K-report
 

Archiv do 22. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 22. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.202.132
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 10:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

Hezká dabata:-o) Ještě podotknu, že bus mi zastaví v zastávkách: obec, nám; obec, škola; obec obú; obec, odbočka k nádraží 2km. To vše často (nikoli vždy) zvládne za stejnou dobu, jako vlak. Takže v rámcu ZDO se asi budeme muset smiřovat s postupným přesunem důrazu na silnici a vlaky spíš vnímat jako nějakou rychlejší vrstvu dopravy. Zcela subjektivně: dnes mi jezdí z obce ešus po hodině. Pokud mi kraj nabídne bus po 10minutách (ve špičce po pěti), málokdo bude trvat na vlaku. A to se bavíme o poměrně vytížené trati. Tam, kde jezdí 810 řidčejí, než po půlhodině je situace jasná. Vlaky zachrání množství lidí, nikoli dotace.
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 10:57:32    Odkaz na tento příspěvek  

mic: to jsou zbytečné žabomyší války, 4.koridor se modernizuje pro rychlejší spojení (jih Evropy-) Linz - ČB - Praha, místní dopravu zreguluje poptávka.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 11:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MIC: i já se kloním k názoru, že železnice by měla opustit cestu rozvozu lidí po návsích a věnovat se tomu, kde má šanci. Řeknu to drsně. Vyhubit osobáky a začínat u spěšňáků. A do stanic pro Sp budou cestující navážet busy. Naprosté většině se doprava zrychlí, menšina z některých vesnic to holt bude mít pomalejší (jak to zrovna vyjde), ale bude to mít u nosu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 11:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral: Proboha, kdo vám řekl takovou blbost? V originále bylo, jak tu už Simba napsal, "363". Když jsem viděl, jak se řádek zlomil, tak mě napadlo, že ten palec dolů někdo přehlédne, ale nechal jsem to být.

Simba: myslím, že si dráhu trochu idealizujete:
zeleznice jezdila i tuto OPRAVDOVOU zimu, narozdil od kalamit na silnicich Až na to, že týden nejezdily osobáky na 221, protože žabotlamům nějak nesvědčilo víkendové odstavení v Benešově. A kdyby chtěl někdo vytahovat ešusy, tak ty zas nejely, protože jim nafoukalo do trakčáků nebo co. V létě v největších vedrech byly myslím taky problémy. Ale je nutné uznat, že jednak nemáme teplotní pomalé na koridoru (i když SŽDC/ťraťovka/RSM/jánevímkdo pracuje na tom, aby se stav svršku dostal na úroveň před koridorizací: třeba výhybka spojující na senohrabském zhlaví ve Strančicích koleje 1 a 3 - číslo bohužel neznám - je už pěkně hustě zarostlá trávou, křoví je podél trati vyšší, než vlak a odvodnění není pod hlínou ani vidět) a jednak jsem si nepovšiml problémů kvůli zapadaným výhybkám na 220 - za to je potřeba železničářům poděkovat. Taky 363 s R jezdily celkem spolehlivě. Problémy jsou nyní s vozidly, ne s dopravní cestou.
Především: 90% roku není žádná kalamita.

videl jste soucasnou silnici I/3., potazmo jine? Jezdím po ní často a není to tak hrozné.

Az budou mit busy to vse, Tak třeba toto jaro jsem jednou viděl přepravu invalidy v autobusu na lince Semily - Vysoké. Pravda, nevím, jestli byl autobus s plošinou objednaný předem.

A autobusy tu opravdu nyni o vikendech nejezdi Pomineme-li nedělní odpolední spoje do Prahy přes Benešov (snad každá díra typu Mladá Vožice takový spoj má), které se dají využít pro návrat z nedělních výletů, tak z BN se dá v sobotu i neděli dostat ráno za Pelhřimov (Dačice snad) a taky ráno do Plzně přes Příbram, pak na Novou Živohošť za koupáním. Pravda, je to bída, ale jako "ani kolo" bych to nenazval.
zastavkovemu busu bude trvat z Tabora do Benesova 30min Osobnímu vlaku to taky trvá víc než půl hodiny.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13391
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 11:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: údržba je taková podivná, např. na vjezdu do Strančic od Prahy je už několik měsíců naprosto rozflákaný LIS, vlaky tam nadskakují, koleje taky, kolejnice mají sjeté konce, štěrk už se začíná přeměňovat na zaoblené valounky. Koridor v podání SDC. Jo, konečně pokropily nějakými herbicidy část rostlinstva v kolejišti, ale to až v situaci, kdy ty stromky ve štěrkovém loži vyrostly do několikametrové výše, nicméně tyto zrezlé sušiny tam nechali, neodstranili. Na několika místech je propadlá niveleta koleje, např. ve Strančicích ve 2.SK mezi výhybkami 3 a 5, v 1.TK vedle přejezdu u Svojšovic, atd. To jsou dokonce věci, které se nejspíše mohly nechat opravit v rámci záruky od zhotovitele koridoru, jenže se na to prdí, takže až to bude v nesjízdném stavu, tak se to draho bude opravovat za vlastní peníze. Stejným případem jsou ta některá polorozpadlá nástupiště (myslím tím hlavně rozlámanou a křivou dlažbu a nefunkční odvodnění), to jsou závady, které se objevují ještě v záruce, ale nikdo ze strany drah to nereklamuje a neřeší. Pak se budou vymlouvat, že nemají na údržbu peníze, že nemají lidi. Ale prdlajs, prostě v řadě případů na to serou (neříkám, že ve všech).

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 11:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když už se tak flákám na krepu, tak teda:
obsazenost 810 jsem na Sibiři neviděl. Možná buďte rád. Před časem jsem ráno před odjezdem R do Prahy vídával příjezd "školního vlaku" od Votic. Bylo tam tak do 50 lidí. To je tak maximum, co se dá vidět, například večerní osobák z Benešova do Tábora veze tak pět lidí - na odjezdu z BN. A když jsme u toho, tak z Vlašimi přijíží obvykle ráno před osmou do 20 lidí, častěji jen okolo 15.

Simba jistě ví, kde jsou umístěny zastávky vlaku, ale pro ostatní:
Bystřice: to je hodně roztahaná ves, nádraží slouží obyvatelům jednoho konce. Zastávka u vjezdového návěstidla by posloužila víc lidem, ale zase by se zhoršil přístup pro lidi, co dnes bydlí u nádraží. Autobus to řeší dvěmi zastávkami. Navíc je nutno vidět, že autobusy přes Bystřici stejně jezdit musí kvůli obsluze vsí neležících na trati.
Tomice: zastávka busu je poblíž nádraží. Navíc je to díra.
Olbramovice: nádraží na okraji obce, možná to někomu vyhovuje víc, než zastávka na hlavní silnici, ale centrum je tam.
Heřmaničky: tady je nádraží ve velmi výhodné poloze, v centru vsi, poblíž přejezdu se silnicí z Votic do Sedlece-Prčice. Využívá se už dnes pro návaznou bus linku. Kdo ví, jak to bude vypadat po dostavbě koridoru, tady má být velká přeložka - na votickém zhlaví je 60.
Ješetice: okolo jsou rozeseté osady, bus tam asi stejně musí jet pro obsluhu osad, které leží daleko od vlaku. Pro Červený Újezd platí v podstatě totéž.
Střezimíř: ves 1km od nádraží.
Pak trať vede podél vsi, zastávka Mezno je až v polích za ní.
Sudoměřice a Chotoviny jsou umístěny celkem dobře. Odsud se ale jezdí spíš do Tábora. Obsazenost na tomto úseku moc neznám, ale zdá se mi, že je větší, než u Benešova.

Votice si zaslouží extra komentář: je to takové "mikrocentrum". Pro obyvatele okolních vsí je to první městečko na ráně pro cesty za většími nákupy, doktorem a tak. Proto je přirozené, že zde vznikl jakýsi uzel autobusových linek vedoucích všemi směry. Bohužel se tomuto uzlu trať vyhýbá. Takže, co s tím - řekl bych, že většina z těch, co nekončí ve Voticích, jede do Benešova: všechny autobusy z autobusáku nechat dojet k vlaku - neekonomické - nebo k vlaku protáhnout jeden spoj, ale pak lidem z ostatních autobusů nutit jeden přestup navíc. A nebo se vykašlat na vlak a zavést jeden rychlý bus z náměstí do Benešova na autobusák. A kdo by chtěl jet dál na Prahu, měl by krásný přestup na vlak zde, protože autobusák i nádraží jsou v BN vedle sebe.
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 13:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=6 75212
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 13:32:43    Odkaz na tento příspěvek  

Čert: Bárta upozorňuje kolegy ve vládě, že už se rozhodl. „V současné době jsou činěny kroky vedoucí k okamžitému zastavení investičních akcí," napsal ministrům.

To se ale nevylučuje s tím co je zde psáno dřív. Ty kroky jsou takové, že se musí aspoň nejvíce rozpracované stavby dokončit, aby nedošlo k průšvihu.

Celé vyznění toho článku mi příjde nějaké divné. Navíc, do vlády to šlo v úterý (= před 2 dny), dnes je čtvrtek a pořád se staví...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 13:41:59    Odkaz na tento příspěvek  

Vybírám z článku http://rokycansky.denik.cz/zpravy_region/modernizace-trati-v-roky canech-zatim-konci20100818.html:

Práce na rokycanském nádraží by měly být dokončeny podle plánu. „Učiníme všechny nezbytné stavební postupy, abychom zajistili bezpečnost železničního provozu a zejména cestujících. Znamená to mimo jiné dostavbu rozestavěných objektů,“ řekl Pavel Halla, mluvčí Správy železniční dopravní cesty.

Také práce okolo podjezdu u sokolovny, které působí v centru města značné dopravní komplikace, budou dokončeny 15. září. „Podle složitosti a fází rozpracovanosti na jednotlivých stavbách lze hovořit o týdnech až měsících potřebných k fyzickému zastavení prací. Mezi priority ale patří také minimalizace dopadů na silniční provoz v okolí,“ uvedl dále Halla.

Tak nevím. Jedny noviny píšou to, druhé ono.
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 14:03:38    Odkaz na tento příspěvek  

Citace z toho článku na aktualne.cz

Ministerský materiál konzervaci popisuje jako „činnost, která dovede stavební objekty do takového stavu, aby bylo možno je ponechat nedokončené, aniž by byly obecně nebezpečné nebo jejich hodnota v čase rychle degradovala".

Tím ale Bárta jen opakuje co už říkal. Takže se musí do končit mosty, zabzař, atd. A to nějakou dobu potrvá.
Raikkonen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.8.41
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 14:04:34    Odkaz na tento příspěvek  

Když už porovnáváte bus a vlak, tak taky přispěju trošku do mlýna. 4 a půl roku jsem pravidelně jezdil z Veselí do Prahy, většinou PO,UT do Prahy, ČT zpět, v různých časech, spíše odpoledne. V naprosté většině jsem jezdil vlakem, autobusem jsem jel snad 7x a to z jednoduchého důvodu - vlak jezdil pravidelně (oproti pro mě cca 2 použitelným linkám busu) a v Praze pro mě byla dojezdová vzdálenost z autobusu mnohem větší. Jako výhodu vlaku jsem taky bral, že si v něm můžu číst (v autobuse mi to nedělá dobře) a sledoval jsem jak postupují stavby na trati.

Cestujících podle mého pozorování rozhodně ubylo. Dříve ráno byl ráno vlak dost obsazený už ve Veselí (najít místo k sednutí pro 2 lidi bylo dost obtížné-nezřídka pak kupé úplně plné), v Benešově pak už byla plná i ulička. Mimo špičku nebylo téměř možné najít prázdné kupé a v Táboře nebo nejpozději v Benešově si vždy přisedli tak cca 2-3 lidé. Letos na jaře už byla situace úplně jiná - i v Po ráno místo k sezení v pohodě, kolikrát jsem jel v kupé až do Prahy úplně sám (i obsazenost ve vedlejších menší). Evidentně nejvíc ubylo lidí, co jeli do nebo z ČB (nejspíš přesedlali na autobusy Student Agency).
To samé ve směru od Prahy - teď možná tak půlka lidí vystoupí v Benešově a vlak je poloprázdný, do Budějic z Prahy jede málokdo.

Heslo ČD auta stojí vlaky jedou - leda tak pro smích. Kamarádi z ČB jezdili autobusy (rychlejší a levnější) přes Písek i přes Tábor a větší zpoždění (přes 20 min) měli tak jednou do roka. Já prakticky každý měsíc. A to nepočítám ty do 20 min, zpožděný byl možná tak každý druhý vlak co jsem jel. Můj smutný rekord je cca 4 hodiny zpoždění, to bylo asi 3 roky nazpět v zimě při sněhové kalamitě.

Vlak má proti autobusu jednu velikou výhodu, kterou však ČD absolutně zazdívá - a to je informace o zpoždění, kde se vlak nachází, co se stalo. Když stojíte na busové zastávce, tak se nic dozvědět ani nemůžete, ale na nádraží kde je x lidí, jsou tam informační systémy a přesto vám nikdo nic neřekne, to je děsná sprostota. Chápu, že se to většinou těžko odhaduje, ale proč se zpoždění 10 min na panelu ukáže, když vlak měl odjet už před 12 minutami a přitom se fyzicky nachází ještě v Budějicích? Z těch hlášení si ani nemůžete udělat nějakou představu, jsou tam asi 3 variace nicneříkajících všeobecných pojmů, takže co se stalo a jak dlouho to ještě bude trvat nevíte ani po hlášení. Přitom by stačilo alespoň říct např v Olbramovicích spadla trolej, vlak už vyjel.
...
Raikkonen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.8.41
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 14:05:14    Odkaz na tento příspěvek  

Když se ještě vrátím k obsazenosti. Jak byly kvůli stavbě zrušeny některé osobáky a rychlíky pak musely stavět i jinde, tak odpoledne dost velké množství především studentů nastupovalo v Sezimově ústí na oba směry a také dost lidí vystupovalo v Chotovinách (jeli z Tábora). Kdyby v tuto odpolední dobu, kdy studenti končí školu rychlík stavěl Chotovinách (jen od Budějic) a Sezimáku, i když třeba jako spěšný vlak, bylo by to určitě plus pro cestující a cestovní doba by se snad o tolik neprodloužila.

Další minus pro vlak (alespoň ten co na 220 jezdí, pokud nepočítám těch pár rekonstruovaných vagonu, co jsem zaregistroval asi od loňska) je ten, že komfort a čistota je v busu o x řádů výše. Sedačky a opěradla (hlavně u oken) jsou občas úplně propadlé, okna myl naposled snad výrobce, občas je v nich voda, topení je takové, že buď cvakáte zimou nebo si připadáte jak v sauně a musíte větrat i při mrazech (co se jen zbytečně protopí a jak je to asi zdravé pro cestující). Asi také kvůli tomu (a že průvodčí chodí málo) se ve vlaku rozmáhají různá individua, na které v busu nenarazíte.

Ty výluky to je taky něco, jsou každou chvíli. Když začínají v nějakých lepších stanicích, tak to ještě jde. Ono i ty Olbramovice (jen kdyby ostranili ten kus zábradli, který vadí procházení). Ale kdo vymyslel nastupování v Sudoměřicích, ten by měl od autobusových dopravců dostat metál za vyhánění lidí z vlaku. Cesta k vlaku je docela dlouhá, leze se všelijak přes koleje, je tam bláto, kameny akorát na podvrtnutí nohy pro ženy nebo nepozoné, cca první 2 vagony jsou mimo nástupiště, takže úplný šplh do výšky. Opravdu tohle mi hlava nebere, do Tábora je to jen kousek a lidé by do vlaku mohli nastoupit pohodlně. Naštěstí se už průvodčí naučili hlásit plánovanou výluku, to jim ze začátku občas nešlo nebo zapomněli, ale když je něco mimořádného, tak se stejně nedozvíte, proč už třičtvrtě hodiny stojíte někde třeba v Heřmaničkách.
kouzelník Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.84.169
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 14:07:15    Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii,Vaše krásně jadrné české slovo vyjádřilo naprosto přesně daný stav věci.Dokud samotným majitelům(či správcům)jakékoli,byť sebemenší části celku,jež se zove železnice,bude zatěžko se o svůj(či svěřený)majetek starat,můžem stavět koridory,můžem nakupovat ta nejluxusnější vozidla,půjde to stejně všechno od desíti k pěti,anebo,Vy jistě víte kam...}}}
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 15:30:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vypadá v reálu v úseku Benešov-Votice ? Dělá se tam něco ? (Články s protichůdnými informacemi nic neřeší, těch ještě bude...).

Děkuji předem za informaci !
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 15:53:17    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl
Jo, souhlasím. K dozařazení do OPD připadá v úvahu ještě Bubeneč - Holešovice (1,6 mld., hotový projekt), možná Liberec - Tanvald (2 mld., ale časově už na hraně). Rád bych v OPD viděl i nějaké drobnější záležitosti typu peronizace Týniště n. O., Kostomlat n. L. apod., které by se připravit stihly.
Zastavení fakturace nařízené MD ale znamená fakticky i zastavení přípravy, včetně třeba výkupů pozemků pro stavební řízení nebo aktualizací dokladů k ÚR.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raikkonen: Ale kdo vymyslel nastupování v Sudoměřicích
Já bych nesoudil tak zfleku, víme přece, jak vypadá Tábor za dopravní špičky. Na přestupu v Tá by se sice ušetřilo jednak tím, že tam vlak stejně stojí dlouho a navíc mnoho tam nastupujících by ušetřilo přestup, ale stání v kolonách v táborském centru by asi na reálné jízní době neubralo. Takhle za současných stavebních vat je možné i při výluce odjíždět z Olbra s 2 minutami zpoždění. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13392
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libcha: tak já bych to odsoudil hned z fleku, když se ví, že se v těch Sudoměřicích bude přestupovat několik let řádově po stovky dní výluk, tak se prostory stanice mohly upravit. V tom šestimiliardovém rozpočtu na stavbu se vyhazuje peněz dost třeba za úpravy stavenišť a příjezdových komunikací, tak proč by se za ně nemohlo upravit to malé nádraží.
Strašničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.217.189
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:16:55    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J : Podle tohoto článku se na 4. koridoru práce zastavily, jejich obnovení - možná příští týden ? :

Do Prahy zase jezdí vlaky bez výluk. Ale...
19.8.2010 Mladá fronta DNES str. 1 Jižní Čechy
René Flášar

Za pohodlné cestování může zastavení stavby IV. železničního koridoru v Jihočeském kraji. O tom, zda se práce obnoví, se bude ještě jednat. Pokud to bude trvat dlouho, bude pak výluk více než dosud.

JIŽNÍ ČECHY Nejpohodlněji se z jihu Čech do Prahy cestuje opět vlakem. Začátkem tohoto týdne totiž skončily na této trati výluky, které souvisely s budováním IV. železničního koridoru.
Stavba byla na příkaz ministerstva dopravy přerušena a cestující nemusejí přestupovat na náhradní dopravu.
Oosudu železniční spojnice jižních Čech s hlavním městem bude příští týden jednat ministr dopravy Vít Bárta se Správou železniční dopravní cesty a stavebníky.
„Je to tak trochu paradoxní, ale rozhodnutí ministra dopravy o zastavení všech staveb na železnici znamená pro naše cestující v tuto chvíli skutečně větší pohodlí na cestách. Nemusejí přestupovat kvůli výlukám na autobusy,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.
Důvod k radosti to ale podle něj není. „Jednou se to nakonec musí stejně udělat. Čím delší ten prostoj bude, tím více výluk bude na cestující čekat. Kvůli zastavení prací se také pravděpodobně opozdí plánované nasazení modernějších a rychlejších vlakových souprav. Jejich fungování na pomalé trati by zatím nemělo žádný smysl. Nebyly by plně využity jejich schopnosti,“ vysvětluje Šťáhlavský.
Původně se počítalo s využitím vlaků s naklápěcími soupravami Pendolino na přelomu roku 2015 a 2016. Pokud se stavba zastaví, může se tento termín odsunout na neurčito. „Nevýhodou je také, že trať nebude rozšířena na dvoukolejnou, což by zvýšilo její rychlost i bezpečnost,“ vyjmenoval Šťáhlavský další nevýhody, které přinese plánované zastavení stavby.
(...)

Ministr čeká na úsporné návrhy

Trať z Prahy do Českých Budějovic má ale ještě naději. Podle mluvčího ministerstva dopravy Jakuba Ptačinského se dělají sice v tuto chvíli na stavbě pouze práce, které jsou nutné k bezpečnému provozu tratě, ale na příští týden jsou naplánována další jednání, která by mohla přinést obnovení stavby.
„Pokud bude ochota ze strany Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) i stavebních firem a přijdou k panu ministrovi s nějakými kreativními úspornými návrhy, tak je možné, že budou práce pokračovat v plném rozsahu,“ podotkl Ptačinský.
Správa železniční dopravní cesty čeká na výsledek prováděných auditů svých staveb.
„Zatím nevíme, co bude dál. Pokračujeme v přípravě na zakonzervování staveb a dokončujeme rozestavěné objekty, aby nedošlo k jejich znehodnocení,“ uvedl mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:26:36    Odkaz na tento příspěvek  

Takže možná se práce obnoví. Což je v příkrém rozporu s tím co psali na aktualne.cz. Tam se odvolávali na úterý. Toto je informace ze čtvrtka (možná středy večer)...

No to je bordel v informacích.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13394
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Štáhlavský vypouští jeden blábol za druhým.
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 17:41:22    Odkaz na tento příspěvek  

Všichni novináři melou kraviny. To že teď neprobíhají denní výluky znamená jen to, že nebyly v plánu.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 21:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekteri tu stale nepochopili, ze obyc.cestujiciho zajima jen moderni, cisty, tichy, prip.klimatizovany, na cas jedouci vlak, s pripadnymi pripoji bus/vlak. A to se tyka vsech druhu vlaku a vsech typu trati.
Jestlize je i nadale budeme vozit v kovosrotu - nemuzeme cekat nic jineho nez dalsi odlivy cestujicich - trat a vozovy park na urovni 21.stol. jedno jsou.
Rychlost ci jaka lokomotiva ho az tak nezajima. Ono je hezke byt za 2hod. treba nekde, kam Vas to pred modernizaci vezlo o pul hodky dele, ale kdyz Vam tam pak o 3min ujede bus/vlak kamsi do te Vasi Lhoty a dalsi jede v lepsim pripade za hodinu,tak Vam ta vetsi rychlost moc nepomuze.

Dalsi veci je cena - musite si uvedomit, ze delka trati je mezi dvema body mnohdy mnohem delsi nez po silnici, coz se odrazi i na cene jizdneho (vetsi pocet km) - leta tvrdim, ze by tuto nevyhodu mela draha zvyhodnit napr.relacni slevou, napr. kdyz pojedete z mensiho mesta do vetsiho - kupr. Sedlcany (Vlasim)-Benesov/Tabor/Praha apod.
Opravit i regionalni trate, nasadit moderni (zmodernizovane) vozidlo, cimz se zkrati cas jizdy a zvysi komfort. Bez "dotaci" to ale rozhodne v prip.osobky nejde.

Jeden priklad - busova linka Votice-Olbramovice-Sedlcany - mohla byt uz par let, ale pro dopravce nerentabilni bez krajskeho prispevku. A kraj rekl pred par lety ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 21:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak na Vo-Ben se pracuje - napr.se kope tunel Tomice I. - oba portaly ci pokracuje odvoz horniny ze Zahradnice k Hermanickam.
Ale v podstate jsou stavari videt po celem useku - jestli v mensim mnozstvi - nedokazu posoudit.
Na zastaveni stavby to ale rozhodne nevypada.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 21:46:50    Odkaz na tento příspěvek  

Trať Svojšín-Planá se nedokončí-dokončí-nedokončí-DOKONČÍ !

http://www.ct24.cz/doprava/98950-stavby-na-koridorech-konci-ne-vs em-to-vadi/
Které stavby na trati z Berouna do Rokycan zůstanou nedokončené, teď zjišťuje Správa železniční dopravní cesty. "Analyzujeme, které objekty bude potřeba dokončit. Podle toho budou pokračovat práce zakonzervování bezpečného železničního provozu," uvedl mluvčí SŽDC Pavel Halla. Jistota je pouze v úsecích, kde už dospěly práce do fáze, kdy na náspu vůbec nejsou koleje. Například mezi Plzní a Chebem by měla železniční správa optimalizaci trati dotáhnout do konce.

Toto je nejnovější zpráva z dnešního podvečera. Tak schválně, kdy se objeví nějaká další odlišná informace ?
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 22:13:47    Odkaz na tento příspěvek  

No Comment: http://video.ihned.cz/c1-45786960-barta-pro-hn-chybi-tu-dopravni- superkoncepce-vytvorim-ji
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 22:22:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, už jsem si to pustil. Jen se obávám, že pan ministr Bárta si plete superkoncepci s antikoncepcí...
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 22:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A mezi Benešovem a Bystřicí a ve Voticích se práce zastavily nebo se maká pořád?
okolojdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.44.143
Odesláno Čtvrtek, 19. srpna 2010 - 23:02:08    Odkaz na tento příspěvek  

Natix: A SIMBU výše jsi nezaznamenal?
ZFJ: Už by potřeboval dlouho a pořádně se vyspat. Vysvětlovat nevysvětlitelné je unavující.
Raikkonen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.8.41
Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 00:18:10    Odkaz na tento příspěvek  

Libcha: souhlasím s Poborskiiim. Sudoměřice vypadají hrozně, nástup/výstup strašný. Kdyby to bylo výjimečně nebo jen krátce, tak klidně, ale dlouhodobě je to neudržitelné.

V Táboře je přece podchod i na druhou stranu (k Blanickému předměstí), když se rekonstruoval Tábor, tak tam ty výlukové busy jezdily a rozhodně je to kulturnější a lepší přestup než v Sudoměřicích. Časově by to mělo vyjít zhruba stejně (možná i bus mírně rychlejší), může jet přes Čekanice na dálnici nebo po staré silnici a nehrozí tedy zácpa v Táboře.

A i kdyby se jezdilo přes nádraží - většina výluk stejně začne někdy po 9., to už ranní špička v Táboře opadne a město jde projet. Ten čas co by se ztratil v Táboře stejně bus do Olbramovic dožene.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 06:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: Že Středočeský kraj má raději smrádek a teplíčko, je obecně známé. Mnoho železničních tratí dusí zbytečně neintegrace do SIDu. Například trať Benešov - Vlašim. Ale jsou tu další tratě, na kterých je i ve výhledu doprava neudržitelná.

Ale ty si nedáš pokoj a myslíš si, že narovnaná trať a moderní vozidla přivedou do vlaku mnoho nových cestujích. Přivedou, ale pouze za některých předpokladů 1)velký počet potenciálních zákazníků, tj. velká hustota osídlení a větší sídelní celky na trati, 2)trať tyto sídelní celky nemíjí, 3)trať vede ve směru hlavních přepravních proudů.

Pak má investice do tratí smysl. Že je to zabito mnohdy hloupostí a neschopností, jako je třeba neustále odsouvaná dostavba Medlešické spojky, je už věc jiná.

Ovšem v případě trati Benešov - Tábor obstarají hlavní práci (tj. doprava nejen mezi těmito městy) rychlíky. Pro osobní vlaky tu už moc místa není, protože jde o celkem řídce osídlený kraj, navíc mnohde s velkou docházkovou vzdáleností z obcí na nádraží.

To, co jsi o několik příspěvků výše psal, že je s tím potřeba něco udělat, tak fakt nevím, co s tím. Nahnat direktivně lidi do vesniček a měst podél trati, jen proto, aby byly vlaky vytížené? To snad ne.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 08:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:
Jak jste na tom s výkupy pozemků pro Veselí - Horusice a především Horusice - Dynín? Bylo by krásně paradoxní, kdyby ŘSD, které kromě přípravy D3 a R3 veškeré výkupy pozemků prý zastavilo, komplet vykoupilo pozemky pro D3 z Veselí do ČB, MD připravovalo financování dálnice pomocí PPP a nakonec by to ustrnulo na nepřeložení železnice, na kterou je nám ochotna přispět Unie, a to celé z důvodu pochybného zaracha pro železniční stavby. Nějak nepředpokládám, že by to ŘSD bylo ochotno a schopno financovat jako vynucenou investici.

ad OPD:
Ze staveb k doplnění do OPD jsme ještě zapamněli zbývající část Břeclavi, tam by snad měl být též hotový projekt a visí to jen na penězích.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 11:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Voticích je již sjízdná 101.SK (minimálně už od včera), takže je možné křižovat. U Tomic docela mohutné zemní práce u obou portálů Tomických tunelů, včetně kácení lesa.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 16:40:22    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl
Výkupy pro Horusice - Veselí začaly a teď jsou holt přerušené.
Dynín - Horusice má k výkupům daleko. Není ještě ani ÚR, probíhají pozemkové úpravy a situaci nepomohlo ani ukončení platnosti ÚP ČBSRA k 1.1.2010. Aby to nedopadlo jako v Droužkovicích, že se těleso dráhy po nařízeném datu odtěží bez hotové přeložky...

OPD: ještě Přerov II. část (=Dluhonice). A zcela beznadějná by nemusela být ani Hostivař.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 18:43:22    Odkaz na tento příspěvek  

Kde je výluka tam se to dostaví, u ostatních rozestavěných staveb se uvidí co bude:

http://ekonomika.ihned.cz/c1-45813100-zeleznice-letos-nezacne-sta vet-19-projektu-za-47-miliard-korun

Na železnici se letos nezačne stavět 19 plánovaných projektů v celkové hodnotě 47 miliard korun. Vyplývá to ze seznamu Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Práce na železnici zastavil nedávno ministr dopravy Vít Bárta pro nedostatek peněz. Celkem se Bártovo rozhodnutí týká 31 projektů (v souhrnné hodnotě přes 90 miliard korun, viz. tabulka pod článkem) , z toho je 12 v plném proudu, některé stavby jsou těsně před dokončením. Stavby bude správa železnic zastavovat postupně tak, aby neutrpěla bezpečnost na železnici a nebylo třeba protahovat výluky vlakového provozu.

"Na každé stavbě se bude definovat konkrétní stav, kdy bude možné stavbu přerušit. Nyní určujeme objekty, které se musejí z hlediska bezpečnosti a logiky věci jednoznačně dokončit," řekl ředitel SŽDC Jan Komárek.

Správa železnic podle něj dělá vše pro to, aby přerušení bylo co nejkratší. "To znamená zejména hledat na konkrétních stavbách úspory. Pokud se je podaří najít, tak tím otázku financování vyřešíme," je přesvědčen Komárek.
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 19:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

okolojdoucí:
Jestli myslíš Simbův příspěvek č. 715, tak ano, ten jsem četl, a právě proto se ptám na stanici Votice a úsek tratě mezi Bystřicí a Benešovem, o kterých se v něm Simba nezmínil.

Pokračují tam tedy práce? (Vzhledem ke Koudyho příspěvku soudím, že asi ano...) Měl by někdo nějaké aktuální foto?

(Příspěvek byl editován uživatelem Natix.)
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 20:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu odbočím od sálodlouhé diskuse o našem panu ministrovi a trochu se vrátím o pár dní zpět. Nedávno se tu hodně debatovalo o přeložce silnice I/3 u Moravče a u Mezna. Na serveru www.zanikleobce.cz je nově odkaz celoplošného snímkování republiky z 50. let. Je tam všechno dobře vidět, jak to tam tehdy vypadalo. Vřele doporučuju
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 21:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kadlos: dobrá připomínka. To základní snímkování je z roku 1953. Kromě toho, že tam jsou vidět asi naposled malá políčka místo lánů, tak jsem v této oblasti mezi Táborem a Benešovem objevil i cesty a přejezdy opravdu dávno zaniklé. Stojí za to se na mapu podívat.
Jde to i přímo přes: www.kontaminace.cenia.cz
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natix : kdyz napisu, ze jsou stavari videt po celem useku, tak tim myslim cely usek Vo-Ben.

OFICIALNE JSOU ALE PRACE NA IV.KORIDORU ZASTAVENY.

Pry je to jen dobeh praci (a penez), ktere se musi dodelat - v pripade Tomickeho tunelu o tom na druhou stranu pochybuji.
Navic ten dobeh muze byt nekdy dost dlouhy

Votice zatim pokracuji - buduje se 2.cast podchodu vcetne peronu a liche skupiny koleji, 25/26.8. probehne planovana 1-denni nepretrz.vyluka, aby mohl byt (zejmena) zbouran stary most na Beztahov.

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 21:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natix :fotky bych udelal, ale rozhodl jsem se je porizovat jen po prac.dobe - nechat si neustale nadavat opravdu neni zavidenihodne.
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 22:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo nepohyblivých obrázků sem (snad zítra) hodím.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 20. srpna 2010 - 23:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  








(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 00:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  







(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 09:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem na noční uvažoval, co se stane, když se zastaví stavba Bene- Vot. Dvojkolejka Benešov - Bystřice nebude. Výhybka 10 xa je obsluhovaná z kontejneru AŽD. Nevím, kolik stojí měsíční pronájem, ale odhaduji tak 500 000. Takže z Benešova na 2.traťovou a pak po zamčené čtyřícítkové výhybce do Bystřice
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 11:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu netradičně jedna již dávno hotová stavba - Uhříněves z ptačí perspektivy:


Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 13:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:
Raději už jen krátce:
Ratejny z nich taky udelaly drahy - zvlaste barbarskou opravou v 60.letech u Olbramovic - znicenim stukove fasady a nahrada v podobe brizolitu a hranatych oken.
Označením "ratejna" jsem myslel velkou budovu. Nevím, kdo využije tak rozsáhlé prostory kdesi v polích. Štuková fasáda nebo tvar oken je v tomto směru úplně nepodstatný.
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 19:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 20:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy - pěkný - nebyly by ještě nějaký fotky hlavně překladiště?
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4070
Registrován: 11-2003

Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 21:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudy: super fotky
Jsi dostal křídla?
SINE AMICITIA VITAM ESSE NULLAM. (MARCUS TULLIUS CICERO)
Bez přátelství není pravého života - bez přátelství je život nicotný.

Orlí hnízdo
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3177
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 21. srpna 2010 - 22:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece Red Bull dává křídla, Pitbul bere ruce
Netradiční foto. Pěkný.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 16:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapitan_Stejskal : nevim, jestli jste myslel velkou budovu vseobecne v cele siti nebo jestli se tu budem bavit o VB na nasi trati, konkretne tedy nyni na moderniz.useku Vo-Ben ??

Kdyz to vezmu vseobecne - problem spravce majetku, ze leta neinvestuje do neceho, co spravuje a ze neumi vyuzit majetek tak, aby byl k uzitku - zajemcu by bylo vic nez dost, zejmena napr. o mala venkovska nadrazicka, skladiste apod. - jenze to souvisi s tou udrzbou - za objekt, ktery je ve stavu, tak jak ho postavili pred 100.lety, neobyvany (vysoke najemne) a neudrzovany se v pripade zajmu odkoupeni nasadi nesmyslne vysoka cena, takze zajemce to povetsinou nasledne odradi, nehlede na byrokraticke obstrukce ze strany statnich drah a jejich "dcer" /a kdy tomu byvalo jinak, ze.../

Co se tyce prave moderniz.useku - Votice - v 1.p. velky byt (cca 100m2) - za 6-7.t.najemneho, mnoho let neobyvany - vzhledem ke stavu "vybydleni" zajemce diky vysi najemneho radeji prchl do mestske novostavby.
Olbramovice - narozdil od Votic (vyuziti byv.cekaren pro nove ZZ) se tu postavi zcela nova pristavba pro nove ZZ.
Co tim chci naznacit ? To, ze budova ve Voticich tak nejspis nikdy nebude moci byti v budoucnu odprodana diky umisteni ZZ v ni - narozdil od Olbramovic a Bystrice, kde maji byt odprodany obe budovy.

Nadrazni budovy se daji vyuzit velmi dobre - predevsim k bydleni - mohou je kupr.odkoupit obce a zridit v nich socialni bydleni ci obecni byty, jsou-li nyni neobyvane, ci muzea, depozitare, sklady,
kulturni zarizeni atd.
Samozrejme, ze po patricnych adaptacich - prikladu je u nas i ve svete vic nez dost.
Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 16:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude to tady off topic, ale co se melo puvodne vyrabet pro nase (nejen) regionalni trate ve stovkovych seriich, nez se, zel, ucinilo spatne rozhodnuti, ze tomu tak nebude a navysi se pocet objednanych, jiz tehdy nevyhovujicich a zastaralych vozu M 152.0 (dnes r.810)na nekolik stovek ks.

M 474.0 (r.860) "Chrochtadlo" :
http://www.prototypy.cz/?rada=860

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 19:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot: Ještě by se našly 2 s překladištěm, ale na žádné není celé :-( Začátkem týne je sem kdyžtak dám.

Zdeněk: Bmbč to řekl za mne :-)


Olbramovice - narozdil od Votic (vyuziti byv.cekaren pro nove ZZ) se tu postavi zcela nova pristavba pro nove ZZ.
Nevím, jestli je to zrovna tento případ, ale obecně ne vždy musí být již existující budova vhodná - krom klasických parametrů jako jsou rozměry to začíná různými prostupy a kabelovými šachtami a končí třeba únosností podlah.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 20:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kupr.odkoupit obce a zridit v nich socialni bydleni ci obecni byty, jsou-li nyni neobyvane, ci muzea, depozitare, sklady, kulturni zarizeni atd.
To je hezké, ale zaprvé, potřebují Votice a Bystřice něco takového (vzhledem k jejich velikosti pochybuju), a pokud ano, mají zrovna teď peníze na koupi těchto budov?
1.p. velky byt (cca 100m2) - za 6-7.t.najemneho, mnoho let neobyvany - vzhledem ke stavu "vybydleni" zajemce diky vysi najemneho radeji prchl do mestske novostavby 100m2 byt za 7tis. měsíčně, to je skoro zadarmo. I kdyby si nájemce musel udělat nějaké opravy na vlastní náklady. Že se to ani za takto výhodnou cenu nepronajme, může být způsobeno tím, že jednak není jistota dlouhodobé nájemní smlouvy, stavební úpravy mohou být takového charakteru, že rekonstrukce da facto ani není možná a nebo prostě o byt někde na samotě 2km od města není zájem. V každém případě, v městské novostavbě zaplatí za 100m2 byt nesrovnatelně víc.
Chrochtadlo by bylo vozidlo srovnatelné s 843, pro výkony, které typicky zajišťují 810, by bylo předimenzované.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6897
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 21:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
Pro výkony, které zajišťuje sólo 810, je zpravidla předimenzované jakékoliv železniční vozidlo. Ovšem 843 má deklarován cca stejný počet míst k sezení jako 810 (u 860 je to o cca 10 sedadel více) při nesrovnatelně vyšším komfortu i lepších trakčních vlastnostech.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 21:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: jo, a taky při nesrovnatelně vyšší ceně. Proto se taky 843 používá spolu s 043 a 943 převážně na R a Sp a ne na regionálku. Významnou výjimkou je nasazení kolem Tanvaldu, tam to je kvůli unikátní náročnosti tratí vyžadující její adhezní vlastnosti (a především taky proto, že si tam Liberecký kraj chtěl nasazení 843 zaplatit).
Jinak je s 810 srovnatelný autobus.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6898
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
jo, a taky při nesrovnatelně vyšší ceně
To samozřejmě nepopírám - také píšu: Pro výkony, které zajišťuje sólo 810, je zpravidla předimenzované jakékoliv železniční vozidlo.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5536
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 21:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nadrazni budovy se daji vyuzit velmi dobre - predevsim k

A taky se tak mnohde i využívají. Ale na to jsou vždycky potřeba dvě strany, takže nejen někdo, kdo nabízí prostory vhodné třeba pro ten depozitář, ale i někdo kdo takovéto prostory hledá a zároveň mu nikdo nenabízí prostory lepší. Jasně, někde je to o osobním přístupu lidí, takže schopný přednosta dokáže najít vhodného zájemce třeba i do nějaké ruiny a neschopný by se nedokázal dohodnout ani na pronájmu nějakých superzajímavých prostorách, ale mnohde je to prostě a jednoduše o tom, že o to co dráha nabízí (mohla by nabízet) není v daném místě a daném čase (dostatečný) zájem, který by byl zajímavý pro obě strany.

Budovat v nádražních prostrách sociální byty (či jinou sociální službu) znamená tahat si tam nežádoucí spodinu.

Pronajímat běžné byty není špatný nápad, ale otázka je jestli ty budovy odpovídají bytovým standartům dnešní doby (jestli vyhovují třeba hygienickým normám ohledně hluku) a navíc u prostor, kde si nejsem úplně jistý, co s nima chci do budoucna dělat, je jejich pronajímání na nájemní byty dost problém, protože ochrana nájemníků.

Prodávat třeba někdejší strážní domky je zadělávání si na problém v případě úprav trati (viz. např. PHS u těchto domků, či kauza někde od Čápova Dvora, či odkaď).

Bude to znít poměrně drsně, ale co už neslouží svému účelu, a nedá se rozumně předpokládat, že se najde nějaký jiný vhodný způsob využití, tak kromě několika málo vhodně vybraných kousků pro muzejní účely, je třeba důsledně likvidovat.
Když jsem já byl tenkrát kluk svět na dlani jsem měl a v očích hejno sluk
i k nebi měl jsem blíž než hvězdář, nebo kněz co dneska, co ty víš jak tehdy voněl bez...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 22:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tunel Tomicky I. -fotogalerie :
www.4koridor.cz/storage/simba/TOMICE_-_tunel_Tomicky_I

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 22:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budovat v nádražních prostrách sociální byty (či jinou sociální službu) znamená tahat si tam nežádoucí spodinu. Přesně tak, viz třeba Želenice u Slaného.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 22. srpna 2010 - 22:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad jeste k 810 : otazka je (a uz jsem ji tu nadnesl) jestli prave 810 neni pricinou odlivu cestujicich na tratich vsech urovni ??

Me nevadi, kdyz vlak nahradi na nejake "kozi" draze bus. Pokud bude jezdit min.v casech jako vlak - o vikendech a bude v nem mozno prepravovat koloapod.
Otazka je, co potom s trati (na ktere je treba jen min.nakladni doprava nebo vubec zadna), kterou predkove vybudovali v potu tvare a za tehdy nemale penize - vytrhat a nechat zarust neni zrovna idealni reseni.
Navic, az 810 dojezdi, co nastane? Hromadne ruseni trati a to i tech vetsich regionalnich ?
Navic dopravni politika na precpane silnice jeste nacpat dalsi, drazni busy neni zrovna to prave orechove.
Ja si proste stale myslim, ze nova/moderniz. motor.jednotka s modernimi parametry je nekolikanasobne uspornejsi (a to i pres vyssi poriz.naklady) nez 810 ze 70.let.
Uz napr.spotreba nafty musi byt o mnoho mensi.

A jeste ke Chrochtadlu - nepochybne by se tyto motory dnes modernizovaly mnohem lepe nez 810, jiste i dnes by byly modernimi vozidly s odpovidajicimi jizdnimi parametry - a na tratich do 50-70km by byli dozajista pohodlnejsimi nez mnohde jezdici 810, ktere byli puvodne vyvinuty pro ty nejzapadlejsi lokalky do 20km.

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba nyní i na www.4koridor.cz
PHS je nejdražší a nejméně účinné řešení.