K-report
 

Archiv do 7. ledna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv do 7. ledna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 01. ledna 2010 - 15:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, chystám se sesmolit nějaký článek na téma Bus Promotion atd. Ještě se rozmyslím, kam ho pošlu. Ale potřeboval bych k tomu poslat fotky vozů 510, 519, 531, 542, 551, 602, 604, 48, 377 a podobně, všechny vozy s poníčeným lakem díky reklamě, třeba eMka tím docela trpí, to Citaro po reklamě na socany, detaily kapot 15 Tr po odmontování držáků na vlaječky a další vozy, které vás napadnou, kde nesmyslně řádila penězuchtivá reklamní ruka. Jo a ještě klidně přidejte obrázky, jak je "krásně" vidět na displej ve vozech s tou dementní reklamní obrazovkou.

Jo a kam? djx.300(zavináč)seznam.cz

Samozřejmě (zavináč) pak nahraďte pravym @..

(Příspěvek byl editován uživatelem Zbynďa.)
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 02. ledna 2010 - 14:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazlicek : Z úsporných důvodů bude docházek k lakování do bílé barvy po kouskách.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 02. ledna 2010 - 16:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazlicek: Jistě, že měl nehodu, co jiného by to mohlo být. A nedělal nic, jen jel po úzké silnici a zpoza baráku to do něj naprala dodávka, neubrzdila na náledí.

Třeba to dolakujou, až se oteplí...

Fandaprudič: Kdyby sis to radši někdy odpustil...

(Příspěvek byl editován uživatelem Zbynďa.)
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 02. ledna 2010 - 16:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, člověk na pár dní odjede a nestačí se divit.

Trochu ještě naťuknu komunikaci s DP. Že to tu pracovníci dlouhodobě čtou, to moc dobře víme a přesvědčujeme se o tom léta. Nevím, nechápu a nerozumím tomu, proč se tak sveřepě brání komunikaci. Ono by to ostatně bylo oboustranně výhodné. Za této situace je to přesně tak, jak bylo napsáno výše - obě strany se rozčilují a obě si navzájem hází klacky pod nohy. Byly doby, kdy mě to taky vytáčelo, ale pokud jsem se za posledních deset let o něčem přesvědčil, tak je to ta věc, že to tu prostě jako v Pardubicích (například) nikdy fungovat nebude. Ale třeba se mýlím a pánové z DP si jednou uvědomí, že můžeme být něčím i nápomocni.

Všechna čest Pidovi, že je schopen sem tu a tam napsat nějakou podstatnou informaci. A to bez jakéhokoliv emočního zabarvení.

A na závěr ještě jedna věc, kterou bych rád směřoval na DP - za pánů Havránka a Ryšlavého, ač k jejich práci a jednání mám velké výhrady, byla komunikace s přáteli MHD alespoň nějaká, podnik se alespoň nějak prezentoval na veřejnosti. Tím myslím různé výroční jízdy atp., i když to taky nebyla žádná sláva. Teď se ale neděje nic. Přestože by to mohlo poměrně výrazně vylepšit obraz DP na veřejnosti. Když jsme dělali mikulášský trolejbus, bylo krásné sledovat, jak jsou jeho cestující nadšeni. Bohužel by podobné iniciativy měly jít přímo z podniku, ne, že se sebere pár přátel MHD a dělá kompletně všechno na vlastní pěst. To je asi něco špatně, že.
Slovan!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 01:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže si to zatím ujasněme, jak to Bus Promotion vede - fotograficky i textem.
Dlouhodobě poškozené reklamy:
Vůz 19 orvaný, vůz 25 po výměně víka od motoru bez kusu reklamy.


Vůz 602 - orvaný celý spodní pruh, chybějící informace atd. Z vozu se to během pár dní sloupalo z hrubého nátěru po celém obvodu vozu.
Vůz 510 - před pár lety krátce po aplikaci reklamy proběhla výměna pár plechů na obou stran a přetření všech vík od schrán - důsledek jsou zavádějící a chybějící informace na reklamě.


Nesmyslně vyvedené reklamy:
Vůz 377 - díky obrysu nějaké oranžové šipky na předposledním okně jsou z obou stran přelepená všechna okna - proč?
Vůz 531 - díky megalomansky vyvedené reklamě bez významu přelepená všechna okna - bohužel díky špatné aplikaci je i perforovaná reklama na oknech neprůhledná, výhled z vozu prakticky nemožný, ve voze je temno, nutno svítit zářivkami celý den.


Vůz 559 - černou reklamou přelepeno celé zadní okno včetně displeje s číslem linky, cestující tak zezadu nemají možnost zjistit linku, na které vůz je.
Vůz 604 - navzdory záruce polepen tmavou reklamou - ve voze temno, přelepeny údaje na voze o tom, kdo jej v podstatě zaplatil - o EU atd. Není to na vrácení dotací náhodou?!


Poškozené laky, evidenční čísla atd.
Vůz 15 - poškozený lak po reklamě.
Vůz 544 - totéž (vím, že je po GO, ale je to jen ukázka, jinak je to velmi rozšířené různě).
Vůz 703 - zaschlé lepidlo na laku, na něm nalepená špína, rovněž velmi rozšířené.


Vůz 563 - otrhaný lak po reklamě - skoro na všech vozech této série.
Vůz 701 - vůz polepen reklamou navzdory údaji, že byl pokřtěn na počest ústeckého rodáka Otto Hanzlíčka, ve válce zahynulého letce RAF.
Vůz 20 - no comment, poškozený lak na bocích i čelech, nenatřené díly pouze v základovce - dlouho.


Vůz 551 - po reklamě, kterou měl vůz jen pár týdnů zníčený lak i značení a údaje na voze. Doplňováno velmi laxně, až komicky, dodnes to není zcela v pořádku.

Na první fotce 551 na sloupu si můžete všimnout další působnosti Bus Promotion - i centrum města, které by mělo nějak zapůsobit zahlcuje reklamou na sloupech.

A budoucnost? V první vlně strhané držáky vlaječek, pod nimiž zeje černý lak či často i vyrezlé místo. Proč? Protože se rozhodlo o novém systému vylepování ev.č., aby to lidi od BP měli jednodušší. Bohužel je tento systém nesmyslný - uprostřed je to hůř viditelné, méně vkusné a ruší se tím zavedený "secesní" font.


Druhá fáze - nově dodaná či přelakovaná vozidla už budou pouze v bílé barvě. Budoucnost tedy bude vypadat tak, že jedna polovina vozového parku bude v bílé barvě, na které budou krásně vidět i malá poškození či špína, MHD už tak město nebude reprezentovat vůbec. Druhá část bude sloužit k rejžování firmě BP a vozy se tak stanou neprůhlednými billboardy a svítit se v nich bude muset celý den.
Denně vás, cestující, bude uvnitř Citybusů agresivně poutat LCD monitor s blikajícími reklamami, informace o jízdě a času a další údaje se však dozvíte na displeji, který je pro většinu osazenstva vozu zakryt. Vy standardně vysocí a nebo ještě vyšší si dávejte pozor na hlavu. Denně vás, řidiče těchto vozidel budou nadále reklamy oslňovat ve zpětném zrcátku a monitory vám budou bránit ve výhledu do zadní části vozu. Viz tady.
Přitom i v nedalekých Drážďanech to mají vyřešené tak, že se lidé nebouchají do hlav, reklamy je neruší a z LCD, kde běží mají nemalou část i údaje o trase a další POTŘEBNÉ informace. Proč to nejde tady?

Takže jestli to tu čte nějaký novinář, prosím, aby mně na djx.300(zavináč)seznam.cz kontaktoval, když se tak nestane, pokusím se s tím sám někde vtírat do regionálního tisku, protože je třeba se od všemocných dozvědět odpovědi na otázky kolik na tom vydělává DP a kolik BP, proč je MHD zneužívána hlavně jako dojná kráva a cestující jsou až na posledním místě a zda-li je nutná likvidace podnikového designu, která je naopak v moderních městech rozvíjená.

Mimochodem, všímáte si, jak se poškození po reklamách nejvíce projevuje na bílé?
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 01:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a děkuji Matrixovi007 za poslání fotek, některé jsem si vypůjčil i od Míry5, kdyby byly použity i někam dál, tak to ještě probereme kdyžtak.
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 14:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak je pravda, že celovozové reklamy jsou moderní v celé západní evropě.. všude se jezdí s komplet polepeným vozem včetně oken. nedávno jsem shlédl fotky z tramvajového provozu v Nice a i zde jsou na tramvajích celovozové reklamy třeba ale pouze na oknech, aby nebyl zničen lak vozu zřejmě. U nás je problém, že reklamy přes okna jsou tak lajdácky vytvořená že opravdu pořádně skrz okna nejde vidět a nebo polep je tak špatně proveden, že prodírování je extrémně miniaturní že i když člověk vidí ven, tak z toho bolí oči při pohledu z okna i po krátké chvíli. no a stav vozidel po sundání reklama... to je nehorázná prasárna, kterou sem nikde neviděl... stane se že třeba se sloupne trochu laku, tak vůz vyrazí na trasu ale při nejbližší příležitosti se to v dílně přestříkne ( tím nemyslím půl rok jak je v ústí běžné ale třeba 3-4 dny). s evid. číslama nemám problém.. mě se popravdě nový font líbí.. to je ale vždy otázka vkusu, každému se nemůže líbit vše... jinak sice už zdálky, ale i přesto furt tak nějak sleduji ten stav a musím říct že mi přijde že to jde čím dál více (a bohužel čím dál RYCHLEJI) se stavem MHD z kopce... jediné opravdu plus uděluji za nové označníky, které se mi opravdu líbí.. ale tím tak změny asi skončili.. i v linkovém vedení je stále co napravovat...
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 14:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo teď sem si všiml toho corse jak jezdí... to je taky neskutečná prasárna dát na linku tohle... jeden plech takový, druhý onaký..čelo trojbarevné, maska v základu nestříkaná... tohle se může opravdu dít jenom u nás a dál možná tak někde na dálném východě... myslim že tolik práce ty dva plechy ještě stříknout není.. a vůz nějaký by se taky našel, který by na těch pár dní toho crose nahradil... největší obavy mám jak dlouho to takhle bude jezdit.. půl rok?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 14:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: Tak já v zásadě proti CVR nic nemám, vadí mi jejich provedení, kvalita a nesmyslnost jako 377, 531. A ještě víc mi vadí, že z toho má hlavní kšeft BP, nikoliv DP, což by byl prospěch pro cestující, kteří na to musí koukat. Už je to fakt přehnané a intenzivní. A divím se, že těm, co za reklamu nasypali penízky do kapsy BP nevadí, že jejich reklamy jezdí potrhané, poškozené, neúplné, zavádějící...
Ty fotky poškozených laků atd., tak to jsou jen ukázky, pouze pár vybraných vozů, ale takto jich tu jezdí desítky.
Add. Crossway 55 - jak už jsem říkal, třeba čekají na příznivější počasí. Ale podívej se na vůz 20 na fotkách výše, ten už takhle pestrobarevný jezdí měsíce.
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 15:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není to vůz 23... podle fotky tedy má na čele 23 :D:D
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 15:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježiš, díky, já nějak žil v přesvědčení, že je to 20, no běžim k očnímu...
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 16:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynd'o: Že jsi to Ty, a že máš také vztek na firmu BP stejně jako já, tak Ti k té 510tce přidám ještě pohled z pravé strany. Ten je ještě "zajímavější"
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 16:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra5: Díky, velmi vydařené, na to, že takto ten vůz jezdí několik let a prakticky záhy od aplikace reklamy, je od pánů z BP velmi odvážné mít Frekvenci 1 v referencích.
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 19:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se osobně divím, že se neozve zadavatel reklamy. To mi příjde celkem divné. Co takhle se optat nějakého zadavatele, zda se mu líbí...potažmo mu poslat fotku, jak to vypadá.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 19:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: To mám rovněž v plánu, ale musí to asi počkat do jara, chci aktuální fotky a momentálně foťák nemám, dávám tomu ještě tak měsíc, než se pro nějaký konkrétní rozhodnu, teď, když nejsou moc dobré podmínky pro focení je na to dost času, pak bych se na to vrhnul.
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 09:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1.- BULVÁR a "nakukovači": Nevíte nááhodou někdo, jak dlouho tu bude strašit toto:
????? Za snížené viditelnosti je to dost nebezpečné nejen pro vozyMHD, ale i pro ostatní. Je to tu už víc jak měsíc (ul.Mezní pod zastávkou Stavbařů), a je vidět že p."řidič" s tím normálně jezdí a tady to jen parkuje. Jezdím tudy denně a vím že občas to tu není. 2.- Dostal jsem od některých z Vás e-mail zda-li budu ještě někdy přispívat do diskuse. Ano budu, ale už slibuji že budu jen a jen věcný jako je Zbynd'a, a nebudu se pouštět mezi rozhádané diskutéry.
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 11:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynd'a: Rád bych přispěl k Tvému článku č.373 jen takovým zlomkem z toho co se mi zdá jako práce "honem-honem" jen at' to sype:



ta poslední samozřejmě není CVR ale takto to jezdí minimálně od 11/2007 kdy jsem s ní jezdil jako úplně první směnu po nástupu do DP.
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 17:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, která 15 Tr dnes stávkovala okolo 7:15 před zastávkou Poláčkova směrem na Dobětice točna?
<- Jak dlouho takhle zůstane MB Conecto ev.č. 53?
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 19:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sliks: 503 zamrzl mi vzduch.
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 10:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem se informoval na Policii, jaké jsou její možnosti ohledně té dodávky v ul.Mezní. Tak prý vůbec žádné, bo se "řidič" ničehoš nedopustil!! Tak to jsem rád, protože už vím kam dám auto, až u nás na parkovišti bude plno. Já ale budu prozíravější! Dám ho bud' k MEDUZE (pod sjížděčku) kde je i v noci světlo a je na něj vidět ze sídliště, a nebo před výstup.zastávku linek č.7+53 Mírová, kde na něj může dozírat ochranka z místní tiskárny. Přidáte se také?? Místa je tam dost!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 13:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra5: Tak to jsem bohužel přesně čekal. To chce volat nejlépe každý den. Já se teda v zákonech nevyznám a v silniční vyhlášce taky moc ne, ale evidentně zabírá jízdní pruh natolik, že i trošku širší auta musí do protisměru, což mi teda trochu jako překážka provozu připadá. Tak zkus urgovat umístění značky zákaz stání. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Zbynďa.)
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 19:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez komentáře:




Mercedes Benz Conecto
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 21:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když jsem viděl tu 184, tak se mi nějak zastesklo po zvuku motoru Liaz ML636 a převodovky Praga, tak jsem si řekl, že udělám album s těmito Karosami, které už nás opustily. Dneska bych si nejradši nafackoval, jak jsem to fotil... Možná, že tento pocit ještě někteří z vás zažijou na vlastní kůži :-)
Vyřazené Karosy zde.
Kdyby byl zájem, tak zas někdy můžu udělat další alba, třeba CVR, které už nejsou atd... Nejstarší fotky mám však z léta 2005.
PS: Možná, že některé z těchto Karos jsou ještě ve stavu (z B 732.20 ještě dvě!), ale kolik lidí se s nimi asi ještě sveze, že...
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 22:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: , to Tě doopravdy napadlo kvúli té fotce nebo si to chystal delší dobu? Posláno z mobilu
Mercedes Benz Conecto
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 22:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to netřeba chystat, jen zapátrám ve svém "archivu" a nahraju. A napadlo mně to samozřejmě při tom vzpomínání a taky inspirace v DC diskusi. Bohužel, ty nejcenější vzpomínky na doby, kdy to za něco stálo mám pouze v hlavě, na fotkách ne...
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 07:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynd'a: Tak to je slušná porce nostalgie. Já jsem na tom stejně. Hafo vzpomínek na tyto vozy v hlavě a na CD jen minimum. Jestli něco najdu tak Taky přihodim.
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 08:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jsem rád že na lince č.7 už jezdějí nové vozy, protože za mé éry dojíždění za prací do Trmic jsem se musel vždy spokojit se 182kou.

Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 08:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen opakuji, až to někdo naskenuje, můžeme sem frknout parádní 15* a 18*, nebo třeba 193 v Podlešíně. Docela jsem to před vyřazením bral a to i včetně interiéru.

Taková 185 na lince 2 na Míráku před stopama rekonstrukce vypadá dobře.
Slovan!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 10:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za to dnes se na 11 objevil vůz, který tam nemá co dělat.
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 11:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JMX: A jakej? Ústečák: Tu 193 bych chtěl vidět, po výměně "C" za vozy ex.DPmBrno se Svitavami série č.188-194 jsem s tou 193 několikrát jezdil 6tku, a byly to docela slušné B732ky. Fotky ale bohužel nemám žádné.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 11:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra5: Jezdí tam Tedom, což by bylo v pořádku z hlediska Krajských linek, ale ne ve vztahu k lince 11, která má být obsluhována výhradně kloubovými autobusy.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 13:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra5: Je teda už v ČB nátěru, celobílou jsem ji bohužel nestihl. To tehdá bylo nátěrem výjimečný vozidlo. Ale byl to parádní vůz, veškerý ty serepetičky na čumáku, pěkně jezdil - a pěknou linku. A pokud se nepletu, mám ji snad dvakrát nebo třikrát, snad i pěkná zimní by se našla. Jak říkám, mám dost fotek a myslím si, že jsou i hezký, jen se toho někdo s dobrým scannerem ujmout. Je mi líto, že se na to práší v policích, když to může těšit víc lidí. Uveřejněnejch mám totiž jen pár fotek na čnds.cz a spvd.cz.
Slovan!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 13:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kecám nesmysly, protože to byla 194.

Z Prahy se můžu předvést jen tuto fotku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ústečák.)
Slovan!
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 18:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

celý bukov a všebořice bez proudu... prý už docela dlouho.. trolejbusy stojí... NAd sem nezbystřil žádnou
Míra 503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.225.27
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 19:20:03    Odkaz na tento příspěvek  

Carry54: Jen 15min. Mě to chytlo před výjezdem z točny. Jmx: No viděl jsem ji, a napadlo mě to samé že na této lince nemá uplatnění.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 19:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

míra03: já jen projížděl okolo autem tak sem to viděl... 2 trolíci na Dukelácích v zastávce a jeden na Kohoutě též.. takže nevim jak trolejbusy ale někde ( např. kpt. Nálepky) nešel proud skoro hodinu, co mi psala kámoška
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 20:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: na dotyčném úseku a směru není značka zákaz stání/zastavení a objet se to dá - policista s tim nic neudělá.

... Já se v silniční vyhlášce moc nevyznám ...

neboj, brzy se to změní :-)
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 20:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to asi je? Nic více o tom nevím, jen jsem to našel na jednom maďarském fóru a doplním k tomu, že to je z dílen v Szegedu.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 20:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r: A sakra... Pokud vím, tak 544 měla být bílá, a je to spíš starý brněnský nátěr (červená část masky mezi světly). A pokud jde o chybu v komunikaci, stejně je to divné, bo původně měla být v kotasu... No každopádně i tak zajímavé, můžeš hodit odkaz přímo na tu konkrétní diskusi na tom fóru? Díky.

Karloslt: No proto říkám, že každodenníma stížnostma možná docílí, že tam ta značka zákaz stání bude. :-)
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 20:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde. Více jsem nezkoumal, já hledal naší 44 . Bylo by fajn, kdyby to bylo pro vás, pěkný nátěr, než ten bílej hnus...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 21:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj pocit -
Víc mi teda sedí ta 542 ze Zlineru.

Edit: M_r: Díky

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
Mercedes Benz Conecto
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 21:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r: Díky, no i po prohnání přes překladač jsem žádnou zmínku okolo toho trolejbusu nenašel, a to jsem se díval i do archivu atd... Škoda.

Sliks: Tak to tě moc nechápu. Když se podívám na 542, je to jen bílá škatule bez známky nějakého pokusu o dobrý design, lišty, veškeré štítky, všechno očesané, bez estetického nátěru a obyčejný ceduláč. Nikomu jeho názor či estetické cítění neberu, jen doufám, že jsi s tímto názorem zde v menšině, což si neber osobně.
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 22:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silks: to je odvaha pousoudit kvalitu rekonstrukce z jedne spatne fotky
Oprav si nick treba na "bystrozraky-vestec"
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 22:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak nas DP proste nechapu: pokud vim, chteli poslat dva vozy na reko do ruznych podniku, aby si overili kvalitu provedeni (a asi i cenu). Jinak jim mohli oboje udelat rovnou ve Zline.
Ale z kazdeho podniku ted dostanou jinou reko, protoze pri kazde si objednali neco trochu jineho. Jak to chteji srovnat?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 23:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak on v tom takový rozdíl není, původně měla mít i 542 nová čela, ale holt se to škrtlo, ušetřilo se a je to, ale přece na čelech se kvalita GO nedá moc posuzovat (i když při pohledu na nové zlinerské čelo na bratislavské 6639 se mi chtělo trochu smát). Jinak předpokládám, že jsou obě GO za podobné peníze. Za sebe osobně ale můžu říct, že ve zlinerské GO nemám důvěru.
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 10-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 08:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KARLOSLT: Já netvrdil že se to nedá objet, ale že je to "překážka silničního provozu". Za bílého dne řidič osob.auta nad tím mávne rukou, ale pro kamiony které tam jezdí do tiskárny a pro vozyMHD už je to horší. Musí dávat přednost protijedoucím vozidlům a hlavně ted' jak bylo nasněžíno, tak kdo to tam nezná tak by mohl o ten vůz minimálně zavadit. A dále jestli někomu sedí generálka 542 z pohledu školáka jedoucího do školy a ze školy tak je to v pořádku. Pro pohled fanouška dopravy už je to jiné. Jinak včera jsem se svezl coby cestující v onom voze, a musím říci že mě ústec.cestuj.veřejnost nezklamala. Sedačky jsou opravdu ve vleku zničené. Já bych dal po GO sedačky jako měla děčínská 207 (TamBus) a to kovovopřekliškové. rajče.net 6872 ...ale zatím "ve výstavbě"
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 12:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra5: Prozatím by stačilo nedávat vozy po GO na l. 57, kde 542 nedávno byla. Tam už je to fakt natolik ostrý, že bych opravdu doporučoval pro 57 vyhradit speciální vozy. A už teď přesně tuším, které by to mohly být, je jich přesně 6, takže by jeden mohl i sloužit jako záložní.
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
míra 503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.225.27
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 12:58:54    Odkaz na tento příspěvek  

To joo, taky bych je vyhradil. Já na GO nanadávám, není to špatný, jen někteří mysleli že to nebude plecháč ale BUSE. Jinak je to dobrý. Ted' jsem jel kolem TESLY a dodávka nikde, tak nevím nevím, ale nechci to zakřiknout.
míra 503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.225.27
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 13:00:44    Odkaz na tento příspěvek  

sorry špatně jsem to přečetl. Já myslel "nenadávat" na GO.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 14:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že ten Szeged je opět bez sedaček. Nicméně BUSE a lak se mi moc líbí.

K té 57: jsem 100% pro nasadit co nejhorší vozy, vyhradit trvale nějaký starý ráby plus jednu zálohu a smažit jim to do omrzení s pouze nejzákladnější údržbou. . Neštěmičtí mají alternativu v 19, 51 a Mojžíři s Předlicemi se konečně dostane to, co si zaslouží. Neříkám, že jinde vandalismus není, ale dát nové vozidlo na linku 57, to ho můžu jít do vozovny rovnou zničit sám. Zamyslete se nad tím, pánové, je škoda tam trvale huntovat vozy.

(Nezapomenu, v jakém stavu se po první jízdě na 57 vrátila 601...)
Slovan!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 14:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové, ten vůz je skutečně 544 a už je prý před dokončením, ale ještě pořád v Szegedu. Mám na mailu dvě fotky ve velkém rozlišení, jednu z nich už znáte, čekám jen na povolení ke zveřejnění. Jinak tady je odkaz na fotky, jak vypadala na vagóně. Zatím vám popíšu zvláštnosti - vůz má i nová maďarská posouvací okna, jaká můžeme vidět třeba tady (toto je zrovna fotka naší ex. ústecké 404), jiné pozičky na střeše a jiné mlhovky, ale má i oranžové pozičky na bocích, nové koncovky na tyčích na dveřích jako známe na vozech 551 - 603, nerezové kryty smetáků na dveřích dole jako známe z 561 - 566, jinak už je to celkem jako 542 - oranžové tyče, stejná kabina, žlutá podlaha na schodech... Bohužel foto interiéru a zadního čela nemám. No a lišty má taky pouze na deklech, ale oproti 542 nemá pod okny tu ohyzdnou spáru, nebo to aspoň není tolik vidět.
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 14:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak svolení jsem obratem dostal, takže tedy největší možné rozlišení, co K-r dovoluje zde:

Foto: Nagy Mihály

(Příspěvek byl editován uživatelem zbynďa.)
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4300
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 15:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak přece . Koukám, že má i zeleně tónovaná okna, to na těch jejich trolejbusech vypadá moc pěkně! Myslím, že budete spokojeni, já jsem v září nad kvalitou jejich generálek celkem slintal...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
míra 503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.225.27
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 15:18:51    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem Zbynd'o překvapenej. Jak jsem to tu viděl včera od někoho (už nevím kdo to sem dal) tak jsem také tipoval DPmBrno. No je to fakt pěkný. Příští týden má být předávačka. Tak doufám že vandalové neukážou co je v nich
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 15:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míro Brno by byl špatný tip už odzačátku, ty maj všechny 15 Tr po GO, už na nich dělají pouze KP a navíc oni mají jako svůj nátěr na trolejbusech Kotas s bílým proužkem dole, podobný nátěr jako tenhle měli dřív, dodneška už vydržel pouze na několika nejstarších 14 Tr bez GO. Nevím, proč nám dali ten červený pruh mezi světla, navíc když bylo jasně řečeno, že nebude v Kotasu, ale bílá... A teď tohle. :-) Každopádně se mi to líbí, Kotas by byl lepší, ale je to daleko lepší, než nějaká bílá a ten červený pruh tomu dává větší šmrnc.
Mně osobně ten nátěr připomíná nejvíc moldavský Kišiněv. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem zbynďa.)
ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Zbynďův fotoarchiv
míra 503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.225.27
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 15:39:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ano Kišiněv!! Já věděl že jsem to už někde viděl. Jednou v časop.Městská Doprava byla fotka Tr14 z někdejší fabriky v Ostrově n.Ohří a právě pro Kišiněv.
Matrix007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 19:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak 544 vypadá už daleko lépe než ta 542. Moc se na ni těším. Hlavně že není bílá. Jestli takhle budou vypadat, tak Jediný co mě tak trochu mrzí, že nedali to čelní sklo bez té lišty jako to už mají eMka. Ale jinak super....

Nevíte někdo, které maj jít letos na GO?? Vim že 546 určitě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Matrix007.)
*607* "Mazlík" 4ever

Kdy se bude blýskat na lepší časy, co se týče nových tbusů pro UL......27 Tr ????
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 20:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrzí? Spíš by tě finančně mrzelo, kdybys měl poškozené čelní sklo kupovat celé místo pouhé půlky . A co vidíš oproti "M" čelu rozdílného? Například 15TrM pro České Budějovice byly již z výroby dodávány s půleným čelním sklem. V případě Žiliny též se zadním.

(Příspěvek byl editován uživatelem robin.)
14/15Tr(M)
ŠKODA OSTROV - Navždy vzpomínáme!
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 21:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modernizace: vypada to celkem slusne, zatim spokojenost...
Poskozovani sedacek: nejhorsi to je na poslednich dvou parech pred 5kou ve vleku. Navrhuju ty dve dvojky otocene po smeru jizdy vyhodit, jako to maji v Budejicich. Udelal bych to zkusebne na 2-3 vozy a dal to na tu 57ku. Vznikne dalsi plosina pro kocarky a to se dnes hodi
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 21:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo nasadit toto:

Taktez se jedna o modernizaci pro Budejovice.