K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 04. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 04. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: no vidíš, jak to jde rychle
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 20:35:40    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Každý řidič DP je vlastníkem ŘO skupiny D a má profesní průkaz. Tudíž je oprávněn řídit vozidlo skupiny D. Proto je zcela logické, že mu stačí říct kde se otevírají dveře a může jet. Jestli jsou u DP řidiči, kteří to neumějí, tak tam nemají co dělat.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 21:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Fakt 3/2? Tak to sorry, fakt sem si byl jistej, že 2/2.. Ach ta skleroza..
Kiss Jižní Čechy -> Nejlepší taneční rádio v České republice
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4131
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 21:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježiš, tady toho je zas

Ještě se vrátím do archivu...

Kroclov: 269 na nízkopodlažně garantované lince 13. S manuálem to projíždět u zimáku kde věčně v PD překáží zaparkovaná auta musí bejt vyloženě lahůdka - myslím si, že zrovna 269 patří z řidičského hlediska k tomu nejlepšímu, co na ploše na Novohradské stojí. Proto taky má svojí víceméně stálou posádku a moc nejezdí na MHD. Pokud nějaký řidič nezvládá jízdu s klackem v složitém městském provozu, tak by měl vrátit papíry a nebo se vrátit o X let zpátky, do dob RTO a dalších, tam by pak viděl, co je to utrpení

B741127 č.386: 145 po opravě "plovoucí" podlady ve vleku již dneska stála na place, těším se až vyjede - pokud je tak dobrá, jako 138, tak se na ní těším taky. Nutno dodat, že se na ní toho dělalo víc, prakticky nová podlaha v celém vleku, nový lak vleku, nové schody atd..
SU15 ev.č. 154 po opravě zadního růžku dneska na 1/39 - jen opravím - 154 byla na 1/39 vypravena i ve středu, ale po jednom kole zůstala stát u MC na výstupní.. Nahrazena Citybusem č.209.

Lampard: Zdá se mi to, nebo se tu stává "Klub solaristů" ?? - asi se to nezdá jenom tobě.
Ale mě se zdá, že klub Solaristů má jen tři členy, kteří tu pravidelně přispívají. Od doby, co se pohybuju kolem provozu MHD, tak jsem se nesetkal se jediným kladným názorem na tuto značku tady v ČB..
Proto se snažím udělat si názor svůj, ale bohužel z řidičského hlediska je 15m kousek č.153 zatím to nejhorší, čím jsem měl možnost prozatím za X let jet. Jen pouhé detaily, jako otevírání dveří kdesi v elektrárně pod deklem (za tohle by konstuktér zasloužil tam zavřít...), příšerné zavírání kabiny řidiče, sice velká kabina, ale bez možnosti si kamkoliv kromě na zem cokoliv rozumně odložit (včetně třeba vozáku), otřesné brzdy.... Nízký posaz - není vidět z vozu pořádně ven a třeba reklamní plachty na plotu na Dobrovodské zakrývající výhled do křižovatky jsou u Solarisu docela nebezpečný prvek provozu... Chválím poměrně svižný motor, ale dojem z výkonu pokazí nechutné vibrace v jakémkoliv jízdním režimu, hluk od motoru, vymlácené přední nápravy a mlátící plasty všude kolem.
Docela rád bych vyzkoušel i nějaký novější Solaris, určitě to bude o něčem jiném.

Vencabocku: natáčel náš točící hrdina včera jízdu 143 do rudolfovskýho kopce sotva 20 km rychlostí? Asi né, že, protože B941 jsou v téhle bajce už na straně dobra a zlý jsou prozatím Citelisy - víceméně souhlasím, že B941 nepatří zrovna k ideálům. Ale docela jsem změnil názor po šichtě s vozem č.141 a hlavně pak se 138. Ve druhé jmenované vše funguje krásně, brzdy nejsou slyšet a zabírají plynule, motor táhne skvěle, nic nemlátí, nevrže. Nevím jak ostatní, ale 138 je aktuálně mojí favoritkou, směna s ní utekla fakt dobře, rychle a jízdu jsem si opravdu užíval.

B741127 č.391: Zbláznil ses??? Myslíš, že autobusová vozovna půjčí Citelisy trolejbusákům??? HAHAHAHA ani omylem... - nevím kdo blázní, ale v případě, že by došlo k vynechání spojů, tak se najdou i ty Citelisy pro trolejbusáky, tomu věř. Minimálně ve středu za bezporuchový Solaris č.153 zaskakoval na několik kol Citelis č.162 a autobusák ho rozhodně neměl

Rejpalnadruhou: Proto je zcela logické, že mu stačí říct kde se otevírají dveře a může jet - pokud má někdo názor, že řidiči MHD stačí umět otevírat dveře, tak ten je opravdu trochu mimo. Bohužel řidič MHD používá ve voze trochu víc ovládacích prvků, než jen dveře a leckdy i několik najednou. Zácviky na jednotlivé typy se nadělají jen tak pro nic za nic, kor u na ovládání rozdílných vozů.. Profesní průkaz a řidičák skupiny D jsou jen papíry a jejich držitel je jen řidič skupiny D. Opravdový ŘIDIČ se pozná jiným chováním k vozu, jiným přístupem k řízení celkově a zkušenostmi. Jsem toho názoru, že ŘIDIČem se držitel skupiny D a profesního oprávnění nestává....
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 21:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Více či méně s tebou v tomto příspěvku víc než souhlasím (překvapivě ) přiznávám a vím že 153 není žádnej zázrak, je vyklapaná až hrůza, motor se brutálně klepe, že to otřásá celým vozem, zadní dveře si dělají více méně co chtějí. Brzdy jsou dost na pytel. Ale já ten vůz prostě mam rád a zastávat se ho budu. Přeci jen tento vůz letos slaví kulatiny celých 10let provozu a to se na tom voze hodně podepíše včetně našich zázračných cest. Při tady té nesnášenlivosti Solarisů se vůbec ještě divím, že ten vůz drží pohromadě přeci jen který vůz když ho nastartuješ začne samovolně topit?
15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD
♥♥♥ 153 ♥♥♥
Solááááris Urbííínoo 15
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. května 2012 - 21:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že B941 nepatří zrovna k ideálům. Ale docela jsem změnil názor po šichtě s vozem č.141 a hlavně pak se 138. Ve druhé jmenované vše funguje krásně, brzdy nejsou slyšet a zabírají plynule, motor táhne skvěle, nic nemlátí, nevrže. Nevím jak ostatní, ale 138 je aktuálně mojí favoritkou, směna s ní utekla fakt dobře, rychle a jízdu jsem si opravdu užíval.
ale jo, na ty motory jsem už slyšel taky dobrý reference, ale celkově ten autobus vypadá hodně vyžile. Nicméně po takové důkladnější SO, kdy by se vyvařily shnilé jekly, rsp. doplnily ty, co už rez spolykala definitivně a udělal se hodně zašlej vnitřek, tak si to tu dovedu ještě chvíli představit. Tou rychlostí jsem spíše narážel na to, že prostě plnej autobus po zastávce u Zámku ten kopec padesátkou nevylítne a může to bejt cokoliv. 20 tam pojede jak plnej Citel, tak plná B741, jen u některejch vozů to hold víc vadí. A to už se zapomnělo na to, že pokud byl na 1 nasazován Ikarus z prvních sérií se slabším motorem, tak se jednoduše a prostě u Zámku vůbec nezastavovalo, protože by ten kopec nedal vůbec.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 08:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741127: Ano, 10 let provozu je už na Solarisech hodně podepsáno. Ovšem takový první Citybusy jsou ještě o 4 roky starší a stále se drží. Až čas ukáže, co tu vydrží dýl. Každopádně Solarisy jsou v nevýhodě...
Ohledně 153 - na druhou stranu, kastle bude podle mě v dobrém stavu i přes otřesné silnice v ČB. Když pominu téměř po celém voze zničenou podlahu a prostupující korozi přes lino (z čeho sakra?), tak s karoserií se nemusí dělat nic mimo oprav poškození.

VB: Přesně tak, ale otázkou je, jestli při současném trendu snižování průměrného věku má smysl dělat větší SO, kor když se taková SO nebo GO (viz 148) do průměrného věku nezapočítá, rozhodující je rok výroby.
A co dělat se zašlým vnitřkem? Jedině tak provést modernizaci ve stylu 148, protože "šedá" podlaha i když je nová vůz neomladí a zašlé plasty sedaček taky nepůsobí nic moc. Hodně pomohla oprava a obnova oloupaných žlutých tyčí snad už u všech vozů, ale jinak mě nenapadá, co s tím dělat v rámci finančně rozumné údržby.

Trochu odbočím.
Zajímalo by mě, jestli DP náhodou neplánuje využít stavbu cyklostezky mezi Nemanicemi a Borkem k umístění výstupní zastávky do točny v Nemanicích, kde je nově umístěn chodník s obrubníkem.
Podle mého názoru by to byla minimální investice a co jsem tak slyšel názory obyvatel Nemanic v části směrem k Úsilnému, názory lidí denodenně šlapajících z Nemanic na Borek, do Makra a Úsilného a názory řidičů, tak by se tato drobnost rozhodně uvítala. MHD je pro lidi a toto by pro lidi bylo rozhodně přínosem.
Zajímalo by mě, jestli to někoho alespoň napadlo. Ale vzhledem k tomu, že se nejedná o Máj, tak neočekávám nějakou zvýšenou aktivitu....
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 11:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



dík Stonce, nikdy by mě nenapadlo
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 14:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v 12:15 spatřen odtah bývalé Karosy B741 ev.č. 125 u viaduktu. Bohužel se mi nepodařilo dostatečně rychle zapnout fotoaparát v mobilu, takže mám bohužel jen tohle: YouTube video



(Vepředu byl stále vzpomínkový transparent)
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 15:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad zatím věc co mně nejvíc u dp mrzí omluvte kvalitu foceno v rychlosti mobilem

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741


Nebejt solarisů .... tak DP nestojí za nic.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 16:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je až nehorázné, jak se může "zdravý" a funkční autobus změnit ve změť plechů jen proto, že se někomu znelíbí jeho morální zastaralost.

Fousik: Kde to je foceno?
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 16:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bambos3:Kovošrot u terna.
Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741


Nebejt solarisů .... tak DP nestojí za nic.
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 28. května 2012 - 19:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Revoluce v MHD
Princezny by měly zůstat zazděný.
Quetellent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 11:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijďte dnes v 17.00 hod. do zasedací místnosti zastupitelstva, 2. patro, 3. vchodem do budovy radnice na náměstí a řekněte Danovi Šestákovi (fa. Mott Mc Donald) své názory a připomínky k projektu "Koridor MHD" z očí do očí, ať tu pak nemusíme diskutovat jen mezi sebou. Budou tam určitě i někteří radní, zastupitelé či členové dopravní komise rady města. A vyzvedněte si poslední číslo Radničních novin.
abonent na lince 11
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 11-2011
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 14:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl jízdu Citelisu (nekloubového) a v něm dva kameramani + tak 10 lidí v obleku... že by snad prezentace toho koridoru?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 17:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska popevé využil nové nástupiště linky 3 a měl bych pár výhrad.

: Všichni cestující které jsem viděl přicházet bez jediné vyjímky přišli směrem od polikliniky, takže to mají podstatně dál. Hned za novou zastávkou má trojka bezproudí, na kterém jsme málem zastavili = zhoršení. Plánované přidání semaforů na Šumavě (Opletala x Nedbala a Opletala x Branišovská) hádám jen zaseká doteď víceméně fungující křižovatky. Sice se chvíli čeká, ale po přidání semaforů to dle mě preference nepreference stejně bude horší = zhoršení. Přidání naprosto nepotřebné zastávky u Multikina, které je pár metrů od zastávky Bendy akorát prodlouží jízdu = (alespoň pro mě) zhoršení.

: Abych jen nehledal zhoršení, nějaké to plus se najít dá. Jízda kolem knihovny v ulici Na Sadech teď krásně odsejpá, jelikož došlo k odstranění toho poměrně dlouhého bezproudí na výhybce. Co se týče plánovaného zákazu odbočení IAD od Sadů k Ratolesti, jsem velmi rád, to určitě cestu podstatně zrychlí.

Cením si snahu DP a města, určitě je to myšleno dobře, což se cení, nicméně obávám se, že to bude horší než lepší. No, uvidíme. Rád bych viděl i názory ostatních na celou věc.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 19:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: No bóže, tak se projdeš Nejvíce se mi líbila informovanost. Zmatené cestující včera na zastávkách navigoval dispečer (občas i zmatené řidiče) tak to má být!

Dneska sem nalezl jeden z nejlepších Solarisů co tu máme a to ev.č. 225, vůz je čistej, nikde se nic neklepe, motor krásně táhne, nemá to vytlučenou přední nápravu prostě luxus! Je vidět, že se o to někdo stará a vládne nad ní pevná ruka Jó kdyby takhle vypadal každý vůz...jedno

15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD
♥♥♥ 153 ♥♥♥
Solááááris Urbííínoo 15
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 19:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741127: Píšu v rychlost z mobilu, takže se omlouvám za případné překlepy. Co se týče informovanosti tak to je další palec nahoru, to bylo provedeno opravdu perfekrtněe. Co se týče vzdálenosti, nejde mi o to že se projdu. Me jde o to, že nyní nevidím, jestli v zastávce stojí vůz a netuším zda běžet, či zpomalit. To na starém stanovišti šlo. Snad si zvyknu .
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 19:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že nyní nevidím, jestli v zastávce stojí vůz a netuším zda běžet, či zpomalit
tak to je u linky s pětiminutovým intervalem trochu zbytečná starost, né?
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 11-2011
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Ani bych neřekl, spousta lidí (včetně mě) chodí občas "last minute" a takový 5ti minutový rozdíl způsobí potíže.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 20:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca: no, jestli trojkou aspon občas jezdíš, určitě dobře víš, že 5 minut je opravdu jen údaj z jř, v reálu jen velmi vzácně viditelný jev.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 21:39:45    Odkaz na tento příspěvek  

Může mi prosím někdo objasnit důvod toho přesunu na Sadech? A proč inteligentní označník u Besedy je pouze jednostranný? Děkuji.
Koridor linky 3 považuji za nerealizovatelný, zejména tu část s dvojím zákazem odbočení vlevo pro auta. Od června se bude budovat zastávka naproti poště, od července uzavírka Žižkovky.
Mice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 21:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malé ohlédnutí za autobusovou linkou č. 1


Foto MHD v Českých Budějovicích
http://www.flickr.com/photos/61257905@N03/
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Úterý, 29. května 2012 - 21:54:30    Odkaz na tento příspěvek  

nystrom: realizovatelný to bohužel je, ale spíš je to momentálně zbytečný a nadělá to asi víc škod než užitku...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 65485
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. května 2012 - 22:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A byl jste někdo na radnici na onom představení?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2010
Odesláno Středa, 30. května 2012 - 23:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


139 na lince 39 - 23.května foceno v 14.30 - zde výjimečně málo lidí, asi 6 cca - nebývá často


Dnes pracovníci DP nalepili u Nádraží u manipulační zastávky plakát.Červeně označeno-Pol.Sever-změna v zastavování linek


174 na Hlincovou Horu, za ní čekající 138 na 39



Bohužel nemám vyfoceno, ale dnes zcela "asi" nevídaná věc. 06 nebyla na lince 5 , dneska jezdila linku 3. Troufám si tvrdit, že to byla bohužel pouhá výjimka
John007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.251.2
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 18:05:14    Odkaz na tento příspěvek  

Celej slavnej koridor bude zase jen pro někoho korejtko na prachy, stejně jako se určití lidé napakovali na digitálních označnících atd... Blbost která nic neřeší, kvuli tomu abych se dostal do některejch ulic autem pak budu objíždět půl města. A obsazenost MHD bude pořád stejná...
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2012
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 18:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


dnešní raketoplán na 1/7
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4134
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 21:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quetellent: Taky bych měl dotaz - byl někdo ze zde diskutujících na té radnici? Mě to bohužel nevyšlo...

Ale abych připojil názor, podobný jako ty, co už tu padly. Doporučuji si přečíst Radniční noviny. Na titulní stránce si zástupce města stěžuje, jak se každý rok snižují dotace od státu pro město, jak je třeba šetřit, hledat úspory a snižovat náklady kde to jde, zejména na nejvíce "viditelných" místech. O stránku dál začíná několika stránkový PR Koridoru MHD (vč. pouze kladných "názorů" od lidí), jak je zvykem v prezentaci takových věcí s detailním rozpisem pouze výhod a přinosů, o nevýhodách, komplikacích a starostech ani slovo. Nechybí sumarizace "co to bude stát" a jedná se o několik miliónů. Kde se na to vezme?
Znám pohledy ze všech stran, z pohledu řidiče IAD, MHD a také cestujícího. Takže s preferencí MHD souhlasím a nejsem proti jí podpořit. Preference musí ale být udělána citlivě a tak, aby se nezhoršila již tak neúnosná situace v dopravě ve městě. A opatření související s Koridorem zcela rozhodně situaci ve městě zhorší a to všechno kvůli tomu, že "trojka" přijede k nádraží o 3-5 minut dříve, možná ani to ne (zjednodušeně!). Jsem pro realizaci vyhrazených pruhů tam, kde to má smysl a ulice to dovolují, s navazující úpravou křižovatek, preferencí, zastávek a zálivů...
Ale v současné době, kdy se v jiných částech s dopravou nic nedělá a nic dělat nebude, to považuji za vyhození peněz a jedno z mnoha dalších upřednostnění Máje v MHD, jakoby tu jiná část nebyla. Za peníze, co bude tahle sranda stát, by se v pohodě opravila např. ulice Antonína Barcala směrem k lesu, kde se téměř nedá jezdit. A k čemu je rychlejší spojení k nádraží, když se stejně jede po cestách, kde se trolejbusy musí plazit do 30km/h?
Lidé, cestující, řidiči IAD a MHD jsou z neustálých změn už otrávení, nemají o ně zájem a nechtějí si neustále zvykat na vše nové! Koridor MHD ano, ale udělaný citlivě tak, aby neudělal situaci ve městě ještě horší než je, což se bezpochyby stane. A zmiňované "modely" a neprůkazné studentské průzkumy jsou pěkné na papíře, ale v reálu je to o ničem jiném....

John007: bude zase jen pro někoho korejtko na prachy, stejně jako se určití lidé napakovali na digitálních označnících atd - souhlasím. Ještě tam chybí zmínka, že se to určitě přikreje některou z dotací a tak již není možné couvnout, viz ostuda jménem linka č.1 a další. Zajímavé je, že všude se tenhle nápad prezentuje jako dílo města a DP, přitom skutečný autor (nejmenovaná pražská firma) se nikde nezmiňuje a celé se to (snad záměrně?) schovává. Škoda, myslím si, že kdyby se o tom mluvilo dopředu a byl by prostor k dalším změnám, tak že se to dá vyladit. Je mi ale jasné, že toto je finální verze a přesně v tomhle provedení se to realizuje. Rád bych se mílil...
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 22:21:05    Odkaz na tento příspěvek  

je tu vidět stejný rukopis jako u Generelu dopravy. Takhle jsme to (my Donaldi) vymysleli, nikdo nám to měnit nebude.... Nejde o miliony, ale je jich 28. V dnešní MFD názor čtenáře, zda by se neměl DP přejmenovat na DP Máje a Vltavy
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2012 - 23:02:44    Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: naprostej souhlas ve všem....tenhle pokus bude stát 28mega a jak to tak bejvá, ještě se to prodraží, protože se najednou vyskytnou nějaký nečekaný komplikace...Já si troufnu říct, že urbanistika tohodle města neni na takovýhle projekty a asi i na preferenční pruhy(delší jak 300m a ne ta sranda co je na E. Rošickýho) vhodná....Těžko říct co by se muselo stát aby se to neuskutečnilo, snad jen by museli zavřít Popelovou, Thomu a týpky jim podobný do basy...Jestli budou znova zvolený, tak se můžem těšit na další semafory a vychytávky v mhd.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 07:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: DP Máje a Vltavy? S tím jste měl přijít před dvěma měsíci, dnes apríla není. Na Vltavu se tu od nového systému totiž absolutně kašle.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 08:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem na té prezentaci byl. Debata se nakonec bohužel stočila trochu jinam. Vrcholem pak byly ekofašistky s planoucím pohledem požadující úplný zákaz vjezdu IAD na náměstí (i pro lidi tam bydlící) a MHD zcela zdarma. Moderátorce diskuse byla tato myšlenka blízká, takže přestala moderovat, čili jsme o původně probírané problematice už moc nedozvěděli.

Můj názor je takový, že snadno může dojít k situaci, kdy si jeden člověk z máje výrazně polepší, protože jezdí trojkou, zatímco jeho soused používající sedmičku si bude muset přivstat a jet o bus či dva dříve. Podle výpočtů se totiž má na Mánesovce zvýšit doprava "jen" o 11%. Nárůst bude i Na dlouhé louce.

Taky jsem se ptal ing. Mekdonalda na to, jestli busopruh bude pro všechny, tedy pro MHD i třeba pro Jihotrans. Někde ano, jinde ne.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 08:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No moc nerozumím tomu, že zrovna na diskuzi o MHD je taková kritika něčeho co by mělo MHD prospět. Mluví se tu o tom, že preference se má dělat citlivěji ? Jak ? To že od Metropolu budu muset autem přes Lidickou a Dlouhovou louku namísto přes Sady (tuto cestu jsem s ohledem na zácpy volil raději i nyní) je takový necitlivý zásah ? Že se kašle na jiné části města - tak někde se začít musí a že trasa levý břeh Vltavy - centrum je nejzatíženější a Husovka a Sady nejhůře průjezdné asi zpochybní málokdo. Pro Kroclova - l.9 jede z Vltavy až na Mariánské po čtyřpruhové ulici, od Mariánského se sveze po koridoru s l.3, 14 se s ní sveze od Výstaviště, l. 15 využije světla na obou koncích J. Opletala ke zrychlení. Je zřejmé, že po Máji a Šumavě "vydělá" na koridoru skutečně Vltava nejvíc. Ale přes Sady jezdí i 2 (výhoda pro Nemanice), 4 a 6 (zrychlení do Kn. Dvorů, Hosína Hluboké, Hrdějovic, 11 (zrychlení na Pražské sídliště, odpadne zpoždění spojů do Mladého a Hodějovic). Takže mám trochu hoši pocit, že nevíte co chcete.
John007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.251.2
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 10:35:15    Odkaz na tento příspěvek  

Nejen že dotoho je namočeno spoustu lidí z radnice ale stejně jako u označníků sou v tom namočený lidi přímo z DP. Doufám že se o tohle brzy začně zajímat kriminálka protože tohle už opravdu nejni možný jak se tady krade a rozhazujou peníze za hovadiny který se sem vůbec nehodí. Co se týká MHD na náměstí k tomu už nejni asi ani co dodat, zachvilku nás bude MHD zavážet až před barák nebo přímo do postele ne?
Nechápu proč se dělala diskuze o něčem co je definitivně rozhodnuté.
Z Rudolfova jsou zvěsti že pokud nedostanou přímé spojení do centra nebudou MHD platit a domluví se s CSAD.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 12:36:39    Odkaz na tento příspěvek  

John007: Nechápu proč se dělala diskuze o něčem co je definitivně rozhodnuté.

aby si mohli s klidným svědomím říct, že lidi měli možnost se k tomu vyjádřit....ovšem diskuze o něčem co je dávno rozhodnutý je opravdu vizitka dilentatů
Nemaničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.205.0
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 17:41:29    Odkaz na tento příspěvek  

JPribil k nemanické točně: Pokud je to cyklostezka, pak není určena pro pěší a zastávka na ni nepatří. Leda tak zastávka cyklobusu
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4135
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 18:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Na Vltavu se tu od nového systému totiž absolutně kašle. - zase bych nebyl pořád kritický, přeci jen víkendový provoz 15ky, posílení devítky Vím, není to pro všechny ideál, ale alespoň něco...

Pavell: Žvásty o tom, že s Koridorem se "svezou" i ostatní linky a budou mít lepší spojení, to se snad ani nedá brát vážně. Nebo si myslíte, že tu jednu minutu, co na tom ani ne kilometr dlouhém úseku ta devítka ušetří, zpět nanabere na zvýšeném provozu na Pražské? A podobně i ostatní linky, které koridor jen protínají nebo souběžně jedou krátký úsek. Toto je tam zmíněno jen proto, aby se tam napsalo co nejvíce "výhod", ve skutečnosti tomu snad nikdo nevěří....

Nemaničák: pak není určena pro pěší a zastávka na ni nepatří - chci vidět ty cyklisty, co budou házet z toho schodiště od točny šipky přímo do té stoky nebo na most pod točnou To schodiště je tam k čemu? Cyklostezka je odzačátku koncipována samozřejmě i pro pěší tak, aby se odstranily chodci chodící po I/3 od Nemanic k Makru a na Borek. Ostatně už nyní je tato cyklostezka velký průšvih a divadlo, ostatně jako drtivá většina dopravních staveb realizovaných v ČB v posledních letech...
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2012
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 18:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


číslo 269 žije
jízda ...super, jak za mlada
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 19:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z dnešní akce


Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741


Nebejt solarisů .... tak DP nestojí za nic.
O.o
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.4
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 10:40:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ona taky jezdí 269 často na noční lince č. 59
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 15:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ráno na lince 13 (15) vůz 227, a jak už je u citelisů dobrým zvykem, musela ji nahradit 223.
Dále na lince 2 ke spatření vůz 202, za co zaskakoval ovšem nevím.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Fida94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 19:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/na-lidicke-zrychli -vozy-mhd-opravy-pripravuji-na-podzim-20120602.html
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 21:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fida94:

(Mimochodem, na lince 39 dnes 204 a 225, na lince 6 205)
Plechus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 22:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu řešíte ten "koridor", docela hezky se k tomu vyjádřil DFENS:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012052801

V komentářch pod článkem je také několik poměrně zajímavých příspěvků, včetně příspěvku od pána, co na tom projednávání také byl.
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 00:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím proč se někteří staraj o to jak se stanou Budějovice neprůjezdné pro osobní auta. Kdo je pohodlnej a rozmazlenej tak at si hnije v kolonách a kdo oželí zbytečný nadstandart auta by měl být odměněn rychlejší MHD.
Svět je cirkus který krachuje.....
Amaterské stránky o veřejné dopravě....www.vlackomil.blog.cz
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 09:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


chce to lepší foťák, vim
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 09:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vláčkomil:Souhlas

Pohodlnost lidí je strašná,třeba lidi z Máje místo toho aby sedli na trojku a dojeli do Mercury trolejbusem,tak radši jedou autem.A v tom je ten problém že lidi jezdí autama.Málo kdy vidím že v autě třeba na nákup jede víc osob,většinou jen jedna .Tak proč neudělat koridor pro MHD když se tím možná podaří z města vyštípat auta.

A myslim že to lidi vyjde i levnejc,a o dost.
Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741


Nebejt solarisů .... tak DP nestojí za nic.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4703
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 13:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bývají o víkendu vypraveny nějaké vysoké podlahy na autobusové linky? Resp. dají se potkat sedmikila?
Díky.
Plzeňští strojvůdci
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 13:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: Na autobusech bývá vysoká podlaha o víkendu na jednom pořadí linky 7 a na 41. Dnes konkrétně na 2/7 vůz 287 a na 1/41 je 199 .

Vrtule: Parádní to vozy na těch fotkách, jen tak dál .
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4705
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 20:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: díky ti
Mimochodem, jsou sedmikila ještě přidělené stálým řidičům?
Plzeňští strojvůdci
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4701
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 20:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: To víš, dva povolené kartony mléka v "akci" v Mercury na osobu a den se v rukách nesou těžko... Nebo basa piva v "akci"... Tady bys mohl individuálním gumokolistům udělit výjimku.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 09:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil - já těm "žvástům" docela věřím, svému architektovi jsem také věřil, že barák dle jeho projektu mi nespadne...a nespadl. Pražská podle mě nijak zvlášť zasažená nebude (pejedu-li z centra do Čtyráku a budu-li vědět, že nemůžu odbočit ze Sadů do Husovky, pak vůbec nepojedu přes Sady - objížďka Pražská - Strakonická - Husova nemůže konkurovat jízdě přes Dlouhou louku). Právě Dlouhá louka na to asi doplatí nejvíce (a s ní l.7+15 - které mmch. nejčastěji používám - nehřeju si tedy svou polívčičku, jak by se mohlo zdát). Tam možná potom bude namístě úvaha, zda alespoň l. 15 nepřevést na trolejbusy a nevést ji přes Sady. Každopádně jsem pro koridor, neboť něco se dělat musí. Každý z kritiků ví co je špatně, ale žádný nepřichází s řešením. Kromě výstavby dálnice (ta přímo centru moc nepomůže), nebo obchvatů. Na to nejsou jednak peníze a hlavně lidi - zkuste budějičákovi říct, že mu před barákem (nebo jen jeho čtvrtí) povede průtah, následuje křik, petice a vše se stopne. Často pod takovými peticemi najdeme podpisy stejných lidi, kteří pak kritizují město (že nejsem fanatickým zastáncem města jsem myslím v řadě jiných příspěvků osvědčil), že nic nedělá (teď nejde o osobní invektivu vůči vám, ale o jen určité zobecnění).
PetrZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 09:51:30    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, město konečně začalo něco dělat pro zatraktivnění eMHáDé. Otázkou je, zda by t.zv. "koridor" trojky neměly doplňovat vhodné pobídky cenového charakteru. Celým rodinám se stále po Budějcích nevyplatí cestovat jinak, než auty. Rodina 2 dospělí, 2 děti, 2 x 13 + 2 x 6 KáČé za 20 minut + dtto zpět, navíc v situaci, kdy třeba ze Čtyř Dvorů na Vltavu (i leckam jinam)se o víkendu do těch 20 min ani nevejdete, to vše nahrává prdění a smrdění studených OA v ulicích, přičemž moderní vůz se v tomto provozním režimu smrady a účinností příliš neliší třeba od Š Spartak 440! Ale je to první vlaštovka, která sice jara nečiní, ovšem po dlouhých slohových cvičeních nejen bafuňářů z MěNV na téma "dálnice D3 - spása pro metropoli a Jižní Čechy" je to určitě nesmělý krůček vpřed.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 19:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to ještě nikdo nenapsal, v sobotu 9.6. nás čeká v MHD pěknej zmatek. Ve večerních hodinách bude naprostá většina linek odkloněna. Např. linka 3 bude jezdit kolem Kohinoru a ulicí Mánesova na nádraží. Spousta linek využije Nádražní ulici v úseku od nádraží k Möbelixu. Doufám že jsem se nenechal nachytat nějakým vtipálkem a doopravdy to tak bude .

PetrZ: Naprostý souhlas, nižší ceny za MHD (byť o pár korun) by jistě byly dobrým krokem a přilákaly daleko více lidí než zkrácení jízdních dob o pár minut.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
♥♥♥ 154 ♥♥♥
SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK NESTÁVÁ. SOLARISÁKEM SE ČLOVĚK RODÍ!
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 19:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: NN, v pátek jezdila dodávka s vlekem na značky - měli jich tam snad 30. Nevíte, co se bude dít?
SimTr
budějovická veřejná doprava
Rajče
Jdu po busu jako slepice po flusu.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 19:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celý ten koridor je naprosto postavený na hlavu. Nepřinese nic jiného, než jen provozní komplikace. Teď se město dost vyklidilo a trolejbusy jezdí vcelku na čas. Navíc ta uspořená minuta se stejně zmaří na naprosto zbytečné zastávce u multikina... To jsme líní dojít i těch 250m na Bendovku? Kdo tuhle akci vítá je pro mě hloupý člověk.
"Teherán" - nejkrásnější nátěr
SIMT? Konečně MHD simulátor! http://www.facebook.com/SIMTsimulatorMHD
1_RUDOLFOV_KOSTEL
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 20:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

www.c-budejovice.cz - v sobotu se bude běhat půlmaraton, budou uzavírky silnic
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 20:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Ale projekt baráku je něco jiného, než pomocí nicneříkajících studentských průzkumů a tabulkových "modelů" předělat něco, co funguje. Pak to dopadne tak, jako téměř všechny dopravní stavby v ČB - nejdříve se otestují na řidičích a obyvatelích města a pak se teprve upraví tak, aby byly logické, bezpečné a bezproblémové. Mám uvést příklady? A že jich je..
Právě Dlouhá louka na to asi doplatí nejvíce - právě že narážím na to, že na to doplatí okolní ulice a městské části: Mánesova, Lidická, Dlouhá Louka... Ale i ta Pražská, protože řidiči mířící z Rudolfovské, z 28.října a okolí nebudou při nemožnosti odbočení do Husovky objíždět centrum kolem Pošty na Dlouhou louku, ale pojedou po Pražské a budou se cpát do okolních ulic tak, aby se na Husovku dostaly od nábřeží nebo z J.Haška třeba. Prostě vyloučené směry se budou objíždět nejkratšími trasami, tak jako se tomu děje při jakékoliv uzavírce. S čím souhlasím jsou neustálé tlaky na obchvat a dálnici. To opravdu dopravě v centru neuleví. Čemu by to pomohlo je Dlouhá Louka, Pražská, Nádražní, Strakonická a tranzitním směrům, ale minimálně už Sadům, Husovce..
Poměrně zajímavým stylem to popsal Dfens. Jsem zvědav jak to dopadne. Nejsem zastáncem ani MHD ani IAD, po městě jezdím jak svým autem, služebním autem, autobusy a trolejbusy MHD a zájezdovými autobusy a tak znám pohled ze všech stran a ze všech je doprava v ČB špatná. Proto nejsem zastáncem podobných opatření šikanujících jednu část dopravy a zvýhodňující druhou za předpokladu, že se problémy jen přesunou na jiné místo a s celkem se nic neudělá. Osobně jsem na celý další vývoj zvědav, i když je mi jasné, že další jednostranný paskvil z dílny Matt Mcdonalda nás nemine....

PetrZ: Jenom doplním, že město to dělá jen "na oko". Kdo za tím vším stojí tu již bylo zmíněno, viz Generel, IPOD, Koridor... Město se toho jen chytne a propaguje to každopádně souhlasím, že zatraktivnění MHD je i otázkou ceny, ale to je asi nejožehavější téma.

Kroclov, Sivon: Že by ten půlmaraton (maraton), co se tu poběží? Každopádně zmatek bude.
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 04. června 2012 - 22:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska opravdu paráda: 216 na 16, 219 na 19 144 na 14! a zřejmě poprvé 145 na 39! (zajímavé) a třeba taková 138 na 18 na Hlincovku - se divím že tak starý bus to ještě zvládne