K-report
 

Archiv do 8. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv do 8. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 10:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože se skoro týdně setkávám s tím, že někdo řeší, že auto kolegyně je z Topoľčan, když tam má 1T0, pořád někdo čte jedna-el-ó a v Semilech nikdy nikdo nikomu nevysvětlí, že 1SM je Slaný a ne Semily. Běžný smrtelník má navíc zkreslený pojem o čase a myslí si, což mám také ze zkušenosti, že nové RZ jsou tak pět let. Deset let je pro člověka dlouhá doba a každý tu číslovku vztahuje na sebe. Europroužek další mase vůbec nic neříká. Je to pro ně prostě modrý flek na značce a jeho význam nechápou. To jsou zkušenosti z terénu, to pouze my máme tykadla na značky, pro ostatní je to totéž jako dopravní značka, odpadkový koš na ulici nebo patník u příkopu.
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 10:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě: hovořil jsem zcela jasně o neznačkové veřejnosti. Že to nikoho z nás nenapadne je spíš alibismus, my jsme značkaři a ne stádní šeď tam venku za oknem.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17926
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 11:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řeknu to tedy trochu pragocentristicky : dost pochybuju, že "stádní šeď" v okruhu 50 km od Semil má ponětí o jejich existenci, natož aby si je spojovala s nějakým SM na autech. Neboli dost pochybuju, že devíti z deseti chodců kombinace středočeská 1SM vůbec něco řekne. A i příklad s Topolčanama mi přijde dost přehnaný (mě by to opět ani nenapadlo).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3657
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 12:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slepejš: Co dělat, když v Mladé Boleslavi dostanete stojedničku...

U Nissanu Vanette existuje ještě jedna možnost. Pavel2 by mohl doložit fotografií.

Co se týče "semilské" 1SM (1SK a 1SL ještě nebylo, že ne?), tak určité procento lidí to opravdu takto přiřadí. Mnohem větší "stádo" ovšem vůbec nemá ponětí, co znamená to S anebo co kdysi znamenalo SM, protože je pro ně značka kusem plechu, ve kterém se vůbec nevyznají. A pak je nevelká skupina občanů, kteří ví, o co jde.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Standač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 12:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měl jsem na autě 1SO 18xx(o. BE), byl jsem s tím v Ostravě, a ptal se mě pán, proč mám sokolovskou značku, když na dveřích mám firmu z Berouna...,
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 13:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standač 192:Asi se divil, protože to tenkrát bylo celé v začátku a všichni žili v "okresech". Jinak pro zajímavost viděl jsem 1S0 9000, 1S0 9001, 1S0 9002, což je ekvivalent technické normy ISO 9000,9001,9002 atd.
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 13:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posílám jedno pěkné H a B 8147 s EU pruhem
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3675
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 13:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamarád mi říkal (P2 zná) že se jeho máti ptala co je to za zančku když je na ní E. Vysvětlení že je to pardubickej kraj nějak nepobrala proč zrovna E tak to kamarád vyřešil po svým. "E protože pradubicÉÉÉÉÉ"
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 14:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad diskuse o 1SM. To je čistě vědecká akademická diskuse . Drtivá většina lidí se o značky absolutně nezajímá a vlastně ani není, jakou značku mají na svém autě. Je to pro ně něco jako číslo občanky, pasu, případně rodné číslo (ještě si tak pamatovat r.č. manželky, nebo svých dětí). Prostě neví a nezajímají se.
Pokud se cíleně zeptáte těchto lidí, jestli neví, co znamenají ty písmenka na bílých cedulkách, zaloví v paměti...aha, přece města, snad kromě Prahy (ta mívala A, moment nebo P ??). Takže B=Brno, J=Jihlava, P=Pardubice nebo Plzeň příp. Praha. Jen si nemůžou rychle vzpomenout na nějaké velké město začínající např. na C. S=Sokolov, T=Teplice. Ale ví téměř jistě, že Z bude asi Zlín (jiné velké město na Z je nenapadne) atd......
Sběratel značek se opotí a pak v klidu dotyčnému vysvětlí co a jak. Při zmínce o ORP se posluchač zamyslí, zda to není náhodou ORL, kde byl minulý týden, nebo snad nějaká sprostá zkratka....
Znalosti zpovídaného budou také záviset od toho odkud je a jestli je z větší, či menší obce. Zlíňák asi zřejmě ví, co je Z (no Zlín, ne ?)a Karlovák ví, že K jsou Karlovy Vary, ale proč mám na autě M a jsem z Olomuce, to už neví, případně T (diví se Ostravák).
Tito lidé totiž vůbec neví, že písmenka označují kraj, takže veškerá osvěta je zbytečná.
Jinými slovy, přátelé, znáte někoho, kdo není v této diskusi a zajímá se trochu hlouběji o systém značení RZ/SPZ ? Nepočítám sourozence.

Na K-reportu jsou diskuse např. o železnici. Jistě jsou tam lidé, kteří ví přesně, co označuje číselná tabulka na lokomotivě, nebo jiné číselně zakódované informace na trati, značení tunelů, mostů atp.Taky by se mohli divit, že to ostatní neví.
Jeden příklad nakonec: jeden můj kamarád, má k autům blízko a o značky se trochu zajímá, systém krajů a ORP samozřejmě zná. Když jsem mu ukázal příklad diskuse na K-reportu a např. tabulku kolegy 3260, zíral, nechápal. A to tě baví?, kolik na tom strávíš času ?, ptal se. Něco jsem mu vysvětlil, základní věci a on si myslel, kdoví, jak se v tom nevyznám. Kamaráde, já jsem proti jiným na základce, říkám mu, někteří mají po maturitě a někteří už z toho mají státnice.....
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 15:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je první písmenková RZ, která nadělá v neznačkové veřejnosti pořádný zmatek. Devět z deseti chodců zařadí do Semil.

Tak první určitě ne, první matoucí to bude možná tak přímo na Semilsku. Protože takové 1K0 nebo 1U0, někde jinde zase možná 1H0, vyvolávaly nejasnosti až zmatky už od samého počátku systému RZ. A případ "sokolovského řidiče" favoritu, který jel snad v opilosti pár metrů po železničních kolejích a měl ve skutečnosti tuším mladoboleslavskou značku, proběhl dokonce i v tisku někdy před pěti lety.


Co se týče "semilské" 1SM (1SK a 1SL ještě nebylo, že ne?), tak určité procento lidí to opravdu takto přiřadí. Mnohem větší "stádo" ovšem vůbec nemá ponětí, co znamená to S anebo co kdysi znamenalo SM, protože je pro ně značka kusem plechu, ve kterém se vůbec nevyznají. A pak je nevelká skupina občanů, kteří ví, o co jde.

Souhlas s tím, že většina lidí značky neřeší, nezkoumá a ani nemá potřebu hned vědět, co je to nějaké S na druhé pozici. Nicméně bývalé okresní kódy se díky své spojitelnosti s názvem okresu většinou dostaly lidem dost pod kůži a pokud vím, tak se dodnes používají pro regionální zařazení událostí, nemovitostí, nebo osob samotných (takové to "jsem z ME a hledám někoho, kdo by měl k dispozici..."). U měst s dvoupísmenným názvem (HK, CL, CB, NJ, UL, FM, KV... atd.) ani nemluvě, tam to ale nemusí úplně nutně být tradicí SPZ, uznávám. Nicméně často se dodnes setkávám, že lidé (např. ve stručné komunikaci v SMS) používají běžně pro města i jejich bývalé méně intuitivní kódy, jako JC, PB, PH, TC, BK, PT...

Je možné, že generaci dnešních dvacátníků to už moc nezasahuje, přece jen zažili staré SPZ málo, ale moji vrstevníci (přes třicet) a starší to podle mě pořád mají v povědomí až překvapivě dost. A pokud vím, tak třeba i takové inzeráty realitních kanceláří často používají pro orientaci kód okresu za názvem obce, aby rozlišily třeba Lhotu (TA) od Lhoty (CR). Nebo už to tak obvyklé není?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6214
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 16:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad akademická debata: někdy s tím může člověk zažít zajímavé věci. Náš nový kolega z práce jel přihlašovat auto do Třince, podíval jsem se do Rulových záznamů a zkusil si tipnout co dostane. Spletl jsem se o 180 značek. Divil se, jak jsem to mohl trefit (navíc jako člověk mimo jeho region). Řekl jsem mu, že jen tak.
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6215
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 17:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to SM fakt nemá cenu řešit. Na občance taky nezkoumáte proč tam máte AL a ne třeba SK.
Registrační značky Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 17:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, abych nezapomněl, příspěvek č. 1396 od 2z5_0409 o získávání značky jsem zhltnul jako malinu a super historka!
A není to poprvé, měls tady už i jiné velice čtivé minipříběhy. Já si třeba pořád pamatuju, jak jsi v zimě zapadnul na nějaké té zaváté silničce s Tranzitem, to jsem skoro prožíval s tebou!

(Když si zkusím vzpomenout, jak jsme tu někteří před pár lety koukali na nového uživatele 2z5_0409 trochu podezřívavě, protože to vypadalo, že se odmítá zabvýat pravopisem, neřeší čárky atd. a musí se to po něm občas luštit, aby člověk pochopil sdělení, tak by mě nenapadlo, že se v něm skrývá takový literát!!)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 19:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2:
HOE 89-11
O86 Škoda Favorit, bílá, včera v Bruntále
FIFA World Cup 2010 South Africa
official song K'naan - Wavin' Flag
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad zmatok "pismenkove RZ vs. SPZ okresy": to sa tesim na 1BA
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu jak tohle může projít


Ten návěs ale přece musí mít svou RZ ne?
:-) Analýza Registračních značek Ústeckého kraje :-)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louňák (3240): Myslím si, že návěs svoji RZ má, ale majitel ji z nějakého důvodu odmontoval. Ale návěs i tahač zcela zřejmě jezdí do země, kde je potřeba mít na návěsu uvedenou i SPZ tažného vozidla. Nejsem si teď jist, zda je to v Evropě dost tímto proslulé Španělsko (Remolque) nebo snad Itálie (Rimorchio). Proto to červené eRko. Ale Tomcat to určitě vědět bude
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 22:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při sobotní cestě do Jeseníků...





2S7 3468 - rv. 14.1.03 byla vsazena do svodidla na E65 kousek za prahou..

2M8 9791 - rv. 14.9.0? nalezena mezi Šumperkem a Rapotínem...

5S6 XXXX - rv. 1.10.05 + PL obě z kruháče před H.K

a ještě tři kousky z minulého týdne, německé exportky byly opřené o kontejner na plasty, cs mi donesl kamarád

2z5_0409: A jinak už nikde nic, ani v Německu se nějaké značky neválely?
Bohužel nikde nic
Supr příběh i RZ gratulace
Freelander: Zato se mi poštěstilo v jednom kovošrotě
Pěkné

(Příspěvek byl editován uživatelem zender.)
ICQ: 431183687
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 23:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: Asi pacient vážne su Já si ale v tu chvíli vážně nemohl pomoct..


Jef: Díky za pochvalu, potěši:-)
Já si původně myslel že jsem to napsal až moc přecitlivěle nebo snad šíleně, ale chtěl jsem jen vystihnout situaci do nejmenšího detailu


Zender: Ta 5S6 je síla A ostatní kousky jsou taky super

Kamarád mi teď říkal že jeho bratr jezdí do Němec za prací, většinou jezdí dodávkou po D1 na Prahu, ikdyž značky nesleduje tak si prej všiml že kolem dálnic je značek hromada Pokaždé když tohle slyším anebo vidím tvé příspěvky s úlovky, nutí mě to zase na dálnici jet a všechno to tam posbírat Škoda že finanční situace mi teď nedovoluje jezdit stovky kiláků daleko a projíždět zbytečnej benzín:-(
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 08:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si původně myslel že jsem to napsal až moc přecitlivěle nebo snad šíleně, ale chtěl jsem jen vystihnout situaci do nejmenšího detailu

A tím je to právě zpestřující a zábavný! Kdybys třeba napsal jen "našel jsem další značku, je to 3Z2 5434, bylo to u kruháče a málem mi ji už vyfoukli", tak si toho nikdo nevšimne...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 08:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Louňák (3240)
Nechápu jak tohle může projít ...
Ad: Goga (1782)
... návěs i tahač zcela zřejmě jezdí do země, kde je potřeba mít na návěsu uvedenou i SPZ tažného vozidla ...
Goga to zdůvodnil zcela správně . Na Louňákově fotečce je úprava RZ pro italské předpisy. Španělé vyžadují prakticky totéž, ale R je italský zvyk (viz obrázek reg. značky italského přípojného vozidla).
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 12:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Nicméně bývalé okresní kódy se díky své spojitelnosti s názvem okresu většinou dostaly lidem dost pod kůži a pokud vím, tak se dodnes používají pro regionální zařazení událostí, nemovitostí, nebo osob samotných

Ano, ale jednak to s ubíhajícím časem pomalu mizí a jednak si myslím, že to nikdy neplatilo celorepublikově, ale spíš regionálně. Tedy že Plzeňák věděl, co znamená KT, DO, TC plus nějaké okolní BE a SO, k tomu pár známých celostátních (HK, OV, LB). Ale takové ty vzdálenější "venkovské" okresy jako RK nebo BR v paměti neměl. A zrovna Semily - SM jsou podlě mě příkladem zkratky, která byl v povědomí spíše regionálně a většina obyčejných obyvatel republiky ji neznala.

Martin_100: Vysvětlení že je to pardubickej kraj nějak nepobrala proč zrovna E tak to kamarád vyřešil po svým. "E protože pradubicÉÉÉÉÉ"

V této souvislosti mě pobavilo, když pošta ve své reklamní kampani k novým známkám uvádí, že písmeno A znamená DOMA...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3678
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 12:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praga na Haiti exportka vzadu dvouřádek.



Více na www.praga-haiti.cz
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Kamby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 13:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

goga

ono to R souvisí s krásným českým slovem Remorkér.... Souvislost zcela náhodná.
Pěkné značky, chválím.
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 16:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender:
Dobré úlovky Mezi Šumperkem a Rapotínem jsem onehdá hledal, ale nic nenašel
Jen tak pro zajímavost:
2M8 9791 DAF XF modrý ORP Zábřeh

FIFA World Cup 2010 South Africa
official song K'naan - Wavin' Flag
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 17:23:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad 1SM: To zase někdo obdržel RZ ještě s mokrým písmem, co? Takový skok jsem dlouho neviděl...
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 19:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender (21):
Tak tomu říkám úlovky. Dokonce i z Ojczyzny.
Mrzero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 21:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad. diskuse RZ vs. SPZ:
to já jednou cestou do Liberce potkal na Modré octavii něco co zmátlo i mně.. a dlouho mi to leželo v makovici.. mělo to europroužek a bylo to
0L0 0000
a to mi hlava nebrala do doby než sem si uvědomil že:
1) 0 = O
2) asi blbě vidím, muselo to být 00-00 a ne 0000
3) europruh byl dolepen
Už jsem pátral jak je možný že to nezačíná jedničkou a že mi to trvalo skoro přez rok.. než jsem spatřil europruh na 0C0 xx-xx v Nymburce
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 13:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrzero: A co by to tedy jako bylo...?
Dovedu si představit třeba OCO 00-90 (nebo jinak rozložené, nicméně kde by "nenulová" číslice byla třeba malinko odřená a připomínala nulu), ale SPZ ve tvaru xxx 00-00 nikdy nebyly a série "OLO" taky ne...?
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 13:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

10. února jsem v Hulíně našel rz 5B2 0936, včera jsem potkal její mladší sestřičku:-)


Ilustrační dvouřádci:-)
Zlínská a Kroměřížská 106ka:


Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Mrzero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 02. června 2010 - 17:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: no pokud nebylo OLO tak teda nevim ale 0L0 jsem do té doby a ani potom neviděl.. vlastně nic co by začínalo 0 jsme neviděl, třebas K kraj je podstatně opožděn oproti L kraji a taky není serie 0K0.. samozřejmě je tu možnost HOME MADE RZ ale že by s tím někdo jezdil??
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 22:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třídil jsem archiv fotek a objevil tohle:
Jablunkov 2007?

Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 08:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"B" manipulačka, pěkné čtyřnulkové Brno a téměř dokonalé "Z".
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 08:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef (2465): Podle to byla vzorová RZ. Matně si pamatuju, že když kdysi ukazovali jak budou vypadat nové RZ, tak všechny značky byly pouze s nulama. Sice jsem viděl pouze A, ale to neznamená, že vzory nebyly pro všechny kraje.
Jinak to auto, zcela bez debat, nebylo vypaveno legálními RZ.
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 11:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co znamená, prosím, na převozní značce F, nikde jsem to nenašel.Převozní značka, začínající "F"
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 12:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voy: "téměř dokonalé "Z"
Na čem jiném než na BMW X5
Jinak orp Uherské Hradiště, díky

eMka:
2M6 3001 101
3M5 0555 101
3M 4785 118 (ty další dvě červené motorky měly také eMka, do mobilu mi ale svítilo slunko, tak jsem fotil na slepo a tak to dopadlo..)
M00 4666 155
M01 0442 158 (orp Přerov? Jsem tu rz již tady asi hlásil..)



Orp Sušice


7B2 9363 Ferrari (přesnej název nevím, lepší foto nemožné), orp Brno

Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 15:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7B2 9363 Ferrari (přesnej název nevím
Ferrari 430
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje
fitr.rajce.idnes.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7764
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 16:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pepola:
F je vozidlo ve zkouškách. pokud ještě nějaký najdeš, sem s ním :-)
ty značky jsou hodně vzácný a někteří kolegové se je snaží zanalyzovat (co kdy komu patří/lo).

mira 2z5:
jojo, pěkná oku lahodící Sušice :-)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4151
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 04. června 2010 - 19:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: 2z5 0409 (1416)

Díky za eMka !
2M6 3001 101 - ORP PŘEROV
3M5 0555 101 - ORP PROSTĚJOV
3M 4785 118 -- ORP HRANICE

M00 4666 155 - ORP ŠTERNBERK
M01 0442 158 - ORP PŘEROV
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 10:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V minulých tématech se hovořilo o tom, proč se nevystavuje písmeno G, O, apod. Tak tady přikládám ukázkový příklad našich východních sousedů, že u nich klidně "óčko" vydávají. U nás bych ho i s "géčkem" v pohodě vydal. Vzadu paní majitelka, která mi to též potvrdila.

Mamuti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 14:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska ráno v půl páté,při cestě do práce,jsem u nás náměstí zahlédl Š - Yetti s poměrně vysokým AT.
Objel jsem náměstí kolem dokola a chytil svůj první A rekord.
Teď jsem z práce dorazil domů a hned letím k počítači,abych se s Vámi podělil a ta dnešní směna se mi stala osudnou..
Byl jsem předběhnut v Říčanech!!!
Tak aspoň ilustrační foto :
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 20:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva nové úlovky
Mickever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 6-2009

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 21:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pujdu po 22 hodině asi analyzovat RZ ven před dům většinou asi z A,S a Z kraje, to kolem našeho domu projede pár set aut, převážně s lidma, kteří sou teď na ČT1 v divadle a budou to slavit 100 metrů od našeho domu, normálně tu projede pár aut za hodinu ve všední den, a teď tu bude dopravní kolaps. Celý týden tu jezdilo hrozně moc aut s RZ 1SC xxxx.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 23:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro Freelandera :
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 05. června 2010 - 23:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět jedna perlička, spatřena dnes v Havlíčkově Brodě:

1J4 2582, typ 106, ORP Havlíčkův Brod, Ford Escort MkIV, červená

Ano, byl to ten otřískaný osamolepkovaný vidlácký šoukár . A RZ samozřejmě na čumáku, dozadu by se stěží vměstnala.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3695
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 00:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevěděl by někdo co je to za typ a model ten červenej Dodge od Tomcata?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 00:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100 (3695): Dodge Neon SXT6
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 00:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuju myslel sem si že je to nějaká nová verze neonu ale původně to byl Chrysler ne?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 00:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100 (3696): Není zač . Ale Dodge Neon byl prostě odjakživa Dodge Neon . Akorát pro evropský trh se ten model jmenuje Chrysler Neon
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 00:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neon je model Dodge (a kdysi i Plymouthu), jako Chrysler se to prodávalo jen do Evropy.

On totiž Dodge se kromě posledních pár let na evropském trhu vůbec neprodával a všechen export do Evropy šel pod značkou Chrysler (třeba Stratus je taky model Dodge). Naopak v domácí Americe donedávna Chrysler měl jen pár modelů, spíš dražších, a "masovky" byly Dodge (a Plymouth). Třeba i Voyager býval v USA hlavně jako Dodge Caravan a Plymouth Voyager, jako Chrysler až později
(americké firmy mají v tom zacházení se značkami z našeho pohledu dost guláš...).
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 08:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden ranní dvouřádek pro Freelandera
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco z posledních dní:



Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  





Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  




Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by měl někdo zájem, můžu mu časem poslat soubor datumu ražby a kódu výrobní linky mých značek.

Mj. mám nový přírustek ve sbírce z řady:
1AJ 0551
4U2 9119
A 37-51
E 033138
+ jedno nejasný B-éčko od kamaráda a BEH xx-xx.
Více info a fotek ve středu

(Příspěvek byl editován uživatelem bmc5365.)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmc5365:
Pokud by měl někdo zájem, můžu mu časem poslat soubor datumu ražby a kódu výrobní linky mých značek.

To určitě Martin_h a Oliver ocení. Napiš mi, prosím tě, mail. Možná bychom mohli něco vyměnit, ale nemáš tady uvedenou emailovou adresu
FIFA World Cup 2010 South Africa
official song K'naan - Wavin' Flag
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 20:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen malý příspěvěk - třeba to některé zdejší "sběrače dat" bude zajímat: dnes jsem si z bráchovýho Oldsmobilu, který opravuji po havárii zadního čela, domů odnesl RZ tohoto vozu (je trochu zprohýbaná a chci ji narovnat), takže vám mohu sděliti datum její ražby:

02V 0210 - 21. června 2006
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 20:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmc5365:
5B4 3778 - Další Brněnský typ 105..
Tabulka relativních rekordů Jihomoravského kraje
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 23:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádne posuny, opět jen ilustrační obrázci

7A5 3333 pěkná protekce:-)
1AE 3046 115, značka sice vůbec nejde vidět, ale ta meluzína stojí za to Ta fotka vypadá jako by byla focená před kasínem Roayal v Las Vegas, nebo né

A 5650 zadní tabulka lepená, přední neměl vůbec


2M3 8759 102, 3M1 6068 tažné vozidlo
3M2 2680 103
3M7 8311 delfín..

3M8 6000
3M8 6667


3T1 0331 rýmující se Havířov
5T4 9304 orp Ostrava, vyrobená 19/11/07 Značka byla za stěračem, asi nějaký dobrák jí tam dal, tak jsem neváhal alespoň nakouknout na výrobu, značku jsem tam samozřejmě nechal..
6T8 4666 orp Karviná


2Z6 4676 kopie

Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Najbrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 10:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kdo se směje naposled, je obvykle natvrdlej ...