K-report
 

Volná dopravní diskuse  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Volná dopravní diskuse « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pistacio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2008

Odesláno Pondělí, 02. ledna 2012 - 03:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamarád byl nedávno v Indii pořídil tam mimo jiné toto úžasné video. Dotaz na Vás, nevíte co je to za busy, které tam jezdí? Jsou hned v úvodu a působí dost moderně na Indii.
odkaz...
Gumokol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.140.9
Odesláno Pátek, 06. ledna 2012 - 04:51:38    Odkaz na tento příspěvek  

I v Indii se už vyrábí moderní busy, nebo snad dovoz z Činy? :-)
Jozsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 06. ledna 2012 - 14:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, divím se, že se tu na k-reportu pořád řeší pravopisné chyby. Nepřijde vám to trochu zbytečné?
Mluvili jste tu o nářečí a jeho pravidlech. Rád bych dodal, že žádné nářečí pravidla pravopisu nemá, neboť není kodifikované. Pravidla má pouze spisovná čeština a čistě spisovně tu nepíše skoro nikdo.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 22. května 2012 - 15:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, asi to sem nepatří. omlouvam se,že asi dělam z K-reportu Hyperinzerci.

Nevěděl by jste někdo o nějaké možnosti brigády? Nejlépe v okolí Prahy, Kladna, nebo Slaného. Např. nějaké dopravní průzkumy, či cokoliv jiného. Nemusí to být nutně jen kolem dopravy. Předem děkuji, kdyžtak se mi ozvěte na email. Předem děkuji.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 03. prosince 2012 - 23:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 tr: Velmi děkuji za ten odkaz, myslím, že to ten pán popsal naprosto přesně!

Martin_l : Opravdu si chceme namlouvat, že naše země je ve stavu v jakém je Švýcarsko? Švýcarská (a ještě často zmiňovaná norská) ekonomika je nekomparabilní, tzn. že Švýcaři využívají určitých výhod, které jsou pro ostatní státy nedostupné.

Naše země samozřejmě není ve stavu, jako je Švýcarsko, i díky našemu členství v EU, ale proč bychom nemohli být druhé Švýcarsko? Vystupme z EU a buďme druhé Švýcarsko, pokusme se o to, samo to nepřijde, ale když budeme chtít, tak to dokážeme. Český národ má obrovskou historii a spoustu šikovných lidí, podívej se, kolik známých a uznávaných špičkových lékařů, vědců a v neposlední řadě třeba i sportovců je z ČR, v porovnání s počtem obyvatel máme být opravdu na co hrdi. Ale nechápu, proč se na to tak rádo zapomíná, ono je snadnější a pohodlnější poukazovat na to, jakej jsme nemožnej národ tunelářů, flákačů, švejků a zlodějů. Pak asi opravdu nezbývá nic jiného, než vlézt do smrádku, ale hlavně teplíčka EU (a především její štědrých dotací, které ovšem také nebudou téci věčně) a nechat si od ní zakazovat, nařizovat, doporučovat, implementovat, slaďovat, sjednocovat, ... ... a my jako stádo ovcí budeme poslušně přikyvovat a hlavně držet hubu a krok, abychom se náhodou nedostali do izolace. A bude hůř - začalo to zákazem žárovek, povinným přimícháváním biopaliv, vnucováním obnovitelných zdrojů, pokračuje to kvótami pro ženy ve vedení firem, povinnými energetickými štítky na domech, regulací kdečeho a kdekoho, vznikem nových a nových úřadů a daní, a tím to určitě neskončí, šrouby se budou utahovat víc a víc, takže se brzo jistě dočkáme nových směrnic, jako třeba povinosti nosit helmu na schodech, nebo povolený denní limit objemu prdů na jednoho člověka.
Nemám nic proti rozumné politické, nebo ekonomické integraci jako prostředek k zabránění vzniku válečných, nebo etnických konfliktů, ale opravdu je k tomu potřeba všech těch výše zmíněných "vymožeností"?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5181
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2012 - 23:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: proč bychom nemohli být druhé Švýcarsko?

Protože by nejprve Češi museli být druhými Švýcary a to při vší úctě nebudeme, protože tomu neodpovídá naše národní nátura. Stejně jako se na úroveň Švýcarů, Němců či Rakušanů nikdy nedostanou Italové, Francouzi nebo Portugalci. To je prostě dánou povahou národa. Jsem hrdý na to, že jsem Čech, ale můj národ má mnoho vlastností, které bych denně okusovat nemusel.

podívej se, kolik známých a uznávaných špičkových lékařů, vědců a v neposlední řadě třeba i sportovců je z ČR, v porovnání s počtem obyvatel máme být opravdu na co hrdi

Ano, máme být opravdu na co hrdi a mě nejvíce mrzí, že naprostá většina lidí si uvědomí svoji identitu jen když je hokej a zapomínají na všechno dobré, co jsme tu všichni dokázali. Jsem nadšen, že média veřejné služby (ČT a ČRo) konečně začínají upozorňovat na úspěchy našich lidí v zahraničí.

Nemám nic proti rozumné politické, nebo ekonomické integraci jako prostředek k zabránění vzniku válečných, nebo etnických konfliktů, ale opravdu je k tomu potřeba všech těch výše zmíněných "vymožeností"?

Ne, bez mnoha těch vymožeností se jistě obejdeme. Jenže pokud budeme stát vně EU, bude na nás stejně velmi silně působit a přitom se bude vyvíjet zcela bez jakékoli naší možnosti to jakkoli ovlivnit. Přijde mi opravdu mnohem lepší být v EU a snažit se jí změnit (současná krize je k tomu vhodnou příležitostí), než z ní vystoupit.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 00:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já si naopak myslím, že můžeme být jako Švýcaři, ba co víc - my můžeme být (a asi i jsme) lepší než Švýcaři. Proč se pořád podceňujeme? Nejsme o nic horší, než jiné národy, to že jako národ máme i nějaké špatné vlastnosti je pravda, ale jiné národy zase mají jiné špatné vlastnosti. Podívej se třeba na rozdělení Československa - zrovna nedavno o tom byl pořad na ČT24, okolní země měly prý trochu strach, aby se to tu nezvrtlo jako v Jugoslávii a výsledek? Rozdělení státu bylo naprosto klidné a mírumilovné a z Čechů a Slováků se staly lepší přátelé, než za doby společného státu. Kolik jiných takových příkladů bylo ve světě? Dokonce i ty "západní" státy, které nám jsou tak často dávány za příklad mají problémy s teroristickými útoky v souvislosti se snahami různých separatistických skupin, ať je to v Irsku, ve Španělsku apod. Já respektuju odlišnost každého státu a národa a proto nechci nikomu kecat do toho, jak má žít, ale totéž vyžaduji od ostatních. EU jde právě opačným směrem.

Přijde mi opravdu mnohem lepší být v EU a snažit se jí změnit (současná krize je k tomu vhodnou příležitostí), než z ní vystoupit.

Tak buď nosíš růžové brýle, nebo jsi šťastný optimista, ale změnit EU zevnitř (ani zvenčí) opravdu nejde. EU je nereformovatelná, o tom jsme se už mnohokrát přesvědčili. Když Irsko odmítlo v referendu Lisabonskou smlouvu, muselo referendum opakovat, kdyby ji odmítlo i podruhé, potřetí, počtvrté, konaly by se další a další referenda, než by Irové konečně zvolili to "jediné správné" řešení. Když Václav Klaus odmítal Lisabonskou smlouvu a otálel s podpisem, byl mnohými euronadšenci označován v lepším případě za nesvéprávného, v horším za vlastizrádce. Nakonec byl v podstatě donucen proti své vůli podepsat. A to vyhrožování izolací a já nevím čím ještě ze strany EU, to byla také skvělá vizitka demokracie. A řeči typu "propásli jste dobrou příležitost mlčet" apod. to je také jasný důkaz, jak "lze" reformovat EU k lepšímu. Někteří lidé, co vstupovali do KSČ si také mysleli a snad tomu i věřili, že tuto stranu změní k lepšímu. A jak to dopadlo víme všichni.

Takže zdravím s přáním dobré noci a za deset let (možná i podstatně dříve) si zde povíme, kdo měl pravdu.

Edit: A ještě maličkost - EU krizi nevyřeší ani vyřešit nemůže, protože je její příčinou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Venca21.)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 01:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Venca 21:
Musím tě poděkovat za zde výše napsané, já bych to lépe nedokázal a napsal bych:
DO KAMENE TESAT.
Doufám, že se našeho vystoupení z EU dočkáme dříve než za 10 let, já osobně si myslím, že se eurozóna rozpadne dříve, odhaduji to cca 5 let.
Mě osobně nejvíce mrzí devastace našeho průmyslu, zemědělství, proč máme například baštit brambory z Chile, Egypta, Španělska? MY, ČESKO, taková bramborářská velmoc? Proč jsme si před vstupem do EU nevyjednali stejné podmínky jako mají zemědělci starých členských zemí??? Proč jsme se poníženě a nedůstojně staly druhořadými členy EU???
Nedávno jsem četl, že v ČR už fungují jen dva cukrovary, no, říkám, to snad ani není možné. Nemluvím o mase, které se dováží zmrazené z jižní ameriky, dva roky staré. Když si vezmu, co EU dává a požaduje, tak je vidět velice nerovný svazek manželství. Ono se stačí podívat na kvalitu zboží, např. potravin, drogérie u nás a na západ od našich hranic, kvalita u nás silně pokulhává, nebo je zboží u nás značně předražené, vím, co píšu, jezdíme pravidelně na nákupy do Chamu, a i když najedu cca 220 km, stejně ušetříme :-)
Úplně poslední do očí bijící příklad byly dámské kozačky u firmy Deichmann, v Plzni 1899,--, o den později u stejné firmy v Chamu stejné kozačky 39.99, tj, 1000,-- kč, bum bác a cesta je grátis, proto jsme vstupovali do EU?
A pro věčného rejpala Lešku podotknu, že v žádném případě se mi nestejská po komouších, podle mne je dnešní povolební reakce na komunisty přehnaná, každopádně, kdybych viděl, že to tu začíná smrdět jako v únoru 48, beru s rodinou nohy na ramena a rychle pryč, žít v socialisticko - komunistickém systému bych nechtěl.
Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5182
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 12:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: Proč se pořád podceňujeme?

Protože to je bohužel jednou z těch našich špatných vlastností. Podívej se na příspěvek, který následoval po tom tvém. Píše se v něm o zdevastovaném průmyslu a zemědělství a přitom se tomuto státu a národu nikdy nedařilo tak dobře, jako je tomu teď (naposledy jsme se k tomu blížili počátkem 20. stol. než vypukla první světová válka). Jsme stát s nejmenším podílem chudoby v celé Evropě, průměrnému Čechovi hrozí ze všech Evropanů nejméně, že skončí na ulici. Patříme k nejméně zadluženým státům. A přesto všechno tady nekteří tvrdí, jak jsme poníženými a nedůstojnými druhořadými členy Evropy. Tady vidíš to sebepodceňování na vlastní oči.

Podívej se třeba na rozdělení Československa - zrovna nedavno o tom byl pořad na ČT24, okolní země měly prý trochu strach, aby se to tu nezvrtlo jako v Jugoslávii a výsledek?

Ale ano, listopad 1989 a Václav Havel, to jsou ve světě pojmy, které něco znamenají (a my se tu málem bojíme po něm pojmenovat letiště...), stejně tak způsob dělení státu nám mnoho národů závidí a obdivuje nás za to (ačkoli jsme to měli nepoměrně jednodušší než ti Jugoslávci, ale o tom třeba zase jindy). Mně nemusíš vysvětlovat, že můžu být na svůj národ hrdý.
Naše země se může jednou dostat na úroveň vyspělých států Evropy jako je ono Švýcarsko, Německo, Rakousko nebo Belgie ale jednak to nebude hned a jednak to vyžaduje úsilí od každého jednotlivce. A také si uvědom, že my tady budujeme prosperující stát něco málo přes dvacet let, zatímco západoevropské státy třikrát déle (a ti Švýcaři ještě nepoměrně delší dobu).

Za určitou dobu se skutečně ukáže, zda-li je EU nereformovatelná (a pak se sama dříve či později rozpadne), anebo se dokáže vnitřně změnit v lépe fungující celek. Nicméně pořád platí, že je podstatně lepší čekat uvnitř na řízený rozpad, než z EU jednostranně vystoupit a existovat vedle ní. A jsem přesvědčen (a zatím jsem neslyšel jediného ekonoma, který by tvrdil opak), že je pro nás podstatně výhodnější přes všechna ta leckdy otravná, zbytečná a svazující nařízení a směrnice (které si mnohdy na národní úrovni dobrovolně ještě přitvrzujeme) být v EU, než evropský hospodářský prostor vrátit někam na počátek padesátých let minulého století. Ona nám totiž Čína, Indie či Amerika nepočkají, až se vypracujeme zpátky na (alespoň) současnou úroveň.

Libor_hh: kvalita u nás silně pokulhává, nebo je zboží u nás značně předražené

Protože to lidé v té kvalitě a za tu cenu kupují. Až to kupovat přestanou a začnou raději všichni jezdit na nákupy do Německa, tak se samozřejmě kvalita i cena budou muset změnit. V maloobchodě vládne tvrdá konkurence, takže vše má ve svých rukou zákazník.

jezdíme pravidelně na nákupy do Chamu

Možnost jezdit bez kontrol za hranice a nakupovat tam zboží v neomezeném množství je jedním z příjemných výdobytků sjednocené Evropy. Využívat těchto výhod a zároveň si přát, aby se to celé rozpadlo a vrátilo o nějaký čas zpátky (přinejmenším před 1. 5. 2004) mi přijde opravdu hloupé.
EU a Schengenský prostor nejsou totéž, ale bylo by naivní si myslet, že při konci toho prvního se podaří udržet to druhé. K tomu nebudou ani ekonomické, ani politické motivy.

Úplně poslední do očí bijící příklad byly dámské kozačky u firmy Deichmann, v Plzni 1899,--, o den později u stejné firmy v Chamu stejné kozačky 39.99, tj, 1000,-- kč, bum bác a cesta je grátis, proto jsme vstupovali do EU?

Proč jsme vstupovali do EU? No abychom si mohli pro ty kozačky jezdit do Chamu. Proč firma Deichmann prodává u nás dráž než v Německu? Protože to u nás lidé za tu cenu kupují! Mimochodem, kdybys jel třeba do Dánska, tak tam bys takové boty nakoupil minimálně za v přepočtu 2500,- korun.

podle mne je dnešní povolební reakce na komunisty přehnaná

Přehnaná je i není. Je v tom, že vítězství komunistů v krajských volbách neznamená, že se tato země začne opět vracet do zrůdných dob před listopadem 1989. Neznamenalo by to ani jejich případné vítezství ve volbách do poslanecké sněmovny. A je to zajištěno právě naším vázáním do evropských struktur, které brání, aby se opakovalo to, co ve střední a východní Evropě nastalo po druhé světové válce. To je mj. důvod, proč Rusku tolik vadí ambice Ukrajiny či Srbska na vstup do EU, protože ví, že na tyto země ztratí podstatnou část vlivu.
Na druhou stranu ta reakce přehnaná není. Pokud ve volbách vítězí strana, která je přímou pokračovatelkou totalitní zločinecké organizace, strana, která justiční vraždy označuje za politováníhodné omyly, strana, jejíž představitelé se otevřeně hlásí k marxisticko-leninské ideologii a stalinismu, tak je třeba tomu jednoznačně vyjádřit nesouhlas. Ale cesta vede opět skrze svobodné volby, ne transparenty na ulicích.

žít v socialisticko - komunistickém systému bych nechtěl.

Pak nerozumím větě eště řekni, že v tý době se ti jezdilo špatně, co jsi měl za starosti? žádný z příspěvku č.1737...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 22:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: No tak jestli je EU reformovatelná, či nikoli a zda je pro ČR lepší zůstat, nebo vystoupit, to tu asi nerozlouskneme, na to máme oba opačný názor a ukáže to opravdu až čas. Jinak se celkem shodneme, souhlasím s tebou i ve věci kvality a ceny zboží u nás a v zahraničí. Problém Čechů je asi ten, že jsou ochotni zaplatit cenu Trabanta a čejkají kvalitu Mercedesa. Jinak cena by měla v tržní ekonomice být tvořena pouze a jedině v rovině výrobce - prodejce - zákazník. Jakmile se do toho začne montovat stát, či superstát (v našem případě EU) svými regulacemi, dotacemi apod., pak se nemůžeme divit, že to vypadá jak vypadá. Vždycky, když vidím ty nesmyslné dotace na všechno možné i nemožné, vždy říkám ať to ti pánové úředníci vesele dotují dál, ale z vlastní peněženky. Ono z cizího se to snadno rozdává a přesvědčuje, že právě tato dotace a tento příspěvek je naprosto nezbytný a klíčový pro rozvoj, konkurenceschopnost a já nevím co ještě. Ale opak je pravdou - právě toto všechno ten rozvoj a hlavně konkurenci ubíjí. Dnes není úspěšnější firma díky svým nápadům, inovacím, produktivitě a efektivitě, ale díky schopnosti získat co nejvíc dotací. To je naprosto slepá ulička.

A ještě bych chtěl zareagovat na zmínku o "chudobě" v Evropě. Poslední dobou se nějak často doslýchám o různých výzkumech o lidech ohrožených chudobou v jednotlivých státech EU. Pokaždé se mi otevírá kudla v kapse. Pojem "chudoba" je velice relativní, přesto si troufám tvrdit, že naprosto drtivá většina obyvatel EU nemá ani tušení, co je to opravdová chudoba. I ten nejposlednější bezdomovec žijící někde pod mostem se má 1000x lépe, než spousta pracujících (!) lidí např. v Africe, kde smrt lidí, včetně dětí hladem není nic vyjímečného. Kolik lidí v EU zemře hladem? Myslím si, že to ani není technicky možné, při špetce dobré vůle se i pro toho nejchudšího houmlesáka někde najde nějaká ta pomocná ruka. A ti, co zemřeli třeba v zimě umrznutím si za to můžou tak trochu sami, pokud by opravdu chtěli, mohli mráz přečkat někde v teple, města takovým lidem své prostory poskytují. Stačí jen dodržovat pravidla a nechlastat. Takže průzkumy EU o chudobě jsou cynickým výsměchem lidem, kteří v opravdové chudobě žijí a denně bojují o holý život.
Jsme opravdu tak chudí, že občas není kam zaparkovat před hypermarketem? Jsme opravdu tak chudí, že nemáme v jedné rodině tři, ale jen dvě auta? Jsme opravdu tak chudí, že si zasněžujeme hory umělým sněhem, abychom měli kde o svátcích lyžovat? Jsme opravdu tak chudí, že nelétáme na dovolenou do Karibiku, ale pouze do Tuniska, Egypta, nebo Itálie? A bude hůř - časem bude taková strašná bída, že na dovolenou budeme jezdit jen po ČR. Hm, ví skutečně chudý člověk, co je to vlastně dovolená? A tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Bohužel jsem tak chudý, že mám doma jen jeden počítač a musím k němu pustit taky ostatní členy rodiny.
Takže nashle chudáci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5183
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 23:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21, č.827: S tímhle příspěvkem můžu téměř bezvýhradně souhlasit. Celý odstavec o představě "evropské chudoby" mi mluví z duše, stejně tak myšlenky o tom, že přirozený tržní mechanismus vztahu mezi obchodníkem a zákazníkem je třeba deformovat co nejméně.

Co se týče případné (ne)reformovatelnosti EU. Přirovnal bych to ke vztahu k vlastní rodině. Ta je nám dána, má svá specifika a my s tím musíme nějakým způsobem pracovat. S Evropou je to podobné. EU tady je, my jsme jejím členem a musíme v ní existovat, protože nikdo nám žádnou jinou lepší unii nedá. Takže otázka podle mě ani tak nestojí na tom, jestli je nebo není EU reformovatelná. Pro mě osobně je jediná cesta v ní být a pracovat na tom, aby byla taková, jakou ji chceme mít. Jak se naše úsilí vyvíjí, uvidíme opravdu až časem.

Každopádně jsem rád, že jsme si názory vyjasnili a budu rád, když si o tom někdy popovídáme třeba o něco osobněji, než takto přes virtuální rozhraní. Přeji příjemné dny!
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 07. prosince 2012 - 00:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přirovnání EU k rodině bych viděl dvěma způsoby:
1. Táta Německo, máma Francie a kupa nezbedných pubertálních dětiček, kterým je neustále nutno připomínat, že musí mlčet a šoupat nohama, když dospělí mluví. Určitě každý známe větu "Dokud bydlíš s náma, tak budeš poslouchat". Rozdíl bych viděl v tom, že skuteční rodiče to většinou se svými dětmi myslí dobře. (což se o EU říci nedá.)

2. Rodina myšlena jako manželství. Manželka, ač je manželství oficiálně rovnoprávný vztah, je týrána svým neurvalým manželem. Ten ji občas zbije, často nadává, sex si vynucuje výhružkami, bez ohledu na její momentální rozpoložení a sem tam jí přidá nějakou tu Korunu, aby mohla nakoupit na nedělní oběd. A ona s takovým manželem prostě musí být, protože si ho jednou prostě vzala a rozvod nepřipadá v úvahu. Když do manželství vstupovala, byl Jarda hodnej, milej a pozornej. Až časem začal pít a pomalu se z něj stává násilník, ale nikdo jí lepšího manžela nedá. Nakonec si, přes všechny ty modřiny a otoky na těle, řekne, že on ten Jarda zas není tak špatnej chlap, sice mě bije a nadává, ale já ho určitě změním k lepšímu. Přece od něho neodejdu, co bych si proboha sama počala?

Takže asi tak.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 11. prosince 2012 - 23:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně jsem hrdý, když vidím, že do Plzně jezdí fotbalisté největších evropských klubů a s nimi stovky jejich fanoušků, kteří jsou v Plzni ubytovaní a nechávají zde své peníze. I z toho má město Plzeň profit a pro město je účast Viktorky kdekoli za našimi hranicemi obrovská reklama.

Omyl! Souhlasil bych jenom s tou reklamou, ale žádný finanční profit z toho Plzeň nemá. Ti fotbalisté a fanoušci zde sice opravdu utratí svoje peníze (zpravidla Eura, nebo Libry), ale tyto Eura a Libry si někdo nakoupí za naše Koruny a utratí je opět někde mimo naši republiku. Takže nula od nuly... Je to stejně lichý a demagogický argument, jako ten, který obhajuje pobídky pro zahraniční filmaře. Z nich také nemá ČR ani Korunu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15229
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 12. prosince 2012 - 00:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm... No a co když sem ten zahraniční fanoušek přijede bez eura v kapse, z bankomatu si vybere české koruny a ty pak utrácí? A nebo když nedejbože nevybere ani korunu a všechny své nákupy platí kartou?
Já třeba při svých cestách do zahraničí funguju zásadně tímhle způsobem, takže by mě zajímalo, kde tedy jako mé peníze končí a koho tím vlastně podporuju. Až doteď jsem myslel, že když zaplatím za hotel v Kerči, tak z toho má obživu hotel, jeho blonďatá slečna recepční, no a pak třeba ještě ta paní, co tam uklízí.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8390
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 12. prosince 2012 - 03:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to stejně lichý a demagogický argument, jako ten, který obhajuje pobídky pro zahraniční filmaře. Z nich také nemá ČR ani Korunu.

Co mi to jenom připomnělo...

Už vím! Tohle:
http://www.nechtenasbyt.cz/clanek/clanek-367.html
http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 12. prosince 2012 - 23:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: tahle strana se tváří sice zajímavě, ale...
http://www.freepub.cz/2012/nestanu-se-clenem-svobodnych-aneb-poli tika-is-dead/
Martin j: tvé peníze končí v bankách, (to máme banky, korporace... a už jsme zase u vševidoucího oka) i ti hoteliéři mají účty v bankách...
A odstavec nakonec...
Poslední dobou ve všem stále narůstá ono známé, rozděl a panuj...
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 12. prosince 2012 - 23:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co mi to jenom připomnělo... Ano, jelikož tuto stranu volím již od jejího vzniku v roce 2009 a rozhodl jsem se, že do ní po novém roce vstoupím. A jelikož mě tyto ekonomiké a vůbec politické záležitosti dost zajímají, tak čtu různé články, názory a úvahy na ten či onen problém. Zrovna konkrétně tenhle argument týkající se pobídek zahraničních filmařů jsem nedavno četl na webu Svobodných a protože s ním naprosto souhlasím, snažím se jej šířit dál. Média zatím těmto mimoparlamentním stranám příliš prostoru nedávají a spousta lidí tyto názory ani nezná. Zato názory pánů Kalouska, Nečase, Zaorálka, Filipa apod. už známe nazpaměť a stejně nám je televize předkládá týden co týden znovu a znovu.