K-report
 

Archiv diskuse Fotografování %26%2343; fotograf... do 17. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Fotografování + fotografové + fotografie » Archiv diskuse Fotografování %26%2343; fotograf... do 17. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 18:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Vás chápu, pane Topiči, nedůvěřivost, leckdy hraničící až s paranoií, patří k projevům stáří
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Komediant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 18:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Ano bavíme, a právě proto dávám odkaz na článek, který poměrně dobře ukazuje (ne)využitelnost takového zařízení právě pro focení vlaků.
Leda by snad šotouši pracovali ve známých dvojicích sniper-spotter. Spotter by stál za bukem v místě průjezdu vlaku a hlásil vysílačkou správné hodnoty dopadajícího světla tak, jak zrovna půjde nějaký mrak nebo se změní natočení Země vůči Slunci.
Nechme tato zařízení portrétistům či dalším, fotícím své objekty z kontaktní vzdálenosti a s důrazem na potřebu každičkého detailu na cílovém snímku. Šotouše ani "profišotouše" tohle fakt zajímat nemusí.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 19:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Pokud nemáš nic věcného do diskuse tak se zdrž zbytečných komentářů. Pochybuji, že to měkoho zajímá. Akorát tím tady zbytečně odvádíš pozornost od konkrétních fotografických záležitostí.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 19:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komediant: Jojo, souhlasím.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 23:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a dalším projevem je mentorování mládeže (i když, sebe už asi za mládež považovat nemohu). Ale vážně. Když se čas od času zvedne vlna vášnivé diskuze, tu k upravené fotografii (kupříkladu souprava parního vlaku s vyretušovaným služebním vozem za lokomotivou), jindy jako reakce na nějaký příspěvek, přijdete s vysvětlením, že šlo o cílenou provokaci, čekali jste, kdo se chytne a pak se na konto tohoto bavíte. Nakolik bývají tato vysvětlení pravdivá či jsou jen zástěrkou odvádějící pozornost od podstaty ponechme stranou. No vězte, Topiči, že můj příspěvek s číslem 1896 byl skutečnou udicí a čekal jsem, zda se ryba, na niž jsem měl políčeno, chytne. A just jo, chytla se. Vše proběhlo přesně, jak jsem očekával Jen ještě poznámku k výtce, že odvádím pozornost - Topiči, byť tvrdíte opak, tak většinový uživatel K-reportu text chápe a dokáže si vytřídit věci týkající se konkrétních fotografických záležitostí.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 00:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Sice nevím proč mě zatahuješ do záležitostí se kterými nemám nic společného a tak ti to napíšu lapidárně. Jsi mi zcela ukradenej a plácej si co chceš, když ti to dělá radost a máš z toho potěšení. Jsem už fakt dost starej na to, abych podobný namachrovaný borečky, jako jseš ty, bral vážně a mám z jejich sebestřednosti akorát tak legraci. Jeden můj hodně starej židovskej známej má pro podobné týpky jako jsi ty výstižné označení: "Puchejř, nalitej vlastní důležitostí."
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 00:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem vám ukradený, proč na mě neustále reagujete? Ale jo, trefil jste to - baví mě to. Baví mě, jak startujete na první našlápnutí, a to i v případě, když se vás to netýká, jen to na sebe vztáhnete. Baví mě sledovat postupný vývoj vašich reakcí, kdy věcnost jest postupně nahrazována invektivami a slovník poněkud hrubne. Váš názor na mě je vaše osobní záležitost, do toho vám mluvit nemohu a nic vám nebudu ani vyvracet. Howgh!
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 07:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič, Doktor - ale pánové ! nezdá se vám to kontraproduktivní ?
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 16:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, to víš, ty ten jed vidíš, já ten jed vidím, a když si pak někdo bere topiče do huby, ten si to nedá líbit a ten někdo se pak ještě diví, že je na něj reagováno. Navíc někdo napíše, že topič je tohle, topič je támhleto a pak se jako kreje, proč že topič startuje, když se ho to netýká Na to tu někdo psychologicky analyzuje vyjadřování topiče a ještě se mu přitom vytýká odbíhání od tématu.

Vytýkat druhým co dělám sám, nevím Mad_noodle2 odkud přesně ráčíš bejt, ale co se u vás říká, když se chce vyjádřit "diskusní demence v krystalické formě"?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 18:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - blbost
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 06. srpna 2011 - 18:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - navíc není nikde psáno, že Topič musí startovat tak pěkně jako já. Kdybych byl uvážlivější měl bych snažší život.
taky šotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.236.100
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 15:34:10    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Ty seš pěknej prevít. Občas sem chodím a někdy se divím co se tady píše.
Před pár rokama si tady dal fotku Topičova auta a psal si že prej přejel přejezd na červenou. Já sem tehdá seděl v autě co stálo vedle a pamatuju jak se Topič ptal řidíče jesli ho pustí před sebe až přejede vlak, že honěj další flek.
Tys to pak tvrdil i pozdějc a víckrát tady že jel na červenou přes přejezd. Ještě si tak zbabělej že si to psal pod jiným jménem. Jako Alois Nebel. A co sem tak zaslech tak to někdy i říkáš. Už sem to slyšel od pár lidí. Hold je ten šotosvět dost malej a tak se nakonec všecko vykecá. Hlavně v hospodě. Jestli ste si z Topičem něco udělali mi je fuk. Akorád nevím proč tak lžeš a ještě seš tak zbabělej. Ani bych se nedivil kdyby ti Topič dal do dršky.
To je teda sviňárna takle pomlouvat jako někdo jinej a tady se pak tvářit jako že seš ten slušnej. Pro takový lidi mám jedno označení. Řikám jim zmrd.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 23:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, v hospodě se toho napovídá. Hlavně po pár pivech, kdy přijdou na řadu historky "kamarád kamaráda říkal, že jeho kamarád mu řekl, že ten říkal...". Takže autentičnost historek od hospodského stolu bych bral poněkud s rezervou. Kamarádka se drží zásady, že pomluvy a drby o své osobě nevyvrací, naopak je přiživuje a rozšiřuje dál. Já se to od ní naučil a budu se toho držet i nadále. Takže k přiživení jen dodám, že jsem se onoho inkriminovaného dne skutečně vyskytoval poblíž železničního přejezdu ve stanici Rožná, ostatně jako desitky dalších fotografů, jež se účastnili SPP. Což bych použil jako oslí můstek k další myšlence. Že Topič porušil dopravní předpisy předjetím kolony před železničním přejezdem a jeho projetím hned po průjezdu vlaku, to vem čert, kdo z nás nikdy neporušil dopravní předpisy. Já bych však vypíchl větu ..., že honěj další flek. Ten další flek honili i ostatní před přejezdem stojící fotografové, jež ovšem ctili pořadí, ve kterém k přejezdu dorazili a ve frontě se navzájem nepředjížděli (předpokládám, že taky šotouš tehdy seděl ve všech autech, co tam stály, a potvrdí, že se Topič ptal všech řidičů-fotičů, jestli jej pustí před sebe). Přirovnal bych to k porušení žluté vlajky v závodech F1. Nebo když poslední dorazivší na fotoflek se snaží vecpat před ty první, jež zabrali lepší místo.

Chary, zdá se, že jsi vůbec nepochopil význam a obsah mých příspěvků.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 01:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, proč na mne reaguješ, nevidíš, že se bavím s Mad_noodlem2 ;-) :-D

Navíc, co tě vedě k tomu si myslet, že mi šlo ausgerechnet zrovna o tvoje příspěvky? Takže laskavě nebuď tak vztahovačný, ano? ;-) Já jsem se bavil s Mad_noodlem2 na teoretické úrovni o krystalické formě diskusní demence, kterou on nazývá prostě "blbostí". A že se ozveš zrovna ty? Jak že je to přísloví o potrefených husách? :-D :-D
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 08:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nereaguju, pouze konstatuju. A co me vede k myslence o smerovani tve reakce, minimalne na jeden prispevek? Ze by slovo "jed", ktery taky vidis? Slovo, ktere jako prvni a jako jediny pouzil Mad_noodle2 prave v souvislosti s mym prispevkem ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 16:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Nepřijde ti to už trapný? Za každou cenu se mě snažit nějak pomluvit. Víš o tom kulový jak se to tehdy seběhlo a plácáš tady nějaký nesmysly o žlutý vlajce.

Co kdyby ses raději vyjádřil k tomu, že na veřejném webu rozšiřuješ lživé pomluvy pod jiným nickem. To je u skautů nornálka, že se lže, pomlouvá a ještě navíc anonymně? Ty jsi taková malá česko(moravská) práskačská krysa.

taky šotouš má pravdu, že by se takovéto věci mezi chlapama měly řešit rozbitím držky. To bys ale musel být chlap a mít koule na to, abys to přiznal. Což se od tebe nedá čekat ani náhodou.

Označení zmrd na tebe sedí jako přišité.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 20:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy pánové, nikdy by mne nenapadlo, že slova "šedá tabulka" a "expozimetr" vyvolají takové vášně. Obojí vlastním a u kolejí jsem také používal, ale takhle to mé emoce nezvedalo. Říkám si: Chvála Bohu.
Sice netuším, co jste si v minulosti udělali, ale nechcete se přes to nyní přenést?

Topič: Můj první příspěvek z 29. července berte jako pokus o osvětu zdejšího osazenstva (kromě odpovědi Pospecovi). Nikomu nic nenutím, i když vím, že obě pomůcky dokáží uspořit dost materiálu (stále fotím na film, ten výše zmíněný automat je jenom foto-zápisníček).
Tomu, kdo by náhodou uvažoval o pořízení šedé tabulky a chtěl velmi slušný návod k použití, můžu doporučit koupi Photo Life č. 36/2003. Ostatně jako většinu těch malých, vždy tam člověk našel nějakou dobrou radu.

Mad noodle2: Při jasné obloze bez mráčku lze expozici měřit také změřením oblohy kolmo nad sebou a změřené hodnoty použít u expozice pozemního cíle. Lze ovšem použít do cca 1500 metrů nad mořem, což však tuzemské drážní šotoušstvo nijak neomezí. Místo šedé tabulky se dá také použít hřbet "bělošské" ruky. Tady si ovšem nepamatuji nutné korekce.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 21:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Já ten tvůj příspěvek beru jako naprosto věcný a vhodný do této diskuse a také jsem na něj tak odpovídal. Stejně jako Mad noodle2.
Budu raději, když se zde budeme bavit o věcech týkajících se fotografování.
Aby nedošlo k nedorozumění. Považuji tě za jednoho z nemnoha, který do této diskuse přispívá užitečnými komentáři a pokud se někdy v něčem rozcházíme, tak to není zcela určitě hádání se, ale jen odlišný náhled na tutéž záležitost, což bývá pro tříbení názorů často prospěšné.

Individuum s nickem Doktor jsem zřejmě potkal jednou před lety na krátkou chvíli a to jen jako doprovod člověka, se kterým jsem si dal schůzku. Nepamatuji si, že bych se s ním bavil. Nejsem si vědom, že bych mu provedl něco, co by ho opravňovalo k tomu, aby zde šířil lživé pomluvy o něčem co jsem neprovedl. Zřejmě to má ve zvyku či povaze.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 01:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Ona slova z osvětového příspěvku ty vášně nevyvolala, vy i ta slova v tom jste nevinně. Mé pohnutky k využití (či zneužití) vašeho příspěvku k mé následné reakci jsou lehce načrtnuty v mém příspěvku číslo 1903

Mrzí mne, že jsem měl o Topičovi rozšiřovat lživé pomluvy na veřejném webu a slibuji, že měl-li bych kdy v budoucnu Topiče pomlouvat, budu tak činiti pouze na neveřejných webech. Pan Topič zato bude tak laskav a přečte si ještě jednou a důkladně můj příspěvek stojící u zrodu této debaty či jakýkoliv můj jiný směřující k jeho osobě i mimo K-report a po analýze obsahu s ohledem k jeho sebeprezentaci nechť vyjádří, byť jen pro sebe, kde jej pomlouvám, urážím či vyjadřuji antipatie. Doktor se s Topičem jako doprovod člověka, s nímž měl Topič schůzku, nesetkal, nesdílí se svými skauty společný prostor okolo táborového ohně ani žádný jiný a nemá ve zvyku ani povaze šířit lživé pomluvy.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 14. srpna 2011 - 11:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - to je dobře, a tím by to taky mohlo zkončit.
Tvoje antipatie vůči Topičovi jsou mě i valné části zde diskutujících velmi, ale pravdu velmi, volné.
Pokud máš Touhu prubni to přes mail. Topičův se nachází pod nickem, rovněž Topičovým.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 13:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je největší fór dne:
http://picasaweb.google.com/113030621059953130627/MikeSEuropeanRa ilTrip#5233376472711944898
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 21. srpna 2011 - 23:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čeština je jazyk jak krásný, tak i záludný. Na straně jedné ta stejná věta, ten stejný odstavec, mohou mít různé výklady. Záleží na interpretaci, záleží hlavně (a pouze) na čtenáři, co v daných řádcích hledá, co v nich najít chce a co v nich nakonec nalezne. Na straně druhé věta, jejíž obsah se zdá na první pohled býti jasný, kvůli jemným nuancím nabyde po důkladném přečtení odlišný význam... ;-)

Mad_noodle, zkuste si, alespoň pro sebe, zodpovědět stejnou otázku jako Topič - kde ve "startovacím" příspěvku Topiče urážím, dštím jed či vyjadřuji antipatie? Je to tam, nebo to tam jen chcete najít...?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 05:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - správně, ohledně češtiny. Já sám, pro sebe, to tam vidím. Dále v tom nebudu štárat. Není mým hobby hledat něco někde, kde nic není. A tím bych to považoval za ukončené.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 23:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: To jsem rád, že souhlasíte, co se jazyka českého týče. Tak se toho i držte, zejména faktu zmíněného v druhé části. Ať se nenecháte ošálit něčím, co je ve skutečnosti poněkud jinak

Otázka do pléna pro všechny diskutující. V portfoliu fotografů se občas vyskytnou i snímky z prostředí železnice. Zajímalo by mě, který železniční snímek nefocený šotoušem se vám nejvíce líbí. Rozumějte, fotografie pořízená fotografem nezabývajícím se cíleně železniční tématikou, nikoliv fotografem železnice odmítajícím označení šotouš. Za sebe uvedu Saudkův snímek 120 km/h.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 09:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK doktore.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5434
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 17:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor
Zrovna včera jsem na tuhle fotku koukal,má jí táta kámoše přímo od Saudka.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5435
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 17:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda snad od Sáry Sadkové jesli jsem to dobře pochopil ....
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 08:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz na znalé úpravy videa. Z důvodu nevalného zvuku u záznamu především dieselových lokomotiv (jak již někteří zjistili), zkouším zároveň s kamerou nahrávat zvuk i na diktafon. Potřeboval bych nějaký vyzkoušený, volně dostupný prográmek na úpravu videa, který umí nahradit původní zvukovou stopu videa ve formátu MP4 zvukem z diktafonu ve formátu WMA. Něco jsem již vyzkoušel, ale nevedlo to k cíli. Většinou to neumí načíst buď formát videa nebo naopak zvuku. Sice se nabízí konverze do jiného formátu, ale nehledě na další časovou náročnost, se obávám především snížení kvality a možná i ztráty rozlišení HD.
Máte někdo zkušenosti a poradíte?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 08:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video nedělám, ale záznam zvuku lokomotiv, ať parních nebo motorových byl, je a bude oříšek. Velký.
Jednak proto, že náš mozek provádí v reálu selektivní filtraci, kdy odmítá vnímat všechny zvuky, které ucho slyší - hučení trakčáků, pohonů etc. Druhá věc je, že k věrnému zachycení zvuku bez zkreslení je třeba kvalitní aparatura s kvalitními mikrofony. Jinak dojde k přebuzení, nedobuzení, přemodulování a co já vím co ještě.
Jako typický případ mám doma dvě desky s názvem zvuky parních lokomotiv.
Prví byla sejmuta mgf zn. Uran, české provenience,křápem k pohledání, druhá pak mgf Uher 4400 stereo report/ myslím/. Samozřejmě, že to je nebe a dudy. A diktafon bude zřetelně blíž k tomu Uranu.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 10:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozumím. Nemám však za cíl nahrávat Hi-Fi zvuk, ale jen vylepšit zvuk kamerky, který je přebuzený. Již jsem vyzkoušel nahrávat zároveň s kamerou i na diktafon a kvalita zvuku je lepší. Teď ho jen potřebuji zaměnit s původním z kamery. Diktafon má několik úrovní kvality nahrávání a u té nejvyšší je přímo uvedeno: Hrající hudba, zpěv divokého ptactva a zvuky železnice. Problémem je formát záznamu, tedy WMA. V ostatních režimech (méňe kvalitních) je formát MP3.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7627
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 20:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co ke kameře připojit externí mikrofon, nabalit molitanem (prodávají se takové chlupaté návleky) a přidělat ho případně na smeták (tyč od smetáku)?
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 08:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, kamerka je bez možnosti připojit externí mikrofon. Byla z těch levnějších, ale jinak jsem s ní vcelku spokojený. Jiné zvuky nahrává v pohodě (hlasy, přírodu).
Podařilo se mi najít program, který umí smíchat video se zvukem z diktafonu ve výše uvedených formátech. Je to časově náročné a zatím mi trochu dělá problém sladit zvuk do časové osy videa. Ale rozdíl je znatelný, jsem vcelku spokojený. Jen pozoruji rušivý záznam větru po projetí rychlého vlaku, pokud stojím blízko trati. Ale i ten je několikanásobně menší, než na originálu z kamery.
Bubakb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 07. září 2011 - 21:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Technické novinky, ktoré sú úplne nič vhodného pre žiadneho z vás, nič pre zarytých. :-)

Okolnosti ohľadom Pentaxu Q a adaptéru pre ich K sklá, výrez ako sa patrí!
http://www.diit.cz/clanek/adapter-pentax-z-q-na-k-bajonet-prodlou zi-ohnisko-6x/38754/

A hlavne novinky Sony ešte z dávnych Augustových čias, som dospel k tomu že ste k tomu dospeli. Sony vydáva SLT A77,A65 pod taktovkou motta Never miss the moment, kompaktný NEX-7 možnosťou mať adaptér s priehľadným zrkadlom (teda fázovou detekciou) a 15 AF bodmi, to znamená mať AF aj na nejakej 26 ročnej Minolte a mirrorlessom (i keď vlastne potom tam to zrkadlo je s tým adaptérom, áno! :-) ) a NEX5N strednej triedy s výrobným obrazových výstupom. Všetky s plnou podporou videa, niektoré modely aj s 60 snímkami za sek.
http://presscentre.sony.eu/content/detail.aspx?ReleaseID=6937&New sAreaId=2
Seagull
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 10:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro 22Michal: já zas takovej odborník nejsem,zkus se zeptat tady,ale ono to podání barev,v různých světelných podmínkách,kor ve světle lehce na/d hranou přepalu je teprv vyšší dívčí... a co stroj,to jiné podání... já třeba dodnes lituju ztráty starý 710 is i když v horších světelných podmínkách šuměl až hrůza,barevnýmu podání G11 jsem,jak je to na mý focení perfektní stroj,dlouho nemoh přijít na chuť... kdyžtak ať neplevelíme ani tady,můžem to přenýst na mail,stačí se ozvat skrz obálku a připojit adresu
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 10:17:43    Odkaz na tento příspěvek  

Seagull- díky, ozvu se mailem, ale asi až příští týden.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 21:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=620159.jpg&httpref =28/360

Tam se to dá z nadhledu a kousek z dálky a vy to vyfotíte takhle blbě? Proč? Taková škoda, tohle každý den nejede...:-(
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.163.74
Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 21:42:21    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus

A nevypadala by pak ta souprava moc krátká?
Taky takto fotím, když u nepřirozeně krátké soupravy, chci vyvolat iluzi delšho vlaku.
Krátkost vlaku vadí víc, než fakt že to není z nadhledu.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 22:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z nadhledu (teď nevím ale jak velkého, je tam celkem široké rozmezí výběru) fotili jiní , tak fotka (věřím) bude. Mě odradil o tři stožáry dál v oblouku horší násvit na čelo. Ono to ani tady není ideální, ale ještě blíž k tunelu mi zas vadily jiné věci. A taky mám raději na fotkách mašinu blíž, a tady mi o tu mašinu fakt šlo.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 22:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z toho mírného nadhledu je tam vlak krásně celý ..zde jsou akorát mašiny a pak už vlak mizí v oblouku..
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3422
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 22:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to asi takhle.

Ale chce to o cosi později a je tam víc stromů než vlaku. Kouká se na to sice moc pěkně, ale já jsem dal přednost lokomotivě před lesem. Něco se preferovat musí, když tam není fotohalt a přeběhnout se nedá. Takže raději více pixelů té bobině než stromům a fotografie "želpage" stylu krajina s vlakem si ponechám pro tuctovější řady, kdy je mě v podstatě jedno, co tam jede za stroj. To ale neznamená, že bych se nepodíval na pěknou fotku v krajině z dálky, ale pokud si musím vybrat, pak jak jsem psal výš.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 09:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, velká mašina na středu a kolem skoro nic je jistě to pravé.
A když si teď prohlížím titulku želpage, tak že by to byly jen krajinky s vlakem se mi tedy nezdá.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 11:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuťas, to je ale jiný vlak než řeším já, teď jsem si toho všimnul :-)

Jinak koukám, tady ale někdo pěkně dělá ostudu zrcadlovkám Canon a Nikon. :-)
Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 12:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: tak to jo, já myslel že narážíš všeobecně. Mimojiné lepší větší mašinka, nebo tmavý bok?

Ale to je spíše na jinou diskuzi

Mě by ale zajímalo kde se tam ta leštěnka vůbec vzala?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3423
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 15:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: své důvody jsem vysvětlil, a taky chápu, že to každý vidí po svém, takže když chce něco člověk podle sebe, musí si to podle sebe i vyfotit. Tímto končím zbytečnou debatu, která k ničemu kloudnému nevede. Raději poděkuju kolegům z okolí Třebové, kteří udržují místo v použitelném stavu a popřeju radost z fotek.
Dan1977: Bohužel na "normálním" téměř s jistotou už nikdy. Muselo by se sejít mnoho a mnoho okolností, aby vyjela nulková bobina z Olomouce na něčem až do Prahy. Ty časy už jsou pryč.
Budeme rádi, když občas vůbec na něčem vyjede.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 17:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls: Možná jsem se vyjádřil nepřesně, z mého laického pohledu je normální vlak třeba právě ten Sv 1306, "nenormálním" vlakem jsem myslel něco jako Orient Expres, slavnostní jízdy apod. Nebo Sv 1306 je něco, co není součástí běžného provozu?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 08:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se tady všechno nedozvím..to abych vyrazil k pražcům a začal portrétovat mašiny zblízka a z podhledu.
Aspoň ty barvičky sis mohl trošku lépe vychytat když už je to taková vzácnost, ne? ;-)
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 14:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předchozí příspěvky sem byly přesunuty z Bobin.
DejvJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.50.131
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 14:06:40    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.youtube.com/watch?v=A3rZmJbW6Ho inspirace i pro fotografy...
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 12. října 2011 - 14:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim s mám prosbu. Pořídil jsem si Nikon D3000, ale dost mě u něj štve to vypínání displeje po 8 vteřinách. Buď jsem slepej nebo se o tom v návodu nepíše. A ted k věci. Jde toto nějak vypnout nebo prodloužit doba ? Ideální by bylo třeba 30 vteřin.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Na K-reportu od 23.ledna 2006
Error
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 07:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Menu - záložka Setup Menu - Auto off timers
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 20:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky nohokráte, zachránče .
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Na K-reportu od 23.ledna 2006
Werf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 14:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra : díky za odkaz
Poznal jsem tam svou fotku , řadu 471 focenou dne 29.4.2010 v Jistebníku .

Je zajímavé , že mě nikdo nekontaktoval ze strany ŠKODOVKY, že chce použít mou fotku k prezentaci jejich výrobku .
Werf-ovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.72.225.84
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 15:12:03    Odkaz na tento příspěvek  

Werf, z foťáku ti ji určitě neukradli, takže jsi ji někde veřejně prezentoval na webu a tím pádem jsi jim udělil automaticky souhlas, protože jsi prezentoval bez jejich svolení jejich výrobek na své fotce.
Jak je to dvousečné, pravda?
nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.157.15
Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 18:54:33    Odkaz na tento příspěvek  

..a až přijdeš fotit na štreku, pro jistotu se ještě zeptej sloupárny v Majdaleně (betonové sloupy), třineckých železáren (kolejnice), lesů ČR (pokud tam bude les), ŘSD (silnice I. třídy a výš), ČEPSu (dálkový přenos elektřiny), výrobců motorových vozidel (pokud tam nějaké bude) a nesmíme zapomenout ani na toho nejvyššího - nebe a slunce tam nejspíš také budou
P.S. jak to bude s výrobky již neexistujících firem jako třeba ČKD lokomotivka? Má nějakého následovníka?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5634
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 18:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Werf-ovi: Jak je to dvousečné, pravda?

Mě se tedy nezdá. Jestli je Škodovka tak ubohá, že se nikdo z jejich tiskového odělení nemůže sebrat a jít vyfotit ešus, tak to je hodně špatné.

protože jsi prezentoval bez jejich svolení jejich výrobek na své fotce.

Třeba se jednou dožijem toho, že kromě jízdenky, se bude ještě odvádět desátek výrobci "za okoukání".
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 20:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Werf: Myslím, že už to tu jednou bylo. Tehdy někdo použil Dennísovu (nebo někoho jiného) fotku bez svolení. Zkus je kontaktovat a uvidíš co ti odpoví.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 23:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Host: Nemelte nesmysly a radši si přečtěte autorský zákon.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Bugearovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.72.225.84
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 00:24:02    Odkaz na tento příspěvek  

Bugear, nepindej nesmysly a raději si ho přečti sám a pak nám tu můžeš dělat chytrýho, podle jakého ustanovení by nemohli údajně použít ten obrázek. Čti to ale pozorně, protože tam nic takové nenajdeš.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 00:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Host: Co třeba § 12 odst 1). Můžete mi to zkusit vyvrátit některým z §§ 30-38, hodně štěstí.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Bugearovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.72.225.84
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 02:59:07    Odkaz na tento příspěvek  

Bugear, čemu nerozumíš?

Tím, že jej zveřejnil, jej učinil veřejně přístupným a uživatelným. Tím spíše když se neobtěžoval s doplněním o "EULA".
Na to přesně pasuje §39.