K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 27. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 27. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 00:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osou sídliště na Skvrňanech ale žádný západní okruh podle socialistických projektů vést neměl. To, co vidíme v dnešní Lábkově ulici je zárodek někdejšího zkapacitnění výpadové komunikace I/5 ve směru na Rozvadov. Za chebskou tratí se měl čtyřpruh stáčet na západ a na druhé straně přejít údolí a napojit se na Domažlickou ulici. Z toho je zjevné, že nemělo jít o žádný okruh a proto je tato komunikace pro trasování západního okruhu zcela nepoužitelná. Už jen kvůli nutnosti protnout nebo obejít areál škodovky...
O tom co bylo plánováno vím. Ale to nic nemění na tom, že by se to dalo využít jinak. Dodnes je to v územním plánu a světe div se ... pardon Martine, div se - je tam trasování skrz (dnes již bývalou) Škodovku. A pak kdo tu lže.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 00:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže netvrdím, že by ten okruh neměl smysl, jen tvrdím, že v dnešní situaci, kdy je přetížená Karlovarská by se měla postavit taková silnice, která jí odlehčí tak, aby auta ráno nestály až k dopravce (pro šotouše - zastávka 'U Družby'). A nebo Karlovarskou a Sady 35 zkapacitnit. A to okruh ve stávající podobě příliš plnit nebude. A netřeba si dělat iluze - na nic jiného už do roku 2020 peníze nebudou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Caracas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.12.2
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 02:20:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tom120: Jak by jste si zkapacitnění Karlovarské a Sadů 35 představoval? Jaká silnice by pomohla Karlovarské? Je třeba pomoci Karlovarské, nebo městu Plzni? Západní okruh je oproti dalšímu průtahu sever - jih velkým vítězstvím zdravého rozumu. Ještě by bylo fajn nestavět obchvat Roudné a raději urychlit přeložku 1/20.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7988
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 07:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy obchvat vítám. Protože přijíždím od Mostu, tak cesta na BP trvá přes Sady a Klatovskou dost dlouho (byť je asi nejrychlejší za Masarykáčem uhnout a jet okolo V. brány Škodovky). I tak to trvá příliš dlouho, hlavně ve špičce, kdy ráno stojí auta od LF až k Sadům.
Mk2: Psal jsem mail, odpověď nedorazila, tak mě napadá - došel mail vůbec? :-)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4962
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 09:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od října by měly do provozu zasáhnout další nové autobusy SOR.
Plzeňští strojvůdci
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4963
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 10:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na lince č.16 spatřena kloubová 473 pak nějaké krátké 14TrM ale i kloubové solarisy, co se to děje?
Plzeňští strojvůdci
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 12:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Caracas:
Jak by jste si zkapacitnění Karlovarské a Sadů 35 představoval? Jaká silnice by pomohla Karlovarské?
Tak ačkoli je to problematické, možností je třeba využití dnes slepého zárodku u park. domu Rychtářka a napojit ho 4 pruhem na Rondel. Pak není problém Karlovarskou v úseku z Rondelu na Lidickou resp. až na ul. Na Chmelnicích rozšířit na 6 pruh. Tím lze dostat část aut ze Sadů 35, Klatovské a Rooseveltův most uzavřít pro MHD a chodce a dostat auta ze Sadů 5. května.

Ale nepočítám s tím, že by to někdo prosadil. To radši budem plejtvat naftou, benzínem, časem a stát v zácpách na mostě Gen. Pattona a na Roosevelťáku dokud se oba mosty nerozpadnou.

MMM:
Ale já obchvat také vítám. Já uhejbám hned v Sadech 35 k Plaze, pak Kotkovou, Korrandovou a na Borskou. Ale stojím si za tím, že aby mohl obchvat sloužit většímu množství lidí (rozuměj přesál z Karlovarské a Klatovské víc aut), měl by být blíž ke stávající Karlovarské a Klatovské a lépe provedeno napojení Vinic. Pozn.: Úsek mezi žlutými body je už dnes v územním plánu.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 18:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120:
Třeba zcela chybějící napojení Vinic
Ano, ale draze a blbě
Tak si vyber...zbytek příspěvku se nese v podobném duchu.

Tvé návrhy:
Plán jedna: Takže vybouráme pár baráků na Roudné a postavíme třetí most prakticky na stejném místě, jako stojí druhý most jen proto, aby stále všechny auta jezdili skrz město?

Plán dvě: Takže odkloníme auta z Lochotína proto, abychom naštvali obyvatele Skvrňan průtahem skrz jejich dosud celkem klidné sídliště? A postavíme/zrekontruujeme pár dalších cest v okolí Karlova, na který dosadíme pár zbytečných kruháčů/semaforů přestože napojení na kruháči na Domažlické je čisté a bez zbytečných komplikací navíc?

Západní okruh pomůže plzeňákům v tom, že jim odlehčí dopravu ve městě o průtah z Varů (o autech z Mostu pochybuju, zas tak velký provoz v těch sadech není ani teď) a o všechny řidiče na trase Vinice/Košutka - Borská Pole.
On taky problém Karlovarské je že ji soudruzi navrhli tak efektivně a přímo, že libovolná její posila/náhrada bude vždy delší. A vzhledem k tomu, že z celého severního předměstí vedou přes Mži/Berounku pouze dvě cesty, není se co divit kolonám.

Ovšem spíš než západní okruh bych rovněž preferoval průtah kolem Boleváku a Jateční. A až pak sledovat, jestli bude západní okruh potřeba. Díky uzavřenému mostu na Jateční pro vozy nad 7,5t a soustavným kolonám jezdí podstatná část aut, které by jely průtahem, právě přes město, což má na kolony na Karlovarské rovněž podstatný vliv
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 19:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vybouráme pár baráků na Roudné a postavíme třetí most prakticky na stejném místě ...
Přesně. Nebo ti snad přijde správné hnát všechny auta ze Severního předměstí (jedoucí na Slovany, hl. vlak. nádr., budoucí Corso a tím směrem) na historický most vedoucí do historického centra města, který kapacitně nevyhovuje a dále se proplétat skrz Sady 5. května, které by měly být spíše parkovou zonou oddělující historické jádro od magistrály na nábřeží? Navíc se po Roosevelťáku pohybuje plno chodců.

On taky problém Karlovarské je že ji soudruzi navrhli tak efektivně a přímo
Tos uhodil hřebíček na hlavičku. Dneska se obvykle staví komplikovaně, neefektivně a hlavně ne rovně. A když už je silnice rovná, tak je třeba do ní alespoň nasrat plno nebezpečných kruháčů. Kdo někdy jezdil s kamionem, tak ví o čem mluvím. Kdo jezdí s Fábií a kamiony už jen z principu nenávidí, to pochopitelně nepochopí, neboť ani nechce.

Ovšem spíš než západní okruh bych rovněž preferoval průtah kolem Boleváku a Jateční. ... Díky uzavřenému mostu na Jateční pro vozy nad 7,5t a soustavným kolonám jezdí podstatná část aut, které by jely průtahem, právě přes město, což má na kolony na Karlovarské rovněž podstatný vliv
S tím naprosto souhlasím.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7989
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na lince č.16 spatřena kloubová 473
Ráno viděna na Americké jako cvičná jízda.

Nebo ti snad přijde správné hnát všechny auta ze Severního předměstí (jedoucí na Slovany
Pokud jedou na Slovany, tak můžou jet zhruba trasou třicítky. Na kilometry to bude asi delší než přes centrum, ale na rychlost ve špičce bych řekl lepší. Já tamtudy jezdím radši než přes centrum a okolo hlavního nádraží.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pondělí přijdou Sorky čísel 549-555, příští týden bude zrušen vysokopodlažní turnus. Většina řidičů přejde do nízkopodlažního turnusu. Sedla i víkendy budou 100% nízkopodlažní. Dnes byla na 32/2 do Sedlece 425, pravděpodobně to byla poslední Karosa, co se tam kdy pravidelně podívala, neboť zítra tam bude Citybus.
Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se obvykle staví komplikovaně, neefektivně a hlavně ne rovně
To jsem neřekl a ani jsem to neměl na mysli!!!
Současná Karlovarská je navržena naprosto debilně, přímo do centra krajského města přivede 50 000 aut denně a celé severní město ucpe.
Pokud chceme kapacitně posílit Karlovarskou, musíme vymyslet logické cesty, jak ji podpořit. Západní okruh je jedna, Jateční a okolí druhá. Já bych byl radši, kdyby se první stavělo přes Jateční, ale stavbu západního okruhu podporuji. Nic víc jsem neřekl a ani říct nechtěl!

Nebo ti snad přijde správné hnát všechny auta ze Severního předměstí
To samozřejmě ne...ale v okamžiku dostavení obou tras doprava na Saským klesne podle mě natolik, že stavět třetí most nebude potřeba.

Na zbytek příspěvku se reagovat nedá, neb je plný nepodložených spekulací. Snad jen můžu potvrdit, že se celá řada kruháčů staví zbytečně a na nesmyslných místech.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15:
ad 1. odstavec:
Já bych právě řekl, že Karlovarská je postavena perfektně. Jde rovně přímo k centru. Debilní na ní je, že po ní jezdí tranzit a vlastně všichni ze Sev. předm. a né jen ti, kteří jedou do vniřního města a okolí (vlak. nádraží, Jižní předměstí, popř. Petrohrad). Ty by tam měli (podle mě) jezdit i nadále. Ostatní nikoli. A to je to, kvůli čemu jsem kritizoval západní okruh! Že i po jeho dostavbě bude Karlovarská stále plná aut směřujících úplně jinam než do centra. A už na začátku jsem napsal, že bych raději preferoval přeložku I/20.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5039
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Já věděl, že mu to nedá.

Samozřejmě, je dobré mít na světě nějaké jistoty Na některé způsoby "argumentace" jsem zkrátka tak trochu alergický.

Ano, ale draze a blbě. Tady je krásně vidět jak někteří mají nutnost stavět komplikovaně a cpát kruháče, tam kde vůbec nejsou potřeba.

1. Kde jsou tam plánovány jaké kruháče?
2. Mohl bych také vidět tu odbornou studii, která zcela jasně doložila, že zvolená varianta je nevhodná a nákladná (tedy "blbá a drahá")? Anebo se na to někdo jen mrkl a rozhodl to podobně kvalifikovaně, jako když celý národ ví, co má dělat pan ministr Heger? Kromě toho o cenách se rozhoduje v tendrech a současná krize sráží ceny staveb až na polovinu. Kdo byl na posledním T-B-C, tak to slyšel sám. Takže o ceně něčeho, co bude za pár let bych vůbec nemluvil.

Ono když se dostaví obchvat, tak tam auta jaksi přes noc parkovat už nemusí, že?

A kdy se dostaví? Všichni včetně Mk2 jsme se tu shodli, že to nebude hned. Tzn. že až to nastane, tak té rekonstrukci aleje Svobody bude třeba dvacet let a tudíž nebude problém ji opravit do původního čtyřpruhového stavu. Ony všechny ty úpravy spočívají v posunutí pár obrubníků...

S tím by se sice dalo souhlasit, ale víme jak to chodí ...

A jak by to mělo chodit? Na D5 se také po několika úsecích jezdilo jen v polovičním profilu...

Okruh by sloužil tranzitu a tomu je celkem jedno, že to bude daleko od města.

Takže mu bude také jedno, že západní okruh vede až za Skvrňany, ne? Anebo mu to na jednom okruhu vadí a na druhém ne? Západní okruh je primárně stavba určená pro tranzit, která má tu výhodu, že je i vysoce použitelná pro vnitroměstské vztahy. Proto to není stavba pochybná, ale smysluplná...

Zejména ten co nemá dálniční známku / musí platit mýto.

A kolik takového tranzitu je? Auta bez známek jsou vesměs ta, kterými jezdí maminky na nákupy nebo se dojíždí pár kilometrů do práce. Auta, kterými se jezdí dálkově (tedy tranzitně) mají známky vpodstatě všechna. A co se týče mýta, tak tam si každý spočte, jestli se mu vyplatí raději poskakovat po městě a pálit naftu.

Pokud myslíte silnici I/27, tak těm se do kopce na novej obchat moc chtít nebude (nebudou-li pokračovat západním směrem).
Severní předměstí -> Škvrňany, Křimice, Domažlice. To jsou vskutku frekventovaný tahy.


Tak já to napíšu ještě jednodušeji. Na západní okruh se přesune dost aut na to, aby se po Karlovarské jezdilo příjemněji a plynuleji.

co udělat s už takhle přetíženým mostem Gen. Pattona, který se blíží ke konci životnosti

Mám dojem, že s tou životností mostu Gen. Pattona to není zase tak špatné, jako se ještě před časem zdálo a nějakou dobu nám vydrží.

Dodnes je to v územním plánu a světe div se ... pardon Martine, div se - je tam trasování skrz (dnes již bývalou) Škodovku

Ano, v územním plánu je jakási čára. To vůbec neznamená, že je ta komunikace připravená jak majetkově, tak projektově a dá se předpokládat, že zejména s tím prvním budou značné problémy. Už jen kvůli vilové zástavbě na jižní straně Vejprnické, kterou by prodloužená Lábkova rozřízla a pár domů zcela vymazala z povrchu. U obyvatel by se dal předpokládat značný odpor proti celé stavbě. Naproti tomu západní okruh má hotovou 0. etapu, 1. se staví a 2. je v pokročilé fázi přípravy včetně výkupů pozemků. A na připravenou stavbu se zase mnohem lépe nárokují peníze z rozpočtu, protože jsou hned efektivně investovány.

Tak ačkoli je to problematické, možností je třeba využití dnes slepého zárodku u park. domu Rychtářka a napojit ho 4 pruhem na Rondel.

Aha, tak teď už plně rozumím větě v dobách, kdy to ještě projektovali socialističtí projektanti a ne ty dnešní klauni, kteří jen všechno zmrší) Současní projektatni jsou klauni, protože nechtějí zbourat Roudnou a postavit skrz ní další neefektivní silnici! K čemu bude toto "alternativní spojení", když stejně zůstane úzké hrdlo pod Záhorskem? A zkapacitňovat sady Pětatřicátníků? Samozřejmě, není problém, zbavíme se třeba i synagogy, vždyť je to jedno, hlavně že budeme mít nekomplikovanou, efektivní a hlavně rovnou silnici ze sídliště přímo do středu města a bez jediného kruháče. Z věže Bartoloměje (pokud nebude stát v nějaké logické přímé spojnici z předměstí) se pak můžeme dívat, jak si to kamiony spokojeně sviští městem a žádné okružní křižovatky je nebrzdí! Probuďte se, pane kolego, už nejsme v sedmdesátých letech.

Navíc se po Roosevelťáku pohybuje plno chodců.

A kam asi ti chodci chodí? Když jim místo Roudné postavíme druhou Karlovarskou, tak už nebudou mít kam chodit...

Ten zárodek na Rychtářce by měl pokračovat dalším mostem přes Mži a obchvatem Roudné až do aleje Svobody za fakultní nemocnicí. To je alespoň trochu paralelní spojení Severního předměstí, ale rozhodně to není alternativa ani k západnímu okruhu, ani k východní tangentě I/20, ale jen doplněk komunikační sítě.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jsou tam plánovány jaké kruháče?
Po Plzni jich je plno. Abych nebyl tak daleko od MHD, tak zmíním třeba ten cirkus u Globusu. Jízda 30 ve špičce tudy je vskutku zážitek hodný 21. století.

Takže o ceně něčeho, co bude za pár let bych vůbec nemluvil.
Tak o tom nemluv. Já o tom taky nemluvil.

... nebude problém ji opravit do původního čtyřpruhového stavu. Ony všechny ty úpravy spočívají v posunutí pár obrubníků...
Nemůžu se zbavit dojmu, že je to jak za minulého režimu. Nejprv postavíme, pak ho zase 3x překopeme.

Auta, kterými se jezdí dálkově (tedy tranzitně) mají známky vpodstatě všechna.
To platí v Praze. Ne v Plzni a okolí.

Na západní okruh se přesune dost aut na to, aby se po Karlovarské jezdilo příjemněji a plynuleji.
Tak to bych očekával. Kdyby zůstalo všechno při starým, tak je ta stavba k ničemu. Otázkou je KOLIK těch aut bude. Jistě na to máš nějakou fundovanou studii (která stála víc než samotná silnice ), takže o kolik % poklesne provoz?

když stejně zůstane úzké hrdlo pod Záhorskem?
Pod Záhorskem je dostatek místa na to, aby se v každém směru 1 pruh přidal.

A zkapacitňovat sady Pětatřicátníků? Samozřejmě, není problém, zbavíme se třeba i synagogy, vždyť je to jedno, hlavně že budeme mít nekomplikovanou, efektivní a hlavně rovnou silnici ze sídliště přímo do středu města a bez jediného kruháče.
Ale tak proč né? Upřímně, k synagoze žádnej vztah nemám, takže ... Né, teď vážně - najdi mi prosím, kdo tu něco takového psal? Již v příspěvku č. 328 jsem psal ... a hledat alternativní spojení Severního a Jižního předměstí, které se vyhne již dnes přetížené křižovatce v Sadech 35 A pokud je tím myšlen příspěvek č. 330, tak tam je důležité to slovo NEBO. A případné možné řešení jsem naznačil v příspěvku č. 331.

Probuďte se, pane kolego, už nejsme v sedmdesátých letech.
To víš že jo. Já jdu naopak spát. A po tom cos tu napsal, se mi možná v noci bude zdát o výhledu z věže Bartoloměje na "svištějící kamiony".

Ten zárodek na Rychtářce by měl pokračovat dalším mostem přes Mži a obchvatem Roudné až do aleje Svobody za fakultní nemocnicí. To je alespoň trochu paralelní spojení Severního předměstí, ale rozhodně to není alternativa ani k západnímu okruhu, ani k východní tangentě I/20, ale jen doplněk komunikační sítě.
Ale to já vím. Ale tahle silnice bude dobrá tak leda pro lidi z Bílé Hory (a tohohle směru). Pokud se někdy postaví. Jakože o tom pochybuji ... protože odpor kde koho.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 00:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jen tak mimochodem - když už jsme začali s tím okruhem - tak tady je plán I. etapy.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5041
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 15:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Po Plzni jich je plno. Abych nebyl tak daleko od MHD, tak zmíním třeba ten cirkus u Globusu.

A já myslel, že se bavíme o komunikačním napojení ulice Na Chmelnicích na západní okruh... A co se týče kruháče u Globusu, tak ten už jsme tu také řešili několikrát, dá se to dohledat v archivu.

Tak o tom nemluv. Já o tom taky nemluvil.

Aha, takže když napíšu, že je něco navržené "draze", tak to není přímá zmínka o ceně?

Nejprv postavíme, pak ho zase 3x překopeme.

Za prvé se alej Svobody za dobu své existence "překopávala" jednou. Za druhé si myslím, že je naprosto v pořádku, aby byla nějaká stavba upravena do podoby, v jaké bude lépe sloužit, pokud se využití jejích původních parametrů nedá předpokládat dříve než za několik desetiletí.

To platí v Praze. Ne v Plzni a okolí.

V Plzni to platí ve značné míře také. Nedá se to říci především o Karlových Varech a Českých Budějovicích. Kromě toho se úsek D5 mezi Černicemi a Liticemi dá objet i po bezplatné a přesto moderní a kvalitní II/180.

Jistě na to máš nějakou fundovanou studii (která stála víc než samotná silnice ), takže o kolik % poklesne provoz?

Studii za dvě miliardy jsem ještě neviděl. Když se v roce 2005 srovnávalo, zda-li je lepším řešením západní okruh nebo severojižní průtah, tak pokles dopravy v oblasti pod Záhorskem byl v případě realizace první stavby vypočten o cca 25 - 30%.

Pod Záhorskem je dostatek místa na to, aby se v každém směru 1 pruh přidal.

Ale co tím vyřešíme? Budeme mít o jeden pruh víc, ve kterém budeme čekat na nehody. Smysl má budovat paralelní spojení jinými cestami. Je to stejné, jak v případě D1 a R35...

najdi mi prosím, kdo tu něco takového psal?
A pokud je tím myšlen příspěvek č. 330, tak tam je důležité to slovo NEBO.


Když napíšu NEBO, tak tím říkám, že jde o jednu z možností. A zkapacitňovat sady Pětatřicátníků se nedá bez demolic. Kromě toho nemá smysl je zkapacitňovat, pokud zůstane na navazující Klatovské kapacita stejná. A ta se opravdu rozšiřovat nedá. Snad jen, když zrušíme tramvaj...

Ale tahle silnice bude dobrá tak leda pro lidi z Bílé Hory (a tohohle směru).

A proč by neměla být dobrá i pro lidi z celého Bolevce a zástavby na východ od Karlovarské ulice? O přímém a rychlém spojení Slovan s Fakultní nemocnicí ani nemluvě...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 16:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já myslel, že se bavíme o komunikačním napojení ulice Na Chmelnicích na západní okruh...
Tak pokud chceš příklad odsud, tak není problém. Ten navrženej kruháč v ulici Na Chmelnicích je nesmyslnej.

A co se týče kruháče u Globusu, tak ten už jsme tu také řešili několikrát ...
... a došli jsme k závěru, že ho nemohl naprojektovat nikdo při smyslech.

Aha, takže když napíšu, že je něco navržené "draze", tak to není přímá zmínka o ceně?
To ano. Je to o ceně projektu. Není v tom ale časový parametr, který jsi mi vnucoval ..."co bude za pár let"...

... pokles dopravy v oblasti pod Záhorskem byl v případě realizace první stavby vypočten o cca 25 - 30%.
Byl by zdroj?

Ale co tím vyřešíme?
Že by kolony stojících aut? Že budu muset zrovna tobě vysvětlovat, že ve 3 pruzích projede víc aut než ve 2 jsem tedy nečekal.

Budeme mít o jeden pruh víc, ve kterém budeme čekat na nehody.
Ano, pokud se stane na 3 proudé silnici nehoda, dá se to objíždět dalšími 2 pruhy. Pokud se stane na 1 proudé silnici (např. budovaný obchvat), tak je to neprůjezdný.

A zkapacitňovat sady Pětatřicátníků se nedá bez demolic. Kromě toho nemá smysl je zkapacitňovat, pokud zůstane na navazující Klatovské kapacita stejná.
A proto jsem tu nic takového ani nenavrhoval.

O přímém a rychlém spojení Slovan s Fakultní nemocnicí ani nemluvě...
Já bych o tomhle spojení taky ani nemluvil. Neboť součástí výstavby obchavtu Roudné není a pokud vím, tak FN se k prodloužení Aleje svobody má asi tak stejně jako město k prodloužení A. s. na druhé straně.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 17:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Ten navrženej kruháč v ulici Na Chmelnicích je nesmyslnej.

A dalo by se to podložit nějakými argumenty? Anebo ses na to zase svým odborným okem podíval a usoudil?

a došli jsme k závěru, že ho nemohl naprojektovat nikdo při smyslech.

Ano, ale taky tu zaznělo, proč tomu tak je. Z toho je zjevné, že pokud je investorem stát, obec nebo kraj, tak je pravděpodobnost stavby něčeho takto nepovedeného mnohem nižší.

Je to o ceně projektu.

A ten projekt je drahý, resp. předražený? Na základě čeho tak lze tvrdit?

Byl by zdroj?

Pentlogram projektovaných intenzit dopravy v případě realizace západního okruhu je zde
Podkladem pro výchozí čísla bylo celostátní sčítání dopravy v roce 2000, příslušná čísla pro tuto oblast jsou zde. Takže nám tu tehdy jezdilo obousměrně 39467 aut denně. Při dostavbě západního okruhu by ubylo 5190 aut v jednom a 5104 v druhém směru, dohromady tedy 10294. To znamená pokles o 26%, při zohlednění přesnosti údajů se to dá zapsat jako 25 - 30%. A v roce 2010 už tudy jezdilo přes 45 tisíc aut...

Že budu muset zrovna tobě vysvětlovat, že ve 3 pruzích projede víc aut než ve 2 jsem tedy nečekal.

Ale kam projedou? Pokud nechceme zbourat rondel a postavit ho znovu nad šestipruhovou Karlovarskou, tak nám zbyde jen dlouhý odbočovák na Roudnou. Takže ve třech pruzích projede víc aut než ve dvou a ty pak budou o to déle čekat místě, kde se z těch třech pruhů zase stanou jen dva. A protože zkapacitňovat sady Pětatřicátníků tu (údajně) nikdo nechce, tak celý efekt 3. pruhu pod Záhorskem je jen v posunutí kolon o kus dál. Nic jiného. Proto to celé nemá smysl, protože aby mělo, tak by se musela rozšířit celá Klatovská až k náměstí Míru. A to je opravdu hloupý nápad, ta ulice potřebuje naopak zklidňovat, k čemuž se otevře prostor právě stavbou západního okruhu.

Neboť součástí výstavby obchavtu Roudné není a pokud vím, tak FN se k prodloužení Aleje svobody má asi tak stejně jako město k prodloužení A. s. na druhé straně.

Nemusí být součástí přímo výstavby, ale pokud bude stát, pak bude snazší prosadit jeho propojení s alejí Svobody. To teď nikdo dělat nechce, protože by to přivedlo další dopravu do ulic Malické a Na Roudné a ta je tam samozřejmě nežádoucí.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 17:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad kruháč Na Chmelnicích. Jaký máš argument pro stavbu toho kruháče? A co brání tomu udělat to tak, jak jsem naznačil v 2. části příspěvku č. 331?

Z toho je zjevné, že pokud je investorem stát, obec nebo kraj, tak je pravděpodobnost stavby něčeho takto nepovedeného mnohem nižší.
Takže z toho zase děláme politiku. "To já néééé. Za to můžou oni!" Ke všem stavbám se vyjadřuje a schvaluje je mnohem více subjektů než jen investor. (při nejmenším změna ÚP a posudek EIA) A mělo by být veřejným zájmem tu silnici postavit co nejlépe, bez ohledu na to, kdo jí financuje. A tím jsi vlastně přiznal, že tomu tak není.

Ad pentlogram: Vycházejme z aktuálnějších čísel (r. 2010)

Ad studie: Pokud je myšlen tento článek na serveru SPVD (Společnost pro Veřejnou dopravu), tak: a) vychází to z porovnání průtah vs obchvat, které si troufnu označit za tendenční neboť za b) už z názvu sdružení je patrné, že sdružení není nezávislé a snaží se prosadit nějaké zájmy. Nejmenuje se to "sdružení řidičů OA a kamionů".
A jen tak na okraj - Severojižní průtah nepovažuju za vhodné řešení

Ale kam projedou?
Viz 1. část příspěvku č. 331 - část jich pojede po 4 proudé silnici z Rondelu k Rychtářce. A není pravda, že by se Rondel musel předělávat. 2 pruhy "nahoře" stačí. Nakonec, právě k tomuto účelu byl Rondel postaven.

Nemusí být součástí přímo výstavby, ale pokud bude stát, pak bude snazší prosadit jeho propojení s alejí Svobody
S tím s tebou souhlasím. Ale podle mých informací je hlavním kritikem FN Plzeň. Souvisí to i s parkovací plochou před FN.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5043
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Jaký máš argument pro stavbu toho kruháče?

Nejsem autorem projektu, takže se mohu jen domnívat, že okružní křižovatka je v daném místě navržena proto, že průsečná z nějakého důvodu nevyhovuje. To už zacházíme do detailů, ke kterým se nelze zodpovědně vyjadřovat, pokud projekt podrobně neprostudujeme. Aby bylo zcela jasno - netvrdím, že zrovna tento konkrétní kruhák (a celé napojení Vinic na západní okruh) je navrženo dobře, ale nemůžu o tom rozhodnout bez znalosti faktů. Zkrátka odmítám přístup, že se mrknu na situaci a pohledem rozhodnu, že je to navržené špatně, protože si to myslím. To pak není věcná debata o faktech.

A mělo by být veřejným zájmem tu silnici postavit co nejlépe, bez ohledu na to, kdo jí financuje. A tím jsi vlastně přiznal, že tomu tak není.

Ano, mělo a ano, není. Já jsem také nikdy netvrdil, že je ve schvalovacích procesech všechno správně. Ale nelze předpokládat, že když se při návrhu a schvalování kruháku u Globusu udělaly chyby, že jsou tím pádem špatně všechny okružní křižovatky po Plzni.

vychází to z porovnání průtah vs obchvat, které si troufnu označit za tendenční

Ano, správně, ta studie je velmi tendenční. Ona totiž byla zpracována tak, aby podpořila severojižní průtah, což bylo učiněno účelovou úpravou některých vstupních parametrů. Z toho plyne, že přínos západního okruhu pro dopravu v Plzni byl v této studii ještě uměle umenšen a je ve skutečnosti ještě vyšší.

už z názvu sdružení je patrné, že sdružení není nezávislé a snaží se prosadit nějaké zájmy

Jenže to sdružení není autorem té studie a veškerý vztah tohoto sdružení k tomu materiálu je ten, že ho na své stránky pověsilo. Kdyby visel na jakýchkoli jiných stránkách (třeba sdružení řidičů OA a kamionů), tak bude jeho obsah stále stejný, protože se zabýváme čísly v něm a nikoli komentáři okolo. Kromě toho mnoho členů SPVD znám a jejich postoje k rozvoji silniční sítě v Plzni jsou mnohdy velmi konstruktivní.

Vycházejme z aktuálnějších čísel (r. 2010)

Ano, v roce 2010 už jezdilo pod Záhorskem více než 45 tisíc aut, což z ní činí nejzatíženější úsek silnice I. třídy v republice.

část jich pojede po 4 proudé silnici z Rondelu k Rychtářce.

Jenže ta silnice je chiméra. V tuto chvíli ji (naštěstí) nikdo nechce a i kdyby se teď rozhodl, že ano, tak proces přes prosazení až ke zprovoznění něčeho tak kontroverzního je příběh na padesát let. Na to se opravdu spoléhat nedá.

A není pravda, že by se Rondel musel předělávat. 2 pruhy "nahoře" stačí.

Ano, ale mě šlo o pruhy dole pod ním. Nahoře ty dva pruhy stačí, resp. jeho šíře by se dala mnohem lépe využít, kdyby to nebyl obyčejný prstenec, ale nějaká okružní křižovatka turbínovitého typu. To místo je na to jako dělané.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 19:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem autorem projektu, takže se mohu jen domnívat, že okružní křižovatka je v daném místě navržena proto, že průsečná z nějakého důvodu nevyhovuje. To už zacházíme do detailů, ke kterým se nelze zodpovědně vyjadřovat, pokud projekt podrobně neprostudujeme. Aby bylo zcela jasno - netvrdím, že zrovna tento konkrétní kruhák (a celé napojení Vinic na západní okruh) je navrženo dobře, ale nemůžu o tom rozhodnout bez znalosti faktů.
Bravo! Tak tohle je vskutku perla! Ještě pár takových odpovědí a místo politika (o které hádám možná usiluješ) máš jisté.

Ale nelze předpokládat, že když se při návrhu a schvalování kruháku u Globusu udělaly chyby, že jsou tím pádem špatně všechny okružní křižovatky po Plzni.
To sice ne. Ale je jich více než dost. Třeba minikruhák na Doubrace (Mohylová x Na Dlouhých). Co tam už bylo TĚŽKÝCH bouraček ...

Jenže to sdružení není autorem té studie a veškerý vztah tohoto sdružení k tomu materiálu je ten, že ho na své stránky pověsilo.
(obecně) Oba dva víme, že se téměř každá studie dá zpracovat ve prospěch jedné i druhé varianty. Je pak pochopitelné že každá zájmová skupina si na své stránky dá tu, která jí vyhovuje.

Ano, v roce 2010 už jezdilo pod Záhorskem více než 45 tisíc aut, což z ní činí nejzatíženější úsek silnice I. třídy v republice.
Ale to jen proto, že se nepočítá 'pražská magistrála' či ulice 'K Barandovu' nebo 'Strakonická'.

V tuto chvíli ji (naštěstí) nikdo nechce
To bych netvrdil. Hodně záleží kde a koho se ptáš. Na Roudné asi né, ale udělej anketu mezi řidiči ráno, kdy tam popojíždí v koloně a uvidíš. Schválí ti cokoli, hlavně aby tam nestáli. Možná i to tvoje zbourání synagogy.

Ano, ale mě šlo o pruhy dole pod ním.
Ale dole pruhy taky stačí. Přestavovat most. Gen Pattona nikdo nebude. A i kdyby, tak to stejně skončí všechno kolonou v Sadech 35 a jsme zase u tý synagogy. Takže pod Rondelem není co řešit a v Sadech 35 taky ne. Navíc zde bylo všemi už několikrát zmíněno, že je to nesmysl. A říkám - i to mnou navržené propojení Rondel - Rychtářka je pouze (špatná) alternativa k přeložce I/20, na které jsme se tu všichni shodli.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

ten,co nemusí lešku
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.8.43
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 20:31:15    Odkaz na tento příspěvek  

Leško, ty holt jsi vůl, ale pravděpodobně si myslíš, že jsi chytrý cool.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 21:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že nejhorší problém Lešky bude v tom, že je schopen logicky argumentovat.
Což leckterý anonym není schopen překousnout a když nemá v hlavě argumenty, tak přejde k urážkám.
Nejde o to, že musím s kýmkoliv souhlasit, ale když holt nejsem schopen mu jeho názor vyvrátit, tak bych měl mlčet.
A teď hr do druhého Lešky, který se svého bratra zastal.
ten,co nemusí lešku
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.54.2
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 22:25:01    Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimile, nehrál Váš bratr hokej za Zlín?
Často se na něj v Plzni křičelo, že je cool :-)))))
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 22:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Třeba minikruhák na Doubrace (Mohylová x Na Dlouhých). Co tam už bylo TĚŽKÝCH bouraček ...

Těžkých bouraček tam bylo spoustu, proto se tam postavil ten kruhák. Od té doby tam nedošlo k jediné smrtelné nehodě a zranění jsou minimální, což předtím neplatilo. Zkrátka když obě dvě křižující se silnice vypadají stejně a jako hlavní, tak řešení je několik: MÚK (ta se sem nevejde, a víme oba, že je to nesmysl), zaslepení, resp. odsazení na 2x "T" (to se sem také nevejde) anebo kruhák.

Oba dva víme, že se téměř každá studie dá zpracovat ve prospěch jedné i druhé varianty. Je pak pochopitelné že každá zájmová skupina si na své stránky dá tu, která jí vyhovuje.

Ano, ale v tom případě pak nesmíme z principu věřit ničemu. Kromě toho, ona zmíněná studie jde proti zájmu skupiny, která si ji na web vyvěsila, takže v tomto případě ta logika nefunguje.

Ale to jen proto, že se nepočítá 'pražská magistrála' či ulice 'K Barandovu' nebo 'Strakonická'.

II. SJM a Barrandovská výstupní komunikace nejsou součástí silniční sítě v kategorii I. třídy (ta první zmíněná ani nikdy nebyla a ta druhá do roku 2005 jako I/29), takže je započítávat ani nelze. Strakonická je pak "jedničkou" až od MÚK Lahovice, kde není rychlostní silnice jen proto, že jí není kudy objet a pod Cukrákem je i přechod pro chodce. Zbytek do centra k Jiráskovu mostu (kde na křižovatce s I/5 dříve "čtyřka" začínala) pak není od roku 2005 silnicí první třídy.

Na Roudné asi né, ale udělej anketu mezi řidiči ráno, kdy tam popojíždí v koloně a uvidíš. Schválí ti cokoli, hlavně aby tam nestáli.

To je ten zásadní rozdíl mezi "anketou" a "průzkumem" Kromě toho já tam ráno někdy také popojíždím...

Ještě pár takových odpovědí a místo politika (o které hádám možná usiluješ) máš jisté.

Člověk může usilovat o leccos, ale politikem člověk (naštěstí) musí být zvolen. V tomto směru funguje naše demokracie dokonale.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 23:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad anonym: Hokejoví fanoušci křičí ledacos a rozhodně jejich kotel nemůžeme brát za vzor inteligence.
Ale je fakt, že dřív to mělo alespoň větší úroveň.
To když křičeli, že Leška je debil, tak občas přiletěla paštika a člověk měl grátis večeři.
Dneska když se klub už nejmenuje po výrobci paštik, tak si musím kupovat papu za své.
A mimochodem se zlínským hokejistou Petrem Leškou nás možná opravdu pojí vzdálené příbuzenství.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4138
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 00:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Ač obecně zásadně nesouhlasím s drtivou většinou názorů Toma120, tak přeci jen v jednom se ho trochu zastanu:

Vzhledem k tomu, že ten kruhák na Doubravce je nepatrný a nebýt značek, tak pohledem prakticky neviditelný, nestačilo tam prostě dát přednost zprava? Na takto malé křižovatce mi přijde kruhák jako extrémně zbytečný, pač v těchto rozměrech je to jen o "přednosti zleva."

PS: Mám zprávy z původně domovského Zlína, že Leška si během výluky NHL opět zahraje s Balaštíkem v jedné lajně Bude to zajímavý pocit koukat na mé dětské hrdiny z ochozu Plzně
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
leštimil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.178.148
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 00:48:49    Odkaz na tento příspěvek  

A jejej, tady zas někteří začínají dostávat slovní průjem
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 09:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15:
Tak on Balaštík se vrátil do Zlína jen proto, že Ml. Boleslav spadla do 1. ligy, to z NHL nemá nic společného
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5045
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 10:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: nestačilo tam prostě dát přednost zprava?

Přednost zprava je vhodná jen do určité intenzity dopravy, protože je náchylná na zahlcení křižovatky. Zkrátka stačí, aby se sjela v jeden okamžik už jen tři auta (jedno odbočující vlevo) a křižovatka se zasekne, protože se zacyklí vzájemné dávání přednosti. To se na kruháku nestane, resp. mez jeho zahlcení je mnohem výše. Kromě toho učinit přednost zprava na této jediné křižovatce by bylo vražedné, pokud by nebyla přednost zprava na celé Mohylové i Na Dlouhých, protože by problém s psychologickou předností nezmizel. Beztak by se muselo udělat nějaké stavební opatření pro zpomalení provozu v křižovatce a z tohoto pohledu je ten kruhák opravdu nejvhodnější.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 13:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak je třeba do ní alespoň nasrat plno nebezpečných kruháčů. Kdo někdy jezdil s kamionem, tak ví o čem mluvím.

Jezdím s vozidlem o délce 18,75 m (pravda, do kamiónu o maximální délce mi kousek chybí) a kruháče mi nevadí, ba co víc, považuju je za užitečnou věc. Tak a teď mi přiveď někoho z praxe, kdo tvrdí opak, nebo odvolej
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8267
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta - nemá náhodou NG312 "jen" 17.950 mm?
"SMRT KINDERMAFII Z ROPIDU!"
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4139
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Ale kloubová SORka ne

Já obecně proti kruháčům nic nemám, ale nemusí se sakra cpát všude včetně míst, kde je z jedné strany jednosměrný nájezd a z druhé jednosměrný sjezd z dálnice, nikdy po tom kruháči nejedeme více než dva a běžně jej lidé stříhají protisměrem.
Zbytečným omezováním se doprava zpomaluje, zneefektivnuje a zvedají se náklady.
Jasně, jsou místa, kam kruháč patří, ale u celé řady případů mám dojem, že se staví jen proto, že to vypadá pěkně na papíře.

Správná metoda taky není nacpat kruháče všude s tím, aby se tam náhodou něco nestalo, ale věnovat se výchově řidičů, aby se nikde nic nestalo.

Nehledě na jinou psychologickou věc a to zvyšující se agresivitu před takovými "špunty." To, že se dotyční nepozabíjejí na krásném novém kruháči jim nezabrání nezabít sebe i jiné někde jinde.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 18:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l a další: - Ad Mohylová x Na Dlouhých:
Řešení by bylo. Mělo by stačit nechat 1 ulici jako hlavní a druhou vedlejší. A na té jasně vyznačit vedlejší - dát před křižovatku čáru doplněnou červenou částí asfaltu (jako před některými přechody) + fosforeskujícně orámovat značku 'Dej přednost v jízdě' + max. dát značku i na opačnou stranu ulice.

Wlasta:
Ale ty nejezdíš s kamionem, ale s autobusem. A o tom jsem nic nepsal. A nutno podotknout, že i substrát v tvém autobusu tvoje nadšení nesdílí.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5046
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Mělo by stačit nechat 1 ulici jako hlavní a druhou vedlejší.

Aha, něco jako je u Letkova? Myslím, že ta dívka v autě, které italský kamion smetl ze silnice by na to měla asi jiný názor. Tedy pokud by nebyla v kómatu...

A na té jasně vyznačit vedlejší - dát před křižovatku čáru doplněnou červenou částí asfaltu (jako před některými přechody) + fosforeskujícně orámovat značku 'Dej přednost v jízdě' + max. dát značku i na opačnou stranu ulice.

Myslím, že bychom našli spoustu příkladů situací, kdy taková opatření prostě nefungují.

Trollino_15: nemusí se sakra cpát všude včetně míst, kde je z jedné strany jednosměrný nájezd a z druhé jednosměrný sjezd z dálnice, nikdy po tom kruháči nejedeme více než dva

Jenže kruháč není jen způsob řešení křižovatky, ale i prvek zklidňování dopravy.

běžně jej lidé stříhají protisměrem

Jenže to není (až na výjimky) vada kruháče, ale řidiče. Když budou lidé přeskakovat turnikety v metru, tak kde je chyba?

věnovat se výchově řidičů, aby se nikde nic nestalo.

Když jsem na posledním výletu zkoušel na tebe výchovně působit, tak jsi mě málem pokousal...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 20:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Myslím, že bychom našli spoustu příkladů situací, kdy taková opatření prostě nefungují.
Jestliže někdo porušuje naprosto základní předpisy (přednost na hlavní) a né, že to "jen" přehlídne (což by se po výše zmíněných úpravách nemohlo stát), tak na silnici nemá co dělat! A tím, že tady postavíš kruháč, tak to samé akorát udělá o křižovatku dál. Nehledě na fakt, že tenhle kruhák se dá taky "proletět na rovno 60". Takže v tom to nebude.

ale i prvek zklidňování dopravy.
Co je to prosímtě za blábol? To bude řidič na drogách, aby byl klidnější nebo jak?

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5047
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 21:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Jestliže někdo porušuje naprosto základní předpisy (přednost na hlavní) a né, že to "jen" přehlídne (což by se po výše zmíněných úpravách nemohlo stát)

Samozřejmě, že se to může stát i po výše zmíněných úpravách. Je to o něco méně pravděpodobné, než když tam bude obyčejná značka bez reflexního lemu, ale pořád je to pravděpodobnost dost vysoká.
To není o porušování předpisů, to je o psychologii řidiče. Silnice má být stavěna tak, aby byla nezáludná, tzn. že řidič by měl při příjezdu ke křižovatce vědět zcela bezpečně, která z těch silnic je hlavní a která vedlejší a svislé dopravní značení nesmí být v rozporu s ostatními signály jako je šíře vozovky, intenzita provozu nebo výskyt vozidel veřejné dopravy. Zkrátka hlavní musí být ta silnice, která i jako hlavní vypadá, to je základní pravidlo o psychologické přednosti.

A tím, že tady postavíš kruháč, tak to samé akorát udělá o křižovatku dál.

Neudělá, viz výše.

Nehledě na fakt, že tenhle kruhák se dá taky "proletět na rovno 60".

Jenže ten kruhák neproletí rovně 60 někdo, kdo jej přehlídne, ale ten, kdo pravidla porušovat chce. Tzn. že kruhová křižovatka (a ani cokoli jiného na silnici) se neumí sama o sobě vypořádat se silničními piráty, ale umí odfiltrovat ty řidiče, kteří by případně uspořádání přednosti na běžné průsečné křižovatce přehlédli.

To bude řidič na drogách, aby byl klidnější nebo jak?

Termín "zklidňování dopravy" je naprosto běžné sousloví v dopravním inženýrství. Znamená souhrn opatření vedoucí ke snížení rychlosti provozu na vybraných místech (zejména zastavěné oblasti) a zvýšení ochrany více ohrožených účastníků dopravy, tedy chodců a cyklistů a vede obecně ke snížení nehodovosti.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 22:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silnice má být stavěna tak, aby byla nezáludná, tzn. že řidič by měl při příjezdu ke křižovatce vědět zcela bezpečně, která z těch silnic je hlavní a která vedlejší a svislé dopravní značení nesmí být v rozporu s ostatními signály jako je šíře vozovky, intenzita provozu nebo výskyt vozidel veřejné dopravy.
Ale to je jen o bordelu ve VDZ. Např. v Německu je všude (i na MK) jasně patrné jen z VDZ co je ta křižovatka zač. Kde je hlavní, vedlejší, jak do křižovatky ideálně a kam až najet, atd... V Česku je to buď bez značení nebo jen takovej neúplnej bordel občas ještě v rozporu s dopravníma značkama.

Termín "zklidňování dopravy" je naprosto běžné sousloví v dopravním inženýrství.
Je to jen blábol z učebnic, který v praxi funguje přesně naopak. Tyhle opatření spíš tak akorát přidávají na agresi na silnicích. Ono jednoduše kvůli tomu, že někdo "zklidnil" silnici nikdo dřív stávat z postele nebude. Takže to musí dohnat buď někde jinde nebo agresivnější jízdou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom120.)
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5048
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 23:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Např. v Německu je všude (i na MK) jasně patrné jen z VDZ co je ta křižovatka zač. Kde je hlavní, vedlejší, jak do křižovatky ideálně a kam až najet, atd... V Česku je to buď bez značení nebo jen takovej neúplnej bordel občas ještě v rozporu s dopravníma značkama.

Německé dopravní značení je v mnoha ohledech téměř dokonalé a my za ním stále ještě zaostáváme. Ono se také ale není co divit, neboť neztratili čtyřicet let času. Nicméně je třeba také říct, že v Německu je mnohem více minikruháků jako ten doubravecký, zpomalovacích prahů, dělících ostrůvků, zátkových zastávek, zón 30 a vůbec všech věcí, které údajně u nás vyvolávají agresivitu na silnicích. U nich je tradice zklidňování městských ulic podstatně delší, proto má také více generací řidičů zažito, jak se na takto upravené silnici chovat. Takže si nelze z příkladu Německa vzít jen to, co se nám zrovna hodí, ale dívat se trochu komplexně na to, jak se u nich staví silnice.

Je to jen blábol z učebnic

Pravda, měli bychom zatočit se všemi učebnicemi. A začneme rovnou u dětí ve škole, aby se náhodou nedozvěděly, že to, co kdáká a snáší vejce, se jmenuje slepice... Mimochodem, "učebnici zklidňování" jsem dosud neviděl.

Takže to musí dohnat buď někde jinde nebo agresivnější jízdou.

Zajímavé je, že ten, kdo přehlídne značku a nedá přednost na silnici nemá co dělat (což je do určité míry pravda), ale narušený jedinec, v němž kruhový objezd vyvolává agresivitu, ano. To je pozoruhodná logika...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4140
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 23:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle opatření spíš tak akorát přidávají na agresi na silnicích. Ono jednoduše kvůli tomu, že někdo "zklidnil" silnici nikdo dřív stávat z postele nebude
Přesně tak. Jak jsem psal - krásný nový kruháč je sice funkční a projektant si může blahopřát, jak to těm autům natřel, ale to je tak všechno. Mrtví se jen přesunou na jinou křižovatku.

ML: Je to vada kruháče. Dopravu v daném místě zklidňovat netřeba, neb tam není, a když už je, tak jede jak se ji zlíbí a prvek "zklidňování" dopravy je taky pryč (nehledě na fakt, že na silnici mimo město je zklidňování dopravy ne prevence, ale buzerace).

V Německu je hlavně úplně jiná nátura lidí, která se s českou vůbec nedá srovnávat. V tom je problém a kruháče navíc to nevyřeší. Taky se na to dívej trochu komplexně...

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15, #4139: Děkuju ti, náčelníku, že ses mě zastal. BTW, kloubová SORka dnes opět po nějaké době vyjede ;o)
Technik_z_DP
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2012
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 14:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve vozovně již máme 7 nových SORek, čísel 549-555. Foto silně dokumentační.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4994
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 19:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

486 + 487 jdou bohužel na šejdry
Plzeňští strojvůdci
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 20:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A 422, 423, 424, (425), 427, 428, 429 a 435 uvidíme v provozu pro změnu (pouze) na noční..

(Příspěvek byl editován uživatelem Johny512.)
Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 20:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Johny512: A 425 na noční nebude??? Kam sním jinam??? Měl by tam být přidělený na stálo i se současným řidičem
Jinak dnes v 18:45 projel po Slovanské aleji směr Doudlevce kamion s kloubovou SORkou pro Žilinu. Že by první kousek, či snad již další???
Proč mám rád Plzeň??? Válející se a opilí bezdomovci před nádražím ČD a nejen tam, žebráci v ulicích, smradlavý bezdomovci v MHD. Mezinárodní linky na Borská pole plný kuňkajících vietnamců, bezzubých přistěhovalců a jiných trosek z východu. Tak vypadá Plzeň budoucí město kultury 2015.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 21:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta_v: Od tohoto týdne je 425 pouze šejdrová i s jejím řidičem, snad až do jejího vyřazení.. Vypadá to, že od října budou přes den v provozu snad pouze 425, 430 a 431. Důvod, proč asi jako jediný nechce nový autobus a absolutně se nechce vzdát své B732 si domysli sám, raději přejde do šejdrů, než aby dostal jiný bus. Vždyť víš, na tom voze to je poznat :-) A víc to PROSÍM neřešit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Johny512.)
Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Karosy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.97.168
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 22:36:58    Odkaz na tento příspěvek  

No a? Někdo šejdry jezdit musí a tohle je nádherná karosa. Dávat jí na noční by byla věčná škoda. Když jedu linkou 33,40 obětuju radši 5 minut a jedu karosou. :-)
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 22:44:10    Odkaz na tento příspěvek  

Občas se Karosa ukáže i na 27/2, asi 2x byla i na 27/1
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 23:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a? Někdo šejdry jezdit musí a tohle je nádherná karosa. Dávat jí na noční by byla věčná škoda. Když jedu linkou 33,40 obětuju radši 5 minut a jedu karosou.

Možná až budeš starší a třeba chodit o holi a budeš potřebovat zajet do nemocnice bude to přesně naopak, necháš karosu odjet a budeš čekat na nízkopodlažní vůz a bude Tě úpně jedno jaká je to značka jestli SOR, Citelis nebo Solaris.

K tomuto jedna poznámka:
Myslíte že je normální že v odpolední špičce nejede ani jeden nízkopodlažní vůz z Bor na Skvňany a opačně skoro celé tři hodiny?
Karosy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.97.168
Odesláno Úterý, 25. září 2012 - 23:27:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, z toho důvodu jezdí karosy na lince 40 a k nemocnici jezdí nízkopodlažní linka 33.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4996
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 26. září 2012 - 15:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny512: vůz č.427 je na šejdrech taky, takže přes den pravidelně v šejdrech 425,427,430,431,433,434,436-442 + 486, 487 a podle potřeby i noční vozy.

Zatím jsou ještě i v provozu Karosy 402 a 405, dokonce byla viděna i Karosa č.416
Plzeňští strojvůdci
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8001
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. září 2012 - 17:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na dvacítce jsem odpoledne viděl i 413.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Technik_z_DP
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 26. září 2012 - 17:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 22/2 se prohání B732 ev.č. 400.
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 26. září 2012 - 19:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Johny 512: Proč píšeš malým písmem??? Kdo to má přečíst??? Je problém používat standardní písmo???
Já jsem pro nízkopodlažní vozy po celý den!!! Karosy už jen na noc. A zvláště 425!!! Napsat snad svůj názor mohu, nebo mi ho snad někdo zakáže???

413 dnes na 20/3
Proč mám rád Plzeň??? Válející se a opilí bezdomovci před nádražím ČD a nejen tam, žebráci v ulicích, smradlavý bezdomovci v MHD. Mezinárodní linky na Borská pole plný kuňkajících vietnamců, bezzubých přistěhovalců a jiných trosek z východu. Tak vypadá Plzeň budoucí město kultury 2015.

www.kolotoce-cz.webnode.cz
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 26. září 2012 - 21:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepřestanou-li dotyční (oni vědí) s offtopicem, budeme nuceni to řešit rázně
Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11
When life gives you lemons, make lemonade! (Cave Johnson)
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 10:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeptám se, kolik je v Plzni železničních přejezdů, přes které jezdí trolejbusy, dal by mi někdo prosím informace,kde jsou, a co přes ně jezdí? :-)
(rovnou poprosím i ty autobusové, chystám se na větší ) Děkuju moc

A ještě otázka k názvům zastávek.. Proč u některých názvů je i slovo BUS? je to z důvodu toho, že je víc zastávek stejného názvu?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8006
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 10:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BUS - jde o několik zastávek, které se názvově shodují se zastávkami tramvají. Ty pro autobusy se rozlišují právě zkratkou BUS. Teď od PC mě napadá OKOUNOVÁ BUS, SEVERKA BUS, U DRUŽBY BUS, SVĚTOVAR BUS...
A přejezdy? Linka 12 přejíždí přejezd na Domažlické (kousek od zastávky U přejezdu), linky 22 a 29 přejíždějí přejezd na Samaritské, linka 26 přejíždí přejezd na Dobřanské pod areálem ZČU a víc mě opět nenapadá (tedy ještě, pár spojů linky 34 jedoucí do Třemošné přejíždí právě tam přejezd, ale to jsou jen víkendové spoje).
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 14:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus 9Tr ev.č. 323 dnes dočasně opustil území Plzně, aby se o prodlouženém víkendu zúčastnil oslav 110. let MHD v Mariánských Lázních.
Připomínám,že ŠKODA-BUS klub Plzeň vypravuje v sobotu do Mariánských Lázní autobus ŠL11 s odjezdem ze Šumavské ulice v 7:30. Pokud by ještě někdo chtěl využít tuto dopravu, volná místa zatím jsou. Doporučuji rezervaci na: michal.mikulas@centrum.cz
A teď fotoreportáž zejména z černošínských serpentin:





Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5008
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 16:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorky snad vyrazí v pondělí do provozu, dneska ještě Karosy na celodenních. Sory zatím nemají nalepený ty hnusný žlutý obdelníky, tak snad je polepí přes víkend.
Plzeňští strojvůdci