K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 25. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 25. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 10:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Že by tím, že jezdí po půl hodině a má propracovaný prezervační systém, takže když si vzpomenu, že chci jet, tak nemusím nikam běhat, koupím si lupen přes net a jedu. Další velikánská výhoda je zajíždění ke grandu - dálkoví dopraffci jezdí na Zvonařku a ta je pro spoustu lidí naprosto odpudivá. Od grandu se dostanu rychle všude a nemusím absolvovat přestup navíc. No a busový park je taky docela na úrovni, zejména nejnovější beulasy a irizary, co přijdou koncem léta (snad).
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 10:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Tj. co dneska on nabízí a nikdo jiný ne? není to náhodou jen vymytost hlavy tou jeho marketingovou masáží v médiích?
Kdo v současné době nabízí v ČR takový servis na palubě autobusů ve vnitrostátní dopravě? Velmi dokonalý rezervační systém s výběrem místa, možností bezplatného storna do 30 minut před odjezdem, slevy pro stálé cestující (kreditní jízdenka), odškodnění při zpoždění z důvodu technické závady na vozidle, servis na palubě s audio - video systémem, teplé nápoje zdarma, chlazené za nízké ceny, gratis denní tisk...???
Snaží se Eurolines, ale jsou dražší, s menším servisem, rezervačním systémem na hodně nízké úrovni (sorry, ale je to tak)... Možná více místa na nohy, připojení na noťas (to už ale řeší SA v nových autobusech taky). A když se člověk podívá u Grandu nebo na Florenci, tak jezdí Eurolines prázdný, několikrát jsem odjížděl ve stejnou dobu s SA a obsazenost u Eurolines nebyla nic moc.
Jančura se sice chvástá a je sebevědomý, ale na druhou stranu to, co nabízí, tak plní. Na rozdíl třeba od ČD, kde se dá cestovat jen vlaky Pendolino nebo Eurocity, jinde je úroveň služeb stále na úrovni 80.let minulého století.
Jančura se rád chlubí, občas pustí ven informaci, která by zatím měla zůstat utajená a potom má z toho zamotanou hlavu. Ale mne jako cestujícího nikdy nepodvedl. To, co slibuje, tak je mně, jako cestujícímu, plněno. Pokud člověk pochopitelně pomine problémy, které díky technickým závadám vzniknou občas všude (nefunkční WC, kávovar, závada na vozidle apod.).
Na trase Praha - Brno, stejně jako třeba Praha-Plzeň nejezdí jen SA, ale i další dopravci. S Asianou byl konkurenční boj, ale podrazy byly na obou dvou stranách, o tom se psalo hodněkrát.
A když se podíváte zpětně na ceny, tak současné ceny jak na K.Vary, tak Brno jsou z Prahy u všech dopravců podobné, u SA stále v některých případech nejnižší.
Když SA zavádělo na trase Plzeň-Praha jako konečnou Zličín, tak tam byla akční cena taky nízká, teď mne zabijte, asi 50,-Kč, už si nevzpomenu. SA tak naučilo jezdit svoje cestující na Zličín a ze Zličína (stejně tady možná polovina cestujících vystupovala nebo nastupovala). Zlepšila tak jízdní řád, ušetřila na naftě a vjezdu na Florenc. Lepší využití autobusů bez popojíždění v zácpách po Praze.
A podal tehdy někdo z dopravců, kteří jezdily na této trase nějakou stížnost? Centrum Tour (dnes VKJ), ČSAD Plzeň, AKV....?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 11:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další velikánská výhoda je zajíždění ke Grandu

Pro lidi končící v Brně nebo přestupující na vlak.


jezdí po půl hodině a má propracovaný rezervační systém

S prvním souhlas, to jsem psal sám výše, s druhým nesouhlasím. Pro náhodné cestující může ten systém být naopak lehce kontraproduktivní, pokud o své cestě nevědí s dostatečným předstihem nebo si "jen" nejedou na Florenc či ke Grandu koupit lupen dopředu.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 12:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: pokud neví o své cestě dopředu tak si asi nebude dopředu režzervovat jízdenku, to mu může být rezervační systém ukradený. Navíc nikdo nikomu nebrání kupovat si jízdenky až při nástupu u autobusu. Pro ty co zde píší, že se bez jízdenky koupené předem upozorňuji, že pátky a neděle byla situace stejná i před přícghodem SA, jinak se dá bez problému dostat do většiny spojů. Například dnes z Brna do Prahy vyprodán jen spoj ze Zlína, opačným směrem spoj v 17:00, na ostatních linkách taktéž drtivá většina míst volná. To je pro ty co neustále píšou, že SA zlikvidovala možnost přijít a jet.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to možné, já pamatuju většinu spojů vyprodaných den dva předem, ale to se ještě nejezdilo po půl hodině. V tom případě to beru zpět.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no tak popořádku. Věta, kterou jsem zpochybnil,byla, že služby mají opravdu bezkonkurenční. Takže
1) kvalita busů je podle mne u konkurence absolutně srovnatelná, pozorováno z ulice. Dokonce jiní mají, jak tady čtu, přípojku na net, kterou SA teprve řeší. A místo na nohy třeba já osobně považuju za hodně zásadní kritérium na cestě Praha - Brno. Svoji jedinou cestu se SA jsme absolvoval na koženkových sedačkách v nějakém Irizaru, ze kterých jsem celou cestu sjížděl dolů, na horších jsem snad ještě neseděl.
2) rezervační systém - nevím, nemím posoudit, nikdy jsem nevyužil, možné to je. Ale je třeba si uvědomit, že propracovanost a efektivita takového systému je přímo úměrná rozsahu dopravy (tedy pokud dopravce není blb), takže podle mne platí velká firma s mnoha linkami a spoji - logicky propracovanější systém. Za sebe i souhlasím s tím, že pro toho, kdo nevyužívá službu denně, to může být spíš negativum, ale to v mých očích SA neshazuje.
3) jezdí po půl hodině - zdůvodnění podobné jako u těch rezervací. To, že někdo jezdí častěji než jiný, z něj nedělá lepšího.
4) zajíždění ke Grandu - jak znám Brno, tak se tam nevejdou zdaleka všichni, kdo by tam chtěli zastavovat. (A nějak jsem si nevšiml, že by se tam formou hysterie v médiích cpali na rozdíl od toho, co Jančura předváděl 2x v Liberci)

A mimo toto hodnocení - k té nepodané stížnosti na trase do Plzně - on tam snad někoho likvidoval tak, že mu postavil spoj před jeho za třetinu peněz? Já o tom teda nevím. Přišel tam, vydobyl si kus trhu a na tom zůstal a na ostatní holt zbylo míň, to je naprosto v pořádku, ne? S Asianou to bylo něco naprosto nerovnatelného.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 14:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
kvalita busů je podle mne u konkurence absolutně srovnatelná, pozorováno z ulice. Dokonce jiní mají, jak tady čtu, přípojku na net, kterou SA teprve řeší.

Jak tak koukám, tak SA a konkurenci hodnotíte podle své jedné jízdy a jinak dáte na na to, co vidíte, když autobusy pozorujete z ulice

Bezkonkurenční znamená, že to nikdo jiný nemá. Nehleďme na to, zda to všem vyhovuje, či to využívají apod.
A ty věci, které žádný další dopravce nejen na lince Praha-Brno nemá, jsem popsal ve svém předchozím příspěvku. A právě v tom je to, že je bezkonkurenční v těchto věcech. Někdo má třeba zase něco jiného (větší sedadla, připojení na noťas), ale v souhrnu služeb vede SA.
A můj příspěvek byl hlavně o tom, že:
Slim: Tj. co dneska on nabízí a nikdo jiný ne? není to náhodou jen vymytost hlavy tou jeho marketingovou masáží v médiích?
Takže nejsou to žádné plané sliby a vymývání hlav. To, co nabízí SA ve svých reklamách apod., tak cestující skutečně dostane. A to se zpochybnit nedá.
Editace:
A nezpochybňuju, že třeba jiný dopravce má pohodlnější sedačky. Ono se u SA najde několik typů sedaček a některé se povedly a některé bohužel ne. Tak snad nové vozy budou mít podobné sedačky, jaké mají třeba nové Beulasy, třeba č.127. O připojení na síť pro noťas se tady už psalo, že je nové busy mít budou.
Jsou dopravci, co mají busy s více místa na nohy, připojení na síť a jezdí s nimi minimum cestujících.

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 14:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis Novák: z pohledu průměrného kaštana se s Vámi dá souhlasit, ale pro mě je například místo na nohy důležitější než instantní břečka, ale 100 lidí, 100 názorů. Co se týče rezervačního systému, pokud vlastním Eurolines MAX kartu, stačí mi zadat klientské číslo a heslo a systém si všechny mé údaje pamatuje, takže srovnatelné s SA. Výběr sedadla je pro někoho samozřejmě nevýhodou, ale já zase vím, že pokud budu u busu včas, sednu si kam chci - ano, pokud jedu z Brna spojem co přijíždí z Bratislavy, je to oproti SA nevýhoda. Na Eurolines Max kartu mám jízdné o 10,- Kč dražší než na kreditku SA a v mém případě si rád připlatím, protože vím za co.

A pokud jde o plánování cesty dopředu, myslím si, že promo jízdenka zakoupena více než 30 dní předem na trase Praha-Bratislava nebo zpět za 250,- Kč (bez možnosti stornování) u SA nemá konkurenci.

Goldfinger: Další velikánská výhoda je zajíždění ke Grandu - jak pro koho - Pro toho, kdo přestupuje na další autobusový spoj nikoli.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 14:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně Plzně je vše v pořádku, protože zavaděcí cena byla na VŠECH spojích, nikoli jen na těch, které jezdily ve stejnou dobu jako spoje konkurence. Proto si nikdo na nic nestěžoval, neměl důvod a lidi si zvykli jezdit z a na Zličín. Tady je vše v pořádku.

Co se týče kvality busů, kterých na Florenci potkávám v množství větším než malém, tak jsem si u žádné Setry Eurolines (a mluvím o všech, nikoli jen o Business Class), nevšiml nějakých nepatřičných zvuků jako rachtání, vrzání apod. U busů SA jevy celkem běžné. U autobusů Eurolines mě nikdy nikdo nežádal, abych nechával průduchy klimatizace otevřené "pro lepší cirkulaci vzduchu", když jsem jezdil s SA poměrně často, bylo to při každé cestě - požadavek stewardky do mikrofonu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky Huplesovi za rozbor těch rezervací a předplatného, v tom se já fakt nevyznám, když s ním nejezdím.

To Denis Novák: Kvalitu busu hodnotím v tomto případě podle typu a orientačně stáří a v tom teda sorry, ale dneska už je srovnatelný kdekdo. určitě má i SA pohodlnější sedačky a jiní tyhle svině klouzavý. někdo má víc místa pro nohy, někdo připojení na noťas a to, že v souhrnu vede SA, je jen a jen Váš soukromý názor a 100 lidí, 100 jiných názorů. A sd těmi sliby a vymýváním hlav to moc nechápu, chcete jako říct, že ostatní slibují a Jančura plní? Nebo že to, co slibují jiní, pak neposkytují?
A s tou bezkonkurenčností - psal jste, že služby má v ČR bezkonkurenční, nebylo tam nic o tom, co dělá on a nedělají ostatní. bezkonkurenční je souhrn všeho dohromady...
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 5-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Stále to někdo říká? V roce 2007 vznikl manuál pro průvodce, kde dotyčná, která napsala znění úvodní řeči, toto asi jako jediná do mikrofonu říkala, i já jsem to musel říkat, nicméně pak jsme usoudili, že to je blbost, protože i když ten výduch klimatizace cestující zavře, tak to fouká jinde. Ba dokonce v létě je lepší je uprostřed a vpředu zavřít, aby se dostalo víc vzduchu dozadu. Ale spousta stew si to uložilo ho hlavy a koukám, že to učí dodnes, byť se jim za to řidiči smějí

(jedna historka na závěr: Znění tý řeči bylo přesně takto: "Prosím nechte otvory klimatizace nad Vašimi hlavami otevřené, neboť je to jediný přísun čerstvého vzduchu do autobusu a umožňuje jeho lepší cirkulaci." ihned po této zprávě jedna stew řekla, že se omlouvá, ale klima je mimo provoz. V tom se začal jeden cestující dusit, že nemůže dýchat a ať okamžitě zastaví...)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01: Ano, přesně tak to bylo - díky za vysvětlení.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..ještě doplním Huplese - když už jedou za půl roku přijdu na Florenc a vidím ty SA busy zblízka a stojící, tak mě teda hodně zaráží jednak celková značná obouchanost ze všech stran, jednak zoufale amatérské na koleně dělané opravy některých ran. Ne že by to jinde k vidění nebylo, ale jiní nemají ty bezkonkurenční služby...Vizuálně ve mně takové busy nebudí důvěru, neb si říkám, co se asi skrývá na podvozku, když takhle vypadá to, co je vidět...a jak asi to, co není vidět, opravují, když to, co je vidět, vypadá takhle...
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Díky, takhle nějak jsem to myslel. U Seter Eurolines jsem si něčeho podobného nikdy nevšim - a to jsem se na to i jednu dobu zaměřil.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 16:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celkově o autobusech, tedy nejen SA :
http://auto.idnes.cz/patrove-autobusy-by-se-mely-zakazat-rikaji-o dbornici-na-bezpecnost-1fy-/automoto.aspx?c=A110718_135127_automo to_fdv}
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 17:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tommy a Huples: jejda, to víte, že říkají. Tady na Varech je to naprosto běžná fráze

Včera jsme byli dokonce vyzváni, abychom klimatizací jakkoli nemanipulovali

Ale jako vyježděnej kaštan mohu potvrdit,že zejména u starších Aur a Irizarech,které mají "ledvinu" klimatizace v uličce,nikoli v zavazadelnících se z hlediska funkčnosti klimy cestuje příjemněji.

Ad Huples: dej si Mattoniho nábřeží v Auře SA a pak třeba v Tourismu White transu na posile...to je rozdíl v pazvukách:-)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 18:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: rozhodně jsou dnes SA busy obouchanější mnohem méně, než byla Ayatsy
Huples: jedna z věcí, na které lákal Jančura na tehdy novou linku do Prahy lidi bylo právě lukrativnější místo v centru města, copak se dá rozumně dostat na Zvonařku, pokud zrovna nejdu pěšky? Proč se zrušily závleky Košic a Ostravy na Zvonařku? Že by to bylo tím, že lidé jezdí raději od Grandu a ze Zvonařky nikdo nejezdil? Proč byla změněna zastávka mezinárodních linek Zvonařka za Grand?
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 18:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Protoře těmito spoji cestující většinou Brnem jen projížděli, tak jednak aby ušetřil za poplatky na Zvonařce a jednak aby urychlil jízdní doby.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 19:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to i o tom, že lidé si zvykli, že žluté autobusy jezdí od Grandu. Zase třeba mezinárodní linky Tourbusu, které jedou ze Zvonařky i od Grandu, mají poměr cestujících cca. 10-20:1 ve prospěch Zvonařky.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo, čím a kde konkrétně se urychlily jízdní doby mezinárodních linek, když v roce tuším 2007 začaly zastavovat místo na Zvonařce u Grandu...
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Chytáme se za slovíčka? Samozřejmě jsem myslel zmiňované závleky, tedy pokud dřív jezdil ke Grandu i na Zvonařku a poté Zvonařku vypustil, zrychlil tím jízdní dobu
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obouchanost dopravního prostředku nemusí nic vypovídat o důvěryhodnosti a řidičském umění zaměstnanců SA, spíše to vypovídá o řidičském neumětelství IAD. Navíc se mi zdá, že někteří diskutující tady štěkají na tři měsíce současně: já myslel, že jim vadí jen Jančurovy metody, ale najedou zabrousí i do kvality sedaček, odjezdové stanice atd...

Mimochodem, mnozí jiní menší dopravci se odváží na trasu (nějaké město)-Brno-Praha s karosami bez pásů. Do něčeho takového byl nevlezl. Takže místo toho zákazu patrových busů bych zakázal autobusy bez pásů na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla...

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: ona jich právě většina jezdila jen na tu Zvonařku a ke Grandu ne Do roku 2006 nebo 2007 (mimo Slovenska, Vídně a Budapeště)
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 21:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi by měl zaznít (většina to asi ví, ale mnozí asi ne), že AN u Grandu patří DPMB a vjezd je tam na povolení (dlouhodobé smlouvy s DPMB) anebo podle jednorázových poplatků. Během léta se tam v pátek odpoledne a v neděli ráno busy už málem nevejdou, protože odjíždějí cestovky do Chorvatska. DPMB má z Grandu příjmy, se kterými je relativně spokojen, a revoluční změny by nebyly průchodné. A to nemám na mysli případnou reakci SA, že tam jiné dopravce nechce.

Naprosté většině autobusových dopravců mnohem více vyhovuje partnerství s Tourbusem/ÚANZ. Kromě toho se bude Grand brzy rekonstruovat a za několik let se bude stavět autobusový terminál na jihu od Bohunic/Starého Lískovce, hned u dálnice.
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 21:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Focus:
jsme na diskuzním foru, máte tedy plné právo vyjádřit svůj názor. A to nemyslím nijak špatně.

Ale dejme tomu, že zrovna patrové autobusy, (Glory není patrový autobus,)jaksi ve vozovém parku SA nejsou, mno řekněme v přízni.
Nejsem zrovna busdriver,ale od lidí,kterým v tomto směru plně věřím a těmito drivery jsou,vím,že zrovna s patráky se jezdí krapet jinak,než zrovna někteří driveři SA krotí své šelmy.
( Jen mne napadlo,jaký vliv by mělo zavedení pater na vznik zpoždění u SA. )
A než mne budete chtít rozcupovat,dodá,že řidič debil a závodník se najde všade,tudíž ne jen u SA.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 22:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Jo jo, to máte pravdu, co jsem se nazávodil s drivery od ČSAD Vsetín na starých zájezdových karosách když jsem jezdil busem ještě pravidelně jako cestující... občas jsem se jen držel sedačky před sebou a zíral :-)
Pak byl ještě jeden střelec u ČSAD Brno-Město (nebo už to bylo za Tourbusu?) - večerní spoj Zlín - Kroměříž zmáknul za cca 35 minut (a pak stál na nádraží v KM čtvrt hodiny do pravidelného odjezdu dál na Brno :-) což je problém i dnes po dálnici, natož před pár lety (místní jistě potvrdí).
U SA jsem zatím na nějakého vysloveně šílence nenarazil, je to asi jako u jiných dopravců (např. rychlost na přivaděči do měst apod.).

K tomu Grandu - ono to tam je myslím nějak nasmlouvané tak, že dokud se nepřestěhuje vlakové nádraží, tak SA má platnou smlouvu ho používat a snad měl do něj i něco investovat ze svých zdrojů (povrch?). Ale to jsem jen zaslechl. A protože to v Brně vypadá jak vypadá, tak z tama myslím bude jezdit napořád.

Focus1976 - ten terminál, to je čí výmysl? Města? Já měl za to, že když stěhování, tak pod/k novému vlakovému nádraží. Není to myšleno jako nějaký terminál pro IDS? To už je 100x lepší ta Zvonařka i přes všechna svá negativa. Pochybuju, že by na to SA přistoupila, zastavovat někde v polích, kde nic tu nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem Minibox.)
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 07:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Focus příspěvek 58: Obouchanost nemusí nutně nic vypovídat o řidičském umění, ale o tom tady nepadlo ani slovo. Mluvilo se tady o tom, jak bezkonkurenční služby nabízí SA a v čem všem je bezkonkurenčně nejlepší na trhu. Na obouchanost došlo v tom smyslu, že ty zbouchané a prasácky opravované vozy snižují důvěryhodnost SA po technické stránce a že mnoho konkurentů je na tom v tomto směru líp. Obouchat se dá cokoliv, ale opravdový profík s bezkonkurenčními službami to jednak obouchané neprovozuje, jednak to opraví beze stopy. Na těch vozech je zkrátka vidět (a podle některých tady i slyšet), že jezdí a jezdí a jezdí a dílnu vidí, až když kleknou.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 07:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tak to jsem vás předtím špatně pochopil, takže omluva.
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 07:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, v pohodě, mimochodem s tím názorem, že by bylo optimální zakázat minimálně na dálnici autobusy bez pásů, stoprocentně souhlasím...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8922
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 08:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k čemu to bude dobré? Klasický příklad - zájezd, vůz s pásy a připoutaný je tak akorát řidič. Mimochodem v buse se také poutám zřídka, racionálně neřeknu proč, když v osobním voze bez pásů skoro ani nepřeparkuji.
Nezakazujme pořád věci, u kterých nejsme schopni rozumným způsobem kontrolovat dodržování zákazu. Degraduje to potom i ostatní smysluplné zákazy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 09:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v tomhle případě to ale platí opačně - jak se má rozumný cestující připoutat, když tam pás nebude? Pravda je, že cestující je blbec...
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 20:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: V autobuse se nepoutáš asi ze stejnýho důvodu jako já - nejsi zvyklej... je to relativní novinka. Jinak dvoubodový pásy v buse jsou blbý, jak už bylo psaný výš, tak je zázrak ho vytáhnout a pak se nemůžeš ani pohnout.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 13:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

123: Jak kde, v mnou tolik vychvalovaných Setrách Eurolines BC ho v pohodě zapnu i přes můj mohutný airbag a ještě má takovou vůli, že o něm skoro nevím.
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Nejde o délku, ale o citlivost - zasekává se i při sebemenším cuknutí.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.233.141
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:07:51    Odkaz na tento příspěvek  

Ono se servisem u SA je to hodně i o těch co s tím jezdí. Jsou řidiči, kteří jak něco nejde, tak se ozvou, kteří řvou, pokud má ten autobus i nějakej šrám a jsou autobusy, kde s tím jezdí dokud to jede a dokud se někde nezastaví. A na 70 která ve válela v poli to moc poznat nejde, že jí něco až tak velkýho bylo. Na druhou stranu, ono s konkurencí to moc srovnávat nejde, protože u málokoho ty autobusy měsíčně najezdí tolik kilometrů a můj názor je, že pokud se jezdí od rána do večera, někdy od rána do rána, tak by bylo spíš divný, aby na tom autobusu nebyl šrám. Včera jela třeba 106 do Londýna a ta měla ten plech nad kufrem v jiné žluté barvě než zbytek, dveře byly taky trošku jiná žlutá a zadek nad motorem taky.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 20:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na této lince jel včera Beulas Aura na Scanii exSA. Spoj měla sice zajišťovat česká REGA&R, nicméně vůz dle polepů patřil partnerské společnosti TOV TransTempo. Jeho značka byla AA 1074AA. Předpokládám, že šlo o tento vůz.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 21:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: perfekt, doplňuji do katalogu
123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 21:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že Busline prodává své dva MANy ex SA v aukci: http://www.autoaukce.com/seznam-vozidel/man-d-2876-loh-02/ nevíte někdo, kolik měly najeto před prodejem Busline?
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 21:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A není tam v tom inzerátu špatně uveden počet míst 69? Divný počet, ne?
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 22:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis_novák: 67+2
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 00:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: To, že řidiči jsou plus minus všude stejní, už tady padlo. Ale to, že ty vozy nalítají maximum kilometrů s minimální dobou na údržbu, to je přesně to, co ty zbouchané a amatérsky opravované plechy prozrazují a přesně tohle by se bezkonkurenčnímu profesionálovi s extrémním důrazem na image a marketing stávat nemělo, snižuje to důveryhodnost. A ta bezkonkurenčnost se tady adorovala...Skutečný profesionál nenechává technický stav svých vozů záviset na dobré vůli nebo lemplovství řidiče...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.79.55.196
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 11:57:13    Odkaz na tento příspěvek  

Jsou to jen plechy, na to lidi (cestující) nehledí. V první řadě musí fungovat kávovar, jít koupit croisanty a když jede i WIFI, tak plechy jsou všem úplně u ... a všichni jsou plně spokojení.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3405
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 12:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Tím bych si nebyl až tak jistý... Ono sice ty plechy nejsou věc, kvůli které by si někdo stěžoval, ale lidi si toho všimnou a o firmě si udělají určitý obrázek...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 12:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že ten obrázek dělají hlavně pro lidi, co SA nesnáší. Kdyby to lidem nějak extra vadilo, tak by SA přišlo o své cestující už dávno, vzpoměňmě, v jakém stavu byly Ayatsy. Když to srovnáme s nejstaršími Aurami, obrovský rozdíl... Sdílím názor, že pokud ve voze nejsou vyloženě díry, tak je to cestujícímu poměrně jedno, když je poskytován veškerý servis, co je inzerován a vše funguje.
Čám pojede cestující raději, náhradním autobusem bez servisu, nebo žlutým, který má veškerý servis s tím, že má zmáčknutej plech?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 13:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda z HK: Přesně takhle jsem to myslel. Profesionalita a bezkonkurenčně nejlepší servis na trhu nespočívají jen v rezervačním systému, kafi a stewardce. bezkonkurenčnost spočívá v tom, že ta firma je nejlepší po všech stránkách. To, že cestující jednu stránku přehlédne a vyrovná se to jinou, je pomíjivá věc. Obouchanými plechy to začíná, nefungujícími sluchátky nebo monitory pokračuje, jak se tady občas objeví, a může to skončit třeba nebrzdícím nebo hořícím vozem. Nevyvracejte mi, že to či ono se nestalo nebo se to stává i jiným dopravcům, mluvím o dojmu, který to dělá. Ostatně - co takový Hofmann, Kovařík a jim podobní, nebyl náhodou optický stav jejich vraků jedném z faktorů který jim poměrně zásadně doprasil jméno? O tomhle tady mluvím.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 13:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda 999: To je ale demagogie, nezlob se. Tad se řeší bezkonkurenčnost servisu SA a a volba mezi dvěma špatnými stavy není to, co by cestujíí firmy s bezkonkurenčním servisem měl řešit. bezkonkurenční firma by měla nabídnout neobouchaný vůz s perfektním servisem. Pokud z toho něco chybí, holt to není bezkonkurenční. To, že cestující od SA neodešli, neznamená, že to nikdo z nich nevidí a nevnímá. I ten, kdo SA nesnáší, může být jednou jejím cestujícím. osttaně - z Tvého srovnání stavu Ayats vs Aura vyplývá, že byly doby, kdy SA provozovala vyslovené vraky a že dneska je to lepší, chápu to správně?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 13:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999
Přesně tak, kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 14:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: no pochybuji, že si SA odepíše jméno na tom, že má několik vozů pokřivenej plech. Chtěl bych příklady konkrétních vozů... Poslední půlrok jsem jezdil hlavně nejstaršími Aurami (ovšem samozřejmě jsem potkával i ostatní vozy) a ty plechy jsou, ale jsou to výjimky. Je jasné, že se na to jinak dívám já, když průběžně potkávám všechny vozy a někdo, kdo se SA nejezdí a potká jeden vůz, že...
Srovnání Ayats a Aura - Ayatsy trpěly hlavně na plechy na zadním čele, ale ohnutej plech proboha z vozu nedělá vrak, nebo ano? navíc kdyby se s každým ohnutým plechem jezdilo hned do servisu, budou jezdit náhradní vozy, čehož si všimne KAŽDÝ cestující. Jezdím se SA 6 let a ze zkušeností vidím, že nějakej plech není nic, co by cestující odrazovalo. Nechcete, abychom srovnávali s ostatními dopravci - to jako proč? Přeci konkurenceschopnost se porovnává s ostatními dopravci, ne s perfektum mobile, či snad ano?
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:04:51    Odkaz na tento příspěvek  

Slime, nechcete Vaší energii věnovat raději něčemu rozumnějšímu ? Třeba PR ČD, podle kterého už 10 let jezdíme jen v supermoderních vozech, vlaky v 95% nemají zpoždění, něco jako tady řešené plechy jsou maličkost v porovnání se stavem vlaků... Přitom tady by to bylo na místě, protože jako daňový poplatník platíte tuto společnost a to nemalou částkou, tedy je normální, že se budete zajímat kam Vaše peníze míří... Ale proč tak ryje do zavedeného soukromého dopravce, který nemá ani jeden jediný kilometr dotovaný, to nechápu... že by závist ?

Samozřejmě SA je nějak nastavený- cílovka jsou ženy, studenti, klientela patří spíš k nižší třídě a pro tuhle cílovku je tento koncept naprostý luxus. Byt všichni víme, že to je instatní břečka, hudba strašná a na busech jde vidět, že se prostě někde šetřit musí, tak se šetří na tom, že lítají pořád a tudíž jsou nižší náklady. Pokud by SA byl dopravce vyšší střední třídy, jezdilo by se po třech sedačkách v každé řadě a lístek by stál třikrát tolik, pak bych chápal, Vaše požadavky na to, aby každý detail bych perfektní. O technický stav busů "vevnitř" se zas tak nebojím, Jančura si je vědom, že být známý má i svá negativa- v momentě, kdy by se stala nějaká nehoda zaviněná právě technickým stavem busů, utrpěl by škodu na image značky ve výši xx milionů... takže tak.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No upřímně - já se SA nejezdím a ty vozy potkávám víceméně na dálnici nebo parkující nebo projíždějící na Florenci. A z mého pozorování vychází, že obouchanost, odřenost a zejména ty opravy na koleně jsou u autobusů SA velmi, velmi viditelné a aniž bych to počítal, vnímám, že na nich je takových stop výrazně víc než na autobusech konkurence. A dokonalost dopravce spočívá v tom, že to umí odstranit tak, aby to cestující nepoznal, tj. když už náhradní vůz, tak ve stejné kvalitě jakou běžně garantuje. Váš argument o náhradních vozech, když ho trochu přeženu, omluví nebrzdící autobus s propadlou technickou a holými pneumatikami? ve stejné logice kdyby se s takovými prkotinami jezilo pořád do dílny...? Já vím, že ohnutý plech je něco jiného než brzdy, ale jde o přístup k údržbě jako takové, A ten se navenek projeví těmi plechy...Ohnutý plech nedělá z vozu vrak, ale budí dojem nedostatečné péče věnované údržbě, což snižuje kredit dopravce, o tom tady mluvíme od počátku, co jsme s ohnutým plechy začali. A srovnávání s ostatními dopravci je jen a jen moje reakce na tvrzení, že SA je bezkonkurenčně nejlepší dopravce tady. Já jsem nikdy nenapsal, že nemáte srovnávat s jinými dopravci, ale firma, která se prohlašuje za bezkonkurenčně nejlepší, nemůže být hodnocena podle toho, že není horší než ostatní. To opravdu není měřítko kvality. Nejlepš firma by měla měřítka kvality nastavovat, nikoli se spokojit s tím, že ostatní nejsou lepší. Vnímám, že tohle přesně SA dělala v době svého vstupu na trh.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A kde vzít náhradní vůz stejné kvality? Píšete také o tom, že vůz má být běžné kvality, jakou garantuje. Pozor, SA negarantuje žlutý autobus, stewardku, nápoje, noviny ani video!
Bouchlý plech = nefunkční brzdy? Milý Slime, závady technického rázu se samozřejmě opravují hned, bavíme se o PLECHU! Když je bus v servisu tak se samozřejmě opravují i ty PLECHY, kde berete tohle info o údržbě? Že se nejezdí s každým ohnutým plechem znamená, že se na voze nedělá údržba? Navíc, když je dost busů (mimo sezonu) tak se i plechy opravují hned, ale v sezoně to nejde, musel by jet náhradnů bus, což cestující bude vnímat mnohem více, než nějakej plech...
Nevím, ale mám dojem, že SA právě ty standardy nastavuje, není snad vidět obrovský pokrok ostatních dopravců? Kdo z dopravců měl podobné služby v době, když vstupovala v roce 2004 na linku do Prahy? Asi viděl jste někdy ty staré rezavé Karosy (ano, nejezdily jen karosy, ale i vy zde přeháníte), co jezdily, všechny vozy bez servisu... kdyby SA tehdy chtěli jen nebýt horší, k čemu by pak byl veškerý servis?

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MHD ZDARMA: Díky za velmi vyvážený názor a objektivní hodnocení SA a jejího postavení na trhu, tohle se tady moc nevídá. Já nesrovnávám s ČD kvůli tomu, že tady jsme v místnosti Student agency a řeší se tady tato firma...A já tady jen a jen poukazuju na to, že ta nesmyslná adorace téhle firma ze strany fanatických příznivců je nesmysl, že ta firma není dokonalá a Jančura není Mirek Dušín, firma i majitel se chovají ryze kapitalisticky, spíš daleko tvrději než je v kraji zvykem, ale díky zvládnuté PR se pasují do role toho Mirka Dušína a matky Terezy, co nás tady všechny chce spasit a kromě věrných cestujících se celý svět spikl a chce jim v tom zabránit. Já SA neodsuzuju za to, jak fungují (včetně obouchaných busů), já jen pořád poukazuju na to, že do dokonalosti mají daleko a že není všechno zlato, co se třpytí.
A to, že nemá ani kilometr dotovaný, není naprosto důvod o něj nerýt, pokud si to zaslouží, bez dotací dneska jezdí všichni, kdo provozují dálkové linky, to není zásluha.
A mezi námi - já jezdím s ČD jen výjimečně a už mě taky dostávají ty neustálé blitky (nejen tady) o starých špinavých koženkových vagónech. Ony totiž ty nové krásné za drahé miliony pořízené vagóny nenabízejí absolutně nic víc, jen hezčí design...pokud to funguje, v zimě topí (pravda, v létě chladí, ale upřímně - nikdy jsem se ve vagóne nezpotil tak jako v autobuse), sednu si na stejně měkkou sedačku, na nohy mám stejně místa, asi je to trošku tišší, háže to se mnou stejně v závislosti na stavu kolejí...za ty desítky miliolů když srovnám reálný pokrok v pohodlí, tak ty peníze lítají komínem všechny...

A protože s dráhou nejezdím, je mi v podstatě jedno, kam moje daně jdou, nemám z nich tak jako tak ani korunu a z pohledu daňového poplatníka je mi dráha stejně šumák jako armáda, policie nebo státní správa. Nerozumím tomu, že bych měl přestat řešit SA, když někde někdo jiný dělá něco jiného blbě...? Nebo to mám chápat tak, že dokud všichi na světě nebudou lepší než SA, nesmí se o něm říct křivé slovo? Už jsem tady jednou psal, že v podstatě protí SA nic nemám, ale ty hysterické výlevy (na Vás se to nevztahuje) fanatických zbožňovatelů SA mě v podstatě pomalu natlačily do kouta jeho odpůrců, tedy ve smyslu poukazování na to, že SA nejsou bůh a ostatní nejsou póvl, hnůj a žumpa, jak říkával Miloš Zeman...Ani ten Litvin není...přesněji - není to o nic horší a míň férový podnikatel než Jančura, akorát na rozdíl od ostatních se mu odvážil postavit...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...pozor, aby zase nedošlo k omylu, JÁ jsem nikdy neřekl, že firma StudentAgency je dokonalá a bezchybná, já jen jako cestující obhajuji, že je mi jedno nějakej plech, ale když jede náhradní bus, to už mi tedy jedno není! To je abych zase nebyl zařazen mezi "fanatického žlutomila" jak se zde často píše.
(ani jsem nikdy nepsal, že je v pořádku, že se jezdilo za 50 a později za 95Kč proti spojům Asiany,m ačkoliv se mi to jako cestujícímu líbilo)
Už jsem to tu i psal, aby mi nebylo řečeno, že mi došly argumenty a utíkám do kouta!

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda: nasadit náhradní vůz stejné kvality jaký cestující čeká, toť otázka profesionality dopravce. Opravdový profík takový přistaví, kde ho vezme, to cestujícího opravdu nezajímá. Když jedu výluku MHD troskou Hotlinera, neřeším Hotlinera, ale DPP, který na svou tramvaj poslal na trať tohle...A s tou údržbou - vy asi pořádně nečtete moje příspěvky, že? Několikrát tam píšu, že ty zbouchané plechy BUDÍ DOJEM zanedbané údržby. Jde o image, nic jiného (tedy aspoň doufám, nevím odkud berete stoprocentní informace o stoprocentní údržbě SA Vy). je to obdobné jako s tou dráhou. Humus na nádraží a staré vagóny budí dojem, že tam je všechno špatně. A taky není...

A že negarantuje servis? Vždyť si na tom postavil jméno...To, že se nedá vymáhat soudně, snad ve světě boje o zákazníka nehraje roli, ne? To, že kdysi v době vstupu na trh SA nastavila nové standardy, jsme napsal taky, kdybyste to četl s jinýma než ruddýma očima.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda příspěvek 817: No to už je něco jiného...já nemám zkušenost s tím, co SA nasazuje jako náhradní autobusy, ale předpokládal bych, že by to cestující neměl kromě barvy rozlišit...to bych považoval za profesionalitu...a samozřejmě, kdybych jezdil do Brna, taky bych jel s ním za 50 a ne s Litvinem za kilo, což neznamená, že bych Litvinovi nedržel palce v jejich sporu (ale ne za své..;-)))
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a ještě přesněji - jako cestujcíímu by mi byl ten uhnotý plech asi taky šumák, pokud by mi dírou netáhlo na nohy a pazvuky mě cestou nepřipravily o zbytek nervů. Ale jako člověku z oboru a se zájmem o ten obor, což, předpokládám, je naprostá většina zde diskutujících, na mne ten ohnutý plech a orvaný bok dělá dojem, který jsem popsal výše. A právě proto nechápu, že tohle někdo odtud chce přehlížet a omlouvat.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No teď jste psal že se SA řídila při vstupu jen tím, že nesmí být horší než ostatní. Myslím, že tehdy bylo naprosto evidentní že zde byla snaha být absolutně nejlepší. Minimálně ty vozy nešly vytknout, neb byly úplně nové
Žádný dopravce nemá někde v záloze vozy, co má SA, aby v případě, že SA něco chcípne jel za něj, takže na náhradách se objevuje ledasoc, což cestující pozná hned...
O storpocentní údržbě? To jsem zase napsal kde? Storpocentní údržba by byla ta, kdyby se hned řešily i ty plechy...
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2008
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: On Litvin taky není takové kvítko, Asiana a její autobusová doprava byla jen pračka špinavých ruských peněz. Kde jinde je vyperete nejlépe, než tak, kde si můžete vymyslet obsazenost autobusu. Když přišli na Brno, tak si pamatuji jeden PR článek, že mají obsazenost cca 80%. Znal jsem skoro všechny řidiče, co tam jezdili a každý mi potvrdil, že nikdy neměl plný bus, ba dokonce přes týden jezdili s méně než deseti cestujícíma. Asiana nebyla špatná firma, ale podělala co mohla- namátkou jmenuji: Častá změna JŘ na KV (nejdřív odjezdy v celou, pak v půl, pak ve 45, pak už nepravidelně), Megabus karta byla zpoplatněná 100Kč + byla potřeba fotka! velmi malé investice do reklamy (na Terminále v KV jen stánek Letušky, ale už žádné plakáty, reklamy na koších a podobné kraviny..) Výhoda byla, že řidiči byli dobře placeni a ta motivace byla úplně někde jinde než u SA.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to jse se blbě vyjádřil, omlouvám se, když si to po sobě čtu. Myslel jsem to tak, že SA v době svého vstupu na trh dělala právě to, že nastavila ta nová měřítka...
A dneska tady spíš čtu jako obhajobu SA, že ostatní jsou ještě horší...
Jinak náhradní vůz odkudkoliv je naprostánutnost ve firmě, která provozuje cca sto vozů, s tím se holt musí počítat, tj. buď mít vlastní zálohu nebo nasmlouvanou kapacitu, já naprosto chápu jakoukoliv poruchu na cestě ale to, že by neměli záložní bus odpovídající kvality, to je u profesionála nebo jen u firmy velikosti SA neomluvitelné, to se nezlobte. Odmítám diskusi o tom, kde je mají brát. Mají je brát přesně tam, kde kdokoliv ostatní.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 15:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no s tím praním to platí naprosto obecně, autobusová doprava umí být pračka peněz JAKO ŽÁDNÁ JINÁ...Že u Rusa nějakou křivárnu tak nějak čekáme, to je zvyk, je otázka, jestli v tomto případě pravdivá, kde k tomu máte důkazy? Ono s podobnou pravděpodobností už jsem taky slyšel, že začít s holým zadkem, nakoupit na leasing desítky nových autobusů, rozpoutat megakampaň a všechno to utáhnout v oboru, kde je běžné bojovat o přežití a udržení se nad vodou, je taky krajně neobvyklé. Před SA jezdil dominantně Čebus, měl karosy za půl peněz, taky jezdil plný, neplatil stevardky a neutáhl to...je zváštní, že u Rusa za tím hned vidíme praní peněz a u Ostravaka podnikatelský úspěch...