K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 07. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 07. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mtrpis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.82.67
Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 19:19:01    Odkaz na tento příspěvek  

takže 28Tr
http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20110626_wv_nove_trolejbusy _nakup_doprava_mhd.html
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 26. června 2011 - 19:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se modlím, aby ty dva byly první a poslední patnáctimetry, co sem jdou.
Slovan!
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 00:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen několik málo postřehů pro Vás diskutující od člověka, který to všechno musel udržovat v provozu.
Začnu kloubovými vozy. Vzhledem k tomu, že v SO byla plánovaná výluka na většině trolejbusových linek, byla vozovna v Předlicích "vymetená", našlo zde se pár Karos a několik málo kloubových vozů. Situace na Předmostí si vyžádala okamžitou výměnu trolejbusů na l.č.57 a na l.č.62 nasadit od výjezdu autobusy. Protože vozy číselné řady od ev.č.374 disponují digitálními číselníky a vozovna Předlice nemá k dispozici klasické tabule l.č.62, proto bylo v časové tísní rozhodnuto nasadit kloubové vozy na l.č.62 a na l.č.57 nasadit Karosy s klas.tabulemi l.č.57, které má vozovna Předlice k dispozici. V neděli byla situace odlišná, bylo více času, rozhodovala se vypravenost kloubových vozů podle těchto argumentů :
a) Nasadit je na co nejkratší kursy, protože to jsou značně nespolehlivé vozy, což téměř denně dokazují na linkách, kde jsou běžně nasazovány a při nulové provozní záloze není možná jejich výměna.
b) Profil trati, nelze je nasadit na spádově náročné linky ( Severní Terasa, Dobětice ), to by prostě nevydržely a opět při nulové provozní záloze není možná jejich výměna.
C) Kapacitní důvody.
Po zvážení všech alternatív byly vozy nasazeny na kratší kursy l.č.56 a na všechny kursy l.č.62. Jinak v neděli jsem jel šedesátdvojkou do Globusu, že by jela prázdná, to se rozhodně řici nedá a pochybuju, že by na Střekov nikoho nevezla!
Teď k tomu patnáctimetru, který Vám tady leží v žaludku. Máte pravdu skutečně byl vypraven na l.č.52, ale díky tomu, že vůz, který tam původně jezdil, měl závadu a v té době to byl bohužel jediný vůz, který byl provozní a na nějakou výměnu s l.č.11 už nebyl prostě čas. Je to zrovna ten kurs, co má přejezd na l.č.53, proto ho tam někteří z Vás viděli.
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 00:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je uživatel "Dopravní dispečer" opravdu dispečerm ústecké městské dopravy, pak jsem překvapen, smekám, že se zapojuje do diskuse a upřímně děkuju. Konečně tu máme někoho, kdo nám případné nejasnosti čas od času osvětlí.

Pokud bych se mohl ale k něčemu vrátit, tak při červnové výluce byly na lince 62 vypraveny Karosy, jen to Mírové náměstí měly přelepené Karlem IV. Ano, šlo oplánovanou výluku. Ale kde byl problém cedule takhle improvizovaně vyrobit zase? Já vím a přiznávám, že já to vidím od svého stolu v pokoji, kdežto dispečeři to vidí od svého pracovního stolu a přímo z terénu...

Pokud jde o opravdového dispečera, tak bych ho tímto poprosil o sdělení konkrétních časů (tedy zahájení objíždky, ukončení objížďky) a evidenční číslo trolejbusu, který na trati v neděli večer vykonal zkušební jízdu. Určitě máte přístup k zakovým záznamům. Díky! ;-)
Všechny zde uvedené postřehy a poznámky, případně obrazové dokumentace a další materiály, vyjadřují čistě jen můj osobní názor. Nelze je považovat za oficiální stanovisko společností Vltava - Labe - Press, a.s. nebo Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 01:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nasazení kloubáků na 62 bylo evidentně z toho důvodu, že končí brzo, nicméně z hlediska objížďky to právě střekovské linky měly zřejmě nejnáročnější. Přesto toto řešení chápu. I když stroje jako 378 a 380, které brázdily 62 by asi zvládly i jinou linku, ale u B 941E se opravdu divím, že ještě drží pohromadě. Taková 375, v které se ve vleku třese jedna část podlahy jinak než druhá a vůbec střecha, bočnice a podlaha už dávno netvoří sourodý celek (popraskané plechy, podlaha, obložení a urvaný kryt topení od podlahy a sem tam syčící vzduch je toho důkazem), to se divím, že ještě vůbec 56 dokáže odjet.

evidenční číslo trolejbusu, který na trati v neděli večer vykonal zkušební jízdu

Možná se ptám trochu hloupě, ale k čemu zkušební jízda trolejbusu po vyfrézované vozovce? Jedině že by jela zkušebka kvůli novým obloukům v Malátovce, ale to snad naši "odborníci" umí natolik, že to není třeba, standardní výměna... A ničeho jiného, co by se o víkendové výluce dělalo na vrchním vedení, jsem si bohužel nevšiml.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 08:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Vlčouna : A co říkáš na kvalitu těch "přelepených" cedulí, není lepší nasadit na šedesátdvojku vozy, kterým se to samo zobrazí na displeji a na na l.č.57 dát vozy s klasickými tabulemi, kterých je v Předlicích dostatek! K těm časovým polohám, to Ti taky úplně přesně neřeknu. To se semlelo tak rychle, že ta objízdná trasa musela být vyhlášená okamžitě ( bylo to kolem 6.45 hod.), ale určitě Ti to řeknou kolegové a čas a vozidlo zkušební jízdy taky, protože v neděli večer jsem už neměl službu.
Pro Zbynďu : Martine, ta zkušební jízda byla naplánovaná na požadavek střediska údržby PTZ v době, kdy ještě neprojel ten kamion křižovatkou Předmostí. Jinak řečeno, nedělali jen na Malátovce, měli naplánovanou výluku v oblasti Skřivánku, celé Severní Terasy, proto ta zkušební jízda, Předmostí to všechno zkomplikovalo.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 10:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dopravní dispečer: souhlas... jezdit po městě s nějakými kousky papíru či přelepenými cedulkami jak někde na Ukrajině taky moc neschvaluji... přeci jenom toto byla věc která se semlela velice rychle a nikdo vlastně nevěděl jak dlouho bude trvat a že bude mít ta nehoda takové následky... takže v tomto případě ty klouby na 62 chápu než nějaké busy s přelepovanýma cedulema, kdy přelep by byl jistě řešen formou kusu papíru a fixem
529
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.92.11.12
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 14:21:30    Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: Myslíš, že jen tím, že bychom měli "přelepené" cedule, bychom vypadali jako na Ukrajině? A to, že tu teď vládne ... KAŽDY VŮZ - JINÁ VES ... Katastrofa, pánové, toto, mi přijde jak na Ukrajině .. :-(
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 15:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní dispečer: Já právě koukal, že během neděle přibyl na Malátovce ještě jeden nový oblouk. Ale jinak nevím co dělali, možná opět měnírnu na Kočkově.
A ještě dotaz... My se známe?

Co se týče přelepených cedulí 62 minulou výluku... Myslím, že je to taková malichernost, že je to snad i jedno. Spíše nevím, kdo by to při takové mimořádnosti opět narychlo vyráběl, pokud to z minula tam nezůstalo. Ale za ručně psanými cedulemi není rozhodně třeba chodit až za Čiernu pri Čope... Zase si tu ČR moc neidealizujme...
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 16:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: Já Tě znám, protože Tě nelze přehlédnout, ale Ty si mne nejspíš nepamatuješ. Ty cedule bych zbytečně nerozebíral, sám máš přehled, kolik zůstalo v Předlicích vozů, které je potřebujou, tak nemá cenu je narychlo vyrábět, když se tam válej cedule jiných linek a máš ještě k dispozici několik vozů s displeji, byť jsou kloubové.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 17:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je ono, jakmile se tu vyjádří někdo přímo od jádra (a po jak dlouhé době!), leccos se vysvětlí a dá se potom předcházet zbytečnému tlachání založeném na neznalosti, jako jsem tu předvedl. Takže díky za vysvětlení, hned je to jasné a logické.

Jen přemýšlím, proč jsou na tom 941E tak zle, roky už mají, leč v rámci vozového parku to žádná šílená léta nejsou. Hrůza z výroby, podúdržba, stav silnic, kombinace faktorů?
Slovan!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4110
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 17:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, kolik provozních Karos B731/2 a B741 (asi snad jedna?) ještě máte v provozu?
Včera jsem se při návštěvě nestačil divit, hned jsem potkal 5,6,8 a 9, sice jako náhradní dopravu, ale na neděli jsem byl překvapen, že jezdily, je fakt, že nejezdily trolejbusy...


Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 18:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák: 961E - kombinace faktorů.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 18:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Promiň, překlep, 941E - kombinace faktorů.
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 18:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní_dispečer příště používej edit(vedle obálky)
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 21:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda 15tr: Díky, máš pravdu, to jsem mohl. Jsem jen člověk, mám své chyby.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 23:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: tak to jsi měl opravdu štěstí... 4 či 5 kousků jsou poslední Karosy a vytahují se opravdu vyjímečně... díky nenadálé události, kdy kvůli nehodě TIR byla komplet zablokovaná na celý víkend křižovatka Předmostí, a tedy všechny trolejbusové linky byly po celou dobu OUT, tak se dostalo ven snad vše co v Předlicích bylo, viz výše :-)
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2011
Odesláno Pondělí, 27. června 2011 - 23:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa ev.č.1 sesřotovaná, ev.č. 2 a 3 nevím zda jsou ještě ve vozovně,ale č.3 při výluce cca 1-2 měsíce zpět na trase 62 Karla IV - Globus. Vůz ev. č. 4 už nějaký ten rok není.Dále vozy ev.č.5-9 stále jsou. Má někdo info co zůstalo při výluce ve vozovně? nebo kolik kousků? :-)
Guszticsabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 12:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je takový problém aby lakýrník v Předlicích udělal cedule na 4 kurzy linky 62???
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 14:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guszticsabi: To by problém nebyl, ale proč to vyrábět, když těch vozů je minimum, které to potřebují a je otázkou, jak dlouho budou ještě v provozu.
Scotty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 18:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu divné ,dnes 546 na 59
Lukas, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.209.141
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 07:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

Takze, dobre rano. Uz jste slyseli novinu o koupi novych trolejbusu pro Usti? Kupuji se 28/27tr. Odkaz sem dat ted nemohu, protoze sem na intetnetu na mobilu.
K vozum: Stve mne, ze se prave kupuji 28tr. Celkove i 27tr, solarisy se mne nelibi. Ale asi jde jen o zvyk, kdyz mame vozovej park ala 1989-1995 (nevim presne). Cetl sem o voze 31tr, panecku to je tepr vuz. Ale radsi bych tu jezdil v nasich 15tr. :D
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 10:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj názor k 28Tr je tu všeobecně znám, dva vozy, dobrá, na méně exponované linky snad.

Ovšem v KB Solaris v TB provedení tu doufám už drahnou dobu a jsem rád, že se dočkám. Ovšem zásádní otázka je, zdali to dojde v dvoumotoru nebo ne. Pokud ne, nikam jsme se za posledních pět let nepohnuli a to by mi přišlo poněkud smutné.
Slovan!
Scotty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 05:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

546 takzvaně (prdí)
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 10:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukas, UL: Nevím, jak si přišel na to, že se budou kupovat vozy Škoda 27/28Tr. Pokud vím, letos to budou dva vozy Škoda 28Tr. O dalších vozech se mluví o patnáctimetrových a osmnáctimetrových vozech! Nikde není psáno, že v případě těch osmnáctimetrových se bude jednat o vozy Škoda 27Tr, pokud Škoda nezmění svůj sortiment výrobků, neboť jednomotorové kloub. vozy s poháněnou zadní nápravou jsou do Ústí nevhodné! Dále si myslím, že vozidlo Škoda 31Tr také není vhodné do ústeckého provozu, a jen tak mezi námi, porovnej, v kterých končinách Evropy se vyskytují vozy Solaris a SOR! Asi to také o něčem svědčí.

(Příspěvek byl editován uživatelem dopravní_dispečer.)
Lukáš, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 12:13:30    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mne pamět neplete, tak myslím, že to psali v ÚD v novinách.
K té 31tr, no co bys tu chtěl?! 28tr, 27tr, ted' jak říkáš 31tr se sem nehodí. Tak co se sem hodí??
Jak říkám, jak koupí 28tr ve větším množství tak udělají chybu, ale tu dělají hodně dlouhou dobu!
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 12:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

doravní dispečer: tak Solarisy jezdí pokud se nemýlím v mnoha městech v německu snad i ve Švýcarsku... tak to asi nebude otázka jen východní evropy... jinak jaké jsou přesně překážky se podívat po vozidlech značky Hess či van Holl, když jsou to dvoumotory a když zvládnou alpské kopečky tak tyhle to musí zvládnou jakbysmet... proč furt se ohlížet na Škodovku?! když nedokáže nabídnout odpovídající sormtiment tak se ohlídnu jinde ne? ústí vyžaduje vyšší náročnost na provoz tak hold bude muset poohlídnout jinam i za cenu vyšší pořizovací ceny vozů... to se nedá nic dělat... jediná překážka mě napadá, že se do výběrka vůbec nepřihlásí a asi problém s nahradními díly do budoucna... i když s ND má problémy i místní škodovka
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 13:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: Buďme realisté. Škoda, nic jiného. Otázkou je jen to, jestli nám do těch osmnáctimetrů dokážou druhej motor namontovat, u Solarisů to jde, a jestli to bude chtít podnik. 31Tr je snad jen blbej vtip. Mimochodem Winterthur.
Slovan!
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.215
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 14:31:09    Odkaz na tento příspěvek  

Т 90110
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4111
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 15:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady máte pořádný stroje!




Ještě dotaz k autobusům, kdy se naposledy objevovaly Karosy B731 na linkách autobusových? Poslední dobou už je možné se s nimi setkat vyjímečně a výhradně jen na Náhradní dopravě, že? A ještě k vozu č.10, potkal jsem ho jako školní jízdu, to je již trvale vyčlěněn pro autoškolu, nebo bývá nasazován i na linky MHD?
Díky.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 16:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, to jsem se Vám právě snažil vysvětlit. V tom ÚD se vůbec o vozech Škoda 27Tr nepíše, figurují tam 28Tr, patnáctimetrové a osmnáctimetrové vozy! Řeknu to jinak, po zkušenostech s vozy 25Tr se DP poohlíží po kloub.vozech jiné koncepce a nikde není psáno, že to musí být vozy s okřídleným šípem na kapotě! Není problém koupit vozidlo jiných značek, ale musí se tyto vozy u nás homologovat. Co se týče patnáctimetrových vozů, mám také na ně svůj názor, ale jsou to trolejbusy, které jsou u nás homologovány, i když jejich vhodnost pro naše podmínky je diskutabilní.
Přesně nevím, kdy Karosy B731 přestaly jezdit pravidelně na linkách MHD, vloni během léta byly pravidelně vypravovány na l.č.52 (výluka Klíše), potom se dvě zapůjčily do Teplic, jinak slouží jako provozní záloha a vypravují se jen ve vyjímečně.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 18:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DD: To je pozitivní zpráva a značnej posun od doby, kdy se pánové ptali, co že to vlastně je Solaris. Je dobré se ohlížet i jinde, byť s homologací nových vozidel je to složitější. Každopádně signál toho, že se nebude brát nekriticky to, co Šáde nastrčí, je velice pozitivní, přestže s větším počtem patnáctimetrů nesouhlasím. To uplatnění se najde u dvou vozů, hůře u deseti, víc jich, pevně doufám, nebude..
Slovan!
Lukáš, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.33.131
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 18:28:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní d.: Pardon, pardon spletl sem se. Četl sem toho tolik. Bylo to na FaceBooku. Ale tohle téma tu už nechci rozebírat (hádat se).

Co se týče těch B731, nejčastěji je vidím na 58/ 59, to je tam problém dát renaulty?
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. června 2011 - 21:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemusela by se i dvoumotorová 27Tr znovu homologovat? Nevím, jak to funguje, ale pokud by to tak bylo, v tom případě argument pro vozy Škoda oproti zahraničním vozům padá. Mohl by to někdo prosím vysvětlit, jak to s tou homologací vlastně je? Co se týče náhradních dílů, tak tady si myslím, že Škoda už jasně dala najevo svůj přístup. Pro zahraniční výrobce by navíc úspěch v jednom městě ČR znamenal potenciální šanci i v jiných, když by už vůz byl homologovaný.
Dresdener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 00:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdar vespolek, přispěju troškou do mlejna. Člověk, kterej MHD používá a zajímá se o ni ve volném čase, ve valné většině dochází k závěru, že Ústí potřebuje kloubové dvoumotory, pakliže nechceme kráčet cestou našich amerických bratrů na věčné časy a vyhnat všechny lidi do aut. A kloubový dvoumotor je u nás nejdostupnější v Solarisové kastli. Co se týká Hessů a Van Hoolů, před pár týdny jsem tlumočil bandě ze solingenského Trolleybus Clubu, pokud se nepletu byl to Van Hool, na který nadávali, údajně má poháněnou pouze střední osu (kloubové vozidlo). Podotýkám, že tyhle názory nevyslovovali "zasraní amatéři", jak jsem kdysi slyšel nás častovat soudruhy odborníky z DP, ale technici a řidiči solingenského DP, kteří se v tom spolku sdružujou. Krom toho jsme s panem Lehmannem (velmi aktivní člen Trolley Motion) probírali i cenu, byl jsem ujištěn, že cena Van Hoolů a Hessů už není daleko od ceny za NP tramvaj, takže naše východňárské Solarisy jsou na západě hojně vítány díky slušné kvalitě a skvělé ceně. Takže obávám se, že to by musel vyhořet magistrát i s osazenstvem a na Lidickém vytrysknout ropa z ložiska, abychom si tohle koupili. A další technická, bylo mně řečeno, že při "kvalitě" silnic odpovídajících těm ústeckým by Hessy, Van Hooly stály dvě třetiny života na dílně kvůli poškozením a poruchám. A mám pocit, že takhle to bude i u NP Solarisů / SolaŠkod.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 07:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to v podstatě jednoduché a bez možných překvapení. Vyhlásí se soutěž na zakázku dodání 15 a 18 metrových trolejbusů a je jedno v jakém počtu, vlnách dodávky a formou platby. Prostě jedna objednávka, ze které může logicky vzejít dodavatel, který použije karoserie od jednoho výrobce. Předpokládám, že požadavek unifikace vetšiny náhradních dílů i maximální shoda vlastností interiéru a použitých prvků bude součástí zadávacích podmínek, tak jak je to běžně u podobných zakázek využíváno. Jednoznačně to vidím na 27Tr a 28Tr.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 08:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dresdener: Taky Tě po ránu zdravím, jsem také člověk, který MHD využívá a zajímám se o ni. Sice jsem v DP zaměstnán, ale rozhodně nepatřím mezi soudruhy odborníky z DP, který by Vás častoval titulem "zasraní amatéři", to bych si nikdy nedovolil a konkrétně o Tobě už vůbec ne! Naopak, dost často s Tvými názory souhlasím a na tomto diskusním fóru jsem se snažil vyjádřit pohled člověka, který musí udržovat MHD v provozu.
Souhlasím např.v tom, že nejvhodnější vozidlo pro Ústí je kloubový dvoumotor. Jaké jsou tedy možnosti kloubových trolejbusů :
Jeden motor, poháněná zadní náprava, tzn.např.Škoda 25Tr, 27Tr, 31Tr, ale i ostravské Trollino 18AC. Všechny tyto vozy jsou v ČR homologovány, ale nejméně vhodné pro provoz v Ústí, což dokazují vozy 25Tr.
Jeden motor, poháněná střední náprava, tato varianta je lepší pro Ústí než předešlá, ale pořád je to jen jeden pohon. Tuto variantu vyrábí např. Solaris ve spolupráci s firmou Cegelec, ale tyto vozy nejsou v ČR homologovány.
Dva motory, poháněná 2. a 3.náprava, pro Ústí nejlepší varianta. Tyto vozy má ve své nabídce HESS, ale i ukrajinský Bogdan (T 901.10). Několik exemplářů vyrobil Solaris se Cegelecem pro švýcarské město La-Chaux-de-Fonds. Opět nejsou tyto vozy v ČR homologovány, musely by projít schvalovacím procesem.
Lukáš, UL: Protože autobusy B 731 mají pro vozovnu Předlice nulové využití (garantované spoje), bylo rozhodnuto z důvodu nedostatku trolejbusů je dočasně převést do vozovny Všebořice, která je převážně vypravovala na l.č.58 a 59. Momentálně jsou všechny zpět v Předlicích.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 08:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx: Může se také stát, že bude stejná karoserie, ale jiná el.výzbroj. Také záleží, jak bude postavena
soutěž na dodávku vozů a s čím se Škoda pochlubí, proto bych byl v případě 27Tr opatrný.
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 15:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes oslaví trolejbusy 23 let :-)
Dnes jsem jel s vozem 504 na Mírovou a koukám,že nemá plech kabiny nad dveřma jak je ev.číslo
562 má po novém laku, autobus 50 po zadním roku a ještě jeden po zadním oknu ev.č. nevím
brrrm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.245.130
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 22:01:03    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem vyjela 377
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 22:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono nízkopodlažní vozidlo nevydrží to co starý vozy s vysokou podlahou, to je prostě daň za nízkopodlažnost, tam bude spíš zajímavý po letech porovnávat kterej vůz se "rozpadne" dřív a kterej později. To v jakém stavu jsou v ČR silnice je hrozný, ale to je zase jen a jen problém z hůry dán.
Na 31Tr jsem dost zvědav na zimu jak se v HK (ne)osvědčí, protože nejde jen o jídní vlastnosti právě ten nešťastnej pohon na zadní nápravu, ale taky námraza na troleji V určitejch úsecích byly 21TrAC skoro "nepojízdný" uvidíme 31Tr.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 01:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Tak HK je placka, tudíž by tam v zimě problémy snad být neměly. V Plzni neměly 25Tr ani 27Tr žádné potíže přes zimu.
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 09:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Já bych oponoval, podívej se na Renaulty, když se v r.1997 objevily u nás první kusy, pochybovali jsme o nich a dnes musím konstatovat, že se divím, co všechno přežily v ústeckých bojových podmínkách! To klobouk dolů!
Ta námraza na troleji se dá taky vyřešit, v tom
bych
problém neviděl, prostě do ústeckého členitého terénu je nejvhodnější kloubový dvoumotor, to se ví už dávno, to neříkám nic nového a to hovořím se svých praktických zkušeností.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 10:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U těch Citybusů bych se rád pozastavil. Když přišly, moc jsem jim nevěřil, ale jsou to neuvěřitelný držáky. Nejstarším kouskům je čtrnáct let a pořád slouží v těch našich kopcích a tankodromech dobře. Zajímalo by mě, jestli by se takhle držely i Citelisy vyrobené v Itálii. (...) Mimochodem, měli jsme u nich velké štěstí na to, že máme ještě verzi se schodem vzadu a zadní plošinou. Tohle uspořádání už nedokázali překonat a jen ho zhoršovali. Nejzrůdnější verze je celonízkopodlažní s obrovským schodem na zadní sedadla a se sklápěcími sedadly u druhých dveří. Tam snad neexistuje místo, kam by si člověk mohl rozumně stoupnout.
Slovan!
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 12:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych tím Sorokrámem nejel, tak bych tady na to vůbec nereagoval, prostě to je střep složenej z nějakejch papundeklů, po pár letech to bude vypadat jak vozy na východ od nás...
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Karbanatek 99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.215
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 15:00:37    Odkaz na tento příspěvek  

Philip: Specifikuj trochu blíže, protože východ od nás je velice široký pojem, kterým desítky provozů neprávem urážíš.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.248.135
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 16:04:24    Odkaz na tento příspěvek  

Philipovi se Sorky nelíbí, tak je bude kritizovat ze všech stran a nic jinýho neumí než to kritizovat a nadávat na to. Takže bude mít pořád plnou hubu keců jaký to jsou krámy a podobně. Je to zaslepenej blbeček a nic jinýho.
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6895
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 16:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý anonymní hrdino, mohu Tvůj výlev chápat tak, že kdokoliv nevidí spásu v otřesných strojích dělaných výhradně na pořizovací cenu, je zaslepený blbeček? Pak se k takovýmto "blbečkům" budu hrdě hlásit též.
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 18:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes po dlouhé době vyjel vůz č.24
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 21:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host: ty se asi řídíš pravidlem že podle sebe soudíš jiné, že...
A nadávám na to proto, že vidím rozdím mezi tím když jedu v kastli od Solarisu a od Soru, a jestli ti vadí že to někdo kritizuje tak to nečti, a vůbec s nějakejma anonymníma uživatelama se nohodlám bavit.
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 22:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůz 510 má zase odřený přední roh foto jen ilustrační.
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 23:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůz 550
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.215
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 23:01:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jára: Ze kdy je prosím tě foto té 550 ?
Jára
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2011
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 23:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Datum nevím,ale fotil jsem to začátkem března.Foto jen z telefonu,ale už asi poslední. 550 byla odstavena z provozu jako další dva vozy 522 a 547.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 10:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oni jsou u těch nových semaforů u tesca nějaká čidla pro busy či co? už poněkolikáté sem byl u toho, když bus č. 11 odjíždí z točny směrem na chlumec a na semaforu mu utečene zelená, ale během cca 10 vteřin opět semafor zastaví auta na hlavní a busu pustí "krátkou" zelenou, která trvá ale jen pár vteřin, akorát na průjezd busu křižovatkou a zase padne červená... prostě busu pustí dodatečně malou zelenou, pro výjezd z tesca na Chlumec....nebo že by takhle byly nastavené semafory, kdy po hlavní zelené padne ještě po chvilce dodatečně malá zelená? to se mi moc nezdá... autem se mi to nikdy nestalo...

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 12:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud je tam opravdu preference, tak jen houšť.. A dokázal bych si ji představit na více místech. Pěkně zatím funguje, po počátečních problémech, u nádraží, žádná samozřejmě neexistuje na Předmostí, ta křižovatka ovšem potřebuje řešit komplexně - a jako sůl. Staví se spousta zhovadilostí, ale tam by se to konečně vyřešit mělo - třeba jen kvůli tomu, aby konečně všechny trolejbusy mohly okolo nádraží a Mírák se zjednosměrnil.
Slovan!
Brrrm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 22:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez komentáře:
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6898
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůz č. 32 se začal pomalu rozpadat. Dnes dopoledne na Střekově:
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 08:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela se pochlapili s opravou.... http://www.dpmul.cz/index.php?art=4669
.... takovou rychlost jsem opravdu nečekal, když si vzpomenu na ten tankodrom ve Všebo a tam se stále nic neděje.

Mimochodem, jak daleko jsou papíry DÚ pro 569 a 572?

(Příspěvek byl editován uživatelem JpvV.)
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 12:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ta rychlost je dána tím, že to cáluje pojištovna z pojistky havarovaného kamionu a ne ŘSD... proto ten závratný rozdíl Předmostí x všebořická