K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 13. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 13. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3487
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: To byla reakce na mě? Nejdřív se podepiš, pak můžeme diskutovat. Manemb, Topiče, T.H. i 749.243 beru jako rovné partnery do diskuze, člověka, který se skrývá za jakýsi shluk písmen náhodně vygenerovaných klávesnicí považuji za ubožáka.

Topič: Svůj názor jsem řekl. Želpage a její správci fotogalerie mají výhradní a plné právo zveřejňovat fotografie dle svého výběru. Dokonce mají i právo si tyto fotky jakkoli komentovat. Neberte mi však právo na hodnocení těchto názorů, které mi - s prominutím - prostě někdy komické přijde. A nepotřebuji k tomu posílat fotky do galerie. Plně mi postačí si pročíst zasvěcené komentáře.
Zrovna tak genetické úpravy fotek, mám s nimi prostě určitý problém z pozice železničního historika. Nejlepší je taková fotka, kterou fotograf střelí na první dobrou a nemusí na ní upravovat nic, to mi nikdo nevymluví. Neříkám přitom, že zrovna já jsem tím, kdo to umí. Z toho důvodu a z výše uvedeného důvodu používané technologie se proto do galerie Želpage neženu, nemám takové ambice, mé životní cíle jsou úplně jiné. Možná proto mi přijdou ty šotoušské komentáře a žabomyší války někdy směšné.
P.S. Stručné příspěvky na tohle nepostačují. Ani ty dlouhé prozatím ne. Krátký a stručný příspěvek by nemohl být slušný.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: No to by byla úplná tragédie! Být platičem takové akce, tak bych všem neplatičům zabavil foťáky a vyhnal bych je od trati flintou. Pro inspiraci jeden krátký článek z dnešní MFD:

"Nepříjemný zážitek čekal muže z Vejprt na Chomutovsku, když se vydal fotit do lesa v Krušných horách. Narazil na dva myslivce, kteří tam byli na lovu jelenů. Pro fotografovu zálibu neměli žádné pochopení. Foťák ua 9 tisíc korun mu sebrali, a když ho chtěl vrátit, z lesa ho vyhnali kulovnicí. Policie nyní případ vyšetřuje jako loupež. Za ni hrozí vězení od dvou do deseti let."

Tedy šotouši, máte ve svých bojích ještě rezervy! Příště na placenou jízdu jedině s kulovnicí! Při jejím použití bude sazba ještě vyšší. V rámci pobytu v nápravném zařízení bude automaticky absolvována i odvykací antišotokůra.
Jo a bacha v lese u Vejprt!
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
xxxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.228.217.232
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:26:53    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Můj příspěvek byl snad zcela jasně adresován. Jestli má někdo splín a musí kolem sebe kopat, tak prosím. Jen nevím jaký je rozdíl mezi nereg. nickem s číslem lokomotivy a nereg. nickem s několika stejnými písmeny. Asi také kamarád, že? Povinnost registrace na K-reportu přece není.

Evidentně jsou zde dva tábory. Jeden co si musí nechat při placené akci kálet na hlavu a druhý co si myslí, že může všechno, protože se nějakým způsobem angažuje u železnice. Zajímavá myšlenka, možná zajímavější než fiktivní desatero ŽP.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: No hlavně, že ty sám seš podepsanej pod svými komentáři.

Hele, tušíš vůbec, kdo vlastně píše většinu komentářů pod zveřejněnými fotkami v galerii? Dialog mezi správci a autory fotek probíhá v zákulisí, ne veřejně. Autory komentářů jsou v mnoha případech i zde přispívající uživatelé.

Když už máš takovou péči o to, abych si fotky nevzal do hrobu, tak by mě zajímalo, kde jsou ke spatření ty tvoje. Část těch mých můžeš vidět v galerii ŽP, kterou tak "důvěrně" znáš.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: Pokud chceš moralizovat, začni u sebe. Registrace na K-reportu samozřejmě povinná není, povinné není ani s anonymy diskutovat. Neumět se pod svůj názor podepsat je zbabělé. Obzvláště pokud se názor kritizuje chování někoho jiného. Pak je to dokonce velmi úsměvné.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3490
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nejsem snad? Co si přeješ víc? Značku -aa- používám na půdě K-reportu od dubna 1995. Stále stejnou a tutéž. Pro inteligenty je v ní zakódováno i moje příjmení. V čem je problém?

I ty interní komentáře jsem četl, neboj se. Ano, mnohdy jsou autory veřejných komentářů i zde přispívající uživatelé, moc dobře to vím.

A moje fotky? Nemám ambici je zveřejňovat na netu. Důvody už jsem zde jasně popsal. A pozor, problém proč jsem hovořil "o hrobu" nesouvisel nijak se želpage, ale s tím, že jsi kritizoval zveřejnění fotek PeVou a přitom sám jsi nezveřejnil nic. Kdybys byl první, asi by se tady PeVa nesnažil. Tudíž prosím neposouvat význam jinam.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 2-2012

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 19:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám,že tu někdo píše slohovky....
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2012

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silenymax:Díky za hezké fotky.Hlavně ty v příspěvcích 343 a 354.To jsou moje srdcovky.Můj domov.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda vy jste magoři, to je síla.

Placené fotovlaky by musely mít i placené (pronajaté či vlastní) fotofleky, kde by se platící šotouši mohli shlukovat k placenému fotografování. Jinak z veřejných míst si může fotit kdo chce co chce a v mezích zákonů s fotkou pak také zacházet. A není nutno tady o tom takhle dlouze blábolit.

T.H. Nu což, organizujte si fotovlaků kolik chcete a jestli se k nějakému omylem přimotám (obvykle o nich vím, takže se jim dokážu vyhnout, ale není to 100%) a bude na mě někdo vulgárně řvát, že to nesmím fotit, protože jsem nezaplatil, tak dostane přes držku takovou, že vezme druhou o zem.
No většinou s panem T.H. nesouhlasím, tady ale plně podepisuju.

A tykání / vykání? Pokud tady většina z nás vystupuje pod přezdívkama, tak jaké vykání? To jako mám psát vážený pane Topiči? Či vážený Jáchyme a stroji? Vykat na netu jsem schopen jen tam, kde se diskutující plně idetifikují svým jménem. A to přímo u příspěvku, to že se třeba přes odkazy v mém podpisu doklikáte k informacím o mně ještě neznamená, že bych požadoval vykání, třeba o i od čvrt století mladších než jsem já.

EDIT - překlepy

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12974
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KOKI
njn..jak by někdo napsal, začala škola
Já už to ani nečtu, jen čekám zda se někdo konečně pochlubí i s fotečky
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Koukám, že taky patříš do zdejší velmi početné skupiny jedinců, kteří nedokáží vstřebat víc než věty holé. Mě tykání nevadí, to jen T.H. a strojní Jáchym s tím mají zásadní životní problém.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Co si přeješ víc? Značku -aa- používám na půdě K-reportu od dubna 1995. Stále stejnou a tutéž. Pro inteligenty je v ní zakódováno i moje příjmení.

Že by tady?
http://www.anonymnialkoholici.cz/

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou mi ale věci

Tykání se užívá na internetu v diskuzích a na fórech.

Většinou si (i při prvním setkání) tykají také cyklisté, vodáci, ...profesionální řidiči kamionů a autobusů, uživatelé CB radia, parašutisté, historičtí šermíři a příslušníci dalších zájmových skupin.

Hlavně z postu druhé citace a přirozené sounáležitosti k jedné skupině pacientů trefené kolejnicí, jak výstižně praví jeden kamarád, (protože kdo jinej než pacoši od vláčků jsou taky na káčku), tykám všem vyjma speciálních případů.

Jak tu už zaznělo, vykání zde vyžadují zpravidla ti pacienti, kteří si tím chtějí vydobýt umělé vážnosti, vyhranit se proti těm, kdo jim tykají a ohrazují se zpravidla výlučně proti těm, jejichž věcné argumenty se jim nehodí do krámu.

Na fleku zásadně tykám a dostává se mi prakticky výlučně stejné mince, vyjma tak patnáctiletých, zřejmě se mezi "dědkama" nesví cítících.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5511
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: ale kdepak, dokážu pochopit i věty hodně rozvité, to se neboj. Taky to o tykání přece nebylo namířeno vysloveně proti tobě, to zase vytahoval někdo jiný. Ale tykání snad není to hlavní o co tady šlo.

Co si myslíš třeba o těch vyhrazených a placených fotoflecích? To by spory o možnost / nemožnost focení mělo odstranit. Jenže pak by pravděpodobně akce stála tolik peněz, že by byla neuskutečnitelná. Co se takhle smířit s tím, že ZDARMA NEVYFOTITELNÝ PLACENÝ FOTOVLAK NEEXISTUJE...

Ač fotím už víc než těch 25 let, tak terminus technikus "fotovlak" ve mne navozuje spíš pocit divadýlka o ničem ... do kterého bych jako platící nešel. Přece to, že jsem za mlada nestihl vyfotit na vlaku provozního hektora s rybákama mně nemůže nahradit naaranžovaná fotka muzejních kousků "skoro jako z provozu". Asi bych neměl morální zábrany si ten vlak vyblesknout - ale jen tak pro radost (třeba právě mimo ty oficiální, nejlepší vybrané, vyčištěné a PLACENÉ fotofleky).

K tématu "Tratě okolo MB" - tohle by mělo být v Boleslavi, asi v roce 1997. Nejsem doma a nemůžu si to ověřit.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
753016
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T4581190 HDV z Lužná u Rakovníka na výletu do Lhotky


A jsem také spokojený.

A jeden šotovercajk k Vaší překrásné debatě..to jsem se až divil, co tam kluci z Prahy měli


353
Ano to je na městě
753016
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě něco pro Vás, ať máte o čem debatovat.
Někteří to ani netuší, co zde pod jednou zříceninou vzrostlo za poklad.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Tak v tom případě kde je ta příčina? Napadá mě možnost přiliš snadné a neosobní komunikace.
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:10:26    Odkaz na tento příspěvek  

753016: to je prosím ve Skalsku? Děkuji.
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se porvali?
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Dovolil bych si podotknout, že je rozdíl mezi AA a -aa-, ty pomlčky tam mají svůj význam. Nicméně sdružení Anonymní alkoholici je mi sympatické od té doby, co jsem shlédl jeden ze svých nejoblíbenějších filmů Rok ďábla. Tak nějak díky němu vstoupil tento spolek do mého povědomí.

Chary: Nejhorší je okamžik, kdy ti mlaďasové začnou vykat. V tom okamžiku vítej mezi náma starochama.

353: Ano, zdarma nevyfotitelný placený fotovlak neexistuje. A objednatelé placeného fotovlaku musí prostě pochopit, že s těmito výlevy dosáhnou jedině pravého opaku svého cíle. Dosavadní neplatiči se zatvrdí. Jedinou cestou je trpělivá dlouhodobá osvěta a přesvědčování po dobrém. A akcetace určité velkorysosti. Na druhou stranu by bylo záhodno, aby i druhá strana konečně pochopila, že pokud připlatí, otevře cestu pořádání dalších či zajímavějších akcí. Dokud se budou obě strany vzájemně jen mydlit, tak to pospěje spíš k těm brokovnicím.

Haldir: Tak nějak to vidím i já. Příliš snadný přístup k informacím dělá svoje. Najednou je tu u některých lidí velké pokušení stát se tím, kdo ví nejvíc. Vítězem se stává ten, abych tak řekl, kdo ho má největšího. V případě šotoušů, kdo má nejlepší fotku. Aneb jak by řekl klasik, kingem se cítí ten, kdo má fotku, článek, natož titulku v Dráze! King je ten, kdo má nejvíc hvězdiček na Želpage! Tak to u některých holt funguje, tak si to někteří myslí. Ono to ale platí o celé společnosti, která se čím dál víc oreintuje na prostý výkon, všechno měří kvantitaivně, láme rekordy, hrabe takový kulaťoučký, žluťoučký atd. (nechci se pouštět do detailů...).
Šotouši spějí k zlikvidování sama sebe. Přátelé z dnešní doby, dovedete si přestavit, že to je jen málo desetiletí zpět, kdy focení vlaků znamenalo riskovat zatčení a výslech?
Dovedete si představit, že by teď Žaludovi a Slamečkovi ruplo v kouli a rozhodli, že vlaky ČD a ČD-C můžou fotit jen ti, kteří zaplatí roční poplatek třeba 20, 50, 100 tisíc Kč a v případě porušení tohoto ustanovení budou tvrdé tresty? A třeba to prolobují i do zákona o drahách, aby to měli posvěceno legislativně. Proč by měl někdo jen tak parazitovat na vlacích dopravce ČD/ČD-C? Proč by měl někdo brát autorské honoráře za fotky jimi draze udržovaných a provozovaných vozidel? Proč by měl mít někdo osobní prospěch z jejich činnosti, z jimi investovaných peněz? Jestli si chce prohlížet doma v soukromí fotečky vozidel dopravce ČD či ČD-C, tak ať si koupí draze prodávané fotky oficiálních fotografů, které by se jistě brzo objevily na trhu. Dovedete si to představit? Že je to absurdní? Přitom je to v podstatě úplně to samé, co zde probíráme v otázce hektora na mšenské lokálce. Objednatel vlaku by si prostě nepřál, aby byl jeho vlak jen tak fotografován někým, kdo nezaplatil. Pozor na argument, že železnice jsou státní a ty můžou všechno. Myslím že třeba takový aktuální strážce naší státní kasy by k tomu vysokému poplatku ještě s radostí přidal tak 15 - 21% šotodaň. Nadto železnice jsou akciovkou a jejich vlastník chce, aby pokud možno vydělávaly nebo aspoň prodělávaly co nejméně. Tím vlastníkem je přitom stát, tedy lid celé této země. A myslím že zhruba 99,99 % zdejší populace by takový šotopoplatek vlastně uvítalo (byl by jim zcela ukradený).
Malá poznámka: 50 tisíc Kč ročně = cca 2,5 km jízdy denně jezdícího vlaku vedeného motorovým vozem řady 810 sólo, abyste si mohli tak zhruba představit, na co tak byste přispěli svým šotopoplatkem.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silenymax: Prosím tě v příspěvku 345 je ta singrovka je 113? V Bakově je s ní 854 027 nebo 021? Díky
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KOKI: jj jsou z vaši oblasti

Janek_lemoch: ta která tomuto zbarvení odpovídá tj 021 neexstuje již až na pár drobností a 113 to také není .......

Jinak popis fotek dal T478.3002 dokonale ...
ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 03:21:34    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Kdokoliv by přišel za pořadatelem jízdy a řekl, že si chce vlak fotit v jeho trase a že je ochoten přispět
To mi musíte lépe vysvětlit:
1) Jak v kokořínských lesích identifikuju pořadatele jízdy;
2) Tvrdíte, že si vlak zaplatilo iks lidí, co se složili na 25.000 Kč (ponechme stranou, že vás vzali pěkně na hůl). A teď přijde někdo další a zaplatí vám pěkně cash na místě bez stvrzenky á 1500. Co se s těmi penězi stane? Bude o ně ponížen příspěvek všech ostatních (neříkejte mi, že akce se jede, i když není 100% zaplacená, to jsem udělal jen jednou za studentských let v Mladějově a potil jsem se z toho dvě noci)? Nebo si je prostě strčí do kapsy "na pivo" ten, kdo je zkasíroval, a ve vyšším levelu tu pak ještě napíše něco o příživnících?
Nefandi si tolik, za to mi nestojíš
Nejlepší obrana je útok a já vaši strategii oceňuji.
Když ti z tykání naskakuje vyrážka, tak ti poradím jednoduché řešení. Nereaguj zbytečně na mé komentáře
Ano, tím se liší slušný člověk od hulváta - slušný člověk žádost akceptuje, hulvát bude hledat chybu na druhé straně a v deseti příspěvcích snášet důkazy, že tykat je jeho svaté právo. Jasněže nemám možnost vám nařídit vykání, stejně jako vy nemáte možnost nařídit všem v pásu sto metrů okolo mšenské lokálky povinnost zaplatit 1500 Kč, pokud vytáhnou foťák. To je právě oboje o slušnosti té druhé strany. A že by tím šotouši zrovna překypovali to se říct nedá - stačí se dívat třeba na dění kolem zubačky, kde se ti nejdokonalejší fotiči s největšími ofrouty a nejdelšími štaflemi obvykle slétnou jak mouchy (zvlášť když jezdí pára), ale korunu od nich nikdo neuvidí, že by si třeba koupili aspoň pivo (3/4 osádky auta, řidič malinovku :-) ) a klobásu nebo hodili něco do kasičky v muzeu - taky proč, když ten vlak je přece už zaplacenej a oni to fotí z veřejných míst a dělají to pro dobrou věc a propagaci železnice a dokumentaci pro budoucnost. (Maximálně to na závěr dokážou opíčovat, že to není s Balmem v ČD-PUR nátěru historické, že z toho čouhají A MÁVAJÍ! lidi a že pára jezdí k Harrachovu, když by opačně měla na Jizeráku násvit.) Poznáváte se, poslední spravedliví, co nám tu kážete o příživnících?
klidně si mysli, že jsem nevychovanej hulvát
Tak na to si stačí od vás něco přečíst :-)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 03:39:00    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Šotouši spějí k zlikvidování sama sebe
Přesně. Spolupodepisuji většinu napsaného (což jistě někdo demaskuje jako spiknutí zapšklých starců :-) proti nové době). Třeba těch hodin strávených třeba u závor v Pilínkově, protože "pošta" sice jezdila celkem pravidelně, ale pak už náklady jak kdy a jediným vodítkem bylo cinkání trojlístku v neobvyklé době... Tenkrát mě sralo, že ty informace nemám (a když se pak objevily mobilní telefony - nemyslete si, děti, ještě váš dědeček si při petrolejce psal úkoly :-) - a možnost za tehdy těžké prachy zavolat aspoň do Jeřmanic, tak mi prdel cvakala dvanáctku drát, že mě výpravčí pošle do prdele). Dneska to je úplně jiný, polohy vlaků v mobilu na trati (což je fajn věc hlavně v okamžiku, kdy člověk chce odejít, aby se mu za dvě minuty neprohnalo v nefotitelném místě kolem hlavy dvojče 753 AWT :-) ) a služební pomůcky v počítači má kdejaký kindermafián, na digitál se dá namlátit dvě stě fotek za den bez rozmýšlení, že každé políčko stojí tři koruny za film a další pětikačku za fotku... jen mi tak nějak přijde, že vás to nijak neobohatilo, jeden blbeček hází po ostatních hajzlpapírem, protože si tu zamráču "dojednal" jen on, druhý má zas hysterák z toho, že si někdo vyfotil "jeho" zaplacenou akci (jasně, Peva už je poučen, že si to příště má strčit do šuplete, držet hubu a netrousit kolem sebe informace, kdy jaká mimořádnost typu hydra s vlekem zas na 076 pojede). Resp. že to považují za samozřejmost a jak napsal -aa-; dřív když šotouš "nespolupracoval", tak se zas nedostaly jiné informace k němu, papírový K-report (ano, děti, tenhle web tu není odjakživa) jsem tahal z Prahy do Pardubic (a provařil na něm taky :-) )...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 03:42:49    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: objednatelé placeného fotovlaku musí prostě pochopit, že s těmito výlevy dosáhnou jedině pravého opaku svého cíle
A další souhlas: pánové, neříkejte těm neplatičům, co se přilepí na dvě fotky do vaší kolony ožebříkovaných a omotorovkovaných stíhačů, že mají zaplatit tolik a tolik (cash bez stvrzenky na místě); říkejte jim, že ta akce stála tolik a tolik a že kdyby přispěli i oni, tak by takových akcí mohlo být víc, dejte jim kontakt na sebe a při organizaci příští akce jim pošlete (časově nekonkrétní) pozvánku (pokud si teda nechcete hrát na ligu výjimečných ála Želpage). Zvládnete to místo stovek příspěvků o howně několikrát do roka na téma, jak se někdo "přiživuje"? Hulváta stejně nenapravíte (jak dokazuje Topič stran tykání), ale slušnější člověk se třeba chytne za nos a pokud ho něco z vaší nabídky zaujme (jasněže třeba pseudohistorická akce "všudybylka 100x jinak" nemusí být jeho šálek thé), tak zaplatí - a máte ho tam, kde jste ho chtěli mít. Jenže ono to obvykle funguje docela jinak, viďte - není důležité, jestli si to vyfotím já, ale hlavně ať to nemá nikdo jiný. Snažím se to trochu měnit (např. aktuální polohy vozidel Metrans Rail jsou přístupné všem na webu - jasně, pro pravověrného šotouše fujfuj soukromník a není to brýlovec - a vždycky jsem každému slušně odpověděl), na druhou stranu chápu všechny ty strojmistry a výpravčí, když jim tam ve své nadutosti nastoupí nějaký geniální zneuznaný šotouš a začne je mistrovat, jak to křižování mají udělat a proč na ten vlak nedají 754.XXX. Naštěstí tu pro mě ještě existuje únikový prostor v Polsku, kde místní šotouši prakticky neexistují, Němci se chovají slušně a přátelsky a Češi trefí nejdál akorát do Zawidówa stíhat furt ty samé čtyři mašiny (na pozici "trojek" se dnes posunuly 753.7 od TSS :-) ). Až se to zkurví i tam, strčím foťák do skříně... Ale to jsme se už trochu vzdálili od Boleslavi, takže na konec jen - jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 05:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JVM: Ne, ve Skalsku to není. Je to kousek od Bakova.
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 2-2012

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 06:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753016-Příspěvek 215 Ještě že já si vystačím jen s foťákem a pořádnou svačinou.No,ale kdo chce mít plně profesionální fotky....
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 07:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Hele zapšklý stařče, musím si s Tebou taky trošku zadiskutovat, jako ve starých časech:
Podle mého názoru jsou Tvé body 1) a 2) poněkud mimo. Protože pořadatel akce je jistě slušný, tak nejdříve dotyčného sám osloví (čekat na to, že někdo přijde sám, to je opravdu zoufalost, snad ledaže by na sobě měl člověk ohromný nápis "pokladník" a "prodej fotopasů zde") a následně jistě vydá strvrzenku se svým razítkem, čímž jednoznačně identifikuje pořadatele i v kokořínských lesích.
A co se týče těch peněz navíc. Jako sorry, to už je věc pořadatele. Ať si s nima dělá co chce. Pokud mu jde opravdu o věc, tak je dá na další akci. Nebo třeba domazával ekonomiku akce vlastním rizikovým příspěvkem jako kdysi Ty. A když ne, tak to ber jako jeho zisk. Je to jeho právo si ho ponechat, akce přece nemusí skončit na nule, může být i v zisku. A ať si za to klidně dá pivo. Jde o to přesvědčit, že máš zaplatit. A říkám na rovinu: Mě třeba nikdy nepřesvědčí v případě, že si budu nucen informace o akci opatřit předem někde jinde. Pak jsem z jeho hlediska opravdu náhodným kolemjdoucím a on má holt smůlu, že na něj skásnul příspěvek za informaci někdo jiný.... Oraganizátoři fotoakcí si zkrátka musí rozmyslet zda tajit a riskovat menší počet příživníků, kteří zatvrzele nezaplatí nebo zda netajit a riskovat větší množství příživníků, přičemž ale mají v ruce pádné argumenty proč by dotyční měli zaplatit.

Bohužel smutná pravda železničního fotošotoušství bohužel je taková, že šotouši stále méně dávají na železnici. Dávno pryč jsou časy, kdy aspoň šotouš zaplatil železnici jízdné. Dnes drtivá většina těch, kteří se zde nejvíc projevují, jezdí všude autem. Takže co z nich má ta jejich milované železnice? Nic. A to ani v případě zvláštních jízd. A přesně tak, přiletí do lesa na fotoflek, vyfotí, zkritizují, letí jinam a ani tu kačku v muzeu za párek nedají (a pokud ano, pak nadávají, že je předražený, protože v hypermarketu v bufáči ho mají za polovic). I když na druhou stranu klasik by řekl, že tím že jezdí gumokolem alespoň nezvyšují ztrátu železnice (ovšem tato situace nastává ve skutečnosti jedině v případě omezení rozsahu dopravy, což zase není v zájmu šotouše) a naopak přispívají pomocí silniční daně. Takže ono je to složitý. Nicméně tato pseudopoučka platí jen pro pravidelný provoz. U nostalgických akcí je to jasný - slušnost velí - nejedu-li, jen fotím, zaplatím fotopas. Pokud je zřejmé komu zaplatit (to je nejasné třeba na vždy diskutovaném SPP). Třeba na zubačce je to ale jasný. Tam se vždycky dá hodit nějaký obnos do kasičky v muzeu. Ale jsem schopen pochopit, že kdo se jednou projede, tak třeba podruhé přijede jen fotit a zadara. Takhle to praktikuju na kolínské řepařce. Tam už jsem jim s rodinou nastrkal docela slušný prachy při svých několika návštěvách včetně jedné, kdy jsem jim tam dovezl celý autobus na zvláštní vlak (a jsem za to rád, protože vidím výsledky, vidím kam ty moje peníze jdou), a tak když jsem tam jel jen fotit, neobtěžoval jsem se tehdy pro fotopas. Moje svědomí ale bylo čisté.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 08:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenomže si musíme položit otázku proč i železniční šotoušové preferují auto? Myslím si že to není jen o pouhé pohodlnosti nebo jen honění kvantyty. Na mnohá místa se lze dostat vlakem dost obtížně pokud vůbec. Dále je na pořízení fotek příliš málo pokusů.
Toto se projeví především když chcete fotit nákladní vlaky hlavně ty manipulační.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 10:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tfuj, házet hajzlpapír z mašiny ČDC, to se nedělá
Jistě byl fasovaný a pokud se to opakovalo, pak se nedivme, že je ČDC ve ztrátě, nejen ÚTŽKŮ toaleťáku.
Jak by napsal jejich vyhazovatel z Podmokel

PS: Jiříku, už jednou jsem ti psal, pusť si na PC něco jiného než je KRP. Jinak zešílíš jako tvůj řiditel a házeč útžků v jedné osobě...

PPS: K autům. Mít další auto v Praze, mám ho vždycky u vozovny a i z Hloubětína jsem doma za 25 minut bez očuchávání bezdomovců, ale další kvůli tomu kupovat nebudu. A to jsem velikej zastánce kolejové dopravy. A až nebude režijka, tak uvidíme. To co se zde udělalo z veřejné dopravy je k blití. Že ani útžky nestačí!
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 10:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753016: Takže tedy Podhradí? Nebo Podhrádí? Čert aby si ten aktuálně platný název pamatoval...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 10:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Fascinuje mě, že o tom víš téměř hovno, ale dokážeš tady kázat ostošest a plácat nesmysly ještě víc.

1. v lesích Kokořínska nikdo nikoho hledat nemusel, vzhledem k tomu, že se fotografové přesunovali oním vlakem, tak se mohl každý z těch, který vlak nadháněl jako neplatící účastník autem, zeptat některého z účastníků, kdo to má na povel

2. organizátor akce rozesílal před akcí mail s pozvánkou a tím, že by to mělo stát 25.000 Kč a účastnický poplatek je stanoven na 1.500 Kč, v mailu bylo dále uvedeno, že v případě účasti většího počtu lidí bude poplatek adekvátně snížen, sešlo se nakonec deset lidí, takže zbytek do těch 25.000 Kč musel "dolepit" organizátor ze svého a navíc nevím, co je ti po tom, jestli na té akci něco vydělal, je to jeho riziko, jeho kšeft a může prodělat i vydělat, nebo se snad mají fotovlaky pořádat jako charitativní akce?
organizátor akce tady snad jasně napsal, že s vystvením daňového dokladu nemá žádný problém, pokud ho někdo nepožaduje zrovna na poli u Vrátna

3. ti neplatící "paraziti" bývají z valné části jedni a titíž, a většinou se rekrutují z drážních zaměstnanců, protože mají přístup k depeši

4. s pořádáním fotovlaků, o kterých je řeč nemá ŽP nic společného

5. nejvíc parazitujících bývá na vlacích pořádaných německým organizátorem, protože se jedná o větší akce a který má iformace na svém webu v dostatečném předstihu, včetně ceny a čísla konta a po zaplacení obdrží platící účastník kompletní informace, tato praxe paradoxně pak způsobí zvýšený výskyt "přisírků"

6. svoje rady o tom, jak se má "výchovně" působit na neplatící si můžeš vyzkoušet sám, těm neplatícím je úplně fuk, že třeba 5 denní akce na Slovensku stála organizátora 25.000 EUR, ti prostě nezaplatí ze zásady a jejich výmluvy jsou víceméně stejné, to by ti mohl potvrdit člověk, který se kolem fotovlaků a focení dráhy "motá" už nějakých dvacet let a zná ty notorické neplatiče dostatečně dlouho a i když je to člověk nekonflitkní a s každým se snaží vyjít po dobrém, tak stejně nic nezmůže

6. znovu opakuji, že po někom, kdo si fotovlak někde vyfotí a nenahání ho opakovaně autem, nikdo nic nechce, dokážeš to pochopit a přestat tvrdit, že se tak děje?

7. když si tedy podle tebe mohou neplatící vyfotit zdarma placený fotovlak, tak co držkuješ, že si někdo fotí veřejný vlak aniž by přispěl pořadateli, který má v mnoha případech vlak zaplacený od sponzorů, kterým za to recipročně poskytne propagaci, mimochodem, ty jsi nějak tomu německému organizátorovi, jehož vlak jsi fotil na jaře u Ostašova, přispěl? dal sis pivo a bratwurst v tom jídeláku co sebou táhli nebo jsi jim přivezl do depa v Lbc kolečko s uhlím?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 11:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: A říkám na rovinu: Mě třeba nikdy nepřesvědčí v případě, že si budu nucen informace o akci opatřit předem někde jinde. Pak jsem z jeho hlediska opravdu náhodným kolemjdoucím a on má holt smůlu, že na něj skásnul příspěvek za informaci někdo jiný.... Oraganizátoři fotoakcí si zkrátka musí rozmyslet zda tajit a riskovat menší počet příživníků, kteří zatvrzele nezaplatí nebo zda netajit a riskovat větší množství příživníků, přičemž ale mají v ruce pádné
argumenty proč by dotyční měli zaplatit.


Tak si to vyzkoušej na vlastní kůži, uspořádej nějaký fotovlak, vylep informace na internet a budeš vyléčenej z naivity natošup a napořád. Není nad vlastní zkušenost.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3493
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 11:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Všechno jde, když chceš, to jsou jen výmluvy, pohodlnost a úspora času. Já to nezatracuji, chápu to, sám se taky občas s někým svezu. Ale vede to pak k tomu paradoxu, že vlastně fotošotouš železnici jako takové vlastně nezaplatí za nic (musím psát fotošotouš, protože u jiných druhů žeelzničních šotoušů toto neplatí). U některých fotošotoušů mám dokonce obavy, že vlak možná už mnoho let zevnitř ani neviděli....

Topič 1168:
1. Na druhou stranu, proč by to dělal? On i ten šotofotovlak je svým způsobem obchod. A obvykle obchodník by se měl snažit oslovit své zákazníky.

2. Proběhne-li obchod na poli u Vrátna, pak je nutné doklad vydat i tam, popř. nabídnout jiné řešení, např. zaslání poštou. Jinak nepopírám, že Radim s tím měl asi dost nákladů a stálo ho to možná víc. Ale chci vás už sakra přesvědčit, že takhle to nejde.

3. Bývají, bývají a nejen nádražáci. Tak snad není takový problém pojmenovat o koho se jedná, ne? Snad se nikdo nebude stydět a následně čertit z toho, že nezaplatil. A za svým postojem si stojí a je schopen jej obhájit. Tedy si to řekněme na rovinu. Kdo hektora stíhal autem a nezaplatil, přestože byl organizátorem vyzván?

6. A PEVA naháněl vlak opakovaně autem? Tak o čem se tu bavíme, jak tahle diskuze vlastně vznikla? V čem tedy byl problém? Copak bylo ventilováno v příspěvku 1150? Mám jen dvě vysvětlení. Buď nám tady Topič mění názory každý druhý den. Nebo neumí číst, neboť dopravní prostředek používaný pro přesun PEVA ve svém příspěvku velmi přesně specifikoval.

Topič 1169 (+ 1168 5. - 7.):
Ale to není o naivitě, proč to sem pleteš? Já si naopak myslím, že skutečně při zveřejnění přijde "parazitů" víc. Mám na mysli ovšem zveřejnění tipu inzerce: Něco bude, kdo chce zaplaťte (včetně specifikace kolik) a dostanete bližší informace. Zveřejnění minimálně na internetu, ideálně i v nějakém časopisu. Mail v takovém případě skutečně nestačí.
Dokud prostě nepochopíte, že je potřeba veřejně tuhle možnost dát, dokud nepochopíte, že je potřeba transparetně jasně říct, kam ty peníze tečou (a svá slova dokázat činy), tak prostě nemáte šanci neplatiče vyléčit a získat na svoji stranu. Stále jim tím utajováním dáváte jen dobrou munici pro jejich palbu do vašich řad. Opravdu nemáte v ruce žádný legislativní nástroj, jak je donutit. Jediná šance je ve slušném přesvědčování. Pro druhou stranu zase platí, že je slušností zaplatit za nějakou poskytnutou službu a trapně se nevymlouvat. Holt když je někdo hovado, tak prostě nezaplatí ani tak. Tak si tedy veřejně řekněme, kdo to hovado je.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 12:10:10    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Hele, já proti ziskovým akcím nic nemám, akorát na ně (třeba k Langustovi) nechodím :-) Akorát pak pořadatel nemůže srdceryvně líčit, jak bez přínosu "příživníků" už ten vlak příště nepojede. A na druhé straně, prohlásit že nepřispěju jen proto, že jsem si informace zjistil jako insider jinými kanály - to taky není úplně košer. Takže jsme vepři a je všechno v nejlepším pořádku :-)

Topič: tak se mohl každý z těch, který vlak nadháněl jako neplatící účastník autem
A když si udělal dvě fotky, mezi kterými to "nadháněl" na kole?
ti neplatící "paraziti" bývají z valné části jedni a titíž
No tak buďte konkrétní. Peva je jeden a tentýž parazit? Je to insider, tu depeši možná osobně připomínkoval, nezaplatil. Kdo další?
svoje rady o tom, jak se má "výchovně" působit na neplatící si můžeš vyzkoušet sám
No pokud na ně vyrukuju argumentací "víš téměř hovno, ale dokážeš tady kázat ostošest a plácat nesmysly", tak to asi moc nezapůsobí.
po někom, kdo si fotovlak někde vyfotí a nenahání ho opakovaně autem, nikdo nic nechce, dokážeš to pochopit
Tak proč jste se vlastně tak vysíral do Pevy, který podmínku "nahánění autem" očividně nesplňuje?
když si tedy podle tebe mohou neplatící vyfotit zdarma placený fotovlak, tak co držkuješ
Vždyť tvrdíte totéž: "po někom, kdo si fotovlak někde vyfotí a nenahání ho opakovaně autem, nikdo nic nechce". Tak co držkujete?
mimochodem, ty jsi nějak tomu německému organizátorovi, jehož vlak jsi fotil na jaře u Ostašova, přispěl?
Mimochodem, vy ano? V poměru toho, že já si udělal jednu fotku v Ostašově, zatímco ofrout ho naháněl opakovaně po lesích a loukách nejspíš už od Františkova? Jak je to o té vodě a vínu?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 12:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Zdá se, že už neudržíš ani vlastní myšlenky. Napsal jsi ve svém příspěvku č.3492 toto.
Podle mého názoru jsou Tvé body 1) a 2) poněkud mimo. Protože pořadatel akce je jistě slušný, tak nejdříve dotyčného sám osloví (čekat na to, že někdo přijde sám, to je opravdu zoufalost, snad ledaže by na sobě měl člověk ohromný nápis "pokladník" a "prodej fotopasů zde") a následně jistě vydá strvrzenku se svým razítkem, čímž jednoznačně identifikuje pořadatele i v kokořínských lesích.
A co se týče těch peněz navíc. Jako sorry, to už je věc pořadatele. Ať si s nima dělá co chce. Pokud mu jde opravdu o věc, tak je dá na další akci. Nebo třeba domazával ekonomiku akce vlastním rizikovým příspěvkem jako kdysi Ty. A když ne, tak to ber jako jeho zisk. Je to jeho právo si ho ponechat, akce přece nemusí skončit na nule, může být i v zisku. A ať si za to klidně dá pivo.


tak proč zase rozpatláváš něco o dokladech a prokázání toho kam peníze tečou.

Navíc to snad tady jasně pořadatel řekl, jak to je to s dokladem o zaplacení:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2597405

Názory každý den neměním a pro meritum diskuse je zcela jedno jaký dopravní prostředek neplatící účastník ke sledování vlaku používá.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 12:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Skutečně jen výmluvy, pohodlnost? To zní jako kdyby všude bylo krásné železniční spojení. Kdy je jen ve vyjímečných případech potřeba použít autobus. Stejně tak jako kdyby nákladní vlaky jezdily vždy vytížené s četností jízdy přesně dle plánu řazení nákladních vlaků. Obzvláště pozitivní je z tohoto pohledu omezení Beskydu který začiná a končí jízdu v Olomouci.

Připouštím že ne všude je auato přínosem a nezbytně nutné.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 12:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Mimochodem, vy ano? V poměru toho, že já si udělal jednu fotku v Ostašově, zatímco ofrout ho naháněl opakovaně po lesích a loukách nejspíš už od Františkova? Jak je to o té vodě a vínu?

Ale jistě, že nepřispěl, ale na rozdíl od tebe zde nepíši toto: stačí se dívat třeba na dění kolem zubačky, kde se ti nejdokonalejší fotiči s největšími ofrouty a nejdelšími štaflemi obvykle slétnou jak mouchy (zvlášť když jezdí pára), ale korunu od nich nikdo neuvidí, že by si třeba koupili aspoň pivo (3/4 osádky auta, řidič malinovku :-) ) a klobásu nebo hodili něco do kasičky v muzeu - taky proč, když ten vlak je přece už zaplacenej a oni to fotí z veřejných míst a dělají to pro dobrou věc a propagaci železnice a dokumentaci pro budoucnost. (Maximálně to na závěr dokážou opíčovat, že to není s Balmem v ČD-PUR nátěru historické, že z toho čouhají A MÁVAJÍ! lidi a že pára jezdí k Harrachovu, když by opačně měla na Jizeráku násvit.) Poznáváte se, poslední spravedliví, co nám tu kážete o příživnících?

Mimochodem, kteří to jsou, ti nejdokonalejší fotiči s největšími ofrouty a nejdelšími štaflemi, kteří se slétají na zubačku. No tak buď konkrétní. Vypadá to, že máš dokonalý přehled.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 12:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak to chodí v okolí Zubačky, ale na několika akcích byl k vidění LandCruiser pražské poznávací značky - začínající 1AH... Tenhle dobytek si to krosil přes lesy a pole jako by se nechumelilo. Vše dorazila nechutná ovarová hlava, která se z auta vyvalila a začala řvát na maminky s dětma ať táhnou od předmětu jeho zájmu do hajzlu. Ještěže sebou měly dětičky nejen maminky ale i tatínky. Docela by mě zajímalo co to bylo za
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 13:16:13    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: No jo, obvyklá strategie "nejlepší obrana je útok". Ale narozdíl od vás já zde nehledám výmluvy, proč při opakovaném nahánění nepřispět. Samozřejmě, že přispět zubačce nelze vynutit, byla by to prostě slušnost hodit do kasičky stovku, ale co zrovna vám budu povídat o slušnosti, že. No a protože mám dost práce s organizací, takže sotva můžu mít kompletní seznam ofroutistů a žebříkářů nemaje narozdíl od vás focení v popisu práce.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 13:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: Ale nepovídej bobánku, kam na tyhle pohádky chodíš, že jsem řval na maminky s dětičkama. Nespad jsi náhodou v práci hlavičkou na kolejnici.
Tak ještě chybí několik dalších dementů a bude panoptikum kompletní.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3494
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Košer to není, ale já to považuji za určitý druh obchodu. Musel jsem se snažit sám? Tak co po mně chtějí? Tak spousta lidí může uvažovat a uvažuje. Tím prostě jen dávající munici do rukou neplatičů.

Topič: Protože chci vědět za co a komu platím. Aby se pak neukázalo, že jsem platil nepravému. Jsou takové akce, kde ty pochybnosti jsou, viz třeba tradiční každoroční diskuze o SPP. Aby bylo jasno, já osobně u akcí Radima vůbec nepochybuji o toku financí do šotoúchyláren, já v tom mám jasno. Ale opravdu ne každý ho zná. A konec konců sám Radim se s tímto názorem setkal (za mojí přítomnosti).
A jestli je jedno jaký dopravní prostředek dotyčný používá (čemuž rozumím), tak prosím o jasné vyjasnění dvou věcí:
1) Kde je tedy u Topiče (chápu že nemůžeš mluvit za jiné) ta hranice, kdy se člověk stane z tolerovaného náhodilého fotografa odporným neplatičem (jedno fotomísto, dvě, tři, pět?)
2) Kolik těch fotomíst zvládl PEVA.
Pro mě bude zejména informace 1) přínosem, abych věděl co si příště budu moct dovolit, když překonám svůj stále sílící odpor k takovým akcím (ne z důvodu jejich nezajímavosti, ale vzhledem k poměrům na nich panujících, blíže důvody již popsal T.H., částečně i já) nebo (spíš) když se opravdu náhou k něčemu takovému přinachomýtnu.

Haldir: Ale zase kecy. Železniční doprava je nyní na větším rozsahu, než byla třeba v těch devadesátých. Ne všude je to teda extrémní tak jako v Praze, kde jsme vyletěli na dvojnásobek, ale speciálně dálková doprava šla nahoru velmi solidně. V devadesátých to vlakem šlo, teď najednou ne? A nákladní vlaky taky teď jezdí daleko přesněji, než jezdily v těch devadesátých. Přispěla k tomu racionalizace provozu, přispělo k tomu zaplnění mnoha tratí osobní dopravou, přispívají k tomu samozřejmě i vzrůstající nároky přepravců. A plán řazení nákladních vlaků? V devadesátých letech pro většinu šotoušů nedostupný materiál....
No jo, ale ono bez auta se nedá zběsile stíhat onen nebohý manipulák s kadencí tři fotofleky za 10 kilometrů. Na druhou stranu ale ti, kteří se vydají na fotoflek pěkně po svých se mnohdy dostanou do míst, kam jaksi gumokolníci nikdy nedojedou a raději šlehají neustále to samé. Hlavní devizou fotofleku se čím dál víc stává možnost zajet k němu co nejblíž autem. A věř mi, není větší prasárna, když člověk stráví dvě hodiny předem na fotofleku, připraví si vše pro fotku a půl minuty před jízdou vlaku se přiřítí gumokol, se skřípěním brzd zastaví, vyběhne skupinka 1 - 5 magorů, kteří se nejsou schopni rozhlídnout vpravo ani vlevo, z posledních sil vyčerpávaných jejich otylými břuchy dofuní k trati, vlezou dotyčnému nebožákovi bez auta do záběru a hned po průjezdu vlaku zase funí zpět a naskakují do auta, aby celou komedii opakovali o 3 kilometry dále. Přitom jim nevadí, že kvalitně rozrejou mírně podmáčenou louku v CHKO. Ani jim nevadí, že při stíhání manipuláku při svém zběsilém předjíždění ohrozí několik okolních aut. Stejně jsem zvědavej, kdo se první zabije.... pokud už k tomu nedošlo.

A Beskyd? Holt to ber tak, že v týhle republice bylo 10% nadšených obyvatel, kteří svou budoucnost vložili před 2 lety do rukou strany zvané VV. A její ministr VB při konfromtaci se vznikem Regiojetu rozhodl zcela jasně a rezolutně. Reakcí MD bude, že relace Praha - Ostrava bude nedotovaná. Bez výjimky. Beskyd přešel do režimu komerčního vlaku a asi každý soudný člověk je schopen pochopit, že vlak vyjíždějící ve 4 ráno asi zrovna komerční terno není. Podobně dojíždějící na půlnoc do Prahy. Průzkumy tomu dávaly za pravdu. Bylo tedy otázkou času, kdy ČD přijdou s požadavkem na jeho dotování. To se stalo hned záhy a protože MD je vázáno rozhodnutím ministra (byť bývalého, nikdo jej nehodlal změnit) a nemá ani k dispozici volné finance, neb ty přesypalo jinam, tak tuto žádost dopravce nemohl objednatel akceptovat.
Nicméně šotouši nemusí zas tak litovat, v ranním čase si v daném čase zažádal o trasu Leo Express, který pojede z Prahy ve 4:29, pravda jen v pracovní dny. Osobně jsem zvědav zda a kdy ten vlak vyjede (vzpomeňme jak zavádí vlaky Regiojet) a především jak dlouho vydrží. Nicméně pracovní dny jsou pro focení třeba na Ramzové rozhodující. Čili jsem zvědav, jak se zavedení LeoExu projeví na úbytku šotoaut na Ramzové. Osobně si myslím, že nijak. Ona tam ta auta najížděla ve velkém i v časech, kdy Beskyd jezdil (co si budeme povídat, sám jsem tam taky takto párkrát byl, byť u mně je to jedno, ze mně má železnice tím větší prospěch, čím míň jezdím, hlavně když jim jednou ročně zaplatím). Možná v tom hledej jeden z důvodů, proč Beskyd dojezdil. Aneb šotouši kdyby jste s ním víc jezdili, třeba by přežil. A úplně stejně to teď bude s Leo-Exem.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3495
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Mám tomu rozumět tak, že vše ostatní nenapadené na příspěvku Npv pvr je pravda? A že řidičem ctěného vozidla je Topič? No to bysme tady pak měli skutečně kvalitního kozla zahradníka!
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Milej, zlatej, se šotoušema, žebříkama, rozcapenostma, neslušnostma a dalšíma nesouvisejícíma pitomostma jsi tady začal ty.
Pro pořádek. Moje "největší" štafle, které mám občas v autě jsou hliníkové schůdky o výšce 82 cm, motorovku nevlastním a na zubačce jsem byl naposledy, tuším, že v roce 2005. Udělal jsem si pár fotek, svezl jsem se tam a zpátky vlakem s rodinou a platnými jízdenkami. V muzeu v Kořenově jsem byl předloni s dětma a hodil jsem do kasičky dvě kila. To je tak asi vše, co jsem měl za poslední leta co do činění se zubačkou. Ne pravidelně, ale v podstatě každý rok přispěji finančně některému ze železničních spolků aniž bych za to očekával nějakou protihodnotu. Třeba u Posázavského pacifiku, mi "patří" část současného nátěru na jednom z jejich Balmů atd. Neříkám to proto, že bych se chtěl vytahovat, ale proto, aby sis pro svoje nablblý řeči o dobrovolném přispívání, našel jiného adresáta.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:25:42    Odkaz na tento příspěvek  

A proč teda vlastně kejháte, když se vás dění na zubačce netýká a dobrovolně přispíváte? Já přece nevím, kde všude rozrejváte pole ofroutem, já vás vůbec neznám a nevím, o koho jde (i když jsem vás tedy nejspíš viděl rozrejvat louku u Ostašova). Prostě ty žebříčkáře/štaflíčkáře kolem té štreky vidím, když už se dostanu svézt se a nemusím při tom roznášet pivo, zato je pak už nevidím v Kořenově, maximálně tak aby měli záběr se zříceninou topírny...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Ale narozdíl od vás já zde nehledám výmluvy, proč při opakovaném nahánění nepřispět. Samozřejmě, že přispět zubačce nelze vynutit, byla by to prostě slušnost hodit do kasičky stovku, ale co zrovna vám budu povídat o slušnosti, že.

Odpovídal jsem na toto, co jsi napsal o kus výše.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 15:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa
Jaké pak kecy? To není jen o počtu Vlkm. Ale o časové poloze a návaznostech. Pro focení upřednostňuji vlak. Jenomže jsou místa kde se rozumě dostat nejde. Z nějakého důvodu to odmitáš že tak to je. Nemůžeš v případě jiného vývoje situace než byl plán se dané situaci operativně přizpusobit.

V devadesátých letech jsi měl další výhodu. Věděl jsi že k vyfocení měl daleko více příležitostí. Tudiš nebylo tak zásadní když vlak jel dřívé nebo později, než by bylo potřeba. Nebo že dané místo není tak dobré jak jsi předpokládal nebo dokonce je prakticky nepoužitelné.

Skus cvičně si naplánovat fotovýlet s podobným výsledkem jako jsou fotky dvojčete kocourů 108+139 které jsou v sekci 742. Dále pak třeba například Toužim, Teplou, Ptení, Štíty. Nové město pod Smrkem. Šluknovský výběžek, Milevsko.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.90
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 15:44:02    Odkaz na tento příspěvek  

ta 475.111je u nás v Bakově!!!aby se to jen tak nezakecalo
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 15:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>topič: Npv_pvr nepsal, kdo to čuně byl, ale děkujeme, že jste se velkoryse přiznal
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 16:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si dobře vzpomínám, topič tu toyotu zas tak dlouho nemá, takže jestli byl na zubačce fotit naposledy před sedmi lety, onen popisovaný z npv_pvrova příspěvku musí být logicky někdo jiný. Nota bene když si nedovedu nějak moc představit, že by maminky s dětma stály na poli a topič tam na ně řval. Jo takhle na nějakýho nadutce, co si to poslední přikvačí a stoupne si všem do záběru, to bych si s ním dal duet, ale na maminky? Bavíme se o stejném topičovi? Pánové, zatmělá mysl je krásná věc, ale musíte si ty kvaziargumenty co nejvíc naroubovat na uvěřitelnou realitu, aby to vypadalo co nejmíň debilně ;-) Takhle vám to každej, kdo topiče aspoň trošku zná, nemůže uvěřit ani za zlatý prase. To víte, lhát se musí umět. Nemůžete si myslet, že sem nablijete jakoukoliv hovadinu a všichni vám to budou žrát i s navijákem ;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 17:46:31    Odkaz na tento příspěvek  

takže jestli byl na zubačce fotit naposledy před sedmi lety, onen popisovaný z npv_pvrova příspěvku musí být logicky někdo jiný
Heleďte, mně do toho nic není, ale "npv_pvr" přece o žádné akci na zubačce nepsal. Buď teda máte problém s pochopením psaného textu, anebo potřebu bránit spolušotouše ve foťáku :-).
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2012

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 18:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ze škodovky:Kde přesně?
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 18:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. dobře, tak to na zubačce nebylo. To je jedna věta ze sedmi. Nicméně zbytek platí, hlavně ta pasáž o věrohodnosti údajnýho topičova řvaní na maminky s dětma. Tam zřejmě máš problém s pochopením psanýho textu ty.

A jestli si třeba takovej -aa- ve svým 3495 dělá názor na topiče právě na základě vykonstruovaného svědectví, tak to pak pouze vypovídá o ochotě uvěřit lžím než snaze o přiměřený názor s odstupem. A lžím se tak snadno věří, že?

Mezi náma, milej T.H., já toho topiče taky nemůžu vystát. Tuhle jsem mu půjčil objektiv, protože si ten svůj ráčil zapomenout doma, a nejen že mi ho dodnes nevrátil, ale ještě mi ho vrátil voslintanej. Navíc se o něm moc dobře ví, že krom nadávání maminkám s dětma na šotoakcích taky druhé jmenované zatahuje do hitláku, když se nikdo nedívá, a opíjí je tam rohlíkem, aby je mohl následně vsadit na lopatu a přiložit do kotle. Proto taky parní mašiny na vybranejch fotohaltech tak čouděj. To v nich totiž hořej topičem dodaný děti ze stanic. Čím víc na ně řval, tím je kouř tmavší.

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 19:52:49    Odkaz na tento příspěvek  

Zesměšňování oponenta je taky celkem průhledný "diskusní faul". Hele, děláte reklamu akorát sami sobě, já už toho moc nenafotím (stejně by to bylo plochý a šedivý a tak).
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H., kde ses flákal, když se rozdávala bystrost? Nebyl sis vystát druhou frontu na vedení?

Já tady akorát poukazuju, že pokud se tu chcete navážet do topiče, používejte k tomu přiměřené a uvěřitelné lži. Že topič nadával maminkám s dětma je lež v daném kontextu neuvěřitelná a posouvá celý příspěvek do nových invertovaných výšin. Zhruba asi tolik uvěřitelná, jako že opíjí děti rohlíkem. A zesměšňování oponenta? Hele nebyl jsi v tý frontě na vedení několikrát? Nejprv bráním šotouše ve foťáku a pak zesměšňuju oponenta? Copak je topič mojím oponentem? Není to nějak moc velkej obrat na jeden večer? ;-)

Mimochodem, psát o oponentovi lživě, to diskusní faul není? Že ses ohradil vůči mně a ne vůči Npv_pvr? Se zrovna nehodilo do krámu, co? To jen tak kdo dělá komu jakou reklamu ;-)
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12979
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A už mě to tu vážně začíná srát!!!!
stále hovna o hovnu...jsem si myslel, že třeba se něco od rána, včera změní a ani HOVNO..opět jen sračky a sračky..a zase sračky...

Změňtě už někdo tuto stránku a pochlubte se s nějakým matrošem z okolí

Snad za celou existenci Tratě kolem Mladé Boleslavi nebylo tak přispíváno..kam se aktuálně serou sekce Brejláče, či Mráčnice
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3496
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Časové polohy a návaznosti jsou taky lepší než v těch devadesátých. Fakt doporučuju zkusit se vrátit o těch 15 - 20 let zpět v jízdních řádech a zkusit si vyhledat nějaké spojení.

A opět opakuju: Více příležitostí k vyfocení bylo u vozidel, která za vzácná považujeme dnes. Ovšem četnost vozidel vzácných (a tedy žádaných a naháněných) tehdy byla shodná jako je tomu u vzácených dnes. Prostě sergej udělal na dnešní 071 jeden pár denně, stejně tak jako ho dnes udělá 753.301. ta kvanta brejlí na téže trati tehdy nikoho netrápila.
A co se týče do uvedených Toužimí, Štítů, Nových Měst pod Smrkem atd. bylo tehdy stejné jako dnes. Jediná výhoda byla, že maňas tam jezdil pravidelně a každý den. No jo, jenže to tehdy nikoho nezajímalo a netrápilo. Stejně tak, jako by to nikoho nezajímalo dnes, kdyby onen maňas jezdit tak často.

Chary: Nedělám, ale popravdě řečeno očekával jsem okamžité, rychlé a rezolutní dementování takové úvahy. A ... ono nic. Přestože dotyčný zde byl přítomen. Přiznám se na rovinu, že mě to překvapilo!
Jinak ještě podotknu, že nadávání maminkám s dětmi bylo hbitě dementováno, ale ostatní věci? ... nic???? Prostě jsem překvapen.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý nasraný Manemb-e, věř mi, že mě už to tady začalo srát (použiju stejný výraz jako ty) už těsně před okamžikem, kdy jsem do této diskuze vstoupil. Ostatně kdyby mě to nenasralo, tak jsem sem ani nevstoupil. Diskuze skončí až poté, co bude problematika pochopena těmi, kteří ji vyvolaly. Obvykle nerad odcházím od rozdělené roboty, to není můj styl. Holt někdy je nutno trpět za svoje spoludiskutující Chceš-li být ochráněn před sračkami a hovny (zase si vovolím použít shodná slova), doporučuji na nějaký čas toto téma teď vynechat. Však ono kolem MB stejně není moc co řešit, číslo 301 stále ještě žije a jinak jezdí furt to samý, hektor ze Lhotky do Skalska myslím v nejbližší době moc nehrozí....
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Pavča Novotný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.187.132.196
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:48:19    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Když jsi vstoupil, můžeš i vystoupit a bude zas klid. Jenže ona každá sekce K-rep. má svého řečníka. To je asi také nová doba.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12981
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
No, chápu, ale proč to neřešíte meili?sms?nebo si nesednete k pivku?
určitě co se tu hádate, každý něco píšete dobře znáte nebo ne?

No, šlo by to nějak pro mě- abych už tedy asi pochopil oč jde, dát tvou myšlenku do pár řáku?ať to nemusím extra číst?A kdo tedy je ten špatný?