K-report
 

Archiv diskuse 680 - Pendolina do 25. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 680 - Pendolina » Archiv diskuse 680 - Pendolina do 25. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mustang90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 10:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neplánují se Pendolina v budoucnu přelakovat na Najbrt???
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 11:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prozatím ne.
Česká železnice - Jedno velké železniční muzeum
Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 10:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ohledně baget. Jedlo větší procento lidí, co je zde čerstvé bagety někde v Německu, Rakousku, Francii či na severu Evropy? Jasně cena 4-6 EUR odradí od řízku, ale ten rozdíl je neměřitelný. S tímto byť třeba v poloviční verzi vyrukovat v Pendolinu, tak to bude i v novinách. Podmínkou jsou ale kvalitní suroviny, ne rajčata pěstovaná dusičnany a sýr, který dohání množství tuku řepkovým olejem. A taky zarazit rozpékání mraženého pečiva. V případě krize nakupovat od zahraničních dodavatelů (budou se dost divit, ale proč ne)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 18:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain
Jsou ty krabicky schvalene pro pouziti v draznich vozidlech?

(Nezavisla vyjadreni ve spolecnostech IVEP a OEZ: Joo, drahy, to svet sam pro sebe, tam neplati ani fyzikalni zakony...)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 21:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo pomoc. Pokud chci , tak je to ultramobilní připojení s WIFI pro kohokoliv. Už jsme jich prodali asi 50. Je to dost podobné externímu modemu. Takže v případě vlakušky či zabezpečení před krádeží zamknu do skříňky a je vyřešeno. Průser kam došel technický pokrok co? V principu je to home / office provedení, ale kolik je ve vagonu reálných uživatelů pořád online? 5, 10? To je na 20% výkonu toho, co to umí. Tady nepotřebuješ řešit schvalování, jen to, aby to zákazníci nekradli. Pozitivem vůči krádežím je jen to, že je to levnější než hasící přístroj.
V nejhorším to může mít v brašně průvodčí.
Sněhurka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 09:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Arakain: Vím že to není na mě, ale musím do toho vstoupit. Vaše řešení má dle mého několik bodů, které jsou drážně specifické a je nutno osvětlit:
1 - kde bude anténa pro příjem GSM? Uvnitř? To asi ne, sám víte jaký je tam signál. Takže ven, nejlépe na střechu, ovšem to už musíte mít anténu s dostatečnou izolací (viz. napětí 25kV), dále je nutné prokázat, že vozidlo splní po instalaci této antény průjezdný profil.
2 - jak bude celé zařízení napájeno? Z vlastní baterky? No, ale kdo je bude stále měnit a dodávat nové? A to pomíjím rozkrádání baterií. Takže budeme napájet ze sítě vlaku, ovšem to už se jedná o určené technické zařízení, takže je potřeba zpracovat změnovou dokumentaci, nechat schválit na DÚ a provést elektro revizi. Toto je ovšem nutné provést na všech 7 vozech (nebo tam kde bude napájení).
Sám vidíte, že cena samotného zařízení je jen pakatel.
Lubíno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2005

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 14:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sněhurka: Nehledě na to, že pokud bude mít obecenstvo nároky jako v internetové kavárně a bude se chtít připojit třeba 150 lidí z celého vlaku (a ať nežeru 50 z protijedoucího), nejsem si jist, zda je k dispozici mobilní síť, která by toto umožnila. Bez ohledu na jakékoliv zařízení ve vlaku a v podstatě na jakémkoliv místě v republice. Není náhodou tohleto tím zásadním problémem? Nevím, ptám se znalejších...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sněhu, to já všechno vím. Jenže
1 v autobusech je to stejným řešením u léta
2 v nynější době stejně nic jiného než 2-3,5G není dostupné
3 to zařízení je tak malé a levné, že i s provozem je za pár kaček
4 nejpravděpodobnější dostupnost vidím jako, že vlakuška nastupuje na soupravu i s 1-2 krabičkama, které nabije. Vybité vymění za nabité. To že se to takto nikdy nedělalo neznamená, že po několika měsících a dramatickém poklesu cestujících díky útěku ke konkurenci s internetenm, se to nezačně používat. To že přes to nepojede Skype, většina videa a pod beru jako vedlejší, na mail a běžný web to stačit bude. Takže žádné řešení baterek. Proto jsem psal o riziku krádeží. Jestli znáš běžný CDMA modem od U:fon či O2, nebo 4G modem od T-Mobile, tak rozměrem je to srovnatelné. To se fakt vejdou i ve 2 ks do brašny.

A se signálem jsem nikdy až tak problém neměl, spíš je značný problém s pokrytím kolem trati. To pak bude potřeba těch krabiček více kvůli více operátorům.

Anténa na střeše a spol je téměř k ničemu, protože, to co získáme anténou ve střeše, zničíme kabelem, repeatery jsou k ničemu. Pak jedině opravdu profi řešení, že modemy do střechy a signál vedeme dolů ethernetem a routerem s WIFI šíříme. Cena 10 000x větší, kvalita připojení stejná. Je to jen o tom, že ty náklady se nikdy nemůžou už ani vrátit a konkurence to dělá selským rozumem, bez ohledu na předpisy a normy, protože jinak by se taky nedoplatila.

Tím nenavádím o maléru, tím hledám cestu ze slepé uličky.

Ale paradoxně, ať je reálná představa o občerstvení. Česká bageta = levné řešení s WIFI o kterém píšu. Rakouská či Německá bageta je srovnatelná s profesionálním řešením, o kterém se zmiňuju taky. No a přiznejme si, jak českému národu levné bagety chutnají. Takže pořád je lepší méně kvalitní řešení bez garance vysoce dokonalých služeb, než poslat cca 10 mil Kč na vlak za nerentabilní, byť kvalitní investici.

(Příspěvek byl editován uživatelem arakain.)
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:55:31    Odkaz na tento příspěvek  

Konkurence to dělá rozumem a proto třeba Flirty LeoExpressu budou pro to mít vyhrazeno celkem 16 antén na střeše. Ale Arakain, odborník na internet a panini to bude řešit přece jinak.
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 21:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má pravdu v něčem..takovou dobu řešit v dnešní moderní době Wi-Fi..
Sněhurka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 09:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Arakain:
1 - autobus je autobus, dráha má drážní úřad.
3 - taky jsem uvedl, že cena zařízení je za pakatel, ale ty věci okolo za pakatel nejsou.
4 - vlakuška na 680 nejezdí, tedy pokud je mi známo. Návrh s vlastními baterkami je krásný, ovšem s následujícími nevýhodami: snadno zcizitelné, musíte řešit výměny baterií, potřebujete vyřešit 7 vozů jednotky a pokud řekneme, že potřebujeme víc operátorů, tak je to pravděpodobně x3. Už vidím vlakušky, jak roznáší 21 bedniček.
Signál = Pokrytí neboť není signál není prokrytí.
A ještě něco, pokud to konkurence dělá selským rozumem bez ohladu na normy a předpisy, tak se jí může stát, že na to dojede. A dobře jí tak.
Ovšem nechci tu obhajovat ČD, táhne se to až nechutně, ale má to svoji historii a v některých případech ne zrovna bezproblémovou. Ale už se snad dočkáte...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 22:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sněhu, to jsem všechno psal, a se vším souhlas. Ale narovinu, i Lehman Brothers byly, měsíc před bankrotem, největší borci na planetě. A takový servírovací vozík/tácekúkufřík s doprovodem pro každý vagón si představit dokážeš? Ono než člověk utratí pár milionů za mzdy, to chvilku trvá, odhadem je to tak 2-3 roky za 2 vlakušky na vlak (chceme jen 1 třídu) s tím, že poskytnou ještě další servis. A zavzpomínejme, jak v 1998-9 Škodovka horko těžko vyrobila Oktavii long, aby měla aspoň trošku použitelné vozidlo české výroby pro českou vládu. A moc bych se nedivil, kdyby vzhledem k současnému ekonomickému kamarádění Vodafone a ČD In karet, že by nabídli i něco, o čem píšu, do vlaku. A k tomu, že jako pasažér ve vlaku mám zapnutý modem, který zároveň šíří WIFI signál dalším, tak mě asi nikdo nemůže napadnout. Tak aby najednou nebylo na vše moc pozdě. Předpokládám, že do RailJet z výroby narvat WIFI není problém.
P.S. Pořád připomínám, že celá ta krabička má rozměr 15x10x3cm.
Sněhurka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 18:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Arakain: je to debata o ničem. Jsem se snažil nastínit že ve společnosti jako ČD (tedy víc hlav a tím pádem víc názorů) to není tak jednoduché jako ve firmě která má jen jednu hlavu a která není svázána milionem debilních nařízení a směrnic (v to nepočítám zákony a pod). Nechci tím ČD obhajovat, ale některé věci prostě snadno nejsou. Když jsme u toho, tak Vodafon se nepřihlásil ani do VŘ. A vlakušky? Zeptejte se jich kolik berou a to kolik stojí zaměstavatele si snadno spočtete.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.184.0.20
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 03:57:52    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:"A moc bych se nedivil, kdyby vzhledem k současnému ekonomickému kamarádění Vodafone a ČD In karet, že by nabídli i něco, o čem píšu, do vlaku."

Zato by se asi divili všichni ostatní vzhledem k dlouholetým vazbám mezi ČD a O2.

Arakain:"Předpokládám, že do RailJet z výroby narvat WIFI není problém."

Pouze zdánlivě. Jak už zde někdo předřečil, podléhá to komplikovanému schvalování DÚ a nebude to jednoduchá záležitost v EMC.
Jiný případ by to byl, kdyby si to zařízení zapnul sám klient nebo vlakový zaměstnanec na vlastní riziko jako přenosné zařízení do zásuvky pro napájení notasu. To ale zase nebude moci mít venkovní anténu.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 07:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK ať to není debata o ničem. Nejde a je to. Trend jako ČSA. Jen tam chybí vrchní tunelář Tvrdík.
Vazby O2 a ČD jsou mi sakra známé, ještě před 8 ley moje firmy nějaké SIM dodávaly. Od té doby debilní segmentace trhu u O2 a za 30 kč/úkon se mi to fakt nevyplatí. Ta akce s Vodafone má paradoxně docela úspěch a Vodafone se snaží co nejvíc snížit aktiva (rozprodává prodejny) a co nejvíc rozšířit zákaznické portfolio, neb je polský trend = prodat. Proto se teď všude cpe.
Předpokládám, že host tuší to co já a že soukromý dopravce to za 14 dní bude řešit přes zásuvku. Ale bohužel to je konkurenční argument proč jet s nimi a ne Pinďou.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 09:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaka je sance (predpokladam ze statisticky 1:2, neboli jedna ze tri) podle obehu, ze dnes chytim na 511 nebo na 513 zasuvkovou dvojku? Na bagety nebo denni tisk me do jednicky dneska nenalakaj, zato zasufku chcu.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 14:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
511 ANO 680004
513 NE 680007
515 ANO 680002
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzik > dik za info, bohuzel pozde

Pred jednou hodinou odpoledni jsem si v Plzni koupil jednicku ... a to jsem jeste netusil, jakou <i>vinu sem udelal - paradoxne, pokud bych jel dvojkou, byl bych na tom lip, bo tam prej zasuvky jely.

Na 355 nesla u jinak prazdneho ABvmz klima, pry porucha ... takze jeden z duvodu koupe jednicky mame pryc.

Na 511 bylo z obzerstveni na vyber pouze ze dvou moznosti - syrova bageta a vejcovej trojuhelnikovej sendvic - a to jsem si myslel, ze po omezeni sortimentu baget (na sunka/syr/papirkas) uz nemuze byt hur muze ... tedy lepe receno uz je .

No a hrebickem do rakve toho dnesniho presunu byl vypadek zasuvek zhruba od Usti (po Svinov, kde jsem vystupoval a pravdepodobne do depa). Klima vypadavala podstatne mene, v mem druhem voze nesla ani jedna strana a po konzultaci s pruvodcim jsem si za Olomouci presedl do prvniho vozu, abych chciplej notes aspon trosku ozivil ... jenze tam se zase klepou "sedackovy" stolecky tak, ze na notesu delat nejde .

To, ze cisnik nabizi Birell (objevilo se svetylko nadeje, ze aspon nejake pozitivum bude) a v realu nabidne tradicni Bavarii mi uz prislo jen jako blbej vtipek, kterej na tom uz nemel co zkazit.

Tyjo, jeste ze uz za par dni bude na vyber aspon na casti trasy
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: No, já jsem teda rozmlazenej člověk, ale ty jsi teda úplně ultrarozmazlenej, takový starosti, hahaha....
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3323
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 19:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim
Repasovaná baterka do noťase je za 1500. Bylo by to lepší, než se stresovat zásuvkama......
host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert:"No, já jsem teda rozmlazenej.."
A kdy budeš domlazenej a jak se to dělá?
Taky bych se nechal rozmladit, ale zatím jen více dostaruji.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl > ehm, jaksi celej notes je starej pul roku, ale pet hodin nevydrzel ani fungl novej.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je pak težký

Já raději používám službu teleportu ve vlaku. Sednu, zavřu oči, otevřu oči a jsem tam....
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 20:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Comar, Soupatkova_komora: pritlac, z tech 1000Kc ... VRT ...

Podle mě je rozumné je vycházet 1) z toho, že autem jeden dá nějakých 850 Kč za benzín a s amortizací atd. je to dvojnásobek. A normálně se to jezdí. 2) DB nemají konkurenci, která by je nutila tu cenu trochu stlačit
3) v Číně to zdaleka tak drahé není a 4) naše posilující ekonomika je na tom tak, že dnes sice stojí Euro 24,40 Kč a průměrná mzda je jaká je, ale než se VRT postaví, tak bude obojí o dost jinak. Takže nějakých jakoby 3000 Kč_2030 vás pak bude bolet třeba podobně jako 1500 Kč_2011, a přitom to bude třeba stejně drahé jako autem nebo levnější.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Bulgur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 20:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: A co třeba "prodej zmrzliny Magnum za výhodnou cenu" a pak se z toho vyklube takový pseudo-Magnum mini-prdítko... :-) No jo, nějak se asi vydělávat musí, ať maj z čeho platit ty přidaný stevardky. To mě dneska pobavilo hlášení, že pití zdarma roznese stevardka JLV a roznášel to nějaký dědula resp. starší chlapík... :-)
Magnum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.239.158.84
Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 21:30:22    Odkaz na tento příspěvek  

Přijde cikán do cukrárny, kopne do židle, plivne na zem, bouchne pěstí do pultu a houkne na prodavače:
"Hé, ty pyčo, naval něco od Algýdy."
Prodavač sáhne pod pult, vytáhne zbraň, střelí ho, odfoukne kouř z hlavně a suše dodává:
"Magnum, vole."
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 21:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bulgur > jojo, taky jsem se nechal poprve na magnum za dvacku nalakat - tenkrat to jeste roznaseli v krabici, takze clovek kupoval doslova zajice v pytli. A pritom by to bylo skoro na reklamu mekdonalda "co vsecko poridite za dvacku - jeden na tytanyk" .

Kazdopadne dnesni presun zapadnim smerem s 003 byl v pohode, byt na vyber bylo opet pouze ze dvou moznosti obzerstveni - teprv na asi treti dotaz z holciny vylezlo, ze mi muze dojit i pro ovocny salat.

No a perlickou na chovani obsluhy minibaru bylo, kdyz se rukama nohama domlouvala asi minutu s jednim chlapcem vzhledove z dalneho vychodu, aby pak zjistila, ze chce kafe. Jeho kolegy se pak plynulou anglictinonemcinou ptala (slusne hlasite, bylo to slyset pres pul vagonu) "takyyy kafeee?"

btw, co je nejucinnejsi udelat s drcnici roletkou? Ja do ty skviry strkam bud splacnuty vicko od piva nebo kus novin, ale oboji obcas pri prujezdu Trebovou vypadne (nechci to tam rvat nejak silou, abych to neposkodil).

Asi nejvetsi efektivitu by mela zvykacka, ale to by asi obsluha a udrzbari radi nebyli .
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2826
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 15:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me vydrzel Acer Extensa novej (jen Wifi, zadny flash video apod.) nejvyse 4,5 hodiny. Ale za to kdyz jsem podrobil baterku tehoz stroje zatezovymu testu (stahuju jako o zivot, cumim u toho na film a jeste palim disk,) tak zmizelo 28 % kapacit za cca 20 minut. Pokud zacnu neco hrat nebo cucet na video, tak baterka dyl nez neco malo pres dve hodiny taky nevydrzi. Pokud tocim s mmechanikou CD/DVD, tak to taky zere o dost vic a ze dvou hodin je hodina a pul (typicky film z DVD, nebo audio CD.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
honzik 12345
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.132.198
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:30:38    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, na stránkách sobotních oslav dne železnice v Děčíně se píše: "Pendolino mezi Děčínem a Prahou". Nevíte někdo něco konkrétnějšího? Jestli to bude jen jakási promo jízda pro vyvolené, či nasazení na běžný rychlík, nebo co...
Díky
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nove vydane brozurce jsem se mimo jine docetl, ze nase trpaslici rychlovlaky jsou vybaveny systemem pro privolani obsluhy. Tim je mineno, ze si do te budky uprostred vlaku pro pruvodciho mam dojit?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 16:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosim Vas, nerikejte tomu kramu rychlovlak. Za rychlovlak lze povazovat vozidla s Vmax nad 230... napriklad ICE nebo TGV.

Pinda lina je jen mizerna atrapa.

(Příspěvek byl editován uživatelem agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 17:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent > tak to psali v te brozurce, a kdyz to tam psali, musi to preci byt spravne. To je skoro jako by to rikali v televizi!
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 18:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent: Tak vono by to chtělo v 1.řadě tratě s takovými rychlostmi... Jinak mi není jasné k čemu mi bude ICE nebo TGV třeba na rameni Pha-Plzeň.
IŽd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzik 12345:
http://www.denzeleznice.cz/novinky/pendolino-na-trase-praha-decin -praha

Normalni rychlik vedeny jednotkou 680 bez mistenek...dva krat do Dc dva krat zpatky :-)
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 11:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent: Ta tvoje definice je na hovno. Pokud si dobře pamatuji, tak rychlovlak by měl být schopen jezdit alespoň 250 km/h a je určen primárně pro provoz na vysokorychlostních tratích. Pendolino není rychlovlak, to máš pravdu, ale když si si "náhodou" vybral pro definici rychlovlaku horní hranici Pendolina (230 km/h), tak do této kategorie nespadají ani všechny tvoje vysněné ICE. Protože podle maximálky to nesplňují ICE-T, ICE-TD (naklápěčky) a podle definice trati ji nesplňuje na velké části tratí v Něměcku ani ICE 1, 2 a 3. Tratě nad 250 km/h jsou v Německu jen Berlin-Wolfsburg, Hannover-Fulda-Würzburg, Mannhaim-Stuttagart, a nad 300 km/h jen Köln-Frankfurt)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 15:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry, jsem rozmazlen od RENFE, ty zadnou VRT s Vtr pod 250 nemaji... A jezdi mj. i Pendolinama. Jelikoz to ale jsou derivaty ETR 470 (jako cz verze,) tak taky "jen" 230. A ICE T nebo TD taky neni rychlovlak. 250 a vice, tak je to spravne, tak to ma byt...

Uz jsme se shodli ?

(Příspěvek byl editován uživatelem agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 20:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kucí, serte na shodu a napište mi, kde jste zjistili, že jede Pinďa v sobotu do Děčína? Pro jistotu sem šoupněte i jízdní řád, zítra jedu do Ostravy, asi Pinďou zpět a večer stihnu na sobotu tak sotva nabít foťák. Díííííííky
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 21:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím kam to dát. Železnice není zrovna můj obor. Jen občas mne něco zaujme, ale že mají pendolína jména jsem fakt netušil:

(pokud to tu už bylo, tak mne prosím omluvte)
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 21:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: tlačítko pro přivolání palubního personálu v Pendolinu opravdu je. A tím nemyslím ty modré ledky nad hlavou.
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 22:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té rychlosti..mně se líbí jak ČD označují Pendolina jako rychlovlaky..vždyť těch 160km/h lítaly v Německu parní lokomotivy!!..a to je už nějaký ten pátek zpět..
IŽd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 22:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: viz můj příspěvek...
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 23:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: R 772/ R 781/ R 778/ R 787
Platí pro sobotu.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzík > a smim se zeptat kde? Nebo je to tajemstvi, jehoz vyzrazeni cestujicim se tresta?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 11:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak chlapci, jsem v Ostrave a jeli jsme s Regiojet a hlasim ze ma CD a Pidna problem. Cerstva krupava bageta s sumkou a krenem brutalne dobre. Cokoladovy dort a Cheescake taky OK. Bageta stala 20 kc, dortik 35, kaficka a voda gratis. 2x jsme dohnali Ex na Zilinu co byl 10 minut pred nama
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 14:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: to tlačítko s panáčkem a tou modrou LEDkou to není? Já jsem vždycky myslel, že to slouží k přivolání obsluhy. Zmáčkneš, vlakušák přijde k místu označeného modrým světlem, obslouží a vypne LEDku.
Fotogalerie na ALOU
Bulgur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 15:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda viděl už pár rozsvícených a svítících modrých LEDek, ale že by kvůli tomu přiklusal vlakušák, to ještě ne. Ale logicky bych čekal, že to tak asi fungovat má.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 19:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Souhlas. Co se týká výběru či nabídky, nehraje pinďa oproti extraligovému Regio Jetu ani okresní přebor...
Foto, včetně části jídelního lístku najdete v sekci 320...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 15:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

778 s pendolinem zavání docela dobrym fiaskem. Postavili nám cestu na Vysočany. Vesele couváme.
Slovan!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 15:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 778 má dle babitronu aktuálně v D.Beřkovicích pouze +8 (15:38 místo 15:30), takže to snad takový průšvih nebyl.
hrackynasikacky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 15:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro nějskou závadu,zas couváme dozadu
hrackynasikacky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 15:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NĚJAKOU
Híhou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 18:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kejchal v Dc:
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 20:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední Pendolína ze Dne železnice odjíždí do Prahy
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 12:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: proč by to mělo být tajemství, tlačítko je přístupné všem cestujícím

Jinak k těm modrým LEDkám: je to jen světelný/vizuální signál, nikam to dál nevede. V případě že svítí, tak posádka když jde kolem předpokládá, že něco cestující chce a zastaví se u vás.
Už si dokážu představit, jak by se nalítali, protože by nějaký moula pořád mačkal.
Musíte si zase uvědomit, že existují také cestující kteří nechtějí být neustále rušeni otázkou: "Nepotřebujete něco, mohu Vám něco přinést?" Tak od toho je toto tlačítko.
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 12:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hrackynasikacky: a proč zase? Vy už jste před tím někam couvali?
Jinak to bylo i docela štěstí, že jelo Pendolino. Bejt klasika, tak by jste to tak rychle nezvládli.
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 12:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské_tornádo: to video zavání jako kontrolou součinnosti Pendolina a kolejových obvodů
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 12:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzík: proč? Jako že ty závory šly dolů pozdě? To ani ne.

Jinak když je řeč o tlačítkách a modrých ledkách, tak během cesty pro nás netradiční soupravou to lidi zkoušeli mačkat, co to asi dělá :-)
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 13:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák-Děláte si srandu? A to jako,jen tak vycouvaly a jely dál? Já bych za toto nechal toho člověka kdo to tak postavil vyhodit a nebo strhnout premie..jen tak postaví cestu jinam..no kde jsme..Budu chtít jet vlakem do Prahy...Sorry já blbě postavil cestu a zkončím v Olomouci..no ty vol*
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.194.37
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 15:09:33    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych za toto nechal toho člověka kdo to tak postavil vyhodit a nebo strhnout premie
Chytráčku, počkej, až tě někdo zaměstná, až (jestli vůbec) doděláš tu školu. A chraň bože jít na dráhu! (nemysli si, že když děláš trakci, že automaticky půjdeš na fíru).

Rovnou toho člověka odprásknem u zdi, ne? No tysi úplný debil, kam si to postavil? Prásk

Chlapče, jsme lidi. Provoz dopravu řídí lidi, strojvedoucí jsou taky lidi. Všichni jsme lidi, všichni můžeme udělat chybu. A PC systémy? Ty nás jen kontrolují.

Ale v tomto případě byla vlaková cesta postavena správně, ale jiným směrem. A víš proč? Víš hovno, proč se to stalo. Nemusela se točit výměna, mohl být jakýkoliv problém, který v daný okamžik nešel vyřešit jinak, než postavením do jiného směru. Nepolemizuj o tom, mohlo to být úplně jinak.

Miluji chytráčky, kteří si k provozu čuchli před Multikon nebo MSTS.
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 16:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské_tornádo: nic špatného v tom nehledej, já jen jak si čekal až půjdou dolů a pak znova šmejknul na zvednutý závory
Gatto nero
http://www.pendolino.cz/
http://www.imdb.com/title/tt0481369/
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!