K-report
 

Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 22. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » MHD v Jihlavě » Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 22. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2011

Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 18:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad každý logicky myslící člověk ví že jsou prázdniny,to že spoje nejezdí v době školních prázdnin se nikdy na web DP nedávalo,je to psané v jízdním řádu
"Nejhorší je srážka z blbcem"!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 18:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusa62: pokud by si někdo stěžoval, je to jeho problém. Dopravce dá jasné omezení spoje a to, že cestující neví, na které dny se to může vztahovat, je jeho problém.
Makrelu neumeješ.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 23:04:51    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: Problém cestujícího to sice je, ale DPMJ by také neubylo, kdyby dal na stránky upozornění, že jsou jarní prázdniny. Termín těchto prázdnin se pro člověka, který nemá děti školou povinné dost špatně odhaduje.

A chtít po DPMJ, aby upozorňoval cestující pomocí hlášení ve vozech, je nemyslitelné. (i když v provozu typu Jihlava, kde se omezení týká pouze několika spojů je toto asi zbytečné)
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 05:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Já jen žasnu. DPMJ není kojná ani výchovný ústav, aby na každou blbinu upozorňoval veřejnost. Upozornit na to, že jsou jarní prázdniny je věcí někoho jiného, rozhodně ne DP. To by potom mohl na své stránky a do vozů dávat i upozornění typu "pozor, nezapomeňte si vyzvednout důchod..." nebo "upozorňujeme, že dnes začínají nové slevy v Kauflandu..."
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7607
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 06:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě Kordis zřejmě tou "kojnou" nebo "výchovným ústavem" (nebo se to dá nazvat lépe, třeba "poskytovatel služeb snažící se usnadnit zákazníkům orientaci v nabídce jeho služeb"?) je (viz sytě oranžový rámeček):
http://www.idsjmk.cz/

(Ale jak tak koukám, tak tam nějak - alespoň ve chvíli, kdy odesílám tento příspěvek - řádil šotek, který popletl dny v týdnu... Ale například v době jakýchkoliv prázdnin tam stojí upozornění, že se jezdí podle prázdninových jízdních řádů.)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 07:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dnes začínají nové slevy v Kauflandu". To je dobrý, ale za reklamu se platí.
Taky by se mohlo hlásit, jaký bude počasí.
David: ten web dělá z lidí blbce, že musí psát podle jakého dne se jezdí?

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 09:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se to taky nezdá, zmiňovat na web, že v době školních prázdnin se nejede. Dřív to nikdy nebylo a taky se cestující nezbláznili. A malé procento těch, co nemají děti školou povinné, sleduje zrovna web DPMJ. Já osobně tam nebyl asi už půl roku.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7608
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 12:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: ten web dělá z lidí blbce, že musí psát podle jakého dne se jezdí?
Web IDS JMK nedělá z lidí blbce, ale dělá jim tu kojnou nebo výchovný ústav.
I když - mně osobně to přijde sympatické, prostě v tom lidem zjednodušit vyhledávání.
Ale můžete jim napsat a zeptat se, jestli dělají z lidí blbce.

Mně daleko víc přijde, že blbce z lidí dělá DPMJ těmi nezapamatovatelnými intervaly v násobku prvočísel.

se to taky nezdá, zmiňovat na web, že v době školních prázdnin se nejede. Dřív to nikdy nebylo a taky se cestující nezbláznili.
Dřív taky žádné webové stránky DPMJ (ani jiné) neexistovaly a lidi se taky nezbláznili.
A vůbec - vždyť i po Jihlavě se dá z větší části dojít pěšky. Osekat dopravu (nanejvýš) na polovinu by nevadilo. Lidi by se taky nezbláznili.
A ještě by město ušetřilo.

Mimochodem, s tím přirovnáním k důchodu je to úplně mimo (každý bere důchod v jiný den a tím pádem není možné na to upozorňovat nějak najednou a hromadně), stejně jako s Kauflandem - je nesmysl, aby DP upozorňoval na nějaké akce v jiném podniku. Ale když sám uvedený podnik na jeden týden takříkajíc "upraví provozní dobu" (a vůbec nevadí, že to je tak či tak uvedeno i v jízdních řádech), tak je fajn, když se na to trochu víc upozorní - alespoň tím způsobem, jak na to upozoňují na stránkách IDS JMK.

P. S. Toto je ode mě poslední příspěvek v tomto diskusním vlákně, tak nepokládejte otázky, na které bych musel odpovídat.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 13:32:50    Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14, Depemje: DPMJ by si měl v první řadě uvědomit, pro koho tu je a kdo ho živí. Jeho příjmy tvoří z velké části tržby z prodeje jízdenek a dotace z veřejných rozpočtů. Podle toho by se měl také chovat a poskytovat svým "zákazníkům" odpovídající služby a informace. Celý problém DPMJ spočívá v tom, že vztah DP-cestující zamrzl na úrovni 80. let.

S přístupem DP, že všichni cestující jsou hloupí, že mají být rádi, že vůbec něco jede a mají se sami starat a hledat po zastávkách nalepené papíry o výlukách, budou tu MHD za chvíli využívat jen ti, co nemají možnost jet autem + jisté neplatící etnikum.

Zrovna dnes mi známá popisovala svoji zkušenost, z předminulého týdne jak byla sněhová kalamita. Spolu s dalšími lidmi čekala na autobus v Pávově. Když dva za sebou nejely zavolala na DP, kde ji řekli, že o ničem neví, že vše jezdí normálně.

Sám mám podobnou zkušenost z minulého roku. Čekal jsem na Žďársku na linkový autobus, byl jsem si jistý, že mi neujel. Také jsem zavolal do ZDARu. Kde mi řekli, že to prověří a dají mi vědět. Za chvilku mi volal jejich dispečer zpátky, že autobus, který měl jet danou linku se zdržel kvůli uzavírce silnice, kterou musel objíždět, ale že určitě dojede. Dočkal bych se něčeho podobného v Jihlavě u DPMJ?
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 14:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Souhlas. Ale je tu drobný problém. Podnik je města a žije z dotací. Tudíž nemá potřebu shánět klienty. Město je v podstatě rádo, že MHD jezdí méně lidí, pač pak do ní nemusí tolik cpát, jen omezí spoje. Kdyby takovýto přístup mělo např. SA, tak už dávno nejezdí. Ale to je odkázané právě jen na tu klientelu. No, ale tak nebuďme neupřímní, přeci jen tu máme nové vozy, nové zastávky. Takže se zase tak špatně nemáme, mohlo by to být horší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 15:00:07    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Samozřejmě je pravda, co píšeš. Ale politici by si měli uvědomit, že když nebude funkční MHD, tak se město zahltí auty. (Oni to moc dobře ví a proto podporují stavby parkovacích domů apod.)

Máš pravdu, že v Jihlavě jsou nové vozy, zastávky apod. Ale vše je pouze díky dotacím z EU. Vzpomeň si, jak to v Jihlavě vypadalo před 5-6 lety, rozpadající se autobusy a trolejbusy, žádné garantované spoje (ačkoli tu byla třetina trolejbusů NP), žádné hlášení zastávek apod.
Když už DP má ty nové trolejbusy, tak by to měl náležitě využít, propagovat MHD, zapojit trochu marketing apod. Pořád je co zlepšovat. V Praze třeba jezdí tramvaj, kde je wi-fi připojení. Tuto službu už pomalu zavádějí i soukromí autobusoví dopravci, proč to třeba nezkusí i DP? Dnes už má hodně lidí "chytré" telefony. Další věci jsou inteligentní zastáívky. Minimálně na náměstí, na nádraží, u veleslavného terminálu, ale i jinde by se uplatnili.

V Jihlavě se vymýšli věci typu autobusová linka terminál-náměstí, která bude vozit vzduch a přitom ve směrech, kde poptávka existuje (Březinky-Bosch) to nejde. S otevřním terminálu a Vrchlického by si linkové vedení MHD zasloužilo radikální přestavbu, dočkají se jí obyvatelé Jihlavy? (Ještě vyšší level by byl IDS celého kraje, ale to je sen z říše snů)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3737
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 15:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: ano a proto stavíme parkovací dům v centru města, aby nám automobily při cestě k němu blokovali VHD... U prodloužení Vrchlického je volné prostranství, přivaděč, nemocnice, v budoucnu (snad i trolejbus), ale to ne, to by všichni z těch aut museli do centra trolejbusem... Jak s oblibou říkám- koho jsme si na radnici zvolili, toho tam máme.

A IDSce nic nebrání. Stačí jen upravit j.ř. On je totiž problém, že si všichni pod pojemem IDS představují Integrovanou jízdenku. Já nepotřebuji si koupit jednu jízdenku, na kterou budu cestovat z Jihlavy do Čáslavic. Mně bohatě stačí, že pojedu z Jihlavy do Třebíče třeba vlakem, tam si přestoupím na bus do Římova a v Římově na bus do Čáslavic. Klidně si pokaždé koupím lístek, ale proboha, ať ty spoje na sebe navazují. Ne, že skejsnu v Třebíči 2 hodiny, protože se ICOM nedokázal dohodnout s ČD a přípojný bus odjíždí 10 min před vlakem.
Makrelu neumeješ.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 15:56:53    Odkaz na tento příspěvek  

9Tr: Přesně to jsem měl s tím parkovacím domem na mysli....

Já vím, že IDS není o jedné jízdence, nebo nedejbože o nějaké další čipové kartě.

IDS je o návaznosti, prokladech, pavidelných intervalech, garantovaných přestupech, odstranění zbytečných souběhů, o přestupních terminálech, páteřních linkách (ideálně kolejová doprava, to ale na Vysočině moc nejde, ale zase to tolik nevadí), o jednotných standardech kvality (Informační systém ve vozidle, čistotota, pohodlí...), koordinaci, kontrole, jednotné značce celého systému apod. Efektem IDS by mělo být to, že za stejný balík peněz zajístím lepší dopravní obslužnost v o třídu výšší kvalitě.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 16:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak bezesporu, nebýt fondů, tak tady jezdí ještě 33. Ale je ta možnost a chytili se toho bravurně.

No inteligentní zastávky, o tom už se básnilo jako o hotové věci před 3 lety a kde nic, tu nic. Stejně jako preference. Ale to ztopilo město! Lépe řečeno Kodet.

Jojo wifi do vozů, to by nebylo špatný, už jsem před časem psal na DP, zda-li o tom neuvažují, leč neodepsali.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 16:56:40    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: No chytili se toho dobře to je pravda, ale zase si zdadělali na obrovský problém do budoucna.

No to je přesně ta politika, kdy o věcech rozhodují lidé, kteří o tom nic nevědí a nerozumí tomu, viz centrální vlády zemí. Ale s tím nic udělat nejde, aneb co si lidé zvolí to mají. Pořád je to lepší systém než totalitní režimy.

(Píšeš, že Ti z DP neodpověděli, myslíš, že kdyby jsi napsal třeba do Student agency s podobným dotazem, tak by Ti odpověděli? Já se vsadím, že ano. A jsme u toho vztahu dopravce-zákazník)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 17:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: "Celý problém DPMJ spočívá v tom, že vztah DP-cestující zamrzl na úrovni 80. let". Je vidět, že jsi ještě mladý chlapec, jinak by si nemohl napsat takovou kokotinu.
Eugen: Další kokotina: "Město je v podstatě rádo, že MHD jezdí méně lidí, pač pak do ní nemusí tolik cpát,..." pokud budeš jen trochu přemýšlet, tak zjistíš, že je to úplně obráceně. Čím více cestujících, tím mohou být menší dotace.
Dotace = slevy (čas. kupony, důchodci, ČK atd.)
WiFi: podle mě blbost, jihl.cestující stráví ve voze průměrně 7 minut, z toho 60% jsou důchodci nad 70 let a ženy nad 40 let.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 17:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale kdysi odpovídali, jen asi mě už ne, protože jsem je loni zahltil dotazem ohledně tarifu a výlukové linky 4, tak to museli předělat a trochu nadávali.

Depemeje: No jo, se navenek tak tváří, že podporuje. Ale se podívej na tu politiku MHD. Tarif, jízdní řád, teď nově terminál - přesuneme autobusák od trolejí a zavedeme pendlovací autobus. Já vím, že logické je to, co píšeš, ale ta realita je jinde. Páni na městě by totiž nejraději viděli, buď společnost v soukromých rukách, a nebo ještě lépe, šest linek a na každý jeden vůz, aby se neřeklo...

Wifi: No jo dle tebe, pro naši mamku je to taky zbytečná věc. Takhle po ránu si nevšímám, že by to byl samej důchodce. Že takhle neuvažují na západě jako ty...

(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 17:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochybuji, že by pro město bylo levnější objednávat si dopravu MHD u soukromého dopravce.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 17:30:38    Odkaz na tento příspěvek  

Depemeje: Já vycházím z toho, jaký má DP vztah k cestujícím a jak se prezentuje na veřejnosti. (Viz zkušenost Eugena s ochotou odpovědět zákazníkovi). V tomto ohledu mi DPMJ opravdu přijde dost pozadu. Nejmladší nejsem (I když asi nejsem Váš vrstevník) a dobu před rokem 1989 jsem také částečně zažil.

To co píše Eugen je částečně pravda a svojí logiku to má stejně, jako Váš názor, ale myslím že není nutné nazývat vše s čím nesouhlasíte kokotinou.

Pro město by byla soukromá firma určitě výhodnější, viz nedaleká Třebíč, která není zase o tolik menší než Jihlava, ale rozshah MHD a náklady města na ni jsou úplně jinde. (Ono to tak časem v Jihlavě stejně dopadne)

Poznáka pod čarou: Už jen to, že se jakožto zaměstnanec DPMJ na veřejném fóru takto prezentujete svědčí o poměrech ve Vaší firmě (firemní kultuře). Kdybych já takto reprezentoval svého zaměstnavatele, tak bych už byl nejpíš bez práce.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2866
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 18:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Já nevím, vše se to odvíjí od města. To by s prvořadě mělo starat, jak to tam šlape. DP v podstatě jen plní diktát.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 18:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třebíč
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7612
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 18:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro město by byla soukromá firma určitě výhodnější, viz nedaleká Třebíč, která není zase o tolik menší než Jihlava, ale rozshah MHD a náklady města na ni jsou úplně jinde. (Ono to tak časem v Jihlavě stejně dopadne)

Nejsem si jist, jestli toto bylo míněno vážně.

Když pominu jisté politické spory o to, že "kdo to podepsal, teď křičí, že to mělo být úplně jinak" a naopak, tak skutečností je, zrovna Třebíč asi nemůže moc být vzorem správného poměru cena/výkon (zejména když do kolonky "cena" zařadíme cenu podle původního znění smlouvy města s Icomem).

Jinak ten článek je roztomilý - je přepsán i s chybným tvarem jména jednoho ze zastupitelů, který je přitom shodou okolností členem strany, na jejíchž stránkách je ten článek právě uveden.

Poznámka pod čarou - i bez úžasné eurodotace (o které se článek zmiňuje) od doby vydání článku vyjelo v Třebíči 6 nových autobusů, z toho 4 s dieselovým pohonem; celkem v TR na MHD jezdí 5 autobusů s pohonem na CNG, což je asi maximální počet, aby to ještě nezačalo dělat víc škody než užitku.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 18:52:55    Odkaz na tento příspěvek  

David: To bylo samozřejmě myšleno ironicky!

Vycházím z toho, že v městech typu Třebíč je rozsah MHD zpravidla takový, aby zajistil ty nejnutnější potřeby a např o víkendu a mimo špičku to není žádná sláva. Město potom za takový rozsah provozu zaplatí logicky méně. (Tím se vracím k původní myšlence Eugena, že město ušetří, když vyžene lidi z MHD). Ale je třeba podotknout, že poměr cena/výkon je podstatně horší než u městem vlastněného podniku. (logicky musím navíc zaplatit zisk soukromé firmy) Na druhou stranu dobře fungující soukromá firma (teď nemám na mysli zrovna Iglauer company a podobné) netrpí problémy městského(potažmo státního) podniku.

Abych zůstal na Vysočině za relativně dobře fungující MHD bych považoval Havlíčkův Brod. Město nebylo spokojeno se službami soukromého dopravce a převzalo provoz MHD do vlastní režie. Na druhé straně třeba ve Znojmě zajišťuje MHD soukromá firma a je tam vcelku kvalitní (především ve srovnání s předchozím dopravcem, kterého odvál ČAS)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3739
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 19:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: Současnou MHD ve Znojmě bych si dovolil označit za jednu z nejlépe fungujících. Mám občasnou možnost to sledovat i z jiné perspektivy než cestující a nevybavuji si nic, co by se dalo vytknout. Nikdy se samozřejmě nezavděčíš dopravním systémem všem, ale i tak je to dobré.

Dokonce si tam (narozdíl od Třebíče) dovolím velkoměstský manýr. Prostě přijdu na zastávku a ono za chvíli něco přijede.

Edit: to Znojmo je myšleno ve srovnání s městy s nezávislou trakcí, aby mne zas někdo nechytal za slovo.

(Příspěvek byl editován uživatelem 9 tr.)
Makrelu neumeješ.
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 19:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní problém je ten že chyby co jsou v DP tak nikdo neřeší a vymýšlí se jen samý kraviny.To že DP přichází o cestující si může podnik sám,příklad když vezmu dělníka který pracuje ve fabrice na třísměný provoz a bydlí třeba v některé příměstské části Jihlavy například Pístov,tak městkou dopravou se do práce rozhodně nedostane! A to jsou další věci.Jihlavský citelisy dodané v roce 2006,jsou pomalu za svoji životností díky údržbě.Ale co jsme chtěly to máme.
"Nejhorší je srážka z blbcem"!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7615
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 19:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr:

Ve Znojmě jsou kratší traťové intervaly než v TR?

Jaký interval ještě považuješ za přijatelný pro realizaci "velkoměstského manýru - náhodného příchodu na zastávku bez znalosti JŘ" (alespoň v pracovní dny, ale i mimo špičku)?
Dalo by se toho podle tebe dosáhnout, kdyby se traťový interval páteřních linek MHD Třebíč zkrátil z dnešních 15 min. mimo špičku pracovního dne na 10 min.?
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 19:43:36    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: To Znojmo vynikne především ve srovnání s dobou před 1.1.2010. To není jen o vozovém parku (ještě v roce 2009 tu bežně jezdily Karosy z první poloviny 80. let s velkou RÁBOU vzadu, pouze jeden normální NP bus, žádný informační systém) ale i linkovém vedení. Ve všední den tu fungovala jedna páeřní linka s 10 variantami trasy (něco jako jihlavská 12ka, ale daleko horší) o víkendu a večer tu jezdila defacto jen jedna linka č.6. která zase nejzdila v jinou dobu, o nějakém pravidelném intervalu si mohli nechat jen zdát atd.

K zlepšení zdejší MHD ale do jisté míry určitě přispělo i zavedení IDS JmK na Znojemsku v roce 2010.

Sluší se ale poznamenat, že zdejší přestárlé Karosy na tom po technické stránce nebyly tak špatně jako jejich jihlavské kolegyně (mám na mysli první polovinu 0. let)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 19:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: nemusíš mi to popisovat, já tam jezdil rád, originál B 731.00 v původním tavu byla už jen tam.

VOzy sice byly opelichané, ale popelnice to nebyla. Jako prakticky co šlo se zánikem staré MHD, tak byl v té době nejlepší základ pro veterána na trhu.

Já ale hlavně koukám na dodržování tarifní kázně, co bylo dříve a co řidiči popisovali, jaké byly praktiky... Udivuje mne, že to město vydrželo do r. 2009
Makrelu neumeješ.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 20:06:38    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: Co máš konkrétně na mysli? Jako že se jezdilo za méně bez jízdenky?

Předpokládám, že vše skončilo v hutích, nebo se mýlím?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 20:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí?

Události

Většina ano, ale ne vše.
Makrelu neumeješ.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 20:35:25    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: Děkuji
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 20:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Azy775: dej si mokrej ručník na hlavu. Z Pístova jezdí 11 lidí za prací do Jihlavy, z toho 4 mají měsíční příjem kolem 100tis.Kč. To pro těch 5 lidí má jezdit autobus každých 10min?
Ti dva zbylí jezdí na kole po nově vybudované cyklostezce.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3744
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 21:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo se vždy 1.9. vyvěsí vedle SPP ve vozech i A4 s rozpisy prázdnin a bude pokoj, stejně tam je vždy pár reklamních míst volných. Všichni budou v dostatečném předstihu informováni a nikdo si nemůže na nic stěžovat.
Čímž myslím, že můžeme diskusi na toto tema uzavřít.
Makrelu neumeješ.
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.129
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 22:02:15    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: No to je aspoň nápad! (Další možnost by byla poznámka přímo v JŘ na zastávce ve stylu "ČSAD")
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 15:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: mokrej hadr na hlavu fakt nepotřebuji,to byl jen příklad,oni my lidi jezdily kdyby bylo čím.To tu sedmičku můžete zrušit úplně když s ní nikdo podle tebe nejezdí aspoň se ušetří. Pístov není jediná příměstská část Jihlavy.To je to samé když jedu třeba 12 přijedu k Tesle a před minutou my odjela BI to radši jdu pěšky než tam čekat 13min na další.Tady je vidět jak se k tomu staví DP a město.
"Nejhorší je srážka z blbcem"!
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 18:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není tohle pro vás?
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten už jezdí na linkách v Jihlavě.
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rutak11:Dopravní podnik Jihlava vlastní svou čerpací stanici na CNG,v areálu DP a je k dispozici i pro veřejnost.I tuhle čerpačku v Jihlavě stavěla společnost Bonett Bohemia.
"Nejhorší je srážka z blbcem"!
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, já jsem viděl stanici a autobus bez SPZ v barvách Jihlavy. Kde a kdy tahle fotka byla pořízena nevím,podle článku jsem měl zato, že je to aktuální fotka z Mýta.
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Jihlavy dorazily dva CNG autobusy dne 21.2.2012 evidenční čísla 219 a 220,zbylé čtyři vozy k nám dorazí v průběhu května
"Nejhorší je srážka z blbcem"!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3745
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 20:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C943: tato poznámky by možna nebyla. J.ř. "ČSAD" se mění každý rok a s tím i vyjmenování omezení, neb prázdniny jsou každý rok jinak. Minimálně ty jarní. J.ř. MHD je platno do nejbližší změny, což v případě linky t-A bylo minimálně 5 let.
Makrelu neumeješ.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 20:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je krásné čtení...koukám, že každý z Vás by mohl ihned dělat ředitele...lamentujete tu nad něčím, nadáváte a hudrujete jak je DP a radnice špatná, jako klasickej českej človíček v hospodě. Ale copak si tu radnice demokraticky lid nezvolil? A proč se teda neseberete a nejdete žadonit na radnici? Tady se Vám to mele ale nikdo z Vás se nesebere a za primátorem s nápady osobně nejde. Jen kritizujete, to umí každej, tím nikdo nic nezmění. Rozhodně ne tady.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 21:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si přečtu článek a jen trochu o něm přemýšlím, tak foto bylo pořízeno během února 2012 a určitě do 21.2.2012. Z toho plyne, že je to jeden z vozů 219, 220, které už jezdí na linkách.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 09:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2426239 Práce jednoho dispečera v Pardubicích. Kdy se takového myšlení dočkáme zde od všech...
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 04. března 2012 - 22:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


->Moje alba na rajče.net<-
->Stránky věnované Jihlavské městské dopravě<-
->Občanské sdružení Za záchranu historických trolejbusů a autobusů<-
}
V Jihlavě se nenudíme
Karel Pometlo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.207.72
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 09:40:52    Odkaz na tento příspěvek  

Včera kolem sedmé hodiny fotil nějaký střapatý chlapec, tak osmá třída u Krystalu. Měl takový velký kanón a stojánek. To je u vás normální ?

Já jsem měl strach, jestli to není policista s radarem, a už jsem po něm chtěl z auta hodit cihlu.
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.227.227
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 15:31:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud máte strach z policistů s radarem, tak jste zřejmě slušný a pravidla respektující řidič.
Magelys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 15:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera byl ve vašem DP na omrknutí Midibus.
Sháním kola na Madželis, pěkný, černý a hlavně kulatý!
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. března 2012 - 17:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela se to chování (některých) cestujících začíná přiostřovat. Začalo to stříkání přepřákem do kabiny řidiče (v prosinci 2011), minulý týden bylo něco o napadení řidiče v Jihlavských listech a další případ se stal tento týden. Je to hned první zpráva - odkaz
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Občanské sdružení Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 16. března 2012 - 21:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62: Ano 2 dny před tímto incidentem jsem s dotyčným řidičem mluvil na konečné u DP. Když jsem se to dozvěděl,tak mě brali mory. Už by s těma " občanama" někdo konečně moh začít nco dělat. Ale to se asi začne až to některý řidič nepřežije.
Můj VDP

Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 08:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62:Jojo řidič ten tvrdej chleba má.Jen tak na okraj řidič MHD v Holandsku plat 2500-3000euro čistého základy angličtiny nebo dobře německy požadavek jinak přijímají nástup možný ihned.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 11:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trolej 79: dle hesla- všude dobře, tak co doma
a) máme a teď by bylo ještě dobré uvést b)
1. cena nájmu, vč. energií
2. cena základních potravin
3. za kolik se dá najíst v dělnické hospodě a něčem trochu lepším (pro občasné zajití na "něco lepšího).
4. pro některé- cena 0,5l piva.
5. telefon/internet, tak aby člověk by ve spojení s vlastí a domovem.

Takže aby pak ve výsledku nevyšlo, že po přestěhování a zaplacení "mandatorních výdajů"
mně zbyte tak 100 EUR...
to se fakt nemá cenu nikam stěhovat a můžu zůstat doma "točit se kolem komína"

A nástup možný ihned? To tam asi bude práce řidiče hodnocena jako u nás kopáč...
Makrelu neumeješ.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 11:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9tr: no a takový kopáč má víc peněz jako my u podniku...
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 18:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dobrá rada od M.Řezáče nejste spokojeni s výplatou u Dp jděte kopat no a takový kopáč má víc peněz jako my u podniku..}
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 20:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No..jako jakou jinou radu by kdo chtěl...to srovnání já nenapsal..kopáč má víc jak řidič MHD..
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 20:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9tr:1.nájem-700euro se vším byt35m2.
2.cena potravin nižší než v ČR DPH u potravin v NL6% orientačně chléb 28kč,salám uherák kg 100kč,sýr tvrdý gouda nebo ementál 110kč za kg,pivo od 12do30kč dle značky,mléko 15kč litr,máslo kravské 250g25kč,rama0,5kg 28kč,vejce ks3,30
3.dělnická hospoda oběd100kč,pivo40kč,lepší hospoda oběd200až1000kč jako zde,pivo 50-100kč.
4.telefon/internet-paušál nebo karta dob.300/300kč
5. plat jsem již psal 2500-3000euro.
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 20:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

info:ted jsem vezl domů třeba 10kg sýrů,8kg salámů,90vajec atd nebot cena většiny potravin o 20až30% nižší než zde v ČR.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen škoda, že coffeshopy jsou už jen pro místní. :-)
Trolej79
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jo píp... to by se jelo!!!!
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 13:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má nárok na bezplatnou přepravu osoba, která je doprovodem zdravotně postiženého (karta ZTP/P), když jede bez postiženého???
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Občanské sdružení Za záchranu historických trolejbusů a autobusů ::..