K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 17. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 17. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 22:28:50    Odkaz na tento příspěvek  

dany: Správně tam nemá co dělat, kamera i pokud by tam byla, nikdo to nechce řešit a i policajti pokud tam stojí, jen se dívají, nijak je to nezajímá. A co se ježdění po těch kolejí týče, tak se jim ani nedivím, když vidím jak tam dokážou občas umělci zaparkovat přímo u nádraží, kde s tím autobusem potom vyjet není jen tak-koleje jsou sázkou na jistotu.
Favoritmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 10:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory : dovolil bych si připomenout ustanovení zákona č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, který o jízdě po tramvajovém pásu hovoří následovně : Na tramvajový pás v úrovni vozovky se smí v podélném směru vjet jen při objíždění, předjíždění, odbočování, otáčení, vjíždění na pozemní komunikaci nebo vyžadují-li to zvláštní okolnosti, například není-li mezi tramvajovým pásem a okrajem vozovky dostatek místa, tramvajový pás zvýšený nad nebo snížený pod úroveň vozovky nebo od vozovky jinak oddělený, například obrubníkem se smí přejíždět jen příčně, a to na místě k tomu přizpůsobeném. Při vjíždění na tramvajový pás nesmí řidič ohrozit ani omezit v jízdě tramvaj.§ 141) Je-li vyznačen jízdní pruh dopravní značkou “Vyhrazený jízdní pruh“ pro určitý druh vozidel, platí pro řidiče ostatních vozidel obdobně § 13 odst.2, a je-li vyhrazený jízdní pruh vyznačen na tramvajovém pásu, též § 21 odst. 7.

Takže, pokud u vchodu do nádražní budovy stojí dodávka, offroad, nebo prostě jen nějaký debil, který neumí parkovat a nad to stojí někdo za značkou zákaz zastavení která je zde umístěna, je jedinou a ze zákona legitimní možností právě jízda po tramvajovém pásu.

K dávání přednosti na přechodu pro chodce u budovy hl.nádraží - kdo zde jednou jel a koukal očima, je mu jasné, že pokud by měl byt naplněn zákon beze zbytku, dočkal by se možnosti jízdy pouze v noci, kdy nejede žádný rozjezd, protože to je jediná chvíle, kdy po přechodu nechodí dav lidí.

Celá situace by se jednoduše vyřešila, pokud by nebyla snížená průjezdná výška pod viaduktem ze směru ulice Křenová.
dany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 10:13:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním, zrovna zde bylo až nezvykle prázdno, v pruhu pro auta bylo úplně volno, vysvětluji si to tak, že se řidiči busu nechtělo zpomalovat, tak to projel přímo přes zastávku. Jinak s tim přechodem..v místech kde normálně očekávám tramvaj v nízké rychlosti je toto vážně prasárna. Připomínám, že ten bus jel na místní poměry vážně rychle, kdyby se tam zrovna připletl někdo nevšímavý kdo spěchá na vlak...
dany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 10:16:57    Odkaz na tento příspěvek  

Asi musel mít zpoždění že tak spěchal. Jinak je mi jasné, že by to policie neřešila, spíše by to bylo zajímavější pro televizi..
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 15:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dany: a co by televize vyřešila? Je tam snad omezená rychlost? Navíc pochybuju, že by jel tak závratně rychle, jak popisuješ, tam je to o hubu i při nízkých rychlostech
dany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 16:26:39    Odkaz na tento příspěvek  

Tak zásadní asi bude, že jel, kudy neměl. Televize by nevyřešila nic, jen by veřejnosti ukázala, jak to u SA chodí a že dodržování předpisů a bezpečnost není na prvním místě. Ale jak poslední dobou sleduji, tak spíše in je nepochopitelně vychvalovat a obhajovat..
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 17:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dany: tak za prvé, ukaž mi, kde tady v poslední době co neoprávněně vychvaloval? Napposledy se zde chválily nové busy.
Nikoho neobhajuju, napsal jsem svůj názor na věc. I při poměrně pomalé jízdě bývá sranda se tam vymotat. Ne, že bych chtěl říkat, že ježdění po kolejích je správné, to není, ale při jistých okolnech je to povoleno, takže opět, co by tomu pomohla televize? V jednom záběru celou situaci okolo nádraží stejně nezachytí, takže stejně nešlo rozpoznat, zda-li byla jízda po kolejích oprávněná, nebo ne. Navíc přesně za tohle, co si popsal, SA řidiče postihuje, co vím od řidičů. Drtivá většina z nich právě z tohoto důvodu přes koleje nejezdí ani v pátek odpoledne, kdy je to okolo nádraží zašpuntovaný.
Rychlost vnímá každý jinak, obvzláště v centru při pomalých jízdách a posouzení rychlé jízdy je v tomto případě bohužel subjektivní.
Kdyby si sem napsal třeba i číslo busu, neřeknu, ale jaký význam to bez toho zcela anonymní udání má?

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 17:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud vím, řidiči SA na to poslední dobou mají takovou pomůcku: jako že "pokud nevidím pravou půlku vchodu do nádraží, protože je zakrytá autem, tak to znamená, že to auto stojí daleko a neprojedu" (volně parafrázováno).
dany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 18:01:41    Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsem vychvalování v médiích. Že se o SA píše jen samá chvála a kritika téměř žádná. Když například porovnáme objektivně podobné případy u SA a ČD, o ČD v médiích skoro nikdy neslyším nic dobrého a když už něco ano, stejně je v článku zahrnuta nějaká kritika..
dany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 18:08:35    Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně bych to dál neřešil, s tou kamerou to byla jen taková úvaha. Jen jsem chtěl říct, že včerejší událost jsem zde ještě nikdy nezažil a ani nečekal. A rychlost toho busu byla taková, že kdyby mu někdo vstoupil do cesty, tak rozhodně nestihne zastavit a myslím, že zrovna v těchto místech by s tím měl každý řidič počítat..
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 18:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: ano, nějak tak to je, tohle jsem slyšel už před několika roky jak to říkal řidič stewardce, když se ptala, proč jede po kolejích.
dany: SA / ČD ne, to je RJ / ČD. To bych vůbec neřešil, to bych začal řešit až bude RJ jezdit déle. Navíc se v médiích o RJ mluví hodně i negativně, viz kauza jídlo - fekální roura, projetí "stůj" bylo taky všude, takže bych rozhodně netvrdil, že se kriticky píše i o ČD. Na nich mi ale jedna věc vadí - na Ostravě mají cestující zdarma to, za co platím 1330Kč ročně
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 22:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po kolejích jsem jel s SA busem za pár desítek jízd asi 2x, spíše sem se divil, že tamtudy nejezdí častěji, protože několikrát jsme se museli u nádraží točit pomalu po centimetrech, teď co je tam ten zákaz zastavení bývá to už lepší (ale ne vždy).
Docela na facku jsou taky někteří, co sedávají na tom úzkém místě na betonu s nohama do silnice, když pár cm od nich se točí žlutá škatule, divím se, že ještě nikdo nepřišel k úrazu. To samé chodci, kteří skáčou přímo pod kapotu u vchodu do nádraží ačkoliv tam žádná zebra není (jak chybí ten kus zábradlí) a ještě se diví. Ale když jsou někteří schopni přecházet před houkající sanitkou a blokovat ji, tak co se divím, že...
Jinak policajti mají "na starosti" u nádraží převážně jen kasírování aut, co jedou k poště, jiné věci v podstatě neřeší.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4536
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 30. října 2011 - 22:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v Brně před nádrem by tomu slušela pěší zóna s provozem tramvají a bylo by. Busy maj k tomu účelu zbudovanej veleplac zvanej autobusový nádraží na Zvonařce (pomiňme že je dost blbě přístupný a poněkud mu chybí MHD...). Starej autobusák u Grandu pochází z doby kdy jezdilo aut minimum. To je asi jako kdyby dnes někdo chtěl v Praze protáhnouzt Juángmannovou obousměrně autobus linku když tamtudy kdysi jezdil trombelus...
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 01:20:47    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo co všechno dnes jelo v 16:00 z Varů do Prahy-hlavní, posila 1 a posila 2. Nějak jsem to nestihl
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime a proč by konečně někdo nemohl napsat co jsou naši politici ve skutečnosti zač a jak jednají,co je jejich prvotní zájem? Proč by měl před nimi ohýbat záda,chovat se jako Hujer jen proto,že chce podnikat? Naopak mu v tomhle fandím,ukázat tý zasr...ý,zkorumpovaný svoloči,že z nich každej nepadne na prdel! Je mi jedno v čem Jančura podniká,nejezdím ani vlakem ani busem,neřeším co kde píše nebo vypráví,ale tenhle přístup oceňuji a kdyby se tak uměli chovat mnozí další,to by to s tou korupcí u nás jinak vypadalo.
Jsem členem jednoho sdružení,které už pár věcí na Ministerstvu dopravy projednávalo a proto nemám od Jančurovo náhledu daleko.
dany myslíš že Jančura má v hlavě každýho zaměstnance čip a ovládá ho? Že může ovlivnit každé porušení předpisů? Kdyby tam projel bus Čsad tak to taky budeš takhle řešit? (pozor,neříkám že se řidič SA zachoval správně)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Špatná přístupnost Zvonařky a absence MHD v těchto končinách je dost podstatným důvodem proto, aby tam busy nekončily. Vybudování ÚANu byl nenapravitelný omyl. Buďme rádi, že aspoň někdo jezdí civilizovaně a na místa, kam a odkud se dá pohodlně dostat. Už to zaznělo v jiné diskusi - Tourbus nemohl žluťákům konkurovat, protože jezdil ze Zvonařky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: Já ale vůbec neříkám, že by to nemohl napsat (navíc není první ani jediný, kdo to dělá), ale ať pak nebrečí do médií, že se k němu chovají tak, jak se chovají. V podnikání si prd koupí za to, že před někým nepadl na prdel..neříkám, že by měl korumpovat taky, chraň bůh, ale trocha taktiky k podnikání patří stejně jako marketing. Vůbec to nesouvisí s tím, jestli je to pravda nebo není. Když budu mít sebečistší čersvtě vytřený bus a cestující slušně požádám, aby si otřeli nohy o rohožku, velká většina to udělá. Když jim před nástupem vynadám ve stylu "Vy jedni humusáci, koukejte si utřít ty Vaše zasraný kopyta," je pravděpodobný, že po skončení cesty najdu v autobuse daleko víc humusu, a možná na místech kde bych ho nečekal...asi takhle...Jak byste se tvářil, kdybyste seděl na druhé straně, tohle si o sobě přečetl a pak se Vám zjevil Jančura v kanceláři s žádostí o razítko? Přetrhl byste se, abyste mu vyhověl? To je docela přirozená lidská vlastnost...
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:12:28    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: S tím co jsi napsal souhlasím, ale podle mě je to dobrý jen z krátkodobého hlediska, ale z toho dlouhodobého to může slavit úspěch. Stačí se podívat na hejtmana Plzeňského kraje, který je sic z ČSSD, ale jak krásně otočil a z ČD už není ta úžasná a nedotknutelná firma. Ono to bude trvat třeba 8 let, ale pak bude Radim hvězda a na ty všechny vyleze tolik špíny, že současné politické strany si neškrtnou a nepomůžou jim ani nové tváře. A v roce 2020 už může být RJ stejně velký jako ČD.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:18:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ono se stačí podívat na Martina Romana, jeho hvězda taky už tak krásně nezáří jako dřív a bude ještě hůř.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tady to bylo obráceně,on nejdřív s nimi jednal a až pak napsal že jsou to co jsou. A třeba je možnost,že je to člověk,kterej už z principu nechce na tyhle hry přistoupit,já jsem taková povaha taky,sice mi to přináší dost problémů,ale snažím se nazývat věci pravými jmény. A ten pocit když člověk něco dokáže bez léta zaběhnutých systémů a bez cizí pomoci? K nezaplacení! A jak říkám,jestli to je Jančura nebo někdo jiný je mi fuk,je mi sympatický,že se pustil do boje s tou lůzou a souhlasím v tom s ním,proto mu fandím,ne proto že má x busů nebo vlak. I když vy máte na to jiný názor jak jsem přelouskal na RJ,ale od toho je demokracie.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 17:04:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Hroch 420 to co říkáte je hezké je to pro davy, ale pro podnikatele je to sebevražda.
Vy být na místě úředníka tak by jste mu dal nějakou zakázku kdyby vás pošpinil?
Hrát si na zachránce by mu šlo. Myslíte, že on vše dělá zákonně? Ani náhodou. Až opravdu někoho nasere tak jej zničí. A že tohle úředníci umí velmi dobře. Stačí jen aby se mu někdo podíval na zoubek.
Souhlasím se Slimem je to velmi neprozíravé.
ad Glory no ani v dlouhodobém hledisku to není výhoda. všimněte si že se vlády střídají. A tohle se nezapomíná. Vzpomeňte na Stehlíka(pokud víte kdo to byl). A jak skončil skoro jako bezdomovec. A to vlastnil ocelárny v hodnotě stovek milionů korun.
ad Martin Roman myslíte že je nutné k dobrému majetku tlouct hubou jako Jančura? Je to milonář a proč se ukazovat a upozorňovat na sebe. Myslíte že z pozice v Čezu odešel jen tak? Jeho kontíčko se jistě krásně rozrostlo. Opravdu to jde elegantně a ne proti zdi.
A hejtman Plzeňského kraje snad nemyslíte že za tím je jeho lidumilnost? Prostě na něj někdo zapomělo s kapříkem.
Uvědomte si že politikům z principu nejde o lidi.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 21:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nene netvrdím ,že podniká na 100% zákonně a v souladu s dobrými mravy,ale ono to dneska bohužel kolikrát nejde i kdyby chtěl být člověk sebevíc ušlechtilej. Mě se jen líbí,že ukázal,že jde něco,o čem ostatní tvrdili,že je nemožné a že se dokáže pustit i do úředního šimla. Druhá strana věci je ,zdali za ním někdo nestojí a nedrží ochrannou ruku.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 00:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, nevíte, jestli už jsou venku všechny nové vozy? Další nové vozy jsem ještě nepotkal, nikdo nepíše, rezervační systém neuhlídám a potřeboval bych vědět kvůli evidenci
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 18:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: A na tom jsi byl kde? Tourbus jezdil Prahu vždycky od Grandu, ještě v dobách, kdy tam jezdil sedmistovkami. Ze Zvonařky jezdí od doby, co linku na Prahu používá již jen jako návoz a odvoz na Chorvatsko a Itálii.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 19:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak na SA je nový jízdní řád na Košice, konečně se bude dát zase večer z Košic odjet a v rozumnou ranní dobu být v Brně, tedy spoj ve 21:00 (který takto již kdysi jezdil)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 02. listopadu 2011 - 19:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte, kde bych sehnal staré jízdní řády SA do zahraničí ? Konkrétně mě zajímá první jízdní řád linky do Švýcarska a Holandska. Předem díky
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 00:12:21    Odkaz na tento příspěvek  

Dle rezervačního systému se starší křápy (Aura 55 míst) dají na novou Bratislavu a Budapešť opustí Glory
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 00:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem si úplně jistý, ale mám dojem, že ne všechno od Tourbusu jezdilo od Grandu nebo spíš zpět zajíždělo na Grand na zpáteční cestě z práglu.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 08:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná ne úplně všechno, ale většina ano, něco jsem se s tím najezdil, a to v obou směrech.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 12:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: kdykoliv se něco posiluje, jsou tam starý Auru, protože se ještě neví, co tam bude jezdit, tak aby se neprodalo moc míst. To ještě neznamená, že tam skutečně budou. Stačí se podívat na Košice, jsou tam Glory a když jsem jel nedávno do Košic, tam i zpět mi jela Scania
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 18:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pondělí spoj na trase Praha -Krumlov bez sluchátek, dnes spoj v opačném směru a nefunkční kávovar. Koukám, že busy se trochu zanedbávají na úkor vlaků....
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 18:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On si ta děsná sluchátka ještě někdo bere? Je to vyglajdané a nedrží to. Zlatý vlastní špunty za stovku, které vydrží půl roku a jsou 100x pohodlnější...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 19:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíš, a já jsem v úterý (kdy jsem asi po 3 letech jel s SA) klasická sluchátka s nadšením uvítal, špunty totiž nesnesu, během pěti minut mě z nich bolí uši, tlačí mě. Fungovaly bezchybně.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9136
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2011 - 21:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem vyzkoušel Volvo Irizar. Zkouška proběhla i po klikatých okreskách, za což děkuji 95. kilometru D1. Do Brna jsme dorazili jen s menším zpožděním, za což díky řidiči, ostatní standardní služny také OK, za což díky stewardce. Stejná spokojenost i ráno se žlutým vlakem.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2011 - 06:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq:Jak jel ten vlak obsazenej a v kolik si jel, jestli se možu zeptat?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9138
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 04. listopadu 2011 - 07:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9:55 z Olomouce a vůz číslo 1 dá se říct plný.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2011 - 09:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq:díky
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2011 - 22:57:46    Odkaz na tento příspěvek  

A ony jsou nějaký nový sluchátka místo těch starejch šmejdů?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2095
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 11:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netuším, jaká sluchátka tam bývala, jak jsem psal, s SA nejezdím. Byla to klasická sluchátka s kovovým spojením, jako bývala ke starým walkmanům. Velmi přibližně vypadala takto.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 13:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nová sluchátka se testují na jednom autobusu. Je fakt, že jsou větší, než ta současná, ale tím pádem pohodlnější, připadalo mi, že i s lepším zvukem... I když i já si vozím svoje pecky do uší, protože ty současný sluchátka byly občas nefunkční, takže se muselo u stevardky žádat o výměnu.
Edit: Určitě měl ta nová sluchátka bus č.136.

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 16:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sem se díval na nové JŘ a myslím si, že se jim povedli. Zejména navýšení spojů na Krumlově z 8 na 12. Jen by mě zajímalo co se tam bude točit za dva nové vozy.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 19:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dlouho jsem volal po spoji ve 14:00 z Prahy do Brna a oni ho zavedou, samozřejmě v době, kdy je mi to už úplně k ničemu

Bratislava by potřebovala trochu upravit. Počet spojů dobrý, ale první příjezd 11:15, pak 12:15 a 13:15 a další až 19:45 a 21:15 mi nepřipadá jako ideální. Rovněž poslední spoj zpět v 18:15 taky nic moc, by to chtělo udělat jak byla svýho času Vídeň, první spoj až z Brna okolo šesté (přípoj od Prahy se dá Vídní, spojů na to má dost) a poslední utnout v Brně, okolo osmé z Blavy. Jinak nevím, jak moc bude konkurenceschopné to posílení (komu by neseděly ty příjezdy z Prahy, tak staronově budou v Blavě stavět ranní Košice)

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 20:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Obávám se, že hlavním cílem té Blavy bylo postavení spoju stejně jako je má Eurolines (Business Class). Já bych považoval za ideální brzký ranní spoj, jak píšeš a potom třeba v 11:00 z Prahy, protože mezi 9:00 a 13:00 je hluché místo a lidi by jezdili. V 9:00 jede GROUP do Sofie, který se dá do Blavy použít a ve 13:00 Eurolines BC. Mezitím nic.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 21:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: jojo, taky vidím, že se místo na použitelnost kouká na to, kdy jede konkurence. Navíc za to jízdné, co má na Blavě... (ano, teď je akce, ale jinak?)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2011 - 21:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis Novák: Já jsem jel vozem č. 130.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 12:33:21    Odkaz na tento příspěvek  

Co se Bratislavy týče, tak je ta cenová politika nepochopitelná, ale ono je taky možný, že v prosinci se to ještě stáhne dolů. Stejně tak,že ty spoje co končí v Bratislavě nejedou až na letiště je škoda, to by pak bylo díky Ryanairu o hodně zajímavější. Já sám za sebe, když už do Bratislavy jedu a není to autem volím Eurolines BC, protože do té Bratislavy jsou levnější a ten autobus je pro mě lepší než Irizar, kterej by taky mohl klidně přijet. Glory není zárukou, Setra je defakto jistá. Je pravda, že první cesta s EL je trošku složitější, protože nemají místenky, a například informace o možnosti půjčení sluchátek u řidiče až za jízdy je trošku opožděná, ale jinak fajn cestování za rozumnou cenu.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 15:23:54    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.studentagency.cz/kariera/pracovni-pozice/dotaznik/pozi ce/ph-superstewardka-deutschebahn-HPP.html
A nevíte někdo jak jsou na tom ty autobusy?
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 15:13:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ve čtvrtek by měl být premiérověna Liberec na jedno kolo dle systému nasazen autobus Fun Relax bude k vidění v 9 z prahy a v 11:45 z Liberce
Dispecer111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 16:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně bych to dal někam na delší trasy.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 17:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je fakt, při hodinové jízdě si člověk pustí tak 2 díly nějakého seriálu, na film se těžko podívá. Proto je ideální trasa Praha-Brno-Vídeň,možná by šla Karlovy Vary - Praha nebo Praha - Č.Krumlov.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 18:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V poslední době se mi opakovaně stalo, že avizované funtoro nepřijelo. Dávat je na LB, PLZ nebo HK je nezodpovědné, pokud není jistota, že pokryju garanty.
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 18:33:19    Odkaz na tento příspěvek  

A nemuže fan relax na Liberec být nasazen z toho důvodu že je svátek a je něco navíc?i když se připouji k dalším že lepší by byl na Vídeňskou posilu která v čtvrtek jede
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 18:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A on to někdo garantuje? Stajně jako kafe a film?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 10:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je-li v rezervačním systému značka "F", považuju to za garanci. Nejde o kafe a film, ale zejména o pohodlné sezení.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 19:53:07    Odkaz na tento příspěvek  

Garantováno není nic, vše je jen předpoklad, vše je totiž jen o lidech a technice, a lidé se mílí a technika občas selže :-)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 23:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: zrovna teda film a kafe rozhodně NEJSOU garantovány
Tomik6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 17:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chci se zeptat, zda nevíte, jestli jsou na lince 721308 Brno - Karviná nasazovány pravidelné vozy?
http://autobusy-karvina.webgarden.cz
Web o Karvinské dopravě.Fotky,videa,informace atd..

Karosa B932.1676 - KIA 81-53. Na ty časy nezapomenu :-) . Bude nám chybět
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 19:02:08    Odkaz na tento příspěvek  

Co dle systémmu tam je tak jediné praviddelné je 79 , 90 a 85 jinak to vše vesele hapruje bylo zde například 88 , 110.Mimochodem dle systému nastal konec 42 na Karviný je to pravda nebo jen systém neukazuje pravdu?
Jinak potvrzuji minimálně na Liberci Fun Relax ev.č. 128 že tam opravdu byl zda byl i na Hradci avizovaná 146 nevím
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 21:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když už to slavné F mělo prémiéru na Hradci a Liberci, tak by ho mohli poslat taky do Krumlova ne? :-)

Mimochodem včera jsem jel s posilou z Budějc do Prahy. A aby SA ušetřilo pošle posilu z Prahy jen do Budějc, kde podle JŘ čeká 20 minut, ale většinou bus přijede dřív takže tak cca. po 30 minutách jede zpět. Jenže posila asi přijela pozdějc a hlásila nám stewardka z druhého autobusu, že budeme opožděni o 15 minut, z důvodu povinné bezpečnostní pauzy, než budeme moci odjet.

další perličkou byl ten steward, kterej byl i zároveň řidič. Takže nás odbavil, pak suveréně sedl za volant a hurá na cestu. Takže žlutá posila bez servisu
Dispecer111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 22:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasim že F by taky mohli poslat do Čk.
Jinak docela zajimavý,steward a řidič v jednom