K-report
 

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 21. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 21. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 12:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Pro tebe, jako pro fíru, je to opravdu jednoznačné. Nesmíchávej si to s výpravou vlaku. To je zas o něčem jiném a proto jsem tě odkazoval na D2 čl545.
Co se ti kluku nezdá? Nebo čemu nerozumíš? Definicím? Kašli na ně, ber si jen výsledek, jak ty máš/musíš jednat a kdy.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Porucik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 13:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DRN: Před skorotchánem klobouk dolů, historku jsem dával k dobru, že jsme se bavili, že nejlíp si pamatuješ místa, kde jsi to prohučel. Nepsal jsem to, abych ho znevažoval.

Nepsal jsem na "jakémkoliv" přejezdu, ale o přejezdu, kde se skoro celý rok nepohne kolo...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11066
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 14:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
Na toto jsem se kdysi při autorizaci na lamině ptal cvičáka a ten mi řekl, že nová rychlost platí od úrovně dopravní kanceláře...čili, že nemusím čekat až k odjezdovému klacku ve směru jízdy...
Zdárným příkladem je třeba Tišnov kde ve směru od Brna (jelikož je to z "kopce") bývá zpravidla nižší rychlost a za stanicí je známý stoupák až do Říkonína..náklad mající přidělenou rychlost v úseku před Tišnovem 85km/h již při vjetí na staniční kolej rozjíždim pozvolna na tu stovku mající za Tišnovem..
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
neznám - jezdím
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.86.210
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 15:51:32    Odkaz na tento příspěvek  

poznání - nepoznání - tys to teprve vystihl tak jak to je. A Petr Šimral, ten si zase s poznáním naběhnul. A Luboš čt, ten pravděpodobně leta hobluje pár stejných tratí a krvácí za národního dopravce.A pravděpodobně mu neříká nic jako výraz OPERATIVNOST. A právě proto, že stará dobrá dráha nikdy nejezdila na kolejích, ale na předpisech a na papírech tak taky umí pouze do papírů vypisovat rok od roku o kolik že to zase přišla výkonů. Ale papíry taky slouží k tomu, aby se na ně občas napsala nějaká zajímavá nabídka na přepravu. Ale to ne e. Tak pak se někteří jako Luboš čt snižují pouze k útokům na Jančuru a pod a z poza ušmudlaných oken oprejskaných mašinek svého chlebodárce jen reptají na externisty. A jakpak pěkně prosperují i bez poznání.A dokonce, podstatně i bez nehod. Jak je tohle možné ? !
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11069
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 16:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznám-jezdím:
Dokud jsem neslyšel ty jeho žblebty v televizi tak jsem neřekl jediné křivé slovo na jeho adresu..to jen tak na okraj..
Dokonce ani nekritizuju nějaké extrémisty proto jaké to mají či nemají..jsou mi buřt..
Na lámání chleba by teprve došlo, kdyby tací hrdinové jako vy dva neregistrovaní měli jet někde za mlhy s OSOBNÍM vlakem..s nákladem je to trošku o něčem jiném..
Osobně můžu sdělit, že kdyby po mě někdo chtěl ať odjedu osobák (ač je to samože nereálné) někde z Oustí do Prahy či Chomutova tak se na to i za pěkného počasí vykváknu, protože ten HERO nejsem..s nákladem bych se možná tolik nebál, ale to je šumák..
No jen pokračujte..
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11070
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 16:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě na každé trati jsou nějaká specifika a ty by dle mne měl člověk znát ještě dřív než za to usedne sám..jen jsem chtěl poukázat na to, že to poznání není stanovené jen tak pro srandu..a přežitek to rozhodně není to jen vy šílenci máte takové myšlení..
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
BAMBULUS BLBUS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 16:55:52    Odkaz na tento příspěvek  

Pan neznám jezdím : ono i soukromí dopravci dělají nehody ale nejsou tak medializovaní jako národní dopravce .
S nákladní dopravou se nemusí trefovat jak je psáno výše ze 140 km rychlosti do zastávek které jsou někdy akorát na soupravu, oni nemají hned na triku obecné ohrožení , max. "uhelné nebo plechové" a ti co u soukromíka jezdí to poznání mají většinou z dob co koleje brázdili za "národního dopravce.
NEZNÁŠ NEVÍŠ NEPOUČUJ
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 17:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jednoduché a stručné shrnutí významu značek ve sl. 2 SJŘ:

- značka "P": návěst odjezdového návěstidla je vždy předvěstěna, tzn. nemůže se stát, že by vlak vjel do stanice na Volno a na odjezdu bylo Stůj.

- značka "vajíčka": jako "P" a navíc ještě je vždy návěstěna odjezdová rychlost, tzn. strojvůdce má jistotu, že nesvítí-li na odjezdu dvojsvětlová návěst, tak může odjíždět traťovou rychlostí.

- žádná značka: nic z toho. Odjíždí se na čistou zelenou i z odbočky, vjezd se dovoluje návěstí Volno i tehdy, když na odjezdu je Stůj. Nebo dokonce odjezdová návěstidla chybí.

To vše se týká jenom takových dopraven, které mají nebo mohou mít odjezdová návěstidla. Tzn. zpravidla stanic a výhyben. Na odbočce*) by takové značky neměly žádný smysl, protože se vždy týkají chování ve vztahu k odjezdovým návěstidlům.

Oldcerry 4211: Připadá mně, že někdy jsou tyto značky uváděny nesprávně, často se ve dvou prakticky shodných stanicích uvádějí tyto značky různé, případně se v některých případech uvádějí a někdy ne.
Kde?


*) paskvil Balabenka s odjezdovými návěstidly tyhle značky má.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4382
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 17:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Celekem to jednoznačný je, o to nic, ale v předpisech to nijak extra přesně definováno není a to, co ti někdo odpověděl, je sice moc hezký, ale prakticky celkem nepoužitelný.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 17:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Psa38: To co Oldcerry psal je gestorská odpověď na danou otázku ohledně dvojznaček SJŘ a je to psáno docela polopatycky.
rozpoznání
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.210.231
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 18:31:00    Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, to je to tady jen samej osobák a bez seznání a se seznáním a pak fíra kterej to tam projel asi tisíckrát a zná každej metr jak vy píšete, tak na hlavní zapomene že ho do stanice zcela vyjímečně vezmou před minutou do odbočky a jist si , že je na rovný "jako vždy" to od peronu rozpálí, že má na konci stovku, ale to už je jaksi pozdě na řešení, když je vlastně na koleji č.3..Ale jak se mu to mohlo stát, když třetí kolej od nepaměti v této stanici pozná přece podle toho letitého keře u páté lampy
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 18:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane "neznám-jezdím!
Ač jste hostem neregistrovaným a tedy tak trochu nezvaným, reaguji.
Operativnost není ve při s dodržováním předpisů. Nebo snad ano? Uvědomte si, že předpisy vycházejí ze zkušenosti, z praxe. Téměř vše, co se tam za léta dostalo, ač ne se vším nutně souhlasím, bylo na základě nějaké události. Snahou bylo dalšímu stejnému či podobnému průšvihu předejít. A zaměstnanci, je jedno kterého dopravce, jsou povinni se předpisům podřídit.
Operativnost, tak jak ji třeba známe ze silniční dopravy, se potom vyznačuje tím, že předpisy porušuje zaměstnanec, který k tomu je, přímo či nepřímo, nucen zaměstnavatelem. Důsledky ovšem nese jen zaměstnanec sám. Tak toho bych se dožít nechtěl.
Že není dopravce ČD nebo ČDC operativní, jak by měl být, víme v provozu taky. Mrzí nás to, ba štve. Pro to, aby se to měnilo k lepšímu, je nutno změnit systém řízení. Ne zvýšit buzeraci zaměstnanců. Třeba tím, že strojvedoucí bude jezdit tam, kde nemá poznání. Zpochybňovat institut poznání může jedině pablb, který se v této profesi neživí. Jiná věc je, zda by nešlo poznání a jeho udržení nějak racionalizovat. Ovšem v podání šetřílků od našich železnic by to znamenalo "seškrtat". Nebo dělat si jej ve vlastním volnu. Nejprve by bylo potřebné aktualizovat, co by poznání vlastně mělo obsahovat. Stejně jako znalost jednotlivých řad HV. Ale do toho se asi nikomu nechce.
Pro 38. pejska malá poznámka: Gestorský výklad má závazný charakter. Proto nechápu, proč by to mělo být nepoužitelný. Sám jsem požádal několikrát o gestorský výklad (přes FS ČR), většina odpovědí byla vydána jako gestorský výklad. Hezký večer. P.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 18:55:08    Odkaz na tento příspěvek  

A pokud se bude muset provádět posun v cizí stanici, tak si to nechám výpravčím řádně vysvětlit.}
A kde roho výpravčího najde a jak ho pozná na koridoru?}}
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 19:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane rozpoznání, Vy máte asi problém s rozpoznáním příčin a následků. Ta otázka by měla být spíš pro psychology, jak je možné, že člověk udělá chybu.
Pochybuju, že to přímo souvisí se znalostí trati nebo stanice. Jsou prostě profese, u kterých chybička, opomenutí, zaměření pozornosti jinam a vím já, co všechno, může mít třeba tragické následky. Docela by mě zajímalo, čím se živíte. Myslím, že nejsem výjimkou, když se přiznám ke svému v podstatě trvalému strachu z toho, že udělám nějakou chybu. Rozpoznání, to je to, co Vám, pane rozpoznání, chybí.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 19:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_c: Gestorský výklad je platný a pro všechny závazný stejně jako předpis. Takže ať ti říká o tomto kdokoliv cokoliv, pravda je výš uvedené!
Lipan_z_coridy: Zaplať, další který ví o čem je řeč.
ex fíra: Ono je to dnes trochu jinak. Seznání se podepisuje traťových poměrů a hlavních kolejí v žst. Zvlášť se doplňuje a podepisuje seznání místních poměrů a přípojových řádů (vlečky).
Pokud nemám podepsané seznání místních poměrů je povinna oprávněná osoba mě o těchto poměrech poučit. Jinak posun konat nemusím.
Na vysvětlenou. Objet vlak po hlavních kolejích musím vždy, odstavit vůz na skladiště už bez seznámení nemusím, pokud nemám podepsanou znalost místních poměrů.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11075
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 20:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně Jendo já tu jen napsal co mi tenkrát před lety řikal náš člověk aniž by se jeho výrok zakládal na nějaké pravdě..
Ale jedna technická: Kde se dá obeznámit s tímto gestorským výkladem?Přemýšlím v čem hledat?
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 20:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: Jo hochu, nebýt aktivních kolegů, tak víte prd zkus se podívat do mail...
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 20:37:20    Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra : modrý výpravčí má na "služebním oděvu" identifikační štítek "Pověřená osoba" s červeným rámečkem ...
(Červená pokrývka hlavy jednoznačně na dálku identifikující příslušného pracovníka byla nahrazena červeným rámečkem ... mne se to nelíbí, ale nemůžu s tím nic dělat ...)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11077
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 20:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:
Jo něco mi došlo zatím jsem to nestudoval..ale spíš mi řekni, kde si to přečte člověk nemající internet??
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 21:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: Pravděpodobně na služebním intranetu, možná je to i na Portálu SŽDC a každopádně by se to mělo probrat ve škole. No a při nejhorším to jede po této neofiko mail linii. Kdysi jsem z toho dělal relevantní výcucy, ale už mě to trochu pustilo. Stejně to málokdo čte..
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 23:01:56    Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund:mi se nelíbí ani výprava vlaku,nebylo to zajímavější za Buriana?Přednosta stanice - nostalgie.Tam kde nejde ve stanici opakovač, zakázal bych výpravu bez výpravčího (viz Paskov).
Substrat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.63.18
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 00:54:01    Odkaz na tento příspěvek  

Nekteri se zde vyjadruji, jako kdyby seznani bylo vsespasne. Jaky by byl rozdil, kdyby osobak v mlze vzal letak se seznanim na vsechny trakce od Chebu po Ostravu s tim, ze na kazde z trati se sveze dvakrat do roka a zilinskym firou, ktery vozi po zelene ulici EC do Prahy a zpet? Stejne tak fira, ktery leta vozi uhli po jiste trati a vubec mu nepripada divne, ze na nej mrka ocekavej 40, protoze si vypravka spletl poradi vlaku a posila ho na vlecku, coz fira zjisti az kdyz mu chybi draty. Vsichni maji podepsane uplne stejne seznani.

Lubos_ct: Vis o tom, ze svym blinkanim ohledne budouci kvality provozu Regiojetu utocis predevsim na pana Paroubka, ktery to ma na starosti. Jemu to je celkem fuk, jen ty na tom ukazujes, ze jsi mimon.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 11:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn v pondělí "Já si zdaleka nejlíp pamatuju návěstidla a zastávky, které jsem prohulil. "
Jsem dráhou jako zaměstnavatelem nepostižen, ale před 20 lety jsem byl osobně u monologu zacvičujícího fíry vedeného na kolegu Motoráčka za klikama M131.1515 v ranní tmě a mlze na lokálce z Peček: "táák, tady bude Radim ... ještě kousek ... ještě kousek ... uber ... brzdi ... brzdi! ... tady ... BRZDI! ... tady to BYLO ... no nic, asi tam nikdo nebyl, jeď dál". Citace není přesná, ale mám pocit že příští spoj jsme se k hraně skoro trefili :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 15:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, to jednou traťovka podbila styky a druhý den byla mlha. Když jsem se bavil s kolegy, najednou jsme všichni nemohli najít zastávku : - )
gestorum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.230.126.16
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 15:53:32    Odkaz na tento příspěvek  

No on ani ten gestorský výklad není na 100% v pořádku. Ten kec o tom, že mohu rychlost zvyšovat, až poté, co vlak mine vjezdové zhlaví je nesmysl.
Stanice je celá definovaná mezi vjezdovými návěstidly a z hlediska dopravního je důležité, kde se nachází vedoucí hnací vozidlo, takže při lomenici rychlosti v sešiťáku z nižší na vyšší může vlak jet rychlostí vyšší, jakmile je čelo za vjezdovým návěstidlem. Naopak při snižování rychlosti postačí, pokud bude mít sníženou rychlost až u vjezdového z opačné strany. Z hlediska zákona musí být totiž z obou stran splněny podmínky/parametry pro jízdu nejvyšší povolenou rychlostí, čili potřebná procenta k rychlosti platí pro celou stanici přilehlou k trati a ne pouze její část.

O tom dohadování se o seznání to snad je zbytečné. Bez seznání jede akorát šílenec. Pravda je to, že za mlhy je to nedocenitelné. Bez seznání mohou akorát šotouši na kukačku.
Ovšem na druhou stranu mi nic jako fírovi nenařizuje, abych jel v mlze jak prase a trefoval se do zastávek "podle šutrů". Prostě je mlíko, tak jedu sníženou rychlostí případně i vůbec.
Na prvním místě je bezpečnost a teprve až daleko potom pravidelnost. Nikdy naopak.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 16:32:51    Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra : zákazy nic nevyřeší, spíše by nepřímá výprava vlaku měla být podmíněna technicky.
Přinejmenším viditelností hlavního návěstidla, signalizací postavení hlavního návěstidla do polohy dovolující jízdu (to jsem odkoukal u Italů) a nebo technicky dokonale "vypravovacím" návěstidlem vázaným na návěst dovolující jízdu ...
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 16:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Opakovací návěstidlo už bylo vynalezeno, netřeba vynalézat dále.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 19:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gestorum: jak u blbejch. Proč furt musíte něco zpochybňovat! Gestor se vyjádřil, gestorovo výklad je pro nás závazný, tak co to pitvat.
Problém gestora je jestli to není ok. Pro strojvedoucího je to jednoznačné a nazdar bazar.
A vy odborníku na právo. Když pojedete dle vašeho, tak porušujete předpis (gestorův výklad je roven liteře předpisu), tak si nechte tyhle rady. Pořád se mluví, jak je vše složité a nejednotné...Když se to začne čistit, tak zas se bud frfňat? Co vlastně chcete?
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 20:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplním Oldcerryho: Tyto gestorské vyjádření závazná pro všechny co ma jí co do činění z dráhou nejen strojvedoucí a platí i pro ČD, ČDC, Jančurovce a ostatní dopravce jelikož tyto předpisy vydává SŽDC a to je PROVOZOVATEL DRÁHY.
Nepleťte sem hrušky s jabkama.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 22:05:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jen se hledí ušetřit,ale na nesprávném místě.Dříve bylo vidět při průjezdu vlaku výpravčího,zdravili jsme se a jako fíra o/o-S jsem se necítil tak sám. Nyní prý nikdo nevyleze,neboť nemusí,nebo tam není.
gestorum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.230.126.16
Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 22:16:36    Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: ...gestorovo výklad...
Žeby zase jeden zez Plzně?!
Ani gestor předpisu nemá právo na převykládání zákona. Naopak je jeho povinností uvést předpis do souladu se zákonem. Pokud prezentuje předpis v nesouladu se zákonem, nemá na svém místě co pohledávat.

Lipan_z_coridy, pro tebe totéž..Tyto gestorské vyjádření...
Tato gestorská vyjádření nejsou nic jiné než mediální tvrzení různých takyodborníků před kamerou: "...podle mého názoru ...atd" a neřeknou na rovinu, že je v tom bordel a pravda sedí v tom a tom dokumentu.
Při lámání chleba nakonec rozhodne u soudu ten s lepšími argumenty a opřen o dokument vyšší právní síly - tedy zákon a ne osobní výklad.
Howgh.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 22:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gestorum: Pro mě je gestorovo znění závazné a jestli to odporuje něčemu, není můj problém. Je to nařízení, které jsem povinen dodržovat a nesmím ho porušovat.
A pochopte, že GESTORSKÁ vysvětlivka je znění předpisu. Tečka a nazdar bazar. Já si nemyslím že je to špatné vysvětlení a definování a jsem s tímto vyjádřením srozuměn. Považuji ho za jednoznačné a nezpochybnitelné. Vy asi ne, tak jednejte jako správný občan a upozorněte na porušování zákona.
Nejsem zes, ale to celkem je asi jedno ne?
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 19. ledna 2011 - 22:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro gestorum: Víte vůbec co to je gestorský výklad ?
A které zákony gestor dává do souladu s předpisy smim-li se zeptat, když toho tak moc o této problematice víte?
Ale Vy si dáváte asi něco ze s Plzně,že? Není toho -RUMu trochu moc?

(Příspěvek byl editován uživatelem lipan_z_coridy.)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 08:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozor OC na nehodu s kamionem u ValMezu. Zde se odhalil rozpor mezi D2 a DŘD. Fíra čistě teoreticky mohl jednat správně podle D2, ale porušil dopravní řád drah. Více zde strana 53 a 54. Co je alarmujicí, že se ani za čtyři roky článek D2 neupravil, tak aby byl ve 100% souladu s Dopravním řádem drah. Tedy výpadek napětí=vždycky zastavit a volat výpravčího/dispečera.

Pro jednoduchost vkládám i oba články.

§35 vyhlášky 173/1995Sb. říká:
(1) Pro řízení drážního vozidla musí být zajištěno, aby osoba řídící drážní vozidlo
q) při zjištění výpadku napětí v trakčním vedení při jízdě elektrického hnacího drážního vozidla vozidlo zastavila, a není-li na místě zjevná příčina výpadku, spojila se s osobou řídící drážní dopravu,

D2, čl.1017
Nelze-li jiným vhodným způsobem (např. spojením rádiovým zařízením
se strojvedoucím) zastavit vlak dopravovaný elektrickým hnacím vozidlem,
u něhož byla zjištěna závada, která by mohla ohrozit bezpečnost provozu, postupuje
se následovně:
b) při ztrátě napětí musí strojvedoucí všech elektrických hnacích vozidel pozorně
sledovat vlastní soupravu vozidel, popř. i soupravy protijedoucích
vlaků, není-li na vlaku závada ohrožující bezpečnost dopravy a podle okolností
vlak zastavit. Případ ohlásí výpravčímu
Přitom by stačilo vypustit u něhož byla zjištěna závada, která by mohla ohrozit bezpečnost provozu, a podle okolností
Martin
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9991
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 13:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o tomhle průseru nás upozornili už v M kurzu....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 13:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to je prvda, to nám říkali v kurzu taky, ale taky nám v M kurzu říkali, že pokud se něco stane, tak tě budou soudit podle zákona a ne podle předpisů, proto já bych radši zastavil, spojil se co se bude dít dál. Je to lepší než do něčeho křápnout.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11080
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 15:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gestorum:
Pokud prezentuje předpis v nesouladu se zákonem, nemá na svém místě co pohledávat
V tom případě nechápu, jak mohlo projít schválení většiny předpisů dříve ČD, nyní SŽDC...je tam tolik klauzulí co si odporuje se zákonem a vše je v pořádku evidentně..

No on ani ten gestorský výklad není na 100% v pořádku
ikdyby tedy neměl být..kdeže se člověk dočte jak to tedy ve skutečnosti (jak jste to popsal Vy) je?To, že to tady někdo neregistrovaný popře má brát člověk za směrodatný??

substrat:
Vis o tom, ze svym blinkanim ohledne budouci kvality provozu Regiojetu utocis predevsim na pana Paroubka, ktery to ma na starosti. Jemu to je celkem fuk, jen ty na tom ukazujes, ze jsi mimon
Děsně mě to sere a nemůžu kvůli tomu spát voe!Mě je Paroubek u páč s ním nemám nic společného a nikdy mít nebudu, ale předpokládám, že pokud má jen trochu rozumu (narozdíl od jeho šéfa) tak si nebudou hrát s lidma na kouzelníky..
Mimon si tady tak leda ty, jinak bys takovou bejkovinu nenapsal = Vsichni maji podepsane uplne stejne seznani
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 15:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolte mi malé upozornění. ZÁKON JE NAD PŘEDPIS.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11089
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 16:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZÁKON JE NAD PŘEDPIS
Toto je předpokládám všem jasné...
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Tak tohle je prostě super new track: Dan Stone - Harvest Moon
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 16:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak je jasné, jak se máš chovat pokud je rozpor mezi zákonem a předpisem.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 17:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: spíše by nepřímá výprava vlaku měla být podmíněna technicky.
Přinejmenším viditelností hlavního návěstidla, signalizací postavení hlavního návěstidla do polohy dovolující jízdu (to jsem odkoukal u Italů) a nebo technicky dokonale "vypravovacím" návěstidlem vázaným na návěst dovolující jízdu ...


Pomátl jste se? Strojvedoucí nevi, jakou návěst má na odjezdu očekávat?? Nebylo mu snad předvěstěno?
Co třeba zastávky? Asi by se měl na všech zastávkách okamžitě zavést perónní výpravčí, že?
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.196.168
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 17:48:58    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, mám dotaz na Láďu či zbytek publika. Proč se Českému Brodu říká Vysílačkov? Je to kvůli těm dvěma stožárům vlevo ve směru na Prahu?
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 18:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel Večeřa : Bingo !!! Dříve těch stožárů bylo více
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 19:02:24    Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda : jaké opakovací návěstidlo máte na müsli ? Co by mělo opakovat ...

Sants : nepomátl, strojvedoucí v Paskově taky viděl co je na vjezdu = bylo mu předvěstěno, co je na odjezdu a bum ... došlo ke střetnutí vozidel.

Pokud by bylo v Paskově "vypravovací" návěstidlo, závislé na postavení nejbližšího návěstidla na návěst dovolující jízdu, tak by bylo možno dát prostřednictvím tohoto návěstidla "souhlas" k odjezdu až poté, co by by bylo na odjezdu "volno".

Ona jsou na zastávkách hlavní (cestová, odjezdové) návěstidla ? Co já tak pamatuji, tak na zastávce Praha Strašnice bylo oddílové návěstidlo "hradla Strašnice", takže osobní vlak směrem Benešov se ze zastávky vypravoval podle okolností proti stůj, v opačném směru to bylo tak akorát ...
Dalším návěstidlem za zastávkou bylo vjezdové návěstidlo do Přerova na konci zastávky Horní Moštěnice směr Přerov ...

Martin2 : a co budete dělat s hnacími vozidly nezávislé trakce. Nebylo by z hlediska bezpečnosti lepší (nebude se líbit jiným dopravcům používajícím zahraniční vozidla), aby na tuzemské koleje mohlo pouze hnací vozidlo vybavené generálním stopem ...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 19:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Zikmunde s hnacíma vozidlama nezávislé trakce nebudu dělat vůbec nic.
Mne zajímá především to co je psáno a tedy i dáno. Zde má gestor D2 oficiálně vytknutou chybu už 4 roky.
Martin
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 21:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Na konci peronu bude opakovací návěstidlo a bude ukazovat návěst hlavního návěstidla, na které nejde od peronu vidět.
Toto řešení funguje např. v Liberci na kolejích 105, 107 a 111.
Liberec kolej 111:

Opravdu netřeba vymýšlet další vynález a zasírat s ním předpis.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 5-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 21:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Zikmund: ad1): Strašnice a H. Mošťenice apd. v době , kdy vlaky vypravoval vlakvedoucí a byl zodpovědný za polohu návěstidel , tak pokud příslušné hlavní návěstidlo , bylo v poloze " stůj" tak troubit nemohl a musel počkat až se změnila návěst do polohy dovolující jízdu, nyní ho poloha návěstidla nezajímá, je to věc strojvedoucího.
ad2) poloha hlavniho návěstidla na konci peronu zastávky je záměrná, pokud je oddíl "obsazen" , vlak stojící u navěstidla v pohodě "obslouží" zastávku
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. ledna 2011 - 22:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: A jsou i stanice, kde je "návěstidlo" na konci peronu, které je zhaslé, když je na následujícím hlavním návěstidle "stůj", nebo na něm svítí bílé světlo, když je na hlavním návěstidle návěst povolující jízdu (pro vlak nebo posun). Jestli se nepletu, tak to je v Ostravě hl. n., Ostravě-Kunčicích a Ostravě hl. n.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 00:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

S200:To není návěstidlo,byla to jen pomůcka pro výpravčího.O.Ku,O.Vítk,
O.Bárt.O.hl. a možná kdysi i v O.Porubě-jen pro I. kolej,to tam byly ještě 60-kové vexle.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 00:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se Českému Brodu říká Vysílačkov?

Za to může naše letitá kulisa původně čtyř,dnes již dvou vysílačů tyčících se v pozadí Českého Brodu ...
A mimochodem nám tu i z tohoto důvodu hraje snad i plot,jak silné proudy tu jsou .. ČRo ...

To není návěstidlo,byla to jen pomůcka pro výpravčího.

A na to jste přišel jak,bo např. u nás v Poříčanech na ně kluci fírofský /i my plácačky/ nedali dopustit,dokud tam byla ještě releofka .. teď se asi jen modlej,by to v tom výjezdu z oblouku pak dobře spočítali na láfce ...




(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa.)
ICQ 237-113-861
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 01:12:57    Odkaz na tento příspěvek  

Láďa:Nechám to nazaměstnancích v aktivní službě.
federant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.15.238
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 01:28:00    Odkaz na tento příspěvek  

teď se asi jen modlej,by to v tom výjezdu z oblouku pak dobře spočítali na láfce ...

Tak snad to tam kóduje, ne?
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 01:36:40    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel,jsou nebo byly stanice,které nekódují.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 01:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Já vím, v Chrastavě je to taky, je to to samé jako opakovačka, ovšem jenom do té doby, kdy bude ukazovat volno a na hl. návěstidle bude Stůj. Pak se to od opakovačky docela liší.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 10:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K nepřímé výpravě vlaků os. dopravy.
Zastávám názor Mirka Zikmunda, že tato výprava by měla být povolena jen v těch stanicích, kde je vidět na návěstidlo (odj. , cest.) přímo, nebo prostřednictvím opakovací předvěsti. Čili tam, kde k tomu byly technicky vytvořeny podmínky. Dále tam, kde je přenos návěstí na opakovač. Dále považuji za šlendrián českého typu, když se po tratích SŽDC mohou prohánět vozidla nemající radiostanici s generálním stopem a vlakový zabezpečovač národního typu. To by třeba na Němec nesmělo. Nejedná se jen o tzv. "cizí dopravce", ale i o ČD se svými kadibudkami ř. 810 nebo 814, či velice schopnými HDV ř. 714. Dále bych považoval za velmi rozumné, aby v SJŘ byla značka pro přímou výpravu návěstí "odjezd", tak jako je tomu na tratích ŽSR. Prostě inverzně. Ne černá kolečka ve stanicích, (skoro ve všech), na zastávkách nic. A v dalších případech značka černý čtvereček, což je výprava přímá na zastávce (viz Odb. Židenice zast). Dále bych chtěl upozornit na to, že tak jako v Paskově, tak i jinde (zatím bez následků), nedodržují strojvůdci zásadu, že vjížděl-li na návěst předvěstící návěst stůj odjezdového (cestového) návěstidla, nesmí v čase odjezdu vlaku odjet! Jen po svolení výpravčího, které si musí vyžádat, nebylo-li mu dáno. Málokdo to ví a dodržuje. P.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 11:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: Kolego, s touo OPř opatrně
kde je vidět na návěstidlo (odj. , cest.) přímo, nebo prostřednictvím opakovací předvěsti. Návěst opakovací předvěsti NENÍ nikdy rozkazem k odjezdu. Takže i když svítí "Opakování návěsti volno" musíš předpokládat, že tam může být jiný vlak. Takže já bych spíše byl pro to, aby OPř zmizely. Nevidíš na odjezd..po souhlasu povytahuješ k odjezdu a dál se řídíš jeho návěstí. Opř spíš láká je tam volno, mám zpoždění, vezmu za to a za obloukem bum...Jasně, musí být více pochybení, ale výsledkem by mohlo být toto.
Jinak se zbytkem naprosto souhlasím.
že vjížděl-li na návěst předvěstící návěst stůj odjezdového (cestového) návěstidla, nesmí v čase odjezdu vlaku odjet! Jen po svolení výpravčího, které si musí vyžádat, nebylo-li mu dáno. Tohle mi nějak uniklo...Vy v té osobce už fakt blbnete víc než je zdrávo.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 11:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek, Oldcerry: Gestorský výklad:
Otázka: Nemůže-li strojvedoucí před odjezdem vlaku pohledem bezpečně zjistit, že příslušné hlavní návěstidlo dovoluje odjezd, má povinnost dotázat se výpravčího, zdali příslušné hlavní návěstidlo dovoluje odjezd?
Odpověď: V odstavci e) výše uvedeného článku je pouze uvedeno, jakým způsobem má postupovat strojvedoucí, který nevidí na odjezdové (cestové) návěstidlo a ani jeho návěst nezjistil některým ze způsobů, vyjmenovaných v tomto odstavci. V žádném případě zde není stanovena povinnost strojvedoucího se na návěst hlavního návěstidla ptát výpravčího, je jen na jeho uvážení, zda možnost dotazu využije.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 12:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Podroužek 261:
s koncem tvého příspěvku nesouhlasím.
D2 v čl.505 (po změně) písmeno e mimo jiné říká, že můžu uvést vlak do pohybu, i když nevidím na odjezd a není (nevím) o výhybce mezi mnou a návěstidlem. Nesmím překročit 40km/h a musím zastavit před návěstí stůj nebo výhybkou. Výpravčího se mohu, ale i nemusím ptát.

To co píšeš platí pro případ, že nevidím na odjezd, vjel jsem na výstrahu a vím o výhybce mezi mnou a odjezdem. Pak si musím vyžádat od výpravčího pokyn k jízdě od nástupiště.

On to třeba i podporuje bod f, povinnosti výpravčího pro neujetí vlaku po čase odjezdu od peronu. Vždy mne musí včas informovat o prodloužení pobytu u peronu.
Martin
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 13:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano Martine2, výpravčí mě musí informovat. Ale neučiní-li to, musím vyčerpat všechny možnosti, jak se dozvědět, co je na návěstidle. To není z mé plešaté hlavy.
Oldcerry, je tam změna. Po nehodě ve Vašem regionu je výpravčí povinen strojvedoucího dalšího vlaku, stojícího před odj. náv. informovat, že návěst opakovací světelné předvěsti není jeho. Vše platí i pro Michala Novotného. Je to podobné, jako při posunu. Výpravčí (vedoucí posunu) mě musí informovat, ale neučiní-li tak, neznamená to, že mohu jet.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. ledna 2011 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jak si tedy Podroužku mám vyložit ten gestorský výklad co tu uvedl Michal?
Myslím, že otázka je napsaná zcela jasně a i odpověď je jasná.
Je otázka z čí hlavy to je a pokud to není z gestorské, tak nevím nevím.

Připomíná mi to kauzu s protokoly k přepravě lok. u Carga. Ve škole řeknou jako hotovou věc (po konzultaci s gestorem a vedoucím), že je strojvedoucí vůbec nevyplňuje. Vyplňuje je jen dílna, když někam mašinu posílá, obyčejné převozy jsou podchycené zápisem v knize předávky. Následujicí den mám vyplnit protokol (mašina jede daleko), tak se jdu zeptat vedoucího a ano mám ho vyplnit, došlo ke komunikačnímu šumu. Pár dní na to mi kolega, který připravuje mašinu (jede daleko) na přepravu, po dotazu kam dal protokol říká, že se protokoly nepíšou.

Martin