K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 05. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 05. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 13:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Hradní partička má do 10 členů. Ale v Praze je asi 40 divadel, která mají každé nejméně 30 zaměstnanců. Tito lidé zjevně smýšlí levicově, což dokázal jejich boj proti Richterovi. To, že někteří z nich byli proti minulému režimu je na pravici neřadí.

Obecně Charta a podobné projekty byly projevy nespokojenců v rámci levice, i když je někdy KSČ prohlašovala za "pravičáky".
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 13:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: "Franko trestal vězením a mučením lidi hovoříci těmito jazyky." A jak jste na to přišel?

Pokud jde o první ČSR, z čeho podle Vás plynula nespokojenost Slováků a Rusínů?

"Nic takého v diktatuře sadisty Franka." Máte někde doklady o Francově sadismu?

S tím Chebskem je podstatné, že jde o území, které není historicky české. Po válce se tam obyvatelstvo komplet vyměnilo, tudíž neexistuje taková identita.

"Všechny státy s velmi nízkou hodnotou HDP mají tendenci k velkým přírůstkům."

Španělsko nemělo před občanskou válkou nijak extremně nízké HDP, podle údajů z předválečných ekonomických časopisů.

"Občanskou válku vyvolali fašisté, kteří odmítali sekulární a demokratickou republiku."

Občanskou válku vyvolali generálové, kteří odmítali možnou orientaci země na SSSR. O náboženství tehdy nešlo, první vůdce spiknutí byl zednář, a tedy zastánce sekularismu.

Pokud jde o Churchilla, ten měl k Francovi celkem pozitivní vztah, narozdíl od Atleeho.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další blud Všdho. Pravičáků je právě mezi umělci většina. Viz Holubová, Nárožný apod. Většina z nich podporuje pravičácké strany na čele s asociální TOP09, jejíž politikou je okrást chudé a obohatit bohaté.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: V pravicovém prostředí USA by se v milionovém městě 40 profesionálních divadel neuživilo.

Pokud tedy někteří z nich podporují pravicové strany (a lze pochybovat o pravicovosti TOP, která zvyšuje daně, to není moc pravicové), potom tak činí z neznalosti nebo přímo z hlouposti.

Protože, když šlo o skutečně pravicového radního Richtera, na něj se slétli, jako roj včel.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd, vy jste asi natvrdlý, že nerozumíte příměrům. jinak nechápu vaše reakce. Tak opět boj v občanské válce nebyl bojem mezi Hitlerem a Stalinem, ale jako mezi Hitlerem a Churchilem. Tedy mezi pravicovou diktaturou podporovanou katolickou církví odmítající sekularizaci a demokratizaci společnosti a mezi demokratickou sekulární společností.Ten příměr byl dán záměrně, aby neznalí neskočili na vaše lži o bojích mezi fašisty a komunisty, což neodpovídá historické pravdě.
Orientace na SSSR je lež. Válku vyvolali ti, kteří odmítali snížení vlivu církve ve společnosti, modernizaci společnosti a španělský identifikovali se slovem kastilský a pro které Španělsko nebylo ádným Švýcarskem Pyrynejského poloostrova, ale pooouhou Velkou Kastílií a kteří odmítali práva odborů, sociáln prostupnější společnost a hlavně snižování bohaté elity a chudých mas. Vaše tvrzení na orientaci na SSSR je neuvěřitelně živá.
Ad. Rusíni. Rusíni neboli Malorusové neboli Ukrajinci neměli s ČSR velké problémy. Samozřejmě, že jejich přáním byla velká a nezávislá Ukrajina, ale v podobě okupace Západní Ukrajiny Polskem a existenci USSR dost těžko uskutečnitelné přání. Pár jedinců aspirovalo na větší autonomii Podkarpatské Rusi jako přidruženého celkuk Československu.
Jaký problém měli Slováci? Skoro žádný. Rozhodně všem nešlo o snížení státního státotvorného národa Slováků na roveň národní menšiny, což byl autonomistický program HSĽS. Můžeme se bavit o větší pravomoci VÚSC jako zemí či vytvoření federace, ale musíme mít na paměti, že většina SLováků ať již na pozici čechoslovakismu či státu federace Čechů a Slováků nestála na pozici národní menšiny či-li autonomie. Rovnoprávné postavení na straně jedné (ať již součástí čs. národa, zemské, spolkové federální úrovně) či podřízené autonomní postavení na straně druhé(politika HSĽS) je diametrální rozdíl. Snad víte, že podřízená autonomie Slovenska by znamenala klesnutí Slováků z úrovně vládnoucího národa či spoluvládnoucího národa na roveň podřízené národní menšiny. Zapojte už k sakru mozek. Autonomie Slovenska bez adekvátní autonomie Čech a Moravy by znamenala snížení a ponížení Slovenska a Slováků v Československu z (spolu)vládnoucího národa na úroveň národní menšiny. A to je nic jiného než ponížení. Takže toto bylo hodně kritizováno i z federalisticky smýšlejících Slováků, kteří odmítali tento posun k národní menšině.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No VŠD. TOP 09 odmítá progresivní daň a zvyšuje DPH, což je pravicové zvýšení daní neboť zvýšená DPH na základní zboží zasáhne chudé a nikoliv boaté skupiny obyvatel, kterým TOP 09 ještě z minulého volebního období výrazným způsobem na daních ulevila.
Co se týče USA, tak úroveň kinematografie ukazuje, že se spíš člověk diví, že se uživí byť i 1 profesionální divadlo, jelikož většina produkce je ubohou pakulturou, stejně ta pagastronomie rychlého občerstvení. Navíc v Praze je drtivá většina divadel malá s velmi malým počtem míst. Jsou to spíš divadélka. A co se týče představení, tak jsou rychle vykoupena i měsíc předem. Dotace do kultury s výsledkem nižší ceny lístků, které si mohou dovolit i chudší vrstvy považuji za hodnotnější než další nárůst bohatství Kellnerům, Bakalům či Krejčím.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:59:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě (v návaznosti na příspěvek Všd z 12.19 hod) aby se obecně vědělo, jak Všd bloguje (i na železniční téma). Adresa je: http://antiqueer.bloger.cz/ Přeji příjemnou zábavu.
Vskutku zajímavý případ. Že by potlačená a nepřiznaná homosexualita? Něco podobného se traduje o Hitlerovi.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 15:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: ale jděte. Sám jsem proti Richterovi nedemonstroval coby levičák proti pravičáku, ani coby divadelník, ani coby častý návštěvník divadel, ale coby občan proti zastupiteli sice zvolenému, ale do konkrétní funkce dosazenému a kterého považuji za nekompetentního. Ostatně jeho okřídlený výrok o divadle a rohlících není jednoduše pravicový; spíše takzvaně neoliberální. A velká část demonstrujících (ostatně tak jako většina obyvatel) prakticky nemá politické povědomí a Richter se jim prostě nelíbil, stejně jako se jim přestal líbit Bém, který přece býval takový sympaťák, žejo. Ale konec, je máj, je čas jít na Petřín a líbat se jak o život navzájem, kluci s klukama, holky s holkama.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 15:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Většina umělců by z podstaty měli být levicoví, protože (a "nekomerční" divadelníci snad nejvíce) jsou existenčně závislí na nějaké formě přerozdělování (dotace divadlům, stipendia pro výtvarné umělce atd.). Tak to taky bylo za první republiky. Ovšem komunisté u nás "levičáctví" totálně zdiskreditovali, takže vyznávat nebo veřejně vyjadřovat levicové názory se ve velké části společnosti, včetně oficiální kultury, stalo na dlouho tabu. Teprve teď, po 21 letech od Listopadu, se pomalu dostáváme k tomu, že ne vše levicové je automaticky považováno komunistické a zavrženíhodné.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6364
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 15:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autonomie Slovenska bez adekvátní autonomie Čech a Moravy by znamenala snížení a ponížení Slovenska a Slováků v Československu z (spolu)vládnoucího národa na úroveň národní menšiny.

Ale autonomie Slovenska byla, a nemyslím jen krátkou éru druhé republiky, ale hlavně poválečnou éru 1945 - 1968 (i když v letech 1960 - 1968 hodně okleštěná), kdy na Slovensku existovaly ústřední slovenské orgány, které v českých zemích neměly protiváhu (Slovenská národní rada, Sbor pověřenců atd.) a určitá nerovnováha v tomto zůstala i po vzniku národních republik v roce 1969 (na Slovensku měli zvlášť např. Slovenskou akademii věd, Slovenskou televizi apod.).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 16:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt+Walbrzych: Tady je problém, že někteří lidé odmítají uznat, že určitý jejich postoj je levicový. A demonstrovat proti někomu jen z toho důvodu, že není sympatický, považuji za projev osobní nezralosti.

3xhonzík: Pokud ta divadla mají dost vysokou návštěvnost, v poměru k celkovému počtu míst, a přitom málo peněz, měla by zvednout vstupné, nebo si říct o peníze Paroubkovi. A ne je chtít od daňových poplatníků.

Další možnost je, hledat si větší sál ...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 16:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Pokud by španělští republikáni byli skutečně zastánci demokracie a lidských práv, proč se tak velká část občanů přidala na stranu povstalců? A proč ostatní demokratické země neintervenovaly ve prospěch republiky?

Dále proč republika tolerovala útoky ozbrojených band na kostely, fary a kláštery, již před vojenským povstáním a po něm začala duchovní masově vyvražďovat? Takhle jedná demokratická vláda?
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 17:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Triplehonzík:

Jo, třeba Holubová je tak pravicová, že před pár lety říkala, jak je ta ČSSD a Paroubek úžasní. Tohle by skutečnej pravičák řekl možná tak po té, co dostal 5x pěstí do hlavy. Ostatně to co napsal Kubrt se dá lehce naroubovat na nastupující generaci. Obecně platí, že na západ od našich hranic, že mládí je levicove a stáří pravicové. Tady má levice ve věkové kategorii 1x-2x totálně zničenou reputaci dalo by se říct na desítky let do dopředu. To navzdory tomu, že spousta toho, co chtějí je spíš doménou levice. Dokavaď bude to jediné co ČSSD nabízí, pivo za 2 kč a 13. důchod, tak cool nebudou ani kdyby se na hlavu postavili.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 18:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink: Možná byste se divil, v chudších krajích volí ČSSD a KSČM hodně mladých lidí. Ne všichni to přiznávají, ale i těch, co se k tomu hlásí, je nezanedbatelné množství.

Stále se učí, že interbrigády hájily demokratický režim proti Hitlerovcům, ale na druhé straně si děti nepamatují minulý režim a pamětníci si pamatují spíš to dobré.

Kdybychom změnili celkové levicové ladění výuky dějepisu a občanky ...

Navíc, mladí skutečně naráží na strukturální problémy. Oni by volili pravici, ale současné vládní strany se tak nazvat nedají. A když si mají vybrat mezi pravicovým a levicovým zlem, zvolí si to, co vyjde lépe pro ně samotné. V případě studentů nebo lidí, kteří si nemohou sehnat práci odpovídající svému vzdělání, to mohou být ČSSD, KSČM a také DSSS.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 19:01:39    Odkaz na tento příspěvek  

Nejen mladí narážejí ..

Konec konců, díky nezkušenosti (mj. i s tim minulym režimem) si můžou spíš nechat něco nakecat propagandou a volit "novou" topku nebo "lidový" véčkaře, zatimco starýho kozla odkojenýho meziřádkovym čtenim ruďasa to buď ani nenapadne, nebo by si pak musel nafackovat ještě dřív než Vítek provede coming-out.

A bohužel, tvrdý fakta změněnym podánim dějepisu a občanky nepředěláte. To už na svou kůži poznali i ideologové a redaktoři za bolševika, někteří ještě předtim, než otočili kabáty modrou stranou navrch.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 19:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybychom změnili celkové levicové ladění výuky dějepisu a občanky ...
... tak zůstane fašista fašistou a paranoik paranoikem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 20:37:32    Odkaz na tento příspěvek  

A katolík katolíkem.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale prdlajs máme hodně pravicový dějepis. Vůbec n apříklad nekritizuje podporu fašistických režimů v Latinské Americe ze strany USA, okupace států Ameriky ze strany USA, masakry a porušování lidských práv ze strany USA v AMerice, ale i jinde. Máme primitivní fašistický pro americký dějepis a lžeme. Proto nám rostou samí VŠD s jejich podporou Pinochetů, Salazarů a Franků s jejich sadistickou politikou.
Všd: Zase lžete Republika nikoho nemasakrovala. Katolický klér stál na straně španělského fašismu. Tečka.
Zvýšit cenu? Ne. I chudí lidé mají právo na divadlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quex. Druhá republika měla být přetvořena ve spolkový stát, to se nestalo kvůli březnu 1939, jinak to mělo být jako spolkový stát, proto se užíval jen střední znak. Nedošlo tedy ke vnziku třetího celku z čech a moravy, jak se plánovalo.
Dále po válce byly opět návrhy na spolkový stát třeba ČSNS ústavní návrh 3 spolkových zemích. Č, MS, S. Nedošlo k němu vzhledem k únoru a pak došlo k likvidaci české a moravskoslezské samosprávy.apod.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3733
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z tisku:
Další snížení státního příspěvku krajům na železniční dopravu o více než 1,86 miliardy korun, schválila minulý týden vláda.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Zatímco takhle si pěstujeme nové voliče ČSSD a SZ.

3xhonzík: Ale právě o tom jsem psal. V banánových republikách se děly mnohem větší hrůzy a s přímou podporou USA, narozdíl od Francova Španělska.

"Republika nikoho nemasakrovala"

Jistě, ty tisíce kněží, řádových sester a katolických aktivistů zemřely v tak krátké době přirozenou smrtí ... Kdo Vám tohle bude věřit?

"Katolický klér stál na straně španělského fašismu."
Zvláště klér z řad etnických menšin, že ano ...

"Máme primitivní fašistický pro americký dějepis a lžeme."

Mám známého, který vystudoval kombinaci učitelství dějepis-angličtina a rozhodně netvrdil v předmětu, kde jsme se zabývali výukou dějepisu v zahraničí, že by byl stejný, jako v ČR, spíš naopak.

"I chudí lidé mají právo na divadlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

A na co ještě mají chudí lidé právo? A proč by to měli pracující platit ze svých daní? Pokud tu většina občanů bude jen stát s nataženou rukou a menšina je bude živit, potom to dopadne hodně špatně.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 22:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/11701.html

Blisty jsou jako celek spíš doleva a Zvánovec opravdu není klerikál, ani fašista. (Pokud vím, je to člověk blízký SZ.)

"16. 6. 1936 interpeloval Gil Robles vládu, aby zabránila násilnostem: oznámil, že anarchisté vypálili 170 kostelů, že bylo zavražděno z politických důvodů 269 lidí a 1287 zraněno, že bylo zdemolováno 69 kanceláří politických stran a vyrabováno 10 redakcí, že propuklo 133 generálních stávek a 218 dílčích."

To celé ještě před začátkem války. Gil Robles byl po válce Francovým odpůrcem a žil v Portugalsku u následníka trůnu Juana (otce dnešního krále).

"Celkově se dá říci, že zahraniční pomoc oběma stranám byla lidsky i početně vyrovnaná. Jenže povstalci byli schopnější vojáci."

To pro ty, kteří si myslí, že frankisté zvítězili nezaslouženě.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 22:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VŠD: Zatímco takhle si pěstujeme nové voliče ČSSD a SZ.
Jak nejapné! Kdybyste měl aspoň trochu úcty k empirii, nemohl byste to s ohledem na tzv. studentské volby napsat.
Pokud vám není naše dnešní mládež dost pravá a píšete tu o levicovém dějepisu, pak opravdu máme co do činění s falangistickou paranoiou.
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 22:47:41    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Vše a ostatní katolické fanatiky: co říkáte tomuhle ?
http://www.ceskenoviny.cz/diskuse/index.php?command=reaguj&typ=0& idtyp=631845

Jakkoli s Hegerovou reformou dost nesouhlasím, tak tohle je rozumné. A už se těším, jak budou při projednávání tohoto zákona fráterníci prskat víc než křečci...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 00:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

většina chudých živí malou elitu bohatých. Ono platí jednoduchá zásada ty nejhůře finančně ohodnocené práce jsou podfinancovávány a naopak ty nejřímovější jsou nadfinancovány. Rentiéři například nedělají vůbec nic, na ně makají ti chudí. Takže asi tak.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 02:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Tak jasně, vyhrála, ale to jen díky tomu, že vymývání mozků skrze "Přemluv bábu" bylo intenzivnější, než vyprávění učitelů o Španělské občanské válce.

A to nemluvím o ČPS, která má k ČSSD a SZ rozhodně blíž, než k TOP 09 a ODS, a která uspěla. DSSS je kapitola sama pro sebe, její výsledky byly silně ovlivněny přítomností Romů v okolí té které školy.

Každopádně, já osobně TOP 09 a ODS nemusím, zvláště ta druhá má pohled na svět zúžený na peníze. Já jsem zastánce konzervativní a ne liberální politiky, mé názory jsou tedy odlišné a ekonomicky od zmíněných dvou stran nalevo.

3xhonzík: Hodnota práce odpovídá tomu, kolik jsou za ni zaměstnavatelé ochotni zaplatit. Pokud je po určité práci nízká poptávka, potom je logicky špatně placená.

Jako soudný člověk jsem se uměl smířit s tím, že práce, kterou nabízím, má nízkou hodnotu a beru proto málo. S čím jsem se smířit nehodlal, byl totální nepořádek v jednom zaměstnání, ze kterého jsem odešel za pohnutých okolností (zde o tom psát nehodlám, někteří možná vědí).

Rentiéři jsou kapitola sama pro sebe a tvoří zanedbatelnou část voličů. Mnohem více je odborníků na zodpovědných postech, kteří si velké peníze zaslouží. Potom tu jsou, hlavně ve firmách žijících ze státních zakázek, lidé, kteří berou těžké peníze za to, že občas přijdou na nějaké jednání a tam něco málo odprezentují, ale takoví tam jsou většinou z toho důvodu, že je trh pokřiven. Ve firmách, které nedotuje nějakým způsobem stát, takových moc není (v těch menších nejsou vůbec).

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 03:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek k zamyšlení (netvrdím, že s ním souhlasím!): http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stanislav-komarek.php?itemi d=9905

Citace: I ve vývoji lidských společností jsou patrné zcela podobné trendy: aztécká kultura se svým přebujelým vzýváním smrti, války a tisíci lidských obětí ročně už jen čekala na Cortéze, jak udělá „úkrok stranou“ a vyvrátí ji. Pozdní ludvíkovská Francie s přebujelým dvorem, neschopná omezit privilegia šlechty a duchovenstva, zrála pro revoluci jako hruška v letním slunci. I současná euroamerická kultura má, zdá se, svou evoluční past - všeobecné volební právo.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 03:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmBč: "Další snížení státního příspěvku krajům na železniční dopravu o více než 1,86 miliardy korun, schválila minulý týden vláda."

S tím nemohou souhlasit, ale na druhé straně zde vidím naději, zbavit se monopolu ČD a předat některé spoje společnostem, které by je provozovaly za nižší ceny.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 03:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale prd. Evoluční past má jméno kapitalismus a vykořisťování, které nabývá obludných rozměrů. Přijde krvavá revoluce jako ve Francii a pracující si to s elitou vyřídí gilotinou. Elita již dlouho zase neviděla krvavou sociální revoluci, tak hald ji to bude lid muset připomenout, aby opět získala pokoru, která ji zase chybí.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 03:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsd: Jo, par relativne vydelecnych spoju se preda a zbytek zrusi. A lidi, muzete se jit klouzat.

Vysledek? Vzroste nezamestnanost a tudiz davky, poklesne spotreba a tudiz vyber dani. Ztratime mnohem vic, nez snizenim prispevku usetrime. (Jako obvykle. Setreni, at to stoji, co chce.)

A vydeseni Reckem skoncime v Albanii. A nejspis mnohem dal.
Utúlien aurë...
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 09:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ABCDE:
Zabíjení je zabíjením, ať tomu říkáte jakkoliv.
Fráterník - nefráterník, 6. přikázaní hovoří jasně.
Ferdinandka přežije!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 10:01:00    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavním symbolem křesťanství ale i nadále zůstává mučicí, resp. popravčí nástroj. Znáte ještě jiné takové náboženství?
ABCDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:35:06    Odkaz na tento příspěvek  

Zderadíček: likvidace několikatýdenního plodu není ani náhodou zabití "plného" člověka, zdravý rozum hovoří jasně.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arctia: Které spoje jsou skutečně výdělečné, zcela bez dotací? Těch moc není. Tady jde o to, že některé spoje by se daly vyjezdit za menší peníze, než současné ČD požadují. Ale je možné, že i samotné ČD nějak sníží náklady. V opačném případě holt nastoupí busy.

Nezaměstaný stojí stát obvykle méně, než dotovaný zaměstnanec.

3xhonzík: "Evoluční past má jméno kapitalismus a vykořisťování, které nabývá obludných rozměrů"

To je zajímavé. Jaktože v mnoha zemích životní úroveň prostých dělníků roste?

"Elita již dlouho zase neviděla krvavou sociální revoluci, tak hald ji to bude lid muset připomenout, aby opět získala pokoru, která ji zase chybí."

Tento výrok je asi tak legální, jako psát, že by se měly obnovit transporty etnických Židů.

Navíc, a to je podstatné, NSDAP byla také původně dělnickou stranou, po uchopení moci však otočila (a zabila Röhma, jako představitele levicových tendencí).

Další možnost je, že podobnou "sociální revoluci" elity a jim naklonění vojáci a soukromí ozbrojenci prostě utopí v krvi.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Třeba islám. Zaprvé půlměsíc symbolizuje také zahnutý meč, zadruhé na vlajce islámu je rovný meč.

ABCDE: Vy máte patent na rozum, že ano ...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

16 hodin tvrdé práce a potom dvě hodiny politické převýchovy. K tomu občas třísky pod nehty, nebo týden v cele 1,2 metru krychlového.

Tohle tu chystá 3xhonzík nejen elitám a lidem s jinými názory, ale v konečném důsledku i svým soudruhům, aby tím ostatní zastrašil. Tento příklad je z KLDR (dnešní Události ČT, převzato od AI, která nemusela ani Franca), ale podobné to bylo a je i v jiných socialistických zemích.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 20:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Já bych 3xhonzíka vůbec neřešil, beru ho jako takové zábavnou vložku k-reportu a na jeho příspěvky se dokonce těším. (Je to dobrý zdroj zábavy.)
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 20:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Elita již dlouho zase neviděla krvavou sociální revoluci
Já mám obavu, že přijde spíš "holínkový režim" typu fašistů, kteří si dnes říkají zpravidla konzervativci. Ostatně i na této diskusi je to vidět. Kromě toho zpochybňování volebního práva, různé "iniciativy" typu D.O.S.T nebo DSSS (viz "studentské volby" pořádané politickou agenturou Člověk v tísni), nacionalismus (ten osobně považuji za nejodpornější zrůdnost)...

Vzhledem k tomu, že s jídlem roste chuť, může se stát v budoucnu akutní i násilná obrana demokracie.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Mezi fašisty, nacisty a autoritářskými konzervativci je dost rozdílů. Tyto skupiny mohou bojovat i mezi sebou, a to jak o moc v rámci režimu (za Franca), tak i se zbraní v ruce (Rakousko za Dollfuse).

Člověk v tísni, který pořádal antisocialistické volby, je s DSSS D.O.S.T. na nože.

Konkrétně DSSS je ekonomicky silně levicová, oproti tomu lidé typu Františka Matějky vyznávají nejtvrdší ekonomický liberalismus.

K překonání názorových rozdílů mezi těmito silami by mohla napomoci paradoxně represe ze strany státní moci, pravděpodobněji poté, co tu budoucí volby vyhraje levice.

Pokud začne budoucí Sobotkova vláda členy DSSS i Svobodných zavírat, potom je pravděpodobné, že za mřížemi snáze překonají vzájemné rozpory (podobně jako Chartu tvořili jak marxisti, tak pravičáci typu Bendy).

Jakkoli si to ČSSD nechce přiznat, DSSS jí je mnohem bližší, než s Ústavou nekolidující Svobodní. Naopak pro současnou vládu je existence Svobodných výhodná, neboť mohou říct, že existují zastánci ještě tvrdších škrtů, DSSS zase odebírá hlasy ČSSD a KSČM.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: "historické" nacisty a fašisty neřeším. Pro mě podstatné znaky jsou korporativismus a nacionalismus. K tomu samozřejmě patří nenávist k vybraným skupinám obyvatelstva, zejména na etnickém principu a fóbie z imigrantů.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Jenže u Svobodných a většiny D.O.S.T. žádný korporativismus není znát. A také nacionalismus je u některých lidí z daného tábora velmi sporný.

Svobodní totiž nejsou ani neofašisti, ani neonacisti, to jsou zastánci ekonomického liberalismu a sociálního darwinismu. EU kritizují primárně z toho důvodu, že je socialistická. Ve velké míře jde o lidi otevřené mezinárodní spolupráci a ne o nějaké izolacionisty.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: já jsem o Svobodných vůbec nepsal, s Vaší charakteristikou souhlas. Ale ten liberalismus je trochu dost "ultra".
Nebylo by vhodné vrátit se k dopravě? Témat je dost, třeba: http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=6 99054
" "Mezi vážné důvody, pro které mohou lidé pracovní místo odmítnout, nepatří nutnost péče o domácí zvířata a ani důvody špatné dopravní dostupnosti," rozhodli soudci Nejvyššího správního soudu."
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 22:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Tady je otázka, zda může ÚP po někom chtít, aby dojížděl do práce např. se třemi přestupy a 90 minut jednu cestu? Podle NSS nejspíš ano.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 22:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u té dopravy, ředitel jistého dopravního podniku má v "přátelích" na FB Bátoru a o Anně Šabatové napsal toto: "Paní Šabatová by v lepším případě měla chodit kanálama-o jejím manželovi tzv. "disidentovi" ani raději nemluvím:-((("

Co s tím bude 3xhonzík dělat? Že by začal svou sociální revoluci v daném dopravním podniku? Může třeba na tamní autobusy nasprayovat hákové kříže

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 23:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Velkou část signatářů akce D.O.S.T. tvoří členové a příznivci Svobodných, kteří jsou proti EU, jakožto socialistickému experimentu, ale rozhodně je nelze nazvat fašisty či nacisty a sporné by bylo i jejich zařazení, mezi nacionalisty.

Proto píšu, že tvrzení, že akce D.O.S.T. představuje zárodek nějaké budoucí fašistické diktatury je nesmysl.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 23:45:32    Odkaz na tento příspěvek  

Všd, jestli chcete být jako tenhle "úspěšný mladý muž": http://abbartos.wordpress.com/about/ tak na sobě musíte ještě moc a moc pracovat.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 00:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Znám a mám své výhrady k němu.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 01:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

40% zvýšení mzdy dělníků za více než půl století nepovažuji za růst životní úrovně, když za stejnou dobu vzroste plat vrcholového manažera 900x.
Ad. 16h. Vy asi žijete na Marsu. 16 hodinové směny zažívají dělníci v dnenší době denně. 16 hodin dřou, z toho jen 8 hodin je placených nadčasy se neplatí vůbec a 2 hodiny na ně pak řvou jejich nadřízení manažeři jak na divou zvěř a ne jako na lidi. Tito lidé mají v 30-40 letech orgány ve stavu 70 letých a většina z nich již umírá před dosažením důchodového věku. Toto je kapitalismus ve své největší nahotě. Pracovní podmínky horší než v koncentrácích. Pracující se ani nesmí napít a chodit na wc a jsou dokonce nuceni nosit pleny. To jsou výdobytky nového režimu.
Ano je pravda nebezpečí nastolení fašistikého režimu vládnoucí buržoazie, proto je nutné aby se pracující spolili a s pomocí gilotiny umravnili tu vládnoucí svoloč.
Víte, jak se pozná úspěšná hospodářská politika? KDyž se těm nejbídnějším 10% lidí ze společnosti výrazně zlepší životní úroveň. Pak je to úspěšná politika. Jenže ona se zlepšuje 5% nejbohatší elity a ostatní trpí. Bude levicová revoluce, to je jasné.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 01:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzíku, já dělal leckde na různých "McJobs", třeba na kase nebo na call centru a přestože se někde děly občas věci nepříjemné a nelegální, do toho, co tu popisujete, a co se děje v KLDR, to mělo vždy daleko. Zvláště co se týče peněz, všude mi dali, co slíbili, sice třeba se zpožděním a urgencemi, ale dali.

"Ad. 16h. Vy asi žijete na Marsu. 16 hodinové směny zažívají dělníci v dnenší době denně."

Denně? Ve smyslu 7 dnů v týdnu, 365 dnů v roce?

A jsou drženi na pracovišti násilím? (Pokud máte na mysli mafiánské využívání lidí z Rumunska a Bulharska, to není kapitalismus, to je zločin. Když na Vás namířím pistoli a oloupím Vás, také to nebude kapitalismus.)

"z toho jen 8 hodin je placených nadčasy se neplatí vůbec"

Kde, prosím Vás?

Pracující se ani nesmí napít a chodit na wc a jsou dokonce nuceni nosit pleny.

Kde, prosím Vás?

"Bude levicová revoluce, to je jasné."

Kde bude? V Evropě, kde je životní úroveň i těch nejchudších relativně vysoká? Nebo v Čínské lidové republice, kde sice vládne strana, která si říká komunistická, ale praktikuje tvrdý sociální darwinismus?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 01:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Každopádně, spíš mne udivuje, že se nezajímáte, o který dopravní podnik jde. Myslel jsem, že byste pana ředitele nějak konfrontoval, ale viditelně si netroufáte ...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 02:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde? Ve všech těch obchodech supermarketech apod. Viz Eso Land u Kauflandu apod. Kasy, kde nesmí si človšk dojít na wc, i když se mu chce apod. Stavby atd. Zneužívání otrocké práce řady národů včetně slovanských bratrů apod. Po těchto zločinech si nic jiného než gilotinu pro Kelnnery, Bakaly, Drábky, Kalousky, Krejčíře, Pitry aspol. nedovedu vůbec představit.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 02:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Já na kase (Globus) dělal a na záchod jsem chodit mohl.

O tom, že by někdo nosil pleny na stavbě slyším poprvé, pár známých tam dělalo a nezmínili se o tom, naopak, že tam celkem slušně platí.

"Zneužívání otrocké práce řady národů včetně slovanských bratrů apod."

Jak píšu, s tím nesouhlasím, ale to není kapitalismus, stejně jako není kapitalismus, když někdo přepadává lidi nebo krade peněženky v metru. To je kriminalita.

A pokud jde o jmenované, nemám info, že by někdy vedli hypermarket, nebo zneužívali postavení zahraničních pracovníků. Mají své škraloupy, ale trochu jiného rázu.
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 07:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ABCDE: byť je "to" miniaturní, žije to v omezeném prostoru a roste to a co roste, to žije. A má to vnímání a i v tom omezeném prostoru se to umí pohybovat, měnit polohy, reagovat na vnější podněty, má to bijící srdce, krevní oběh, funkční trávicí soustavu atd. - existuje o tom dost důkazů a vědeckého bádání. Takže říkejte si,co chcete, ale je to zabití či vražda. Dle vašeho pohledu na věc nemůže být člověk "plným" člověkem ani při narození, neb na rozdíl od některých zvířecích mláďat nechodí,nemluví (jenom řve), atd, atd...
Ferdinandka přežije!
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 07:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď se ještě dívám,milý ABCDE, že jste použil slova "likvidace", hm, "hezky", likvidováni ve velkém byli příslušníci "nežádoucích" národnostím, "vylikvidován" byl, nebo měl být "třídní nepřítel" atd. - viz historie ne ještě tak dávná.
Ferdinandka přežije!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 09:06:06    Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, nehněvejte se na sebe a mějte se rádi, pěkně "po křesťansku":

Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zderadíček: Přispěvatele ABCDE neznám, ale nejspíš je to buď militantní ateista, co by nejradši likvidoval i věřící (jako ve Španělské republice), nebo je jeho cílem společnost, ve které nemají lidé žádnou hodnotu, něco na způsob současné Čínské lidové republiky

Cogwheel: Tak jistě, někdo tvrdí, že je možné vytvářet kulaté čtverce.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 14:12:58    Odkaz na tento příspěvek  

Neznáte katechismus vlastního náboženství? Katechismus katolické církve ve čl. 2358 uvádí: "Nezanedbatelný počet mužů a žen má hluboce zakořeněné homosexuální sklony. Toto zaměření, které se objektivně vymyká řádu, je pro většinu z nich zkouškou. Proto mají být přijímání s úctou, soucitem a jemnocitem. Vůči nim je třeba se vyhnout jakémukoliv náznaku nespravedlivé diskriminace."
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 15:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Ale znám. Tady je problém, že Logos se snaží ospravedlňovat i homosexuální jednání, a v tom je problém.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 15:16:46    Odkaz na tento příspěvek  

Máte to, vy věřící, ale problémy...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 15:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd. Zase nehorázně lžete. Samozřejmě se vraždy věřících ve Španělské republice neděli. Ona většina republikánů byla katolického vyznání. Ty vaše nestydaté lži jsou neuvěřitelné.
Ad. Jednání. Tak se vyvarujte i skrytého utajovaného homosexuálního jednání, když už chcete dávat rady.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 16:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Zaprvé neumíte pravopis, zadruhé moc dobře víte, že nemáte pravdu.

Ani se Španělskou republikou, ani s tím nošením plen v zaměstnání a přesčasy oddělanými zadarmo, jako běžnou praxí.

Upřímně, zajímalo by mě, zda jste vůbec někdy někde pracoval, a pokud ano, zda jste tam byl také objektem zacházení, o kterém zde píšete?

A nezapomínejte, že jsem poslední, kdo by tvrdil, že neexistuje nespravedlnost vůči zaměstnancům. Mj. sám stojím v čele odborové organizace. Pouze odmítám, že by se to BĚŽNĚ dělo v podobě, jakou zde popisujete.