K-report
 

Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 20. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 » Archiv diskuse Tratě 034, 035, 036, 037, 038 a 039 do 20. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 17:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejdříve si laskavě zjistěte komu ta kolej a pozemek patří a pak něco navrhujte.
Děkuji za tip. Za prvé - já nic nenavrhoval. Toto téma považuji za již zbytečné k řešení. Nastínil ho tu pan Bobeš - asi chtěl nějak odvést pozornost od toho, že SŽDC několik let po výběrku kašle na nevyhovující stav infrastruktury, s čímž si musí místo SŽDC nějak poradit objednatel... Viz ono zmíněné jednání, kde také mj. padlo, že pokud dráha nezajistí provozní spolehlivost konceptu, tak vlaky jezdit nebudou
Za druhé, pokud při nečinnosti SŽDC ohledně samovratů v Řasnici kolega navrhoval Hajniště, jistě mu bylo vysvětleno, proč to nejde (nakonec odborů "NEJDE TO!" má dráha hodně - důvody se sice různí, ale cíl je společný...) Takže si to Hajniště strčte za klobouk, ano?

Rozhodně to není o tom nasypat hromádku štěrku u dnes vlečkové koleje a začít jezdit.
Kde píšu o nasypání štěrku na hromádku?

Ale politický tlak zní jasně, viz odkazy výše. Proto jsem se ptal na odpovědnost, když navržený grafikon nepůjde vyjezdit. Bohužel pan Pospíšil žije v jiném světě.
Pan Pospíšil hájí zájmy objednatele - nevím, co na tom nechápete. I když u Vás se už člověk nediví ničemu. Spíš mě překvapuje Vaše drzost svádět odpovědnost na objednatele. Víte moc dobře, jak měl projekt vypadat původně! Je to nápad SŽDC stavbu osekat a s prominutím Lib. kraj ojebat! Takže vaše pole, vaše odpovědnost. Další postup v příp. nesplnění zadání jsme již oficiálně nastínili.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 18:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospíšil:

No to by mě zajímalo, kde se udělaly např. přeložky silnic.... Navíc se chci zeptat, kde se osekaly stavby železnic mezi Jabloncem a Smržovkou, vyjma výhybny v Nové Vsi? Sám moc dobře víte (snad víte, na jednání k projektu jsem Vás neviděl), že mezi Smržovkou a Jabloncem je vše na hraně pořád. Tam by musela být výhybna nejlépe v okolí Jablonec zastávka. Ovšem pozemky atd. je silný problém. Ono je hezké říct, my chceme. Ale teď mi řekněte, kde na to vzít, aby se dalo všechno udělat ke spokojenosti? Já taky chci po Vás nějaké spoje a prdíte na mě. Také nemáte peníze.... Proto jste udělali spojení, které Vám finance dovolí.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 18:34:15    Odkaz na tento příspěvek  

"Krajští radní dnes na mimořádném jednání navíc vyměnili i jednatele společnosti Korid LK, která je koordinátorem veřejné dopravy v kraji. Náměstka liberecké primátorky Lukáše Martina (ČSSD) vystřídá bývalá vedoucí krajského odboru dopravy Stanislava Jakešová"
Trafika pro zasloužilou. Tak jsem právě nad veřejnou dopravou Libereckého kraje definitivně zlomil hůl. Pane Pospíšile, je to vaše, dělejte si s tím co chcete - ode mne už nezazní žádná kritika, nemá to cenu, stejně tu jde akorát o kšeftíky pro zúčastněné a cestující je jen trpěná stafáž.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 18:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto:
Se silnicema na mě nechoďte. Na to bychom mohli nadávat společně, ale má cenu si kazit náladu? I tak při vší bídě se rýsuje "průtah skrz skálu" mezi Mníškem a Libercem. (Nám je to pochopitelně na nic, protože bus stejně bude muset se substrátem do Pavlovic a do centra, ale autaři na tom vydělají - další ohrožení pro veřejnou dopravu, leč potřeba to asi je...)

Navíc se chci zeptat, kde se osekaly stavby železnic
Těch osekaných výhyben je v celém úseku samozřejmě víc. Já přece chápu, že peníze vás limitují. Ale odpovědnost to z vás nesnímá, protože ty peníze jste se sami snažili ušetřit. Zvažte vy sami, zda to bylo na správných místech. Cíl jste měli jasný... Po dlouhých létech, kdy stát do LK nevrazil na rozvoj ani korunu, si snad tu rekonstrukci kraj zaslouží, no ne?
To není proboha nic osobního (všimněte si, malé "v" ve slově "vás").
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:01:47    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil
Co by rád kraj na Maxovce vím, nicméně takt 30 min. tam nevychází a vycházet nebude. Holt bude mít Maxovka hodinový inteval, v sedle přípoje od/na JnN naštěstí (byť horko těžko) vyjdou.
Obecněji: oceňuji práci Vašeho kolegy PB, je rozhodně nejaktivnější (v pozitivním smyslu) ze všech pracovníků objednatelů, s nimiž mám co do činění. Železniční výsledky Koridu LK považuju v rámci ČR za výrazně naprůměrné. Jenomže o zařazování staveb do přípravy a realizace, resp. o alokaci miliard do drážní infrastruktury se samozřejmě nerozhoduje na referentské úrovni a aktivitu z vyšších míst LK nepozoruji.

Klučan z Lučan
Z hlediska kolejí (V130) a snad i zab. zař. (slibené nasazení ASVC) je návrh na hranici možností trati. Pokud narážite na nenavržené záložní výhybny, je jich škoda, ale jejich pomoc by byla omezená: pomohly by protáhnout výrazně zpožděný vlak v poloze +15, dokázaly by obdobně protáhnout MUVku bez odřeknutí pravidelného spoje, ale neřešily by problém malé stability systému ve vztahu k "malým" zpožděním.
Ad PS: no, děkuji. Jenže ta aktivita nějak není vidět na výsledcích...

Inkognito 1298
A pak propadne nějakému děcku noha mezi vozem a nástupištěm a rázem bude vysouvání schůdku povinné všude. :-/
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo (třeba pan Pospíšil) z jakého důvodu bylo po dvou letech od těchto přímých vlaků upuštěno a zda se opět nechystá jejich znovuzavedení?
Z jakého důvodu od toho bylo upuštěno, to nevím. Nicméně v souvislosti s možnostmi infrastruktury se toto nechystá. Ptal jsem se, zda se uvažovalo i o modelu spojování - uvažovalo, ale přepravní proudy na Tanvald a Maxovku nejsou rovnocenné. (Navíc by se to ani nestihlo vyjezdit.)
Co bych si osobně uměl představit, je přímý vlak Lbc/Jbc - Maxovka v sedle v prokladu s Tanvaldy, tudíž s přípojem od Tanvaldu. Nicméně by to muselo být z ekonomických důvodů na úkor provozu mezi Smržovkou a Josefáčem. A nejsem si jist, zda lze v rámci JHŽ upravit trasu linky L12 (spíš nejde).
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale neřešily by problém malé stability systému ve vztahu k "malým" zpožděním

Které se tedy bude každou půlhodinou přenášením nabalovat a nabalovat, dokud z něj nebude nikoli +15, ale rovnou +30 ?


Mmch, když už 30 min nevychází jinak než za permanentního zázraku, nebylo by lepší se na ně vybodnout a řešit raději 40 min s proložením na 20 min (proklad třeba uhnout na Maxovku) ?
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:41:15    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za reakci pane Pospíšile. Já jen, že tehdy (před 4.-5.lety) byl časopis ČD PRO VÁS plný oslavných slov na to, jak vlak doveze lyžaře bez přestupu z Liberce nebo Jablonce až ke sjezdovce (zast.Tanvaldský Špičák), a než si na tento komfort stihli lidé zvyknout, tak byly tyto přímé vlaky zrušeny. Škoda.
---------------

A když tu byla řeč o Hajništi a nemožnosti křižování, tak tady mám jednu fotku z března 2010, kdy se zde potkal osobní vlak s dvojčetem "kocourů" vracející se z obsluhy muniční vlečky (STV Group).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8469
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OP:
Je to nápad SŽDC stavbu osekat a s prominutím Lib. kraj ojebat! Takže vaše pole, vaše odpovědnost.
V kritickém úseku Jablonec n.N. - Smržovka jediné, co chybí z původního návrhu, je výhybna v Nové Vsi. Ta nicméně nemá žádný vliv na vyjezditelnost předpokládaného GVD. Viz jak píše K.A.F.
Taktéž musím potvrdit K.A.F.-ova slova ohledně zajištění finančních prostředků do infrastruktury LK. To je záležitost vedení LK a kromě vedení SŽDC též MD.

ad příspěvek 369:
No vida. Já bych také chtěl přípoje z Josefáče do Tanvaldu. A taky tady nekopu kolem sebe.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdy se zde potkal osobní vlak s dvojčetem "kocourů" vracející se z obsluhy muniční vlečky

Jenže pokud se nemýlím, tak ti kocouři jsou ještě pořád "vlečkový vlak uzavřený na vlečce s uvolněním traťové koleje" - "vlakem na trati" se stanou teprve až po odjezdu motoráku - takže dopravně se o křižování nejedná.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:07:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to mi je jasný, že to nebylo křižování ve smyslu dopravních předpisů, ale jen setkání vlaků na zastávce, tak jak píšete. Ta fotka je zde jen tak pro zpestření diskuze ;-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak propadne nějakému děcku noha mezi vozem a nástupištěm a rázem bude vysouvání schůdku povinné všude. :-/

Schůdek nelze použít, protože u vysokého peronu narazí do peronu a už se nezasune. Proto se na některých místech nesmí používat.

Zvažte vy sami, zda to bylo na správných místech.

Ale proboha, ačkoliv by výhybna na Nové Vsi byla, stejně by se grafikon nevyjezdil. Pouze by se stalo to, že při nárůstu zpoždění dojde k přesunu křižování na výhybnu Nová Ves. A k tomu by docházelo pravidelně. Jediným řešením je:
výhybna v okolí Jablonce centrum - Jabloncem zastávka;
narovnání úseku Jablonecké Paseky - Lučany nad Nisou a razantní zvýšení rychlosti;
projíždění zastávky Lučany nad Nisou.

Možná jsou i další řešení, teď ale nad nimi nepřemýšlím. Jo a hlavně aby si někdo nemyslel, že musí být splněny veškeré výše uvedená řešení.

K tomu ještě dodávám, že se jedná pouze o můj názor, nikoliv názor SŽDC.

Co by rád kraj na Maxovce vím, nicméně takt 30 min. tam nevychází

To je kec. Nikdo ovšem nezapřemýšlel nad možností jízdy soupravy Liberec - Josefův Důl (např. v nějaké špičkové skupině) a dojde tím k úspoře minut ve Smržovce (nebude obrat soupravy). K tomu by mohl jet pendl z Tanvaldu a vrátit se zpět. Nevýhodou by bylo, že takt 30 minut nebude čistý.

Mým názorem je jezdit klidně v netaktu cca 40 minut dlouhém. Pro mě jsou hlavní přípoje a nikoliv ujíždění o minutku, dvě. Stejně téměř všichni cestující chodí na pravidelný svůj spoj nebo se kouknou do JŘ před jízdou.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

pane Pospíšile, který jste "Za prvé - nic nenavrhoval"

ono stačí, že jste se (jako odborník na - mimo jiné - železniční dopravu) DOMNÍVAL, že to není "až takový problém"

schválně - jak dlouho podle vašeho názoru potrvá, než manipulační vlak odjede z vlečky do Frýdlantu



místní poměry jistě znáte = chápete, jaká investice by byla nutná. Mám tu na mysli již profláklé samovraty nebo výhybky dálkově přestavované z Nového Města/nebo Frýdlantu + nějaká ta návěstidla , vyřešení funkčnosti zabezpečovacího zařízení na přejezdu a pod.

Pokud to chápete, vysvětlete věc také panu Blažkovi z KORIDu - on totiž tento nesmysl na již zmíněném jednání přednesl, zapsal a podepsal

Že tím vytváří nedobrý obraz o kompetentnosti CELÉ organizace je myslím zřejmé...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:58:35    Odkaz na tento příspěvek  

a jedno křižování s předjížděním:

qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.53.145
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:08:16    Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se v tom ztrácím. Bylo by prosím možné stručně napsat, jak si KORID LK teda představuje řešení úseku Jablonec - Smržovka PŘI DODRŽENÍ FYZIKÁLNÍCH ZÁKONŮ pro spolehlivý 30 minutový interval, tj. aby pravidelná jízdní doba mezi dvěma pravidelnými křižovacími místy byla max. cca 13 minut ?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:15:15    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry bear
Například jízdy na Op by měly přesně ten efekt, jaký píšete :-(

Inkognito
Schůdek nelze použít, protože u vysokého peronu narazí do peronu a už se nezasune
Ještě lepší :-(( Já myslel, že schůdek řeší bezbariérovost ve smyslu TSI PRM, čl. 4.2.2.12.3.2, tj. mezera mezi nástupištěm a vozidlem do 70 mm.
Takt 30 minut do JD s přímými vlaky Li-JD by vymyslet šel, to máte pravdu.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.

Od Stadler schůdky k peronům umí. Stačí se podívat na Flirty, tedy alespoň v Maďarsku. Tam schůdek prostě bouchne do peronu a ucpe díru. Takže je to asi o objednávce. Jinak děkuji.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takt 30 minut do JD s přímými vlaky Li-JD by vymyslet šel, to máte pravdu.
Ano, většina lidí ochotně s úsměvem na tváři si přestoupí a do Josefáče pojede kdo? Nedávno jste mi tady svorně tvrdili, jak se veškerá přeprava na této trati odehrává mezi Smržovkou a Josefáčem.
Já si tedy páteřní linku představuji jinak...

Mým názorem je jezdit klidně v netaktu cca 40 minut dlouhém.
Já Vám ten názor neberu, ale cílem taktu 30/60 je i zrychlit dopravu z Tanvaldu do Jablonce, a tím zvýšit konkurence schopnost železnice. Chcete, aby tu ta dráha měla význam i za dvacet let? Nebo chcete jen přežívání bez vize, bez budoucnosti?

vysvětlete věc také panu Blažkovi z KORIDu - on totiž tento nesmysl na již zmíněném jednání přednesl, zapsal a podepsal...
Že tím vytváří nedobrý obraz o kompetentnosti CELÉ organizace

Kolega Blažek nemá čas na to, aby vymýšlel důvody "proč to nejde" - na to dráha zaměstnává několik plných baráků lidí! Kolega Blažek (potažmo KORID) hledá způsoby, aby "to šlo" - leč při jednáních s drážními molochy je to často o nervy, protože na konstruktivní přístup dráha není zavedena... Za kolegou Blažkem, potažmo za KORIDem jsou vidět výsledky v otázce zlepšení kvality v železniční dopravě. Co je vidět za Vámi, že si vůbec dovolujete jej brát do úst?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:36:29    Odkaz na tento příspěvek  

potažmo za KORIDem jsou vidět výsledky v otázce zlepšení kvality v železniční dopravě
...již několik let jde ovšem pouze o žití z podstaty minulosti.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ale nikde nepasl, že bych chtěl páteř Liberec - Josefův Důl. Psal jsem pouze o možném řešení. Z Vás jsem žádné řešení zatím nedostal. Pořád je to jen chci, chci a chci. Jak malej Jarda. Tak řekněte, jak takt 30 minut vyjezdit....
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Vás jsem žádné řešení zatím nedostal.
Taky to je váš úkol, abyste se toho chopili. Nebo má KORID suplovat roli plného baráku lidí? (Konkrétní řešení nebudu probírat na K-reportu, nebudu tak shazovat vyjednávací pozici kolegy, potažmo kraje.)
P.S.: Roli tvůrce JŘ klidně převezmeme i s odpovědností, ale nejdřív tedy rozpusťte tu vaší organizaci...

...již několik let jde ovšem pouze o žití z podstaty minulosti.
Víte houby, co ta práce po dlouhé roky obnášela a obnáší... Ztráta času to řešit s takovým tlučhubou...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 22:01:55    Odkaz na tento příspěvek  

pane Pospíšile, to fakt nemá cenu... co je vidět za mnou nechci hodnotit

z mé strany nevidím smysl v dalším pokračování diskuse - navrhujte klidně další nesmysly, ostatně co je za Vámi vidím zřetelně...

já když v práci udělám chybu, pozná se to hned - a protože za svou práci odpovídám, skončím před soudem

Nebude KORID nabírat? Rád bych zkusil změnu... Zažít ten pocit, že za chyby se neplatí...
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 04:35:03    Odkaz na tento příspěvek  

Tak přímé vlaky Liberec - Josefův Důl (a tím pádem přestup ve směru Liberec - Tanvald, případě prostřídaný hodinový takt v sedle) jsou zajisté výborným nápadem hodným opravdového dopravního odborníka!

Spádová oblast Maxovka = Josefův Důl + Jiřetín + Albrechtice: 1.816 obyvatel.

Spádová oblast Tanvaldsko = Desná + Tanvald + Velké Hamry + Plavy: 13.849 obyvatel.

Výborný nápad nechat (pro zjednodušení) cca 88 % potenciálních cestujících přestupovat, případně v sedle (!!!) jezdit pro 1816 obyvatel + turisty každou hodinu komfortně prázdným vlakem. Uffff...
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 04:58:22    Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavé sledovat, jak si tu modré mozky vždy ze všech možných i nemožných řešení vyberou neomylně takové, na kterém můžou prezentovat, že něco nejde a pak nad tím bouřlivě onanují...

Přestaňte myslet modře! Víte, ono cestující nezajímá, že se to vždycky tak dělalo, resp. nikdy se to tak nedělalo. Ani cestující nezajímá, že železnicí přeci jezdilo spousta lidí v době, kdy jedinou konkurencí byl koňský povoz. Abyste se z té vaší onanie neprobrali až ve chvíli, kdy společnost usoudí, že tak těžkopádný a neefektivní systém už ke svému životu nepotřebuje.

Dobře si pamatuji, jak tu loni touhle dobou stejní remcalové "konstruktivně" kritizovali změnu dopravního konceptu na trati 037 a přímé vlaky z Liberce do Hejnic. Jeďte se tam po roce projet tím vlakem, promluvte si s nemodrými cestujícími a přestaňte poslouchat jen nářky modrých čepic, krerý vůl že si to vymyslel.

Skutečnost je taková, že počet cestujících jak v úseku Liberec - Frýdlant, tak Raspenava - Bílý Potok vzrostl a dosahuje novodobého historického maxima.

Ptám se. Co pro zvýšení konkurenceschopnosti železnice v Libereckém kraji udělalo SŽDC, že tu pořád tak pindáte?
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 05:13:38    Odkaz na tento příspěvek  

Abych nebyl špatně pochopen: jsem přesvědčený, že každý z Vás, ať už kope za jakoukoli stranu, dělá pro dobré fungování železnice, zajištění provozu, provozuschopnosti, dobré nabídky, služeb a spokojenosti cestujících maximum, co je v jeho silách a kompetencích.
O to méně chápu, proč tu vzájemně tříštíte síly, kopete jeden do druhého a dokazujete si, kdo ho má ... (jak to slušně napsat?).

To jen takový externí postřeh
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 06:27:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. já: Cílem projektu, který takových dobrých 7 let připravuje SŽDC na základě podnětu objednatele, je od samého začátku zavedení intervalu 30, resp. 60 minut v úseku Liberec - Tanvald.

Ad. qwe: jak si KORID LK teda představuje řešení úseku Jablonec - Smržovka PŘI DODRŽENÍ FYZIKÁLNÍCH ZÁKONŮ pro spolehlivý 30 minutový interval

Myslím si, že Vaše otázka, za jejíž řešení je již 7 let placeno mnoho odborníků SŽDC, kteří si na její řešení najímají externí týmy odborníků (již bylo zadáno a zpracováno více než pět projektů na toto téma), by neměla směřovat na objednatele veřejné dopravy, který není (doufám také) personálně ani jinak vybaven pro řešení stavebně-technologických záležitostí na železniční dopravní cestě.
Určitě nic před sedmi lety nebránilo odborníkům ze SŽDC sdělit objednateli, že jeho požadavek nelze realizovat. Naopak výsledkem činnosti SŽDC byl požadavek na vozidla Stadler RS-1, které na základě toho objednatel zajistil a spolu s dopravcem a fondy EU zafinancoval.
Pokud by bylo SŽDC přesvědčeno o nerealizovatelnosti podnětu objednatele, jistě by na tom nepracovalo již sedmým rokem. Nebo snad plný barák odborníků potřebuje 7 let na to, aby zjistili, že něco nejde. Tomu nevěřím, svou hlavní činnost přeci zvládají s přehledem.

Dlužno dodat, že výsledné řešení není volným výstupem odborné činnosti technických pracovníků SŽDC, ale je slepencem kompromisů, které bylo nutno v průběhu těch let udělat, aby nebyl projekt zastaven z důvodů zájmových (stavební a jiná lobby), politických, ekonomických, vždycky se to tak dělalo, nikdy se to tak nedělalo a jiných...
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 06:43:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě malé rýpnutí, ale opravdu malé :
výsledné řešení není volným výstupem odborné činnosti technických pracovníků SŽDC, ale je slepencem kompromisů, které bylo nutno v průběhu těch let udělat, aby nebyl projekt zastaven z důvodů zájmových (stavební a jiná lobby), politických, ekonomických, vždycky se to tak dělalo, nikdy se to tak nedělalo a jiných...

A po těch cca 5-ti letech plných balancování mezi kompromisy vstoupí do projektu tím nedotčený PAN CHYTRÝ, který všem začně říkat, že jsou blbci a radit, že by se to mělo na poslední chvíli (zdroje financování vyschnou v roce 2015) celé udělat znovu od začátku a jinak.
Takový pan chytrý by ovšem v průběhu dalších minimálně třech let přípravy narazil na 80% stejných problémů (některé z nich vyřešil (pouze) čas) a musel by přijmout nejméně 60% nepopulárních kompromisů, aby výsledek byl plus mínus podobný.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

qwe: "jak si KORID LK teda představuje řešení úseku Jablonec - Smržovka PŘI DODRŽENÍ FYZIKÁLNÍCH ZÁKONŮ pro spolehlivý 30 minutový interval"

Fyzikální zákony zjevně neplatí pro dopravní podnik Liberec - Jablonec, když na jednokolejné trati tamtéž umí udržet i interval poloviční. Takže něco je špatně. Že by špatně umístěná výhybna? A nebo něco jiného? Pak ale je nutno vzít v úvahu, že pánové Ignatz Gintzkey a spol. jsou už sto let mrtvi a svět se od té doby poněkud pohnul.

Samozřejmě je možno namísto vlaků objednat autobusy. Stačí jen ještě chvíli diskutovat o tom, proč to po dráze nejde.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 10:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak ale je nutno vzít v úvahu, že pánové Ignatz Gintzkey a spol. jsou už sto let mrtvi a svět se od té doby poněkud pohnul.

Stejně tak je ovšem nutno vzít v úvahu, že vyhybna v místě potřebném pro 30 min. interval (tedy tam, kde nikdy nebyla) sama nenaroste a peníze na její postavení pro pendlující motoráčky nejsou a nebudou (nemluvě o vyvlastňování potřebných pozemků).
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 11:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry: Když to nejde, tak to nejde. Potom je ovšem nutno tuto cestu opustit...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.64.19
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 11:38:14    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě že to jde, je to jako všechno jen funkcí peněz. Oprava trati Harrachov-státní hranice taky šla, stačilo sehnat peníze a dokopat SŽDC do spoluúčasti. Ale tenkrát to asi za Liberecký kraj asi řešili schopnější lidé než dnešní "odborníci"...
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 12:31:50    Odkaz na tento příspěvek  

Nějak mi z diskuse a jiných kusých ústních informací vyplynulo, že cílem je 30 min. interval při zachování stávajících křižovacích míst.
Samozřejmě, pokud se postaví např. "výhybna Jablonec n.N. zastávka" nebo něco podobného, asi to bude celkem bez problémů vyjezditelné.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 12:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to jako všechno jen funkcí peněz

No právě - nevyjde nakonec levnější zaplatit provoz á 20 min. (N.Ves či Lučany), než měnit trať pro interval 30 min. ?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 13:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry: "nevyjde nakonec levnější zaplatit provoz á 20 min. (N.Ves či Lučany), než měnit trať pro interval 30 min?

Ježišmarjá, že by někdo začal přemýšlet? Pozor: Nikdy se to nedělalo!!

A nebo někdo začne uvažovat o tom, proč SŽDC nakupovala v posledních pěti letech pozemky a budovy za dvanáct miliard?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 13:21:28    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: No on dnešní interval 40 minut "celodenně celotýdenně" není vůbec pitomý, plánovaný 30/60 je vlastně "trochu zlepšením" ve špičce, ale výrazným zhoršením mimo ni (takže třeba celou neděli). V Jablonci dokonce svého času jezdila i MHD po 20 minutách. Kdyby to bylo 40 CD/CT a k tomu 20 min proklad ve špičce, nebylo by to zlé...
Nicméně mám pocit, že cestující tu stejně akorát tak nějak překáží všem těm tanečkům okolo kartiček, klýrinků apod. (a prachům z nich), takže to nemá smysl řešit. Oni už si to nějak udělají, aby na tom vydělali.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 13:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je vlastně "trochu zlepšením" ve špičce

Cestující uvidí vlak ujíždět před nosem již při zpoždění 28 minut místo současných 38-mi ?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3760
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 13:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry: "Cestující uvidí vlak ujíždět před nosem již při zpoždění 28 minut místo současných 38-mi "

Směj se paňáco, dělají z tebe hlupáka.

Mylně jsem předpokládal, že někdo začal přemýšlet. Ale ono to fakt nejde.

T.H.: Obávám se, že kartičky a spol. cestující nezajímají. Je zajímá spojení (a jeho cena). Kdo na tom vydělá je opravdu bezvýznamné. Někdo prostě vydělat musí, jinak přestane podnikat. A zanikne ono spojení...

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:21:27    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Někdo prostě vydělat musí, jinak přestane podnikat
Tak z "ničího" krev neteče a někomu pozice dojné krávy určitě vyhovuje...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 14:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H:"z "ničího" krev neteče a někomu pozice dojné krávy určitě vyhovuje"

Hmm. Já bych si spíše řekl, že ten, kdo něco potřebuje, tak si to zaplatí, bez ohledu na to, co T.H. o ceně soudí. Jde totiž vždy o subjektivní rozhodnutí a nevšiml jsem si, že T.H. by byl nějakým stranami obchodu povolaným arbitrem.
Nemám-li na to, nekupuji, bez ohledu na názory T.H., neboť on to platit nebude. Nejvýše řekne, že odhady, které poskytl na základě minulých výsledků, nezaručují tytéž výsledky do budoucnosti a dá si to "malým tiskem" do smlouvy.

Tohle platí ale už tisíciletí a říká se tomu "podnikatelské riziko" či u nepodnikatelů "riziko nepodnikání". Prostě nechám-li řešení věci na někom jiném, nemohu si stěžovat na výsledek..
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.2
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:06:48    Odkaz na tento příspěvek  

Otázkou ale je, kdo v tomto vztahu státní organizace a "státní správy" (i když v přenesené působnosti) vlastně něco potřebuje a kdo to platí. Cestující? Trpěná rekvizita (ano, bez nich by se to dojení obhajovalo hůř). Rozhodně to není tak jednoduché, protože "strany obchodu" se při "ničích" penězích rozhodují podle jiných kritérií, než je maximalizace vlastního užitku.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:09:07    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.,Hroch, Bobeš: Co se tedy všechno musí udělat s kolejí aby se z vlečkové stala dopravní?

Dále mi přijde škoda pro zkrácení provozních intervalů, že se nevyužívá tam kde by to šlo s ohledem na zabezpečovačku, že by dopravní zaměstnanec se nechal výhodnějším směrem odvést motorem k výhybce ušetřila by se jedna cesta chůze, zaměstnanec by nemusel např. část cesty moknout, fíra byl v klidu. Jízda by mohla být zajištěna třeba jako podle rozhledových poměrů. Furt by tohle převezení rychlostí 20-30 km/h bylo rychlejší než chůze. A vlastně výhodné pro oba zaměstnance.

Pokud objednavatel nemá 100% podporu kraje, tak si těžko něco vyřve. Bohužel Liberec prostě dostatečně neřve.

Klučan z Lučan: Ale lidé se už dávno probrali, protože každá rodina má před barákem auto a přibívá těch rodin co mají nejedno auto, takže dráhu v podstatě nepotřebují. Já si dnes život bez auta neumím představit. Ten kdo auto nemá je prostě socka (neplatí pro obyvatele Prahy,Brna, Ostravy a Plzně).
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.17.10
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:21:27    Odkaz na tento příspěvek  

Co se tedy všechno musí udělat s kolejí aby se z vlečkové stala dopravní?
Co takhle začít... souhlasem majitele?
(Samozřejmě podle Hurvínka to není ve válce potřeba.)
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:23:43    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. To vím, na to jsem se neptal, myslel jsem kolejově...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.17.241
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 16:32:00    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže to je to nejdůležitější. I když se to jistě dá postavit jako "hledání důvodů, aby to nešlo" kvůli nepochopení geniality navrhovatele.
(S železem se nemusí dělat skoro nic, jen sundat výkolejku a přemontovat nějaké ty výměnové zámky.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.17.241
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 17:00:50    Odkaz na tento příspěvek  

I v Železném Brodě budou mít nový terminál bus dopravy u nádraží. Jestlipak se stejně jako v Tanvaldě bude muset město plácnout přes kapsu, aby tam vůbec něco jezdilo, protože pro KORID bude na konci roku 2014 zase po olympiádě?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 19:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: "Otázkou ale je, kdo v tomto vztahu státní organizace a "státní správy" (i když v přenesené působnosti) vlastně něco potřebuje a kdo to platí. Cestující? Trpěná rekvizita (ano, bez nich by se to dojení obhajovalo hůř). Rozhodně to není tak jednoduché, protože "strany obchodu" se při "ničích" penězích rozhodují podle jiných kritérií, než je maximalizace vlastního užitku"

Ale samozřejmě, že to platí cestující, ta trpěná rekvizita. Problém je v tom, zda by platby cestujících náklady na dopravu udržely a nebo, zda za udržení takové dopravy je nutno dopravci platit i jinak. Pak ovšem je nutno vysvětlit, proč i ten, kdo tu dopravu nepotřebuje, by měl na její provoz přispívat. Bohužel, to se nikdo zatím neodvážil, vědom si toho, že by mohl dostat dost výrazně nakopáno na prdel. Co dodat?
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 19:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad terminál:
Autobusy jedoucí směrem do Semil pojedou z dnešního autobusového nádraží u sokolovny k terminálu a dále svým směrem, autobusy na Malou Skálu či Jablonec pojedou od terminálu na dnešní nádraží a pak dále.
Nedokážu pochopit tu logiku, že se malá města jako Tanvald a Žel. Brod chtějí starat o dvě nádraží.
V Tanvaldu by stačila zastávka u kruháku (honem mi sdělte tucet důvodů, proč to nejde) - autobusák bych nechal místním "indiánům" na hraní (beztak ho ničí obden). Železnobrodský autobusák je neskutečná ostuda města - štafly rozházené po obvodu nádraží, ale ve výsledku jde pouze o parkoviště BusLine. Člověk aby byl ve střehu, kde mu ve výsledku autobus zastaví, protože nikde není místo. Proč město nenechá nový terminál a z "autobusáku" neudělá regulérní parkoviště pro autobusy? (A vůbec jsem zvědav, kolik prostoru pro parkování autobusu bude u vlakáče...)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 20:30:23    Odkaz na tento příspěvek  

Nedokážu pochopit tu logiku, že se malá města jako Tanvald a Žel. Brod chtějí starat o dvě nádraží
Součástí projektu je přestavba stávajícího autobusového nádraží na zastávku se čtyřmi nástupními místy.

z "autobusáku" neudělá regulérní parkoviště pro autobusy?
Zbylá část plochy dnešního autobusového nádraží se přestaví na veřejné prostranství, kde může být tržnice, ale i víceúčelová odpočinková plocha. V projektu je navrženo vydláždění a v omezené míře doplnění zeleně,"

jsem zvědav, kolik prostoru pro parkování autobusu bude u vlakáče
vybudování obrátky autobusů, odstavy pro čtyři autobusy, nástupní a výstupní prostory

Asi by to chtělo zlepšit funkční gramotnost (chápání napsaného textu). Nicméně pro vás teď bude hlavním úkolem vymyslet výmluvy, proč na ten nový autobusák nemůže nic jezdit. Máte na to dva roky.
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 20:35:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Otto_pospíšil, Železný Brod:

Tak každý správný městský urbanista přeci touží mít parkování pro autobusy přímo v centru, optimálně po přesunutí pěší zóny do extravilánu...

A u nádraží žádné velké parkování nebude, protože dopravce (podporovaný objednatelem) požadoval (stejně jako v Turnově, Tanvaldě a jinde) takové množství příjezdových a odjezdových stání, že se tam už odstavy bez střílení skály nevejdou.

Pro rejpaly: pár odstavných stání bude za budovou. Z důvodu prostoru pro nákladní dopravu jen cca 2-3. Ve skutečnosti tam bude prostor dostatečný pro daleko více autobusů.

A pro ještě větší rejpaly: ano, pod panelákem u skladiště se opravdu nebude moci oficiálně parkovat autobusy, neb by nevyšla hluková studie, hygiena by k projektu nevydala kladné stanovisko a... Správně! Projekt by nezískal stavební povolení, které je nutné pro přiznání dotace. Tuto cestu již za sebou mají v Tanvaldě.

Pro super rejpaly: ano, součástí původního projektu bylo řešení parkovacích míst K+R, P+R i stálého parkování pro obyvatele paneláku. Z finančních důvodů, stejně jako v Tanvaldě, byl projekt o tento stavební objekt redukován poté, co pro velkou finanční náročnost, vyplývající z hygienou požadovaných protihlukových opatření, byla zamítnuta žádost o dotaci. Ano, u skladiště nemohou oficiálně parkovat osobní automobily ve větším počtu ze stejného důvodu jako autobusy - viz předchozí bod.

A pro daleko největší rejpaly: před několika lety při přípravě projektu racionalizace ŽST Železný Brod a ŽST Semily a přípravě autobusových terminálu se jistý zaměstnanec Koridu pokoušel o koordinaci všech těchto projektů, stejně jako v Tanvaldě a jinde. Rozdíl je ten, že, světe div se, že v Železném Brodě a v Semilech došlo k investici i do železniční části terminálu! Byla upravena (racionalizována) konfigurace kolejiště (tak, jak si umanulo AŽD lobby, nikoli jak požadoval zástupce Koridu) a osazením nového zabezpečovacího zařízení bylo toto zakonzervováno na dobu jeho životnosti. Na vybudování nových nástupišť nedošlo, neboť to pro stavební lobby nebylo v tu chvíli příliš zajímavé. A schválně - jen tak zkusmo se zamyslete, jaké uspořádání vlakových nástupišť v Železném Brodě lze realizovat dle aktuálně platných norem a jak toto bude navazovat na autobusovou část terminálu...
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 20:46:32    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že i nadále tráví pan T.H. většinu svého produktivního života tím, že dělá ze všech ostatních blbce
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 21:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vybudování obrátky autobusů, odstavy pro čtyři autobusy, nástupní a výstupní prostory
Super. Děkuji!

Jenže na stávajícím AN jich často parkuje třeba i osm najednou... No pokud tam budou trhy, mohl by v sedle BusLine udělat z autobusu stánek a prodávat vevnitř třeba brambory...

Tak každý správný městský urbanista přeci touží mít parkování pro autobusy přímo v centru, optimálně po přesunutí pěší zóny do extravilánu...
Tak po parkovišti asi nikdo netouží, ale pak tu máme Nerudovský problém - Kam s ním?

Nicméně pro vás teď bude hlavním úkolem vymyslet výmluvy, proč na ten nový autobusák nemůže nic jezdit.
Děkuji za zadání úkolu, Vaše veličenstvo... Já se ale budu řídit možnostmi kraje, nikoliv dle Vašich úvah. Konec konců, Vy jste tvrdil, že Vás už veřejná doprava v LK nezajímá a nebudete nic kritizovat. To nejste schopen dodržet slib ani 24 hodin? :-)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 21:22:59    Odkaz na tento příspěvek  

Klučan z Lučan: klidně si ulevte, jste dnes už třetí jen v tomto a sousedním vlákně, takže mi to fakt nic nedělá a vám to třeba pomůže :-). Za pitomce jsou tu jiní, ale není třeba to personifikovat, nápady s parkovištěm autobusů na místě dnešního "autobusáku" v Železném Brodě měli jistě i další. A provokuju tu schválně kvůli tomu, aby to i zde nedopadlo kvůli (v lepším případě) neschopnosti organizátora jako v Tanvaldě.
Otto_pospíšil: na stávajícím AN jich často parkuje třeba i osm najednou
Třeba deset. Autobusy mají jezdit a ne postávat v dvouciferných počtech na autobusáku šestitisícového města (jakkoli to Jelen tvrdě tlačený nezaujatými "odborníky" požaduje, ušetří tak za odstavné plochy ve vlastní režii).
že Vás už veřejná doprava v LK nezajímá a nebudete nic kritizovat
Tak pozor, veřejná doprava v LiK mě zajímá a snad má doporučení neberete za kritiku? Naopak, chci Vám pomoci, abyste se mohl připravit dopředu (že "to nejde", protože je třeba uzel na Jistebsku :-) ).
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 21:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naopak, chci Vám pomoci,
V tom případě máte zvláštní způsob jednání...

Autobusy mají jezdit a ne postávat v dvouciferných počtech na autobusáku šestitisícového města
Samozřejmě! Proto jsem také chtěl do nových smluv, aby se cena dopravního výkonu odvíjela od fixních a variabilních nákladů. I tak bude ale záležet, kolik peněz bude mít kraj v globálu. (A třeba ty 4 místa budou až až...)
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 21:32:46    Odkaz na tento příspěvek  

jste dnes už třetí jen v tomto a sousedním vlákně

Takže není chyba zřejmě jen na vysílači
Nic proti Vám. S něčím i souhlasím. Ale proboha, zkuste změnit tu strašnou rétoriku urážek úplně všech. Pak to tu podle toho vypadá...
Vůbec se tu nedá relaxovat po práci, akorát to tu nas...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 21:53:21    Odkaz na tento příspěvek  

Klučan z Lučan: Nejsem si vědom, že bych třeba vás urážel, abyste mi to musel vracet, ale to už nechám na vás. Neschopnost (a všehoschopnost) ovšem budu pranýřovat dál, a pokud si to nějaká potrefená husa vztáhne na sebe, její problém.
Zpátky k věci terminálu ŽB, můžu-li si dovolit takovou troufalost: "divoká" parkovací místa "pod břehem" zaniknou, ale oficiálně se počet parkovacích míst ZVÝŠÍ :-) (Ovšem je možné, že to stejně jako v Tanvaldě bude zprzněno X stáními tzv. "nejlepšími fleky" pro nádražníky.) Nové umístění je určitě lepší než to, které bylo v územním plánu (varianta s parkovacím domem za 100 mega), jen holt budou muset plánovači veřejné dopravy trochu přemýšlet. A Jelen bude parkovat nadivoko třeba na rampě .
Klučan z Lučan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 149.255.82.249
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 22:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

Mně se nejedná o urážky na mou osobu (něco také vydržím). Jde se mi o celkové klima v diskusích. Říkejme tomu třeba nálada ve společnosti.
Opravdu si myslím, že všichni se snaží dělat maximum, co je v jejich schopnostech a kompetencích. O chybách je možné diskutovat, upozorňovat na ně, ale není nutné se tu navzájem urážet a zesměšňovat.

Zpátky k terminálům:
jen holt budou muset plánovači veřejné dopravy trochu přemýšlet
Jen tak mimochodem Vámi zmiňovaní plánovači byli od samého počátku u přípravy všech zde diskutovaných terminálů. Např. v Železném Brodě se celkem aktivně účastnili projektové přípravy první i druhé varianty. Nerad bych se mýlil, ale také z jejich strany slyšel na plná ústa starosta Železného Brodu kritiku původního megalomanského řešení...

To jen tak pro globální přehled diskutujících. Trochu mi připadá, že mezi některými "spolustraníky" krapet vázne komunikace...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 22:40:44    Odkaz na tento příspěvek  

Klučan z Lučan: není nutné se tu navzájem urážet a zesměšňovat
Například?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2012 - 18:46:35    Odkaz na tento příspěvek  

protože se pan Pospíšil opakovaně "navážel" do postupů strojvedoucích při křižování, nedalo mi to a zalistoval jsem sešitovým jízdním řádem pro právě skončený GVD:


Pro laiky z KORIDu, kteří se neorientují, rozklíčuji:
1) vlak v 9 hod 21 min 30 vteřin zastavil před výh.1 v Řasnici
2) po přestavení výhybky dojel k nástupišti, kde proběhla předepsaná komunikace s ostatními železničáři (= dirigujícím dispečerem)
3) v 9 hod 28 min (po vykřižování s protijedoucím vlakem) odjížděl VČAS od nástupiště k výh.č.3
4) zde proběhly obdobné úkony jako na vjezdovém zhlaví
5) po posunu do traťové koleje a uzamčení výhybky v základní poloze odjížděl vlak zhruba v 9 hod 32 minut do 700 metrů vzdálené zast. Řasnice zastávka
6) kde byl VČAS v 9 hod 33 minut

Co z toho vyplývá: příspěvky pana Pospíšila (viz: ) "Ono totiž v praxi se někdy stávalo, že při křižování (a s tím souvisejícími debatami drážních zaměstnanců) byl vlak schopen nabrat i zpoždění (no skutečně, 10 minut na křižování málo!") tedy svědčí o tom, že strojvedoucí prostě jen vykonávali svoji práci...
Prostým odečtem času zjistíme, že čas plánovaný na křižování je 10 minut 30 vteřin = 10 minut nestačí

Neobhajuji smysluplnost této (naštěstí již ukončené) "atrakce".
Jen jsem chtěl říci, že strojvedoucí nemohl odjet dříve i kdyby stokrát chtěl a ironický tón příspěvků pana Pospíšila na tom nemůže nic změnit
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2012 - 19:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem chtěl říci, že strojvedoucí nemohl odjet dříve i kdyby stokrát chtěl
Jasně, a proto jsem zažil křižování trvající 8, 9, ale i 13 a 14 minut.
To vysvětlíte nám laikům jak, pane odborníku?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2012 - 19:56:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tak 8 minut dává smysl při jedině krácení zpoždění - jinak fakt nevím...
Nebo jel vlak s náskokem?
Nebo čekal v Řasnici zastávce 3 minuty, aby dál pokračoval včas?

13 a 14 minut: tož zažil jsem to taky - ono se dost špatně odjíždí proti zpožděnému Stadleru... Jednak to zakazuje předpis, druhak to nedovolí pud sebezáchovy...