K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 25. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 25. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 23:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžou.

RadekŠ + W. - milí pánové, dlouho jsem pro Vás oba hledal vhodný výraz. ... Ten výraz jsem nakonec našel v prvorepublikové literatuře - ,,vznešený pederast". Mad_noodle2, příspěvek č.2346, 18. října 2011.

Ovšem je možné, že se Mad_noodle2 pustil na tenký led užívání cizích slov, aniž by znal jejich skutečný význam. No pederast byla jen třešnička na dortu upečeném z různých invektiv.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 05:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - MN 2 bruslí po celkem obstojném ledě, jen Ty ,doktore, máš blbý slovník / papírový/. Jedná se vskutku o bukvici ale rozhodně ne o pedofila. Musíš zapátrat v prvorepublikových dokumentech a nespokojit se s Wiki.
Dotyční byli také horlivými vyznavači GJ a to až v 90ti procentech. Proto jsem si dovolil použít tento příměr, nikoli kvůli sexuální orientaci obou pánů. Kdyby byli pohlaví ženského použil bych příměru daleko výstižnějšího. Nebýt vázán GJ mohl jsem napsat lidově ,, Navrch huj, uvnitř fuj", což bys pochopil i Ty.
Takhle jsem byl nucen použí to, co jsem použil.
A upozorňuji, že jsem neřešil výstup na vyvýšená místa, či jiné kousky ale výhradně pojem socka, nesocka, ušlechtilý jedinec, méněcenný jedinec.
Neurazím se i kdybys napsal, že jsem vůl, jednak je to možné,jednak mýliti se je lidské a celý život strávený na montážích mě zocelil. Tam se GJ moc nepěstuje.

Má reakce na Tvůj dotaz Charymu - ano připadá mi stejně normální jako Tvůj dotaz. Je do Tebe vidět jak do hubený kozy. Kdyby ses už jednou takhle nedotazoval možná bych to nechal být.

Lexa Karel - ano kdyby dotyčné junáky nazval tak, jak píšete, sklidil by možná i většinový souhlas.

Chary - pan doktor má pravdu. Ale jak je jeho zvykem, tak s bídou poloviční.

Mihyl - svatá pravda, není co dodat. Jen snad tolik, že klenoty světové fotografie mnohdy vznikaly za nesouměřitelně většího rizika a bez toho by většina těch dokumentů nevznikla.
Bohužel fotky z parní akce či jiné akce mezi ně nepatří a patřit nebudou.
Takže máš stopro pravdu. Tady není riziko vyváženo hodnotou dokumentu.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 06:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - navíc je mi souzeno pracovat s čím dál mladšími spolupracovníky takže je možné, že jsem ,,chytlavý". Což mi ale moc nevadí, protože alespoň pomaleji stárnu. Ukočírovat jednadvacetileté borce dá, zvlášť v mém oboru, fušku, ale výsledek stojí za to. A pokud mi nelezou po hlavě tak je nechávám řádit. Já jsem jiný nebyl a GJ mi nekonvenuje. Důležité je, že máme výsledky.
A ještě jednu pozitivní vlastnost mají, ti moji svěřenci - na nic si nehrají, jsou sví, GJ nevyznávají, slovník mají sice soudobý ale makají.
A na konec, abych Ti ušetřil práci - provádím, spolu se svými ,,dětičkami" technické a NDT kontroly na výstavbě velkých investičních celků.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 08:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
Ohledně "parních akcí" máte pravdu. Tam to za ryziko nestojí. U nich mi chybí i motivace na ně jezdit.
U pravidelného provozu to je o něčem jiném. Tam to za ryziko stojí pokud řešíte počasí, násvit, lokomotivní řadu, konkretní stroj, výkon, vozy a ještě mít k tomu volno a nebýt v práci. Pokud toto řešíte tak příliš mnoho možností k opakování nemáte.
Třeba tato fotografie je těžko opakovatelná a tím nemyslím ty bartdoty. Je to foceno ze sloupu VVN.

Tady je odklon z Letohradu so Týniště s dneš již zaniklou přepravou soly z Poélska do Neratovic. Focený z přiměřené výšky VN.

A pak výběr fotografií kde to ryziko za to stálo. Kdy to je pořízené ze sloupu nebo ze stromu. Kromě nadhledu to umožní často se dostat nad vegetaci která by jinak zakrývala podvozky.


Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 09:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - myslel jsem to trochu jinak - např.: mám li přesvědčivě vyfotit Antelope kaňon v USA, musí slézt dovnitř. Riskuji, že první náhlá bouře, v těch místech celkem běžná, bude to poslední, co před utopením zaregistruji, myslel jsem, že když fotím žraloka bílého bez klece, může to být moje poslední focení, stejně jako ve velehorách / V. Heckel/ ve válce atd., atd. Tam jsou rizika opodstatněná. Pravidelný provoz na železnici fotím už přes 40 let a výstup na VVN či jiné atrakce jsem nepotřeboval. Pokud mi tam něco překáží tak se tím buď smířím nebo jdu jinam.
Nezlob se na mě ale fotky, které jsi uveřejnil jako ilustraci, jsou sice hezké ale tuctové , už jen proto, že na známých místech se takřka denně objevují fotiči a fotí všichni +/- to samé. Lhostejno jestli je to akce nebo běžný provoz.
Nakonec Němci to řeší nošením štaflí. Z těch když spadneš a nezabiješ někoho pod sebou, je vše OK a je to Tvůj problém. Vyprošťovat doutnajícího umrlce ze sloupu VN,VVN už je problém i pro ty, kteří nic nefotili. Asi tak to vidím já.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 09:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NHaldir: To je docela slušnej blábol co jsi napsal ve svém posledním komentáři. V čem je tak zásadní rozdíl, když někam vylezeš při focení vlaku pravidelného nebo mimořádného?
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
To je právě o těch nárocích. Vy je máte nižší. Ja vám to neberu, když jste s fotografiemi spokojený. Bylo by zajímavé kdyby jsme od vás viděli nějaké fotografie z posledního období. I když ty staré jsou také velmi zajímavé a nejen ja jsem vám vděčný za jejich zveřejnění.

Ja patřím mezi ty náročnější. A tak nevahám na něco vylézt když to přinese kvalitní snímek. To vaše smíření představuje značně horší snímek nebo jít od tratě a na focení rezignovat...
Samozřejmě to dělám s mírou, opatrně. Ryziko zásahu proudu na sloup VN, VVN zavisí na vzdálenosti od příslušného vedení. Když se vyleze do rozumné výše tak hrozí jen ten pád. Na dost místech kde není nutné nikam lézt a kde je pohyb zcela legální také máte živé vedení stejně blízko jako když vylezete do rozumné výše na sloup. Takže to vaše strašení s doutnajicím šotoušem je spíše teoretické strašení. Ale to je právě o uvažování a opatrnosti. Kdyby někdo vylezl takto vysoko:
tak to už je za hranicí rozumného ryzika. Upravil jsem fotografii kterou sem dával pan W:

Ohledně štaflí je problém, jejich převážení. Navíc když se spadne ze štaflí tak tím také ohrozíte okolí. Protože často vedle vás někdo je , třeba i na dalších štaflích kterého také můžete shodit. Podklad ze kterého se fotí není vždy rovn, stabilní a vhodný pro jejich bezpečné umístění.



(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič.
To je můj pohled na věc. "Parní akce" pro mne nění motivace lézt na něco. Jinak jsem napsal že to považuji za zbytečné, nikoliv odsouzeníhodnjé. Každý má preferuje něco jiného.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, pederast je vskutku homosexuál a rozhodně s orientací na chlapce. Lze jej tedy nazvat pedofilem, možná výstižněji efebofilem. Původ tohoto slova se datuje do mnohem dávnější historie než prvorepublikové, sahá do antického Řecka a vychází ze slova paiderastia. Toto slovo má jednoznačný význam a jeho použití k vámi popisovanému přirovnání je tak poněkud problematické a nevhodné. Obdobné, jako nazvat majitele palných zbraní nájemnými vrahy, protože nájemní vrazi ve většině případů taky používají palné zbraně. I pohled na některé skupiny šotoušů a pojmenování patřičnými výrazy je pořád jen názor.

Pokud vám vaše reakce na můj dotaz směřovaný Charymu připadá stejně normální, jak vlastní dotaz, budiž, váš názor, vaše vizitka. Jen vězte, že jsem se zde dotazoval poprvé.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - no mám dojem, že píšu skoro to samé. Ale že bys ,hypoteticky, třeba pádem z, řekněme, 5 - 8 m nezaměstnal i lidi, kterým je po tvých nárocích na snímek prd, jsi mi nevyvrátil.
Kdyby se vele tebe zjevil zaměstnanec distributora - majitele sloupu, taky bys to neměl jednoduché - stejně jako se vstupem na cizí pozemek.
Tím ale neříkám abys tam nelezl - je to Tvoje rozhodnutí, Tvůj život a Ty neseš rizika. Na rozdíl od rezolutních pánů typu W. a jeho přitakávačů by ses ale ode mne nedočkal nelichotivého označení. Jedině pokud bys byl lezcem exponátovým, muzejním. Pokud mi vyjde čas pokusím sesem něco soudobého vhodit. Abys mohl porovnat. Jen upozorňuji, že krajinky to většínou nebudou. Tymi moc nejdou.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
Vzhledem k tomu ža každý pozemek je něčí, tak by jste při tomto uvažování mohl fotit jen z silnic, chodníků a cest. Nebo by jste těžko mohl jít do lesa na houby/borůvky a pod. Například jistý zemědělec z Třebešit vyhání dost drsnými způsoby šotouše z polní cesty nebo z meze.

Jinak jste naznačil jednu zajímavou věc. Jak snadno lidé používají silné výrazy pro ty druhé.
Třeba typickým příkladem jsou lidé s nízkými nároky na focení co si jen tak vyfotí vlak kteří často nevybíravími výrazi označují ty kteří narozdíl odnich mají ty nároky větší a jsou pro pěknou fotku udělat něco navíc.

Na ty fotografie jsem zvědaví. Když jste snima spokojený a libí se vám. Je to vaše volba.

Dost často se citím bezpečnější na pevné větvi než bych se cítil na houpajicích se štaflích které se různě boří do změklého terénu nebo stojí na dost nerovném podkladu.....
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 10:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Mám tvým vyjádřením rozumět tak, že lidé s nízkými nároky fotí ze země a ti s vyššími nároky fotí visíce na větvích, sloupech nebo stojíce na štaflích?
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 11:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je velmi jednoduše pochopeno neboť existují tací co mají velké nároky na focení ale fotí jen z míst kde se dá pohodlně stát na zemi. To že množství míst pro daný vlak je velmi omezen často jen na stanice je věc druhá.

Nejzajímavější že ti co tak rádi použivají silné výrazivo pro ty druhé pak vytvářejí fotografie jako jsou tyto:
https://www.k-report.net/discus/obrazky/39/47/633947.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/29/79/632979.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/37/54/633754.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/55/69/635569.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/58/72/635872.jpg
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 11:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Spíše v tom hledejte starou pravdu, že správný fotograf hledá nové pohledy a nefotí z "profláklých" míst. Čímž samozřejmě neschvaluji lezení po stožárech VN. Taky si nemyslím, že pouhé lezení po stromech a sloupech udělá z člověka lepšího fotografa. Nicméně, nějak se začít musí.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 12:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec z ova: S první části první věty určitě souhlasím, ale co je myšleno těmi "profláklými" místy? Ona ta místa, která někdo označuje jako profláklá jsou mnohdy velmi pěkná a fotogenická a nefotit na nich jen proto, že se označí za profláklá mi přijde jako názor trochu jednostranný . Vždyť se při dobrém a zajímavém světle a dalších podmínkách dá udělat pěkná fotka i na těch profláklých místech. I když asi bude trochu problematické jednoznačně vyhlašovat o tom kterém místě, že je profláklé. Koneckonců i na profláklém se dá najít nový, zajímavý pohled.
Shalomek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 13:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tomto okamžiku s topičem zcela souhlasím. I já chci mít ve svém archivu fotky z Bezpráví, Štrbu, Dedinky atd. Nebudu se jim vyhýbat jen proto, že je někdo nazve profláklé. A zkusím osvědčenou klasiku, stejně jako experiment i s tím rizikem, že na některých místech se třeba již nic nové (a pohledné) ani najít nedá.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 13:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - ten první slopec je nesmysl, to uznej sám.
V tom ostatním nejsme v zásadním sporu, jen způsob nazírání máme různý. Ty odkazy jsou, ehm, to nejsou hezké fotky. Ale nikoli proto,že by byly pořízeny na nádraží.

Němec - +/- podepisuju, jen je třeba znát míru.

Doktor- Ejhle novinka, bukvice jsou na chlapce. Doktore necháme toho, nikam to nevede a jsem líný hledat v archivu abych Tě usvědčil. Měj si svůj svět, já si nechám ten svůj. Společnou řeč nenajdeme.
Haldir - koukni do mailu tak za hodinu.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 13:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - asi máš ucpanej mail.....
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 17:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad "profláklá místa": Uznávám, že jsem se nevyjádřil moc srozumitelně. Tímto souslovím vůbec nebylo myšleno Bezpráví a jemu podobná místa. I proto byl "termit" v uvozovkách.
Spíše mi šlo o to, že se fotograf "vyšší autorské úrovně" nepřipojí na místě samém ke stádu podobně "postižených", ale hledá jiné a neotřelé pohledy. A mám na svém okolí vyzkoušeno, že to opravdu funguje.
Shalomek: Věřte, že se vždy něco nového najde, postačí udělat pár kroků bokem, změnit výšku snímání, ohnisko objektivu či hloubku ostrosti a výsledek se dostaví.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Haldirr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 17:39:27    Odkaz na tento příspěvek  

Můj email je NP2@seznam.cz
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 17:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - Ok
Haldirr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 17:53:02    Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova
Zajímavý názor. Má to v praxi nekolik problémů. Na jiným místě buď nejde udělat pěknou fotku (Je to moc z čela, je to příliš zarostlé, chybí násvit, není tolik vydět souprava), překáží tam to stádo nebo bych naopak tomu stádu překažel. Jinak také nejsem přízněvcem stádního focení.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 18:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - máš to na mailu. Jinak ale trochu odbíháš od tématu. Podívej se do nějakých galerií a schválně kolik tam ,podle úhlu záběru, najdeš těch, kde bylo nutné viset někde jako orangutan. Může bejt, že na některé trati je jen jeden slušný flek ale nebude jich moc.
Ale ještě naposled - máš li potřebu foť odkud chceš - je to Tvoje věc, Tvoje tělo, Tvoje právo dělat co uznáš za vhodné. Dokud tím ohrožuješ jen sám sebe. O zákonech nemluvím, i ten můžeš porušit je li to v dané chvíli potřeba. Jen musíš hrdě nést i případné následky.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 19:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, zřejmě bude třeba ujasnit si některé pojmy. Chlapcem se rozumí dospívající jedinec mužského pohlaví, jenž ještě nedosáhl pohlavní dospělosti. Proč jsem asi v té souvislosti zmiňoval efebofilii, že? Škoda, že jste líný hledat v archivech, já si vskutku nevybavuji, že bych kdy v minulosti vznášel na Charyho stejný dotaz. Zkuste alespoň vzpomenout, kdy a kde se tak mělo stát a jaké se mi mělo dostat odpovědi.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 20:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
To je dobře že jsme si porozuměli. Ohledně následků to je celkem logické. Myslím si že to je také znakem dospělosti nést odpovědnost za vlastní rozhodnutí. Pevně věřím, že žádné následky nebudou v podobě konfliktu se zákonem nebo nějakého úrazu.

Mě se jen nelíbilo to kategorické odsuzování a používaní sprostého výraziva. Znakem kultivanosti je podle mne také respekt a tolerance k okolí. Vy jste jeden z mála kteří tu mají kultivované vystupování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 20:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - lapidárně řečeno už jsme si pojmy ujasnili. Až dost. Pokud jsi vychovatel nebo učitel tak u mne už jsi vhodný věk k výchově propásl a jednu učitelku mám už více než 25 let doma a bohatě stačí. U mě je pedofilem ten, kdo se ukájí na malých dětech bez rozdílu pohlaví a mezi ty dospívající jinochy nepočítám. A až budu potřebovat doplnit vzdělání v oblasti sexuálních deviací přihlásím se sám.
Meritem věci byl postoj k GJ a hlasatelům jeho ideí, potažmo pak k sockám,občanům druhé jakosti, podlidem ap.

Mohl jsem pány nazvat brutálně jednoslovně a bylo by po polemice.
Vzpomenout si je cekem snadné - bylo to v Tvé polemice s Topičem a Charym. A netázal-li ses stejně ,tak velmi podobně, a to za zřetelným cílem.
Omluvy se nedočkáš ani Ty, ani dotčení pánové, co jsem řekl, řekl jsem. Ostatně , proti panu W. jsem alespoň použil výraz akceptovatelný i v salonu GJ.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 20:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bylo to v Tvé polemice s Topičem a Charym
Tak to není moc upřesňující vodítko, s těmi vedu jen polemiky ;-)

Mad_noodle2, budu rád, když se vám podaří vzpomenout si blíže (kdy, které vlákno), popřípadě i na případnou odpověď. Omluvu od vás neočekávám, ostatně ono ani není za co se omlouvat, stejně jako vás nechci vychovávat, jen s vámi vedu diskuzi.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 21:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir a spol. :pokud jste ochotni za výjimečné fotky položit i život, je to Vaše volba.
Mou volbou není zbytečný hazard se zdravím a tím pádem i plýtváním fin. prostředky za Vaši případnou nákladnou léčbu (náklady pohřbu obvykle hradí rodina).

Pokud se mi nelíbí zbytečné riskování se životem (a to stožár VN,VVN skutečně skýtá), tak pro to mám (bohužel) životní zkušenosti. Vězte, že do puntíku platí "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se přinese pivo".
První, kdo si ponese zážitek na celý život bude ten, kdo půjde/bude sdělovat pozůstalým smutnou zprávu o úrazu světoznámého fotiče. Z Vašich fotek zbude možná tak jedna výstava na rozloučenou s Vaší poslední fotografií ze stožáru a zoufalství rodičů. Adrenalin byl ale navěky Váš. Já to v dobách Flexarety řešil strání nad tratí, ale fotky se nějak nepovedly (byl jsem rozptylován). Zkuste to, je to lepší než stožár VVN i když nějaká nebezpečí také občas hrozí.

Samozřejmě jsou známa kriteria kvality fotek (násvit, stožáry, sluníčko, lidi v oknech, ...) - ale ono to v reálu jezdí jenom za těchto podmínek?? Co je to kvalitní fotka??
Pro extrémisty ta s výše uvedenými požadavky, pro jiné záběr čehosi v dešti a mlze (hrůza Vás jímá).
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 21:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lexa_karel
Myslím si že to poněkud přeháníte. Když se nevyleze víš než je polovina stožáru, tak to není příliš ryzikové. Podle vás je nebezpečné se jen ke stožáru přiblížit.
Je vůbec bezpečné chodit přes lávku která vede přes elektrifikovanou trať nebo nádraží?

Rada s tímn svahem je dobrá. Jenomže příhodný svah či jinou pohodlnější pozici využívám zcela běžně když je k dispozici. V případě když není, tak využiju něco na co se da bezpečně vylézt.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 23:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinajk jak se dalo očekávat. Proč řešit násvit, ten řeščí jen ti šílenci. Normální fanda se spokojí střeba s tímto:
https://www.k-report.net/discus/obrazky/37/53/633753.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/58/00/635800.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/58/16/635816.jpg
https://www.k-report.net/discus/obrazky/58/19/635819.jpg
Tím nikomu neberu že když považuje tyto fotografie za pěkné. Jen nemůže čekat, že o svém názoru přesvědčí i okolí...
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 23:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldire, obhajujete neobhajitelné! Lezení na stožáry VN,trakčního vedení nebo návěstidel je prostě hazard. Stejně jako vstup nebo vjezd na cizí pozemek je lumpárna.
Kam až jste vy, šotouši, schopni zajít jen proto, abyste urvali lepší fotku ?
Wodě vale!
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 23:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě že to počinání nese určitou míru ryzika. To není předmětem sporu. Když se to dělá s mírou a ne bezhlavě tak není až tak velké. Spor je ohledně toho jak moc to ryziko je veliké. Nedávno jsem šel po polní cestě u Březnice kde mě připadalo, že dráty VVN byly proklatě nízko. Nebo když jsem na lávce přes chebské nádraží tak živé části mám blíže než se běžně leze na sloup VN.

Vzhledem k tomu že každý pozemek je něčí tak by mě zajímalo kde je morální hranice kdy to je lumpárna a kdy není. Neobhajuji tím níčení úrody nebo vjezd na pole nebo louku. Samozřejmě musí existovat nějaká ta hranice. Bez této hranice by nešlo ani sbírat houby nebo borůvky neboť i ten les někomu patří. Již jsem se setkal kdy byl závadný vstup na neoznačenou cestu nebo mez.


Obhajuji neboť nemám rád příliš příkré soudy. Jinak jsem si myslel že si tykáme.



(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 00:10:26    Odkaz na tento příspěvek  

Haldir- bych to zkusil trochu vysvětlit- dráty VN/VVN jsou občas subjektivně hodně nízko nad terénem, ale při hodnotě průrazného napětí vzduchu 3MV/m se dostáváme na cca 14cm při 400kV (to je pro mne nejvyšší známá hodnota VN u nás používaná). Něco jiného ale vzniká při pohybu na příhradovém stožáru sloupu VN/VVN, kdy se již několikrát stalo, že se oběť úrazu VN dostala do blízkosti vodiče v důsledku např. ztráty stability při lezení po těchto sloupech.
A nesrovnávejte profesionální natírače sloupů s nadšeným (a pud sebezáchovy ztrácejícím) fotografem- profesionál je vždy 1. jištěn, 2. seznámen do podrobna s technickou stránkou věci, 3. pojištěn. A i přes tyto pojistky se těmto lidem úrazy (i smrtelné) nevyhýbají. Pointa věci je v tom, že většinou se předmětným fotografům nic nestane, ať už proto, že mají rozum a nelezou až do blízkosti vodičů, také možná proto, že mají štěstí, ale taky třeba proto, že občas zafunguje (k jejich předpokládané nelibosti) určitá forma represe.
Osobně vidím největší problém ve jedné věci- je (nejen) zde spousta jednotlivců ve věku, kdy se ještě vyvíjí jejich osobnost (a s tím třeba dost souvisí i onen pud sebezáchovy, ale také třeba schopnost porozumnět technické stránce věci), ti mívají větší tendenci vyhnat do extrému činnost, kterou provozuje jejich starší a obezřetnější vzor.
P.S.: nejsem až takový hnidopich, ale zkuste to r yziko raději jako riziko.
M.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 06:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal
Celkem rozumný pohled na věc. Je skutečně pravda, že to může působit špatně na ty mladší. Zatím jsem se tu setkal s reakcema jako kdyby někdo tvrdíl, že chůze po ledu je již z principu nemístný hazard se životem bez ohledu na jeho tloušťku. Proto jsem reagoval jak jsem reagoval.

Podle toho co jsem pozoroval, tak až na velké vyjímky které jsem osobně neviděl. si všichni si drží uctivý odstup od živích částí VN, VVN a nelezou nad úroveň nebo do úrovně těchto živých částí. Je to maximálně do poloviny stožáru. Proto jsem zmínil to prověšené vedení. Takže výsledné riziko není větší než lezení po poněkud větší prolézačce. A ještě relativně nedávno se hojně vyskytovaly železné prolézačky které byly relativně vsysoké a pod kterýma byl beton nebo asfalt. Takže při ztrátě stability skutečně nehrozí kontakt se živími částmi VN/VVN. Samozřejmě úraz díky pádu z výšky nevylučuji.
Při lezení na cokoliv mám před tím respekt a postupuji maximálně opatrně, tak abych minimalizoval pád.

Jedinou vyjímkou jsou fotografie jednoho fotografa ze kterých i mě běhá mráz po zádech a jejich pořízení považuji za skutečné hazardování ze životem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 07:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně vstupu na cizí pozemek by to chtělo nějak specifikovat jak to je myšleno. Vzhledem k tomu co jsem zažil osobně nebo slyšel od znamých, tak v tom panují nejasnosti přestože zákon zní celekm jasně.
Dost lidí si myslí že to je každý vstup na pozemek který nepatří obci, státu nebo se nejedná o věřejnou komunikaci. Nedávno jeden náš soused hnal studenty z blízké střední školy kteří si chtěli rozložit během přestávky rozložit učení na střechu nízké "kapličky" stím, že jsou na soukromém pozemku ačkoliv to byl na první pohled zcela běžný neoznačený a neohrazený chodník na sídlišti.
Nebo jistý zemědělec z Třebešic velmi drsným způsobem vyhání fotografy kteří si stoupnou na polní cestu popřípaně na zatravněný prudký svah na tou cestou. Či snad případ se Svoru kde je celkem obyčejná neoznačená zpevněná cesta k blízkému lesu kterou majitelé blízkého domu považují za svoje vlastnictví které dovedou ne zrovna slušně vymáhat. Takto by se dalo pokračovat donekonečna.

Po těchto příhodách mám pocit, že bych se směl po krajině pohybovat jen s katastrální mapou.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2365
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 07:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lexa Karel - tentokrát nezbývá než souhlasit. Není to ani 14 dnů co hořel v Levicích na 110 kV chlap.Co tam dělal suď bůh, fotograf to nebyl. Žádný krásný pohled to taky nebyl. Stejně tak má pravdu 22Michal.
Svou pravdu má i Haldir. Nejlepší je vždycky vlastní skušenost a nebo přímý pohled na událost. To překoná tisíce slov.

Jáchym - vstup na cizí pozemek je vstup na cizí pozemek nikoli lumpárna, kovorolníku zaostalý.

V horším případě přestupek. Tvoji citaci jsem v zákonech neobjevil.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 07:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
Nemyslím si že pan Jáchym_a_stroj je zaostalý kovorolník. Jak jsem jej poznal tak má fantastický přehled napříč mnoha obory. Myslím si že se zde jen nevyjádřil zcela přesně a bylo tím myšleno lítání v zasetém poli nebo úrodě. Třeba to teréní auto na řepkou osetem poli byla velká drzost.

Někdy mám pocit, že hranice kdy to je lumpárna spočivá ve vytažení fotoaparátu a že kdybych daným místem jen prošel, tak by dotyčný neřekl ani slovo. Neboť se tak děje i na místech kde běžně chodí.



(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 07:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si že zde dochazí ke zbytečným třenicím jenom protože se lidé vzájemně ne zcela přesně pochopí. Proto jsem chtěl třeba blíže specifikovat kdy je vstup na cizí pozemek lumpárna. Rozhodně to není vždy neboť do toho pak zároveň spadne i ten sběr leních plodů a běžná turistika.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 08:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - já ho znám taky i když nepřímo. Nevyjádřil se špatně, vyjádřil se pregnantně a konzistentně - to samé zde tvrdí a prohlašuje vždy, když dojde k jakémukoliv vniknutí na cizí pozemek. S výjimkou vstupu po dohodě. Kovorolník není nadávka, nýbrž označení profese, v Čechách kdysi značně rozšířené.
Zaostalý rovněž není nadávka ale konstatování stavu.
Dnes se píše rok 2011 a zákony upravují vstup na pozemky trochu jinak než za první republiky a úpně jinak než např. v USA. Střelba se zapovídá, mlácení lopatou se zapovídá, poštvání psa je nepřípustné. A vstup na pozemek se posuzuje podle toho, jaký a čí pozemek to je, co bylo účelem vstupu, jaké vznikly škody nebo újma vlastníkovi. A tak dále.
Takže lumpárna to není v žádném případě. Lumpárnou může být následné jednání či úmysl. Chci li po vstupu plenit, loupit, přepadat, je to lumpárna = trestný čin. Vstoupím li tam za účelem např focení a nepůsobím škody jde o přestupek. Za splnění dalších předpokladů.

Ale je to to, co jsem se Ti snažil vysvětlit - vstoupím li bosou nohou na pole, byť oseté, je to o něčem jiném než když vstoupím, touž bosou nohou, do muničního skladu, nebo jaderné elektrárny. I reakce pak může být podle zákona odlišná a to velmi. Od nekompromisního zadržení na JE až po střelbu v muničním skladu. Dále je třeba zohlednit, překonával li delikvent překážku - plot, zeď, bránu atd, či nikoli. Stejně tak je třeba posoudit mohlo li dojít k obecnému ohrožení, ohrožení veřejného zájmu - Tvoje sloupy VN a VVN. Pohamťáš li někomu pár kousků řepky je to něco jiného než když vlastním tělem vyzkratuješ linku VVN se všemi důsledky, nebo si svým konáním / úmyslným/ vynutíš její odpojení.
Ceny jsou ,v těchto případech , nesouměřitelné, stejně jako důsledky.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 08:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
Myslím že by s tímto by se dalo celkem souhlasit.

Myslím si že u mě nehrozí že bych vlastním tělem cokoliv zkratoval. Stejně tak to platí u 99% fotografů. Důvodem je že nikdo koho znám včetně mě neleze na sloup tak aby to byť jen vzdáleně hrozilo.
Předpokladám, že vzdálenost tři a více metrů od živých částí VN nebo 10 a více u VVN je dostačujicí aby hrozil nějaký vývoj. Spadnutí do elektrického vedení nehrozí neboť se zpravidla padá dolů nikoliv naopak. Takže riziko pokladám za minimální.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 08:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - když už jsme u lopat , tak polopaticky. Představ si následující scénář:
1/ Vlezeš někomu, za účelem focení,na jeho soukromé lány, budeš spatřen nezainteresovanou osobou, tato Tě nahlásí / spíš ale ne/ majiteli. Co se stane ? Buď nic, majitel to odbude mávnutím ruky, protože mu tam fotisté lezou často ale významné škody nepáchají, nebo tam zajede aby zjistil co za ptáka a proč nu hamtá po poli. a tím to ,patrně zkončí.


2/ týž zákonů dbalý občan Tě uvidí, jak se sápeš na sloup VVN. Pojme podezření, že je svědkem čehosi nekalého - od pokusu o sebevraždu, přes krádež až po sabotáž. / foťák není zdáli moc vidět/. Co udělá ? Inu informuje Chrániče a pomahače, ti zase dispečera distribuční společnosti a mají li to k Tobě daleko tak dispečer co ? Asi linku odpojí, aby dal policajtům a hasičům - záchranářům čas na dojezd k místu činu.

Jsi stále přesvědčen, že je to totéž a následky jsou shodné ?
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 08:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2
Máte pravdu. Z toho pohledu to asi nebude dobrý nápad. Naštěstí těchto míst je minimum kde ten sloup VN/VVN to skutečně pomůže.
Jenomže jste první kdo to takto jasně napsal. Takže možnost, že někdo aktivní odpojí linku budu brát zřetel.

Jenomže kdyby příspěvky ostatních nedaly přirovnat k osuzovaní pohybu po ledě s tím že to je vždy neakceptovatelný hazard. Tak by tato debata vypadala jinak. To je právě to kouzlo přesného vyjadřování. Nedochazí tak ke vzájemnému nepochopení a předejde zbytečným hadkám.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11451
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 11:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda dobrý týpky máte v Brně!
"Na druhým nástupišti souprava od 810, odháknout mašinu a odjet do depa, opakuji bude se odhákávat mašina!!!"
Hummus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 11:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2 - jako MUDr. bys neuspěl...

Jako MUDr. určitě ne, to je jasné. Také v tomto oboru nemám žádné ambice
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 12:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To je Mávátko, figurka neodmyslitelně patřící již léta k brněnskému nejen hlavnímu nádraží. Pokud nevypravuje vlaky, dělá dispečera tramvají, občas je vidět s popeláři. Vcelku neškodný podivín, pokud jej některý z cestujících nepovažuje za skutečného drážního zaměstnance a nedožaduje se od něj informací.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 12:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: nevím o tom, že bychom se znali. Tedy neznám nikoho s tímto nickem.
Mad noodle: Šotouši nevychovaný , vstup na cizí pozemek je nerespektování soukromého vlastnictví a lumpárna . Vždy.
Wodě vale!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 13:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym - ano, pro Tebe Jáchyme ano, pro ostatní a pro zákon nikoli. A jak jsi na tom s lesem a vodními plochami ?
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 13:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj
Známe se. Pravda moji přezdívku na K-Reportu nikoliv.

Principialně bych s váma i souhlasil ohledně vstupu na cizí pozemek. Jenomže vy to píšete příliš obecně. Takže mě připadlo dobré definovat hranici kde to je už lumpárna a kde není. Vzhledem k tomu že každý pozemek někomu patří by to bylo dobré definovat. Pak by to mohlo omezit vzájemná nedorozumění...

Při důsledném respekotování soukromého vlastnictví jak by se dalo podle toho co jste napsal pochopit by ani omezení pohybu po zdánlivě vřejných cestách, chodních a silnicích nezaručovalo neprolomení toho soukromého vlastnictví a vstupu na cizí pozemek....





(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 14:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje, výpravčí
Ale nějakej vystajlovanej...
Ale jo, dává si to pořád, počasí nepočasí.
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 19:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad Noodle: Nevím o tom, že bychom si potykali.
Uvedu výtah z příslušných platných zákonů:
Právo na volný průchod v rámci přístupu do krajiny je podle § 63 odst. 2 až 4 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, omezeno jen na pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, a to za podmínek tam uvedených. Pokud nemáte od soukromého vlastníka zemědělských pozemků, který je fyzickou osobou, povolení k průchodu přes jeho pozemky, pak Váš průchod představuje neoprávněný zásah do jeho vlastnického práva ve smyslu § 126 občanského zákoníku a vlastník má právo na ochranu proti takovému zásahu. Nemusí Vás tedy vůbec upozorňovat, umisťovat nějaké informační tabulky apod.
A fčil mudrujte.
Haldir: pokud se opravdu známe (z mailu ani nicku nejsem schopen identifikovat) tak se demaskujte po mailu.
Wodě vale!
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 20:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže jak jsem pochopil, tyká se to neposečené louky, pastviny s dobytkem, a polem na kterém je zaseto a mohla by být poškozená úroda, chmelnice, sadu, vinice, zahrady.

Takže vlastně to není příliš omezujicí a celkem pochopitelné.

Je celkem dobře je vše vysvětlené a nehrozí žádné nedorozumění.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
ryziko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 23:04:55    Odkaz na tento příspěvek  

To slovo riziko to ti dava zabrat !
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 07:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym - to bude krátkou a děravou pamětí. Mudrovat netřeba, milý Jáchyme, zákon praví pregnantnější formou to,co já.
Ani v tragickém úryvku nevidím slovo lump,lumpárna.
Soukromý pozemek musí být označen / oplocen, jedná li se o půdu zemědělskou, lesní, vodní plochu. Neb průměrný občan není jasnovidec. Na rozdíl od Tebe/Vás, milý pomýlený Jáchyme.

Ostatně máš pravdu, bude lepší si vykat, pro všechny případy.
Neb jak pravil klasik : jak vzešeně zní oslovení Vy vole proti sprostému Ty vole.
To nebylo na Vás milý Jáchyme, Berte to v rovině obecné úvahy.
Ale poučit byste mě mohl - jak se bezpečně pozná , rychle a spolehlivě, neoznačená louka soukromá od louky nesoukromé ? Abych neumřel hloupej. Též by mě zajímaly trestní sazby za zhora omílané zločiny, ale podle Vašeho trestního zákona, ne podle toho oficiálního - tam si to najdu sám.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 07:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir - pozor, doporučuji Ti zjistit si, kde vlastní Jáchym pozemky, neoznačené,neoplocené a důsledně se jim vyhýbat. Tam se jurisdikce mění a budeš odloven do sitě jako škodná. Následnou torturu nám snad náš drahý Jáchym vyjeví na těchto stránkách.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 07:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ryziko - je tvrdší formou rizika nepodstatného, nanicovatého.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 07:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a jeho stroj - ještě bych měl jednu prosbu, milý Jáchyme.
Nemohli bychom se setkat,ve vší počestnosti, někde u Vašeho osetého lánu ? Nebo lesa ? Myslím, že by to oběma posloužilo a mohlo by to být i poučné. S Vaším laskavým svolením bych si Vás i zobrazil či jinak zaznamenal pro příští generace do připravované knihy.....
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 08:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle:
Rád se s Vámi sejdu a můžeme si o tom povyprávět osobně. Možná pochopíte, proč zastávám takové postoje. Nechápu, proč se zrovna vy tak ježíte a snižujete se k urážkám.
Wodě vale!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 09:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym - nejsem si vědom, že bych Vás urazil a to jakýmkoliv způsobem. To za prvé. Za druhé -odpověď máte v mailu.
Co pochopím a co ne, nechte laskavě na mě. Já zase nechápu proč tady tolik lidí, včetně Vás, řeší mé případné snižování.
Není mi vůbec jasné, co je komu do mé pověsti či renomé, neřkuli do jeho hypotetické velikosti nebo malosti.

To, že jsem starý pařez není fyzická vada.
Nezapomeňte mi napsat, kde a čím jsem Vás, konkrétně, urazil. Pokud nejste krajně vztahovačný. Pak bych viděl, že ste se mohl chytit na citát jednoročního dobrovolníka Marka - Švejk - díl 1.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4138
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soukromý pozemek musí být označen / oplocen, jedná li se o půdu zemědělskou, lesní, vodní plochu. Neb průměrný občan není jasnovidec.

Můžu se zeptat ? Kam na takovýhle očividný hovadiny chodíte ?

Zák 114/1922 Sb. paragraf 63

Přístup do krajiny

(2) Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti28) či sousedských práv.29) Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy.30)

(3) Práva podle odstavce 2 se nevztahují na zastavěné či stavební pozemky, dvory, zahrady, sady, vinice, chmelnice a pozemky určené k faremním chovům zvířat. Orná půda, louky a pastviny jsou z oprávnění vyloučeny v době, kdy může dojít k poškození porostů či půdy nebo při pastvě dobytka. Zvláštní předpisy nebo tento zákon mohou oprávnění podle odstavce 2 omezit nebo upravit odchylně.31)

(4) Při oplocování či ohrazování pozemků, které nejsou vyloučeny z práva volného průchodu podle odstavce 3, musí vlastník či nájemce zajistit technickými nebo jinými opatřeními možnost jejich volného průchodu na vhodném místě pozemku.

------------------------------------------------
jak se bezpečně pozná , rychle a spolehlivě, neoznačená louka soukromá od louky nesoukromé ?

Nelezu tam, kde mám pochybnost o správnosti takovéhoto počínání.

PS. Říká se tomu dobré vychování a za bolševismu to tady zrušila absolutní neúcta k cizímu majetku.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 16:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek Š - psal jsem Vám, že spolu končíme. Ale budiž - tohle bych si taky našel. Já si chodím pro své hovadiny, Vy zas pro své. Kam, to je celkem jedno.
Znovu Vám opakuji - Vaše číslo u krku mi nesedí, Vaše duševno už vůbec ne, jako takový ve mě vzbuzujete nelibé pocity. Nenuťte mne abych se pokusil o bližší setkání.