K-report
 

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 26. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 26. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 08:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 > realita je bohuzel takova, ze za inovovanou variantu webu pry dostali nejakou cenu za dizajn. A par lidi v mem okoli ode mne prevzalo oznaceni eshopu CD "sexshop" ... protoze nez se tim proklikam, asi me jebne.

Nekolikrat jsem pomoci formulare "prskal" na prehlednost a anti user friendly pristup nejen eshopu (i kdyz s nim se peru nejcasteji) a houby platne - vysledkem bylo predelani tak, aby to bylo stale neprehledne, ale vypadalo to jinak. Diky tomu si muzou dotycni shrabnout premie, protoze to preci predelali ... co na tom, ze se to tam stejne najit neda :-(

Zkuste si napriklad do parodie na vyhledavac zadat "Kontaktní formulář" s diakritikou nebo "Kontaktni formular" bez diakritiky ... v obou pripadech je vysledek stejny: Při hledání nebyl bohužel nalezen žádný výsledek. ... pritom hned vedle napravo je klikaci odkaz na tento formular. K cemu takovy vyhledavac je?

Dalsi vylozene libovou zalezitosti je, kdyz si vyhledam vlak, kliknu na eshop ... a proklikam se az do mista, kde zjistuju, ze se musim prihlasit ... takze se prihlasim, ale ouha - pokud se nevratim znovu na zacatek, uz se mi nevyplni automaticky cislo inkarty

... to samy, kdyz kupuju telebobrotiket bohemia (nebo jak se tomu nastupci elisky nadava), chci ho dat do kosiku a ejhle, nejste prihlasen ... prihlasim se ale ... ale musim znovu na zacatek, bo mi cislo karty do formulare nenaskoci.

Kdyz pak konecne cislo naskoci, musim si znovu prekliknout, ze na inkarte mam nahratou aplikaci se slevou (kdyz uz to umi nacist cislo karty, nechapu proc to automaticky nevyplni i slevu). No a vrcholem vseho je, ze na dalsi jizdenku se prekliknu jedine cudlikem "duplikovat" ... proste used friendly pristup jak stehno z ryby!

Odpovedi na formular byly presne ve stylu vysvetlovani, proc to nejde udelat snaz. Vyplneni slevy pry nejde proto, ze bych mohl kupovat i listek pro nekoho jineho nez pro sebe (v tom pripade nechapu, proc se tam tedy to moje cislo predvyplnuje a umoznuje to na moji kartu koupit listek bez slevy) a tak podobne.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 09:10:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ex fíra: Jedná se o maďarský salonní motorový vlak Ganz, který sloužil tamním komunistickým papalášům (zejména J. Kádárovi). Je udržovaný a snad stále provozní (je možno si ho objednat). Obvykle bývá deponován v areálu muzejního depa Maďarských železnic poblíž nádraží Budapest-Rákosrendezö. V rychlosti nalezen jen tento odkaz: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/gallery/show/112 (Kádár-vonat je zhruba uprostřed). Bližší údaje by se daly najít v nějakém maďarském atlasu žel. vozidel.
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 09:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Nerozumíme si. I já jsem u ČD prodával jízdenky a přestože to nebylo mou povinností jsem i svoji 810 čistil a uklízel(včetně WC),také jsem uklízel i nocležnu a opravoval její vybavení-zadarmo. Ale to je něco úplně jiného než uklízet soupravu,se kterou jako strojvedoucí nemám nic společného. V tom je právě ten šílený nápad-na lokálce jsem také spolu s vlakvedoucím odhazoval sníh z výhybek,ale to vše byly věci,které jsem dělal pro sebe a své cestující. Vybírat smetí ve vozech rychlíku k tomu nepatří.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 10:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7477010 > ted to trosku nechapu ... rozdeleni na "sve" a "cizi" cestujici je mysleno tak, ze byla snaha: prijedu do stanice s motorakem, stoji tam vlak ... ten mam behem cekani projit a uklidit, vratit se do sveho motoraku a pokracovat dal ...

... nebo je to mysleno tak, ze co je v motoraku, jako v mem voze, to jsou moji cestujici ... ale pokud vezu vlak, jedu v lokomotive a cestujici jsou ve vagonech "nekde vzadu", uz to moji cestujici nejsou a tak po nich ani nebudu uklizet?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ted to trosku nechapu ... rozdeleni na "sve" a "cizi" cestujici je mysleno tak, ze byla snaha: prijedu do stanice s motorakem, stoji tam vlak ... ten mam behem cekani projit a uklidit, vratit se do sveho motoraku a pokracovat dal ...
Dřív to fungovalo tak, že měli čtyři až pět strojvedoucích svoji mašinu, ať to byli motoráky, elektriky nebo klasické mašiny a o tu se starali. Taky podle toho vypadali. Udělali si na ni spoustu věcí, aby měli opravdu pohodlí. Věděli co tu mašinu trápí, co je její bolístka a když se dělala revize a nebo měla provozní, tak tam strojvedoucí zůstal a dohlédl na dílnu, že to opravdu bude udělané a dílna si nikdy nedovolila to neudělat. Ale bohužel to znám jen od vypravění starších strojvedoucích. Starší strojvedoucí jistě potvrdí.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 11:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: No, tomu říkám proklientský přístup. Tady má asi výhodu moje "stará škola" přijít k pokladně, (na Hlavasu jako na jednom z minima nádraží už slyším občas i nějaké to bůů), hodit prachy, vzít lístek a táhnout do vlaku. S žádnými e-aplikacemi se neperu a Inkarta je zatím naštěstí funkční.

S tím úklidem pro svoje cestující, dobře tomu rozumím. Je to "fírův" motorák a je tam spolu s cestujícími, většinou pořád stejnými tvářemi. Kdežto někde v Břeclavi mu jedna mašina přiveze rychlík, on na něj najede, na Hlavasu ho zase předá jiné mašině... To je trochu jiný přístup a neosobní. Kdežto na tom motoráku je člověk furt. Taky bych se mazlil a tunil se svojí mašinou nebo motorákem, kdybych ji měl v tunuse. Pokud vím, někde to ještě trochu funguje. U nás na busech to skoro zrušili a proto už tam taky neuklízím a nevylepšuju jako dřív. Přijít, zahodit do řady, to je dneska moderní přístup. Zaměstnavatelé v hromadné dopravě ke svým "výkonným" mají přístup většinou stejný a stejně tak chtějí, aby se moc nezosobňovali s "jejich" majetkem. Uklízí přece firma a ta "musí" uklízet dobře. Na servis máme dílnu, a ta přece "musí" dílnovat taky dobře.
-----------------------------------
P.S. Tak jak je to s tím Juronájtem 476? Jsou potřeba ze Štatlu do Cajzlu místenky? Nakonec si tam můžu zavolat a rovnou jim poukázat na web, kde člověk nic nenajde...

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 11:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě první ičko informuje, že je povinná rezervace obecně a druhý ičko specifikuje, kde přesně je ta rezervace nutná... Takhle to chápu já, samo že zeptat se na infolince nebo na nádraží bude mnohem jistější...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 11:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 > pokladni v Plzni se mi uz "vyskolit" povedlo, takze co jde, resim taky "na miste. Bohuzel, telebobr "predplatit" jde pouze po netu

On teoreticky jde i u automatu, jenze se ztraci jedna z vyhod, a to moznost jizdenku nevyuzit a tratit na tom jen par desitek korun. Takze mi vlastne nic jineho nezbyva, pokud chci vyuzivat tuhle jizdenku "v plnem rozsahu".
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 12:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Tohle nepochopí nikdo,kdo to nedělal. V podstatě je to tak,jak říkáte-já osobně a jistě i jiní kolegové se k tomu stavěli takto: mám přidělený motorák,služba na něm není pro mne jen nutností,bez níž bych se neuživil. Proto mu dám,co je v mých silách-péči,jak po technické stránce tak i o vzhled,při nedostatečné péči o stav interiéru ze strany otsourcérů (tu dostatečnou jsem nikdy neviděl) i to uklízení. Ale bylo to moje,včetně cestujících,kteří se mnou jezdili,dělal jsem to navíc a mimo dobrého pocitu jsem z toho neměl nic. Tím myslím finančně,což je dnes pro většinu nejdůležitější,jinak služba byla mnohem příjemnější,vše fungovalo,například světlomety svítily kam měly a ne do pole. Klientský přístup není věcí strojvedoucích,na to jsou u dopravců jiní.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 12:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím už jsem měl čest teď při cestě do Čes. Budějovic. Vysmátý jak šašek, že jsem sehnal nejlevnější skupinu Sporotiketů na obě jízdy, potom mně zpátky bylo nabídnuto auto a zjistil jsem, že u pokladny koupený Sporotiket už nejde vrátit. (a tím, že byl vázán s Inkartou, ani nešel někomu střelit na nádraží). Tak jsem si naběhl, poučil se a příště až to budu kupovat s předstihem, budu muset zabrousit taky na sexshop.
Rebel Yell
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 12:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, existuje plán jízd měřicího vozu po ČR/SŽDC? Zajímá mě, jestli se taky někdy podívá do Kladna, Rakovníka. Dík.
http://smoubernvald.rajce.idnes.cz/Chomutovska_Zamracena_749.130-1_v_letech_2001_05/
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 13:37:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Ml636" = 2196 + 2197 a "Sim" = 432 a "P_z" = 850:
Pánové, směšujete dvě záležitosti: přihlouplý vzhled www stránek ČD, líbivý pro primitivy, s jejich totální nepřehledností a uživatelskou nepohodlností (které obhospodařují ČD), s programem = vyhledávačem "IDOS" (nekompatibilním jednoduše s HAFASem), který je výtvorem a stále ve správě CHAPSu ("z moci úřední" = z už dávného "pověření" Ministerstvem dopravy ČR). A CHAPS by si "pro haléř nechal kolena vrtat" = sám od sebe na tom vyhledávači nic vylepšovat nebude, N.B. zadarmo (protože jeho dílo je nejdokonalejší na světě a kdo to neví či nechápe, je naprostý hlupák) - takže pokud jeho program vyžaduje zadávání dat v nějaké (byť už logikou překonané) podobě, tak výstup z něho pak vypadá tak, jak vypadá.
V popsaném případě jsou sice ty poznámky zjevně matoucí, je však zřejmě skutečně dost obtížné pouhými symboly vyjádřit, že vlak je povinně místenkový jen v části trati (v maďarském jízdním řádu má poznámku "R" = "Nemzetközi forgalomban helyjegy valtható", čemuž sice pořádně nerozumím, ale odhaduji něco v tom smyslu, že "v mezistátní dopravě je místenka nutná") a v ostatních úsecích je místenkový jen fakultativně, a proto si legendy těch několika "i" vzájemně protiřečí: podle traťové tabulky KJŘ SŽDC / ČD pro tratě 250 i 090 má vlak EN v hlavičce symbol "R v rámečku + 4" s vysvětlením "povinná rezervace platí jen pro úsek Děčín hl.n. - Berlín", takže z toho je v podstatě jednoznačně jasné, co platí v ČR.
Zkusím na ten "oříšek" upozornit někoho, kdo by jej snad mohl umět "rozlousknout".
A jen na doplnění: vlak EN 476 vozí na konci i "české" přímé vozy relace Budapest Keleti pu - Praha hl.n., které jsou odvěšovány v Pardubicích a pokračují do Prahy až vlakem R 718, takže v nich lze v pohodě dospávat a dojet do Prahy v "lidštější" dobu (= po 6. hodině ranní) ...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 13:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636 > ja na to jeste "naletel" za dob stare elisky (a od te doby si na to davam bacha) - konkretne tenkrat to bylo tak, ze cca 12 hodin po uvolneni kontingentu uz "muj" listek k mani nebyl. Proto jsem se ho snazil koupit co nejdrive a tak jsem to jednou zkusil v automatu po prijezdu Excelsioru do Plzne v sest hodin rano. Supr, listek byl ... jenze misto zakoupeni "elektronickeho" listku (ktery si vyzvednout nemusim) na me vypadl listek papirovy ... bez jakehokoliv varovani o tom, ze mi bude vystaven listek "nevratny".

Tenkrat jsem jim tusim psal, ze se stala chyba a pry to tak melo byt ... takze typicky zajic v pytli.

7477010 > nejde o nepochopeni chovani, vedouciho k zvelebeni vozidla. Me slo o to, zda "cizi" cestujici je cestujici z jineho vlaku, nebo klidne cestujici z meho vlaku, pokud nesedi ve stejnem voze jako ja.

Proste jestli hranice "zvelebovani" je ohranicena mym vlakem, nebo narazniky meho vozu.

O tom, ze opecovavana vozidla byla/jsou prijemnejsi pro obsluhu i cestujici asi nema smysl polemizovat.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 14:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan > chapu, ze pricin muze (= zjevne je) vice, ale vysledek je jednoznacny - pouzitelne to je pouze pro otrle, zkusene a to jeste s urcitou davkou sebezapreni. Prehledne to neni a o uzivatelsky pratelskem prostredi tento web slysel asi podobnym zpusobem, jako dietni supermarketovy parek o mase.

Me jakozto cestujicimu je uplne fuk, jake jsou priciny. Ja jsem upozornil protistranu pomoci formulare a to je maximum, co jsem udelat mohl. Ze si to protistrana neumi zaridit je promlem jeji. Bez ohledu na to, odkud bere data a koho spravou systemu poveruje.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 14:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Podobného zajíce v pytli jsem pozoroval, když přišla promoakce Praha-Brno. Člověk nabyl z reklamy dojmu, že je možné používat i vlaky jedoucí přes Vysočinu, ale u pokladny jsem byl vyléčen, že je to pouze v relaci přes Třebovou. Ale je to jen můj subjektivní dojem.
------------------------------------------

Ta Maďarská poznámka bude asi něco ve smyslu, že "do vlaku nemůžéti közy válit ani táhát, jede-li megalom(b)anka jága Hély (baba Helena)" tak nějak bych to chápal. Zřejmě projíždí nějakými venkovskými oblastmi, kde je přeprava koz zahrnuta v ceně jízdenky.

Teď vážně: Děkuju Pražanovi za dobře objasněnou situaci, to mě tedy nenapadlo, že vyhledávač na webu ČD je jakousi redukcí pro Chaps. Ale kdyby někoho napadlo časem udělat kompromisní prostředí webu pro lidi, co mají raději informace než opičky a chechtátka, tak by jistě tento krok přivítala i druhá strana. Mně osobně vyhovovala verze před touto. Jak vyhledávač, tak sbírání informací. Jasné, stručné, logické a co nebylo jasné, to spravil jediný klik na odkaz SPP.
Mně připadá, že poslední dobou u mnoha velkých firem ty weby jdou s přehledností všechny od 10 k 5. Všichni se snaží narvat tam tuny informací a dodatků, ale základní důležité body, jako je u bank například rychlý klik na číslo zablokování karty, to se jaksi na webech ztrácí pod blbostma. Nebo ty doplňkové služby u Dráhy, mapky nádražních budov velkých uzlů, upozornění na nutnost nočního odbavení v Brně... To jsou všechno praktické informace a je třeba vycházet z toho, že běžný člověk co se mu nenacpe pod nos, to si nenahledá. Když už dělám takhle vybavený web, tak by se měl dělat i s tím, co může potřebovat prostý člověk dohánějící vlak.

No nic, rozkecal jsem se. Díky za vysvětlivky. Kozy pošlu poštou a do vlaku si místenku brát nebudu. I když někdy je to u EN 476 dobrá volba.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 14:43:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "22Michal" = 12.05.2011 - 13:13:30 + "Miroslav Zikmund" = 13.05.2011 - 18:18:16:
jak nejlépe cestovat z Brna do Prahy- Holešovic (a ve stejný den nazpět) pro dvě dospělé osoby a jedno dítě v kočárku- s tím, aby mohl být kočárek přepravován přímo ve voze, ne jako zavazadlo v hytláku
22Michal : nesplnitelné, jediné co jede z Brna do Holešovic jsou EC vlaky, jediný vagon, kam byste mohl nacpat kočárek je vagon s místem pro vozíčkáře a ten je na Vindoboně, čímž ovšem nestíháte obrat v rámci jednoho dne ...
Tvrzení Miroslava Zikmunda je samozřejmě jen polopravda: jednak vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku vozí i vlak EC 174 "Jan Jesenius" (odjezd z Brna v 09:35 hodin, příjezd do Prahy-Holešovic ve 12:39 hodin) a totéž platí i v opačném směru (EC 175 "Jan Jesenius" = odjezd z Prahy-Holešovic v 15:18 hodin, příjezd do Brna v 18:22 hodin), jednak pokud nepovažujete za nutné jet jedním vlakem přímo a jste schopen jednoho přestupu (což jste a priori nevyloučil), tak to samozřejmě realizovatelné je i jinak - jen musíte počítat s časově dlouhou cestou, protože vlaky s oddíly pro "vozíčkáře" jezdí v podstatě jen přes Havlíčkův Brod (z Brna každou sudou hodinu ve 22. minutu, se zastavením v Králově Poli). V Praze ovšem právě od těchto vlaků během dne přestupy bohužel příliš výhodně nevycházejí - záleží na tom, co chcete absolvovat a kolik času na to potřebujete = třeba by k tomu bylo možné využít i jiné cílové stanice i nástupní stanice pro cestu zpět ...
Poslední možnost návratu přes Havlíčkův Brod ke kombinace vlaků Os 12141 (= odjezd z Prahy-Holešovic v 17:36 hodin) / R 689 s přestupem v žst. Praha-Libeň, příjezd do Brna ve 21:42 hodin.
Jinak samozřejmě záleží i na velikosti kočárku a ochotě průvodčích nějakého oddílem pro "vozíčkáře" nevybaveného vlaku povolit "na svoje triko" jeho převezení přímo v oddílu, nejlépe samozřejmě ve voze pro cestující s dětmi - s tím ovšem nelze a priori počítat ...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 15:02:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Sim" = 444 + "Ml636" = 2203:
Pánové, máte samozřejmě pravdu a já s Vámi souhlasím, jen se pokouším naznačit, že to není tak jednoduché, jak si běžný cestující představuje: "mezi řádky" nenápadně dodám, že i v tom se negativně projevuje "parcelace" dříve unitární železnice, protože podklady týkající se "českých" vnitrostátních vlaků dodává CHAPSu přímo SŽDC (která je vypracovává), ale mezistátní data z ciziny jdou přes ČD-Telematiku, která původně byla dodavatelem všech dat včetně těch vnitrostátních, a tedy také mohla všechna data koordinovat, atd. - a teď "babo, raď", komu co vlastně patří a koho na jaké možné chyby (a priori vyloučit jejich vznik nelze nikdy) upozorňovat, aby se jejich odstranění zdrželo co nejméně ...
Moje privátní upozornění na ten "chlív" osobě, která by jej snad mohla časem trochu "vyčistit", už odešlo - uvidíme, zda a jak onen dotyčný zareaguje ...
A k úrovni přehlednosti a uživatelské příjemnosti většiny firemních www stránek se raději ani vyjadřovat nebudu - proč si kazit náladu ...
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 17:46:11    Odkaz na tento příspěvek  

Jako vozíčkář, než něco najdu pro přepravu na vozíku, tak radši se zajedu
zeptat na nádraží. Přitom by stačilo naše logo a bylo by to hned.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 20:14:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "ex fíra" = 18.05.2011 - 17:46:11:
Zkuste s takovou pitomostí vyrukovat na Václava Krásu, a uvidíte, že nestačíte před jeho vozíkem ujíždět - IDOS v obou verzích (on-line i off-line) už dávno zcela regulérně poskytuje možnost vyhledání spojení pro cestující na vozíku (stačí se pořádně podívat), a symbol "vozíčkáře" je i v hlavičce každého vlaku, který takovou dopravu garantuje ...

Ad "Sim" = 444 + "Ml636" = 2203:
Reakce došla už v podvečer: nechci ji citovat celou, ale hned za poděkováním za to upozornění byla věta "Netušil jsem, že je možné v datech objevit až takovéhle píčoviny." - a pak následovala informace o tom, že pracovnice CHAPSu, které "porovnávají data ze SENY (nebo dneska už spíš z KANGA) s daty o mezinárodních vlacích a pak je nějak propojují a editují", byly požádány, "aby tam napříště nechávali (= chapsáci) jen poznámku o povinné rezervaci v úseku Děčín -> Berlín a opačně" - tak uvidíme, zda a kdy tu svoji nedůslednost CHAPS opraví ...
A propos: upozorněný zpracovatel dat mi dokonce napsal, že on by určitě velmi uvítal, kdyby na K-reportu byla vytvořena samostatná diskusní sekce vyhrazená pouze a jedině pro upozorňování na chyby a nedostatky v informačních systémech (protože objem dat je prý takový, že nějaké chyby se asi budou vyskytovat pořád), z jeho hlediska by to ovšem musela být "diskuse" pouze "jednosměrná", protože on by na upozornění neodpovídal, ale snažil by se jich jen bez zbytečného prodlení využívat k nápravě zjištěných nedostatků - pokud se domníváte, že by to mohlo fungovat buď ve formě "jednosměrné diskuse" (samozřejmě ne na bázi hulvátství a plné hloupých invektiv), nebo třeba formou nějakého "formuláře", zkusím o tom příležitostně pojednat s "redakcí" ...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 20:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan > to zni slibne
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 21:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snahu oceňuji a s tímhle přístupem je jisté, že se chyby bude dařit minimalizovat!

Teď můžeme vzít stopky a změřit Chapsu, za jak dlouho napraví to svoje.:D
Rebel Yell
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 21:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:Už jsem to jednou napsal-vůbec nejde o cestující ve vlacích. Jde o hnací vozidla a strojvedoucí-to,že je hnacím vozidlem motorový vůz k přepravě cestujících,je jen nepodstatnou nadstavbou. Mne,jako strojvedoucího cestující zajímali v tom,jestli ve vozidle,které jsem si hýčkal,se chovají jako cestující a ne jako dobytek. Ti starší,co s námi cestovali pravidelně,to splňovali,puberťáci,kteří si léčili komplexy méněcennosti ničením byli to druhé. Naštěstí jsem jich pár přistihl a mezi čtyřma očima jim to vysvětlil.
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 23:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer, neměl by někdo tušení, kolik zhruba sežere navíc nafty u motorových lokomotiv (754/750.7/749/750) naplno puštěné vlakové topení? Budou to desítky lítrů na hodinu? Nebo to bude hodně zanedbatelné?
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 01:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden vagon má max příkon asi 40 kW,při deseti vozech to bude 400 kW a za hodinu spotřebuje spalovací motor asi 220 gramů nafty na kW.Litr nafty má hmotnost asi 0,8 kg,takže desetivozová souprava potřebuje na vytápění okolo 110 litrů nafty za hodinu při plném příkonu.Nezohledňoval jsem účinnost přeměny na el.energii a v reálu nejedou všechny vozy na plný výkon topení,protože zasahuje regulace.Ale spotřeba není zanedbatelná.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 09:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7477010 > prave ze je mi jasne, ze cloveku jde hlavne o zvelebovani toho stroje (resp. pracovnich podminek v nem)... a proto me zarazilo, ze jste se zminoval o cestujicich - zejmena v souvislosti s "tridenim" na me cestujici a cizi cestujici.

Neslo o nic vic, nez ze mi nebylo jasne, jaky je ten tridici znak. Rypave to mysleno nebylo, za vysvetleni dekuji.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 12-2009

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 12:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Díky, to je teda zase ještě víc, než jsem čekal.
Alx.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.93.109
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 19:41:27    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, pred chvili jsem vylezl z Os 6827, ktery dostal 50 minut kvuli R 614, kteremu klekla lokomotiva. Nejdiv jsme stali v Usti n. L. zapad cca 25 minut, pak jsme vypravci dala odjezd a my jsme se hnuli o cele 2 metry a opet zastavili, na dalsich 20 minut. Na 1. tratovou kolem zdechle soupravy na druhe nas neposlali...
Ale hlavne by me zajimalo, proc jsme pak museli celou cestu z UnL do Chabarovic jet odhadem 40 km/h (proti spravnemu smeru).
Napada nekoho nejaky duvod k tomuto plizeni?
R76
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.109.131
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 20:10:12    Odkaz na tento příspěvek  

Alx : Z Ústí nL západ skoro až do Chabařovic je rozkradeno zab.zař.. Jezdí se na PN. Trvá to již několik dní a vypadá to, že stále investovat do oprav se SŽDC nevyplatí. Po opravě jsou kabely do několika málo hodin opět zcizeny.
Alx.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.93.109
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 20:29:41    Odkaz na tento příspěvek  

R76: No jo, klasika...

Ale kdyz bylo rozkradeno minule a jezdilo se mezistanicne a na PN, nejezdilo se tak pomalu.
A v 2. TK navestidla AB svitila normalne...
Python
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 12:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, k čemu slouží rozvodový a řídící vzduchojem?
filous2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.116.222
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 15:04:43    Odkaz na tento příspěvek  

Někteří z nás si jistě pamatují na třaskavky - nezbytný inventář dopravní kanceláře nebo obchůzkářské brašny. Zajímalo by mne, jestli někdo z pamětníků (zejména fírů) zažil skutečné použití třaskavek - jaký to byl pocit? Nemyslím odpálení z legrace nebo při zkoušení.
Hruska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 20:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám otázku na někoho zasvěceného, konkrétně na někoho, kdo se trochu orientuje v předpisech pro DB. Dneska v Drážďanech na HBF jsem si všiml, že po tom, co průvodčí ICE zapískala na odjezd se zavřely všechny dveře, jenom ne ty její. Vizuálně vše zkontrolovala a poté šla na perón zmáčknou cosi, co nevím co je a k čemu to slouží a poté nastoupila, zapískala a jelo se. Ta skříňka je veřejně přístupná, obsahuje ovládání pro dva směry, jsou tam dva indikátory čeho si a tlačítko. Víte někdo k čemu toto slouží? Děkuju! :-)
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 20:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Python: Každý pro něco jiného. Rozvodový je součástí každého rozvaděče samočinné brzdy,který pracuje na principu tří tlaků. Takový rozvaděč umožňuje jak stupňovité odbrzďování,tak doplňování ztrát v brzdových válcích a při správné obsluze brzdy její pfaktickou nevyčerpatelnost. Někdy je u starších konstrukcí nahrazen rozvodovou komorou,která je součástí rozvaděče-klasicky brzda Božič. Řídící vzduchojem je de facto řídím prostorem tlakového relé-rozvaděč plní právě jen ten řídící vuduchojem o malém objemu (u DAKO typicky 2.5 litru) a tlak v něm ovládá rozvodové ústrojí tlakového relé-je s ním spojený. Finta je v tom,že rozvaděč nemusí být mamutích rozměrů,aby dokázal v předepsaných časech naplnit a vyprázdnit brzdové válce,které zrovna malý objem nemají. Také umožňuje použití odbrzďovače DAKO OL 2 na lokomotivách.
Jaroslav T
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.196.218
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 21:00:09    Odkaz na tento příspěvek  

filous2: I když patřím k těm dříve narozeným, použití třaskavek za moji celoživotní drážní kariéru jsem zažil pouze jedenkrát, a to v samém začátku mé služební kariéry. Bylo to v jeden jarní pátek (datum si nepamatuji, bylo to někdy v letech 1968 až 1970). Doprovázel jsem jako průvodčí Os 3711 z Dobříše do Prahy - Krče (lok. 524 + tehdejší třináctinápravové čtyřdílné patro). Po zastavení v zast. Jarov jsem dal Pohotovi k odjezdu, v tu chvíli vyběhla z budovy zastávky pokladní s tím, že proti nám jede vlak, že viděla kouř. Vlakvedoucí pan F. Ch. vyběhl, stačil položit jen jednu třaskavku a protijedoucí Os zastavil. Jednalo se o páteční posilový Os jedoucí první den po zimě, v ten den začalo platit období RL (rekreační léto). Tento posilový Os byl vypraven bez nabídky i přijetí.
Tento případ byl naštěstí jediným případem v mém dosavadním pracovním životě, kdy došlo k použití třaskavky "naostro".
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 22:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zli jazykove tvrdi, ze ty traskavky delaly stejnej zvuk, jako zaluzie u Sergeje.

Ja jsem to uz jako vybavu nezazil, ale jednou jsme to nekde nasli, jednu jsme ukradli za ucelem rozebrani a zjistili jsme, ze to obsahovalo nekolik slepych naboju. Do ceho, to uz si nepamatuju, ale byla to raze asi 7.65.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ví někdo, co se stalo, že kolejnice dostaly takové ozdůbky?


www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Jones
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paráda!To bol majster bez všetkých zmyslov? Či mu ostál len hmat.
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: Něco podobného bylo v jedné Dráze ve článku o Pilštykacha zkouškách el. regulace, kdy fíra na postrku usnul a mašina jela furt ve výkonu. Brousila, brousila, brousila ...
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:33:58    Odkaz na tento příspěvek  

Mašina stála na místě a hrabala. Není to až tak výjimečný jev.
Tipnul bych to na čmeláka či sergeje (pokud je ta fotka starší).

Jones: ještě mu zbyla chuť
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heeezkyyy. :-) Jak po takove "vesele prihode" vypadaji kola?
Utúlien aurë...
Jones
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 09:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to až tak výjimečný jev.

To,akože vážne?Ako často sa predrie koľaj až po pätu?Jemne priehlbinky,to áno,ale až tak?

A k tej chuti.Veď musel mať piliny až v .... nielen v ústach.

(Příspěvek byl editován uživatelem jones.)
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2874
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 10:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco podobného bylo v jedné Dráze ve článku o Pilštykacha zkouškách el. regulace, kdy fíra na postrku usnul a mašina jela furt ve výkonu. Brousila, brousila, brousila ...

No teda, to muselo hrabat hezkých pár minut
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.166.134
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:03:20    Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni- odkud ta fotka je? To uchycení kolejnic mi připadne trochu exotické (teda dle mých laických znalost)...
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2875
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal: Nevím, fotky mi přiletěly do mailu...
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:22:16    Odkaz na tento příspěvek  

Jones: tak jednou za rok - dva se podobné fotky objeví.
Pokud měl v puse chuť pilin, tak je určitě už musel nahmatat všude v kabině :-)))
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by to Zeleznicni mělo být hezkých pár minut? Čím vyšší otáčky, tím nižší čas potřebný k dosažení podobného výsledku. No a když se kolo jednou takto utrhne, tak ho mimo brzdy či výrazného omezení tahu nic nezastaví.
Martin
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to jen spekulace, ale napadlo me, jestli to nemuze byt nejakou poruchou rizeni pri pouziti masiny vzadu a ridiciho vozu vpredu. Masina porad tlaci, fira ma zabrzdeno ... a i kdyz o tom treba kvuli randalu vedel hned, nez dosel na masinu a zastavil tu silenost, je vystarano.

Jasne, rizeni po kabelu by melo v pripade jakekoliv poruchy spadnout do bezpecneho stavu, ale zastaveny vlak - byt s vozidlem ve vykonu - svym zpusobem bezpecny je.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3351
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 12:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle kolejí je to foto z USA. A nehledal bych v tom extra vědu. Prostě spící strojvedoucí.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 13:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste mi prijde "zvlastni" jedna vec; pokud chci zdokumentovat nejakej pruser, zpravidla na jednom snimku chci zachytit celkovy rozsah skod a na druhem pak konkretni detail. Samosebou to tak tady byt nemusi, pripadne to muze byt masina ve stylu nasi Rosnicky, nicmene mi tam chybi i druhy trinapravovy podvozek.

A opet spekulace - je nejak mozne, aby masina "hrabala" jen jednim podvozkem? Ja predpokladam, ze minimalne v rezimu poruchy jednoho podvozku (a tedy odpojeni jeho pohonu), by to mozne bylo.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Werkie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 13:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...v Letohradě se kdysi stalo něco podobného. V prvním řádku poslední fotka. http://www.nadraziletohrad.wz.cz/galerie/Nehody.htm
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 14:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim. " je nejak mozne, aby masina "hrabala" jen jednim podvozkem"

Nejde-li o nápravy spřažené, může hrabat i jednou jedinou nápravou. Souvisí to nějak s dělením výkonu mezi nápravami, což odborníci rádi vysvětlí.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 16:39:42    Odkaz na tento příspěvek  

aby masina "hrabala" jen jednim podvozkem?
Druhá šestice důlků může být fotografovi "za zády"...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 16:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Liesk. > samosebou muze ... nicmene mi prijde logicke, aby jeden snimek zachytil i rozsah skod - pokud by to bylo mozne. Coz na kolejich zpravidla byva. Nic vic nic min.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 19:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě spící strojvedoucí.

v USA jsou postrky dálkově řízené z čela vlaku, takže pokud na nějakém těžším nákladu (třeba 15000t uhlí) při zastavení jedna z postrkových/vložených loko chybou přenosu nesjela z výkonu, tak to fíra vpředu vůbec nemusel poznat.
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 21:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilštyky (735) v původním provedení měli skluzovou ochranu nehodnou svého jména. Bylo to primitivnější než na 720,které byly o deset let starší. Jedno napěťové relé doplněné zpožďovacím obvodem na 8 sek. S tím se za mokra jezdit nedalo. Takže až do dosazení elektroniky se skluzovka buď znecitlivěla,nebo se pro jistotu zablokovala úplně. A pak se takové věci stávaly snadno,stačilo na postrku zavřít oko-neznám strojvedoucího,který by byl proti tomu absolutně imunní-a bylo hotovo.
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 10:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trati na Budišov (Suchdol.o- Budišov n.B) jsou tři drobné důlky dodnes, právě když fira na postrku na T334 usnul. Je to už přes 20 let a stale ve stejnem mistě se ozyva klo-klo-klo...
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 03:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím někdo jaký odstín zelené měly cisterny R - Stalinovy závody? Případně pokud máte někdo barevnou fotografii..... ještě bych měl prosbu - pokud máte prosím někdo fotografii "dřeváku" přestavěného na obytný vůz TSS, pošlete mi ji prosím na e-mail - po dlouhé nemoci končící částečnou invaliditou se pomalu vracím k modelaří a spotřebovávám stavebnice Be/bi..... díky
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Jezevec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 07:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeji pěkný den všem.
Prosím vás ,kdy se může pokračovat v jízdě když je oddílové návěstidlo na stůj?
Dnes jel náklad, viděl ,že má na konci oddílu stůj tak jel pomalu před semaforem zastavil a zachvilku pokračoval dál. Myslel jsem si ,že může jet dál až po 5ti minutách. Doba po kterou se plíží oddílem k návěstidlu se do těch 5ti minut ,nebo kolik to je, se počítá?
Děkuji
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 08:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jezevec:

Zastavit (tj. V = 0 km/h) před návěstidlem musí fíra vždycky - další postup závisí na tom, zda vidí v oddíle před sebou vlak nebo ne anebo zda je snížená viditelnost. V obou případech musí čekat na změnu náv. znaku ze "Stůj" na "Výstrahu" a pokud k ní nedojde do 3 minut tak teprve pak může pokračovat dál.

Takhle si to pamatuju, že by to mělo být pokud se to nezměnilo.

Zdravím.
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 08:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul_red_adair: Je to skoro tak,jak píšete,jen těch minut je nyní pět. Za nesnížené viditelnosti a není-li vidět předchozí vlak,strojvedoucí může jet hned po zastavení,ale VŽDY podle rozhledových poměrů. Ještě maličkost pro úplnost:je-li oddílové návěstidlo označeno jako poslední před vjezdovým,tak mimo návěsti výstraha může ukazovat i jiné návěsti,takové,které ukazuje samostatná předvěst.