K-report
 

Archiv do 9. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 9. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 16:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Takže souhlasíte se tomu, že tam byla dosažena ofic. frekvence. kterou jsem uváděl?? Samozdřejmě mě stačí jen human. 809. Regíny byl projekt někoho jiného, ale také bych uvítal a jistě hodně lidí taktéž, já říkám nechme to na Vás a vašich spolupracovnících.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 17:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde vzít ty klasiky? z Os Čáslav-Tišnov?
Noo, takhle by to sice šlo, ale už vidím, jak pod drátama jezdí třívozová regionova.. Ta by zase rozložila a vyhnala lidi z vlaku u Tišnova..
nevím, ale jsou Osobáky, kde ty dva vozy, co tam jedou jsou málo..
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 18:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Anonym:
Pokud Vám osobně jř vyhovuje, nic proti tomu. Ale já tam vidím hrubé nedostatky :
1) jř zcela pomíjí žákovské a studenstské potřeby už ráno (nesmyslný Brandejs, nevhodné oba konce)
2) nevhodná skladba jř všeobecně. O74 je lokálka (kde všeobecně hlavmí přepravní proud tvoří studující mládež a o víkendu turisté):
a) je zcela ignorován hlavní zákazník - studující mládež
b) je ignorována vazba na rychlou busdopravu Brandejs - Černý Most a vazba je dána na časově nesmyslné přestupy vlak - vlak.
c) jízdní doby jsou značně katastrofální, ale beru, že je to dáno stavem trati a vozy na tuto trať nasazovanými

Prostě čuju z toho taktový šotonesmysl jen pro takt autora -aa- (může potvrdit?). S vhd tenhle jízdní řád má společného jen to, že je provozován ČernouDírou pod patronací ROPIDu, kterým je jedno, kolik zákazníků přepraví (pokud možno, co nejpomaleji, ale hlavně ).
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 18:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan ukřivděný přispívá?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: Zde se bavíme o průměrném vytížení daného vlaku v ranní špičce pracovního dne. A několik dalších mu zdárně sekunduje s čísly jen o něco málo nižšími.

Adalbertinum: Celou 212 jezdí opravdu jen málokdo. Ale celkem dlouhé úseky jsem tam také jel. A předtím třeba z Kolína do Ledečka v tomtéž druhu vozidla. Neříkám, že by neměly na 212 časem přijít nějaká modernizovaná vozidla, ovšem řešením rozhodně není je brát odjinud. Obzvláště když jich bude zřejmě dost, takže panika je naprosto zbytečná.... Jinak na S5 pražský objednatel řadu 810 na svém území nechce.
Kde vezmeme brejlovce? A kde vezmeme 053? Že bysme si půjčily to volné po Luně, které z ní byly staženy, protože netopily?

pif: Aspoň ÚLK pomůže StčK a Praze s odpisy. Jen ať platí. Jen doufám, že je substrát např. z Chanova a Janova nezlikviduje.

TZ: V té době nečetl. A sebevědomě vykřikuj až tu stavbu prosadíš, nikoli nyní, když jsi ji prosadil na papír (který jak známo snese všechno). Teprve potom k tomu budeš mít právo.
Zamračené na 120 odmítám. Zkušenosti ze stříbrnovětrů jsou jasné. A to se tam nemusí zas až tak často rozjíždět a zátěž je o ničem. Leda tak 754. Ovšem vzhledem k provoznímu konceptu opravdu nemá smysl o nějakých nevratných soupravách uvažovat. Nehledě na to, že mi není jasné kdo by jaksi to jejich žraní nafty zaplatil. Tady nejsou prostoje ála kauza HK - Letohrad....

Pražan: Náhodou, TZ již měl několik střetů s realitou, které poněkud přibrzdily jeho nadšení. Ještě pár nárazů přijde a pak s ním budeš spokojen

55p: Pokud se počká na Os v ÚL, pak zmizí přípoj Mělník - Praha ve Všetatech a přípoj v KO směr HB bude kriticky těsný (= nespolehlivý) za cenu silně orvaných jízdních dob. Takové řešení by snad chtěly ČD. Rozcourání je tam velké, nejsem si jistý zda důvodem není případná jednokolejka Hradištko - Kolín při opravných pracích na kolínském mostě (je jasně dán čas ve Všetatech tím přípojem a je jasně dán čas na Hradištku, tzn. někde se to musí vyrovnat).

Káem: Tramvajové sedačky v příměstském vlaku ani autobusu pražský objednatel též nechce. Ještě tak maximálně u ojedinělých špičkových posil. Kurňa tady se humanizuje Straškov a mělo by se humusizovat Kladno???

To zrušení Masny bych momentálně zdaleka neviděl tak horké. Developerská politika se myslím poněkud začíná měnit. Krize brzdí projekty, vlaky přivážejí zákazníky....

Pro všechny přátele 749 na 120 a jakýchkoli nevratných souprav se chci zeptat. Jak budeme obracet na masně? Máme na to 10 minut. Nebo soupravu navíc. A to je sakra drahá sranda, obzvlášť v provedení mašina + vozy.

Anonym: Vida, Anonym se vrátil a hned vyhrožuje odchodem. Holt zase přijde 074 Lednový průzkum neberu též jako průkazný, to je jen taková kontrola pro přehled, něco jako prázdninový průzkum. Zásadní je opravdu jarní a podzimní. Mimochodem, jak se to tedy stalo, že od listopadových 39 v průměru by najednou cestujících mělo být na 810 + Btax?

Příprava GVD je v takovém stádiu, že do konce února objednatelé poslali své požadavky, do poloviny dubna musí dopravci zadat své požadavky na trasy. Pokud je mi známo, tak Praha předložila několik rozvojových projektů, Středočeský kraj požádal o zachování finančního i kilometrického rozsahu, tzn. nárůst vlaků musí být vyrovnán poklesem jinde. Návrh jízdního řádu bude vyprodukován až někdy před letními prázdninami.

Karlshaus: Příteli Boblicku, vlaky na trati 074 ROPID neobjednává. I když kdyby je objednávat měl, pak by je objednával cca takto. Jinak si nemyslím, že zájmy školní mládeže jsou nějak zanedbávány. Zrovna do Neratovic je to velmi výhodné (a když je to do Neratovic, tak nemůže být zároveň zajištěn i Brandýs od Neratovic, protože vlastnosti infrastruktury) a myslím že po vybudování Zápské i od Čelákovic do Brandýsa lze do školy dojíždět. A samozřejmě dobře je zajištěna i dojížďka školní mládeže z 074 do Lysé n.L., což opravdu jinak než vlakem realizovat nejde. Samozřejmě by se ten jízdní řád dal udělat nějak jinak, ale zase byste tu pak možná vyřvával, že není zajištěno něco jiného. Vlak holt není autobus, který se vykřižuje (skoro) všude. Vím, že pro Vás je problém tohle pochopit, ale bez toho to prostě nepůjde....
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "ML .... existence tratě, kde nasazení 814 zvýšilo počet cestujících o více než polovinu"

Nemyslím si, že by to bylo jen Regionovou. Dřív se v Praze vlakem nejezdilo vůbec, nebyla tarifní integrace, ani nejezdila žádná pravidelná linka tímto směrem.

Podle mě není žádná šance, že by se podobný úspěch mohl zopakovat na 074 pouhým nasazením Regionovy. Bez kombinace s jinými opatřeními by přilákala Regionova jen pár lidí.

Dokud někde v kraji jezdí vytížené 810+010, tak by regionova na 074 byla nepromyšlenou šotoušovinou.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa-:
ROPID neobjednává 074 společně s StČ? Přestože celá trasa je v pásmu 2 PIDu? Takže, kdo je autorem paskvilu (?) - podle taktového hnusu jsem tipoval Vás osobně. Konkrétním otázkám na idioťárnu v Brandejse (a školním spojům) jste se také, jako obvykle, vyhnul. Takže za tohle jste odpovědný Vy nebo kdo?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Se zelenými vozy a pověstmi na dolním Pacifucku (210) se to má takto: minimálně klasické zelené 4nápr. vozy tam MOHOU,ale dochází v ostrých protisměrných obloucích k vyčerpání vůlí v brzdovém táhloví,tedy přibrzďují a opotřebovávají se zdrže.Tedy se tam pokud možno nenasazují.

Na 212 jezdily běžně na víkendových přímých vlacích z/do Prahy.Jak asi pamatuješ,jezdilo obvykle 5 klas+Ds či BDs,tažené turnusovými 751,753 či 720. Do Prahy pod dráty turnus s 141,150,123,350.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A do Straškova regionova je výtečnej nápad, co? Nechci kritizovat, ale to už by se spíš uplatila jinde..

-aa-: Jo, já to jel dvakrát, a stačilo mi to vrchovatou měrou.. Ano, možá jsem se v tomto směru vyjádřil, ale nemyslel jsme to tak, že místo regionov kamkoliv pošlu 810, a je vyřízeno..
Kde vezmeme Brejlovce? No, vyměníme za něco jinýho.. Ty dáš brejlovce a vozy, já dám 854 kterejch na 120 jezdí mraky, a mají co dělat, aby to utáhly..
K té 074.. nevím, já po ní jel jednou, a tehdy tam 810 stačila.. A kam se poděly 714? Těch na 120 jezdily hromady..
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 212,221- fakt je zajímavé,že tyhle tratě jsou co se týká vozidel už cca od r.1983(212) či dříve stále beze změny-451,810 a nic jiného.(víkendy teoretićky 471)
Aspoň ty R nechat zastavovat v Čerčanech,jízdy 810 s přestupem do couráku ze 451,2 je fakt pro otrlé (a pořád jezděj!)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 19:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"kam se poděly 714? Těch na 120 jezdily hromady.."

Několik jich bylo z Rakovníka předáno jinam. Když si vzpomenu, kolik souprav s nepohodlnými vozy 010 a 021 na trati 120 dřív jezdilo, tak dobře že jsou pryč.
Ze 120 ale nezmizely úplně. Jen si milovníci 714+010+010+010+010 musí přivstat, a pro 714+021+021+021 vyčíhnout některý z posilových vlaků.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: To fakt nevim, tohle mi bylo sděleno revizory a druhý den se přisli i pochlubit. Ne fakt jak to bude výrazně vůči mě (ne 2+-) končím jako 074 i jako anonym. Ale trvám si na svém.

Jinak k listopadovému průzkumu konaném mělnickým cestmistrem: Velice pofidérní to mi věřte, příště doporučuji nějakou nezávislou kontrolu, škoda že sem kvůli malé paměťovce musel z toho dne vymazat foto.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 na Buštěhradku by moc výhra nebyla, co se týče otáčení na Masně to by se dalo řešit najížděním nového stroje čekajícího na zhlaví jako se to dělalo u Děčínských R, ale cpát na Masnu nevratné soupravy a pak tam dělat manévry s otáčením je blbost, navíc vzhledem k jejich současnému stavu by ani 749+3x054 nebyly rozhodně žádné žihadlo, nemyslete si že 749 zaduní a poletí se do veleslavína 70 a když jo tak očekávejte brzké zahořoření TM nebo přeskok na generátoru...
V tomto případě se mi velmi dobře jeví počkat si na 754.7 a dát za to 2×054+954.2 případně teda 3x054 a mít dalšího 754.7 na zhlaví pro obraty, ale se 749 určitě ne a 749+3x054+749 už vůbec ne, už je pro potřebnost druhého fíry, potřeby udržovat více provozních 749 atd...
Umbrtka - Šedesátiny
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to myslel tak, že ty 714 by šly přemístit jinam, a výměnou poslat něco lepšího..Ono, proč jezdí na 240 tolik motorů? Tam zrovna by ty 714 byly prospěšný.. Sice by byly nevratný soupravy, ale v jihlavě na přepřah stačí 6 minut.. případně jednu 714 nechat odpočívat v Jihlavě, jednu v Brně, a vždycky po příjezdu jedna odpojit, druhá připojit, a jede se dál..
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Leda tak 754. .... není jasné kdo by jaksi to jejich žraní nafty zaplatil."

814 .... cca 0,5 l/km
3x814 ... cca 1,5 l/km
2x814.0+1x814.2 (taková souprava na 120 opravdu jezdí, či ještě nedávno jezdila)..... cca 1,8 l/km
854+054+954 .... cca 1,2 l/km
854+054+954+021+714 (takováto souprava jezdí na 120 několikrát denně) .... cca 2,0 l/km
754+3x054+954 .... cca 1,5 l/km

Ta čísla nemusí být přesná. Zásadní rozdíl mezi spotřebou brejlovce a tří spojených regionovov ale nebude.
Téměř jistě bude brejlovec žrát méně, než 854 a 714 zapřažené v jedné soupravě. Navíc by se ušetřil druhý fíra této paskvilné soupravy.

Určitě by se daly oběhy překopat tak, aby na vytíženějších vlacích (a na obratových k nim) jezdila klasika s brejlovcem. Vzhledem k popravě letohradských rychlíků by brejlovci mohli být k mání.
Na méně vytížených, kde stačí "sólo" 814, nebo "sólo" 814.2, by mohly zůstat regionovy.

Zbývá "jen jediná" otázka: našlo by se dost vozů 054 a 954?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bezbarvý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

b) je ignorována vazba na rychlou busdopravu Brandejs - Černý Most a vazba je dána na časově nesmyslné přestupy vlak - vlak.

Ignorována autobusy. Vlaky o moc lépe poskládat nejde.
A co by mělo být na stávající trati rychlejší jak 810?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3309
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 20:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: Co je 754.7? To fakt existuje?
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je 754.7? To fakt existuje?
V součastnosti ještě neexistuje, ale budou to brejlovci 753.7 pro osobku s topným kabelem, měly by se údajně začít dělat až se dodělaj 753.7 pro Cargo.
Umbrtka - Šedesátiny
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3310
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že 753.7 jsou v Příbrami pořád jen na obrázcích.

Na ty 754.7 už je vyhlášeno výběrové řízení pro předem známého vítěze, nebo o tom jen tak spekulují šotouši?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč je vůbec BnL-StB - Čelákovice tak děsně pomalá?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: pomalé na přejezdech, trať v nedobrém stavu (ikdyž si myslim že by to alespoň 50 zkouslo, Mělník Mšeno je v horším stavu a jezdí se 50
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušili se Letohradský R...
Co jsem slyšel v Hradci od známýho, tak se zase mají vrátit, ale nevím, co je na tom pravdy..Takže s Brejlovci bych zas tak moc nepočítal..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Je to furt dokola. Regionova na 074 samozřejmě pravděpodobně až poté, co dojde na jiné tratě. 174, 061, 110, 212, 172, možná 014, 235 to by měly být dvouvozové priority, 210 je pro třívozovky a co bude jezdit na 173 a snad i 122 (budou-li nové zastávky a revitalizace provozu), to je otázka....

Karlshaus: Všechno víte, všechno znáte, tak snad víte kdo objednává regionální dopravu na trati 074 a jaký je tam vztah organizátora IDS. Kupodivu se mýlíte, opravdu JŘ na 074 není moje dílo. Ovšem za paskvil ten jízdní řád rozhodně nepovažuju, lepší se tam vymyslet nedá. No a že jsem Vám neodpověděl? Jsem k tomu snad povinen? Znáte snad klasika: "Ptejte se mně na co chcete, já na co chci odpovím"

Adalbertinum: Nó, ty mraky 854 na 120.... Netušil jsem, že k vyjádření čísla 2 se používá také synonymum "mraky".

Mladějov: Na 221 taky dojde. Byla vybrána na financování obnovy vozidlového parku z Evropy! Takže se připravovalo, nabízelo, posuzovalo, soutěžilo, vybíralo ... a třeba se časem bude i vyrábět. Na 212 dojde asi též, ale holt všechno nějakou dobu trvá. Holt když se 814 dodávají nikoli podle frekvencí, nýbrž podle regionálního uspořádání, a tak v pohraničí jezdí na plívovýkonech a Středočech má vyjma Rakovnicka a Kladenska prakticky prdlajs....

Bručoun: Mnohobafík snad už na 120 není, pokud vím, tak i na pražském výkonu už jezdí tramvajové sedačky, ne?

074: Já tomu nějak nerozumím. Vy mě chcete jako donutit k falšování čísel, abyste neodešel z této diskuze? Nepřeskočilo Vám trošku? Já si ta čísla nevymýšlím, nepíšu je sem proto, abych naštval Anonyma nebo 074, to jsou prostě fakta. A jestli je to pro Vás nebo proti Vám, to je mi naprosto srdečně ukradený

Špáňa: Podjíždění mašin - to je ta nejdražší srandička, které se můžeme dopustit. Mašina navíc, člověk navíc a neustále jeden stroj prostoj.

Adalbertinum: Protože si je tam Jihomoravský kraj vyřval a platí si je tam. Ovšem popravdě řečeno, brát modernizovaná vozidla z IDS-JMK, to mi přijde dosti úchylné. Přece jen je to po Praze druhý největší regionální byznys. Ovšem ty 843 a 854 flákající se na Jizerské dráze, ty tam nepatří a nemají tam co dělat....

Bručoun: Akorát že s tím brýlovcem budu muset jezdit asi i tehdy, když mi stačí sólo 814 (na rozpojování 814+814 to moc nevidím z ryze praktických důvodů). Brejle ex Kyšperky k mání nejsou, ani ex Furthy. Nezapomeňte, že se stěhují na Ramzovou a spol. a tamní zamračené mají zase posílit řady kolabujících soukmenovkyň na Stříberném větru. Nadto stav už i těch 754 je tak vynikající, že se prozatím ani ta Ramzová pořádně nedaří a stále tam oxidují 749.
Otázka taky je, jestli by nasazení klasik bylo vlastně pro cestující na Kladně přínos. Motory by se odstěhovaly jinam, sem by přišly nějaké Bt nebo Bymee, žádný zázrak v kultuře cestování by to tedy nebyl.... Jízdní doby by se stejně asi nezkrátily tak, aby bylo možné pokvrdlat křižování (pochybuji, že se podaří přendat kříž R ze Stochova do Žehrovic, posun kříže z Hostivice do Ruzyně je snad nulový přínos), takže by se vlastně ani cestovní doba nezměnila. Můžeme vyčkat na vratné soupravy, ale třeba se dřív opravdu dočkáme nějaké aspoň pseudorychlodráhy.

Bezbarvý petr: Ona je tady ještě otázečka komu by tak jako měla sloužit vazba vlak - bus do Prahy v Brandýse. Davy přestupujících tam nebudou. Navíc je nutno dodat, že ta vazba existuje, nevím kde Boblick přišel na její neexistenci. Možná si představoval vazbu na jinou linku, ale ono není zas tak jednoduché vybrat tu správnou. Teoreticky by měly navazovat všechny tři linky, protože každá jede úplně jinam. Jenže ty tři linky mají pro BnL proklad. Byla by blbost, kdyby jely tři linky do Prahy v jeden čas a pak půl hodiny nic. Vlak ale jede jen jednou za hodinu. A tak se musí jedna z linek vybrat. Je možná dobře, že nevychází přestup zrovna na tu "expresní", ty ostatní totiž kromě zajištění dopravy k metru zvládají i jiné úkoly a zlepšují tak obslužnost.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Sic bych to vítal, divil bych se....
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde mi o to, jestli zrychlení by znamenalo nějakou zásadní investici, nebo jen "dohnat údržbu". Zkrátka nějaké miliardy sem nepoplynou, ale průměr 28 km/h mi přijde fakt málo.
Nešla my maximálka v polích rozumně zvednout na 60 jako na druhé straně?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mnohobafík snad už na 120 není, pokud vím, tak i na pražském výkonu už jezdí tramvajové sedačky, ne?"

Budu si někdy muset přivstat, abych to zkontroloval
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Cože, ony tam jezděj jen dvě? a doprkýnka, já měl pocit, že jich tam jezdí dost, že je potkávám na každym rychlíku do Rakovníka, a někdy i na vlaku do Kladna.. (tedy, když tam jsem) proto jsem použil slovo Mraky..
Heh, Jizerská dráha, to myslíte 036ku? Nevím nevím, čím byste to tam nahradil? Že by zmíněnými regionovami? Ono by to teoreticky šlo, ale myslím si, že lidi jsou namlsaní těmi krásnými vozidly, a těžko si tam nechaj jezdit šukafony..
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 22:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Nevím, to s Letohradskými R mám zatím jen z doslechu.. Ale taky bych to vítal, poslouchat dunění brejlí Litickym tunelem :-)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 22:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Tak zrovna takhle sem to nemyslel ale myslim si že by jste člověk jako vy k tomuto průzkumu kde tyto čísla zajisé v některých dnech jsou dospěl, proto jsem se ptal jestli o tom něco nevíte. Díky za optání ikdyž výsledek dopadne jakoliv, k tomu plagiátorství jsem také dospěl aby v průzkumu s průzkumníky jezdila nezávislá osoba, čili rozhodně ne já. Nechci tady rozhodně říkat že jeden průzkum hovoří za vše.
Stačí vám vysvětlení situace, a to v situaci kdy jsem dal hlavu na špalek??
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3312
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 22:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Otázka taky je, jestli by nasazení klasik bylo vlastně pro cestující na Kladně přínos."

Klasika při jízdě nedrkotá jako šukafon a jeho pohrobci. Vozy á la 054, nasazené v potřebném počtu na frekventované vlaky, by určitě byly přínosem.

"s tím brýlovcem budu muset jezdit asi i tehdy, když mi stačí sólo 814"

To nemělo být nutné. Dopoledne ani večer nejezdí všechny soupravy. Kdyby se v GVD udělaly potřebné úpravy u pár vlaků a oběhy udělaly zgruntu nové, tak by se mohlo podařit nasazení klasik víceméně jen do špiček. (Třeba by se tím konečně podařilo odehnat do pryč ty děsné 714+021+021+021 ....)
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 22:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba by se tím konečně podařilo odehnat do pryč ty děsné 714+021+021+021 ....

Ovšem na odpoledním Sp Praha Mas.-Louny přišla tato souprava po několika letech s 742+3xBtn ke slovu http://www.zelpage.cz/razeni/10/vlaky/cd-1710
Umbrtka - Šedesátiny
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 23:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Já myslel zklasikovat ty (alespoň ranní) posilové vlaky. 854 do Rakovníka jsou pro cestující i provozně celkem OK. Obraty na TGM (jsou-li aktuální u posil) mohou být řešeny buď 1 lokomotivou v systému navíc, nebo 954/961.

Kde vzít soupravy... no tak pokud byl zamítnut můj nápad na potlučení E/S + 3 vozy kde nikdo nežije (což pravda se z Prahy dost blbě ovlivňuje, holt "výhoda" regionalizace dopravy), pak navrhuji obrátit pozornost k segmentu Nadvlaků. Jestliže takový Mnichov odjíždí až v 9, nebo třeba Varšava v 10, a jsou na ONJ od večera (tedy aspoň myslím že to tak je), tak to jsou klidně 3 soupravy klasik. A Bmz přínosem pro cestující z Kladna bude zcela nepochybně. Jen by bylo třeba zlomit dogma, že to nejde...

Tedy přiznávám že nevím, jestli není na 120 či 093 zákaz topení či jízdy "m" vozů. A pokud by se skutečně mělo začít s nějakou Pomalodráhou, tak už to samozřejmě nemá cenu. Ale kdyby měl přijít zase nějaký dlouhodobý odklad, tak už se to fakt musí řešit. Vždyť je to s velkým náskokem nejzajímavější trasa v ČR.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 05:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Tak tak, ono využití těch dvou 854 je tam poměrně velké a vytvářejí dojem, že je jich mnoho. Na každém rychlíku do Rakovníka jsou....
Jo, na 036. Je ale pravda, že snad během 2 let odtamtud zmizí.

074: Neřekl bych, že bych to teď chápal nějak víc

TZ a ostatní: Jo, zklasikovat 714 proč ne, i když aby to mělo efekt, muselo by se vše trošku proházet, protože nejoblíbenější vlaky rozhodně nejsou ty se 714 a 021 (s výjimkou 1881).
Sv Masna - hl.n., to se bude v ranní špičce dobře protahovat....
Problém pomalodráhy je v tom, že ji furt někdo chce mesiášsky předělávat, vyrábějí se metry a metry nových dokumentací, pořádají se desítky a stovky jednání, pořád se o tom pindá a žvaní, ale skutek utek. Pamatuju si, jak jsme byli zrazováni od nasazení nového provozního konceptu se slovy "vy jste úplně blbí, vždyť za rok se začne kopat rychlodráha, proč tam teď měnit na 1 rok provozní koncept".... A tak se stále čeká a čeká, pořád se říká, jak za rok či dva se začne ... a stále nic a nic. Takže vlastně všechno "nemá cenu". Byť je to potenciálem velmi zajímavá trasa (nejzajímavější v ČR rozhodně zdaleka ne!).
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3839
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 06:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Stačí vám vysvětlení situace, a to v situaci kdy jsem dal hlavu na špalek??

Ale hlavu jste podle dřívějšího vyjádření (Ne fakt jak to bude výrazně vůči mě (ne 2+-) končím jako 074 i jako anonym) nedal, protože podle této věty dáte sbohem akorát nicku 074 a anonym, ale nic Vám nebrání se vrátit pod jiným nickem. Takže to zase bude jen chvilkové, než budete odhalem po jinou skrývačkou.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 07:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD rýchlosť na 074:
Výpis z meracieho vozu som síce nevidel, ale videl som vlaky jazdiť rýchlejšie aj po horších tratiach. Podľa mňa by to 60 zvládlo. Tiež tipujem problém skor v priecestiach.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 07:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Problémy s ranní špičkou na severu ŽUP podle mě nejsou tak tragické, aby neprojely 3 Sv. V podstatě jde akorát o pražské zhlaví Libně (při úvrati zde), a to aby ty posily uměly vjet na koleje 3/4 TGM nebo být vysunuty přes St.4. Jak trať TGM-Libeň tak trať Libeň - PHL je v pohodě. Jo bez NS by to bylo jiný kafe (i když to by zase existovala Hrabovka).

Nejsilnější relace v ČR to je, ale myšleno z hlediska celkových proudů. Podle sčítání 2001 asi 9 tisíc lidí denně, druhá pak byla Havířov - Orlová s nějakými 5000 a pak teprve něco dalšího. Jistě, dnes z toho vlakem zase tolik lidí nejede, ale jezdilo by. Pokud jde o "mesiášské předělávání" - já se tomu zas až tak nedivím. Vzhledem k tomu, o jak nechutně předraženou věc jde, se nedá čekat že by to prošlo hladce. Mě spíš rozčiluje, že se minimálně od roku cca 2000 nebo kdy se to naplno projevili "metrochcáci" se nikdo neodhodlal říct: jasně, tak tady se vyplatí TSO a SZZ i na těch pár let. Kladno by umělo jet 30+30 min. už léta "učesaně" a tolik by to nemlátilo, a celá debata by byla o doplnění letištní linky. Takhle Kladno paradoxně doplácí na to, že by mohlo být "popostrčeno" tím letištěm.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 08:22:35    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Můžeš být klidný, během dvou let se na trati 120 nezačne stavět zcela jistě. Kdyby nic jiného, tak:
- P1 s modernizací nesouhlasí z principu (protože znamená zachování Mas. n.), P7 vymáhá zatunelování povrchového zbytku trasy (tj. ve Stromovce, to znamená nová EIA pro Bubny - Dejvice)
- Rada stále neprojednala výjimku ze stavební uzávěry nadřazeného komunikačního systému
- EIA na Ruzyně - Kladno je stále zablokovaná požadavkem na posouzení společných účinků Letiště, R6 a tratě v Hostivici. Přitom spory o letištní dráhu (živené i vlastníkem Vodochod nebo Suchdolem) mohou trvat ještě roky
- v době podpisu "deklarace" se dal projekt politicky prodávat s ohledem na modré zabarvení všech zúčastněných (MD, P, StČ). To dnes není
- stavba není a nikdy nebyla finančně kryta. Spočti si drážní investice v Praze za posledních dvacet let - a hruba totéž sem poplyne v příštím dvacetiletí
- není jasné investorství doprovodných zařízení typu P+R a BUS na Dlouhé Míli

TZ
Na částech 120 elektricky topit nelze.
I pro stávající provoz platí hlukové limity, byť vyšší.
Racionalizačky (SZZ) mají návratnost na hranici oněch maximálních 12 let, tady by to bylo podobné. TSO se nemůže vyplatit už z principu. Přitom nikdo nepřizná, že se nezačne stavět ani v dalších dvanácti letech...
Měl bys nějaký příklad fungujícího provozu na trati s 15 min. intervalem, s křižováním všude (výhybny á 7 min., žádné dvoukolejné vložky), bez záloh v jízdních dobách (Pavlov!), na silně zastaralé infrastruktuře?

Peva 1116
Kdyby písecké R měly řidičák, asi by mohl R1241 až na hlavní. Obraty v ČB jsou sice 21 minut, nicméně možnost vypustit objíždění ve skupině kolem 00 bych považoval za přínos. tím netvrdím, že tam mají jít 854+954...
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 08:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- nu, odtamaď zmizej, a využijou se na ještě horší trati, jak se dá předpokládat..To bychtělo na ty oběhy dosadit někoho, kdo tomu opravdu rozumí, tím vlakem jezdí, a tyhle hádanice, luštěnice by odpadly..
Podobně je to i na R Kolín-Rumburk. Tam taky jezdí stabilně 854+954, či 854+054.. Jasě, nejde to srovnávat, ale myslel sem, že pokud to jde na jedý trati, mít relativně pravidelej oběh stejých vozidel, mohlo by to jít i jinde..
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 09:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad KAF: On R 1241 v 7:2X obávám se nemá spíš už kam přijet (holt máme širší perony v hale a -1 kolej s hranou...)

Ad Karlshaus: Když jediná mezilehlá stanice na trati 074 (kde se mohou minout 2 vlaky) je Brandýs, jízdní doba Bra - Nera je 26 minut a na na celé 074 tak mohou v jednu chvíli jet 2 vozidla (idiotské nápady typu "sežeňte si na 5 spojů jedním směrem za sebou 5 vozidel a pět řidičů, která/kteří se pak budou půl dne válet jen proto, že já považuju takt za nesmysl" si nechte od cesty) tak tedy není mnoho možností, jak by mohl vypadat JŘ na 074...

A pokud jede v úseku Brandýs - Neratovice ráno vlak v7 z Brandýsa s příjezdem do Neratovic v 7:28, pak nemůže jet zároveň v 7 z Nera vlak do Brandýsa na půl osmou, protože by se tyto dva spoje akorát srazily na poli u Kostelce, to byste při Vaší inteligenci snad pochopit mohl...
PEVA
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3400
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On R 1241 v 7:2X obávám se nemá spíš už kam přijet (holt máme širší perony v hale a -1 kolej s hranou...)

Vážně? A proč tam mohl jezdit, dokud měl příjezd v 7:20?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:23:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tratovak" = 312:
V úseku Brandýs nad Labem - Neratovice je povolena největší traťová rychlost 60 km/h už dávno = po nějaké menší opravě realizované asi v polovině 80. let 20. století (mám k dispozici m.j. například jedny z prvních "elektronických" tabulek "Dodatku" z roku 1999, vývoj situace si ovšem pamatuji i osobně, protože jsem byl jedním z jeho přímých účastníků): do té doby byla sice v tomto úseku trať "stavebně" upravena pro rychlost 55 km/h, ale formálně tam byla NTV pouze 40 km/h. O zvýšení NTV a zároveň faktické traťové rychlosti v 1. fázi aspoň mezi hřbitovem v Toušeni a vjezdovým návěstidlem žst. Čelákovice (v rámci úspor pochopitelně s omezeními v obloucích a na přejezdech v Čelákovicích) jsme se marně snažili asi 10 let ve stejné době (= 80. léta 20. století): "neprůstřelná" tehdy byla TD Nymburk, i když po praktické stránce zvýšení NTV tenkrát v podstatě nic nebránilo (trať je většinou v přímé, svršek byl v dobrém stavu a polní "nechráněné" přejezdy přehledné), jen bylo místy (především v Čelákovicích na souběhu s vlečkou) vhodné odstranit nějaké ty náletové křoviny, případně někde i valy hlíny z okolí přejezdů (pro zvýšení bezpečnosti provozu).
Po změně politické situace dostaly prioritu "modernizace koridorů", lokálky jako "úpadková záležitost" přestaly kohokoli zajímat, a na většině z nich frekvence posléze klesla natolik, že dnes je jejich "revitalizace" už spíše "pasé" ...
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možno to vidím moc jednoducho, ale ja by som posunul počítače náprav, zvýšil prevýšenia a za prvým čelákovickým oblúkom by som dal 60. Ani by to TSO nepotrebovalo... Prečo sa tak doteraz nestalo je pre mňa záhadou, kor ak o to bola snaha už pred 25 rokmi...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:57:15    Odkaz na tento příspěvek  

Pro "-aa-":
Náhodou, TZ již měl několik střetů s realitou, které poněkud přibrzdily jeho nadšení. Ještě pár nárazů přijde a pak s ním budeš spokojen
Tomu snad nemůžete věřit ani sám - pokud TZ nebude izolován fyzicky, nejlépe s použitím svěrací kazajky a roubíku, bude řádit pořád ...
Podjíždění mašin - to je ta nejdražší srandička, které se můžeme dopustit. Mašina navíc, člověk navíc a neustále jeden stroj prostoj.
Takto bych to rozhodně negeneralizoval - znamenalo by to ovšem jednotný provoz stejných souprav intervalu nejvýše cca půl hodiny (lépe ještě méně) v delším časovém období: pak by ty "prostoje" lokomotivních náležitostí tvořily maximálně cca 3/4 hodiny, a to zase není až tak příliš drasticky mnoho, zejména pokud to by bylo možno třeba "kompenzovat" někde jinde (navíc takový kratší "odpočinek" během směny jednou za delší dobu strojům ani lidem určitě neuškodí) - o tom, jaký a zda vůbec nějaký smysl by to mělo v případě "buštěhradky", ani o tom, o kolik by to bylo nákladnější proti současnému stavu oplývajícímu různými kombinacemi s "posilovými" náležitostmi, ovšem nehodlám spekulovat: kromě toho, že považuji za chybu, že "rychlíky" nezastavují ve Veleslavíně, bych proti současnému jízdnímu řádu pro úsek Praha - Kladno snad žádné zaznamenáníhodné výhrady zatím ani neměl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7480
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 11:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastně tu máme velmi dobrý pokus v praxi: Bude někdo vědět jak 021 vyhnaly cestující z Luny (kde byly 053)? Já myslím že nijak. Že Luna bude právě příkladem toho, že kecy o 021 jsou jen kecy. No a pak bychom mohli začít odbourávat i další mýty.
Peva: Tak z těch 842 z 200 mám podle vašich údajů (děkuji za zpřesnění) tedy dvě vratné soupravy (jednu třeba s 714) které nahradí 4-6 regionov (dvě soupravy po dvou až třech, jak běžně jezdí...OK, po dvou abyste mě nekamenovali). Tři reginy půjdou na 200, a máme čistý výzisk jedné reginy pro 074. Výrazně se zvýší kvalita provozu na 3 tratích. Reginy na os. do Kladna tedy vezmu na milost. Na courácích můžou zůstat.
Reginy na 200 nic nerozhodí, to jsou jen pověsti.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 11:22:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tratovak" = 313:
Doložit Vám ty tehdejší "aktivity" písemnostmi nemohu, protože už asi neexistují, současný technický stav trati momentálně neznám (už jsem tam nejel možná rok), a nemám ani k dispozici "traťovácký grafikon" toho úseku (tehdejší ani aktuální), takže k současným podmínkám nemohu zaujmout kvalifikované stanovisko, ale tvrdím, že tenkrát zvýšení NTR i skutečné TR aspoň mezi Čelákovicemi a toušeňským hřbitovem možné bylo, a to i bez nutnosti budovat (už tehdy nákladná) přejezdová výstražná zařízení - bránila se tomu tehdy ovšem hlavně (a vlastně skoro výhradně) TD Nymburk, a protože od té doby "bojovníci" za vyšší rychlost dílem odešli do jiných pozic, dílem vymřeli, tak v těch pokusech asi už nikdo dál ani nepokračoval. Možná, že kdyby to teď někdo zkusil zase znovu a našel vhodné místo k "podechcávání", časem by se ta stará bariéra rozpadla a dávného cíle by se nakonec podařilo dosáhnout ...
A propos: neznám návrh rekonstrukce žst. Čelákovice, ale jsem přesvědčen, že nikoho nenapadlo, aby do projektu prosadil posunutí předvěsti vjezdového návěstidla od Toušeně na vzdálenost 700 metrů před vjezdové návěstidlo, takže zábrzdná vzdálenost 400 metrů bude na lokálce bude zafixována na dalších 50 let - přitom by v těch polích "šukafóny" klidně mohly jezdit i třeba osmdesátkou a náklady na ten posun by v celkové ceně té rekonstrukce činily jen "pár šupů" navíc ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3316
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 11:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"na odpoledním Sp Praha Mas.-Louny přišla tato souprava po několika letech s 742+3xBtn ke slovu"

Myslel jsem, že 714+4x021 jezdí i na ranní Luně. 742+3xBtn jezdila na obou Lunách.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 12:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Klid lidé dojíždějící z Neratovic mají v Brnadýse povolenou ve škole 10min. benevolenci.

Pražan: JJ šlo by to, ale to by jste nejdřív musel přesvědčit lidi s SŽDC a hlavně 60 při reko by mohla být v rovných úsecích až do Kralovic.

Tratovak: Vyjímečně jsme se shodli
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 12:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono niekedy naozaj nie je problém v konštrukcii kolaje. Je to síce O.T., ale predsa: Keď sa koli výstavbe dialnice robila pri Bytči (trať 120 ŽSR) preložka - trať sa narovnala, tak i tak tam ostal povodný rýchlostník (tuším 95) hoci by to znieslo snáď aj 160. Vraj preto, lebo neni toho boha, čo by ten údaj zmenil v tabulkách traťových pomerov...
Možno je to aj prípad 074 - aj keby to technicky nebol problém, kto by to vyadministroval
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 12:47:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Tratovak" = 314:
Můžete mi věřit, že před těmi více než 20 roky to nebyl problém ve "vyadministrování" - především "vyadministrování" tenkrát v podstatě vyřešilo úsek do Neratovic (kde úpravy TR z 55 km/h na 60 km/h byly více-méně "papírové"), ale ten úsek do Čelákovic byl "neprůstřelný": co tomu tehdy skutečně (a ne jen "na oko") bránilo, na to jsem nikdy nepřišel - samozřejmě máte pravdu v tom, že "administrativa" mnohdy trvá příliš a zbytečně dlouho, ale v tomto případě pouhá "administrativa" pravou příčinou určitě nebyla.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 13:34:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "074" = 57:
Jste na můj vkus přílišný entuziasta: netuším, co si představujete pod slovy "při reko", ale od toušeňského hřbitova až po zastávku Brandýs nad Labem-Zápská jsou hlavní problémem omezujícím rychlost "nechráněné" přejezdy (= zabezpečené pouze výstražnými kříži - asi by se dokonce hodilo dát slovo "zabezpečené" do uvozovek, především pokud jde o ty v Toušeni ...), takže bez výrazného zvýšení stupně jejich zabezpečení je zvyšování TR v tomto úseku v podstatě k ničemu. Kromě toho by byla vhodná i úprava směrového řešení v Toušeni = odstranění protisměrných oblouků přeložením traťové koleje do míst, kudy vede vlečka do panelárny (či co tam teď je), a to by asi byla další dost podstatná (a ne právě levná) komplikace. Ani zvýšení NTR na 60 km/h přitom nepřinese takovou úsporu jízdních dob, aby bylo možno zavést v tomto úseku půlhodinový interval - to by bylo realizovatelné jen v případě obnovení dopravny Toušeň jako křižovací stanice a nasazení dvou samostaně jezdících vlakových náležitostí, ale v tom případě zase není třeba kvůli kapacitě trati zvyšovat NTR. Když to tedy vše shrnu, nezbývá než s lítostí konstatovat, že by taková modernizace byla tak drahá, že tak velké potřebné prostředky do ní nikdo nevloží - leda by se snad objevil výsostný a preferenční zájem právě na zvýšení stupně zabezpečení přejezdů: obávám se ovšem, že v tom případě by spíše došlo k zastavení osobní dopravy a její náhradě NAD, protože by to jistě vyšlo jako levnější.
Bez ohledu na to, když tak vychvalujete brandýsské městské potentáty, můžete ovšem zkusit cestou orgánů města tlačit na příslušné složky SŽDC, aby se možnostmi zvýšení TR na čelákovickém úseku lokálky zkusily aspoň teoreticky zabývat: je sice pravda, že by to mělo být v zájmu především odboru dopravy Stč. kraje a ROPIDu (a jejich synergické tlaky by navíc určitě byly účinnější), protože však pozitivní iniciativu, projevenou ve vzájemném porozumění a shodě těchto dvou institucí, nelze očekávat (a to nejen v tomto případě), stojí za pokus hledat potenciálního iniciátora aspoň u správy města Brandýsa nad Labem - třeba by pak kraj i ROPID nakonec nějakou (byť asi stejně spíše jen "morální") podporu přidaly také ...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 14:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se zeptám jinak: Je reálné při traťových 60 km/hod při 5 zastaveních stihnout vzdálenost 8 km za cca 11 minut? Já bych si troufl říct, že nikoliv. Já to odhaduju alespoň na 13 minut (8 minut jízdy + 1 na zastavení, výměnu cestujících, rozjezd na každé zastávce). Při drobné mimořádnosti by to mohlo znamenat zpoždění po celý zbytek dne.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 14:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Tak něco z odklonů přes dnešní Starou Boleslav.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 15:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Tak tady nějaká dokumentace z Brandýsa

Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 15:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Při reko, prostě rekonstrukce snad by alespoň k zabezpečení přejezdů mohlo dojít ne?? To by zase smrtelná investice nebyla
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 15:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak semse koukal to ec je vindobona, no ikdyž ne moc kvalitní ale za to historická fotečka
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:09:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Orky" = 2589:
Reálné to samozřejmě není (proto jsem ostatně psal, že k půlhodinovému intervalu by to stejně nepomohlo), ale ve věci zvýšení TR ze 40 na 60 km/h šlo především o to, že by jízda byla "svižnější" a ve srovnání s autobusem souběžně jedoucím rychlostí 70 km/h by vlak nevypadal tak tristně, ale vlastně i o spotřebu PH, protože "šukafóny" údajně okolo rychlosti 40 km/h řadí na poslední stupeň, a tak trvalá jízda touto rychlostí nebývá ekonomická - tak to aspoň tvrdili strojvedoucí, a asi mají pravdu, protože po rozjezdu na rychlost 60 km/h lze třeba také hospodárně dojet dále i výběhem (já nejsem ani strojvedoucí, ani dynamik konstruující jízdní doby).
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:17:01    Odkaz na tento příspěvek  

Sice to sem až tak úplně nepatří, ale až zase někdo bude někde adorovat uvažovanou elektrizaci železnorudské nebo chválit (ne)smysluplnost nedávno dokončené elektrizace trati České Budějovice - České Velenice, bylo by s odkazem na dnešní nehodu v Lovosicích vhodné se vždy zeptat, jestli by nebyla podstatně užitečnější než zmíněné hovadiny elektrizace trati Praha - Všetaty (a to ihned a klidně zatím i jen ve stávající stopě) ...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Pokud víde reko 231 s tr rychlostí 140, tak bych já preferoval v Lysí triangl.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 19:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já preferoval v Lysí triangl.

Asi takhle Anonyme, povazuju te za jednoho z nejprudernejsich prispevatelu na tomto foru. Mas problemy s cestinou, stale omilas ty same veci, zadnou novou myslenku nebo poznatek od tebe uz davno necekam. Uz jsem to sem chtel napsat asi pred pulrokem, pisu az ted.
Povazoval bych za prinosne, kdyby jsi na Krep prestal prispivat.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 19:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokálka na 074 je v úseku BnL-Čel. i tak rychlejší než bus 405. Šukafon má JD 17min. (xx:04-xx:21), kdežto bus 405 má JD 22min. (xx:30-xx:52, bráno z Bnl od nádraží do Čelákovic). U busu vynechávám spoje zajíždějící do Kovohutí. Tam je ta celková JD ještě o něco delší. Zajímavé je, že i bus 405 jezdí víceméně v taktu... (Spoje s odjezdem v 6:20,13:20 a 13:45 budiž výjimkou). Bus 405 tak přijíždí do Čel. na náměstí např. v 7:50, což školáci určitě vítají... (Na druhou stranu nevím, jestli vyučování začíná přesně v 8, takže jsou možná ty tři tečky zbytečné).