K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 22. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 22. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil, ale je ještě třeba rozlišovat němce v "NSR" a "NDR", kamarád z "NDR" říkal- platy "NDR", ale ceny "NSR"...
doufám,ž e všichni pochpili význam zkratek, ne že mne tu bude někdo poučovat, že to už 20 let není...
Makrelu neumeješ.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 14:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 9Tr: Je to tak. Navíc, když jsem před časem navštívil Geru (za socialismu partnerské město Plzně, takže netřeba zdůrazňovat v jaké části kdysi rozděleného Německa se nacházi), tak na mě v mnoha ohledech působila zoufale.
Paneláková sídliště, kde je v některých domech polovina prázdných bytů.
Lidé evidentně nezaměstnaní pokuřující na balkonech, či se bezcílně potulující v teplákách a s taškou lahváčů po ulicích.
V mnoha ohledech na mě působí situace v bývalé NDR jako velmi smutná. Třeba vyjímečně tam potkáte maminku s kočárkem a vůbec dětí je tam obecně málo. To také o něčem svědčí.
Ony to rozdíly jsou běžné i ve více zemích.
Je ohromný rozdíl mezi jihem a severem Itálie.
Neapol je špína, hnus a chaos, nechtěl bych tam žít ani náhodou, ale třeba města na severu jako Milán či Terst se moc neliší od měst německých či rakouských.
Svými postoji občas dost lidí dráždím, ale po Evropě jsem toho nacestoval vcelku dost a mohu prohlásit, že v České republice se nežije vůbec špatně.
Nemůžeme brát jenom průměrný plat, musíme život porovnávat ve všech jeho souvislostech.
Tím neříkám, že u nás není co zlepšovat a nebo, že stav naší společnosti je ideální. To vůbec ne.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 15:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Německo: plat 60 000 Kč čistého

ČR: plat 15 000 Kč čistého

Tedy pokud oni sem jedou pro benzín, platí, jako kdyby nám stál 10 Kč/l. Vajíčka 1 Kč. Chléb 7 Kč. Všechno je pro ně 4* levnější, protože mají min, 4 násobné platy.

Nežije se tady špatně, ale oni + všichni na západě si toho můžou koupit x krát víc.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 17:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.denik.cz/ekonomika/i-pres-krizi-ekonomicky-dohanime-ne mecko20090623.html

Ono to s tou ekonomikou není až tak jednoduché. Nemůžeme všechno vynásobit či vydělit čtyřmi nebo kolika budeme chtít.
Konkrétní cifra hrubé mzdy totiž neukazuje kolik z ní dotyčný zaplatí na daních a kolik poté z čisté mzdy, co si odnese domů spolyká třeba bydlení, jídlo a další věci. S tím je třeba také kalkulovat.
Ano potraviny má Němec dejme tomu stejně drahé jako my, benzín ho stojí podobně, ale kolik stojí nájemné v běžném bytě atd.?
V žádném případě netvrdím, že jsme na tom lépe, než obyvatelé západních zemí, ale na druhou stranu se snažím brečící většině ukázat, že na tom nejsme až tak zle.
PS: Tenhle odkaz na článek mého chlebodárce jsem tady umístil čistě proto, že se mi z nalezených odkazů zdál nejprehlednější.
Admini
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 18:13:43    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby raději někdo hodil na papír silně zahuštěnou pavučinu trolejového vedení v prostoru kolem Hlavního nádraží ČD a pak ji sem laskavě poskytl. To by bylo mnohem užitečnější pro tuto bezbřehou diskusi... Doufám, že jsem vstoupil do vod o tykadlácích v Plzni???!!!
Hovado
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.162
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 18:17:45    Odkaz na tento příspěvek  

Admini: omyl, vstoupil jsi do všeobecné diskuze o všem možným, málokdy se tu řeší věci okolo provozu autobusů a krabic. Ikdyž, bejvávalo tady hůř....
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední 2 pánové: Nebojte se, od zítřka tu bude fotek dost, aneb rekonstrukce důležité křižovatky a předpokládají se velmi dlouhé zácpy z důvodu, že provoz bude pouštěn semafory na střídačku.
http://www.pmdp.cz/doprava/zmeny-v-doprave/prelozeni-zastavky-bil a-hora-zel-st-a-omezeni-na-linkach-c-20-a-30.aspx
Vlastimil L: Známá bydlí v apartmánu v Bayerische Eisenstein a teď její slova: protože tam apartmán 2+1 stojí tolik, jako v protilehlé Železné Rudě garáž na auto. (ano já vím, Železná Ruda středisko Šumavy vs. Bayerische Eisenstein pro Němce periferie, aneb do dunajské nížiny daleko. Alpy pro Němce větším magnetem než Šumava). V Aldi potraviny levnější než u nás a elektřina + plyn o moc dražší než u nás nejsou, v pohodě se to dá unést.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14433
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 19:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nebylo neprávem, obce za to platily. Pravda, mohla ta sleva být jen pro trvale hlášené v té obci, aby to nebylo pro všechny náhodou kolemjezdící, ale neprávem to opravdu nebylo.

Ehm... Tys ty smlouvy mezi DP a obcemi viděl a víš, zda v nich bylo definováno, že do obce bude zajíždět městský autobus za MĚSTSKÝ tarif? A nebo je v těch smlouvách napsáno, že do obce pojede městský autobus za tarif IDP? A nebo v těch smlouvách bylo definováno jen to, že za X kilometrů bylo Y korun kompenzace? Odděluj prosím fakta od svých domněnek.

A dovolím si tě ještě upozornit, že existují i spoje, které dotuje kraj, takže obce za ně neplatí ani korunu. Což ti taky uniklo.

Proč nejsou kolem Plzně pásma podobně, jako v Praze? Krásně by to vyšlo na pásmo P, 1, 2 s tím

Čím jsou ta pásma dál od Prahy, tím častější jsou případy, kdy lidé nedojíždí jen do středu kružnice, ale i po jejim obvodě. Takže máš případy, kdy (a teď si vymýšlím, nechce se mi to hledat, ale už jsem to sem psal) jedeš po obvodu kružnice 40 km vlakem a stačí ti dvě zóny, zatímco kdybys jel 40 km do středu do Prahy, potřebuješ jich šest.

Koukni na web Ropidu na posázavský pacifik nebo na tu lokálku v Neratovicích.

Aby se totiž IDP nedostal do fáze, kdy bude kolem Plzně bílá elipsa, kde IDP nebude...

Ale houby... IDP bude a výroky, že obce z něj vystoupí, jsou jen výplody choré fantazie paní novinářky. Obce jako takové nejsou členy žádného IDP, tedy z něj nemůžou vystoupit. To je asi něco podobného, jako ty by ses rozhodnul, že od zítřka vystupuješ z České republiky


Německo: plat 60 000 Kč čistého
ČR: plat 15 000 Kč čistého


Tahle informace pochází odkud, prosím pěkně? Mám v Německu kamarádku, stejný věk i stejné vzdělání, jako já, žije čistě náhodou v Geře a rozhodně nemá 4x vyšší hodinovou mzdu, než já. Možná dva a půlkrát... A to je v soukromém sektoru, který obvykle platí lépe, než ten veřejný.

Ano, připouštím, že uvádět jako příklad jednu kamarádku je stejně neobjektivní, jako uvádět jako příklad jednoho mě, ale aspoň pro ilustraci...

Kdyby raději někdo hodil na papír silně zahuštěnou pavučinu trolejového vedení v prostoru kolem Hlavního nádraží ČD a pak ji sem laskavě poskytl. To by bylo mnohem užitečnější pro tuto bezbřehou diskusi... Doufám, že jsem vstoupil do vod o tykadlácích v Plzni???!!!

Plánek se brzy objeví na doprava.unas.cz, podklady byly webmasterov těchto stránek zaslány a slíbil, že na tom zapracuje. Stačí?

<EDIT>
Oprava hrubky, díky T_m za upozornění. Teplý bonz, dobrý bonz. Bonz za tepla, bonz s jistotou
</EDIT>

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale houby... IDP bude a výroky, že obce z něj vystoupí, jsou jen výplody choré fantazie paní novinářky. Obce jako takové nejsou členy žádného IDP, tedy z něj nemůžou vystoupit

Dobře, tak trochu jinak: Pokud si obce, které novinka připraví o levnější jízdné, budou platit svoji dopravu, která cestující vyjde levněji, jak dlouho tam budou jezdit spoje s tarifem IDP společně s těmi s vlastním tarifem? Logicky se pak buď upraví tarif tak, aby např. Vejprnice jezdily za zhruba stejnou cenu, jako dosud, nebo se časem přijde na to, že spoje IDP tam nejezdí vytížené a začnou se omezovat.

Čím jsou ta pásma dál od Prahy, tím častější jsou případy, kdy lidé nedojíždí jen do středu kružnice, ale i po jejim obvodě. Takže máš případy, kdy jedeš po obvodu kružnice 40 km vlakem a stačí ti dvě zóny, zatímco kdybys jel 40 km do středu do Prahy, potřebuješ jich šest.

A to něčemu vadí? Teď se skutečně ptám...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebo se časem přijde na to, že spoje IDP tam nejezdí vytížené a začnou se omezovat.
Nezačnou, protože tyto spoje IDP neobsluhují pouze revoltující Tlučnou a Vejprnice. Příklad vlaky, cyklobus kamsi do lesa, linky Stříbro, Přehýšov...
Nejoblíbenější geometrický útvar? Hranaté sluníčko...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14438
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebo se časem přijde na to, že spoje IDP tam nejezdí vytížené a začnou se omezovat.

Jenže ty spoje s tarifem IDP těžko můžeš omezit, když jedou trasu Plzeň - Tlučná - někam dál. Ale k otázkám "co by kdyby" ve věcech tarifních bych se radši nevyjadřoval, bůhví, jak to nakonec dopadne.
Můj osobní názor je následující: IDP je založeno na tom, že je jednotné předplatné a jednotlivé jízdenky si každý dopravce řeší sám. Pokud ČSAD na lince 55 bude uznávat tarif IDP a zároveň nabídne obyvatelům Vejprnic a Tlučné ono levnější předplatné, mělo by to být podle téhle logiky v pořádku. Ale taky už mi někdo říkal, že tohle předplatné pro linku 55 je v rozporu s tím či oním... Celá tahle aféra se zkrátka místy podobá spíš případu pro právníky a to není krom Pavla R. nikdo z nás...

A to něčemu vadí? Teď se skutečně ptám...

No, představ si, že celý Plz kraj bude rozdělen do zón tvaru kružnice, jejichž středem bude Plzeň. Když pojedeš z Klatov do Horažďovic, bude to jedna zóna za 330 Kč měsíčně, když do Plzně, bude to pět zón, v obou případech pusmínus stejná vzdálenost. Takže v některých relacích ti budou lidé jezdit dost těžce pod cenou - vlakem z Klatov do Horažďovic s IN 25 pojedeš za 62 Kč. Už při třech cestách tam a zpět by se ti vyplatilo měsíční předplatné. A pak by se začaly ozývat různé obce s připomínkami typu "My jsme stejně daleko od Klatov, jako Prostřední Lhota, my platíme 990 měsíčně, oni 330. Jak to?" Takže nám tu zase vznikne ta nespravedlnost, že projetá vzdálenost nebude úměrná zaplacené ceně.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2613
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modlím se za všechny uživatele veřejné dopravy a věřím, že se od celokrajského IDS ustoupí. Pro opravdu funkční dopravu je to smrtící rána.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14439
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 22:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modlím se za všechny uživatele veřejné dopravy a věřím, že se od celokrajského IDS ustoupí. Pro opravdu funkční dopravu je to smrtící rána.

Nestraš a nevykládej nesmysly... Celokrajský IDS spočívá v tom, že kromě stávajícího jízdného se navíc nabídne možnost zakoupení zvýhodněného zónového předplatného. A komu to předplatné nevadí, ať si jezdí dál po staru na stávající jízdní doklady.

Co v tom spatřuješ smrtícího?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 00:50:53    Odkaz na tento příspěvek  

Překvapilo mě, že už v sobotu jezdil na dieselagregát opět trolejbus č. 493 expresně opravený po nehodě ve čtvrtek v Tylově ulici.
S.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.254.100
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 08:37:34    Odkaz na tento příspěvek  

Připomínají mi tato zpoždění klasické časy u ČD, ale v rozměru městské dopravy tohle vidím poprvé.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 09:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obce by měly mít právo doplácet na výjimky a posunout se tak třeba do sousední zóny.

Hypoteticky: Kyšice, Ejpovice a Klabava se rozhodnou doplatit pro svých pár stovek obyvatel výjimku a posunou se do jiné zóny. Celé Rokycany pak budou jezdit do Plzně busem za 10 Kč, protože mají zónu 001 za humny. Je to správně?

jak dlouho tam budou jezdit spoje s tarifem IDP společně s těmi s vlastním tarifem?
Stejně jako dosud. Busy ČSAD totiž ve směru na Plzeň obyvatelé těchto dvou obcí téměř nevyužívali (ve srovnání s 55), ačkoliv tarif byl stejný.

A to něčemu vadí? Teď se skutečně ptám...
Čistě logicky. Dopravní systém má své příjmy a výdaje. Pokud do něj někdo přispívá násobně méně než kolik čerpá (ten, kdo jede "po kružnici"), musí na něj logicky doplácet ti ostatní. To je problém PID (na který se ptáš), ale třeba i mnou několikrát zmiňovaných Nýřan v současné (před 1.4.) IDP.
osel z Osla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.211
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:53:01    Odkaz na tento příspěvek  

Martine_j: Prosím o pomoc! Potřebujeme optimalizovat motorovou sekačku,stavební míchačku,vrátek,lopatu,krumpáč a šicí stroj. Dokáźete si poradit jako dopravní odborník?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 13:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co v tom spatřuješ smrtícího?

Smrtícím může být to, že se lidi sice na krajský IDS vykašlou, ale to se někomu nebude líbit. (stejně jako to že se lidi vykašlali na plzeňskou kartu) A tak začne podnikat násilné kroky pro to, aby lidi ten systém využívat začali. Některé lidi k tomu používání dožene, jiné vyžene do aut. Neříkám že to nutně může nastat tady, ale příklad dění kolem plzeňské karty je podle mě dostačující.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:21:49    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní 30: Zpoždění v průměru 15-30minut.

Místo mé obyvklé trasy 30 Ul. Družby -> Krašovská -> 27 , jsem využil trasu 16->4->30-> 27... Trvalo to o 5 minut déle než linkou 30 za normálních podmínek(sice jen ke Globusu místo na Krašovskou, ale na přestup to je jedno..)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k IDS: Myslím si, že MF to vystihl naprosto dokonale. Když si k tomu připočtete momentálně prováděnou politiku kraj=malý stát ve státě s neprostupnými hranicemi, tak je vymalováno.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14440
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smrtícím může být to, že se lidi sice na krajský IDS vykašlou,

Ovšem proč by na to lidi kašlali? Už teď teď to dost lidem zlevní dojíždění... Zrovna teď mi kolegyně říkala, že volala paní s dotazem "Já jsem si spočítala, kolik mě to bude od dubna stát a přišlo mi to nějak podezřele levné, tak se ptám, jestli jsem to spočítala dobře..."

(stejně jako to že se lidi vykašlali na plzeňskou kartu)

A to se projevilo čím, prosím pěkně? Neznám snad ve svém okolí nikoho, kdo by Plzeňskou kartu neměl. Možná nejmenovaný V.L., který jí vzhledem k četnosti svých cest městskou dopravou nepotřebuje.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3465
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 17:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neříkám že to nutně může nastat tady, ale příklad dění kolem plzeňské karty je podle mě dostačující.

Nepřijde mi to jako příliš pravděpodobné. Jako že by existovaly jen cestovní doklady mezi zónami? Nereálné.
Osobně si myslím, že bude snaha vytlačit z IDS jiné odbavovací karty (především ČSAD) a znevýhodnit platby v hotovosti.
Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14442
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 17:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a znevýhodnit platby v hotovosti.

... a to už dnes dělá (nejen plzeňské) ČSAD tím, že s kartou má cestující automaticky slevu 5 % při platbě za jednotlivé jízdné, takže opět není nutné věštit likvidaci veřejné dopravy.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3466
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 17:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a to už dnes dělá (nejen plzeňské) ČSAD tím, že s kartou má cestující automaticky slevu 5 % při platbě za jednotlivé jízdné, takže opět není nutné věštit likvidaci veřejné dopravy.

A na dráze 3 resp. 6 procent. To je vcelku pochopitelné. Já se jen bojím, aby si POVED nevzal časem příklad z PMDP a znevýhodnil hotovostní platby za IDS doklady až v desítkách procent.
Bezdružická lokálka
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 18:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby to nebylo tak, že ČSAD bude nuceno zdražit jednotlivé jízdné, protože kraj bude chtít podpořit IDS, a už nedorovná ČSAD ztrátu. Nabízí se to při dalším zvyšování DPH na 15 % + další zdražování nafty. Kupony by zůstaly stejně drahé, ale jednotlivé jízdné by zdražilo.

Já určitě nejsem proti IDS, mnoha lidem to zlevní pravidelné cestování, ale jsem proti tomu, když je to pro někoho nevýhodné, aby byl nucen a to i nepřímo. nebo aby to odnášeli ti, kterým stačí jednotlivé jízdné, a nezdražili jim to.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slušný_cestující.)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7736
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 20:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to funguje v praksi, se můžete podívat zcela beztrestně kousek na sever od Chodovky...
Neplýtvejte municí, šetřte životní prostředí - podávejte v krátkých dávkách!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 16:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi tady, jak udatný rytíř Sancho Janda z hradu Poved zvládá svůj boj s Větrnými Mykly.
Stejně jako v románu čechurovského spisovatele Miguela de Skalantese.
k_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 17:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překvapilo mě, že už v sobotu jezdil na dieselagregát opět trolejbus č. 493 expresně opravený po nehodě ve čtvrtek v Tylově ulici.
Rozkaz zněl jasně! Muselo se jen vyměnit sklo a dát nějak dohromady tu hromadu plastů, tvořící čumáček, a nějak přidělat uražené světýlko... Jak (s)prosté. A tak se vyhnala macešsky z tepla haly po delším odstavení 480...

Možná už to tu bylo, množná nejezdíte MHD. Dvě novinky:
1. v Cardmenech je již nahrán nový software a je možno si již koupit jízdenku i na vnější zónu, příp. kombinaci zón.
2. palubní počítač Epis již umí stavět výhybky dle zadaného cíle. Ty, které se dříve ovládaly zadáním kódu na klávesnici, pochopitelně.

Já se jen bojím, aby si POVED nevzal časem příklad z PMDP a znevýhodnil hotovostní platby za IDS doklady až v desítkách procent. To trochu více přehánite. Pmdp nevybírá desítky procent za hotovostní platby.
Pozor! Neřízená kopie!
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 19:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Cardmenech je již nahrán nový software a je možno si již koupit jízdenku i na vnější zónu, příp. kombinaci zón

Ovšem nálepka s návodem na okně zůstala (tedy alespoň v tramvajích) ve staré verzi. Ten, kdo se chce podívat, do kdy mu platí kupón může mít problém (tedy pokud není čuchacím psem nebo to nečetl na stránkách PMDP)
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 19:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono vůbec s nálepkami má PMDP asi problémy. Proč například dříve bylo jasně na nálepce, že lístek u řidiče stojí 20 Kč. Po zdražení na 30 Kč uvedli nálepku se třemi lístky, a informací Připravte si přesnou hotovost. Oprvdu byl takový problém napsat tam 30 Kč? Nebo to byl záměr, protože za 30 Kč by si to nikdo nekoupil? Slyšel jsem spoustu dotazů na řidiče, kolik to stojí. Nebo mají lidé hádat, že 1 papírek na obrázku znamená 10 Kč? Vždyť takový papírový lístek ani neexistuje. Tolik k nálepkám PMDP.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14453
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 19:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připravte si přesnou hotovost. Oprvdu byl takový problém napsat tam 30 Kč?

Ale ve vnější zóně bude jízdné u řidiče od 1.4. dvacet korun. Tak proč by si lidé měli připravovat třicet? Nebo bude řidič vždy na hraniční zastávce přelepovat nálepku?
A nezapomínejme na to, že mezi cestujícími je nemalé procento těch, kterým činí problém přečíst si naprosto úplně cokoliv. Aneb - jakou inteligenci asi musí mít cestující, který na Florenci nastoupí do tohoto autobusu a začne se vyptávat, zda to jede do Tábora (Ne, do Plzně!), na Písek (Ne, na naftu!) a nebo se začne dožadovat u řidiče jízdenky do Litvínova...

Ovšem nálepka s návodem na okně zůstala (tedy alespoň v tramvajích) ve staré verzi.

Téma k zamyšlení: Jak dlouho trvá přehrát software ve všech cardmanech? Jak dlouho trvá přelepit nálepky na několika stovkách vozidel?
Nápověda: Doba kamenná, kdy si někdo vzal paměťovou kartu a během noci přehrál data ve všech palubních počítačích všech vozů ve vozovně, už skončila.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3467
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu více přehánite. Pmdp nevybírá desítky procent za hotovostní platby.

Základní jízdenka:
16,-Kč z čipomatu....100%
18,-Kč z trafiky.....+12,5%
30,-Kč u řidiče......+87,5%
Bezdružická lokálka
willi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.129.160
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:19:39    Odkaz na tento příspěvek  

pro koho je to moc peněz, ať jezdí na kole jako echt socka....
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7271
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro koho je to moc peněz, ať jezdí na kole jako echt socka....
Neřek bych, že cyklisti jsou ve společenskejch hodnotách vnímaný jako socky, který nemaj na MHD. Hlavně když takhle dojížděj lidi, který jinak sednou do aut. A navíc, dokud se bude na veřejnou dopravu pohlížet jako na socku, tak sockou opravdu zůstane.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7744
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cyclistici jsou teď v módě... kdo nešlape, pošlapává přírodu!
Neplýtvejte municí, šetřte životní prostředí - podávejte v krátkých dávkách!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7273
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 07:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27tr 541jiz brazdi 16.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 12:32:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, poslední nový 27Tr Solaris č. 541 jezdí poprvé na 16/7 a tak jezdí dnes všech pět nových kloubáků na lince č. 16. Výpravu 27 Tr na celodenních pořadích narušuje pouze vůz 25Tr č. 520.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4609
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 12:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to, že vozy 15TrM už se nasazují jen na šejdrová pořadí. V provozu jsou vidět jen č.468 a 473.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 18:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ve zprávách České televize ukazují zacpanou křižovatku na Bílé Hoře. Pokud budou zpoždění neúnosná, uvažuje se o jejím zavření pro individuální dopravu.
Což nebude inteligentní nápad. Neboť ta auta nezmizí ve vzduchoprázdnu, ale provoz se přelije jinam. Takže zavřená křižovatka rovná se ještě zacpanější Karlovarská. A už vidím, jak řidiči z Bílé Hory mají radost, že to musí objíždět přes Zruč a Třemošnou, nebo přes Chrást a Doubravku.
k_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2011
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 18:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Základní jízdenka:
16,-Kč z čipomatu....100% přestupní 30 minut
18,-Kč z trafiky.....+12,5% nepřestupní jízdenka
30,-Kč u řidiče......+87,5% nepřestupní jízdenka u řidiče +66%
Pozor! Neřízená kopie!
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 19:49:54    Odkaz na tento příspěvek  

James_Bond: už takhle to lidé objíždí přes město. Pokud by se to skutečně zavřelo, tak je hotovo. ( Teď je ve městě nabíráno například na 27 v 7 cca 5-10 minut.) A ráno to prý není tak strašné, 30 nabírají do 10 minut.. Odpoledne to je horší/ klidně půl hodiny /
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7274
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 20:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne jsem viděl na 30 jezdit busy načas, ale za to ráno jsem viděl 20 jet asi o 10 minut pozdějš na Americký.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 21:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chybí mi tam papírové jízdenky pro obě zóny.

Napadlo mě, že by mohla být papírová jízdenka pro obě zóny za 26 Kč. Tato jízdenka by byla k dostání jak v předprodeji, tak i u řidiče, ale u řidiče by nebyla k dostání zlevněná varianta, kterou navrhuji stanovit na 13 Kč.

Rozhodně přirážka 8 Kč (k 18 Kč) bude odrazovat od nákupu jízdenky u řidiče na městských linkách, ale zas to nebude taková zlodějina jako 50 Kč za obě pásma, za těch 26 Kč taky něco bude (možnost jet i v druhém pásmu) a každá koruna dobrá - přirážka 8 Kč (k 18 Kč) je samozřejmě lepší než 12 Kč.

Čím dál tím víc si ale myslím, že byste měli ohledně papírových jízdenek zrušit MOC a přejít na Mikroelektroniku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Přestupní tarif do Teplic!
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 22:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz - poslední den provozu linky 55 u PMDP bude zajímavý..


Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 23:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První den u ČSAD taky :-D
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 23:31:34    Odkaz na tento příspěvek  

V posledních dvou dnech jsem viděl na šejdru linky č. 16 už pouze 15TrM č. 473, vůz č. 468 už snad dojezdil ?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14456
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 07:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzeňský deník: Dopravní revoluce startuje na začátku dubna
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14459
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 09:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mediafax.cz : V okolí Plzně začne platit od 1. dubna nový systém Integrované dopravy Plzeňska
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Slušný_cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 11:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PMDP neměly zavádět žádné doplatky, ale měly ty linky, které zajíždí mimo území města Plzně, rovnou zrušit. PMDP není meziměstský dopravce. Doteď to bylo zajímavé, ale takhle to komplikovat, platit nějaké doplatky + ještě to kontrolovat, to už je moc.

Časem nejspíš dojde ke zrušení těchto linek. Příklad: linka č. 51 pro nepravidelné cestující bez PK, kterých tady jezdilo vždycky hodně. Kdysi jim stačilo 12 Kč, teď 18 Kč, nejnověji 26 Kč. Pokud se vydají kousek dál, na zastávku Koterov a pojedou vlakem, zaplatí 15 Kč. A ještě budou ve Starém Plzenci rychleji.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 12:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j:
Pokud přijmu Vaši verzi která je propagována v PR článcích ke kterým jste pravděpodobně dodával podklady vyplýva mě z toho jeden problém na který bych od Vás rád četl odpověď.

Jestliže cituji: Rozšíření IDP pro většinu obyvatel znamená úsporu".

Znamená to na druhou stranu že většina dopravců vybere méně peněz na jízdném a proto:
-omezí počet spojů?
-zhoší se kvalita a údržba používaných dopravních prostředků?
-sníží se platy řidičů?
-zvýše se dotace?
-něco jiného?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14462
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 12:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PMDP neměly zavádět žádné doplatky, ale měly ty linky, které zajíždí mimo území města Plzně, rovnou zrušit.

A proč by je rušily, když si tu dopravu u nich někdo objednává a někdo jí platí? To nemá logiku. Zrušení může nastat ve chvíli, kdy se obce rozhodnou, že si dopravu radši objednají u někoho levnějšího (podobně jako Vejprnice a Tlučná). Další linky pak platí kraj v rámci základní dopravní obslužnosti, takže s tím obce nemají nic společného.

ke kterým jste pravděpodobně dodával podklady

Zásadní omyl - já s rozvojem IDP a s otázkami tarifu po pracovní stránce nemám nic společného, v práci se zabývám (mimo jiné) spíš otázkami jízdních řádů, organizace dopravy a podobně.

Ta otázka je zajímavě položená, musím říct, že mě ještě nenapadlo nad tím takhle přemýšlet. Viděl bych to asi takto (a pokud teď píšu nesmysly, opravte mě - nemám to teď s kým konzultovat a není to oblast, ve které bych se nějak moc orientoval):

Dnes funguje doprava zhruba tím způsobem, že něco si vyberou dopravci přímo na jednotlivém jízdném. Něco se vybere prodejem předplatného IDP a to se pak nějakým způsobem rozdělí mezi jednotlivé dopravce podle určitého klíče. A protože ani to nepokryje náklady na provoz, zbytek musí někdo doplatit. Ten někdo, to je město Plzeň, kraj, jednoltivé obce a v případě rychlíků je to ministerstvo dopravy. Předpokládal bych tedy, že pokud dojde k propadu tržeb, "odnesou" to tihle plátci dotací.
Otázkou je, jaký dopad to na tržby bude mít skutečně, ono je také možné, že nový tarif přivede do autobusů více cestujících, což naopak způsobí nárůst tržeb.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
osel z Osla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.20
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 13:24:52    Odkaz na tento příspěvek  

M_j: Jste zaměstnancem krajské organizace POVED.? Předem děkuji za odpověď.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 14:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: S těmi dotacemi to tak nějak opravdu je, ale tady je jeden zásadní háček. Tvrdí se totiž, že si všichni polepší, až na několik málo jedinců, kteří si pohorší. Myslím si ale, že se do TZ dostala čísla a procenta vyjadřující počet trvale přihlášených obyvatel v integrovaném území a ne počty cestujících. V tom totiž bude ten zásadní řeznický hák ... Podle mého hrubého odhadu totiž zdražením bude postiženo cca 70-80% uživatelů současného "nespravedlivého" IDP, což bude znamenat, že lze očekávat dramatický pokles tržeb. Možná se pletu, ale řekl bych, se může jednat o velmi zajímavé číslo a to tak zajímavé číslo, které nebude jednoduché zamaskovat v tabulce má dáti - dal. Řekl bych, že hodně obchodníků pochopilo, co to jsou akviziční slevy, které se jim poměrně slušně ekonomicky vyplatí, ač jsou na první pohled "nespravedlivé", mohl by se nad tím zamyslet i slavný Poved.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14464
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 14:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

osel z Osla: malá nápověda

T_m: Podle mého hrubého odhadu totiž zdražením bude postiženo cca 70-80% uživatelů současného "nespravedlivého" IDP

70-80%? Kdes ta čísla vzal? Počítáš cestující z vnitřní zóny, z vnější zóny nebo z obou? Opravdu si myslíš, že 80 % cestujících touží cestovat do Vejprnic a když ne tam, tak aspoň do Chrástu nebo Plzence?

což bude znamenat, že lze očekávat dramatický pokles tržeb

S tím bych si taky nebyl tak jistý. Pokud se nepletu, funguje to tak, že sice před zdražením všichni nadávají, do televize říkají, jak budou jezdit načerno a chodit pěšky a bůhvíco, přitom na počty cestujících má zdražení obvykle jem minimální vliv, on má zkrátka každý svůj druh dopravy, který z toho či onoho důvodu preferuje a cenu tak nějak neřeší. Nebo myslíš, že pan L. nechá svojí modrou fóbii před domem, když bude tramvaj zadarmo?

mohl by se nad tím zamyslet i slavný Poved.

Nezapomínat na to, že Poved má nad sebou město a kraj, takže není všemocným vládcem dopravy v krajích západočeských...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 14:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počítám cestující, kteří přejdou z vnitřní městské zóny do zóny meziměstské plus Rokycanské. Když vidím obsazenost dnešních linek 5x, kterou porovnávám s obsazeností busů ČSAD, tak si myslím, že to napadne každého.
Ono je dobré si uvědomit, že je zdražení a zdražení. Například Vejprničtí budou mít po novu zdražení, ale zdražení únosné. Narozdíl od Plzeneckých, Chrásteckých a dalších. Nakonec někdy v červenci by mohly být známé první výsledky ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14465
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 15:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře dobře, ale netvrď mi prosímtě, že 70 - 80 % držitelů předplatného pro zónu P potřebuje jezdit z Plzně do obcí za Plzeň, to je nesmysl.

Plzeň má 164 tisíc obyvatel, těch sedm obcí obsluhovaných "padesátkami" jich má 12 tisíc, to je 176 tisíc. Plzeňáci tvoří 92 %, mimoplzeňští mají zbývajících 8 %.

Když k tomu připočteš Plzeňáky vyjíždějící pravidelně do těchhle obcí a obyvatele obcí v zóně Z obsluhovaných dnes MHD s tarifem zóny P (byť jen 4x) denně, kteří tyto spoje využívají, vidím to tak, že změna zónování se nějak zásadněji dotkne zhruba 10-12 % současných předplatitelů, víc určitě ne!
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 15:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého střízlivého odhadu v Plzni bydlí 200 tisíc lidí. Samozřejmě statistiky hovoří jinak, ale máme zde ubytovny, koleje, internáty, pronájmy, ...
Nevím, jak je tomu např. ve Vejprnicích, jestli lidé tam přistěhovalí se také hlásí k trvalému pobytu, kolik lidí tam bydlí v pronájmu, na ubytovně ... Právě proto nemám rád statistiky, protože jsou velmi ošidné, u předměstské dopravy zejména.
A k tomu, o čem se tu vlastně dohadujeme: vyčkej do července, pak si povíme. Teď je to jen věštba.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 15:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno, ono těch "postižených" bude víc, než jen 12 tisíc. Těžko říct, co to udělá s těmi, kterým se odsunula zóna 001 (alias P) kamsi do dáli - Šťáhlavy a Nezvěstice, Sedlecko až Břasy, Ejpovice a Klabava, Nýřany a blízké okolí. Všude tady se výrazně zdraží jednotlivé jízdné pro ty, kteří používali jen zónu P a otázka, jestli si budou platit předplatné nebo domluví dojíždění se sousedem.

Narozdíl od Plzeneckých, Chrásteckých a dalších.
Myslím, že chrástečtí (ale i kyšičtí a dýšinští) teď trochu dojeli na to, že jim s jakéhosi záhadného důvodu kraj dosud platil MHD. Docela by mě zajímalo, proč tomu tak bylo. Kdybych musel tipovat, hledal bych souvislost s dávným (nějakých 10 let) referendem o připojení k Plzni a s tím, že ve veřejné dopravě v našem kraji je nejdůležitějším faktorem "protože se to tak dělalo vždycky". BTW, myslím, že chrástečtí teď mohou litovat těch chybějících 28 hlasů ve zmiňovaném referendu (pro připomenutí - nebyly to hlasy proti, ale hlasy, co zůstaly doma).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14467
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 17:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého střízlivého odhadu v Plzni bydlí 200 tisíc lidí. Samozřejmě statistiky hovoří jinak, ale máme zde ubytovny, koleje, internáty, pronájmy, ...

Tohle ti výsledky moc nezkreslí. Různí nehlášení pracující a studenti bydlí i v těch obcích kolem, nějaké ubytovny pro dělníky jsou snad i v Plzenci...
Ale dobře, řekněme si upřímně, že teď si tu oba hrajeme na prognostiky a až čas dá jednomu z nás za pravdu.

Těžko říct, co to udělá s těmi, kterým se odsunula zóna 001 (alias P) kamsi do dáli - Šťáhlavy a Nezvěstice, Sedlecko až Břasy, Ejpovice a Klabava, Nýřany a blízké okolí. Všude tady se výrazně zdraží jednotlivé jízdné pro ty, kteří používali jen zónu P a otázka, jestli si budou platit předplatné nebo domluví dojíždění se sousedem.

Stejně tak ale můžeš říct, že kdo dojížděl ze Šťáhlav, platí dnes za P+Z 880 měsíčně, nově zaplatí za dvě zóny 001+061 celkem 770 Kč a trošku se mu posune hranice zón, což ho ale ani trochu netrápí.

Soukromě to vidím tak, že většina cestujících dojíždí "odněkud" do Plzně a tam jsme si jasně popsali dopady, kdo ušetří, kdo ne. A vymýšlet jakékoliv další zvrhlé kombinace pro dojížďku už je jen hraní a fantazírování. I když, víme o člověku, který jezdí z Plzence přes Plzeň do Rokycan, místo dvou zón by zaplatil dokonce čtyři, takže začne využívat nějaké "vlakové předplatné" od ČD.

Myslím, že chrástečtí (ale i kyšičtí a dýšinští) teď trochu dojeli na to, že jim s jakéhosi záhadného důvodu kraj dosud platil MHD.

K tomuhle jsem slyšel docela zajímavé vysvětlení, tuším, že od otce jednoho z dětí, které jsi učil (a jak víš, ten by v tomhle směru mohl být velmi dobře informován). Chceš nápovědu? Máš ji mít! zde Ta shoda je až nápadně podezřelá, nezdá se ti?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 18:03:42    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes pravděpodobně poprvé v pracovních dnech se stala trolejbusová linka č. 16 pouze doménou 18 nízkopodlažních kloubáků, jely 4 vozy 25Tr a 14 vozů 27Tr, už nebyl vypraven žádný 15TrM. Nejely pouze vozy č. 524, 527 a 529.