K-report
 

Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 10. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 10. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 01:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně si myslím že zdražit jízdné by se mělo, ale jen v doplňkovém prodeji u řidiče, bývalo dobrým zvykem že tento prodej byl opravdu jako nouzovka, nyní si z nás řidičů dělá více jak polovina cestujících pojízdnou trafiku. To pak vede i třeba ke spoždění, protože přijde pět a více lidí pro lístek a že by měli připravené třeba drobné, o tom si můžeme nechat zdát. Je to čistě můj názor tak mě za něj prosím hned neukamenujte
Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Peťan299
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 10:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel za zdražení nemůže ani řidič, ani široká veřejnost, ale pár jedinců, kteří Liberec v letech minulých významně tunelovali. Momentálně je situace v našem městě kritická, zadluženost astronomická a na jednu stranu se jim ani nedivím, že hodlají naši radní zdražovat - oni MHD nejezdí! Už to jsou zoufalé činy. Zdražením a zároveň omezením některých spojů přijde podnik o dost zákazníků a ještě víc stoupne již tak vysoká "jízda na černo". Bohužel nafta se platit musí, zaměstnanci taky, el.energie jakbysmet. I tyto ceny neustále stoupají. Kde vzít peníze a nekrást? Rozkradeno již je vše.... Vše spěje k tomu, že se město DP zbaví úplně, třeba i s tramvajema. Takhle to přeci dál provozovat nejde. Předpokládám, že teď bude zákl.jízdenka ( papírová ) za 20 Kč, do JBC za 25 a u řidiče bych to dal vše za 50 Kč - to souhlasím s "Irisbus364". Dnes jsou všichni tak zpohodlnělí, že přemýšlet aspoň trochu dopředu a nakoupit si do zásoby nějaké jízdenky v trafice je bohužel pro mnohé holou utopií. Pak si nakupují jízdenky u řidiče - i na Fugnerce a třeba i pětistovkou. Stává se mi to poměrně často. Stejně si ale myslím, že i kdyby jízdenka stála u řidiče 50 Kč, tak budou chodit furt a pak se strašně divit a nadávat na řidiče, že je to zlodějina. Nechápou význam a důvod doplňkového prodeje jízdenek u řidiče. Přál bych si jen, aby si cestující veřejnost nestěžovala a nekamenovala řidiče, že to jízdné je nehorázně drahé, že spoje přeplněné, vozy staré, aby si uvědomili, že 99 procent řidičů s tím vším co se tady děje taky nesouhlasí, aby nenadávali jim, ale odnesli si své nářky přímo na radnici. Bude hůř, šetří se opět na nesprávných místech.

(Příspěvek byl editován uživatelem peťan299.)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 12:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přál bych si jen, aby si cestující veřejnost nestěžovala a nekamenovala řidiče, že to jízdné je nehorázně drahé, že spoje přeplněné, vozy staré, aby si uvědomili, že 99 procent řidičů s tím vším co se tady děje taky nesouhlasí, aby nenadávali jim, ale odnesli si své nářky přímo na radnici. Bude hůř, šetří se opět na nesprávných místech.

Vyznělo to jako narážka na můj předchozí příspěvek. Vždyť já nenadávám vám řidičům, ale právě těm jedincům, kteří za to mohou.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 16:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tady jeden TO RÁD v podání 428:

Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mne zajímalo, co na to pivovar Konrád, kdyby viděl jak vypadá jeho reklama, já bych za tohle tedy neplatil. I když nevím, třeba už platnost skončila a vzhledem ke krátkému životu Karosy se už reklama neloupe.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 7-2009

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Ta už je asi opravdu po sezoně, divil bych se, kdyby si ji platili tak dlouho.

Co se týká zdražení, souhlasím s Irisbus364 i Peťan299, u řidiče za 50, když týdně prodám v buse jízdenky za 1000 Kč, není to doplňek. Jinak když si lidi poříději kartu, budou mít jízdenky stále stejně drahý, nevidím v tom problém, papírový ať se klidně zdraží.
Grupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukal jsem, že tlačítka poptávkového otevírání dveří v sorkách konečně budou k něčemu - dělají se z nich tlačítka STOP a samotná tlačítka STOP se likvidují
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Grupi: Proč to dělat jednoduše, když to jde liberecky. Kdyby se radši zlikvidovaly jenom ty tlačítka poptávkového otevírání dveří a stopky by se nechaly, možná, že by to bylo i jednodušší.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Davelbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K jízdnému u řidiče za 50 Kč - v letních měsících jsem byl nucen si zakoupit jízdné u řidiče, jelikož jsem nepočítal s tím, že MHD pojedu a věřte, že pokud by byla poblíž otevřená trafika, tak si jízdenku raději koupím tam než u řidiče a to nikoli kvůli tomu, že by mě vyšla o 4 Kč levněji, ale především proto, že pak nemusím zdržovat při nástupu a nezaměstnávám zbytečně řidiče. Osobně jsem si jednou letos v létě kolem 22. hodiny místo u řidiče koupil jízdenku na terminálu v automatu, jenže když člověk nastupuje jinde, tak tuto možnost nemá. Celkově jsem u řidiče nakupoval za léto asi 4x. Občas prostě nastane situace, kdy cestující nemá jinou možnost. Může například jít na spoj s tím, že si koupí jízdenku normálně v trafice, jenže nestíhá (jistě, je to jeho blbost, ale komu z vás se to nikdy nestalo?) či je spoj o něco málo nadjetý a pokud musí člověk jet, opět mu nezbývá nic jiného než nákup u řidiče (výjimku samozřejmě tvoří linky 5 a 11, kde jsou automaty).

Chápu samozřejmě to, že si na to dost lidí zvyklo a dělá si z řidičů pojízdnou trafiku, pak bych byl stejně naštvaný jako vy a to hlavně v případech, kdy platí bankovkami. Ale zkuste se, prosím, na to podívat i z jiného pohledu, který jsem výše popsal. A pakliže by opravdu mělo dojít z těchto důvodů ke zdražení jízdného u řidiče, udělal bych to jen do 20. hodiny - tedy do doby, kdy se dá na většině míst zakoupit papírová jízdenka a ostatně tu máme i SMS jízdenku. Možná by stálo za to zauvažovat nad tím, zda nezměnit podmínky její platnosti či ji více propagovat. Jestliže papírová jízdenka stojí 16 Kč (resp. 20 Kč u řidiče) a platí 40 minut a SMS jízdenka stojí 20 Kč a platí 60 minut, co bude pro lidi výhodnější? Samozřejmě nákup u řidiče, kolik lidí cestuje MHD více jak 40 minut a vyplatilo by se jim tedy překonat lenost a poslat SMSku, za kterou by platili stejnou cenu? Co snížit o něco cenu SMS a zároveň ale zkrátit i dobu její platnosti? Ovšem pro to, aby se to lidem vyplatilo by nemohla stát třeba 18 Kč, ale aspoň těch 16 Kč a dejme tomu na 25-30 minut, což postačí i na "okružku" linkou 25 z Fügnerovy přes Ruprechtice zpět na terminál a byl by to tedy na drtivou většinu cestování naprosto dostatečný čas...
Nobody is perfect. I am Nobody.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 23:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

což postačí i na "okružku" linkou 25 z Fügnerovy přes Ruprechtice zpět na terminál a byl by to tedy na drtivou většinu cestování naprosto dostatečný čas...

A co na mnohem delší linky typu 14, 22 nebo na vůbec nejdelší linku 16 na které trvá jízda až na konečnou 43 minut podle jízdního řádu (tzn. hodina ) Na drtivou většinu linek to sice stačí, ale proč riskovat, že ?
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Irisbus364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 02:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davelbc: Samozřejmě, občas nastane situace že se člověk rozhodne jet mastnou tyčí a třeba zjistí že nemá lístek navíc a je již večer, tudíž není šance si koupit jízdenku jinde, to se dá pochopit, ale jsou případy kdy v pravé poledne na Fügnerce přijdou cestující pro lístek jeden s dvoustovkou a druhý s pětikilem a to mi hlava nebere, obzvlášť proto že je zde otevřen jak předprodej tak i trafiky. Proto bych toto jízdné které je u řidiče klidně zdražil! Děkuji všem kteří semnou souhlasí. Přijde mi totiž, že v dnešní době je řidič autobusu vnímán lidmi spíše jako služka a póvl, co pamatuji byl pro mě tento člověk vždy autoritou, a nikdy jsem si v MHD nedovolil to co dnešní mládež a bohužel i někteří dospělí, což vyvolává otázku kdo vlastně může za to že se k nám lidi takto chovají?. Neříkám, né všichni se chováme vždy perfektně ale když někoho slušně upozorníte aby Vám nestál a nebránil ve vyhledu v pravo a on Vás pošle do v slušnějším případě, a s dovětkem že jsem hulvát, nemám nikde zastání, a to mě štve.
Pro Lbc_4ever: Pomalu a jistě se začíná kompletovat 505, myslím že se máš nač těšit

(Příspěvek byl editován uživatelem irisbus364.)
Řidič: konečná vystupte! Ozve se: když už, tak paní Konečná prosím vystupte!
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 09:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

368 dostala CVR "Cerberos.cz"
(Mmch docela pěkná.)
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Davelbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 13:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irisbus364: Pak ovšem opět ti slušní dojedou na ty špatné... Ale já se tomu nedivím, málokdy nastane situace, kdy by to bylo obráceně. A o tom to celé je.
Nobody is perfect. I am Nobody.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irisbus364: Není na kabině řidiče napsáno Jízdné plaťte drobnými mincemi nejvýše v hodnotě 50 Kč?
ad. 505: Opravdu se těším!



Jinak fotka 368 pro všechny:



Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 00:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nákup jízdenek u řidiče na Fügnerově, Nádraží či jinde v centru je hloupost, to ano, ale co pak má dělat člověk, který chce jet autobusem třeba z takových Kateřinek? Jistě máme SMS jízdenku, ale uvědomme si, že:
* ne každý má u sebe dostatek kreditu, nabitou baterku a někteří ani nevlastní mobilní telefon
* mnoho lidí nemá povolenou službu Premium SMS (z bezpečnostních důvodů, na služebním telefonu apod.)
* turista či jiný náhodný cestující se nemá šanci o SMS jízdence a způsobu jejího nákupu vůbec dozvědět, leda v autobusech (kam už většinou vstupuje s jízdenkou) a nebo v jízdním řádě, ale pouze malými písmenky úplně dole
* neexistuje možnost zakoupení SMS jízdenky pro děti
Z těchto důvodů se domnívám, že SMS jízdenka by měla být rovněž pouze doplňkovou službou.

Jízdenky u řidiče nezdražovat, ale neprodávat je na zastávkách, kde je možnost zakoupení papírových jízdenek (pro rozšíření těchto lokalit by však bylo potřeba umístit automaty na jízdenky i na další frekventovaná místa - Šaldovo nám., Košická, Dobiášova, Na Kačírku, Kunratická sídl., Stodolní, Botanická-ZOO, Vrchlického, Ruprechtice nám. i sídl., Františkov škola, možná Horní Hanychov a další. To je však nejspíš finančně neúnosné.)
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 07:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vysvětlit turistům (nejlépe trojjazyčně), že někde si u řidiče jízdenku koupit mohou a jinde nee, je jednodušší než univerzální SMS? Každý se může dostat do situace, kdy skutečně nemá drobné do automatu či ten mu je nežere. Takže zdražení doplňkového prodeje vidím jako vhodné upozorňovadlo, zejména pro místní, že jednu jízdenku se v peněžence vždycky unesou.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
Peťan299
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 10:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jsme to s kolegy napsali příliš radikálně. Samozřejmě, že v těch odlehlých místech, kde trafiku nikdy neměli a nikdy mít nebudou, tak nikdy nikoho nevyženu a lístek mu rád prodám. Nikdy jsem nikoho nevyhnal, to mi nepřísluší, ale vadí mi takové případy, kdy přijíždím na terminál, vedle funkční trafiky štěbetají dve drbny, pak nastoupí a chtějí po mě jízdenku. Snažim se vrátit peníze i třeba na pětistovku - když mám, přijde ale další s pětikilem a to už bohužel na vrácení nemám, tak mu to slušně sdělím a už Vás pomalu posílá do a začne křičet co teda teď má dělat, že to jsou služby na h.vno. Je to jak psal Irisbus364 ve svém 40 příspěvku. Lidi nepozdraví, nepoděkují, dokonce ani neřeknou co chtějí. Aspoň v tramvaji prostě přijdou ke kabině, natáhnou ruku s dvackou ( dvacka v lepším případě ) a toť vše. Žádný pozdrav, žádné přání, nic....ani to bůůů. Opravdu si připadám někdy jak ten póvl. Holt je to odraz dnešní doby, celkově chování mezi lidmi.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 13:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vysvětlit turistům (nejlépe trojjazyčně), že někde si u řidiče jízdenku koupit mohou a jinde nee, je jednodušší než univerzální SMS?

Turisté z jiných zemí by to určitě i po tom zdražení koupili u řidiče, jelikož mnoho jiných možností jim ani nezbývá a turisté z České republiky by zase nadávali, jak je to drahé, ale taky by to podle mě koupili, protože jim moc jiných možností také nezbývá. (automaty jsou pro Liberec cizí...)
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3822
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 20:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na výluce TRILEXU jsou dvě BOVY DPMLJ 493 a 494
zájezdové autobusy

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 21:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://liberec.idnes.cz/liberecane-si-priplati-za-mhd-jizdenka-zd razi-o-tri-koruny-pnn-/liberec-zpravy.aspx?c=A110929_1659290_libe rec-zpravy_mav
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 22:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvednutí jízdného a prodloužení intervalů. Co víc si přát! Ale na druhou stranu chápu, že nějak se šetřit prostě musí.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 22:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ano, setrit se musi, kdyz to mistni garnitura rozhazela, sec se da ... tim myslim radnici
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3829
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 19:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa B932 382 na zajímavém místě

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9067
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 19:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě osobně by spíše zajímalo to vedle.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq Radka Čecha po průjezdu pod nízkým mostíkem ...
odkaz
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7117
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Repelen není to náhodou v Jablonci?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3831
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jablonec to není, jen prozradím že je to autorizovaný servis BOVA DAF ...
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Transcentrum bus?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 20:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj je to tak, uvidíme co sní provedou. 381 už na GO je.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3338
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 21:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Pro doplnění k tomu Magiqu
30.8.2005 - 30.8.2011... 6 let mého působení na K-Reportu

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9069
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 21:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Já ho znám, je to jeden z prvních kousků.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 22:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No sláva! Zaplaťpánbůh za to, že ta 382 jde na GO. Měli by se tu likvidovat mnohem starší vozy a té 382 mi bylo líto.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 22:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava mého posledního příspěvku: No sláva! Zaplaťpánbůh za to, že ta 381 je na GO. Měli by se tu likvidovat mnohem starší vozy a né vyřazovat vozy typu 900. Té 382 je mi líto a doufám, že se taky dostane na GO.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 17:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Téměř tříměsíční uzavírka Rumjancevovy ve středu města je u konce. Vrátí se sem život, auta i MHD.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna náladovka :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestující: Jen pro mou informaci, jak plný bývá ten kloubák na nočních linkách? Díky moc.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 21:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A začal nový školní rok, takže se zase metalizované zázraky budou pohybovat s různými školkami a školami po Liberci a okolí ...
Dnes s 499

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 10:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lbc_4ever: jak kdy..., nutno podotknout, že jezdí jen z pátka na sobotu, ze soboty na neděli a jsou kola, kdy jeho nasazení je vhodné...
Grupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 17:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lbc_4ever: Vždycky když jsem s ním v noci jel, tak byl slušně zaplněný, někdy až přeplněný.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 19:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náš Magiq 486 v Anglickém Bathu
K-Report - diskuze zájezdové autobusy
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 05. října 2011 - 21:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Grupi: Tak alespoň že v té noci je zaplněný.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Grupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 18:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jak jsme se tu nedávno bavili o kupování jízdenek u řidiče. Přecijen i tohle je lepší než jet načerno, já jsem se o tom dnes přesvědčil .
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 19:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes nám skončila STK na 497

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 19:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třem letům života asi v roce 2008 nevěřil nikdo :-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 19:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj počítané jsou na 2 roky. Dnes 499 po STK na další rok.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 21:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

497 navíc měla sedačku řidiče z jednoho z ex. Varských kousků, pokud se nepletu, že?
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3847
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 21:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mr. plecháček: pleteš se, , sedačku z Varáku (ex KV 332, ČSAD Lbc 619) mám já v 498čce, v 497 je nová ze SORky.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v 21:15 stála chcíplá Vrakosa 415 v kopci za Fügnerkou (za semafory, směr Doubí sídliště, linka 27). Měla otevřený kryt motoru a zdálo se mi, že z ní něco teklo. Může mi prosím někdo sdělit bližší informace? Díky.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na lince do Prahy docela neobvyklá 486:


Omluvte prosím kvalito, šlo pouze o dokumentační fotku.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 00:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend: S čím teď budu jezdit?
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 11:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dolfi: zkus hádat. Něco na tebe zbyde, neboj.
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 16:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lbc 4ever: 486 je na Praze poměrně často. Mezi zájezdy do zahraničí se nasazuje kvůli své větší kapacitě. V neděli bude jezdit také. ("že jo Růžo")Ovšem v neděli také vyjede na Prahu dokonce 487, která tam zatím byla tuším max.3x...

Dolfi: proč myslíš, že máš zácvik na Bovku, Káči tu věčně nebudou... O její náhradě je zatím nejvíc diskutováno o 496 , ale kolega ti určitě rád zapůjčí 498, potřebuje vyhnat pavouky z výfuku
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes u Botanické zahrady

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend: Aneb "kloubák" na liberecký způsob..
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3849
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle se ale už při odjezdu rozpůlil, kdy přední článek jel do Zittau a druhý do Mníšku, ZŠ Sokolovská a ZŠ Dobiášova.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, takový kloubák je na celém světě asi unikát.. No jo, Liberec.
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lalinoddubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2009

Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 05:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je to tu fakt zase tak v ? Zase kloubaky. Jen pro info, v patek nejezdil ani jeden a v pondeli bude Liberec asi taky bez.
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 09. října 2011 - 21:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč v ? A proč v pondělí nebudou jezdit?
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Lbc_4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 16:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

505 již v provozu! Má úplně stejnou reklamu na OC NISA jako její sestřička 506. Hádám tedy dobře, když si myslím, že se s 506 bude v pracovních dnech střídat na lince 500? Nebo to bude i o víkendu?
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí. :-)
Petrd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 10. října 2011 - 17:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hádáš špatně, 505 by měla jezdit především na lince č. 500 a 506 bude "jen" záskok. V SO+NE by se nic měnit nemělo ...