K-report
 

Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 22. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » MHD v Jihlavě » Archiv diskuse MHD v Jihlavě do 22. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 18:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v Brně se podle Brněnského zpravodaje již brzo objeví naše 21Tr. Dva v dobrém stavu (58, 61) a jedna za odpisovou cenu (šrotační) - takže asi 55.

Kojak14: Když to tady tak vidím, tak je to nejlepší asi udělat tak, že Vy, jako řidič to budete mít "na salámu", ať si tam je co chce, třeba Krematorium. Řidiči je od slova řídit a né hlídat transparenty (já vím, že to máte v předpisech). Ale potom poslouchat ty žblechty od slušně řečeno cestujících... A nezapomínejte - za to, že jedete na Dopravní podnik stejně můžete Vy (a né ten, kdo to vymýšlel)! Protože za vše může řidič (z pohledu lajka, takový hromosvod do vyšších pater, kam se dostane <5% "stížností").
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 19:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm transparentům - když tam bývalo "C Masarykovo náměstí", tak jsme nadávali, proč tam není vozovna, či něco jiného. Ale když vidím tohle, tak bylo asi lepší to, co bylo! A mám k tomu i důvod (blbej příklad, ale jen tak obrazně) - pokud vím, poslední spoj pojede z Kosova ve 23.33 s označením C Dopravní podnik (jestli jsem to dobře pochopil). Budou tam třeba turisté. Potřebují jet například na Autobusové nádraží. Teď najede na zastávku trolejbus. Turisté budou hledat marně v JŘ zastávku Dopravní podnik. Nenajdou (pouze někde pod JŘ, že to jede tam a tam)! Nastoupí?? Zeptají se řidiče?? Kdyby tam bylo Masarykovo náměstí, určitě by nastoupili, protože by zjistili, kde se tak přibližně nachází a že jede před Autobusové nádraží. (Blbý příklad, jen mi šlo o názornou ukázku).

Jinak naprosto souhlasím s Kojakem, že lidé se dívají jen na linku a cíl jim je u pryč Ale potom peskují jen na řidiče, že jede jinam. Takže kdyby tam bylo jen C, vůbec nic se neděje! Nebo jen linka a s nějakým sprostým, čí vulgárním textem zaměřena na cestující, vsadím se, že stejně budou mávat a nastupovat (příklad radši uvádět nebudu). Viz.: ranní zátah C5 a C6 z Horního Kosova. Dívá se někdo na transparenty? Vidí trolejbus a mávají, i když je tam nápis jako Služební jízda. Když tady máme tu "revoluci" - za chvilku snad budou mávat i na kamion!
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 13:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi tak rok a půl nazpět jsem zažil,že řidič jel s označením C Masarykovo náměstí,na zastávce Dům kultury nastoupila starší paní,sedla si a jaksi se zabrala do hovoru s další paní,která nastoupila již dříve,ale evidetně se znali. A tak ignorovala hlášení,že z náměstí jede vůz do vozovny a "probrala se" až při odjezdu z horního náměstí,kdy po zastavení na dolním náměstí přilétla dopředu k řidiči jak vichřice a začala se tam s ním dohadovat,jaktože nejede na Březinky a jede do vozovny. No chvíli se tam dohadovala až nakonec s plnou hubou keců vystoupila. A to byli prosím ještě doby kdy to hlásilo dvakrát,že jede z náměstí do vozovny. Holt chování některých cestujících je opravdu hnusný vůči řidičům.
Můj VDP

Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 17:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pochopím to v Budějovicích, že se lidi ptají, jestli to jede k Nádraží, nebo jinak, protože jsem tu prošli velkýma změnama.. Ale, že u vás, se takhle budou dohadovat, když máte již několik let stejný systém.. Tyhle lidi nikdy nepochopím.. Mají tam prostě BUSE velký jako kráva a stejně pak jdou dopředu a "sežerou" řidiče za to, že nejede na nějakou točnu. Jak by to tyhle babky dělali cca 20 let zpátky, když byla maximálně malá cedulka, kam vůz jede.. Prostě babka za každou cenu tam chce dojet.. I kdyby toho řidiče měla zmlátit.. Pak taky miluju ty babky, co nadávají na vysoký vozy (B741, 15Tr atd.), že chtějí nízkopodlažní... A když přijede např Crossway LE, tak ne, aby šli dopředu, že je bezbarierová část, ale prostě musí lést třetíma dveřma a šplhat po prudkých schodech nahoru.. A nebo když jdou prostředníma dveřma, tak pak lezou nahoru vnitřkem, takže řidič musí čekat stejně, než si milá bába sedne, aby se neskutálela z těch schodů dolu.. To by mě taky zajímalo, jak by to dělali, kdyby jim na zástávku přijel Erťák.. Jestli by si stěžovali, jaký to má schody, málo místa mezi sedačkama, a úzký sedačky, že se tam oni nevejdou a vedle nich se nepoloží tašku..

(Příspěvek byl editován uživatelem Lampard.)
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2011

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 19:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom máte pravdu,že lidi čtou jen linku a zbytek ne.Například dneska jel Bus a na BUSE napsáno: 36 SLUŽEBNÍ JÍZDA a lidi se diví že nestaví na zastávce "U Tesly".Jinak ty CNG citelisy jsou na ho.no,než se natankuje jeden trvá to cca 30min,když se tam večer sjedou například tři CNG a další dva citelisy,tak ten poslední než natankuje čeká přes hodinu na podniku,kterou už mu nikdo nezaplatí.Jinak nechápu proč nejsou barevně oddělené JŘ u 12,5,4,7,8.To nemusí být nikde oddělené,když je to jen u polovičky JŘ
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 20:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní rozhovor dvou postarších dam v úseku linky A - "Brtnická ulice" - "Na Vyhlídce"
Snad jen dodám, že se jednalo o spoj, který jel autobus, tudíž AB 11
Označme je třeba jako paní A a paní B.

A: To je strašné jářku, jaktože tady není ten nízpokodlažní trolejbus ?
B: Nevím Vám, asi nějaká výluka. Já doufám, že je to mimořádně. Šlapat schody jim tady nebudu.
A: Uvidíme (cenzura), když se to nezpraví, zajdu na dopravní podnik
B: Ty si chodíš (cenzura) stěžovat na dopravní podnik ?
A: Chodím. Jednou jsem byla na trzích, a najednou vidím, že mi jede áčko domů. Tak jsem se popadla, ale než jsem doběhla k zastávce, ten mladej parchant mi ujel. Tak jsem si na něj počkala až jel zpátky, oni se hned v té smyčce otáčejí
B: A co Ti na to řekl ?
A: No já jsem mu nadala, že mi nemá co ujíždět. On mi začal vykládat o nějakém jízdním řádu, a že nemá čas na všechny čekat, představ si to (cenzura), řidič mi bude říkat, že nemá čas čekat na lidi. Vždyť je to jeho práce. A navíc nikdy nejezdí na čas, tak ať mi nepovídá báchorky na nějakém tom jízdním řádu. Jářku šla jsem na dopravní podnik, nějaká paní dole u vchodu mi řekla, že tam pan ředitel není, ale že mi někoho zavolá. Přišel taková mladý ochotný pán, ve všem mě pochopil. Já jsem mu ještě řekla něco navíc, protože jsem se bála, že mi nadá. Řekl mi že tohle si řidič nesmí dovolit a že bude potrestán. Tak jsem mu poděkovala a bylo.
B: Dobře si udělala (cenzura). Takhle se na ně musí na bídníky. Celý den si vozí zadek, akorát se umí utrhovat na lidi. Na mě taky jednou nějakej morous vyjel, když jsem jela z Kauflandu ...
Následuje rozhovor o nízkých cenách obchodního domu Kaufland
Já osobně se k tomu nebudu nijak vyjadřovat. Obrázek ať si každý udělá sám.
Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 21:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: Poslouchat cizí hovory je neslušné.
Azy775: Až bude i druhá, silnější hadice, natankuje první do 5 minut, když poklesne tlak a spustí kompresor, natankují další do 12 minut.
Žádný řidič nemusí čekat hodinu na tankování, kterou mu nikdo nezaplatí, kam na takový kecy chodíte? Pokud to nestihne do konce pracovní doby, natankuje "tůrař", logicky, DP nebude zbytečně zvyšovat náklady na mzdy.
Až se změní jízdní řády na těchto linkách (mimo linky 4) tak tam bude určitě barevné rozlišení.
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 21:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je neslušné poslouchat rozhovory které jsou vyřvávány na polovinu autobusu ? Aha, tak asi si příště pořídím špunty do uší.
Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu se mýlit. (Móhandás Karamčand Gándhí)
Odpouštěti je lidské, a co je lidské by nám nemělo býti cizí. (Molière)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5781
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 21:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62 - a odkaz na Brněnský zpravodaj, který se zmiňuje o jihlavských 21Tr v Brně by byl?
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2011

Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 21:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje:Kam na ty kecy chodíme? To je realita!
Pak barevné rozlišení u JŘ nemá žádný význam,říkáte při změně JŘ,například u linky č.8 se JŘ změnil od 1.7.2011,což je i změna tarifů MHD Jihlava a barvy tam stejně nejsou?
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 22:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Realita? Důkaz!
U JŘ č. 8: chce to trochu přemýšlet. Počkám, jestli na to někdo přijde, proč tam není barevné rozlišení tarifů.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 10:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak linka 8 je trochu specifická...o prázdninách nezajíždí a mimo školní výuku nazajíždí ke škole E. Rošického a ke škole Jarní a účtuje se pouze faktické projetí zastávek. Nebo to není správná odpověď??
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 11:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 8: Přesně tak, to stejné na lince č.12. Tam bych to taky nedělal. Jednou to jede k Boschi, někdy k Jipocaru, občas zajíždí do M.Beranova, apod. Tam mi to přijde zbytečné, jen by to mátlo lidi. A kdo chce, tak do 9 snad napočítá.

Na lince č.36 se jízdní řády měnit nebudou? (Špatné grafické znázornění ZÚ + ta mezera někde u Rantířovské).

Janatak: Omlouvám se, špatně jsem to napsal. Nemyslel jsem klasický "Brněnský zpravodaj", co vychází každý měsíc, ale jednu osobu, která má dobré zdroje.
Azy775: Teda ty máš zdroje, vidím, že na konečných se šíří informace velmi rychle mezi řidiči. No tak co, tak by to tankovali tůraři, aspoň by něco dělali.
Ještě k těm transparentům od 1.7.: Jak to bude na noční? Např.: odjezd z nádraží B15 v 4.00h - to tam bude "BI Dopravní podnik"?
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 12:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím, že v Jihlavě by to za žádných podmínek neprošlo, ale uznejte, třeba by je to trochu koplo do očí...

..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 12:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 8: JŘ linky 8 a linky 4 je sdružený, tj., že na každé zast. je stejný a jak si snadno domyslíte, barevné schema tarifů by bylo matoucí.
Na lince 36 byla nějaká chybka v zobrazení, nevím jestli je tam ještě, ale po vygenerování JŘ je dobře.
Řidiči končí tak, jak mají napsaný konec služby. Pokud nestihnou natankovat, tankuje tůrař.
Služba 20601 nebo 20602 (B15) při odjezdu ve 4.00h z Hl.nádr.ČD má cíl Dopravní podnik. Je to tak u všech jízd, ve kterých linka přejíždí do druhé (vždy je cíl cílovou stanicí druhé linky), doposud byl cíl tam kde končila první linka. Teoreticky podle mě bylo správné to původní, ale prakticky je to jedno.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5783
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 13:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62 - neva, i tak díky za info. Došlo už k přetahu těchto strojů do Brna, případně víš, kdy k tomu dojde?
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 13:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo nic neví určitě, jediné co vím já, logicky usuzuji, všechny trolejbusy minimálně do konce července zůstanou v DP Jihlava.
123host45
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.65
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 14:28:52    Odkaz na tento příspěvek  

A co nějak takto?

Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 17:10:28    Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: logické usazování dobré, ale i kdyby ty tři vozy odešly hned a i s odstavenými 14Tr stále zbývá dostatek vozidel na zajištění provzu. (není to tak dávno, co jste nadával, když se zde napsalo, že by 55, 58 a 61 měly jít pryč...)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 08. července 2011 - 22:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybin: nejde o zajištění provozu. Nejdříve musí přijít Solarisy, pak se teprve může něco prodávat.
Nevím proč se tady snažíte s těmi panely, stejně to zůstane tak, jak to je, nebudu si přidělávat zbytečnou práci. Navíc, kdybyste tomu rozuměli, tak zjistíte, že na tabuli nelze dát současně dvě linky.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 10:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, že vás ty cedule tak pálí...když jsou lidi slepci, tak je to jejich problém. Řidič je z obliga, je to v jízdním řádu a je i řádně označen, takže o co jde. A že brblaj? To brblaj pořád..
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 12:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Ještě nedošlo, zatím jsou v pravidelném provozu, tak to potom přijde. Jak říká Depemje, napřed Solarisy a potom se bude o něčem uvažovat. 61 a 58 asi vyjedou "ihned" bez nějakých větších předělávek, 55 nejspíš na nějakou opravu, či možná jen na ND, to už nevím, jak to u vás chodí. Údajně, kdyby se ty kšefty osvědčili, tak se bude apelovat na další kusy z Jihlavy. Ale aby už potom nebylo pozdě.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5790
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 12:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusak62 - vřelé díky za info.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.117.26
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 13:09:25    Odkaz na tento příspěvek  

Podle mých informací ani jeden z uvedených vozů do Brna jít nemá (55, 58, 61)! Mohu se zeptat na zdroj této informace? Resp. spíše jeho důvěryhodnost?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4808
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 13:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten zdroj budu pravděpodobně já. Tlumočím pouze to, co vím od svých vedoucích pracovníků TD v Brně, takže žvásty to fakt nejsou.
Čísla si tu ovšem spekulujete už sami, mě bylo řečeno, že při naší návštěvě v Jihlavě (asi před 14ti dny, já zrovna nejel, škoda ) byly předběžně vyjednány nějaké dva vozy "ihned k ježdění" a třetí kompletní za cenu šrotu, určený k pokusné GO, v případě jejím nedokončení na ND.
Aný auto.
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.117.26
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 11:06:39    Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Já nezpochybňuji informaci o odkupu, ale zajímají mě právě ta konkrétní čísla (od koho jsou), protože dle mých informací to ani jeden z těchto tří vozů být nemá.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 14:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nereg.pozorovatel: Já o tom odkupu nic nevím, ale pokud to mají být vozy "ihned k ježdění", tak to jiné být nemohou. Protože zbylé 21Tr. (48, 49, 52, 53) jsou podle mne šroty nevhodné k vyjetí...
Snad jen 54 a jmenované 3 vozy by ihned mohly ven.
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
reklama
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.64
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 14:31:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá,že od dubna je povolená reklama přes okna i na trolejbusech.Tak se snad nějaká ukáže i tu v Jihlavě. http://signmagazine.ihned.cz/c1-51637080-polep-oken-tramvaji-a-tr olejbusu-je-zde
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 15:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nereg.pozorovatel: Tak si otevři na internetu výpis provozních jihlavských 21Tr a běž na to vylučovací metodou. Těžko, že by si Brno špriclo do šortek a kupovalo 48 na pokus o GO. Ale tak ta 54 je nadějná, no necháme se překvapit. Za pár týdnů budeme určitě moudřejší.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 16:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

reklama: Ty asi nejezdíš jako cestující, viď. By ses tak netěšil.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Citybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 20:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

reklama: To je divné, u nás už jezdila před čtyřmi lety 14Tr s CVR přes okna - http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/0/519/519518_4c53a636196b3415a5d 26f6f369f94e2/images/142_8_2008-02-01_08879.JPG ....
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 21:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty kladívka v trolejbusech jsou docela drahý, teď už tam budou na nic.
Jo a DPMJ si nechá tr 48,49,52 (nevhodné k ježdění) a bude platit pojištění, rev. zk. atd., prodá 55,58,61 (vhodné k ježdění) i když 58 za ty léta více stála než jezdila.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 23:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemeje: Tak 58 a 61 jsou podle mého statisticky nejporuchovější 21 Tr a to díky měničům. Nejspolehlivější jsou pak 52, 53. Takže když si nechá 52-54. A 55-61 prodá za nějakou solidní cenu, tak se mu to vyplatí. Necháme se překvapit.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 09:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové Citelisy mají údajně 300 koní. Jenomže asi úplně k ničemu, když převodovka je seřízena na úsporný režim (aby to mělo co nejmenší spotřebu a řidiči s tím nelítali). Bude se s tím ještě něco dělat, nebo to už tak zůstane? Pro představu, kdo s tím nejel - pokud by byl vůz plně naložen ve špičku a nerozjel se do kopce pod Teslou, nebudete mi věřit, ale vůbec bych se nedivil, kdyby se autobus nerozjel. Už měl tak co dělat, když tam bylo minimum lidí (3-6). V tom případě lituji řidiče, co budou mít 12 a budou se chtít rozjet ze zastávky Helenín, zast. směr Helenín. Co řidiče autobusů, ale na řidiče osobních automobilů už to bude něco, když bojují ve městě s trolejbusem.
..:: Stránky věnované jihlavské městské dopravě ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Uživatel trolejbusak62 není Trolejbusák062!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 19:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62: No já jsem zvědavej jak se budou chytat v zimě v kopečku u Rybníčku. Tam mělo uplynulou zimu problémy snad všecko co mělo 4 a více kol.
On ten plyňák sám o sobě jede pěkně, ale než se rozhejbe tak to notnou chvíli trvá no.
Je pravda,že když už tam ten výkon je,měl by se využít naplno a ne ještě " přistříhávat křidýlka". To je jako kdyby Dp koupil motorku a sundal z ní kvůli úspoře přední kolo.
Můj VDP

Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 22:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: A nebylo by lepší prodat 62,63,64,65,66,67, za to by bylo min. 10 mil Kč, to by se měl DP dobře.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 07:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: ...spíš vedení DP by se mělo dobře, nás řidičů by se to moc nedotklo
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 21:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřesnění příspěvku od Azyho775 č. 43 - na jednu stranu máš skoro pravdu. Pokud se to bude tankovat "tlustou" hadicí z předku, tak z prázdna do plna je to za 5 minut. Pokud nastane nějaký problém (nelze otevřít kryt, apod.), tankuje se to zezadu tenší hadicí, která se používá pro osobáky. To potom trvá 20 minut z prázdna do plna.
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Dotazy ohledně jihlavské MHD rád zodpovím přes SZ.
Uživatel trolejbusak62 není stejná osoba jako uživatel Trolejbusák062!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 20:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak náš jediný a milovaný prototyp- 68 přišel o své identifikační nápisy "ŠKODA 26Tr" na obou stranách. Také nám mizí ze Solarisů maloplošné reklamy na CK Alexandria.73 už je potřetí poškozená. Tentokrát to před ní zašlápl osobák a 73 se mu " koukla do kufru" Naštěstí náraz nebyl silný,takže je jen mírně poškozena střední část předního nárazníku a lišta s nápisem Solaris. A perlička na závěr: podnikovej lakýra a jeho nejlepší přítelkyně štětka opět nezklamali loupanec po reklamě na pravém boku 73 zatřen štětkou

Můj VDP

Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 09:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinsvec: Lakýra to udělal ekonomicky, zato ty Roomcajsi bys přestříkal celej bus a promrhal tisíce...kašpare
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 13:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Ale aspon by to trošku vypadalo Ale tak v tom případě proč tu lakovnu na Dp máme? Štetkou můžu patlat v podstatě kdekoliv a nemusím na to mít lakovnu,ne?
Můj VDP

Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 14:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapče, jak jsi přišel na to, že DP má lakovnu? Viděl jsi už někdy v životě lakovnu?
někdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.47.36
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 19:53:04    Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: Myslím že ta místnost kde se předtím opravovali autobusy se nemůže nazývat lakýrnou jen proto že tam sídlí lakýrník. K lakovně to má hodně daleko.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 20:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak vážení nezlobte se na mě,ale podlé mého názoru by měla mít každá CIVILIZOVANÁ společnost provozující vozidla veřejné dopravy (a teď nemám na mysli jen Městské Dopravní podniky) prostory pro přípravu a provádění lakýrnických prací. A k čemu? No třeba k opravě laků po nehodách,přestříkávání vozidel do nových provozních schémat (pokud společnost nějaké nové zavede a je ochotna do toho investovat) anebo v letech nedávných také pro stříkání barevných podkladů pod celovozové reklamy.. Dnes už se většinou lepí fólie..Pokud se v jihlavské vozovně nenachází lakovací box, který má celou řadu účelů,tak se tedy vážně divím,že drtivá většina jihlavských vozů,které byli přestříkávané v Jihlavě nejezdí jen s holým oplechováním. Uznávám,že i sebelepší lakýrník v takovýchto podmínkách nedokáže zázraky,ale když se podívám na schránu výzbroje na trolejbuse ev.č. 48,který byl stříkán do modré barvy (ovšem bez čirého laku) relativně nedávno,dovádí mě to k myšlence,že v lakýrově " sídle" musí být pracovní podmínky skutečně otřesné.
Můj VDP

9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 22:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: ale dnes se mnoho věcí dělá dodavatelsky, takže i lakování mohu zadat jiné firmě...
Kupříkladu soukromník se 2-3 vozy asi těžko bude někde stavět lakovnu...
Makrelu neumeješ.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 22:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého názoru by měla mít každá CIVILIZOVANÁ společnost provozující vozidla veřejné dopravy : myčku, STK, měření emisí, plynovou stanici atd. I když si na to nevydělá, on to někdo zaplatí.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 15. července 2011 - 22:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: Tak soukromníci by tím v podstatě vyhodili prachy do luftu.To dá rozum. Já měl spíš na mysli větší provozy ( Icom,Veolia,DP,.....)
Depejme: Technický dotaz: K čemu bude kupříkladu AD Husták plynová stanice když žádná vozidla s tímto pohonem neprovozuje? A co se týče myčky,na jihlavském Dp to není myčka...to je solná lázeň značně urychlující proces koroze na vozech Dp.Co se týče STK a měření emisí, potom,co v provozu zůstala 295 už pochybuju,že se tam řídí nějakýma zákonama a vyhláškama.
Když už jsem u sedmistovek: slyšel jsem nějaké zvěsti,že prý vyřazené vozy 296 a327někam Dp prodal..Neví někdo víc?
Taky nějak utichly zvěsti o termínu příchodu nových Solarisů do Jihlavy. Podle mě je v Plzni testují už nějak dlouho.
Můj VDP

Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 10:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinsvec:(A co se týče myčky,na jihlavském Dp to není myčka...to je solná lázeň...)... a ty jsi zase vůl, který strká nos do věcí, do kterých mu nic není a jen dělá machra...
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Azy775
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 16:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono by stačilo kdyby to lakýra nepatlal štětkou ale kdyby to normálně přestříkal,jen tu poškozenou část.Což je také ekonomické ale aspoň by to trochu vypadalo.295 největší šrot na podniku,také nechápu jak mohla dostat technickou.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 20:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: Depemje to myslel nejspíše tak, že pokud daná firma provozuje tento typ autobusů na CNG, tak by měla mít svoji vlastní plničku, aby to nekupovali někde za draho na benzince. Stačí myslet.
Azy775: 295 jsem jel v pátek, z pohledu cestujícího mi to nepřišlo, že je to vrak. Řidič jel pěkně, tak nevím, pokud nejsi řidič, podle čeho soudíš, že je to vrak. Podle rzi? Jinak to má určitě měněný motor z nějakého jiného vozu.
Kojak14: Co to dnes bylo na Okružní v 18.29 s 80? Hodina modlení, aby cestující dostali rozum?
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Dotazy ohledně jihlavské MHD rád zodpovím přes SZ.
Uživatel trolejbusak62 není stejná osoba jako uživatel Trolejbusák062!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 20:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Azym...pojem "opravárenské lakování" je Vám evidetně cizí...
Kojak14: Já se nad nikoho nepovyšuju a ani se ničím nevychloubám a ani to nemám zapotřebí.
Můj VDP

Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 21:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinsvec: Já vím, že jsi od fochu a že se o tom rád bavíš, či předáváš moudra ostatním. Ale už pochop, že se nacházíš několik let v Jihlavě. Reklamní agentura Snip & Co si naúčtuje 60 000,-Kč za přelakování vozidla do původního stavu (pruhy) ale realita je trochu odlišná. Tady se to řeší štětkou, protože to splní svůj účel. Záleží, jak je "lakovna" omezena financemi. A na lak (na vzhled) to přeci nejezdí.
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Dotazy ohledně jihlavské MHD rád zodpovím přes SZ.
Uživatel trolejbusak62 není stejná osoba jako uživatel Trolejbusák062!!
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 16. července 2011 - 22:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr62: Za ty roky co mě znáš už bys mohl vědět,že já narozdíl od jiných ( nemám samozřejmě na mysli Tebe) nemám potřebu neustále někoho o něčem pouřčovat a "vtloukat" mu něco do hlavy. Nokimu nic nenutím jenom prezentuju svoje názory nic ví,nic míň.
Můj VDP

Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 01:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinsvec: tak když prezentuješ svoje názory, tak u toho zkus trochu přemýšlet a hlavně se poslouchej. A to, že jsi "skoro" lakýrník, jsem slyšel už mooockrát... Víc ti řeknu osobně, chceš-li...
...i nepřátelé si mohou projevit úctu! (Priamus)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 17. července 2011 - 20:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Solarisy dorazí v srpnu. Nic jim nijak extra netrvá. Jen mají celozávodku. A navíc, smlouva zní na dodání v sprnu.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 20. července 2011 - 21:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem se díval na fotky 26Tr pro Jihlavu, bude to mít jednu vychytávku, spíš takovou frajeřinu, která zabrání přehřívání kompresoru (snad).
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Dotazy ohledně jihlavské MHD rád zodpovím přes SZ.
Uživatel trolejbusak62 není stejná osoba jako uživatel Trolejbusák062!!
Vinc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.15.94
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 12:19:14    Odkaz na tento příspěvek  

A pak že 14ctky už nebudou jezdit,dnes na noční 59,a jak je to s 327?pod hangárem stojí jen 296 bez spz a 327 s spz vedle pojízdnejch mašin...
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vinc: Od 1.7. jsem je neviděl v provozu, nevím, čím to je, asi je dostatek NP vozů. Taky byly takové klepy, že nemají aktuální SW, proto nemůžou vyjet, což je blbost. 327 je k prodeji, 296 vyřazena. Něco stojí na staré hale, takže už s tím něco nejspíš dělají.

Na Bedřichově se přemístí zastávka MHD, některým obyvatelům to vadí

(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
..:: Stránky věnované jihlavské MHD ::..
..:: Videa s tématikou MHD v Jihlavě ::..
Dotazy ohledně jihlavské MHD rád zodpovím přes SZ.
Uživatel trolejbusak62 není stejná osoba jako uživatel Trolejbusák062!!
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 21:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes naposled jezdily TR: 49 a 54.
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.196.41
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 22:31:22    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je to pravda (49 a 54), tak si myslím, že by to mohly být první dva kousky pro Brno, snad!