K-report
 

Archiv do 8. prosince 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » 162, 163 - peršingy » Archiv do 8. prosince 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 19:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dessi: Co by se za ním mělo skrývat ? 162 012 je od výroby pořád 162 012.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 19:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honnzok: To se asi ani nedá porovnávat. 15x je poslední mašina, kterou člověk ještě opravdu řídí. 16x už se vlastně řídí sama. A to je podle mě ten hlavní rozdíl. 150 člověk řekne přesně, co od ní chce, sám jí ten povel dá rukou. 16x to řekne jen do regulátoru tahu a ten to teprve řekne trakci. Nedá se to pořádně srovnat. 16x můžeme zadat na pultě úplně maximum a ona si stejně přebere jen to, co potřebuje. Asi je na ježdění pohodlnější, ale 15x je pro strojvedoucícho úplně jiný zážitek.
A to tu pomíjím základní konstrukční rozdíly, tedy hlavě regulaci. 16x jsou prostě vývojově dál. Navíc ARR byla (a podle mého pořád je) skvělá věc. Byla to myslím první automatika, která uměla kombinaci elektrické a pneumatické brzdy. Díky ARR se taky se 16x dají téměř "kopírovat rychlostníky", což má vliv na jízdní doby. I když se 15x to umí dobrý strojvedoucí taky.
Ale srovnat to nejde. Jsou to dva odlišné stroje. Já bych rozhodně hlasoval pro 15x, ale asi jsem stará škola... Prostě mít ve vlastních rukách 4 MW výkonu je ten nejlepší pocit :-)
Honnzok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 12-2009

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 20:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na pohodlí? v kryse bude asi více větrno a průžení která je tvrdší, a na vyhybkách to je velikej rozdíl? A rozjezdově se mi peršing vždy zdál rychlejší neumí to někdo vysvětlit, to v kryse neumíte tou pákou zařadit do rozjezdu tolik výkonu a nebo se něčeho bojíte (skluzu/poruchy).

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ne. Podvozky jsou téměř stejné (podobné vypružení i uložení skříně na podvozku) a jde o stav vypružení a tlumičů.
Foukání je o tom, jestli jsou dobře udělaná okna a těsnění ve dveřích. Zažil jsem peršingy, do kterých táhlo docela dost. Jinak při jízdě do toho mluví i lepší aurodynamika 15x.
A na peršingu a esu mi přijde víc hlučno, pulzáky nepříjemně bzučí, zvlášť na straně s lednicí. I ventilátory jsou v otáčkách hlučnější. Ale to je jen můj názor...
Výhoda peršingů je v té automatice. I když jsem často jezdil na ruku (ale to spíš v kopcích nebo na tratích, kde bylo dost rozdílů v rychlostech - tedy skoro jen na Praha - ČB, možná občas na Kralupy). Ale na tratích jako je Praha - Ostrava, kde se jede prakticky pořád konstantní rychlostí se nakonec prostě na tu automatiku jede, protože je to pohodlnější. Takže automatika je zase plus pro peršingy.
Nevím, možná je to jen můj pocit, ale 15x se mi zdá jednodušší udržet na konstantní rychlosti než peršinga na ruku.
Ještě má peršing jednu výhodu v tom, že docela dobře drží při rozjezdech mašinu prakticky na hranici adheze. Ale to dokáže zkušená ruka i u 15x. Ještě lepší je 350, která má díky trafu níž těžiště a trochu lepší adhezi. Jenže když začne drobně pršet, tak peršing si omezí sám trochu přední trakci, sice moc netáhne, ale jakž takž drží. Zatímco na 15x a 350 je to klasická hra "já nahoru, ona dolů". Chce to citlivou ruku, ale roztáhnout vlak z 0 na 160 při takovém počasí není zrovna sranda.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7842
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych rozhodně hlasoval pro 15x, ale asi jsem stará škola... Prostě mít ve vlastních rukách 4 MW výkonu je ten nejlepší pocit
Tak to já bych zase radši oželel těch cca 600kW navíc (které stejně využiju jen při absolutně ideálních adhezních podmínkách.....i tak si 15x hrábne). Najezdil jsem se dost i na bobinách (141) a fakt už mne nějak neba kvrdlání s čímkoliv a stálá kontrola budíků. Asií je to pohodlností. 15x je lechtivá na skluzy, v létě je tam větší hic (šikmé sklo a větší plocha osvitu interiéru, vč. pultu. A co se týče těch mega v rukou, měl jsem lepší pocit ze 6ti mega na 380.
Podvozek 16x vs 15x je podle mne asi tak stejný. Ale možná jsem jen neměl čest poznat pořádně vyskákanou 15x.

to v kryse neumíte tou pákou zařadit do rozjezdu tolik výkonu a nebo se něčeho bojíte
Nejde o bání se, ale o tu adhezi. 15x dokáže v pohodě srovnat ručky do stejného směru

a vycucnout měnírnu (mnohem líp, než 16x) Ale je prostě lechtivější, páč postrádá apriorní SO, kterou má právě x6x.

Jinak souhlasím s Honzou, až na tu jízdu na ruku při kopírování cimbuří. Jde to super právě v ARR při použití jen EDB. Stačí si zahrát na pianistu a ladit rychlosti. V okamžiku navolení nižší rychlosti (zde to chce trochu odhad, kdy ťuknout) podržet OBE1 v poloze "provozní odbrždění". Tím se potlačí náskok pneum. brzdy (stačí podržet do náběhu EDB) a tím naběhne max. EDB a srazí přesně rychlost. Zde je ale nutné mít dobře svěšený vlak. Jinak rázy o mašinu. Ale to je základní věc, kterou by si měl fíra u vlaku ohlídat. Na rozjezd na vyšší se klasicky a s výhodou používá "pomalá jízda" pro odměření. Totéž tlačítko je výhodné i při odměřování při zastavení na tzv. prdelních zastávkách, kde se zastavuje koncem vlaku na začátku peronu ve směru jízdy. Hlavně leťák, který nemá zažité přesné orientační body pro zastavení ve všech místech (nebo se všemi délkami tam ježděných vlaků), kde se objeví, to ocení.

Na 15x se rád svezu, ale jen jako změnu proti x6x. stejně tak jako na 451,2 proti 471. Ale trvale by se mi to nelíbilo.



(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
fanda yelowtrains
Neregistrovaný host
Odeslán z: 96.31.65.82
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

Teda Honzo, tos mne překvapil! Nečekal bych, že zrovna ty se necháš strhnout touhle známou figurkou (i z jiných dotazoven) k odpovídání na naivitky.
Předpokládal, jsem, že se budou vytahovat notoricky známí exhibouši jako Pes, Fýra, Drn a ještě pár šotíků, ale tebe jsem opravdu na prvním místě nečekal.
Vidno, že ti to už s tím nutným prodlužováním rozjezdu firemního projektu jde na kebuli a neplánovaná pauza v ježdění navozuje absťák a nostalgii.
.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:-) Částečně už jsem odpověděl... Ale jinak. Když je sucho, tak 15x můžete odprásknout. Buď nevydrží něco (třeba trakčák) nebo zasáhne nadproudová ochrana. A nebo to prostě začne klouzat. Jsou dvě úrovně zásahu skluzovky. "Malý" skluz - to mašina jen krokuje dolů a "velký" skluz - to prostě vyhodí hlavní vypínač.
S tím "zařazením výkonu" - ten princip zjednodušeně funguje tak, že v troleji je 3000 V a pro rozjezd se do obvodu zařadí odporník a do motoru se pustí jen malé napětí (teď už si nepamatuju přesně, ale asi 250 V). Motor je v klidu, takže tam naběhne nějaký proud, ale jak se motor začíná točit, tak proud klesá. Pak se to reguluje tak, že každý stupeň nahoru sepne pomocí kombinačních stykačů určitou kombinaci v odporníku tak, že s každým stupněm vzrůstá napětí na motorech a v závislosti na otáčkách tomu odpovídá nějaký proud. Když si člověk nedá pozor a má moc vysoký proud, tak může být problém. Když dojde na 27 stupeň, tak má vyřazený odporník a jede na tzv. sérii - tzn. motory jsou zařazeny za sebou. Dál se to reguluje tak, že se změní sériové spojení na tzv. sérioparalelní, kdy jsou dvě skupiny motorů (řazených za sebou) zařazeny ještě vedle sebe a zase se po stupni přes odpory leze až na čistý serioparalel (51 stupeň). A v čisté sirii i serioparalelu je ještě možnost regulace 5ti stupni zeslabování buzení hlavních pólů (šuntování). To se těžko vysvětluje takhle. Ale je to prostě o tom "zařazení výkonu" jak se ptáte.
Peršingy regulují úplně jinak. Vlastně se tam plynule mění napětí a proudy na kotvách a k tomu se zvlášť reguluje buzení na hlavních pólech.
Nevím jak tohle jednoduše tady popsat. Všechno je o principu pohybu vodiče v magnetickém poli. Základní fyzika. Strčím drát pod magnet, pustím do něj proud a on se vychýlí. Jsou 2 možnosti, jak tohle regulovat. 1. Tím, jak je velké to magnetické pole a 2. tím, kolik proudu teče v tom drátu. Kombinace obojího je základem regulace výkonu TM u těchhle mašin. Jen je to na každé uděláno maličko jinak.
Ufff..... :-) Prosím, je to hodně zjednodušený popis (už vidím, jak mě tu někdo rozcupuje )
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fanda yelowtrains: Aha... Když já ty různé figurky moc neznám a zrovna sedím u kompu, něco datluju, občas sem kouknu a tak je to na chvíli trochu rozptýlení.... Právě spíš čekám, kdo se do mě pustí a už jsem si řekl, že to asi stačí nebo se do toho zamotám moc.
Ale jinak máš asi pravdu. Je to i trochu absťák a nostalgie :-)
Škoda, že nevím, kdo jsi :-)))
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7843
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fanda yelowtrains

Docela by mne zajímalo, co je za vytahování se na slušné odpovědi slušně položené otázce? Řeknu to jinak, když nemáš sám co k tématu kváknout, tak drž ústa a nenavážej se do druhých, co mají co k věci říct, milý anonyme.

Vidno, že ti to už s tím nutným prodlužováním rozjezdu firemního projektu jde na kebuli a neplánovaná pauza v ježdění navozuje absťák a nostalgii
Asi jsem úplně blbej, ale tyto podsouvané souvislosti už nechápu vůbec.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7844
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

už vidím, jak mě tu někdo rozcupuje

Neboj, Hajnej a Aleš Liesk. už šli spát.
fanda yelowtrains
Neregistrovaný host
Odeslán z: 96.31.65.82
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:36:04    Odkaz na tento příspěvek  

Stačí odkázat na stránky Univerzity Pardubice (přestěhovaná část žilinské dopravky) a tam se dají najít docela snadno (i přes FTP) principiální i detailní popisky s vydařenými a srozumitelnými obrázky.
Kdo se chce něco opravdu dovědět o problematice, dokáže si to i najít.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7845
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fanda yelowtrains:
No to pak na univerzitní stránky odkažme všechny zvídavé a můžem Káčko zavřít, ne? Jistě se tam najdou odpovědny i na řadu jiných témat odsud.
Nejsi vděčným absolventem toho ústavu, že mu děláš takovou reklamu?
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Nešlo ani tak o ty 4 MW výkonu, ale o to, že 15x člověk opravdu ještě řídí. Prostě jsem na nich vyrostl a přirostly mi k srdci víc.
Jinak ty x6x s brzděním a vůbec jízdou na automatiku je to pravda, samozřejmě. Člověk se s tím naučí hrát a je to zábava. Kde to hodit do výběhu, kde si to jen škrábnout EDB....
A taky pravda s těmi podélnými rázy :-)
A jestli se nepletu, tak tlačítko "pomalá jízda" už se objevilo i na 151.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7846
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jestli se nepletu, tak tlačítko "pomalá jízda" už se objevilo i na 151.
Tak to nevím. Já jsem měl v ruce jako náhražky za lehlé 162 jen 150. Rok a půl už jsem na žádné kryse nebyl.
fanda yelowtrains
Neregistrovaný host
Odeslán z: 96.31.65.82
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:50:27    Odkaz na tento příspěvek  

No ani to dlouho netrvalo a řidič exhibouš se ozval coby potrefená husa.
Oušťáčku, akademiky nechej spinkat, ti se nemusí předvádět s odpovídáním na dětské otázky.
Ti si vystačí s tím, že mají co zodpovídat takovým, jako jsi ty.
Mohl jsem napsat třeba i dopravku ČVUT, ale tam není přes www přístupné takové množství studijního materiálu jako v UP. Tak vychládni, řidiči, do ničeho se nehrab a jednej hezky podle manuálu.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Když jsem jel naposled se 151, tak jsem tam to tlačítko zahlídnul, i když nepoužil. Ale třeba Zábřeh na Moravě je na to ideální... :-)
Jen doplním... Myslím, že tam je ještě display s délkou vlaku v metrech a ty se odečítají přímo před očima :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem honza_par.)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:53:30    Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
Na 15x se rád svezu, ale jen jako změnu proti x6x. stejně tak jako na 451,2 proti 471. Ale trvale by se mi to nelíbilo.

Ono to sice (samozřejmě) nebude "trvale", ale nemají příští rok jezdit "Chebáky" do Ústí právě 150.2?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7847
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fanda yelowtrains:
Jen se klidně vypovídej, zřejmě potřebuješ něco k lepšímu usnutí a nic hodnotnějšího nemáš po ruce. Ono je těžko nereagovat, když jakýsi hrdinný anonýmek přímo jmenuje. Tak si to užij, já jsem v klidu a mám tě celkem na háku. Jsem tu již dávno zvyklý na hrdinné výpady zakomplexovaných šašíků plivajících zpoza opony proxyserveru.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7848
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 21:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa

Mají, ale personálně je dostali pražští kolegové.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7849
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že tam je ještě display s délkou vlaku v metrech a ty se odečítají přímo před očima
Tak to je super pomůcka. Zvlášť u těch dlouhých vlaků, co se na Východ 151kami tahají. I když je fakt, že obdobu 18ti vozového Amicuse, kterého jsem onehdá vyvážel Třebovákovi z ONJ se 162kou jsem se 151kou ještě nikdy neviděl. Ale možná je to jen tím, že na Východ nejezdím.
fanda yelowtrains
Neregistrovaný host
Odeslán z: 96.31.65.82
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:05:11    Odkaz na tento příspěvek  

Drn:"Asi jsem úplně blbej, ale tyto podsouvané souvislosti už nechápu vůbec."

Jseš, to máš pravdu, akorát nic není podsouvané.
Důležité je, že tomu rozumí Honza. A velice dobře. My máme společnou řeč a nemusíme se durdit, jako se tu denodenně ty obořuješ na kdekoho se svou uraženou ješitností.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to super. A takovéhle kalouny.... Bejvávalo kdysi, kdysi... Hezky postrk ze Vsetína nebo z Púchova :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7850
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:
Hezká změna avataru.
Co vás tam strkávalo? 141?
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerejpejte do sebe. Já si myslím, že "fanda yelowtrains" mě odněkud asi docela dobře zná a jen si do mě chtěl přátelsky rýpnout :-) A mě to nevadí... :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7851
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jseš, to máš pravdu, akorát nic není podsouvané.....a nemusíme se durdit, jako se tu denodenně ty obořuješ na kdekoho se svou uraženou ješitností
No dobrá, konečně vím, co jsem potřeboval. A teď už bys konečně mohl sebrat zbytky své mladické odvahy a představit se skutečným zažitým nickem, nebo jít konečně do a neprudit.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7852
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že "fanda yelowtrains" mě odněkud asi docela dobře zná a jen si do mě chtěl přátelsky rýpnout
Že rýpání do tebe je zřejmě přátelské, to jsem pochopil, ale kecy o exhibouších a to další na mne už je z jiného soudku, asi má ten panáček se mnou nějaký problém. Už to tu kdysi bylo a jmenovalo se to hovádko snad Klepadlo, nebo tak nějak, asi reinkarnoval. Ale poslechnu tě a končím s reakcemi na něj.
jen je úsměvné, že s hrdinskými reakcemi na Drna se tu vždycky vytelí nějaký ten skrývač. Říct to jaksi narovinu s odkrytým hledím nedokáže. Asi má naděláno. No je to jeho vizitka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Bývaly tam 140 a 141, sem tam se použil i nějaký šestikolák, když Bobina strkala něco jiného. O postrk si člověk říkal v Olomouci nebo Žilině. Sranda to byla, když v Olomouci svítil měsíček a ve Valmezu začlo sněžit :-)
Možná jsem tu už někde popisoval veselou příhodu, jak jeden kolega vezl z Vrútek domů Bobinu po dílnách, dali ho v Žilině do závěsu na rychlík, tak si dal mašinu na kabel, podložil napěťovku a v klidu dobíjel se staženýma sběračema. A v Púchově se rozhodl, že trochu do kopce podpoří tu 150 vepředu. Sérii to přes kabel ještě sneslo, ale jak přešel do SP, tak odprásknul nadproudovku topení vlaku :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7853
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sérii to přes kabel ještě sneslo, ale jak přešel do SP, tak odprásknul nadproudovku topení vlaku
No to už někde vyprávěl myslím pražský KV T.P. Krásná akce.
Mmch. takto vozili oušťáci z Vrůtek spojené tramvaje běžně. Akorát z toho měl jednou ve Všetatech vnější výpravčí málem smrt. Když vedle něj spustily ventilátory na mašině (jinak se tvářící jako mrtvá) se staženým smetákem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4300
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topení na kryse je max 270A(-vozy), tak to asi moc nepomáhal.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
fanda yelowtrains
Neregistrovaný host
Odeslán z: 96.31.65.82
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:36:40    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:"Bývaly tam 140 a 141, ..."

Vyjímkou nebyl z Púchova ani "skůter" 121. Duklu s ingotama zásadně s postrkem. Ostravou jsme vozili vše solo bez Pk obousměrně (nepamatuji, že bych přes Čadcu dobíral), valachama podle počasí a "nálady" 150ky, pokud byla vlaková 150 dodržena.

Drn:"Mmch. takto vozili oušťáci z Vrůtek spojené tramvaje běžně."
My do Vrůtek nejezdili, nás posílali do Vrútek.
A ze Šumperka to oušťáci zkoušeli i na kabely DO u spojených 122, takže se jim při nahazování pod drátama v Zábřehu před dopravou podařilo vyrazit měnírnu v Lukavici i Hoštejně jedním vrzem. Naštěstí nešla tehdy trolej k zemi, stál jsem hned vedle.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Jo, ale je otazka, jestli byla spravne nastavena.

fanda...: jojo :-) Dukla... To byl vlak:-)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4301
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dukla... To byl vlak:-)

To byly ty ruský ingoty, co u Hoštejna v tunelu pro ně platila návěst jedno/vícekolejný provoz, protože jim byl profil malý? (já už to nepamatuju)
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 22:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasne, krasikovsky tunel byl kryty touhle zvlastni navesti. Neplatilo to jen pro Duklu, ale pro PLM obecne. Kdyz měl clovek PLM a svitily tam dva pruhy, tak to byla jako vystraha, i kdyz tam bylo volno :-)
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 00:08:26    Odkaz na tento příspěvek  

S PLM se do tunelu na dva pruhy nesmělo.PLM + = stůj.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4302
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 00:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Paroubek to asi myslí tak, že když bylo na volno (předvěst?) s dvěma pruhy tak na dalším (hlavním? Vjezd?)návěstidle to bylo vždy stůj, ať tam bylo volno nebo výstraha, protože na stůj musím být vždy nějakým způsobem předem upozorněn. Těžko se k klacku u tunelu jezdilo vždy jako ke stůj a hledaly se na něm pruhy, jestli svítí nebo ne.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 01:30:11    Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:na předvěsti byly také pruhy,jak jsem vezl třeba ruské kotle-nesměl jsem potkal vlak,proto musel svítit 1 pruh.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 03:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bylo od Rudoltic vjezdové návěstidlo do Krasíkova jako "předvěst" tunelu a odjezdové z Krasíkova jako "vjezd" do tunelu. Od Hoštejna to bylo normálně na oddílových návěstidlech autobloku, "vjezd" do tunelu byl někde před zastávkou Tatenice, což byla předvěst do Krasíkova :-) Ale možná se pletu, stárnu a občas už funguje ten Němec, co mi schovává ty věci :-)
Prostě když jel člověk od Prahy, tak na vjezdu do Krasíkova svítilo volno s jedním nebo dvěma bílými pruhy a na odjezdu z Krasíkova taky volno s jedním nebo dvěma bílými pruhy.
Prakticky... když jel Ex 21 Dukla z Prahy a měl na vjezdu do Krasíkova volno a jeden bílý pruh, tak to bylo dobře a mohl mazat dál. Kdyby na vjezdu do Krasíkova svítilo volno a dva bílé pruhy, musel by jednat jako u výstrahy a zastavit před odjezdovým návěstidlem v poloze volno (se dvěma bílými pruhy), protože tunel byl "otevřen pro oba směry". Prostě Dukla a PLM do tunelu mohla zajet jen na jeden bílý pruh... Slyšel jsem jen o jednom případu, kdy to tam někdo zamáznul s Duklou, protože měl dva proužky. Ale Dukla byl velmi ostře sledovaný vlak, nikdo si nedovolil Duklu zazdít nějakou blbostí. Tam jezdívalo hodně placatých velkých armádních čepic a jiných prominentů.
Ještě jezdíval rychlík Moskva - Milovice. Taky dobrej vlak....
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 04:38:37    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:tak nějak.Mám takový dojem,že od Hoštejna bylo vj.n. před tunelem (Tatenice zást.) a vj.n. bylo cest. náv.20roků jsem tam nebyl.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 09:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra: No jo, ono to možná bylo tak, že bylo vjezdové dřív a byl tam ještě cesťák. Ono to je taky pár let už jinak, tunel i zastávka jsou už někde jinde :-) Panečku, mohli bychom začít psát paměti... Jó, tehdy, když byl v Krasíkově hubenej tunel a rychlíky jezdívaly s postrkem... :-)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10892
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 11:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když byl v Krasíkově hubenej tunel
Tak tohle pamatuju jako malej kluk když jsem každoročně jezdil s tatou na Slovensko za rodinou..:-)

Drn:
S těma anonymama jsme na tom jaksi podobně nevšimnul sis?:-)Taky do mě rejou anonymní blbečci co se bojí podepsat..a na tomto serveru to stále dokola prochází
A jen co se do nich sprostě opřeš už tě mají za idiota přitom oni sami jsou naprosto nad věcíBlbákov hadra!
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Werf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 17:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polanka nad Odrou
Os 3312
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7857
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 17:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct:
Byly časy, kdy mne to snad i mrzelo, ale dnes už to beru jako nutnou součást netové diskuze. Ber to tak, že i při chůzi rozkvetlým parkem můžeš šlápnout do lejna (v lepším případě psího). Je to skutečné hrdinství tu někoho oplivávat zpoza alabamského proxyserveru, to je stejné, jako když nějaký ubožáček řve z tribuny na rozhodčího, nebo volá někde ze tmy na někoho, který by mu při křiku z chodníku zatrhl tipec na dvě doby. Podstatné je, že odvahu mu dodává anonymita. Je to jeho diagnoza, ne naše.

My jsme možná trochu ti exhibouši, co se tu rozepíší, když je někdo osloví. Asi máme co říct, když občas píšou i do mailu nebo fejsu.

Klid, utlučou se sami.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 18:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Luboš_ct: Ne vždy různí. Zmíněný hulvát tady píše skoro pokaždé pod jinou přezdívkou. Naštěstí ho styl psaní obvykle prozradí.
Výběr jeho přezdívek:
do ZnM
Bevelovi
Drnovi
manazer502503
D2-1-94
Knapidovi
adDI
Jlhota-ovi
okienkami Montoyi
ad150
obrat
Večeřa-ovi
adPHOTOořez
Peter141001
bleskkolo
vrcholovci
fanda yelowtrains

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 18:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To všechno pod stejnou IP?
KONEC SE BLÍŽÍ!!!

ICQ 418733638
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7859
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 18:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peter141001
Toho znám osobně, nevěřím, že s tím má něco společného.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8278
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 18:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
Bacha na to, opravdový Peter je nulkový (140001), kdežto ten výše zmíněný anonym je jedničková bobina (141001)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7860
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 18:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to mi uniklo. Dík za upozornění.

Stejně je to škoda, že člověk nemůže toho trotla anonymního identifikovat. Tuze rád bych s ním osobně leccos probral někde na chodníku, nebo na peroně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Panťák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 20:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 21:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Vantju: Ze dvou. Nedivil bych se kdyby se našly i nějaké další, přeci jen jede přes anonymizéry, ale víc se mi jich dohledávat nechtělo.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10906
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 05. prosince 2010 - 22:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear:
Dík za výčet...znám víc lidí co si s oblibou měni nicky jen aby mohli po lidech flusat

Drn:
Pravdu díš..já už si na to také zvyknul, ale občas to prostě nasere!
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=cmtbwqaIJsk :-)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 06. prosince 2010 - 09:59:01    Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra : ano, vjezdové návěstidlo do žst. Krasíkov bylo ještě před zastávkou Tatenice - po dopravní stránce byla zastávka v obodu stanice. Bylo to vlastně vjezdové návěstidlo do zastávky, tak jako dneska do Horních Měcholup.
Návěstidlo za tunelem směr ČT bylo cestové - zřejmě původní vjezd. Já pamatuji pouze "novější" stav s návěstěním jedno / dvojkolejného provozu v tunelu.

Někdo by to mohl upřesnit, mám dojem, že se jednalo o trojznaké návěstidlo doplněné přivolávačkou a pruhovým indikátorem...

Podle agentury JPP se s tunelem nedalo nic dělat = rozšířit díru, aby se tam vešly dva průjezdné průřezy jako jinde, protože v tom prostoru měl být veden komunikační kabel do Moskvy ...

Tahle specialita byla vysvětlena v SJŘ 500 v části ustanovení místního významu.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. prosince 2010 - 13:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Ano, vjezdy 2L+1L do Krasíkova (před starými Tatenicemi, ještě před tunelem) byly uspořádané ŽZČB+2x bílý pruh, protože vlastně nekryly žádnou vexli, ale "jen" úzký tunel. Před 2L (od Zábřehu/Hoštejna) potom bylo 3znaké AB návěstidlo se střelnicí a dvěma pruhy, před 1L (z nesprávné koleje) byla obyč dvoulampová předvěst s pruhy. Za tunelem směrem do Krasíkova pak byly klasické pětilampové cesťáky. Tady je foto pruhového AB klacku (zapůjčeno ze stránek softikon.wz.cz pana Konrada):

Spolehlivý prostředek ke snížení nehodovosti na našich silnicích? Fyzické tresty pro narušitele předpisů! Pokuty a nesmyslné body to nevyřeší...
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 07. prosince 2010 - 19:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žilinským 162.007 a 008 sa nejak výlety do Prahy zapáčili ...

ICQ - 441 546 338
spzd.estranky.sk - stránka venovaná motorovému vozu M131.1443
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 07. prosince 2010 - 19:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jooo, Tatenice a Krasikov. :-) Z tohoto se stava krasne nostalgicke vlakno... :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7867
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 07. prosince 2010 - 23:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze včerejšího sněhobití.

ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 00:36:31    Odkaz na tento příspěvek  

Drn:Ta 162 011-1 má ještě původni nátěr,co měla v Bohumíně?
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 06:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra: Nemá, dostala nový po něhodě ve Vraňanech.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7095
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 10:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Bohumíně měla ještě zeleno-žlutý, po předání pod tehdejší DKV UL byla opatřena novým s pruhem sl.kosti. Jestli po nehodě u Vraňan byla lakovaná celá,netuším.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7869
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 11:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra:
Tak to vážně netuším. Ale po něhodě u Vraňan, kdy se vydala orat polnosti místního sedláka, to asi stříknout nějak museli, ne?
Malydivoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 13:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám jen dotaz jak vypadají ty peršingy od pana Jančury? Má tu někdo foto už hotovejch strojů? Mají vyjet už tuto neděli
Moje videa na YouTube tady http://www.youtube.com/user/malydivoch?feature=mhw5