K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Karlovarském kraji do 25. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Karlovarském kraji » Archiv diskuse Doprava v Karlovarském kraji do 25. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 11:28:10    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: no jo, přestali poslouchat a to se nedělá :-)
Ale AKV šanci má, možná ne udržet všechny spoje, ale to co jezdí plný a vozí lidi nejen ze Sokolova a Varů tak je bude vozit dál.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7606
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 11:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já doufám, že ano. Nevím, v čem měla AKV přestat poslouchat. Ale jsem zvědavý, jak budou na změny reagovat další dopravci - DPKV, A-Z bus, H.F. :-)

Edit: Jinak jsem čekal komentář od Moctohonevymyslel k mému vyjádření ohledně R6... škoda.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
moctohonevymyslel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.76.92
Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 12:09:59    Odkaz na tento příspěvek  

MMM
A kterou pasáž komentáře máš na mysli?
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 15:07:52    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: jízdní řád si udělali sami, místo aby použili ten co jim přišel :-) Tím ze sebe udělali doopravdy konkurenci a opravdové konkurenci se musí zatopit (jako Letušce). Teď by měly AKV začít bojovat i cenou, ať to za něco stojí.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7609
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 16:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moctohonevymyslel: Co třeba celý komentář?
Glory: Uvidíme, jak to bude a jak budou reagovat i jiní dopravci. Zatím to však vypadá ve velké části případů tak, že pojede SA, AKV do Chebu během chvíle a pak dvě hodiny nic...
A tady jedna momentka z Plzně, zpátky jel Axer pěkně obsazený

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 19:59:50    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: jo to je klasika snad všude, jeden, druhej, třetí během 10 minut a pak dvě hodiny nic.
A Sokolov a Cheb tím získá v době dovolených jednu krásnou věc, přímé spojení na letiště, kam z konkurence nikdo nejezdí
moctohonevymyslel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.76.92
Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 08:35:31    Odkaz na tento příspěvek  

MMM
K R6. Abych byl úplný. Karlovarský kraj je z pohledu republiky jakousi periferií. Je nejmenší, Karlovy Vary nejsou žádné velkoměsto, chybí zde pořádná vysoká škola, vysoká nezaměstnanost, průmyslová výroba kolísá a lidé utíkají pryč. Souhlas a právě proto by zde kvalitní plnohodnotná R6 měla být, aby tento stav mohl být postupně napravován, nicméně je třeba si uvědomit, že i v Ústeckém kraji máte vysokou nezaměstnanost, ještě vyšší než zde a i tomuto regionu by vybudování zcela jistě pomohlo... Jako příklad bych uvedl, že spousta lidí využila možnosti poté, co byla vybudována D5 mezi Prahou a Plzní a začala denně dojíždět za prací z Plzně do Prahy, ano, díky spojení se to skutečně dá.

Z dopravního hlediska chybí pořádné spojení s Prahou. Vlakové je žalostné Autem se dnes už dá dojet z KV do Prahy za hodinu a půl. Vlak, vzhledem k časovým možnostem spojení a ceně, zcela propadá, ale není to až takový problém, lze jej úspěšně nahradit. Jinak je určitě dobře, že díky zhotoveným úsekům R6 se i doba jízdy autobusem mezi Prahou a KV, SO a CH podstatně zkrátila k dnešním časům.

Problém dostavby R6 teď tak "místně" leží především na regionu Ústeckém a Středočeském. Paradoxně však její dostavba tyto regiony trápí zcela okrajově, vzhledem k tomu, kudy trasa plánované R6 těmito kraji prochází. Soudě podle toho, jak o její dostavbu v těchto lokalitách nebojují...
moctohonevymyslel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.76.92
Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 08:44:50    Odkaz na tento příspěvek  

MMM ... nějak jsem se rozepsal, takže teď ten zbytek

A teď pohled toho, kdo má v průjezdné vesnici X restauraci, kavárnu či něco takového, kam řidiči zajedou. Jakmile se postaví obchvat, tak to může zavřít. A dcera, která dojíždí z vesnice X do města Y, bude mít taky smůlu, protože nevěřím, že když Student Agency pojede Vary - Praha za hodinu a kousek, tak AKV bude držet spoje, která pojedou dvě hodiny. Leda školáky v Pá a Ne. Čili je nutné vidět dvě strany pohledu, byť těch, kteří pendlujou výhradně mezi dvěma krajskými městy je x násobně víc než lidí v nácestných obcích. Bohužel, to je vývoj a trend. Žijeme v 21. století, takřka v každé rodině je dnes auto, někde dvě, i více a tak zatímco před 20-ti a více lety se cestovalo VD, dneska hold většina upřednostní své auto (spojení přesně a A do B, ne z nádraží A na nádraží B a zbytek jinak - pěšky, MHD a pod), čas a rychlost. A v tom mu VD nemůže konkurovat. Ano, vše nasvědčuje tomu, že patrně ve vesničkách na trase časem budete mít smůlu, ale nic vám nebude brátnit - cestovat autem, nebo se ze své vesničky dostat VD do většího dopravního centra, odkud spojení do Prahy je a bude. Ale je to zase o tom, že to pro ty lidi při trase bude - dražší, časově náročnější, takže asi zřejmě vyhraje to auto. Koneckonců, podívej se, kdo dneska z KVK do Prahy autobusem jezdí. Převážně studenti, pak důchodci a pár ostatních. Zbytek, asi bohužel pro Tebe, skutečně raději volí cestu autem. A to ze shora uvedených důvodů.
Jinak Tě ale chápu, bojuješ, ale vzhledem k vývoji si myslím, že svůj boj o zachování spojení AKV tam u Vás prohraješ. Až se totiž SA podaří z jejich JŘ zprovodit ty paragrafy mezi KV, SO a CH, je s AKV ámen úplně. A že se jim to podaří, o tom nepochybuji, otázka je, za jak dlouho. Vzpomeň si, jak si zde před nedávnem lamentoval nad tím, jak AKV mění JŘ a ruší spoje, o kterých si tvrdil, že jsou vytížené. AKV si to totiž na trase do Prahy prohrála již dávno v minulosti, a bylo jen dotázkou času, kdy pro ně bude zkáza dokonána. Myslím, že expanzí SA do Sokolova a Chebu to nebude dlouho trvat. Ale lze z toho něco vytěžit. Alespoň bude možné autobusy používané na trase do Prahy využít zde v regionu a snad jimi nahradit ty plečky, co tu jezdí. Problém AKV totiž je v tom, že nemá čím jezdit. To "čím", myslím stáří a stav autobusů. To se netýká pouze Ústeckého regionu, kde si díky stanoveným podmínkám nemůže AKV dovolit to, do si dovoluje v kraji Karlovarském.
A SA má ještě jeden trumf, a to je "své depo" na obou koncích trasy, takže zatímco AKV "ráno a dopoledne vyráží směr východ", "odpoledne a večer vše míří zase na západ". O plnohodotném spojení oběma směry tak, jak je může aplikovat SA, nemůže být ani řeč.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7960
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 09:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SA nemá žádné depo na obou koncích, jen se roztahuje na Florenci (žlutých tříosáků je tam drtivá převaha, ostatní nemají na krátké prostoje moc šancí rozumně zaparkovat a o odéru při vysosávání hajzliků netřeba mluvit), v KV jsou trpěni na dolňáku (tankovat jezdí na Agipku v Drahovicích) a v Chebu budou prý bivakovat u Tesca. Výskyt žlutých tříosáků v garážích AKV taky není vyloučen, zejména proto, že Scanwest.

AKV... nemá čím jezdit

Problém je v tom, že JanČura* natáhnul do pravidelné linkové dopravy dálkové zájezdové vozy. S tím se logicky žádné běžné linkové auto typu C954E nebo MB Intouro asi se sebelepší výbavou vyrovnat nemůže a jeden lehce obstarožní MAN to nespasí (btw. viděl jsem v něm nedávno bývalého vedoucího z Aše M. D.!) - kdyby se chtělo, bylo by mnoho zajímavých vozů, ale nechce se, protože by penízky netekly na konta těch správných osob. Obskurního takydopravce nezmiňuju záměrně.

Btw. AKV bude stejně nejspíš nařízeno stáhnout wocas mezi nohy a nekazit kšefty, ani na posilách.
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7619
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 10:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém dostavby R6 teď tak "místně" leží především na regionu Ústeckém a Středočeském. Paradoxně však její dostavba tyto regiony trápí zcela okrajově
Nevím, jak Stč. kraj, ale pro Ústecký kraj je Podbořansko naprostou periferií a kdyby tato část kraje byla na měsíci, tak to bude asi odpovídat vnímání z pohledu krajského města. Ono to bude i tím, že z Podbořanska je to mnohem blíž do Varů, pomalu i do Plzně a Prahy než do Ústí (a nebýt rychlíků na 160, tak s nulovým spojením).

Co se týče AKV, musí se chtít. Když se nechce, je problém. Apropó - máme tady v ÚK taky jednoho dopravce, kde se nechce. DPÚK. To takhle naprosto zabilo linku Kadaň - Podbořany - Praha. Před třemi lety se jezdilo v X třikrát denně, v neděli dvakrát, autobusy narvaný. Pak se postupně začaly rušit spoje (z mě neznámého důvodu, protože jezdily plné), až nakonec zůstal jeden spoj v X a jeden v neděli. Začalo se šachovat s časama a teď tu zbyl jeden nedělní spoj. Přičemž spoj v pracovní dny těsně před zrušením jezdil prakticky prázdný. Před dvěma lety ale naprosto našvihaný a v pátek nebylo výjimkou vidět lidi stát...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7621
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 11. června 2012 - 11:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 1.7. linky Františka Faráře přecházejí pod DPKV - 421201 a 421202.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 6-2009

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 09:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera dopoledne další Holanďan na půdě "ČSAD" Karlovy Vary Ví někdo kde bude jezdit?
11.6 2012
742 201-7 To je opravdu hodně ☺☺ ☺☺ !
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7626
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 09:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hádám MHD Sokolov...
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 09:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže už 3? nebo tohle je ten druhej?
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 6-2009

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 10:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nevím Amoghi. Toho jsem tu včera viděl poprvé a běhali kolem něj dva týpci v monterkách
Alespoň člověk něco cvakne když mám šejdra. Fotidlo jsem začal nosit do zaměstnání už pravidelně. Stálo to od plotu dispečinku DPKV hodně daleko ale díky dlouhému sklu alespoň takto
KVA 68-53 (358) Co je víc? Tak určitě ano ale když jí člověk miluje tak není co řešit
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 10:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Sokolově na MHD jezdí (zatim) dva a jeden je v ML.
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2009

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 11:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj já cvakal Sockolově tohodle

KVA 68-53 (358) Co je víc? Tak určitě ano ale když jí člověk miluje tak není co řešit
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 19:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska kolem čtvrtý stál na dolňáku ve Varech Oudsten 3K2 5933, nejspíš ten z Mariánek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Medvídek intouro.)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 21:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

A je nastříkanej nebo polepenej?
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 22:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bílej s proužkama AKV.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14760
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 01:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý, že časy odjezdů z Prahy do Chebu tak nějak jsou před odjezdy AKV...

Když se na ten JŘ podíváš, zjistíš, že SA má do Chebu pravidelný dvouhodinový interval, AKV tuhle trasu jezdí zcela nepravidelně a náhodně, takže já bych v tom neviděl úmysl. Navíc SA je (bohužel, bohudík, nehodící se škrtněte) firma, která si může dělat JŘ tak, jak uzná za vhodné a nemusí se ohlížet na nějakou konkurenci.
Ale říkám si, tohle je poprvé, co vidím v nějakém jízdním řádu SA i paragrafy...

Hádám MHD Sokolov...

Hádat můžeš, ale nemusí to být pravidlem. Jeden jezdí linky v M. Lázních a kdybych ho před pár týdny neviděl na vlastní oči, tak bych o něm nevěděl, protože tady na K-Reportu ho do té doby nikdo nenahlásil, tamní tajný agent emigroval do Řepy, při odchodu za sebou zhasnul a nikdo jiný tam nejspíš špionáž neprovádí.

A... co my víme, jestli se nám nějaký neschovává třeba v Chebu nebo v Aši? Dobře informované zdroje říkají cosi o tom, že "čtyři" by nemuselo být konečné číslo. Bohužel už mé zdroje mají trošku problém určit, jak se ty autobusy jmenovaly, když ještě jezdily na Divokém Západě. U prvního se to po těžkém souboji s Googlem určit povedlo, u těch dalších se z dostupných informací zatím nechytám
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 08:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že tu není fotka 3K2 5933 Oudsdena když byl viděn hale třeba někdo později dodá. Nejsem z něj teda odvázanej ale alespoň nějaké koukání.
Já měl včera turnusové volno tak jsem s kolegou Robinem udělal pár koleček na lince č.15 a fotečky na jeho KAROSY B 961 1K3 1025 (376)

Tady alespoň koukání Páni kolegové ze dne 12.6 2012

KVA 68-53 (358) Co je víc? Tak určitě ano ale když jí člověk miluje tak není co řešit
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7627
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 09:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paya: Moc pěkné fotky!

AKV tuhle trasu jezdí zcela nepravidelně a náhodně
Pravidelný takt přesně nemá, nicméně se dá říct, že jezdí relativně pravidelně také po dvou hodinách.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 09:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Paya: pěkné fotky!

Ad MMM: svým způsobem Tě chápu,ale je třeba si uvědomit,že má li se "pracující tříde" nabídnout možnost dojíždění za prací jinam,je jednou z možností kvalitní kapacitní silnice. Že to bohužel někoho semele je opravdu jen důsledek "vývoje".
Pochybuji,že restauratér z obce kterou mine obchvat mi bude doplácet palivo a hlavně čas,abych si zajel přes jeho hospůdku.
Ale může své služby pozdvihnout na úroveň,že bude poskytovat takové služby,že rád do jeho podniku zajedu.
Ostatně tohle plně pochopíš,až budeš dojíždět do zaměstnání denně.
Nemyslím to špatně,ale zatím je Tvé dojíždění omezeno na "týdenní" frekvenci.
Jinak nácestné zastávky jsou určitým přínosem tržeb pro dopravce. A buď si to firma Lenet a jejich smluvní dopravce AKV uvědomí nebo ne.(A Všichni víme,že RJ ZATÍM neumí zastávkové spoje) V případě že zruší výdělečné spoje jedoucí přes nácestné zastávky je to důvod k zamyšlení nejen o inteligenci a odbornosti "jejich"odborníků. Díky bohu máš dnes možnost odvolání na patřičných úřadech,byť je to hodně trnitá a nesnadná cesta,ale ta cesta je. Navíc by tento krok uvítala řada soukromých dopravců,kteří tyto nácestné zastávky nepodceňují a spojení by rádi zavedli na vlastní triko,což zatím nemůžou neb jim v tom brání "státní moloch A..",který zatím než by si držel mladé a výkonné "dravce" odborníky,kteří vědí jak přinést penízky do kasičky, dává nepokrytě přednost "kamarádšoftům" a dalším zkostnatělým praktikám ex.státní ČSAD. (TENTO TERMÍN PATŘÍ TĚM CO BRALI A BEROU SVÉ ZAMĚSTNÁNÍ V DOPRAVĚ STYLEM - JÁ JSEM NĚKDO,KAŠTANE DĚLEJ SI CO CHCEŠ - NA MNE NEMŮŽEŠ což dnes rozhodně už naštěstí neplatí)
Bohužel si musíme přiznat,že to ČÁSTEČNĚ neplatí i díky RJ.
Jabko1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 12-2011
Odesláno Sobota, 16. června 2012 - 11:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


...volná pracocovní místa...
http://brumlafoto.blogspot.com/
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2009

Odesláno Sobota, 16. června 2012 - 19:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jabko: Pěkná fotka Romane. Krásná Setra S317HDH Ten plat je zajímavý to by si mohl třeba i zdraví člověk koupit žejo.... ale to by mě nebavilo.... za volantem busu je to lepší práce
KVA 68-53 (358) Co je víc? Tak určitě ano ale když jí člověk miluje tak není co řešit
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7639
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. června 2012 - 20:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On by hlavně měl Klímovi někdo vysvětlit, že linka do Prahy nemá zastávku u Evobusu. Už několik lidí si mi stěžovalo, že Lenetí busy zajíždějí až nepříjemně často k servisu Evobusu a občas i dovnitř, ať se jede načas nebo pozdě. Tohle je napřesdržku, opravdu naposled teď ve čtvrtek spoj 411450/16 i přes 15 minutovou sekyru při výjezdu z Hradčanský. Ale lepší se to. Pamatuji si, že před dvěma lety si leneťák hezky zajel do DPKV natankovat a šup, přes dvacet minut sekyru. Lidi nasraný a porušení JŘ. Paráda, tak se dneska dělá doprava!
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 18:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MMM: Copak,copak...
Nějaký problém s nejlepším dopravcem karlovarska? No ještě můžeš být rád za Evobus!Zajížďka přes smluvní dílny ve Vestci by byla rozhodně šotozajímavější!
Ale zase jsem zažil přestup Lenet/Lenet v KV.
Že by to v Lenetů chytli od SA jak jim jezdí posily?
Radimovci si taky dělali zastávky v dílně (Bíteš) a s přestupama je to u nich také běžné. :-)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7643
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 18:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by se Lenet s Student Agency inspiroval u Štáhlicha? Tam je to pravidlo. Asi to bude chtít napsat nějakou stížnost, aby se v AKV vědělo, že jim Leneťáci jaksi jezdí zcela mimo JŘ.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 18:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MMM: A myslíš,že tam adresovaná stížnost pomůže?Nechtělo by to víš adresovat?

Ale neboj,přišla sezóna tak už se zase začla objevovat na lince vozidla smluvního dopravce AKV. :-)
V týdnu jsem se těšil jak se z KV svézu Lenet S4xx a jelo nakonec smluvní Intouro.
Tak jsem vsadil na nudnou klasiku SA.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7645
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 18:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výš adresovat? Jako napsat na Ministerstvo dopravy, že dopravce porušuje licenci (nebo něco v tom smyslu)?
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 18:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MMM: Tak vysoko jsem to nemyslel! A hned porušení licence? Stačí vznést patřičný dotaz na KÚ jakožto vydavatele licence k provozování linky. Ale já to neřekl. :-)
Jen bych se "jízlivěji" ve vší slušnosti zeptal...ono AKV nakoupilo nějaké autobusy,že najednou ausgrechtne v době sezóny může vypravovat auta na linku,když je mimo sezónu nemá?
Apropo čím Tě Lenet tak dohřál,že po něm takto jdeš? :-)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7647
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 19:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě nedohřál ničím, ale tohle zajížděn do Evobusu mě minimálně štve. Už jenom proto, že linka 411450 na tom není opravdu tak skvěle, aby si mohla dovolit nějaký takovýhle výstřelky. A co si řekne průměrný cestující po té, co si autobus zcela mimochodem odjede na lince do servisu, tam vysadí někoho s nějakejma papírama, kterej tam začne lítat a autobus tam zbytečně tvrdne? Že se na AKV příště vykašle a pojede tím žlutým. Tam dostane kafe a noviny a u AKV už ho nikdy víckrát neuvidí. A nejen u AKV, prostě u žádného jiného dopravce v relaci Praha - Karlovy Vary. Nedokáži si představit, že by si řidič např. ČSAD Plzeň na lince do Prahy sjel například v Berouně z dálnice, vzal známého kdesi na parkingu a pak zase najel na dálnici a frčel zpátky. Po nikom nejdu, jen chci jezdit v klidu a pohodlí, co nejpřesněji dle JŘ a bez všelijakých kiksů, chci toho moc? Asi ano
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2009

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 20:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si v Pátek kdy jsem dráždil "Dračuli"(368) na lince č.22 přibalil do výbavy sebou na směnu i stativ a alespoň se o pauzách nenudil

15.6 2012 Tak alespoň nějaké koukání, bral bych tu také nějakého kolegu s fotidlem, moc fotek tu teda nemáme
KVA 68-53 (358) Co je víc? Tak určitě ano ale když jí člověk miluje tak není co řešit
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 20:43:11    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jde to udělat jako u SA před jejich koncem v Bíteši, kdy se do jízdního řádu přidal symbol s vysvětlením, že tento spoj může zajet na technickou zastávku a nabrat zpoždění až 15 minut. Ale jelikož si to nejezdí samo AKV, tak to do toho JŘ dostat by byl asi problém.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.177.147
Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 20:45:36    Odkaz na tento příspěvek  

A třeba u spoje do Vídně po půlnoci byl nejzáživnější úsek cesty myčka, kdy se začali lidi probouzet, podívali se z okna, viděli stříkající vodu a kartáč a nevěděli, která bije. A nějakým zázrakem autobus přijížděl do Brna i přes to o pár minut dřív oproti JŘ
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14781
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 21:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MMM: A myslíš,že tam adresovaná stížnost pomůže?Nechtělo by to víš adresovat?

Někde se začít musí... Vyšší místa jsou až ta další v pořadí.

Jako napsat na Ministerstvo dopravy, že dopravce porušuje licenci (nebo něco v tom smyslu)?

MD vydává licence pro mezinárodní linky. Licence začínající na 41, 42 a 48 vydává kraj.

Jen bych se "jízlivěji" ve vší slušnosti zeptal...ono AKV nakoupilo nějaké autobusy,že najednou ausgrechtne v době sezóny může vypravovat auta na linku,když je mimo sezónu nemá?

A tuhle otázku chceš posílat komu? Do toho kraji ani nikomu "výš" nic není, to je v tomhle případě plně věc dopravce.

Nedokáži si představit, že by si řidič např. ČSAD Plzeň na lince do Prahy sjel například v Berouně z dálnice, vzal známého kdesi na parkingu a pak zase najel na dálnici a frčel zpátky.

Já mám v tomhle docela slušnou představivost:

Já třeba jednou zažil na 411450 tankování v garážích v Chebu i s cestujícími. Ale to jsem zažil jen jednou, řekněme rok dva nazpět.

Řidiči nejmenované firmy ze středních Čech zas tu a tam zajedou na pumpu před sídlem firmy a odevzdají tržbu, důvod je ten, že oni jsou "odloučené pracoviště" a do garáží se běžně nedostanou. Tohle jsem zažil asi jen 1x-2x, takže i tam šlo nejspíš o výjimku potvrzující pravidlo.

U Štáhlicha zas vím o případu, kdy autobus na pokyn nejvyššího cestou z Prahy zajel na Zličín, aby tam nabral řidiče s bydlištěm v Plzni a odvezl ho domů, tam šlo zase o mimořádnost (někde kleknul autobus, takže řidič nemohl skončit v Plzni a musel udělat ještě spoj do Prahy, no a pak musel dojet domů), navíc to bylo v neděli večer a ve voze bylo málem víc zaměstnanců, než cestujících.

A tohle jsou jen případy, kdy opravdu došlo ke změně trasy, nějaké zastavení na místě neobvyklém kvůli nástupu/výstupu snad ani nepočítám.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Jabko1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 23:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paya
... to máš pravdu
http://brumlafoto.blogspot.com/
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 23:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_j: Jen bych se "jízlivěji" ve vší slušnosti zeptal...ono AKV nakoupilo nějaké autobusy,že najednou ausgrechtne v době sezóny může vypravovat auta na linku,když je mimo sezónu nemá?

A tuhle otázku chceš posílat komu? Do toho kraji ani nikomu "výš" nic není, to je v tomhle případě plně věc dopravce.

Milý Martine, to se ptám tady..JEN TADY A LIDÍ ZDE NA DRBNĚ!

A vycházím ze souvislosti provozu a nasazování autobusů na lince 411450.
Naražím na to,že prostě mito přijde už dost viditelné - já na bráchu, brácha do mé kapsy

Ale určitě to bude jen náhoda
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 06:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak nám patrně nějaká ostrovská škola vyrazila vozítkem S431HDH Lenetu na výlet. Dodá někdo foto?
Teda ty školáci jsou dnes rozmazlováni!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 06:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes na 411450/3 Man 3osa AKV.
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 09:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak nám patrně nějaká ostrovská škola vyrazila vozítkem S431HDH Lenetu na výlet.

To spíš bude S417 HDH, nebo Lenet koupil poschoďák?

(Příspěvek byl editován uživatelem medvídek intouro.)
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 11:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_I: a soo,pan má pravdu!já byl po ránu rozespalej
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14788
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 12:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onehdá tu někdo řešil, že co skončil Kotek, tak ČSAD Plzeň přestalo do Varů posílat Evadys, ne? Takže bych rád nahlásil, že dneska tam byl...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7656
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 12:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Evadys jezdí pravidelně v 7:40 z Plzně do Varů a následně v 10:30 zpět :-)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 21:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlajkové lodě AKV v Praze

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14797
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 22:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Evadys jezdí pravidelně v 7:40 z Plzně do Varů a následně v 10:30 zpět :-)

Co to je "pravidelně"? Na tomhle turnusu se střídá autobusů víc, vídám tam Crosswaye a snad i nějaké SORky.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7662
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 23:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja tedy na tomto turnusu vidam Evadyse pravidelne a vždycky, kdyz tim jedu, jede Evadys.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14800
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. června 2012 - 18:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já autobus z tohohle autobusu potkávám pravidelně v 7:50 u Severky, když jedu na osmou do práce A ty si uvědom, že když na tom turnuse ve městě potkáš Crossway nebo SORku, ani tě nenapadne, že to je ten bus do Varů
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7665
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 20. června 2012 - 19:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako spravny student v tenhle cas preci spím :-)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7673
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 12:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak div. Sokolov končí na lince do Prahy. Od 15.7. jsou jejich spoje zrušené přeci je lepší spoje hned zrušit než bojovat a hledat lepší časy
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 22:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Oni mě snad opravdu donutí jezdit raději vlakem. Hrozně nerad přesedám a do varů mám měsíční
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7678
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě už mizerné spojení naučilo využívat víc auto než veřejnou dopravu.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 10:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak div. Sokolov končí na lince do Prahy. Od 15.7. jsou jejich spoje zrušené
@MMM
a to se píše kde?
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8016
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 11:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

např. zde...
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7689
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 13:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amogh: Přesně jak píše Petr k. Třeba bude jezdit Sokolov - Plzeň, kde stále ještě odpoledne jezdí linkové Intouro (a v Po/Pá) předpokládám, že tam jezdí linkáčů víc.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 18:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no mám jiný informace ... tak jsem zvedav
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7691
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 19:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Amogh: Tak pokud by ranní Praha neskončila, byl bych jedině rád, ono už je zvláštní, že na 411450 jsou na Idosu změny od 14.7. a pak i 15.7.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8018
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 22:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud je to v CISu schválené a zveřejněné, není důvod tomu nevěřit. Spíš to sem chce dotáhnout fanousse nebo samotnýho Bertíka, ať řeknou, co je tedy pravda (i když oni jsou těma posledníma, kdo o něčem může rozhodnout a tudíž taky nemusí vědět všechno).
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 09:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@ Petr_k - ano z tohoto směru vanou moje informace :-), ale jak říkáš rozhodujou jiní
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz www.vw-club.cz