K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 27. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 27. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 11:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by asi nebyl problém dát upozornění do hlášení. Snažil jsem se vyvrátit tvrzení několika z Vás, že my v DP nic nechceme, ona ta pravda je kolikrát trošku někde jinde, ale nechci tady pořád naříkat a brečet. Řečeno stručně a jasně, poptávka je dobrá a prospěšná věc, nikdo se tomu nebrání, otázkou je, zda-li bude v Ústí někdy aktivní, neboť jsou tady snahy zavést nástup jen předními dveřmi, tzn.změnit úplně odbavování cestujících, ale uvidíme, jak to všechno dopadne.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 12:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha, vždyť takováhle desperátská akce nikdy nemůže fungovat. Opravdu, při vší úctě, tohle je rovnou odsouzeno k neúspěchu, ať by se to zkoušelo kdekoliv. V první řadě by bylo potřeba ujasnit, jak chceme dál jezdit. U autobusů je poptávka z podstaty věci zbytečná, když už teď většina linek jezdí s nástupem předem.

Ale u trolejbusů - podle mě by byl nejlogičtější nástup předem po 20. hodině, jinde to tak funguje a má to své opodstatnění, jindy ale, probůh, ne. Nu a k poptávce. Předně je důležité začít s kampaní - vypustit to do novin, takovej ÚD je na tom tak zoufale, že je schopen tomu věnovat pomalu celé vydání :-) , vyvěsit letáky ve vozidlech a na zastávkách, upozornit hlášením. A po měsíci příprav to spustit, přičemž vozy s poptávkou musí být jasně označené.

Proboha ale, tohle už tu má deset let bez problému fungovat...
Slovan!
kakarel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.65.49
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 13:17:02    Odkaz na tento příspěvek  

Jednou z hlavních příčin jsou finance, dle mého názoru. A s tím, jak se DP ubírá a ubírá, nebo se na jeho úkor obohacuje, budou problémy a nedostatky jen přibívat. Dalším a taky důležitým aspektem je pohodlnost lidí. A s těma financema, taky problém je ten, že ekonomové v DP si myslí, že MHD bude výdělečná, blázni.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 13:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem sice zastáncem nástupu předními dveřmi, ale bohužel přívrženci tohoto systému mají jeden pádný argument - platební morálka cestujících! A ta je v Ústí katastrofální a vymahatelnost pokut není na tom o moc lépe. Potom se nesmíme divit tomu, že jednoho krásného dne Představenstvo DP rozhodne o zavedení nástupu předem a podnik ho bude muset zavést, samozřejmě s tím bude souviset i modernizace odbavovacího systému. Na druhou stranu je pravdou, že do zavedení MOC v roce 1984 to i v Ústí fungovalo, nikdo si prostě neodvážil nezaplatit a jet černo, co si tak pamatuju, jezdilo se častěji než dnes, na hlavních linkách (v té době autobusových) byl špičkový interval 10 minut, v proložených úsecích to jezdilo ještě častěji, že by se doprava zdržovala nebo že by byla pomalejší? Dokonce po zavedení MOC zůstaly grafikony stejné! Ale zato klesla rapidně platební morálka cestujících a samozřejmě i tržby, dá se to doložit, existují statistiky. Od převratu v roce 1989 ta morálka klesá větším spádem, potom se nesmíme divit, že se uvažuje o zavedení jiného způsobu odbavování, aby se ten propad zastavil.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 13:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad kakarel : Chtěl bych vidět toho ekonoma z DP, který si to myslí! Za to na radnici řada politiků
takto uvažuje a jedno za jakou politickou stranu právě kope! A obohacování, opět problém politiků, kteří jsou právě u moci! Stačí se podívat, kdo nám tady v Ústí vládnul a náš 100% vlastník je město, ryba smrdí od hlavy ne od ocasu!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 13:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale zároveň v roce 1984 neměly tak nosnou úlohu klouby. U krátkých vozů je nástup předem poměrně realizovatelnej, ale u kloubů už je to ve špičce opravdu problém. Navíc je obrovskej problém se prodrat ŠM nebo Karosou a oproti tomu prolejzat takovou 28Tr.

Navíc ten nástup předem rozhodně není všespásnej, naopak. Řidiči stačí v drtivé většině případů zamávat před nosem jakýmkoliv lístkem, o SMS jízdenkách vůbec nemluvím.
Slovan!
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 14:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejdříve se omluvím, MOC byl zaveden od srpna 1983, tam došlo k překlepu. Ale není pravdou, že klouby neměly v té době nosnou úlohu, nejezdily sice na Severní Terasu, ale obsluhovaly Všebořice, Klíši, Krásné Březno, Neštěmice, Střekov tzn. směry, které dnes obsluhují trolejbusy, k tomu brázdily do Trmic, Chabařovic a Brné. Když sečtu, kolik kloubových vozů vypravují Všebořice a Předlice, není ten rozdíl veliký oproti roku 1983. Jinak prolejzání kloubama a 15m si vcelku dovedu představit, naopak u 15m vozu by to mohla být výhoda oproti dnešnímu stavu, co týče jízdenek a SMS jízdenek, tam by asi došlo k jejich zrušení, ztratily by svůj smysl, předpoklad je, že zaplatím čipovkou nebo hotově.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 14:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna malá vzpomínka, odvoz z koupaliště v Brné, přijel kloubový Ikarus, otevřel přední dveře, balík lidí nastoupil, všichni si pěkně zaplatili a jelo směr centrum města, neřekl bych, že by to nějakým způsobem zdržovalo.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3327
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 15:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák: "Řidiči stačí zamávat před nosem jakýmkoli lístkem"

Ale jdi. Ještě že to máš do Teplic tak daleko. Hezky přiložit čipovku na místo a stroj buď cinknutím potvrdí správnost nebo začne řvát "Neplatná karta" na celý vůz. A pokud si kupuješ z čipovky lístek, tak je to totéž - buď dostaneš jízdenku a nebo začne řev o neplatnosti. Takže žádný problém.

Na druhou stranu je jasné, že nástup jedněmi dveřmi místo 3 až 4 může v některých stanicích trvat déle - zejména tam, kde naráz nastupuje 20 a více lidí. A tady je nutno si vybrat - buď nechat černochy černochama, a nebo těch pár vteřin vydržet...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 16:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: Mluvím samozřejmě o systému, který funguje momentálně. Navíc, pár vteřin, dovolte, abych se zasmál. Představme si takovou linku 53. Zvýšená frekvence cestujících (berme + minutu ve stanici) ve špičce - Stavbařů, Elba, Krušnohorská, Hilarova, Hraničář, Divadlo, MN, Rokle. To máme, s přihmouřením obou očí, osm minut plus jen na jednu cestu. Navíc ta linka už takhle jezdí často zpožděná vinou velké poptávky. Jak to pak budeme řešit?

S nástupem předem: s kým se chceme srovnávat? Máme tu stotisícové město, kde většina větších sídelních celků leží od centra mimo docházkovou vzdálenost. To je specifikum. Už takhle ve špičce problémy s kapacitou, přičemž lidé, co nemuseli jezdit MHD, převážně už nejezdí. Zůstali opravdu ti, kteří nemají alternativu. A nástup předem by opravdu znamenal totální rozvrácení jízdních dob, potřebu větší vypravenosti vozidel, jízda by kolikrát byla neúměrně dlouhá...

Co kdyby revizoři opravdu začali kontrolovat, jak mají, Městapo začalo místo pokutování špatně přecházejících více jezdit ve spojích MHD? Nástup předem po 20. hodině podporuju, nástup předem ve špičce je, jak by řekl produkční v Trháku, "výplod šílence, debilní paskvil".
Slovan!
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 16:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Rudolfem 33, je to přesně tak a ještě jedno nahlédnutí do historie, tenkrát se jezdilo častěji než dnes, interval byl ve špičce většinou 10 minut tzn. o dva spoje za hodinu více oproti dnešnímu stavu a už muselo být, aby na zastávce nastupovalo více jak 20 lidí, to se stávalo jen na určitých spojích v některých nácestných zastávkách, ale to se běžně zvládalo. Jak už jsem jednou řekl, po zavedení MOC se ani neměnily grafikony! Ale vraťme se do současnosti, myslím si, že by v Ústí bohatě stačilo zavést méně linek, ale s kratším intervalem a odvážím si tvrdit, že pokud by se zavedl nástup předem, nebudu potřebovat ani tolik kloubových trolejbusů, na hodně linkách mi budou stačit 12m.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 16:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ústečák : Všechno je dané tím intervalem, pokud budu jezdit častěji, budu nabízet více spojů, tím lépe budu zvládat eventuální zvýšenou poptávku. Kdysi dávno za doby, kdy jsem ještě studoval, jsme dělali semestrální práci pro jeden DP, kde byla silně frekventovaná linka a naším úkolem bylo posoudit, zda-li na linku nasadit kloubové vozy v delších intervalech tzn. méně vozů, méně řidičů nebo nechat stávající systém se solo vozy v kratším intervalu. K čemu jsme došli, že je pro ně daleko efektivnější nechat stávající systém, neboť v době sedla a víkendu hravě stačily malé vozy a jestliže bych je nahradil kloubovými, tak bych vlastně systém prodražil.
Jinak Ústí a velkoměsto, tenhle punc ztratilo se zrušením tramvají, momentálně je taková větší neuspořádaná vesnice, řekl bych takový Vidlákov nad Labem.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je právě ono. Cena práce od té doby výrazně stoupla. Mně by se samotnému líbilo, kdyby byl ve špičce kratší interval a kratší vozy. Problém je, že bychom na to potřebovali daleko více zaměstnanců, větší počet vozů, technických pracovníků...

Ano, Ústí je prazvláštní město. Ale stále tu existují nenahraditelné silné přepravní tahy, které máme díky okolí a celkově díky přírodním podmínkám a proto se nemůžeme srovnávat s ostatními stejně velkými městy. Zejména větev na Březno a Neštěmice je velice specifická a mimo onu docházkovou vzdálenost zcela jistě.
Slovan!
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7114
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 19:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak Ústí a velkoměsto, tenhle punc ztratilo se zrušením tramvají

Promiňte, ale tohle je vyložený žvást. A "větší neuspořádaná vesnice" vypadá úplně jinak.
lukas, ul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 19:40:40    Odkaz na tento příspěvek  

A "větší neuspořádaná vesnice" vypadá úplně jinak.
Viz příhoda na MN s fontánami. Vid'?
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7115
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 19:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že je Ústí jako celý zbytek severních Čech jedním velkým ghettem plným neuvěřitelné havěti, svědčí něco o "neuspořádanosti"? Neřekl bych.
Hroch18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 23:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolte mi zareagovat a míti pár dotazů. K trestání řidičů: Když cestující napíše stížnost, že viděl řidiče vesele kouřit ve vozidle( se štěstím i za jízdy), jak se to proboha řeší? To DP věří více cestujícímu než vlastnímu zaměstnanci? A nástup předními dveřmi by v Ústí byl dobře realizovatelný v průběhu pár let zároveň s obměnou vozového parku, převážně trolejbusů za 12m a 15m a ihned by se rapidně snížila poptávka. Někteří by se radši prošli...

Co se změn v ústecké MHD týče, jedná se o město s neuvěřitelným potenciálem k nesmírnému zlepšení systému za vynaložení minima financí.
Šarišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 13. dubna 2012 - 23:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaslechl jsem, že v rámci dotace IPRM se má nakoupit několik vozů! Neví někdo jaké to budou typy? Nebo se o tom bude teprve spekulovat?
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 02:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hroch 18 : K tomu kouření ve voze, tam hlavně může pokutovat Policie ČR, neboť jsem porušil silniční zákon, dále můžu být potrestán mým nadřízeným, pokud budu přistžen kompetentní osobou (vedoucí střediska dopravy, traťový dispečer). Dále souhlasím s tím, že za minimum financí se dá celkem slušně zlepšit ústeckou MHD.
Ad Ústečák : Asi jsem se vyjádřil špatně. Se steným počtem vozů a řidičů jezdit na méně linkách, ale častěji. Tím bych si mohl dovolit část kloubových vozů nahradit 12m, došlo by tak zefektivnění celého systému a dokonce v proložených směrech bych nabídl větší kapacitu než dnes.
Ad Reichenberger : Prostě po zrušení tramvají začala systematická likvidace a devastace Ústí nad Labem, stačí zhlédnout např.film Soukromá vichřice nebo si prohlédnout několik starých fotek a porovnat s dnešním stavem, tam potom člověk vidí úpadek tohoto města. a jen pro porovnání, když vylezu v Liberci z nádraží, zacinká a projede okolo mě tramvaj, mám pocit, že jsem ve městě, v Ústí to na mě tak nepůsobí.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 03:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za několik pravopisných chyb v předešlém příspěvku, bohužel jsem ho už nemohl editovat (odeslal jsem před více než 30 minutami) a je už dost pozdě, špatně na to vidím, bude lepší to ukončit.
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7118
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 09:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený, jestli máte v dalším zdevastovaném městě, které už v podstatě nemá centrum a místní "čtvrtě" jakožto nijak neohraničené náhodné shluky všemožných staveb nejsou nijak definovány, pocit, že jste ve městě jen proto, že se tam jednou za uherský rok proplazí prázdná tramvaj, spojující VIP osadu s turistickou Potěmkinovou vesnicí, pak oblbujete sám sebe. Tramvaj tvoří město pouze tehdy, pokud v něm má úlohu páteřního systému, a ne atrakce pro turisty jenom proto, "aby to tam bylo" a aby nebylo na první pohled jasné, jaká je to beznadějná díra. Řekl bych, že Vaše vidění "neuspořádané vesnice" je poněkud zavádějící. Podal jste to předtím tak, že Ústí bylo celkově degradováno jenom kvůli zrušení tramvaje, která by po výstavbě sídlišť neměla v místním terénu stejně šanci. A to je právě blbost. Mimoto, raději druhou největší trolejbusovou síť v republice, než silně nerentabilní symbolickou tramvaj pro pár turistů. Jenže ono libereckou tramvaj není ani tak vhodné porovnávat s ústeckými trolejbusy, jako spíš s lanovkou na Větruši. To bude přesnější.

Jen tak ze zvědavosti - odkud jste na to nádraží přijel, než jste z něj vylezl? Ty katastrofální lokálky, po kterých tam ty "rychlíky" přijíždějí, dojem města taky zrovna nenavozují.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 12:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Reichenberger : Jasně z dnešního pohledu jsou trolejbusy vhodným řešením MHD v Ústí, já se tady nechci zastávat tramvají, chtěl jsem jen říci to, že po zrušení kolejové sítě začala postupná degradace města, která trvá dodnes, to se samozřejmě začalo projevovat na veřejné dopravě. Co se udělalo, vymlátilo se centrum města, vymlátil se dolní Střekov (Kramoly), zlikvidoval se Bukov, došlo k zdevastování Předlic a nás vyhnali do kopců bydlet do paneláků. Tím přišlo Ústí o svůj kolorit a přirozenou identitu. A co tu dnes máme, mrtvé centrum města s panelákovými satelity na kopcích. Jsem rodilý Ústečák, moc dobře si pamatuju Ústí jako živé a pulzující město ve srovnání s dneškem a neodvážím se to srovnat s předválečným stavem, to znám už jen s vyprávění. Dnešní stav města, to je jen takový odvar toho všeho a nezmění to ani skutečnost, že sem k nám vedou hlavní elektrifikované železniční tratě.

(Příspěvek byl editován uživatelem dopravní_dispečer.)

(Příspěvek byl editován uživatelem dopravní_dispečer.)
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 14:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní_dispečer: s tím řešením méně linek, častěji a nástup předem souhlasím... možná by se ta MHD dala občas i využít...
Reichenberger: ústí je jedno z nejméně vábných měst... prostě to tak je, víme všichni že si "zastáncem" ústí... ale v porovnání třeba právě s tím Libercem myslím není co řešit
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7119
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 14. dubna 2012 - 14:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Carry, nejen že zastáncem Ústí v současnosti nejsem, protože to město bylo v posledních letech dokonale zničeno a zabito, ale dokonce si troufnu tvrdit, že se jedná o čistě subjektivní dojem a tudíž o tom nelze prohlásit, že "tak to prostě je". Že zrovna spousta Ústečanů je bůhvíproč chorobně posedlá podobně rozbořenou dírou o sto kilometrů na východ, to mi do hlavy nikdy nešlo, ale brát vám to nebudu. Až se tam všichni přestěhujete (pátá kolona v podobě hordy nepřizpůsobivých už tam je), třeba vám to dojde. Stejně jako leccos došlo mně, když jsem si život v Ústí vyzkoušel.
lukas, ul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Neděle, 15. dubna 2012 - 15:52:14    Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem jedno pěkné video.
Šarišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 15. dubna 2012 - 17:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo vlastní účet na facebooku: Ahoj fandové dopravy! Začínám se skupinou o MHD v Ústí a rád bych kdyby jste se tam někdo přidal. Skupinu jsem založil a mám ji krátce, tak doufám, že někdo odtud se přidá a když tak zkoukne nějaké ty fotečky i když tam jsou tři, ale zejtra toho bude víc! Tak sorry za narušení a zdarec! :-))) Link: https://www.facebook.com/groups/120463088086532/
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 16:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Tedomu ev.č. 60 se objevuje při tarifní zóně následující text (BUSE):

XX:XX Tarifní zóna XXX

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Přestupní tarif do Teplic!
lukas, ul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 17:57:32    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, nechtěl by někdo uploadnout grafikon? Nejlépe trolejbusový. Děkuji mnohokrát.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 18:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli myslíte JŘ trolejbusových linek, můžete to najít na oficiálních stránkách DPMUL.
Přestupní tarif do Teplic!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7261
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2012 - 19:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou v DP Ústí n/L stále zapůjčeny ještě dva Tourbusácké stroje (B952 + MAN)?
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 06:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JJ jsou a nějáký čas ještě budou
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2012
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

533:
http://youtu.be/tDW77-mgHlw
519:
http://youtu.be/2W5waRJ7QjE
559:
http://youtu.be/H4aa7MShapo
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2012
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 20:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa B941.1964,ev.č.374:
http://youtu.be/todMbFTwRY4
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2012
Odesláno Úterý, 17. dubna 2012 - 21:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RÁDIO V 411:
http://youtu.be/E3b1qrCOjBk
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 19:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Devastace Ústí byla nastartována rokem 1938 odstoupením pohraničí, přes nálety v dubnu 1945, odsunem původního obyvatelstva a následným dosídlením, získání statutu jediného krajského města po roce 1960 na severu Čech a s tim spojenou megalomanii. Následoval import obyvatel z východního Slovenska v sedmdesátých a osmdesátých letech. Zrušení tramvají v roce 1970 bylo jen dílkem do té mozaiky úpadku. Část zástavby by stejně musela ustoupit automobilismu, např. jezdit na Prahu úzkými uličkami čtvrti Ostrov, kudy stěží projela tramvaj, by asi nebylo to pravé.
Jak by vypadala Praha, kdybychom nejprve vybombardovali část centra města, pak vysídlili původní obyvatelstvo a dosídlili jiným etnikem z východu a následně tam nechali řádit partajní architekty?
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 19:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Reichenberger - jestli jste z Liberce, můžete potvrdit nebo vyvrátit trend poslední doby, kdy se údajně část českého obyvatelstva stěhuje do Žitavy a okolí, neb je pro ně vlastní město na bydlení příliš drahé?
Jinak tramvaj v Liberci se dle mého názoru dožila dnešních dní sérií štasných náhod. Což se bohužel v Ústí nestalo. Ale zpět do Ústí, kdyby náhodou tramvaje v Ústí přežily, předpokládám, že by zůstal základní kříž Neštěmice - Trmice a Střekov - Všebořice, pak i při nějakém přiměřeném rozvoji asi v oblasti Krásného Března a Neštěmic by horní sídliště zůstala tramvají neobsložena. Pak nastal stejně problém, že by jak Terasu, tak horní Střekov musely obsloužit autobusy. No těžko už tuto uzavřenou kapitolui řešit.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3333
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 19:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin kašpar: Faktem je, že saské realitní kanceláře pilně nabízejí německé byty a domy i v Česku. V saském pohraničí (a nejen přímo okolo hranic, ono vlastně jde i o Dresden a pod.) jsou tisíce volných bytů a domů. Což vede samozřejmě ke snižování cen. Že by ale docházelo k nějakému houfnému stěhování do Nemec nepozoruji. Ono jde především o jazykovou bariéru, problémy s daněmi a povinnými pojištěními, řidičáky, pasy a doklady vůbec.

Když jsem to tak počítal, nula od nuly pojde. Což se ovšem může změnit. Dřív jezdili Němci hromadně nakupovat sem, dnes mnozí Češi nakupují v Německu (což se tamějším obchodníkům líbí).
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7127
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 18. dubna 2012 - 23:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar: Nevím, kolik se toho změnilo za dobu, co už tam nežiji, ale takový trend jsem tam nikdy nepozoroval. Ale je fakt, že bydlení je tam předražené naprosto katastrofálně.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 10:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberger:"bydlení je tam předražené naprosto katastrofálně"

Co je to "předraženost"?

Chápu touhu nájemníka bydlet co nejlevněji. Ale musím chápat i touhu pronajímatele vydělat na pronájmu co nejvíce. Ani nájemník, ani pronajímatel neuzavírají nájemní smlouvu proto, aby "ten druhý" vydělal. Pokud se nedohodnou, k uzavření nájemní smlouvy nedojde. Prostě "potencionální" nájemník bude bydlet jinak a jinde (anebo vůbec ne), na druhou stranu pronajímatel bude mít byt buď obsazený platícím nájemníkem, anebo prázdný. Je na obou, aby našli oběma výhodné řešení. A nebo ho nenajdou, pak žádná smlouva nebude. Myslím, že se tomu říká "neviditelná ruka trhu".

Totéž samozřejmě platí i v oblasti dopravy. Lidé buď jezdí veřejnou dopravou (mají-li potřebu někam jezdit a je-li VHD pro ně subjektivně výhodnější než třeba individuální doprava), anebo individuálně (autem), je-li pro ně subjektivně lepší.
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 16:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já se vrátím k MHD, jestli dovolíte.

Chtěl bych se zeptat, jestli je už v MHD povolena přeprava kola?
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 16:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

569 a 411 (15Tr,28Tr):
http://youtu.be/4Zi8EePy4iA

553 (15tr):
http://youtu.be/qaHFx7HfsiY
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 17:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

542 (15Tr)
http://youtu.be/1G52AvzEynw
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 18:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurajs_89: Ano, je, v noci a o víkendu i přes den.
Přestupní tarif do Teplic!
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 19:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. A proč ne i v pracovních dnech?
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2012 - 23:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pracovních dnech se tam nevejdou ani samotní cestující, natož kola. :-)
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 20. dubna 2012 - 08:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen okrajově k migraci z velkých měst:
Z Liberce je dobrá silniční dostupnost Prahy a to se odráží na cenách nemovitostí i nájmech. Úplně stejné je to například i v Turnově. Jablonec n.N. je zase blízko Liberce a zároveň v horách, takže i tam jsou ceny vysoké. O tom, že v Zittau lákají české zájmece o bydlení a dokonce tam existují německo-české školky jsem slyšel již před pár lety. Občas jezdím v ranní špičce Trilexem a nějaká frekvence tam přes hranici skutečně je.
Ústecký region však ovlivňují jiné prvky pro tvorbu cen a nelze ho plně srovnávat s Libereckým. Relativně nízké ceny nemovitostí na sídlištích v Ústí (a nejen tam) jsou důsledkem složení obyvatelstva a problémovosti lokality.
Souhklasím s Martinem Kašparem o "devastaci" Ústí, ta dle mého názoru stále pokračuje. To, že se odsud masivně nestěhuje je důsledkem toho, že lidé namají kam utéct. Ceny nemovitostí jsou mimo Ústí dražší, nebou skoupené ústeckými kmotry a developery.
Krušné hory přeci jen jsou jakousi přirozenou bariérou dostupnosti velkého množství volných bytů v sousedním Sasku. Přesto znám lidi, kteří skutečně za hranicemi bydlí a pracují, nebo podnikají tady. Každopádně trvale rostoucí "kalouskovo výpalné" už opravdu může být rozhodujícím argumentem přesunout se dál na západ.
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 17:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, cestující se tam vejdou. Doporučil bych Pardubice, linku č. 3, to je pěkná sardinkárna.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 22:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurajs_89: To sis vybral pěkný příklad, tam bych do čtrnáctky nebo 24tr nestrčil ani koloběžku!
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 22. dubna 2012 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nebylo myšleno . Šlo mi spíš o to, ukázat, jak si představuji přeplněný bus. Tady to totiž dodává tomu slovu další rozměr . Připomíná mi to povídku od pánů Šimka a Grossmana.
Hroch18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 08:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu mit dotaz na jake lince a priblizne v jakych casech bych mohl dnes odpoledne potkat ten 18 metrovej Tedom? diky
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 12:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm kolům: V Teplicích platí pro přepravu kol stejná pravidla jako v případě přepravy kočárku, za kolo je ale nutné zaplatit přepravné.
Přestupní tarif do Teplic!
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2012 - 23:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky že v Pardubicích jezdí tak přeplněné busy, protože tam převládají ty kratší 12metrové busy, sem tam nějaká 15metrová solárka...
ale zatím jsem neviděl přeplněnou 28Tr jako byla třeba 14Tr
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 18:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Téměř každodenní obrázek na pardubické lince 3(zapůjčeno ze sousední diskuze)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.16.67
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 20:43:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím nějaké podrobné informace o 373jce ? Zkonstatoval jsem, že na ni museli v Předlicích zapracovat, což je vynikající
Zásadně se tomu autobusu zlepšilo přeřazování, nejenom že to je slyšet, ale je to i díky akceleraci cítit!
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 08:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holt nezničitelná Karosa...
Přestupní tarif do Teplic!

Slovenský génius Ladislav Meliško
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 09:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásné. Když to to už 2x psal na káčku, tak mi to jejich dispečer nevěřil.
bobiňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 13:15:22    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33, Jmx: co to sem píšete za věci úplně mimo mísu? Toto je diskuze o ústecké MHD!!!
lukas, ul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 15:40:36    Odkaz na tento příspěvek  

373 na 55
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.16.67
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 15:57:18    Odkaz na tento příspěvek  

Je super, že je na lince 55, to ale nedává informaci, co se na tom autobusu dělalo za opravy.
to bobiňák: Tak se bavme o ústecké MHD.
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 18:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový dotaz u 575 jsem si za posledních pár dnů něčeho všiml vůz na začátku měl klasická okna s větráky ob jedno okno ale teď jsem ho viděl s okny alá Szegedské GO. Neví někdo proč se 575 vyměňovali a za jakým účelem? Díky.