K-report
 

Archiv do 26. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 26. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Aha, děkuji, již jsem pochopil. Tak stejně by to znamenalo nějaké úpravy trať.zab.zař., ale vzhledem k případnému zatrolejování vlastně maličkost. A kolej neukončovat.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
.... a další stroje slavné doby odlétají na jih..
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:36:29    Odkaz na tento příspěvek  

T.Z. Pardon, ještě něco. Úplná náhrada 235 busy je ve špičkách těžko myslitelná. V létě jezdí běžně plná souprava 810 + 010 a občas se objeví i 810+010+810. V zimě přitom většinou stačí 810 sólo. Autobus se přivěšovat nedá (vleky již dávno neexistují) - takže j.ř.sezóna/mimosezóna? Nebo j.ř. podle teploměru? Obrovské rozdíly jsou ale u všech "turistických" tratí běžné. Jak z toho? Nevím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3907
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-laik: Jednoduché řešení - autobusů zase může jezdit dvojnásobek. A pro kraj to bude pořád levnější. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7077
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.Z.:
Obávám se, že jak toto: nárůst počtu vlaků KO-KH hl.n. by se měl podlě mě odehrát bez ohledu na to, bude-li nebo nebude-li cokoliv na 235. Provozní vícenáklady by byly jen mezi Malínem a KHm (c), v čímž by se reagovalo na požadavek změny komfortu dojížďky , tak především druhý odstavec naprosto nereflektuje ekonomickou (ale i politickou) realitu. Nic bych neměl proti tomu vrtat se v jakékoliv stanici třeba každých 5 let, pokud nebudu vidět, že mě v dalších dvaceti pálí situace minimálně stejně, ne-li víc.
Otázka (ne)vyhovovování provozních řešení není vždy tak úplně jasně daná, jak se tu snažíš prezentovat.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: To, že momentálně StČ platí radši provoz 204, 235, 096, 062, 063, (část) 222, 223, 172, 162 apod., a neplatí Sp na 011 (popř. 221 nebo i jinde ve vhodných směrech), je "ekonomická realita"? Podle mě to je prostě (špatná) volba aktuální politické reprezentace, jak naložit s těmi penězi. Stejně tak není "ekonomická realita" to, že stát raději vráží XY Kč ročně do mraků nových D/R podle líbivých hesel typu do každého kraje dálnici, ačkoli třeba R6 (a současně R7 a D18 a hovoří se o R13), D47 vedle R48 a další věci by se po odborné stránce daly obhájit řekněme obtížně. Nemluvě o "ekonomické realitě" předstírání, že PlCh je koridor, místo aby se tam za polovinu (2/3?) ceny za kilometr udělalo jen to, co je třeba, a ušetřené peníze rozpustily po síti do mnoha dílčích zlepšení, třeba právě "zhlaví tady, drát do Litvínova támhle, nová výhybna v Jesenčanech, částečné zdvojkolejnění X-Y jinde". Nebo naopak, koncentrovaly do jiných velkých, ovšem potřebnějších (přínosnějších) akcí jako např. Uzel Plzeň. Nebo Dluhonický přesmyk (což zatím nikoho evidentně ani nenapadlo, protože tam přece nikdy nebyl).

To všechno je prostě o tom, že se s daným množstvím peněz nehospodaří rozumně. Ale to je samozřejmě na jinou debatu...

Čili k problematice KH takto: Nevidím principielně problém v tom, aby část vlaků od Kolína končila v KH (= případně mohla pokračovat, nebo být zajištěn přestup, do KHm/c), nemyslím si že je problém v tom, že Čáslav musí mít totéž jako Kutná Hora. Proto se domnívám, že případné cosi, co by umožnilo přesměrování části vlaků z KH hl.n. jinam než do Čáslavi, není a priori problém. Pouze se na to podle mě jde (resp. přešlapuje) špatně.

K poslední větě: Není. Ale to je mnohdy v souvislostech nad duševní síly většiny přispěvatelů K-R a především krajně nevhodné řešit offline písemnou formou, a tak zde je, myslím si, třeba prezentovat spíše "hotové pravdy a jednoduchá řešení" i při vědomí, že to tu či onde trochu drhne nebo závisí na vstupech A...Z nebo vyžaduje opatření Bž...Fň. Hloupý to stejně nepochopí, a chytrý si detaily dovodí sám nebo jinde; zde by se tím akorát zakryla hlavní myš Lenka (minimálně zpočátku).


D-laik: Tak já si dovolím předpokládat, že město Kutná Hora (když už ne ČD/SŽDC) by mohlo najít peníze na nějaký ten ukazatel typu "k Barboře tudy, k Vlašáku na druhou stranu" neřkuli opravu příslušné části chodníků.

Jgcp: Z hlediska "obloukové alternativy" (coby způsobu, jak zavést přímé vlaky do centra KH) jako takové, samozřejmě za "centrem" může trať pokračovat i dál (stejně jako může vzniknout zastávka na malínském záhlaví města, jak tu někdo psal). To je z tohoto pohledu irelevantní. Já se jen domnívám, že zbytečné, a v této souvislosti jsem to také spíše jako dílčí zajímavost uvedl. Z hlediska řešení KH je (takřka, samozřejmě jsou tam technologické věci) úplně jedno, jestli k vlakům Praha (popř. odjinud) - KH centrum budou jezdit Os Čáslav - KH centrum nebo Čáslav - Zbraslavice nebo třeba Třemošnice - Zruč (vím, zhlaví v Čáslavi), nebo Čáslav - Malín (- Kolín) a (Nymburk -) Kolín - KH centrum (- ... - Zruč). Já bych volil Čáslav - KH město, protože tak by se respektovala primární spádovost těch sídel (a vztah na KO řeší - nyní ovšem nedostatečně - rychlíky).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3910
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 22:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Ve středních Čechách není problém nedostatek peněz, ve středních Čechách je problém koordinace. To je hotová katastrofa.
Spěšňáky na 221 se prý shodily ze stolu kvůli snaze kraje podpořit oblíbené autobusové dopravce a ne nedostatek financí. A na spěšňáky na 011 nezbývá kapacita trati.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 22:54:33    Odkaz na tento příspěvek  

A na spěšňáky na 011 nezbývá kapacita trati.
Že do toho kecám ... na trati 011 již spěšnáky jezdí a to dokonce na třech linkách (havlíčkobrodská, svitavská a přerovská), je to skoro 30 spojů v každém směru denně. Kdyby to zastavovalo např. (Ko-zast.), Pečky a Č.Brod, dost věcí by se tím vyřešilo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6928
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 23:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na trati 011 již spěšnáky jezdí a to dokonce na třech linkách (havlíčkobrodská, svitavská a přerovská), je to skoro 30 spojů v každém směru denně. Kdyby to zastavovalo např. (Ko-zast.), Pečky a Č.Brod, dost věcí by se tím vyřešilo.

Možná ano, ale nevznikly by místo toho jiné problémy?
- přeplňování těch vlaků v pouze krátkém (ve srovnání s jeho celkovou trasou) úseku
- vlivem několika nových zastavení prodloužení jejich jízdní doby a tím pádem snížení jejich atraktivnosti a potřebné konkurenceschopnosti
- nebylo by nevhodné, mít pro Český Brod a Pečky pro část vlaků v Praze jinou výchozí stanici (hl. n.), než pro zbylé vlaky (hl. n.)?
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 06:59:25    Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující, David: Pro rychlíky-nerychlíky po 230 by další zastavování bylo hrobem. Velmi dobrá obsazennost je dána právě jejich velmi dobrou jízdní dobou - pokud uvažujeme centrum Prahy jsou jednoznačně výhodnější, než osobák. Kdo z těchto míst ještě jezdí autem, dělá to buďto ze snobismu, kvůli přeplněnosti po ránu, nebo (nejčastěji) kvůli předpotopním vagónům. Dvojí, či trojí zastavení navíc, by to pohřbilo (vlaky např. z KHh jedou 50-55 minut, tam by bylo i prodloužení o pět minut zatraceně znát).
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6931
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 08:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava mého předchozího příspěvku:

Ve větě "nebylo by nevhodné, mít pro Český Brod a Pečky pro část vlaků v Praze jinou výchozí stanici (hl. n.), než pro zbylé vlaky (hl. n.)?" pochopitelně patří do druhé závorky ne "hl. n.", ale "Masarykovo n.".
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 08:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: už tak je samo o sobě dost lidí nakrknutých, když si v R do Přerova (IC,EC nach Ostrava) nemají kde v Praze sednout a v Kolíně vyleze plno lidí. Zastavení v Č. Brodě by sice přilákalo více lidí, ale opravdu jen na malý kousek trati a dost dojíždějících ze vzdálených krajů by se naštvalo ještě více.
Moje myšlenka pro regulaci obsazení rychlíků je asi taková, že každý spoj bude povinně místenkový a v rámci "akce" každý cestující s jízdenkou nad 60km (100,80...) dostane místenku zdarma, ostatní byť za nějakou směšnou cenu, třeba 20CZK. Pak mě jako pravidelnému cestujícímu Praha-Přerov zastavení v Brodě nevadí.
Mimochodem k 011. Je velký luxus, když kdejaká díra jako Tatce má luxusní spojení s Prahou co půl hodiny. Padlo tady již mnohokrát názor na provoz Sp vlaků. To je pravá myšlenka, jak to řešit a kapacita se najde. Když se chce, všechno jde. Když se chce...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6932
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 08:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje myšlenka pro regulaci obsazení rychlíků je asi taková, že každý spoj bude povinně místenkový a v rámci "akce" každý cestující s jízdenkou nad 60km (100,80...) dostane místenku zdarma, ostatní byť za nějakou směšnou cenu, třeba 20CZK.

= lidi se dost možná vykašlou na cestování vlakem v trase Praha - Kralupy (-kamkoliv dál po jiné trati), Praha - Beroun (-kamkoliv dál po jiné trati); (z jiných tratí mě napadají tratě vedoucí z Brna kterýmkoliv "rychlíkovým" směrem, kde rychlíky slouží i jako regionální vlaky, integrované do IDS a mající návaznosti ve stanicích, kde zastavují) resp. bylo by pak žádoucí - i když ne moc logické - vázat přípoje v takových stanicích ve směru od Prahy (resp. ve druhém jmenovaném případě od Brna) na jiné vlaky, než ty nejrychlejší.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 09:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemají kde v Praze sednout a v Kolíně vyleze plno lidí ...... každý spoj bude povinně místenkový
Aha, takže místo toho, abych si aspoň od Kolína sednul, nepojedu vůbec, protože dojdou místenky. Bezva nápad, to ty lidi jistě potěší.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3173
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 10:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje myšlenka pro regulaci obsazení rychlíků je asi taková, že každý spoj bude povinně "místenkový a v rámci "akce" každý cestující s jízdenkou nad 60km (100,80...) dostane místenku zdarma, ostatní byť za nějakou směšnou cenu, třeba 20CZK. Pak mě jako pravidelnému cestujícímu Praha-Přerov zastavení v Brodě nevadí."

No na to aby někdo absolvoval anabázi s místenkou do skoro prázdnýho R někde u Přelouče kde si může vybrat prázdný kupé se vám vysere. V konečném důsledku pak do Přerova budete mít ty vlaky plný furt, jen jich bude třetina a plný budou jen "zoufalců co nemaj jinou možnost".

Stále se opakující dotaz: který R je mimo pátku z Prahy natolik pln že se do Kolína stojí (a kupé jsou obsazený 7-8 ks)?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 10:51:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně kdyby frekvence z Kolína zahlcovala R, bylo by to logicky spíš na zavedení Sp ešusu, kterej by stavěl už jen v Brodě .. takový Tatce nebo Cerhenice by se holt musely spokojit s řidšim taktem.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 11:54:10    Odkaz na tento příspěvek  

Tady se to točí pořád dokola. Všichni vědí, že 011 potřebuje spěšňáky jako sůl. Jenže buďto "nejsou peníze" nebo "není kapacita tratě" nebo tohleto, támhleto...
O rychlících Praha - Svitavy - Brno apod. se s oblibou říká, že jsou to převlečené spěšňáky, ale když člověk chce, aby se tím osluhovaly např. Pečky, tak jsou to hned atraktivní rychlospoje, na které se nesmí sahat.
Zrovna na té svitavské lince (mimochodem, chválím "nové" cyklovozy!!!) s krásným 7´pobytem v Pardubicích, zrovna tolik lidí nejezdí, aby to nemohlo obsluhovat Brod a Pečky.
Jinak kdyby v těchto dvou městech zastavovaly obě brněnské větve + Přerov, měli bychom to 1-2 spoje za hodinu. Pokud by se do toho jako doplněk vrazil jeden Sp-Slon (lze vtipně sebrat ze zdvojených vlaků), máme dvě zrychlenky za hodinu. V takovém případě bych se šílených návalů PID-cestujících tolik nebál. A S1 (zastávková) by se mohla zredukovat.

Jinak k jízdní době. Byl jsem svědkem, jak HB-R přijel z Prahy do Kolína s takovým náskokem, s čekal snad 10´ na odjezd směr KH. Takže mi nikdo neříkejte, že zastávka (Brod+)Pečky by R230 zničila. Totéž platí pro svitavskou větev a pobyt v Pardubicích.

Takže pro Davida:
Možná ano, ale nevznikly by místo toho jiné problémy?
- přeplňování těch vlaků v pouze krátkém (ve srovnání s jeho celkovou trasou) úseku

pokud toho bude zastavovat hodně, návaly nebudou. Případně posílit zrušením vozu 1.třídy (a nahrazením "2" samozřejmě).
- vlivem několika nových zastavení prodloužení jejich jízdní doby a tím pádem snížení jejich atraktivnosti a potřebné konkurenceschopnosti
Rezervy lze najít z Kolíně, Pardubicích...
- nebylo by nevhodné, mít pro Český Brod a Pečky pro část vlaků v Praze jinou výchozí stanici (hl. n.), než pro zbylé vlaky (Mas. n.)?
To je to nejmenší. Ovšem kdyby z Hl.n. jezdila každých 30´ R1, cetující z/do Brodu a Peček by Masaryčka nemusela ani moc zajímat.

Orky: A na spěšňáky na 011 nezbývá kapacita trati.
Hlavně že na 011 je kapacita na tři polorychlíkové linky na Moravu, 3 IC, Nadvlak ... a v neposlední řadě na žlutý vlak. Takže si tady bude někdo honit (žlutý) triko jakej je borec a místo toho se na 011 nevejdou potřebné spěšňáky. A k tomu bude žluťák (pokud vůbec vyjede) stejně postávat v Pečkách. Dost dobrý!!! Pokud nevyjede, bude tam postávat taky (virtuálně) a vlastně kvůli němu neprojede PID-zrychlenka.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:14:51    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jinak. Lidi, vemte to rozumně a řeknete mi, proč by pro začátek (od 6.3.2011 například) nemohly v Pečkách zastavovat rychlíky z 260 ve směru do Prahy. Třeba i bez zařazení do PIDu. Nedávno jsem jel sudou Punkvou, která na Libeň přijela o více než 5´ dřív.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6934
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O rychlících Praha - Svitavy - Brno apod. se s oblibou říká, že jsou to převlečené spěšňáky, ale když člověk chce, aby se tím osluhovaly např. Pečky, tak jsou to hned atraktivní rychlospoje, na které se nesmí sahat.
Převlečené spěšňáky by to měly být na území Jihomoravského a Pardubického kraje, ne u Prahy, kde by to (nejen?) podle mě bylo kontraproduktivní.

Všichni vědí, že 011 potřebuje spěšňáky jako sůl. Jenže buďto "nejsou peníze" nebo "není kapacita tratě" nebo tohleto, támhleto...
Možná, že kdyby byly aplikovány "Zárubovy představy" (jak ohledně modelu dopravy a rozdělení traťových kolejí na 011, tak v odstřelu osobní dopravy na řadě lokálek za cenu zavedení Sp vlaků na radiálních tratích vedoucích z Prahy), tak by to šlo?

Zrovna na té svitavské lince (mimochodem, chválím "nové" cyklovozy!!!) s krásným 7´pobytem v Pardubicích, zrovna tolik lidí nejezdí, aby to nemohlo obsluhovat Brod a Pečky.
Naopak - je potřeba odstranit ten 7-minutový pobyt, aby byly atraktivnější!
(A navíc přestat stavět s EC Praha - Brno (-Wien/Bratislava v České Třebové )

Jinak k jízdní době. Byl jsem svědkem, jak HB-R přijel z Prahy do Kolína s takovým náskokem, s čekal snad 10´ na odjezd směr KH. Takže mi nikdo neříkejte, že zastávka (Brod+)Pečky by R230 zničila.
Jestli je reálné zkrátit už teď "oficiální" (tj. v jízdním řádě uvedenou) jízdní dobu rychlíků na 011, ať k ní dojde - o to víc se zkrátí jízdní doba např. v trase Praha - Kolín.

pokud toho bude zastavovat hodně, návaly nebudou.
To je to nejmenší. Ovšem kdyby z Hl.n. jezdila každých 30´ R1, cetující z/do Brodu a Peček by Masaryčka nemusela ani moc zajímat.

Myslíte si, že zde by neplatilo, že "zajímavá nabídka přitáhne poptávku (která je dnes realizována jiným způsobem)", takže by k tomu přeplňování docházet mohlo i při takovém intervalu?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 13:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R-230, R-270 a R-260 (a jinde R-090) jsou "jakoby lepší Sp" pro menší ale ne nevýznamná sídla od Kolína východně (od Kralup severně). Jsou to takové "obslužné segmenty pro Vysočinu, Pardubický, Olomoucký a Jihomoravský kraj." A tím, že jich je na 011 dohromady docela hodně (byť ano, chybí ta druhá dvouhodina na 230), vzniká i dost vlaků aby se rozložili a nepřekáželi cestující Praha - Kolín.
Příměstská doprava Prahy je ještě něco jiného, klidně může být sama dvouvrstvá (Os+Sp, byť já si osobně myslím že Os by za Poříčany jet nemusel, ale to už je kosmetika).

Jakékoli používání R-... jako Sp i v úseku Praha - Kolín (Kralupy, Benešov,...) je kravina. Buď to bude zde přeplněné, jinde poloprázdné, nebo to nebude plnit zamýšlenou funkci páteře z důvodu malé četnosti. Nekompatibilita s PID je ten nejmenší problém.
Ještě tak pro spojení Liben - Wilson - Smíchov místo toho, aby "část S1" těsně před Masaryčkou uhla pryč, to by snad šlo. :-)
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 13:30:56    Odkaz na tento příspěvek  

Tudíž prosím o vysvětlení tohoto: "Spěšňáky na 221 se prý shodily ze stolu kvůli snaze kraje podpořit oblíbené autobusové dopravce a ne nedostatek financí. A na spěšňáky na 011 nezbývá kapacita trati. (napsal Orky včera večer).

Co tedy konkrétně překáží R1?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3914
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 14:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Od prosince přibudou ve špičkách další až tři páry nových spojů: 2x osobák do Úval a 1x RegioJet. Přidávat tam další pravidelné vlaky by bylo už hodně odvážné. Pokud by byl zájem zavést další vlaky, už by zřejmě muselo dojít k omezování vlaků jiných. Už dneska jsou některé spěšňáky předjížděné rychlíky čekáním spěšňáků ve stanicích.
7 minutové stání v Pardubicích má svůj důvod - vazba na rychlíky od Liberce, takže je potřeba od České Třebové přijíždět dříve a druhým směrem odjíždět později.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 15:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak fajn, pak ať teda všechny dálkové R Kolínem projíždí...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7079
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Nevytrhávej laskavě část věty.

Krom toho srovnávat sólo 810 s nějakou (nejspíš) 471 jakožto Sp na radiálních linkách z Prahy je mimo. Taktéž je (v uvažovaném kontextu) zcela mimo "boj" proti věcem, které už byly (alespoň z větší části) realizovány. Jak jsou některé věci na ..., tak už teď těžko můžou být zdrojem úspor pro Brod nebo Běchovice.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 22:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Tak v "kilometrickém měřítku" 1:1 jistě ne, ale aspoň zčásti nepochybně ano. Samozřejmě, já bych to osobně řešil výměnou Sp-011 za (aspoň část) Os-011 (nebo taky Os-072), ale to bychom se zase dostali k úplně jinému tématu.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 10:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obsluhu 011 bych si představoval asi nějak takto:

(hodina má samozřejmě 60 minut, časy si představte modulo 60)
Narážím samozřejmě na několik problémů:
-Nutno uplatnit model TZ na oddělení kolejí pro Os a R dopravu (který se mi docela líbí) + 4 kolej Dolní Počernice - Běchovice
-Stejně se nevyhneme všem předjíždění rychlejšími linkami
-Neřeším kdo to zaplatí (je to spíš maximální nástřel, některé vlaky asi pojedou jen v kladiva nebo v některých časech vůbec)
-A možná ještě větší problém, nic víc už tu neprojede... (Náklady tak asi jen v noci)

Jednotlivé linky mají význam následující:
1: Sp Praha - Brod - Poříčany - Os do Nymburka
2: R Morava (Kolín, Pce, Třebová, Zábřeh, Olomouc, Lipník, Hranice, dále střídavě ValMez, Vsetín(SR)/Suchdol, Studénka, Ostrava(Těšín, Třinec?))
3: volná trasa
4: Os Praha-Brod
5: R Vysočina (Kolín..HavlBrod..Brno)
6: Sp Praha-Brod-Pečky-Kolín z.-Kolín (dále jako Os do Pardubic)
7: IC Střední Morava (Pardubice, Olomouc, Přerov,Hulín,Otrokovice, dále střídavě Zlín/Starák, Uh.Hradiště, Uh.Brod, Luhačovice), v Olomouci těsně za (2)
8: Os Praha-Úvaly
9: EC "Eurotakt" - z Hl.n. už v X:23, musel by se z Drážďan aspoň o 10 min urychlit (nebo nejezdit v Praze na hlavák, což není žádoucí), staví Pardubice, Brno, Břeclav(SR/AT)
10: Sp Praha-Brod - Os do Kolína, v Poříčanech předjížděn (12)
11: Os Praha-Brod
12: R Svitava (Kolín,Pce,Třebová,Svitavy,Letovice,Skalice,Blansko,Brno)
13: Sp Praha-Brod-Pečky-Kolín z.-Kolín (dále jako Os do K.Hory(města?))
14: IC Ostravsko (Pce,Olomouc,Ostrava,...), v Olomouci těsně za (16)
15: Os Praha-Úvaly
16: Sp Couravá Morava (Kolín,Přelouč,Pce,Choceň-předjížděn(2),Brandýs,Ústí,Třebová-předjížděn(7), Zábřeh,Mohelnice,Červenka,Olomouc,..Břeclav..Brno). Pokud by se postavily tunely u Bezpráví a zároveň by se ponechala stará trať v Brandýse, tahle linka by mohla uhnout tam a předjetí (2+7) by se konalo bez zbytečného pobytu

V důsledku:
5x do hodiny rychlý Kolín, Pardubice
4x do hodiny Úvaly, rychlý Brod
2x do hodiny pomalý Brod, rychlé Pečky, středně rychlý Kolín + v dálkovce Třebová, rychlá Olomouc
1x za hodinu všechno ostatní

(Příspěvek byl editován uživatelem Michalk.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Michalk.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3915
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 11:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk: Nepochybně zajímavé, a taky hodně scifi už sama o sobě 4. kolej. A samozřejmě kreslit vlaky, které pojedou 60km 2 minuty po sobě taky. Myslím si, že zajímavější hlavolam je nacpat to na 3 koleje :-)
Teď je potřeba procpat jednou do hodiny.
1. SC
2. EC-Brno
3. EC-Ostrava/Olomouc
4. RJ-Ostrava
5. R-Olomouc/Brno
6. R-Havlobrod
7. Sp-Pardubice
8. Os-Kolin
9. Os-Kolín
10. Os-Úvaly
11. Os-Úvaly
---
12. Páteční posily
13. LeoExpress

Tohle samo o sobě se blíží modelu ze 16 polohami, ale pouze na 3 koleje. To je fakt řešitelné pouze štíhlými spojkami na poměrně krátkých vzdálenostech.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: 4. kolej by se dala "ukradnout" nákladnímu průtahu z Malešic, nebo by to ještě teoreticky šlo řešit pouze spojkami v Počernicích. 2 minuty po sobě 60 km na současném zabzař je asi opravdu dost na krev (to už by chtělo ECTS L3), odmysleme si tedy volnou trasu (3), která jako jediná je 2 minuty od (2) v celé trase až do Kolína (máme jich tedy celkem 15), ostatní jsou jen dojezdy v Kolíně/rozjezdy v Libni. (mmch. pokud bychom trvali na 16. trase s větším odstupem, dá se za Běchovicemi o minutu uměle zpomalit, což zas nemusí tolik bolet)
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je fakt řešitelné pouze štíhlými spojkami
Prostějov už vyvíja výhybku 1:33,5 s rýchlosťou do odbočky 160 km/h. Takže hlavu hore priatelia, nič nie je nemožné
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a tiež by to chcelo pevnú jazdnú drhu, ktorá vydrží praticky desaťročia bez údržby...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3916
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk: 4 kolej Běchovice-Počernice by byla poměrně dost krátká. Škoda jen, že nezvítězil rozum a nepostavila se 4 kolej Libeń-Běchovice už teď.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Be-Li: Nedivil bych se, ze tu ctvrtou kolej nepolozili, ale nevim, proc pro ni nepripravili teleso, treba bez mostu, ten by se mohl dostavet pri eventuelni pokladce. Koridorizaci by to prodrazilo v radu procent. Ale ted by se muselo hrabat uplne do vseho (nadjezdy, troleje, teleso, zastavky). Obavam se, ze trojkolejka tady bude jeste par desitek let...

(Příspěvek byl editován uživatelem sexuolog.)
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. listopadu 2010 - 12:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 kolej Běchovice-Počernice by byla poměrně dost krátká
sama o sobě ano, pokud by se podařilo zečtyřkolejnit i zastávku v Počernicích, pak by to stačilo. Pokud ne, stále je v řešení rychlá spojka v Počernicích (z hlavy teď nevím, jestli je tam větší rychlost, než 130, aby bylo nutné čekat na novou výhybku z Prostějova :-) nebo stačí použít tu, co je v Poříčanech). Nezapomínat, že tato 4. kolej by byla v podstatě ještě prodloužená až do Blatova a dál by stejně osobáky jely separé po 2. TK. V podstatě by šlo jen o to, že osobák uhne rychlíku už v Počernicích a ne až v Běchovicích (to by ten rychlík musel jet tak o 2 minuty později -> kapacita by šla výrazně dolů). Ještě by to možná bylo řešitelné nějakým lepším modelem pro využití 0. TK v úseku Libeň-Běchovice (Jízdy odbočkou v Běchovicích - muselo by se upravit zhlaví, aby byla možná bezkolizní jízda 1.TK->lichá skupina, 0.TK->1.TK na libeňském zhlaví - a už jsem obloukem tam, kde jsem byl, proč tuhle spojku nevložit už v Počernicích...). O vítězství "rozumu" v podobě 3-kolejné trati mám podobné mínění...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8891
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 21. listopadu 2010 - 09:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježíšek: Moc pěkná myšlenka (CIT:"už tak je samo o sobě dost lidí nakrknutých, když si v R do Přerova (IC,EC nach Ostrava) nemají kde v Praze sednout a v Kolíně vyleze plno lidí. ") Jakto že vás zdepřítomí rovnou nesežrali?
Ovšem ta další věc o místenkách je taky dobrá - snad místní přítomní pochopí, jak user friendly by byl nakonec můj rychlíkový příplatek.
P.Vlček: CIT: "který R je mimo pátku z Prahy natolik pln že se do Kolína stojí " Ale pokud je nějaký rychlík prázdný, není důvod do jej zpomalovat, ale je to důvod jej zrušit.
Různí: Zapamatujte si xakru věc, kterou napsal v podobné diskusi kolem 090 Bkp: Přidávat spoje má smysl, pokud přibydou i cestující. A tady v tomto diskutovaném případě NE PŘI BY DOU!!!, jen se přerozdělí. Budete tedy mít plné rychlíky a zrušíte osobáky? Nebo to bude jezdit všechno poloprázný, dokud se to ekonomicky nezhroutí? Vy ste hrobaři dráhy, jeden vedle druhýho. Inu opět se potvrzuje, že nejvíce VHD škodí její příznivci.
Obecně se jeví jako velmi komické nechtěné spojení dvou diskusí v této větvi: uvažování o zajíždění jakýchsi přímých vlaků do KHMěsta a současně požadavek zastavování R a Sp v kdejaké . Do tý KHměsto by prosím pěkně zajíždělo tou úvratí co jako? Jedině 471. Takže 471 na R? Přeci do KHMěsto nepojedou couráky až od Prahy. Nebo připojíte čmeláka na zadek R a odvlečete to do KHMěsto? Šotograficky by to jistě bylo vděčné . Vidíte, jak si tu sami odporujete?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6950
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 21. listopadu 2010 - 11:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:

snad místní přítomní pochopí, jak user friendly by byl nakonec můj rychlíkový příplatek.
Klidně to budu opakovat znovu - nebyl by user friendly, ani náhodou!

Znovu zopakuji - dám příklad odjinud - když jsou v Jihomoravském kraji rychlíky Brno - Břeclav - Hodonín, na které v nácestných stanicích navazují autobusy např. do Hustopečí, do obcí pod Pálavou, do Lednice atd.; tak lidem cestujícím z Brna zdražíme cestu o X (třeba 30?) Kč v každém směru?

Nebo budeme takovéto autobusy vázat místo na rychlíků na zastávkové couráky?

To už pak ty rychlíky můžeme klidně zrušit.

Stejně tak samotné spojení Brna s Hodonínem - je to tam záměrně uděláno tak, aby (kilometricky kratší) spojení autobusem vycházelo cenově stejně jako (kilometricky delší) spojení vlakem.
Zdražíme kvůli takovýmto pochybným důvodům vlak tak, aby ho lidi přestali z velké části využívat?

Když ti lidé přejdou do zastávkových vlaků, tak bude potřeba je posílit. Vždyť už teď jezdí (dal jsem příklad s okolím Brna, ale v okolí Prahy je to podobné) z výchozího velkoměsta často zcela zaplněné.

Obecně - jestli se někde neuživí zároveň R a Os a větší smysl tam má ponechání toho rychlíku (a courák místo vlaku vést autobusem). Proč ne. Takový systém má své výhody.

Nebo ať se lépe dimenzují soupravy - taky jsem tu před časem nadhodil otázku, jestli nejsou patrové Elefanty pro trasu Praha - Kralupy - Ústí, zejména v její části od Kralup až po Ústí, kapacitně zbytečně předimenzované.
Nejsou?

Obecně se jeví jako velmi komické nechtěné spojení dvou diskusí v této větvi: uvažování o zajíždění jakýchsi přímých vlaků do KHMěsta a současně požadavek zastavování R a Sp v kdejaké
O "požadavku zastavování R a Sp v kdejaké " tu byla řeč kde, o jaký konkrétní příklad šlo?

S tou Kutnou Horou by (čistě teoreticky, ono to tak nikdy nebude, protože Kutnohorský oblouk nikdy realizován nebude ) to samozřejmě bylo tak, že by na těch Sp (ne R) jezdily 471. Jistě, co jiného?

Stejně tak, kdyby byly zavedeny Sp Praha - Český Brod - Pečky - (dál zastávkově) Kolín, tak by na nich jezdily 471.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7082
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 21. listopadu 2010 - 15:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk:
Nezkoumal jsem teď, nakolik je uvedený model skutečně realizovatelný, ale obecně se mi takovýto model dopravy na 011 jako jakýsi výhled docela zamlouvá.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8897
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 21. listopadu 2010 - 18:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: No ty jmenuješ příkladně ty: Českej Brod, Pičky. Nemusim chodit daleko. Sp by ovšem v KH končily, neb 671 jaxi nemáme. Určitě lze uvažovat, co zrušit, ale něco určitě. V případě příměstské dopravy asi R (ono na trati 091 to busama moc nenahradíte a ostatně na 011 taky ne), v případě trati 200 jsem přístupen i ponechání švejků a zrušení těch nešťastnejch 842. Určitě i kapacita soupravy je faktor, který je holt dán, taxe snažím ty soupravy naplnit. Ona 163+2Bh z Kralup by taky nebyla dobře...
Jak je to s Brnem a Hodonínem netuším, ale okolo Prahy to znám až až.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Osasco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.99.1
Odesláno Neděle, 21. listopadu 2010 - 19:07:39    Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že příměstská doprava na 011 je už teď docela povedená a kvalitní a dostatečně častá (2011). Sp by sice byly příjemné, ale zase bych zredukoval Os do Kolína na jednou za hodinu (Os Kolín 1x za hod, Sp Kutná Hora 1x za hod v x) aby zbyla také nějaká kapacita pro nákladní dopravu a ne si trať zaflákat prázdnými a krátkými ešusy. Jenže to by pak Sp musel do Úval jezdit v taktu jako Os nebo rezignovat na 15 min. interval z Úval. Když to nebude vlak pobírat, tak zdvojit (jako teď) a ztrojit. Zas tak velká sídla podél 011 nejsou aby se dělalo metro. To je spíš potřeba investovat do tratě Praha-Kladno...

Nevíte někdo jaký je přibližně modal split (podíl železnice) na trase:
1, Český Brod-Úvaly-Praha
2, Řevnice-Dobřichovice-Černošice-Praha ?

Řevnice+Dobřichovice+Černošice mají velmi zhruba tolik obyvatel jako Český Brod+Úvaly.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8902
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 11:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrkněte se do diskuse o 200. R 1250 na 30 min. jízdy měl 39 min. sekyru, celkově jel do Berouna 79 minut. Kdo ještě má odvahu psát o použití R pro příměstskou dopravu z důvodu zkrácení jízdní doby o 10 minut a že prej kaštanum na tom záleží a že prej je to přiláká a kdesicosi? Kaštani by preferovali, kdyby se především jezdilo přesně. Co si myslíte, že udělá klient po takovýhle zkušenosti? Hlavně že barča tak pěkně na hrbatý duní a brumlá, žejo. Takže doporučuju všem těm kecálkům o pásmovejch vlacích ucpávajících tratě, aby si srovnali priority. Nejdřív včas a pak fajnovosti, ano?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 19:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk a další: Jsou země, kde 2min. mezidobí dle JŘ (skutečné cca 1:40) umějí i v kombinaci stará zabezpečovačka, rozjezd ze 40 na 120 km/h, pak přechod na ETCS a rozjezd na 200 km/h, pak snížení rychlosti, odbočky na cca 120 km/h resp. 90 km/h, a to na délce právě asi tak 60 km/h.
Jen holt nepovažují ETCS za "cizácký prvek co nám tu ničí zavedené výrobce ZZ" a nevymýšlí si tam 3P dodatečných podmínek pro jeho fungování, které ho znehodnocují. Jo a taky nešetří na balízách.

Pokud jde o chybějící (zatím?) čtyřkolejku do Běchovic, pak - případně v kombinaci s výh. Počernice apod. - lze vždycky ten sled rychlíků na těch 5 km zpomalit o 3-4 minuty. Je-li výsledkem mnohem vyšší stabilita a kapacita, proč ne.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3924
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 20:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Slovo "(zatím?)" škrtněte. :-) Bude-li, tak v dlouhodobém horizontu. Dneska je potřeba pracovat s tříkolejnou variantou a ještě hodně dlouho bude. Uvidíme, co udělá konkurence a Bárta z nabídkou, možná tam bude místa až moc. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7085
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 20:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Nejen Bárta ... ono až bude ROPID nucen zapracovat do tarifu "všichni -15 a 65+ zdrama", tak (spolu s průserovostí 171) se třeba rázem uvolní sloty po Os do Úval.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 14:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trati 171 Praha – Beroun dojde k výraznému zvýšení kultury cestování. Pravidelně již nebudou nasazovány staré pantografy a všechny vlaky budou vedeny buď jednotkou CityElefant nebo rychlíkovou soupravou. Ve všech vlacích tak bude k dispozici 1. třída.

Tak to je pecka teda, koženky v podání rychlíkových vozů zvýší komfort cestování..nevím čím ty lidi na tom GŘ uvažují..
Kolikpak lidí bude využívat tu jedničku?
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

fiqwert: tedle blabol cru pravidelne uz asi 3 roky a stejne kazdou druhou jizdu absolvuju zabotlamem. je to sice srot, ale zase to halt narozdil vod 471 nehrezne z duvodu tepla, zimy, sucha, vlhka ci snehu :-).

mimochodem, velmi tleskam lemplum z marketingu cd. surrealisticky plakat "jezdit vlakem bez inkarty je jako jit na kapra s kancelarskou sponkou" se skutecne vydaril.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ty rychlíkový soupravy už ostatně dnes hoblujou ranní Radotíny. V novém JŘ to vypadá na 4 spoje ráno Radotín - Praha (opačně Sv), z čehož 2 maj i rozšířenou přepravu kol tudíž asi i vozy Bp nejspíš od Hradců. A i to B je proti žbt dost pokrok.

Jinak v současnu se až divím jak se ešusy na 171 držej kde maj. žbt se objevuje snad jen v pátek odpoledne dky se echály chystaj do Děčína a na dálný sever...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3349
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo sloni na dálný sever, ale Benešov v kladiva ani ťuk.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale Benešov v kladiva ani ťuk

Jak byste pak chtěl obhajovat to, že je třeba na S9 pořídit slony ze středočeského ROPu?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 18:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I na S9 se dočkáme ešusů v kladiva,už příští rok došla na ně řada...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 11:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Gratuluji k dalšímu omezení vlakové dopravy na 072, jak se dostanou ráno lidi ze Všetat do práce do Mělníka??
http://www.szdc.cz/provozovani-drahy/knizni-jizdni-rady-121210/k0 72.pdf

Já bych viděl na omezování dopravy jiné tratě: A začal bych v okolí Katusic.

A taky by jste mohl naznačit, co nás čeká v únoru. Slyšel jsem (JPP), že to nevypadá moc dobře...
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

plexisklo_
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 12:24:32    Odkaz na tento příspěvek  

074: Myslíte ty dva lidi, kteří průměrně do 6400 ve Všetatech nastupujou? Budou to mít těžký, poradil bych jim osobní automobil, pro takový počet cestujících nejvhodnější dopravní prostředek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13591
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 12:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: ten jeden noční pár na S9 je o ničem, drtivá většina cestujících se s ním ani nepotká. Takže jako kdyby nebyl.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 17:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plexisklo: Ano v průměru to jsou jednotlivci, ale pro ně žádná náhrada (BUS) pokud jsem nekoukal špatně zřízena nebyla...
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4675
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 18:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Já bych viděl na omezování dopravy jiné tratě....Ano v průměru to jsou jednotlivci, ale pro ně žádná náhrada (BUS) pokud jsem nekoukal špatně zřízena nebyla...

Aha, takže někde to vadí a jinde ne?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 21:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 074: Vlakem 6400 a 6441 mezi Lysou a Všetaty cestuje jednociferný počet cestujících, k jehož spočtení stačí prsty jedné ruky. Na jarním projednání jízdního řádu s objednatelem a obcemi dopravce na tuto skutečnost (že vlaky v Návrhu JŘ nejsou) obce upozornil. Výsledkem je ponechání vlaku 6441 dle Krajské objednávky (narozdíl od Návrhu JŘ) v úseku Mělník - Všetaty.

Že jste si této skutečnosti všiml až nyní (zřejmě po zakoupení KJŘ?) akorát svědčí o tom, jak moc se o veřejnou dopravu ve svém bydlišti zajímáte...

Případná náhrada vlaku 6400 z Lysé do Mělníka jiným prostředkem veřejné dopravy je samozřejmě věcí objednatele této dopravy.

Zda se "něco chystá" od února ve veřejné dopravě se budete muset zeptat jejího objednatele, obávám se však, že ten k-report nečte...
PEVA
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 15:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ne ne to je tim, že jsem hodně v práci.

Já jsem mluvil o jarní změně jako globálu, šušká se.... (pro pochopení není myšlena zdaleka jen 072)

A s tím K-reportem, jste jeden z mála....
Jinak stránky navštěvují také cviční....

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 15:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: To bylo jen takové dloubnutí do Pevy. Nebylo to myšleno vážně...
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 18:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Ešus od ranního Os2504 Benešov-Vysočany bude ve Vysočanech točit na jaký vlak? Protijedoucí 9107 ani 9109 nemají 1.třídu psanou, takže na těch asi ne. (Ten Os9107 uvádím jen tak pro pořádek. Předpokládám, že nikdo nenamaloval minutový obrat.)

2) Ranní Os2580/1 Kolín-Benešov pojede žabák? Pokud ano, tak to bude pomalý návrat žabáků na trať 231 v úseku Čel.-Pha. Nyní na 2206 a nově na 2580/1 a 5806.

3) Jsem zajímavý na ranní jízdy vlaků Os9111 a R605 po NS směr hlavák + protijedoucí tanvaldský R1138 směr Vysočany.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 19:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: 1) Sv25617 Vysočany-Lysá, pak Os25617 do Milovic a zpět 9404.

2) Oběhy žabáků nemám, ale nebude to ten pantograf co pojede 9301 (2560/9301 Benešov - Kolín) po 011?

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 19:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: 2580/1 bude skutečně žabák a jak píše Zapa večer přijede 2560 z Benešova a udělá 9301 do Kolína a 2580/1 zpět do Benešova.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 21:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpovědi. Tak Benešov-Kolín a zpět po 011 i po 231, to tady možná ještě nebylo. A taky chválím ešusy ve velkém na Benešov. Sice jen o víkendech a svátcích, ale i tak.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 21:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ešusy na Benešov o víkendu jezdí už letos