K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 29. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 29. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mno, pokud je bráno to nic co na míráku bylo, tak nevim tedy... Dp se s tím moc práce nedal... jeden stánek, pár foto a stará karosa... narozdíl od jiných měst tak opět město tomuto dni se vysmálo do obličeje... viz Pardubice, kde byla kompletně mezi 6-20 uzavřena velmi rušná ulice jak pro IAD tak i MHD a byla zde zřízena pěší zóna se stánky, půjčovnou kol atd. v porovnání se zdejší oslavou dnů bez automobilů to byl zde výsměch tomuto dni... ale kdo čekal v tomto městě a od zdejšího DP něco extra...

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dp se s tím moc práce nedal...

Není divu, on to neorganizoval DP. Až sobota bude v režii DP.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 11:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není divu, on to neorganizoval DP

aha... to sem netušil...tak město? to vyjde ve finále nastejno...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 13:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry : Nevyjde. Na městě seděj paka, který MHD nezajímá.
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
pěškobus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.226.87
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 12:28:06    Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že za to DP moc nemůže, ale je to stále se opakující kolorit nočního rychlíku od Prahy. Již skoro každé město v této republice si vyřešilo přípoje nočních spojů MHD od posledních vlaků z různých směrů, jen DP města Ústí n.L. s tím pořád nějak pokulhává. Včera opět, příjezd R 788 00:58 (3 minuty zpoždění z důvodu velké frekvence cestujících v ŽST Lovosice), odj. l.č. 53, 56 a 101 ze zastávky Mírové náměstí směr Revoluční 00:59, tyto spoje ujeli cca 70 lidem, kteří chtěli cestovat těmito linkami. Ptám se kde je problém, vím, že DP měl snahy o jednání s čD, ale rozum do hrsti, co je jednodušší, změnit grafikon na dráze, nebo u MHD? U MHD je to jednodušší zásah a posunout třeba odjezdy z MN na 01:05 by nebyl až takový zásah, vedlo by to ke společné spokojenosti. Nebo existuje nějaká tichá dohoda mezi DP a taxikářema, že si přehrávají cestujcící? Navíc ten řidič z 56ky musel vidět ty lidi, kteří běželi na tyto spoje, šlo by o zdržení nějakých 30s, který by dohnal, když jezdí, z 99% nočňáci jak , byla nějaká akce v Lovosicích, proto tolik lidu, a ikdyž neni žádná akce, přestupuje, teda rádo by přestoupilo vždy tak 10 - 15 lidí. Hold, vše pro lidi, že? Pánové z DP by si měli uvědomit, že je to vizitka města, všude jinde to funguje, jen tady ne, přál bych těm tlustým šoférům chodit obden pěšky 8 km a pořád do kopce. Jo a aby se neřeklo, že se vše řeší jen tady a tady to nepomáhá, pošlu to i na magistrát, jestli s tím něco udělaj, uvidíme...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 14:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden čas noční spoje čekaly max. 5 minut na poslední vlak, nevím však, proč už ta poznámka na staničních JŘ chybí ...
Já osobně bych to taky uvítal.
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 14:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěškobus a Fandaprudič : Chlapi, ten rychlík z Prahy
má přijezd do Ústí myslím 0:54 hod.,pokud dostaneme informaci, že rychlík má menší zpoždění, není problém noční vozy podržet.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 16:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně přijde, že v tomhle směru se sedí kdesi v Revoluční v křesílku a neřeší se.

Noční spoje jsou problémový už dlouho.

V týdnu to jezdí dobře, budiž. Dlouhá léta ovšem vyvstává problém v pátek a sobotu. Dlouhá léta se na to háže bobek. Někdy je ta situace opravdu neúnosná. Do toho klasické problémy s přípoji k rychlíku. V první řadě by k tomu vlaku měly mít přípoje všechny noční spoje. Bez debat, argumenty typu více lidí, více spojů, víc peněz - mě absolutně nezajímají. Tohle by prostě mělo fungovat samo sebou. Stejně jako to, že se nějakej čas počká a aktivně se kontroluje, zdali vlak dorazil a s jakým zpožděním. Dostaneme informaci - neberu. Mám si ji v první řadě zjistit sám. Já dělám službu lidem. Já za to dostávám peníze. Já se budu snažit, aby služby byly vůči cestujícím co nejlepší. Leč jsme v Ústí.

A teď čekám zával důvodů, proč to všechno nejde. Jak tomu nerozumím. Případně jen nějakou veselou poznámku. Vždyť oni tomu nerozumí, že.
Slovan!
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 17:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák : Nevím, co myslíš tím, že se sedí kdesi v Revoluční a neřeší se!
Souhlasím s Tebou, že noční spoje jsou problémové, ale nezlob se na mě, nejsem tam o toho, abych zjišťoval, jestli má vlak zpoždění nebo ne, to není skutečně moje starost a nemůžeš chtít, abych každý den monitoroval situaci, na to mě náš provoz zaměstnává dost! Jinak informaci o zpoždění vlaku nám dávají většinou kolegové z ČD a já osobně jsem několikrát noční vozy pozdržel.
Pokud chceš o tom všem pokecat, můžeme se sejít, mohu Ti o tom říci daleko více.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 18:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nemyslím přímo tebe tím sezením a neřešením. Pracovníci se kolikrát můžou přetrhnout, ale čím jde člověk hyerarchií společnosti výš, tím víc lidí odtrhnutých od reality nachází. K tomu nočnímu rychlíku - stačí se podívat na babitron v 0:50 a rozhodnout se, jestli má smysl rozjezd pozdržet nebo ne. To je přibližně pět vteřin, nikam se nemusí volat, nic se nemusí zjišťovat a člověk má hodnověrnou informaci hned. Kiks ze soboty by se pak nemohl stát. Taky by bylo dobrý se vrátit k uveřejňování tolerance a čekání na noční rychlík v JŘ. Pokud by se k tomu udělalo smysluplné hlášení nebo informace na displeji (místo vopičáren typu obrázek označník u každý zastávky - nebo to je hranatý lízátko?), dokázal bych si představit toleranci i deseti minut. Když už člověk přijede vlakem a po půlnoci, předpokládám, že se chce přepravit MHD.

Což ovšem neřeší problém noční dopravy jako celku. To je prostě pjůsej a k tomu byla poznámka, že se neřeší. Kdyby se logicky optimalizovala doprava, tak věřím, že by se na to i ušetřilo. Na druhou stranu chápu, že se řeší důležitější věci, kupríkladu aby se nám vozy nerozsypaly přímo na lince. Po měsíci v Ústí a člověk by snad i zapomněl, co je to za hrůzu. A město? Mandík zalezlej někde v noře Řeřicha kyne pravicí těm hovadům, co tu s tím ještě mají trpělivost. Smutné.

Řeč bych klidně dal, v posledních letech jsem tu z dění krapet povypadl, pravda. :-)
Slovan!
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6995
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 18:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V této době mám obavu, že "začít řešit" noční dopravu = zrušit ji nebo aspoň učinit nepoužitelnou. Jsou města, kde tohle už proběhlo.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 18:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc přípoje na rychlík byly v pořádku, dokud někdo bez informací neposunul ten rychlík o další minuty a posun MHD který fungoval cca rok a něco je tudíž opět naprd. Proto nebylo nutné držet nějaké poznámky, ale prostě se posunuly příjezdy noční dopravy z xx:50 na xx:00.
Kdyby někdo informoval o tom, že je nutno posunout rychlík, dočkaly by se posunu i spoje MHD.
Jenže je lepší neinformovat nikoho a pak si jen stěžovat jaký jsme idioti, že nedokážem reagovat. Jak alibistické a jednostranné řešení a zároveň ortel....
To že se noční neřešní taky záleží na penězích, jestliže nejsou navíc, tak prostě nejde přidat noční spoje, asi taky Ústečáku když půjdeš do práce nebudeš dělat zadarmo, ale smlouvou budeš mít garantovány peníze. Chápu že jsme na DP všichni hlupáci že nechcem dělat zadarmo, ale tak to prostě je.
Až si objednatel objedná zvýšení spojů MHD a zaplatí je, pak není problém a budem třeba jezdit po 10 minutách, bude-li tak znít objednávka.
Od prosince se bude noční doprava jako celek opět přizpůsobovat vlaku (odjezdy budou posunuty na xx:10), dokud to někdo na ČD zase neposune tak to bude fungovat.
http://picasaweb.google.com/karosac734
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 18:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změny jízdních řádů přece neprobíhají v nějakém jiném časoprostoru - proto přece existujou návrhy jízdních řádů, které jsou k připomínkování a jsou známy daleko dopředu. Opět jsme u toho - někdo informoval. To je takovej problém si to zjistit? Mně se nezdá. To se potom o alibismu můžeme zamejšlet i opačně.

Do práce chodím a zadarmo nedělám, pravda. Ale do jisté míry jsem tam svým pánem a sám tedy volím, co všechno je potřeba udělat, což je rozdíl od stavu, když mě cokoliv nad přesně stanovenej rámec povinností nezajímá.

Změna noční dopravy samozřejmě závisí na financích, proto jsem poznamenal, že by se dalo optimalizací denní dopravy ušetřit a tím to financovat. Pořád si myslím, že jsou v trolejbusové dopravě a jejím vedení slušné rezervy (58, 59, 55 na Mírovou, 52 o víkendu, 57 na Předlice... A tak dál).
Slovan!
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 19:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák : A jsme u toho, Ty prostě zastáváš názor, že spoléháme na to, že nás někdo informuje. To není pravda, co se týče grafikonů to Ti vysvětlil Pida, to samé u nás, máš pravdu, mohu se podívat v 0:50 na babitron, může mi zavolat kolega z dráhy, z 99% fungují obě varianty současně, ale je tam pořád to 1%, děláme to oba z dobré vůle pro ty lidi ve vlaku a stane se, on nezavolá, já se nepodívám a je oheň na střeše! To se asi nastalo v sobotu.
O optimalizaci denní i noční dopravy se nebudu vyjadřovat, protože na to mám svůj názor, který tady nechci zveřejňovat. Ale, jak řekl Pida, platí to, co si objednavatel objedná a zaplatí, to dopravce odjede.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 19:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě návrh k prosinci je známý dopředu, ale změny v průběhu roku už nejsou uveřejněny dostatečně s předstihem, a když se podíváš od kdy nastala změna posunu u rychlíku nebyla k prosinci, ale v jiný termín a ty už dopředu známy nejsou, což je bohužel fakt. Změna je uveřejněna až někdy cca týden dopředu a to fakt reagovat nejde, protože nelze dopředu včas informovat cestující a ani řidiče.
Bohužel to je holý fakt.
Ani ty neděláš nic na povel, ale rozplánuješ si tu práci a ani ty by jsi nebyl schopen udělat změnu v dopravu během týden, když je potřeba na schválení JR cca měsíc předem odeslat na příslušný dopravní úřad a nedej bože aby to bylo v rámci krajské dopravy kde schválení probíhá v rámci jejich principů.
Ohledně linek co zde píšeš, proč je rušit jestliže je na ně objednávka, taky když jdeš do obchodu a chceš si koupit např. 10 rohlíků si nevezmeš jen pět a zaplatíš za deset. Chceš deset rohlíků a taky za deset zaplatíš - je na tom něco výmluvného, nesrozumitelného? Prostě objednávka zní na určitý počet km v rámci linky. Jestliže je potřeba měnit, pak by musel objednatel změnit parametry pro dopravu, např. chci zjednodušit linkové vedení na 7 linek a objem kilometrů na xxx s intervalem např. 20/10/15/10/20 a noční dopravu třeba v intervalu 60 minut o víkendech a 120 minut v pracovní dny.
DP není organizace co vyrábí nebo rozděluje peníze, ale my jen plníme v rámci smluvního vztahu. Takže ani nejsme ti kdo by měl objednateli "kecat" do práce. Tobě taky na k-reportu nepíšou jak máš dělat svou práci - nebo ano?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)
http://picasaweb.google.com/karosac734
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 20:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, k těm nočním spojům: Z vlastní zkušenosti vím, že každá snaha se cení. Pokud v R788 jedu a vím, že má zpoždění do 5 minut, tak se pokouším kontaktovat dispečink a seznámit je s aktuální situací. Zároveň je požádám, zda-li by bylo možné pozdržet odjezd nočních spojů ze zastávek Mírové náměstí, resp. Hlavní nádraží. Vždycky mi bylo vyhověno. Zároveň dispečera ještě kontaktuji při příjezdu vlaku na ústecké hlavní nádraží, aby měl potvrzený příjezd vlaku. Zrovna v noci z pátku na sobotu bylo zpoždění 5 minut a já dispečerům volal. A spoje MHD prostě čekaly. Takže ono je remcat a "remcat". Ano, stojí mě to telefonování, ale raději provolám dejme tomu 8 korun, než si pro cestu domu platil taxi, ač mám v kapce platnou legitku.

Tímto zároveň dopravním dispečerům děkuji za vstřícnost a operativnost, kterou v takových případech projevují!
Všechny zde uvedené postřehy a poznámky, případně obrazové dokumentace a další materiály, vyjadřují čistě jen můj osobní názor. Nelze je považovat za oficiální stanovisko společností Vltava - Labe - Press, a.s. nebo Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 21:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má někdo přehled o ex. Hradeckých vozech ??
Na stránka dpmul. jsou ex.85,86 a 82,83,84 vozy zakoupeny pro modernizaci a následný provoz, v současné době se s provozem nepočítá- to jsou asi ty tři na té panelce,ale kde jsou ty dva co mají vyjet ještě letos??
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7103
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 22:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdopak asi vyhraje výběrko DP na 2 kousky 18metrových vozů na CNG? Že by dostal šanci Tedom...
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 19:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlčoun: Nějak mi to nedá, ale už vidím, jak by mi, jakožto obyčejnému člověku, dispečer vyhověl.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurajs 89 : On je Vlčoun jiný člověk, než Ty? Také nevidím důvod, proč by Ti nemělo být vyhověno, rozdíly se nedělají.
Jurajs_89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To není, ale předpokládám z jeho podpisu, že má něco dočinění s MHD, to se pak taky jedná s kolegy jinak.
Je jasný, že pokud by si výpravčí zavolal kolegovi, co slouží, že mu taky s vlakem počká, ale pokud by mu zavolal obyčejný cestující, že by asi nebyl moc rád, že ho otravuje běžný občan, a udělá mu zpoždění.
Takhle to bylo myšleno.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 10:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák + Jurajs_89: Pánové, vy fakt nevíte, na co byste už remcali co? To bych si mohl taky stěžovat, že mi jednoho krásnýho květnovýho čtvrtka ujela v poledne 62 ke Globusu, protože EC mělo sekeru a že dispečer je "debil", pač se nepodíval do Babitronu. Ty vole, vzpamatujte se!

Třeba v Teplicích nejezdí noční doprava vůbec a vy tady pí*ujete do DPmUL, že vlak ČD přijel pozdě, je to normální!? Několikrát jsem jel zpožděným EC, kterýmu ujel Os do Mostu o 4 minuty! Víte, co mi řekl výpravčí? Taktová doprava nee - za hodinu jede další, nazdar!
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: nechtěl jsem se zapojovat ale na tohle musím! aha, takže srovnáváš to, že ti v poledne ujede t-bus do Globusu, když ti tam jezdí trolejbus po 20 minutách a můžeš využít i další autobusové linky, s ujetím nočních spojů, když další jede za hodinu? hodinu čekat někde na míráku plný v tu dobu všelijakých živlů? vy se proberte prosím vás!

ty výmluvy všelijakého typu , na to jsme v tomhle městě zvyklí... na všechno je nějaká výmluva, jak to nejde a jak tohleto a tamhleto... a pak najenou to jde bez nějakých větších zásahů, jen když se někomu chce! v jiných městech návaznosti na vlaky, a především na poslední noční spoje fungují, dorozumívání funguje, jen tady se furt místo řešení hledají výmluvy!

srovnávat teplice s ústí je něco jiného... v teplicích dojdeš do 90% čvrtí od nádraží pěšky za 10-15 minut... už vidím jak ti před nosem ujede noční bus a štrapádíš někam na Skalku či mojžíře pěšky... od kdy jezdí do Mostu vlaky EuroCity?

a poslední dovětek - čekat hodinu na vlak přes den, kdy je všude plno lidí, všechny obchody a kavárny otevřené, je něco jiného, než čekat v noci na vylidněným náměstí, kde je otevřená jenom tak možná herna a bar...

obávám se že tady nikdy MHD nebude funguvat plně... to co je běžné jinde, se u nás se zpožděním x let teprve s velkou pompou zavádí, a tak dále dokola, takže furt budeme o několik kroků zpět před ostatníma...
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ( jak už zde někdo poznamenal):

hlavně že máme lanovku!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 11:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: Pravda, v tomhle případě jde o město, kaju se.

Romanero: No to snad nemyslíte vážně... Beru to jako veselou perličku úterního pracovního dopoledne a nekomentuju, to za to ani nestojí.
Slovan!
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 15:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54 + Ústečák: Kdo má problém se "všelijakými živly", tak si pro jistotu neplánuje cestu na 1 hodinu ráno nebo veme taxíka (stejnej scénář volím já už léta v Teplicích).

Samozřejmě, že návaznost by být měla, ale házet špínu na lidi DPmUL, že nemaj oči nalepený na babitronu, i když to z 99% (spíš nad rámec povinností) dělaj, ale občas jsou zaneprázdněni nečím jiným - to je sprostý pánové. Na druhou stranu si uvědomte, že "svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda jinýho". Na Míráku může sedět v trolejbusu 30 lidí, který ale absolutně nezajímá nějakej vlak od Prahy, pospíchaj a chtěj jet podle JŘ. Když je zdržíte, kdo ponese zodpovědnost? Z čehož plyne, že stěžovat si jděte leda na ČD - které dispečera ani neinformovaly a ani se nepůjdou omluvit do trolejbusu, když kvůli jejich zpožděnému vlaku si někdo naprosto nezúčastněný bude muset počkat...

PS: Carry, zkus si přečíst tu větu s EC znova a možná ji napodruhé pochopíš...
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: ano, děkuji za opravení... špatně přečtené

jinak nevidím jediný důvod, proč když se tady hraje s vláčky a symboly zastávek na displejích a transparentech, proč už zde neexistuje hlášení jako v jiných městech typu:
" spoj vyčkává na přesný čas odjezdu dle jízdního řádu" "spoj vyčkává na přípoj MHD, děkujeme za pochopení" "spoj vyčkává na přípoj vlaku ČD,děkujeme za pochopení" lidé najdou pochopení jinde, našly by ho i zde
a čekání pro garantovaný přestup už se praktikoval ( via 12/57, 15/56, jeden čas 11/5 u tesca )
jinak přesně toto by mohlo být použito při čekání na přípoj
odkaz
(p. Černocká -od 2004-dosud)

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 16:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jednu hodinu ráno samosebou sedí v trolejbuse 30 střízlivých cestujících, kteří jedou do práce. :-)
Pravda však je, že případné zpoždění by měl dispečerovi sdělit výpravčí.
A psát tady něco v souvislosti s tímto tématem o svobodě člověka je zcestné.
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 17:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: To neni špatnej nápad. Jen bych dodal formuli "..z důvodu zpožděného spoje jiného dopravce / vlaku ČD", po vzoru jim vlastním "..z důvodu opožděného příjezdu ze sousedního státu", kterým se dost rády ohánějí.

Na druhou stranu to co chcete po DPmUL, si těžko představit u ČD, jak si špiněj triko se zdržováním svého vlaku kvůli opožděnému přípoji MHD...
Šarišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 22:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20091002_wv_mhd_meni_jizdni _rad_protesty.html

Něco k tomu....
Lukáš, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 22:37:44    Odkaz na tento příspěvek  

No, berte to tak, že vubec můžete být rádi, že tu noční doprava je.. A že Vám v některých případech, dispečeři / řidiči vyhoví. Když se někdo cpe vlakem v noci, tak s tím musí počítat. Já být na noční, tak se s tím neštvu a odjedu.
Dresdener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 23:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda s dovolením, tenhle přístup traktoristů vod hnoje "buďte rádi, že tu noční provoz je" mě uchvacuje. To by mě zajímalo, co by takoví nadšení lidumilní pracovníci dělali, kdyby se tu zaváděly "hnusný skopčácký" novinky jako že noční mhd zastavuje na požádání cestujícího přímo přede dveřmi jeho domu :-P
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 23:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lukas UL: jasná, stručná a výstižná vizitka místního DP a jeho zaměstnanců netřeba radši více komentovat
Lukáš, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 00:15:22    Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, ale pracovníci zejména řidiči jsou unavení a obírat je o bezpečnostní přestavku..Navíc nikdo podotýkám NIKDO VÁS nenutí jezdit MHD, jsou tu jiné možnosti. Myslím, že DP dělá maximum. On by se na to taky mohl vy.... a říct si "no ty noční spoje jsou na prd, zrušíme je, aby jsme ušetřily"
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 00:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty pracovníky, zejména řidiče, nikdo podotýkám NIKDO nenutí řídit vozidla a provoz MHD, jsou tu jiné možnosti :-)
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 05:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš : Pokud je řidič unaven, tak ať se raději nechá vystřídat. Mě to jako cestující nezajímá, jestli má někde BP.
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
Guszticsabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 10:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě jako řidiče zase nezajímá nějakej rychlík,v grafikonu nic psaný nemám,tak nejsem povinej na něco takovýho čekat,ono na takový 53,kde se celou noc letí neni moc dobrý někde chytit sekeru...
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.226.66
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 11:13:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ve výsledku to dopadne tak, že všechny nic nezajímá a ten kdo se něco snaží dělat je ještě k tomu "bit"...
Jak typicky české
Do nebes "vychvalovat" negativa, pozitiva zakopávat do země...
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 11:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pánové, prozatím jen nadáváte a haníte, ale od nikoho jsem neslyšel či nečetl jak tomu zabránit jestliže o ke změně dojde uprostřed platnosti jízdního řádu a o změně se příslušný dopravce dozví teprve cca týden před změnou? Jaké je tedy systémové řešení, aby vám ten přípoj MHD neujel, jestliže ke změně JR je potřeba cca měsíc a půl?
Nadávat a urážet dokáže každý, to si tady přečtu výše....
Navíc jsem si nevšiml, že by zde byly nějaké výmluvy proč to nejde, to jsem nepsal, pouze jsem stroze konstatoval proč to není. Změna se dá udělat, ale musí o ní člověk vědět dostatečně dopředu - stačí dostatečně předem zveřejnit, najít si příslušnou změnu už není problém. Bohužel zatím neexistuje registr, který by umožnil dopravcům nahlížet do JR ostatních dopravců před změnou - jestliže by někdo chtěl uvádět CIS, tak ten toto neumožňuje dříve než příslušný dopravní úřad jízdní řád nechválí a mnohdy se změny v CISu dají najít až po začátku platnosti JR.
Nesouhlasím s názorem, že by se dispečer měl starat o zpoždění vlaku, on provoz na železnici neřídí, od toho je snad SŽDC/ČD a ne dispečer MHD. Proto nejlepší je, v případě zpoždění, aby SŽDC/ČD informovala o zpoždění vlaku dispečera, který následně může udělat opatření aby cestujícím neujel noční vůz. To je mnohem systémovější řešení.
Nějaká BP je z pohledu cestujícího bezpředmětná, o tu se starat nemusí, to je věcí dopravce a ne cestujících.
http://picasaweb.google.com/karosac734
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 12:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš: Nominuji vás na titul komik týdne.

Pida: Pokud to takhle funguje, označuju to za velkej bordel, za kterej DP opravdu nemůže. Zároveň jsem stále přesvědčen, že letmé podívání pět minut před odjezdem na babitron a rozhodnutí: zpoždění je pod/ nad deset minut, čekáme/ jedeme by nikomu nic neudělalo.
Slovan!
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 13:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida:
jestliže ke změně JR je potřeba cca měsíc a půl?


tak já nevím... ale pokud jak píšeš ke změně jízdních řádů je potřeba měsíc a půl tak jakto že toto:
http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20091002_wv_mhd_meni_jizdni _rad_protesty.html
zde došlo ke změně jízdních řádů během měsíce a na základě přípojů na vlak... tak nevím proč nejde změnit jízdní řád na základě přípoje u nočních linek?
( pouze se ptám, proč před dvěma lety šlo změnit jízdní řády hned v říjnu, tedy po měsíci v co vstoupily v platnost, a o 2 roky později to nejde)

a stálo by za to se informovat i v jiných městech jak probíhají návaznosti noční vlaky vs. MHD... doruzumívaní mezi dispečerem a dráhami... protože tady se s tím zápasí x let

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 13:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

změny byly hlavně na ranní vlaky - ostatně si to v tom článku přečti, píše se o vlacích mezi 4:30 a 5:00 - navíc se změna na tyto vlaky týkala jen vybraných čtvrtí a linek, tam kde je noční doprava se na první rychlík dostanou lidé bez problémů, protože noční přijiždí do centra ve 4.28 na mírák a vlak odjíždí ve 4.40 myslím, nočních se to netýkalo, protože tam přípoj do změny toho nočního rychlíku fungovaly bez problémů - cca rok a půl!!!
V denním provozu se po měsíci aplikovaly změny, které byly odsouhlaseny v rámci schválených jízdních řádů avšak vznesené námitky se hned připravily, vzhledem k tomu, že JR byly už schválené a odsouhlasené. Ale přesto to nebyla systémová změna.
V ostatních městech se to řeší tak, že dráhy dají vědět dispečerům MHD - příkladem je Děčín.
Tady se nezápasí s ničím, ale taky nejde bezhlavě házet odpovědnost za zpoždění drah na dispečera MHD. Ty by ses taky bránil kdyby v rámci tvé kompetence na tebe byly házeny chyby někoho jiného s čím nepřijdeš do styku.
Ještě tebou zmiňované návaznosti 12/57 apod. - ono je lepší to nezmiňovat v souvislosti této diskuze, protože dráhy versus DP nemá možnou přímou komunikaci, ale v rámci MHD máme vysílačky, které jsou rychlejší a řidiči se domluví o čekání snáze, než když se snažíš domlouvat s dráhama. A když jsem u toho, snaha o komunikaci s dráhama dopadla tak, že nemají zájem informovat MHD o jejich zpoždění. To je totiž důležité pro vás všechny kdo haníte nepřípoje, protože jednání v rámci tohoto byly učiněny a dopadly tak jak dopadly..... Jen pro dokreslení situace, že i my hlupáci v MHD se snažíme. Bohužel to vy nevidíte!
http://picasaweb.google.com/karosac734
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 17:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida:

ale ano... to vše je pravda... všimni si že já nikde nenapsal doslova, že je to chyba dispečera... píšu o systémové chybě, že se nedokáže prostě pro cestujícího zajistit přestup na MHD, že vázne komunikace

V ostatních městech se to řeší tak, že dráhy dají vědět dispečerům MHD - příkladem je Děčín.

a z jakého důvodu to nefunguje zde tedy?

jinak v prosinci se mění tarif... jaká je pravděpodobnost že se posunou noční spoje o 5-10 minut aby to vycházelo na ten rychlík i s dostatečnou rezervou?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 20:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ač jsem to psal již výše, ano změna bude. Odjezdy by měly být cca 1.10 a ve 2.10, jinak to udělat nejde, je nutno posunout celý tento blok
http://picasaweb.google.com/karosac734
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 21:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na stránce www.plzensketrolejbusy.cz se objevila fotka vašeho budoucího trolejbusu.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 23:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pida: A nebylo by lepší tedy rozjezdy překopat na interval 70 minut? Aby se to dalo aspoň trochu zapamatovat, tak že by to jelo v 1.10, 2.20 (tady změna oproti Tvému návrhu) a 3.30 hodin? Je to jen můj návrh a čekám, že mě podobně, jako za všechny moje návrhy, ukamenuješ, ale tak mě to jen napadlo...
Všechny zde uvedené postřehy a poznámky, případně obrazové dokumentace a další materiály, vyjadřují čistě jen můj osobní názor. Nelze je považovat za oficiální stanovisko společností Vltava - Labe - Press, a.s. nebo Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 03:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a z jakého důvodu to nefunguje zde tedy?
V tom Děčíně má vliv jednak to, že to informování zajišťoval přes KCOD Krajský úřad z pozice objednavatele, protože je tam návaznost na 4 krajské linky.
Dispečeři tam ale rozhodně nemonitorují Babitron, ale pokud zpoždění rychlíku překročí určitou mez, informuje výpravčí dispečink.
Ta garance návaznosti je navíc limitována do 15 minut zpoždění vlaku, poté autobusy nečekají.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 06:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlčoun: Nevím, problém to asi není, ale nějak mě nenapadá rozumný důvod proč to udělat, mimo tebou zmiňované rozložení.
Navíc i ostatní města se snaží, aby to jezdilo co nejpravidelněji, tj. 60, 30, 40, 20 minut.
http://picasaweb.google.com/karosac734
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 10:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pida: No, ono je si jedno, zda budeme mít noční interval v rozložení 90, 60, 80 minut (tudí hodinový prakticky jen v době od 1.10 do 2.10 hodin). Jsem myslel, že by to mohlo být 90, 70, 70, aby se alespoň sjednotily ty dva poslední :-).
Všechny zde uvedené postřehy a poznámky, případně obrazové dokumentace a další materiály, vyjadřují čistě jen můj osobní názor. Nelze je považovat za oficiální stanovisko společností Vltava - Labe - Press, a.s. nebo Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.
Lukáš, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.65.12
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 13:27:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ono prakticky stačí každých 30minut jeden spoj. A nějak tedy propojit s tím rychlíkem, čili udělat budˇ podle toho rychlíku, kde by tedy přijel o 5min později, nebo každých 30min.. Osobně nějak noční linky nezkoumám, ale tohle mi přijde jako ideální řešení. Popřípadě ještě, aby byla přidaná záloha, která by kdyžtak ty lidi vzala, místo toho, který by odjel podle JŘ
Kdo mne nepochopil, tak napište. Vysvětlím, prakticky
Trolejbus497
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 15:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz na vás ústečáky, máte objednané ŠKODY 28TR? Pokud ano tak už máte jednu ve škodovce v Plzni
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus497: Dvě. Foto se tu jedno objevilo, za případné další budeme moc rádi.

Jakkoliv s 28Tr do Ústí prostě nesouhlasím.
Slovan!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš : Podle Vás by teda MHD vypadala. A proto, že byli léta ve vedení lidé s velmi podobným smýšlením, tak není divu, na jaké úrovni naše MHD je.
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 17:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče těch otřesných 28 Tr, čekám, kdy se tu rozvine debata ohledně plastových sedaček, kterými jsou vybaveny. Možná to bude ještě výživnější, než ty noční linky...

Mimochodem, je to opět jen designová prkotina, ale je mi trochu líto, že se nezachovává tradice, že trolejbusy = 2 červené pruhy, autobusy jeden. Přecijen, kdyby ty 28 Tr měly třeba červenou střechu, nebo jen nástavbu či něco takového, už by to chytlo lepší styl...


(Příspěvek byl editován uživatelem Zbynďa.)
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hehe. Sockizace šlape naplno. Nejen že budem jezdit ve 28Tr jak dobytek, už se těším na plasťáky se zažranou špínou. Čím dál více mě těší, že mě to už nějak moc trápit nemusí. Jakýkoliv zachvěv optimismu spolehlivě přebit další pablbinou.

Včera jsem se mimochodem svezl v Hradci trolejosorem. Já bych tu radši snad ten kloubák a Sor než sice Solaris, ale sockoverze v patnáctimetru...
Slovan!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa : Jaké barvy sedáky mají být ?
Když už ,,bezdržbové'' sedáky, spíše bych volil dřevo. V Ústí jsou ale všechny sedáky nízkoúdržbové.


Vůz 570 má dostat ústecký lak, má totiž na některých místech nové plechy.
Nemá někdo info, v jakém stádiu oprav je 545 ?
A co na to Jan Tleskač ?
666 ?
Budou se v Kutné Hoře vyrábět cigára Klausboro ?
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 21:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je právě ono, dejte někdo 1 relevantní důvod, v čem jsou 15m vozy nevhodné? Podle mě jsou na řadu ústeckých linek /spojů ideální. Hlavně mě nedrážděte nízkou kapacitou. Za prvý to není pravda a za druhý si nenalhávejme, že cestujících je od 90.let stále stejně ;-) Spíš si myslim, že vás se*e všechno co nevypadá jako zazenitní designy z Ostrova.. Holt doby, kdy autobus a trolejbus vypadaly jinak, jsou pryč..

Jinak, kdo má problém s nepolstrovánými sedačkami, nechť zorganizuje osvětu pro vaše nepřizpůsobivé spoluobčany (kterých máte v Ústí oproti zbytku světa nemálo), že se sedadla neprořezávají nožem, nezdobí lihovkou. A koho by to stejně neodradilo, tak ať se pokusí vyčistit sedadlo od protékajícího bezdomovce (případně důchodce), lahůdka posedět. V Praze se do tramvají 15T s velkou pompou od dob T3 opět zavádějí a já naprosto souhlasím
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 21:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po sto padesáté prvé tu opět budeme mlít to samé.

Proč jsou nevhodné? Ano, nízká kapacita. Jeďte někdy ráno v Ústí trolejbusem. Navíc daleko pomalejší výměna cestujících v zastávkách, dlouhá ulička mezi druhými a třetími dveřmi, což je fajn při normální obsazenosti, ale ve špičce se člověk pomalu nemůže vyhrabat ze sedadla ke dveřím. A opět nevhodnost pohonu. Hnaná jen jedna náprava, v ústeckých kopcích to bude velká paráda. Na řadu linek ideální, kupříkladu mě napadá 52 o víkendu. Budiž. Ale už je nemůžeme nasadit do klasickýho kolotoče a v ranní špičce je necháme odstavený a nasadíme místo toho rozpadlou 15Tr z kopřiv, protože novej trolejbus je sice pěknej, ale nevejdou se do něj lidi. Super.

Cestujících není od devadesátých let stejně. Proto se taky prodlužovaly intervaly. A je to hraniční. Podniku a městu už se podařilo vyhnat z MHD většinu lidí, kteří mají možnosti jet jinak, ale teď už se přepravuje počet lidí, kteří nemají alternativu. Dál to klesat nebude.

A nevkládejte nám tu nějaký moudra do úst. Většina soudných lidí připouští, že starý krámy typu patnáctek na linky už nepatří, ale bohužel tu nic lepšího nemáme. Já si do Ústí už léta přeju dvoumotorový Trollina, to je cesta a mohly tu už dávno bejt, kdyby někdo nepřemejšlel kolenem a nenatahal sem krámoidní 25Tr, které to tu kolikrát prostě nezvládají.

Ale to je pořád dokola furt to samý.

Když jsme například všichni svorně držkovali, že s 25Tr budou problémy a nebude jich málo a i když jsme tu všechny předem psali, když jsme to říkali veselému duu H+R, byli jsme těmi pitomci, co tomu nerozumí. Něco jako teď. A pak se najednou ukázalo, že jsme měli pravdu. Bohužel pozdě.


A nemůže se mi nevybavit legendární hláška: co je to Solaris? Jo to je z Polska? Tak to ne, to nebrat.
Slovan!
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 23:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič : Dva zelené stačí :-) takže 570 si zaslouží ústecký lak... Koukám,že 572 má už odřenej vlek od kloubu po dveře.... Vyjede ještě vůbec 531 ? nebo už taky jen na šrot?? 549 už taky dlouho stojí a neviděl jsem ,že by měla brzo vyjet...


Hradecké vozy ...má někdo info kolik jich je?? na stránkách dpmul je 573-574 a 575 až 578. ex. Hradec Králové (pův. ev.č. 85, 86) a vozy zakoupeny pro modernizaci a následný provoz, v současné době se s provozem nepočítá, ex. DP Hradec Králové ev.č. 82, 83, 84 . Ve vozovně stojí jen 3 vozy. To už ty ostatní jsou na GO ??
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 23:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lukáš: Držet v noci zálohový vůz i s řidičem jen kvůli jednomu vlaku je nesmysl, když už pominu, že to je absolutně nesystémový krok...
Všechny zde uvedené postřehy a poznámky, případně obrazové dokumentace a další materiály, vyjadřují čistě jen můj osobní názor. Nelze je považovat za oficiální stanovisko společností Vltava - Labe - Press, a.s. nebo Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.