K-report
 

Archiv do 27. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Archiv do 27. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8139
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 08:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram (a někteří další) - jsem rád, že se myšlenka alternativní dopravy lidí z Kladna do jiné části města než P6 stává stravitelnější. V tom bude budoucnost osobní dopravy na semmeringu (a pak ještě R na letiště ale to později, až se zapíchaj sloupy). S65 bude průkopníkem. Jasně že sama je po zprovoznění plzeňské k ničemu, ale pár lidí si linka Kladno - Smíchov najde i z Řep. Podobně jako si lidi z Radotína našli linku Beroun-Praha, že.
Jinak omezení Cibulky samozřejmě bude - ale jinak než si představuješ: 123 se zkrátí na Klamovku.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 08:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Semmering zejména pro nákladní dopravu třeba proto, že vlaky osobní peníze akorát požírají a vlaky nákladní peníze vydělávají. V tom je diametrální rozdíl. Čili když už nic jiného, tak za prachy daňových poplatníků neházet tolik klacků nákladní dopravě pod nohy (oni si je tam občas hodí sami). To že to u cargonautů občas vázne, je všeobecně známo. Ale to s výše uvedeným téměř nesouvisí.

Jinak na to, že osobka vyžrala většinu volných tras přes den v okolí Prahy nenadává jen ČDC, ale i ostatní dopravci.

-aa-: Pokud bude vlakové spojení Kladno - Na Knížecí s přestupem v Hostivicích, tak ho cestující využívat moc nebudou. Vlak mezi Kladnem a Prahou má velké plus v tom, že se s ním dá jet v Praze až do centra BEZ přestupu. O mínusech na Kladně pomlčím, jsou všeobecně známé. Takže proč zbytečně ubírat vlaku jeho plus, tj. do centra Prahy bez přestupu? Jen proto, že se někomu nechce měnit koncept a lpí se na zastávkových osobních vlacích s naprosto odpornou jízdní dobou? Mezi námi, je snad mezi Kladnem a Prahou vhodný neměnný celodenní režim 1 x za hodinu R nebo Sp proložený jedním Os, s hodně pomalými špičkovými posilovými Sp? Ty pomalé posilové Sp by právě mohly zmizet na Semmering........

Mezi nám: Snažte se výhody vlaku mezi Prahou a Kladnem využít, ne je strhávat například přestupem v Hostivicích.

Suma sumárum: Jaký je důvod k tomu, aby se muselo v Hostivicích přesedat? Napadá mne zas jen a jen jedno: Protažení vlaků od Smíchova z Hostivic do Rudné.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 09:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Omezení typu 123 pouze na Klamovku není ničím jiným, než vyháněním lidí z VHD do aut.

Jinak co se týká vlaků Kladno - Smíchov, tak je buřt, zda jsou či nejsou stravitelné pro mne. Já se jen snažím, aby se do vlaků zbytečně a mnohdy i násilím nestrhávali cestující, kteří již mají zajištěnu dopravu po Praze díky MHD. Respektive aby zas někoho náhodu nenapadaly alotrie typu: Znechutíme vám MHD větším počtem přestupů, nebo prodloužením intervalů a vy už do toho vlaku polezete rádi sami - případ Radotín. Jinak mnoho lidí si našlo vlak coby výhodný způsob dopravy mezi Radotínem a Prahou samo, bez ohledu na ROPID. Ale rvát tam násilím i ten zbytek? To je prostě čuňárna.

Na druhou stranu, ty jsi měl a máš nejspíš pořád chiméru na odstranění vlaků z trati přes P6. To samozřejmě nikdy neprojde. Mimo jiné: VIP bydlí úplně někde jinde. A s pícháním sloupů u Semmeringu to žhavé není vůbec. Leda pokud dojde k nějaké modernizaci trati Kladno - Masarykovo nádraží, tak asi dojde i k drátizaci Semmeringu. Dřív asi těžko a je hlavně otázka, zda někdy vůbec............
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18111
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 12:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a tahat Cargo na most pod Vyšehradem a Jamrtálu taky není to pravé ořechové.

Ale ale, do Jamrtálu se toho vejde... Což nejlíp dokazují nýřansko-uhříněveské Nexy, které jím bez problémů projíždějí v kteroukoli denní i noční dobu. Jediný problém tímhle směrem je neprůjezdný semering, no ale lichkovské vlaky stejně dojíždějí na noc, tak to až tak nevadí. Jako dnes v noci, kdy se to i s protivyrovnávkou zvládlo semeringem i Jamrtálem v pohodě. A AWT si to od východu holt včera objelo přes Kralupy, i když podle mě nemuseli.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3971
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 12:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"omezení Cibulky samozřejmě bude - ale jinak než si představuješ: 123 se zkrátí na Klamovku"

Vůbec bych se nedivil. Dlouhodobou politikou Ropidu je maximálně znevýhodnit autobusy, aby lidi chtě nechtě museli použít kolejovou dopravu. Pány šotouše pochopitelně netrápí, že do násilím vnucené kolejové dopravy přestoupí jen tři čtvrtiny lidí, a zbytek použije vlastní auta.

"Jaký je důvod k tomu, aby se muselo v Hostivicích přesedat? Napadá mne zas jen a jen jedno: Protažení vlaků od Smíchova z Hostivic do Rudné"

Opravdu slušné, uživatelsky přitažlivé autobusové spojení, to Ropid dobrovolně nikdy neudělá, jen z hodně velkého donucení. Za zrychlené spoje typu Mníšek, které zrychlují oběh busů a snižují tím denní "počet autobusových náležitostí", musí město platit více, místo aby platilo méně. Ale když chce jedna přerostlá obec, která naplní tak sólo 810, svou vlakovou linku, tak se Ropid může přetrhnout, aby jí vyhověl. Nikoho přitom netrápí, že vlak obslouží s bídou půlku vsi.

Zkrátka, kdo bydlí poblíž prahy u vlakové zastávky, tak vyhrál. Kdo nemá v pěším dosahu železnici, tak bude soustavně šikanován, autobusové linky budou uměle zaklikacovány, zpomalovány vymetáním zbytečných zastávek a nesmyslně ukončovány, aby náhodou někoho nenapadlo, že autobus je i přes zácpy v některých trasách výhodnější. Kolejoví šotouši přece musí zvítězit nad běžnými cestujícími za každou cenu.

Každý extrém je škodlivý, a Ropid se v krajním extrému pohybuje už dlouho. V krajích, kde politické vedení kromě vlastních kšeftů tlačí i na funkčnost, se takové extrémy nestávají. Stačí se podívat do Brna, kde jsou na Kordisu úplně stejní šotouši, ale nikdo jim nepovolí při realizaci svých šotovizí překročit hranice rozumné funkčnosti veřejné dopravy.

Mimochodem, kolik procent cestujících odvezou teď během výluky vlaky z řepského sídliště směrem do centra? 3%? A kolik to bude po skončení výluky? 0,5%?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8140
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 17:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, McB: ale prd. Přesednou do auta poprvé, uváznou na plzeňský a oceněj plynulou tramvaj. Nebo holt si začnou dělat v koloně ranní hygienu a po měsíci si spočítaj, co je to stálo a vrátěj se k laciný tramvaji. Nepreferuju koleje, jen omezuju nehospodárné souběhy.
McB: Rád slyším, co se toho do Jamrtálu vejde. Řekni to -aa-ovi, furt tvrdí, že jeden motoráček od Rudný tam neprojede a neprojede.
Bram: Ne, mám představu diverzifikace směrů z Kladna.
Bručoun: Nemyslím, že by rychlíkové busy byly nějak všespásné. Zejména, když se nenaplní. Prostě poloprázdnej courák a poloprázdnej rychlík je plýtvání. To se holt musí sehnat víc kaštanů. Ten Mníšek je asi výjimka, ale např od východu by se mělo jezdit nejdál do Uhříněvse (myslím z venkova) - a to o žádném rychlíku není.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 18:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Nemyslím, že by rychlíkové busy byly nějak všespásné. Zejména, když se nenaplní. Prostě poloprázdnej courák a poloprázdnej rychlík je plýtvání."

... a plné couráky po dvou minutách jsou taky plýtvání. Jde o to najít rozumnou mez.
Kordis, na rozdíl od Ropidu, nedostal požehnání shůry k rušení vytížených lokálních rychlíkových autobusových linek, a na uživatelské kvalitě systému je to znát. Když jsem tam před časem poprvé jel, očekával jsem zoufalý courákový systém s miliónem přestupů á la Ropid, a skutečný IDS-JMK mně příjemně překvapil množstvím přímých spojnic, v mnoha případech zrychlených.

"Ten Mníšek je asi výjimka, ale např od východu by se mělo jezdit nejdál do Uhříněvse (myslím z venkova) - a to o žádném rychlíku není."

Mníšek není zas tak velká vyjímka. Jsou i jiné směry, kde by zrychlení, nebo navázání na stávající zrychlené linky pomohlo. Ropid a kraj toho hodně dluží třeba dojíždějícím z Knína, Týnce, Sázavy nebo Kostelce nad Lesy. Někde by přitom stačilo jinak pospojovat úseky existujících linek, aby nejfrekventovanější směr jel posledních 20-30 km do Prahy zrychleně, a ten méně frekventovaný zastávkově.

Jinak, zrychlené linky mimo Mníšku jezdí i z Brandýsa, Neveklova-Jílového, pokud vím tak i z Kostelce nad Labem, a prázdné rozhodně nebývají.

Co se týče Uhříněvse, tak tam bych klidně ukončil linky z vesniček, kde mají být rádi že vůbec něco jezdí. Třeba takové ty linky z Doubku, Nedvězí a podobně které jsou beztak skoro pořád prázdné.
V případě Kostelce a Sázavy ale nesouhlasím. Tato města jsou jednak podstatně větší než běžná ves, jednak jsou samy o sobě uzlem, kde se z vesnic přestupuje na Prahu. Přidělávat další přestupy by nebylo rozumné, naopak, uzly a větší cíle mají být spojeny přímo a v mezích možností co nejrychleji.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18114
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 08:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Bram, McB: ale prd. Přesednou do auta poprvé, uváznou na plzeňský a oceněj plynulou tramvaj.

Proč to říkáš mě? Já si ničím takovým hlavu nelámu. I když jinak je to blbost - pokud na Plzeňské jezdí tramvaj, tak jsou kolony na Plzeňské minimální. Plzeňskou momentálně ucpávají hlavně autobusy NAD, především při najíždění a vyjíždění ze zastávek. A když už je Plzeňská neprůjezdná, taxe dá objet jinudy...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_vávra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 17:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Os 7710 místo obvyklé 810+B(D)tax jela RegioNova 814.090 (viděno v Hýskově). Nevíte někdo, jestli takhle jela už z Bečova, nebo si lidi v Raku museli přestoupit?

Jinak za Esmeraldu jsou v posledních dnech nasazovány "elitní" RegioNovy (RegioNovy druhé série), dnes jí byla 814.122.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf Vávra.)
ICQ: 593465557
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3977
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 17:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"za Esmeraldu jsou na v posledních dnech nasazovány "elitní" RegioNovy (RegioNovy druhé série), dnes jí byla 814.122."

Ještě lepší by bylo, kdyby zelená příšera fungovala, a Regionova se mohla nasadit místo 810+010 na další oběh.
Jestli by nebylo lepší stroj, který je polovinu času odstavený pro poruchy, a kvůli kterému se musí držet záloha navíc, sešrotovat.
Rudolf_vávra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 20:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neví někdo, co zas Esmě je? Už od minulýho týdne nejezdí...
ICQ: 593465557
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18126
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 13:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajímavost: dnes v noci projely Jamrtálem dva vlaky na Středokluky, nejdřív AWT ze Mstětic (přes Hlavák) a pak ČDC z Kostelce u HM, a dopoledne Nex Nýřany - Uhříněves.
Takže tady problém opravdu nebude.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 5745
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 19:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes v noci projely Jamrtálem dva vlaky ... Takže tady problém opravdu nebude
No to je mi důkaz nad důkazy. On i ten motoráček by se tam přes den možná vešel, ale problém bych čekal spíš na hlaváku.

Jinak Plzeňská umí být ve špičce solidně ucpaná i v běžném stavu. Teď ji spíš než autobusy ucpává asi zjednopruhování kvůli stavbě, ne?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18128
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 23:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je mi důkaz nad důkazy

Ne, to byla jen informace "pro zajímavost" . Hlavně pro ty, kteří by doporučovali na Středoplky jezdit výhradně přes Kralupy, protože Jamrtálem to "není pravé ořechové".
"Důkaz" (i když nevím čeho, že je tam pořád místa dost není třeba dokazovat) byl spíš ten Nex Nýřany - Uhříněves.

Jinak Plzeňská umí být ve špičce solidně ucpaná i v běžném stavu.

Plzeňská ZC nebývá ucpaná vůbec (jaxi není důvod) a DC bývá semtam ucpaná spíš Vrchlického a Duškova , k čemuž ale jistě přispívá bus pruh (ale budiž, když si to lid přeje ).

Teď ji spíš než autobusy ucpává asi zjednopruhování kvůli stavbě, ne?

Ucpávaj jí líný kloubosy, mánevrující z jednopruhu do a ze zastávek. A pak taky trochu náklaďáky, najíždějící a vyjíždějící do/ze stavebního koridoru, ale ty ne zdaleka tolik.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. července 2010 - 00:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes večer v rakovnické st., ihned po mém příjezdu v Os 6714 z Chrášťan:

Nespouštěj oči z tratě!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. července 2010 - 19:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak zapomínáte na to, že zastávka "na Knížecí" je provizorium naprosto nesplňující podmínky pravidelného provozu.
Přestup v Hostivicích oběma směry naráží na pravidelnost či schopnost vozidel dodržet jízdní řád. Vzhledem k tomu, že se na přípoje nečeká ...
Buďme prosím rádi, že Kladno Masna funguje a nevymýšlějme prosím nic co by mohlo toto fungování omezit.
Zajíždění čehokoli v Hostivicích k nádraží fakt nehrozí (ono ani není dost dobře čeho).
Pokud jste si nevšimli, tak už nezajíždí 319 v Jenči (staví se na hlavní 250m od budovy). Někoho to evidentně zdržovalo ...
Hostivice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 10:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: možná to v Jenči souvisí s tím, že není zkolaudován obchvat obce, v rámci jehož stavby se upravoval příjezd k výpravní budově. I když točku za výpravní budovou myslím kolaudoval Drážní úřad (spolu s úpravami kolejí apod.) a tam už kolaudace dávno proběhla...
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 14:33:18    Odkaz na tento příspěvek  

Vážený Broučoune,Brame,McBaine apod.:
strašně by mě zajímalo kdo z vás bydlí poblíž Plzeňské, já osobně ano, tvrzení, že Plzeňská za normálního stavu není ucpaná dc je směšný a samozřejmě lživý, samozřejmě, že je ucpaná, bohužel po ní musím denně jezdit, nehledě na to, že argument, že jí ucpávají teď líné X9 je taktéž lichý, neboť na většině zastávek je možné už teď objetí busu.
Pokud teda zdržují dopravu jen líné busy X9, jak je možné, že musím denně čekat 10 minut než přijede naprosto zoufale přeplněná X9? To jako, že to zdržují teda samotní řidiči X9? To snad ne...
No a dostáváme se ke ,,skvělé" busové dopravě jak jí tady popisuje Bručoun - busy X9 si jezdí jak chtějí, jsou přeplněné, lidi se musí převážet jako dobytek - to ostatně bohužel platí u většiny busů v týhle republice, to radši pojedu jako člověk regionovou než jako prase nalepený na dveřích busu, takže proč nenabídnout lidem lepší stejně rychlou přepravu v podobě S65? Mám bohužel pocit, že toto jsou jen nářky pracovníků DP,kteří nemůžou vlakem jezdit zadarmo jako busy MHD než to, že je někdo nutí přestupovat.
Zajímavé je, že přestupy v IDS JMK nikomu nevadí, ale v PIDu jo:-):-) Rozhodně není pravdou, že kraj jim neschválil zrušení rychlých busových linek, většinou opak je pravdou, například takové Hustopeče u Brna, že?
Strašně by mě třeba zajímalo ja by Bručoun odvozil jeho skvělými všemocnými busy například trasu Kolín - Praha, když neumí pořádně odvézt cestující ani na trase Sídliště Řepy - Anděl:-):-):-)
Argument, že lidi přesedáním nutí tak akorát přesedat na auta je také velmi úsměvný v Praze, většinou totiž tito lidé záhy zjistí, že tím autem se stejně nikam nedostanou a když už ano,tak jim to trvá celou věčnost, prostě silniční doprava bohužel zahubí sama sebe:-)
ČD Cargo je kapitola sama pro sebe, rozhodně není pravdou, že narozdíl od osobky vydělává, naopak cargo spěje úspěšně k záhubě svojí politikou i politikou tohohle betonářskýho a silničního státu, řeči o jejich ziskovosti jsou jen mediálními výkříky pro lidi, kteří tomu rádi uvěří, nehledě na to, že teď se pomalu situace asi otočí, neboť osobka dostane čeho si žádá včetně přiměřeného zisku a i někoho odveze, to se týká hlavně okolí velkých měst:-)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 15:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Vážený Broučoune,Brame,McBaine apod.:
strašně by mě zajímalo kdo z vás bydlí poblíž Plzeňské, já osobně ano, tvrzení, že Plzeňská za normálního stavu není ucpaná dc je směšný a samozřejmě lživý, samozřejmě, že je ucpaná,
"

Nejsem si vědom toho, že bych něco psal o Plzeňské.

Obecně, pokud tvrdíte, že je někde ucpaná ulice, tak musíte taky napsat, zda myslíte každý den celý den, nebo vždy ve špičce, nebo nárazově. Dále, zda za zácpu považujete už to, že neprojedete první zelenou, nebo to že tam strašíte 10 minut, nebo jestli takto označujete už 5 minutové zdržení.

Chtěl-li jste tvrdit, že před výlukou byla Plzeňská ulice každý den od rána do večera ucpaná tak, že Vás to vždy zdrží nejméně 10 minut, tak to je samozřejmě tvrzení nepravdivé.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 22:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no comment: To jsou zase jednou výživné plky. Vše, co jsem potřeboval sdělit, jsem už ve svých předchozích příspěvcíh sdělil.
Martix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 22:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo,proč páteční večerní rychlík z Prahy do Rakovníka přivezla ve 22.34 regionova?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8146
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 07:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslechněte si prosím hlášení zelené vlny na ČRo1 v prac den mezi 7-9 hodinou. Ani na tu Plzeňskou nemusíte chodit a šotit. A je to ve směru dc, tedy ve směru v tu dobu (samozřejmě) nejžádanějším. Jistě že o půlnoci je volně průjezdná.
Bručoun: No je pravdou, že např. na trati 300 v JMK v úseku Křenovice - Vyškov nejede jedinej osobní vlak. Je-li toto nahrazeno zavedením rychlíkových busů, nejsem si úplně jist průhledností rozhodovacího procesu v tomto kraji. Ano, až tak. A vůbec si nejsem jist, je-li to cena, kterou bych chtěl v okolí Prahy za ryché busy zaplatit.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Humpolec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 08:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martix: protože behem výluky se souprava z rychlíku 1298 (zaveden mimořádně i v sobotu) vrací z Luzne zpět na Prahu jako Os 9801. Cestující pokračující do Rakovnika musí přestoupit do jiné soupravy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4038
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To patří do jiné diskuse, tak v krátkosti:
Důvodem seškrtání osobáků na 300 je malá kapacita tratě a navýšení počtu rychlých VLAKŮ.
Rychlé autobusy byly odedávna, a při integraci byly částečně seškrtány.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18168
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - Poslechněte si prosím hlášení zelené vlny na ČRo1 v prac den mezi 7-9 hodinou. Ani na tu Plzeňskou nemusíte chodit a šotit. A je to ve směru dc

No však píšu, že bývá zasekaná Vrchlického a Duškova . To vím i bez poslechu rádia...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si nesouhlasit.
Již pár let je realizovaná světelná uzávěra na x Vrchlického, Jinonická, takže (když už) je ucpaná Plzeňská. I ten čas bych posunul na 8-10 ale to už je detail.
Významné je to, že i při nejdelší zácpě co jsem zažil není cesta IAD v úseku Řepy - Jižní Město delší než cesta ve VHD.
Ranní relace zelené vlny a podobných jsou povětšinou k ***.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18169
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 13:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Významné je to, že i při nejdelší zácpě co jsem zažil není cesta IAD v úseku Řepy - Jižní Město delší než cesta ve VHD.

Roky netvrdím nic jiného .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8157
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 17:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gab.: no voni v rádiu povětšinou kecaj, to je takovej ustálenej bonmot, mě to povidej.
McB:Přišlo mi žes propagátor IAD v nejrůznějších podivnejch trasách např. Makarenkova-Maniny a tak, taxem myslel že tady taky ...
Bručoun: Děkuji za potvrzení že státem dotované taktové šotorychlíky ničí osobní zastávkovou dopravu na Moravě stejně jako v jižních a západních čechách. Zlatej Ropid.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6425
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 17:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:

Rychlíky Brno - Ostrava nebo Brno - Olomouc snesou označení "šotorychlíky"?

Nutno dodat, že ty zastávkové vlaky mezi Křenovicemi a Vyškovem opravdu vytížeností spojů zrovna neoplývaly. Dost možná by byly zrušeny tak jako tak, i kdyby ke zvýšení počtu rychlíků nedošlo. Rozšíření IDS JMK na Vyškovsko, ke kterému tehdy (v prosinci 2005) došlo, s těmi zastávkovými vlaky mezi Křenovicemi a Vyškovem prostě nepočítalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8159
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 18:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Možná že jo. Tenhle kraj je pro mě fakt daleko, takže si netroufám kategoricky soudit. Jen že se to tu vytahuje jako příklad, tak že ono tam taky asi vše OK nebude. Možná. Ale prostý pohled do tabulky ukáže, jak vznikají taková až jako náhlá zázračná šotoramena - jen se někam natáhnou dráty, už jezdí přímé vlaky v ramenech dosud nevídaných - celá Morava např. najednou úderem změny grafikonu potřebuje cestovat do Šumperka - přímo z Bohumína i z Brna, z Brna dokonce osobákama via Přerov a rychlíkama via Prostějov. Vlak Jeseník - Praha via Brno je asi co jiného než šotorychlík? Pozoroval jsem teď nedávno dění v Července a musím se omluvit Švejkům na 200 že do nich tak tepu. Tam to byly echt vzduchovoziče. 163+3Bt furt dokola
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6427
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 19:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:

celá Morava např. najednou úderem změny grafikonu potřebuje cestovat do Šumperka - přímo z Bohumína i z Brna, z Brna dokonce osobákama via Přerov a rychlíkama via Prostějov.
To, že ty vlaky mají takové výchozí a cílové stanice, jaké mají, neznamená, že je potřeba jezdit přímo mezi těmito dvěma stanicemi.

Podle mě je pořád lepší, když ty osobáky jezdí ze Zábřehu do Šumperka, než - jako předtím - do České Třebové.

Vlak Jeseník - Praha via Brno je asi co jiného než šotorychlík?
Takový rychlík neexistuje.
Jsou dva rychlíky: Jeseník - Brno a Brno - ČT - Praha.
To, že na tom jezdí jedna souprava, která má v žst. Brno hl. n. jen asi 5 - 10ti minutový pobyt, je dáno tím, aby se to do žst. Brno hl. n. vůbec vešlo.
Totéž je případ vlaků Praha - HB - Brno a Brno - Přerov - Bohumín, kde jezdí taky jedna souprava.

Sorry za OT.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 19:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No Vy teda zas máte den.
Z Šumperku do Brna se běžně dojíždí (nejen) na VŠ, o dojíždění do Olomouce už vůbec nepochybujte, a do Ostravy se taky dojíždí nezřídka. Na Moravě (s vyjímkou jihu) bývá spádovost daleko méně jednoznačná než v Čechách, a vlaky tam mají v dálkové dopravě daleko větší podíl na trhu.
Tyhle detaily ale z okénka pražské tramvaje vidět nejsou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4049
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 20:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: "Rychlíky Brno - Ostrava nebo Brno - Olomouc snesou označení "šotorychlíky"?"

Podle Káema zjevně ano.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8160
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 21:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ale to víte že se dojíždí odevšad všude, to nepopírám, jen nechápu, jak to ty lidi dělali před elektrifikací Šumperka. Ale to je jedno, sorry za o.t.
David: No na tabulkách na vozech je jasně Jeseník - Praha Smíchov.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 21:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: A víš proč to na těch vozech tak je? Pokud ne, tak věz, že třeba proto, aby se dalo cestovat například z Blanska do Vyškova bez přestupu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8166
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 22:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jojojo, jsem utlučen argumenty. Nebo ze Zábřeha do Třebový že jo. To když jedu z Masny do Kralup a místo aby vlak hučel, tak vrčí, tak aspoń podle toho poznám, že to nebude nejrychlejší, ale zas uvidim Kladno. Ale když v Zábřehu vidim Smíchov a ono se to hne na Brno????
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6428
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 22:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:

Tak jako tak v tom Zábřehu svítí jak v hale, tak na nástupišti cílová stanice "Brno hl. n.".

Teď si nejsem jist - jak to je psáno na těch cedulích na dveřích těch vlaků? Tam je jenom "Jeseník - Praha-Smíchov"? Žádné další názvy jako "Olomouc", "Brno" atd.?
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 23:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale když v Zábřehu vidim Smíchov a ono se to hne na Brno????
... tak vím, že jsem utekl buď z blázince nebo ze Zvláštní školy.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18175
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 08:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, držte se prosím tématu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 22:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vápenec jezdí kvůli Řevničovu, z Kladna přes Kralupy. Dnes odjezd v 18:00.


Salonní vůz pana Kříže je pečlivě uschován v novém postaveném zastřešeném stání
Nespouštěj oči z tratě!
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 23:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli Řevničovu? Není to náhodou kvůli výluce Lužná-Žatec?:-) po 22.7. by se měl vrátit do své pravidelné trasy ne?
Kladno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 23:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marťo - podobná fotka

Hostivice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 21. července 2010 - 06:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vápenec jezdí přes Kralupy skutečně kvůli výluce za Milostínem. Ta končí zítra odpoledne, takže večer by už mohl vápenec jet v klasické trase.
Vyrovnávka dojíždí do Hostivice oproti trase přes Lužnou většinou opožděná, dnes odhaduju až tak 10-11 hod. Kvůli zpoždění můžou vzniknout i takové snímky:
http://lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=r753_7&loko=076800&cislo=7 53
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. července 2010 - 07:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes je vyrovnávka v 7 hodin teprve v Obrnicích, tak zas budou moci vzniknout jiné neobvyklé snímky.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 21. července 2010 - 17:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za doplnění informace, nemám rozsáhlý přehled.
Ráno z Os 6722 viděno na Nz Hořesedly 4 rakve Tdns (jedna polozastrčena v areálu ZZN v hale mezi vraty, zbylé tři odstavené venku u šturcu. Boužel se vyplnila má předtucha a po půl páté odpoledne už tam nestály. V Rakovníku také už nebyly.
V rakovnické st. stojí dva Easy-u. Jeden je určený z Děčína do Čisté a druhý z Krupé do Kralovic. Z největší pravděpodobností již dns večer...
Nespouštěj oči z tratě!
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 12:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera tři várky vápence:
Johnny13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 20:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znáte někdo prosím orientační časy nákladů mezi Berounem a rakovníkem na trati 174? Napiště, děkuji.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 20:05:17    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, měl bych dotaz, směřovaný na téměř již pamětníky...
Vzhledem k dnešnímu přechodu studené fronty jsem se od rána přehraboval ve starých fotkách a rád bych si doplnil informace k následujícím obrázkům.

Uvedení do děje:
Stanice Lužná u Rakovníka, poslední červnový víkend, konkrétně neděle, probíhá právě akce Setkání těžkých nákladních parních lokomotiv. Je 15.58 a do stanice od Žatce přijíždí náklad s 750.326. Mašina hned objíždí a o 8 min později už odjíždí do Rakovníka.




A ten dotaz tedy zní:
Co to bylo za náklad, jeho číslo, relace, co je to za vozy a tak vůbec...??
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 10-2005

Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 20:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dotazů vím akorát jeden....jde o vozy Faccpp používané při zasypávání nově položených kolejí štěrkem. Vysypné klapka jsou ovládány pneumaticky pomocí ovládacích pák u plošiny vozu a mám pocit, že lze regulovat výšku, do které je štěrk dosypává. Mám pár fotek a někde i video, když se dělal Lichkov.
Raty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.211.111
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 09:04:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa:
Kadaň případně Březno - Beroun návrat prázdné soupravy od vápence do Králodvorských železáren.
Ložená jezdila jako Pn 67687 prázdná jako Vn 56560 (nejsem si jistý). Od roku 2000 pravidelně ložená pod dráty přes Prahu. Prázdná občas jěště přes Lužnou a Rakovník - tvůj případ. Dnes to jezdí pod drátama v klasických sypácích ložené jako Pn 65681 / 0 a prázdné Vn 57571 / 0.
Vozy popsal Alešt - vozy Vmax=65km/h
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 11:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa, Raty: ten vlak si pamatuji (Setkání 2003?). Vozy Faccpp, ten chomutovský Brejlovec nechal v Rakovníku, pač ta mašina se za chvilku vrátila do Lužné na přípřeži 810 v Os vlaku, poté odjela strojově na Žatec.
Když ta 750.326 pokračovala se sypáky do Rakovníka, tak jsem akorát fotil před luženskou st. odjezd Sergeje T 679.1600 ve zvl. nákv do Chomutova.
Nespouštěj oči z tratě!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6036
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 11:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raty,Vodis: k té fotce 750.326. Není to souprava kterou turnusově vozilo dvojče 751.172+014, odj. někdy večer z BE do RK a dál do ŽTC. Četnost jízdy byla tuším 2,4 a zpět 3,5. S odchodem bert do Loun (1999-2000) byl tento výkon převeden pod dráty.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 14:16:05    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem za informace a postřehy.
Raty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.45.120
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 19:03:02    Odkaz na tento příspěvek  

750371:
Nene to byly Počerady.
Tohle jezdilo kolem poledne ve 2,3,4,5.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6047
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 20:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ták,no fotku nemám žádnou,protože jsem na to kálel,teď si za to můžu tak max. nafackovat...
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Tak ještě přidám zmíněné video těch Faccpp:
http://www.youtube.com/watch?v=Xym0hm4CT0E
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 10:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes by mělo jet po trase Plzeň - Rudná - Hostivice - Kladno žluté Desiro firmy Regiojet. Odjezd z Plzně je plánován na 15 hod.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 12:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V rakovnické st. stojí mimojiné 3 vozy Eas-jeden určen do Hořesedel a zbylé dva do Kralovic
Tak jsem si již minulý týden všiml, že si nikdo udělal hnízdečko v pomocném malém stavědle napravo od kladenské výpravní budovy. Vchod volný, uvnitř deky a dnes jsem si všiml, že na schodech se válí brajgl, konvice apd.
A kdy proběhla demolice starého vechtru u přejezdu před kladenskou st., směr Unhošť? Dík.
Nespouštěj oči z tratě!
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.216.231
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 09:09:22    Odkaz na tento příspěvek  

Sledování:
I v neděli se esmeralda statečně držela, na prvním ranním obratu viděna vlastnoočně.
Jinak Marťa by měl dostat minimálně čokoládovou placku za sledování vozů Kralovice večer odtáhnuty s 708.006 a Hořesedly obskočila asi záloha 742.153.

V neděli stála v Krupé odstavená souprava modrých sypáků a choperů Chládka a Tintítka, neví někdo zda tam stojí stále?
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 13:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to bylo vcera s vapencem, jely tri davky nebo byly nejake komplikace? Pred sestou jsem v Hostivici videl stat snuru Fallsu s modrym dvojcetem. Soude podle zvuku cast odjela kolem seste po vykrizovani s osobakem na Prahu, ale 16 vozu (pokud jsem pocital dobre) tam zustalo a Lv k nim prijelo dalsi (nebo stejne?) modre dvojce po sedme hodine a odjizdelo se nejspis po osme (pred prijezdem osmickoveho osobaku na Prahu predaval vypravci papiry na masinu).