K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 22. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 22. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10147
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 12:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dyť ten postrk je tam vidět. Něco se žlutým pruhem je tam matně vidět.
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Mirda23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 13:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla tam tuším laminátka 108. Ale jestli kecám tak mě opravte,jistý si tím nejsem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirda23.)
http://vlakyplzen.7x.cz/
------------------------
Are you metal?
Sapér_vodička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 13:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: nedávno se na webu jedné železniční galerie objevilo první číslo jejich "časopisu" - taky jen pdf, stejně jako tvoje. Ale když si ho přečteš, dozvíš se něco nového o tématech, kterým se příslušný článek věnuje, podíváš se na hezké fotografie, zkrátka je pro čtenáře zajímavý a nebudí posměch. Jenže autorům to evidentně dalo přece jen trochu práce, nespokojili se s Ctrl+C/Ctrl+V, pár neumělými fotkami a výmluvami, že někde nebyl čas, nešlo to, nevěděli. Ten zmíněný magazín je volně dostupný tady: odkaz, schválně ho porovnej s tím tvým.
Vy pacholci, my vám dáme láňok!
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 13:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle časopis se mi líbí, jde ale o to, že tam je tým lidí, který si teprve vytvářím. Toto, květnové číslo se ještě neshoduje s mým konceptem, ale jen ukazuje, jak buda asi vypadat časopis po stránce grafické + čekání na kritiku, co je možné zlepšit. Článek o 263 dělal teprve 12-ti letý člověk a já si toho vážím, protože byl první a jediný, kdo se mnou začal spolupracovat, tak prosím neshazujte jeho práci. Samozřejmě na týmu pracuji a zanedlouho se časopis vyšplhá tam, kam chci, aby šel. Určitě změním název a budu na tom pracovat, jen prosím o konstruktivní kritiku a příp. spolupráci. Moc děkuji těm, kteří by byli ochotni spolupracovat a "vytáhnout" časopis na výsluní. mějte se a těšte se na červnové číslo, to už bude propracovanější, s novým názvem a partou lidí. Mějte se pěkně.... nejdřív musím odmaturovat (v úterý) a poté začnu předělávat koncepci.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teďka jsem odeslal několik pozvánek zkušeným lidem od železnice, takže to vypadá, že nějaký tým odborníků bude
Svatá pravda, taková nabídka se rozhodně neodmítá
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Albatros měl postrk z Tišnova do Vlkova především kvůli tomu,že se couvalo až do tunela a tam je stoupačka jak prase..1)trvalo by mu to dlouho než by to rozjel 2)kvůli možnému požáru 3)stoupání,velká souprava 4)kvůli nabrání rychlosti před fotografama...jinak mezi Brnem a Tišovem taky slušně mazal to kilo tam bylo..
Jinak k tomu časopisu..nemá to žádný vzhled..fotky nic moc..informace nic moc..
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Zesměšnit někoho není zrovna "košer", zrovna Vás jako odborníka beru. Pokud mě odmítnou, odmítnou, ale potom nemá cenu lamentovat nad kvalitou.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: promiň kámo, ale tebe tu nikdo nezesměšňuje. Ty to zvládáš sám
Sapér: díky za odkaz, vypadá to docela slušně
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 14:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je klasický případ českého přístupu.... u oroseného půllitra v hospodě se to plká o politice, ale k volbám nikdo nejde.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 16:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek - nebo taky bezbřehá domýšlivost ,, šéfredaktora". Přítelíčku mladičký, tady se vyskytuje množství lidí, kteří už toho odpublikovali tolik, že si to nejsi ani schopen představit. Návíc na úrovni , o které se Ti rovněž nesní. Proč by měli spolupracovat s namyšleným neumětelem, jehož alfou a omegou jsou weby plné nepřesností, nesmyslů a chyb ?

Jak bys chtěl zařídit aby to nebyl, s tvým přístupem, propadák všech propadáků futrál ??
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 16:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek o 263 dělal teprve 12-ti letý člověk a já si toho vážím, protože byl první a jediný, kdo se mnou začal spolupracovat,
Hmm, potom je to jasné.
tak prosím neshazujte jeho práci
Máte poněkud svérázný výklad pojmu práce. Je fakt, že mezi dnešními mlamodyji je postup "copy" a "paste" velmi obvyklou metodou.

Připomínka: pokud chcete vytvořit schopný tým v jakémkoli oboru, musíte mít "myšlenku" a být osobnost. Myšlenku nemáte a osobnost zatím nejste. Pokud chcete vydávat obrázkový časopis pro kindermafii (což podle ukázky 1 čísla zjevně chcete), nečekejte, že se k vám přidají skuteční odborníci.
Wodě vale!
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 16:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle: Každý časopis má svou redakci. Ten kdo časopis vede je pochopitelně šéfredaktorem - v tom nevidím namyšlenost, pokud vy ano, je to vaše věc. Ty požadované úrovně se museli ti "zkušení kmenti" také nějak nabýt. A jejich první články určitě nebyly to "pravé ořechové". Proč ti "zkušení" místo toho, aby člověka smysluplně vedli, tak ho dokáží srazit a urazit? Myslí si o sobě, že jejich zkušenosti jsou středobodem vesmíru a nemyslí na to, že jednou odejdou (to je příroda) a budou muset přijít nástupci, kteří jsou jimi nazýváni KINDERMAFIÍ.... kde se potom dá mluvit o NAMYŠLENOSTI?

(Příspěvek byl editován uživatelem mmalousek.)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerad bych ubíral elánu, leč...

To je klasický případ českého přístupu.... u oroseného půllitra v hospodě se to plká o politice, ale k volbám nikdo nejde.

Nebyl použit nejvhodnější příměr.
Zatímco politika se týká nás všech, protože všichni jsme nuceni se řídit v našich očích samozřejmě špatnými zákony, platit v našich očích vysoké daně ze kterých se platí především blbosti (nechť si každý doplní dle svého) a na důležité věci nezbývá (dtto), všechny to štve ale nikdo s tím osobně nic neudělá. Holý fakt.

Zatímco nový papírový časopis na železničním trhu, nejsem si jist, jestli je po něm takový obrovský hlad, stávající tištěná periodika jsou kapkou rosy na žíznivá hrdla a v době internetové je obecná informovanost natolik tristní, že prostě další papírový časopis potřebujeme, tak ho dáme do kupy, sakra, chlapi! Jako před padesáti lety, cyklostyl ve sklepě, Maruš dělá v kanceláři a může nanosit kopíráky.

Nebo že by to bylo jinak?

Je obecně známo, že mou doménou nejsou ani tak informace textové (i když, slovy klasika, párkrát jsem si už vystřelil). Přesto vidím jistou analogii. Fotoaparát si dnes může koupit kde kdo, postavit se na třetí peron hlaváku a šlehat jednu "fotku" za druhou. Dá to na web a teď si všichni sedněte na prdel z toho mýho umění. A nikdo si nesedá... Protože pouhá touha po pěkných fotkách a v dnešní době už relativně levný fotoaparát není vše, co je k tomu potřeba. Doba velmi pokročila a konzument je náročný. Je tu jistá analogie, což?

Dělat něco pořádně stojí obrovský kus umu, úsilí a jen tak z nebe to neprší. Napsat autorský text, aby to mělo hlavu a patu, aby to bylo stravitelné pro cílovou skupinu a aby to k něčemu vypadalo, to dá sakra práce. Vim o čem mluvim.

Přijít, říct "helejte se, já tady chci dělat šéfredaktora, vydávat časopis, ale neumim to ani psát, ani sázet, neumim ani dělat šéfa, toho co rozhoduje, co se vybere a co ne, aby to bylo pokud možno co nejzajímavější a lákalo to co největší kupní sílu, určovat ten standard onoho jména, nemám lidi, pojďte mě to všechno naučit a zbytek udělat", s jakým pochopením se to asi setká, což?
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 17:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane mlamoušku, ono když mladičký neználek přijde za znalými a zkušenými s určitou dávkou pokory s prosbou či žádostí o pomoc nebo radu, většinou mu vyhoví. Ovšem přijde li stylem: " čumte jakej budu vydávat super časopis" a po umravnění reaguje stylem " tak mi s tím pomozte, když jste tak chytrý néé", nelze se divit, že sklidí posměch.
Oni totiž ti znalí a zkušení nabyli své vědomosti především svou pílí a celoživotní skutečnou prací, nikoli nekritickým rabováním vesměs pochybných internetových zdrojů, jak je bohužel (nejen) u kindermafie zvykem.
Wodě vale!
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové jsou jistě středobody vesmíru, nedělají chyby a jejich příspěvky překypují pokorou.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_bez_nebo_hozen_do_stroje: Já se tady snažím celou dobu slušně prosit o pomoc, jenže se tady člověk akorát dočká Mlamoušků a dalších slušných a pokorou překypujících rad.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se vám tu do toho nechci moc montovat, ale..

s určitou dávkou pokory s prosbou či žádostí o pomoc nebo radu. Tak pokud tu diskusi odsledujete trošku nazpět, tak bych řekl, že tam Mmalousek projevil určitou slušnost a prosbu o spolupráci s tim, že by chtěl vytvořit určitý koncept časopisu, v tomto se ho musím zastat. Tak jsem si konečně dohledal, co je to ta kindermafie

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3494
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: Pokoru bys měl mít spíš ty k nim, ne oni k tobě.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4572
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 18:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa : Neslo by nektery casti k-repu vydavat knizne ? Asi by to melo vetsi uspech jak zde zmineny casaky. Ale aby Trnky-brnky nekrachly :-)))
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 19:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek:
Před pár dny si byl takovej človíček,kterej se ptal co a jak má udělat a kam se obrátit aby mohl vydávat časopis.Pak na můj vkus vydáš v rychlosti,řekněme,paskvil a když ti ho lidi,který tomu opravdu rozumí(např.Shalomek a jiní)zkritizujou,tak kolem sebe začínáš kopat.A kopeš a kopeš čím dál víc.
Co takhle nejdřív začít u sebe a shánět informace jak se co dělá atd a po nějakém čase se snažit vyplodit něco kvalitnějšího.
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 20:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ES499009: Já kritiku přijímám, ale rozumnou, ne hnedka mluvit o propadáku, ale rád bych věděl, co ti zkušenější by zlepšili a to jsem se zatím nedozvěděl. Dozvěděl jsem se, že se jmenuju Mlamoušek, dělám leporelo pro kindermafii a podobné věci. Kdyby byla krtiika psána stylem: Máš špatný řádkování, velké písmo, které dělá čtenářovi problém přečíst, atd., neřekl bych ani popel a ještě bych jim za to poděkoval. Jenže (vždyť si to přečtěte sami) jsem se dočkal toho, jaký to je debakl a podobné narážky. Jsem pro kritiku všemi deseti, ale pro KRITIKU NA ÚROVNI.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6765
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 20:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek - zkus se inspirovat třeba tady.
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: co je s tím Albatrosem? Kotlovky?? Kam ho daly?
Jinak v časopisu by některé fotky chtěly lepší ořez, a větší hranici mezi písmem a fotkou a možná pravda meněí písmo.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Albatros je teďka v depozitáři NTM v Chomutově. 12.4.2003 byla poslední jízda z důvodu propadu kotle.
Shalomek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak znovu a snad naposledy. KRITIKA NA ÚROVNI může být JEN K VĚCI, KTERÁ NĚJAKOU ÚROVEŇ MÁ. a to to tvé dílko NENÍ.
Já vím, že to slyšet nechceš, ale je to tak.
Platí nepřímá úměra. Čím kratší čas na přípravu, tím větší fiasko. A s tvým pseudodílkem jsi byl hotový opravdu rychle.
Šéfredaktor nevzniká tak, že se jím člověk prohlásí, ale tak, že se k tomu propracuje!
A člověk, který mě nejprve přesvědčuje: Co se týče fotek, tak jsem jel v tomto vlaku a na kopec, ze kterého je výše uvedená fotka, jsem nemohl fotit, protože nebyl čas na to se tam přesunout. , a do důkazu, že to šlo, napíše: O tom kopici chci říct jen toto. bylo mi tehdy dvanáct let a rodiče mi nechtěli pouštět daleko od vlaku. Teďka jsem si vzpomněl. , tak sorry, ale to je mazec. Tak nešlo to, nebo tě maminka nepustila? To mi napíše člověk, který sebe nazývá šéfredaktorem, to je autorita, se kterou mám spolupracovat? Ale to snad ne. To nemůžeš myslet vážně.
Vydávat časopis, to není jen tak to nejde, že se v pondělí rozhodnu, ve středu to vyjde a ve čtvrtek už přebírám Pullitzerovu cenu. Ne, opravdu ne.
To je průzkum trhu - najde si čtenáře? obstojí v konkurenci?
To jsou statisíce do vybavení redakce, prostory, fotoaparáty, PC vybavení, LEGÁLNÍ SOFTWARE, grafici na zlom,
To jsou miliony do reklamy, aby si lidé vůbec všimli, že něco nové vychází, to je marketing, inzerce atd.
A i když to promyslíš, stejně můžeš do roku zkrachovat. Kolik už časopisů vzniklo a zase zaniklo?
Dokud nebudeš tyto věci brát vážně, nebude to nic jiné, než kindermafiánský sen jednoho chlapečka, který nedostatek znalostí a zkušeností nahrazuje nadbytkem sebevědomí.

Chceš vědět, co je třeba zlepšit? VŠECHNO. ÚPLNĚ VŠECHNO. Život, to opravdu není, že se dnes rozhodneš dělat časopis a druhý den to je.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: jasný no, ale kdyby se čírou náhodou našlo pár miliónů, může se zase zprovoznit né?
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské tornádo: Ono by se těch pár milionů určitě našlo, jenže je problém v tom, že v tomto státě se šetří na haléře a utrácejí se miliardy.
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3495
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs: určitě by to šlo. :-) Kolikrát to opravdu stojí za to.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z důvodu propadu kotle
A kam se ten kotel propadl?
Měl byste si pane šéfredaktore nejdříve nastudovat terminologii.
Wodě vale!
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chce to najít vlivného investora a Albík bude na světě.... jenže mi chudí pěšáci to určitě nezvládneme.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_bez_nebo_hod_ho_do_stroje: Intelient pochopí.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

*Inteligent
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4032
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste taky využívat editaci příspěvku. Do 30 minut je každému u jeho příspěvků k dispozici. Ikona bločku.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 10153
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč kurvíš schválně Jáchymovi jeho nick? Jen za to, že vyjádřil názor a ten se ti nelíbí?

Pardon, musel jsem.
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 704
Čiernohronská železnica » čHž
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On mi ho taky změnil na Mlamoušek (viz. přísp. 362.) Promiňte, ale fackovacího panáka ze sebe dělat nenechám. Pardon
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek, Kdyby byla krtiika psána stylem: Máš špatný řádkování, velké písmo, které dělá čtenářovi problém přečíst, atd., neřekl bych ani popel a ještě bych jim za to poděkoval.

Rád přenáším svou profesní deformaci do různých oblastí. Zde bych doporučil následující postup:

Vzít to dílko, o němž je tu řeč, k tomu nějaké skutečné papírové časopisy a články v nich. Ideálně různé časopisy z různých oblastí, aby oborovost byla potlačena. AutoTIP, Svět motorů, History, 21 století, Epocha, Dráha, cokoliv.

Najít co nejvíc rozdílů mezi tím pdf a těmi tištěnými, navíc hledat společné rysy v těch tištěných. Naprosto vážně, jako hra pro děti na prvním stupni, najdi co nejvíc rozdílů a nejvíc podobností. A pak se nad tím vším zamyslet. Dá se dojít k zajímavým obecně použitelným a hlavně do budoucna zlepšujícím zjištěním.

Ve stylu "lepší naučit muže rybařit než mu dát jednu rybu k obědu". A když se dotyčný nejprv naučí dělat prut a vázat háček, tak je prakticky vyhráno.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari, ale kurvit přezdívky je takový krásný kárepácký zvyk, ne?
Shalomek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šoupátková komora - děkuji za upřesnění.
Šari, dobře vidíš, pochopitelně že tam ten postrk je, že ho šéfredaktor nevidí, nenamená, že tam není
Mirda23: číslo nezpochybním, nevím, která tam byla, ale patřila mezi ty nejodrbanější. původně červená s unifik žlutým pruhem kapitána Vodičky po celém obvodu
Šoupátková_komora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shalomek- Nemáte zač )
Ostravské_tornádo- On nestojí jen na kotel.V případě opravy by to chtělo komplet opravit pojezd+ parní stroj(docházelo k podcházení) pak již zmiňovaný kotel..tendr nevím v jakém je stavu,ale odhaduji takových 8 milionů určitě.
A hlavně,když ho opravíte tak musíte pro něj mít kšefty.V Brně by se těžko uživil není s ním kam jezdit..on potřebuje lítat trasy jako Bratislava-Brno..Brno-Česká Třebová..je to rychlíková lokomotiva!..a ty akce taky něco stojí..takže ono mít provozní mašinku není všechno )) A hlavně není ho kam v Brně schovat
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jiná fotka (zde jde šedý kouř dolů), ta fotka, kterou jste dával výše byla jiná, s bílým kouřem nahoru, takže zase hrajme na férovku.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teďka jsem se dozvěděl ze spolehlivého zdroje, že při prvním výjezdu zůstala Laminátka v tunelu - jednalo se o tzv. postrk bez závěsu (vaše 1. foto). Proto, že nebyl výjezd efektivní, tak se Albík vrátil a vyjel z tunelu již s Laminátkou (vaše 2. foto). Takže teďka je mi vše jasné. Pan šéfredaktor měl pravdu.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Že ti to kurvení přezdívek vadí jen někdy. Nějaká pozitivní diskriminace nebo snad dokonce kamarádšoft? To by se moderátorovi stávat nemělo.

Pardon, musel jsem.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když on kurvil přezdívku mě, tak ti to nevadilo. Já jen vracím úder, aneb, jak jsem již dříve psal, nejsem fackovací panák.

(Příspěvek byl editován uživatelem mmalousek.)
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3496
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu děláš sobě a svému časopisu dobré jméno. Jen co je pravda...
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa b731: Já mám jen rád hru na férovku a korektní výměnu názorů. Jenže v mnoha případech šla korektnost stranou.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A abych zde nekydal jen hnůj, ukáži Vám takovou kritiku, kterou já uznávám a autorovi za ni děkuji. Protože celodenní hádky mi kromě nervů nic jiného nepřinesly.



Dobrý večer,
na diskusním serveru jsem našel premiérové číslo vašeho časopisu ŠOTOUŠ a mám k němu několik otázek a připomínek:
1) V jakém programu časopis zpracováváte? Tipuji tak Office Word 2003. Chtělo by to zlepšit po stránce designové, jinak vám to časem někdo hodí na hlavu. Ale 3-kovým Wordem to nezlepšíte. Office 2007, Office 2010 nebo alespoň nějaký grafický program - např. bezplatný Gimp...
2) Velké písmeno je pěkné, stejně tak jako zvolený typ písma (předpokládám Calibri nebo něco obdobného). Pro časopisy ale nepiužitelné. Nikdo vás neučil, že pro klasický text článků se používá PATKOVÉ PÍSMO (např. Times new Roman), bezpatkové výhradně pro nadpisy (ale může být pochopitelně i v nadpisu patkové). Velké písmeno je sice výrazné, zabere místo, ale působí celkem amatérsky. Klasické písmo je tak 12-14 bodů. Možná by nebylo od věci přiblížit se normostraně. Nadpisy písmem větším, text menším. Tady to vypadá, že je to všechno stejné. Tučné písmo text ztloušťuje, ale nezvětšuje! Proto to vizuálně vypadá, že písmo je menší...
3) Stále mi bylo (a je) vtloukáno do hlavy, že Vy, Vás, ... se užívá v dopisech, ne v časopisech. Zkuste si otevřít nějaké noviny nebo časopis, nejspíše to tam nenajdete...
4) Propagace - myslíte, že K-report stačí? Minimálně na časopis každý zapomene, je-li v hroudě textu. I já ho hledal celkem dlouho (5 minut), což každého odradí. Co pro něj vytvořit nějaké bezplatné stránky, jako např. na ic.cz, wz.cz, ... Oba zmiňované servery nabízí e-mailovou schránku, takže by nebyla potřeba ta "obyčejná - seznamská". Takhle to vypadá, jako byste jiný server neznal.
Já dělám stránky místnímu hasičskému sboru a také jsem se snažil @seznam.cz vyvarovat. Je to prostě moc známé a nic moc propagace. Zvolil jsem wz.cz... www.hasicibezdekov.wz.cz. Dostal jsem k tomu e-mail, zvolil jsem si jméno: info@hasicibezdekov.wz.cz. Nevypadá to lépe? Vám bych doporučil např. casopis@sotous.wz.cz (nebo obdobné)
5) Trochu to hraje všemi barvami - 2 odstíny šedivé, 4 odstíny modré... Vyberte tak 2 odstíny jedné barvy + nějaká výstražná - světle žlutá nebo růžovo-červená. Bude to vypadat lépe...
6) Text/obrázek. Musí tam být takový ostrý přechod? Alespoň linku o tloušťce 5 mm by si to zasloužilo...
7) Zdroje menším písmem, kazí to celkový dojem. A co jen prototypy.cz, wikipedia.cz, ... - kdo chce, ten si to najde.
8) Fotky na celou stránku bez titulků? 1 velká a 2 malé... Zbytečná stránka, stačilo by je zmenšit a ušetříte prostor. Poznáte to, až to budete tisknout, na kolik to vyjde... Tak max. 1 velkou fotografii na stránku (s titulkem, pochopitelně) - VÍCE NE! Článek není fotogalerie, tu můžete mít na webu...
9) Jazykové korekce - dělá vám je vůbec někdo? Každý se drobet uklepne nebo napíše nějakou koninu. A slovník ve Wordu to ne vždy pozná. Dokonce znám i takové, kteří např. "hasyči" uloží do Wordového slovníku jen proto, že mu to zobrazil červeně...
10) Aktuální témata - máte-li nějakou základnu, pokuste se někoho pověřit aby něco sehnal popř. vyjednal poskytnutí fotografií. V každém případě si ale na webu sežeňte "Zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů" - zkráceně řečeno: autorský zákon. V diskuzi to říkají správně, otázka času, kdy to dospěje k soudním sporům. Novinařina není televize - tam mají nějaké smlouvy (moc se v tom neorientuji) Nova/Markíza, ... Vkládáním textu či vodoznaku do fotografií to teprve začíná! Až budete mít fotografií dostatek (já mám např. unikátní z oblasti našeho has. sboru), určitě vám bude vadit, že vám je někdo "sebere" a ani vám to neoznámí. Já nyní např. neoznačené fotky nedávám nikomu, vždy mám v dolním rohu "(c) Jiří Pekárek, 2011". Sice se to dá oříznout, ale klepne to přes prsty - "POZOR, TENTO SNÍMEK JE CHRÁNĚN COPYRIGHTEM!" A nebo se snažím u fotek zmenšit rozlišení. Ten kdo si chce fotky prohlédnout, podpis mu nevadí. Kdo to chce vydávat, je to pro něj práce navíc...
11) Historické fotky se pokuste převést do sépie či do černobílé barvy (ale né te klasické "stupně šedé", co Word nabízí. Pohrajte si drobet s jasem a kontrastem, vypadá to líp). Nejsou na tom tak vidět nedostatky, zejména není-li fotka přes celou stránku. A "zub" mezi fotkami také nedělá to nejlepší. Není takový problém fotku oříznout.
12) Místo zaberou sloupečky. Zkuste je...
13) Tip na příště: Zabavená Škoda 109e...

Prosím, neberte toto jako kritiku, nýbrž jako pár dobrých rad ku zlepšení. Na venek "amatérský" časopis nikdo nechce. Nedejte to navenek znát, že to nědělají skuteční novináři, ale jen skupina nadšenců.

Rád bych se tohoto projektu taktéž rád v budoucnu zúčastnil, tohle ve mne ale vyvolává obavy. Ale pokud budete potřebovat pomoci s grafikou, klidně se na mne obraťte. Pokusím se vám vyjít dle možností vstříc. Železnice i hasičina je pro mne hobby. Je-li to propojené (např. bývaly - nevím, zda ještě jsou - viz známý Železničář o parních lokomotivách - požární vlaky, dříve zřizované zdravotnické vlaky, nebo jen zbrojení parních lokomotiv vodou z cisteren), tím lépe...
Shalomek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: Tak hele, kindermafiáne, to už je moc.
Proč bych podruhé dával stejnou fotku, když jich mám dost na to, abych je mohl střídat?
Opravdu bych chtěl vidět ten spolehlivý zdroj, když ten postrk je i na první fotce - viz výřez.
Jestli je tvůj zdroj stejně spolehlivý jako info, že se z kopce nedalo fotit, tak děkuji pěkně za něj.
Jo a ten postrk bez závěsu, co to je?
Já když dělal zkoušku 29A tak se mě ptali na nezavěšený postrk.
Postrk bez závěsu, to jako že mašina neměla šroubovku? nebo chyběly na laminátce závěsy na okně.
A co prosím mám pochopit pod pojmem efektivní výjezd?
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4033
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa: negativní reklama, taky reklama...
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si své zdroje chráním a důvěřuji jim. Postrk bez závěsu chápu tak, že Laminátka nebyla připojena k vlaku. Jinak malá poznámka, nejsem Kinder, ale Adult.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

....pravda do zkoušky dospělosti zbývá 1 den, ale v papírech už to mám jasný. Nevím, kdy u šotoušů se nabírá dospělosti, to fakt nevím.
Shalomek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jednou....
brutální zvětčení (samozřejmě patří zvětšení), nechce se mi teď skenovat papírová foto.
Dospělost? u některých kindermafiánů bohužel nikdy.
Postrk bez závěsu, šéfredaktor železničního periodika VÍ, že nic takové neexistuje a nikdy by to nenapsal. Šéfredaktor také chrání zdroje, ale ví, že platí důvěřuj, ale prověřuj
A cože je ten efektivní výjezd?


(Příspěvek byl editován uživatelem Shalomek.)
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Efektivní výjezd? To by měl zase vědět fotograf.... jedná se o výjezd, který je doprovázen efekty, které jsou fotogenické (např. hodně kouře)
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmalousek: tak snad efektní né?
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jednalo se o tzv. postrk bez závěsu
Prominou, pane šéfredaktór, ale nedá mi to.
Pokud chcete založit seriózní časopis o železnici, chtělo by to opravdu naučit se odbornou terminologii.
Jinak bude jeho úroveň horší než u bulváru.
Za prznění vašeho nicku se omlouvám, ale nezlobte se, po tom co zde předvádíte se ta přesmyčka sama nabízí. Mladý, moderní a dynamický bezesporu jste a co se týká znalosti železniční problematiky, jste "lama" též (bez urážky).
Víte, ono nadšení pro věc nestačí. Důležité jsou hlavně znalosti.
P.S. nepsal jste, že studujete železniční dopravu?
Wodě vale!
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrou noc
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studuji gymnázium....teda zejtra maturuji...takže spíše studoval...... Víte já nikdy neříkal, že jsem středobod vesmíru a že znám všechny světa, ale já mám určitou snahu, která prochází pochopitelně kritikou... a ta je místo kritiky konstruktivní kritikou destruktivní. To mi zde vadí.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A lama? Ty se směji... je vidět, že máte smysl nejen pro železnici, ale i pro přesmyčky
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kristova noho, "efektivni", "efektni", "s efekty", vsechno jedno. Terminologie nezajem... A to mas odvahu si rikat sefredaktor?

(Příspěvek byl editován uživatelem Arctia.)
Utúlien aurë...
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodinky jako holinky, obojí se natahuje...
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 23:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj: sorry, ale když napíšu "nezavěšený postrk", nebo "postrk bez závěsu", není to stejné??
Může to vypadat, jako by tam něco chybělo (nějaká součástka, či zařízení), ale chápu to tak, jak autor zamýšlel, čili lokomotiva se soupravou je nespřažena.