K-report
 

Archiv diskuse Dopravní stavby ve městech do 01. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Dopravní stavby ve městech » Archiv diskuse Dopravní stavby ve městech do 01. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 15:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Náchod:
jsem jen hloupý výjimečný návštěvník Náchoda, dopravní špičku na I/33 jsem videl jen dvakrát.
Ale zásadní problém je podle mě kruháč na křižovatce Pražská X Němcova. Kruháč "zrovnoprávňuje" auta z vedlejší, do toho se pletou chodci, s tímhle přístupem tam kolony musí zákonitě být.

Řešení? Světla! Ideálně taková světelná signalizace, která při vyšších intenzitách nechá zelenou na hlavní svítit i 120s. Ono se to sice podle normy nemá, ale šikovný projektant SSZ by ji měl umět obejít - dnes v době dynamického řízení.

Patero SSZ na hlavní silnici (křižovatky a významné přechody pro pěší) a Náchod by mohl jet místo stát. Myslím si to.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5295
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 23:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix - problém spíš budou nepřiměřený intenzity průtahem města, kde je velká většina tranzitu do Klodzka a dál do Polska a z Polska do Čech, ale taky průtah I/14. Viz celostátní sčítání za rok 2005 v Náchodě. Čast průtahu, která je nejvíc zasekaná je od spojení I/33 a I/14, odkud společně vedou až ke kruháči Pražská x Plhovská, kde se dělí směr na Trutnov (I/14), na hranice (I/33) a nezanedbatelně také II/303 směrem na Hronov a Broumov. Tady v roce 2005 projelo téměř 16 500 vozidel/den, k letošku připočti dalších cca 15% dopravy navíc. To obávám se nepoberou ani ty semafory.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 22:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix: zrovna dnes jsem tam provedl ne zcela plánovanou inspekci :-) na dotyčném kruháči:

a ta fotka zcela jasně ukazuje, že největší průser není to, že tam nejsou světla, ale že na kruháči není dlážděný pás Kdyby tam byl, k žádnému takovému nežádoucímu upřednostňování by vůbec nemohlo dojít. Mimochodem asi za 5 minut, co jsem tam byl, jsem byl svědkem asi tří situací, co smrděly nehodou - v sobotu odpoledne! Takhle se dobře navrženej kruháč nechová... A to ten absentující dlážděnej pás je fakt jediná podstatná chyba celké křižovatky.

Mimochodem kousek od Náchoda chybí dlážděnej pás ještě víc na týhle křižovatce, ale tam je naštěstí jenom jeden dominantní směr...

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4461
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 15. ledna 2011 - 22:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se vyjádřil k tomu Náchodu. Jezdím tamtudy k sestřence směr Trutnov. nejzedím tam často, řekněme dvakrát do roka. Dovolil bych si to jednoduše napřímit do rovnice: nebyly kruháče - dobrý, jsou kruháče - špatný. Je to bohužel i v jiných městech. Dej úředníkovi práci a vymyslí kruháč. Tím neříkám, že jsou všude k ničemu - citlivě navržený kruháč občas pomůže. A ještě k tomu Náchodu, tak u toho podjezdu žel. tratě u nádraží si nějak nedovedu představit točit se třeba s autobusem.

Mě to přijde, ža ty kruháče jsou najednou nějaká móda. Něco jako radary. Kdejaká prdel světa, která nemá ani pořádnej obecní chodník a lidi se tam broděj v blátě, má na svým dvacetimetrovým průtahu obcí z každýho směru radar, který varovně bliká, když jedu nebezpečně třeba 54 km/h.
Stop zbytečné přetechnizaci & zpátky do mladší doby tyristorové
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5321
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 13:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša - obecně každej kruháč, kterej lze projet tak, že prakticky nemusíš kroutit volantem, je špatnej a nebezpečnej. Čili v případě tohoto kruháče není ani tak problém chybějící prstenec, i když by tam měl být, nýbrž malý poloměr středového ostrova. Stejně tak jsou problémem velké šířky jízdních pruhů na vjezdu, na samotném okruhu (právě na úkor toho ostrova uprostřed) a na výjezdu, to řidiče taky nijak nemotivuje k pomalé jízdě. Nemluvě o tom, že i když jsou tudy vedeny velké počty aut, je kruháč úsporně postaven evidentně v obrubách dřívější průsečné křižovatky, to znamená, že svou velikostí není schopen pojmout a zpracovat takové množství dopravy.

Ten kruhový objezd Vrchovinách je taky dílo. Ale zase, příliš malý středový ostrůvek způsobí to, že spousta řidičů to tam střihne rychleji, zvlášť při jízdě z Nového Města na Náchod.

Verusha - a co jiná rovnice, nebyly kruháče - bylo větší množství nehod s těžkými následky na zdraví. Jsou kruháče - většinou plechařina. Jinak souhlas, kruháč se musí umět postavit vzhledem tudy vedeným dopravním proudům, jinak moc nepomůže. V Brně máme šílenej kruháč třeba u Globusu, anebo v Dolních Heršpicích. Blbé jsou i kruháče o více pruzích na okruhu, ale to je spíš problém toho, že lidi tady neumějí moc jezdit jestliže takovýto kruháč má mnohem více kolizních bodů.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 16:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si to jednoduše napřímit do rovnice: nebyly kruháče - dobrý, jsou kruháče - špatný.

Já si dovolím jednoduše tvrdit, žes zjevně jezdil jen v dominantním směru po hlavní silnici.
Kruháče rostou jako houby po dešti taky kvůli tomu, aby měla vozidla z vedlejších silnic a ulic šanci se zařadit nebo hlavní směr zkřížit - v těch obcích jim jinak vznikají u příjezdů šňůry čoudících vozidel nervózně a často bezvýsledně vystrkujících čumáky zpoza rohů, mimo obec představují "nekruháčové" křižovatky státovek s vedlejšími silnicemi snad největší "hnízda" smrtelných a jiných vážných nehod.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4018
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 14:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Dovolil bych si to jednoduše napřímit do rovnice: nebyly kruháče - dobrý, jsou kruháče - špatný.

Jak správně poznamenal Jef, takto je to viděno optikou řidiče, který před přestavbou křižovatky jezdil vždy po hlavní. Kruháč minimalizuje počet kolizních míst (jsou na něm jen 4 oproti 24 na čtyřramenné průsečné křižovatce) a také následky nehod, protože vozidla se pohybují mnohem pomaleji.
Takže kruháče jsou u nás možná určitá "móda" po roce 1990, ale celospolečenské přínosy jsou neporovnatelné s drobným zdržením těch, kteří se dříve pohybovali v hlavním směru.

Jef: mimo obec představují "nekruháčové" křižovatky státovek s vedlejšími silnicemi snad největší "hnízda" smrtelných a jiných vážných nehod.

Ano, největší tragédie jsou průsečná křížení dvou silnic první třídy mimo obec, protože řidič přijíždějící po vedlejší je po několik desítek až stovek kilometrů zvyklý jet po hlavní a najednou musí dávat přednost. Každé takové křížení je křižovatkou smrti, kdyby zde byly kruháče ušetřilo by to mnoho životů. A přejíždět napříč I/4 po I/19 nebo I/6 po I/27 v nedělní večerní špičce, kdy ve směru na Prahu jede souvislý proud vozidel, to je opravdu lahůdka.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 15:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna na křížení I/4 a I/19 nedaleko obce Lety - přehledné křižovatce dvou hlavních tahů mezi volnými poli, provoz na druhé silnici lze sledovat stovky metrů dopředu - byla snaha problém nějak řešit pokud vím už v 80. letech. Předběhli legislativu a jako "zpomalovače" vyfrézovali před křižovatkou příčné pruhy, na kterých osobák skákal jako koza...

(Příspěvek byl editován uživatelem jef.)
huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.139.33
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 15:21:02    Odkaz na tento příspěvek  

Konečně: Michelská se zavře, zbourají tady most
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5392
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 12. února 2011 - 21:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Dělníci se do tunelů vrátí v dubnu, hustý provoz však lidem v okolí ničí zdi
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5419
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 20:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Náchod vyřeší špatnou dopravu, chce postavit malý obchvat a křižovatky
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 14:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomu článku na idnesu vůbec nerozumim. Pořád ho čtu dokola a zírám do mapy a není mi jasný, kudy by ten "malý obchvat" měl vést.

David jaša: Fail! Absence dlážděného prstence žádný průser není. U nákladních vozidel nemá žádný vliv na tvar dráhy ani rychlost průjezdu. U osobáků jen minimální. Podstatnou chybou celé křižovatky je její typ - okružní.

Verusha, Jef, Martin l: Tak ale pánové, musíte si uvědomit, co chcete. Jestli, aby na hlavní stály několika kilometrové kolony a dalo se do nich zařadit i z vedlejší, a nebo relativně plynule pomalu jedoucí hlavní s tím, že z vedlejší se do ní dá těžko zařadit. Z těchto dvou možností bych rozhodně raději volil tu druhou.

Okružní křižovatka má být ideálně na styku rovnocenných komunikací (tedy např dvou silnic II. třídy nebo dvou silnic I. třídy, třeba). Když se pomocí ní řeší křížení I.třídy s běžnými místními obslužnými, je to jak zrovnoprávnit kládu s klacíkem.

I sami dva pánové kritizující Verushu vyslovují vícero argumentů, proč by Náchodu pomohla světla - zvýhodnila by vozidla na hlavní, ale přesto by dala nějaký prostor k odbočení i vozidlům z vedlejší. Ideál.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 12:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, situaci v Náchodě neznám, ale v místech, kudy jezdím já, mě teda mnohem víc rozčilují nadbytečné a neustále přibývající semafory než kruhové objezdy.

Beru argument, že před kruhovými objezdy se občas ve špičce udělá fronta. Bohužel u nás kruháče nemají tradici a neumíme dost dobře jezdit po vícepruhových objezdech, tak se holt staví jen málo kapacitní jednopruhové. Pražský "kulaťák" jako tradiční dvoupruhový kruháč je každou chvíli někde uváděný mezi nejvíc nehodovými místy. Kdežto v řadě jiných zemí to "nějak funguje" i když se kruhově objíždí ve dvou, třech nebo více pruzích...

Nicméně před semaforem se v hustém provozu tvoří fronty zrovna tak. Navíc musím otrocky čekat na zelenou i tehdy, pokud nic nejede. Zejména při slabším provozu je to pěkná otrava, funkční zelená vlna je velmi málokde a semafory často fungují ve dne v noci. Nebo je naopak večer přepnou na "oranžovky", ale pak je to zase o život, protože na hlavní se jezdí stovkou...

Prostě mi z toho kruhový objezd (není-li zprasený typu malé kolečko namalované na vozovce) vychází určitě jako lepší řešení pro většinu míst. Ve špičce se můžou tvořit kolony, ale v hustém provozu je problém každá křižovatka. V běžném nebo slabém provozu mi kruháč zajistí plynulý průjezd. Musím sice zpomalit, ale to ti ostatní taky, takže, jak tady už zaznělo, následky případné nehody jsou spíš odřené blatníky než škody na životě a zdraví.

Přitom přibývají spíš semafory - jasně, ne všude se kruhový objezd vejde, ale třeba v Praze se taky mluví o lobby společnosti Eltodo, které se musí přihrávat pořád nové zakázky, nevím. Navíc semafor vyžaduje proti objezdu náklady na provoz a údržbu a když se občas porouchá, bývá z toho dopravní kolaps.
Honny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 09:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale třeba v Praze se taky mluví o lobby společnosti Eltodo, které se musí přihrávat pořád nové zakázky

Tohle Ti může říct kdokoli o čemkoli... Nějak tomu moc nevěřím. Nicméně za mě semafory taky nic moc.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 16:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Eltodo má smlouvu s městem na 15 let, podle oficiálních vyjádření města "na výstavbu nových a obnovu světelných signalizací". Pro takovéto dlouhodobé obecně formulované smlouvy je typické, že upravují velmi výhodné (jinak nedosažitelné) ceny za jednotlivou jednotku, podmínkou je však neustálý dostatečný přísun dalších "jednotek", tedy dalšího plnění. Navíc třeba developeři chtějí semafory před nová obchodní centra nebo bytové komplexy, městské části často usilují o co největší zabezpečení přechodů pro chodce... a výsledkem je červená na každém rohu.
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.202.132
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 09:45:04    Odkaz na tento příspěvek  

Navíc musím otrocky čekat na zelenou i tehdy, pokud nic nejede.

No, ono jde světla seřídit inteligentně, například tak, že volno má hlavní a když něco přijede po vedlejší, tak se "pustí". Bylo to v Praze na R7/K letišti, než tam napojili R1... V silnici byla nějaká smyčka, která detekovala, že přes ní jede něco kovového a pustila zelenou. Tam, kde je výrazný nepoměr intenzit je to ideální řešení...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6947
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 09:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam, kde je výrazný nepoměr intenzit je to ideální řešení...

V Kuřimi na jediné světelné to takto funguje od osmi večer do rána. Přijíždíte po vedlejší, svítí červená, přibržďujete a vtom skočí zelená. Jde si na to ale rychle zvyknout. Jen je potřeba vědět, že je po osmé.
České registrační značky

8. rok na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5939
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a výsledkem je červená na každém rohu.
Ve Varech se od semaforů spíše upouští, například když se chtělo semafor míti u vjezdu z AN na frekventovanou hlavní, tak prý magistrát řekl, že se šetří a tudíž světla nebudou. A už přes měsíc nefungují semafory také ve Dvorech.

Co se týče těch detekcí, jednou toto téma bylo v pořadu Stop! Rady řidičům, kde to popisovali jako zařízení, které je ukryté pod asfaltem a reaguje na váhu vozidla.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4159
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 21:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarylinmanson: Co se týče těch detekcí, jednou toto téma bylo v pořadu Stop! Rady řidičům, kde to popisovali jako zařízení, které je ukryté pod asfaltem a reaguje na váhu vozidla.

Na váhu to asi nebude, protože mám vyzkoušeno, že to detekuje i cyklisty.

mic: No, ono jde světla seřídit inteligentně, například tak, že volno má hlavní a když něco přijede po vedlejší, tak se "pustí".

Všechny moderní křižovatky už mají dnes dynamické řízení, které nejen detekuje výskyt vozidla nárokujícího si volno, ale i intenzitu dopravy a podle toho upravují signální plán.

Na některé křižovatky se skutečně hodí lépe světelná signalizace, jinde kruhový objezd, jinde stačí nesignalizovaná průsečná nebo styková křižovatka. Žádná z těchto možností není univerzální spása. Takové hospodské nadávání na kruháky považuji za folklór, ostatně znám spíše více nevhodně umístěných semaforů než kruhových objezdů. Onen pomyslný boom kruháků v posledních letech spočívá spíše v tom, že do roku 1989 se stavěly minimálně, takže se teď budují i v místech, kde měly být už dávno.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5487
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 22:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES: Řešením pro magistrálu by dočasně mohlo být snížení rychlosti v noci
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5488
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 25. března 2011 - 22:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej dotázek pro diskutující řidičskou veřejnost zde, kdopak jste už vyfásnul pokutu za rychlost na padesátce na 5. května v Praze?
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 19:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím jsem nic nedostal. Ta 50ka mne slušně s..e.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5491
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 23:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Mosteckým chodcům a řidičům semafor ukazuje, jak dlouho budou čekat
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5492
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 27. března 2011 - 23:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mihyl - já ji dostal. Bohužel, když jsem tama jel, nějak jsem přehlídl značku s padesátkou, tudíž jsem nevěděl, kolik mám vlastně jet. Ovšem takhle nejapně jsem se při placení na MP na Korunovační, kam jsem byl obsílkou pozván (z Brna!) vymlouvat nechtěl. Po zaplacení jsem se dal s milou slečnou policistkou do řeči, zajímalo mě mimo jiné, kolik na tomhle místě tak odchytnou řidičů. Říkala, že moc, protože ta značka tam vůbec není VIDĚT!! Dále jsem se dozvěděl, že to snížení rychlosti je dané snahou snížit hluk v oblasti, což prej příliš nepomáhá. To jisté ukrytí dopravního značení jsem si při druhé jízdě do centrální Prahy ověřil, ta padesátka se tam přece jen ztrácí v reklamních poutačích...Takže panstvo, zkuste to uhádat.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 28. března 2011 - 10:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Já vím, je to prales cedulí a bill a big boardů. Jenže ty cedule nesou někomu prašule a tak proč by se s tím někdo zaobíral. Z vlastní zkušenosti vím, že po 50ce každý šlápne na plyn a jede 70 - 80.
Nebyls náhodou na Korunní ? To je ředitelství MPP, Korunovační je na Pze 7 a nevím, že by tm byla někde služebna MPP.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. března 2011 - 14:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, že když to člověk nezná, tak je těžký v tom všech chaosu hledat dopravní značky. I když zrovna omezení rychlosti bývají i u středních svodidel.
Jinak směrem do centra člověka za křižovatkou s Jižní spojkou praští do oka, že prakticky všechna auta výrazně přibrzdí (zdálky to skoro vypadá, že tam zastavují) a kolem Kačerova jedou vzorně 40-60. Je tam měřený a sledovaný úsek, na kterém zpomalují i skupiny řidičů, které si jinak z ničeho nic moc nedělají (funkcionářské superby, auta prémiových značek, taxíky, některé dodávky...). Hned za cedulí "KONEC MĚŘENÍ RYCHLOSTI" provoz zrychluje na 60-100, aby ale po vjezdu do klesání s domy po obou stranách zase zpomalil.

Jinak mě zpočátku to zpomalení hrozně rozčilovalo a přišlo mi na té rovince jako zbytečná buzerace, ať tam radši platí 70 a vymáhají ji. I teď mě otravuje hlídání ručičky tachometru na tom rovném úseku, ale současně jako pracující poblíž s okny směrem k 5. května musím říct, že rozdíl v hluku je fakt veliký - rychle jedoucí auto podle hukotu hned poznám. A teď co byly první jarní dny, tak se hned objevilo pár lovců adrenalinu kličkujících mezi auty asi stovkou na řvoucích motorkách, před těma neochrání sebelepší okno...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5494
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 28. března 2011 - 14:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mihyl - prokázal jsem naprostou znalost pražských ulic , jistěže, jednalo se Korunní.

Jef - to že tam auta zpomalují je pravda, bohužel, když jsem tudy jel, moc aut se tu nevyskytlo. Tudíž mi jaksi nikdo nebránil jet rychleji. V kombinaci s přehlédnutím dotyčného dopravního značení jsem nakonec zadotoval zdejší MP.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 28. března 2011 - 17:25:53    Odkaz na tento příspěvek  

No doporučoval bych za měřenym úsekem moc nezrychlovat .. nad křižovatkou s Vyskočilovou stávaj občas policejní auta a pak si takový rychlošlapky hned vychutnávaj u sjezdu na pankráci .-)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2992
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No doporučoval bych za měřenym úsekem moc nezrychlovat ..

Mně to není třeba vysvětlovat, já na úsek poblíž Vyskočilky jen koukám z okna z práce... a když tam jedu, tak 50-60. Policie se celkem vyskytuje, ale stejně v žádnou denní dobu nejde říct, že by jezdili padesát všichni. Snad mimo ten měřený úsek.
A třeba dneska bylo teplo a postupně jsem (sluchem a případně následně i pohledem) registroval hned několik sporťáků jedoucích určitě přes sto...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 13:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už skoro rok se pracuje na "bypassu" úzkého úseku na Jižní spojce před lanovým mostem (směr Barranovský most). Jezdím tudy denně a tak bych se vás zeptal na názory. Ráno tudy jezdím směr barranďák a pokud jedu někdy až po sedmé, tak bývá kolona až k Běchovicím, někdy se už popojíždí od Černého Mostu. Budovaná přeložka sice asi zruší tu šedeátku a úzké esíčko, ale kolony aut od Běchovic podle mne nezmizí. Ty by podle mne zrušil až potřebný třetí jízdní pruh už od Průmyslový, což by ale znamenalo demolici OMV.

Jaký je váš názor?
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 8-2008

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 17:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Není to jen odemolici OMV, ale pokud se nepletu, je tam jestě nějaký most, či konstrukce.
Ta by musela taky dolů. Celkově z tohoto mam rozporuplné pocity. Podle mne by se na jednu stranu rozšiřovat spojka nemusela, ale lepší by bylo dostavět vnější okruh a přesunout tam kamiony a auta co jedou na druhý konec města. Ten okruh spojce částečně uleví. Dále by to chtělo nějak působit na lidi, aby se více jezdilo sockou.

Mno a nebo zdražit benzín - ubude dost aut. Tuhle větu ale berte jako blbý vtip, samotného mne ta cena dost štve.

Celkově je ta diskuse na delší dobu, nedá se vyjádřit jedním příspěvkem.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 18:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mihyl: souhlas s obojím -za pár let pomůže vnější okruh a neškodilo by, kdyby lidi nejezdili všude autem jen proto, že je to prostě módní životní styl
Ve vztahu k tomu druhému jsou přetrvávající zácpy jedním z korektivů, spolu zejména s náročností parkování - přece jen spoustu rozumných lidí neláká pořád viset v zácpách a hledáním místa trávit pomalu víc času než cestou samotnou (případně za parkování draze platit).

Podle mě ale spojce pomůže i samo to narovnání - na vytváření zácpy působí i to zpomalování a proplétání vozidel před zúžením. Navíc by výhledově mělo cca v místech současné stavby odbočovat pokračování Městského okruhu směrem na Spojovací (a přes Libeň a Povltavskou se okruh uzavře napojením do Blanky).
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 13:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neškodilo by, kdyby lidi nejezdili všude autem jen proto, že je to prostě módní životní styl

Tak zrovna tam bych řekl, že těch co jezdí za každou cenu autem nebude nejvíc.
Např. Já si můžu vybrat: Buď nasednu s přítelkyní do auta a za čtyřicet minut sedím v práci, nebo pojedu jedním autobusem do Staré Boleslavi, tam počkám na další, kterým pojedu na Černý most, kde přestoupím na metro a na Vysočanské zase přestoupím na autobus, který mne za cca 40 minut doveze před podnik a odpoledne zase zpět v obráceném pořadí.
A to bych klidně někdy jel sockou až bych brečel...
Dojíždějícím se ne vždycky dá s hromadnou dopravou vyhovět. O to víc mám dobrý pocit, když jedu pracovně na nějaká nádraží kolem Prahy a tam jsou kolem něho zaparkovány stovky aut. To je známka, že příměstká doprava funguje. Jen aby pak někoho nenapadlo ty stání zpoplatňovat...

Jinak na ten železniční most jsem koukal, tam by se třetí pruh vešel a ještě by zbylo.
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 13:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Ale no tak jasně, po vás dojíždějících z příměstských haciend poházených v rámci středočeské sídelní kaše ("urban sprawl") nemůžu chtít důsledné používání hromadné dopravy i tehdy, kdy zrovna nejedete do centra Prahy. A je fakt, že na plné Jižní spojce bude v ranní špičce nejvíc takových...

Já jsem mířil na Pražáky - třeba od nás z Prahy 6 je dlouhodobě naprosto extrémní otrava dostávat se v pracovní den autem kamkoli na severovýchod či jihovýchod, přesto spousta lidí míří automaticky k autu při každé cestě a celkem rychlou fungující MHD okázale ignoruje...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6101
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 16:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby lidi nejezdili všude autem jen proto, že je to prostě módní životní styl
Já to vidím především u mladých lidí. A dochází to tak daleko, že někteří raději sedí doma a nejedou na kalbu nebo na pokec apod. protože by museli sednout na bus/vlak.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 19:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: musím s tebou 100%ně souhlasit. Mam kámošku a ta bydlí na Žižkově. Místo toho aby používala MHD prostě sedne do auta a jede. Pak člověk poslouchá, jak nemůže zaparkovat před domem, jak jí auto očůrávají psy, jak do Běchovic je těžké projet, z Běchovic také atd.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6106
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 20:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mihyl: Už jsem to psal na K-report víckrát, ale klidně znova. Mezi mladými se hraje hodně na image, takže kdo jezdí autem (byť je to shnilý Escort z páté ruky), je IN. A ač věčně skuhrá na benzin, zácpy, díry v silnicích, tak tím autem pojede, protože po skončení školy nemusí stát 20 minut na zastávce a pak ještě přestupovat.
Ale někteří to přehánějí, překvapivě jde většinou o lidi ménší inteligence. Nechci se někoho dotknout, píši to vzhledem ke zkušenostem. Tak třeba se po skončení kalby ocitnou na FB šílené komentáře o tom, jak se lidi nemaj jak dostat domů, protože nikdo pro ně nechce přijet autem. Nevadí, že autobus jim jede v 17:55,18:10, vlak asi v 18:45. Ale museli by jet "sockou" a tím by se šíleně ponížili, že by to možná ani nepřežili. Nic na tom, že támhle dluží třeba 500 a v jejich statuse je asi 10 chyb.
Ale problém je i jinde. Ve špatné koordinaci JŘ, neb některé podniky si myslí, že spoj jednou za hodinu do vytížené oblasti středních škol + přidání posily v hodně hloupej čas. To čtvrťáky, s možností využití vlasního auta zcela určitě odradí. Dalším problémem jsou různé pochybné existence na nádražích a v autobusech.

A tohle všechno způsobí, že i já jedu radši autem než autobusem, přestože mi autobusy minimálně nevadí.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 22:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: máš pravdu, image je důležitější než cokoli jiného. FB a komentáře na něm nekomentuju, nemám FB a ani se nechystám se registrovat.
Podle toho co popisuješ, je to spíš lenost daného člověka se dostat z akce někam na MHD a tou domu. Leckdy je lepší jet MHD, ale vzpomenuli si na kalbu kolegy, který ožralý jak prase jel domů metrem, bylo by lepší ho odvézt autem. Ne že by dělal bordel, ale usnul a vzbudil ho fíra až když před polednem jel do depa.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5567
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 23:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Dobrovského tunely v Brně pojmou tisíce aut
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 10:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi mladými se hraje hodně na image, takže kdo jezdí autem (byť je to shnilý Escort z páté ruky), je IN.

Jo, to jsem si taky všiml, na druhou stranu bych možná aspoň v tomhle měl mít určité pochopení - já se sice od dětství zajímám o dopravní prostředky, vždycky mě bavily tramvaje, vláčky i kam jezdí který autobus a dneska se považuju skoro za propagátora používání veřejné dopravy (když to jde...), ale když jsem si v osmnácti udělal řidičák, tak jsem z toho chvíli byl tak nadšenej, že jsem se snažil všude jezdit autem taky... osmnáct mi bylo chvíli před maturitou, tak jsem se ještě honem snažil těch pár týdnů dojíždět do gymplu autem, aby mě pokud možno každej (a každá) viděl zkušeňácky parkovat před školou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 12:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dalším problémem jsou různé pochybné existence na nádražích a v autobusech"

No z většiny jsou na rozdíl od pochybnejch existencí za volantama celkem neškodný
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6119
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsou na rozdíl od pochybnejch existencí za volantama celkem neškodný
Mám trochu jiné zkušenosti...
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3821
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 18:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No funebráci ani sanitky na nádraží ani do autobusů moc často nejezděj. To spíš na ty silnice.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6120
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 18:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty ne, ale na silnici mi nikdo nevyhrožuje zmlácením, když mu nedám cigáro nebo dvacku na autobus? Sice, tím jak jsem starší, tyto výhružky mizí (musím zaklepat), ale přesto.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3822
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dnes už bych si netrouf o silnicích toto prohlásit. Těch případů kdy někdo bere spravedlnost do svejch rukou ať už dotyčnej spáchal za volantem prasárnu, jen něco zvoral nebo blbečkovi jen neuhnul přibejvaj.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5729
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 08:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Dobrovského tunely řeší opět soud, Brno chce zabránit přerušení stavby
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6345
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 12:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si opět střihl trasu Kroměříž - Brno - Náchod a zpět.

První vysloveně kolizní místo je hned za Brnem v Lipůvce u benziny - nevím, proč spousta řidičů ve směru od Brna stojí a snaží se marně odbočit na benzinu přes zákaz a plnou čáru, když pár metrů před nima je kruháč.

Taková ta nepěkná křižovatka před Svitávkou, to je taky docela gól, ale tam to asi není moc jak řešit.

Podjezd pod žel.tratí u Lačnova, nevím, kdo to vymyslel, jestli to nešlo jinak, ale jakmile jedou proti sobě dva kamioni, je na pár minut vystaráno. Stihl jsem se i nasvačit, dát si cigaretku a vypít půllitr vody.

Opatov hodnotím kladně, obchvat tomu velmi pomohl. Jen si nemyslím, že je nutné na obchvatu dávat cedule s názvem obce a snižovat tak rychlost.

MuN - ten by si zasloužil obchvat, je to v současnosti asi největší zdržovačka na celé trase, průjezd se mnohdy počítá v řádech desítkách minut.

Libchavy a České Libchavy - dlouhá rovinka v obci svádějící k rychlejší jízdě, většinou u hospody benga. Tam by, podle mne, klidně mohla být šedesátka. Přehledný je to tam dost.

Vamberk - opět, obchvat dost pomohl, konečně se nemusí jezdit městem - kamiony přes náměstí jistě nebyly nic příjemného.

Dobruška - skoro pokaždé, když tama jedu, je na příjezdu do obce před křižovatkou směrem na Opočno nějaká nehoda. Hold to tam svádí k ostřejší jízdě. To by chtělo nějak vyřešit.

Vrchoviny - úžasnej minikruháč, na kterým se jezdí stylem: "Tady byla dřív hlavní, takže jedu, a ty počkej." Divím se, že tam ještě nebyl žádnej větší průser, nemluvě o odbočkách na Provodov a do Nového Města podél žel.trati, které jsou asi tak metr od sebe :-)

Náchod - první kruháč je asi tak nejmenší zlo, nicméně za dob, kdy tam byla klasická křižovatka, kolizních situací tam bylo méně, a provoz byl tak nějak plynulejší. Druhý kruháč - když pominu, že kamion tam má lehké potíže, tak proti němu nic nemám. Třetí potřeba byl, tam není moc co vytknout, po lehkých úpravách by byl ještě o něco použitelnější. Tam je spíše problém, že jsou dva kruháče dost blízko sebe, takže pokud stojí jeden, stojí i druhej.
Dost nepříjemná je teďka křižovatka Kladská x Nad Celnicí, nicméně provoz je tam minimální.

To jen tak, zrovna jsem si na to vzpomněl. Spoustu jiných věcí, například specialitky kolem Svitav a Ústí nad Orlicí o různém pochybném omezení rychlostí, kterých opět tak nějak přibylo, nebo o tom, že se opět posunulo pár cedulí obcí směrem "do lesa", taky pomlčím.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 16:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o různém pochybném omezení rychlostí, kterých opět tak nějak přibylo, nebo o tom, že se opět posunulo pár cedulí obcí směrem "do lesa", taky pomlčím.

Teď jsem se vrátil z Rakouska, kde jsem najezdil nějakých pár km po Bundesstraßen a nestačil jsem se divit. Omezení rychlosti v obci natěsno k prvnímu a poslednímu baráku, žádnýho půl kilometru před obcí v lese. Některý osady a menší dědiny mají omezení jenom na 80. Jinak zbytek cesty konstantních 100 a občas nějaká křižovatka omezená na 80, nebo 70. Velmi zřídka se objevila 80 s dodatkovou tabulkou, která vysvětlovala, že se jedná o Umweltschutz, nebo Lärmschutz.

Ale taky se musí nechat, že na rychlosti 100 km/h mají silnice mimo obec dostatečně připravené, stejně tak mají zajištěnou bezpečnost. Například jsou tam na minimum omezené křižovatky, kde by auta odbočovala vlevo přímo z jízdního pruhu.
Trupmanův profil na TWB - občasné dávky fotografií z ČR i ze zahraničí
---
FOTO-OLOMOUCKAMHD
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 16:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podpořím Trupmana s jeho chválou rakouských silnic. Obzvlášť rakouský venkov má velmi komfortní silnice s obchvaty či civilizovanými průchvaty obcí. Tam, kde je v CZ padesátka, protože v dáli je vidět střechu první rozpadlé stodoly, tak v takovém místě je v A stovka nebo občas sedmdesátka. Na řadě míst je před obcí napřed zpomalovací "70", cca o sto metrů dál je začátek obce s "50". Celkově mám dojem, že rakouské (nejen rychlostní) značky jsou tam, kde mají být - a proto jsou respektovány. Naopak ve městech a městečkách jsou velmi časté "zóny 30", což není buzerační kapric, ale transparentní ukázka, že se nejedná o nějaký zkracující průjezd, ale o klidovou zónu pro místní obyvatele.

Ale abych jen nechválil rakouské silnice: na "vydrbávku" narazí moravský řidič na křížovatce dálnic S5, A22 a S3 u uzlu Stockerau (Knoten Stockerau). Kdo nemá nastudovanou trasu podrobně a nepoužívá GéPéeS (Gde Proboha Su?), tak při cestě od Sankt Pöltenu na Břeclav podle prvních směrovek na CZ může uhnout na S3 vedoucí na Hollabrunn a Znojmo. Ovšem správná cesta z tohoto dopravního uzlu na moravské dálnice vede dále po A22 podle dopravního značení směr Wien. Naja, ani v Österreichu není to dopravní značení zcela dokonalé.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5803
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 17:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - hezkej výčet dopravních míst cestou na Náchod. Tu trasu jsem loni a letos projel několikrát, takže si dovolím pár poznámek doplnit.

Lipůvka - sám jsem se s odbočením vlevo k benzínce před Lipůvkou nesetkal, spíš menší zdržení v koloně před kruháčem. Ráno vcelku nárazově, horší je to v odpolední špičce.

Nepěkná křižovatku před Svitávkou myslíš kterou? I/43 x II/150 na Boskovice, nebo tu u viaduktu u Labutě?

Podjezd železniční tratě u Lačnova? Nemyslels náhodou Lány (ještě před Svitavami)? Viadukt u Lačnova je v pohodě projetelnej, tam je to široké až až (mezi oběma křižovatkami I/43 s I/35). Pokud si myslel Lány, tak to jo, to esíčko je nepříjemný, zvlášť vybafne-li na tebe právě ten kamion. Tam se neřešilo v době stavby koridoru v souvislosti s plánovaným obchvatem I/43, kterej bude právě začínat na začátku toho esíčka, povede vpravo podél trati až ke křížení s I/35.

Obchvat Opatova je super, a to zpomalení na padesát je nutný, jedeš přes obec, hlavní kříží pár vedlejších a je tu přechod.

Česká Třebová - Vamberk - největší zdržovačka. Průjezd dlouhými městy, dlouhými dědinami, obchvat by tu svoje určo udělal.

Obchvat Vamberka - naprostý luxus.

Rychnov nad Kněžnou - tady je hodně schovanej železniční přejezd, spousta cedulí a značek a mezi nima kříže.

Dobruška - u te křižovatky se silnicí na Opočno jsem já naopak nepotkal žádnou bouračku. Spíš se mi to nepěkně jeví kousek dál, s křižovatkou se silnicí na Deštné. Je tu sice padesát, ale široká silnic moc k dodržování rychlosti nepřispívá. Do toho přechod pro chodce.

Nové Město - průjezd městem, pokud se jede přes centrum ok, pokud okolo přes Krčín na Vrchovinu, no to je humpl maximální. Takovej tankodrom se nevidí často a dost nepřehlednej je podjezd pod tratí na jeden pruh.

Křižovatka ve Vrchovinách je hodně blbej vtip. Sice jsem se tu nikdy nesetkal s prasostylem jízdy, ale ta křižovatka je celkem blbě udělaná, takže to na nějakej malér ještě čeká.

Průjezd Náchodem a zdejší kruháče - město dost trpí tranzitem na Polsko, takže ve spičce stojí celej tah kolikrát až po napojení I/14 z Rychnova. Kruháče to pravda zpomalují, ale nevím, jak by fungovala doprava z vedlejších ulic bez nich.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6369
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 21:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepěkná křižovatku před Svitávkou myslíš kterou? I/43 x II/150 na Boskovice, nebo tu u viaduktu u Labutě?
I/43 x II/150 na Boskovice.

Podjezd železniční tratě u Lačnova? Nemyslels náhodou Lány (ještě před Svitavami)?
Jasně, Lány, sorry, pořád se mi to plete...

a je tu přechod
Aha, tak toho jsem si zatím nevšiml :-)

Rychnov nad Kněžnou - tady je hodně schovanej železniční přejezd
Jo, je fakt, že ten je taky dost nepříjemnej. Dřív se před ním navíc muselo prakticky zastavit, protože průjezd připomínal tankodrom, vlastně to bylo, jak kdybys přejížděl jen samotné kolejnice :-) Navíc je tuším bez závor?

pokud se jede přes centrum ok
Pro řidiče ano (až na úzký výjezd z náměstí), ale pro místní a turisty asi moc ne.

pokud okolo přes Krčín na Vrchovinu, no to je humpl maximální
Tak tama jsem snad nikdy nejel, nebo si to nevybavuju. Budu se tam muset podívat, příští týden tam beztak pojedu znova, tak se mrknu.

město dost trpí tranzitem na Polsko
Jasně, ale tak to je taky tím, že na ul.Polská kdysi zrušili jeden pruh - právě ten odstavnej pro kamiony - a od té doby to tam tak trochu stojí kompletně. Kruháče minimalistických rozměrů tomu taky nepřidaly. A když se k tomu přidala rekonstrukce ul.Komenského, po které alespoň číst místních jezdila kvůli ušetřenýmu času, tak to byl konec definitivní.

ale nevím, jak by fungovala doprava z vedlejších ulic bez nich.
Jak kdy, jak kde. Já si to teda pamatuju jen jako spolujezdec, ale jezdil a chodil jsem tama pravidelně (do školy). U nádraží je kruháč určitě velkou pomocí, ten u žel.viaduktu, nevím, u toho mám smíšené pocity, je fakt, že je tam 5 cest, takže nějakou práci to taky udělá. Ten pod nemocnicí ale potřeba určitě nebyl, to mi prostě nikdo nevymluví. Dokonce bych řekl, že blahé paměti tam byl provoz i plynulejší bez něho. Problém těch kruháčů je spíše ten, že jsou dost malý (hold jsou stavěny na původním prostoru křižovatky) a tím, že minimálně přes dva vede veškerej tranzit, vznikají tam dost blbý situace při průjezdu kamionů.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 23:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že:by:
Ale abych jen nechválil rakouské silnice: na "vydrbávku" narazí moravský řidič na křížovatce dálnic S5, A22 a S3 u uzlu Stockerau (Knoten Stockerau).

Vy jste jel se mnou v autě, že? Korneuburg už nikdy více nezapomenu!
Trupmanův profil na TWB - občasné dávky fotografií z ČR i ze zahraničí
---
FOTO-OLOMOUCKAMHD
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 12:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Trupman (1017)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6380
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 22:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodatek k mému příspěvku:

Solnice - staví se novej kruháč, údajně kvůli lepšímu odbočování aut ze Škodovky na hlavní.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5807
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 19:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Solnice - kruháč super! Teď ještě aby se takhle podobně umravnilo to křižovatkový letiště v Dobrušce - jak na Opočno, tak i na Deštnou.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5875
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 22:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přehrada: Chataři kritizují obousměrný provoz
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7327
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 18:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přehrada: Chataři kritizují obousměrný provoz

Sakra, v poslední době jsem tam jel dvakrát - směrem od hráze a ani mě nedošlo, že je tam obousměrný provoz. Jen jsem si říkal, že tam přibyly retardéry kvůli cyklistům.
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5883
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 19:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Řidiči projedou po pražské Jižní spojce snáz, má nové „rameno“
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5890
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 19:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Obchvat Brodu se stále nechystá, chodci proto znovu zablokují přechod
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62475
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 09:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Faktem je, že jízda po obchvatu se nevyplatí skoro ani ve špičce...

Edit:
A koukám, že i různé plánovače tras vedou přes místo, a ne oklikou po obchvatu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz