K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 07. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 07. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quetellent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousík, Kroclov atd.:
NESOUHLASÍM!!! Zastávku U Koníčka občas používám (cca 1x týdně), moje manželka téměř denně. Navíc znám hodně dalších lidí, co ji užívají.
To bych raději zrušil zastávku u Dopravního podniku, tam nastupují revizoři.
Doufám, že se k tomu nevyjadřuje někdo, kdo tam jede 1x za uherský rok.
abonent na lince 11
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 14:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U koníčka vystupuje hodně lidí směrem do centra a směrem do Mladého a spol. zase dost lidí nastupuje. Osobně tuhle zastávku taky využívám často. Zkuste se tam někdy jet podívat
Protože 159...
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 14:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quetellent: Asi máš pravdu, sám jsem psal, že nevím, jak je ta zastávka v PD využívaná, jezdím tam poměrně často, ale téměř výhradně o víkendu. Možná by se tam mohlo zajíždět jen v pracovní dny, pokud je ta zastávka tolik využívána. Ale o tom víkendu se mi zajíždění zdá zbytečné, zvlášť když do Nádražní (mimochodem, není to v tom místě ještě Mánesova?) se obvykle dá hned odbočit, zatímco když se jede přes Průmyslovou, musí se čekat na semaforech.

Tučně=edit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 17:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska odpoledne městem projížděl Crossway LE ev.č. 229 s nálepkama "EVROPA JE VÁM NA DOSAH", normálně stavěl na zastávkách a vozil cestujícíc, nevíte někdo o jakou akci šlo?

pár z dneška


(Příspěvek byl editován uživatelem b741127.)
SOR moje značka
15Tr by si měly zahrát na Teletubbies "Je čas udělat papá" :-D
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 17:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka U koníčka slouží jednak školákům ze ZŠ Dukelská, což jsou od 6. do 9. třídy téměř všichni z Hodějovic (a Mladého? - teď nevím, jestli je tam na ZŠ také jen první stupeň), co nejdou na gympl, a jednak každému, kdo míří z Mladého a Hodějovic na Lannovku, na Senovážné a vlastně i na náměstí, protože ve všední dny než 11ka dojede na Sady, tak je každý rychlejší chodec v centru. Vypuštění této zastávky by znamenalo větší problém než byla kritizovaná trasa přes Palackého náměstí. Že by tuto zastávku nikdo napoužíval je samozřejmě nesmysl a může to říct jen někdo, kdo 11kou nejezdí pravidelně.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 19:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jezdím linkou 11 tak 3krát do týdne a u Koníčka moc lidí nenastupuje ani nevystupuje,ale zase proč ji tam nenechat to by se mohli rovnou rušit zastávky jako jsou př:Čechova,Dopravní Podnik,Marie Vydrové atd. asi když tam ty zastávky jsou tak mají asi, nějaké uplatnění budou mít všechny,tak to nechme jak je to.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 21:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zděna: Jenže o tom tu právě je řeč. Pokud tam jezdí školáci, tak asi budou jezdit jen v pracovní dny. Pokud by se ke Koníčkovi o víkendu nezajíždělo, spoj by mohl nahnat dle mého dost času (nečekání na semaforech při výjezdu z Novohradské, svižnější jízda po Mánesově a nakonec by se nějaký ten čas ušetřil na semaforech před zastávkou Nádraží, protože z Průmyslové to tam opravdu moc nepouští). Pokud by se tedy zkrátila jízdní doba spoje, pro cestujcí by už možná bylo výhodnější jet až na Sady, odkaď to mají do centra o dost blíž .

Fousik: Ty si sice s tou Čechovou a M.Vydrové děláš srandu, ale k čemu ta zastávka lidem je? Když se odsaď dalo dostat kromě nádraží i do centra, k IGY, nebo na Pražské sídliště (kde bydlí hodně starších lidí, stejně jako poblíž Čechovy), tak to smysl mělo, ale k čemu je důchodcům přímé spojení do průmyslové zóny někde na Okružní? Než abych přestupoval (s přestupníma návaznostma, jaký tu jsou ), to si snad radši dojdu na Polikliniku Jih, a odsaď pojedu přímo. 12 je teď dobrá možná na spojení k nádraží, to je vše.
Proč bys rušil zastávku Dopravní podnik? Ta je po nejkratší možné trase, takže nevidím důvod jí rušit.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4095
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 21:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zastávce DP vystupují/nastupují řidiči DP, lidé z blízké ubytovny a okolních podniků. Velké díky ode všech.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 21:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ: To je samozřejmě další důvod. Je docela využívaná. Rozhodně víc než nějaký Koníček o víkendu, nebo Vydrová celotýdenně.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 21:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedenáctku používám denně včetně sobot a nedělí (dopoledne) a nepamatuju, že by v zastávce U Koníčka nikdo nenastupoval nebo nevystupoval. Davy lidí to sice nejsou, ale přece. A v pátek nebo v sobotu tam na poslední spoj do Hodějc čeká tlupa mládeže vždy.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 22:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba Zděna tu tvrdí, že ty lidi chodí do centra, protože je to rychlejší, a do škol. O víkendu do škol nikdo nejezdí, tak k tomu centru, pokud by 11 nezajížděla ke Koníčkovi, zkrátila by se jízdní doba, takže by pro cestujcí, kteří mají namířeno k náměstí mohlo být rychlejší (a beze sporu pohodlnější) pokračovat linkou 11 až na Sady. Na Lannovku se dá pohodlně dojít z Nádraží, to snad musí být rychlejší i dnes.

Co se týká posledního večerního spoje, k tomu asi těžko něco řeknu, přiznám se, že takhle večer jsem tam snad nikdy nejel. Ten poslední spoj, pokud je tam tolik nastupujících, by mohl ke Koníčkovi zajíždět, a vzhledem k omezenému provozu IAD takto večer by snad ani nemusela být prodlužována jízdní doba a porušen takt, protože by se to i přes toho Koníčka mohlo stíhat.

Samozřejmě 11 nejezdím tak často, abych to tu mohl pořád dokola prosazovat a zpochybňovat argumenty ostatních, jen mě to napadlo, vzhledem k nízkému/žádnému využití zastávky, které jsem tam dodnes zažil.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4097
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 22:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě, rychlejší by to bylo, ale ta zastávka "své" cestující i o víkendu přece jen má...
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 23:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Senovážné nám. to z žádné jiné zastávky 11ky blíž není, vzhledem k tomu, že tam jedou linky ve směru do Rožnova, tak běžně U koníčka vystupuju a jdu pěšky na Seno a odtud směrem k nemocnici, popř. do Litvínovic atd. Takhle chytím i spoje, které bych na nádraží nestihnul a nestihnul bych je ani kdyby jela 11 na nádraží rovnou, protože by jí to z křižovatky Mánesova x Novohradská trvalo aspoň minutu a ty spoje, na které chci přestoupit, zase jedou z nádraží na Seno 3 minuty. Když se podíváš, kde 11 na nádraží staví, tak pro přestup na linky 5, 10, 16, 19 a další ve směru na Seno jsou potřeba další tak 2 min. Suma sumárum, za těch 6 min od koníčka v pohodě na Seno dojdu. Stejně tak musím nesouhlasit s tím, že na Lannovku je to blíž z nádraží - možná tak na její první třetinu, ale k Prioru tj podstatně rychlejší od koníčka. Navíc jiná trasa linky o víkendech a ve všední dny by určitě "hodně prospěla" přehlednosti MHD. Kromě toho o víkendu je jízdní doba z Hodějovic na nádraží podle JŘ i reálně pod 10 min, nemyslím si, že by to bylo tolik, aby to cestujícím nějak zvlášť vadilo. Pokud by se měla 11ka zrychlovat, tak bych se zaměřil spíše na povětný přejezd v Mladém nebo pravidelné ranní zácpy tamtéž, než na nekoncepční vynechávání zastávek. Netvrdím, že tam nastupují a vystupují davy, na druhou stranu kdyby byla tato zastávka na znamení, tak si troufám tvrdit, že by se tam stejně v 80% případů stavělo. Zkrátka takto bys možná nahnal minutu jízdní doby a mnoha lidem zkomplikoval dojíždění. Pokud někomu na té minutě záleží, tak už dávno jezdí autem.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 13:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zděna: Já tím náměstím myslel Přemysla Otakara II., kam to ze Sadů dle mého blíž bude. Že máš šanci stihnout přestup jen, pokud jdeš pěšky a nejedeš na nádraží, to už je chyba jízdních řádů. Pro mě, který odsaď pojede na Máj, bude lepší, když to pojede rovnou na nádraží, kde můžu chytnout linky 3, 5 a 12. To mi přijde důležitější, než přestup do Litvínovic. A pokud jedeš k nemocnici, přijedeš k nádraží například v 45.minutu. Ve 48 už odjíždí pětka k nemocnici. Dobře, dnes to nemusíš stihnout, ale po zkrácení jízdní doby by tohle možné bylo.

Koníček-Prior je asi 600 metrů, Nádraží (stanoviště linky 11 směr Pražské sídliště)-Prior je nějakých 655 metrů. To není zas tak podstatný rozdíl.

O nějaké velké změně trasy není žádná řeč, jde jen o vynechání zastávky. Stejná situace je teď u linky 8/12, o víkendu žádný spoj nejezdí do zastávky Nové Vráto-Okružní, a místo toho dojde k obsloužení Husovy Kolonie.

Ač se mi i dál zdá, že by to takhle bylo lepší, netrvám na nějakém prosazení, jen by to (alespoň mě) přineslo zlepšení.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Argumentů kolem Koníčka je tu teda dost. No, snad až bude ta nová poloha zastávky přímo u koně a pro všechny linky, budou spokojeni všichni. Včetně lidí z Mladého, neboť odtud je Senovážné náměstí už jen kousek, nehledě na to, že si budou moci přestoupit na víc jak 10 linek, kterou tam tu jednu stanici budou moci dojet. K Prioru to bude taky blíž.

...kde bydlí hodně starších lidí, stejně jako poblíž Čechovy...
Tohle je pěkné. Takže důchodci jezdí hlavně za důchodci?

No, smysl linky 12 je spíš odvézt lidi do velkého přestupního terminálu. Náhodou, přímé víkendové spojení ke hřbitovu řada z nich možná ocení i víc než jízdy do Pražského sídliště.
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 21:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář: odvézt lidi do velkého přestupního terminálu - co myslíš tím velkým přestupním terminálem??
Protože 159...
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 22:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je pěkné. Takže důchodci jezdí hlavně za důchodci?
A ty chceš říct, že to tak není? Ale to je přece jedno, jde o to, že dřív linka měla smysl a alespoň trochu se vůz zaplnil, dnes tomu tak není.
Jak říkám, radši kousek dojdu pěšky, a pak se téměř kamkoli dostanu bez přestupu, než abych jel linkou 12 s hodinovým intervalem, svezl se dvě zastávky a pak čekal 20 minut (v lepším případě) na přestup.

Mě zase přijde pěkné nazvání přednádražního prostoru přestupním terminálem .
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 22:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím, že uvažovaná nová poloha zastávky U koníčka bude snad ku spokejenosti všech, k mé tedy určitě. Ti, co se potřebují dostat z Mladého k nádraží za 6 a nikoli za 7 minut ale budou možná nespokojeni i poté .
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 00:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to pravda. Důchodci jezdí v hojné míře za důchodci na tuhoškempink. To nemůže nikdo popřít. Ale jezdí samozřejmě i jinam. To je taky fakt.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 12:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tuhoškempik
co mohu dnes udělám zítra, protože to udělám líp než včera.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 18:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 11:
Dneska jsem se svezl linkou 11 ke Koníčkovi, jediný jsem vystupoval, nenastupoval nikdo. Kdyby někdo měl pochyby, můžu napsat, že se jednalo o spoj směrem do Hodějovic s odjezdem z nádraží někdy v 15:39. Možná je to jen náhoda, možná se potvrdil můj názor, navrhuju dále to neřešit.

Linka 12:
Svezl jsem se spojem v 10:46 od Aspery, abych zjistil, jaký ta linka má smysl. V úseku od Aspery k nádraží jeli (nepočítám sebe) tři lidi. V úseku od nádraží na Okružní jelo nějakých 7-8 lidí, tuším, že všichni nastoupili na nádraží a vystoupili až na Okružní, takže by mohli jet linkou 8, kdyby v tom úseku o víkendu nebyla zrušena. V tomto úseku již přesná čísla nemám.

Zastávka, počet vystupujcích/nastupujcích
Aspera 0/1 (nepočítám sebe)
Vydrové 0/1
Čechova 0/1
Nádraží 3/6-8
V neuvedených zastávkách 0/0

Omlouvám se za další příspěvek, je to pořád dokola, jen to podle mě chtělo přesná čísla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62809
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 19:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:
Co kdy kolem Koníčka jezdím, cestující tam stávají.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 19:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Odvézt do velkého přestupního terminálu znamená zavézt na vlaky, autobusy nebo jiné linky MHD. Je to přechodový stav, samozřejmě podle plánu se lidi z Havlindy za pár let dostanou bez přestupu kromě nádraží i do centra, i přímo na náměstí, a v kratším intervalu. Jasně, že to teď není světové, ale kdo chce tvrdit, že tou linkou 12 jezdilo dřív z Havlindy nějak moc lidí, je na omylu. Co na tom, že dřív se autobus alespoň trochu zaplnil, jak tu tvrdí Kroclov, když spousta sedaček byla pořád prázdná, a to i ve špičce (jindy by to ještě šlo přehlídnout).

Kroclov: Důchodci mají podobné potřeby jako normální lidi, kromě cest do práce. Jezdí na nádraží, do nemocnice, za kulturou, na hřbitov, za vnoučaty, ... Nevím, proč by měli zrovna jezdit za důchodci a ještě by kvůli tomu měla být trasována linka jako hlavní důvod. Hlavním důvodem přetrasování byla zřejmě absence podobně slabého přepravního vztahu na druhé straně města, jinak věřím, že by to na Sady dál jezdilo. Stejně jako u Rudolfova to ale nepovažuju za diskomfort. Z nádraží do centra se dá dostat často prakticky po celý den v průměrném intervalu kolem 2 minut.
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 09:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov : důvod prázdné 12 mezi Nádražím a Okružní je právě v nesmyslné konkurenci s prázdnou kloubovou 8. Zatímco 12 jezdit aspoň někdy musí (kvůli obsluze Husovy Kolonie) u 8 to neplatí (na Rudolfovské jezdí 1). Stejně jako o víkendech by to zvládla v daném úseku 12 sama i v pracovních dnech (po zprovoznění viaduktů se navíc trasa zkrátí - viz generel). Na 8 by stačilo několik málo spojů ráno kolem 6. a odpo kolem 14. Pak by bylo možné 12 protáhnout až na Strakonickou. Je opravdu zvláštní, jak některé neefektivní linky přežívají a jiné vytížené se rozbíjejí (1). Jistě někdo přispěchá s argumentem, že po omezení provozu mezi Rudolfovem a Nádražím (od. r. 2012) se 8 více naplní, což si nemyslím, neboť lidi z N. Vráta těžko budou chodit ke křižovatce Okružní - Rudolfovská a ve zbytku trasy jezdí jen jednotky lidí. Při těchto absurdních dualitách (Okružní - Nádraží, jednak přes Hus. Kolonii, jednak přes Rudolfovskou, nebo v přípravě M. Horákové - Výstaviště, jednak přes Oskarku, jednak přes park)se není co divit, že schází peníze a vymýšlejí se krátkozraká řešení typu minibusy. Mimochodem, kde jsou ty slíbené noční linky za běžné jízdné ?
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 20:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

173 má novou CVR na "Dlouhalouka.cz"
162 má po nehodě novou SPZ 5C7 3286
Protože 159...
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 21:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen skromný dotaz - je to způsobeno "Generelem" nebo vnějšími vlivy že se pravidelně v pondělí (a to není jediný pracovní den) od začátku září stávájí ulice ČB parkovištěm - Senovážné/Na sadech/Husovka.

PS: už mně začíná s.rát čekat 25 minut na 6 u Motoru směrem do města. Hlavně že jsou "páteřní a "nepáteřní" linky když to všechno stojí na Sadech/Senovážné a pak nemá co točit zpátky. Už mně to fakt s.re když na Mercury dobíhám SA aby mně nepropadla jízdenka. Ale na druhou stranu mívá SA zatím mírné zpoždění, protože Máneska od ČK je taky trochu v

PS: co se dnes dělo na Strakonické od Interšparu k zužení na mostě to nemělo chybu. Jsou kurňa taky v ČB normálně průjezdné silnice ve špicce???

PS: cestou od Mariánského nám. k VŠE jsem v koloně napočítal cca 6x 3, nepočítaje to co stálo na Husovce. K čemu je potom páteřní takt, když z konečné na Máji 30 minut nevyjede ani kolo??? Nebo že by tam stály zálohy

(Příspěvek byl editován uživatelem nekran.)
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodně lidí ještě nejezdí otevřenou Čechovkou, tak na Mladý o.k. jen by to chtělo otevřít zavřený most a pak paráda
co mohu dnes udělám zítra, protože to udělám líp než včera.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 07:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolte, abych vám popsal, jak se cestuje v té nejpáteřnější lince, kterou by (podle většiny) bylo nejlepší omezit...
Včera jsem čekal na Jihočeské univerzitě, někdy kolem 16:30, na zastávku se nevešli lidi a museli čekat za ní na parkovišti. Raději jsem pro cestu do centra zvolil linku 7 s přestupem, protože do několika následujcích spojů trojky bych se asi nevešel. Kolem 14.hodiny směrem na Máj vždy narvané a až k Výstavišti se čeká v koloně, interval snad ještě nikdy nedodržen. Ve špičce se běžně na trojku čeká i přes 10 minut. Komfortní spojení . Jen mě zaráží, že se vždycky najde někdo, kdo bude nadávat, ale že máme stejný interval jako Rožnov (což rozhodně nepovažuju za součást města), nebo Rudolfov, to už tu nikdo řešit nebude.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.83.234
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 15:41:39    Odkaz na tento příspěvek  

kroclov: ty nepovažuješ rožnov za součást města?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 16:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamilos: Ne, nepovažuju. Byl jsi někdy na čapkárně? Mě to moc město nepřipomíná, je to tam prázdný i za špičky. Viděl jsi tam víc než tři lidi?
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.83.234
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 17:04:37    Odkaz na tento příspěvek  

kroclov: tak já ti nevim,ale určovat části města podle toho kolik lidí zrovna potkáš ve špičce je dost zcestný...
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.17
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 17:21:55    Odkaz na tento příspěvek  

Dámy a pánové!
Nevím proč zde vše házíte na MHD, myšleno tím zpoždění spojů, když za vše většinou může silný provoz osobních aut. Je tedy pravda, že spousta lidí než aby si vyzkoušela nový systém MHD, tak vsadila na svého plechového miláčka. ale podstatné je to, že město neucpává MHD, ale osobáci. Jsem tuhle seděl v socce a jedna paní říkala, že je to strašně ucpaný, že příště raději pojede autem, že to prý bude rychlejší a levnější
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 18:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov
Si mi k smíchu, že Rožnov nepovažuješ jako součást města. Ráno z Rožnova ve špičce je plná linka č. 5 už od zastávky A. Staška. A na J. Buděšínského je tam už k nehnutí!! Tak nevím co si tady zase vymejšlíš! Odpoledne je pravda, že to je slabší, ale zase kolem 18 - 19 hodiny se všechno do Rožnova vrací a zase to jezdí trochu víc plnější.. A nezkoušej mě přesvěčovat, že to není pravda, když nejsi ŘOŽNOVSKEJ!


Pro ostatní který ještě trochu zajímá MHD a vozy. Tak na Citelis ev.č. 173 se nalepila nová CVR na dlouhou louku. CVR je dvou barevná na každým boku jedna barva.. Na oknech na boku za řidičem, si myslím, že je zbytěčná, protože na celých oknech je jeden nápis. Teď si nevybavím jakej, ale je to něco s Alíkem.
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 19:00:22    Odkaz na tento příspěvek  

Tak na AN (v přízemí u prodejny DP i ve druhém patře) už měsíc nejdou info tabule o odjezdech městské. Pořád tam visí stejná informace o tom, že "systém rozpoznal chybu..."
Jinak pondělky jsou strašný, a až začně pršet, bude ještě hůř... Krom Sadů i Strakonická, nyní i Nádražní.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: u 8 to neplatí (na Rudolfovské jezdí 1) ... pouze do převodu linky 1, pak už to tak nebude a linka 8 tam bude vozit víc lidí (protože k Pile toho zřejmě pojede míň).

Pavell: lidi z N. Vráta těžko budou chodit ke křižovatce Okružní - Rudolfovská ... ale budou, je tam ta ubytovna a pouze zbytek lidí z východní části NV bude závislý na lince z Rudolfova.

Nekran: Taky mě ta auta v centru s.rou, ale prý s tím začne brzy magistrát bojovat.

Kroclov: Ano, Čapkárna je náves. Ne podle MHD, ale podle toho, jak to tam vypadá. Na první pohled určitě, aspoň do té doby, než se zpozorují tabulky ulic nebo domů s názvem města. Tuším, že ještě za války to nepatřilo k ČB. Tak se nedivme. Porovnejte třeba s návsí v Boršově nebo ve starém Vrátě. Jediné, co na rožnovské návsi připomíná město, je trolejové vedení.

Rejpalnadruhou: město neucpává MHD, ale osobáci. Přesně tak, to nechť si všichni uvědomí a nebudou kydat hnůj na MHD. Ta za to nemůže. Může ta to pohodlnost těchto lidí anebo jejich zvyšující se životní úroveň.

Kroclov: na zastávku se nevešli lidi a museli čekat za ní na parkovišti... protože do několika následujcích spojů trojky bych se asi nevešel. Ano, taky tam jezdím do Branišovské, takže dávám za pravdu. Doporučuji všem ostatním, co hážou špínu na páteřní linky.

(Příspěvek byl editován uživatelem výhybkář.)
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při těchto absurdních dualitách (Okružní - Nádraží, jednak přes Hus. Kolonii, jednak přes Rudolfovskou, nebo v přípravě M. Horákové - Výstaviště, jednak přes Oskarku, jednak přes park)

Jaké duality? Společně to snad nejezdí. Z Okružní se jede přes Husovu kolonii jen o víkendu, kdy se zase nejezdí přes Vráto. Těch pár spojů, co jsou tam kvůli Slévárenské, by mě netrápilo. Těch je míň i než na známé 14. To pak jsou ale duality třeba i v úseku Družba - nádraží, a to je taky špatně?

Co se týče Rošického, takže je tedy lepší ukončit přípoj ze Zavadilky hned na Horákovce? Aby to pak nejelo přes Talicha, ale lidi jezdili parkem?
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 05. října 2011 - 10:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhybkář : ne je lepší nevymýšlet nesmysly a zachovat současný vyhovující stav.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2010

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 19:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Povedla se mi skvělá věc: 57 zase s černýma rámečkama světel díky DP, ještě někde sehnat znaky Škoda a může jít třeba na pomník.
VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Škoda 21Tr 4ever.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 21:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

57 zase s černýma rámečkama světel

Už přes měsíc..
Budějovické trolejbusy -> bez komentáře prosím..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.14.13
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 07:52:04    Odkaz na tento příspěvek  

Rožnov nám prosím nechte na pokoji. Jo, nějaké statky tam jsou, ale tak snad už je to docela dlouho součást města a nezaslouží si označení vesnice.

MZ: Co kdy kolem Koníčka jezdím, cestující tam stávají. To jo, ale taky sedí na lavičce, vykuřují (kdopak ví, co) a pozorují kolem jedoucí jedenáctky ... viděno opakovaně tam pod tou střechou

Vrtule: Chtělo by to otevřít modrý most a zavřít parkoviště na náměstí. Hned dva důvody pro omezení zácp - možnost objetí kritických úseků a možnost nechat auto doma, protože v centru nezaparkuji.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 08:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek : souhlasím, jedině radikální omezení parkování v centru může vyřešit zácpy.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 09:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za vše většinou může silný provoz osobních aut
Pokud vedení města není schopné občanům nabídnout lepší alternativu, nemůžeme se divit.
Každá dopravní stavba za poslední roky obvykle situaci ještě zhorší. A o písničku o vyhrazených pruzích pro autobusy už slýcháváme přes deset let...

prý s tím začne brzy magistrát bojovat
Předpokládám, že opět vytáhne rozšíření parkovacích zón, aby se mohly protéct nějaké peníze skrz spřátelené firmy...
Parkovací zóny by podle mne měl spravovat složka DP.

Porovnejte třeba s návsí v Boršově nebo ve starém Vrátě
Nevšiml jsem si, že by byly v Boršově paneláky...
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 09:33:41    Odkaz na tento příspěvek  

ty zácpy Na Sadech jsou způsobeny poloviční kapacitou Nádražní (uzavírka v souvislosti s malými viadukty na IV.TŽK). Řidiči nechtěj čekat tam, hledaj jinou cestu. Vyhrazené pruhy po vzoru Rudolfovské raději néé.
Quetellent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 12:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Každá dopravní stavba za poslední roky situaci ještě zhorší.

Nikoliv dopravní stavba, i když i ty mají své mouchy, ale stavby obchodních, administrativních a obytných center. A chystají se další, např. Dlouhá louka (sodovkárna), Modrá hvězda.

Rožnovský Bořek a další

V okolí náměstí Bratří Čapků je od r. 1990 vyhlášena vesnická památková zóna. Takže Rožnov je podobně jako Haklovy Dvory a České Vrbné vesnice ve městě.
abonent na lince 11
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 16:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do 2.10. se zkoušelo vypnout semafory na Rudolfovské/Vodní, s tím, že se uvidí, jestli to bude pro provoz lepší, než když fungují. Jak to dopadlo? Myslím že stále nejdou, takže bez nich je to asi lepší .

Houmr: A byl jsi v Poříčské ulici (poblíž ŽST)? Myslím že se to dá nazvat panelákem.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevšiml jsem si, že by byly v Boršově paneláky...
Taky se nemluví o panelácích, ale o náměstí Bratří Čapků a jeho blízkém okolí.

Nikoliv dopravní stavba, i když i ty mají své mouchy, ale stavby obchodních, administrativních a obytných center.
To je relativní. Zájem o nové centrum sníží zájem o stávající centra. Takže dojde k rozmělnění a celkově se toho zase tolik nezmění. Samozřejmě to pozitivní rozmělnění není tak vidět jako to jedno lokální zhoršení situace.

Quetellent: No já si hned říkal, že na té vesnici něco bude :-)

Kroclov: Konečně na to přišli. Vyhozené peníze. Možná by to pomohlo i jinde - třeba zavést přednost zprava :-)
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:35:08    Odkaz na tento příspěvek  

pořídit semafory a pak je vypnout - to je možný jenom v ČB. Nebylo by lepší je lépe nastavit? A zakázat levý odbočení od mlékárny do Dobrovodský - jezdit to Vodní ulicí?
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by lepší je lépe nastavit?
To tady nikdo neumí. Taky proto jsou dost často uměle vytvářené kolony. Příklad - Senovážné náměstí, odbočování vlevo do Žižkovy. Další příklad - Rudolfovská. Nebo třeba taky MHD dost brzdí levé odbočení do Branišovské. Přitom zrovna na té křižovatce je kolona jen z jednoho směru. Tak musí být někde chyba.
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 08:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se nemluví o panelácích, ale o náměstí Bratří Čapků a jeho blízkém okolí to máš sice pravdu, ale spustilo se to touto větou:
ale že máme stejný interval jako Rožnov (což rozhodně nepovažuju za součást města)

a gardovalo
Ráno z Rožnova ve špičce je plná linka č. 5 už od zastávky A. Staška. A na J. Buděšínského je tam už k nehnutí
bohužel někdo přehodil výhybku a svedl diskuzi k Čapkárně, přestože Rožnov není jen Čapkárna...

Za nejlepší ukázku toho, jaké zajmy považuje za prioritu vedení města je budoucí administativní centrum Dlouhá louka naproti Živitelce. V dávné minulosti byla v plánu mimoúrovňová křižovatka. Kdyby dneska stála, bylo by o jeden velký dopravní problém ve městě méně.
Pozemky pod parkovištěm a budoucí administrativní zónou byly dlouho státní a tedy dobře dostupné.
Až jednou pozemky koupil jakýsi investor a město mu vyšlo vstříc změnou územního plánu a odpískáním té mimoúrovňové křižovatky. Administrativní centrum přecejenom na oko město nebude stát nic na rozdíl od mostu a proto má přednost před řešením dopravní situace...

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 08:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: asi z toho centra nic nebude a doprava se bude dál utápět v zácpách.

Místo obchodního centra nadělal investor jen dluhy
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 10:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Edit: Tím nechci říct, že by stavba centra vyřešila dopravu. To v žádném případě. Už při první zmínce o tomhle projektu mně jímala hrůza.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 16:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Ale mně fakt nešlo zrovna o počet spojů, šlo mi jen o Rožnov a jeho přirovnání k vesnici. To snad z kontextu vyplynulo. Ano, přehodila se výhybka, ale to se snad smí a kdo jiný by to tu měl dělat .

Nikdo snad nechce omezovat pětku v Rožnově. Spíš se naráželo na to, že u univerzity by toho mělo být víc, což při zácpách není. To nikdo nepopírá.

Co se týče křižovatky u výstaviště, dva ambiciózní projekty a nakonec nebude nic. Situace stejná jak před 30 lety, jen ten počet aut je asi třicetinásobný...
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Výhybkář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2011

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 16:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba někoho časem napadne, že parkoviště na Dlouhé louce je celkem dobrý prostor, kam uklidit ty ranní kolony z Husovky. Aneb v ranní špičce povinně auty zakroutit přes to parkoviště, tam ať si stojí tu frontu a Husovka zůstane volná pro MHD Proti těm obřím projektům to nebude stát ani milion a efekt dobrý.
Ne vždycky se jezdí přímo.
DPMČB = dobře projedu městem České Budějovice.
DPMČB = dejme přednost moderním častým busům.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Jen mě zaráží, že se vždycky najde někdo, kdo bude nadávat, ale že máme stejný interval jako Rožnov (což rozhodně nepovažuju za součást města), nebo Rudolfov, to už tu nikdo řešit nebude. Kolik má linka 1 konečných a kolik má linka 3? Jak dlouhá je linka 1 narozdíl od linky č. 3? Jel jsi vůbec někdy nějakou jedničkou?
Btw, stejný interval? Proč mezi 7 - 8 jede z Máje A. Barcala nějakých 32 spojů a z Rudolfova, dohromady ze všech konečných jenom 6 spojů?
Protože 159...
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, nástupní u kostela jde konečně do finiše, v pondělí už má být v provozu. Akorát mám takový pocit, že vozy budou stát jedním kolem v silnici, ale což..
+ jedna večerní smutná 159.

Protože 159...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se líbí, jak si tu všichni obhajují dopravu tam, kde bydlí Část autorů generelu bydlí na Máji, takže je jasné, kde se bude jezdit nejvíc. A nic to nemění na tom, že přeplněné trojky jsou jevem cca 8 měsíců v roce. Tím samozřejmě na linku 3 nenarážím, jen mě trošku začíná štvát neustálá argumentace univerzitou, jejíž obsluhu bych v městě nebral jako prvořadou, viz jiná města s mnohem lépe vyřešenou obsluhou univerzit v podobě špičkových linek, posilových spojů a linek...

Ale třeba co mají říkat lidé z Nemanic, jakožto jediné městské části, která nemá přímé spojení do nefrekventovanější zastávky ve městě a přestupního terminálu... Místo toho dvojkou dojedou dřív na liduprázdné oblasti kolem Papírenské, případně na Čapky, kde přivezením vzduchu doplňuje slušně obsazovanou pětku.
Pak se tu dočítám, že nejsilnější přestupní vazby jsou mimo jiné i v relaci Nemanice - Nádraží. Tak proč proboha musí ta dvojka jezdit tak, jak jezdí? Toho, kdo tohle vymyslel, bych nechal denně běhat ze Senovážného k nádraží ve špičce pěšky. Touhle zcela jistě "systémovou" úpravou se z dvojky stal paskvil a napaječ zejména linek směřujících z nádraží od Pošty a Sadů. Od DK dál tahle linka nemá absolutně žádný smysl. Nechci tu krafat jako někteří teoretici, několikrát jsem si v tomto úseku udělal malý "průzkum", který potvrzuje moje slova...
Mmch. probíhal (a možná ještě probíhá) méně rozsáhlý přepravní průzkum. Že by se opět dělal nějaký "průzkum", na jehož základě nějaká partička nejlépe z Prahy bude řešit MHD v ČB? Jen tak dál, zřejmě je poptávka po MHD čím dál vyšší......
Dokud je pár skutečných přátel, nepotřebuju Facebook....
Některé lidi prostě asi nikdy nepochopím.

Proč? Proto....
Flanagan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 21:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je tady za nesmyslné návrhy o vynechávání nebo rušení zastávky U koníčka na 11 ?! Pokud je mým cílem na cestě do centra hlavní náměstí, Senovážné náměstí, Lannova třída a okolí prioru, DDM a především Poliklinika JIH vystupuji - stejně jako každý jiný - U Koníčka. Zastávka na nádraží je pro cestu na Lannovku a přestupy směrem k nemocnici naprosto nepoužitelná, vzhledem k velké přestupní vzdálenosti. Zkuste si tyto trasy projít pěšky s výstupem u koníčka a naopak s přestupem u nádraží nebo jízdou až na sady. Možná budete překvapeni. A taky připomínám, že už se mi stalo, že když mi ujela 11 na sadech, tak jakmile je trochu víc zacpaná Rudolfovská, dá se ten samý spoj stihnout u Koníčka. Pro ty co si myslí, že U koníčka nikdo nenastupuje, doporučuju stát tam ráno mezi 7 - 8 a odpoledne mezi 13 - 16 hod. Jako občan Hodějovic nepoužívám pro cesty do města, tedy i do práce jinou zastávku.
Flanagan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 21:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ještě chci dodat, že předpokládám, že po úpravě přednádražního prostoru a zřízení zastávek před magistrátem U Koníčka bude 11 jezdit Novohradskou až tam a zatočí do Žižkovy, kde následně zastaví na zastávce a poté pojede k nádraží. V opačném směru bych asi ponechal původní zastávku na svém místě, vzhledem k tomu, že by byl asi problém levého odbočení z nové zastávky U Koníčka těsně před přižovatkou, i když v případě zřízení preferenčního pruhu a "tramvajových oček" by to asi šlo.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 22:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ke křižovatce u Výstaviště - nepomohl by tam místo drahé mimoúrovňové křižovatky prachobyčejný kruhák, jako u Glóbusu? Místa je tam dost.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 23:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty, co to ještě trochu zajmá... 173 s novou reklamou dnes na 15.

DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.