K-report
 

Archiv diskuse Tratě 320 (Bohumín - Čadca), 321... do 08. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě 320 (Bohumín - Čadca), 321, 322 a přeshraniční 832, 833, 835 a 844 » Archiv diskuse Tratě 320 (Bohumín - Čadca), 321... do 08. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 14:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení :-) tato celá diskuse o linkovém vedení vlaků Žilina - Ostrava - Praha (přes Karvinou nebo Havířov) je naprosto bezpředmětná, jelikož nepředpokládám, že někdo z Vás pracuje na Ministerstvu dopravy, které dává požadavky na dálkovou dopravu..
V takto hustě osídleném regionu nezáleží ani tak na tom, jestli někdo bude muset přestupovat, čí nikoli.. Vždy někdo bude muset přestupovat.. Aposteriorní poptávka po dopravě je dána již existující nabídkou, čili v současné podobě si Havířovští musejí na tyto inkriminované vlaky dojet někam, kam záleží na jejich volbě, stejně tak jako čím.. Co se týká Orlové, jak zde píše VláďaH , tak ta má možnost dojet do Ostravy i do Havířova, takže z toho vyplývá, že Orlovským toto může být jedno, pokaždé pojedou do Ostravy..
Zůstává tedy problém pro obyvatele Karviné a Havířova, komu z nich vyhovět. 4 hodinový takt již nemůže být nazýván taktem, lidé to tak nevnímají. Každopádně, nikdo z Vás to zde nevyřeší, každý má svůj názor, což je dobře, ale tento názor je potřeba prezentovat někde jinde..
Voldemord
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 15:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák: Děkuji za názor. Určitě to uděláme a budeme rádi, když to udělají i obyvatelé Karviné (příp.Orlové). My o tom nerozhodujeme, ale můžeme být vyslyšeni. Když nikdo nic nikde neřeknem, nemůžeme se pak divit, že nic nebude.
Karviňák: Pěkný kompromis a rád s ním souhlasím. Případně posílit spojení přes Havířov, ale nám snad pojede SA a pak už ČD nebudeme potřebovat a může jezdit na Prahu přes Karvinou. A také děkuji za názor, který budu
Tomáš_záruba: Díky za návrh. Taky by to byla určitá možnost. Jiní možná k tomu řeknou více.
Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 16:27:39    Odkaz na tento příspěvek  

Karviňák:Moc tomu nerozumím co jste tu napsal...
Nevadí, kvůli jednomu člověku to rozvádět nebudu - pokud se vás přihlásí více něž 10, budu se tím zabývat.
a zhodnoťte jaká je situace a pak můžete argumentovat.
Sorry, já mohu argumentovat vždy pokud mi to moderátor diskuze umožní - jiná omezení nemám.
všichni obyvatelé Orlové, co nemají auto jezdí na vlak do Ostravy? - to by ta nabídka spojů Orlová - Ostrava hl.n. vypadala jinak dle mého).
Podle stavu parkovišť ve městě je zřejmé, že jednomu bytu přináleží více než jedno auto. Nevím k čemu by byla větší nabídka spojů na Ostrava hl.n., když není poptávka. Po příjezdu večerní skupiny spojů (R od Brna, Ex a Pendolina od Prahy) očekává autobus na hlaváku co mám vysledováno 5 - 8 lidí, do Bohumína nepokračuje zjevně nikdo, protože jedinou možností se od tama dostat do Orlové je taxík. A ráno je to úplně stejné, na Pendolino o půl šesté jezdí tak 5 lidí. Zjevně potřebu obyvatelstva využít železnici s přiblížením HD značně přeceňujete. Není nic příjemnějšího, když po dojezdu z Prahy stojí na OHL auto - to jsou ty největší úspory cestovního času.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 18:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba

Tak to je hodně z velké dálky, když se nejde ani podívat na mapu.
Takový 11 vozový rychlík by pomalu takovou zastávku mohl suplovat, při zastavení prvním vozem na O.-středu, posledním na Stodolní a uprostřed by se mohlo vystoupit taky
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 18:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ka-Ha.
Abyste se nehádali, tak konečná ve Svinově a všichni přestup:-)
Rychlost - pokud se zvýší rychlost od Dětmarovic na 140 do Darkova, přes poddolované na 60, z Louk na 120, není co řešit.
Na 321 víc než 100-120 nebude nikdy, moc oblouků.
Každopádně si obě města zaslouží přímé spojení. Otázka je jen, jak časté.
Pokud se opravdu začne nezastavovat v Čadci, tak do roka jezdí na Slovensko tak 3 vlaky, protože nevyužité. A bude po hádkách, přes co mají jet.
Z Ha i Ka se bude dojíždět do Bohumína, Ostravy na přestup.
Spojení nádráží s busem z Orlové: Vše je dáno počtem spojení a požadavky. Nejvíc lidí jezdí směr Ostrava, na hlavní to trvá asi 30minut, na střed 40. Bohumín asi 20. Pokud by byly dobré přípoje k vlakům a jel by bus jen k nim, tj.ne po trase zrušené tramvaje, byl by v Bohumíně za 10-15 minut.
Problém je jen v tom, že AS v Orlové je poněkud zastrčeně umístěno.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8543
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 19:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlost - pokud se zvýší rychlost od Dětmarovic na 140 do Darkova, přes poddolované na 60, z Louk na 120, není co řešit.

Vývoj jde opačným směrem, od přejezdu pod ČSM až do Louk v 1. koleji 30 km/h, Chotěbuz - Bystřice 50 km/h (kromě Těšína, kde je úžasných 60).
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 19:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jasně, já myslel pochopitelně současně se zrušením stávajícího Středu i Stodolní.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 00:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba: Takže zdravím zde v těchto končinách nejpovolanějšího z nejpovolanějších míst. Na úvod bych rád řekl, že Vaše příspěvky bedlivě sleduji, zejména ve vlákně GVD. No ale nejen tam. Vaše příspěvky(ČVUT) jsou i nař. v železničáři č.12 a mnohé další. Vašich názorů si nesmírně cením a dalo by se říct, zejména co se týče témat ryze železničních(skoro) plně souhlasím.
Svou účastí v podobě příspěvku č.1745 Jste mě tak trochu zklamal. Že by Jste jen lehce poukázal na to, co mohlo snad jindy v jiné době a v této podobě být je jasné. Vy o tom dobře víte. No ale co by ten z nejpovolanějších se zkuste vyjádřit, zejména k některým, zde prezentovaným názorům, ať Vás nezatěžujeme, tak max. dva archívy zpět.
Není toho moc a udělalo to dost rozruch.
Abych byl konkrétní. Několikrát jsem se zde pokusil(i ve vlákně GVD)nastínit situaci, kdy by se situace Karviné a Havířova otočila. Né proto, že jsem z Havířova a lobuji, ale proto, že nové současné situaci a možnosti jezdit v Ově přes centrum, zvlášť když se jím po létech bídy a utrpení opravdu stává (díky neskutečným projektům a nejen...) se jeví víc než jen reálně.
Samozřejmě chybí třeba úplné a logické dokončení Ovy Střed. Sice nástupiště na 550 s patřičnými přístupy. Např. alá ÚnLABEM v esíčku. No, ale opravdu ty nové možnosti získat ty dálkové cestující zastavením v centru jak od Slovenska, tak Čech. No neskutečné. V regionálce tomu po zprovoznění přímých vlaků do centra od Havířova i Opavy se stalo téměř ze dne na den.
Jinak Jste se dle železničáře stal pracovníkem OREDO v Pardubickém kraji. No a tam mě tak nějak řečeno zastánce žel. dopravy a polovičního Třebováka zcela zaskočily názory na zastavení žel.dopravy v Semaníně či Dlouhé Třebové. A např. vedení autobusové linky Lanškroun-Damníkov-Třebovice-Semanín-(asi)Rusko-Č.Třebová DOCELA ZASKOČILY. A víte proč, protože co jednou skončí, už nikdy nevyjede, ale jelikož tam mám odježděno v tomto kraji něco i na trojkolce, tak mě to velmi zaskočilo. Spolu s omezením 018 a dalších např. Heřmanových Městců, Štítů a jiných destinací ATD. docela masakr. No to je sice na odpověď do vlákna ČT, které čtu jinak téměř denně, ale i tak odvážná. Samozřejmě dnes vládnou čísla, no přesto bych ve Vaší kůži rušiče a likvidátora nechtěl být. Již sám jsem zde napsal a nasadil i Vaše bedra dost okují. Přesto Vás srdečně prosím o zkoridování asi mnou nepříliš přesných informací a nastínění něčeho pozitivního. Tedy pokud se v okolí ministerstva a okolních inštancí vůbec něco takového nachází. Ve Vaší práci Vám přeji mnoho úspěchů a hlavně co nejméně zrušených vlakokilometrů a tratí. Předem Vám srdečně děkuji. Někdy kritik, ale i tak dráze a jejím příznivcům oddán, Ic540.

PS: Nerad bych se dočkal situace, že Sa a LEO jezdí přes Ova centrum a dále. No a na ČD zůstane otočka po prázdnu v Bohumíně jako např. u současných R od Brna, místo toho, aby zajížděly do města/centra...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 07:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přejezdu pod ČSM až do Louk v 1. koleji 30 km/h, Chotěbuz - Bystřice 50 km/h
Hodně zavádějící, uvádět rychlosti při opravách
Louky-Těšín- PJ kvůli čistění a podbíjení. PJ přes sakmarovo- je vidět montovaná nová upevňovadla.
K situaci, proč se jezdí 50 do Bystřice, se snad pro znalé nemá cenu vyjadřovat.
---
Jo, pod vlivem médií se dá vyslovit vše. Kdysi ve vlaku jsem zaslechl, že žlutovlak by se určitě přes sakmarovo tak netáhl, jako neschopné ČD
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 07:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ
K čemu by to bylo? Jako posunout zastávky i tramvají? No, možná, až se bude Ostrava po 12.12.2012 bude stavět znova, se tyto plány uskuteční:-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 07:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540.
nejméně zrušených vlakokilometrů
On už ti Kalousek ukáže, až přes Havířov pojede S1 jen 5x denně :-Q

No a na ČD zůstane otočka po prázdnu v Bohumíně jako např. u současných R od Brna
Asi jezdím jinými rychlíky, s těmi prázdnými jsem ještě nejel...
MMch - víš, jaký je rozdíl mezi jízdou z Prahy hl.n na ONJ a jízdou z O.-hl.n. do Bohumína?

Ohledně SA a Leo.- Myslíš že budou jezdit co hodinu do Těšína?
Marek3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 12:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: Jo, sorry. Dostala se ke mně informace, že v oblouku před Dolní Lutyní ve směru od Dětmarovic se stal nějaký smrťák (cca 14 dnů zpět).

(Příspěvek byl editován uživatelem marek3.)
Andulka "Ančí" = + 21.8.2010 - NEZAPOMENEME !!! :-( :-( :-(
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 12:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OHL: Jasně. Já si - stejně jak bylo někde výše uvedeno - nemyslím, že Ostrava má jednoznačné centrum, kam je třeba přímo přivážet lidi. Viděl bych za tím hlavně šanci výrazně lépe (z hlediska řekněme komfortu přestupu i potenciální doby dostupnosti) napojit vlak na MHD (berme, že by třeba i trasy tramvají mohly vypadat trochu jinak, kdyby to mělo vážnější důvod).
Je to samozřejmě opravdu jen pohled z dálky, ale mně ta zastávka Stodolní i vzhledem k volbě názvu a souvisejícím tanečkům připadá spíše jako politický, než dopravní počin. Prostě budování zastávek bylo zrovna v módě, tak se "nějaká, někde" udělala. A do toho ještě podle mého (beru, osobní názor) naprosto úchylná snaha vedení města o sebepropagaci ve stylu "přijeďte k nám, teprve tady je to pravé doupě ožralů a feťáků, zažijete co jste ještě neviděli" - a proto ta lokalita. Nějaké širší vazby v dopravním systému zřejmě nikoho vůbec nezajímaly; aspoň tedy takhle to z dálky vypadá. S příslušně devastujícím vlivem na pověst města Ostravy i celého regionu jinde, neb se současně spustily marketingové akce typu "Pendolinem na Stodolní". No nic, to je jen takový povzdech.

Ic 540: pokud jde o spor, jestli Karviná nebo Havířov, tak to vidím asi tak, že obě města jsou vlakem napojena zhruba stejně blbě. :-) Každopádně by se mělo brát v úvahu mnohem víc věcí, než jen počet obyvatel tu či onde: zejména přestupní možnosti, (systémové) jízdní doby resp. míru vazeb těch lokalit do vnitrozemí ČR resp. na Slovensko.
Kdysi byla někde na K-R uživatelem Mibl zmíněna myšlenka jízdy Praha - Polsko úvratí přes Karvinou, což se mi zdá velmi rozumné. Taky nejsem přítelem řešení "pouze Karviná", tj. stávajícího stavu. Ale zase jízda typu Svinov - Stodolní - Havířov mi přijde jako trochu zoufalá snaha chytit jednou ranou více zajíců, což nemůže dopadnout dobře.

Míval jsem takovou ideu, že v úseku Olomouc - Český Těšín by mohly být dvě linky: rychlá přes Karvinou a "pomalá" (cca Lipník, Hranice, Suchdol, Studénka) přes Havířov. Tyto dvě linky by měly v uvedeném úseku shodnou jízdní dobu, a kdyby byla zastávka Zábřeh (místo Vítkovic), nemusel by být úplně špatný ani přestup na Opavu u té druhé. Kouzlo podle mého ale spočívá hlavně v hezčí cestě z "ČR" :-) (ale i od východu) do Frýdku, Kopřivnice nebo Nového Jičína, než (pouze) v Havířově. Za Těšínem by to šlo nějak prostřídat, nebo by se mohlo jet Havířovem na Slovensko tehdy, když by kravinskou úvratí zrovna jelo Polsko. Za tímto účelem jsem chtěl i čtyřkolejku z Chotěbuze, resp. aspoň rychlé paralelní vexle aby šlo jezdit souběžně střídavě do i z Těšína. Neúspěšně, pokud vím...
Každopádně tahle myšlenka znamená, že by se musela přidat jedna taktová čára za 2 hodiny od Prahy na severní Moravu. Což by samozřejmě mělo mnoho přínosů, neboť je fakt že z Kopřivnice do Prahy bych nechtěl jet R, který by jel "pomalu" celou cestu (jak bylo plánováno v zimě vzhledem k přechodu rychlé Ostravy do "komerce"), tj. včetně Mohelnice, Přelouče apod... Ale samozřejmě to stojí peníze, které teď nejsou. Mohlo by se asi pro začátek udělat proložení dvou čtyřhodin převedením cca půlky vlaků z valašské trasy, ale zde je nutnou podmínkou dokončení III. koridoru, aby to neznamenalo prodloužení JD do Žiliny.

K Pardubickému kraji se vyjadřovat nesmím. Snad jen zdůrazním, co se stejně obecně ví: Žádné "vlkm" se rušit (doufejme) nebudou. Obecně se železnice, má-li vůbec přežít, musí soustředit na to, co autobus neumí a umět nemůže: tj. rychlost, kapacitu. A to tam, kde je k tomu nějaká šance. Alternativním scénářem je postupný úbytek spojů na všech tratích až k naprosté nepoužitelnosti, viz ostatně například jižní Čechy. Tam je jen otázkou času, kdy se zruší úplně všechno sakumprásk. Protože důsledkem politického přání "trochu ušetřete, ale aby žádná trať nezmizela z mapy" jsou nutně neefektivní proběhy vozidel, a tedy dražší cena za vlkm, čímž se toho musí zrušit víc, atd. Nemluvě o tom, co se stane na straně tržeb: rozředí se obsluha na relacích typu "zlaté vejce" (viz např. ČB - Zliv), a lidé utíkají do aut, neb na lokálkách s "pěti a půl" vlaky (a ještě méně cestujícími) už nic rušit "bezbolestně" nejde. Takže za rok zjistíme, že musíme zase něco vyškrtat...

Tohle je samozřejmě situace z pohledu MSK zcela neznámá, neboť na severu Moravy je (naštěstí) snad každá trať páteřní, resp. alespoň silněji vytížená. Proto taky nikdo moc neuvažuje o nějakém rušení, pokud vím. Holt silně zalidněná oblast, ale takto to bohužel není všude.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 16:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moc neuvažuje o nějakém rušení
U vás v televizi Kalouskovi nejde rozumět?
nemyslím, že Ostrava má jednoznačné centrum
Tak to z dopravního hlediska asi žádné velké město (tohoto typu). Jen asi města typu náměstí a kolem pár ulic.
širší vazby v dopravním systému zřejmě nikoho vůbec nezajímaly
Samozřejmě, studie historie dává odpověď. Většina (i starých tramvajových) tratí zde má základ v nákladní dopravě. A když vyvstane problém s dopravou osobní, tratě už stojí a domy okolo také...

opravdu jen pohled z dálky
Míval jsem takovou ideu
A to je ten problém, pokud ten pohled má moc i něco měnit. Ten na Stodolní je opravdu dost mimo. Snad se jen dá souhlasit s tím zkomerčněním názvu z dřívějšího Centrum.
Ideální je mít ideu a tuto přednést znalým reálií a přijmout jejich názory. Když je schopnost ideologa ideu poté změnit k lepšímu, pak OK. Většinou to dopadá jinak...
Tak nějak je to s nápadem Praha - Polsko úvratí přes Karvinou, což se mi zdá velmi rozumné.
Nesmysl, sorry. Ano, pokud by z Karviné jezdily stovky lidí do Polska a zpět.(To už snad rovnou do Těšína,odsud by možná nějací Poláci jezdili, když jim zrušili nejkratší trať do Katovic) - Ale nevidím důvod, proč by měli Poláci a Asiati obdivovat krásy karvinského nádru. Ono stačí ta rychlost v Polsku k utíkání k silnici...

širší vazby v dopravním systému má jen hlavní, co se týká rychlého přestupu na MHD. Částečně Svinov díky novým zastávkám busů, ale většinově jezdícím do neOstravy v okolí.

železnice, má-li vůbec přežít, musí soustředit na to, co autobus neumí a umět nemůže: tj. rychlost, kapacitu.
Obecně souhlas. Ovšem pokud se do ucpané silnice neustále vrážejí € a na sousední dráhu, ač má stejnou nebo větší možnost rychlosti i kapacity se ukazuje za masírování médii, že zlé ČD atd, tak nemá možnost přežít nikde. Snad jen koridor sever - jih, který si bude platit EU, ale žádné Os pro místní tam nepojedou.

nejsem přítelem řešení "pouze Karviná", tj. stávajícího stavu
Tento stav v rychlíkové vozbě je vynucen. Stačí postavit depo v Polance a vozy se budou připojovat a udržovat zde.
Ono je z hlediska dálkové dopravy mít dobré jedno velké centrum, kde končí dálkové spoje a z kterého hvězdicově vyjíždí regionálka. To ovšem Ostravsko není. Tady se spíš vlak dá přirovnat k pražské tramvaji(ať je pohled z dálky přiblížen), spojujícím jednotlivé městské čtvrti. Protože z pohledu z výšky je vlastně území od Mostů po Opavu jedno město.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 16:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Souhlas. Do silnic se nacpává a sousední trať(viz přímo 018) nula nic, rychlost 10-20, bo je třeba skoro dávat přednost autům.

Teď tu budou dva dopravci, tak se to podělí(viz JŘ)
Třetí se chystá, tož uvidíme kam či kudy se vypraví...
Martinostruszka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 13:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotoreportáž z "remontu" od našich polských přátel.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ví se už něco o výsledku jednání z 29.4. co proběhlo ve FM? Dle foto probíhá pouhá oprava trati. Více se asi bude dít mezi Dobrou a FM jak tady bylo nastíněno v dřívějších příspěvcích.

Ohl: Kdyby EC Praha přepřahal v Karviné, tak by se to snad dalo zařídit. Karviná by tak měla přímé spojení s Katowicemi, Sosnowcem a Warszsawou. Způsobilo by to si myslím ale zbytečné obtíže, zvlášť když Bohumín, kde se vše nyní provádí je velmi blízko. Myšlenka je to zajímavá, ale při současné situaci, kdy EX projíždí Karvinou co dvě hoďky to není potřeba komplikovat. Kdyby SA i ČD jezdily přes Střed na Žilinu, tak v tom případě bych to zajetí do Karviné podpořil. Ať tam k současné situaci alá Havířov, tj. R/posiláky mají alespoň něco. Ale je to o diskuzi komplexně.
Co se týče SA a Leo obhodinu do Těšína. No SA už to v současném JŘ avizuje. Kdyby ho doplnil Leo, toď otázka kde bude točit.
V Havířově by to uvítali a jízdu přes Střed by uvítali ti co opravdu míří do centra.
Více příště...
dkvak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.73.36
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:18:50    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Havířově bylo neobyčejně živo. Naráz ve stanici byly 2x 740 AWT s vozy LH40, dvojička s Easy, další dvojička s Easy, pak jako Lv 2x 742, 471 a nakonec 183.030-6 ZSSKC jako dispečerka ODOSu s jemným prachem z ČSMu.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 20:11:56    Odkaz na tento příspěvek  

Co Vy na to? Viděli jste Udáosti v regionech? (čas 7:10)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 20:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EC Praha přepřahal v Karviné
--
otočka po prázdnu v Bohumíně jako např. u současných R od Brna


Jedna fotka napoví, že přepřah v budoucnu netřeba a prázdno taky nevidět

Leo obhodinu do Těšína
No, uvidíme. Ale jdou jisté JPP, že i lea potřebují odhovnit atd.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 20:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra

Kalouskova vize?

+ k dokonalosti ještě papírové tramvaje.


Zatím to vypadá hezky
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:04:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ale jdou jisté JPP, že i lea potřebují odhovnit atd.
( no kde? na mostě do Olzy za Ropicí)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 07:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Já také můžu vyfotit vlak v Havířově ve špičku(13:38).
Rozdíl bude v tom, že u nás ten počet cestujících(a to určitě více) vyleze ze slona či 460tky, ne sedmi vozové soupravy. Proto občasně spílám/plkám o tom, že by vlaky měly, třebas právě od toho Brna měly jezdit do centra. No že tam není kde točit je jasné, bo Střed zatím, ale tak už radši v Kunčicích u prvního(neopraveného)nástupiště.
A do Bogumina i Hajcman City(pro neznalé Karviná) posílit S2, v úseku např. Studénka-Č.Těšín.

A na Kalouska bych všechno nesváděl, vždyť je to v podstatě pan frajer.
To bych nakopaltomu tlustoprdovioranžovému z odkazu výše v čase 7:10 hovořícímu/přihřívajícímu si politickou polívčičku. Byl jen směšný přes závažnost problému, na kterém se dlouhodobě a ve své době podílel...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Martinostruszka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 08:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať si má pan Kalósek vize jaké chce, u nás na východě si stále stojíme za svým!

Mládenci z Hrčavy...

Southern man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.29.103
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 17:52:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Novák je sice cyp (hlavně kvůli tzv."lokálním topeništím"), ale Kalousek je největší škodná v tomhle státě od dob primeministrování šaška Klause. Udělat půlbilion za 3 roky, to je fakt frajer. Věřím, že je pro Kalouska oheň pod kotlem již rozdělán
zbynda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.56.38
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 18:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

Southern man:
Sklidni hormon, oranžový chudáčku.
Southern man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.29.103
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 18:30:39    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba jsem originálně zelený, možná rudý, někdy černý. Kdo ví? Ale při pohledu na statistiky je vše zřejmé. I když je mi jasné, že statistika v rukou odborníka...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 20:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejde o to, jestli je někdo hnědý nebo černý, ale o to, že někomu soud dokázal vinu za udělanou škodu a viník svou škodu přehodil na jiného.
A to nás ještě čekají fotovoltaiky atd. Co se bude rušit potom?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 20:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u nás ten počet cestujících(a to určitě více) vyleze ze slona či 460tky
Jezdí taky od Brna?

A do Kunčic budou jezdit davy?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 06:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OHL: Do Kunčic davy jezdit nebudou, to ne. Možné otočení je zmíněno tam, protože na Středu to nějak nevychází...
Jinak ty dvě, tři věty by se Ti vlezly i do jednoho příspěvku. Dík.

Southern man: Škodná a šašci jsou takoví jako Vy.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 10:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať 321 | Opava východ - Ostrava - Havířov - Český Těšín, Ostrava-Svinov - Ostrava-Kunčice (a zpět) Úsek: Havířov - Havířov Kraj: Moravskoslezský kraj

Počátek: 04.05.2011 08:00 Příčina: následky srážky vlaku s osobou
Plánovaný konec: 04.05.2011 11:00 Stav: probíhající

Zjistit polohu vlaků Zobrazit na mapě



Opatření v dálkové dopravě (SC, EC, IC, EN, Ex, R):


Opatření v regionální dopravě (Sp, Os):
Vlak Os 2800 odřeknut v úseku Havířov - Ostrava - Svinov.

Poznámka:
Srážka vlaku Os 2800 s osobou v ŽST Havířov.
Provoz přes ŽST Havířov omezen. Vlaky mohou zvýšit zpoždění o 5 minut.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8549
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 10:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se z toho stává takový místní folklor. V Havířově se skokem pod vlak zabil starší muž

-----

Offtopic pro průvodčího: fotky jdou posílat i nereg., přes "Poslání obrázku...". Je tam akorát omezení na formát a velikost. Formát obrázků - jpeg (přípona .jpg)
Rozměry - nejvíce 1280*1280 bodů
Velikost - nejvíce 400 kB
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

otočení je zmíněno tam
A potom Sv na odhovnění atd. s úvratí do Bohumína?
Kolik je kilometrů ze středu do Kunčic?
Jen jestli to vymýšlení za každou cenu nejezdit jak dnes není poněkud kontraproduktivní, co se ekonomiky týká...

Ad Kalousek - které spoje, tu jednu třetinu, bys s radostí zrušil? Že by ty končící v Havířově?Které potom po prohraném soudu s fotovoltaikama?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není Havířov vystavěn na geopatologické zóně?
Kdyby aspoň chodili skákat někde pod AWT...
Průvodčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.71.122
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:19:10    Odkaz na tento příspěvek  

Garfilde díky.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: odhovnění atd. s úvratí do Bohumína?
Odhovňovat se nemusí. Padá to všechno do kolejiště. Jedině doplnit vodu. Stíhá se doplnit voda v Bohumíně, když je obrat 50 minut? Řekl bych, že ne. Ta se snad doplňuje jednou denně?

Ostrava hl. n. - Ostrava-Kunčice = 8 km
Ostrava střed - Ostrava-Kunčice = 5 km
Ostrava hl. n. - Bohumín = 8 km

Čili je stejná vzdálenost z Ostravy hl. n. do Bohumína, tak do Kunčic.
Martinostruszka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozvánka do Českého Těšína na promítání a povídání:

Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stejná vzdálenost z Ostravy hl. n. do Bohumína, tak do Kunčic
Přesně tohle jsem měl na mysli.
A teď-je lepší jezdit tam, kde lidi jezdí na přestup směr dál za Bohumín, je možnost výměny vozu + tech. obsluha nebo tam, kde bude jezdit prázdný a bez možnosti tech. zázemí?
----

První stroj upravený pro linku S1 a okolí Havířova.


(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Žádné svěsné km do Bohumína. Už jsem to tu kdysi psal. V Brně na Hlavním stát dlouho nemůžou z důvodu kapacity. A Heršpice budou nyní sloužit k tomu, co dnes Bohumín. V Ově jen otočení mašiny a doplnění hajzláku s vytřením. Čili úplně jiná situace než dnes s vozy na Rkách Brno-Bohumín...
Kalouska nechme Kalouskem, zajíždějme v Ově do centra bude li to možné. Cestující do Bohumína mohou klidně použít os. a ten dokonce pojede až do Těšína přes Karvinou. Nekončí v Boh. jako nynější R.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:36:21    Odkaz na tento příspěvek  

Kdo má možnost sehnat V3S hovnocuc? Nechal by se stříknout na oranžovo a mohli by jsme se složit a začít podnilat.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3272
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R a IC, EC přes Havířov? Jen to ne. Co týden to tam bude zasekané nějakým řešením smutného osudu.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 08:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalouska nechme Kalouskem, zajíždějme v Ově do centra
Bohužel, jsou to spojené nádoby. Jak to zatím vypadá. Možná nebude jeden den jezdit nic a budou další soudy.
Problémy, které jsou jinde se přehazují tam, kde problémy víceméně nejsou palčivé. Musí se šetřit, ale takovým způsobem, i když to ve výsledku velký smysl nemá.
Martinostruszka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 09:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k té papírové tramvaji na těšínském rynku.
Jedná se o velkoformátový obraz lisabonské tramvaje od Gabriely Pienias, který zde byl umístěn v rámci fesivalu Kino na hranici.
Mimo jiné také lákal kolemjdoucí k podpisu petice adresované starostovi Cieszyna na podporu vytvoření dopravního spojení obou Těšínů.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls: Kolega Ohl našel řešení, viz snímek výše. Na problémovém úseku, tedy v tomto případě Střed-Havířov-Těšín by se to zařízení používalo. Snad montáž demontáž nezabere tolik času...

Ohl: V prvním odkazu se píše, že železnic se to nedotklo..., tedy zatím...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 18:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani by dotknout nemělo. Holt EU si k nelibosti východních vlád hlídá, na co € dává.
Přesun € z železnic na silnice zkoušeli i Poláci, neuspěli.

Další takový důvod, proč vzít peníze z železnice...

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 23:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Tak to je síla, myslím si že postačí přijít na dva takové případy ze sta a vlaky můžou jezdit tam i zpět na každé omezované trati imrvére do vyčerpání kapacity tratě. Konkrétně mám na mysli teď zastavení provozu na 261čce v pracovní dny. Také omezení na 018, co se teď probírá v patřičných vláknech a GVD. Smutné a strašné.

Jinak v osobních vozech je první info o řidičáku 961. Tak snad ho brzy uvidím(e), třeba na Brněnských Rkách v Kunčicích u prvního nástupiště...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 01:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle spíš budou potřebné na osobní. Znamená to předělat ucelenou soupravu i vložených vozů. Těžko říct, zda budou jezdit i u nás.
Aby tato souprava plnila i účel rychlého odpojení vozů mimo špičku /připojení ve špičce/ = hlavní výhoda proti jednotkám, musela by jezdit s mašinou uprostřed souprav mezi řidičáky.
Klasický příklad 2902- odpojování 3 vozů z 6 v Bohumíně.
Na dlouhé vzdálenosti bez úvratí je víceméně jedno, jestli má klasická souprava řidičák nebo ne.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 02:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Na dlouhé vzdálenosti... Není li ve stanici velká možnost objíždění a obrat třeba do 30-40 minut, tak by nemusel R z Brna zajíždět ani do Kunčic, ale zůstat na Středu, jen zajet třeba do šturc koleje...
A jsou snad i na 160, takže na dálkovku, ne že by se na osobce nedaly použíti...
Red_snail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 09:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: radlicový elefant vypadá dobře :D

Pár aktuálních info od nejpovolanějšího - traťmistra

1/ rychlost 50km/h Č. Těšín - Třinec zůstane až do dubna 2012 ikdyž je 3x podbito - důvod výhybky na Konské. Až se vytrhají, zvýší se rychlost.

2/ přejezdy Třinec - Bystřice po optimalizaci: počet 5 z původních 7 (mohlo to být lepší)
městský úřad - zůstane
u Slovanu - nahrazen podjezdem Via Lyžbice
u Zobawy - zůstane
Javorek - bude zrušen
Vendryně - zůstane (nová poloha)
u Filie - nahrazen přechodem pro chodce se závorami
přechod u strážního domku - nahrazen novým přejezdem

3/traťové rychlosti po optimalizaci celého úseku:
Návsí - Bystřice = 140km/h (nevyhovují oblouky na 160km/h)
Bystřice - Třinec = 160km/h

Co se týče nahrazení podjezdu ve Vendryni podjezdem - údajně nebyl nikým podán požadavek na podjezd takže to dopadlo jak to dopadlo a bude opět přejezd, tedy s více místem na odbočující IGK, ale zároveň s delšími předzváněcími dobami...
Biuro jurnego ruchu Bystrzyca (Bystřice)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 09:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 160 se dne staví skoro všechno, nicméně 163 a 363, co se pro ně upravují, víc než 120(140) nepojedou.
obrat třeba do 30-40 minut je bez problémů stihnutelný i s objetím.
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 10:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rychlost 50km/h Č. Těšín - Třinec zůstane až do dubna 2012 ikdyž je 3x podbito - důvod výhybky na Konské. Až se vytrhají, zvýší se rychlost.

Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 12:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už byly nakousnuty ty řídící vozy tak na trať 323 by se určitě hodily. Pak by šlo dělat obrat na OHL místo 45 min za 15 a ve Frenu tak nějak podobně ale to by se zase snížila turnusová potřeba strojů a personálu takže raději ne, že?
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Error
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 14:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurek: Zrovna včera mě něco podobného napadlo - push-pull soupravy jako mají slováci + upravení brejlovci a jedem

(+ by se podpořil průmysl v kraji )

(Příspěvek byl editován uživatelem error.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 15:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návsí - Bystřice = 140km/h
Horní říkají 150, klopící 160. Ale není nic jednoduššího, než je sundat.

údajně nebyl nikým podán požadavek
Asi kolují dvě verze:-) Ale spíš se přikláním k té o nedostatku místa.

řídící vozy tak na trať 323
Když budou dráty, proč ne. Ale v tom případě radší slony.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 15:54:55    Odkaz na tento příspěvek  

Až,až,až. Kde žijete? Probuďte se snílkové!
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 19:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra: Možná se i dožijem, tak staří snad ještě nejsme
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
zbynda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.56.38
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 20:34:14    Odkaz na tento příspěvek  

Red_snail: No to mě už fakt pos*r. To plížení z Těšíná do Bystřice je nekonečné. Snad se koridoru dožiju :D
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 20:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rychlost 50km/h Č. Těšín - Třinec zůstane až do dubna 2012 ikdyž je 3x podbito - důvod výhybky na Konské. Až se vytrhají, zvýší se rychlost.


to nemá chybu, ty výhybky jsou na délce asi 200 metrů a my budeme jezdit asi šest kilometru padesát, už v tomto GVD ty jízdní doby nevychází jezdit načas.......
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 22:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v tom, že ty vexle slouží jako zhlaví Třince a tak to bude po skoro celou dobu stavby. Další problém asi bude provizorní zabzař. Těžko říct, jestli by umožnilo aspoň zvýšit rychlost od Konské do Těšína.

No, pořád je to lepší, než za hranicí, odkud byk přijel pozdravit slona.

a představenstvo CSMK závistivě sledovat provoz

Ale i odtamtud sem tam problesknou lepší zprávy. Probíhá sekání náletových dřevin a kontrola trolejí v nepoužívaném úseku Cieszyn-Goleszów, kde by se měl 29.5. projet Flirt. Nuž, uvidíme, jak "sie uda"...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8555
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 01:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár obrázků z minulého víkendu.