutého tábora za pozdní příjezd pomocného stroje se dostane i do tábora AWT. To se už žluťák nedočká žádné pomoci.
Jelikož jsem se v úterý (zcela netradičně) v Třinci vyskytl, tak tuším, kterak to bylo. Žlutovlak před Třincem stáhl smeták a dojel k perónu výběhem. Tam s hrůzou zjistil, že zůstává bez šťávy i na staniční koleji.
Macecha i CARGO měly své výlukové stroje (v počtu 3 a 2 + 2) roztahané od Těšína po Návsí; ty čekaly nebo byly zapřaženy u vlaků majitele. Já byl zapřažen do vlaku a staniční CARGO posuny se také věnovaly své práci. Pokud jim to tedy stav zasněžených výměn dovoloval.
A odhaduji, že teprve tehdy se žlutí začali starat o nějaké vozidlo nezávislé trakce.
POZOR, bude následovat má spekulace. Než proběhlo kolečko žlutý strojvedoucí-> žlutý dispečer-> (možná?) hlavní klaun a sponzor v jedné osobě-> opět žlutý dispečer-> dispečer AWT-> strojvedoucí AWT-> (předpokládám) vymetání výměn v Karviné-Dolech-> jízda z K.-Dolů do Třince pro žlutou překážku v provozu, tak uběhlo více než hodinu času. Z Českého Těšína pak žlutovlak odjížděl (dle vysílačky) s 83 minutami zpoždění. Mám za to, že to Awataři zvládli vcelku dobře. Udělat si výlet jenom pro záchranu žlutovlaku a pak se z úst žlutolhářů dozvědět, že dorazili pozdě. Osobně bych žluťákům pro příště zdražil služby.

Spíše by mne zajímalo, zda se na palubě žlutovlaku tou dobou vyskytovaly kočky v plavkovém stejnokroji a kterak případně snášely netopící vozy? Nebo, jak dlouho jejich lépe oděné kolegyně stačily vařit čaj a kávu?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a máte to. Mne by ještě zajímalo, jak to prezentovaly cestujícím v tu chvíli (ondy se tady adoroval jejich rozhlas, který informuje i o rozplesklé mouše na čelním skle lokomotivy)
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nesmíte věřit všemu, co sem kdejaká entita napíše. Příspěvek samozřejmě z HP nezmizel.

Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 15:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#2251 > Chci vysvětlení rozdílu mezi těmi vlaky před nástupem pendolina a po nástupu pendolina.

Ja chci hodinky s vodotryskem a budu tu otravovat, dokud mi je nekdo neda. Nepujdu k hodinari zjistit, jestli je maji, protoze ja je chci a kdyz je chci, tak mi je nekdo musi strcit pod nos!

Slim#2247 > tady mi to prijde, ze jste to snad ani nepsal vy. Vazne, tohle jsem necekal. Kez by takovychto prispevku, kde se na to koukate strizlive, bylo vic.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality