K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 25. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě v Karlovarském kraji » Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 25. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 13:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hhonza: Prozradím vám pár sladkých tajemství.
V Nejdku přímo u nádraží je jeden z největších zaměstnavatelů v kraji. Směny jsou 6-14 a 14-22. Koukněte se do současného jízdního řádu a pak mi vysvětlete, jak to 2h taktem vylepšíte.
Loket (to je na té trati, kde chcete zastavit provoz) je oblíbené místo výletníků a vodáků, v motoru se v létě občas stojí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 14:10:12    Odkaz na tento příspěvek  

W.: Mohl byste nám, prosím, Vy naznačit, jak byste si představoval VHD v Karlovarském kraji? Všechny návrhy na "zlepšení" tady smetáváte ze stolu, ale sám jste zde nic lepšího nenavrhl. To nemyslím nijak negativně, jenom by mě zajímal Váš názor - třeba na to, jak zlepšit VHD na Chebsku (nebo třeba konkrétně v Ašském výběžku). Díky
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 14:35:53    Odkaz na tento příspěvek  

122: Všechny návrhy na "zlepšení" tady smetáváte ze stolu, ale sám jste zde nic lepšího nenavrhl.
Všechny ne. Pokud čtete pořádně, tak například postoje Petra_k považuji za velmi racionální.
O Chebsku či Ašsku by se dala napsat hodně tlustá disertačka (a troufám si tvrdit, že bych jí bez obtíží obhájil). A můžete začít např. i zde mnohokrát opakovanými fakty - JŘ jsou konstruovány tak, aby vyhovovaly primárně dopravcům a ne lidem co veřejnou dopravou musí jezdit. Takže už žádné perverzní souběhy vlak - bus, ujíždění "přípojů" apod. Nebo Vám přijde "přípoj" 16,04/16,05 (dokonce v rámci jednoho dopravce) za optimální?
Takových jednotlivostí Vám zde mohu vysypat kvanta - jak u vlaků, tak u autobusů. MHD v Aši jsme také pěkně pořešili ne?
Mimochodem, já VHD nejsem vůbec nucený používat (a přesto tak činím), nicméně stávající stav považuji za příšerný, neudržitelný a vyslovené plýtvání.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 15:09:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ašský výběžek: před pár týdny se zde líčilo jako hotová věc obnovení přechodu Aš-Selb od prosince 2013, s vedením přímých vlaků Cheb-Aš-Selb/Plössberg-Rehau-Hof ve 2-hodinovém intervalu. Pokud to stále platí, pak doporučuji posečkat se změnami vlaků v ašském výběžku na tuto (dosti podstatnou) změnu.
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.133.86
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 15:11:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ať je to, jak je to, s veřejnou dopravou v KV kraji se něco udělat musí. Současný bordel už je neúnosný, autobusy jezdí poloprázdné a vlaky vyloženě vozí vzduch (běžný stav KV-Klášterec = 10-15 lidí v klasice v odpolední špičce). Oranžovo-rudí vzhledem k nedávným průserům s dotacemi podzimní volby nejspíš nepřežijí a modří se (doufám) také nevrátí. Je tedy otázka, kdo ten bordel bude uklízet. Tipoval bych to na širokou krajskou koalici Horníkovců a jim podobných (TOP09/STAN + všelijaké ty Alternativy, Koalice pro kraj aj. + zřejmě ODS), prostě ta samá banda, co dnes sedí na radnici v KV. Je otázkou, zdali zvítězí rozum (JŘ s ohledem na potřeby místních, rušení souběhů, přípoje, zastavování provozu na tratích jen jako poslední možnost) nebo se ke slovu dostane autobusová lobby. Obávám se, že spíš to druhé. Uvidíme.
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 15:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad W. war ziemlich neu, nur jetzt ist es hauptsächlich Schrott Motor

použiju fotku pána Brumlíka-snad mne nesežere...



Co se týče pivního meetingu, shodli jsme se s kolegou Bobem na Mrkvelíně nebo nějakým kolovejletě nejlépe colovozem se 742 pro podporu jeho řazení a drážní dopravy vůbec

Ad: BoBo Páán se asi bře vyspal, že? Tak to by asejc byl maxiročák, néže bych opomíjenému vozítku které sleduje současné trendy nevěřil ale mám za to, že má co dělat samo se sebou i z kopce
Brilantně distingvovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická,senzitivně hyperaktivovaná. Áno,ano to je řada 749,751 ...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 16:00:27    Odkaz na tento příspěvek  

Hhonza: Rád bych byl optimistou jako Vy a oranžový viděl v opozici, nicméně mám dost důvodů předpokládat, že krajský volby zase vyhrajou. Autobusová lobby už u koryt pevně sedí - jen se zatím dodržují jisté mantinely vzájemného neútočení...

K té VHD obecně - pánové složte se mi na 3,5 letý stipendium a já vám obhájím pod vedením těch nejznámějších kapacit z akademické obce doktorát/disertaci na vámi zvolené téma v oblasti VHD našeho kraji. Z fakulty mám podporu a zájem, u zaměstnavatele je to naopak (proto to stípko, nějak živit rodinu musím, žena je na rodičovský). Klidně dám výpověď (to budu muset stejně) a pár let se budu věnovat ekonomicko - provoznímu modelování veřejné dopravy. Obhájenou práci vám zde vywebím, abysme se nemuseli donekonečna hádat kde a co je špatně. A vy budete mít jakous-takous jistotu nezávislosti na objednavateli, dopravcích a dalších odkláněčích/přikláněčích hlavních penězovodů...

ZFJ: Souhlasím.

Ferii: V noci mi projelo dvojče z Plzně, po opravě - to bude ta 740, ne?
S Mrkvelínem posečkejte - zatím léčím salmonelu vodkou, abych zase nezesral báhnhóf
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 16:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hhonza: jestli on pudlíček ve vození vzduch mezi KV-KNO nespočívá i v tom,že se jedná o "pohraniční sty/i/k" dvou relativně nepřátelských krajů.
Jinak...v Ostrově relativně,i vzhledem k absenci bus,na/vystupuje jistá frekvence z/do KNO a dál.
Mezi náma si myslím,že další "zatraktivnění" této větve pro cestující by bylo protažení "mezinárodních osobáků KV.K.-Ú.K." do podoby končící v Chomutově tedy s vypuštěním vynuceného (politicko-provozního) přestupu v KNO.
Což v návaznosti na kolegu Z F J (dovolíte použít oslovení kolega) mne přivádí k myšlence vytvořit rameno osobáků: ...Selb-Aš-Frantovky-Cheb-Sokolov-K.Vary-Chomutov jako páteřní trať KV kraje, což v případě nasazení jednotek Pesa nebo Desiro by nemuselo být až tak nereálné,alespoň co se týká ekonomiky provozu a kapacity vlaku.Ale samozřejmě rád se nechám v tomto mém myšlenkovém pochodu usměrnit (nemyslím trakčně)

Jinak co se týká "koordinace" dopravy na karlovarsku,resp.v K.Varech přímo, jsem přesvědčen,že největší OŘECH bude přesvědčit různé zúčastněné lobby (město,bus dopravci,developeři...),že přestupní trojúhelník ve stylu:"horní,dolní a tržnice" není opravdu nejlepší nápad!
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 16:56:02    Odkaz na tento příspěvek  

Selb-Aš-Frantovky-Cheb-Sokolov-K.Vary-Chomutov jako páteřní trať KV kraje

Obávám se, že po obnovení Selbu budou do Aše (a dál do Chebu?) jezdit Regiošuplíky agilisu (neboť Němci nám tak poručí). Takže už jenom proto se obávám, že přímé vlaky z Aše kamkoliv za Cheb jsou nereálné. Bohužel...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7508
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 18:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že přestupní trojúhelník ve stylu:"horní,dolní a tržnice" není opravdu nejlepší nápad!
Notabene, když spojení mezi trojúhelníkem je hodně špatné pomocí MHD.
Jinak už zde koukám čtu hovadiny o pravidelných taktech, a říkám, že ze zkušenostech z Ústeckého a Plzeňského kraje vím, že to NEFUNGUJE! Regionální vlaková doprava a regionální veřejná doprava vůbec není MHD, kde se může jezdit po 10 minutách a je to OK. Ono je sice fajn vědět, že mi vlak/bus jede vždy v celou, ale je mi to k prdu, když v celou končí přilehlá fabrika. Aby to nedopadlo jako v Podbořanech, kde lidi z Prům. zóny musí, díky taktu, čekat hodinu na bus (a na šichtu jezdit o hodinu dříve)...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 18:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestli on pudlíček ve vození vzduch mezi KV-KNO nespočívá i v tom,že se jedná o "pohraniční sty/i/k" dvou relativně nepřátelských krajů.

Jestli ono to není tím, že trať vede pustinou a tranzitní cestující jezdí rychlíky ...
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7510
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 18:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestli on pudlíček ve vození vzduch mezi KV-KNO nespočívá i v tom,že se jedná o "pohraniční sty/i/k" dvou relativně nepřátelských krajů.
V ÚK kraji páteřníma osobákama nejezdí o moc víc lidí. Za poslední víkendy jsem v Chomutově v Os směr Klášterec nebo Most viděl nejvíc 8 lidí (ale jezdí to páteřní trasu a v taktu, čili nikdo neuzná, že to je ptákovina)...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 18:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MMM: malá odbočka...
měl jsi vidět o víkendu R v úseku MO-CH-KA-KNO.
Jo taková dlupicita Os, když jede R a navíc když v Os musíš přesedat min.2x
Co jelo jen lidí z CH,město (ZOOstation)směr KA-KNO-KV...A tady si myslím,že by OS v moderním vozidle měl šanci se prosadit,alespon u rodin s kočárkem a cyklisty.
Takže teď opravím sám sebe, vytáhnout Os možná do Mostu na návaznost na U1 Os směr DC
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.165.104
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 18:50:07    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se nijak nebránil vést některé vlaky mimo takt. Třeba na té nejdecké to smysl má a zejména v ranních hodinách by se to taktem těžko vyřešilo, když je potřeba být na šestou hodinu zároveň v Nejdku (začínají místní podniky), v Nové Roli (porcelánka) i ve Varech. Ale odpoledne už bych takt doporučoval, a to hodinový. Taková nabídka spojů už má šanci přilákat pravidelné cestující. Obdobu téhož modelu bych aplikoval i na ašské. Na 140 bych rád viděl proklad Os a R, je to páteř systému, tak aby bylo spolehnutí, že každou hodinu aspoň něco jede. V případě potřeby lze též vést vlaky mimo takt(typicky ráno - nutnost být v 7:30 v SO kvůli školám a zároveň v 7:30 v KV z téhož důvodu).Jenže objednavatel do toho víc peněz sypat nebude. Proto bych raději škrtnul výkony tam, kde je průměrná obsazenost pětapůl člověka/vlak (141, 161) a souběžné busy z Chebu do Aše a z Varů do Nejdku a Nové Role a ušetřené peníze využil k zahuštění provozu na výše jmenovaných tratích.

Ještě k té relaci KV-KnO: Ani ty rychlíky nejsou kdovíjak plné. A to jezdí přímo. Pro spojení s Prahou jsou od Teplic na západ takřka nepoužitelné, v Ústeckém kraji žijí povětšinou z úsekovky a za Chomutovem nastává zásadní zlom zaplněnosti. Pátečním Krušnohorem přijíždí do KV tak 5-10 lidí/vagon, tedy zhruba 30 lidí v celém vlaku. Jestli to nebude tím, že Karlovarsko mnohem víc spáduje do Prahy, popř. do Plzně a spojení s Ústím je spíše okrajová záležitost.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 19:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hhonza: ano..krušnohoráky plní i funkci úsekového spojení. To je samozřejmě v pořádku a potažmo,nepletu-li se přináší dopravci potažmo i více peněz. Ona ta úsekovka není k zahození! Naopak!
Počet cestujících PHA-UNL-KV... je značně posílen o řadu jednotlivců rovnajících se počtu lidí co se nedostanou SA do KV :-), takže se periodicky navyšuje PÁ odpo, SO odpo z PHY :-)
Jinak co jsem vypozoroval, tak krušnohorák za svou cestu obmění své osazenstvo 3x ne-li 4x. Což se nemusíš čertit, to nedokáží pochopit větší "šotoušiů než jsi Ty.
Zajímavé je, že to začíná chápat jak RJ tak LEO.
Rozhodně jsem přesvědčen, že krušnohoráky rozhodně prodělečné nejsou!
A další věc...mnohokráte zde diskutovaná...kudy jinudy a rychleji do Prahy?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7511
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 19:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde je průměrná obsazenost pětapůl člověka/vlak (141, 161)
Vážně v 161 jezdí 5,5 člověka? O víkendu to prázdné nejezdí, v oblasti spojení Rakovníka - Blatna a KV kraje jde o jediné spojení!!! JEDINÉ! A jediné spojení KV kraje se západem Ústeckého kraje.

Jo taková dlupicita Os, když jede R a navíc když v Os musíš přesedat min.2x
Aby ne, když v týhle části ÚK rychlík supluje osobáky. Asi jako když na 160 rychlík supluje meziměstskou přepravu místo busů...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 19:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak k těm "páteřním OS"...
Zadíval jsem se do JŘ a koukám,že jsem vymyslel docela dost dlouhé rameno...
Asi kvůli lepší "regionální" přizpůsobivosti by bylo lepší a teď si dovolím vyfantazírovat rozdělení...třeba...
K1: Cheb-So-K.Vary,d = 52km
K5: K.Vary,d-KNO-CH-Most = 84km
mno a když by vyšel na horním přestup hrana-hrana to by bylo,aby nebylo
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 20:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejný dotaz zadám i zde. Kdo se zůčastní semináře zítra v Březové ohledně MHD ve Varech?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Somethingfree - já
Lc937gt11 - kudy jinudy a rychleji do Prahy?
nejkratší KV-Bečov-Rakovník - trochu vylepšit....
přestupní trojúhelník ve stylu:"horní,dolní a tržnice" není opravdu nejlepší nápad! - řešení - osobku ze 140 vést přes dolní nádraží - v územním plánu kraje je stále na to rezerva a na dolním by se mohlo potkávat všechno - vlaky, busy, MHD (a po splavnění Ohře i parníky )
Hhonza - dvouhodinový takt - vztažený k jakému městu? Těžko sladit oba směry - třeba z Chodova se jezdí do KV i do Sokolova - tak, aby vyhovovalo například školákům
Jabko1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferii
...neboj, strojvedoucí nežeru
http://brumlafoto.blogspot.com/
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:34:45    Odkaz na tento příspěvek  

Mzitka: tím vylepšením myslíte co ? Dostavbu trati KV-Bochov ? Pak by mohly jezdit rychlíky KV-Bochov-Lubenec-Rakovník-Praha, tak jste to asi myslel, že ?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Džejár, Martinmarilynmanson - k tabulkám vlak-bus - čím to může být, že busy jedou vždy o nějakou tu minutku dřív než souběžný vlak???? myslím že to smrdí úplatečkem
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J - kdybych chtěl napsat Bochov, tak nepíšu Bečov
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.165.104
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:43:16    Odkaz na tento příspěvek  

Trať 161: Už jsem tam dlouho nejel. Naposledy v době před Viamontem na bečovské. Jezdíval jsem buď v pátek večer nebo v sobotu (dopoledne i odpoledne). Šukafon s vlekem býval až do Bečova slušně plný (30-40 lidí, možná i víc), směrem na Rakovník přestupovalo tak kolem 5 cestujících. Něco vystoupilo/nastoupilo v Otročíně, do Toužimi příjezd v 5 lidech, zde komplet výměna osazenstva, dále stejný počet (já jsem též vystupoval). Ta dráha má pro mě obrovské kouzlo ("závody" vlaků při výjezdu z Bečova, stáda muflonů v otročínských lesích a překrásná krajina Toužimska) a byl bych nerad, kdyby skončila. Ale vlaky se provozují za účelem přepravy lidí a ne pro potěchu oka. Mám v Toužimi dost známých a když jsem tam jezdil vlakem, považovali mě za cvoka, sami by vlak pro cestu kamkoliv nikdy nepoužili a ani se jim moc nedivím. Do Varů je to pomalé a ještě s přestupem, mezi Toužimí a Žluticemi to neobsluhuje Radyni, Brložec ani Pšov (= nutnost souběžných busů). Za nápad vést v prac. dny poslední vlak ze Žlutic v 16:15 by někdo zasloužil nakopat do patřičných míst. Ústecký kraj se nijak netají záměrem neobjednat provoz na svém území. Co potom? Budou vlaky končit v Chyši? Ještě pár takovýchto "vylepšení" a krajští úředníci budou mít trať tam, kde potřebují. Pak bude stačit jedno hlasování krajské rady. Šotouši zapláčou, ale místním to až tak vadit nebude. Vzhledem k tomu, že se Toužim touží stát Mekkou cyklo- a jiných turistů, tak bych aspoň o víkendu ty vlaky nechal. Jihovýchod Karlovarska je na tom ekonomicky i tak prachmizerně a jestliže nyní místní představitelé spatřují záchranu v turismu, nač jim zbytečně házet klacky pod nohy.
Džejár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2012

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 21:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslím, Roli jezdí Schmied, Hroznětín Dépékávé, spíš bych to viděl na omezenost dvou ouřadů, kteří mají kancl vedle sebe a nedokážou se dohodnout.

Ale jestli máš nějakou konspirační teorii, tak jí rozviň
Nejdřív střílej, pak se ptej. Svatej Petr si to u brány roztřídí.

(npor.Sýkora, VÚ 3928 Stříbro)
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.165.104
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 22:00:54    Odkaz na tento příspěvek  

Mzitka: Jestli myslíte ten příjezd na půl osmou do Sokolova i Karlových Varů, tak obojí bylo myšleno ve stejném směru, tedy od Chebu. Znamená to sice vést vlaky de facto po půl hodině, ale myslím si, že se oba zaplní.

Spojení s Prahou: Krušnohoráky určitě zachovat. Spojení KV kraje se severem Čech nikdy nebylo lepší. Škoda jen, že už nejezdí motorové rychlíky z Chomutova přes Lužnou. Ze Žatce i z Chomutova by se lidé jistě našli, cestující z Karlovarska, kteří přeci jen použijí vlak, by to měli sice s přestupem, zato o pár minutek kratší a hlavně podstatně levnější. Dnes je to nepředstavitelné - jezdí asi 3 páry Sp suplující funkci zrušených Os a strávit 1,5 hodiny v 814 je o zdraví. Kdyby se už konečně udělala rychlodráha do Kladna, tak stačí drobné úpravy a Buštěhradka bude do CV stejně rychlá jako autobus.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 22:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejkratší KV-Bečov-Rakovník - trochu vylepšit....

To je nápad. Vyhneme se všem velkým městům v podkrušnohoří, nacpeme do trati miliardy a možná se dostaneme na jízdní dobu zastávkového autobusu.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7515
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 22:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústecký kraj se nijak netají záměrem neobjednat provoz na svém území. Co potom? Budou vlaky končit v Chyši? Ještě pár takovýchto "vylepšení" a krajští úředníci budou mít trať tam, kde potřebují.
Ústecký kraj by nejraději zrušil všechny vlaky kromě tratí 140 a 170. Nicméně 161 trpí horšími přestupy v Blatně. JV Karlovarska na tom není nejlíp, ale to není ani Blatensko, Jesenicko, Žluticko, Kryrsko a ani okolí Žihle. A i vzhledem k útlumu dopravy a křížení krajů Ústeckého, Karlovarského, Plzeňského a Středočeského se tam z toho stává kraj nikoho.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2012 - 23:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejkratší KV-Bečov-Rakovník - trochu vylepšit....

A jéje, tady někdo našel kilometrovníky :-(

Šílené Desiro po trati Praha TGM - Žatec - Klášterec - Ostrov - Karlovy Vary horní to umí za 2:26. Kromě úseku TGM - Hostivice to mám osobně vyzkoušeno, úsek TGM - Hosti jsem dopočítal. Nezastavení na Kladně je záměr.
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.133.86
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 08:35:23    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral: Jestli je Praha-Vary vlakem za 2:26, co takhle navrhnout panu Spasiteli české železnice, aby místo svých Irizarů posílal do Varů Desira patřičné barvy po Buštěhradce
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 08:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mzitka: 140 nemusí na dolní...
V případě terminálu na dolním, což si velice dobře dovedu představit (viz.České Budějovice) může dole křižovat MHD,IDKV,BUS a regioBahn...

Stačilo by na Horní vyvest pár linek MHD, které by tam mohli i končit v místě "odstavného parkoviště pro náklaďáky" a doplnit OS jedoucíma z dolního přes horní třeba na Merklín,Potoky...

Ad Petr Šimral: pamatuji cesty MOs přes Žatec...Otázkou je, kolik lidí by Desiro,Pesa na tomto rychlíku nalákala a zda by případně nebyla kapacitně malá...
I když zase taková větvička Praha-Žatec-Klášterec.... mno..to by mohlo mět něco do sebe
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 08:51:19    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral: je-li ta jízdní doba Praha-KV pro Desiro jak uvádíte (2 hodiny 26 minut) reálná, pak by to mohlo být zajímavé. Ovšem:

- nezastavení na Kladně je blbost (to říkám ne proto že jsem Kladeňák - jakože jsem, ale Kladno má 70 tisíc duší, což je slušný zdroj cestujících), tím spíš že Chomutov by ten "váš" vlak míjel (jak jsem pochopil)

- takový vlak by měl jezdit až do Sokolova, kam je z Prahy spojení horší než do Varů.

Ale především: opravdu by to Desiro trasu Praha-KV ta ty necelé dvě a půl hodiny stihlo ? Nevím nevím. Vžtyť jaká je TR na Buštěhradce ? V úseku Praha-Kladno 70-80 km/h, za Kladnem až do Chomutova to myslím víc než osmdesátkou taky nejede (nebo se mýlím ? Kdyžtak mě opravte).
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 09:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lc837gt11:

Já to Radimovi samozřejmě poslal, ostatně zkoušku jsem jel na jeho Desiru. Každopádně pokud si to dobře pamatuji --> ekonomicky by to vycházelo někde na 150% obsaditelnosti při autobusovém jízdném a to je samozřejmě blbost. Autobusy i při zajetí na letiště to zvládají rychleji, častěji, levněji a spolehlivěji, na čemž jsme se s Radimem shodli.

ad Z F J: Nezastavení na Kladně má svojí logiku --> těžko by mě mohlo zajímat přeplněné Desiro do Kladna, když pak pojede prázdné dál nebo by muselo být dvojité až trojité a co pak s nimi dále?

Je to s podivem, ale ta jízdní doba vychází. Ale pouze jízdní doba, ekonomika je naprosto mimo.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4734
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 09:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je-li ta jízdní doba Praha-KV pro Desiro jak uvádíte (2 hodiny 26 minut) reálná, pak by to mohlo být zajímavé.

Pro koho, když bus to dává za 2:15 a obchvaty obcí na trase, které přinesou další zrychlení, se připravují?

Vlak by byl konkurenceschopný pokud by se z KV do Prahy postavila nová trať, souběžně s rychlostní silnicí, nějaká neel. jednokolejka na 160, jen pro tuto osobní dopravu - pak by to asi šlo. Ale na to nikdo peníze nedá.
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.133.86
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 09:50:52    Odkaz na tento příspěvek  

Všechny nápady, jak vést rychlíky po Buštěhradce bohužel naráží na jeden problém, a tím je nedostatečná kapacita trati v okolí Prahy. Již nyní je tamní jednokolejka ucpaná Os a Sp do Kladna a R do Rakovníka. Zdvojkolejnění je potřeba jako sůl, zrychlení městského úseku v Praze na 80 km/h a dále do Kladna na 120 km/h dá u R zastavujícího pouze v Dejvicích -10 min. Dále to bude chtít odstranit aspoň ty největší průsery: tunel Rynholec, průjezd žst. Kamenné Žehrovice, zhlaví žst. Kladno a Lužná a hlavně zabezpečovačka. Pak by mohly jezdit motorové R z Phy do CV vedené rychlými vozidly (ne 854 + 2 vleky) vázané v CV na krušnohoráky dále do Varů a Sokolova. Zastávky bych dal Dejvice, Kladno, Lužná a Žatec. Kladno a Lužnou už jenom kvůli tomu, že spojení těchto měst s Karlovarskem dnes stojí za pendrek, což už tu také bylo zmíněno. Bylo by ale potřeba stíhat uzel v CV v S:00 a zároveň křižování v Lužné, což obnáší stlačit JD Lužná-CV na cca 55 min. Se zastavením v Žatci by to bylo taktak, ale myslím si, že některé úseky by směrově jistě dovolovaly více než současných 80 km/h. Výsledek: Bezkonkurenční spojení Kladna a Rakovníka s Prahou, pro Žatec a CV srovnatelné s autobusem, ale zato pohodlnější, do KV sice s přestupem (ale i kdyby to bylo přímo, tak by to bylo pomalejší než bus), ale rychlejší než přes ÚnL, spojení do menších měst (Ostrov, KnO, Kadaň) též na mnohem vyšší úrovni než dnes (do Ostrova z Prahy za cca 2:40, což dnes busem s přestupem v KV nedáte).
Pozn.: Před CV je dnes na přeložce 100 km/h.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7518
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 09:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak by byl konkurenceschopný pokud by se z KV do Prahy postavila nová trať, souběžně s rychlostní silnicí, nějaká neel. jednokolejka na 160, jen pro tuto osobní dopravu - pak by to asi šlo. Ale na to nikdo peníze nedá.
Přesně tak. Lidi z Varů a Sokolova se musí smířit, že ideální spojení s Prahou vede skrze autobusovou dopravu.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4024
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 10:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi z Varů a Sokolova se musí smířit, že ideální spojení s Prahou vede skrze autobusovou dopravu.

A tímto bych tento anarchistický kroužek uzavřel :-)
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 10:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím...myslím,že jsme se přeci jen trochu vzdálili z Karlovarských tratí...

To jsme hold my: ještě nemáme zorganizovanou dopravu doma a už valíme nové tratě na Prahu :-)

Ale třeba se dočkáme Pendolína na krušnohorech a bude to!
Kapacitu to má dostatečnou, dva systémy to zkousne a bylo by to rychlejší! :-)

Ad MMM: a o tom to je...Pokud autobusová doprava nabídne přímé a rychlejší spojení, proč ne a není co řešit...
Žrát musíme všichni! :-)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 12:24:02    Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: když už jste nakousl to Pynďulíno: bylo by zajímavé spočítat za jak dlouho by zvládlo tradu KV-Praha Holešovice, v Oustí spojkou ze západu na trať 090 (= bez úvrati na hlavní). Zastávky Ostrov (možná), Chomutov, Most, Bílina, Teplice, Oustí-západ.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4031
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 12:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ZFJ: V Ústí mimo hlavní je to dle mého názoru blbost. Zastávky dnešní podkrušnohorské linky bych taky neměnil, to není linka pro expresní spojení Chebu s Prahou.

Odhaduji -5 minut Praha Holešovice - Ústí nad Labem a -3 minuty Klášterec - Karlovy Vary. Jinde tratě pro naklápění nevyhovují. Rozjezdy a staničení jsou spíše delší, takže je spíše otázka, zda by to vůbec mělo časový efekt.
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 12:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní nakládaní ve Svatavě





Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 13:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je to uhlí z obnovené těžby na polozatopeném povrch. dole Medard, že?
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 14:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petr Šimral: jsem železniční laik...můžete mi vysvětlit proč tratě naklápění nevyhovují? Měl jsem za to, že ČD pořizují Pindi,aby díky naklápěcí skříni zkracovali jízdní doby...
(berte to jako vysvětlení od totálního laika)
Můžete i klidně na mail at neplevelíme tady.
Díky

omlouvám se za OT
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 2-2011
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 14:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukam ze to ve Svatave pekne zije...
Hezke fota...
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo Svatava ožila pak až bude čas šoupnu sem něco
Hhonza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.133.86
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 15:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Já bych řekl, že ty tratě "nevyhovují" proto, že tam nejsou verifikované rychlosti pro soupravy s naklápěcí skříní. Rychlost tedy není dána poloměrem oblouku, ale kvalitou svršku nebo zabezpečovacím zařízením. Neznamená to ovšem, že by tudy Pendolíno nesmělo jezdit. Pouze by mohlo jezdit jen takovou rychlostí, jakou dovolují běžné rychlostníky a časová úspora oproti klasické soupravě by tudíž byla 0.
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 17:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slíbené pokračovaní.Něco bylo i mimo záběr co jsem původně fotil nechtěl.



Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 18:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel ani trať KV - Klášterec nevyhovuje pro provoz naklápěcích jednotek tak minimálně z 50 %. Je to z důvodu starého svršku, třeba použití "slavných" svěrek ŽS3.
749.242-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.173.182
Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 19:35:43    Odkaz na tento příspěvek  

Na "ideální model" přestupního uzlu vlak-bus se doporučuju podívat do Žihle a Blatna. Dokud byly vlaky až do Blatna, resp. Podbořan, tak s tím aspoň někdo jezdil. A nyní? Po území nikoho jezdí celý den prázdný bus, vlastně dva proti sobě...ale prý je to proti Os vlakům děsně úsporné a efektivní.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7520
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 20:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu potvrdit 749.242-1, že náhrada autobusů Os se na 160 hrubě nepovedla, což se ví, ale nic se s tím nedělá. Ukázka zabité dopravy dle pokynů shora.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 23. května 2012 - 08:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: jj pockame, zatim se to rysuje. 716tka a 703 jela ze soustruha...

Rudy: hura fotky, konecne nekdo koho jsem nalakal predeslymi nefotkami :-D.
Apropo dnes a zitra budou zas dve fury...
Brilantně distingvovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická,senzitivně hyperaktivovaná. Áno,ano to je řada 749,751 ...
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 23. května 2012 - 09:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferii: sorry ale nikdo mne nenalákal jen se mi
dostala zprava od SUS že tam už jezdí
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 23. května 2012 - 11:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a v té Svatavě se takhle nakládá každý den, nebo jak to je?
Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Moderní deskové hry, společenské hry, hrací karty, puzzle a mnoho dalšího na http://www.hranibezhranic.eu
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 23. května 2012 - 13:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no tak sry chlape , dle vseho se zdalo, ze jsi cetl diskuzi a nechal se inspirovat...

"Tam,, se jezdi uz od 14.5...

Je dobree, ze uz i na Sprave-Udrzbe Silnic o nakladce vedi a tamtamuji . .

Naklada se, ale dost hekticky. Po urcitych inovacich bude vozba ustalena na vsechny prac. dny a kazdy si bude moci najisto fotit jak se mu zlibi.

(Příspěvek byl editován uživatelem ferii.)
Brilantně distingvovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická,senzitivně hyperaktivovaná. Áno,ano to je řada 749,751 ...
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 23. května 2012 - 13:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nakladá se podle potřeby údajně 2x denně ale včera byli 4x stačí mít
kontakty u Sokolovské Uhelné lépe řečeno stačí mít kontakt na strojvedoucí :-)

PS: sem moc nechodím občas se tu řeší věci ,které
s dráhou nemaj nic společného

(Příspěvek byl editován uživatelem RudýĎábel.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10912
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. května 2012 - 11:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak nám zas žlutomor vyvařil ročák. včera v 5 si do kv přivezl +10. přípojný R měl taky +10. kaštánci do chebu hlášeny, nic méně strašný problém tomu R přidat dalších +5, takže jsme ho potkali v sedleci. s timhle přístupem tu žádnou koncepci dopravy opravdu plánovat nemusíte.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Džejár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 24. května 2012 - 12:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli se jednalo o včerejší 612, tak ta měla ve Varech na odjezdu +2. Se zbytkem souhlasím
Nejdřív střílej, pak se ptej. Svatej Petr si to u brány roztřídí.

(npor.Sýkora, VÚ 3928 Stříbro)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10915
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. května 2012 - 14:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

profesionální čůrák a debil si nesklopil korbu a na přejezdu u chebu u měnírny serval dráty v obou tk.
než se udělal odklon via fl, tak 1/2 hod v . hlavně, že o dispečerech vyšel oslavnej článek
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 2-2011
Odesláno Pátek, 25. května 2012 - 16:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná blbej dotaz ale co to znamená vyvařit ročák?????
Předem děkuji za odpověd.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pátek, 25. května 2012 - 18:23:55    Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: To vypadá spíš na Hradisko... Jinak půlhodina v takhle velkých MU není nijak nestandartní.

Martass87: To by zajímalo víc lidí. Nevíme. Ale vaříme:-)