K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 11. 11. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 11. 11. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 17:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak:Pepola - proč tak zhurta?
Protože David
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 17:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda musím souhlasit s Pepolou, ty fotky jsou extrémně hrozné.
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 17:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ještě krása oproti tomu, co dává a na co odkazuje dotyčný v železničních diskuzích...
Nippy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2012
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 18:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem netušil co způsobím :-) Faktem je, že to byl "zajímavý" zážitek a náhodný pozorovatel by se mohl domnívat, že situace brněnských trolejbusů je vlastně ok. Je dobře známo, že to tak není. Jakkoli se coby nadšenec zálibně ohlédnu za kdejakým vrakem, je mi zřejmé, že nových vozů je zapotřebí a už před rokem bylo pozdě. Co se týká rozbíjení mého, Vašich a jiných prasátek, možná že by se Ti rázní kolegové mohli spíš zaměřit na ty kdož v ruce drží kladívka a fakticky rozhodují o tom, na co ta moje/Vaše/naše kasička rupne. A v neposlední řadě - nedělejte z toho Želpage. Rád se podívám na vypiplanou fotku, ale coby přespolní vezmu zavděk i úplně obyčejným obrázkem z provozu.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8348
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 21:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě fotky uživatele David přijdou naprosto OK, narozdíl od těch většinových sterilních nafocených pod stejným úhlem tisíckrát na stejném místě vždy za stejného počasí, mají ty jeho emoci a atmosféru. Mírná vada kompozice nebo ostrosti není vůbec na závadu, jsou to dokumentační reportážní amatérské fotky.
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7050
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 21:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No bodejť, fotky nejsou zlý, jako dokumentační postačí, ostatně David je nejmenoval jako vydařené. Vás prostě sere, že je sem dal David.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 23:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase fotky, to je jedno jestli je hezká nebo ošklivá, daleko důležitější je vypovídající hodnota, vy se tady hádáte o fotkách, tak se podívejte tady, to taky stojí za to...
http://www.youtube.com/watch?v=KrMkANRr5-g&feature=player_embedde d
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Jozsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 11:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Ježišmarijá, přátelé Srbů na Kosovu... Skupinka Čechů, co se domnívá, že je třeba hájit pouze Srby, protože jsou to Slované.
Joen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 17:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kritici neuměleckého focení - jen je nechte, ať fotí co má kola a ještě jezdí, za pár let bude po těchto fotkách poptávka.
Všechno se bude jednou hodit a bude fuk, jaká je kompozice, úhel a jaké bylo tenkrát počasí atd.
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 23:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joen: Je pravda, že před 30 lety by ho třeba za "dokumentační" fotku vozu ŠM hnali, a přitom dneska by z toho byla historická vzácnost. Ale v současné době je těch "fotografů" tolik, že opravdu je z čeho vybírat a na zbytek zapomenout.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5412
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po tom, co David předvádí v několika diskusních vláknech se nedivím, že jeho příspěvky jsou pro některé jako rudý hadr na býka. Bohužel, za reakce si může sám svým chováním a naprostou ignorací jakýchkoliv pokusů o diskusi s ostatními.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5504
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to asi fakt takhle v sobotní podvečer nechápu, ale co konkrétního je na Davidově příspěvku s obrázkama pěti autobusů tak závadnýho, že to zapříčinilo debatu na dalších 15 příspěvků?
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okurková sezóna. Však počkej, až začne sněžit i v Brně, budeme se moct bavit o trajfech 25Tr na Vinohradech a jinde v kopcích
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5505
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 17:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sněžit... ...25Tr

Tomuto problému se hodlám vyhnout tím, že brigádně jezdím jenom linky 30 a 36
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8196
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 21:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové (a případné dámy), sorry, objevil se tu příspěvek, na který reagovat musím.

Po tom, co David předvádí v několika diskusních vláknech se nedivím, že jeho příspěvky jsou pro některé jako rudý hadr na býka. Bohužel, za reakce si může sám svým chováním a naprostou ignorací jakýchkoliv pokusů o diskusi s ostatními.

Určité hloupé příspěvky bez jakéhokoliv věcného obsahu, adresované na moji osobu, se v příslušných diskusních vláknech objevovaly i dříve, ve větší míře např. na konci roku 2010. Tedy v době, kdy naopak jsem na jakékoliv diskusní příspěvky, ke kterým jsem cítil potřebu nějak reagovat, odpovídal velice podrobně. Naopak, tehdy (Vánoce 2010) se objevila řada hloupých příspěvků (které mimochodem moderátoři v diskusi ponechali a jsou v archivu dodnes) právě poté, co jsem velmi podrobně souhrnně odpověděl na příspěvky od jiných autorů, které se tam v té době objevily. Ironií bylo, že tehdy v té diskusi "Tratě na Vysočině" ode mě šlo po dlouhé době o napsání něčeho delšího, ale... Je pravda, že v sousední diskusi (Tratě č. 240 - 248) jsem toho psal (opět jako odpovědi na příspěvky jiných) více, ale rovněž šlo "jen" o reakce na další příspěvky, tématicky spadající do uvedeného diskusního vlákna. Přesto, i to bylo podle některých lidí špatně a každý další můj příspěvek už tehdy na některé působil jako "rudý hadr na býka".

S tím souvisí i další věc - i v tomto roce bylo pro řadu lidí "rudým hadrem na býka", pokud se objevily příspěvky o větší délce nebo ve větším počtu. Řekl bych dokonce, že toto převažovalo nad tím druhým - reakcí na to, že jsem na určité příspěvky adresované mě (a šlo i o příspěvky s věcným obsahem) neodpověděl (alespoň tedy krátce po napsání těch dotazů).

Pokračování předchozího: pokud jde o postřehy z aktuálního provozu (ale nejen typu "jede vláček", ale i "v současném provozu se dlouhodobě vyskytuje toto a toto úskalí", tak u nich si myslím, že ani není potřeba nad nimi příliš diskutovat. Prostě napíši postřeh, k němu nějaký ten komentář a názor, a ostatní si mohou udělat názor + případně napsat komentář svůj. Kdyby došlo k delší diskusi, opět by se dost možná ozvala řada lidí, že jde o "zahlcování diskuse příspěvky".

Pokud jde o příspěvky na téma jiné než aktuální postřehy z provozu (např. výhled do budoucnosti, ovšem založený na určitých představách, které jsou už v současné době; mimochodem, v obou zmiňovaných diskusních vláknech k psaní příspěvků na toto téma docházelo ještě předtím, než jsem vůbec začal na K-R psát), tak tam z vlastní zkušenosti vím, že v takovém případě je lepší psát příspěvky pouze jako "námět k zamyšlení", protože mnoho souvislostí vám dojde až časem, takže by v tu chvíli stejně nebyly v diskusi použity. Jako příklad mohu uvést náměty jiných diskutujících na spěšné vlaky Znojmo - Brno, u kterých jsem (kdykoliv na to padla v těch letech 2009 a 2010 řeč) pořád odpovídal, že to je (na stávajících tratích) nesmysl, a až později jsem nad určitými věcmi začal uvažovat hlouběji a názor jsem změnil.

Totéž tedy může platit v opačném směru - když něco napíši na toto téma, tak případná okamžitá odpověď ostatních nemusí být stejná, jako by byla po delším přemýšlení nad tímto tématem. A stejně tak by to platilo, kdybych na takovou "okamžitou odpověď" rovněž okamžitě odpověděl.

Takže to je další argument (kromě toho "zabránění zahlcení diskuse mými příspěvky"), proč jsem mnoho příspěvků zejména z té jedné železniční diskuse ponechal bez komentáře, ale to neznamená, že jsem nad nimi nepřemýšlel. Během letního období jsem si sepsal jen osnovu odpovědí na věcné příspěvky, které se v té diskusi v předchozích měsících objevily (na řadu z nich bych nedovedl ihned po jejich napsání ani odpovědět tak komplexně, jak bych si to představoval). Čítají 7,5 strany velikosti A5. A to je jen osnova (a navíc stejně není úplná, protože jsem mezitím došel k dalším poznatkům - např. různé varianty železničního uzlu Brno). Těžko si představit reakci některých diskutujících, kdybych takovou "souhrnnou odpověď na příspěvky tématicky spadající do uvedeného diskusního vlákna, které se tam předtím na toto téma objevily" najednou napsal.

A to je další argument - z dřívější zkušenosti opravdu vím, že napsal najednou velmi dlouhý příspěvek či několik příspěvků ve velmi krátkém čase je takové... jak to nazvat... že si to přečte méně lidí, než by si to přečetlo, kdyby byl příspěvek spíše kratší nebo kdyby byl jen jeden. A to je tedy další z argumentů, proč jsem se v mnoha případech zdržel odpovědi, kterou jsem ale napsal třeba později v rámci jiného příspěvku či "postřehu z provozu" (někdy šlo o kombinaci obojího - postřehy z aktuálního provozu, zasazené do širších souvislostí).

Přesto, i během jara jsem na několik příspěvků v uvedených diskusních vláknech odpověděl, a to byl "problém" právě z toho druhého hlediska "zahlcení diskuse příspěvky". Například 4 kratší či středně dlouhé příspěvky reagující začátkem května t. r. na předchozí diskusi byly přesunuty do jiného diskusního vlákna, a to včetně fotek dokumentujících aktuální postřehy z provozu na trati č. 244 a 246... S tím souvisela i další věc, že později jsem od jednoho diskusního kolegy zjistil, že si toho přesunu ani nevšiml a tudíž si moji odpověť ani nepřečetl (ačkoliv byla tehdy adresována hlavně právě jemu, neboť šlo o reakci na jeho příspěvek).

P. S. Vím, že to tématicky do této diskuse nepatří, ale stejně tak sem tématicky nepatří ani příspěvek, na který nyní reaguji. Tak ať tu zůstanou oba příspěvky (tento + ten, na který reaguji), nebo ať oba zmizí.

P. S. č. 2: Nemyslím si, že by reakce na můj příspěvek s 5 fotkami trolejbusů byly tou zmíněnou "reakcí býka na rudý hadr".

P. S. č. 3: Stejně jako občas v těch dvou zmíněných železničních diskusích, tak i na tomto místě chci říci, že tímto příspěvkem jsem asi sdělil vše důležité, co jsem sdělit chtěl, tak snad není potřeba nad tím dále diskutovat, nota bene když to sem tématicky nepatří.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 08:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fíííha, tady je Tě fakt škoda, dej se na psaní románů. Palackej by měl z Tebe radost ....

Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
J.A.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.67.237
Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 10:21:37    Odkaz na tento příspěvek  

Už Jan Amos Komenský říkal, že všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest....
Doprava Brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.164.162
Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 22:41:57    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,prosím,je možné už téma špatných fotografií zcela ukončit??Děkuji.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 14:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je pravděpodobnost, že zítra 3194 bude opět na lince 37, 3250 a 3251 na lince 26?
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 16:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sominus: Je to o náhodě. Doporučuji sledovat vypravenost nebo jít v ranní či odpolední špičce na tyto linky.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jenom, že zítra jedu na Gaudenamus, a tyto vozy takto dnes podle vypravenosti jezdí.
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 19:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3194 se vypravuje nejčastěji na t-37, ale může se objevit i na trhačkách t-27 nebo t-32, příp. občas i celodenní 03406
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 19:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zítra uvidím...
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5419
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 31. října 2012 - 21:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3194 dnes odpoledne brousila t-27.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 15:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem po těch 2 dopoledních hodinách zbytečného čekání u výstaviště taky zjistil...
Od kdy má 3506 žluté evidenční číslo na čele?
Od kdy má 3249 naddveřní signalizaci z B9xx?
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7058
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 15:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluté eviďáky jsou poznávacím znamením trolejbusového zřízení Husovice...asi to někdo tam škubnul a jako náhrada dali svoje osvědčené žluté standardy .
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 16:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3506-Provizorní oprava po dopr. nehodě.
3249-Od velké prohlídky.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 16:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mour: Díky.
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
lukino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 18:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejake foto z vozovni komin??
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 08:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z vozovni komin jen mobylovje

TB foto
3034
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 09:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro jakou závadu je vůz 3026 odstaven v Komíně?
A v zadu 3279?
I Love 3034
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4210
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 10:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souvisí to vysypané sklo na zastávce Žlutý kopec s tím, že poslední spoj linky 39 včera jel kloubový autobus? A souvisí to nějak i s tím, že cca půl hodiny předtím byl kloubák odstaven na Údolní a za ním stálo vozidlo MP?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7678
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 11:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, fotky. Tak aby bylo co kritizovat, přikládám nějaký takový pokus z Merhautky...


Z Korejské...


Pokud to tu už proběhlo, no tak nic. Chtěl jsem dát něco aktuálního, zjistil jsem ale, že v běžném provozu MHD Brno jsem letos vytáhl šotiho přístroj pouze třikrát - z toho jednou na tramvaj a dvakrát na trolejbus:


Tak alespoň přidám nějaké snad koukatelné interiéry... 3279 a 3606:


A nakonec jednu dokumentační situačku z Barvičky:


No hurá, a může se zase kritizovat :-)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7073
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 12:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám u té poslední fotky se jednalo o milimetrové míjení se, možná i o brnknutí 3019 do špíglu 7616...?
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7680
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 12:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milimetry tam byly, proto jsem to vlastně i fotil, ale kontakt se nekonal. Nicméně - nechtěl bych tam s tím trolejbusem zajíždět...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7074
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 14:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - pokud skutečně dojde k realizaci trbus linky 35 sem z Mendláku, tak lze čekat, že se to bude otáčet ve stejným směru jako 39. Takže takový skorokolize už nebudou .
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
M2359
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2012
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 18:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio, je to tam normalni a kdyz se na 51 motame s kloubem, tak tam zavazime jeste vic, i nekdy musime couvat.
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 20:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3504
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8233
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 01:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tramvajové diskusi, kde byly zmíněny (a pak i chvíli diskutovány) navrhované "úsporné" změny v brněnské MHD, nezazněl jeden argument, který jsem si uvědomil až později, a protože se týká trolejbusů, tak jej napíši sem.

V rámci jedné z "úsporných" změn (zrušení linky č. 51, která mj. znamená přímé spojení ÚAN i hl. n. se Žlutým kopcem, tedy mj. onkologickým ústavem; pro připomenutí - jednou z dalších změn, která je doprovázena ne úplně zanedbatelným navýšením vozokm na linkách č. 9 a č. 11 s argumentem nutnosti zajištění přímého spojení hl. n. a Dětské nemocnice) má být linka č. 51 nahrazena kratší trolejbusovou linkou č. 35.

Tak si říkám, kolik Kč asi může činit rozdíl částek "roční náklady na provoz linky č. 51" minus "roční náklady na provoz nové linky č. 35" a kolik tak asi bude stát potřebná úprava, aby taková linka (která má vést v trase Mendlovo náměstí - Barvičova) vůbec mohla existovat?
Nebo ještě jinak - za jak dlouhou dobu se taková investice "zaplatí" na té provozní úspoře zvané "linka č. 51 místo linky č. 35"?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 04:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Tuhle otázku si kladu už od doby, kdy se o "úspoře" začalo mluvit. Linka 35 jako taková mi přijde jako dobrý nápad, ale jako doplněk stávajícího spojení, ne jako úspora. Vozy na to budou muset být dva (kde se vezmou?), provoz trolejbusů je dražší jak autobusový, prostě tam tu úsporu nevidím, ač se snažím, jak to jde.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 07:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl když už tam ty dráty vysí ( ano až na ten oblouk na žluťák ) tak by měl být trolejbus levnější než autobus. Když snad už dráty vysí tak má trolejbus nižší náklady na km než autobus ne ?
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 09:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezny: Názor OK, ale to slovo vysí...
Já vím, že tohle není jazykové okénko, ale naše učitelka na základce nám to vysvětlila tak, že ve slově visí je měkké "i" proto, že ta tečka nad tím "i" je právě ten hřebíček, na kterém to slovo visí...
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 09:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pepola : Jo tak to trochu ujelo tak se omlouvám budu si dávat pozor abych příště nebyl napomenut , děkuji za napomenutí
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 13:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby chtěli moc ušetřit, tak by výhybku mohli vzít z tratě ke smyčce Kohoutovice, Hájenka. Stejně po otevření rekonstruované ulice Antonína Procházky tato trať pro trolejbusy nějak extra využita nebyla... Vím jen, že se projíždí v zimních měsících. Určitě by tam stačil jen překlad sběračů. Akorát to tam zpomaluje provoz. A teď do mě .

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenda.)
Olomoucká tramvajová doprava ve hře Microsoft train simulator - MSTS MHD OLOMOUC
Parková dráha Olympia Brno - S.M.P.D.
Model historické šaliny 1:8 - Model tramvaje 1:8
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 13:33:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ono důvodem chybějících 50 mil. je hlavně zdražení nafty. Takže omezování autobusů mi příjde logičtější, než úspora nějakých teoretických vozokm. Ještě se zbavit kloubových autobusů na lince 25 (v návrhu omezení 26) v dopoledním sedle. Taky by v DPMB mohli zapřemýšlet, že autobusy SOR mají u některých provozovatelů o 4 Kč nižší náklady na vozokm než třeba Karosy (o Citelisech nemluvě). Při 70 mil. vozokm / rok by ten rozdíl už byl dost znát.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7081
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 15:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda - než vybrakovat výhybku k točně na Hájenku, tak by spíš bylo lépe zatrolejovat staré Kohoutky, na Hájence to točit, a protáhnout sem budoucí linku 35...no a kterou pohádku si dáme teď...
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 15:27:18    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za chybu, těch vozokm/rok u autobusů je v Brně cca 17 mil, už jsem při psaní měl nějak v hlavě přibližně odpovídajíc částku v Kč.
T2r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 1-2010
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 20:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Kdyby se linka 35 zrealizovala, byla by pouze trhačková, jak to bylo u původní linky 35? Dle mého názoru by jeden kurz např. mohl být pouze ranní nebo pouze odpolední a tím by se ušetřil vůz na jinou trhačku.
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 18:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T2r: Nejsem si jistý, jestli původní linka 35 z České na Vychodilovu, která s tou nově plánovanou linkou má společné pouze číslo, byla pouze trhačková.
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 01:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úplně původní linka 35 (135), když jezdila po Purkyňově a pak na Přívratě odbočila vpravo na Vychodilovu, bývala celodenní. (Zažil jsem osobně v roce 1986). Následně kvůli výstavbě VMO byla přeložena linka 34 (134) z Topolek do smyčky Přívrat a teprve pak vzniklo to křížení na Přívratě s protažením linky 134 na Vychodilovu, načež linka 135 byla (v této oblasti) zrušena.
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 08:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro odlehčení napjaté situace...

TB foto
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 09:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ukázku služebák linky 35 v roce 1976 :
application/save-as
035pd.pdf (358.7 k)
kdy byla tato linka celodenní, celotýdenní i s částečně nočním provozem.

O 11 let později:
application/save-as
135pd.pdf (180.4 k)
již jako 135 stále celodenní , byť již s menším rozsahem provozu. A v roce 1988 už jezdila ze Staré Osady na Pálavské náměstí.

Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 10:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktortrolejbus: A odpovídající titulek v novinách bude: Nové trolejbusy svezou cestující od odsunutého hlavního nádraží k rekonstruovanému stadionu Za Lužánkami
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 16:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotů z Komínu:
3603 před předáním:




CO 3608:


Trolejbusy nafurt!
Kvojta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 20:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus_obecný: Jaktože má 3603 na 5. a 8. fotce pokaždý jiný potahy na sedačkách?
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 20:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvojta: Podle toho posledního okna vpravo jde poznat, že se jedná o 21Tr (zřejmě 3009)
T2r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 20:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já jsem myslek, linku 35 , která jezdila Mendlovo nám. - Nový Lískovec, která byla pouze trhačková
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 09:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě jsi neměl psát o původní lince.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 09:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, proč zase jiný typ potahů? Pokud je to ten, co myslím, tak se mi zdá, že tyto potahy vypadají permanentně stále zaprášeny. Celkem se mi líbí tento druh potahu, který se teď objevuje čím dál častěji a vypadá, že něco vydrží.
Olomoucká tramvajová doprava ve hře Microsoft train simulator - MSTS MHD OLOMOUC
Parková dráha Olympia Brno - S.M.P.D.
Model historické šaliny 1:8 - Model tramvaje 1:8
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 14:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, se mi tam nějak připletla 3009:

Devítka byla na kontrole vzduchojemů:


Albín 2 3048: \

Trolejbusy nafurt!