K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 23. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 23. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. března 2011 - 21:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r: Problém je, že místní zlepšovatelé z řad diskutujících vše řeší neustále jen velmi obecně. Že místní stav není super jsme už všichni pochopili, ale opakovat to donekonečna nemá význam, stejně tak překreslovat schémata linkového vedení a dělat rošády s konečnými. Žádný skutečně prospěšný plán, kde by se ušetřilo a rozsah přepravy cestujících byl uspokojový se tu asi ani neobjeví, proto opravdu ani přejezdy (a že jich už pár je, např. mezi 51 a 60) nelze určitě ani zavrhnout, ani nad nimi jásat. Určitě ne v teoretické rovině.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 15. března 2011 - 23:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku přeruším diskuzi , jak to vypadá s zelenejma ??? Kdy už vyjedou ? A ještě bych se chtěl zeptat kdy bude znám výtěz výběrového řízení na nové trolejbusy , děkuji
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 05:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezny : Zelený mají vyjet v dubnu.
VŘ ? . Hodně brzy ...
Kiss 98 - Kvalitní mix hudby od 70. let do dneška.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 14:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dva dotazy k dotaci:

Komfort cestování zajistí také dobudování obratiště a točny a nově instalovaný informační systém tzv. „inteligentních zastávek“.

Dobudování obratiště a točny, tím mám tedy rozumět rekonstrukci Mírové a? Dočkáme se konečně obratiště u divadla?

A druhá věc, informační systém inteligentních zastávek - předpokládám, že by se na uzlech daly konečně očekávat tabule s nejbližšími odjezdy linek a směry? Osobně by se mi líbil kupříkladu systém, co je v Praze na Hradčanské..
Slovan!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 15:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Delší dobu jsem nad tím přemýšlel a napadlo mě toto :

application/octet-stream
Mozna varianta linkoveho vedeni trolejbusu MHD v.doc (76.8 k)

Kiss 98 - Kvalitní mix hudby od 70. let do dneška.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 16. března 2011 - 16:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodný diskutující zde otevřel zajímavou a poměrně realistickou myšlenku. Autobusovou dopravu by DP opravdu mohl omezit na jen nezbytně nutné čistě vnitroměstské linky, případně ještě typu 7 a 18. Bylo by to tedy asi více než dvě, ale i tak by to umožnilo radkální redukci autobusů.
Zbavit se břemene příměstských linek by bylo asi to nejlepší řešení a to z následujících důvodů:
1) DP by nemusel ve velkém řešit problém kvalitativních požadavků kraje na vozidla
2) kraj by vysoutěžil levnějšího dopravce pro relace současné 2,4,6,12,19 (příměstská část 11 by byla nahrazena zcela novým bezpřestupovým konceptem v relaci UL-Chlumec-Krupka)
3) ušetřilo by i město, protože na některých krajských linkách by si mohlo levně přiobjednat dopravu v městském úseku za své zrušené linky (třeba do Svádova), případně by dopravce na autobusové linky soutěžilo ve společné objednávce s krajem (třeba 3,7,18,19).
Dopravní podnik by se tak mohl zaměřit výrazně na modernizaci trolejbusové sítě (tj.na údržbu a zlepšování stávající) a vozového parku.
Bavme se o tom, že tyto hypotetické varianty jsou reálné výhledově po roce 2014, kdy končí stávající smlouvy ÚK s dopravci a budou nové soutěže. Do té doby bych v autobusové dopravě nějaké výrazné změny neočekával.
Co lze vyloučit jsou různé nápady o přestupních terminálech na konečných trolejbusů.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. března 2011 - 20:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jmx: zajimava myslenka. DP je opravdu drahy ve srovnani s jinymi dopravci na krajskych linkach. A je zrejme, ze sam obtizne zvlada paterni trolejbusove mestske linky a ztraci energii na linkach krajskych.
fanda: no, ja nevim, krome prehazeni par konecnych a znacneho navyseni poctu vozidel a nekdy i skutecne prehnaneho intervalu, velky prinos nevidim. "Sloucenim" linek do tzv. paternich se prilis nedosahne -- v centru predevsim naroste pocet prestupu a snizi se moznosti cestujicich pri vyberu prime linky do cile. Ja bych rekl, ze moc cestujicich /hlavne starsich/ by to nepotesilo.
xx
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 16. března 2011 - 22:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05: nevim ale podle průzkumů v jiných městech dává značná část cestujících přednost kratším intervalům i za cenu jednoho přestupu... myslím že co člověk to názor... o tom se tu už prodiskutovalo mraky a v budoucnu se ještě prodiskutuje i když zastávám názor že ústí není zase tak veliké město aby se tu páteřní linky uchytily a především zpoždění díky silné IAD, které je umožněn v hojné míře příjezd do centra i absolutně neexistující preferenci MHD na křižovatkách by docházelo ke sjíždění spojů úplně stejně jak to probíhá nyní na 54+56 třeba
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. března 2011 - 23:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

carry: jiste, je to vec nazoru, me slo hlavne o duchodce a matky s kocarky (tyto skupiny tradicne prestupy vyrazne nepreferuji). Paterni linky, asi 2, by se zde udelat daly, problem neni ve velikosti mesta, ale v jeho clenitosti,tj. ruzne konecne - de facto - paterni linku neumoznuji.
xx
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 08:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Preference na křižovatkách je např. u kamenolomu, pod Mar. mostem, u nemocnice... Jinde bývají smyčky, na Předmostí jsou čidla. Ale v centru to jde jen těžko. U Hraníku to leda zavřít, na Předmostí by to působilo akorát zácpy.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Náhodný_diskutující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2011
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 10:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ještě jednou vstoupil do diskuse. Vzhledem k mým pracovním povinnostem, zde nemůžu reagovat tak často, proto k jednotlivým příspěvkům až teď.
Zbynďo, nejde jen o to přeházet konečné nebo namalovat nové schéma linkového vedení. Rozhodně nepatřím k teoretikům, ale naopak k praktikům, alespoň to o mé osobě tvrdí řada lidí. Svůj názor jsem napsal obecně jen proto, abych zbytečně nerozebíral své teorie podložené praktickými zkušenostmi. Jsme na diskusním fóru a nejsem od toho, abych tady vnucoval každému své názory. Diskuse je od toho, aby se diskutovalo. Jinak mezi námi, to, o čem se tady obecně hovořil, je tak velký materiál, že by se sem stejně nevešel, ale hlavně patří jinam, ne sem.
Dále problém přejezdů, ty mají význam v několika praktických případech, první nám tady již popsal jen kolega, který tím vyřešil linky s malou frekvencí a musel dodržet 60 minutový interval. Dalším názorným příkladem přejezdů muže být garance bezbariérových spojů, kde těmito přejezdy mohu vyřešit garantované spoje s malým počtem nízkopodlažních vozů. Ale tam, kde mám frekventované linky, si osobně myslím, že přejezdy jsou zbytečné, rozhodně v tom nevidím žádné kouzlo. Pokud je tedy DP praktikuje, tak k tomu musí mít nějaký důvod.
Carry54, je to pravda, skutečně se začíná v řadě měst prosazovat systém krátkých intervalů, i za cenu přestupů a na okraji měst zvětšení docházkové vzdálenosti. Jinak moje představa páteřních linek nespočívá v tom, že přivezu autobusem z příměstské
oblasti města lidi a "vykopnu" je na nějakém přestupním bodě do trolejbusu, to v případě Ústí nad Labem není moje vize. Páteřní systém by spočíval skutečně v těch typicky městských linkách, jak to tu pochopil Jmx, který to dále ještě rozvinul. Proto si myslím, že by DP měl linky, které sponzoruje KÚ, oddělit od těch městských (např.číselně) a v roce 2014 se rozhodnout, zda-li se přihlásí do VŘ, vzhledem ke svým možnostem.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 10:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič: Rovnou ti můžu říct, že ty intervaly jsou naprostý nesmysl. Nemůžeš provozovat v jednom systému linky jezdící podle různých intervalových skupin (násobků). Za tohoto stavu nejsi schopný udělat rozumné a pravidelné proklady...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 11:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: " Nemůžeš provozovat v jednom systému linky jezdící podle různých intervalových skupin (násobků). Za tohoto stavu nejsi schopný udělat rozumné a pravidelné proklady..."

Takhle absolutní závěr bych nečinil. On ani naprosto shodný interval dvou "prokládajících se" linek nemusí vést přímo k půlení intervalu, máš-li prokládat linky, proložené v jiném úseku linkou třetí či čtvrtou. Typickým je v tomto úseku třeba v Teplicích úsek Benešák - Nová Ves a zpět. Tam se ani při vší snaze nepodařil interval prokladu 10 min., (je 8/12), neboť altrnativou bylo rozhodit proklady u Angru a na Panorámě.
Takže takový jednoznačný názor by bylo nutno prokázat konkrétním jízdním řádem. Navíc je otázkou, zda souběh, dejme tomu v úseku tří stanic je pro obsazenost vozidel při nerovnoměrném intervalu nějak významný...

Chtělo by to prostě nakreslit alespoň orientační jízdní řád v reálných časech a pak by se vidělo.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 12:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

romanero: a k čemu jsou ty tvoje linky se stejným intervalem aby byl proklad? bud ten proklad neexistuje ( viz 11tka jezdící zásadně natřískaná 2 minuty před poloprázdnou 52kou ) a nebo proklad je ale díky zpoždění je z půleného intervalu 7,5 minut nakonec 10 minut nic a pak během 5 minut vše ( viz 54+56 )kdy třeba od stadionu jezdí už za sebou kolikrát... takže tam je dokonce interval 14 minut nic a pak během 1 minuty vše
Náhodný_diskutující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2011
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 13:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54, to že jedenáctka jede natřískaná 2 minuty před poloprázdnou linkou 52 je systémová chyba. Příčinu toho stavu je třeba hledat úplně nikde jinde! Ale vraťme se do roku 1993, tam se stala totiž chyba. Zopakujme si, jak vypadala doprava na Klíši před zavedením trolejbusů, l.č.11 jela uvedenou oblastí po dnešní trase, l.č.17 drandila v trase Poliklinika-Palachova-Klíše Hvězda- Vozovna DP, l.č.20 Poliklinika-Palachova-Klíše Hvězda-Klíšská-Poliklinika, dále tangenty l.č.7, 18 a 23. Možná jsem něco zapomněl, ale to nemá vliv. Tehdejší dopravní náměstek (nebo ředitel) si prostě umanul stávající trasu a co stalo, jedenáctka-stejná trasa, sedmnáctka-odklon po Klíšské, takže ve skutečnosti se celou tou parádou nahradila nejméně vytížená l.č.20. A to je ta chyba, prostě se měla elektrifikovat trasa Štefánikovou ulicí, neboť už v této době to byl velmi zatížený směr! Život šel samozřejmě dále, došlo několikrát dost nekoncepčně k prodloužení intervalů, jedenáctka nám začala obsluhovat ještě Chlumec a malér je na světě! A dnes si to užíváme s plnou parádou, mě také vadí, že jedu narvanou jedenáctkou do Chlumce přes Klíši, když k tomu připočtu naše kouzelné grafikony, pak se nesmíme divit!
Co se týče proložených linek a půlených intervalů, pokud chci prokládat dvě linky, musí mít zákonitě stejný interval. Jinak v Ústí bych se toho nevzdával, má to z provoznědopravního hlediska i své výhody, hlavně u trolejbusů. Když budu např. do Všebořic provozovat jednu linku v 7,5 minutovém intervalu, tak vlivem dopravních komplikací, se vozidla sjedou úplně stejně, jako u dvou proložených linek, tomu se nedá prostě zabránit. Rozhodující pro grafikonáře jsou stejně uzlové nácestné zastávky, v tomto případě Mír.nám., Divadlo, Hraničář, u stadionu už skutečně vlivem provozu může dojít k nesrovnalostem, ale to on už neovlivní.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ale neřekl že linka s 6ti minutovým intervalem se nesjede... já jsem jenom reagoval že ani linky v prokladu není ohledně pravidelnosti vítězství a že ani to není všespasitelné... problém je že i na ten mírák to jede stylem 10 minut nic a pak během 5 minut jedou obě linky do toho pro jistoto ještě 11tka... to by všechny linky musely začínám na míráku aby byl proklad dodržen mezi dvěma linkama přesně těch 7-8 minut

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 15:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s Nahodnym cestujicim naprosto souhlasim. Jen doplnim, ze dovrseni tohoto stavu obsluhy Klise l. 11 se dosahlo jeste diky "krajske navaznosti" 11ky na teplicke linky v Chlumci. Takze s 11kou hnout nelze a 52 ma proklad s 5kou (dle meho spis zbytecny). Cili 11ku by to chtelo trasovat via Beethovennova a na Klisi prehodit jeste jednu T-bus linku (treba misto Predlic). Mozna nekoho trkne, ze TT Stefanikova by pak byla vhodne reseni. Kruhak na Hvezde bych jeste resil tak, aby umoznoval jizdu T-busu do vsech smeru - tedy i zavlekem pres Lazne. To by umoznilo obsluhu Klise dvema linkami, misto stavajicich 4(11,52, 58, 59).
xx
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 18:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33, Carry: Pánové, ja nevím, proč se snažíte diskutovat o dogmatických záležitostech.

Rudolfe, když se ti při 20min intervalu nepodaří přesný proklad, např. 10x10min, ale jezdí ti to 8x12min - není to žádná tragédie. Ale když budeš mít 1 linku po 12min a druhou po 15min, tak snadno zjištíš, že jednou prostě přijde chvíle, kdy ty linky zákonitě pojedou v tentýž okamžik. Ať to proložíš jak chceš (třeba 1.linka 00,12,24,36,48; 2.linka 06,21,36,51), pojedeti to v tomto případě po 6x6x8x3x12x0x12x3min atd. atd. Kupecké počty a vidíš snad, že je to neproložitelný.

Carry, to že se někde sjíždí v Ústí linky, nemá co dělat s intervalem, ale nevhodně zkoordinovaným JŘ či nezkoordinovatelným linkovým vedením.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 19. března 2011 - 20:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

romanero: a o čem se tu mluví? že by to potřebovalo trochu se zaobírat linkovým vedením už trochu... já hlavně nikde tady ten neřek že tu mají jezdit páteřní linky s intervalem 5 minut... a ohledně té koordinace... to je fakt, v jiných městech na to dokážou příslušní poměrně včas a dostatečně zareagovat ale ne tady! to je letitý problém a evidentně to tam nahoře nikoho moc netrápí!
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.193
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 22:11:34    Odkaz na tento příspěvek  

Přeji pěkný den. Přicházím s malou prosbou. Již třetím rokem studuji na jedné ústecké průmyslovce, na níž nám před časem dali za úkol, abychom si zařídily praxi, která bude po dva týdny v červnu. Proto se prosím ptám, zda-li nevíte jestli je tu něco takového možného. Děkuju moc za jakékoliv ( i negativní) odpovědi.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3027
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 23:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praxi tady na k-reportu? To asi né... Praxi v Ústí? To bezesporu lze...

Co máš praktikovat?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Tanbris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 08:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí už Citelis nebo se zatím ohřívá v garáži?
MHD.WU.CZ - Aktuality ze světa MHD
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 11:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o víkendu jsem ho spatřil na lince 10... alespoň myslím... měl za čelním sklem typickou ceduly linky s červeným podkladem a byl spatřen směrem na varvažov
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 12:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero, Carry to vystihl. Vem si příklad: linky 54,56 ze Všebořic DC. Žádný problém s prokladem 7/8 min. Jenomže ZC do Dobětic/Pod Vyhlídkou je jízdní doba 8/12 minut. Takže budou-li mít řidiči na konečné stejné přestávky, pak spoje linek 54,56 ZC do Všebořic pojedou v závěsu, neboť rozdíl jízdních dob dělá právě interval...Jistě, možným řešením jsou přejezdy mezi linkami ve Všebořicích s tím, že přestávka mezi spoji bude jenom v Doběticích a nebo Pod Vyhlídkou. Ale přejezdy se tady taky někomu nelíbily...Dalším řešením je zbytečně dlouhé čekání na konečné kratší trasy. To je ovšem o penězích...Anebo další přejezd.

A to jsem vybral jenom náhodně dvě linky z jedenácti. Proto jsem psal o tom, že nelze házet obecná řešení a obecné požadavky, ale probrat alespoň orientačně jízdní rády konkrétních linek, vzít v úvahu zákonné přestávky a maximální povolenou dobu řízení.

Jinak budeme stále mluvit o ničem. A obávám se, že právě tohle ve zdejších diskuzích chybí - není snaha, jak kritizované odstranit v rámci zákonných možností a reálných peněz. Ale ani snaha řešení hledat - kritika zdá se stačí.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 14:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jjá se ještě vrátím k dodávce trolejbusů... nemůžu si pomoci ale vsadím boty že tohodle se tu dočkáme že opět rozhodne cena!
Škoda 31Tr SOR ( foto: uživatel 31Tr )


(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 14:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citelis už je počítám ve Vysokém Mýtě zpět u výrobce.
O víkendu skutečně jezdil na lince číslo 10.

Co se týká přejezdů mezi linkami, tak zde přejezdy jsou, ale ve větší míře uplatněny na autobusech. Na trolejbusech jsou uplatněny ke splnění zákonem daného limitu výkonu řidiče, který nastupuje nebo končí v noční době. U trolejbusů zatím nepředpokládám nějaké výraznější přejezdy vzhledem k tomu, že je zde zatím spousta cedulových vozidel a dělat zbytečnou pakárnu a nechat přehazovat řidiče cedule třeba každé kolo, jen aby tady byly přejezdy... Navíc se i v současné chvíli spíše setkávám s kritikou, že musí jezdit něco jiného. Holt nikdy tady nebyly přejezdy v tak hojné míře a dosti řidičům to vadí, že musí jezdit i jinou linku, než na kterou nastoupil.
Linka 11 a 52 - je uplatněn proklad v jednom směru, protože při tvorbě se dosti před uzavřením změnila podmínka u linky 11 a tím vznikl onen kritizovaný neproklad, navíc ještě způsoben tím, že linka 52, 58 a 59 nemají konečnou u lázní, ale pouze touto stanicí projíždějí. To se přeneslo na další neproklad u linek 58 a 59 s linkami 51 a 56.
Že by jezdily linky 54 a 56 za sebou o tom nic nevím a už vůbec nevěřím že by to bylo na denním pořádku.

Přejezdy se třeba hojně využívají v rámci linek 17 a 27, kdy vozy mezi sebou přejíždějí ať kvůli přestávkám a nebo zajištění NP vozidel.
A ve finále přejezd vozidel mezi linkami zase tolik vozů neušetří, protože se pak člověk může dostat do spirály, tak jako v TP, že nezbyde nic jiného a prázdnej vůz se posílá kvůli zajištění spoje přes celé město (a ne jenom jednou).

Dovolím si také nesouhlasit s JMX, protože kdybychom už nejezdily ZDO pro kraj, tak by jim nádherně stoupli náklady na provoz, protože i když ušetří za nás jako drahého dopravce, tak místo třeba hrazení cca 1km do Chlumce bude novému dopravci hradit cestu až do centra, protože město určitě nebude hradit obslužnost DP a ještě jinému dopravci. Kompletně navíc kraj hradí jen 2 linky a to 4 a 12, na ostatních linkách využívá systému hrazení pouze vybraných úseků. Už zcela reálně vidím, jak by kraj hradil obsluhu Chlumce v 15 min. intervalu až do centra byť levnějším dopravcem když se spíše snaží udržet náklady v přijatelné hranici. A to nemluvím o direktivních rozhodnutí kraje jako takového, o tom také JMX nepíše...... Takže máslo na hlavě má DP i kraj.
http://picasaweb.google.com/karosac734
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 14:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pida: to sjíždění 54+56 je poměrně časté... neříkám že dennodenně se sjíždějí nadoraz že jedou za sebou hned ale z města je častý jev 10 minut nic a pak hned za 4 minuty dorazí i druhá linka... zrovna minulý týden jsem potkal 56 (54) na Šaldovce a 54 (56) na Poliklinice ( ted si nevybávím jestli dřív jela 56 či 54, ale jeli do všebo... 60tka to nebyla určo) takže u stadionu určitě byli už sjetý (jedna natřískaná, druhá poloprázná)... jedna z nich se prostě pravidelně zpožďuje, takže z města ten proklad 7-8 minut je spíše vyjímka především ve špičkách
Guszticsabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 14:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:
Pauza na 54 jenom v Doběticích???To nemyslíš vážně...Kam si tam dojdu třeba na záchod atd???
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 15:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pauza na době je blbost... všebořice mají komplet zázemí... to jsem úplně přehlíd když sem to četl
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 16:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: přesto zastávám názor, že zbavit se břemene příměstských linek by pro DP bylo přínosem (už minimálně pro ty direktivní rozhodnutí, kde nemůžeme čekat ústupky).
Je jasné, že by 11 nebyla do Chlumce nahrazena linkou v intervalu 15 min, v podstatě by se musela zvolit nová koncepce, byť souhrn by 4-5 výjimečně 6 relativně proložených spojů za hodinu ve špičce dal(dnes jich je stabilně 7 a mnohdy v v dlouhém souběhu stejným směrem), Chlumec by až na výjimky nebyl koncovou a přestupní stanicí, ale jen nácestnou.
I když jsou rezervy pro mírnou redukci na Trmice, tak nárůst km by skutečně nastal. Neznamená to, že by neúměrně stouply náklady. Kompenzaci vidím ve změně způsobu odbavování i operativnějšímu nasazení vozidel. Rozhodně nechci říkat, že výprava vozidel je dělána špatně - naopak v rámci omezených možností je dosaženo maxima.
A tady je něco špatně - prostě jsou tu dva objednavatelé s naprosto odlišnými požadavky a DP musí dělat více kompromisů než je zdrávo.
Přitom Ústí není žádná výrazná aglomerace, ale jen průměrné město kde náhodou sídlí Krajský úřad. Je to město, které je jak nedávno napsal nový primátor je "finančně do roku 2030 sevřeno ve splátkových závazcích" (za co, to teda nikde moc nevidím) "a ročně chybí na optimální chod města 400 melounů", díky čemuž dnes nemá pořádně ani na úklid chodníků a opravy zimou poničených silnic (vždyť i v tom zadluženém Chlumci vidím každý den úklidové čety na chodnících, údržbě zeleni a před ca 14 dny se tam ve velkém frézovalo a dával nový povrch na zimní výtluky). Možná by se mělo opravdu zvážit v hromadě jinak nedopravních opatření, zda není výhodnější svěřit autobusouvou dopravu levnější subdodávce, pakliže to v některých úsecích je reálné.
Musím říci, že už více jak tři měsíce systematicky kombinuji při cestě do práce a zpět v trase Ústí - Chlumec linky a dopravce. Jsem čí dál víc přesvědčený, že o příměsto by se měl starat Kraj na svých linkách a jen výjimečně v kombinaci s městem. Je tu rozsáhlá trolejbusová síť, kterápokryje většinu města, tak se věnujte hlavně tomu aby fungovala a nějaké nepokryté cancourky nebo linky za cedulí "Ústí n.L.", ať vás nezatěžují.
Karbanatek99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.193
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 16:43:56    Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Ve škole nám nedali přesný obor, ve kterém si máme najít praxi, jediným jejich požadavkem je to, abychom po dva týdny pracovaly někde, kde se setkáme s opravou jakýchkoliv strojů nebo jakoukoliv výrobou, tedy kromě něčeho co značně vybočuje od strojírenství.
No a jelikož se trochu víc zajímám o autobusy,trolejbusy (v podstatě se zajímám o všechny stroje, tohle je ale v podstatě nejblíž), tak mě napadlo že by nebylo od věci se zeptat jestli není možné nějak na ty dva týdny v červnu proniknout do vozovny v Předlicích nebo Všebořicích a nasát tak hlubší znalosti o tom co se tu dá denno denně na ulicích potkat, popřípadě se něco nového přiučit ( zametání ? ).
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6713
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 17:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se vrátím k pánům Dresdenerovi a Ústečákovi, kteří, chudáci, dle svých slov nikde nenarazili na tak děravé silnice, jako v Ústí, pročež těmto věnuji tuto fotku z jednoho z jmenovaných měst jakožto jeden příklad za všechny. Šťastnou cestu!



Omlouvám se za menší odbočení.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 18:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberger sem hodí takovou jámu

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 18:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gustcsabi a Carry: ŘEKL JSEM:"s tím, že přestávka mezi spoji bude jenom v Doběticích a nebo Pod Vyhlídkou"

A už dostávám vynadáno, že v Doběticích není záchod, že je jen Pod vyhlídkou.

Ale to je přesně to, o čem mluvím. Já jsem řekl, že přestávka může být tam či onde, ale vše je špatně, neb záchod je jen na jednom místě. No tak bude přestávka Pod Vyhlídkou, a co hodláte kritizovat dál? Pak ale budete muset bez milosti ve Všebořicích přejíždět, neboť Dobětice by byly příjezd=odjezd. Nakreslete si to a pak teprve křičte.
Guszticsabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 19:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:
a budu jak pitomec každý kolo přehazovat cedule né...hm,to budou všichni nadšený z toho

(Příspěvek byl editován uživatelem guszti.csabi.)
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 19:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jmx: tak DP na to prozatím má, vypravenost splníme a když je náhodou někde jinej vůz je to z důvodu zálohy a ne plánovaného nasazení. Takže teď je to jen o tom, že objednatel má svého favorita a bude se snažit pod nějakými záminkami vypudit DP z krajské dopravy tak jak jsi to napsal ve svém příspěvku s tou omáčkou o území města. Prostě fér by bylo, aby se k tomu objednatel postavil a řekl na férovku co a jak. Na co tady rozebírat a tvrdit že DP na to nemá, když už na to máme prostředky.....
http://picasaweb.google.com/karosac734
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 20:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: V tomto tedy bez výhrad souhlasím. Evidentně by tu "kdosi" z kraje měl rád svého koně, resp. jelena (či soba ze Sibiře) za každou cenu, doufám, že se aspoň dotyční jezdí školit na Liberecko, resp. Jablonecko, jak se to dělá.

Jinak je vidět, že je jaro, na 552 už se dolakovala kapota, kde od podzimu strašil odhalený laminát po stržené reklamě. Bohužel, zezadu byla zprzněna čísly z dílny Bus Promotion (tzv. Bulgarian look).

Opravdu nechápu, proč se nejede v původních číslech a rozmístění na obou trakcích. V ostatních městech mají v jednom DP i více reklamních společností a všechny se řídí jasnými směrnicemi co a jak (ne)polepit a jak mají vypadat obnovená loga, čísla a nápisy dopravce. Jen tady to opět nejde a je z toho akorát designová pohroma.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 21:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petře, žádný skrytý favorit tady není, že na to teď máte nikdo nezpochybňuje, ale co příští rok. Budete kupovat pro příměsto kloubáky na dva a půl roku? Kdo má poměrně silné ambice víme oba, ale v soutěži nemusí zdaleka uspět. Navíc, pokud by si DP založil dceřinou společnost třeba DP-linková, mohl by soutěžit a nabídnout zajímavou cenu (a některé DP se asi chystají toto udělat, protože by jinak byl problém s jednou směrnicí ES). Je pravděpodobné, že za tři roky tady bude hodně velká tlačenice a ten koláč dopravních výkonů budou chtít obhájit nejen současní, ale porcovat i další dosud nezastoupení dopravci.
Opakuji, že tady říkám svůj osobní názor. Dvě příměsta jsou v podstatě provázaný a lidi mezi nimi cestují. Myslím ale, že relace Krupka - Chlumec - Ústí by měla být již bezpřestupu v Chlumci. Umožnilo by to redukovat tři dopravce na dva a optimalizovat dnešní nabídku 11+451 (12+137 nepočítám, ty mají svůj specifický význam). Už se opakuji, Trmice by tu kombinaci příměstské na některých linkách potřebovali.
Víc tady do detailů fakt nechci jít, je to jen moje úvaha a můžeme to probrat soukromě.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 02:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reichenberger: To bych nikdy neřekl, že se tu někdy budu poměřovat velikostmi děr.

Každopádně víkend jsem strávil na Kladně, dnes jsem (značně strastiplnou cestou) jel opět přes Kladno. Tohle město tu bylo zmiňováno jako odstrašující příklad, já stále říkám, že to tam tak hrozné není.

A jedna perlička, dnes se mnou do Ústí dorazila kamarádka z Pardubic, chtěla se podívat na hokej. Po menším výletu jsme jeli 374 na 17, už tam se ofrňovala, ale poměrně mě pobavilo, když projela na Míráku okolo 519 a 538 a ona se ptala, proč máme na trolejbusech záplaty. - Tahle poznámka má minimální informační hodnotu a já prosím o nereagování, jen je poměrně k zamyšlení, jak nás vnímají hosté z jiných měst.
Slovan!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 05:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JMX : Vy si myslíte, že je zapotřebí více spojů mezi Chlumcem a Krupkou, než je nabízeno dnes ?
Pokud by se dodržovala návaznost, zejména ze strany DPUL, tak nemám nic proti současnému stavu.

Ústečák : hmmm ...
Pár lidí, kteří sem zavítali, měly velmi podobné reakce, jako tvá kamarádka.

MMch, viděl jsem z busu ve vozovně stát nějakou vybrakovanou 15tr na place bez předních a posledních dveří. Co to zač ?
Brzy nastane čas se odmlčet ...
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 06:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to taky můžeme postavit do roviny, že 137 jako taková je zbytečná pro vedení do města.

Dále jako taková se může linka 12 větvit do Modlan, Krupky a Teplic - tím může dojít ke zrušení dosavadních relací v režii DPmML a k zavedení kýžené relace bez přestupů namísto současné 137 se lidé dostanou do centra třeba naší linkou 12.

Prodloužení linky 11 do Krásného Lesa a tím zrušit celkově linku 451, což by přineslo větší úsporu a efekt u cestujících. Samozřejmě za podmínky, že tato linka nebude jezdit přes spálenku a bude polo rychlíková, něco jako kdysi 1.

Co se týká Trmic, tam je ideální zachovat zaměstnanecké spoje 7, 18 pro celkové odlehčení systému dopravy do Trmic z centra. Myslím že není vhodné tyto linky rušit jako celek, ale třeba jen pokrátit nabídku u linky 18, protože linka 7 už pokrácená je celkem dost. Samozřejmě že ideální stav je ranní návoz a odpolední odvoz.

Takže varianty jsou, ne jen ty za které se mi zdá že až okatě lobuješ...
Navíc cena už za chvíli taky bude v jiné dimenzi díky tomu co se nyní ve světě děje. Takže taky už třeba nebudeme muset být za ty dva roky nejdražšší dopravce

Navíc jsem tedy zvědav jak s námi odjednatel zamává, když se konečně po letech začíná připravovat střednědobá dopravní koncepce obsluhy. Takhle letos něco připravíme a ejhle za dva roky si někdo postaví hlavu a můžem půl koncepce hodit do koše, protože se změní dopravci, rozdělí trh a nějaké přirozenější vazby budou tímto zpřetrhány - má cenu na tom tedy dělat nyní, když se připraví koncepce s určitými myšlenkami a vazbami?



http://picasaweb.google.com/karosac734
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 08:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida : Věc názoru.
Samozřejmě ze své pozice vidíš některé věci lépe než já, a třeba to, co jsi uvedl výše, tak by se to mě, jako cestujícímu, který jezdí denně Ústí - Teplice velmi zamlouvalo. A 137 do centra je zbytečná. Primární účel té linky alespoň ze začátku bylo spojení mezi nemocnicemi.
Brzy nastane čas se odmlčet ...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 09:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to taky můžeme postavit do roviny, že 137 jako taková je zbytečná pro vedení do města.
Vytíženost hovoří o něčem jiném, je optimální v současném rozsahu a význam má i fakt, že jede k nemocnici a ne do centra.

Dále jako taková se může linka 12 větvit do Modlan, Krupky a Teplic - tím může dojít ke zrušení dosavadních relací v režii DPmML a k zavedení kýžené relace bez přestupů namísto současné 137 se lidé dostanou do centra třeba naší linkou 12.
Touhle větví 137 nenahradíš (viz. výše), ale tu 485 určitě ano a možná i část 129. Pokryješ tím zejména okrajové části měst a obce mezi nimi. Relaci Teplice: centrum, Trnovany - Ústí centrum bezkonkurenčně vyhrává vlak.

Prodloužení linky 11 do Krásného Lesa a tím zrušit celkově linku 451, což by přineslo větší úsporu a efekt u cestujících. Samozřejmě za podmínky, že tato linka nebude jezdit přes spálenku a bude polo rychlíková, něco jako kdysi 1.
Krásná idea a mohla být součástí i toho co jsem psal o relaci Krupka - Chlumec - Ústí. Poděkuj důchodcům z bývalého vedení, kteří neměli zájem o obsluhu okolí Ústí v rozsahu jako dnes Tepličáci. Přitom dvě příměstské mohly tu oblast mezi městy takřka ovládnout a to včetně Libouchce, Tisé Telnice atd. Skoda, ale je to tak a teď už by to šlo dost těžko nahradit, snad jen podělit se třeba s Veolií o výkony v té mé bezpřestupové variantě na Krupku.

Co se týká Trmic, tam je ideální zachovat zaměstnanecké spoje 7, 18 pro celkové odlehčení systému dopravy do Trmic z centra. Myslím že není vhodné tyto linky rušit jako celek, ale třeba jen pokrátit nabídku u linky 18, protože linka 7 už pokrácená je celkem dost. Samozřejmě že ideální stav je ranní návoz a odpolední odvoz.
Souhlas

Takže varianty jsou, ne jen ty za které se mi zdá že až okatě lobuješ...
Okatě nelobuji, jen nahlas uvažuji o dle mého názoru optimálních variantách a zde jasně vydím ne zcela využitou kapacitu 451, zdlouhavou 11, ne zcela využitý potenciál 148. Preferuji narovnání redukci nutných přestupů z Krupky - tj. vynechat Soběchleby, zrušit přestup v Chlumci a umožnit jej do jiných preferovaných částí Ústí (Severní Terasa a možná ještě Klíše) až ve Všebořicích a předpokládám nárůst cestujících. To by doplňovala 451 s posílením ve špičkách do Chlumce, protože nic jiného v přímém směru teď prostě není. Celkově by počet spojů mírně poklesl a zvýšil by se výkon Veolie. Na obou linkách by byla špička 2 spoje za hodinu.

Navíc cena už za chvíli taky bude v jiné dimenzi díky tomu co se nyní ve světě děje. Takže taky už třeba nebudeme muset být za ty dva roky nejdražšší dopravce
Ale taky můžete být díky břemenům z minulosti stále s vyšší cenou a můžeš mít za dva roky flotilu zánovních autobusů, které nebudeš mít kam poslat. (řešení v oné dceřinné účetně oddělené společnosti)

Navíc jsem tedy zvědav jak s námi odjednatel zamává, když se konečně po letech začíná připravovat střednědobá dopravní koncepce obsluhy. Takhle letos něco připravíme a ejhle za dva roky si někdo postaví hlavu a můžem půl koncepce hodit do koše, protože se změní dopravci, rozdělí trh a nějaké přirozenější vazby budou tímto zpřetrhány - má cenu na tom tedy dělat nyní, když se připraví koncepce s určitými myšlenkami a vazbami?
Tohle ti nedokážu zodpovědět, asi se budeš muset zeptat jinde - mluvím jen za sebe. Já bych preferoval užší provázanost obou příměstských doprav, předpokládám že přepravní proudy jsou nyní stabilní a bude nutné to respektovat. Jaké budou podmínky pro zadávačku v příměstské zatím nevím (v linkové bude pilotní poptávka známa hodně brzy a nedokážu si představit, že by podobné podmínky byly realizovatelné i pro příměsto ...). Více rozvíjet bych to už ale opravdu nebudu. Dostáváme se jinam, než jsem původně zamýšlel.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 09:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omlouvám se v předchozím za fatální pravopisnou hrubku
Matrix007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 14:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54:
Totéž si myslím taky. Když už "nevyhrajou" 15-timetry, tak tu budeme dělat "ENTENTÝKY DVA ŠPALÍKY" kterejma dveřma nastupit. On ten vůz možná neni špatnej (nevim, nejel jsem s ním) a slyšel jsem na něj samou chválu, ale těch dveří......... Jak se říká: "Sorry, ale Sory nee"
"!!! 601 !!!"
*54, 601, 607*
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 17:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

matrix: to je tak: co člověk to názor... mě osobně se líbí nové sorky ( především klouby )co jezdí v praze... nemůžu si pomoci... ale třeba moc nejsem spokojen s kultivovaností jízdy nové plynové sorky na lince 451 ( viz foto od pídy výše) za to řidič si ho nemůže vynachválit ( říká mu " můj prdík si zase uprd" )
uvidíme, já to bral stále jenom jako koncept, který neobživne ale najednou vidím že už jsou zkušebky s cestujícími na linkách a dokonce i barvách jednotlivých DP které si je již zřejmě objednaly tak to potom vše mění a myslím že i místní DP se o ně přinejmenším bude zajímat...
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. března 2011 - 17:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matrix007: 31Tr v Plzni jsem jel a přestože se mi nijak zvlášť zvenčí ani zevnitř nelíbí, zas tak děsné, jak někteří naznačují to taky není. Spíš mě překvapily poměrně pozitivní ohlasy cestujících, jelikož NB12 v tom samém městě jsou těžce neoblíbené. Hlavní problém bych ale opět viděl v počtu poháněných náprav. Jsem skutečně zvědavý, jestli DP dostane odvahu toto zohlednit ve výběrovém řízení.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 13:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On NB18 není špatnej vůz. Jezdím s ním pravidelně a Sor dokázal na dobytčákovej způsob české MHD vymyslet ideální vozidlo. Leč pevnost skříně očividně není ideální. Pokud by Škoda do toho dokázala nacpat dva motory, nezlobil bych se za ně. Samozřejmě mým ideálem je stále trolejbus v kastli 18m Solarisu se dvěma motory. Málem jsme je tu taky měli, že.
Slovan!
JpvV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.25.131
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 14:19:03    Odkaz na tento příspěvek  

15-ti metry na obzoru, aneb výběrové řízení DPmUL ->> http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6005 742305001
JpvV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.25.131
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 14:20:48    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě k tomu 20 ks modernizací pro roky 2011-15 ->> http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6005 754105001
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 14:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty patnáctimetry jsou fakt svinstvo. Doteď jsem doufal. Neuvěřitelný.
Slovan!
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 17:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale jsou to jen 2 kusy... to sem myslel že jich sem budou mít sbahu natahat vícero...což je myslím úspěch... pokud je to první a taky poslední dodávka... ty dva kousky se tu uživí

(Příspěvek byl editován uživatelem carry54.)
Matrix007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 18:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepapol:
Mám stejný názor. Ty poháněné nápravy.... V zimě bude problém jako s 25Tr, ikdyž ty se letos docela ,až na 606, držely.

Ústečák:
Zlatý 18m Solaris. Řikám to taky. No snad naděje ve dvoumotorový 18-timetrový Solaris ještě je.....
"!!! 601 !!!"
*54, 601, 607*
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 18:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas ale otázka je, zda to jsou jediné patnáctimetry co přijdou. Jestliže to chápu správně, tak tyto 2 kusy budou z rozpočtu DP a nijak nesouvisí s budoucí masivní dodávkou trolejbusů, na které byly přiděleny dotace. Uvažuji, co z tohoto výběrka vzejde... 15M, SOR či bůhvícoještě. Modlím se, aby na magoši konečně dostali rozum.

Jinak jsem si dnes všiml nějakých novot na vnitřních BUSE - symbol nádraží, šipka označující konečnou a tak. I když se jedná o relativní prkotiny, rozhodně informační systém takto působí trochu propracovanějším, dospělejším dojmem - chválím. Ještě se tak dostat k nácestným zastávkám na bočních panelech venku (případně i vevnitř jako to mají v přažských busech). Snad bude DP v tomto zlepšování pokračovat.

Ústečák: SOR možná vynalezl ideální prostředek do dobytčákoidní MHD v ČR. Já bych byl ale radši, kdyby se tento způsob přepravy příliš nepodporoval a raději se zlepšila kultura cestování směrem k západní Evropě. Potom bysme možná nemuseli nakupovat vozy, které přepravují lidi jako dobytek. Bohužel, k tomuhle je ale potřeba i určité kulturnosti obyvatelstva, o které upřímně dost pochybuji... Za všechno mluví parta pitomečků v dnešní 12, která si bezstarostně opřela nohy o potažené části sedaček v úplně novém Solarisu.

(Příspěvek byl editován uživatelem pepapol.)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 18:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepapol: O našich spoluobčanech jsem ztratil iluze už dávno, ve srovnání s jinými městy je to smutné. Halt smůla severu. Samozřejmě že bych radší 18m Solaris v dvojmotoru, polde mě jediné rozumné vozidlo pro Ústí, leč chtěl jsem poznamenat, že NB18 není takový hrůza, jak někteří tvrdí a démonizují. Jen bych ocenil spíš čtyřdvéřovou verzi, ty podélné sedačky mezi druhými a třetími dveřmi jsou.. na houby.
Slovan!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu VŘ jenom doplním, že nebudou-li to 12metry, budou to na 99,9% Solarisy, tedy 28Tr...nic jiného patnáctimetrové trolejbusy neumí.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pořád nechápu, na jakou linku to chtěj solit, resp. kdo dostane černýho Petra..
Slovan!
Matrix007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 20:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toho černýho Petra nepřeju nikomu, ale mám takové tušení, kdo ty vozy dostane. Ale stejně nerozumím tomu, kam je chtěj dávat. Pardubická 404 tu měla i 10min zpoždění a zpoždovala vozy za sebou..... 28Tr je dobrá, ale sem se ty vozy nehoděj.

Jinak, máte někdo podrobné info o vozu 602?? Jaký bude její osud......
"!!! 601 !!!"
*54, 601, 607*
Ananas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.166.193
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 21:56:01    Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Je tu jedna firma a to ukrajinský Bogdan, který má ve svém výrobním programu patnácti metrové 100% nízkopodlažní trolejbusy Т801.10 .
Má to dokonce i čtyry páry dveří, takže pro výměnu cestujících by to bylo určitě ideálnější. O jízdních vlastnostech bohužel nemám páru, možná někdo doplní a nebo se tento příspěvek ztratí ve víru dějin...
Mimochodem tento výrobek v sobě má i české komponenty, takže by to VŘ možná mohlo dokázat přechroustat.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 22:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V zimě bude problém jako s 25Tr, ikdyž ty se letos docela ,až na 606, držely.
Jsem zvědav, jak DP se svým rozpočtem zajistí zimní přezutí na dalších 28 vozidel. A jak rychle servis Škoda bude stíhat měnit nápravy a vše kolem nich.

tak tyto 2 kusy budou z rozpočtu DP a nijak nesouvisí s budoucí masivní dodávkou trolejbusů
Správně, o tomto bylo rozhodnuto ještě před výsledkem dotace.

Toho černýho Petra nepřeju nikomu, ale mám takové tušení, kdo ty vozy dostane.
Tady ale jde o řidiče až na posledním místě, pokud máš na mysli to... Tady jde o cestující. O to, že byly promrhány finance na totálně nevhodné vozy (technicky, parametry, konstrukcí, kapacitně).

Je tu jedna firma a to ukrajinský Bogdan
To je sice hezké, ale je snad T801 homologovaný i pro ČR, resp. EU? Je to jedna z podmínek VŘ... O 12m v Ostravě vím. Ten má výzbroj Cegelec.
WEB O MHD V ÚSTÍ NAD LABEM
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál