K-report
 

Archiv do 1. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » MHD v Jihlavě » Archiv do 1. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 19:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímal jsem se o to, který dotyčný řidič to byl, dozvěděl jsem se zajímavého výsledku. Řidiče znám osobně, je to pohodář a až velký vtipálek. Toto bych do něho nikdy neřekl. Žádal jsem fotku vozu, který fotil Zdenda999 a vůbec jsem nepoznal, o koho se jedná.

Dnes jízda s 55 - stále je tam nevyřešený problém, jaklo byl tak před rokem na 50, 52 atp. Když se dá předvolba, otevřou se dveře, stále tam je na BUSE zastávka, na které nastupuji. Až se začnou zavírat a pokuď se dá urychlení, tak teprv to zahlásí zastávky a ihned následující.
Takže každý kdo jede na jízdenku/ELP vlastně nastupuje o jednu zastávku dříve. Pokuď si teda nečipne až po zavření, což dělá málo kdo.

Dnes v 17:20 přijelo modré auto ME a vrtali se s notebookem v orchestrionu.

Tahač z Pardubic funguje, dnes odtahoval 52 z B (nahrazeno 76). Reklama na služby DP Pardubice již není, je překrytá žlutou barvou (samoždřejmě úplně odlišný odstín od barvy vozu )

Kojak14: když už jsem tady zmiňoval tu 55, proč jste tam měli nad kabinou napsané ''55 LV''?

Ještě stále se najdou nětreří jedinci, kteří vůbec nezaregistrovali, že máme nový odbavovací systém a jezdí stále na zelené uzké jízdenky.

Marek Řezáč: A dyť když vždycky zatahuješ, máš to prázdný a máš pokoj.

(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 19:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák62: 55, římskými číslicemi LV. Toť vše.
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 20:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je tak nepochopitelné, že Jihlava nepotřebuje cíl "Náhradní spoj"? K čemu? Pokud nechápete, tak si na to vemte dovolenou, třeba na to přijdete.
Já už nevím, jak to vysvětlit, aby to každý blbec pochopil.
55: U tlačítek je napsáno: "NEPOUŽÍVAT PŘEDVOLBU", já osobně, kdybych to tam viděl, tak bych ji nepoužíval, ale někteří řidiči jsou opravdu pitomci a myslí si, že vědí všechno nejlíp.
Já se tady nebavím o tom, co tam má být při zátahu (jízda bez cestujících), ale o jízdách s cestujícími, tak proč:
"Marek Řezáč: A dyť když vždycky zatahuješ, máš to prázdný a máš pokoj"
To jste opravdu tak blbí?
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 20:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezismarja,kde je psano, ze jsem povinen cumet do nastenek.Jestli mam plnit nejake povinnosti,tak pisemne proti podpisu.To,ze si kazdy praci zjednodusuje a misto skoleni,ci schuze to radsi vyvesi na nastenku je snad mozne jen v DP Jihlava.Proskoleni jsme byly u p.Davida proti podpisu,manuly nam take rozdal dispecer proti podpisu.Jestli se meni pravidla hry behem zapasu,tak je to nefer.To je jako kdyz prijdu na odpoledni a misto tr21 mam pripravenu tr24,ve ktere jsem nikdy nesedel.Reknu dispecerovi,ze jsem nebyl na tr24 zaskolen,na to mi odpovi,ze mi to nejaky sofer ukaze a po par minutach,nez vyjedu ze dvora tak nezapomene dotycny dispecer bezet s papirem at mu podepisu,ze jsem byl radne proskolen.To tam taky muze uklizecka napsat,ze si mame po sichte vytrit podlahu,tak to bude kazdy sofer plnit do puntiku?Jedna nastenka je na chodbe u schodu, dalsi u jidelny,neco na nastence u rozpisu sluzeb, neco na dverich u satny, nebo v satne na skrinich,vzdyt je to tam olepeny, jak v cirkusu.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 20:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja nestacim zirat, jak nas maji nekteri inteligenti za blbce,ci pitomce.55 jsem mel nedavno a nic tam nebylo napsano.Na to jsem prisel ihned po vystridani ze jsem zmacknul predvolbu a lidi kriceli,proc jim neotevru.Kdyz dilensti u vsech tr21 zablokovali jizdu s otevrenymi dvermi, nikomu to neoznamili,pak soferi meli bobky, protoze jim v kopci vozy couvaly.Do prdele at ty vozy funguji tak, jak vyjely z fabrik.Kazdy vuz ma po urcite dobe nejake odlisnosti,protoze kdyz si nekdo nevi rady s problemem, tak radsi neco odpoji, ci vyradi z cinnosti.Nedavno nejaky inteligent napsal na nastenku, ze se maji otevirat v zastavkach vsechny dvere.Pokud si pamatuji, tak pred par lety nam na nastence porouceli, ze jsme povinni otevirat dvere pouze na predvolbu.Tak jak je mozne ,ze 55 jezdi na manual.Opet neco ME zmrsila,ale blbci jsou pouze ridici ?
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54:Na někoho se to hodit musí,ne?Přece páni z ME¨jsou "Páni Neomylní" a když se holt posere software může za to řidič.Běžná praxe v poslední době
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:33:37    Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: No já nestačím zírat. Už nějakých 10 se tu praktikuje poptávkové otevírání dveří, což je velice rozumná věc. Jednak se v zimě vůz tolik nevětrá a jednak to šetří pohony dveří.
Ale protože je pro Vás a Mikroelektroniku jednoduší napsat "NEPOUŽÍVAT PŘEDVOLBU", než ten problém vyřešit, tak používání poptávkového otevírání dveří zase DPMJ zruší. Hold pokrok nezastavíš. Už Jihlava zrušila přestupný tarif. Co bude následovat příště?
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 21:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U 55 je vyřazena předvolba a víte proč?
Jednou jsem přišel do 55 a jen tak ze zvědavosti jsem vyzkoušel předvolbu, zmáčkl jsem tlačítko pro výstup u prostředních dveřích a zmáčkl předvolbu a ejhle, prostřední dveře se otevřely. Zmáčkl jsem opět předvolbu a prostřední dveře se zavřely, čekám 6s, ono nic, čekám dalších 10s a zase nic, hádejte, co se mělo ozvat a ukázat na BS100 a na TR, napovím: příští zastávka. Co z toho plyne? No přece, že cestujícím to špatně značilo jízdenky, EP a řidič prodával špatné jízdenky. A to vše asi 10 dní. Ani jednoho blbého řidiče nenapadlo napsat do výkazu, že předvolba neposouvá zastávky. Co myslíte, že udělám já, když to v DP neumí nikdo spravit a není to věc ME? Předpokládáte správně: Vypnu předvolbu a nechám napsat cedulku "Nepoužívat předvolbu", kterou nejspíše nějaký blbec odlepil.
Druhá možnost byla: odstavit vůz, protože pro odbavování byl nepojízdný.
Teď nevím, co si má inteligentní člověk myslet o řidičích.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 22:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli mam plnit nejake povinnosti,tak pisemne proti podpisu.To,ze si kazdy praci zjednodusuje a misto skoleni,ci schuze to radsi vyvesi na nastenku je snad mozne jen v DP Jihlava

Ano, u nás se podepisuje kde co. Ale není to nic jiného než alibismus. Za nějakou dobu zapomeneš co jsi podepsal a při maléru se začneš bránit. Pak ti jen ukážou "tady jsi to pedepsal" a jakej jsi byl.

Samozřejmě jsem pro seznámení s novinkami (hlavně s novou technikou - vozidla, informační systém...), ale kromě podpisu je dle mého názoru potřeba dát informaci na místo, kde ji budu potřebovat. Já mám např. průkaz odborné způsobilosti k řízení hnacích vozidel na dráze trolejbusové a zácvik na vozech 9Tr, 14Tr, 21Tr, 24Tr a 28Tr. Nejezdím pravidelně a pokud dostanu trolejbus jehož typové označení začíná "2", tak jsem vždy rád, když ve voze najdu stručný návod jak trolejbus uvést v život. Ne že bych na to nakonec nepřišel, ale takhle je to jistě bezpečnější. Co by bylo platné, když mi odpovědný pracovník ukáže, že "tady jsi to podepsal" a na voze vznikla zbytečná škoda. A to samé je s OIS - pokud mám ve voze návod, tak vůbec nevymýšlím kraviny, ale rovnou si to přečtu. Ve městě, odkud pochází tahač na trolejbusy, mají ve voze i seznam cílů, které lze na panely zadat v případě jízdy mimo plánovaný jízdní řád a na každém vozovém jízdním řádu je i správné číslo služby pro "palubák". Vůbec si nemusím pamatovat co číselný tvar "XXYYZ" znamená.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 22:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejak je tady od Depemeje preblbcovano.Nevim, jake ma vzdelani,ale jeste neznamena,ze pokud jsem ustanoven spravcem informacni site a mam znalosti prace na PC jako prumerny 18 lety chlapec, nemohu se vyjadrovat o svych spolupracovnicich, jenom ze vykonavaji praci ridice DP,s nadrazenou aroganci.Nekteri ridici maji pred jmeny titul ing.jako reditel,ci namestek a nedavaji sve vzdelani najevo podobnym zpusobem.Ale to uz je v inteligenci, jak se kdo chova k druhemu.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 25. května 2010 - 23:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tak a teď díky Vám tam nebude ani ten náhradní spoj, proč to se sakra píšete, takhle smaže vše a budete mít po prdeli..za to teda díky jako...příště už sem nic takového nepište, je to tam, ať je...za chvíli tam nebude co dávat...vy jste pito.."
Na toto jsem hlavně reagoval a to nepsal žádný ing. Já jsem byl až druhý. Já jsem nikdy neřekl, že všichni řidiči jsou blbci, ale někteří se tam opravdu najdou.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 14:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Ať mám o někom jakékoli mínění zachovám si dekorum a nebudu ho veřejně nazývat blbcem nebo pitomcem. Já bych jich také dokázal pár vyjmenovat. Stačilo by se jen projít po budově DP mezi 06.00 a 14.00
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 26. května 2010 - 15:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stacilo napsat,ze na 55 jezdi lajdaci 10 dni se zavadou, ne hned ze jsou ridici blbci.Depemeje je dobry chlap,ale obcas ty jeho ulety o blbcich neberu ,tak jako bonmoty vedouciho dopravy.Je nesmysl psat na nastenky ze jsou ridici blbci vseobecne.Pokud si nekdo neplni sve povinnosti,tak at se to resi s konkretni osobou.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 15:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: dobrý no

''U 55 je vyřazena předvolba a víte proč? '' Byla, už není. Parťáci, co s tím jezdí tak o tom ví, ale když příjde něco cizí, tak nemá šanci. Ano, předvolba byla zalepená a vypojená, proto to Frantovi54 nefungovalo. Nyní je zapojená, přece se řidiči nebudou omezovat. A kde je zase zakopanej pes, když se to u 52 spravilo? Na něco ta předvolba je, tak se bude používat.

''řidič prodával špatné jízdenky''. Stejně hodně lidí chodí za řidičem, až se zavřou dveře nebo na následující zastávce. Když se zavřou dveře u Solarisu, příjde paní, chce jízdenku, tak dám předvolbu. Je mi stejně prd platný, protože dokuď se neotevřou dveře, je to jako prostě kdybych jel. A přece kvůli jedné jízdence nebudu otevírat opět všechny dveře. Proč doplňkový prodej nelze udělat tak stejně jako na validátorech? Př.:
- Nastoupím na Horním Kosově. Zavřou se dveře, cvaknu si jízdenku. Na jízdence se zobrazí vytíštěná zastávka HK (či jak je to zkráceno).
- Nastoupím na Horním Kosově. Zavřou se dveře, jdu za řidičem. Na jízdence se zobrazí vytištěná zastávka S.K.Neumanna. Proč by to nešlo udělat jak u bodu č.1?

''Cíl "Náhradní spoj" při nejbližší příležitosti vymažu. V tom případě by šlo aji Svatební jízda, vozovna, AKI ELECTRONIC apod. Když to přece musí ten cíl být ke kontrétní lince.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 16:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samotnej cíl náhradní spoj je do MHD naprd. Co mi řekne C Náhradní spoj. Pokud ho už užít, tak ve druhém řádku.
Spíše bych ocenil dvojřádkové označní linky např. Výluka 12. Když pojede vůz jenom část trasy při mimořádnostech.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 16:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: To je marný, nikdo to tam cvakat ručně nebude, protom by zas byl problém s OS, známe.

Jihlavske listy:
Pokutovaní jsou v šoku: dluh za černou jízdu narostl devětkrát
Rychlý nárůst penále za pokutu za jízdu načerno se nelíbí dotčeným. Dopravní podnik se brání: vše bylo v pořádku.

Na dvě jízdy načerno v jihlavské MHD v červnu 2009 bude studentka Aneta Pařilová asi dlouho vzpomínat. Požadovaných 500 korun tehdy neuhradila, ani do 15 dnů pokutu nezaplatila, až pohledávku přebrala cizí firma. Té teď musí zaplatit celkem 18 tisíc korun.

Zatímco dopravní podnik říká, že jde o běžný postup, matku Anety tento přístup zaráží. Podle ní nepřišla po dceřině prohřešku upomínka, až v únoru dostali dopis od dopravního podniku o postoupení pohledávky firmě M.B.A. Finance.

„Hned jsme tam volali, ale už nám řekli, že uběhla lhůta pro vyzvednutí dopisu a musíme zaplatit 9 200 za každou pohledávku. Ještě ten den podala M.B.A návrh na platební rozkaz," dodává paní Pařilová, která stejně jako její dcera v Jihlavě nebydlí.

Podala odpor k soudu a ten nakonec rozhodl, že za jednu černou jízdu má být zaplaceno 9141 Kč - firma si připočítala výlohy.

„V přepravních podmínkách na webu dopravního podniku není psáno, že se pohledávka předává dál," dodává matka Anety. Ředitel podniku Josef Vilím ale zdůrazňuje, že vše má jasná pravidla. „Koho chytí revizor, obdrží zelený záznam o kontrole, a z něj vyplývá přesný postup. Je na něm vypsáno, co bude následovat po nezaplacení pokuty," uvádí ředitel Vilím s tím, že někteří, zejména mladí, tento záznam zahodí. To byl zřejmě i případ Anety.

Pokud černý pasažér nezaplatí 500 Kč na místě, může do 15 dnů v sídle podniku uhradit 600 Kč, jinak pokuta naroste na 1000 Kč.

Dále však podnik pohledávky nevymáhá, ale prodává je specializované firmě, což Pařilová kritizuje. Diví se, kdo firmu vybral a že o této skutečnosti není dotyčný cestující informován.

„Ve chvíli, kdy je pohledávka prodána, je cestující o této skutečnosti informován a má stále ještě možnost zaplatit tuto pohledávku ve výši asi 3 000 Kč," dodává Vilím. Paní Pařilová se přesto domnívá, že podnik měl nejprve hrozbu předání pohledávky poslat jim domů. Tvrdí, že tento názor zastává i její právnička.

„Ano, dcera udělala chybu a zaslouží si trest. Ale tímto krokem by byl dluh o 8129 Kč menší, protože jsme pokutu zaplatit chtěli," dodává.

Jak Pařilová, tak i ředitel Vilím se shodují, že se nechtějí napadat, ale chtějí tímto případem varovat cestující, kteří včas nezaplatí pokutu.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 20:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

55 budu muset zítra nechat stáhnout z linky a zkontrolovat předvolbu, pokud nebude posouvat zastávky, nechám odstavit, když řidiči zatím nemohou jezdit bez předvolby jako u "čtrnáctek".
Když nastoupím v HK a zavřou se dveře, tak i když si cvaknu jízdenku nebo mi řidič prodá jízdenku i když si mávnu EP, tak tam vždy bude nástupní zastávka HK (nerozšiřuj nesprávné informace).
Cíl "Náhradní spoj" opravdu nelze použít. V databázi JŘ BS100 vůbec není, stejně jako "AKI ELEKTRONIC","Svatební jízda", "Vozovna" a asi 80% všech názvů zastávek. Pokud někdo chce použít jako cíl některý z těchto vyjmenovaných, nemůže to použít v režimu SLUŽBY (t.j. s cestujícími, kteří se odbavují), pokud to někdo udělá, jednak nesprávnou manipulací může zmršit odbavení a zároveň zmrší boční panel, který je pak nečitelný.
Tak mi vysvětlete, proč používat cíl "Náhradní spoj" mimo službu, tedy bez cestujících.
Pokud bude třeba nahradit trolejbusy autobusy, vždy bude spuštěna BS100 v režimu služby (t.j. linka a cíl, který je v databázi JŘ BS100) a za okno se dá dřevěná cedule "Náhradní spoj".
Proto cíl "Náhradní spoj" z databáze panelů BS100 vymažu a budu mít jistotu, že to řidič nezkurví.
Pokud bude výluka, tak to zase bude v BS100. Jezdit bez BS100 se nedá, nejde odbavování a nikdo nebude vozit cestující zadarmo. (Poslední dvě věty jsou jen můj osobní názor, nevím, jaký je na to názor vedení DP).
Doufám, že už jsem to vysvětlil jasně.
Jo a těma blbcema, já jsem s tím určitě nezačal, chce to: přečíst si příspěvky alespoň rok zpět.
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 21:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Nevím, jak je tomu teď, ale léta létoucí se v jednom voze dělo, že když sem neotevřely zadní dveře, tak vůz nezaznamenal zastávku. Jakmile se otevřely zadní dveře, tak hned " Tududududu ". S otázkou co to bylo za vůz nemusím jít daleko (aspoň doufám).

Takže ono to zase nic tak výjimečného není ...
Icq : 460-826-891
:: Blog o MHD v Jihlavě a Brně - neváhejte a navštivte ::
Škoda 21Tr ev. č. 50,51,52,53 - deset let spolu
(ale nesmíme opomenout deset let trati na Horní kosov, čímž odpojili točnu Na Dolech ... ach jo ... )
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 07:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A s těma blbcema: co si mám myslet o řidiči, který stojí s autobusem s cestujícími před žel. přejezdem na červenou asi půl minuty pak se rozjede a za 15s projede vlak?
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 13:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud toto opravdu někdo udělal, okamžitě by měl dostat výpověď z pracovního poměru. To jako udělal někdo v Jihlavě?? Takového řidiče nekompromisně potrestat. To pak není ani blbec, to uráží toho blbce. Tak toto jednání se snad nemohlo stát, tomu lze těžko uvěřit, a kdo to byl??
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 13:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jako mě je fuk, jestli tam bude náhradní spoj či ne, ale na fotkách to vypadá pěkně, je snad jasné, že na lince nikdo nebude dávat náhradní spoj či jiné nápisy. Já jen když zatahuju a mám náladu, tak vymažu službu a vše z cedule a je to nejlepší. Ale jinak co tam je dané, ať je, to je mi šumák. A zastávku ručně posunuji jen zřídka, ale ne že by nefungovala GPS, ale třeba když projedu zastávku Kosovská, tak další zastávku Brněnský kopec mi to hlásí, když už mám otevřené dveře, asi jedu rychleji a nestihne to, tak když ji projíždím, ručně ji odmáčknu, to snad ničemu nevadí.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jak to bylo, ale takto to líčili cestující při stížnosti.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me slo o to, aby se nerikalo a nepsalo na nastenky vseobecne, ze ridici MHD Jihlava jsou blbci.Za prve to muze urazit ty co si povinnosti plni a za druhe si to muze kdokoliv precist z jihlavske verejnosti (v jidelne je volebni mistnost ,verejnost tam chodi vyrizovat pokuty a pod.).Kdyz vidim jak zamestnanci ignoruji nektere informace,je na nic to tam veset znova s dodatkem,ze jsou blbci.Kdo si to neplni, tak ho nejak potrestam,nebo napisu jmenovity seznam kdo si neplni povinnosti.Proto mela byt 55 okamzite odstavena a ne tam psat listecek,ze nejde predvolba.Taky si myslim ze SIS by nemel zasahovat do obsluhy dveri.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna pani povidala... Kdysi kolovalo podnikem,ze Caha vyhral auto a pak se prislo na to, ze to by Casa a vyhral ho na vikend.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ale pokud opravdu došlo k takovému porušení neváhla bych řidiče řádně potrestat. Todle si nemůže řidič autobusu dovolit sám natož s cestujícími. To je neslýchané...
328
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.239.234
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:26:42    Odkaz na tento příspěvek  

Včera na 11011 328. Strašný, poslední záznam z údžby byl někdy koncem roku 2007. Moc to nebrzdilo, klín jsem hledal marně. Vnitří BUSE tablo ani neleklo. Na GPSku pořád cosi tutalo, nic neukazovalo, čím to je netuším. Přijíždím pomalu do zastávky, ještě neotevírám dveře a najednou mi to zahlásí: Zastávka Kosovská-je, přitom jsem vůbec neotevřel dveře! Za celou službu to udělalo ta na 20%. Zajímavé... DO výkazu nemá nic cenu psát, nidko to nečte.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na cervenou projet prejezd bych taky bral papiry dozivotne.Dneska se zase rejpaly pod nam.v semaforech. Najedu do krizovatky na vypnutou signalizaci,stojim tam pres minutu,prede mnou skrin.dodavka a kdyz se oba rozjedem ,tak uz nakej chytrak zapnul semafory,ze jsme jeli na cervenou.A tem co naskocila zelena nenapadne nas pustit,abychom vypadli z krizovatky.Je to tam ani ne mesic a nikoho nesere,ze ty nove semafory neplni svou funkci.Kazdou chvili cervena ze vsech smeru,nebo uz ve 21.00 poblikavaj.Az se stane nejakej smrtak, tak to teprve daji do richtiku.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 16:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tady řešilo, že na jízdenkách z automatu není nějaké to číslo, prostě něco s DPH, tak u tam aspoň něco dali

Depemje: Proč, když se dá cíl 905, nezobrazí se na bočním tablu?
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 20:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

328: někdo asi nebyl na školení, nebo nedával pozor anebo na to sere. Co si mám o takovém řidiči myslet?
Jinak za celý květen ani jedna závada na IS vozu č.328.
Záznam údržby? Mistr Ti dává nahlédnout do záznamů o údržbě?
Cíl 905 mě vůbec nezajímá, je mi fuk, jestli někde chybí.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 20:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě, pokud nejde předvolba,tak to není závada, pro kterou by bylo nutné odstavit vůz (nízkopodlažní).
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 21:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tr62- to máš z modrého, ale žlutý nemá číslo.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 21:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud nejde predvolba tak vuz je provozuschopny.Tak to je uboha odpoved.Predvolba nejde protoze ji Depemeje zrusil.A proc ji zrusil?Protoze lajdaci z 55 jezdili 10 dni a neposunovalo to zastavky a lidem to spatne pocitalo jizdne. A proc to blbe pocitalo jizdne?No preci protoze to nekdo zkurvil a takovy vuz dal na trat.Tak musim resit, kdo to zpackal a ne ze jsou ridici blbci.

A navic ,kdyz nekdo inteligentni,vyvesi na nastenku, ze jsme povinni otevirat dvere na predvolbu a potom nuti ridice jezdit s vozem na manual,tak to je u mne blbec, a ne ridic, ktery je pouze obeti casto nesmyslnych narizeni.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 22:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro328. zase obehrana pisnicka od Depemeje, ze jsi nebyl na skoleni,nebo na to seres.Ty budes vzdy podle nej blb.Preci neprizna, ze v tom ma jako spravce bordel?Kdyz jsem mu nedavno rikal, ze na 13613 to zahlasi u Kauflandu konecna, vystupte si a ze je 3 minutovy rozdil v odjezdu od Boshe na BUSE a JR na zastavce,tak jen kroutil hlavou a rekl, ze to neni mozne.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 23:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já přece neřeším co a kdo něco zkurvil, mně je to fuk. Já řeším, jestli se dá s vozem jezdit nebo ne. Já musím řešit reklamace, když to někomu blbě počítá zastávky.
Nesmyslné nařízení je podle mě nutit řidiče za každou cenu otevírat dveře na předvolbu. Bohužel, toto jsem nikde nečetl a to čtu vše abych nebyl za blba.
Obehraná písnička, co si furt vymějšlíte, na školení vám bylo jasně řečeno a vy jste to podepsali, že každou poruchu na OS máte okamžitě hlásit dispečerovi, který rozhodne co s tím a poruchu zapsat do výkazu. Toto se děje myslím v každém DP, jen v Jihlavě s tím mají řidiči problém.
Ta 328 měla jít okamžitě z tratě.
328
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.239.234
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 11:08:59    Odkaz na tento příspěvek  

záznam údržby: Existuje takový sešit, kde se všechno píše, vyměna oleje atd. Řidič tam nic nepíše, pouze někdo z dílny atp.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 14:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto tvrdim, ze je to k nicemu.Nastenky uz nestaci, tak starsi prikaz se sunda a nahradi novym.Potom se zapomene co vubec mame vse plnit.Pamet mam dobrou,tak vim co kdy bylo napsano a vyveseno,ja ty blaboly ctu.Nekde je mam i vyfocene.Tady maji problem ridici s tim,ze se nic okamzite neresi a jakekoli zanedbani i ze strany jineho,to odnasi pouze oni.20 nebo vice let se to takhle praktikuje, no tak se to bude delat dalsich 20 let.Lidi uz jsou zvykli ,tak proc neco menit.Proto me dnes prekvapilo,kdyz dnes do mne naboural na nam.z osobakem,ze po nahlaseni nehody dispecerovi p.P......i,do 5min. prijel ofotil,zavolal nehodovku a zajistil nahradni prepravu.Stal jsem tam skoro 2 hodiny.Jindy jiny dispecer ani nezvedne zadek ze zidle ,nic nezajisti a je mu jedno jestli nejaky spoj vynecha, bez nahradniho vozidla.Taky jsem ziral ,kdyz vinikem byl obcan romske prisl. a po nehode vsechny ulomky a bordel po narazu byl peclive zameten a uklizen,coz ve vetsine pripadu se nedeje.
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 18:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A divíte se?? Já když nastoupil na Dp, tak jsem každou závadu psal do výkazu a zcela zbytečně, stejně s tím nikdo nic nedělal. Až se to rozbilo úplně, pak se to opravilo. Podnik si řidiče takhle vychoval sám. Jinde v DP funguje spoustu lepších věcí, ale jak si kdo zaměstnance vychová, takové je má. Mě pak taky přestalo bavit tam psát něco, když to stejně bylo k ničemu. Pak se není čemu divit. Stačí se podívat na nové vozy, jak tu jsou dlouho, všechny mají rohy obouchané. Proč se nezvedly už ve výrobě, 80 pořád blbne a kolikrát je vidět padlá na čumák či bok. A psát to? Taky nemá význam...protože se stejně nic neděje..proto na to každý sere.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 19:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

79 již v provozu! Dnes na BI (20312), odpoledne z neznámých důvodů stažena. Nahrazena 80.
Včera teda na ni makali, je tam všechno nové. Přední křídlo se muselo vyndat, aby to tam mohli celé vyměnit, protože i ze vnitř to bylo popraskané. Nyní asi stojí jen 67 a na 72 včera něco dělali, dnes nejezdí.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 19:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek Řezáč: Já když nastoupil na Dp, tak jsem každou závadu psal do výkazu a zcela zbytečně...

Ale to je všude stejné. Občas vzpomínám na příhodu, která se stala přímo mě. Přijel jsem s autobusem na kanál DO-DK a tam mi vůz prohlídli a diktovali jednu závadu za druhou. Říkám: "Chlapy, neblázněte. Tohle za dvě a půl hodiny nemůžou stihnout". Dozvěděl jsem se, že nemám kecat a vůz odvézt na dílnu. Když jsem ho tam zaparkoval a balil si svoje věci, tak přišel manipulák a povídá: "Je to vůz číslo xxxx? Mám ho po opravě odvézt do stání". Co byste tomu řekli?

Ale abych nehaněl jen dílnu. Na jiném voze jsme měli závadu, která se projevovala jen po několika hodinách provozu s častým zastavováním. Když jsem listoval v knize závad tak tam bylo: "Brzdy na h....". Co s tím má ten mechanik asi udělat?
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 20:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro upřesnění: 72 stojí kvůli popukaným svárům na šasi,které včera Plzeňáci dávali dokupy a prý to udělali tak dobře,že 72 půjde na lakovnu.Takže si ještě nějaký ten týden postojí doma.79 byla dnes stažena kvůli tomu,že blbnulo otevírání dveří.
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 21:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K přejezdu. Kolega se mne dnes na to ptal, co asi vedlo řidiče k něčemu podobnému, že projede přejezd na červenou. Na druhé straně přejezdu totiž stála jeho manželka a měla vše jak na dlani.
Makrelu neumeješ.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 06:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, tak to s těmi závadami budeme dělat tak jak to udělal před lety jeden náš kolega. Pořád psal závadu, která se neustále i přes "opravy" opakovala. Nic se s tím nedělo, tak došel nahoru za technickým náměstkem p.Šetkem. Snad ještě ten den byla závada odstraněna a již se nevyskytla. Že s ním dílenští "pracovníci" dlouho nepromluvili je jasné, ale na to bych se jim mohl vys..t
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 14:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nyní jsou auta před lakovnou, v lakovně se svítí. Údajně se dávala první CVR na Solaris. Na 99% se jedná o vůz 71. Zítra bude schnout a v pondělí by mohl jezdit na lince C.

Náhledy, jak by mohl celý vůz vypada: 1, 2, 3, 4

(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co jsem tak studoval, klidně by DP molho nařídit, aby se na konečných vypínalo 600 u Solarisů, jak to už v některých městech mají, pokud se nemýlím. Je úplně jedno, jestli to na konečně běží, nebo je klid. Když to běří, tak nabíjení je 28V. Když se vypne 600, nabíjení je ± 25V. Takže se to pořád nabíjí a vlastně nemusí nic běžet (kompresor, různé větráčky, ...) Akorát, když je to vypnutý, tak se teda neohřívá kotel.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 15:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák: To je zajímavé a myslíš, že ta CVR je lakovaná . Myslím, že na takhle poměrně nové vozy by to jednak nelakovali, protože je ten lak moc novej a za druhý si myslím, že by se to ani výrobci nelíbilo, skrz asi nějakou garanci na lak. Je to samolepka bych řekl, ale můžu se mýliti.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 19:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co myslis, ze by se stalo kdyby Solarisy vypinaly na konecne 600?. O ty prachy za usporu elektriny by nam mesto dalo min penez na pristi rok.Nehlede,ze platime elektriku pausalne.Tak ze v noci,kdy jezdi pouze nocni vuz platime stejne jako ve dne, kdy jezdi vsechny.To je lepsi v ramci uspor zrusit nekolik spoju,urezat ve vozovne topeni, ze je tam kosa, jako venku.Potom to kazdy nastartuje o pul hodiny driv aby to vubec zahral a vyjel s trochu zavlazenym vozem.(hlavne autobusy).To jeste nikdo nespocital ,kolik se zbytecne propali elektriky,ci nafty.Od ceho tam mame ekon.namestka?Aby nam kratil premie,kdyz je na tom podnik spatne?
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 20:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedině by lakovali nárazníky, tam se blbě lepí samolepka.
Franta54: Já myslím, že se v noci platí méně za proud. Že to asi bude rozdělené špička a mimošpičku (co se týče elektřiny). Ale je to jen domněnka. A pan ekonomický náměstek, no když už stihl špatně spočítat tu společnost kde byl minule...
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3162
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 20:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: obvykle velké společnosti platí elektřinu paušálem. A DP se spotřebou může zařadit mezi velké.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 10:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste o tech nastenkach.Taky tam kdysi bylo napsano, ze maji turari pred vyjezdem dofoukavat hadicemi vzduch pred vyjezdem do autobusu.To se delalo jen par dni a pak je to prestalo bavit.Ja potom pri ranni zaloze mel kabinu plnou koure,ze nebylo videt na pul metru, protoze ten prede mnou nez nafoukal vzduchojemy, aby se odlepil z mista,tak jsem tam malem chcipnul.Pak manzelka doma rve,ze se na to vysere neustale prat smradlavy hadry z DP,ze nebude delat Vilimovy sluzku.
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 11:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

319:No ono doby,kdy se pod CVR lakovalo už jsou víceméně pryč.Navíc půl roku starý lak pracně obrušovat a dávat nový to je podle mně naprostá škoda peněz.Jelikož já jsem na učebním oboru Autolakýrník a letos končím první rok tak už nějakou představu o cenách materiálu mám.Dám příklad: Celolak osobního vozu VW Golf III stojí něco okolo 65 000 Kč.Do ceny jsou započítány náklady na materiál(brusivo,tmel,plnič,Aquabáze,vrchní čirý lak) a práce.Každý jistě "trojku" Golfa už někdy viděl tak si udělá představu jak je velký.A teď si schválně odhadem spočítej kolik by stál celolak takového miminka jakým je 26Tr.
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 11:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak říkám jedině, že by lakovali nárazníky, viz 337.

9 Tr: Je to fakt.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 12:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jsem to s tou lakovnou trochu přehnal, napadlo mě, že třeba na hale nebylo místo, tak to dali na lakovnu. Na 71 musí člověk jít do vozu, aby vůbec zjistil, co je to za vůz. Doufám, ev.č. Jak je patrné z fotky, 71 je první vůz, který může z kategorie Solaris jet max.70


Když to tak schrnu, bude asi celkem 5 nových sloupů TV. 1x Okružní, 1x Hotel Jihlava, 3x Březinova. Konečně se bude moc pěkně zajet do zastávky HJ.

(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 13:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tématu nového laku a lakování. No tak vybavme si vozy 56 a 59, jak rychle je přestříkali.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 21:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou lakování, dnes jsem potkal 79 po té opravě. Zajímalo by mě, jestli ten díl pod pravým světlem dodali tak barevnej už z Polska nebo se činila naše lakovna? Vypadá to fakt hnusně.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 06:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen:Podle mě je to spíš dílo naší lakovny
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 14:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: To ale nebyly fungl nové vozy.
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 12:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměli ani poruce nějakou starou reklamu, že by vystříhali ev.č. 71 Hele a neporušuje (1 obrázek) to nějak vyhlášku, když nejsou vidět světla??


Kdo by chtěl 71: 1.6. - BI, 2.6. - B, 3.6. - E
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 12:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je dobrá připomínka s těmi světly. Každopádně ikdyby to neporušovalo vyhlášku, tak je zbytečné s nima pod tím svítit. Se divím, že nepřelepili i ten panel buse, jak je u Snipaka a spol. zvykem.
Nějaký fotky jsou i na stránkách.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes měli nehodu hned 2 trolejbusy 26Tr.A to 72 a 73.v ranních hodinách došlo na konečné Hl.Nádraží ke srážce těchto trolejbusů při popojíždění.Co jsem stačil vypozorovat (viděl jsem je po cestě do školy když je tůraři zatahovali) tak 73 má poškozený vrchní poklop od kompresoru a nalevo od zadního BUSE panelu (zřejmě díky zrcátku) je proražená díra skleněnou výplní.Na 72 jsem zahlédl jen poškozené čelní sklo.
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě že je nadbytek vozů. Ty vozy dnes nic nevydrží, se jen popojede a už je to všechno na kaši.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů