K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 15. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 15. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: To snad ne! Bez televize může plnohodnotně a bez problémů cestovat naprosto každý! Vozíčkář má ale pohodlné a kulturní cestování s PolskiBusem, kde je nízkopodlažní část, kam se vejdou 3 a sami si mohou zvolit, zda zůstanou na vozíku nebo na sedačce. To jste hodně ujel, srvnávávte hrušky s jablky!
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpis z OR:
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a102670& typ=full&klic=cd05aa6

Společnost, jejímž 100% vlastníkem je město (DP), není soukromá firma, ale příspěvková organizace.

Huples: Zopakuji, že je dementní nadávat soukromému podnikateli, že něco NEDĚLÁ, co vy byste CHTĚL, aby on dělal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8243
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to jen o nabídce - poptávka přijde sama.

Vozíčkáři jsou docela silnou nátlakovou skupinou a umí v tom "chodit", takže by se nikdo neměl divit, kdyby začali adekvátně tlačit, že chtějí taky nějaký ten "bezbariérový" dálkový bus u SA. V 15m vozech není ztráta těch dvou nebo čtyř míst zase až tak dramatická vůči nabídce něčeho, co se dá snadno využít v reklamě jako něco opravdu extra.


(Všechny fotky ©Daimler Buses, dopravce Berlin Linien Bus GmbH)
"SMRT KINDERMAFII Z ROPIDU!"
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 22:49:10    Odkaz na tento příspěvek  

Lions Coach právě jste ukázal svoji netoleranci k postiženým.
cestovatel s SA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.224.208.127
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 23:23:47    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, vysvětlete mi, proč má bus Beulas Glory (Volvo) u SA tak malé rozestupy sedadel, když ten vůz nasazujou na mezinárodní linky. (Jediné štěstí bylo, že ten bus byl poloprázdný, v plném bych v tom 17 hodin trávit nechtěl.) Do Liberce z toho musí být každý odvařený, že má kafe a sedí na koženém sedadle. Krásně po tom ale člověk klouže, ale je mi jasné, že textil je horší na údržbu, nehledě na to, že jsou ta sedadla strašlivě tvrdá. Navíc, tak kolmá sedadla jsem teda v dálkovém autobuse ještě nezažil, asi mám štěstí, že SA nemusím jinak příliš využívat.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 23:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cestovatel s SA: Beulas Glory má standardní *** rozestup sedadel a jedny z nejlepších sedaček co SA má. Někdo je má rád, někdo miluje, někdo nenávidí. Glory jezdí jen mezinárodní linky. Pokud bys jel do Ženevy Irizarem Pb, asi by si sem už nepsal :-)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 23:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Dobrá tedy, co je na PolskiBusu nesoukromého???

Cestovatel s SA: Kvůli tomu, aby se lidí do busu vešlo co nejvíce, kvůli laciným kecům o tom, jak jsou nejlepší, instantní břečce a novinám to přeci kaštani vydrží a penízky se jen pohrnou, ne?
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 04:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pořád jsou rozestupy mezi sedačkami u SA větší než u některých nasazovaných autobusů EL. Docela jsem zažil peklo na lince do Barcelony, kdy jsem měl kolena natlačené na sedačce přede mnou a to naštěstí byl rozumný člověk, že nechtěl sedačku sklápět. A to samé na lince do Holandska. Zlaté Setry, ale ne vždy. Do Ženevy s SA se mi jelo dobře, to jel Irizar a neměl jsem problém.
A myslím si, že je věc každého dopravce, pro koho bude jezdit. A jestli bude brát i vozíčkáře. Ono u nás opravdu drtivá většina dopravců toto neposkytuje. Jestli je to dobře nebo špatně nevím. Ale nařizovat něco dopravci, pokud nejezdí nějakou linku pro kraj nebo město mi nepřijde ideální.
Nejlepší dopravu mají v Curychu
Nejlepší dopravce Student Agency
Nejlepší silnice ve Švédsku
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 08:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale Vy všichni zastánci SA, kromě toho, že projevujete mimořádně necitlivý přístup k vozíčkářům, se tady pořád oháníte nějakým nařizováním soukromému subjektu. Ale tady přece o nikčem takovém není řeč, umíte číst? Tady se konstatuje, že kvůli konkurenčnímu boji dopravce, který tohle dobrovolně a na své náklady nabízí, bude muset nejspíš skončit a vozíčkáři o tu možnost přijdou. V podstatě ani nikdo neřekl, že za to Jančura může, protože to je fakt důsledek normálního konkurenčního boje.
Jestli se tady něco Jančurovi předhazuje, tak jen a jen to, že dopravce, který se sám prezentuje (a velmi hlasitě) jako o třídu lepší, nejlepší, nejzákazničtější, charitativní a já nevím jak ještě, prostě vozíčkáře naprosto ingoruje v busech, kde by ho to stálo peníze navíc, a současně dovede na jejich obranu vyřvávat v médiích, když se mu to hodí v konkurenčním boji.
Takže závěr - když pro ně nic nedělá, ať si je nebere do huby jako rukojmí A je zbytečné se ho proto jakkoli zastávat, prostě objektivně nevytváří pro přepravu vozíčkáře podmínky, tak holt musí překousnout, že mu to občas někdo vpálí.. Naopak je trapné vyčítat DPML, že tohle v mediích použije. Zrovna tak je mimo mísu použít argument, že jiní dopravce (viz výčet výše) taky plošiny pro vozíčkáře nemají. Oni totiž nejsou o třídu lepší.
Jen bych ještě jednou poprosil, abyste si odpustili jakkoli pejorativní nebo shazující tón v diskuzi o vozíčkářích. Speciálně Focus 1976 by si měl koupit pro tuto diskuzi hodně silnou náplast na hubu. Vozíčkáři nejsou odpad společnosti, který by měl čekat na nějakou milost. A velikost podnikatele se pozná mimo jiné i podle toho, jak velkou část svého zisku dovede oželet v zájmu pomoci těm, kteří si sami pomoci nedokáží. Jančurův přístup je v tomhle ohledu (nikoliv v boji s DPML) krásnou ukázkou rozporu mezi velkohubými kydy a realitou.

A jen tak teorie k zamyšlení (neberte, prosím, v úvahu reálná čísla a nechci kolem toho rozpoutat kalkulace): Co byste řekli, kdyby ten milion, který DPML ročně provaří, byl tvořen rozpočtenými náklady na nákup těch plošin? Kdo by tady byl potom hňup a jakou hodnotu by ten milion provařený z našich daní měl potom? Byl by vyhozený z okna?
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 10:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim: souhlasím...

Nehledě na to,že přeprava vozíčkářů,potažmo i ostatních osob ZTP není nijak prodělečná neb ministerstvo dopravy rozdíl v ceně jízdného dopravci doplácí do výše plnohodnotného jízdného!

Tato diskuze je PŘEDEVŠÍM o tom, že dopravce tvářící se "jako o třídu lepší" zcela zanedbal přepravu handicapovaných osob či osob se sníženou či jinak omezenou schopností pohybu.
Je pravdou,že ukázal v České republice,že jde dělat expresní dálkovou dopravu trochu jinak,ale jsem přesvědčen o tom,že přeprava imobilních osob patří k moderním trendům autobusové dopravy a upřímně řečeno je to i skvělá reklama!
To že SA nasazuje na vnitrostátní expresy auta "HD CLASS" a tváří se jako "o třídu lepší" je sice možná dobrý pro reklamu,ale už nikde nepíše,že tyto "o třídu lepší auta" jsou v *** komfortu,tedy komfortu,který nabízí dnes každý slušný "überland".
Málo kdo si z dnešních cestujících uvědomuje,že "blbé" Karosy 735 a 736 splňovali roztečí sedadel **** normu.
A takový lepenak 736.1022 s plnou klimou,dvojitymi skly a "maďarama" (vysoké sedačky s odskokem) hravě co do pohodlnosti strčí do kapsy i Aury a PB od SA.
O základních verzích Axerů,Grosswayíích rádoby lux či jiných rádoby lux variantách typu 935/954 apod ani nemluvě!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 11:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/finance/doprava/clanek.phtml?id=757259 #utm_source=centrumHP&utm_medium=financebox&utm_term=position-2
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 14:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl, Huples: Tak to opravdu ne, k postiženým jsem tolerantní, obvdivuju je, jen nevím, proč bych měl nadávat někomu, kdo tuto službu neposkytuje, když je to soukromý subjekt? Navíc, pokud je to tak jak píše Glory, že přeprava vozíčkáře proběhne takto bez potíží, spíš bych to ocenil. Já prostě jako cestující nemám proč nadávat na SA, tak mne nekamenujte kvůli tomu, že v tom nejedu s váma.
FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 16:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions Coach: Ale nikdo Vás nenutí nadávat SA, opakuju - předmětem kritiky tady je to, že dopravce, který se deklaruje jako o třídu lepší a charitativní, ignoruje celou problematiku přepravy tělesně postižených. Jako zdravý cestující, který vyleze po schodech, nepochybně nemáte důvod na SA v tomto ohledu nadávat.
A k zamyšlení - kdyby to byl nesoukromý subjekt, v pohodě byste mu nadával, že tu službu neoposkytuje? Proč záleží na tom, kdo to je a ne o to, jestli to poskytuje?
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 18:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se hlavně líbí, jak si tady někteří upravují fakta a používají výroky, které v souvislosti s autobusovou dopravou jančura nikdy neřekl. Nebo snad někdo slyšel, že autobusy SA jsou o třídu lepší? To se totiž píše ve všech vašich argumentech, to je ale diskuse železniční, neb o svých autobusech Jančura nikde neprezentuje, že jsou "o třídu lepší," jak se zde neustále ozývá. Tohle používá pouze u RegioJETu, je pro pořádek.
A teď do mě.

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenda999.)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:12:28    Odkaz na tento příspěvek  

ad Zdenda nebuď směšný. vždyť to pořád plácá. To jen to nechceš slyšet. A to je ten problém.
ad Lions coach opět vůbec patrně nechápeš diskusi.
Stačí se jen otřít o SA a už jste na větvi. Ale je to obyčejná tuctová dopravní společnost. Jen ty velkohubé výkřiky. Ano v tom je to ne o krok, ale o min 3 vpředu.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně to jsem čekal. Ačkoliv jsem nenapsal nic na obhajobu SA, jsem směšný. A to jsem jen vyvrátil váš hlavní argument, proč musí mít SA plošinu a jiný dopravce ne, tedy, že je o třídu lepší, ale ostatní dopravci nikoliv, takže ostatní dopravci plošinu mít nemusí. Hlavně, že si hrajete na nezaujaté.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Dejvické Glory 11x, dle času a toho, že nic jinýho žlutýho tam pak vidět nebylo, tuším že jel do KV, ví někdo víc?
Při odjezdu IC RJ z Prahy na parkovišti na Florenci odtahovka pro starší Auru.
K vozíčkářům - nad Eurolines BC všichni slintají a můžou se z nich po... a taky plošinu nemají. Je to vyjímka, která už ale brzy skončí, protože EU to plánuje jako povinnost. Takže nové autobusy od nějakého data je mít budou muset.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem velice tolerantní vůči názorům ostatních, jen se mi už nelíbí, jak tady jen hledáte špínu na SA a posléze tu plácáte něco o objektivitě, přičemž vy sami se tu zesměšňujete svoji naprosto viditelnou neobjektivitou. Ano, kdyby to nebyl soukromý subjekt, nadával bych, i když by mi to nebylo nic platné, jelikož na státní subjekt přispívají sami daňoví poplatníci - tedy potencionální cestující, takhle je to opravdu jejich věc, jestli plošinu mají, nebo ne. A taky se mi nelíbí, jak je u vás hned člověk, který se zde snaží nějakým normálním názorem vyvrátit váš směšný, zkuste se na to podívat trochu neutrálně. Samozřejmě se rád nechám poučit a rozumným argumentem vyvrátit můj názor, ale PROSÍM pádné argumenty, děkuji.
FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě by pánové neměli zapomenout začít řvát na diskuzi o ČD, ti nemají nízkopodlažní skoro nic, na pár nádražích v republice mají teda plošiny a dostávají 12 miliard ročně ze státního rozpočtu.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: A to je přesně to, na co narážím.
FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak jak to tady píšou ostatní: Hluchá fráze "o třídu lepší" tiskové centrum a Jančura opravdu používá především u vlaků, ale je uplně dementní tuhle frázi tady řešit, protože nic o ničem nepovídá. Protože já můžu říct, že "o třídu lepší" znamená noviny, kafe a film a vozejčkáři jsou až "o dvě třídy lepší" a mám pravdu, neb tady by měl pravdu každý kdo si co za "třídu" dosadí. Je to lichej argument jen na oblbnutí lidí, chcete-li fungující PR.

Kdyby se tady radši někteří tak vehementně zajímali o veřejné subjekty do kterých tečou naše peníze než o ty soukromé, které si defacto můžou žít jak chtějí...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:45:01    Odkaz na tento příspěvek  

Lions Coach prosím, kde píšu, že je SA špatná, že nepřepravuje vozíčkáře. Prosím pokud jsem to nikde nanapsal, tak se alespoň omluvte.
Pouze píšu o tom, že se SA a její představitel se vytahuje, že je nej dopravce.
Protože nenabízí nic, co by nějak bylo nadstandartní, tak je pro mě obyčejný tuctový dopravce třeba typu citovaného Tourbusu. DP Liberec je pro mě právě o krok vpřed, protože myslel i na postižené.
a pane Lions Coach svoji netoleranci ukazujete vaší větou o televizi a vozíčkáři. Srovnal jste dvě věci, které jsou uplně o něčem jiném.
P.S. oni snad ČD vyhlašují, že jsou nejlepší dopravci? Ne nejsou.
Ale vy o koze my o voze. Zkuste si to promyslet, než budete zase psát věci, které nejsou k tématu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jste to zase překlopili někam úplně jinam, na téhle úrovni nemá cenu diskutovat. Zapomeňte na státní peníze, to je úplně mimo, a zkuste mi někdo vysvětlit, v čem je SA lepší dopravce než DPML nebo Eurolines, například. A pokud chcete tvrdit, že se SA celou dobu své existence neprezentuje jako lepší než jakákoli konkurence (bez důrazu na přesnou formulaci), hoďte si mokrý hadr na hlavu. A naučte se odlišovat ve formulacích, tady nikdo neřekl, že Jančura by tou plošinu mít měl, to je dost rozdíl oproti formulaci, že nejlepší dopravce by neměl ignorovat vozíčkáře jen proto, že mu to žádný zákon neukládá. A je úplně fuk, o kolik tříd lepší se bude prezentovat. DPML plošinu měl a nepadl sám ze sebe na zadek.
Glory - naučte se rozlišit rozdíl mezi tím, když všichni slintají z někoho a když někdo slintá sám ze sebe...
A co se týká plošin a bezbariérovosti ve vlacích, radši nechte na hlavě. Tam má Jančura toho másla desetkrát víc než celý dráhy, už kvůli tomu, jak si je bere do huby jako argument proti ČD, aniž by pro ně hnul prstem.
Lions coach - takže státní za naše prachy plošinu podle Vás mít musí, zatímco soukromému do toho nemá kdo co kecat? Není teda lepší nechat všechny dopravce státní? Evidentně to prospívá kvalitě dopravy. To je Váš názor dovedený ad absurdum.

Argument, že SA nemusí mít plošinu, protože jiní ji taky nemají, je hovadina roku - ano, nemusí, ale čím je teda lepší? Už to tady padlo - novinama a břečkou v kelímku? Ostatně v duchu té logiky - proč by teda měl mít kafe a noviny a funtoro, když jiní to nemají taky????
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 22:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: Nepřímě o tom hovoříte celou dobu, ale dobře, pokud na tom lpíte, omlouvám se vám, moje chyba. Pro mne ta nadstandartnost spočívá právě v jistotě, že se mi dostane především jednání na úrovni a cítím se opravdu jako někdo, o koho má jakožto zákazníka ona společnost zájem. Podívejte se na to logicky, mám na výběr ze společnosti, kde je možné, že přijede meziměstský autobus bez klimatizace, řidič bude nerudný, atp, anebo si můžu vybrat někoho, u koho mám jistotu vybaveného pohodlného autobusu solidního jednání, co si vyberete? Ale je pravda, že na téhle úrovni nemá cenu diskutovat, bez pádných argumentů.
FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 22:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v čem je SA lepší dopravce než DPML nebo Eurolines, například.

V čem je eurolines nebo DPML lepší než SA? Co to je vůbec za hloupý dotaz. Nikdo se s busy SA nemůže srovnávat, protože nikdo jich tolik v takovém objemu neprovozuje a navíc tady platí, že ať si jezdí každej čím chce, hlavně ať to nikomu nevnucuje.. Pokud už je opravdu nutné srovnávat, pak je na místě nějaká specifikace, např. Do Liberce je lepší dopravce DPML, protože..vozíčkáři..atd.

A pokud chcete tvrdit, že se SA celou dobu své existence neprezentuje jako lepší než jakákoli konkurence (bez důrazu na přesnou formulaci), hoďte si mokrý hadr na hlavu

no ježiš a proč by to nedělal, něco vybudoval, chce zisk, tak potřebuje propagaci. Někdy mi přijde, že lidi jsou absolutně mimo realitu, jako kdyby nevěděli, že v TV běží stovky minut reklam a v nich tisíce slov nejlepší, nejlevnější atd.

Vůbec nevim o co tady jde, pokud má někdo problém s nekalou, lživou či zavádějící reklamou, tak ať kontaktuje příslušné úřady. Ale chci vidět někoho kdo bude pokutovat subjekt za to, že o sobě řekne, že je nejlepší A co je vlastně nejlepší? Pokud bude měřítko počet busů, tak mezi dopravci v ČR je nejlepší. Pokud bude měřítko počet odvezených cestujících na vozíku, tak SA nebude nejlepší...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 23:23:42    Odkaz na tento příspěvek  

ad Sipi víte kde je rozdíl? Právě v tom že DP a Eurolines všude neslintají o kolik jsou lepší. Otočením otázky jste ukázal,že neč text a naběhl jste si na vidle zepředu.
ad Lions coach a on vám snad někdo říká,že nemáte s SA jezditi? Opět kde se to píše.
Jet si můžete čím chcete.
Také nemáte jediný argument. Vlastně si nejdřív něco vymyslíte a pak to vložíte někomu do úst.
A co budete říkat až dP skončí? tedy přijde opět monopol SA. Vraťte se tady zpět do minulosti jaj spousta lidí zde křičela,že monopol je špatný. Bude-li v podání SA už nebude?
Já třeba do autobusu SA nikdy neusednu. Mám své zásady a těch se budu držet.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 00:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: Ale Touring Bohemia slintá, jen v menší míře, protože nemá až tak silný PR.
A k tomu řvaní - spousta lidí řvaa i o tom, jak je špatný kupovat ojetej šrot, co má DPMLJ na lince do Prahy, byly ty Bovy nový? A nebo u nich to už nevadí :-)
PS: Když jsme u Eurolines, mají PROMO na trase Berlín - Praha za 5€ a to v BC spojích.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 00:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: pro mě je SA lepší např. v systému rezervací a možnosti zakoupení / rezervace / změny jízdenky. Pro někoho zase ne. Ale o tom to přece je - každý má kritéria jiná. Ale např. do Bratislavy bych raději jel s Eurolines BC i přes složitější nákup jízdenky, protože mi jejich Setra přišla pohodlnější a nemá v úseku BA - Brno přestávku na Agipu, která mi prodlužuje jízdní čas.

Pro někoho jiného může být klidně tím důvodem kafe za pár haléřů (prostě si ho dá v buse zdarma a ne v automatu) nebo noviny zdarma, nebo možnost občerstvení za pár korun přímo během jízdy, stewardka, cokoliv...

Prostě je to individuální a je blbost to pořád řešit dokola
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 00:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad DPML - neví někdo, zda se ty Bovy s plošinami pořizovaly právě kvůli plošinám (už jako záměr) nebo se prostě koupil autobus kde byla i plošina a někoho pak napadlo, že by na tom šlo postavit PR? Nebo se tam ty plošiny montovali až u nás cíleně? Tohle si už nepamatuju.
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 06:20:56    Odkaz na tento příspěvek  

Sice nejsme ve správné kategorii ale. Ty Bovy nový nejsou ani jedna.A kupovali se bez plošiny a plošinu si dělal Liberec.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 08:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opolu: Děkuji.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8247
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 09:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ale prd. Když si dá člověk tu práci a proleze obrázky z této a souvisejících komor, tak najde příslušné Repelendovy fotky. Ty s výtahem takové už koupili (494 a 495), žádný garážový dobastlování.
"SMRT KINDERMAFII Z ROPIDU!"
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2870
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Pokud nejste schopen vnímat rozdíl mezi pojmy nejlepší a největší, asi je zbytečné diskutovat. nebo pro Vás nejlepší je ten největší? Proč teda nejsou nejlepší ČD a ne RJ?
Glory: A ten šrot na kolejích u RJ je teda taky fujfuj? Nebo u nich už to nevadí? Tím víc, že oni sami a nikdo jiný řvali, jak budou mít nový jednotky, páč vlak je přežitek?

Minibox: Souhlas, každý má svá kritéria individuální, tohle, co se týká plošin, má samozřejmě jednoznačné plus pouze ajen pro ty vozíčkáře, ale upřímně - dopravce, který tohle je schopen zainvestovat, vnímám pozitivně i já, který tu plošinu doufám nikdy nebudu potřebovat, a to i kdyby měla konkurence lepší rezervace a teplejší kafe..;-) Takhle to bylo myšleno. Kafe si v nejhorším vezmu do termosky a noviny do aktovky...;-)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 17:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Když udělal Beulas Gloryho, tak Radim říkal, že je to pro ně na zakázku udělasný a že to bude největší a nejluxusnější jednopatrovej autobus v Evropě a koupili jich pár. A to je autobus, kde by to mohlo být řešeno přesně jako u PolskiBusu - protože s tím VanHoolem jsou projekčně skoro stejný - místo toho koupili mrchy kde za rok porupe co rupnout může a na ten super podvozek od Volva se to i dle řidičů vůbec nehodí.
RegioJet totiž způsobil, že se začlo u SA dívat na každou korunu
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 22:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro někoho jiného může být klidně tím důvodem kafe za pár haléřů (prostě si ho dá v buse zdarma a ne v automatu) nebo noviny zdarma, nebo možnost občerstvení za pár korun přímo během jízdy, stewardka, cokoliv...

Prostě je to individuální a je blbost to pořád řešit dokola


Na rovinu, já jezdím s SA proto, že si můžu zabookovat místo vepředu a pak si pokecat nebo se koukat. A dopravci, u kterých si nemůžu vybrat místo, mě až tak nezajímají, takže nakonec většinou jedu autem...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 23:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: No ono SA jezdí a kupuje busy asi tak deset let, z toho poslední rok mu saje prachy z kapes vlak. Takže řekněme, že za celou dobu své existence ho ani nenapadlo prezentovat se starostí o tělesně postižené. Což by byla věc, před kterou bych skutečně rád s úctou smekl, bylo by to potvrzení té jeho charitativnosti činem. Aby opět nedošlo k nepochopení - já ho k tomu nenutím, neříkám, že by to měl mít, jen porovnávám kydy a skutky...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 23:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Takže vybrat místo si lze u nás jen u SA?
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 00:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, rezervace přesně vybraného místa u SA je fajn, ovšem neplatí to ve všech spojích. Stejně tak se dalo vybrat místo před x lety u Čsad na dálkové lince, akorát člověk musel den dva předem absolvovat cestu k jejich ams předprodeji aby vůbec odjel třeba v pondělí ráno do Prahy nebo v pátek odpoledne zpátky ;-)
Takže spíše je to opět o tom pohodlí, že doba se posunula a SA chytře využívá možnosti, což je samozřejmě dobře. Přitom to není ještě až tak dávno, co člověk musel do telefonní budky, aby zavolal na místenky a "rezervoval" si je ;-)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 00:21:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad Minibox ono se doba postupuje. SA neposkytuje nic navíc co nenaleznu u jiných. Místenku k ČSAD si dnes také můžu koupit doma u počítače. To je jen logický vývoj. SA není žádným pánabohem autobusové dopravy, jak se tady někteří snaží přesvědčit.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 08:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eurolines taky uvažuje o rezervování konkrétního místa, což je super věc. Nedojde k tomu, že se do busu bude chtít dostat více lidí než je míst.
A nezměnili u SA kávu? Zdá se mi lepší, než bývala. Nebylo by na škodu ještě prodej baget nebo nějakých sladkostí.
Nejlepší dopravu mají v Curychu
Nejlepší dopravce Student Agency
Nejlepší silnice ve Švédsku
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 09:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anděl: však ano, tak to bylo bylo myšleno, dnes už je to samozřejmost u (téměř) všech dopravců, ovšem na začátku se tím rezervačním systémem, otevřenými či kreditovými jízdenkami dostali hodně před ostatní - lidi se naučili a dneska se jen tak někomu nepovede je i z tohoto důvodu přetáhnout jinam. Prostě volba je taková 1) automaticky SA a když není místo nebo vhodný spoj, pak až jiní dopravci. Je to prostě tak a asi ještě chvilku potrvá, než se začne někomu dařit přetahovat jim ve větší míře cestující
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 09:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Rád bych viděl(děkuji předem) odkaz alespoň na jeden dva články, kde mluví Jančura nebo někdo za SA o významné "charitativnosti" téhle fi.
Tím nechci říct, že by něco takovýho někdo opravdu od nich neřekl.

Já si osobně za ty roky ale vybavuju pouze Radima Jančuru,který mluvil "o charitě" ve smyslu braní dotací od státu a ne z pohledu např. převážení el. vozíků, a to je dost rozdíl....

PS:Spíš než že by tady zastánci viděli SA jako pána Boha bus dopravy, mi to přijde jako hledání chyby "za každou cenu".
Důvod je asi zaslepená nenávist(?)jinak mě to hlava nebere.

A to osobně raděj jedu např. z Brna do Prahy rozvalenej na dvou sedadlech např. s Axerem ČSAD UH než s kávonovinovým SA.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 11:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to osobně raděj jedu např. z Brna do Prahy rozvalenej na dvou sedadlech např. s Axerem ČSAD UH než s kávonovinovým SA.

Souhlasím! Hlavně proto že mě tam nebude otravovat nějaká stéwardka s falešným úsměvem a nuceně vlezlím prozakaznickým chováním za každou cenu. Horší pak je to že ten axer nebo cokoliv jiného z "čsad" oproti SA už moc nejezdí..
AV 15-30
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 12:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: ne, pořád je tam ta stejná
http://www.promatic.cz/katalog/columbo-silver-5-6
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5637
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 12:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve čtrvrtek jsem koukal v Chebu na žlutou stodolu jak se proplétá věčnou stavbou před nádražím v Chebu - a nestačím se divit že z toho kolem 16 odpoledne vylezlo asi 5 ks. To je fakt tak bídná linka? To i předchozí osobák od Sokolova dovez odhadem kolem 80-90 lidí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 16:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzzz: zadal jsem do prohlížeče "Jančura;charita" a vypadlo mimo jiné tohle:

http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/radim-jancura-dokud-na m-budou-vladnout-hlupaci-s-podnikanim-neseknu/

http://xman.idnes.cz/radim-jancura-moderni-zbojnik-jemuz-muzete-z avolat-603-446-680-pm8-/xman-rozhovory.aspx?c=A111012_104832_xman -rozhovory_fro

Z tohoto linku bych vybral citaci "Chceme hledat lidi, kterým se stalo něco, za co nemohou, a pomoci jim, znovu je "nakopnout" do života." Co myslíte, splňuje vozíčkář tuhle definici?

http://www.podnikatele.net/news/radim-jancura-vladnou-nam-hlupaci -kteri-neumeji-pocitat/

http://euro.e15.cz/hyde-park/rozhovory/radim-jancura-zeleznice-ma -obrovskou-budoucnost-701161

http://www.shekel.cz/103/103 Tady se sice o charitě nemluví, ale otázka a odpověď "Jaká marže a jaký zisk je na jedné vlakové či autobusové jízdence? Odhadoval bych to někde kolem 5%.....U vlaků zákon omezuje tzv. „přeměřený zisk“ na max 5%, u autobusů je to podobné. U nás se zisk pohybuje mezi 3-4%.
nám krásně poslouží jako příklad jeho lží, jakmile hubu otevře, protože těch 5% platí pro účel výpočtu nákladu na dotaci v ZDO. Typické - stačí nedoříct celou pravdu...

http://hn.ihned.cz/c1-37374440-vlaky-se-pro-me-staly-otazkou-cti
Tady pro změnu máme ten proslavný citát, že jeho vlak by zabrzdil ve Studénce před spadlým mostem

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=72789 4

http://hn.ihned.cz/c1-49497750-nejde-o-zisky-dulezity-je-boj-o-tr h
Tady si lze pro změnu přečíst Jančurovo pevné rozhodnutí platit ČD za používání nádraží, i když by nemusel...drží holt slovo, kluk...
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 17:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád je to ale člověk, co něco dokázal a má povědomí o dopravě, byť někdy má zbytečně provokativní projevy.
Nejlepší dopravu mají v Curychu
Nejlepší dopravce Student Agency
Nejlepší silnice ve Švédsku
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 18:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam:
Někteří jsou zjevně tak zaslepeni, že prostě nepřiznají jaký lhář to je.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 19:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bombos3: On má paradoxně Fkam pravdu, jen to podává v blbé souvislosti. Nakonec ani sebezavilejší Jančurův nepřítel nerozporuje, že Jančura něco dokázal (povědomí o dopravě by se asi dalo úspěšně zpochybňovat, ale není to podmínkou toho úspěchu).
Jenže tohle naprosto nelze použít jako omluvu těch lží a pomluv, které z něj padají. Je to asi podobné jako říct, že Kulínský je sice pedofil na kvadrát,ale přesto je to špičkový sbormistr.

Pro Fkama bych jen upřesnil, že provokativní projev a čistá lež či pomluva zdaleka není jedno a totéž. Je plno lidí, co hodně dokázali a tohle k tomu nepotřebovali.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 19:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O.T.: Když už tady chytáme R.J. za každé slovo, tak bych doporučoval nastudovat Kulínského "diagnózu," pedofilem není a nikdy nebyl.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 20:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, ale když už mne chytáte za slovo i v přirovnáních a příkladech, znamená to snad v důsledku, že Jančura není lhář?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4012
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 20:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, články jsem nečetl a činy R.J. detailně nesleduji, jen jsem reagoval na tvé přirovnání s B.K.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 20:21:26    Odkaz na tento příspěvek  

tak já se ohlédnu za případem Studénka. Pokud toto říká, tak lže. Chce se mi odplivnout, brát si huby city k obětem té havárie. Jak se asi cítí ti, kterým tam někdo zahynul. Když se dozví ze SA by tam nehodu neměla. Fuj jestli jsem ještě teď měl trošku úcty k SA těď už ne. Na vrh huj vespod hnuj.
Pak mi něco říkejte, že sem proti SA.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 20:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, tak se zeptám tebe, zjevně se v tom vyznáš. Určitě by nová souprava nezabrzdila? Já se ve vlacích nevyznám, takže netuším.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert0822: Taky se v tom nevyznám, ale i kdyby zabrzdila, tak provozovat své PR na tom, že řeknu těm pozůstalým, že jejich nejbližší zahynuli proto, že nejeli s ním, ale s těmi hnusnými dráhami, to je fakt žumpa...

Jinak z Googlu:
Podle záznamu rychlosti získaného při vyšetřování z lokomotivy bylo brzdění zahájeno v rychlosti 134 km/h (maximální povolená rychlost v tomto úseku je 140 km/h) a k nárazu došlo po ujetí 452 metrů od počátku brzdění v rychlosti 90 km/h.

Určitě tady bude někdo, kdo nám řekne, jestli moderní souprava odpovídající vlaku s deseti vozy z této rychlosti může zabrzdit na této dráze.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:39:22    Odkaz na tento příspěvek  

ad Robert bohužel toto nikdo nikdy není schopen už prokázat. Proto je to pro mě hnusota prvního řádu. Navíc pokud vím, tak strojvedoucí lokomotivy vypověděl, že nejprve zahlédl, že se most vlnil a proto začal brzdit a tím odvrátil ještě větší tragédii. Zkus si pžedstavit, že by jel třeba 139 a tím by u mostu byl dřív, nebo by v tu chvíli nekoukal do dálky.. Proto se podivuju jak toto může kdokoliv použít. Apropo čím ten kecal jezdí? Stejnejma lokomotivama jako ČD, takže zase lež vytloukaná lží.
A primárně nejde o tu nehodu, ale jak se dá vnést na účet cizí smrti, vlastní rádoby úspěch.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5639
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 21:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi by šlo rozebírat zda b nějaká modernější souprava zabrzdila na kratší vzdálenost resp. by do toho mostu vlítla místo 90 třeba 75. Celá souprava vybavená magnetickou brzdou možná i jo.

Rozhodující tam ale zjevně bylo ve kterém momentě si mašinfíra všim že se něco děja a začal brzdit. V té rchlosti stačí aby kouknul třeba vedle po autu/chodci zda se nechystá na přejezd nebo zda se někdo nepromenuje k peronu dírou v plotě. Vteřina by hrála roli a asi daleko větší než obrzdění soupravy.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 22:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: no je to tak, že mimo dvou spojů přijede cca těch 5 lidí. Je to i tím, že mají zakázáno u hodně spojů brát lidí z KV a Sokolova. U těch 2 spojů jede asi zaplněná asi půlka autobusu.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 22:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já si doteď myslel, že pravdomluvnost a etika jsou různé pojmy...
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 23:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022: Nerozumím, co tím chcete říct..?